Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δευτερα 7 Μαρτιου 2016


Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!
Κυριακή, 6 Μάρτιος, 2016 - 19:33
Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται. Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί "τσιπαρίσματος" όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό - οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της! Παράλληλα είναι και ο "κώδικας Αλιμεντάριους" (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι' αυτό στη συνέχεια. Ξεκινάμε από την Ηλεία! Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Πατρίς") έπειτα από την αυστηρή εντολή - οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται». Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι στερείται το δικαίωμα στους κατόχους γης να φυτεύουν και να παράγουν ό,τι αυτοί θέλουν! Ο κώδικας Ο κόσμος μας τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, έτσι που να μην μας αφήνουν περιθώρια για την παραμικρή αδράνεια και αναβλητικότητα.
Η τηλεόραση και διάφορα άλλα κέντρα "πληροφόρησης" (βάλτε και το παρά μπροστά) προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο υπνωτισμένο ώστε εύκολα να τον κατευθύνουν... όπου αυτοί επιθυμούν. Μέγ(κ)α παράδειγμα οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν κατά κόρον προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του κόσμου. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε γενικές γραμμές, κάποιοι άλλοι, μυστικά και εν αγνοία του κόσμου χαράσσουν το μέλλον του, φυσικά προς όφελος πολύ λίγων. Τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να έλθει και στην Ελλάδα ο "κώδικας Αλιμεντάριους" αλλά κανείς δεν έμαθε να αυτό συνέβη κι αν πέρασε από την ελληνική βουλή. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να έχει ψηφιστεί και να μην το έχουμε μάθε. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε βουλευτές, αυτοί όχι μόνο δεν γνώριζαν αλλά δεν ήξεραν καν τι εστί "Codex Alimentarius"!!! Δύο είναι τα απόλυτα εργαλεία ελέγχου του ανθρώπου: το νερό και η τροφή. Ο κώδικας χτυπά ακριβώς το βασικό: την τροφή. Ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Μάλιστα στο πλαίσιο των δύο Οργανισμών δημιουργήθηκε και σχετική Επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα και υπάγεται στον Ο.Η.Ε. Με βάση τον ναζισμό! Τα καλά και τα κακά έχουν μητέρα την Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και με αυτή την περίπτωση.
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius ξεκινά το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Όμως ο κώδικας δεν ξεχάστηκε... Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του με εντελώς διαφορετικό πνεύμα: αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz der Meer, πρόεδρος της εταιρίας IG Farben (συντομογραφία του γερμανικού Interessen - Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft = Κοινοπραξία Βιομηχανιών Βαφικών Υλών), που ήταν γερμανική Κοινοπραξία που συστάθηκε το 1925 και διαλύθηκε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της συνεργασίας της με το ναζιστικό καθεστώς.
Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιοι συνέστησαν την Κοινοπραξία για να διαπιστώσουμε οτι είναι οι ίδιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα και μάλιστα σε ορισμένους τομείς μονοπωλιακά! AGFA (Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation), με έδρα το Βερολίνο. Cassella (Leopold Cassella & Co.) με έδρα τη Φρανκφούρτη. BASF (Badische Anilin und Soda Fabrik), με έδρα το Λούντβιχσχαφεν. Bayer η γνωστή με την ασπιρίνη, η εφευρέτης της ηρωίνης!), με έδρα το Λεβερκούζεν. Farbwerke Hoechst (σήμερα γνωστή ως Sanofi-Aventis, μετά την κατάργηση του εμπορικού ονόματος Hoechst ), με έδρα τηΦρανκφούρτη-Χέξτ (Frankfurt-Höchst) Chemische Werke Hüls, με έδρα το Marl (προσχώρησε το 1938, μετά την ίδρυσή της). Chemische Fabrik Kalle, με έδρα το Wiesbaden-Biebrich. Σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε για την έρευνα των δραστηριοτήτων της ο Αϊζενχάουερ, μετά το πέρας του Β΄ Παγκ. Πολέμου, "χωρίς τις τρομακτικές παραγωγικές ικανότητες της IG Farben, το ερευνητικό της έργο και την τρομερή συγκέντρωση οικονομικών δυνατοτήτων, η Γερμανία δεν θα ήταν δυνατό να αρχίσει τις εχθροπραξίες το Σεπτέμβριο του 1939". Η οικονομική δύναμη, αλλά και η τεχνογνωσία της Κοινοπραξίας ήταν τέτοια, που δημιούργησε έναν πραγματικό λαβύρινθο από καρτέλ με επίσης πολύ ισχυρές εταιρείες, εκτός Γερμανίας όπως: η Kuhlmann (Γαλλία), Imperial Chemical Industries (γνωστότερη σαν ICI) της Βρετανίας, των Standard Oil (NJ), DuPont και Dow Chemical των ΗΠΑ κ.ά. Στον πόλεμο η εταιρία IG Farben κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το ειδικό αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά, περιέργως, λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε! Προφανώς είχε άσους στο μανίκι που τους έβγαλε λίγους μήνες μετά όταν πρότεινε (προσέξτε: ο καταδικασμένος για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!) την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ το 1962 αποφασίζει να ενεργοποιήσει ξανά τον Κώδικα με το επιχείρημα της... προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” κοινοπραξία του εγκληματία Μέερ όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις διάσημες Bayer, Hoechst και Basf!
Ο νέος Κώδικας - εφιάλτης Αν ο κώδικας ακολουθούσε την αρχική λογική του δεν θα ήταν φοβερός για την ανθρωπότητα. Όμως, από τη στιγμή που αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται ορίζοντας αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα, τότε... Μέχρι σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το έτος 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ (που διαθέτουν ήδη τον νόμο S-510) τέθηκαν επικεφαλής της Επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες - μέλη του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου). Κάθε χώρα που θα υποδεχθεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δεν θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Ως γνωστόν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης φρόντισαν να διαλύσουν την παραγωγή της Ελλάδας που, αναγκάζεται πλέον να εισάγει το 60% των ειδών διατροφής. Οποιαδήποτε αντίσταση λοιπόν στον Κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά πλέον και αυτό φαίνεται ότι απαγορεύεται (βλ. περίπτωση Ηλείας).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατά του Καρναβαλιού τάχθηκε ξανά η Εκκλησία…
«…Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό έθιμο στο οποίο οι συμμετέχοντες ντύνονται με φανταχτερές στολές που προκαλούν το κοινό αίσθημα…» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής…
Αυτά, όταν οι Μητροπολιτες ντυνονται καθημερινα σαν καρναβαλοι, για να κανουν τελετουργιες που κανενας δεν καταλαβαινει τα λογια τους!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι σίγουρο ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Αιγαιου αφορά τον πόλεμο στη Συρία. Μ’ αυτή την έννοια ο κίνδυνος μια γενικευμένης σύγκρουσης σ’ ολόκληρη την περιοχή έρχεται όλο και πιο κοντά. Τα λόγια της εκπροσώπου τύπου του ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα: Μάλλον βιαστήκαμε όταν θεωρήσαμε πως ήταν λάθος η πρόβλεψη των Μάγια ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2012 – δείχνουν πόσο δραματική είναι η κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι επικίνδυνες εστίες καθημερινά πολλαπλασιάζονται, από τη δραματική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των μεγάλων δυνάμεων (οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα τετραπλασιασμό των στρατιωτικών τους δαπανών στην Ευρώπη!), από το μέγεθος της σύγκρουσης στη Συρία και γενικά στη Μ. Ανατολή κ.λπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλα 15 νέα hotspots σε όλη την Ελλάδα φτιάχνει η κυβέρνηση
6/3/2016 23.30
Άλλα 14 νέα hotspots θα είναι έτοιμα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, έως την Κυριακή 13 Μαρτίου, καθώς ο αριθμός των λαθρο-«προσφύγων» και λαθρομεταναστών αυξάνεται συνεχώς. Άλλο ένα κέντρο, στο Λιτόχωρο θα είναι έτοιμο μετά τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης της κυβέρνησης ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 33.320 ανθρώπους. Οι νέες δομές που θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι τέσσερις στην Αθήνα, θα είναι χωρητικότητας 17.400 ατόμων.
Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν σε: Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές: Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων
Ακόμη η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, με τις σημερινές δομές, εξυπηρετούνται μόνο οι μισοί (16.530) λαθρομετανάστες και λαθρο-«πρόσφυγες» από τους 33.320 παραμένοντες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ στη Σλοβακία: Ακροδεξιοί υποστηριχτες των ναζί πήραν έδρες στη Βουλή
6/3/2016 23.30
Η Σλοβακία στοιχειώθηκε σήμερα από φαντάσματα του παρελθόντος της, καθώς ακροδεξιοί που λανσάρουν στολές βασισμένες σ' αυτές του σλοβακικού κράτους-ανδρείκελου των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κέρδισαν για πρώτη φορά έδρες στο κοινοβούλιο. Ο σχηματισμός Λαϊκό Κόμμα - Η Σλοβακία Μας, με επικεφαλής τον Μαριάν Κοτλέμπα, τον κυβερνήτη της κεντρικής Σλοβακίας ο οποίος οργάνωσε πορείες εναντίον της μεινότητας των Ρομά, πήρε 8% των ψήφων και 14 εδρες στο 150μελες κοινοβουλιο, , ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο απ' αυτό που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις. Στις εκλογες του 2010 και του 2012 ειχε 1,5%. Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη προσφυγική κρίση μετά τον Δευτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από την εμπόλεμη Συρία και πέραν αυτής, η υποστήριξη προς ακροδεξιούς πολιτικούς στην κεντρική Ευρώπη σημειώνει αύξηση. Στην Ουγγαρία, το κόμμα Γιόμπικ, γνωστό για τις στολές της Ουγγρικής Φρουράς και τις πορείες κατά των Ρομά, είναι το δέυτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο. Αναλυτές λένε πως η άκρα δεξιά επωφελήθηκε από την αντιμεταναστευτική ρητορεία των περισσότερων κομμάτων, περιλαμβανομένου αυτού του σοσιαλδημοκρατη πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές, με το σοσιαλδημοκρατικο κομμα του Κατευθυνση Smer) να παιρνει 28,29% και 49 εδρες (από 83 εδρες το 2012), αλλά είναι πιθανό να δυσκολευτεί πολύ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. "Ο Ρόμπερτ Φίτσο υιοθέτησε μία από τις πιο σκληρές στάσεις μεταξύ των πολιτικών της ΕΕ στη μεταναστευτική κρίση, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν οι εξτρεμιστές να τεθούν υπό έλεγχο, αλλά να μπουν στο κοινοβουλιο", δήλωσε ο Ντάλιμπορ Ρόχατς του American Enterprise Institute, που είναι παραρτημα της CIA.
Τα αλλα κομματα πηραν, το Ελευθερια και Αλλυλεγγυη 12,10% και 21 εδρες, το κομμα Απλοι Ανθρωποι τριτοι στη θεση 11,03% και 19 εδρες, το παλιο ακροδεξιο Σλοβακικο Εθνικο Κομμα 8,64% και 15 εδρες, το κομμα Ειμαστε μια Οικογενεια 6,63% και 11 εδρες, το κομμα της Ουγγρικης μειονοτητας Most-Hid 6,50% και 11 εδρες, το κομμα Δικτυο 5,61% και 10 εδρες. Το Χριστιανοδημοκρατικο Κινημμα πηρε κατω από το κοινοβουλευτικο οριο του 5% (πηρε 4,94%) και εχασε τους 16 βουλευετς του, ενώ το άλλο Κομμα της Ουγγρικης Κοινοτητας πηρε 4,05%. Τα υπολοιπα κομματα πηραν κατω από 0%.
Η επιτυχία του Κοτλέμπα είναι ένα σοκ για τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό κόσμο της Σλοβακίας. "Ο Κοτλέμπα έβαλε στο ψηφοδέλτιό του υποψηφίους που δηλώνουν ανοικτά ναζιστες", λέει ο Ίγκορ Μάτοβιτς, πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος. Μέλη του πρώην κόμματος του Κοτλέμπα "Σλοβακική Αδελφότητα", ντυμένοι με μαύρες στολές που θυμίζουν τη φρουρά Χλίνκα της ναζιστικής περιόδου, πρωτοεμφανίσθηκαν σε συγκεντρώσεις για να τιμηθεί το Σλοβακικό Κράτος που διήρκεσε από το 1939 έως το 1945 με επκεφαλής τον καθολικό ιερέα Γιόζεφ Τίσο, ο οποίος έστειλε στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου δεκάδες χιλιάδες εβραίους της Σλοβακίας. Το κόμμα διαλύθηκε το 2006 κατηγορούμενο για διάδοση μίσους. Ο Κοτλέμπα, ο οποίος φέρει λεπτό μαύρο μουστάκι, ίδρυσε έκτοτε ένα νέο κόμμα, άλλαξε τη στολή του μ' ένα μπλέιζερ και αντικατέστησε τις πολεμικές συγκεντρώσεις με ρητορική εναντίον των Ρομά, εναντίον των μεταναστών και εναντίον της διαφθοράς. Σήμερα το κόμμα του λεει το ποιηματακι των νεοναζι ότι απορρίπτει οποιαδήποτε σχέση με την ιδεολογία των Ναζί και επικεντρώνει στις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Λενε το γνωστο ποιηματακι των ναζι οτι"Δεν είμαστε φασίστες ούτε νεοναζί παρόλο που μπορεί να φαινόμαστε εξτρεμιστές σε σύγκριση με άλλα χλιαρά κόμματα", είπε ένας από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του, ο Μίλαν Ούρικ. "Θα μείνουμε προς το παρόν στην αντιπολίτευση, αλλά πιστεύω ότι, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα σημειώσουμε συντριπτική νίκη", πρόσθεσε. Δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το κόμμα των νεοναζι ήταν το δημοφιλέστερο μεταξύ των ψηφοφόρων που ψήφισαν για πρώτη φορά, καθώς κέρδισε το 23% αυτής της πληθυσμιακής ομάδας. Οι επικρίσεις του για τα σύμφωνα συμβίωσης προσώπων του ίδιου φύλου κολακεύουν τους κοινωνικά συντηρητικούς, ενώ οι συχνές επισκέψεις του σε φτωχές περιφέρειες μακριά από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα του φέρνουν ψήφους σε τοπικό επίπεδο. Αυτός ο πρώην εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για διάδοση ρατσιστικής προπαγάνδας, όμως έχει αθωωθεί ή οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν απορριφθεί. Ο Κοτλέμπα κέρδισε πριν από δύο χρόνια μια απροσδόκητη εκλογική νίκη και έγινε ο περιφερειακός κυβερνήτης της Μπάνσκα Μπίστριτσα, στην κεντρική Σλοβακία. Με 14 βουλευτές στην 150μελή βουλή, το Λαϊκό Κόμμα - Η Σλοβακία Μας δεν θα έχει μεγάλο λόγο στην εθνική πολιτική --άλλα κόμματα λένε πως δεν θα συνεργαστούν μαζί του-- αλλά θα αποκτήσει πολύ περισότερη δημοσιότητα στην εθνική σκηνή. "Θα αποτελέσουν πολύ μεγαλύτερη απειλή στις επόμενες εκλογές", λέει ο Ρόχατς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aδειασε η πλατεία Βικτωρίας -Επιχείρηση της αστυνομίας τη νύχτα
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΟΣΚΑ-ΚΑΜΙΝΗ
06|03|2016 14:33
Κανένας πρόσφυγας σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας, μετά την ολονύκτια επιχείρηση της αστυνομίας που έβαζε τους μετανάστες σε κλούβες προς τα κέντρα υποδοχής. Ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ απομάκρυνε όσους έμεναν τις τελευταίες εβδομάδες στην πλατεία. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία κυρίως προς το Σχιστό, μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Ελάχιστοι έχουν απομείνει αυτη την ώρα όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες απο την eurokinissi. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (05.03.2016) όταν άνδρες της αστυνομίας συνοδευόμενοι από μεταφραστές έφτασαν στην πλατεία και άρχισαν να συνομιλούν με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν εκεί, με την ελπίδα να βρουν τρόπο να φύγουν για την Ειδομένη. Αρχικά, οι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, ήταν διστακτικοί καθώς φοβούνταν πως θα οδηγούνταν σε κέντρα από τα οποία δεν μπορούν να φύγουν. Τελικά, η συντονισμένη επιχείρηση αποχώρησής τους από την πλατεία Βικτωρίας ολοκληρώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο σημείο, παραμένει κλούβα και άνδρες της αστυνομίας και όσοι συνεχίζουν να φτάνουν στην πλατεία Βικτωρίας ενημερώνονται πως πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
200 Αφγανοί έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας
ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
06|03|2016 17:33
Με συνθήματα «Εχουμε ίσα δικαιώματα για μετεγκατάσταση», «Ολοι οι Αφγανοί είμαστε πρόσφυγες», 200 Αφγανοί μετανάστες έκαναν νωρίς το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι μετανάστες ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Βικτωρίας και τελικός τους προορισμός ήταν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να αποκτήσουν άσυλο, να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πορεία και στον Πειραιά Νωρίτερα, πορεία είχαν πραγματοποιήσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, με αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.
Σχολιο.- Τα δακρυγονα και τα χημικα τα εχουμε για χρηση μονο για την περιπτωση Ελληνων διαδηλωτων οι υπολοιποι εννοειται μπορουν να περιδιαβαινουν ανετα.... Σχολιο.- Οι προφητιες λενε οτι. πλησιαζει η ΝΎΧΤΑ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΥ πλησιάζουμε στην ωρα ''0'' μεινετε ασφαλείς, ορίστε (προκαθορίστε) σημεια συνευρέσεως (συναντήσεως).. αποθηκεύστε τρόφιμα / φάρμακα και είδη πρώτης βοηθείας για 5 μηνες... επειτα ανατελει το μεγαλούργημα του Ελληνισμού, μια νέα Ευρωπαικη Ελληνιστική Επανασταση κατ`επέκταση θα επηρεασει την Νεα Παγκόσμια Τάξη του Χιτλερ... τον θάνατον των παγκοσμιοποιητων απανθρωπων !!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειδομένη: Mάχες για ένα σάντουιτς και λίγα φρούτα
50.000 είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό
6.3.2016 | 13:34
Δραματική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη όπου πλέον βρίσκονται σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ουρές για ένα πιάτο φαγητό που δεν φτάνει για όλους είναι τεράστιες και ο εκνευρισμός που προκαλεί η ταλαιπωρία είναι έντονος. Εθελοντές και ομάδες που μοιράζουν τρόφιμα και νερό έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες ομάδες ανθρώπων που ορμούν για να προλάβουν ένα σάντουιτς ή λίγα φρούτα που προσφέρονται. Το δελτίο του ALPHA μετέδωσε σκηνές συμπλοκών μεταξύ των προσφύγων οι οποίοι ήρθαν στα χέρια για τα τρόφιμα. Πολύ κακές είναι και οι συνθήκες υγιεινής καθώς οι υπάρχουσες υποδομές στο κέντρο φιλοξενίας είχαν σχεδιαστεί για την υποδοχή το πολύ 2.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που δίνεται και προσδιορίζεται στις 50.000. Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία. Εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημιών, υπογραμμίζοντας: "Υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης εν τη γενέσει οποιουδήποτε τέτοιου φαινομένου. Έχουμε την ικανότητα, έχουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε όλα τα μέσα, έγκαιρα να προλάβουμε αυτές τις πιθανές πανδημίες ή εξάρσεις κάποιων τοπικών μεταδοτικών νόσων".
Σχολιο.- Δεκάδες χιλιάδες πεινασμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι σε ένα μέρος με υποτυπώδεις προδιαγραφές, αλλά η κυβέρνηση και η Ε.Ε. επεξεργάζονται πλάνα, ελπίζοντας να σκάσει η βόμβα λίγο αργότερα. Όταν όμως αυτοί αρχίσουν να λεηλατούν τη γύρω περιοχή για να μη πεθάνουν της πείνας και οι χρυσαύγουλοι οργανώσουν "ομάδες αγανακτισμένων πολιτών", τότε θα είναι αργά για λύσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Ενταση στις Θερμοπύλες -Πρόσφυγες απέκλεισαν την παλιά Εθνική Οδό
06|03|2016 21:19
Σε αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας-Αθηνών στο ύψος των Θερμοπυλών προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής. Αγανακτισμένοι οι μετανάστες ζητούσαν επίμονα να αναχωρήσουν για τα σύνορα, δημιουργήθηκε ένταση ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiastar.gr μέχρι και αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί αφού οι πρόσφυγες είναι ακόμη στο δρόμο.
Σχολιο.- δηλαδη αν κατσουν 10 ατομα σε μια εθνικη κλεινει ο δρομος για παντα?και δε μπορει κανεις να τους σηκωσει και να τους διωξει?και ουτε συλλαμβανονται?μαλιστα... Σχολιο.- Όχι ρε σεις, τι να πάτε να κάνετε στο ξενοδοχείο; Πάτε στην Ειδομένη τα παιδιά σας, να κοιμούνται χωρίς σκηνή μέσα στη βροχή και στις λάσπες
σχολιο.- Τιποτα δεν θα μπορουσε να συγκρατησει τους 250 προσφυγες στην Λαμια και τις Θερμοπυλες. Το βλεμμα στραμενο στην Ειδομενη όπως επισης και στα γραφεια ταξιδιων που τους πηραν τα χρηματα και τους αφησαν στους δρομους. Ετσι λοιπον εκλεισαν το δρομο για 4 ωρες περιπου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 11:32
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλουν εμπαιγμό από πλευράς του υπουργείου καθώς, όπως λένε, δεν βρίσκεται λύση στο πρόβλημά τους και παραμένουν απλήρωτοι μήνες. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισε η οδός Σταδίου, στο ύψος του υπουργείου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εργασίας
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 12:11
Την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Στις 11.00 το πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ολοκληρώνεται με τη λήξη της βάρδιας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απορρίφθηκε το τουρκικό υπόμνημα των 17 σημείων στο ΝΑΤΟ, που ζητουσε το μισο Αιγαιο και αποστρατιωτικοποιηση των ελληνικων νησιων
Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 13:46
«Το κείμενο των 17 σημείων που κατέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο NATO, Ethem Buyukisik, στις 15 Φεβρουαρίου, ουδέποτε έγινε αντικείμενο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, διότι απορρίφθηκε, στο σύνολό του, από την ελληνική αντιπροσωπεία και τους λοιπούς συμμάχους στο ΝΑΤΟ». Αυτό περιέχεται στην απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη: «Διερωτάται λοιπόν, εύλογα κάποιος για τις πηγές, τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η διαρροή τέτοιων εγγράφων στον Τύπο από κύκλους που φιλοδοξούν να δράσουν υπονομευτικά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, τη στιγμή, μάλιστα, που έχουν κερδηθεί σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης». Το εν λόγω δημοσίευμα με τίτλο «Την επιθετική πολιτική της κλιμακώνει η Τουρκία» κάνει λόγο για το απόρρητο έγγραφο τονίζοντας ότι αυτό «προκαλεί σημαντικές παρενέργειες, ουσιαστικά αποδυναμώνει καθοριστικά τη συνεισφορά της συμμαχίας στο προσφυγικό, κυρίως όμως επιδεινώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα, κλιμακώνοντας την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο». Εκτιμά, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «η αμφισβήτηση της ελληνικότητας μικρών νησιών είναι η πιο επιθετική, όσο και παράλογη, από πολιτική και νομική άποψη, κίνηση και επισημοποιείται στο έγγραφο δημιουργώντας νέα δεδομένα. Διευκρινίζεται εξαρχής ότι η Ελλάδα ουδέποτε υποχώρησε στις τουρκικές αξιώσεις, ούτε όμως κατάφερε να αντιμετωπίσει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της Άγκυρας, που καθιστά γκρίζο το μέλλον των διμερών σχέσεων».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή ομάδας IOF στα γραφεία οργάνωσης για τα oρφανά, Χεβρώνα
Χεβρώνα (Ma'an) - Δεκάδες Παλαιστίνιοι υπέφεραν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που έριξαν τα ισραηλινά στρατεύματα όταν εισέβαλαν, τη Δευτέρα το βράδυ, στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης Κοινότητα Φροντίδας για τα Ορφανά, στη νότια κατεχόμενη πόλη της Δυτικής Όχθης, Beit Ummar. Στη συνέχεια κατάσχεσαν τον εξοπλισμό και επιτέθηκαν στο προσωπικό. Ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Αγιάντ Αουάντ είπε στο Ma'an ότι «τα ισραηλινά στρατεύματα κατάσχεσαν αρκετά αρχεία από το ίδρυμα, τρεις μονάδες υπολογιστών, και εισέβαλαν στο ίδρυμα αφού έδεσαν τον φύλακα, Καρίμ Ιχαλιέλ, σε ένα δωμάτιο."
Πρόσθεσε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ νέων παλαιστινίων και ισραηλινών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της επιδρομής, με τους Παλαιστίνιους να ρίχνουν πέτρες και τις ισραηλινές δυνάμεις να εκτοξεύουν δακρυγόνα και να πυροβολούν με σφαίρες χάλυβα καλυμμένες με καουτσούκ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προκαλέσει και στο παρελθόν πυρκαγιές μετά από επιδρομές σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πρακτορεία ειδήσεων και ανθρωπιστικών ιδρυμάτων. Το ίδιο ίδρυμα είχε δεχθεί βίαιη επίθεση από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στις 14 Αυγούστου του 2008.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρασε στα ψιλά το πιο ανησυχητικό γεγονός για το μέλλον του πλανήτη που συνέβη την περασμένη Πέμπτη
Δευτέρα, 7 Μάρτιος, 2016 - 10:44
Ένα πολύ ανησυχητικό γεγονός συνέβη την περασμένη Πέμπτη στις 3 Μαρτίου σε όλο το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη. Μπορούμε να πούμε πως ειδικά στην Ελλάδα, τα μεγάλα ΜΜΕ το πέρασαν στα "ψιλά". Για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου η θερμοκρασία στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη για λίγες ώρες ήταν μεγαλύτερη από δύο βαθμούς κελσίου. Το άγγιγμα σε θερμοκρασίες πάνω από το "κανονικό" είναι κάτι πρωτοφανές για την ιστορία του πλανήτη. Όπως σημειώνει η γνωστή εφημερίδα της Βοστώνης "Boston Globe" την περίοδο αυτή τα νερά του Ειρηνικού απελευθερώνονυν τεράστια ποσόστητα θερμότητας η οποία με την σειρά της διαχέεται στην ατμόσφαιρα με σφοδρές συνέπειες για τον πλανήτη. Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο νότιο Ειρηνικό οι συνέπειες του φαινομένου έφεραν καταγραφή των υψηλότερων σε ταχύτητα ανέμων ενώ τον περασμένο μήνα ο τροπικός κυκλώνας Winston σάρωσε τα νησιά Φίτζι. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι το ανησυχητικό γεγονός που έγινε την περασμένη Πέμπτη για να σταθεροποιηθεί θα περάσουν πολλά χρόνια. Βέβαια μην ξεχνάμε πως το φαινόμενο Ελ Νίνιο που ανεβάζει την θερμοκρασία του πλανήτη επιταχύνει όλες αυτές τις εξελίξεις Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κάτι που τοποθετείται στο μακρινό μέλλον σημειώνει η εφημερίδα και τονίζει πως απειλείται ο σημερινός πολιτισμός!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Συρια βρεχει βομβες, στην Ελλαδα βρεχει προσφυγες, στις ΜΚΟ βρεχει φραγκα…
Πάλι για τα λαμόγια των ΜΚΟ δουλεύουν
Όπως διαβάζουμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο Κύπριος επίτροπος για θέματα Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης Κρίσεων Χ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι το Κολέγιο των επιτρόπων ενέκρινε να διατεθούν 700 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας σε χώρες υποδοχής προσφύγων, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να το λαμβάνει η Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο όμως της είδησης είναι άλλο στις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου. Ότι στην ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταλήξει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα. Κι αυτό γιατί οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιβάλλουν ότι αποδέκτες και διαχειριστές αυτών των χρημάτων θα είναι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Διεθνείς Οργανισμοί αλλά και εξειδικευμένες κυβερνητικές οργανώσεις από συγκεκριμένες χώρες μέλη της Ε.Ε όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία. Με απλά λόγια δηλαδή κάποια λαμόγια με όχημα τις ΜΚΟ θα τα κονομήσουν χοντρά
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δουλεύετε μέχρι να πεθάνετε λέει η Λαγκάρντ: Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής απειλεί τους προϋπολογισμούς των χωρών
Δευτέρα, 7 Μάρτιος, 2016 - 10:13
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκαρντ μιλώντας στο ΜΙΤ σημείωσε πως πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων συνταξιοδοτικών δαπανών. Η εκπρόσωπος του ταμείου που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην χώρα μας, μέσα στην κοινωνική καταστροφή που προκαλούν τα μνημονιακά προγράμματα, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Οτι πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της γήρανσης των πληθυσμών, τονίζοντας ότι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα έχει δραματικό αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς τους τις επόμενες δεκαετίες. Οπως σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ ο παγκόσμιος πληθυσμός των 7,5 δισ. θα αυξηθεί σε 10 δισ. τα επόμενα 40 χρόνια, παρόλα αυτά όμως οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα βιώσουν μία «βαρυσήμαντη μετάβαση» προς τη γήρανση και τη συρρίκνωση του πληθυσμού, με συνέπεια την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, θα μειώσει την πιθανή ανάπτυξη των προηγμένων οικονομιών κατά περίπου 0,2% μέσο όρο, ενώ το ποσοστό θα είναι διπλάσιο για τις αναδυόμενες οικονομίες. Χωρίς πολιτική δράση, τα συστήματα σύνταξης και υγείας θα καταστούν μη βιώσιμα, γιατί θα υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι για να τα υποστηρίζουν και περισσότεροι συνταξιούχοι οι οποίοι θα βασίζονται σε αυτά, ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ. Οι κυβερνήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία υποτιμούν σοβαρά την προοπτική να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο από ότι αναμενόταν», τόνισε η Λαγκάρντ. «Αναλύσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι αν κάποιος ζει τρία χρόνια παραπάνω από το αναμενόμενο, τα σχετικά συνταξιοδοτικά κόστη αυξάνονται κατά 50% στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τους ισολογισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα», προειδοποίησε. Για αυτό κάλεσε τις κυβερνήσεις να επιδιώξουν πολιτικές που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων. «Η πρώτη αλλαγή είναι η μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων. Ξεκινήστε με την υγειονομική περίθαλψη, που είναι η μερίδα του λέοντος στις αυξήσεις των δαπανών που σχετίζονται με την ηλικία», πρότεινε. «Μία άλλη προοπτική είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το συνταξιοδοτικό σύστημα και να επεκτείνει την παραγωγική ζωή των ατόμων», πρόσθεσε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δράμα των προσφύγων και ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016
του Γεράσιμου Αραβανή.
Δεχόμαστε από τα δελτία ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών ένα ανελέητο βομβαρδισμό για το δράμα των προσφύγων που ξεριζώνονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο για να φτάσουν, αν φτάσουν, στην «γη της επαγγελίας», στη βορειοδυτική Ευρώπη. Ανταποκριτές και ανταποκρίσεις από κάθε γωνιά της χώρας που στοιβάζονται δεκάδες χιλιάδες φτωχοδιάβολοι, από το λιμάνι του Πειραιά, το Σχιστό, τον Ελαιώνα και το Ελληνικό, ως την Καβάλα και τα Διαβατά και το κολαστήριο της Ειδομένης. Χιλιάδες έχουν πνιγεί στο Αιγαίο, 400 πνιγμένοι το πρώτο δίμηνο του 2016 και 4 σχεδόν εκατομμύρια ξεριζωμένοι, μόνο από τη Συρία. Αναλυτικά ρεπορτάζ σχετικά με το πόσοι είναι οι πρόσφυγες στην χώρα, τι γίνεται με τη διατροφή τους, για πόσους (ελάχιστους φυσικά) υπάρχουν καταλύματα και η συντριπτική πλειοψηφία στο ύπαιθρο, παιδιά άρρωστα και η περίθαλψη τους στα χέρια και στην καλή διάθεση των γιατρών του κόσμου. Αλήθεια, παρότι αυτό είναι πολύ σημαντικό τεράστιο θέμα και αξίζει κάθε προσπάθεια ανεξαρτήτως κόπου και θυσιών από το ελληνικό δημόσιο και του ελληνικό λαό, μόνο η διαχείριση των προσφύγων είναι το πρόβλημα δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και να ενημερωθούμε;
Ο πολιτικός διάλογος για το θέμα αυτό στη χώρα, ο έλεγχος της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα της και η αντιπαράθεση κυβέρνησης και πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης περιστρέφεται μόνο στο αν υπάρχει καθυστέρηση της κυβέρνησης στη δημιουργία Χοτ Σποτ (άλλη μια καινούργια λέξη στη ζωή μας), αν η κυβέρνηση είναι κάτω του μετρίου ή ανύπαρκτη, είναι απαράδεκτο λένε τα άλλα κόμματα να ασκήσει η κυβέρνηση βέτο στα όργανα της ΕΕ για το ζήτημα αυτό. Συγκαλείται σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για να γίνει τι; Αν πρόκειται να χαραχθεί κοινή γραμμή μόνο πάνω σ` αυτή τη βάση καλύτερα η σύσκεψη να λείπει. Άραγε η προσφυγική κρίση είναι μόνο η περιγραφή του δράματος των προσφύγων, είναι μόνο η διαχείριση του και η αντιπαράθεση για τα αποτελέσματα της κρίσης και όχι για τις αιτίες της, είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να επιδείξει μια εικόνα παντογνώστη και ικανού σε αντιδιαστολή με την ανικανότητα των κυβερνητικών; Αυτή είναι, κατά την ταπεινή μας άποψη, εικόνα απόλυτης παρακμής που ταιριάζει με το τέλμα που οδηγήθηκε η χώρα και στην καταστροφή συντελείται σε βάρος του λαού. Για το τεράστιο πρόβλημα των αιτιών του δράματος των χωρών της μέσης Ανατολής και ευρύτερα -Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και μαζί Λιβύη, Υεμένη- και παλιότερα Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία και πολλές δεκάδες άλλες περιοχές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα γίνει κάποια στιγμή ουσιαστική συζήτηση και θα κληθεί ο λαός να αντιδράσει; Φυσικά είναι άσκοπο να ζητηθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση και τον αστικό πολιτικό κόσμο. Πρόσφυγες και ξεκληρισμένοι υπάρχουν ακριβώς γιατί στις χώρες τους έγιναν και γίνονται στρατιωτικές επεμβάσεις, διεξάγεται ένας άδικος αιματηρός και καταστροφικός πόλεμος.
Στο Αφγανιστάν έκαναν επέμβαση οι Αμερικανοί λόγω της μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας, στο Ιράκ γιατί ο Σαντάμ δεν ήταν διατεθειμένος ασυζητητί να πειθαρχήσει και το υπέδαφος της χώρας αυτής έχει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, στη Συρία γιατί ο Άσαντ ήταν και είναι το εμπόδιο στην απόλυτη επικράτηση των Αμερικανών και των συμμάχων τους, στη Λιβύη γιατί κάποιοι επιζητούσαν ρόλο, κυριαρχία και η οικονομική εκμετάλλευση κυρίως των πετρελαίων. Συνολικά έπρεπε οι χώρες της Μ. Ανατολής να πειθαρχήσουν απόλυτα, να ηττηθεί η παλαιστινιακή αντίσταση και μαζί όλα τα καθεστώτα που δεν υποτάσσονταν, να διωχθεί η Ρωσία από τη Μεσόγειο και να περάσουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και μαζί οι δρόμοι μεταφοράς τους ολοκληρωτικά στα χέρια του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών. Κάποιος θα προσέθετε για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός τη βαθιά κρίση που τον μαστίζει περισσότερα από 30 χρόνια. Είναι αποδεδειγμένα δοκιμασμένη συνταγή το ξέσπασμα πολέμου για το ξεπέρασμα της κρίσης του καπιταλισμού, όταν οι βιομηχανίες των όπλων και του πολέμου και η βιομηχανία συνολικά δουλεύουν ασταμάτητα και συγκεντρώνουν πακτωλό τρισεκατομμυρίων και η ανέγερση των ερειπίων που αφήνουν οι πόλεμοι δίνει νέες τεράστιες ευκαιρίες. Θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα ανοιχτά, οι αιτίες και οι υπαίτιοι; Θα ειπωθεί ανοιχτά και ωμά ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της καρδιάς του «ελεύθερου κόσμου», της Γερμανίας, της Γαλλίας και των υπολοίπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε αυτή την καταστροφή; Θα συζητηθεί η συμπεριφορά και η στάση της ΕΕ και του υποτιθέμενου πολιτισμένου κόσμου, που αντί τουλάχιστον να συμβάλει στην απάλυνση του δράματος των προσφύγων κλείνει τα σύνορα, υψώνει φράχτες, έχοντας ως όραμα μια Ευρώπη οχυρό μέσα σε ατσάλινα τείχη, όταν η συμπεριφορά των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ χαρακτηρίζεται από πλήθος ακραίες μισοφασιστικές ή φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, όταν κυριολεκτικά βάζει φωτιά σε δεκάδες χώρες και βυθίζει στο αίμα και την απόγνωση δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους; Θα συζητηθεί ο ρόλος των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει δραστήρια η Ελλάδα ως κολαούζος και υποτακτικός, υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα; Θα συζητηθεί ο ρόλος της χώρας στις επεμβάσεις αυτές με την εκχώρηση του εναέριου χώρου της, των αεροδρομίων και των λιμανιών στους επιδρομείς και μαζί στρατιωτικά τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε πάμπολλες περιπτώσεις; Διαμαρτύρεται η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι η ΠΓΔΜ και άλλες χώρες υψώνουν φράχτες στα σύνορα. Αλήθεια, το ίδιο δεν έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου στον Έβρο;
Οι Αμερικανοί προκειμένου να χτυπήσουν το καθεστώς του Άσαντ και την αντίσταση στο Ιράκ δημιούργησαν τον ICIS, το περιβόητο Χαλιφάτο, ό,τι πιο αντιδραστικό γνώρισε η περιοχή αιώνες τώρα με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων του κόλπου και με την ουσιαστική συμβολή της Τουρκίας. Σήμερα ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κήρυξαν, υποτίθεται, τον πόλεμο εναντίον του γιατί αφενός μεν το δημιούργημα τους αυτονομήθηκε από τις εντολές τους και αφετέρου αποτελεί μια καλή δικαιολογία για τις επεμβάσεις τους. Αξιοπρόσεκτο στοιχείο άξιο να τραβήξει την προσοχή του ελληνικού λαού είναι και το γεγονός ότι παρόλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή και στη χώρα μας τα πολιτικά κόμματα και δεν εννοούμε μόνο τα αστικά κόμματα και το λαϊκό κίνημα που διεξήγαγε τους αγώνες εναντίον των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τη διαφύλαξη της ειρήνης παλαιότερα παραμένουν κυριολεκτικά άφωνα. Το λαϊκό και το αντιπολεμικό κίνημα έχουν γράψει λαμπρή ιστορία με τους αγώνες τους παλαιότερα με πιο χαρακτηριστικό τον τεράστιο ξεσηκωμό εναντίον της επέμβασης του ιμπεριαλισμού και της διάλυσης Γιουγκοσλαβίας. Ο πόλεμος μαίνεται, η ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι τεράστια, το ΝΑΤΟ κατεβαίνει στο Αιγαίο με πρόσκληση της κυβέρνησης και τις ευλογίες και επιδοκιμασίες της αντιπολίτευσης, μετατρέπεται το Αιγαίο ολόκληρο σε γκρίζα ζώνη και δεν γίνεται ούτε ένα συλλαλητήριο, ούτε μια μαζική λαϊκή διαμαρτυρία. Αλήθεια, δεν έχει πλέον καμιά σημασία η ιμπεριαλιστική δράση και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μάλιστα δίπλα από την αυλή μας; Πώς πρέπει να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά αυτή οι προοδευτικοί άνθρωποι και γενικότερα ο ελληνικός λαός Σήμερα πλέον τα πράγματα είναι πασιφανή. Εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι ο γειτονικός λαός, εχθρός όλων των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός και μαζί οι ντόπιοι κυρίαρχοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η λύση βρίσκεται στη συσπείρωση του λαού σε ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης και ανατροπής, που παραμερίζει τις πολιτικές ηγεσίες που οδήγησαν τα πράγματα ως εδώ, αγωνίζεται εναντίον του ιμπεριαλισμού και του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ένα κίνημα που με τον αγώνα του ανακουφίζει το λαό σήμερα από τα δεινά και αύριο παίρνει τις τύχες της χώρας στα χέρια του.
Ο Γεράσιμος Αραβανής ήταν επί σειρά ετών μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος.
http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/politiki/892-to-drama-ton-prosfygon-kai-o-empaigmos-tou-ellinikoy-laoy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμετανόητος αιχμάλωτος
28.02.2016
Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια αποικία των ΗΠΑ που, τυπικά, δεν είναι αποικία. Διότι η αποδοχή του όρου «αποικία» από την Ουάσιγκτον θα το ενέτασσε στη σχετική λίστα του ΟΗΕ, που αναγνωρίζει το δικαίωμα των λαών των αποικιών να αγωνίζονται με κάθε τρόπο για την ανεξαρτησία τους. Και τότε τι είναι; Είναι… «μη ενσωματωμένο έδαφος που ανήκει στις ΗΠΑ αλλά δεν είναι τμήμα τους» – αυτός είναι ο επίσημος ορισμός από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κι ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει (βλ. και τα φύλλα 270, 279 και 280). Μάλιστα ο Σόιμπλε, αστειευόμενος με τον ομόλογό του υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, του πρότεινε πέρυσι να ανταλλάξει αυτό το «προβληματικό και χρεοκοπημένο έδαφος» με την εξίσου προβληματική και χρεοκοπημένη Ελλάδα – που επίσης, προς Θεού, δεν είναι αποικία. Σε αυτό το «έδαφος» λοιπόν ανδρώθηκε στη δεκαετία του ’70 ένα νέο κίνημα για Ανεξαρτησία, που περιλάμβανε και αντάρτικες οργανώσεις όπως οι Ματσετέρος και το FALN (Ένοπλες Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης). Μέχρι σήμερα, δεκάδες στελέχη και μέλη αυτού του κινήματος σαπίζουν στις φυλακές των ΗΠΑ. Η πιο εμβληματική φιγούρα των Πορτορικάνων πολιτικών κρατούμενων είναι ο Όσκαρ Λόπεζ Ριβέρα, που συνελήφθη το 1981 και καταδικάστηκε σε 55 χρόνια κάθειρξης κατηγορούμενος για «ανατρεπτική συνωμοσία». Παρόλο που δεν κατηγορήθηκε για καμία συγκεκριμένη πράξη βίας, ο Πορτορικάνος μαχητής παραμένει εδώ και 35 χρόνια στη φυλακή (από τα οποία 12 σε πλήρη απομόνωση). Ο Όσκαρ Λόπεζ Ριβέρα αρνήθηκε το 1999 να λάβει προεδρική χάρη διότι είχε ως προϋπόθεση να αποκηρύξει το παρελθόν του, και επίσης επειδή η χάρη δεν περιλάμβανε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους του. Μέχρι σήμερα διακηρύττει ότι είναι αιχμάλωτος πολέμου κι ότι ο αγώνας για Ανεξαρτησία είναι δίκαιος και νόμιμος. Το αίτημα για τη δίχως όρους απελευθέρωσή του το υποστηρίζει σύμπασα η κοινωνία του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και γερουσιαστές των ΗΠΑ, θρησκευτικοί ηγέτες, δέκα κάτοχοι Βραβείου Νόμπελ, ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής κ.ά. Εάν ήταν κοινός δολοφόνος, θα ζούσε εδώ και δεκαετίες ελεύθερος. Είναι όμως «αμετανόητος ανατρεπτικός», και η Χώρα της Ελευθερίας δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια.
http://www.e-dromos.gr/oscar-lopez-rivera-ametanohtos-aixmalwtos/#sthash.KkuMMSXC.dpuf
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη! Ο καστανάς και η καρκινοπαθής που πουλούσε τα ασημικά της στη λαϊκή, καταδικάστηκαν!
Αθώος και ο Χριστοφοράκος που "δραπέτευσε" επί υπουργίας (όχι συνοδείας βρε...) Ντόρας, για τις βαλίτσες στον Tσουκάτο, για τα τηλεφωνικά κέντρα και τις καφετιέρες του Κυριάκου, για το C4i, για τα εκατομμύρια σε πασοκ και νδ. Ο καστανάς και η καρκινοπαθής που πουλούσε τα ασημικά της στη λαϊκή, καταδικάστηκαν. Ευτυχώς επι Συριζα, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Μπουχαχαχαχα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέντε (5) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης χωρίς αποτέλεσμα... για τη δύση και τους λακέδες της! Πως να μπορέσουν;
Δείτε την Asmā ʾ Akhras, γνωστή ωςAsmāʾ Al-Asad, σύζυγος του "δικτάτορα" και δημοκρατικά εκλεγμένου (με την παρουσία διεθνών παρατηρητών που παρακολούθησαν κι έδωσαν συγχαρητήρια για τις εκλογές, παρακαλώ...), την "άπιστη", σύμφωνα με τους φονιάδες-μισθοφόρους-ισλαμοφασιστες, τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας, (γιατί δεν φοράει μαντήλα...) να επισκέπτεται συγγενείς τραυματιών, τραυματίες κι οικογένειες θυμάτων για συμπαράσταση (350.000 νεκρούς μάρτυρες πρόσφερε η Συρία, για την Ανεξαρτησία της, αλλά δεν συγκινούν τα ΜΜΕ και τις δημοσιογραφικές πόρνες)... Κι η αποικία Ελλάδα επιμένει... "να πέσει το αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη: Αθώος ο Χριστοφοράκος για το σκάνδαλο Siemens, προτείνει ο εισαγγελέας
Ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος προτείνει την απαλλαγή του Χριστοφοράκου, τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και της δωροδοκίας. Και για να καταστεί σαφέστερο, ο εισαγγελέας κρίνει πως ο Χριστοφοράκος δε δωροδόκησε ποτέ κρατικούς υπαλλήλους, αλλά προσέφερε δωρεές στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) για να κλείνουν πιο έυκολα οι δουλειές της Siemens στη χώρα μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αθάνατη Ελλάδα, χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, πόρνη του ληστρικού γερμανικού κεφαλαίου)! Βαφτίζουν δωρεές τις μίζες Χριστοφοράκου
Δωρεές και όχι... μίζες διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι έδινε στα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδας. Το παραπάνω παράδοξο φέρεται σύμφωνα με τη Real News να αποφάσισε ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλος, ώστε να ζητήσει την άρση των δύο ενταλμάτων σύλληψης (τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και της δωροδοκίας) που... είχαν εκδοθεί εις βάρος του φυγόδικου Χριστοφοράκου, ο οποίος ζει ελεύθερος στη Γερμανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «γενναιόδωρος» Χριστοφοράκος και η ακόμα πιο «γενναιόδωρη» Siemens, έδιναν εκατομμύρια σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ), από την καλή τους την καρδιά και όχι όπως νόμισε ο κόσμος -και παραδέχτηκε ο ίδιος ο Χριστοφοράκος τον Ιούλιο του 2009 για να ανακαλέσει αργότερα- για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα εισέρχεται στο Αιγαίο το ρωσικό πλοίο περιπολίας "Smetlivy"...
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο περιπολίας "Smetlivy", του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που σαλπάρησε από τη Σεβαστούπολη υπό τη διοίκηση του πλοιάρχου Andrey Zaitsev, μπαίνει σήμερα στη Μεσόγειο... για κοινές επιχειρήσεις με τα ρωσικά πολεμικά πλοία που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκικές διεκδικήσεις στο τραπέζι μέσω ΝΑΤΟ... και στέλνουν τον νεοραγιά Τσίπρα την Τρίτη στη Σμύρνη να "συνομιλήσει" με τον εγκληματία Ερντογάν!
Τις απαιτήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο ΝΑΤΟ φέρνει στο φως η Καθημερινή της Κυριακής, με την Άγκυρα να επαναφέρει -κατά την πάγιά της τακτική- το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ζητούν, μεταξύ άλλων, οι θαλάσσιες δραστηριότητες να μεταφερθούν μακριά από τις «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου «προκειμένου να μην προκύψουν εντάσεις», να είναι σεβαστές οι περιοχές που η γειτονική χώρα έχει δηλώσει στο Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, στην περίπτωση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, ενώ καλεί τη συμμαχία να μην «υιοθετεί ισχυρισμούς» της Αθήνας σχετικά με τον... ελληνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλιών. Η Άγκυρα επίσης ζητά να μη γίνονται ελλιμενισμοί στα νησιά του Ανατολικού αιγαίου που η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένα. Οι διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο βέβαια δεν είναι νέες. Το θέμα των γκρίζων ζωνών έθιξε άλλωστε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. «Το θέμα ποιο είναι το δικό σου νησί, ποιο είναι το δικό μου νησί, είναι δικό σου, είναι δικό μου, όταν πρόκειται για περιπτώσεις διάσωσης, εκεί δεν θέτουμε τέτοια θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη και πως επιθυμεί το σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για λυπηρή αφωνία του κου Κοτζιά μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις. Ορισμένες από τις απαιτήσεις της Άγκυρας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ: - Οι θαλάσσιες δραστηριότητες να μεταφερθούν μακριά από τις «προβληματικές περιοχές» του Αιγαίου. - Στην περίπτωση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, περιοχές που η Τουρκία έχει δηλώσει στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας, θα πρέπει να είναι σεβαστές. - Ισχυρισμοί (της Αθήνας) σχετικά με «δήθεν» εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων, δε θα πρέπει να αναφέρονται στις γενικές επιχειρησιακές οδηγίες. - Να μη γίνονται ελλιμενισμοί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. - Να αναφέρονται μόνο με αριθμούς μικρά νησιά. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί εσωτερικών Γερμανίας και Ιταλίας προτείνουν, με επιστολή τους στην Κομισιόν, να θεσπιστεί κοινό, ευρωπαϊκό σύστημα για την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δείτε τους μαχητές της Μουσουλμανικής Χεζμπολά... πριν ξεκινήσουν τη μάχη
Χαιρετίζουν τον Ελληνορθοδοξο Άγιο... Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά, προστάτες της Ελληνορθοδοξίας στη Συρία, αποτίουν χαιρετισμό πριν ριχτούν στη μάχη!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενικεύεται η εξέγερση στη Ράκα ο λαός ελέγχει τη μισή πόλη….. Σηκώθηκε η συριακή σημαία….. Ο στρατός κατέλαβε το κάστρο της Παλμύρας
Με τη μορφή της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ συριακά μέσα μιλούν τώρα για ολοκληρωμένη εξέγερση του λαού στην κατεχόμενη πόλη της Raqqa « πρωτεύουσα » του Ισλαμικού Κράτους. Οι εξεγερμένοι κάτοικοι ελέγχουν πλέον τη μισή πόλη όπου ανάρτησαν τη συριακή σημαία το εθνικό σύμβολο του συριακού κράτους σε διάφορες γειτονιές της πόλης ..syrianewsapp 6.3.16 . Kαι πηγές του συριακού διαδικτύου αναφέρουν πανομοιότυπα την έιδηση……. To YPG και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν το χωριό Laqtah 37Km από τη Ράκα και το χωριό Bir Saeed (Bir Hamoud) 27 χλμ ΒΑ της πόλης της Ράκας.
Ο συριακός στρατός κατέλαβε το κάστρο της Παλμύρας μετά από βίαιες συγκρούσεις με τους τρομοκράτες της Daash και ύψωσε τη συριακή σημαία….syrianewsapp 6.3.16 O Συριακός στρατός είναι πλεόν προ των πυλών της Παλμύρας. Επίσης μονάδες του συριακού στρατού και οι σύμμαχοί του ανέκτησαν τα σημεία (912 και 861) στην κατεύθυνση της Ν Touloul στην ανατολική ύπαιθρο της Homs, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο SANA.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανάπτυξη που περιλαμβάνονται ειδικές ναυτικές δυνάμεις, που μπήκαν στο λιμάνι του ras omran νοτιοδυτικά του Aντεν.
DYNCORP ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΆ BLACKWATER ΣΤΗΝ ΥΕΜΈΝΗ
Khabar Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο με κατοχικό Υεμένης υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα των μισθοφόρων από τον ιδιωτικό στρατό των ΗΠΑ εταιρεία DynCorp έφτασε σήμερα στην πόλη της Υεμένης του Άντεν για να αντικαταστήσει Blackwater. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, στο πλαίσιο σύμβασης USD-3 δισεκατομμυρίων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και DynCorp, μισθοφόροι από την εταιρεία είναι να αναπτυχθούν στην Υεμένη, όπου οι ΗΑΕ δυνάμεις αγωνίζονται ενάντια στο στρατό της Υεμένης και Λαϊκών Επιτροπών κάτω απο τη Σαουδικής Αραβιας διαταγες.
«Η πρώτη ομάδα των μισθοφόρων έφτασε πρόσφατα στο λιμάνι της πόλης του Άντεν για να αντικαταστήσουν εκείνους της Blackwater, μια διαβόητη αμερικανική ομάδα που μετονομάστηκε τώρα σε Academi,«η επίσημα είπε το khabar πρακτορείο ειδήσεων. Είπε επίσης ότι στην ανάπτυξη αυτή περιλαμβάνονται ειδικές ναυτικές δυνάμεις, που τέθηκαν στο λιμάνι του Ras Omran νοτιοδυτικά του Άντεν.
Επίσης, ανέφερε ότι η Blackwater είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την περιοχή Bab-el-Mandeb μετά που οι δυνάμεις της Υεμένης της προκάλεσαν βαριές απώλειες. Για την αντιμετώπιση των δυνάμεων της Υεμένης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναγκάστηκαν να φέρουνε νέους μισθοφόρους από DynCorp για τον ίδιο λόγο.