Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Παρασκευη 1 Απριλιου 2016


Την 1η Απριλίου 1955 άρχιζε ο ένοπλος αγώνας κατά των βρετανών κατακτητών της Κύπρου, με τη στήριξη σε ένα παλλαϊκό κίνημα και με δεκάδες ήρωες που έπεσαν για τη λευτεριά του μαρτυρικού νησιού.
Η ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, μετά από τις διαβόητες συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου του 1959, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τις δυνάμεις της κυπριακής και ελλαδίτικης Αριστεράς, έγινε με όρους που καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία της. Ταυτόχρονα, ο δυτικός ιμπεριαλισμός (Μ. Βρετανία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ), καθώς και η Τουρκία, δεν εγκατέλειψαν την επιδίωξη της διχοτόμησης της Κύπρου και την απομάκρυνσή της από την αδέσμευτη αντιιμπεριαλιστική πολιτική. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν και οι βομβαρδισμοί του νησιού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα 1963-64, ενώ τα σχέδια αυτά εξυπηρετούσαν και οι αγριότητες ελληνοκύπριων εθνικιστών σε βάρος της τουρκοκυπριακής μειονότητας.
Στο πλευρό του αγωνιζόμενου κυπριακού λαού τάχθηκε το σύνολο των αριστερών και αντιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ' ολόκληρο τον κόσμο και πρώτα-πρώτα η ΕΣΣΔ, η Λαϊκή Κίνα, οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες και το μεγαλύτερο μέρος του αραβικού κόσμου. Χαρακτηριστική υπήρξε η αναφορά στο ζήτημα της Κύπρου, από τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, εκπρόσωπο της επαναστατικής Κούβας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 11 Δεκεμβρίου 1964. Τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού θα υλοποιηθούν το 1974, με την πραξικοπηματική ανατροπή του προέδρου Μακάριου από την Χούντα της Αθήνας και τους κύπριους ακροδεξιούς, που άνοιξε τον δρόμο στην εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποχαιρετούν την Ευρώπη οι... επιστήμονες
12 Μαρτίου 2016
Μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της Ευρώπης θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη 1 εκατ. εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας. Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφικής έλλειψης δεξιοτήτων. Παρά το εξαιρετικά υποχρησιμοποιούμενο εργατικό δυναμικό,περίπου το 27% των θέσεων εργασίας μένουν κενές κάθε χρόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω έλλειψης κατάλληλα ειδικευμένων αιτούντων εργασία.
Μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της ηπείρου θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η δυναμική γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη ενός εκατομμυρίου εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα διαρροής εγκεφάλων. Από την εισαγωγή του ευρώ, περισσότεροι ειδικευμένοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει την Ευρώπη από όσοι είναι οι νεοαφιχθέντες. Στα προ της κρίσης χρόνια, οι 15 χώρες που υιοθέτησαν το νόμισμα του ευρώ παρουσίασαν, κατά μέσο όρο, μια καθαρή απώλεια περίπου 120.000 εργαζόμενων με τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο. Έλκονται κυρίως από τους υψηλότερους μισθούς, τα πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και την αποτελεσματική γραφειοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κρίση του ευρώ επιδείνωσε αυτήν την αιμορραγία ταλέντων. Τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη γνώρισε μια έξοδο επαγγελματιών με υψηλά προσόντα από την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία -τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση- σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών στο εξωτερικό. Στην Πορτογαλία τα προηγούμενα χρονια, 100.000 ειδικευμένοι επαγγελματίες άφησαν τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του τότε πρωθυπουργού Pedro Passos Coelho προς τους ανέργους της χώρας του να μετακομίσουν στο εξωτερικό. Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι κατά μέσο όρο η Ευρώπη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες υποδέχονται περισσότερους κορυφαίους επιστήμονες από όσους στέλνουν στο εξωτερικό, είναι καθαρός συνεισφέρων στην παγκόσμια αγορά των κορυφαίων επιστημόνων - εκείνων των οποίων η έρευνα έχει την μεγαλύτερη επίδραση. Μελέτες από τους καλύτερους φυσικούς στον κόσμο δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι που εργάζονται στην Βόρεια Αμερική είναι μερικοί από τους πιο φημισμένους στους τομείς τους.
Και η αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών δεν περιορίζεται πλέον κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες: Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι μεταναστεύουν στην Αφρική και στη Νότια Αμερική, επίσης. Δεδομένου ότι το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη είναι κατά κύριο λόγο χρηματοδοτούμενο από τις εθνικές κυβερνήσεις, αυτό το μοτίβο της μετανάστευσης είναι ιδιαίτερα καταστροφικό: Από οικονομική άποψη, κάθε ειδικευμένος εργαζόμενος που αποχωρεί από την ήπειρο αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση που χάθηκε. Για να αντιστραφεί η τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε την πρωτοβουλία της Μπλε Κάρταςτο 2011, σύμφωνα με το πρότυπο του προγράμματος της Πράσινης Κάρτας των ΗΠΑ που χορηγεί βίζα σε αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Βρυξέλλες ήλπιζαν να προσελκύσουν 20 εκατομμύρια εργαζομένους με υψηλή ειδίκευση, με ιδιαίτερη έμφαση σε μηχανικούς, εταιρικούς στρατηγιστές και εργαζόμενους στη βιοτεχνολογία. Αλλά τα αποτελέσματα ήταν ντροπιαστικά. Το 2012 και το 2013, η Ε.Ε. χορήγησε τελικά λιγότερες από 20.000 βίζες, αριθμός αμελητέος σε σχέση με τη συνεχιζόμενη φυγή από τη νότια Ευρώπη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ελλάδα η Πρωταπριλιά θα'πρεπε να είναι Εθνική Εορτή
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δοξάστε την! Ναι, ναι! Η "Αυγή" είναι!!!
Καλή επιτυχία, κύριε Φαμπρ
http://www.avgi.gr/article/6402083/kali-epituxia-kurie-fampr#st_refDomain=www.facebook.com&st_refQuery=/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
αριστερή κυβέρνηση, μια πρωταπριλιά που διαρκει ενάμισι χρόνο, ΕΕ κ ΕΟΚ σπιτι των λαών...μια πρωταπριλιά των τελευταίων 50 ετών
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Υγειονομική βόμβα στον Πειραιά»
Ο γιατρός Νίκος Ραζής Κουδούνης δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον Πειραιά όσο το κράτος απουσιάζει και προειδοποιεί για την επικείμενη έκρηξη επιδημιών… 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 17:19
O γιατρός Νίκος Ραζής Κουδούνης ήταν, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν εκεί, αποφάσισε να μην ξαναπάει. Δεν είναι μόνο ο φόβος για τη ζωή του. Είναι η πλήρης απουσία του κράτους. Είναι η μετατροπή του καταυλισμού σε μία υγειονομική βόμβα. Είναι η εξαθλίωση των ανθρώπων που διεγείρει τα ταπεινότερα των ενστίκτων.
Διηγείται ο γιατρός:
«Ηταν στην απογευματινή βάρδια της Τετάρτης από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ. Βλέπαμε εμπύρετα περιστατικά όταν ξεσπάει μία διαμάχη ανάμεσα σε έναν Αφγανό και ένα Σύρο. Ο Σύρος είχε επάνω του ένα μεγάλο μαχαίρι. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και, πράγματι, οι άνδρες έσπευσαν γρήγορα στο σημείο, εντόπισαν τον Σύρο και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο. Οι ομοεθνείς του εξαγριώθηκαν και άρχισαν να μαζεύονται γύρω από το αυτοκίνητο. Το κλωτσούσαν και απειλούσαν να το αναποδογυρίσουν. Πανδαιμόνιο. Ενας άνδρας του Λιμενικού βγήκε από το αυτοκίνητο και με προτεταμένο το όπλο του, προσπαθώντας να απομακρύνει το οργισμένο πλήθος. Δεν τον φοβήθηκαν. Τους μιλούσαμε και εμείς, του Ερυθρού Σταυρού. Δεν μας άκουσαν. Τελικά οι του Λιμενικού άφησαν ελεύθερο τον άνδρα που είχαν βάλει στο αυτοκίνητο. Οι συμπατριώτες του άρχισαν να πανηγυρίζουν. Τον σήκωσαν στα χέρια…» Η επίσημη αφήγηση των γεγονότων λέει ότι στο λιμάνι συγκρούστηκαν Σύριοι με Αφγανούς για… τα μάτια μίας γυναίκας. Ο έλληνας γιατρός λέει ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. «Ηταν τυφλή οργή εναντίον γιατρών, λιμενικών και αστυνομικών που έσπευσαν σε βοήθεια. Με πέτρες, καδρόνια, με οτιδήποτε μπορούσε να μετατραπεί σε όπλο. Ανθρωποι απελπισμένοι και οργισμένοι άρχισαν να καταστρέφουν τα πάντα… Και από ένα σημείο και μετά η βία άρχισε να στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, Σύροι έναντίον Αφγανών, οι πάντες εναντίον των πάντων.» Ο γιατρός καταγγέλλει την απουσία της Πολιτείας: «Είναι απλό, δεν υπάρχει τίποτα. Απολύτως τίποτα. Αν κάποιος έκανε κάτι εδώ, είναι ο Ολυμπιακός. Το κράτος απουσιάζει. Και σε λίγο που θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας, αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν τα ποντίκια και οι επιδημίες. Είδαμε ένα περιστατικό με βήχα και αιμόπτυση. Υποπτο για φυματίωση. Αλλωστε όλοι στη σκηνή έβηχαν. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν έμεινε, αγνοείται. Ξέρετε τι σημαίνει να κυκλοφορεί κάποιος με φυματίωση σε μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων; Δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Εχουν εκδηλωθεί αφροδίσια νοσήματα. Μία γυναίκα απέβαλε, είχε αιμορραγία εκεί, στο χώμα. Παίρνουν φαγητό από κάτω και το τρώνε, οι ψείρες πολλαπλασιάζονται, η υγειονομική βόμβα θα σκάσει γρήγορα…»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
video ΣΟΚ... με "έργο" του Ζαν Φαμπρέ (επιλογή Μπαλτά-Τσίπρα), όπου κουνούν τα καυλιά τους και τ' αρχίδια τους οι "καλλιτέχνες"! Mάθανε ότι γαμιόμαστε... ή πληρώνουμε κάποια γκέι σχέση; Αυτό το "καλλιτεχνικό αριστούργημα" πρέπει να το δούν όλα τα σχολεία μας;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=vzFw_r-dt4U
O Tσίπρας συγχαίρει τον Ζαν Φαμπρέ, την κορυφή της παγκόσμιας διανόησης, προσωπική επιλογή του άλλου διανοητή της "αριστεράς" της κωλοτρυπίδας Μπαλτά κι έτσι ο πολιτισμός μας σαλπάρει να κατακτήσει τον κόσμο... Ζήτω η Τέχνη! Και τα κορόιδα!
* Πόσο πάει το μαλλί για τον μαλάκα Έλληνα πολίτη;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα φοιτητικό φεστιβάλ για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, της Συρίας και του προέδρου bashar al assad στη Κούβα σήμερα (31/03/2016)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Φαμπρ γνωρίζετε που ήρθατε; (Θα σας πω εγώ πού ήρθατε)
31 Μαρ, ’16, 6:50 ΜΜ
Έξαλλοι είναι πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες με την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να είναι αφιερωμένο το φετινό Φεστιβάλ στο Βέλγιο, αφού, όπως παραδέχτηκε, δεν είχε τον χρόνο που απαιτείται για να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις.
Πολλοί καλλιτέχνες έχουν πάρει τα όπλα και ρωτάνε τον Γιαν Φαμπρ «Κύριε Φαμπρ γνωρίζετε πού ήρθατε;». Αρχικά, ας ενημερώσει κάποιος αυτούς τους καλλιτέχνες πως ο Γιαν Φαμπρ δεν ήρθε μόνος του. Του έγινε πρόταση από το υπουργείο Πολιτισμού και την αποδέχτηκε. Αλήθεια, όμως, πού ήρθε ο Γιαν Φαμπρ; Θα του πω εγώ πού ήρθε, γιατί μπορεί να μην ξέρει ο άνθρωπος. Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που χρεοκόπησε το 2010 και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία. Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που τα τελευταία έξι χρόνια την κυβερνάει η Τρόικα, αλλά οι περισσότεροι καλλιτέχνες της χώρας αυτής το συνειδητοποίησαν μόλις τώρα που γίνατε εσείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Χαμπάρι δεν είχαν πάρει μέχρι τώρα. Τους απασχολούσε η …Τέχνη. Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα για την οποία αποφασίζει η Μέρκελ αλλά το μόνο που ενοχλεί κάποιους καλλιτέχνες της είναι ότι είναι Βέλγος -δηλαδή μη Έλληνας- ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε μια χώρα που πριν από οκτώ μήνες έγινε δημοψήφισμα, όπου υπερίσχυσε το ΟΧΙ με 61,3% αλλά αγνοήθηκε και έγινε ΝΑΙ, χωρίς να αντιδράσουν οι λαλίστατοι σήμερα καλλιτέχνες της χώρας. Ήταν καλοκαίρι και ήταν απασχολημένοι με το Φεστιβάλ -και τα μπάνια-, οπότε δεν πήραν χαμπάρι πως με το να αγνοηθεί το δημοψήφισμα καταλύθηκε και η τελευταία έννοια δημοκρατίας στη χώρα που ήρθατε. Κύριε Φαμπρ, η Ελλάδα έχει παραδοθεί στις αγορές και στην Γερμανία αλλά οι περισσότεροι καλλιτέχνες της δεν είχαν πάρει είδηση τίποτα. Τι καλλιτέχνες είναι αυτοί; Κύριε Φαμπρ, ήρθατε σε ένα προτεκτοράτο. Και το ξέρετε. Όπως το ξέρουν και εκείνοι οι καλλιτέχνες του προτεκτοράτου που ξαφνικά θυμήθηκαν έξι χρόνια μετά να κάνουν λόγο για αποικιοκρατία. Μα «αποικία χρέους» είναι η Ελλάδα από το 2010. Και όλοι την αποκαλούν «αποικία χρέους». Κουφοί ήταν οι Έλληνες καλλιτέχνες; Δεν διάβαζαν; Δεν άκουγαν; Όλα για την Τέχνη πια; Κύριε Φαμπρ, θεωρώ μεγαλοφυές εκ μέρους σας το ότι την πρώτη χρονιά σας ως καλλιτεχνικός διεθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ θα αφιερώσετε το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Βέλγιο. Ως αιρετικός και εικαστικός καλλιτέχνης που είστε, γνωρίζετε ότι ένα προτεκτοράτο δεν μπορεί να έχει δικό του πολιτισμό. Τα προτεκτοράτα δεν έχουν πολιτισμό. Οι δούλοι δεν έχουν πολιτισμό. Φέρνοντας το Βέλγιο στο Ελληνικό Φεστιβάλ, περνάτε με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο στους δούλους -θεατές και καλλιτέχνες- το μήνυμα πως θα πρέπει να αγωνιστούν για να ελευθερώσουν την χώρα τους και να έχουν πάλι πολιτισμό. σχολιο.- Με όλο το σεβασμό, αλλά η υπόθεση Γιαν Φαμπρ είναι από τις μεγαλύτερες γκάφες που γίνανε στο χώρο της τέχνης τα τελευταία χρόνια. Το ελληνικό θέατρο μεγαλουργεί και ως κινηματογραφιστής το θαυμάζω, ο μέσος όρος του είναι πολύ πιο ψηλά από τα κιτσ γυμνά του Φάμπρ να χορεύεουν Zorba the Greek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ελιγμός» Μπαλτά και Φαμπρ μετά την κατακραυγή για το Φεστιβάλ
Ξεσκονίζουν τον προϋπολογισμό. Κόβουν, ράβουν και σπεύδουν να προσθέσουν «φτηνές» ελληνικές παραγωγές στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά το σάλο που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις που έκανε ο Γιαν Φαμπρ για αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν «Βέλγικο Φεστιβάλ»
31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 16:59
«Ο υπουργός αφουγκράστηκε τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο και παρενέβη στον Γιαν Φαμπρ για να προσθέσει όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές παραγωγές είναι εφικτό, ήδη από το 2016, με δεδομένο βέβαια τον προϋπολογισμό». Αυτό είναι το νέο πνεύμα, η νέα αφήγηση του υπουργείου Πολιτισμού μετά το μέγα θέμα που προέκυψε –θέμα πρωτίστως πολιτικό- από τιςανακοινώσεις του Γιαν Φαμπρ για το προφίλ και κυρίως τη θεματολογία του πρώην Ελληνικού Φεστιβάλ. Ελιγμός; Προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος; Ή μήπως ειλικρινής διαπίστωση του σφάλματος που πρέπει επιτακτικά να διορθωθεί; Θα δείξει. Σύντομα. Πλήθος καλλιτεχνών αντέδρασαν με σφοδρότητα από την πρώτη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα ενημέρωσης, με επιστολές στον υπουργό Πολιτισμού, ενώ αύριο, στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων του πολιτισμού, προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων στο θέατρο Σφενδόνη. Εκεί θα αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν στη βελγική επέλαση που ουσιαστικά έκανε έξωση στην ελληνική δημιουργία από το φεστιβάλ που υπήρξε ο πυρήνας παραγωγής έργου, ανάδειξης καλλιτεχνών, πειραματισμού αλλά και προσέλκυσης κορυφαίων ονομάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Αισθανόμενοι – οι έλληνες καλλιτέχνες- απαξιωμένοι και θύματα μιας «αποικιοκρατικής αντιμετώπισης». Ακόμα και ο ίδιος ο Φαμπρ – ο οποίος τα λίγα εικοσιτετράωρα που βρέθηκε στην Αθήνα επισκέφθηκε διάφορους χώρους προσπαθώντας να δημιουργήσει στο μυαλό του τον χάρτη όπου θα «τοποθετήσει» τις σαράντα παραγωγές από το Βέλγιο που έχει εξασφαλίσει- μούδιασε από τις αντιδράσεις. Αντιδράσεις που εισέπραξε ήδη μέσα από το αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με τους δημοσιογράφους να ψιθυρίζουν ανήσυχοι μεταξύ τους, πριν ζητήσουν διευκρινήσεις με τις έξι ερωτήσεις που τους δόθηκαν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ
Φριχτό ντοκουμέντο! Ο Βέλγος που διορίστηκε από τον εχθρό της αριστείας και υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για να διευθύνει τον ιστορικό θεσμό του Ελληνικού Φεστιβάλ (τον οποίο μετονόμασε σε «Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου», αφαιρώντας την λέξη «Ελληνικό» από τον τίτλο) έχει εγγράψει στο παθητικό του μια εγκληματική ενέργεια απερίγραπτης παράνοιας και βαρβαρότητας. Το 2012 συνεργάτες του Φαμπρ, ως «ατραξιόν» ενός θεατρικού που ανέβαζε ο Φαμπρ πετούσαν γάτες πολύ ψηλά στον αέρα ώστε οι θεατές να ακούνε τις φωνές των βασανισμένων τετραπόδων. Αυτό είχε προκαλέσει σάλο στο Βέλγιο και ο Φαμπρ, που είχε τρομάξει από τις αντιδράσεις των φυσιολογικών συμπολιτών του, ετέθη υπό αστυνομική προστασία. Αυτή η διαταραγμένη και σαδιστική προσωπικότητα ανέλαβε από τον Μπαλτά να διευθύνει τον θεσμό που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ηρώδειο!
https://www.youtube.com/watch?v=9Y8IGNokKC4#cbstate=10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγώ ρε παιδιά δεν ντρέπομαι που είμαι Ελληνας.... Θα με πεί κανείς ΕΛΛΗΝΑΡΑ ?..
Είμαι Ελληνας και αγαπώ την Ελλάδα μας, όπως ο 'Αρης, όπως ο Μπελλογιάννης όπως η Ηλέκτρα και χιλιάδες άλλοι που στάθηκαν μπροστά στο απόσπασμα, με το όνομα της Ελλάδας στα χείλη !...
Τολμά κανείς να τους πει αυτούς ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ?.. Να σοβαρευθούμε λίγο...... Διότι έχει γίνει της μοδός αυτό... Για να μην μας πούνε και καλά μου ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ, έχουμε πλέον καταντήσει ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΟΙ !
Με αυτή τη σκέψη στέλλω την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου σε όλο το Ρωμέϊκο, με την Ηλιαχτίδα μου ! Γιατί έτσι κι αλλιώς μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα μας ολάκερη, είναι μια ηλιαχτίδα δρόμος....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειδομένη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων το Σάββατο
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, 13:27
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Ειδομένης. Η συγκέντρωση, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Παιονίας, Χρήστου Γκουντενούδη, θα γίνει στις 11.00 το πρωί, στη γέφυρα, πριν από το χωριό της Ειδομένης. Ο κ. Γκουντενούδης ανέφερε πως υπάρχει αγανάκτηση από κατοίκους, κυρίως αγρότες της περιοχής που «χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτή την εποχή τα χωράφια τους». Σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση, στην Ειδομένη βρίσκονται 11.318 πρόσφυγες και μετανάστες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλυσοδέθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, 13:22
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 10 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ. Σε μία συμβολική κίνηση, ορισμένοι διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν για να δείξουν ότι οι πολιτικές των μνημονίων οδηγούν στην καταστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μεταξύ άλλων ζητούν άμεση πρόσληψη προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Άσαντ κατά Ερντογάν για «υποστήριξη της τρομοκρατίας»
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 17:24
Ο στρατός του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν «πολεμά στη Συρία», ισχυρίζεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik. «Ο τουρκικός στρατός, που δεν είναι καν της Τουρκίας αλλά του Ερντογάν, πολεμάει σήμερα στη Συρία. Ο τουρκικός λαός δεν τάσσεται κατά της Συρίας, δεν είναι εχθρικός απέναντι στη Συρία. Οι σχέσεις μας θα είναι καλές εάν δεν παρεμβαίνει ο Ερντογάν» φέρεται να δήλωσε ο κ. Άσαντ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συρίας, ο Τούρκος ομόλογός του στηρίζει ευθέως τους τρομοκράτες επειδή τους επιτρέπει να περνούν στο έδαφος της Τουρκίας. «Κατ' αρχήν, στηρίζει ευθέως τους τρομοκράτες. Τους επιτρέπει να μπαίνουν στο τουρκικό έδαφος, να κάνουν ελιγμούς με άρματα. Αυτό δεν αφορά μόνο μεμονωμένα πρόσωπα, τους χρηματοδοτεί μέσω της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και, φυσικά, μέσω της ίδιας της Τουρκίας. Εμπορεύεται πετρέλαιο που έχει κλαπεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ενώ την ίδια στιγμή εξαπολύει επιθέσεις με το πυροβολικό εναντίον του συριακού στρατού όταν μετακινείται κοντά στα σύνορα, για να στηρίξει τους τρομοκράτες» είπε ο κ. Άσαντ. Η Τουρκία, όπως και η Σαουδική Αραβία, «καταπάτησαν όλες τις δυνατές κόκκινες γραμμές, πιθανότατα από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου» στη Συρία, συνέχισε. «Ό,τι έχουν κάνει από την αρχή του πολέμου μπορεί να θεωρηθεί επίθεση. Επίθεση με την πολιτική ή τη στρατιωτική σημασία της - το να παρέχουν όπλα στους τρομοκράτες - ή ευθεία επίθεση, με τη χρήση πυροβολικού και άλλων στρατιωτικών παραβιάσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο συριακός λαός εδώ και πολύ καιρό έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι ο κ. Ερντογάν θα αλλάξει στάση. «Σήμερα, ο πόλεμος εναντίον του Ερντογάν και εναντίον της Σαουδικής Αραβίας είναι ένας πόλεμος εναντίον των τρομοκρατών», κατέληξε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτοιμος ο Άσαντ να προκηρύξει εκλογές
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 16:47
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA-Novosti πως είναι έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές, αν ο συριακός λαός το επιθυμεί, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο. Ο Άσαντ είπε ακόμη ότι η εκλογή προέδρου με άμεση ψηφοφορία είναι καλύτερη απ΄ό,τι μέσω του Κοινοβουλίου. Ο Άσαντ είπε πως είναι έτοιμος να δεχθεί όποιους μαχητές είναι πρόθυμοι να καταθέσουν τα όπλα προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία στη χώρα. Είπε επίσης πως μια ανάπτυξη κυανοκράνων των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία θα ήταν παράλογη και αδύνατη. "Δεν είναι ρεαλιστική επειδή τέτοιες δυνάμεις, κατά κανόνα, δρουν στη βάση διεθνών συμφωνιών", δήλωσε ο Άσαντ στο ρωσικό πρακτορείο. "Τέτοιες συμφωνίες πρέπει να έχουν την έγκριση ορισμένων χωρών. Ποιών χωρών; Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχουν άλλες χώρες, Υπάρχει μόνο η συριακή κυβέρνηση - μία οντότητα". Ο Άσαντ είπε πως ο συριακός λαός δεν θέλει να φύγει το ρωσικό απόσπασμα από τη χώρα είτε τώρα είτε στο μέλλον. "Η πρόσκληση ενός ξένου αποσπάσματος... είναι δικαίωμα κάθε χώρας", είπε ο Άσαντ. "Ως εκ τούτου, κανένας δεν μπορεί να το απαγορεύσει, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται ρητά στο Σύνταγμα".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 11.000 τα επιδόματα ανεργίας
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 15:54
Ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας στα τέλη Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 11.000, στις 276.000 και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Ωστόσο, ο ρυθμός των απολύσεων στις ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός εξαιτίας του ισχυρού ρυθμού νέων προσλήψεων. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του marketwatch ανέμεναν οι ότι οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας θα διαμορφωνόταν (σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους) στις 268.000, στις επτά ημέρες από τις 20 μέχρι τις 26 Μαρτίου. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας βρίσκονται κάτω των 300.000 εδώ και 56 εβδομάδες, κάτι που έχει να συμβεί από το 1973, όταν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ήταν πολύ χαμηλότερο. Το χαμηλό επίπεδο των επιδομάτων αντανακλά μια άνοδο των προσλήψεων τα τελευταία επτά χρόνια. Οι ΗΠΑ προσθέτουν κατά μέσο όρο περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας τον μήνα και οι οικονομολόγοι αναμένουν μια παρόμοια άνοδο τον Μάρτιο. Στο μεταξύ, ο μέσος όρος των νέων επιδομάτων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες αυξήθηκε κατά 3.500 στις 263.250.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικαστηριο ΟΗΕ: Δεν διέπραξε εγκλήματα πολέμου ο Βόισλαβ Σέσελι
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016, 13:52
Οι δικαστές του ΟΗΕ απάλλαξαν την Πέμπτη τον εθνικιστή Σέρβο πολιτικό Βόισλαβ Σέσελι απ' όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τις οποίες αντιμετώπιζε, δίνοντας έτσι μια ώθηση στο Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του πριν από τις εκλογές του Απριλίου. Οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τον Σέσελι ότι υπέθαλψε φονικές εθνοτικές εντάσεις με τη σφοδρή ρητορική του κατά το ξέσπασμα της εμφύλιας σύρραξης τη δεκαετίας του '90 που ακολούθησε την κατάρρευση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας σε επτά διάδοχα κράτη -εξέλιξη που στοίχισε τη ζωή σε 130.000 ανθρώπους. «Με αυτήν την αθώωση και από τις εννέα κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί (σε βάρος του) καθίσταται νομικά άκυρο» δήλωσε ο προεδρεύων του δικαστηρίου δικαστής Ζαν-Κλοντ Αντονετί. «Ο Βόισλαβ Σέσελι είναι τώρα ένας ελεύθερος άνθρωπος» κατέληξε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκρηξη βιας σε Πειραια, Ειδομενη. Εκτεταμενα επεισοδια μεταξυ Αφγανων και Συρων. 9 στους 10 λαθρομεταναστες αιτουνται ασυλο για να μεινουν εδώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα για τους λαθρο – «προσφυγες». Η πλειοψηφια τους που ηρθαν στην Αθηνα είναι Συριοι σουνιτοφασιστες , νεαροι ανδρες 25-34 χρονων, αγραμματοι και φτωχοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εφημεριδα Συντακτων μπαινει στο MEGA. Θα συμμετασχει στην ΑΜΚ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθωο εγκληματων πολεμου εκρινε η Χαγη τον Σερβο Σεσελι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρεται για τον αποκλεισμο των γιαννιωτικων επιχειρησεων το γιαννιωτικο Επιμελητηριο. Για το διαγωνισμο για το στρατοπεδο προσφυγων στον Κατσικα Ιωαννινων, για την σιτιση των προσφυγων.
Ενσταση από ενδιαφερομενο επιχειρηματια των Ιωαννινων για την ακυρωση του διαγωνισμου για τη σιτιση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήπιο το ψήφισμα των καλλιτεχνών για τα σούργελα Μπαλτά-Φάμπρ... Ζητούν παραίτηση Μπαλτά & θεωρούν τον Φάμπρ persona non grata
Το ψήφισμα της συνέλευσης των καλλιτεχνών στο θέατρο «Σφενδόνη»:
Κύριε Φαμπρ
Στο σύντομο πέρασμά σας από τη χώρα μας προλάβατε να διαπράξετε μία σειρά από σοβαρά ατοπήματα, τα οποία συνιστούν βαθύτατες προσβολές για όλους εμάς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, αλλά και για άλλους πολλούς. Συγκεκριμένα:
1. Συμμετέχετε σε μία "αριστοκρατικού τύπου" συνέντευξη με carte de visite (συνθήκη πρωτόγνωρη όχι μόνο γιά τα ηθη του Ελληνικού Φεστιβάλ), από την οποία επιλέξατε να απουσιάζουν οι Έλληνες καλλιτέχνες, αγνοώντας ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως και κάθε άλλο φεστιβάλ, είναι κατά κύριο λόγο δημιούργημα των καλλιτεχνών που το τροφοδοτούν γενναιόδωρα επί χρόνια με το ταλέντο, το πάθος τους και τις πρωτοποριακές ιδέες τους. 2. Παραδεχθήκατε ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά, παρ' όλα αυτά, θεωρείτε εαυτόν ικανό να αναλάβει (ως curator!) τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της χώρας , υποβιβάζοντας έτσι τους έλληνες δημιουργούς σε μία θολή, καλλιτεχνικά ανυπόληπτη μάζα, που θα 'πρεπε να σας οφείλει και ευγνωμοσύνη. 3. Μας συστήνετε , με το καλημέρα, ένα ανοικονόμητο επιτελείο Βέλγων συνεργατών (οι οποίοι, σημειωτέον, μαζί με εσάς θα μισθοδοτούνται από το χρεωκοπήμένο κράτος μας) αποδεικνύοντας έτσι, με τον πιό εύγλωττο τρόπο , ότι η άγνοια σας περί του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού επιθυμείτε να παραμείνει άγνοια.
4. Προσπαθήσατε, με αξιομνημόνευτο θράσος είναι η αλήθεια, να μας εξαπατήσετε, ισχυριζόμενος ότι θα μετατρέψετε σε Διεθνές ένα φεστιβάλ που είναι ήδη Διεθνές από τα γεννοφάσκια του, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα καθαρά βελγοκεντρικό, με εσάς βεβαίως να αποσπάτε την μερίδα του λέοντος. 5. Αποκλείσατε ουσιαστικά από το (δικό μας) Φεστιβάλ όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια εμάς, τους Έλληνες δημιουργούς, θεωρώντας μας ανάξιους να συμμετέχουμε στην "εγκατάσταση" που εσείς ο ίδιος θα επιμελείσθε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως μας ξαναδοθεί το βήμα, αφού πρώτα θα έχουμε «μυηθεί» (με όρους κανονικότατης εκπαίδευσης) στο προσωπικό αισθητικό σας σύμπαν. Για όλους αυτούς τους λόγους, για την οίηση και τον απροκάλυπτο καλλιτεχνικό ολοκληρωτισμό που επιδείξατε, έχετε καταστήσει τον εαυτό σας, κύριε Φαμπρ, persona non grata.
Και προς αποφυγή παρανοήσεων, με την παρούσα επιστολή δεν επιχειρούμε να διαπραγματευθούμε μαζί σας, όχι, δεν είμαστε συνδικαλιστές, δεν ζητάμε να μας παραχωρήσετε χρόνο και χώρο στην «εγκατάστασή» σας, ούτε θα φτάναμε ποτέ στο ταπεινωτικό σημείο να διεκδικούμε από σας όσα μας ανήκουν. Με την παρούσα επιστολή σάς κάνουμε γνωστό, αφενός ότι δεν σας αναγνωρίζουμε ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και αφετέρου ότι οφείλετε να επανορθώσετε τις προσβολές που διαπράξατε εις βάρος μας, κάνοντας το αυτονόητο: επιστρέφοντας την πράξη διορισμού σας (εσείς και οι συνεργάτες σας) στον υπουργό που σας την παρέδωσε.
Αθήνα, 1 Απριλίου 2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαν Φαμπρ: Η φρενοβλαβής συνέχεια των «καλλιτεχνικών» διαστροφών του Λούκου... Ο Γιαν Φαμπρ , είναι η νέα «ομάδα κρούσης», το νέο «τάγμα εφόδου» της Νέας Τάξης στον τομέα του θεάτρου...
Τώρα έρχεται το διεστραμμένο καλλιτεχνικό μορμολύκειο, ο Γιαν Φαμπρ, να ολοκληρώσει το έργο του πρώην Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Γιώργου Λούκου: Ήταν αυτός ο οποίος με κομπάζουσα αλαζονεία ασυνήθιστη (ο κομπασμός των επιπλεόντων φελλών) προώθησε, τα προηγούμενα χρόνια, την ολοκληρωτική εθνομηδενιστική ισοπέδωση του ελληνικού θεάτρου, καθώς και όλες τις «διαστροφές» της πολυπολιτισμικής βαρβαρότητας. Όσοι δεν γνωρίζουν τι εστί Λούκος θα σημειώσουμε τούτο: Στα χρόνια του έχουν περάσει από τις «αυλές» της Επιδαύρου και του Ηρωδείου όλα τα ανθελληνικά και διεστραμμένα φρούτα της ιμπεριαλιστικής παρακμής και σήψης, της... νεοταξικής πολυπολιτισμικής βαρβαρότητας. Αντιθέτως, έχουν καρατομηθεί αγρίως τα μεγάλα ελληνικά πνεύματα, οι μεγάλοι μύστες του θεάτρου μας, κάθε καλλιτέχνης που βάδιζε πάνω στις εθνικές μας παραδόσεις και προωθούσε τον Πολιτισμός μας. Ο Γιαν Φαμπρ , είναι η νέα «ομάδα κρούσης», το νέο «τάγμα εφόδου» της Νέας Τάξης στον τομέα του θεάτρου, με στρατηγικό στόχο: Να ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ το Ελληνικό Θέατρο και τους μεγάλους μύστες του, καθώς και για να μπολιάσει τη νέα γενιά με την πολυχρωμία των ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ της Νέας Εποχής… Ο Γιαν Φαμπρ της «κεντροαριστερής» διαστροφής είναι η ολοκληρωτική εθνομηδενιστική φρενοβλάβεια των χαριστικών βολών στο Ελληνικό Θέατρο…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλος έρωτας της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς κι ιμπεριαλιστικής "κεντροαριστεράς", με το σιωνιστικό-ναζιστικό Ισραήλ! Matteo Salvini: Να φύγει ο Άσαντ... το Ισραήλ μοντέλο ασφάλεια και ειρηνικής συμβίωσης...
Επίσκεψη στο ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς, μετά τον Τσίπρα, τον Ρέντζι (της εκσυγχρονισμένης "κεντροαριστεράς") και ταυτόχρονα με τον διδάσκαλο των σνταγματικών ανωμαλιών, πραγματοποιεί κι ο ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Matteo Salvini (Λίγκα του Βορρά). Και φυσικά παίρνει θέση για την "κρίση στη Συρία": "Ο Άσαντ πρέπει να φύγει, εμείς είμαστε με το Ισραήλ"! (SALVINI: ASSAD SE NE DEVE ANDARE, NOI STIAMO CON ISRAELE). Ο ακροδεξιός Salvini, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κνεσέτ (βουλή) Nachman Shai και θα συναντηθεί με τον Tzachi Hanegbi. πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών της Κνεσέτ.
Σημειώνει ο ίδιος, φωτογραφιζόμενος στα "σύνορα" με τη Γάζα: "Στα σύνορα με τη Γάζα, με 30 χιλιάδες στρατιώτες της Χαμάς (χρηματοδοτούμενους από ποιον;), που κρατούν ομήρους εκατομμύρια ατόμων"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Κινητοποιήσεις κατά των αντεργατικών ανατροπών
ΠΑΡΙΣΙ.-- Σχεδόν 200 διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία έγιναν χτες, στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρύξει επτά συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενάντια στο νέο αντεργατικό νόμο με τον οποίο η κυβέρνηση Βαλς - Ολάντ επιταχύνει κρίσιμες ανατροπές. Στην απεργία πήραν μέρος εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους (Μεταφορές, Εκπαίδευση κ.τ.λ.), ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή της νεολαίας, ειδικά μαθητών από τη μέση εκπαίδευση, με δεδομένο ότι τα νέα αντεργατικά μέτρα αφορούν κύρια τις επόμενες γενιές, με στόχο να εξασφαλίσουν ακόμα πιο ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφάλαιο. Οι διαδηλώσεις έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις μέσα σε βροχή και παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και άλλες αστικές δυνάμεις, ενώ η χώρα παραμένει σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης», μετά το μακελειό της 13ης Νοέμβρη.
Ο νόμος διευκολύνει δραστικά τις απολύσεις, διευρύνει τα περιθώρια της μεγαλοεργοδοσίας για «προσαρμογή» του ωραρίου εργασίας στις εκάστοτε ανάγκες της (με εργαλεία τύπου «διευθέτησης» ωρών εργασίας, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες - και στην Ελλάδα), αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, αχρηστεύοντας ουσιαστικά τις κλαδικές ΣΣΕ. Ρόλο στην επιχείρηση της λαϊκής καθυπόταξης έχουν αναλάβει κάθε λογής αστοί αναλυτές, με τα ΜΜΕ να γεμίζουν με αναλύσεις για τα «οφέλη» που απολαμβάνουν άλλες χώρες (δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο εκεί), μετά από την προώθηση αντίστοιχων ρυθμίσεων. Αυτό που εκθειάζεται, είναι η κατάργηση κάθε έννοιας «κατάκτησης» για σταθερή δουλειά ή μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Είναι κι αυτό δείγμα των καιρών της «ανάκαμψης» που τάζουν σε όλους τους εργαζόμενους λαούς, εντός και εκτός Ευρώπης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΓΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Εκπληξη προκάλεσε χτες η απόφαση δικαστών του ειδικού δικαστηρίου του ΟΗΕ για την πρώην Γιουγκοσλαβία να απαλλάξουν απ' όλες τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας τον Σέρβο εθνικιστή αρχηγό του «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος», Βόισλαβ Σέσελι, λίγες βδομάδες πριν τις πρόωρες σερβικές εκλογές της 24ης τρέχοντος μηνός.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Βραζιλιάνο Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες σε σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου το 2005, μέσα σ' ένα κλίμα τρομοϋστερίας, βγαίνουν «λάδι» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού ηλεκτρολόγου είχε προσφύγει στο εν λόγω δικαστήριο.
ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ.-- Δύο αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ που είχαν εμπλακεί το Νοέμβρη του 2015 σε επεισόδιο θανάσιμου τραυματισμού 24χρονου Αφροαμερικανού δε θα διωχθούν ποινικά. Ο Μάικ Φρίμαν, εισαγγελέας της περιοχής, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, ο Τζαμάρ Κλαρκ δε φορούσε χειροπέδες και προσπάθησε να προσεγγίσει το όπλο ενός αστυνομικού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Οι αντάρτες επιδιώκουν ειρήνη χωρίς συνθηκολόγηση
ΑΒΑΝΑ.-- Σχετικά με την πορεία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), τοποθετήθηκε με συνέντευξή του στην κουβανική τηλεόραση ο ηγέτης της οργάνωσης Τιμολέον Χιμένες, που βρίσκεται στην Αβάνα. Θυμίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2012 με μια ατζέντα 6 σημείων και στόχο να υπογραφεί συμφωνία για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που κρατάει πάνω από 40 χρόνια, ως απάντηση του λαϊκού κινήματος στην κρατική και παραστρατιωτική τρομοκρατία. Μάλιστα, στα τέλη του 2015 είχε δηλωθεί και από τις δύο πλευρές ότι η 23η Μάρτη θα μπορούσε να είναι η μέρα της υπογραφής της τελικής συμφωνίας. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη καθώς εκκρεμούν σημαντικές διαφορές. Επιμέρους συμφωνίες υπάρχουν σε 5 σημεία. Πρόκειται για: την αγροτική μεταρρύθμιση, την πολιτική εκπροσώπηση, την αντιμετώπιση των παράνομων καλλιεργειών και του ναρκεμπορίου, τη σύσταση ειδικού μηχανισμού δικαιοσύνης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την αποκατάσταση των θυμάτων της ένοπλης σύγκρουσης. Το έκτο σημείο που απομένει είναι η συμφωνία για τη λεγόμενη μη «χρήση των όπλων και την επιβεβαίωση της συνολικής συμφωνίας, ώστε να ισχύσουν και όλες οι επιμέρους συμφωνίες».
«Θα παλέψουμε για τα ίδια ιδανικά» Για όλα αυτά τα ζητήματα μίλησε ο ανώτατος ηγέτης των FARC-EP, εξηγώντας ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί έως τώρα οφείλεται στο γεγονός της αποδοχής από την κυβέρνηση του «ίσου προς ίσον» διαλόγου. Διευκρίνισε ότι η αρχική πρόθεση να χαρακτηριστούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις «διαδικασία συνθηκολόγησης των ανταρτών ή παράδοσης των όπλων» έχει αποτύχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τμήματα της αστικής τάξης που επιμένουν σε αυτήν την αντίληψη, ακριβώς γιατί κερδίζουν από τη συνέχιση του πολέμου. Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν είναι σημαντικά και σύνθετα. Από τη μια, ότι το γεγονός της «μη χρήσης των όπλων δεν σημαίνει παράδοση αλλά πρέπει να είναι μια πολιτική μεταβατική διαδικασία που θα εξασφαλίζει εγγυήσεις για τους μαχητές επαναστάτες, που θα συνεχίσουν την πάλη για τα ίδια ιδανικά αλλά με άλλα μέσα». «Χρειάζονται εγγυήσεις, είπε, για να ενταχθούμε στην πολιτική ζωή» και πρόσθεσε ότι τα τελευταία 3 χρόνια των διαπραγματεύσεων 25 στελέχη του λαϊκού κινήματος έχουν δολοφονηθεί από παραστρατιωτικούς, ζήτημα που χαρακτήρισε πολύ σοβαρό. Επίσης, το άλλο ζήτημα στο οποίο υπάρχει διαφωνία είναι αυτό της διαδικασίας επιβεβαίωσης της τελικής συμφωνίας, με την κυβέρνηση να μιλάει για δημοψήφισμα και τους αντάρτες για συντακτική συνέλευση. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, την Τετάρτη ξεκίνησε και επίσημα στο Καράκας της Βενεζουέλας ο διάλογος της κυβέρνησης με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό της Κολομβίας (ELN) (το δεύτερο σε δυναμικότητα αντάρτικο της χώρας μετά τους FARC-EP) που θα έχει έδρα το Εκουαδόρ και ατζέντα παρόμοια με αυτήν της Αβάνας. Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χ. Μ. Σάντος, χαρακτήρισε τις δύο διαδικασίες «παράλληλες αλλά διαφορετικές που όμως επιδιώκουν τον ίδιο στόχο».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Μάχες και ζυμώσεις για την «επόμενη μέρα»...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το κλείσιμο ενός στρατηγικού διαδρόμου μήκους 70 χλμ. που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», για να διαφύγουν προς την Τουρκία, επιχειρούν να εξασφαλίσουν οι Κούρδοι της Συρίας σε συνεργασία με Αραβες και άλλους συμμάχους τους στο πλαίσιο των «Δημοκρατικών Δυνάμεων Συρίας», ώστε να ξεκινήσουν σε επόμενο στάδιο την επίθεσή τους για την ανακατάληψη της Ράκας που παρουσιάζεται ως η λεγόμενη «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» των ισλαμιστών μισθοφόρων. Ο αρχηγός του κουρδικού συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), Σάλεχ Μούσλιμ, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στο Παρίσι τόνισε ότι οι τζιχαντιστές που τράπηκαν σε φυγή από την Παλμύρα κατευθύνονται προς την Ααζάζ μέσω Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι περίπου 50.000 Κούρδοι και Αραβες ετοιμάζονται για τη μάχη της «απελευθέρωσης» της Ράκα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο «οι Αραβες κάτοικοι της περιοχής της Ράκας» να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις, προκειμένου «όλοι μαζί να απελευθερώσουν την πόλη».
Πρόθυμος και για πρόωρες προεδρικές εκλογές ο Ασαντ Το ίδιο 24ωρο, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, εμφανίστηκε πρόθυμος να δεχτεί ακόμη και τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών υπό την προϋπόθεση πως «θα το ζητήσει ο συριακός λαός». Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στα ρωσικά ΜΜΕ, ΣΠΟΥΤΝΙΚ και «Ρία Νόβοστι» υποστήριξε την άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό αντί του κοινοβουλίου, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για αμνηστία σε όσους αντικαθεστωτικούς ενόπλους «είναι πρόθυμοι να καταθέσουν τα όπλα». Χαρακτήρισε «μη ρεαλιστική» και «παράλογη» την ανάπτυξη κυανοκράνων του ΟΗΕ στη Συρία. Για μία ακόμη φορά, επιτέθηκε κατά του βρώμικου ρόλου στήριξης των τζιχαντιστών από δυνάμεις, μεταξύ των οποίων, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο τουρκικός στρατός, που δεν είναι τουρκικός, αλλά είναι ο στρατός του Ερντογάν, πολεμά τώρα στη Συρία. Ο τουρκικός λαός δεν είναι κατά της Συρίας... Οι σχέσεις μας θα είναι φιλικές εάν δεν παρεμβαίνει ο Ερντογάν».
Παράλληλα, πληροφορίες του πρακτορείου ΑΡ από τη Συρία ανέφεραν πως στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στο ανατολικό προάστιο της Δαμασκού, Ντέιρ αλ Ασαφίρ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άτομα, ανάμεσά τους και άμαχοι. Οι βόμβες φέρεται πως έπεσαν κοντά σε σχολείο και νοσοκομείο. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, μα ούτε και διαψεύστηκαν από τις συριακές αρχές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η εμμονική υπεράσπιση των κάθε λογής μεταναστών, ακόμα κι αυτών που πρόσφατα ξυρίσθηκαν και κουβαλάνε με τρόπο θεατρινίστικο μωρα στην αγκαλιά τους, δεν προβληματίζει;;; Δηλαδή η καχυποψία να υπάρχει μόνον για τους ντόπιους;;; Πάς μη Ελλην, αξιόπιστος;
Ακομα κι ο Ξένιος Ζευς, ειχε αναθέσει σε 11 ακομα καθήκοντα ελέγχου και τιμωρίας...!!! Οταν ο πόνος κοιτάζει μόνο προς μία πλευρα, είναι άλλο πράγμα : είναι πονηριά; ειναι κονόμα; πρακτοριλίκι; ιδιαίτερη θρησκολαγνεία; βλακεία; εκτος κι αν είναι έλλειψη ιστορικής γνωσης για τον τόπο που κατοικούν;;; Ας ακούσουν τον Τζιμάκο να διαβάζει τ' απομνημονεύματα του Μακρυγιάνη, μπας και καταλάβουν τί ακριβώς βιώνουμε σήμερα...
Αρκεί πιά.... Κι είς έκαστος από τους...νοούντες, νοείτω... Γιαυτο λεμε ΕΠΑΜ!!!!!

2 σχόλια:

e-h είπε...


Obama in Cuba: Special report and comment
Cuba Solidarity Campaing
President Obama made a historic visit to Havana on 20 March, the first by a US president for almost 90 years.
The tour was packed with symbolic moments. He paid tribute to the father of Cuban independence, José Martí in Revolution Square and attended a baseball match between Florida’s Tampa Bay Rays and the Cuban national team.
He addressed the Cuban people twice; a joint press conference alongside Raúl Castro and a 30-minute, live, televised address from the Gran Teatro in Havana. On both occasions he reiterated his call to the US Congress to end the blockade, which Raúl Castro reminded him “stands as the most important obstacle to our economic development and the well-being of the Cuban people.”
Despite the ongoing blockade, Obama and his family were received warmly by the Cuban people and government and the visit gives hope for improved relations and the lasting benefits this will bring the citizens of both countries.
However there is a long way to go before relations are normalised.
Just three days after stating to the Cuban people that it was time “for us to leave the past behind”, and “to look forward to the future together”, Obama’s government announced a$753,989 community internship programme targeting “young emerging leaders from Cuban civil society”, on top of $30 million in regime change programmes due for approval in Congress this year.
Fidel Castro called Obama’s words “honey-coated” and wrote "We don't need the empire to give us anything," in a column for the Cuban daily newspaper Granma.
Opinion
“Cubans are under no illusion that the blockade is over, nor should we be” read CSC’s response to Obama’s visit in the Morning Star
CSC responds to worldwide media interest in Obama’s visit
CSC received many requests from international media outlets to comment on the visit and carried out interviews with several radio and television stations including Turkey, Russia and Africa. Watch highlights below:
• Rob Miller, CSC director, discusses visit on Russia Today
• Ollie Hopkins, Campaigns Officer, on the Islam Channel
• Rob Miller, CSC director, speaks to TRT World
Several CSC members and supporters also wrote to the Guardian to complain at the paper’s coverage of the visit.
Read: Letters to the Guardian – Hypocrisy over Cuba’s human rights record.
http://www.theguardian.com/world/2016/mar/22/hypocrisy-over-cubas-human-rights-record
Further reading:
• Full transcript of the joint press conference between Raúl Castro and Barack Obama
• http://www.cuba-solidarity.org.uk/news/article/3003/transcript-joint-press-conference-of-raul-castro-and-barack-obama-havana-21-march-2016
• Obama’s televised speech to the Cuban people here
• http://www.cuba-solidarity.org.uk/news/article/3004/remarks-by-president-obama-to-the-people-of-cuba
• Fidel’s response to Obama’s words
• http://www.cuba-solidarity.org.uk/news/article/3001/fidel-castro-we-wont-surrender-to-the-united-states
For further articles and discussion on Obama’s visit see www.cuba-solidarity.org.uk.

e-h είπε...


O Ομπάμα στην Κούβα: Ειδική έκθεση και σχόλιο
Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα
O Πρόεδρος Ομπάμα έκανε μια ιστορική επίσκεψη στην Αβάνα στις 20 Μαρτίου, η πρώτη από πρόεδρο των ΗΠΑ μετα από σχεδόν 90 χρόνια.
Η περιοδεία ήταν γεμάτη με συμβολικές στιγμές. Αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα της ανεξαρτησίας της Κούβας, Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης και παρακολούθησε έναν αγώνα μπέιζμπολ μεταξύ των Tampa Bay Rays Φλόριντα και την κουβανική εθνική ομάδα.
Απευθύνθηκε τον κουβανικό λαό δύο φορές, σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με Ραούλ Κάστρο και 30 λεπτά, σε ζωντανή, τηλεοπτική ομιλία από το Gran Teatro στην Αβάνα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ίδιος επανέλαβε την έκκλησή του προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του αποκλεισμού, η οποία θύμισε στον Ραούλ Κάστρο ότι "στέκεται ως το πιο σημαντικό εμπόδιο για την οικονομική μας ανάπτυξη και την ευημερία του λαού της Κούβας."
Παρά τη συνεχιζόμενο αποκλεισμό, ο Ομπάμα και η οικογένειά του έλαβε θερμη υποδοχη από τον κουβανικό λαό και την κυβέρνηση και η επίσκεψη δίνει ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων και τα διαρκή οφέλη που θα φέρει τους πολίτες των δύο χωρών.
Ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθει πριν οι σχέσεις ομαλοποιηθούν.
Μόλις τρεις μέρες μετά που δηλωσε στον κουβανικό λαό ότι ήρθε η ώρα "για μας να αφήσουμε πίσω το παρελθόν", και "να κοιτάξουμε προς το μέλλον μαζί», η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ένα κοινοτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης $ 753.989 για στόχευση σε "νέους αναδυόμενες ηγέτες από την κουβανική κοινωνία », πάνω από $ 30 εκατομμύρια σε προγράμματα για την αλλαγή καθεστώτος που οφείλεται για έγκριση στο Κογκρέσο το τρέχον έτος.
Ο Φιντέλ Κάστρο αποκάλεσε τα λόγια του Ομπάμα ότι είναι με "μέλι-επικαλυμμένα" και έγραψε «Δεν χρειαζόμαστε την αυτοκρατορία για να μας δώσει τίποτα," σε μια στήλη στην κουβανική εφημερίδα Granma.
Γνώμη
"Οι Κουβανοί δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι ο αποκλεισμός τελειωσε, ούτε πρέπει να εχουν" διαβάσε την απάντηση της CSC για την επίσκεψη Ομπάμα στο Morning Star
Η CSC ανταποκρίνεται στο παγκόσμιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης στην επίσκεψη Ομπάμα
Η CSC λάβει πολλές αιτήσεις από διεθνή μέσα ενημέρωσης να σχολιάσει την επίσκεψη και πραγματοποίησε συνεντεύξεις με διάφορους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Αφρικής. Παρακολουθήστε στιγμιότυπα παρακάτω:
• Rob Miller, διευθυντής CSC, συζητά επίσκεψη στο Russia Today
• Ollie Hopkins, Καμπάνιες Officer, σχετικά με το κανάλι του Ισλάμ
• Rob Miller, διευθυντής CSC, μιλά για την TRT World
Αρκετά μέλη του CSC και υποστηρικτές, επίσης, έγραψαν στην Guardian για να διαμαρτυρηθουν κατά της λιψη κάλυψης από την εφημερίδα της επίσκεψης.
Διαβάστε: Επιστολές προς την Guardian - Υποκρισία πάνω στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα.
Περαιτέρω ανάγνωση:
• Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής συνέντευξης Τύπου μεταξύ Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα
• τηλεοπτική ομιλία του Ομπάμα στον κουβανικό λαό εδώ
• απάντηση του Φιντέλ με τα λόγια του Ομπάμα
Για περισσότερες άρθρα και συζήτηση σχετικά με την επίσκεψη του Ομπάμα δούμε www.cuba-solidarity.org.uk.