Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τεταρτη 13 Απριλιου 2016


Νέα από την Παλαιστίνη
To Σάββατο, στρατιώτες της σιωνιστικής κατοχής συνέλαβαν την Καναδή ακτιβίστρια Σάρα Μάριος, η οποία εργάζεται για τη Διεθνή Επιτροπή των Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άνθρακες ο θησαυρός” της πολυδιαφημισμένης δήθεν “καθολικής υγειονομικής κάλυψης” των ανασφαλίστων.
Γιατί τι άλλο σημαίνει για τα εκατομμύρια αυτών που τους αφαίρεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα λόγω ανεργίας ή χρεοκοπίας των μικροεπιχειρήσεων των αυτοαπασχολουμένων, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, να έχουν υγειονομική "κάλυψη" όπως και οι ασφαλισμένοι; Σημαίνει άνθρωποι, που πολλοί δεν έχουν να φάνε, να πληρώνουν εξ ολοκλήρου για την αγορά 2.500 εξετάσεων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ ούτε για τους ασφαλισμένους. Σημαίνει να πληρώνουν συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων και 1 ευρώ χαράτσι ανά συνταγή. Ένα τμήμα χρονίως πασχόντων που χρειάζονται τακτικά θεραπείες και φάρμακα θα οδηγηθούν αναγκαστικά να εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους ή να συνεχίζουν με τις υποτυπώδεις υπηρεσίες των "κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων" αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ή ακόμα και τη ζωή τους.
Η μόνη εξαίρεση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη αφορά τους πλέον εξαθλιωμένους με ατομικό εισόδημα 200 ευρώ το μήνα και αυτό συνδυαστικά με περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Με ανάλογα κριτήρια θα επιλέγονται ακόμα και οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% ή κάποιες κατηγορίες χρόνιων πασχόντων. Για τη χρηματοδότηση ακόμα και αυτών των πενιχρών παροχών, η κυβέρνηση δεν προβλέπει ούτε καν την κρατική χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εξαγγείλει σε προηγούμενη περίοδο. Δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ επιπλέον κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΠΕΔΥ για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Η δαπάνη θα “καλύπτεται” από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από το κράτος. Δηλαδή θα χρηματοδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία, που κύριοι αιμοδότες τους είναι οι υπέρογκες εισφορές και τα χαράτσια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα. Τα μέτρα-“ασπιρίνες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους ανασφάλιστους είναι συνέχεια των αντίστοιχων μέτρων της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πλήρως εναρμονισμένα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για δραστική μείωση των παροχών στο λαό. Όλοι οι ανασφάλιστοι και οι οικογένειές τους πρέπει να έχουν πλήρεις, δωρεάν και σύγχρονες παροχές στην πρόληψη και στην αποκατάσταση της υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των αναγκών τους και όχι το “κόστος”. Η πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας πρέπει να γίνεται από το κράτος, με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, χωρίς καμία πληρωμή από τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΑΝΤ σε ρωσική αντιπροσωπεία : δεν υπάρχει μέλλον για τη Συρία και τη Μ Ανατολή χωρίς την παρουσία των χριστιανών.
Ο Σύριος Πρόεδρος Bashar al–Assad δεν βλέπει κανένα μέλλον για τη χώρα του και ολόκληρη την περιοχή χωρίς τη χριστιανική παρουσία ανέφερε στους δημοσιογράφους ο ιερομόναχος Stefan (Igumnov), Γραμματεάς για τις Διαχριστιανικές σχέσεις του τμήματος του Πατριαρχείου για την εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις, μετά από μια συνάντηση με τον al–Assad την Τρίτη. “Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα ο Bashar al-Assad σημείωσε ότι η Συρία παραδοσιακά ήταν μια πολυθρησκευτική (πολυομολογιακή) χώρα, και το μέλλον της Μέσης Ανατολής είναι αδιανόητο χωρίς την χριστιανική παρουσία” τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο ο al-Assad υπογράμμισε τον κρίσιμο ειρηνευτικό και ανθρωπιστικό ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις προσπάθειες διευθέτησης της μεσανατολικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των σύριων χριστιανών. Interfax pravmir 12.4.16 Σύμφωνα με τη συριακή προεδρία ο πρόεδρος Ασαντ συναντήθηκε στις 12.4.16 με ρωσική αντιπροσωπεία που αποτελείταια από βουλευτές,θρησκευτικές προσωπικότητες, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικούς φορείς….. Παράλληλα ο πρόεδρος al-Assad δήλωσε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν στο επίπεδο της εξολόθρευσης ενός μεγάλου αριθμού τρομοκρατών και της απώθησής τους από πολλές ζώνες οφείλονται οφείλονται στην αποφασιστικότητα του συριακού λαού και στρατού και στην αποτελεσματική υποστήριξη που έτυχε των φίλων του με επικεφαλή τη Ρωσία. Τόνισε ότι ο θετικός ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία στη Συρία ή στο διεθνές επίπεδο επανασχεδίασε τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη και απέδειξε ότι είναι μια μεγάλη δύναμη που υιοθετεί μια στρατηγική που βασίζεται σε αρχές και αξίες και στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Από την πλευρά τους τα μέλη της αντιπροσωπείας επιβεβαίωσαν την υποστήριξη του ρωσικού κοινοβουλίου στην αποφασιστικότητα των Συρίων και σημείωσαν ότι ο άδικος πόλεμος της τρομοκρατίας και το επιβαλλόμενο embargo στο συριακό λαό είναι το αποτέλεσμα της προσκόλλησης της Συρίας στην εθνική της κυριαρχία και στην ανεξαρτησία της.sana
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στρατός συνέλαβε 25 αιχμαλώτους τρομοκράτες στο Νότο του Χαλεπίου … μάχες σε πολλά μέτωπα
Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε και κατέστρεψε θέσεις των τακφιριστών τρομοκρατών στο Νότιο μέρος της επαρχίας Χαλεπίου.Οι στρατιωτικές θέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων al-Nusra Front, Ahrar al-Sham και Jund al-Aqsa ισοπεδώθηκαν από το συριακό στρατό και τις Μονάδες Εθνικής άμυνας με επιθέσεις με ρουκέτες και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων σε υψώματα στα περίχωρα της πόλης al-Eis, Tal al Eis (al-Eis ύψωμα),πόλη al-Zorba και στα δυτικά του Khan Toumanστο Νότο Χαλεπίου. Ο συριακός στρατός συνέλαβε 25 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις θέσεις τους στο Νότο Χαλεπίου. Σε μια ανάλογη προέλαση την Κυριακή ο συριακός στρατός και οι National Defense Forces (NDF) με καταιγισμό πυρών στις θέσεις των τρομοκρατών στο ΝΔ Χαλέπι προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις τάξεις τους. Tα οχυρά των τρομοκρατικών οργανώσεων πλησίον των Khan Touman, al-Eis και Muweileh βρέθηκαν κάτω από την αδυσώπητη επίθεση των συριακών δυνάμεων. Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις του συριακού στρατού επίσης προξένησαν μεγάλες απώλειες στον εξοπλισμό τον στρατιωτικό στα επανδρωμένα οχήματα και στα πυρομαχικά των τρομοκρατών. Η al-Nusra Front και οι σύμμαχοί της αποπειράθηκαν να να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Sheikh Maqsoud του Χαλεπίου κατά πλειοψηφία κουρδική αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις του YPG. Ενώ σε αυτές τις μάχες υπέστησαν σημαντικές απώλειες από την κουρδική πολιτοφυλακή σύμφωνα με το FNA. alalam 12.4.16
Tη Δευτέρα η συριακή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των τρομοκρατών στο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου που ελέγχουν. Πολυάριθμες συγκρούσεις μένονται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Χαλέπι με τη Δαμασκό. • στο Khan Toumane, στο Νότο Χαλεπίου οι τρομοκράτες της Al-Nosra, επιχειρούν να ανακτήσουν την περιοχή που πρόσφατα περιήλθε στη κατοχή του συριακού στρατού. • στο Al-Eis, πιο νότια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου ο στρατός αποπειράται να απωθήσει τους τρομοκράτες της Al-Nosra, που κατέχουν τους τόπους από το τέλος του Μάρτη. • στην περιοχή του Handarat, στο Β Χαλέπι που ελέγχει ο στρατός οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε μια θέση του στρατού. Επίσης η Al-Nosra, και οι σύμμαχοί της αντεπιτέθηκαν στις επαρχίες της Hama και της Λαττάκιας. Οι ρώσοι κατηγορούν τους τζιχαντιστές της Front Al-Nosra ότι συνασπίστηκαν με οργανώσεις ανταρτών να πολεμήσουν στο πλευρό τους κατά του στρατού και πέτυχαν να κινητοποιήσουν χιλιάδες άνδρες στο Χαλέπι. Την Κυριακή ο σύριος πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε συνδυασμό με η Ρωσία ετοιμάζεται μεγάλη επίθεση ανακατάληψης του τμήματος της πόλης του Χαλεπίου που τελεί υπό κατοχή. Αύριο 13 Απρίλη υπάρχουν βουλευτικές εκλογές στη Συρία ενώ αρχίζουν παράλληλα και οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για το συριακό. RADIO-CANADA .AGENCE FRANCE-PRESSE ,REUTERS 12.4 16
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ... ΧΕΛΩΝΑΣ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η αλήθεια με αριθμούς: Ποιες χώρες έχουν πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα και πόσους
12|04|2016 19:33
Τη στιγμή που περισσότεροι από 53.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, η μετεγκατάστασή τους σε άλλα μέλη της ΕΕ συνεχίζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Αυτό επεσήμανε και η Κομισιόν, δίνοντας στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεσή της για αυτό το πλάνο, δίχως να κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την απουσία προόδου σε σύγκριση με την προηγούμενη αναφορά, στα μέσα Μαρτίου. Τότε, στις 16 Μαρτίου, η Κομισιόν είχε θέσει στόχο τη μετεγκατάσταση τουλάχιστον 6.000 προσφύγων, από την Ελλάδα και την Ιταλία, μέχρι τη δεύτερη αναφορά για το θέμα. Ομως ο στόχος δεν επετεύχθη. Σε αυτό το διάστημα, μόλις 208 άτομα μετεγκαταστάθηκαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό προσφύγων για τους οποίους έγινε αυτή η ενέργεια σε μόλις 1.145, από την Ελλάδα και την Ιταλία αθροιστικά. Παράλληλα η Κομισιόν σημείωσε ότι ελάχιστες χώρες έκαναν προσπάθεια για να προχωρήσει το πλάνο μετεγκατάστασης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Κομισιόν 35.000-40.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα μετεγκατάστασης. Στην έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί τις χώρες-μέλη να εντείνουν δραστικά τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τομέα, προκειμένου να ελαφρυνθεί η επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία, όπου αυξάνονται οι προσφυγικές ροές.
σχολιο.- Μαλλον μας δουλευουν! Εδώ γραψανε ότι 1.500.000 «προσφυγες» περασαν από την Ελλαδα, σε παλιοτερα δημοσιευματα. Με δεδομενο ότι κανενας από αυτους δεν εχει παρει αδεια μετεγκαταστασης στην Ευρωπη, μαλλον βρισκονται στην Ελλαδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βραζιλία: Η πρόεδρος Rousseff κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της για προδοσία
Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 23:26
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff κατηγόρησε σήμερα για "προδοσία" τον αντιπρόεδρο της χώρας Michel Temer, ο οποίος επέτρεψε χθες τη διαρροή μιας ομιλίας που είχε προετοιμάσει στην περίπτωση που θα διαδεχόταν την πρόεδρο η οποία απειλείτο με αποπομπή από το Κοινοβούλιο. "Ζούμε περίεργες στιγμές ενός πραξικοπήματος, μιας φάρσας και προδοσίας" δήλωσε η Rousseff από τη Μπραζίλια, καταλογίζοντας, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Temer ότι είναι "επικεφαλής συνωμότη". Ο Temer, επικεφαλής της κεντρώου κόμματος PMDB, που πρόσφατα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Rousseff, "παραδέχθηκε" χθες ότι "κατά λάθος" διέρρευσε ένα ηχογραφημένο διάγγελμά του "προς τον λαό της Βραζιλίας" την οποία είχε προετοιμάσει στην περίπτωση της αποπομπής της Rousseff. Στην ομιλία αυτή, ο πολιτικός υποστηρίζει ότι η "μεγάλη αποστολή που αναλαμβάνει ο ίδιος είναι να καθησυχάσει την χώρα, να ενώσει την χώρα". Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στα κόμματα να συνεργαστούν "ώστε να εξέλθει η χώρα από την (οικονομική και πολιτική) κρίση". "Οι μάσκες των συνωμοτών έπεσαν. Αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει μια προδοσία σε βάρος μου, σε βάρος της Δημοκρατίας, απόδειξη ότι ο αυτός ο επικεφαλής συνωμότης δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς τον λαό" αντεπιτέθηκε η Rousseff.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί πέταξαν τέσσερα μαχητικά πάνω από την Αθήνα;
13/4/2016 10.30
Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης χαμηλή πτήση στον αττικό ουρανό με αποτέλεσμα πολλοί να βγουν στα παράθυρα για να δουν τι έχει συμβεί. Τα αεροσκάφη είχαν κατεύθυνση από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά. Τι όμως συνέβη; Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικά και δύο αμερικανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Αττική στο πλαίσιο της τελετής λήξης της άσκησης «Ηνίοχος». Οι πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες! Η αναστάτωση μεταφέρθηκε και στο Twitter, όπου πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν με χιούμορ τη χαμηλή πτήση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολιορκία Βενιζέλου από μικροομολογιούχους
Μίλησε για το PSI με δεκάδες αστυνομικούς να τον προστατεύουν. Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διπλές σειρές ΜΑΤ, αστυνομικούς με πολιτικά σε όλους τους ορόφους και ανιχνευτές μετάλλων, στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε εκ νέου χθες (με οικονομικούς όρους και λεκτικές ακροβασίες) να υπερασπιστεί το «έγκλημα» του PSI, από το οποίο έχασαν χιλιάδες Ελληνες επενδυτές τις καταθέσεις τους, σε ποσοστό πάνω από 50%. Εξω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Μικροομολογιούχων κρατήθηκαν σε απόσταση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις εκκλήσεις τους προς τις αστυνομικές Αρχές να επιδώσουν το φυλλάδιο που είχαν τυπώσει με τίτλο «Το Ελληνικό Δημόσιο άρπαξε τις αποταμιεύσεις μας»!
Διαμαρτυρίες
«Δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε, ενώ εμείς επενδύσαμε τις αποταμιεύσεις μας, και μάλιστα την περίοδο της κρίσης, σε "χαρτιά" που είχαν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και δεν βγάλαμε τα χρήματά μας έξω, όπως μερικοί από αυτούς που τώρα βρίσκονται μέσα» ανέφερε στη «δημοκρατία» ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου. Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «E-kyklos» (προσωπικό think tank του Ευ. Βενιζέλου) ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και οι Κ. Σημίτης, Χάρης Θεοχάρης, Γ. Στουρνάρας, Χ. Πρωτόπαπας, Π. Ιωακειμίδης, όπως και πολλοί ακόμα από το «ένδοξο» εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα κατέφθασε και ο Β. Λεβέντης. Την εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος και δύο από τους διεθνείς «συνενόχους» του Ευ. Βενιζέλου, ο οικονομολόγος Ντανιέλ Κοέν και ο «περίεργος» μεγαλοεπενδυτής της Japonica Partners Πολ Καζαριάν, συντόνιζε ο δημοσιογράφος Π. Καψής.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφημερια με… δανεικα! Αναλωσιμα του «Ιπποκρατειου» Θεσσαλονικης αυριο στο «Παπαγεωργιου» Θεσσαλονικης. Χωρις αντικρισμα οι υποσχεσεις του Ανδρεα Ξανθου. Ελλειψη ακομα και στα αντιδραστιρια που εντοπιζου την ομαδα αιματος των ασθενων.
Καταγγελια Φαρμακευτικου Συλλογου Θεσσαλονικης. Αγνωστης προελευσης φαρμακα στο «Γεννηματας» Θεσσαλονικης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φαρμακοποιοι. Πληθαινουν οι ελλειψεις φαρμακων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τευλοπαραγωοι στα εργοστασια της ΕΒΖ αναστελλουν τις κινητοποιησεις μεχρι την Παρασκευη 15 Απριλιου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρις ακτινογραφιες το ΠΕΔΥ (Πρωτοβαθμιο Εθνικο Δικτυο Υγειας) Λαρισας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιορτή Δημοκρατίας στη Συρία... νέα ήττα της δύσης κι αυτοκτονία της "δημοσιογραφίας"! Ο λαός της Συρίας σήμερα ψηφίζει.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Η εκλογική διαδικασία μπορεί να παραταθεί σε εκλογικά τμήματα με μεγάλη προσέλευση. Περισσότερα από 7.300 εκλογικά κέντρα υποδέχονται από το πρωί τους πολίτες που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και οι ουρές ήταν τεράστιες, ακόμη και 2 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. Ειδικά εκλογικά τμήματα λειτουργούν και για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των προσφύγων από τις περιοχές Ράκα, Ιντλίμπ, Ντέιρ Εζ Ζουρ και Χαλέπι, που ακόμη είναι σημαντική η παρουσία των δολοφόνων τζιχαντιστών του χαλιφάτου. Μια γιορτή δημοκρατίας, ακόμη και για την αντιπολίτευση στη Συρία, που συμμετέχει με τους υποψηφίους της σ'΄αυτή τη μεγάλη γιορτή, μετά από πέντε (5) ολόκληρα χρόνια χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης και εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους μάρτυρες, στο βωμό της υπεράσπισης της Πατρίδας και την Εθνικής Κυριαρχία της Συρίας.
Καμία αναφορά στα δυτικά ΜΜΕ και πρωτίστως στα εγχώρια. Η "δημοσιογραφία" στην υπηρεσία της "νέας τάξης". Μόνον μια μικρή αναφορά στον "Ριζοσπάστη", που η γραφίδα του "ανακάλυψε" πως "η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τις εκλογές". Κυριοι του "Ριζοσπάστη", που βασίζεται αυτή σας την εκτίμηση; Η αντιπολίτευση στη Συρία συμμετέχει στις εκλογές, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, που προσφάτως φιλοξενήσατε σε εκδήλωσή σας στην Αθήνα, έχει σαφή θέση. Έχετε "προφητικές" ικανότητες κι εσείς; Συνεπώς, πως έχετε προλάβει, ακόμη και την πιθανή θέση που θα εκφράσουν οι ιμπεριαλιστές; Επιτρέψτε μας, αλλά για πρώτη φορά προλάβατε, ακόμη και τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Mark Toner, αλλά και το ΝΑΤΟϊκό πρακτορείο "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" του Λονδίνου, που αναμένει τη "γραμμή":
Σε συνέντευξη τύπου, ο βουλευτής της Ρωσικής ΔούμαςSergey Gavrilov, επικεφαλής ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, διεθνών παρατηρητών διεξαγωγής των εκλογών στη Συρία, υπογράμμισε: "Οι εκλογές στη Συρία επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα της κυβερνητικής εξουσίας και θα συνεισφέρουν στην προετοιμασία των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης...". Η πρώτη αντίδραση, μέχρι αυτή την ώρα, έφθασε από τις ΗΠΑ, όπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Mark Toner, δήλωσε πως οι ΗΠΑ "δεν νομιμοποιούν τις εκλογές στη Συρία και δεν εκφράζουν τον Συριακό λαό". Σύμφωνα με τον Mark Toner, τη δημοκρατική λύση στη Συρία θα δώσουν οι συνομιλίες της Γενεύης. Ταυτόχρονα, ένα οργανισμός φάντασμα -'γεννημένος' από τους "Φίλους της Συρίας", που συμμετέχει κι Ελλάδα-, που δημιούργησαν ΗΠΑ και Ε.Ε., με έδρα την Τουρκία, κάλεσε το λαό της Συρία να μην πάει στις κάλπες, γιατί θα επιτρέψει τη "διεθνή πολιτική νομιμοποίηση του Άσαντ".
Κι επειδή δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια σ' αυτό τον τόπο, ούτε δημοσιογράφοι προσφερόμενων υπηρεσιών, ας δούμε ποιος είναι ο εκπρόσωπος της "αντιπολίτευσης", που απαίτησαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση -η κυβέρνηση της Συρίας τον έκανε πάραυτα αποδεκτό και η αλεπού Λαβρόφ, που τρίβουν τα χέρια τους-, να εκφράζει την "αντιπολίτευση" της Συρίας στις συνομιλίες της Γενεύης: Mohammed Alloush, ηγέτης της οργάνωσης (διαβάστε συμμορίας) "Jaysh al Islam"(Army of Islam). Για τον "κύριο" Mohammed Alloush, που θα εκφράσει στη Γενεύη, με τη θέληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την εκπροσωπεί ηανεπάγγελτη Φεντερίκα Μογκερίνι) και των ΗΠΑ, την "αντιπολίτευση" στη Συρία και θα ηγηθεί της "δημοκρατικής μεταρρύθμισης", πολλά μπορούν να γραφούν. Αρκεί όμως το πως περιγράφεται από το "BBC" κι όχι κάποιο κομμουνιστικό ΜΜΕ, στις 26 Γενάρη 2016: Syria conflict: Islamist rebel named opposition chief negotiator Ένας δολοφόνος, είναι ο ευκολότερος αντίπαλος για τον Άσαντ και μισητός από τον μαρτυρικό λαό της Συρίας.
Ας δούμε πως τα περιγράφει στην τηλεόραση της Δαμασκού, σήμερα στις 6 το πρωί, 1 ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο φίλος και σύντροφος Ouday Ramadan: "Χιλιάδες Σύροι νεολαίοι στις ουρές για να ψηφίσουν με το άνοιγμα της κάλπης... Βλέποντας χιλιάδες φοιτητές, μόνον στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, στη σειρά σαν Ινδιάνοι και μόνον στην Ιατρική Σχολή, μία ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας... νιώθεις περήφανος που είσαι Σύρος... Η περηφάνεια της Συριακής νεολαίας... Ο λαός της Συρίας έμεινε αγκυροβολημένος στη γη του, για να την υπερασπιστεί από την επίθεση εισβολής... Ο λαός της Συρίας δεν είναι φυγάς, δεν ακούει τα τραγούδια των σειρήνων, που τον θέλουν πρόσφυγα, φυλακισμένο, ανίκανο να κατανοεί το τι θέλει... Ο λαός της Συρία έμεινε στη γη του, για να αντισταθεί και να υπάρχει... Αυτός είναι λαός γιγάντων... Καλημέρα Συρία, καλημέρα Κόσμε... και συνεχίζουμε να γράφουμε ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας...".
Υ.Γ. (1): Η στάση των ελληνικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων στο εμπάργκο απέναντι στη γιορτή Δημοκρατίας, τις σημερινές εκλογές στη Συρία κι ειδικότερα του ΑΠΕ και της ΕΡΤ -που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης-, είναι για μια ακόμη φορά μια μελανή σελίδα στον κατήφορο που έχουν πάρει από καιρό...
Υ.Γ. (2): Η σημερινή αναφορά του "Ριζοσπάστη" στις εκλογές της Συρίας, είναι κι αυτή μια ακομα σκοτεινή σελίδα για την Συρια στην ιστορία του αριστερού κινήματος. Τους αφιερώνουμε τις απόψεις για τη Συρία, του Marco Rizzo, Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, το οποιο στηριζει το ΚΚΕ: «Ο Πούτιν υπερασπίζεται γεωπολιτικά συμφέροντα κι όχι μια αντίληψη για τον κόσμο, που είχε η Σοβιετική Ένωση. Αλλά, καλώς ο Πούτιν υπερασπίστηκε τον Άσαντ, κακώς που δεν το έκανε και με τον Καντάφι... Αλληλεγγύη στη Συρία και τον Πρόεδρο Άσαντ, με τους λαούς και τις χώρες που Αντιστέκονται στον Ιμπεριαλισμό».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το λιοντάρι της Συρίας, o Aσαντ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα... Καλά οι καναλάρχες νταβατζήδες δημοσίων έργων, οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες, που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός (ΑΠΕ, ΕΡΤ), δεν γνωρίζουν πως σήμερα ψηφίζει ο λαός της Συρίας; Πριν από λίγο ο πρόεδρος Άσαντ κι η σύζυγός του, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα της Βιβλιοθήκης του Λαού, στη Δαμασκό...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Συριακή επαρχία της Deraa περισσότεροι από χίλιοι μαχητές παρέδωσαν τα όπλα τους
Al Kin (Συρία), 12 Απριλίου - RIA Novosti. Περισσότεροι από χίλιοι μαχητές παρέδωσαν τα όπλα τους στην επαρχία της Deraa, το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός είναι σεβαστό από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας και από τους αντάρτες συμμοριών, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Υποδιοικητής Awad Suidan. Ως μέρος της διαδικασίας της Εθνικής συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, στην πόλη της Al-Kin παραδόθηκαν περίπου πεντακόσια σύνολα της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία. Επιπλέον, τα παιδιά στα τοπικά σχολεία έλαβαν σετ δώρων, τα οποία περιελάμβαναν καραμέλες, μπισκότα και βάφλες. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη παράδοση των τροφίμων, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ένα σημάδι της αγάπης και της φιλίας' μεταξύ των λαών. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία συνταγματάρχης Γιούρι Traev, ο οποίος παρευρέθηκε επίσης τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το Al Kin στη εγγύτητα για την διεξαγωγή των μαχών.
'Μέρος της επικράτειας της επαρχίας ελέγχεται από τις παράνομες ένοπλες ομάδες, κυρίως το ισλαμικό κράτος και το « dzhebhat EN-Nusra »(και οι δύο οργανώσεις είναι απαγορευμένες στην Ρωσία.) Η πόλη αυτή. (το al Kin) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δύο χιλιόμετρα μακριά από τις θέσεις των ανταρτών. Πρόκειται για μια αρκετά περίπλοκη περίπτωση, αλλά θέλαμε να έρθουμε εδώ και να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια, επειδή οι άνθρωποι έχουν προβλήματα με τα τρόφιμα », - είπε ο Traev Ως Υποδιοικητής, εκπρόσωπος του ρωσικού Κέντρου είπε ότι υπήρξε πρόοδος στη διαδικασία συμφιλίωσης. 'Η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη, αλλά σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία και τις αναλύσεις από τον περασμένο μήνα, υπάρχει μια θετική τάση, υπάρχει πρόοδος. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη νίκη που κερδήθηκε από τα κυβερνητικά στρατεύματα στην Παλμύρα, και άλλες πρόσφατες επιτυχημένες επιχειρήσεις », δήλωσε ο αξιωματικός.
Σημείωσε επίσης ότι στα πέντε χρόνια πολέμου στη Συρία έχουν κουραστεί , όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι εκπρόσωποι των παράνομων ένοπλων ομάδων, οι οποίες λαμβάνουν όλο και περισσότερο το δρόμο της σύνεσης και αρνούνται να πολεμήσουν. Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία διαρκεί από το 2011. Τα κυβερνητικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν συμμορίες των μαχητών που ανήκουν σε διάφορες ένοπλες ομάδες. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ , σκοτώθηκαν πάνω από 220.000 άνθρωποι. Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του Φεβρουαρίου του 2016. Η εκεχειρία δεν ισχύει για τις ομάδες που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το Ρωσικό στρατηγείο έχει αρχίσει να εφαρμόζει χτυπήματα στις θέσεις των μαχητών στις Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015. Οι πιλότοι κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στους τρομοκράτες και να τους κάνουν να στερηθούν τις προμήθειες. Στις 15 Μαρτίου ο Vladimir Putin διέταξε να αποσυρθεί από τη Συρία το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα οι εθνικές εκλογές στη Συρία, τα ΜΜΕ κι η Δύση, που τις απαιτούσε, σιωπούν!
Σήμερα ο λαός της Συρίας στις κάλπες, για να εκλέξει τους 250 βουλευτές του "Λαϊκού Συμβουλίου" (Βουλή) της χώρας. Οι δρόμοι της Δαμασκού κι όλων των πόλεων της μαρτυρικής Συρίας, γεμάτοι με αφίσες και προεκλογικό υλικό των υποψηφίων και των πολιτικών κομμάτων. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα σ' αυτές τις εκλογές,που δεν δίστασε καθόλου να τις προκηρύξει ο πρόεδρος Bashar Al Assad, όταν πιεστικά τις απαιτούσε η δύση, ακόμη κι από τη Ρωσία με τον ιδιαίτερο ρόλο της στην περιοχή, είναι ο πενταετής πόλεμος με δολοφόνους μισθοφόρους της "αραβικής άνοιξης" (2011) και οι συνομιλίες στη Γενεύη. Περισσότεροι από 12.000 υποψήφιοι, για μια θέση στα 250 έδρανα της Συριακής Βουλής (Λαϊκό Συμβούλιο), αναζητούν την ψήφο προτίμησης των πολιτών.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά σε όλη την επικράτεια της χώρας, με εξαίρεση την Ράκα και την Ιντλίμπ, που ακόμη είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών. Δύο είναι οι βασικοί πολιτικοί σχηματισμοί που θα αναμετρηθούν αύριο: το "Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο" και το "Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία". Στο "Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο" συμμετέχουν 10 κόμματα και διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί. Τα βασικά κόμματα είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ (του προέδρου Άσαντ), το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και το Εθνικό Κόμμα Συρίας. Στις τελευταίες εκλογές κέρδισε 168 έδρες, από τις 250 και την απόλυτη πλειοψηφία. Η πολιτική, ιδεολογική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο βασικών συνασπισμών, της πλειοψηφίας ("Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο") και της αντιπολίτευσης ("Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία"),συνίσταται στο οικονομικό πρόγραμμα: σοσιαλιστική οικονομία (Άσαντ) κι ελεύθερη αγορά η αντιπολίτευση. Συνοπτικά η Βουλή της Συρίας σήμερα:
Σύμφωνα με τις εκλογές του 2012 στη Βουλη των 250 εδρων: Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο 168 Λαϊκό Μέτωπο για την Αλλαγή κι Ελευθερία 5 Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 * Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκλέγονται πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές στη Συρία (όπως η αντιπολιτευόμενη τον Άσαντ Maria Saadeh που εγραψε αρθρο: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...), κυρίως λόγω των μεμονωμένων υποψήφιων από θρησκευτικές (Ελληνορθόδοξοι, καθολικοί, ελληνοκαθολικοί...), αλλά και εθνικές μειονότητες, όπως αυτή των Αρμενίων. Αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές, προτιμούν τις ψήφους των διαφόρων κοινοτήτων, από την ένταξή τους σε πολιτικά κόμματα. ** Κανένας βουλευτής της Συρίας, κυβερνητικός ή αντιπολιτευόμενος, δεν συμμετείχε στους στρατούς των "μετριοπαθών" ή "σκληρών" δολοφόνων-μισθοφόρων, που αιματοκύλισαν τη χώρα για πέντε (5) χρόνια. Η ένοχη σιωπή της δύσης για την αυριανή εκλογική διαδικασία, είναι η ίδια ένοχη σιωπή μ' αυτή της απελευθέρωσης της Παλμύρας.
Πρόβαλαν, απαίτησαν εκλογικές διαδικασίες, αλλά δεν θα είναι παράξενο να επικοινωνήσουν πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Ακόμη κι η πιο στενή σύμμαχος της "πολιτισμένης" δύσης, η Σαουδική Αραβία, εκεί όπου η "βουλή" διορίζεται από τον παιδόφιλο μονάρχη-δικτάτορα -με εξουσιοδότηση του Θεού-, εκεί όπου η γυναίκα είναι αντικείμενο κι απαγορεύεται να οδηγεί αυτοκίνητο ή να κυκλοφορεί χωρίς τον σύζυγό της, απαιτούσε να διεξαχθούν εκλογές στη Συρία... Μια νέα ήττα για τη δύση των αποικιοκρατών...
Πως θα μπορούσε να είναι πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Άσαντ, ο εκλεκτός της Γαλλίας, ο ιμάμης της Αλ Κάιντα και καταζητούμενος Moaz al-Khatib, αλλά μόνιμος θαμώνας στο προεδρικό μέγαρο του πλασιέ εμπόρων όπλων Ολάντ; (Νοέμβρης 2012), ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας για τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, του "σοσιαλιστή" Ολάντ, με τονιμάμη Moaz al-Khatib. Ο οποίος την περίοδο της ενδο-αραβικής σύγκρουσης Ιράκ-Κουβέιτ, ξεσπάθωσε με κηρύγματα εναντίον των δυτικών και υπέρ του Osama bin Laden και της Αλ Κάιντα, αλλά το “δικτατορικό καθεστώς Άσαντ” του έδωσε χάρη κι έφυγε από τη Συρία. Ο ιμάμης της Αλ Κάιντα, Moaz al-Khatib, που στην επίσημη συνάντηση με τον Ολάντ, τα ΜΜΕ εμφάνιζαν ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “δικτάτορα”, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας. Σήμερα είναι στέλεχος των ομίλων Shell, με εργασιακό αντικείμενο το leasing πετρελαίου και φυσικού αερίου...
Ένας άλλος "άσσος" της δύσης, είναι ο πολέμαρχος Zahran Alloush. Κωνσταντινούπολη, 17 Απρίλη 2015: Ο "πολέμαρχος" Zahran Alloush, μόνιμος θαμώνας του Ερντογάν... Ο ανωτέρω κύριος Zahran Alloush (μην σαν "εντυπωσιάζει το κοστούμι χωρίς γραβάτα, όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω), προοριζόταν από τους "πολιτισμένους" ευρωπαίους ηγέτες, να ενοποίησει τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους", με συντονισμό Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας, Ισραήλ... Ας τον δούμε στη μάχη "εκδημοκρατισμού" της Συρίας: Το νέο πουλέν της δύσης, είναι ο "μετριοπαθής" Kamal Labwani, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε επισήμως το Ισραήλ (14 Φλεβάρη 2016: "Jerusalem Post"), για συνομιλίες και προετοιμασία της μετά Άσαντ εποχής... Πως θα μπορούσε να είναι αντίπαλος του Άσαντ, αυτός ο Kamal Labwani, ο οποίος κάλεσε το Ισραήλ να βοηθήσει την πτώση του προέδρου Άσαντ;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eρευνα του Γραφείου του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις διαπίστωσε ότι στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν άστεγοι πάνω από 75.000 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 16.000 ζουν σε οικτρές συνθήκες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΓΗΡΙΑ Παιδιά καθυστερημενα αλητακια - βομβιστές...
ΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ενας στους πέντε αληταραδες ισλαμοφασιστες βομβιστές αυτοκτονίας που στρατολογείται από τους τζιχαντοφασιστες της νιγηριανής συμμοριας «Μπόκο Χαράμ» είναι παιδί ή έφηβος, αναφέρουν στοιχεία της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, σημειώνοντας ότι μέσα στο 2015 δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των αλητικων καθυστερημενων παιδιών που εμπλέκονται σε επιθέσεις αυτοκτονίας στην περιοχή της λίμνης Τσαντ. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι από τα τέσσερα παιδιά που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις «καμικάζι» το 2014, φθάσαμε πέρσι στα 44 που αναγκάστηκαν να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε περιοχές της Νιγηρίας, του Καμερούν, του Τσαντ και του Νίγηρα. Πάνω από το 75% των παιδιών ήταν κορίτσια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Κινητοποιήσεις νέας οργάνωσης «κατά της διαφθοράς»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μία νέα οργάνωση - ομπρέλα κινημάτων που φαίνεται να είναι εργαλείο παρέμβασης στο αστικό πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στην Ουάσιγκτον, προτάσσοντας συνθήματα ενάντια σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η οργάνωση αυτοαποκαλείται «Ανοιξη Δημοκρατίας». Ξεκίνησε τις πρώτες καθιστικές διαμαρτυρίες, υποτίθεται για την «απαλλαγή» του αμερικανικού πολιτικού συστήματος από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον αργά το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό να τις επαναλαμβάνει καθημερινά έως το τέλος της βδομάδας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της «παράνομης διαμαρτυρίας» στο χώρο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από το κογκρέσο να αναλάβει άμεσα δράση για να τερματίσει «τη διαφθορά του κεφαλαίου στην πολιτική», να «εγγυηθεί ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» και άρση των περιοριστικών νόμων στην εγγραφή των ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Θεωρείται παρακλάδι της κίνησης «Οccupy» («Κατάληψη») και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από χολιγουντιανούς ηθοποιούς όπως ο Μαρκ Ρούφαλο, πανεπιστημιακούς καθηγητές όπως ο Νόαμ Τσόμσκι και στελέχη των Δημοκρατικών. Φαίνεται, μάλιστα, να λειτουργεί υποστηρικτικά στην εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές, Μπέρνι Σάντερς και Χίλαρι Κλίντον, αντιδρώντας, δήθεν, στην επιρροή που ασκούν στην πολιτική ζωή τεράστιες εταιρείες και λόμπι, μολονότι ένα μέρος τους χρηματοδοτεί τις προεκλογικές τους εκστρατείες...
Ερευνα που ανέλυσε φορολογικά και ληξιαρχικά δεδομένα και δημοσιεύεται στο περιοδικό της «Ιατρικής Ενωσης Αμερικής», διαπιστώνει ότι το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις ΗΠΑ δεν καταγράφεται μόνον στα διαφορετικά βιοτικά επίπεδα των κοινωνικών στρωμάτων αλλά και στους δείκτες του προσδόκιμου ζωής, καθώς οι πλουσιότεροι Αμερικανοί άνδρες ζουν έως μιάμιση δεκαετία περισσότερο έναντι των κατά πολύ φτωχότερων συμπατριωτών τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο Παλαιστίνιος Φάτι Ζαϊντάν, που ήταν στέλεχος του κινήματος Φατάχ, υπεύθυνος για τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στο Μίεχ Μίεχ της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου, σκοτώθηκε χτες όταν εξερράγη το αυτοκίνητό του που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες, ο Σύρος Προεδρος, Μπασάρ Ασαντ, συναντώντας πολυμελή ρωσική αντιπροσωπεία πολιτικών, ιερέων, δημοσιογράφων στη Δαμασκό, εξήρε το θετικό ρόλο της Μόσχας «είτε εντός Συρίας, είτε σε διεθνές επίπεδο», κρίνοντας ότι «βοήθησε να ξαναγραφτεί ο διεθνής πολιτικός χάρτης και απέδειξε ότι η Ρωσία είναι υπερδύναμη που χαράζει τη στρατηγική της στη βάση αρχών και αξιών». Απέφυγε να σχολιάσει ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών που εξέφραζε «ανησυχία» για την «επανέναρξη της βίας στη Συρία», κατηγορώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι διακυβεύουν «τη συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών».
Νεκροί δύο Ρώσοι πιλότοι Η κάλυψη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού είχε χτες νέα θύματα: το διμελές πλήρωμα επιθετικού ελικοπτέρου τύπου «Mi-28N» που συνετρίβη κοντά στην κεντρική συριακή πόλη Χομς, λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν προσδιορίστηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σημείωσε ότι το ελικόπτερο «δεν αποτέλεσε το στόχο πυρών» και ότι οι σοροί των δύο πιλότων εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ. Μετά το θάνατο των δύο πιλότων, ανεβαίνουν σε επτά οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στις 30/9/15.

8 σχόλια:

e-h είπε...



DECLARATION BY THE XII ENCOUNTER OF THE NETWORK OF INTELLECTUALS, ARTISTS AND SOCIAL MOVEMENTS IN THE DEFENSE OF HUMANITY “VENEZUELA AT THE CROSSROADS: NEW TIMES, NEW CHALLENGES”
The peoples of our America are suffering the offensive of conservative re-colonization launched by imperialism and local oligarchies. They would like to sweep away all the conquests of the regional progressive processes in the field of social justice, sovereignty, integration and the birth of authentic peoples’ power.
In this context, Venezuela is the main target, both because of its enormous riches and because of the threat it represents by its example of hope.
The Bolivarian Revolution was submitted in December of 2015 to an electoral process under pressures of every sort. An economic, media and psychological war was launched against the Venezuelan people and violent destabilizing methods were used by making use of paid agitators, lackeys and paramilitary forces. The global crisis and the induced collapse of oil prices dramatically aggravated the situation. The imperial decree describing Venezuela as an “unusual and extraordinary threat for the national security of the United States” added a new factor to the coercive climate being created.
After the electoral results, a sinister and well-orchestrated plan was implemented that pursues the overthrow of the peoples’ legitimately-elected President Nicolás Maduro Moros and the destruction of everything that has anything to do with the revolutionary work, its social achievements and the ideals of Commander Hugo Chávez Frías.
Revolutionary Venezuela applied for the first time the distribution of oil revenues as majority goods and, in the face of adversities and more serious obstacles, it has undertaken to maintain social policies for the benefit of the poor. It has undertaken bold and very complex tasks to solve the nation’s structural problems and it has managed to preserve peace and stability. It is working on bringing together patriotic and Bolivarian forces under the civic-military union consistent with the libertarian history of the nation. It continues to be immersed in a determined struggle against corruption and bureaucracy, for the strengthening of the communes and the acknowledgement of the rights of indigenous peoples and Afro-descendants and of nature.
We, the members of the Network of Intellectuals, Artists and Social Movements “In Defense of Humanity” ratify our solidarity with the Bolivarian Revolution. We demand the immediate repeal of the infamous decree by the US government against Venezuela. We repudiate reactionary harassment and censorship to silence the proud voice of Telesur. We reject laws such as the one the people have rightly named “the law of criminal amnesia” or “self-pardon” for those who, with their seditious actions, caused and are still causing death and pain for many Venezuelan families, something that would be equal to legalized impunity.
So that Latin America and the Caribbean may indeed be a “Zone of Peace” as CELAC has proclaimed, it is essential to definitively stop the attempts to stage a coup against the Bolivarian government and to preserve constitutional law and order. We espouse the ecumenical, humanist and inclusive spirit of the Congress of the Homeland.

e-h είπε...

We convoke a broad-based mobilization in the defense of the sovereignty and self-determination of the Venezuelan people and in support of all governments, leaders and progressive activists in the region who are being victims of a very real witch-hunt by internal reactionaries and the Empire. A process that is similar to Plan Condor is on the march in Latin America, as persecution of all those struggling for emancipatory objectives is being intensified.
The NETWORK energetically rejects all attempts at launching a coup on the Government of Brazil and the factious use of justice to criminalize the peoples’ political leaders such as Dilma Rousseff, Lula da Silva and Cristina Kirchner. We call on holding demonstrations in front of Brazilian Embassies all over the world, in solidarity with the Brazilian government and in repudiation of the attempts at coups and paramilitary repression against the Movimiento de los Sin Tierra. We repudiate the cowardly murder of Berta Cáceres, peoples’ leader Lenca de Honduras, and we exhort the liberation of indigenous leader Milagro Sala of Argentina, and of the Puerto Rican Independence leader Oscar López Rivera who has been incarcerated for 35 years. We support the demands for justice for the government crime committed against the 43 students at Ayotzinapa. We condemn the paramilitarism in Colombia and the murders of 120 activists at the Marcha Patriótica last year, as a serious obstacle to the desires for peace in that sister nation.
The NETWORK censures the attempt to besmirch the political and ethical authority of Bolivia’s President Evo Morales, one of its founding members, by a strategy of manipulation and lies. It expresses its support for President Rafael Correa of Ecuador who has suffered from attempts to overthrow him and is persistently being harassed. It condemns attempts to use common crime with political aims to destabilize the government of El Salvador.
Together we build a platform, with one common agenda, using anti-hegemonic communications media that include Telesur and other public channels, digital sites, social networks, news agencies and community broadcasting. It is essential to contribute to the spiritual enrichment of human beings via art that is beyond the dictatorship of the market and to create, on a massive scale and especially for new generations, a new culture in opposition to consumerism, contributing to the formation of a social subject that cannot be manipulated, is critical and in solidarity and which resists the assassination or oblivion of our memory, identity heritage and historical conscience.
As one of our poets wrote: “A people that make themselves strong through their language and their free acts are a threat to the Empire and represent dawn for Humanity”.
Caracas, 11 April 2016

e-h είπε...


ΔΗΛΩΣΗ ΤHΣ XII ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ διανοούμενων, καλλιτεχνών και των κοινωνικών κινημάτων για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας » Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ στο σταυροδρόμι: Νέες ημέρες, νέες προκλήσεις»
Οι λαοί της Αμερικής μας υποφέρουν από την επίθεση της συντηρητικής επαναποικιοποίησης που ξεκίνησε από τον ιμπεριαλισμό και τις τοπικές ολιγαρχίες. Θα ήθελαν να σαρώσουν όλες τις κατακτήσεις τις περιφερειακές προοδευτικές διεργασίες στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κυριαρχίας, την ολοκλήρωση και την γέννηση της αυθεντικά λαϊκής εξουσίας ».
Σε αυτό το πλαίσιο, η Βενεζουέλα είναι ο κύριος στόχος, τόσο λόγω του τεράστιου πλούτου της όσο και λόγω της απειλής που αντιπροσωπεύει το παράδειγμα της ελπίδας.
Η Μπολιβαριανή Επανάσταση υποβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 σε μια εκλογική διαδικασία υπό τις πιέσεις κάθε είδους. Οικονομική, των μέσων ενημέρωσης και ψυχολογικό πόλεμο που ξεκίνησε εναντίον του λαού της Βενεζουέλας και βίαιη αποσταθεροποίηση με μεθοδους που χρησιμοποιήθηκαν, κάνοντας χρήση που χρωματιζαν αγκιτατορες, λακέδες και παραστρατιωτικές δυνάμεις. Η παγκόσμια κρίση και η προκαλούμενη από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση. Το αυτοκρατορικό ιμπεριαλιστικο διάταγμα που περιγράφει τη Βενεζουέλα ως «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών", πρόσθεσε ένα νέο παράγοντα για να δημιουργηθεί το κλίμα καταναγκασμού.
Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, ένα σκοτεινό και καλά ενορχηστρωμένη σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή που επιδιώκει την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου από το λαό Νικολά Maduro Μόρος για την καταστροφή του κάθε τι που έχει να κάνει με την επαναστατική δουλειά, κοινωνικές κατακτήσεις και τα ιδεώδη του διοικητή Hugo Chávez Frías.
Στην Επαναστατική Βενεζουέλα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διανομή των εσόδων από το πετρέλαιο ως πλειοψηφία εμπορευμάτων και, στο ονομα από της αντιξοότητες και τα πιο σοβαρά εμπόδια, που έχει αναλάβει να διατηρήσει τις κοινωνικές πολιτικές προς όφελος των φτωχών. Έχει αναλάβει να τολμησει σε πολύ σύνθετα καθήκοντα για την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας και έχει καταφέρει να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Εργάζεται συγκεντρώνοντας πατριωτικές και Μπολιβαριανές δυνάμεις υπό την πολιτικη-στρατιωτική ένωση σύμφωνη με την ελευθερη ιστορία του έθνους. Συνεχίζει να παλευει σε ένα αποφασιστικό αγώνα κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, για την ενίσχυση των κοινοτήτων και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών και των Αφρο-απογόνων και της φύσης.
Εμείς, τα μέλη του Δικτύου διανοούμενοι, καλλιτέχνες και Κοινωνικά Κινήματα "Στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας" επικυρώνουμε την αλληλεγγύη μας με την μπολιβαριανή επανάσταση. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του περιβόητου διατάγματος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας. Απορρίπτουμε την αντιδραστική παρενόχληση και τη λογοκρισία για να φιμώσει την περήφανη φωνή του Telesur. Απορρίπτουμε νόμους όπως αυτός ο λαός έχει δικαίως ονομάσει «η ποινική αμνησία» ή «αυτο-συγνώμη" για εκείνους που, με ανατρεπτικές ενέργειές τους, προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν το θάνατο και τον πόνο για πολλές οικογένειες της Βενεζουέλας, κάτι που θα είναι ίσο με νομιμοποιηση της ατιμωρησίας.

e-h είπε...

Έτσι ώστε η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική να μπορεί πράγματι να είναι μια «Ζώνη Ειρήνης", όπως το CELAC έχει διακηρύξει, είναι σημαντικό να σταματήσουν οριστικά τις προσπάθειες να στηθει ένα πραξικόπημα ενάντια στην Μπολιβαριανή κυβέρνηση και να διατηρηθει ο συνταγματικός νόμος και η τάξη. Eστερνιζομαστε το οικουμενικό, ανθρωπιστικο και χωρίς αποκλεισμούς πνεύμα του Συνεδρίου της Πατρίδας.
Έχουμε συγκαλέσει μια ευρεία κινητοποίηση για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης του λαού της Βενεζουέλας και στην υποστήριξη όλων των κυβερνήσεων, στους ηγέτες και προοδευτικους ακτιβιστές στην περιοχή που είναι θύματα ενος πολύ πραγματικου κυνήγι μαγισσών από την εσωτερική αντιδραση και την Αυτοκρατορία. Μια διαδικασία που είναι παρόμοια με το Σχέδιο Condor είναι σχετικη με την πορεία της Λατινικής Αμερικής, όπως η δίωξη όλων εκείνων που αγωνίζονται για την χειραφετιση και στόχος τους είναι να εντατικοποιηθεί.
Το δίκτυο απορρίπτει ενεργά όλες τις προσπάθειες για την έναρξη πραξικοπηματος στην κυβέρνηση της Βραζιλίας και της φιλοδεξιοκοματικης χρήσης της δικαιοσύνης να ποινικοποιήσει τους πολιτικούς ηγέτες των λαών », όπως η Ντίλμα Ρούσεφ, ο Λούλα ντα Σίλβα και η Cristina Kirchner. Καλούμε σε διαδηλώσεις μπροστά στης πρεσβείες της Βραζιλίας σε όλο τον κόσμο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με την κυβέρνηση της Βραζιλίας και στην αποκήρυξη των προσπαθειών για πραξικοπήματα και παραστρατιωτική καταστολή του Movimiento de los Sin Tierra . Απορρίπτουμε την άνανδρη δολοφονία της Berta Κάθερες, ηγέτη των λαών Lenca de Ονδούρα, και παρακινουμε στην απελευθέρωση του αυτοχθόνου ηγέτη Milagro Sala της Αργεντινής, και στο Πουέρτο Ρίκο για τον ηγέτη της Ανεξαρτησίας Oscar López Rivera ο οποίος έχει φυλακιστεί για 35 χρόνια. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα για δικαιοσύνη για την κυβέρνηση στο έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον των 43 φοιτητών στο Ayotzinapa. Καταδικάζουμε τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Κολομβία και τις δολοφονίες τους των 120 ακτιβιστών στο Marcha Patriótica πέρυσι, ως ένα σοβαρό εμπόδιο στις επιθυμίες για την ειρήνη στο αδελφό έθνος.
Το δίκτυο επικρίνει την προσπάθεια να σπιλώσουν την πολιτική και ηθική εξουσία του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, με μια στρατηγική της χειραγώγησης και με ψέματα. Εκφράζει την υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα του Ισημερινού που έχει υποστεί από τις προσπάθειες για να τον ανατρέψουν και επίμονα τον παρενοχλούν. Καταδικάζει τις προσπάθειες να χρησιμοποιούν το κοινό έγκλημα με πολιτικούς στόχους για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ.
Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πλατφόρμα, με μία κοινή ατζέντα, με τη χρήση μέσων για αντι-ηγεμονικές επικοινωνίες που περιλαμβάνουν Telesur και άλλα δημόσια κανάλια, ψηφιακά sites, κοινωνικά δίκτυα, πρακτορεία ειδήσεων και κοινότητα ραδιοτηλεόρασης. Είναι σημαντικό να συμβάλουμε στον πνευματικό εμπλουτισμό των ανθρώπων μέσω της τέχνης που είναι πέρα από τη δικτατορία της αγοράς και να δημιουργήσουμε, σε μαζική κλίμακα και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, μια νέα κουλτούρα σε αντίθεση με τον καταναλωτισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενος κοινωνικου θέματος που μπορεί να χειριστεί, είναι κρίσιμη και η αλληλεγγύη η οποία αντιστέκεται στη δολοφονία ή τη λήθη της μνήμης, της κληρονομιάς μιας ταυτότητας και της ιστορικής συνείδησης.
Ωπως ένας από τους ποιητές μας έγραψε: "Ένας λαός που κάνει ο ίδιος ισχυρός μέσα από τη γλώσσα του και τις ελεύθερες πράξεις του είναι μια απειλή για την αυτοκρατορία και αντιπροσωπεύει την αυγή για την ανθρωπότητα".
Καράκας, 11 Απρίλη 2016

e-h είπε...



Help Build the Alliance to Make Votes Matter
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Apr 12, 2016 — Dear friends,

We now have some really impressive organisations and public figures signed up to our Declaration for Voting Reform, including Chuka Umunna, Frankie Boyle, Carey Mulligan, the Green Party, the Liberal Democrats, Plaid Cymru and the Electoral Reform Society. You can see the full PR Alliance here:www.makevotesmatter.org.uk/the-pr-alliance

The Declaration for Voting Reform is as follows.

Our voting system should ensure:

That those who are entitled to vote have a vote that counts, and counts equally – no matter who they vote for, or where they live;

That the share of seats a party gets should closely reflect the share of votes the people give them.

You can sign it here: www.makevotesmatter.org.uk/sign-the-declaration

We would love for you to share it with any organisations or public figures who you think we could get to join the Alliance - all are welcome!

Do you know anyone famous? Are you part of a local political party or campaigning organisation? You could put it forward to them to consider signing.

The bigger and more famous the Alliance gets, the more chance we have of making every vote matter!

Please email us to tell us what they say here:www.makevotesmatter.org.uk/contact.

Many thanks,

Owen and the Make Votes Matter team

Join our Demo for Democracy:https://www.facebook.com/events/1732795900291616/

Join the team: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/

e-h είπε...


Βοηθήστε στην οικοδόμηση της Συμμαχίας για να Κάνουμε τους Ψήφους Ζήτημα
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
12η Απριλίου 2016 - Αγαπητοί φίλοι,

Έχουμε τώρα κάποια πραγματικά εντυπωσιακά σε οργανισμούς και δημόσιες προσωπικότητες που υπέγραψαν τη Διακήρυξη μας για την μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των Chuka Umunna, Frankie Boyle, Κάρεϊ Μάλιγκαν, το Κόμμα των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, το Plaid Cymru και την κοινωνια για τηνεκλογική μεταρρύθμιση. Μπορείτε να δείτε την πλήρη PR Συμμαχία εδώ: www.makevotesmatter.org.uk/the-pr-alliance

Η Διακήρυξη για την ψηφοφορία Μεταρρύθμισης έχει ως εξής.

Το σύστημα ψηφοφορίας μας θα πρέπει να διασφαλίζει:

Ότι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν μια ψήφο που μετράει, και μετράει εξίσου - δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσουν, ή που ζουν!

Ότι το μερίδιο των εδρών που ένα κόμμα παίρνει πρέπει να αντανακλά στενά το μερίδιο των ψήφων που οι άνθρωποι θα τους δώσουμε.

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: www.makevotesmatter.org.uk/sign-the-declaration

Θα θέλαμε να μπορείτε να το μοιραστείτε σε όλους τους οργανισμούς ή δημόσια πρόσωπα που νομίζετε ότι θα μπορούσε να το πάρουν για να ενταχθούν στη Συμμαχία - όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Ξέρεις κανέναν διάσημο; Είστε μέρος ενός τοπικού πολιτικού κόμματος ή οργάνωσης για καμπάνια; Θα μπορούσατε να το βάλετε μπροστά τους για να εξετάσουν το ενδεχόμενο υπογραφής.

Οσο μεγαλύτερους και πιο φημισμένους η Συμμαχία παίρνει, τοσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να καταλάβουν ότι κάθε ψήφος έχει σημασία!

Παρακαλούμε να μας στείλετε email για να μας πειτε τι λένε εδώ: www.makevotesmatter.org.uk/contact.

Πολά ευχαριστώ,

Ο Owen και η ομάδα Καντε τους Ψήφους Ζητημα

Γίνετε μέλος στο Demo μας για τη δημοκρατία: https: //www.facebook.com/events/1732795900291616/

Γίνετε μέλος της ομάδας: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/

e-h είπε...



Sign: Tell Santana not to play Tel Aviv
Jewish Voice for Peace
Carlos Santana isn’t just a musician -- he’s a legend. He’s sold millions of records, won countless awards, and performed to sellout crowds around the world. And he’s determined to use his fame for good -- he set up a children’s charity with his wife, and he has a long and proud record of fighting for critical justice issues like immigration reform.
That’s why it’s so disappointing that he’s planning to perform in Israel in July.
10 years ago, Palestinian civil society issued the call for Boycotts, Divestment and Sanctions (BDS), and created a movement that has spread like wildfire. Together, we’re putting pressure on Israel to follow the law, so that where international talks have failed, grassroots movements can succeed.
After human rights activists from around the world raised the alarm in 2010, Santana cancelled a concert in Israel. Now we need to flood him with messages again, and ask him to do the same.
Tell Carlos Santana -- respect the Palestinian call for boycott, divestment, and sanctions (BDS).
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19552



Millions of people around the world don’t want artists to play in a country where Palestinians have been exiled as refugees or forced to live under military occupation for almost 50 years. The Israeli government wants artists to perform in Israel, as though it’s just another normal country -- but Israel’s decades of violating the rights of Palestinians are anything but normal.
I believe Santana wouldn’t have performed in Sun City in apartheid South Africa. So he shouldn’t perform in Tel Aviv in apartheid Israel either. Jewish Santana fans will be able to drive to his concert on Jewish-only roads, passing by streets of Jewish-only homes, protected by a legal system that privileges Jews above all others.
But if you’re a Palestinian fan, living in Gaza, Hebron, or Jerusalem, you won’t be able to see him perform. You might not even be able to leave your house.
One set of rules for Jewish Israelis. Another set of rules for Palestinians.
Those aren’t my values, and I don’t think they’re Carlos Santana’s values either. Click here to sign our petition, and ask him to cancel his concert in Israel.

https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19552
Thank you for speaking up for justice,
Stefanie

e-h είπε...


Yπογράψτε: Πείτε στον Santana να μην παίξει στο Τελ Αβίβ
Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη
Ο Carlos Santana δεν είναι απλώς ένας μουσικός - είναι ένας μύθος. Έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, κέρδισε αμέτρητα βραβεία, και παιζει σε ξεφρενα πλήθη σε όλο τον κόσμο. Και αυτός είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη φήμη του για το καλό - ίδρυσε τη φιλανθρωπικη για τα παιδιά με τη σύζυγό του, και έχει μια μακρά και υπερήφανη ιστορία της πάλης για κρίσιμα ζητήματα δικαιοσύνης όπως η μεταρρύθμιση της μετανάστευσης.
Γι 'αυτό είναι τόσο απογοητευτικό το γεγονός ότι ο ίδιος σχεδιάζει να παιξει στο Ισραήλ τον Ιούλιο.
Πριν από 10 χρόνια, η παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών εξέδωσε την έκκληση για μποϊκοτάζ, για απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις (BDS), και δημιούργησε ένα κίνημα που έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά. Μαζί, είμαστε βάζοντας πίεση στο Ισραήλ να ακολουθήσει το νόμο, έτσι ώστε όπου οι διεθνείς συνομιλίες έχουν αποτύχει, τα λαϊκά κινηματα μπορεί να πετύχουν.
Μετά που ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο έθεσαν τον κώδωνα του κινδύνου το 2010, ο Santana ακύρωσε μια συναυλία στο Ισραήλ. Τώρα πρέπει να τον κατακλύσουμε με μηνύματα και πάλι, και να του ζητήσουμε να κάνει το ίδιο.
Πείτε στον Carlos Santana – να σεβαστει την Παλαιστινιακή έκκληση για μποϊκοτάζ και κυρώσεις (BDS).

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν οι καλλιτέχνες να παίξουν σε μια χώρα όπου οι Παλαιστίνιοι έχουν εξοριστεί ως προσφυγες ή αναγκάζονται να ζουν υπό στρατιωτική κατοχή για σχεδόν 50 χρόνια. Η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει τους καλλιτέχνες να παιξουν στο Ισραήλ, σαν να είναι ακριβώς μια άλλη κανονική χώρα - αλλά εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ κατηγορείτε για παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική χώρα.
Πιστεύω ότι ο Santana δεν θα είχε πραγματοποιησει στο Sun City στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Έτσι, δεν θα πρέπει να παιξει στο Τελ Αβίβ στο απαρτχάιντ του Ισραήλ. Οι Εβραοι οπαδοι του Santana δεν πρεπει θα είναι σε θέση να οδηγήσουν την συναυλία του σε εβραϊκους-μόνο δρόμους, περνώντας από δρόμους με εβραϊκα μόνο σπίτια, που προστατεύονται από ένα νομικό σύστημα ότι τα προνόμια των Εβραίων είναι πάνω από όλους τους άλλους.
Αλλά αν είστε ένας παλαιστινιος οπαδος, που ζει στη Γάζα, Χεβρώνα, ή Ιερουσαλήμ, δεν θα είστε σε θέση να τον δείτε να παιζει. Μπορεί να μην είστε καν σε θέση να φύγετε από το σπίτι σας.
Ένα σύνολο κανόνων για τους εβραιους Ισραηλινούς. Ένα άλλο σύνολο κανόνων για τους Παλαιστίνιους.
Όσοι δεν είναι αξίες μου, και δεν νομίζω ότι είναι αξίες του Carlos Santana, είτε. Κάντε κλικ εδώ για να υπογράψετε την αίτηση μας, και να του ζητήσετε να ακυρώσει τη συναυλία του στο Ισραήλ.

Σας ευχαριστούμε που μιλατε για τη δικαιοσύνη,
Stefanie