Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Παρασκευη 15 Απριλιου 2016


ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ
Σχηματισμός αμερικανικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πέρασε χθες σε χαμηλό ύψος πάνω από την Ακρόπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος». Πάνω από την Ακρόπολη! Αλλά πού να ξέρει ο πατριδοκάπηλος Καμμένος και ο αμόρφωτος Τσίπρας, ότι αυτά τα μνημεία εκεί πάνω δεν αντέχουν τους κραδασμούς; Ότι ο Ιερός Βράχος δεν προσφέρεται για επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος; Πού να ξέρουν οι ανιστόρητοι που πήραν τη σχετική απόφαση, ότι όταν τον Δεκέμβρη του '44 η Ακρόπολη χρησιμοποιήθηκε από τον Σκόμπι για τον βομβαρδισμό των θέσεων του ΕΛΑΣ, οι ελασίτες δεν έριξαν ούτε μια βολή, σεβόμενοι τα μνημεία, που τσαλαπατούσαν οι "πολιτισμένοι αρχαιολάτρες" Βρετανοί... Και να το ήξεραν, τι τους νοιάζει; Η δουλίτσα να γίνεται!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πλεύση Ελευθερίας» το νέο κόμμα της Κωνσταντοπούλου. Παρουσιάζεται την Τρίτη
Παρασκευή, 15 Απρίλιος, 2016 - 10:59
Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που θα έχει το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας». Το σήμα του κόμματος θα έχει ένα καραβάκι και χρώματα γαλάζιο και μοβ:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαποιοι δεν διαβάζουν Ριζοσπάστη σίγουρα εδω και 5 χρόνια. Νομίζουν ότι το κκε είναι κανενα κομμουνιστικό κόμμα, και έχει θέσεις που είχε προ 25ετιας. Αν διάβαζαν Ριζοσπάστη, θα ήξερε ότι το πουλημένο αμερικανόπληρωμένο κκε, απο την αρχή είχε θέση ότι στη Συρία είχε γίνει "εξέγερση" του λαού, και οι ισλαμοφασίστες αποκεφαλιστές ήταν "εξεγερμένοι". Τη βοήθεια της Ρωσίας στη Συρία, την χαρακτήριζε και την χαρακτηρίζει "ιμπεριαλιστική επέμβαση". Aυτες ειναι οι θεσεις και των αλλων "αριστερων" "κομμουνιστων" "αναρχικων" των δυτικων ιμπεριαλιστων. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπό διάλυση η Πρωτοβάθμια Υγεία
15/4/2016 11.00
«Καταρρέει» η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από 23 νομοί της χώρας δεν διαθέτουν ούτε έναν παιδίατρο στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας) ή συμβεβλημένο για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων! Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού των πολυϊατρείων και των άλλων μονάδων υγείας που υπάγονται πλέον στο ΠΕΔΥ, στην Κέρκυρα υπάρχει σε όλη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μόνο ένας οφθαλμίατρος και στην Ξάνθη τις απεικονιστικές ανάγκες του πληθυσμού προσπαθεί να καλύψει ένας ακτινολόγος. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν χθες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Ψυχάρης και Αθανάσιος Αποστολόπουλος, τονίζοντας ότι σήμερα στο ΠΕΔΥ απασχολούνται περίπου 2.200 γιατροί (έναντι των 5.000 γιατρών που διέθεταν οι μονάδες και οι οποίοι κλήθηκαν να επιλέξουν η πλήρη κι αποκλειστική απασχόληση στο ΠΕΔΥ ή τα ιδιωτικά τους ιατρεία). Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης θα προσλαμβάνονταν επικουρικοί και θα δρομολογούνταν συμβάσεις με εξειδικευμένους γιατρούς, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού. Όλα αυτά, ωστόσο, πάγωσαν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι ομιλητές ανέφεραν επίσης ότι πολλές μονάδες του ΠΕΔΥ είναι χωρίς αντιδραστήρια, με αποτέλεσμα οι γιατροί να γράφουν εξετάσεις και να παραπέμπουν στις συμβεβλημένες ιδιωτικές μονάδες. Υπό αυτές τις συνθήκες οι μονάδες θα κληθούν να αναλάβουν την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, οι οποίοι -όπως είπαν - θα παραπέμπονται αναγκαστικά στα δημόσια νοσοκομεία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομογενής δημοσιογράφος από τη Νέα Υόρκη: «Ξετσίπωτος και ελεεινός ο Κυριάκος!»
Σφοδρότατη επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο γνωστός ομογενής δημοσιογράφος Απόστολος Ζουπανιώτης, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριακό Μητσοτάκη ότι πήγε στην Αμερική και έκανε μικροπολιτική θέτοντας από εκεί εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Με ιδιαίτερα σκληρό ύφος ο Απόστολος Ζουπανιώτης έγραψε: «Συνήθιζαν οι πολιτικοί αρχηγοί να μην κάνουν από το εξωτερικό δηλώσεις εσωτερικής πολιτικής. Όχι ο ελεεινός Κυριάκος. Ο Κυριάκος τσαλαπάτησε την εθνική παρέλαση της Ομογένειας για μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι ξετσίπωτος. Και μην μου κλαψουρίσει κανένας φίλος νεοδημοκράτης για όσα λέω περί Κυριάκου. Αν είχαν τσίπα θα είχαν αλλάξει κόμμα. Όχι να πουλούν και δεοντολογία».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ραχήλ Μακρή πάει στο κόμμα της Ζωής
«Πλεύση Ελευθερίας» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοινώνει και επίσημα την Τρίτη 19 Απριλίου με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και όπως ήταν αναμενόμενο, στο πλευρό της πρώην προέδρου της Βουλής σε αυτό το νέο εγχείρημα είναι η φίλη της Ραχήλ Μακρή.Οι δυο γυναίκες άλλωστε έχουν συμμαχήσει πολλές φορές στο παρελθόν.Η κ. Μάκρη μάλιστα ξεκίνησε τον «αγώνα» για το νέο κόμμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook «ποστάροντας» απανωτά σημεία από το κείμενο – κάλεσμα του νέου κόμματος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άχου τα δεξια καημενούλια μου, στεναχωρήθηκαν για το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής από τους κακούς αριστερούς. (Μιας εταιρίας που η αγορά ήξερε ότι πάει για πτώχευση από χρόνια). Ρε ουστ υποκριτές με τα κροκοδείλια δάκρυα, δείτε για πόσες μεγάλες εταιρίες δεν κάνατε ΚΙΧ το 12-14:
ΑΓΝΟ, Διεθνής Ασφαλιστική / Evima, SPRIDER STORES, DELICA, FOKAS, ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, Εκδόσεις Τεγόπουλου, Τυποεκδοτική, Εκδόσεις Λυμπέρη, ΙΜΑΚΟ, Βωβός, ΝEOSET, SATO, Γαβαλάς, Καρούζος, PC SYSTEMS, Nαυπηγεία Ελευσίνας, CIVITAS, Πετζετάκης,
Με τις υγείες σας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμφωνα με στοιχεια της Eurostat. Δραματικη αυξηση των ποσοστων της φτωχειας στην Ελλαδα. Ενας στους τεσσερις δεν εχει να αγορασει ουτε τα στοιχειωδη.
420.000 Ελληνοπουλα λεει η UNISEF ζουν κατω απο το οριο της φτωχειας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε, πάπα, Τσίπρα... υπάλληλοι της "νέας τάξης"... Δημοσιογραφικές πόρνες... ...μόνο κονόμα από τους "πρόσφυγες-μετανάστες"!
Η μικρή Fatima Shaqoul, 3 μηνών κοριτσάκι, χτυπήθηκε σήμερα από ελεύθερο σκοπευτή των "εξεγερμένων" της "αραβικής άνοιξης" για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, στην Al-Fou'aa και τραυματίστηκε η μάνα της. Η μικρή Fatima νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση και δυστυχώς... δύσκολα θα κερδίσει τη μάχη της ζωής. Η οικογένειά της έχασε σε ανάλογες συνθήκες το αδελφάκι της, πριν ένα χρόνο... Δεν αποτελεί "ειδηση" για τις δημοσιογραφικές πόρνες!
Χθες, 150 φονιάδες πέρασαν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, για να συνεχίσουν το "έργο" των "πολιτισμένων" της δύσης... Όπως κατέθε με ντοκουμέντα ο Sergey Rudskoy, επιχειρησιακός Ρώσος διοικητής στη Συρία: "Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει όπλα και ένοπλους μαχητές νστις συμμορίες που βρίσκονται σε συνεργασία με την Jabhat al-Nusra."
Τσίπρα, αύριο θα πεις γιατί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας; Αξιωματικέ του Τουρκικού στρατού (Βαρθολομαίε), αύριο θα πεις γιατί δεν έχεις βγάλει άχνα για τους περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξους της Συρίας; Ιερώνυμε, αύριο θα πεις γιατί κι εσύ είσαι μουγκος επί πέντε (5) χρόνια στο δράμα των Ελληνορθόδοξων της Συρίας; Κι εσύ πάπα... τι μολογείς; Απλά ανησυχείς για τη Ρώσικη Εκκλησία, το Πατριαρχείο Αντιοχείας... που δίνουν αγώνα εναντίον των φονιάδων μισθοφόρων και θα 'θελες να τους υποτάξεις. Τέλος, όλοι σας, θα μας πείτε για τα κονδύλια (των ευρωπαίων φορολογούμενων) που παίρνουν οι ΜΚΟ σας για τους πρόσφυγες; Στείλατε ένα κουτί ασπιρίνες, ένα κιλό ζάχαρη, λίγο αλεύρι στον χειμαζόμενο λαό της Συρίας. Σ' αυτούς που δεν ήταν μισθοδοτούμενοι με 3.000 δολάρια το μήνα και τώρα την κάνουν για την Ευρώπη;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την Τρίτη 19 Απριλίου, με ανοιχτή ομιλία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το πολιτικό της κόμμα που φέρει το όνομα, "Πλεύση Ελευθερίας". Όπως έχει η ίδια δηλώσει στο παρελθόν, αναμένεται να συνεργαστεί εκλογικά με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την οποία και είχε στηρίξει στις τελευταίες εκλογές, μετά την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλα μέλη της ΛΑΕ.
Με λιγα λογια, θα φτιαξει ένα κομμα στα πλαισια της ΛΑΕ, όπως ειχε ο ΣΥΡΙΖΑ τις συνιστωσες!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Σχέδια για την ανέγερση 229 νέων κατοικιών για Σιωναζιιστες εβραίους έποικους στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της βόρειας Δυτικής Οχθης ενέκρινε η ισραηλινή κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χτες η ισραηλινη οργάνωση «ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΡΑ» που πολεμά τους σιωναζιστικους εβραϊκούς εποικισμούς. Παράλληλα, εκπρόσωπος του κατοχικου σιωναζιστικου ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως πυροβολήθηκε χτες θανάσιμα νεαρός Παλαιστίνιος, επειδή θεωρήθηκε πως ήταν έτοιμος να επιτεθεί με τσεκούρι σε κατοχικο ισραηλινό στρατιώτη.
ΣΑΝΑΑ.-- Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες στην Υεμένη, παρά την έναρξη της εύθραυστης εκεχειρίας στις αρχές της βδομάδας, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 13 προδοτικών ενόπλων στην περιοχή Νιχμ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο αποφάσισε χτες την απελευθέρωση του Πολωνού μετανάστη Τζάνους Βαλούς, που το 1993 καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του επιφανούς στελέχους της ένοπλης πτέρυγας του «Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου» Κρις Χάνι, προκαλώντας τις αρνητικές αντιδράσεις της χήρας του δολοφονηθέντος.
ΑΜΠΟΥΖΑ.-- Με προσευχές και διαδηλώσεις, οι Νιγηριανοί θυμήθηκαν τις 276 μαθήτριες λυκείου που απήγαγαν σαν χτες, πριν δύο χρόνια, οι τζιχαντοφασιστες της συμμοριας «Μπόκο Χαράμ» στο Τσιμπόκ της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι τελευταίοι δημοσιοποίησαν βίντεο με ελάχιστες από τις ανήλικες ομήρους, για να αποδείξουν ότι παραμένουν ζωντανές.
ΣΚΟΠΙΑ.-- Χιλιάδες υποστηρικτές κομμάτων της σοσιαλδημοκρατικης και αλβανικης αντιπολίτευσης διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη απόφαση του φασιστα αντιδραστικου «προέδρου» της χώρας, Γκ. Ιβάνοφ, να απονείμει χάρη σε όλους όσοι κατηγορούνται για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατέστρεψαν ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί περιστασιακά ο φασιστας «πρόεδρος» Ιβάνοφ και έσπασαν παράθυρα του υπουργείου «Δικαιοσύνης». Συνελήφθησαν 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.
ΣΕΟΥΛ.-- Στη δεύτερη θέση αναμένεται να βρεθεί τελικά το κόμμα Saenuri (Mεγαλο Εθνικο Κομμα) (από το οποίο προέρχεται και η πρόεδρος Παρκ Γκεούν-χι), μετά τις προχτεσινές βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με το 85% των ψήφων που είχε καταμετρηθεί, αυτό εξέλεγε 122 από τους 300 βουλευτές, παροτι πηρε 33,5%, ενώ το αντιπολιτευόμενο Minjoo (Ενωμενο Δημοκρατικο Κομμα) 123 παροτι πηρε 25,5%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια πολύωρης συνέντευξης Τύπου επί παντός του επιστητού ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στη Συρία και την εκεί ρωσική στρατιωτική βοηθεια μετα από προσκληση της Συριακης κυβερνησης;. Απάντησε ότι μετά τη μείωση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, ο συριακός στρατός ενισχυμένος συνέχισε «να πραγματοποιεί σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις έχοντας αναλάβει κάποιους σημαντικούς στόχους». Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, σημειώνοντας ως «απαραίτητο» να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των συνομιλιών «να δεχθούν το Σύνταγμα και στη βάση του συντάγματος να διεξαχθούν εκλογές», γιατί «αυτός είναι ο τρόπος να βγούμε από την κρίση»...
Φήμες για «κατάρριψη συριακού αεροσκάφους» Στο μεταξύ, αργότερα χτες βράδυ, πηγές των συριων ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων ανακοίνωσαν πως τζιχαντοφασιστες κατέρριψαν (άγνωστο με τι όπλο...) συριακό πολεμικό αεροσκάφος κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χαλχάλα, στη νότια Συρία. Ο πιλότος του φαίνεται να διασώθηκε...
Στρατιωτικές επιχειρήσεις στη μεθόριο με την Τουρκία «Πυρετός» στρατιωτικών επιχειρήσεων επικρατούσε και χτες στην τουρκο-συριακή μεθόριο, με αφορμή τη νέα ρίψη ρουκετών στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς από περιοχές τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στη βόρεια Συρία. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο τουρκικός στρατός απάντησε στις επιχειρήσεις και πως στη συνέχεια «συμμαχικά αεροσκάφη» βομβάρδισαν τζιχαντοφασιστες στα συριακά χωριά Σαβράν, Σοράν, Χαβάρ και Κέφρε. Τουρκικές εφημερίδες τονίζουν ότι από τις 11 Απρίλη έχουν τραυματιστεί συνολικά περίπου 20 Τούρκοι άμαχοι και έχουν σκοτωθεί άλλοι δύο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντάσεις στο Ιράκ
Το ίδιο διάστημα, στην ιρακινή Βουλή επικρατούσε αναβρασμός, με αφορμή την κίνηση βουλευτών της αντιπολίτευσης να πετύχουν την αποπομπή του προέδρου του κοινοβουλίου, Σαλίμ αλ Τζιμπούρ, λίγες ώρες μετά την προσπάθεια του τελευταίου το βράδυ της Τετάρτης να προτείνει διάλυση των εργασιών της Βουλής. Αυτά, ενώ εκκρεμεί και η διαδικασία έγκρισης του κοινοβουλίου στη νέα αμφιλεγόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει συγκροτήσει ο πρωθυπουργός Χάντερ αλ Αμπάντι, με πρόσχημα την «πάταξη της διαφθοράς».
Παράλληλα, στο δυτικό τμήμα του Ιράκ συνεχίζονται οι προσπάθειες του στρατού για πλήρη ανακατάληψη της πόλης Χιτ. Συναντούν τη σθεναρή στάση των τζιχαντιστών που επιχειρούν να διατηρήσουν τη θέση τους, μολονότι προ μηνών είχαν επιλέξει την τακτική της υποχώρησης από τη σαφώς μεγαλύτερη πόλη Ραμάντι.