Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κυριακη 17 Απριλιου 2016


Μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της λιτότητας
17/4/2016 10.20
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και με αιτήματα για Υγεία-Παιδεία-Σπίτια και Εργασία. Με σύνθημα «Ο Κάμερον πρέπει να φύγει! ? Έξω οι Συντηρητικοί», μέλη και φίλοι της Λαϊκής Συνέλευσης για την Υγεία την Παιδεία την Εργασία και την Εκπαίδευση διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Η ογκώδης πορεία στην οποία μετείχαν επίσης των Εργατικών και των Πρασίνων έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα περίφημα Panama Papers και τη φοροδιαφυγή τρανταχτών ονομάτων. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου είχε από νωρίς λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια 100.000 διαδηλωτές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκοψε τις νεραντζιές γιατί «έκρυβαν» το μαγαζί του
17/4/2016 11.20
Τέσσερις ολάνθιστες νεραντζιές αποφάσισε να αφήσει «ακέφαλες» ένας γιαπονεζος ιδιοκτήτης γιαπονεζικου εστιατορίου στην οδό Αλκιμάχου στο Παγκράτι επειδή έκρυβαν την πρόσοψη του μαγαζιού του, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενεργοποίησαν την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων. Δημότης της περιοχής κατήγγειλε το γεγονός στην Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, που ανταποκρίθηκε άμεσα και, κατόπιν αυτοψίας, επιβεβαίωσε την αυθαίρετη καρατόμηση των τεσσάρων δέντρων, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών. Στον γιαπονεζο ιδιοκτήτη, ο οποίος εξάντλησε κάθε έννοια αυθαιρεσίας επιβλήθηκε, πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ενώ τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο Δήμος θα καταθέσει και μήνυση για την αυθαίρετη κλάδευση. Αν και ο υπεύθυνος του εστιατορίου, μιλώντας στο κλιμάκιο που μετέβη, υποστήριξε ότι προέβη στην κοπή κατόπιν «προηγούμενης επικοινωνίας» με υπηρεσία του Δήμου, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Επιπλέον, τόσο ο ίδιος όσο και ο κηπουρός που ανέλαβε την κοπή, δήλωναν ψευδώς στους περαστικούς ότι το κλάδεμα έγινε μετά από σχετική άδεια. Μιλώντας, ο υπεύθυνος του εστιατορίου παραδέχθηκε την ευθύνη για την κοπή των δέντρων κάνοντας λόγο για «λάθος μας». Υποστήριξε πως αναγκάστηκε να προχωρήσει στο «κλάδεμα» γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για τη φροντίδα των δέντρων. Τέλος απέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα δέντρα κόπηκαν για να φαίνεται καλύτερα η πρόσοψη της επιχείρησης υποστηρίζοντας πως τα δέντρα «είχαν αρρωστήσει και ήταν εστία μόλυνσης, καθώς πάνω στα κλαδιά τους είχαν συσσωρευθεί σκουπίδια, πλαστικές σακούλες και άλλα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραούλ Κάστρο: Κυρίαρχο το κράτος στην Κούβα
Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, 10:09
Oύτε «θεραπεία-σοκ», ούτε «ιδιωτικοποιήσεις»: Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο ξεκαθάρισε χθες ότι το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες περί του αντιθέτου μερίδας πολιτικών παρατηρητών και ξένων ηγετών, μετά τη θεαματική επαναπροσέγγιση της χώρας του με τις ΗΠΑ. Μιλώντας κατά το άνοιγμα του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, το οποίο θα χαράξει πολιτική γραμμή για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Ραούλ Κάστρο τόνισε πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή θα συνεχιστούν, χωρίς ωστόσο να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που είχαν γίνει στο προηγούμενο συνέδριο, το 2011. «Η Κούβα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτρέψει την εφαρμογή των λεγόμενων θεραπειών σοκ, που συχνά εφαρμόζονται σε βάρος των λιγότερο προνομιούχων τάξεων της κοινωνίας», υπογράμμισε ο 84χρονος Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια της δίωρης ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται ενώ ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη νήσο. «Οι νεοφιλελεύθερες συνταγές οι οποίες προωθούν την ταχεία ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας και τομέων κοινής ωφέλειας, όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση, δεν θα εφαρμοστούν ποτέ επί σοσιαλισμού στην Κούβα», συνέχισε ο πρόεδρος της Κούβας, που διαδέχθηκε στην εξουσία τον αδελφό του Φιντέλ το 2008. Στο συνέδριο του ΚΚ της Κούβας, οι 1.000 συμμετέχοντες αναμένεται να αποτιμήσουν την πρόοδο των 313 μέτρων που είχαν εγκριθεί το 2011 για να «εκσυγχρονιστεί» το κουβανικό σοσιαλιστικό σύστημα. Ο πρόεδρος της Κούβας κατέστησε σαφές ότι η κρατική οικονομία, που διατηρεί τη μερίδα του λέοντος (80%) της οικονομικής δραστηριότητας στη νήσο, «θα συνεχίσει να αποτελεί την βασική μορφή (σ.σ. οικονομικής δραστηριότητας) της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικοοικονομικού συστήματος»», αλλά και ότι η ανάπτυξη ιδιωτικών οικονομικών δομών θα παραμείνει ελεγχόμενη. «Η ιδιωτική επιχειρηματικότητα θα αναπτυχθεί μέσα σε ένα καλά ορισμένο πλαίσιο και θα αποτελέσει συμπληρωματικό στοιχείο της οικονομίας της χώρας», επέμεινε, προεξοφλώντας την διάψευση των «προσδοκιών ισχυρών εξωτερικών δυνάμεων» οι οποίες κατ' αυτόν επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της επανάστασης και διαμέσου της διεύρυνσης του ιδιωτικού τομέα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο σταθμός ZDF «στηρίζει μέχρι τέλους» τον κωμικό που διώκεται λόγω Ερντογάν
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, 16:13
Στο πλευρό του Γιαν Μπόμερμαν, του Γερμανού κωμικού που είχε εξοργίσει τον Ερντογάν με το σατιρικό ποίημα, θα σταθεί το κανάλι του ZDF, λέγοντας πως θα τον ακολουθήσει σε όλους τους βαθμούς, στους οποίους μπορεί να φτάσει η νομική του δίωξη. Η γερμανική καγκελαρία, μετά από έντονη διαφωνία στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε τελικά στην εισαγγελία το «φάκελο Μπόμερμαν» για «προσβολή αρχηγού ξένου κράτους», λέγοντας πως επίσης θα καταργήσει τον σχετικό νόμο. Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Μπόμερμαν επειδή σε εκπομπή του ZDF στις 31 Μαρτίου απήγγειλε ποίημα «υβριστικής κριτικής», όπως ο ίδιος ο κωμικός το χαρακτήρισε, για τον Τούρκο ηγέτη με χτυπήματα «κάτω από τη μέση». Άρθρο του γερμανικού ποινικού κώδικα απαγορεύει τις προσβολές σε βάρος ξένων ηγετών, αλλά στην ευχέρεια της κυβέρνησης να αποφασίζει αν θα επιτρέπει στους εισαγγελείς να εξετάζουν τέτοιες υποθέσεις. «Θα τον συνοδεύσουμε μέχρι τον τελευταιό δικαστικά βαθμό» δήλωσε στο Spiegel ο γενικός διευθυντής της ZDF Τόμας Μπέλουτ. Ο Μπέλουτ δήλωσε πως τα όρια ξεπεράστηκαν και αποφάσισε για αυτό να αποσύρει το ποίημα από τον ιστότοπο της ZDF λόγω των δικών του «προσωπικών ηθικών αξιών», όμως ο διευθυντής της ZDF που ενέκρινε την εκπομπή δεν πρέπει να φοβάται ότι θα έχει πειθαρχικές συνέπειες. »Δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν η λιγότερο κακή απόφαση που θα μπορούσα να πάρω» δήλωσε ο Μπέλουτ. Ο κωμικός Γιαν Μπόμερμαν, ο οποίος είπε πριν απαγγείλει το ποίημα ότι θα προχωρήσει εσκεμμένα πέραν αυτού που επιτρέπει ο γερμανικός νόμος, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες υπό αστυνομική προστασία και ματαίωσε την τελευταία εκπομπή του στην ZDF.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηλιθιος αμερικανοπληρωμενος κουκουετζης.- Ο Αναρχικός Χώρος δεν ήταν αυτός που τον Φλεβάρη του 2015 έβγαινε μαζί με την Νεολαία του Σύριζα,την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΑΙ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ για να στηρίξει την "σκληρή" διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης?!!Τι έγινε ξαφνικά,μετάλλαξη έπαθαν?!!!
Σχολιο.- Δε το χρησιμοποιείς καθόλου το μυαλό, ε;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε, όχι αυτοί!
Ηλιθιος αμερικανοπληρωμενος κουκουετζης.- Ο Σύριζα δεν μεταλλάχθηκε,ίδιος παρέμεινε!!Απλά ο Λαός τώρα πλέον έχει καταλάβει τι απατεώνες ήταν και είναι!!Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν εφαρμόστηκε ποτέ,την Άνοιξη του 2015(πριν το Δημοψήφισμα)ο Σύριζα πήρε τα Αποθεματικά Ταμία των Α.Ε.Ι-Τ.Ε.Ι(138.000.000 ευρώ),των Νοσοκομείων και των Δήμων για να πληρώσει τη Δόση προς τους Δανειστές(4,6 δις ευρώ) ενώ την ίδια χρονική περίοδο ο Υπουργός Άμυνας εξείγγειλε την νέα Βάση των Μακελάρηδων των Λαών(Ν.Α.Τ.Ο)στην Κάρπαθο ενώ υποσχέθηκε την ανάπλαση-επέκταση της Βάσης του Ν.Α.Τ.Ο στη Σούδα,ο Σύριζα πέραν όλων αυτών των.....κατορθωμάτων έδωσε 500.000.000 δολάρια στην Lockheed Martin Corp. για την συντήρηση 15 μαχητικών F-16 που δεν είναι καν Ελληνικά μαχητικά αλλά ανήκουν στο στόλο του Ν.Α.Τ.Ο!! Ο Σύριζα είχε "μεταλλαχθεί" έμπρακτα πριν το Δημοψήφισμα!!Εδώ γεννιέται ένα ερώτημα!!!Αφού ο Σύριζα αποδεδειγμένα ήταν ένα Οπορτουνιστικό-Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα γιατί ο Αναρχικός Χώρος(60%-65%)έδωσε την στήριξη του στην Πρόταση της Κυβέρνησης ψηφίζοντας το Κυβερνητικό ΌΧΙ του Δημοψηφίσματος?!!!Και κυρίως ΓΙΑΤΙ ο Αναρχικός Χώρος ξαναψήφισε μαζικά στις 20 του Σεπτέμβρη τον Σύριζα αφού όλα πλέον είχαν αποκαλυφθεί?!!!Και κάτι τελευταίο.....!! Ο "Αριστερός" Σύριζα είναι μαζί με τους Ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες απ' τις 25 Γενάρη του 2015!!Δεν θα σου παραθέσω ως επιχείρημα τις Εκλογές του Γενάρη που ψήφισε μαζικά ο Αναρχικός Χώρος τον Σύριζα γιατί δεν ήξερες με ποιον θα συνεργαστεί μετεκλογικά,για να είμαι και δίκαιος!!Όμως....!!Αφού ήξερε ο Αναρχικός Χώρος πως ο Σύριζα συνεργάστηκε με τους Ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί τον Φλεβάρη του 2015 έβγαινε στο Σύνταγμα μαζί με την Νεολαία του Σύριζα,την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και το Ε.ΠΑ.Μ και διαδήλωνε υπέρ του Σύριζα και της "σκληρής" διαπραγμάτευσης?!!Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 70% του Καταστατικού του Κόμματος τους είναι ίδιοι με τις απόψεις της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής!!!Για ποιο λόγο ο Αναρχικός Χώρος στήριξε μια τέτοια Κυβέρνηση?!!Και αυτό το παραμύθι ποια με την δήθεν μετάλλαξη έχει καταντήσει αηδία!!Μπερδεύεις τους X-Men με τον Σύριζα!!!Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα Στελέχη του Σύριζα προέρχονται απ' το ΠΑΣΟΚ και ο Αναρχικός Χώρος το γνώριζε αυτό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!Εγώ γιατί το γνώριζα?!!Τι είμαι πιο έξυπνος?!!Όχι,απλά δεν είμαι Οπορτουνιστής.....!!!
Σχολιο.- Οχου!!! Και δε τη μπορώ την ηλιθιοτητα με τίποτε!!!! Ο Αναχικός χώρος, δεν ψηφίζει!!! Οποιος ψηφίζει δεν είναι αναρχικός!!! Για να ξεκινήσουμε από το Α, Μπε, Μπα, Μπλομ! Οσο για τις αλλες τριχες που λες, θα σου απαντήσω με τις ρίσεις του Βοιδοκουτσουμπα της Παπατριχα και του Βριζοσπαστη. "Δεν ειναι τωρα καιρος για να φυγουμε απο το ευρω και την Ε.Ε." Ο καιρός μαλλον λενε θα ερθει τη Δευτέρα Παρουσία!!! Του υπαρκτου σοσιαλισμου!!!
Ηλιθιος αμερικανοπληρωμενος κουκουετζης.- Οχιές!!Για την βλακεία που σε δέρνει μιλάς?!!Θα συμφωνήσω μαζί σε αυτό διότι ούτε εγώ μπορώ την ηλιθιότητα του Οπορτουνιστικού Αναρχικού Χώρου!!Ο Αναρχικός Χώρος ΨΗΦΙΖΕΙ είτε θες να το παραδεχτείς είτε όχι!!Όποιος ψηφίζει δεν είναι Αναρχικός?!!!Δηλαδή οι Αναρχικοί έχουν εκλείψει ποια σας είδος?!!Κρίμα...!!! Μέγα ΞΕΦΤΙΛΑ,γιατί δεν λες μωρή αδελφή την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ τοποθέτηση του Κουτσούμπα?!!Σου αρέσει να κόβεις και να ράβεις τις απαντήσεις των άλλων όπως σε συμφέρουν μικρέ μου Goebbels!! Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο στην σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων μια μέρα μετά το Δημοψήφισμα αν θα προτιμούσε τη Δραχμή ή το Ευρώ!!!Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε πως απ' την στιγμή που μιλάμε για μια Καπιταλιστική Ελλάδας με Εθνικό νόμισμα(π.χ Δραχμή)τότε θα ήταν καλύτερο να παραμείνουμε στην Ε.Ε και το ευρώ γιατί αν η Ελλάδα πήγαινε σε Εθνικό νόμισμα τότε θα υπήρχε υποτίμηση του νομίσματος πάνω απ' το 50%!!!Αυτό σημαίνει πλήρης εξαθλίωσης και φτώχεια άνευ προηγουμένου!!!Με αυτό το κριτήριο απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ναι στην Ε.Ε και στο ευρώ!!Με λίγα λόγια τι θα διάλεγε αν είχε να επιλέξει ανάμεσα στα δυο αυτά σενάρια!!Το ΚΚΕ έχει ως απώτερο σκοπό και στόχο την Ανατροπή του Καπιταλισμού και την Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού!!Ποτέ δεν άλλαξε στρατηγική κατεύθυνση το ΚΚΕ!!Για να δούμε και τα ανδραγαθήματα του Αναρχικού Χώρου επειδή σε τρώει.....!!! Ο Αναρχικός Χώρος σύμφωνα με Έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών χρωστάει 50.000.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη απ' τις Ταραχές του Δεκέμβρη του 2008 και αυτό το ποσό είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν ΜΟΝΟ απ' το Κέντρο της Αθήνας!!Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα οι καταστροφές που έγιναν συνολικά είναι τεράστιες!!Ο Αναρχικός Χώρος κατάφερε να στείλει ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....2.500 εργαζόμενους(υποτίθεται κόπτονται γι' αυτούς....!!!)στις σειρές του Ο.Α.Ε.Δ πριν έρθουν καν τα Μνημόνια!!!!Στην Θεσσαλονίκη κατέστρεψαν 88 καταστήματα και στην Αθήνα κατέστρεψαν 435!!! Στις καταστροφές του Δεκέμβρη το 2008 το Κολωνάκι(δηλαδή τους πλούσιους και μεσαίους της Ελληνικής Κοινωνίας)ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ!!!Το 90% των καταστροφών ήταν σε ΛΑΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!!! ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!! Όταν έλεγε το ΚΚΕ για μη ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979 χαρακτηρίζοντας την "λάκκο των λεόντων" είχε δίκιο,όταν έλεγε την δεκαετία του 90 ότι δεν θα τρώμε με χρυσά κουτάλια στην Ε.Ε είχε δίκιο,όταν το 2012 δεν συνεργάστηκε με τον "Αριστερό" Σύριζα είχε δίκιο,όταν έλεγε για ακύρωση του κάλπικου Δημοψηφίσματος διότι είτε ΝΑΙ είτε ΌΧΙ και τα δύο κρύβουν Μνημόνια μέσα είχε δίκιο!Πάντα έχει δίκιο το ΚΚΕ,ο Λαός τι κάνει γι αυτό είναι το θέμα!Ο Ελληνικός Λαός έστω και μετεκλογικά πρέπει σύσσωμα να στηρίξει το Κόμμα που γέννησε το Μπελογιάννη και άνδρωσε τον Άρη μέσα απ' τα Συλλαλητήρια και τις Απεργίες,μέσα από το Εργατικό-Ταξικό Κίνημα,άλλος δρόμος ΔΕΝ υπάρχει ούτε και υπήρξε ποτέ στην Ιστορία!! "ΚΚΕ τρία κόκκινα γράμματα...σεμνή υπογραφή του Λαού μας στις Λεωφόρους του Μέλλοντος" Γιάννης Ρίτσος
Σχολιο.- Σε ευχαριστώ αμερικανοπληρωμένε κουκουτζη, που παραδέχτηκες ότι τα είπε αυτά ο βοιδοκουτσουμπας και η παπατριχα!! Γιατί βγαίνουν κάτι αμερικανοπληρωμένοι λακέδες σα και του λόγου σου, και λενε, ότι ποτε δεν έχει πει τετοια πραγματα ο βοιδοκουτσουμπας και η παπατριχα!!! Oσο για αυτά που λες ότι θα βυθιστεί η χωρα στη φτωχεια εαν φύγει από την Ε.Ε. και το ευρώ, τα ιδια λενε και ο τζιφρας και ο κουλης αυγουλοματης μητσοτακουλας!!! Κομμουνιστης βεβαια δεν εισαι με τίποτε!!! Κουκουτζης αμερικανοπληρωμενος λακές είσαι!!! Γιαυτο μη ξαναπιασεις στο βρωμοστομα σου τον Άρη!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερειπια αφησε πισω του το Μνημονιο στην Κυπρο. Αυτή είναι η αληθεια που θαβουν οι μνημονιακοι κολαουζοι. 9,6 δις ευρω εχασαν οι Κυπριοι από το «κουρεμα» των καταθεσεων τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
88 δις στην Ελβετια εχουν 576 Ελληνες! 11 μονο διαθετουν 18 δις δολαρια των wealth –x και UBS. Οι εκατομμυριουχοι Ελληνες εχουν υπολογιστει σε 34.723!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή ειναι η αληθεια που εκρυψε η κυβερνηση. Για 311,5 εκατ ευρω ξεπουλησανολο το λιμανι του Πειραια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016
Βαράει διάλυση η ΟΝΝΕΔ-Πλακώθηκαν στο συνέδριο τους
Χωρίς εκλογές διακόπηκε το συνέδριο - Ηθικός αυτουργός θεωρείται από τον αρχηγό της ΝΔ ο Παπαμιμίκος για το μπάχαλο - "Δεν θα αναγνωριστεί κανένα αποτέλεσμα" λένε κύκλοι της Συγγρού Έξαλλοι είναι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξάγεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου επικρατούν πρωτοφανείς εικόνες στον χώρο διεξαγωγής του. Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόσμος από το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι ΟΝΝΕΔίτες δεν συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ημέρας, αφού οι περισσότεροι παρέστησαν μόνο χθες για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες με δεκάδες άδειες καρέκλες και μηδαμινή συμμετοχή από τη νεολαία του κόμματος. Το τελειωτικό "χτύπημα" στην οργώναση του συνεδερίου ήρθε το βράδυ, καθώς τελικά το συνέδριο ολοκληρώθηκε χωρίς εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να έχουν στηθεί κάλπες για να ψηφίσουν οι συνεδροι, άρχισαν να μαζεύουν τις καρέκλες από τον χώρο του συνεδρίου στον Ευοσμο. Κύκλοι της Συγγρού διαμήνυαν λίγο αργότερα πως, ακόμα και εάν προκύψει ένα εκλογικό αποτέλεσμα μετά το φιάσκο, η διαδικασία δεν θα αναγνωριστεί από τα κεντρικά του κόμματος, απόφαση ενδεικτική του κλίματος δυσαρέσκειας για το πώς εξελίχθηκε το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Ηθικός αυτουργός ο Παπαμιμίκος Για το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ, το μπάχαλο που επικρατεί έχει ονοματεπώνυμο, και δεν είναι άλλο από αυτό του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Παραπολιτικών, ο αρχηγός της ΝΔ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατεί από χθες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν συνάδει με αυτό που οραματίζεται για το κόμμα ο νέος αρχηγός, θεωρώντας υπεύθυνο τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται να παρθούν αποφάσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, με συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλούν για διαγραφές, καθώς η εικόνα που επικρατεί στο συνέδριο δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόσωπο της ημέρας έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ύστερα από τις νέες δηλώσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας από κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι.
Πριν σας γράψω για το παρασκήνιο που υπάρχει, θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν θα το διαβάσετε πουθενά αλλου για τον υπουργό που εγινε φιρμα για την αντρικια σταση του εναντια σε αλητες κωλοδεξιους ρουφιανους δημοσιοκαφρους. Ο ίδιος είναι Κρητικός στην καταγωγή, παλιό μέλος της ΚΝΕ και μέχρι το 2010 ήταν στέλεχος του ΝΑΡ, δηλαδή του Νέου Αριστερού Ρεύματος που βρίσκεται πιο αριστερά κι από το ΚΚΕ. Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε το 2012 όντας, με την εκλογική δυναμη του γιατρού, που εγινε δήμαρχος στα Σφακιά. Όμως στις πολιτικές του επιλογές δεν τον ακολούθησε η οικογένεια της συζύγου του, της επίσης γιατρού Δώρας Τσούκα. Και όχι μόνο αυτό, γιατί δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να έχουν διαφορετικές πολιτικές προτιμήσεις τα μέλη μιας οικογένειας. Όμως στην περίπτωσή μας το σημαντικό είναι ότι οι συγγενείς του υπουργού, από την πλευρά της συζύγου του, του ξέκοψαν ότι αυτοί θα συνεχίσουν να πιστεύουν και να υποστηρίζουν ανοικτά τις δικές τους θέσεις…
Και τώρα κρατηθείτε: Ο πεθερός του Πολάκη είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Αστυνομίας και όπως είμαι σε θέση να ξέρω καλά από τη στιγμή που ο γαμπρός του αποφάσισε να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, του ξεκαθάρισε τα εξής: Κοίτα, εσύ αφού θέλεις να πας με τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε. Εμείς δεν θα σε ακολουθήσουμε. Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που πιστεύουμε, στον Βασιλιά και στην 21η Απριλίου κι ας μας λένε ‘χουντικούς’. Και θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε ανάλογα, την Χρυσή Αυγή ή ό,τι άλλο μας εκφράζει σε αυτό τον χώρο… Αυτά δεν του άρεσαν, όπως είναι φυσικό, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Προσπάθησε όμως να το κρατήσει κρυφό, επτασφράγιστο μυστικό, να μην το μάθει κανείς τουλάχιστον στην εκλογική του περιφέρεια. τα Χανιά. Εγώ όμως ο μαρτυριάρης... Μάλιστα δεν άλλαξαν απόψεις τα πεθερικά του και σε όλο αυτό το διάστημα που έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός. Και με διάφορες αφορμές του έλεγαν «εσύ κάνε ο,τι θες, εμείς ‘βασιλοχουντικοί’ θα παραμείνουμε μέχρι τέλους». Και όντως η πεθερά του η κυρά Σταυρούλα, που πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες, το τήρησε αυτό μέχρι τέλους…
Ο ίδιος τώρα ο Π. Πολάκης, που είχε θητεύσει για χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο των γιατρών, ξέρει να φαιρνεται αντρικια, οντας Κρητικος και Σφακιανος, και να βαζει στη θεση τους τα κωλοδεξια ρουαφιανοκαθικια δημοσιοκαφρους, τιμωντας εστω και λιγο τον ξευτιλισμενο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέποντας ότι έχει γινει μαντάρα στο χώρο της Υγείας σε σημείο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε για πρώτη φορά τον έλεγχο και στην Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, δημιουργεί κλίμα ηρωικής εξόδου. Ή θα αναγκάσει δηλαδή τον Τσίπρα να τον κρατήσει ή αν τον διώξει θα φύγει ως «παλικάρι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν όμως αποδεικνύονται «πολιτικά ψοφίμια» τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στα οποία ποντάρει ο Τσίπρας στη Γερμανία και στη Γαλλία, τις δύο καθοριστικές χώρες της Ευρωζώνης, πού να στηριχτεί; Να στηριχτεί στον δήθεν «αριστερό» ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος, όπως όλα τα σοσιαλδημοκρατικά «ευρωλαμόγια» της ΕΕ, βγήκε με θερμές δηλώσεις του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ; «Δεν το λέμε με μισή καρδιά. Μια ψήφος υπέρ της παραμονής (της Βρετανίας στην ΕΕ) είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων αυτής της χώρας», δήλωσε ο Κόρμπιν, ο οποίος το 1975 είχε ψηφίσει εναντίον της ένταξης της Αγγλίας στην τότε ΕΟΚ και νυν ΕΕ. «Προκειμένου να κερδίσει η κυβέρνηση αυτό το δημοψήφισμα, είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι Εργατικοί προκειμένου να στείλουν τους ψηφοφόρους τους στην κάλπη», δήλωσε Βρετανίδα αναλύτρια. Στην προεδρική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ υπήρξε αμέριστος ενθουσιασμός για τη στάση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δεδομένου ότι η δημοτικότητα του Ντέιβιντ Κάμερον, του δεξιού πρωθυπουργού και επιφανέστερου εκπροσώπου του «Ναι» στην ΕΕ, έχει καταβαραθρωθεί κατά 8 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες τις λίγες μέρες που αποκαλύφθηκε η ανάμειξή του στα αποκαλούμενα «Πάναμα πέιπερς».
«Παραμένω πολύ επικριτικός σε θέματα όπως η έλλειψη δημοκρατίας και η θεσμική πίεση για απορρύθμιση και ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε ο Κόρμπιν για να πει και κάτι «αριστερούλικο» ώστε να μην τον κράξουν ως βοηθό του Κάμερον. «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Αυτή η αλλαγή όμως μπορεί να προκύψει μόνο αν συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας» υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό εαυτό του και δίνοντας τέλος στα παραμύθια περί του ότι είναι δήθεν αριστερός.