Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σαββατο 2 Απριλιου 2016


ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
Άραγε συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα στρατόπεδα που χρησιμοποιούνται σαν hot spots;
Οι μικρό βωμοί ρυθμού του βυζαντινού χριστιανισμού, έγιναν καπνός, λόγω της άφιξης των παράνομων μεταναστών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτείται ο Γιαν Φαμπρ μετά την κατακραυγή
2/4/2016 13.00
Την παραίτησή του, από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιαν Φαμπρ, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ. Φαμπρ δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υπέβαλε τελικά την παραίτησή σου ως συνέπεια του σάλου που προκλήθηκε μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Χθες, Παρασκευή, 1 Απριλίου, Έλληνες καλλιτέχνες πραγματοποίησαν συνάντηση στο θεατρο Σφενδονη όπου συζητήθηκε σε κλίμα έντασης το γεγονός της περιορισμένης παρουσίας ελληνικών παραγωγών στο Φεστιβάλ. Ο Γιαν Φαμπρ χαρακτηρίστηκε «persona non grata» και οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που συμμετείχαν στην εν λόγω συνάντηση στο θέατρο Σφενδόνη, ζήτησαν και την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.
Σχολιο.- Τα ελληνικά πέοι σε αποχαιρετούν παλόμενα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πόλεμος δεν μιλάει ελληνικά
01/04/2016 - 08:00
O ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ
-Πρέπει να μισούν τους ανθρώπους, δεν εξηγείται αλλιώς! Ο κ. Μπαλτάς έφερε για διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου έναν Βέλγο καλλιτέχνη, τον κ. Γιαν Φαμπρ, μάλλον Φλαμανδό (εθνικότητα την οποίαν ο κ. Μπαλτάς συγχέει με την ολλανδική - μικρό το κακό. Και για τους Φλαμανδούς και για τους Ολλανδούς). - Το κακό, μεγάλο ή μικρό, αφορά εμάς. -Ο κ. Γιαν Φαμπρ (όστις, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκει εμάς τους Ελληνες «συμπαθητικά αναχρονιστικούς», ήτοι ολίγον καθυστερημένους) έχει διαπρέψει ως μεταμοντέρνος δημιουργός, σκαρώνοντας έργα φτιαγμένα από το αίμα του και άλλα σωματικά υγρά (πιθανώς ούρα, ιδρώτα, σάλια ή σπέρμα). Επίσης ειδικεύεται σε συνθέσεις με σκαθάρια και άλλα έντομα, άμα τε και σε χάπενινγκς με ιπτάμενες γάτες - να δούμε πως σκάνε στο έδαφος! Λεονάρντο ντα Βίντσι ο τύπος, Μαρκ Σαγκάλ και Ταρκόφσκι, όλοι μαζί σε μια συσκευασία. Πλην όμως εργατικός! - Αμέσως μόλις έσκασε στην Αθήνα, μετονόμασε το Ελληνικό Φεστιβάλ σε Διεθνές Φεστιβάλ, το αφιέρωσε στο... Βέλγιο και του ’χωσε στο ρεπερτόριο και τρία-τέσσερα έργα δικά του (δεν γνωρίζω αν ανάμεσά τους πατίκωσε κι εκείνο το θεατρικό του στο οποίον αναγκάζει τους θεατές να στέκονται ακίνητοι 24 ώρες να τον παρακολουθούν να μην κάνει τίποτα).
-Συγκινείται με κάτι τέτοια, ως φαίνεται, ο κ. Μπαλτάς και καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι, όπως ο επαρχιώτης δίπλα στον πρωτευουσιάνο , τον κ. Γιαν Φαμπρ δηλαδή, που του έφεξε ξαφνικά να κάνει κουμάντο σε κάτι μαλάκες, τους οποίους άρχισε αυθωρί και παραχρήμα στην... πατριδογνωσία! Εξηγώντας στους παρ’ ημίν ιθαγενείς πόσο πολυπολιτισμικό είναι το Βέλγιο! Φοβερό! Σωστός ο παίκτης. Το Βέλγιο διαθέτει δύο αστυνομίες, μια γαλλόφωνη και μια φλαμανδική, μια ακόμα αστυνομία από Βαλώνους και Φλαμανδούς μαζί, μια αστυνομία επίσης για τους έγχρωμους που κατοικούν στη χώρα, και μια αστυνομία για τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εδρεύουν στο Βέλγιο - τέτοιον πολυπολιτισμό δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. -Δεν ξέρω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι κάτι μισούν και το μισούν πολύ βαθιά. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις! Αυτοί οι τύποι που φιλοσοφούν από πού «πέρδεται το γατί», είναι οι ίδιοι που διακηρύσσουν ότι πριν από την Επανάσταση του 1821 η ύπαρξη του ελληνικού έθνους έχει διακοπεί και ότι αυτή η Επανάσταση (που την έκανε ποιος άραγε;) γέννησε ένα νέο έθνος που το επινόησε ο Διαφωτισμός! Οτι όλοι όσοι αποκαλούσαν Ελληνες τους Ελληνες μεταξύ 6ου αιώνος μ.Χ. και 19ου αιώνος ήταν μαλάκες. Μπούρδες θα μου πείτε! Καθόλου! Ο Κατσαντώνης μάλλον ήταν Φούφουτος και ο Ελ Γκρέκο πελαργός. Θα ερωτήσετε όμως: γιατί τα ξαναλέμε αυτά, τα έχουμε ξαναπεί! -Διότι τα ξαναλένε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν καλοί άνθρωποι όπως ο κ. Φίλης ή ο κ. Λιάκος, ο κ. Μπαλτάς κι ένα κάρο άλλοι με αδάμαστη επιμονή. Και η επιμονή είναι ανίκητη. Οπως η βλακεία. Λέγε-λέγε-λέγε αυτοί οι τύποι, στο τέλος θα πιστέψουμε ότι οι Οθωμανοί δεν έσφαξαν Αρμένιους και Ποντίους, αλλά ότι τους μοίραζαν τριαντάφυλλα στην προβλήτα της Σμύρνης, όπως ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους του Ερντογάν που συνωστίζονταν γύρω του.
-Ομως δεν υπάρχουν συμπτώσεις! Ολοι αυτοί που πρεσβεύουν τα παραπάνω κι άλλα παρόμοια δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τον εθνικισμό των Σκοπίων, ούτε με τον αλυτρωτισμό τους. Μιλούν και λένε για Μακεδονία και εκεί (γεωγραφικώς), αλλά και για μακεδονική γλώσσα, για αντίστοιχο έθνος! Τι καλά, τι τραλαλά! Εχουν όμως ρωτήσει κανέναν Σλαβομακεδόνα αν αναγνωρίζει ελληνική Μακεδονία (έστω γεωγραφικώς) ; Οχι! η Μακεδονία είναι μία και όσο μέρος της βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή, είναι αλύτρωτο. -Συμπτώσεις δεν υπάρχουν. Ούτε κουφιοκεφαλάκηδες. Οι άνθρωποι αυτοί, οι Μπαλταδοφίληδες, γνωρίζουν ότι αν η Ελλάδα απαρνηθεί τη Μακεδονία των αρχαϊκών, των κλασικών και των ελληνιστικών χρόνων, χάνει το ιστορικό της βάθος. Γίνεται ένα αίολο πράγμα που χάνει τη συνέχειά του, κάνοντας ένα άλμα από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο ή ακόμα-ακόμα από την αρχαιότητα στους νεότερους χρόνους, σε μια επινοημένη από τους Δυτικούς ταυτότητα. -Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Τότε θα πρόκειται για ένα κράτος άθυρμα, στην ουσία κατασκευασμένο από τους Δυτικούς μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, ένα κράτος κι ένας λαός πάνω στα οποία οι Δυτικοί νομιμοποιούνται να κάνουν κουμάντο - όπως κάνουν σήμερα με τα μνημόνια! Δεν υπάρχουν συμπτώσεις! Αυτοί που δέχονται τον αυτοπροσδιορισμό των Σκοπιανών (ένα κράτος δημιούργημα της Δύσης, μάλιστα του ναζιστικού ρεβανσισμού στη Δύση) θέλουν και τους Ελληνες αθύρματα στα χέρια αυτής της Δύσης, χωρίς αυτογνωσία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αξιώσεις. Μυρίζει μπαρούτι. Βρωμάει μπαρούτι.
-Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Αυτοί που πετάνε γατιά απ’ τις ταράτσες και λυμαίνονται τους κορβανάδες, αυτοί που μας λένε ότι ο Διονύσιος ο Σκυλόσοφος μπορεί να ήταν και Πετσενέγκος, αυτοί που ομνύουν «στην αλήθεια των άλλων» άνευ της αποδείξεώς της, αυτοί που μας κανοναρχούν ότι η Ιστορία είναι ένα αφήγημα, δεν είναι κουφιοκεφαλάκηδες. Οσα λένε, τα λέει και τα επιδιώκει η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση, ο ιμπεριαλισμός στα Βαλκάνια και η ομογενοποιημένη σκέψη στην Ευρώπη. -Δεν υπάρχουν συμπτώσεις . Δεν έχει σχέση με την Αριστερά η παροχή υπηρεσιών στην κυρίαρχη ιδεολογία, στην πιο οργουελική προπαγάνδα, σ’ αυτήν τη διαρκή πλύση εγκεφάλου. Οι τύποι αυτοί καταγγέλλουν την εθνικοφροσύνη και τον εθνικισμό -είναι εύκολο, είναι φερετζές- αλλά εναρμονίζονται με τους σχεδιασμούς εκείνους που οδηγούν την Ελλάδα (κι όχι μόνον) στην Αβυσσο, διά των μνημονίων, της αναβίωσης του μιλιταρισμού και του εθνικισμού των άλλων. ---Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Αυτοί που πετάνε γάτες απ’ τις ταράτσες και κατουράνε πάνω σε ζωγραφιές από περιττώματα (με γκάβαλα μιας φοράδας είχε γεμίσει πριν από χρόνια ένας απ’ αυτούς το κοίλον της Επιδαύρου), αυτοί που πείθουν τον κοσμάκη ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», αυτοί που παρακολουθούν πειθήνιοι τα σκυλιά του πολέμου στους σχεδιασμούς τους, αυτοί που επιμένουν στο λέγε-λέγε-λέγε χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αποδείξουν τίποτα, απλώς επωφελούνται από τη σίτισή τους στο Πρυτανείο με δαπάνες του Πραιτωρίου.
-Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι είναι κρατικοδίαιτοι. Οτι ανήκουν στον κόσμο των ΜΚΟ και των Ανεξάρτητων Αρχών. Οτι είναι προβεβλημένοι από τον διαπλεκόμενο και τον ψευδοαριστερό Τύπο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι λαϊκιστή ανεβάζουν το λαό και τεμπέλη ή διεφθαρμένον τον κατεβάζουν. Οτι τον περιφρονούν- ποιος τραγούδαγε τα δημοτικά τραγούδια; ποιος μιλούσε τα ελληνικά σε λόγια ή δημώδη μορφή; αυτοί που δεν έκαναν την Επανάσταση του 1821, αλλά βγήκαν απ’ τον δοκιμαστικό σωλήνα των Φράγκων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα νέο έθνος για να το πηδάνε στον αιώνα τον άπαντα; -Και το πηδάνε! Διότι η αστική τάξη του νέου ελληνικού κράτους, μετά το 1922 παραιτήθηκε από τις φιλοδοξίες της και, ασκημένη ήδη επί έναν αιώνα να είναι εξαρτημένη απ’ τις Δυνάμεις, αξιοποίησε την πείρα της κι από εξαρτημένη από δαύτες έγινε εξάρτημα του οπλισμού τους. Αυτήν την οδό κι αυτόν τον τρόπο της μεταπρατικής αστικής τάξης ακολούθησαν (και ακολουθούν και σήμερα) οι σμπίροι της, γνωστοί στην κοινωνία ως «εκσυγχρονιστές», ευρωλιγούρηδες και αποδομητές της εθνικής ταυτότητας, όπου κι αν ενδημούν, είτε στη νεοφιλελεύθερη δεξιά, είτε στην ενσωματωμένη αριστερά.
-Μια αλαζονική, αυτοαναφορική, ναρκισσιστική ελίτ που καίει εγκεφάλους στα πανεπιστήμια, που καλλιεργεί το είδος των ανθρώπων του ενός βιβλίου, που τους καθιστά υποτακτικούς (στους ίδιους) και υποταγμένους (στα αφεντικά τους), που ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία, συν μια σέχτα δημοσιογράφων καλά οργανωμένη, εναρμονισμένη κι ενορχηστρωμένη, η οποία επαναλαμβάνει καθημερινώς το λέγε-λέγε-λέγε που κομπλάρει τους Ελληνες και υμνεί αυτούς που σκίζουν γάτες, κάνουν στις παραλίες τους γουέι-γουέι πνιγμένους, τα παίρνουν από όσους ρίχνουν βόμβες και τους μυρίζει ποδαρίλα ο μπούντζος του Καραϊσκάκη. -Δεν πάνε να λένε 300.000 ιστορικοί, ο φιρφιρίκος που αυτοί οι τύποι του έχουν γανώσει το κεφάλι είναι ευχαριστημένος με τα στερεότυπα που έχει ενστερνισθεί, αδύνατον να ξεστραβωθεί. Ο ένας απ’ τους τρεις πυλώνες του μαρξισμού είναι τα ανθρωπιστικά γράμματα, με τα ελληνικά γράμματα στο θεμέλιό τους. Με την εξαίρεση της Μακεδονίας απ’ την ελληνική ιστορία, με την εξαίρεση του Αλέξανδρου και των επιγόνων του, τα ελληνικά γράμματα δεν θα γίνονταν οικουμενικά, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης θα ήταν μια ξεχασμένη περίπτωση κάποιων που κάποτε έζησαν στη Μεσοποταμία. Στην Ιστορία όμως δεν υπάρχει «αν». Το Αλεξανδρινό οικουμενικό θεμέλιο του ελληνορωμαϊκού κόσμου μάς καθορίζει ακόμα και σήμερα - ούτε καν ο Χριστός θα είχε υπάρξει έξω απ’ αυτό το πλαίσιο. - Οσοι λοιπόν θέλουν τους Ελληνες έξω απ’ αυτήν την κληρονομιά, προίκα βαριά, τους θέλουν σκλάβους. Τους θέλουν παρακολουθήματα μια Ευρώπης που ήδη απ’ το 1980 ξεπατώνει και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους. Διότι εδώ και σαράντα χρόνια οι ευρωπαϊκές κοινωνίες φτωχαίνουν. Και για να το κατορθώνουν αυτό οι βρυκόλακες που τις κυβερνούν, εκφασίζουν τις δημοκρατίες. Η κυρίαρχη ιδεολογία, του μεταμοντερνισμού (που έλκει την καταγωγή του από φασίστες μυστικιστές του μεσοπολέμου), της πολιτικής ορθότητας και του πολυπολιτισμού συνοδεύει αυτήν τη διαδικασία εκφασισμού, εκπορεύεται από το Φασισταριό που εγκαθιδρύει οικονομικές δικτατορίες από τη μια χώρα στην άλλη.
-Οι ούτε καν σοβαροφανείς λοιπόν και πάντως γελοίοι που κοπρίζουν «τέχνη» και μασάνε τα λεφτά, όπως μηρυκάζουν οι κατσίκες το χόρτο τους, δεν είναι τέκνα του Διαφωτισμού, είναι οργανέτα του εκφασισμού. -Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Η υποταγή της Ελλάδας στα μνημόνια δεν είναι άσχετη με την αποδόμηση της λαϊκής ταυτότητας και του εθνικού αυτεξούσιου. Οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες των Ελλήνων πρέπει να υποβαθμισθούν στο επίπεδο μιας δοτής ελευθερίας τότε (άρα δοτής επιβίωσης σήμερα -και να είμαστε κι ευχαριστημένοι). Η αντιστασιακή προϊστορία του λαού πρέπει να ξεριζωθεί διά της λήθης εις όσα αφορούν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του. Ο Ελύτης, για παράδειγμα, έτσι βαφτίζεται εθνικιστής από εκείνους που δηλώνουν αριστεροί και τη βρίσκουν στις μπιενάλε με τα κάτουρα, τα αίματα και τα πτώματα ως αγάλματα του Γιαν Φαμπρ. Ανθρωποι που μισούν τους ανθρώπους. -Δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους τα σκυλιά του πολέμου χωρίς τα κοπρόσκυλα της μαζικής αποβλάκωσης...
-ΥΓ.: Και βεβαίως, ο κ. Γ. Φαμπρ συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα, παρουσία του κ. Μπαλτά. Δεν γνωρίζω αν συζήτησαν μεταξύ τους για τις γάτες που βασανίζει ο κ. Φαμπρ ή για τις γάτες Ιμαλαΐων που «σκίζει» ο κ. Τσίπρας. Πάντως, αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πρωθυπουργός τουίταρε ότι «βασιζόμαστε στη συνεισφορά του Γ. Φαμπρ για να γίνει το Φεστιβάλ Αθηνών Διεθνές». Το Φεστιβάλ ήταν ήδη Διεθνές, ελληνικό δεν θα είναι πια με δύο μόνον ελληνικές συμμετοχές... -Είναι ολετήρες. Και οι μικροί άνθρωποι είναι οι μεγαλύτεροι ολετήρες...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γάτες στον αέρα, τσιγκέλια και η τέχνη του κυρίου Φαμπρ
Μαρτίου 30, 2016
Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του (τέως) Ελληνικού Φεστιβάλ, ο Γιαν Φαμπρ, έγινε ξαφνικά ο γνωστότερος εν Ελλάδι Βέλγος. Πρόκειται για καλλιτέχνη με πολλές δεκαετίες παρουσίας ιδίως στα εικαστικά, τον οποίο, σύμφωνα με δική του δήλωση, άλλοι θεωρούν ιδιοφυΐα και άλλοι τσαρλατάνο. Πιθανότατα, πάντως, θα γνωρίζει κι ο ίδιος ότι για τους ζωόφιλους δεν θεωρείται τίποτε λιγότερο από κόκκινο πανί. Βασική αιτία της βεντέτας αποτελεί το περίφημο, πλέον, βίντεο, από τον Νοέμβριο του ’12, που παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα του Φαμπρ στην Αμβέρσα. Το θέμα του: η εκτόξευση γατιών. Ζωντανών γατιών. Συγκεκριμένα, τα γατιά πετιούνταν από βοηθούς (;) του καλλιτέχνη στον αέρα, σε ύψος 2-3 μέτρων, και προσγειώνονταν σε μια σκάλα πρόχειρα στρωμένη με χοντρό μουσαμά. Τα ζώα είναι, αν μη τι άλλο, εμφανώς φοβισμένα και σε πολλές περιπτώσεις νιαουρίζουν σπαρακτικά. Άλλοτε προλαβαίνουν να προσγειωθούν στα πόδια τους, άλλοτε πάλι όχι. Υποθέτουμε, βέβαια, ότι οι απεγνωσμένες προσπάθειες των γατιών να γυρίσουν στον αέρα ώστε να πέσουν «σωστά» ήταν και ο σκοπός του καλλιτεχνικού δρώμενου. Για το βαθύτερο νόημά του, βέβαια, δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε. Ίσως να το καταλαβαίνει όμως η μητέρα του κ. Φαμπρ, οπότε όλα καλά. Το βέβαιο είναι ότι ο Φαμπρ κατακλύστηκε από email διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να αποσύρει σύντομα το εν λόγω βίντεο. Ακόμα και ο αντιδήμαρχος της Αμβέρσας διαμαρτυρήθηκε εντονότατα. Ο Φαμπρ εν συνεχεία δήλωσε: «Λυπάμαι βαθύτατα που οι γάτες προσγειώνονταν άσχημα. Δεν είχα πρόθεση να βλάψω τα γατιά. Τα οποία είναι μια χαρά». Αργότερα διετύπωσε επίσης το παράπονο ότι δόθηκε υπερβολική έκταση στο θέμα. Ο Φαμπρ έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές βαλσαμωμένα ζώα, ιδίως κουκουβάγιες και άλλα πουλιά. Το 2010 όμως είχε προξενήσει και πάλι σάλο όταν συμπεριέλαβε σε installation νεκρά γατιά και σκυλιά, βαλσαμωμένα, τα οποία είχε να κρέμονται από τσιγκέλια.
Παρόμοιες επιδείξεις παντελούς έλλειψης σεβασμού, τουλάχιστον, προς τα ζώα δεν είναι σπάνιες στη σύγχρονη τέχνη. Ωστόσο, κανένας άλλος καλλιτέχνης με τέτοιες τάσεις δεν προσκλήθηκε να αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Και κανένας άλλος επίσης δεν έχει εκφραστεί με τόσο αμφίσημο, αν όχι ευθέως συγκαταβατικό, τρόπο για το ελληνικό κοινό: «Μου αρέσετε επειδή δεν είστε ακριβώς σύγχρονοι», είχε πει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή το 2007.«Όπως στο Μαυροβούνιο ή στην Κροατία, νιώθει κανείς ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν έχουν εισβάλει οι Βρυξέλλες και οι νομοθεσίες τους σε όλα τα επίπεδα ζωής». Για τους ζωόφιλους, αυτή η δήλωση είναι το λιγότερο ανησυχητική: όταν ένας καλλιτέχνης που έχει επανειλημμένως επιλέξει να αγνοήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των ζώων, όπως αυτά ισχύουν σε χώρες όπου «οι Βρυξέλλες και οι νομοθεσίες τους έχουν εισβάλει σε όλα τα επίπεδα ζωής», έρχεται σε μια χώρα «όχι ακριβώς σύγχρονη» για να μονοπωλήσει, ουσιαστικά, το φετινό φεστιβάλ, επιβάλλεται, αν μη τι άλλο, εγρήγορση. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, και κυρίως δεν έχουν την παραμικρή, μα την παραμικρή όρεξη να γίνουν τέχνη, είτε είναι ιδιοφυής ο καλλιτέχνης είτε τσαρλατάνος.
http://dimartblog.com/2016/03/30/fabre-cats/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους πουλούσε 6.000 ευρώ σάντουιτς "μαύρα" και μετά ήθελε να "οργώσει"
1/4/2016
Φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε από τη ζωντανή σύνδεση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA ο καντινιέρης-αγρότης που το πρωί της Πέμπτης όργωσε με τρακτέρ το χωράφι του στην Ειδομένη ενώ στο σημείο βρίσκονταν μικρά παιδιά με σοβαρό κίνδυνο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
O αγρότης από την Ειδομένη βγήκε στον Σρόιτερ, εκνευρίστηκε και αποχώρησε με ένα " Άντε γα%#@ου..."
Η απίστευτη περίπτωση του αγανακτισμένου αγρότη - καντινιέρη Λάζαρου Ούλη
1.4.2016 | 11:08
Χθες, ο Λάζαρος Ούλης ( αγρότης - καντινιέρης ) έγινε για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστής σε ντροπιαστικές σκηνές στη Ειδομένη. Αφού άρχισε με το τρακτέρ του να οργώνει το κτήμα του στο οποίο υπάρχουν οι σκηνές των προσφύγων βγήκε στα κανάλια για εξηγήσεις. Όταν όμως στριμώχνεται να μιλήσει για την καντίνα,αντιδρά και αποχωρεί βρίζοντας άσχημα στον αέρα του δελτίου.
O κ. Λάζαρος Ούλης, κάτοικος Ειδομένης, κάνει λόγο για κατάληψη του χωραφιού του (45 στρέμματα), από τους πρόσφυγες που έχουν στήσει σκηνές, με αποτέλεσμα να θέλει να το καλλιεργήσει καλαμπόκι για να ζήσει και να μην μπορεί. Και βέβαια "η πολιτεία αδιαφορεί". Αυτά και άλλα λέει ο κύριος Ούλης με έκδηλη οργή: "Να τους βγάλουν έξω ή να με αποζημιώσουν". Σοβαρή μαρτυρία που φτάνει στα όρια της καταγγελίας. Έτσι δείχνει. Ένας άνθρωπος δηλώνει ότι οι πρόσφυγες τον κατέστρεψαν και δεν έχει να λεφτά να ταΐσει τα ζώα του ("70 μοσχάρια"). Οι πρόσφυγες τον κατέστρεψαν οικονομικά λοιπόν... Ένα λεπτό!" γράφει ο Αλικάκος. "Ούλης… μα τι μου θυμίζει αυτό το επώνυμο; Ούλης… Ω μα ναι! Ο Λάζαρος Ούλης! Που είναι εκεί ΕΝΑ χρόνο με μια καντίνα και πουλάει σάντουιτς, καφέδες και όλα τα σχετικά. Ποιος το λέει; Ο ΙΔΙΟΣ ήδη απ' τον περασμένο Νοέμβριο! Και πριν λίγες μέρες ο κύριος Ούλης ξαναβγήκε στην επικαιρότητα. «Χρυσές δουλειές» λέει το ρεπορτάζ. «Πουλάει 3.000 σάντουιτς την ημέρα έναντι 2 ευρώ» (λογική τιμή βέβαια). Υπερβολές λέω εγώ -άντε να πουλάει 1000. Για κάντε τον πολλαπλασιασμό. E λοιπόν την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το ρεπορτάζ με την «χρυσή» καντίνα του κυρίου Ούλη, κυκλοφόρησε και «το βίντεο που κρύβουν τα κανάλια» με την οργή του. Αλλά στο βίντεο ο κύριος Ούλης τσιμουδιά για καντίνες και σάντουιτς… Μόνο «να μου δώσουν λεφτά οι αλήτες οι πολιτικοί». Τι έγινε κύριε Ούλη μου; Ένα χρόνο τώρα σιωπούσες που οι πρόσφυγες πάταγαν το χωράφι σου (κακώς βέβαια, είναι ξένη ιδιοκτησία) και μιλούσες με καλά λόγια γι' αυτούς. Τώρα σε βλέπω σφόδρα αγανακτισμένο! Μήπως γιατί δεν πάνε καλά οι δουλειές επειδή ανέβηκαν πάνω εθελοντές και ΜΚΟ που δίνουν τζάμπα φαγητό στους πρόσφυγες; (Δεν ξέρω, ρωτάω) Ή μήπως κύριε Ούλη μου επειδή τα θέλεις ΟΥΛΑ;"
Σχολιο.- Καλά το πάει το ποίημα... κοιτάει να βγάλει από όπου μπορεί. Αλλά δεν μας είπε, πόσο είναι το πρόστιμο για την καντίνα αν την είχε χωρίς άδεια; Πόσο είναι το φπα που πρέπει να αποδώσει από τα 3000 σάντουιτσ που πουλούσε την μέρα; Έκοβε αποδείξεις; (1380 ευρώ ΦΠΑ νομίζω την μέρα...)... Αλλά μου αρέσει γιατί στο πρόσωπο του βλέπω όλους εμάς.... Σχολιο.- Δηλαδή και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφυλαξ...Δηλαδή από τη μία κάνω business και κερδίζω και δηλώνω ...τους...πολιτικούς που δεν με αφήνουν να κάνω business αγροτικής φύσης. Πώς μπόρεσε να κάνει καντίνα σε dt (ελάχιστη διαφορά χρόνου) είναι άξιο απορίας. Προφανώς είναι καλός επιχειρηματίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρθρο της Ελένης Γερασιμίδου: «Η Παλλόμενη Τέχνη»
Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, 12:56
Της Ελένης Γερασιμίδου
Η αλήθεια είναι πως η είδηση για τον Γιαν Φαμπρ με βρήκε απροετοίμαστη. Αυθόρμητα κι ενστικτωδώς, μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή ρήση: «Μάθανε πως ….. , πλακώσανε κι απ’ την Πέργαμο», ή καλύτερα – και πιο εύστοχο για την περίπτωση «…., πλακώσανε κι οι Φράγκοι». Μπορώ φαντάζομαι να πω τη γνώμη μου όταν, ανατρέχοντας στο βιογραφικό του «σπουδαίου» Γιαν Φαμπρ και παρακολουθώντας κάποια video, έχω ήδη διαμορφώσει την άποψή μου. Σε μια εποχή που η performance έχει υποκαταστήσει την παράσταση και όσα περιέχει ένα καλλιτεχνικό πόνημα, όποιας φόρμας, τα πάντα υπόκεινται στους κανόνες της ‘μοντερνιάς’ (όχι του σύγχρονου, όχι της έρευνας). Η ύβρις βρίσκεται ακριβώς εκεί. Και η μέγιστη κακογουστιά. Σώματα βαμμένα, πιτσιλισμένα με νερομπογιά, λικνίζονται τυλιγμένα σε άσπρα κουρέλια που παριστάνουν αρχαιοελληνικούς χιτώνες και ιμάτια, αφήνοντας ακάλυπτα κάτι άθλια- άνευ σφρίγους- παλλόμενα πέη.
Αυτά τα θεάματα μαζί με τις εκσφενδονιζόμενες γάτες ήταν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού; Πόσες εξετάσεις θα δώσει ακόμα η Κυβέρνηση για να αποδείξει τον «ριζοσπαστισμό» της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής; Πόση «δηθενιά» στην υπηρεσία της αποβλάκωσης και στο όνομα της πίστης στα ιδανικά της Ενωμένης Ευρώπης; Και τώρα στρατεύεται και η Τέχνη του Τίποτα για να συμπαρασύρει στον όλεθρο. Πόσο πιο βαθιά στο βάραθρο; Πόσα πτώματα επί σκηνής για να κρύψουν τη γύμνια των ιδεών, της ουσιαστικής εξέλιξης, του σεβασμού στον Άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Η υπεράσπιση του «δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης» - της ασυδοσίας καλύτερα- καλύπτει την κατάργηση των ουσιαστικών και ζωτικών δικαιωμάτων και αποπροσανατολίζει από τις βασικές ανθρώπινες αξίες. Όταν βιαιοπραγείς στο σώμα της αρχαίας τραγωδίας, κλείνεις τα μάτια και στη σύγχρονη τραγωδία που συντελείται μπροστά σου και σε όσα μέλλονται να συντελεστούν και με την άδεια «της αστυνομίας». Όπου «αστυνομία» είναι η κατευθυνόμενη κουλτούρα και η ξιπασμένη εγχωρία αποδοχή. Αυτοί που αφορίζουν και αποφασίζουν τι είναι διεθνώς αποδεκτό, γιατί αυτό πληροφορήθηκαν.
Τα διαπιστευτήρια ήρθαν «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου» και το μπουγιουρντί θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Και οικονομικά και πολιτισμικά. Στα πάνω διαζώματα της Επιδαύρου θα παρακολουθούν θλιμμένοι όλοι οι άξιοι που τίμησαν το Χώρο. Ντόπιοι και ξένοι. Πεθαμένοι και ζωντανοί. Μαζί με τον Λαό που λαχταράει τη Μεγάλη Τέχνη που του ανήκει και του κρύβουν το πρόσωπό της. Ακριβώς επειδή ξέρουν τη δύναμη της ΤΕΧΝΗΣ και κυρίως του ΛΑΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη γέφυρα του Αξιού διαμαρτύρονται κάτοικοι της Ειδομένης
Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, 12:02
Τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη απέκλεισαν πριν από λίγο κάτοικοι της Ειδομένης που διαμαρτύρονται για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 15.000 ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες. Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων. Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία. Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο 722 όπου έφτασαν χθες διακόσιοι περίπου ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες από τα Γιάννενα, επειδη αρνηθηκαν να κατεβουν από τα πουλμαν γιατι δεν τους αρεσε το στρατοπεδο στον Κατσικα Ιωαννινων. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλοι οι ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο 722, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του κέντρου».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «τιτίβισμα» του Βαρουφάκη για τις αποκαλύψεις Wikileaks
Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, 10:49
Βέλη κατά του ΔΝΤ και της τρόικας εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την αποκάλυψη του μυστικού διαλόγου Τόμσεν και Βελκουλέσκου από τον ιστότοπο Wikileaks. «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Τόμσεν-ΔΝΤ απορρίπτουν κλείσιμο αξιολόγησης, θέλουν νέο επεισόδιο τον Ιούλιο για να καμφθεί η… Μέρκελ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης: Για οποιον αμφαβαλε ότι η τροικα = παρακρατικο ταγμα αναποτελεσματικων ψευτοτεχνοκρατων που υπονομευουν την Ευρωπη, συνεχισε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής λεει ότι εγινε τιποτα εν γνωση του και φυσικα δεν παραιτείται όπως θελουν οι λευκοι ρατσιστες
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, 22:30
Σε συνέχεια της ομόφωνης καταδίκης του από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ο κ. Ζούμα απολογήθηκε για την «αναστάτωση και την σύγχυση» που προξένησε το σκάνδαλο της Νκάντλα του Κουαζούλου-Νατάλ (της ιδιωτικής κατοικίας του). «Θα ήθελα να τονίσω ότι ποτέ εν γνώσει μου ή εκ προθέσεως επιχείρησα να παραβιάσω το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Ζούμα. Έκανε επίσης λόγο για «εσφαλμένες νομικές συμβουλές», σε ό,τι αφορά στην απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου. Ο αρχιδικαστής Μογκόενγκ Μογκόενγκ έδωσε προθεσμία 105 ημερών για να επιστρέψει το «εύλογο κόστος» των αναβαθμίσεων που δεν συνδέονται με την ασφάλεια στην κατοικία του στην Νκάντλα του Κουαζούλου-Νατάλ. «Ο πρόεδρος παραπλανά το λαό της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο Reuters ο ηγέτης του κόμματος των πρωην λευκων ρατσιστων της νεοφιλελε αντιπολίτευσης Δημοκρατική Συμμαχία (DA) Μούζι Μαϊμάνε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ντιγιάρμπακιρ
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, 15:59
Το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, κατά ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας. Η ανάληψη έγινε δια μέσου του Διαδικτύου. Η πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε προχτες στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, μια από τις μεγαλύτερες στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας, όπου ο στρατός συνεχίζει τις «αντιτρομοκρατικές» του επιχειρήσεις, εναντιον του αμαχου πληθυσμου, δηθεν με κύριο στόχο το ΡΚΚ. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, για τουλάχιστον 7 νεκρούς αστυνομικούς και άλλους 27 τραυματίες (οι 13 αστυνομικοί), αναφέροντας ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη δίπλα σε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς. Η επίθεση έγινε πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης, ενώ σε αυτή βρίσκονταν τρεις υπουργοί και σήμερα είχε προγραμματιστεί να φτάσει και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ουσιαστικά για να επιθεωρήσει από κοντά τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κορυφώνεται η ένταση Σ. Αραβίας-Λιβάνου: Έκλεισε το Al Arabiya στη Βηρυτό
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, 15:52
Το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας διεθνές αραβικό δίκτυο Al Arabiya έκλεισε τα γραφεία του στον Λίβανο, απολύοντας 27 εργαζόμενους, σε αιφνιδιαστική κίνηση η οποία κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις Ριάντ και Βηρυτού. Η Σαουδική Αραβία περιέκοψε και την ετήσια βοήθεια τριών δισ. δολαρίων την οποία παρείχε στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του τελευταίου να μην καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε η σαουδαραβική πρεσβεία στην Τεχεράνη τον Ιανουάριο. Η σουνιτική αραβική μοναρχία του Κόλπου του παιδοφιλου σειχη δουλου των αμερικανων αποικιοκρατων ειπε τις γνωστες σιχαμαρες του για τη στάση της λιβανικής κυβέρνησης ότι οφειλοταν στην ομηρία από τη σιιτική Χεζμπολάχ, σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή, και εχθρο των ισλαμοφασιστων και των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντομινο βιας στους καταυλισμους από τους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες. Μετα τον Πειραια, επεισοδια και στην Χιο, οπου σπασανε το γραφειο των Γιατρων, κοψανε τα συρματα, και απεδρασαν προς το λιμανι να παρουν πλοιο για Πειραια. Αρνηση λαθραιων να εγκατασταθουν στον Κατσικα Ιωαννινων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΕ αποφάσισε πρόσφατα ν ΄απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα κράτη μέλη της του Τίγρη του μεγάλου Suhail Hassan του συριου στρατηγού των επιτυχιών .... Iran Ρωσία Κίνα του αρκούν !!!! οι πηγές λένε ότι μόλις ο Souhail,ενημερώθηκε για τις ευρωπαικές τιμωρέις που τον αφορούν απαντησε με σαρκασμό: «δεν ξέρω που πέφτει ούτε στον χάρτη αυτή η Ευρώπη '' και συνέχισε να επιθεωρεί τους μαχητές του . Αυτή είναι η Ε.Ε.. Απαγορεύει την είσοδο στις χώρες της Ε.Ε στον Στρατηγό που πολεμάει τους τρομοκράτες.. Προτιμά να επιτρέπει την είσοδο στον τζιχαντισμό προφανώς...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η οργάνωση «ONE NATION» εμφανίζεται να χρηματοδοτεί την τουρκική ΜΚΟ «IHH», η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο «Ισλαμικό Κράτος». Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές που καταγράφουν πως την περίθαλψη των προσφύγων στην ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό αυτή η τουρκική οργάνωση. Η τουρκική οργάνωση «IHH» είχε οργανώσει αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών στη Συρία (στα οποία εικάζεται ότι υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια) η οποία χτυπήθηκε από αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στις 26 Νοέμβρη. Το χτύπημα έγινε μόλις η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το τουρκικό στο έδαφος της Συρίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΚΟ ονομάζουν την προσπάθεια απελευθέρωσης του Χαλεπίου από τους ισλαμιστές δολοφόνους ως «Σρεμπρένιτσα»
4/3/2016
Το Χαλέπι επιδιώκεται να απελευθερωθεί από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που μάχονται τους αμερικανοκίνητους ισλαμιστές. Ωστόσο ΜΚΟ καλούν την Ουάσινγκτον να παρέμβει, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, η πόλη κινδυνεύει να έχει την τύχη της Σρεμπρένιτσα στην Βοσνία. Εκπρόσωποι διάφορων... «ανθρωπιστικών» οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Oxfam, Mercy Corps και Syrian American Medical Society, συναντήθηκαν σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ επικρίνονται επειδή δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τους Σύρους πρόσφυγες. «Το Χαλέπι θα είναι η επόμενη Σρεμπρένιτσα», είπε ο γιατρός Ζάχερ Σαχλούλ, αναφερόμενος στον θάνατο 8.000 ανθρώπων στην πόλη αυτή, τον Ιούλιο του 1995, από τους Σέρβους της Βοσνίας. Είναι φανερό ότι οι προβοκατόρικες αυτές δηλώσεις αποσκοπούν στο σπάσιμο της εκεχειρίας, με την Δύση να κατηγορεί την Ρωσία ότι ευθύνεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σουρεάλ καταστάσεις.. Συγκέντρωση για τα θύματα των Βρυξελών και πίσω ποζάρει η σημαία των τρομοκρατών της "Συριακής αντιπολίτευσης" με τα 3 κόκκινα αστέρια,που ξεκίνησε την αιματοχυσία και τις βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία το 2011.. Ότι και να πεις λίγο είναι...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coca Cola Η εταιρία που έκλεισε 7 εργοστάσια ,και πέταξε στο δρόμο σχεδόν 2,5 χιλιάδες κόσμο, στις διαφημίσεις της έχει σλόγκαν ότι πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σεργκέι Shargunov: Το Associated Press δεν είναι ο τελευταίος σκελετός στα Δυτικά Ερμάρια
Ο Ιστορικός αποσαφήνισε ότι στην Γερμανία το Associated Press στην δεκαετία του 30 συντόνιζε τα δημοσιεύματα υπέρ του με Χίτλερ και όχι για την δημοσιοποίηση των πληροφοριών, που να καταγγέλλει το Τρίτο Ράιχ. Το AP παρέμεινε το τελευταίο Δυτικό πρακτορείο ανοικτό στη Γερμανία μέχρι το έτος 1941 όταν η Αμερική μπήκε στον πόλεμο με τον Χίτλερ.
Η Pravda.Ru ζήτησε από τον συγγραφέα και αρθρογράφο Σεργκέι Shargunov να αξιολογήσει τις πολιτική του πρακτορείου στη δεκαετία του '30. Ήταν επαγγελματίες ή ένας συμβιβασμός η στενή σχέση του με τους Ναζί; 'Είναι σαφές ότι αυτή ήταν μια σαφής εκδήλωση έλλειψης επαγγελματισμού», - είπε ο Σεργκέι Shargunov. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της Pravda ru, το πρακτορείο ειδήσεων, ανεξάρτητα με το πόσο δύσκολες συνθήκες λειτουργεί, με αυτό που ονομάζεται αντικειμενικότητα και επαγγελματισμός , μακρυά από προκαταλήψεις και οι δημοσιογράφοι του δεν πρέπει να υπακούουν στις πιέσεις μιας πολιτικής δύναμης προκειμένου να μεταφέρει τις πληροφορίες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο Σεργκέι Shargunov σε συνομιλία του με την Pravda σημείωσε ότι οι νέοι σκελετοί στις ντουλάπες της Δύσης - δεν αποτελούν έκπληξη.
'Σε κάποιο σημείο ο Χίτλερ είχε συγκεντρώσει γύρω από τον εαυτό του τις βασικές Δυτικές δυνάμεις. Το μεγαλύτερο μέρος των Γάλλων δεν συμμετείχε τόσο στην αντίσταση αλλά περισσότερο ήταν πιστό στην φασιστική κυβέρνηση και πολέμησε στο πλευρό των γερμανικών στρατευμάτων. Στην περίπτωση αυτή στο μεγάλο μουσείο της ιστορία μας υπάρχουν πολλοί διάφοροι σκελετοί '- εξήγησε ο Σεργκέι Shargunov εξήγησε. “Επίσης έχω διευκρινίσει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της παραγωγής των πληροφοριών και τακτικής μεροληπτικής υποβολής των πληροφοριών. 'Αν το πρακτορείο ειδήσεων αναλαμβάνει την υποχρέωση να εργαστεί καθοδηγούμενο από το Ναζιστικό κράτος , στη συνέχεια, ακόμη και αν αυτό δεν υποστηρίζει το ναζιστικό κράτος, ήδη από μόνο του δημιουργεί αμφιβολίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ναζιστική Γερμανία.' - Πρόσθεσε ο Σεργκέι Shargunov στις παρατηρήσεις του στη Pravda ru.
Αμφιβάλει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι οι μηχανορραφίες των ανταγωνιστών του Πρακτορείου. 'Στην πραγματικότητα, η ιστορία του εικοστού πρώτου αιώνα είναι γεμάτη από ιστορίες με θαυμαστές και τερατώδεις αποκαλύψεις , μια ποικιλία, που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς όσο κωμικοτραγική και τρελή ήταν εκείνη η εποχή, η ίδια παραμένει και σήμερα,' - είπε ο Σεργκέι Shargunov στην Pravda.ru. Σημειώστε ότι στην δεκαετία του 30 άρχισαν να εργάζονται οι δημοσιογράφοι του AP και να συνδέονται με το τμήμα προπαγάνδας του ναζιστικού κόμματος. Ένας από τους φωτογράφους, ο Franz Roth , ήταν προπαγανδιστικό όργανο των SS και επιλέχτηκε προσωπικά από τον Χίτλερ. Επιπλέον, οι ναζιστικές φωτογραφίες του AP απεικονίζονταν απάνθρωπες και με αντισημιτική λογοτεχνία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως και γιατι απαξιωνουν ότι είναι Ελληνικο! Ο εχθρος είναι αναμεσα μας!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαχωριστε τους λαθρομεταναστες. Βαλτε τους κατά εθνικοτητα για να σταματησουν τα επεισοδια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανω από τρεις χιλιαδες εκατομμυριουχοι εφυγαν από την Ελλαδα το 2015 συμφωνα με διεθνη ερευνα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοικοκυραιοι χθες, νεοπτωχοι σημερα. Κατω από το οριο της φτωχειας το 29% των αλλοτεμεσαιων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 100.000 ευρω μετοχικο κεφαλαιο ανοιγουν οι ξενες εταιριες-κορακια. Σου παιρνουν το σπιτι, αλλα συνεχιζεις να χρωστας. Στο ΦΕΚ της 10ης Μαρτιου περιγραφονται οι οροι της αγορας των «κοκκινων δανειων». Η μεταβαση των ακιθνητων γινεται με την σημερινη εξευτελιστικη αγοραστικη τους αξια. Ο δανειοληπτης εξακολουθει να οφειλει τη διαφορα του δανειου μετα τον πλειστηριασμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφακης στον Economist. «Καταρρεει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φτασει στο 4%». «Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μοσχα καταγγελει τον Ερντογαν για συνεργασια με τους τζιχαντιστες. Η Τουρκια στελνει οπλα στο ISIS. Στοιχεια στο Συμβουλιο Ασφαλειας κατεθεσε ο Ρωσος αντιπροσωπος στον ΟΗΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εστειλαν σαπια τροφιμα στους απορους στη Θεσσαλονικη. Η επισιτιστικη βοηθεια ηταν για τα σκουπιδια. Από τους 137 τονους οι μισοι ηταν ακαταλληλοι. Οργη από τους δικαιουχους και τους υπευθυνους των τριων δημων που τους παρελαβαν. Σαπια τροφιμα παρελαβαν δημοι της δυτικης Θεσσαλονικης προκειμενου να τα διανειμουν σε απορες οικογενειες που είναι δικαιουχοι του προγραμματος επισιστιστικης βοηθειας του Ταμειου Ευρωπαικης Βοηθειας Απορων (ΤΕΒΑ). Αποτελεσμα να καταληξουν στα σκουπιδια τονοι από μηλα πορτοκαλια και λαχανα που προοριζονταν για τους απορους των δημων Νεαπολης-Συκεων, Κορδελιου-Ευοσμου, και Ωραιοκαστρου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑ Καλαμαριας Θεσσαλονικης. Και το νοικι ηταν ακριβο, αλλα δεςν εχει πληρωθει εδώ και 16 μηνες. Και κινδυνευει με λουκετο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και τώρα, λοιπόν, αφού πήρε πόδι ο ανεκδιήγητος Φαμπρ, καιρός να πάρει πόδι και ο Μπαλτάς που έφερε τον βασανιστή ζώων για να ξεστομίζει προσβολές κατά του πολιτισμού αυτού του τόπου.
Όμως, θα πρέπει και οι καλλιτέχνες που αντέδρασαν στην προκειμένη περίπτωση -και πολύ καλά έκαναν- να μας εξηγήσουν και πού ήταν κρυμμένοι τόσα χρόνια που καταρρέει αυτός ο τόπος.
Δεν εννοώ τους λίγους (όπως, π.χ., ο Λεοντής) που ήδη είχαν τοποθετηθεί κατά της μνημονιακής λαίλαπας. Για τους άλλους, τους πολλούς μιλάω. Αυτούς που σώπαιναν, για να μη δυσαρεστήσουν εκείνους που τους τάιζαν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάντια: Ο Στρατός Χθες Τάισε 32.250 Λαθρομετανάστες, Την Ώρα Που 300.000 Έλληνες Υποσιτίζονται…
1/4/2016
Σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ μας λέει πικρές αλήθειες. 32.250 άτομα σιτίσθηκαν χθές με μέριμνα του Ελληνικού Στρατού. Αυτού του στρατού που 6 χρόνια κρίσης, αυτοκτονιών και πείνας, έμεινε αμέτοχος… Ξέρω ότι δεν φταίνε τα στελέχη, όμως δεν είδα καμία αντίδραση τους, όπως δεν είδα τους λαλίστατους συνδικαλιστές τους να κάνουν καμία άλλη νύξη, πλην της χορήγησης επιδόματος σε όσους εμπλέκονται στο μεταναστευτικό. Δηλαδή για άλλη μια φορά πάλι για τον κουμπαρά ο λόγος. Για το πραγματικό πρόβλημα φωνή βοώντος εν τη ερήμο.
Την ίδια ώρα διατίθενται δεκάδες στελέχη του υγειονομικού… Αλήθεια πόσοι στρατιωτικοί ιατροί και νοσηλευτές διατέθηκαν κατά τη επισιτιστική και οικονομική κρίση; Δεν μιλάω για τα μικρά νησιά που και εκεί τους βλέπουν αραιά και που, αλλά για το σύνολο της χώρας. Από κανένας μέχρι κανένας.
Αλήθεια πόσες μερίδες χορήγησε ο στρατός στους Έλληνες; Από καμία μέχρι καμία. Αλήθεια αν τελικά ο στρατός ταΐζει 32.250 άτομα, τότε πως ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι μόνο 50.000; Αφού μόνο στην Ειδομένη είναι 17.000, στο Ελληνικό 5000, στον Πειραιά 6000. Δηλαδή με απλή πρόσθεση έχουμε 60.000 χωρίς να υπολογίσουμε τις δομές του ΟΗΕ, των Αλληλέγγυων, των ΜΚΟ, τα τουριστικά θέρετρα που τους έχουν μεταφέρει, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στους δρόμους (και φυσικά είναι η πλειοψηφία) και αρνούνται να μπουν σε δομές επειδή φοβούνται τις απελάσεις… Και όμως όλα αυτά αποτελούν την Αλήθεια… και ας είναι πρωταπριλιά σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δραμα των αστεγων. Μανα και γιος κοιμουνται στα παγκακια του Βολου. Μονη τους ελπιδα να βρουν ένα μεροκαματο…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Ηρακλειο. "Ο νόμος είναι νόμος!- Τί μας νοιάζει ότι είσαι άνεργος κι έχεις 3 παιδιά που πεινούν;" (Ξεφτιλισμένο, δωσίλογο κι απάνθρωπο αστικό Κράτος!... Ένα τέτοιο Σύστημα, μόνο πυρπόλυση στα θεμέλια του χρειάζεται... Τίποτα δεν το φτιασιδώνει, τίποτα δεν το κάνει ανθρώπινο... Μόνο φωτιά, μόνο τσεκούρι... Μόνο πραγματική λαϊκή εξουσία!)
Πόσο πρόστιμο μπορεί να "φάει" ένας άνεργος πατέρας 3 ανήλικων παιδιών για 19 παντελόνια τζιν που επιχείρησε να πουλήσει από πάγκο στοδρόμο; Πάντως Ηρακλειώτης, επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι άνεργος ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν έχουν εισόδημα πέρα από ένα προνοιακό επίδομα, και έχουν 3 παιδιά, καλείται να πληρώσει... 5.000 ευρώ επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή για 19 τζιν!
Η υπόθεση εξελίχτηκε τον Φεβρουάριο στο Αρκαλοχώρι, όταν αστυνομικός έπιασε τον άνεργο πατέρα να έχει ανοίξει έναν πάγκο και να έχει πάνω σε αυτόν 19 τζιν, χωρίς να έχει άδεια. Παρά τις επικλήσεις του ανθρώπου ότι δεν έχει κάτι άλλο να κάνει για να ζήσει την οικογένειά του κι αν του επιβληθεί αυτό το πρόστιμο και όλα τα τζιν να πουλήσει, δεν φτάνουν παρά για ένα μέρος της ποινής, η κλήση "κόπηκε"... Μετά από αυτό ο άνθρωπος έκανε διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, επικαλούμενος ακριβώς το γεγονός της ανεργίας της δικής του και της συζύγου του, ότι έχουν 3 ανήλικα παιδιά κι ότι η αξία όλου του εμπορεύματος είναι μηδαμινή μπροστά στο πρόστιμο των 5.000.
Πιο συγκεκριμένα, στην προσφυγή του, που προφανώς συντάχτηκε από νομικό, ανέφερε: - "Η πώληση των ειδών ένδυσης, στην οποία προέβη, είναι εντελώς συμπτωματική και μεμονωμένη, καθώς δεν ασκεί κατ’ επάγγελμα υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο". -" Στην πράξη αυτή οδηγήθηκε από απελπισία, προκειμένου να επιβιώσει και να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για την οικογένειά του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι, έχουν τρία ανήλικα τέκνα και το μοναδικό τους εισόδημα είναι ένα επίδομα, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους". -" Η αξία των ειδών ένδυσης που διέθετε προς πώληση και το προσδοκώμενο από αυτά όφελος είναι μηδαμινά και δυσανάλογα σε σχέση με το ύψος του προστίμου που καλείται να πληρώσει, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης".
Τί απάντησε χθες η Αποκεντρωμένη; Η ανεργία, οι οικονομικές δυσκολίες, η ύπαρξη τριών παιδιών, δεν αποτελούν ουσιώδεις λόγους για να ακυρωθεί ή να μειωθεί το πρόστιμο! "Ο προσφεύγων επικαλέστηκε και λόγους ουσίας, οι οποίοι όμως εν προκειμένω δε συνιστούν ουσιώδη λόγο ακύρωσης ή μείωσης του επιβαλλόμενου προστίμου" ούτε "η δυσχερής οικονομική κατάσταση του προσφεύγοντα δεν τον απαλλάσσει από την παράβαση των διατάξεων του άρθρου 32 του Ν.4264/2014, όπως ισχύουν"...
Τί σημασία, δηλαδή, έχει αν πεινούν τα παιδιά σου; Ο νόμος είναι εδώ! Πουλούσες... 19 τζιν στον πάγκο για να φάει η οικογένειά σου; Έγκλημα! Πρόστιμο 5.000 ευρώ... Επιτέλους πιάστηκε η φοροδιαφυγή στην Κρήτη! Αθάνατο ελληνικό "δίκαιο"...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι πραγματικά μάθαμε από τα Wikileaks: Πως στήνεται άλλη μια χρεοκοπία
2/4/2016
Η διαρροή της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου μπορεί να μην προσφέρει σημαντικές ειδήσεις για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι μεγάλες δυνάμεις απέναντι στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνουν όμως θέσεις που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν σαν θεωρίες συνωμοσίας απ΄τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία είτε για το Βερολίνο είτε για την Ουάσινγκτον. Η διαρροή της απομαγνητοφώνησης ρίχνει και τις τελευταίες μάσκες καθώς ξεκαθαρίζει ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα στηρίζουν την κάθε πλευρά. Οι ανακοινώσεις και τα σχόλια των επόμενων ημερών θα είναι ενδεικτικές καθώς το χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία θα διευρυνθεί. Η στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα από τον “ατλαντισμό” προς την γερμανοκρατία – στροφή που συνέπεσε με την απομάκρυνση Βαρουφάκ- Παναρίτη – είναι ίσως το σημείο κλειδί για να κατανοήσει κανείς αρκετά από αυτά τα σχόλια.
– Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία της διαρροής – Ότι οι ΗΠΑ αναμένουν νέα χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Ιούλιο (πιθανότατα και με κάποια μορφή τραπεζικού πανικού) που θα δώσει ώθηση στις αποφάσεις. – Ότι οι σημαντικές κινήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ πραγματοποιούνται με προγραμματισμένα ή προβλέψιμα πιστωτικά γεγονότα. Είτε δηλαδή προκαλούν μια κρίση ή αφήνουν να εξελιχθεί κάποια που έχει προβλεφθεί και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ λέει καθαρά ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα γεγονός αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει τι μορφή θα πρέπει να έχει. – Το ΔΝΤ έχει στα χέρια του έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (προφανέστατα αρνητική) την οποία δεν παρουσιάζει χρησιμοποιώντας την σαν εργαλείο διαπραγματεύσεων και εκβιασμού. – Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγκαστεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο (των συνταξιούχων) ακόμη και αν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους .
-Ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τέλος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα σε κανένα σημεία δεν φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στην οσία των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ελλάδας, αφού δεν συζητά το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής του παράνομου χρέους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι οι νεοαποικιοκράτες ελπίζουν να κερδίσουν εκλογές στη χώρα των Σελευκιδών...
Σήμερα, η Asmāʾ Akhras, γνωστή ως Asmāʾ Al Assad, η σύζυγος του προέδρου Bashar Al Assad, η "άπιστη" σύμφωνα με τους "εξεγερμένους για δημοκρατία", τους φονιάδες μισθοφόρους, γιατί δεν φοράει καν μαντήλα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα ορφανοτροφεία... Εκεί που το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", η πολιτεία της Αδέσποτης κι Αδούλωτης Συρίας, περιθάλπει αναλαμβάνοντας το χρέος της προς την ιστορία και τον Ανθρωπισμό, τα ορφανά των Μαρτύρων, που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδα και της Ανεξαρτησίας της Συρίας... Γι' αυτά τα παιδιά των Μαρτύρων (φθάνουν τους 350.000 οι νεκροί, το τίμημα της Συρία για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης)... δεν υπάρχουν και δεν θέλουν "φιλάνθρωπους", ΜΚΟ και Σια... Γι' αυτά τα παιδιά δεν διαθέτουν πρωτοσέλιδα οι δημοσιογραφικές πόρνες και τα ΜΜΕ... Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της Συρίας! Άντε τώρα, ο "αριστερός" απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού κατα δηλωση του, και καθηγητής, ο ΜΚΟάρχης ΥΠΕΞ Κοτζιας... να τους υποδουλώσει με το κώλο-εμπάργκο του! Θα έχει την τύχη του Αβραμόπουλου, του Βενιζέλου κι όλων των λακέδων των ιμπεριαλιστών!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Feeling the Bern in the Bronx": Ο Σάντερς πάνω σε ένα κουτί μιλάει σε 15.000 φίλους
Σάββατο, 2 Απρίλιος, 2016 - 11:04
Ο Μπέρνι Σάντερ, ο 74χρονος γερουσιαστής από το Βερμόντ νίκησε πριν λίγες ημέρες στηνΑλάσκα, στη Χαβάη και στην Ουάσινγτον στο πλαίσιο της διαδικασίας για να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθούν στις 19 Απριλίου. Ο Μπέρνι Σάντερς έχει αποφασίσει να δώσει βάση στις αθέατες περιοχές της πόλης όπως το Bronx. Την Πέμπτη βρέθηκε στο νότιο μέρος της περιοχής για να μιλήσει μπροστά σε 15.000 χιλιάδες ανθρώπους. Η ηθοποιός Rosario Dawson, ο σκηνοθέτης Spike Lee και ο μουσικός καλλιτέχνης Residente βρέθηκαν ανάμεσα στους υποστηρικτές του Σάντερς στο Bronx. "Αυτή η καμπάνια πρόκειται να προκαλέσει μία πολιτική επανάσταση" ανέφερε ο Μπέρνι στους παρευρισκόμενους. "Είστε η καρδιά και ψυχή αυτής της επανάστασης. Αληθινές αλλαγές πραγματοποιούνται όταν εκατομμύρια άνθρωποι κοιτούν γύρω τους και λένε πως το υπάρχον status quo δεν ειναι αποδεκτό!"
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την ομιλία του Μπέρνι Σάντερς στο Bronx της Νέας Υόρκης μπροστά σε 15.000 ανθρώπους. Ο Μπέρνι κάθεται πάνω σε ένα κουτί σε μια "κακόφημη" περιοχή την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον διοργανώνει δείπνο με 2.700 ευρώ το πιάτο σε αριστοκρατική συνοικία της Νέας Υόρκης
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=RakkFWAVzcw
Επιμένει στο Μπέρνι Σάντερς, η Σούζαν Σάραντον Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει η ίδια μπροστά στο ενδεχόμενο οι δύο μονομάχοι των εκλογών να είναι η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως "Δεν γνωρίζω, θα δω τι θα γίνει" . Απέφυγε επιμελώς να στηρίξει την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, υπουργό Εξωτερικών και νυν υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μένοντας σταθερή στην υποστήριξή της στον Σάντερς, την οποία έχει εκδηλώσει από τον περασμένο Ιανουάριο. Εξηγώντας ότι θα ήθελε "πραγματικά να βρεθεί στην καλή πλευρά της Ιστορίας", με τον Μπέρνι Σάντερς, έναν άνδρα "ηθικά σωστό", η "κρίση" του οποίου είναι "η καλύτερη".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πατριάρχης Κιέβου: Οι κάτοικοι του Ντονμπάς είναι άθεοι, προλετάριοι γι’ αυτό υποφέρουν!
02/04/2016
Σε συνέντευξή του σε ουκρανική ιστοσελίδα, ο Πατριάρχης Κιέβου και αρχηγός της ουκρανικής ουνιτικης αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας, Φιλάρετος δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Αν. Ουκρανίας υποφέρουν περισσότερο απ’ αυτούς της Δυτικής λόγω των αυξημένων ποσοστών αθεϊας στην περιοχή! Εξηγώντας ο Φιλάρετος πρόσθεσε: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν» Και συνεχίζοντας γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός: «Στο Ντονμπάς ζούσαν κάπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι άρα κάθε εκκλησία θα ‘πρεπε να ‘ναι γεμάτη. Όμως οι περισσότερες είναι άδειες.» «Η εμπειρία αλλά κι οι έρευνες δείχνουν ότι στο Ντονμπάς υπάρχουν περισσότεροι άθεοι παρά πιστοί» προσθέτει ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι καθώς έχει ζήσει την παιδική του ηλικία στην Ανατολική Ουκρανία.
Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της» και φυσικά η τροπή του πολέμου άλλαξε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όταν ο κόσμος άρχισε να ξαναπιστεύει στον Θεό και να προσέρχεται στους ιερούς ναούς. Από μια τέτοια αποκαλυπτική συνέντευξη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει κι η εξήγηση για τη σημερινή τύχη της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αρχηγό της ουκρανικής ουνιτικης εκκλησίας οι άθεοι της Κριμαίας και του Ντονμπάς δοκιμάζονται από τη ρωσική επιθετικότητα μέχρι να συνειδητοποιήσουν κι οι ίδιοι τα λάθη τους.
Θα ρωτούσαμε τον Φιλάρετο γιατί οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ουκρανίας βλέπουν το βιωτικό τους επίπεδο να καταρρέει χρόνο-με-το-χρόνο και να ζουν πολύ χειρότερα απ’ ότι στην άθεη ΕΣΣΔ αλλά θα ‘ταν …σα να κλέβαμε εκκλησία!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαθ’ οδόν προς την Παλμύρα... οι Ρώσοι, για αποναρκοθέτηση
20 τεθωρακισμένα ειδικά οχήματα, προσωπικό με τεράστια εκπαίδευση κι εμπειρία του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ξεκίνησαν από την αεροπορική βάση Τζμεϊμίν, κοντά στη Λαοδικεία (Λατάκια) για να αποναρκοθετήσουν την ιστορική Παλμύρα. Η πομπή, για την ασφάλειά της, συνοδεύεται από τα φονικά ρωσικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-28. Εντός των ημερών ξεκινούν τις εργασίες "απελευθέρωσης" της Παλμύρας και από τις νάρκες (όλες κρατικών βιομηχανιών όπλων της "πολιτισμένης" δύσης), που έχουν... σπείρει οι "εκδημοκρατιστές" της Συρίας. Οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν τις εργασίες από τις αστικές κατοικημένες περιοχές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bashar Al Assad: "Δεν είναι πρόβλημα για εμένα οι προεδρικές εκλογές"...
Υπέρ και της πρόωρης διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, τάχθηκε ο πρόεδρος Bashar Al Assad, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Για τις πρόωρες προεδρικές εκλογές, επισήμανε: "Δεν είναι πρόβλημα για εμένα οι προεδρικές εκλογές"... επισήμανε ο πρόεδρος Bashar Al Assad "Τα πάντα εξαρτώνται από τον λαό της Συρίας... αν υπάρχει θέληση για πρόωρες προεδρικές εκλογές, θα πρέπει να γίνουν. Αν αυτό επιθυμούν οι πολίτες, αυτό δεν... είναι πρόβλημα για εμένα. Είναι απολύτως λογικό κι όχι μόνον για τα συμφέροντα της αντιπολίτευσης. Είναι πρόβλημα που ακουμπάει τον κάθε Σύρο πολίτη, διότι αυτοί εκλέγουν τον δικό τους πρόεδρο. Δεν είμαι, λοιπόν, ενάντιος, γιατί κανένα πρόεδρος μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς την υποστήριξη από τον λαό του. Όταν ο πρόεδρος έχει την υποστήριξη των εκλογέων πολιτών, είναι πάντα έτοιμος για μια τέτοια απόφαση".
Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντπαρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την... Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Ο πρόεδρος της Συρίας, της χώρας που ο λαός μας -όχι οι κυβερνήσεις, που έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις κι έχουν επιβάλει φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας- ποτέ δεν ξεχνάει τη συμβολή της, την τεράστια βοήθεια στην Ελλάδα, στην κρίση του Μάρτη '87), αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Τουρκία, ήταν σαφής: "Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις στη Συρία κι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε μια τουρκική επίθεση... Οι ήττες των τρομοκρατών στη Συρία, οδηγούν σε αποτυχία την πολιτική του Recep Tayyip Erdogan... Οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας δεν έχουν μεταξύ τους καμία ένταση. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα 'καλυτερεύσουν', όταν ο Erdogan πάψει να εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας. Σήμερα οι πράξεις του είναι επιθετικές, ενός εισβολέα και έχουμε χάσει την υπομονή και την ελπίδα πως θα αλλάξει πολιτική...".
Ο πρόεδρος Bashar Al Assad, ο ηγέτης μιας Αδέσποτης κι Αδούλωτης Συρία, που άντεξε μια χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση πέντε (5) ολόκληρων χρόνων, όποτε κι αν γίνουν προεδρικές εκλογές, αλλά και οι βουλευτικές, θα είναι νικητής. Για λόγους απλούς και κατανοητούς στους πολίτες της Συρίας,αλλά "δυσνόητους" για τους δυτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Η Συρία είναι χώρα με Συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, που δεν υπάρχουν καν στις δυτικές κοινωνίες (ανεξιθρησκεία, κοσμική δικαιοσύνη κι όχι σαρία, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν παιδεία, ελεύθερη λειτουργία και δράση των πολιτικών κομμάτων, νόμιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα κι οι αριστερές οργανώσεις κ.α.π.... 18 θρησκευτικές μειονότητες που ζουν μαζί αδελφωμένες). Έτσι, σήμερα ο ηγέτης Bashar Al Assad, αποτελεί ταυτόχρονα και την ελπίδα εκατομμυρίων Αράβων που στενάζουν κάτω από σκοταδιστικά δικτατορικά καθεστώτα, την ελπίδα του λαού της Παλαιστίνης για μια Συρία που δεν υπέκυψε στους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, οι μοναρχίες του κόλπου, αλλά και οι αραβικές χώρες της βόρεια Αφρικής, με εξαίρεση την Αλγερία! Είναι ο ηγέτης που ενσαρκώνει τους πόθους του Αραβικού έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη Πορεία Mαλακιας Πάτρα - Αθήνα... Δηθεν για τους ανεργους. Στην ουσια, για να εξαντληθει ο κοσμος…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε ο Γιαν Φαμπρ!!! ...και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τα τσουτσούνια του; Θα παραιτηθεί κι ο κύριος Αρούλης Μπαλτάς; Μαλάκας είναι ν' αφήσει το μέλι;
Έτσι, σήμερα το πρωί, δήλωσε παραίτηση. Και μάλιστα, δεν το ανακοίνωσε στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ. Μετά από μiα σωρεία ολέθριων λαθών και την αδυναμία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά να διαχειριστεί την κατάσταση, ο Γιαν Φαμπρ έπραξε τα αυτονόητα. Μήπως πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει και η παραίτηση του ίδιου του υπουργού, του κατεξοχήν υπεύθυνου για την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "φιλάνθρωποι", οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι ΜΚΟ της απάτης, οι δημοσιογραφικές πόρνες... ντρέπονται; Jewish human organ trade in turkey stealing Syrian children
Εβραϊκό εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στην Τουρκία από κλεμενα απο της Συρίας τα παιδιά
8/9/2015
Ένα παιδί της Συρίας του οποίου πολλά από τα εσωτερικά όργανα του είχαν κλαπεί στην Τουρκία (το σπίτι του Χαζάρου Εβραίου) "η γη της επαγγελίας» και αργότερα το εριξαν σε δοχεία απορριμμάτων .
http://www.jewworldorder.org/jewish-human-organ-trade-in-turkey-stealing-syrian-children/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μην σας μπερδεύουν τα ΜΜΕ κι οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", η σημαία της Συρίας είναι αυτή με τα 2 πράσινα αστέρια. Η σημαία που υψώνουν οι "πρόσφυγες" στην Ελλάδα, είναι των φονιάδων "εκδημοκρατιστών" της Συρίας, των αποκεφαλιστών μισθοφόρων... που μισθοδοτούνταν με 3.000 δολάρια τον μήνα!
Η Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία, μετά από πέντε (5) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης... προχωράει στη Νίκη! Η ζωή παίρνει εκ νέου τους κανονικούς της ρυθμούς... Η σημαία των φονιάδων, που δεν σας επισημαίνουν τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες στις διαδηλωσεις στην Αθηνα:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσική βόμβα στον ΟΗΕ! Κατάθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας στοιχεία-ντοκουμέντα για την προμήθεια οπλισμού των τζιχαντιστών, από την Τουρκία! Η Τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;
Ο Vitaly Churkin, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσία στον ΟΗΕ, κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού, στοιχεία-ντοκουμέντα για τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών, από την Τουρκία, στους "εξεγερμένους" για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας και στις περιοχές που βρισκόταν υπό των έλεγχο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Daesh. Ο Vitaly Churkin, επισήμανε: "Ο κύριος προμηθευτής όπλων, πυρομαχικών των μαχητών της Daesh στη Συρία, είναι η Τουρκία, που χρησιμοποιεί γι' αυτό τον σκοπό Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - ΜΚΟ...". Μάλιστα, στα στοιχεία που κατάθεσε, αναφέρονται συγκεκριμένες "ανθρωπιστικές" οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως "Bechar", "Lyilikder", "Ίδρυμα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου" και πως οι ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν -το 2015- με το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δράση τους... Η Τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Η Τουρκία δεν είναι ο κύριος "παρτενέρ" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπίσουν το... "προσφυγικό" κι υποψήφια να εισέλθει στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια"; Ο υπερσύγχρονος οπλισμός που ανακαλύπτεται καθημερινά στα χέρια των "εκδημοκρατριστών" της Συρία, των φονιάδων, δεν είναι από κρατικές πολεμικές βιομηχανίες της Γαλλία, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, των ΗΠΑ... και πάει λέγοντας; Αυτά τα όπλα και οπλικά σύστήματα, δεν είχαν πωληθεί "νόμιμα" από τις "πολιτισμένες" ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ... και πάει λέγοντας;
Οι ευρωπαϊκές πολιτισμένες χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανουμένης και της Ελλάδας), δεν δημιούργησαν από την πρώτη ημέρα της "δημοκρατικής εξέγερσης" στη Συρία, για να πέσει η εκλεγμένη, αλλά για τη δύση "αιμοσταγής κυβέρνηση της Συρίας κι ο Άσαντ", τον οργανισμό "Φίλοι της Συρίας"; Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα, που στήριξε την Τουρκία, με την επιβολή φονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, για να πέσει το εκλεγμένο, αλλά για τη δύση "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"; Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα, που στήριξε την Τουρκία,με την παράνομη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της με την Συρία κι εναντίον, ακόμη και των αποφάσεων του ΟΗΕ (λόγο για την διακυβέρνηση της Συρία, έχει ο Συριακός λαός: τελευταία απόφαση ΟΗΕ);
Kι όλα αυτά... "ξεχνώντας" τη στάση της φίλης Συρίας, το πως στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στην κρίση του '87: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! "Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλουν"... τόνιζε συχνά ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο λαός μας έχει μνήμη... η μνημονιακές κυβερνήσεις ΟΧΙ! Συμπτωματικά είναι πως: Ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders... ήθελε να στηθεί μνημείο για τους ήρωες τζιχαντιστές που πήγαιναν στη Συρία! και Τα κροκοδείλια δάκρυα... της Federica Mogherini)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISIS απαγορεύει στους Χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων από την αναχώρηση από τη Raqqa της Συρίας
Μια χούφτα των χριστιανικών οικογενειών που παραμένουν στο συριακό προπύργιο του ισλαμοφασιστικού κράτους στη Raqqa έχουν απαγορευθεί από το να φυγουν από την πόλη, σύμφωνα με ένα tweet από μια μυστική ομάδα που αναφέρει από το εσωτερικό του ... χαλιφάτο, λέει το Fox News. Η ομάδα ακτιβιστών στη Raqqa Αντιμετώπισης της Σιωπηλης σφαγής είπε ο μαύρος-εξοπλισμενος τρομοκρατικός στρατός εξέδωσε ένα διάταγμα που δεν μπορεί να αφήσει οποιαδήποτε Χριστιανό ή Αρμένιο ακόμη και εντός των ορίων της πόλης. Πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο πάνω από 40 χριστιανικές οικογένειες που μένουν στην πόλη, και ότι έχουν αναγκαστεί να εγγραφουν απο την ομάδα εξτρεμιστών και να πληρώσουν ένα «jizya," ή φόρος μειοψηφίας σε αντάλλαγμα για να είναι σώοι και αβλαβείς. "Κάθε χριστιανική ζωή μέσα σε Συρία ή το Ιράκ βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη και επισφαλή θέση," λέει ο David Curry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Open Doors ΗΠΑ, μια χριστιανική οργάνωση υπεράσπισης, είπε στο Fox News. «Θέλουμε να δούμε την χριστιανική εκκλησία να επιβιώνει στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στους τομείς που καταλαμβάνονται από το ισλαμοφασιστικό κράτος." Η Raqqa έπεσε για πρώτη φορά στον έλεγχο των ισλαμοφασιστών το Μάρτιο του 2013 μετά από μια μάχη μεταξύ της Αλ Κάιντα που συνδέονται με Τζιχαντιστικη ομάδα Al Nusra και το καθεστώς του Σύριου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, να γίνει η πρώτη επαρχιακή πρωτεύουσα υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών. Το ISIS έχει χρησιμοποιησει την πόλη ως σημείο έναρξης για την αύξηση του χαλιφάτο τους. Σύμφωνα με Raqqa Αντιμετώπισης Σιωπηλά σφαγής, υπάρχουν περίπου 43 χριστιανικές οικογένειες που εχουν μείνει στην πόλη, λέει το Fox News.«Τα βάσανα των χριστιανών ξεκίνησαν με τον έλεγχο της Raqqa από το ISIS," RIBSS, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ,. "ISIS κοιτάζει Χριστιανούς ως άπιστους πιστους στη Δύση περισσότερο από την πίστη τους στην πατρίδα τους, που ζουν."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διεθνείς αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, εκτιμούν ότι η άνοδος στις διεθνείς τιμές πώλησης πετρελαίου θα αρχίσει ουσιαστικά κυρίως όταν θα αυξηθεί σημαντικά και άλλο ο αριθμός χρεοκοπημένων αμερικανικών εταιρειών παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, μολονότι πέρσι χρεοκόπησαν τουλάχιστον 50. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής διεθνών επιχειρηματικών συμβουλών «Deloitte», το 1/3 των εταιρειών που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ, είναι αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας μέσα στο 2016.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Στήριξη από τις ΗΠΑ και ... παράπονα
Ενώ τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι επιθέσεις των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατού και φασιστικών ταγμάτων) στις ανατολικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (καταγγέλλονται από τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες πάνω από 500 επιθέσεις) όπως και παρατηρείται κατά παράβαση της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ μεταφορά βαρέος οπλισμού από το ναζιστικο στρατό, ο ναζιστης «πρόεδρος» του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Στη συνάντηση αυτή, αφού εισέπραξε τη στήριξη της αμερικανικής αποικιοκρατικης κυβέρνησης για την κατά φαντασια «αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας» και ταυτόχρονα δέχτηκε και τα παράπονα για την καθυστέρηση της δημιουργίας νέας ναζιστικης νεοφιλελε κυβέρνησης, για να προχωρήσουν οι νεοφιλελε μεταρρυθμίσεις (δηλαδή μεγαλύτερη διεύρυνση των αντιλαϊκών μέτρων) και η «καταπολέμηση της διαφθοράς», όπως λενε παντα τα φασιστομουτρα και οι αποικιοκρατες. Μάλιστα, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι αν αυτό γίνει σύντομα και η νέα ναζιστικη νεοφιλελε κυβέρνηση εντείνει τη συνεργασία με το ΔΝΤ είναι πιθανό να πάρει την τρίτη δόση του δανείου ύψους 1 δισ. δολ., ενώ υποσχέθηκε και 335 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της ασφάλειας. Το ενδεχόμενο της καταβολής της δόσης από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ σχολίασε καυστικά η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζακχάροβα, λέγοντας ότι ...«τότε μάλλον θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Κιέβου την συμφωνία του Μινσκ». Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι ο ναζιστης «πρόεδρος» του Κιεβου, Πέτρο Ποροσένκο, ανέβηκε στην 6η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων επιχειρηματιών της χώρας, καθώς η περιουσία του ανέβηκε κατά 100 εκατ. δολάρια και έφτασε στα 858. Ο ναζιστης «πρόεδρος» ως γνωστόν διαθέτει μια σοκολατοβιομηχανία την «Roschen» και άλλες επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΗΕ - ΣΥΡΙΑ Ρωσικές καταγγελίες για εξοπλισμό τζιχαντιστών από την Τουρκία
HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, κατέθεσε χτες το απόγευμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού συγκεκριμένα στοιχεία που τεκμηριώνουν, όπως σημείωσε, τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «αρωγής». Ο Ρώσος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι μέρος των εξοπλισμών σε όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό υλικό μεταφέρεται στους τζιχαντιστές χερσαία, μέσα σε φορτηγά που μεταφέρουν ενίοτε και ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόσθεσε ότι μόνο πέρυσι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στους τζιχαντιστές εκρηκτικά συνολικής αξίας περίπου 1.900.000 δολαρίων, αναφέροντας ενδεικτικά ότι πήραν χιλιάδες τόνους υλών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή εκρηκτικών και βομβών, όπως 2.500 τόνους νιτρικής αμμωνίας (αξίας 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου (468.700 δολάρια), γλυκερίνη (αξίας 102.500 δολαρίων), νιτρικό οξύ (34.000 δολαρίων) και 75 τόνους σκόνης σφαιριδίων αλουμινίου. Στο μεταξύ, την αντίδραση για άλλη μια φορά του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προκάλεσαν αμερικανικές δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για την απομάκρυνση του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Ασαντ. Διαψεύδοντας δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, που εμφανίζει την Πέμπτη η εφημερίδα «Al-Hayat», ότι υπάρχει «αμοιβαία κατανόηση, που ορίζει πως ο Ασαντ θα φύγει σε άλλη χώρα ως αναγκαία προϋπόθεση για τη μελλοντική ειρηνευτική διαδικασία», ο Λαβρόφ μίλησε για απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αναφέρθηκε στις κοινές αποφάσεις που υπάρχουν στη λεγόμενη διεθνή Ομάδα στήριξης της Συρίας ότι «μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας σε όλες τις πτυχές».

5 σχόλια:

e-h είπε...


CONTRA EL GOLPE DE ESTADO EN BRASIL
La RED de Intelectuales, Artistas y Movimientos Sociales En Defensa de
la Humanidad denuncia en esta hora crucial el grave intento golpista
contra la Presidenta Dilma Rousseff y la abraza solidariamente junto al
pueblo trabajador y honrado del Brasil.

“No vai ter golpe”, un clamor profundo se alza desde Brasil en defensa
del gobierno de Dilma, de la democracia y el orden constitucional. Los
analistas políticos concuerdan en que un impeachment (juicio político)
sin base legal, puede considerarse como un golpe de Estado. Esa base
legal no existe porque no hay una sola prueba que incrimine a la
presidenta.

Estamos con todos los que se movilizan en las calles, campos, plazas,
sindicatos, centros culturales y académicos para evitar el golpe y en
defensa del gobierno que fue electo por 54 millones de brasileños y
brasileñas.

Nos solidarizamos con el Consejo de la Federación Nacional de
Periodistas del Brasil (FENAJ) que exhortó a todos los ciudadanos
brasileños a resistir y luchar por la democracia, la justicia y la
libertad, con el pronunciamiento de la Unión Brasileña de Escritores, y
con los persistentes llamados de los juristas honestos y democráticos de
ese país contra las arbitrariedades y la injusticia de los jueces
venales aupados por la cadena O Globo, cómplice de la dictadura militar
dedicada al linchamiento mediático de los gobiernos del PT y de las
luchas sociales como la del heroico Movimiento de los Trabajadores sin
Tierra(MST).

Lo hacemos cuando ellos han denunciado que está en marcha una conjura
golpista de inspiración foránea para apartar a la más poblada y
geográficamente extensa nación latino-caribeña de su destino en el mundo
y, de manera especial, en Nuestra América.

El intento de golpe arreció cuando se convirtió en certeza la
posibilidad de que Luiz Inácio Lula Da Silva, el mejor presidente de la
historia brasileña, anunciara que se presentaría como candidato a las
elecciones del 2018. El temor a que el pueblo elija a Lula y con él, sea
posible un renovado mandato del PT en alianza con otras fuerzas
políticas, desesperó a los sectores ultraderechistas en Brasil y en el
mundo, que no desean un Brasil inclusivo de las grandes mayorías, y
soberano, alineado a la multipolaridad y no a la unipolaridad imperial.

e-h είπε...


Todo cuanto acontece en Brasil –no se debe olvidar- tiene lugar en el
contexto de una arremetida del imperialismo y las oligarquías nacionales
aliadas a este en la región, los llamados golpes blandos, suaves o
blancos.

Dilma expresó en declaraciones a la prensa: “Nosotros en Brasil ya
tuvimos golpes militares. En un sistema democrático, los golpes cambian
de método. Y un impeachment sin base legal es un golpe”.

Desafiando a las críticas a su decisión ratificó que el ex presidente
Lula se incorporará a su equipo como ministro o asesor y nadie lo va a
impedir. Y ante la actual crisis, abogó por la apertura de un diálogo
sin rupturas democráticas.

Dilma y el pueblo brasileño defienden los más nobles intereses de su
Patria y los principios que constituyen pilares de la República;
afrontan su destino con dignidad y valentía: saben que su deber es
luchar. El nuestro: estar junto a ellos. Incondicionalmente, apoyándolos
en su determinación de que no van a aceptar el Golpe.

Secretaría Ejecutiva de la REDH


31 de marzo de 2016

e-h είπε...



Ενάντια στο πραξικόπημα στη Βραζιλία
RED διανοούμενοι, καλλιτέχνες και Κοινωνικά Κινήματα στην άμυνα
Κανουν καταγγελία στην ανθρωπότητα σε αυτή την κρίσιμη ώρα την σοβαρή απόπειρα πραξικοπήματος
εναντίον της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ και αγκαλιαζονται από κοινού με της
Βραζιλίας εργατικοί και τίμιοι άνθρωποι.

"Δεν δεχομαστε το πραξικοπημα" μια βαθιά κραυγή υψώνεται από τη Βραζιλία για την άμυνα
της κυβέρνησης Ντίλμα, τη δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Οι
Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η μομφή (μομφή)
χωρίς νομική βάση, μπορεί να θεωρηθεί ως πραξικόπημα. ότι βάση
νομικη δεν υπάρχει, διότι δεν υπάρχει μοναδική δοκιμασία που θα ποινικοποιεί την
Πρόεδρο.

Είμαστε με όλους όσους κινητοποιηθούν στους δρόμους, χωράφια, πλατείες,
σωματεία, πολιτιστικά κέντρα και ακαδημαϊκούς για να αποφευχθεί το χτύπημα και
για την υπεράσπιση της κυβέρνησης που εξελέγη από 54 εκατομμύρια Βραζιλιάνους και
Της Βραζιλίας.

Συμμεριζόμαστε το Συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας
Οι δημοσιογράφοι της Βραζιλίας (FENAJ), το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες
Της Βραζιλιας να αντισταθουν και να αγωνιστουν για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και
την ελευθερία, με τη δήλωση της Ένωσης Συγγραφέων Βραζιλίας, και
με τις επίμονες εκκλήσεις των έντιμων και δημοκρατικων νομικων
ότι η χώρα από την αυθαιρεσία και την αδικία των κοι9νοτοπων δικαστών
υπέρ της αλυσίδας εναντια στο πραξικοπημα, εναντια στους συνεργους της στρατιωτικής δικτατορίας

e-h είπε...

εναντια στους αφιερωμένους στο λιντσάρισμα μεσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης των κυβερνήσεων και του PT
τους κοινωνικούς αγώνες ως και το ηρωικο Εργατικό Κίνημα χωρίς
Γη (MST).

Εμείς το κάνουμε αυτό όταν ειπαν ότι μια συνωμοσία είναι σε εξέλιξη
Με Ξένη χρηματοδότηση με έμπνευση για πραξικόπημα να απογαλακτιστεί η πιο πυκνοκατοικημένη και
γεωγραφικά εκτεταμένη εθνοτητα της Λατινικής και της Καραϊβικής από τον προορισμο της στον κόσμο
και, ιδιαίτερα, στην Αμερική μας.

Η απόπειρα πραξικοπήματος εντάθηκε όταν έγινε γνωστο σε ορισμένους η
πιθανότητα ότι ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο καλύτερος πρόεδρος
στην ιστορία της Βραζιλίας, είπε ότι θα είναι υποψήφιος για τις
εκλογές του 2018. Ο φόβος ότι οι άνθρωποι εκλέξουν τον Λούλα και μαζί με αυτόν, και
πιθανή ανανέωση της εντολής του PT σε συμμαχία με άλλες πολιτικές δυνάμεις
, απελπιζει τις ακροδεξιές τομείς στη Βραζιλία και
Τον κόσμο, οι οποίοι δεν θέλουν μια περιεκτική Βραζιλία της πλειοψηφίας, και
κυρίαρχη, ευθυγραμμισμένη πολυπολικότητα και όχι αυτοκρατορική μονοπολικότητα.

Ό, τι συμβαίνει στη Βραζιλία -Μην λησμονεί λαμβάνει χώρα στο
πλαίσιο μιας επίθεσης του ιμπεριαλισμού και της εθνικής ολιγαρχίας
Συμμάχησε με αυτό στην περιοχή, το λεγόμενο απαλό, σοκ ή
λευκό.

e-h είπε...


Η Dilma είπε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους: «Εμείς στη Βραζιλία
Είχαμε στρατιωτικά πραξικοπήματα. Σε ένα δημοκρατικό σύστημα, η αλλαγή σοκ
Δεν είναι μέθοδος. Και η χωρίς νομική μομφής βάση είναι ένα χτύπημα. "

Αψηφώντας την κριτική για την απόφασή του επιβεβαίωσε ότι ο πρώην πρόεδρος
Λούλα θα ενταχθει στην ομάδα της ως υπουργός ή σύμβουλος και κανείς δεν θα
ανατρεψει. Και στη σημερινή κρίση, υποστήριξε την καθιέρωση διαλόγου
χωρίς ρήξεις με τη δημοκρατια.

Η Dilma και οι άνθρωποι της Βραζιλίας να υπερασπιστουν τα συμφέροντα τα ευγενέστερα της
Patria και τις αρχές που αποτελούν τους πυλώνες της Δημοκρατίας!
Αντιμετωπίζουν τη μοίρα τους με αξιοπρέπεια και θάρρος: ξέρουν ότι καθήκον τους είναι
η καταπολέμηση της. Το δικό μας: να είμασαι μαζί τους. Άνευ όρων, τους υποστηρίζουμε
στον προσδιορισμό τους που δεν θα αποδεχθούν το πραξικόπημα.

Εκτελεστική Γραμματεία του REDH


31 Μαρτίου 2016