Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Σαββατο 23 Απριλιου 2016


ΚΕΕΛΠΝΟ: Η 17χρονη Αφγανή στο Ελληνικό δεν πέθανε από λεπτοσπείρωση (χολερα)
22/4/2016 18.00
"Αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν", η 17χρονη Αφγανή που διέμενε στον καταυλισμό του Ελληνικού με την οικογένειά της, να προήλθε από λεπτοσπείρωση (χολερα). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά, αναφέρει ότι δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση και ανησυχία για τις αιτίες κατάληξης του περιστατικού. Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ: "Με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φώς σχετικά με το τραγικό περιστατικό της 17χρονης Αφγανής, που κατέληξε στο ΓΝΑ Λαϊκό, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει με βάση τα ακριβή δεδομένα που του δόθηκαν, ότι το ενδεχόμενο λεπτοσπείρωσης (χολερας), το οποίο αναφέρθηκε από ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν". Ως εκ τούτου δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση και ανησυχία στην κοινή γνώμη, για τις αιτίες της δραματικής κατάληξης του περιστατικού, για το οποίο εκφράζεται η λύπη και η συμπάθεια του Οργανισμού, στους οικείους".
Και μεις βεβαια, αν θελουμε το πιστευουμε!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Ξεκινά η «δίκη» του σουλτανου εναντιον των πανεπιστημιακών
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016, 03:13
Ξεκινά στην Τουρκία η «δίκη» του σουλτανου εναντιον των πανεπιστημιακών που είχαν υπογράψει κείμενο κατά της τουρκικής κυβέρνησης του ισλαμοφασιστα σουλτανου Ερντογαν. Σε άλλη αίθουσα του ίδιου δικαστηρίου διεξάγεται παράλληλα η τρίτη ακρόαση των δημοσιογράφων της Cumhuriyet. Η σημερινή μέρα, όπως αναφέρει η DW, σημαδεύεται από δύο δίκες που τρέχουν παράλληλα στο ίδιο δικαστήριο της Κων/πολης σε διπλανές αίθουσες. Αν και δεν σχετίζονται, έχουν ωστόσο μια κοινή συνισταμένη: τον περιορισμό στην ελευθερία του τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία. Από τη μια πλευρά ξεκινά σήμερα η δίκη των τεσσάρων πανεπιστημιακών οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της «διάδοσης προπαγανδιστικών μηνυμάτων με στόχο την τρομοκρατία» επειδή πρόσφατα συνυπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων της τουρκικής κυβέρνησης στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Από την άλλη, σε άλλη αίθουσα του ίδιου δικαστηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη ακρόαση του αρχισυντάκτη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet Tσαν Ντούνταρ καθώς και του επικεφαλής του γραφείου της Άγκυρας Ερντέμ Γκιουλ που κατηγορούνται για κατασκοπεία και διάδοση ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο συριακό μέπωτο, επειδη αποκαληψαν ότι οι τουρκικες μυστικες υπηρεσιες εφοδιαζαν μυστικα με οπλα τους ισλαμοφασιστες στη Συρια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με τουλάχιστον 19 νεκρούς
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016, 01:39
Την ώρα που οι συζητήσεις στη Γενεύη για την επίλυση του συριακού ζητήματος έχουν «παγώσει» και οδεύουν προς «ναυάγιο», οι βομβαρδισμοί με θύματα άμαχο πληθυσμό συνεχίζονται. Σύμφωνα με νεώτερες αναφορές, την Παρασκευή (22/4) πραγματοποιήθηκαν πολλαπλοί βομβαρδισμοί σε διάφορές περιοχές στο Χαλέπι, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Τις επιθέσεις επιβεβαίωσε το αποικιοκρατικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη Συρια, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, από ποια πλευρά προέρχονταν. Αν δηλαδή ήταν από την κυβερνητική αεροπορία, ή από Αμερικανούς ή Ρώσους. Οι συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη για την επίλυση του συριακού έχουν πάρει αρνητική τροπή, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων, οι οποίοι κατηγόρησαν την πλευρά Άσαντ και τους Ρώσους, πως επιμένουν στους αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς εναντίον τους. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε ότι «οι συζητήσεις έχουν περιέλθει στην επικίνδυνη ζώνη», την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων, σημειώνοντας ότι η Συρια και ο Προεδρος Άσαντ κάνουν ό,τι μπορεί για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, σε αντίθεση με εκείνους που την πολεμούν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλοι με τον Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη
Φαντάζεστε την Ιστορία, εάν οι άνθρωποι είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα των Μπογδανοτσολάκογλου της κάθε περιόδου;..
Την περασμένη Τετάρτη ο κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε για τον Γεώργιο Τσολάκογλου. Ο Μπογδάνος, στην αναφορά του στον Τσολάκογλου (τέσσερα λεπτά), κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, έδειχνε ιδιαιτέρως σοβαρός και σχεδόν συγκινημένος. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίασε την προσωπικότητα και τη δράση του Τσολάκογλου, για να καταλήξει να τονίσει: Ο Τσολάκογλου είναι ένας «άνθρωπος τον όποιο αποκαλούμε πανεύκολα προδότη», ένας άνθρωπος «του οποίου το όνομασπιλώνουμε με έναν εύκολο και ευκαιριακό λαϊκισμό», ενώ αυτός «έσωσε 300 χιλιάδες Έλληνες ήρωες στρατιώτες την ώρα που όλοι οι άλλοι εγκατέλειπαν». Σύμφωνα με τον Μπογδάνο ο Τσολάκογλου «το 42 παραιτήθηκε, διότι δεν μπορούσε να υποστεί τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της τότε κατοχικής κυβέρνησης». Κι ευαισθητούλης, για την οικονομική κατάσταση του λαού στην Κατοχή, ο Τσολάκογλου, σύμφωνα με τον Μπογδάνο!
Λίγα στοιχεία και από εμάς για την περίοδο εκείνη, τον Τσολάκογλου και τη στάση του, αλλά και για τη στάση του ελληνικού λαού. Ο ήρωας του Μπογδάνου (ο Τσολάκογλου) υπέγραψε το οριστικό πρωτόκολλο συνθηκολόγησης με τους ναζί. Οι ναζί εκτίμησαν τόσο την «αξία» του που τον διόρισαν(πρώτο) «πρωθυπουργό» της Ελλάδας της Κατοχής. Σε αντίθεση με τους διάφορους μικρούς και μεγάλους Τσολάκογλου ο λαός αρνήθηκε να «υποδεχτεί» τους ναζί. Ο λαός διάλεξε άλλο δρόμο. Διάλεξε άλλο δρόμο από τους συνεργάτες των ναζί, αλλά και από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, το οποίο την εγκατέλειψε για να σώσει το τομάρι του. Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν αποδέχτηκε την παράδοση περίπου 2000 εξόριστων (κυρίως κομμουνιστών) στην Γκεστάπο. Δεν αποδέχθηκε την εντολή των κυρίαρχων, δηλαδή την προτροπή που συμπυκνώνεται σε μια φράση: «Σκάσε και μην μιλάς για να μην έχεις μπερδέματα». Διάλεξε άλλο δρόμο. Δεν διάλεξε τα επιχειρήματα του Τσολάκογλου και των Μπογδάνων της εποχής. Δεν διάλεξε την άποψη πως η συνθηκολόγηση και η υποταγή στον κατακτητή είναι σωτηρία για χιλιάδες στρατιώτες. Φαντάζεστε την Ιστορία, εάν οι άνθρωποι είχαν πειστεί από τα επιχειρήματα των Μπογδανοτσολάκογλου της κάθε περιόδου;.. O λαός διάλεξε άλλο δρόμο, ο οποίος αποτυπώνεται στο πανό του ΕΑΜ που θα υπάρχει για πάντα στην ελληνική Ιστορία και στην Ιστορία των λαών: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Ας το πούμε και αλλιώς, αξιοποιώντας όλους τους ιστορικούς συμβολισμούς: Άλλοι με τον Γεώργιο Τσολάκογλου και άλλοι με τον Άρη Βελουχιώτη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «δεν ξέρω τι μου γίνεται» αριστερά – τούτη τη φορά όχι ως ξεπουλημένη κυβέρνηση, αλλά ως σούπερ ασυμβίβαστη αντικαπιταλιστική πρωτοπορία – δίνει στην πληττόμενη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία τη χαριστική βολή.
Σε κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza, στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, προκειμένου, όπως αναφέρει, να στεγαστούν πρόσφυγες και να λειτουργήσει «ως ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, ως ένα κέντρο αγώνα».
Εν τω μεταξύ σε απελπισία βρίσκεται η ιδιοκτήτρια, Αλίκη Παπαχελά, που ξεκαθαρίζει πως το κτίριο δεν είναι εγκαταλειμμένο, και πως η ενέργεια αυτή την οδηγεί σε οικονομική καταστροφή. : «Κανέναν δεν τιμά μια κατάληψη που βασίζεται στην ευκολία επιλογής και με πρωτοβουλία "αντιεξουσιαστών" έμμισθων του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέροντας πως η ιδιοκτήτρια, ως αριστερή, δεν θα προσφύγει στην κρατική καταστολή.» Σχολιο.- Ετσι θά αντιμετωπισθή τό προσφυγικό,μέ καταλήψεις ξενοδοχείων καί σπιτιών;;; Λυπάμαι αλλά αυτά είναι σημεία αποσύνθεσης.Οι Μ.Κ.Ο τσεπώνουν εκατομμύρια γιά νά καταλαμβάνουν ξενοδοχεία καί σπίτια;;;Η χώρα οδηγείται σέ νέο διχασμό.Λυπάμαι πού τόλεω,αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Σχολιο.- Αντιγράφω από τη σελίδα fb της Αλίκης Παπαχελά: «Από κάτι λίγα που έμαθα, τους ''έβαλαν'' να κάνουν την κατάληψη του ξενοδοχείου για να την ''τελειώσουν'' επειδή είναι αντισύριζα ''τώρα'' και έχει υποστεί και οικονομική καταστροφή κινδυνεύοντας να το χάσει από πλειστηριασμό.......τιμωρία δηλαδή. Επίσης έμαθα και είναι επιβεβαιωμένο αυτό, ότι θέλουν να γίνει η κατάληψη απο τους ''παράνομους αλληλέγγυους'' για να το ''επανακαταλάβουν'', να το παραχωρήσουν σε ''νόμιμη ΜΚΟ'' και να ροκανίσουν χρήματα από τη χρηματοδότηση για τους μετανάστες...... Δύο σε ένα δηλαδή, πακέτο.»
ΣΧΟΛΙΟ.- Αν η αρμόδιες αρχές δεν κάνουν τη δουλειά τους θα την κάνουν η πολίτες .
Σχολιο.- Κανέναν δεν τιμά μια κατάληψη που βασίζεται στην ευκολία επιλογής και με πρωτοβουλία "αντιεξουσιαστών" έμμισθων του ΣΥΡΙΖΑ.. Ξέροντας πως η ιδιοκτήτρια, ως αριστερή, δεν θα προσφύγει στην κρατική καταστολή. Πόσο μάλλον, όταν γίνεται γνωστή -αν δεν ήταν από πριν- η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή η γυναίκα και τα τεράστια ψυχολογικά προβλήματα που της προκλήθηκαν. Ακόμη περισσότερο, όταν στην κατάληψη αυτή συμμετέχουν και ομαδοποιήσεις που εντάσσονται στη ΛΑΕ και τους υπερασπιζεται νομικα η Λεγακη του ΝΑΡ. Χωρίς, μάλιστα, να ενημερώσουν τις άλλες συλλογικότητες της ΛΑΕ. Μόνο θλίψη...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ
Στις 23 Απριλίου 2010 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει από το Καστελόριζο την υπαγωγή της χώρας υπό τον έλεγχο διεθνών κέντρων και την εφαρμογή σκληρής αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής. Στα έξι χρόνια που πέρασαν από τότε, η Ελλάδα είδε την εθνική της κυριαρχία να ακρωτηριάζεται, τη λαϊκή κυριαρχία να τσαλαπατιέται, την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της να φτάνει στο επίπεδο της πρώτης μεταπολεμικής δεκαετίας. Χιλιάδες αυτοκτονίες, πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, δεκάδες χιλιάδες νέοι και νέες μετανάστες, μεροκάματα και συντάξεις πείνας. Αλλά και λαϊκή αντίσταση και σκληροί αγώνες και άγρια καταστολή από τα ένστολα ανθρωποειδή. Παρά τη διάψευση των ελπίδων με τη μνημονιακή στροφή μιας κυβέρνησης που στηρίχτηκε σε αντιμνημονιακά συνθήματα, παρά την εξευτελιστική αγνόηση της εκφρασμένης λαϊκής βούλησης με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ο αγώνας δεν έχει κριθεί ακόμη. Ετούτος ο λαός δεν θα αποδεχτεί τη μοίρα για την οποία τον προορίζει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, και οι πολιτικοί υπηρέτες του. Ας μη θεωρήσει κανένας το μούδιασμα που έφερε η απογοήτευση από την προδοσία του περσινού καλοκαιριού και αποδοχή αυτής της μοίρας. Ο αγώνας συνεχίζεται! Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο! Με ενωμένες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Αντίστασης!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ
Κατέθεσαν το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Ένα ακόμη βήμα στην ακύρωση κάθε κατάκτησης των εργαζομένων που πληρώθηκε με αίμα, με θυσίες, με φυλακές, με διώξεις. Αυτοί που επεξεργάστηκαν το νομοσχέδιο κι αυτοί που θα το ψηφίσουν, εκτός από το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος της σημερινής και των αυριανών γενεών, ασελγούν και προς τη μνήμη εκείνου του κόσμου που μάτωσε για να κατακτηθεί η κοινωνική ασφάλιση. Είναι βέβαιο πως η Ιστορία θα τους κρίνει όπως έκρινε κάθε παλιάνθρωπο που δοκίμασε να την αγνοήσει. Και θα τους δώσει μια θέση στον σκουπιδοτενεκέ της. Τα εγγόνια τους θα ντρέπονται να λένε πως αυτοί οι παλιάνθρωποι ήταν πρόγονοί τους. Εκτός κι αν βγουν σαν τα μούτρα τους και γίνουν Πάγκαλοι..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Απρίλη 1827 ο Γεωργιος Καραϊσκάκης... «Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω»!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αγόρι του Μαχαιρίτσα, o άλκιμος της χούντας... σε νέες εξορμήσεις... κι ακόμη δεν τους έχουμε γαμήσει ότι έχουν και δεν έχουν οι πουσταράδες, οι ξεφωνημένες αδελφές και το αδελφάτο τους! ΓΙΑ "ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ" με 1.000€ το μήνα! Στο Γραφείο Αβραμόπουλου (Βρυξέλλες) ο υιός Πρετεντέρη...
Αίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου και σχολιαστή του Mega Γιάννη Πρετεντέρη "επιμορφώνεται" αυτή την περίοδο και με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα στο Γραφείο του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλουστις Βρυξέλλες! Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, 24 ετών ο Κωνσταντίνος Πρετεντέρης, έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα για το σκοπό αυτό στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να κάνει την... "πρακτική άσκησή" του στο Γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου ο οποίος κατά το παρελθόν (και όχι τώρα πια) δεχόταν την έντονη κριτική του δημοσιογράφου. Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι από την ώρα που έγινε γνωστή η πληροφορία από τα Παραπολιτικά, επιδιώκεται να αποτραπεί η αναπαραγωγή της ακόμη και στο διαδίκτυο, μολονότι και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση και ότι η διαδικασία είναι διαφανής!
Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα απάντησε ο Δ. Αβραμόπουλος υποστηρίζοντας τα εξής: Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υφίσταται μια διαδικασία επιμόρφωσης νέων από χώρες της Ευρώπης, σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου αλλά και τρέχουσας πρακτικής. Δεν πρόκειται για σχέση εργασίας και ούτε θεωρείται πρόσληψη. Και είναι διάρκειας ολίγου χρόνου. Στο Γραφείο του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν επιμορφωθεί, τους περασμένους μήνες, σε θέματα μετανάστευσης, αλλά και γενικότερης εσωτερικής λειτουργίας της Επιτροπής, αρκετοί stragiaires διαφόρων εθνικοτήτων, από χώρες της Ένωσης. Η θητεία των stragiaires είναι πεντάμηνη και η αποζημίωσή τους είναι περίπου στα 1000 ευρώ μηνιαίως.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οικογένεια Μητσοτάκη. Σαν να λέμε γεννημένη να ρουφάει κρατικό χρήμα... Και μην ξεχνάμε siemens και Cia...
Μπαμπάς Κωνσταντίνος: 3 συντάξεις, 3 συσσίτια επί κατοχής, κρατικοδίαιτος από τα 28 του όπου εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1946. Κόρη Ντόρα: Κρατικοδίαιτη από τότε που γεννήθηκε, πρώτα στο πολιτικό γραφείο του μπαμπά της και έπειτα εξαργύρωσε πολιτικά την εκτέλεση του άντρα της από τη 17Ν και έγινε βουλευτής. Γιος(;) Κυριάκος-Κούλης: Κρατικοδίαιτος από τότε που γεννήθηκε. Πέρα από βουλευτής και... υπουργός διετέλεσε και Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Τώρα; Και πρόεδρος της Ν.Δ.. Για να δούμε τι του επιφυλάσσει… ο πατέρας (;) του;
Κόρη Αλεξάνδρα: Πρόεδρος ActionAid – Σκάνδαλο ActionAid (βλέπεwww.logiastarata.gr) Εγγονή Αλεξία: Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων στον «Ερυθρό Σταυρό». (βλέπε http://olympia.gr) Εγγονός Κώστας: Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στη Παγκόσμια Τράπεζα µε έδρα το Κόσσοβο, ενώ διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά η μαμά τον έκανε δήμαρχο Καρπενησίου στα 30κάτι του όπου παραιτήθηκε για να αναβαθμιστεί ιεραρχικά σε περιφερειάρχης όπου θα παραιτηθεί μόλις βρει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί σε βουλευτή.
Ανιψιά Αντιγόνη Λυμπεράκη: Πρώην αριστερή και στέλεχος Συνασπισμού. Πρώην αντιπρόεδρος της νεοφιλελεύθερης “Δράσης”, νυν βουλευτής του Ποταμιού του Θεοδωράκη. Στέλεχος της “οικογενειακής” ActionAid. Μεταξύ 2000-2004 ήταν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων των Υπουργείου Εργασίας και ήταν συντονίστρια στην εκπόνηση τριών Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Απασχόληση. Διετέλεσε ακόμα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (2004-2007) και του “Όμιλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας” (2008-2010). Γνωστή για φράσεις όπως “Οι φτωχοί δεν ξέρουν να ψηφίζουν σωστά και πολλές φορές κρίνουν λάθος”, και “ας κάνουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τους δανειστές.”.
Σύντροφος Αλεξίας: Ανδρέας Παπαδόπουλος, τέως βουλευτής ΔΗΜΑΡ. Σύντροφος Κώστα: Σία Κοσιώνη. Δημοσιογράφος-Παπαγαλάκι του Αλαφούζου.

7 σχόλια:

e-h είπε...




Co-operative Bank finally admits bank closures are directly due to US blockade policies
In November 2015 the Co-operative Bank closed the bank account of the Cuba Solidarity Campaign (CSC) citing changing “risk appetite” and “global regulations” among the reasons.
Now following a huge campaign by CSC members and affiliates, Niall Booker, the bank’s Chief Executive, has finally confirmed in writing that the closure was due to ‘risk’ arising from sanctions imposed by the US government.
CSC has written to the Foreign and Commonwealth Office and the Department of Trade and Industry to ask that they make urgent representations to the US government and to the Co-operative Bank to ensure British individuals and companies are free to work with Cuba without being sanctioned by US blockade policies.


Η Συνεταιριστική Τράπεζα παραδέχτηκε τελικά το κλεισιμο στην τράπεζα είναι άμεσο λόγω του πολιτικου αποκλεισμου των ΗΠΑ

Τον Νοέμβριο του 2015, η Συνεταιριστική Τράπεζα έκλεισε τον τραπεζικό λογαριασμό της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα (CSC) επικαλούμενη την αλλαγή στην "διάθεση ανάληψης κινδύνου» και τους «παγκόσμιους κανονισμούς» ότι είναι οι λόγοι.
Τώρα, μετά από μια μεγάλη εκστρατεία από τα μέλη της CSC και τους συνεργάτες, ο Niall Booker, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, επιβεβαίωσε τελικά εγγράφως ότι το κλείσιμο οφειλόταν σε «κίνδυνο» που προκύπτουν από τις κυρώσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η CSC έχει γράψει στο Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας να ζητήσει την προβούν επειγόντως σε διαβήματα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Συνεταιριστική Τράπεζα για τη διασφάλιση σε βρετανικές ιδιώτες και επιχειρήσεις ότι είναι ελεύθερες να συνεργαστουν με την Κούβα χωρίς να τιμωρούνται με πολιτικές αποκλεισμού των ΗΠΑ.

e-h είπε...



Cuba responds to Ecuador earthquake
Cuba has sent 53 health professionals from its Henry Reeve Emergency Medical brigade to Ecuador following the earthquake which hit the South American country on Saturday 16 April.
At least 413 people are known to have died in the earthquake, including 3 Cuban doctors who were stationed in the country, working in the city of Pedernales, the epicentre of the 7.8 magnitude earthquake.
The bodies of Dr Barbara Caridad Cruz Ruiz, 46, Dr Leonardo Ortiz Estrada, 53, and Dr Eric Omar Alejo Perez de Quesada, 41, have been recovered and will be sent back to Cuba


Κούβα ανταποκρίνεται στον σεισμό του Ισημερινού
Η Κούβα έχει στείλει 53 επαγγελματίες υγείας από τον Henry Reeve Επείγουσας Ιατρικής ταξιαρχίας της στον Ισημερινό μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα της Νότιας Αμερικής, το Σάββατο 16 Απριλίου.
Τουλάχιστον 413 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει από το σεισμό,συμπεριλαμβανομένων 3 κουβανων γιατρων οι οποίοι σταθμεύουν στη χώρα, και εργάζονται στην πόλη Pedernales, το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 7,8.
Τα σωματα των Δρ Μπάρμπαρα Caridad Cruz Ruiz, 46, Δρ Λεονάρντο Ortiz Estrada, 53, και ο Δρ Έρικ Omar Alejo Perez de Quesada, 41, έχουν ανακτηθεί και θα σταλουν πίσω στην Κούβα




Miami Five Freedom Walk
Sponsored walk - Sunday 3 July 2016
Two years ago CSC supporters and friends enjoyed a marvellous day of sunshine, solidarity and fundraising for the campaign for freedom and justice for the Miami Five on a sponsored walk through the Chess Valley in Buckinghamshire. Little did we know then that Gerardo, Ramón and Antonio were so close to being released from US jails
This year the sponsored walk will raise funds for the Miami Five Freedom Tour in July. Please join us and invite your family and friends on this great day out.




Μαϊάμι Πέντε Ελευθερίας βολτα
Περιπατος υποστηριξης - Κυριακή 3 του Ιούλη 2016
Πριν από δύο χρόνια της CSC οι υποστηρικτές και φίλοι απόλαυσαν μια θαυμάσια ημέρα της ηλιοφάνειας, της αλληλεγγύης και συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για τους Μαϊάμι Πέντε σε μια πορεια υποστηριξης μέσα από την κοιλάδα Σκάκι στο Buckinghamshire. Λίγο ξέραμε τότε ότι Gerardo, Ramón και Antonio ήταν τόσο κοντά στο να απελευθερωθουν από τις φυλακές των ΗΠΑ
Φέτος, η πορεια υποστηριξης θα αντλήσει κεφάλαια για την Ελευθερία για το Tour των Μαϊάμι Πέντε τον Ιούλιο. Παρακαλείσθε να ενωθειτε μαζί μας και να καλέσετε την οικογένεια και τους φίλους σας σε αυτή τη μεγάλη μέρα.

e-h είπε...


14th Annual RMT Garden Party for Cuba
Wednesday, 15 June, 7pm
RMT Maritime House, Old Town, London, SW4 0JW
CSC and the RMT invite you to celebrate freedom for the Miami Five and show solidarity with Cuba with friends from across the Labour and Trade Union movement.
With live music, buffet, FREE bar and special guests:
Superb Cuban salsa band led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente, plus a special set from the Alabama 3 – with their politically fiery brand of “country acid house” music.
Plus Chance to win return flights to Cuba in the evening's raffle.


14η Ετήσια RMT Κήπου Party για την Κούβα
Τετάρτη, 15 Ιούν, 19:00
RMT Ναυτικό Σώμα, την Παλιά Πόλη, Λονδίνο, SW4 0JW
Η CSC και το RMT σας προσκαλούν να γιορτάσουμε την ελευθερία για τους Μαϊάμι Πέντε και να δείξετε αλληλεγγύη προς την Κούβα με τους φίλους σας από όλους τους Εργατικους και το κίνημα των Συνδικάτων.
Με ζωντανή μουσική, μπουφέ, δωρεάν μπαρ και special guests:
Εξαιρετικό συγκρότημα σάλσα της Κούβας με επικεφαλής τον αφρο-κουβανο jazz βιολιστή Omar Puente, καθώς και μια ειδική σειρά από την Αλαμπάμα 3 - με το πολιτικά φλογερό τους εμπορικό σήμα της "εξοχικό οξύ σπιτη" μουσικής.
Πλέον εχετε ευκαιρία να κερδίσετε την μετ επιστροφή σε πτήσεις προς Κούβα στην κλήρωση της βραδιάς.

e-h είπε...

A small but real step
Jewish Voice for Peace
Imagine a day in the future when we’re saying thank you. Thank you to the Senators and Representatives who have just voted to change U.S. policy so that it meaningfully pressures Israel to abide by international law and end its human rights abuses against Palestinians.
That day, by any measure, is still a ways off. But today, we have a chance to say thank you to the 99 legislators across the country who took a small but real step to get us there. These brave legislators voted to reject anti-free speech bills that have cropped up in 8 different states -- bills designed to muzzle and punish our movement for justice in Palestine & Israel.
That’s what I’d love your help with today: we’re sending a thank-you card to every single one of the 99 legislators, in 8 states across the U.S., who voted against these awful bills. We need 10,000 signatures on our card -- and that starts with you, Dimitris.

Over the last three months, anti-free speech bills have rolled out across the country. Backed by AIPAC and far-right Christian Zionists, they’ve sought to stifle our movement for peace and justice by punishing those of us who support boycott, divestment, and sanctions.
Several of them passed. By big margins. But in a few places, our coalitions did defeat these bills. Others are still in play, and grassroots organizers are working hard against tough odds to make sure we maintain our right to boycott.
That’s the reality of where we stand today: how much power we’ve built so far, but also how much power we have yet to build.
And here’s the good news: in every single state where these bills came up, brave legislators defied the might of the pro-Occupation Lobby, and stood up and voted no.
Legislators like Patrick Hope, an Assembly Member in Virginia who said that this legislation was “designed to pit one group against another and has no place in the public discourse." Juan Mendez, a State Representative in Arizona, who called it “an attack on free speech” and an attempt to “explicitly protect Israel’s occupation of Palestine.” And Linda Newell, a State Senator in Colorado, who called the bill “a deliberate poke in the eye to those trying to get peace.”

e-h είπε...

Each statement like this is a crack in the armor of the Israel lobby. And we helped make that happen: we flooded state legislatures across the country with calls and emails, and JVP members and chapters staged meetings with local legislators. We even sent billboard trucks, emblazoned with our message of human rights, to circle state capitols. In states where the bills are still alive, we’re working flat-out to mobilize against them, and we’ll keep on fighting to protect our right to boycott.
There’s a lot we still have to do to build power for peace and justice in state legislatures and Washington DC. But if we want our elected leaders to listen to us, and not just to AIPAC, we have to make our voices heard.
Every time JVP members and staff visit with their representatives, we hear the same message: your analysis is great, but it’s not enough on its own. What really counts is who elected officials hear from -- so when they take a brave stand against the Israel lobby, they need to know that we’ve got their backs.
Click here to add your name to our grassroots thank-you card.
Let’s thank Patrick Hope, and Juan Mendez, and Linda Newell, and all of the other brave officials who voted their conscience. Let’s show them that Jews and allies stand for peace and human rights, not attacks on free speech. And let’s show them that we’ve got their backs this time -- and every time they vote for justice.
Onwards,
Jimmy

e-h είπε...


Ένα μικρό αλλά πραγματικό βήμα
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Φανταστείτε μια μέρα στο μέλλον, όταν λέμε ευχαριστώ. Ευχαριστώ στους γερουσιαστές και Αντιπροσώπους που μόλις ψηφίσαν για να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ, έτσι ώστε να υπαρχουν ουσιαστικά πιέσεις στο Ισραήλ για να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και για τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των Παλαιστινίων.
Εκείνη την ημέρα, σε οποιοδήποτε μέτρο, εξακολουθεί να είναι μακρια. Αλλά σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να πουμε ευχαριστώ στους 99 νομοθέτες σε ολόκληρη τη χώρα που πήραν ένα μικρό αλλά πραγματικό βήμα για να μας φτάσουν εκεί. Αυτοί οι γενναίοι νομοθέτες ψήφισαν να απορριφθουν αντι-δωρεάν λογαριασμούς ομιλία που έχουν περικοπεί σε 8 διαφορετικές πολιτειες – λογαριασμοι που ειχαν σχεδιαστεί για να φιμώσουν και να τιμωρήσουν το κίνημά μας για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.
Γι 'αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας σήμερα: στέλνοντας μια ευχαριστήριο κάρτα για κάθε ένα από τους 99 νομοθετες, σε 8 πολιτείες στις ΗΠΑ, οι οποίοι καταψήφισαν αυτους τους απαίσιους λογαριασμούς.Χρειαζόμαστε 10.000 υπογραφές στην κάρτα μας - και αυτό ξεκινά με εσάς.

https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19616

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, οι αντι-free λογαριασμοι του λόγου έχουν ξεδιπλωθει σε όλη τη χώρα. Υποστηρίζονται από AIPAC και ακροδεξιους χριστιανικους σιωνιστές, που έχουν προσπάθησε να καταπνίξουν το κίνημα μας για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη τιμωρώντας όσους από εμάς υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις.
Αρκετοί από αυτούς πέρασαν. Με μεγάλο περιθώριο. Αλλά σε μερικά μερη, οι συνασπισμοί μας νικήσαν αυτά τα νομοσχέδια. Άλλοι είναι ακόμα στο παιχνίδι, και οι λαϊκοι διοργανωτές εργάζονται σκληρά ενάντια στις πιθανότητες για να βεβαιωθουν ότι διατηρούμε το δικαίωμα μας να μποϊκοτάρουμε.

e-h είπε...

Αυτή είναι η πραγματικότητα για το πού βρισκόμαστε σήμερα: πόση δύναμη έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα, αλλά και πόση δύναμη που έχουμε ακόμα να οικοδομήσουμε.
Και εδώ είναι τα καλά νέα: σε κάθε κατάσταση όπου αυτά τα νομοσχέδια ήρθαν, γενναίοι νομοθέτες αψήφησαν τη δύναμη του φιλο-Κατοχής Lobby, και σηκώθηκε και ψήφισαν όχι.
Οι νομοθέτες όπως ο Patrick Hope, σε πολιτειακη Συνέλευση στη Βιρτζίνια ο οποίος είπε ότι η νομοθεσία αυτή είχε ως στόχο «να σκαψει λάκκο μία ομάδα εναντίον της άλλης και δεν έχει καμία θέση στο δημόσιο λόγο». Ο Juan Mendez, ένας πολιτειακος Εκπρόσωπος στην Αριζόνα, ο οποίος την αποκάλεσε «μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου »και μια προσπάθεια να" προστατεύσει ρητά την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης. "και η Linda Newell, μια πολιτειακη γερουσιαστής του Κολοράντο, η οποία κάλεσε το νομοσχέδιο« μια σκόπιμη μπουνια στο μάτι για εκείνους που προσπαθούν να πάρουν την ειρήνη. "
Κάθε δήλωση όπως αυτη είναι μια ρωγμή στην πανοπλία του λόμπι του Ισραήλ. Και εμείς βοηθησαμε να συμβεί αυτό: έχουμε πλημμυρίσει πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε ολόκληρη τη χώρα με κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και τα μέλη του JVP και συμπαραστατες οργάνωσαν συναντήσεις με τους τοπικούς νομοθέτες. Στείλαμε ακόμα πινακίδες στα φορτηγά, που ζωγραφίζεται το μήνυμα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε κατάσταση στα πολιτιακα capitols. Σε κράτη όπου οι λογαριασμοί είναι ακόμα ζωντανοί, δουλεύουμε απ έξω να κινητοποιηθούμε εναντίον τους, και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία του δικαιώματός μας να μποϊκοτάρουμε.
Υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να κάνουμε για να οικοδομήσουμε την δύναμη για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα και την Ουάσιγκτον DC. Αλλά αν θέλουμε οι εκλεγμένοι ηγέτες μας να μας ακούσουν, και όχι μόνο να ακουνε την AIPAC, πρέπει να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί.
Κάθε μέλος της JVP χρόνο με την επίσκεψη του προσωπικού στους εκπροσώπους τους, ακούμε το ίδιο μήνυμα: την ανάλυσή σας είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι ποιοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι θα ακούσουν από - έτσι όταν παίρνουν μια γενναία στάση έναντι στο λόμπι του Ισραήλ, πρέπει να ξέρουν ότι τους υποστηριζουμε.
Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε το όνομά σας στην ευχαριστιρια μας κάρτα.
Ας ευχαριστήσουμε τον Patrick Hope, και Juan Mendez, και η Linda Newell, και όλους τους άλλους γενναίους επισημους που ψήφισαν με τη συνείδησή τους. Ας τους δείξουμε ότι οι Εβραίοι και οι σύμμαχοί θα σταθουν για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εναντια στις επιθέσεις στην ελευθερία του λόγου. Και ας τους δείξουμε ότι τους υποστηριζουμε αυτή τη φορά - και κάθε φορά που ψηφίζουν για δικαιοσύνη.
Εμπρός,
jimmy