Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τριτη 26 Απριλιου 2016


Ρωσία: Συμφωνία 850 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας
26/4/2016 10.40
Συμφωνία, αξίας 850 εκατ. ευρώ, για την ανοικοδόμηση της Συρίας υπέγραψαν τη Μ. Δευτέρα, Μόσχα και Δαμασκός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η συμφωνία προβλέπει επενδύσεις στις υποδομές της Συρίας, οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο. «Η Ρωσία αποδέχθηκε την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομέςτης Συρίας, μέσω της υπογραφής μίας σειράς συμφωνιών» μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της συριακής κυβέρνησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφυλακίζεται ο Θωμάς Λιακουνάκος
Μετά από 6 μήνες στη φυλακή με την κατηγορία ότι διακίνησε μίζες εκατομμυρίων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος αποφυλακίζεται με τον όρο ότι θα φορέσει το βραχιολάκι επιτήρησης. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών , το οποίο εξέτασε την παράταση του εξαμήνου της προσωρινής του κράτηση, ο επιχειρηματίας μπορεί να βγει από τη φυλακή με την υποχρέωση , όμως, να κινείται στους χώρους του σπιτιού του φορώντας το βραχιολάκι, ώστε να επιτηρείται από τις αρμόδιες αρχές. Ο Θωμάς Λιακουνάκος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς φέρονται να διακινήθηκαν μέσω εταιριών του μίζες περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ με τελικούς αποδέκτες, σύμφωνα με την δικογραφία, τους κατηγορούμενους και καταδικασθέντες σε άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του και πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.
Θωμας Λιακουνακος. Ο αυτοδημιουργητος.
Με βουλευμα του Συμβ. Πλημ. Αποφυλακιζεται με τον ορο να δινει 15 ευρω την ημερα για το βραχιολακι που θα φορα…
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ στην Σκανδιναβια από τους παιδικους γαμους προσφυγων – Ανηλικες με μεγαλους ανδρες
25|04|2016 13:59
Ανήλικες νύφες παραμένουν με τους μεγαλύτερους σε ηλικία συζύγους τους σε μερικά κέντρα ασύλου της Σκανδιναβίας. Πρόκειται για μία πληροφορία η οποία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, την τακτική αυτή όμως την υπερασπίζονται οι αρχές λέγοντας ότι αυτοί οι σύζυγοι είναι ίσως τα μοναδικά πρόσωπα που τα κορίτσια γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Άλλοι πάλι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για παιδική κακοποίηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το RT, 10 κορίτσια κάτω των 16 ετών που έφθασαν στη Σκανδιναβία το 2015 είναι παντρεμένα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία από την Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης που παρουσίασε το Reuters, 4 από τα ανήλικα αυτά κορίτσια έχουν και δικά τους παιδιά. Μερικά από αυτά «ζουν με τους συντρόφους τους» αναφέρει ένα email από την υπηρεσία, «Οι ανήλικοι αιτούντες άσυλο βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς έχουν αφήσει την πατρίδα, την οικογένεια και τους φίλους τους, και ο σύντροφος με τον οποίο έχουν ταξιδέψει μπορεί να είναι το μόνο πρόσωπο που γνωρίζουν και εμπιστεύονται στη Νορβηγία», λέει η Heidi Vibeke Pedersen αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης. Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει του ακτιβιστές καθώς όσοι έφτασαν το 2015 επιτρέπεται να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. «Το να τους τοποθετήσεις με τον σύντροφό τους σε εγκαταστάσεις που προβλέπονται για τους ενήλικες δεν είναι αποδεκτό», λέει στο Reuters η Camilla Kayed από έναν οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού. To Όσλο, όπως σημειώνεται το δημοσίευμα, δεν έχει κυρώσει τις συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την αποφυγή της κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών. Στις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες, η χαμηλότερη ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης είναι τα 15 - στη Νορβηγία, είναι τα 16 -ενώ τα 18 είναι η μικρότερη ηλικία που μπορεί να παντρευτεί κανείς. Η Νορβηγία δεν είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα που έχει τέτοια θέματα καθώς μετά από μια έρευνα το Φεβρουάριο, δεκάδες νεαρές αιτούντες άσυλο ανακαλύφθηκε ότι ζουν με μεγαλύτερους άνδρες στα κέντρα προσφύγων της Δανίας. Οι αρχές της Δανίας τότε, αντέδρασε έντονα στην είδηση, με εκπρόσωπο του υπουργείου Ένταξης να ζευγάρια που είναι νεότερα των 18 χρόνων πρέπει να απαγορεύεται να ζουν μαζί εκτός κι αν συντρέχουν «εξαιρετικοί λόγοι». Ένα μήνα αργότερα, τουλάχιστον 70 ανήλικα κορίτσια που ήταν παντρεμένα βρέθηκαν και σε μεγάλα κέντρα της Σουηδίας. «Αυτό είναι ανησυχητικό. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά που φεύγουν (από τις πατρίδες τους) είναι ευάλωτα και για εμπορία ανθρώπων όσο και για να γίνουν στόχοι αναγκαστικών γάμων», έγραψε ο διαμεσολαβητής της Σουηδίας για τα παιδιά, Fredrik Malmberg, σε μπλογκ.
Σχολιο.- Αφιερωμένο στους υπέρμαχους της πολυπολιτισμικότητας, που θέλουν να γεμίσουν την Ευρώπη με τέτοιους πολιτισμούς, οι οποίοι κατά την άποψή τους θα λύσουν και το δημογραφικό πρόβλημα της ηπείρου. Σχολιο.- αυτα τοσο καιρο γιατι δεν τα ελεγαν στις σκανδιναβικές χωρες? αυτες οι φοβερες χωρες που μας εχετε ζαλισει για το αριστο της κοινωνιας τους? σημερα εγιναν αυτα και δεν τα ηξεραν ? οχι φυσικα ολοι γνωριζαν χρονια τωρα απλα δεν τα ελεγαν μιας και το μοντελο της πολυ-πολιτισμικοτητας ηταν σημαια τους. 70χρονοι παιρνουν 10χρονα? γιατι ο τιτλος μιλαει για ανηλικες νυφες (κατι που εδω και πολλα χρονια ξερουμε ολοι οτι ειναι συνηθες στους πολιτισμενους μουσουλμανους) και η ερευνα που εγινε στις σκανδ/κες χωρες εγινε προσφατα και ολοι επεσαν απο τα συννεφα σχολιο.- Κατακριτέο, τα ανήλικα αυτά κορίτσια μόνο τους άντρες τους γνωρίζουν??? Τι λογικό επιχείρημα... Και αυτοί που απαγάγουν παιδάκια, ας μείνουν ανενόχλητοι δηλαδή, γιατί τα παιδιά-θύματα μόνο αυτούς γνωρίζουν... Τι άλλο θα ακούσουμε? Αλήθεια όμως, οι Ρομά το ίδιο δεν κάνουν? Γάμο κ παιδιά στα 12.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη -Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους μέχρι το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ηπειρος, η δυτική στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Στα Γρεβενα, χιονισε, χθες Δευτερα, και το εστρωσε. Θα κανουν Πασχα με χιονια!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την Ηλεκτρονική, νέο λουκέτο. Η εταιρεία Σαραφιδης στη Θεσσαλονικη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε η “Σαραφίδης”, θυγατρική της Ηλεκτρονικής. Η εξέλιξη αυτή παρότι υπήρξε αναμενόμενη και είναι το αποτέλεσμα της πτώχευσης της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας λιανικής, επισφραγίζει το οριστικό τέλος της παλαιότερης στη Θεσσαλονίκη εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Όπως επισημαίνεται στην αίτηση πτώχευσης, το ταμείο της Σαραφίδης είναι χωρίς ρευστότητα και η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί, πλέον, στις υποχρεώσεις της εμπορίας και της εν γένει δραστηριότητάς της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εννιάχρονος με «startup»: Πουλά λεμονάδες για να πληρώσει την υιοθεσία του
25|04|2016 17:34
Ηταν μόλις 5 ετών όταν η βιολογική του μητέρα τον παράτησε στα σκαλιά ενός ασύλου στο Μιζούρι. Σήμερα ο 9χρονος Τρίστιν Τζέικομπς ξεκίνησε τη δική του «startup» υπηρεσία προκειμένου να μαζέψει χρήματα που θα χρηματοδοτήσουν την υιοθεσία του. Σύμφωνα με το Springfield News Leader η Ντόνι Ντέιβις είναι η κυρία που τον προσέχει εδώ και τέσσερα χρόνια. Η οικονομική της κατάσταση όμως δεν της επιτρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία της υιοθεσίας που περιλαμβάνει υψηλά νομικά έξοδα. Αυτός είναι ο λόγος που ο «δαιμόνιος» Τρίστιν έστησε πάγκο έξω από το σπίτι και πουλάει λεμονάδες. «Θα γίνει μητέρα μου» δήλωσε για την Ντόνι ο Τρίστιν. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω μια νέα μαμά που με αγαπάει.» Η ιστορία του 9χρονου έγινε γρήγορα viral και όπως ήταν φυσικό, από τα 5.000 δολάρια που είχε στόχο να συγκεντρώσει μάζεψε ήδη 14.000 δολάρια. Η κα. Ντέιβις δήλωσε πως τα επιπλέον χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις σπουδές του Τρίστιν όταν μεγαλώσει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβα του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό- Φόβοι για οκτω νεκρους
Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί μετά την ανατίναξη αυτοκινήτου στα βόρεια της Δαμασκού σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε και την ευθύνη της επίθεσης. Μέλος της Λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Al Manar, δήλωσε στην τηλεόραση ότι η έκρηξη έγινε σε σημείο ελέγχου του Συριακού στρατού ανεβάζοντας το αριθμό των νεκρών στους οκτώ. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την συρια 8 άνθρωποι είναι νεκροί και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι. Όπως αναφέρει το Reuters πρόκειται για την τρίτη βομβιστική επίθεση στην περιοχή από την αρχή του χρόνου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογάν τα έβαλε τώρα και με τις φωτογραφίες -Γιατί ζητά να αποσυρθεί μία από έκθεση στη Γενεύη
Μετά από τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τους κωμικούς, τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο και τις φωτογραφίες. Η Τουρκία ζήτησε από τις αρχές της Γενεύης να αποσύρουν φωτογραφία που εκτίθεται, η οποία κατηγορεί τον Ερντογάν για τον θάνατο Τούρκου εφήβου, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με Ελβετό αξιωματούχο. Ο Μπερκίν Ελβάν έμεινε για 269 ημέρες σε κώμα, μετά από τον τραυματισμό του στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης, που αναστάτωσαν την Κωνσταντινούπολη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013. Το αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2014. Ηταν μόλις 15 ετών. Ο τραυματισμός και ο θάνατός του προκάλεσαν επικρίσεις για τη διακυβέρνηση του Ερντογάν και τις τακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία. Η φωτογραφία του είναι σε έκθεση απέναντι από τα γραφεία του ΟΗΕ από την Γενεύη, η οποία έχει τη στήριξη του δήμου και της οργάνωσης Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει: «Το όνομά μου είναι Μπερκίν Ελβάν. Η αστυνομία με σκότωσε, με εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού». Ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός όταν τραυματίστηκε ο Ελβάν στις διαδηλώσεις του Πάρκου Γκεζί, καθώς πήγαινε να αγοράσει ψωμί. Εκπρόσωπος του καντονιού της Γενεύης δήλωσε στο AFP ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη φωτογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση θα ληφθεί στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταστροφες από τη χαλαζοπτωση στον Εβρο. Σε μεγεθος καρυδιου το χαλαζι που επεσε προκαλεσε μεγαλες ζημιες. Κλιμακιο του ΕΛΓΑ σημερα στην περιοχη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναντηση της Π.Ε. Πελλας στην Ημαθια για τις αποζημιωσεις από τον ΕΛΓΑ, των αγροτων που επληγισαν από τις θεομηνιες, Συντονισμος για επισπευση διαδικασιων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγαλη Εβδομαδα με μπορες, κρυο, ισως και λιγο χαλαζι, στην Ηπειρο. Αλλαξε αποτομα το σκηνικο. Ως το Πασχα θα παραμεινει ασταθης ο καιρος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Σαρωνουν» τα αποθεματικα. Βαζουν χερι στα ταμεια, σε φορεις, ακομη και στη Βουλη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το προφιλ των τουριστων της Κρητης. Γερμανοι Βρετανοι και Ρωσοι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα «σκουπα» στα αποθεματικα. Υποχρεωτικος δανεισμος από Νοσοκομεια, ΟΑΕΔ, Βουλη, και ΕΟΠΥΥ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο ελληνικα υποβρυχια σρο Καστελοριζο. Εμμεσο μηνυμα προς Αγκυρα μετα τις παραβιασεις στο Αιγαιο από τους Τουρκους. Η «Αμφιτριτη» και ο «Τριτων».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε διαγραφη των χρεων του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεια του ΕΣΥ προχωρησε το υπουργειο Υγειας, υψους 3 δις ευρω, για παροχες σε ασφαλισμενους που παρειχαν το 2012-13-14.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Άσπρισαν» οι κορυφές των Τζουμέρκων
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, 11:35
Στα λευκά ντύθηκαν οι κορυφές των γραφικών Τζουμέρκων στην Ήπειρο, λίγες ημέρες πριν μπει ο Μάης. Σύμφωνα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μελισσουργών, χιόνι έχει πέσει σε τμήματα του βουνού που βρίσκονται σε ύψος 1.500 μ. και άνω.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεσιτάλ προκλήσεων στο Αιγαίο
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, 22:16
Οι δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Τουρκιας Τανζου Μπιιγκλιτς είναι σαφείς και αποτελούν κλιμάκωση των τουρκικών αμφισβητήσεων, καθώς, επί της ουσίας, η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει σύνορα σε ουρανό και θάλασσα, και μιλά μόνο για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου, λες και το Αιγαίο είναι κάτι το αόριστο. Εντύπωση προκαλεί επίσης το σχόλιό του περί διερευνητικών συνομιλιών. Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου δεν προδιαθέτουν για οτιδήποτε θετικό, ειδικά αν συνδυαστούν με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και τις κινήσεις της Άγκυρας στο θέμα του Κυπριακού.
Η Τουρκία δέσμευσε μονομερώς περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου Με ακόμη μία «εχθρική» κίνηση συνεχίζει η Τουρκία το μπαράζ των προκλήσεων εις βάρος της χώρας μας, καθώς δέσμευσε μονομερώς μεγάλη περιοχή στην «καρδιά» του Αιγαίου για να πραγματοποιήσει άσκηση Έρευνας και Διάσωσης αμφισβητώντας έτσι τις ελληνικές αρμοδιότητες στο... μισό Αιγαίο! Η Τουρκία με έγγραφα που έχει καταθέσει στον ΙΜΟ (International Maritime Organization) διεκδικεί την Έρευνα και Διάσωση μέχρι το μέσο του Αιγαίου, ώστε σχεδόν όλα τα ελληνικά νησιά να εγκλωβιστούν εντός ζώνης τουρκικής αρμοδιότητας. Η Άγκυρα, με αφορμή την άσκηση αυτή, βρήκε την ευκαιρία να αμφισβητήσει όμως και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς στις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές υπήρχε υπόμνημα ότι τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, θα πρέπει να σεβαστούν τον ελληνικό εναέριο χώρο των δέκα ν.μ. και να καταθέτουν σχέδιο πτήσης.
Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές έδωσαν πλήρεις απαντήσεις, απορρίπτοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό για να ανακοπεί η τουρκική επιθετικότητα και η προσπάθεια ανατροπής του status quo στο Αιγαίο, ούτε φυσικά αμβλύνονται οι εντυπώσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε για τα εθνικά συμφέροντα η επιβολή όλων αυτών των τουρκικών θέσεων και στο πλαίσιο της Νατοϊκής ναυτικής αποστολής στο Αιγαίο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία απαίτησε από τη Σουηδία να "κόψει" ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016, 17:22
Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προσπάθειες της να φιμώσει όχι μόνο τον δικό της Τύπο, αλλά και του εξωτερικού, προπαγανδίζοντας τη θέση της που δεν είναι άλλη από την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Τελευταίο κρούσμα το διάβημα διαμαρτυρίας της πρεσβείας της στην Στοκχόλμη, εξαιτίας της προβολής από το σουηδικό κανάλι TV4 ενός ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τα αιματηρά γεγονότα του 1915 που οδήγησαν στη Γενοκτονία. Ο τούρκος πρέσβης επικαλείται ως λόγο της διαμαρτυρίας του την «έλλειψη αντικειμενικότητας» του ντοκιμαντέρ «Seyfo 1915 – The Assyrian Genocide». Φυσικά η δημιουργός του ντοκιμαντέρ αντέδρασε δραστικά, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν την τουρκική απαίτηση. Ο σουηδός βουλευτής του αριστερού κόμματος Jonas Sjöstedt ζήτησε από την πλευρά του την ανάκληση του σουηδού πρέσβη από την Άγκυρα, ώστε να καταστήσει η χώρα του σαφές ότι «αυτά που κάνετε στην Τουρκία με τον Τύπο, δεν μπορείτε να τα κάνετε στη Σουηδία»...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές - Σερβία: Tελικα αποτελεσματα 48,23% και 131 εδρες στις 250 συγκεντρώνει το κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς
26 Απριλίου 2016 04:41
Οι εκλογές στη Σερβία επιβεβαιωσαν οτι το Προοδευτικό Κόμμα του πρωθυπουργού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκεντρωσε το 48,2% των ψήφων και 131 εδρες χανοντας 27 εδρες, σύμφωνα με τις τελικές προβλέψεις. Το παραπάνω ποσοστό δινει στο κόμμα την απόλυτη αυτοδυναμία στη βουλή. Οι συμμαχοι του Προοδευτικου Κομματος Σοσιαλιστές είναι στη 2η θέση καθώς συγκεντρώνουν το 10,98% των ψήφων και 29 εδρες, χανοντας 15 εδρες, ενώ το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι - που αθωώθηκε, τον περασμένο μήνα, από το Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, για τις κατηγορίες περί εγκλημάτων πολέμου - έρχεται τρίτο με ποσοστό 8,09% και μπαινει στη Βουλη μετα από 4 χρονια παιρνοντας 22 εδρες.
Το δεξιο Δημοκρατικο κομμα (DS) πηρε 6,04% και 16 εδρες, χανοντας 5, το πρωτοεμφανιζομενο κομμα Φτανει !Μεχρις Εδώ πηρε 6,03% και 16 εδρες, το (νέο) Φιλελευθερο Κομμα Σερβιας παιρνει 5,03% και μετα από 4 χρονια ξαναμπαινει στη Βουλη με 13 εδρες, το Δημοκρατικο Κομμα (DSS) του πρωην προεδρου Βοισλαβ Κοστουνιτσα πηρε 5% και 13 εδρες, χανοντας 5, η Συμμαχια των Ουγγρων της Βοιβοντινας παιρνει 1,51% και 4 εδρες, χανοντας 2, η πρωτοεμφανιζομενη Βοσνιακη Δημοκρατικη Ενωση παιρνει 0,84% και 2 εδρες, το Κομμα της Δημοκρατικης Δρασης του Σαντζακ (Αλβανοι) παιρνει 0,78% και 2 εδρες χανοντας 1, το πρωτοεμφανιζομενο Πρασινο κομμα 0,64% και 1 εδρα, και το κομμα Δημοκρατικης Δρασης 0,43% και 1 εδρα χανοντας 1.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Οχι 80 αλλά ...129 Αστυνομικούς έχει ο Φλαμπουράρης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθνικό νόμισμα... ή πάντα μνημόνια κι εξαθλίωση
Χωρις εθνικο νομισμα δεν υπαρχει ΣΩΤΗΡΙΑ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτός ο καθυστερημένος ο κλαρινοκάγκουρας ''αγάπη μόνο'' εμφανιστηκε στην εκπομπη του Σεφερλη, και ο αδερφός του, είναι γνωστοί στην 'Εδεσσα ως φασιστάκια της ΧΑ, και όπου τους πετυχαίνουν αντιφασίστες, έχει πολύ τρέξιμο μαθαίινω
Η πάτος της ελληνικής τηλεόρασης δεν έχει τέλος, δίνοντας βήμα στον κάθε ανθυποκαθυστερημένο Δείτε να ξεράσετε
Το ρεσιτάλ παρακμής συνεχίζεται: Ο «αγάπη μόνο» έδιωξε την Νομικού από την εκπομπη «ΟΛΑ» του Αναστασιαδη Η ελληνική τηλεόραση αγγίζει... πάτο και τα παραδείγματα ουκ ολίγα. Τελευταίο; Ο πιτσιρικάς από την Έδεσσα που ζει το όνειρό του, μοιράζοντας αγάπη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πορτοσάλτε διαμαρτύρεται για την απεργία των δημοσιογράφων, ζητώντας να παραμείνει ελεύθερη η πρόσβαση των πολιτών στην παραπληροφόρηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η καθημερινότητα στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στην Υεμένη... κανείς δεν μιλά γι' αυτή την "καθημερινότητα"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των S 300 στο Ιράν! Τη βαψατε νεοαποικιοκράτες...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
12χρονη "τρομοκράτης" φυλακίστηκε για 75 μερες στις φυλακές του ναζιστικού-σιωνιστικού καθεστώτος... Τι της συνέβη στις φυλακές των ανθρωπόμορφων σιωνιστικών γουρουνιών;
Η Ντίμα, η μικρή 12χρονη Παλαιστίνια, που φυλακίστηκε για 75 μέρες στις φυλακές των σιωνιστών του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... "αποφυλακίστηκε". Δείτε πως χάνεται το βλέμμα της, τη εντύπωση απουσίας από την πραγματικότητα εκφράζουν αυτά τα μάτια... Τα απλανή μάτια στο κενό... πρέπει να πάρουν εκδίκηση! Τα κτήνη του Νετανιάχου, του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Τσίπρα, πως "αντιμετώπισαν" στα κάτεργα των ναζί τη μικρή Ντίμα; Που είστε "αλληλέγγυοι" της πουλημένης ψευδοαριστεράς; Μόνο το μολύβι των όπλων κατανοούν τα σιωνιστικά κτήνη, κι η πατρίδα θα κερδηθεί μόνον με τον ένοπλο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού! * Στις σιωνιστικές φυλακές του Νετανιάχου, βρίσκονται φυλακισμένα 400 παιδιά, 12 - 17 ετών και μεταξύ τους 16 κοριτσάκια...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω στην ανακοίνωση των "αλληλέγγυων" καταληψιών: "θα ζήσουμε μαζί"! Τώρα κατάλαβα γιατί ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ...
ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (η πολυεθνική..): "Καλώς τους" λέγετε η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόσφυγες και μετανάστες, "Θα ζήσουμε μαζί" γράφει η ανακοίνωση των καταληψιών "αλληλέγγυων" του City Plaza... Υλοποιείτε στην ΠΡΑΞΗ το όραμα (τους) της ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ Ελλάδας Διαβάζω στην ανακοίνωση των "αλληλέγγυων" καταληψιών: "θα ζήσουμε μαζί"! Τώρα κατάλαβα γιατί ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα - Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία - Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις
Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό και ενόψει της 48ωρης γενικής απεργίας οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. - Στην Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου. - Στη Χαλκίδα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλ. Αγοράς «Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του. Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Της έπιασε τα ζυζιά και μετά έσπρωξε τον λούτσο του στο νουνάκι της και τη μάμησε. Τέλος η λαλακία!" Θεμοκωστοπουλική γλώσσα που λάνσαραν από τη δεκαετία του '90 και μετά τα life style περιοδικά. Η γελοία σεμνοτυφία μιας πορνογραφίας που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό της.
Βλέπω να έχει αφήσει ρίζες, πάντως. Και κάθε φορά θέλω να φωνάξω:
- Γράψε, ρε αδερφέ, τις λέξεις, όπως τις σκέφτεσαι! Εκτός κι αν σκέφτεσαι λούτσους, νουνάκια και λαλακίες, οπότε πάσο! Κάνε κι ένα σεξάκι, να είσαι μέσα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Καζαντζάκης πέρασε σχεδόν όλα τα χρόνια της Κατοχής στο εξοχικό του στην Αίγινα, βασανιζόμενος από το ερώτημα αν αξίζει τον κόπο η αντίσταση στη φασιστική λαίλαπα. Αν θα είναι, δηλαδή, αποτελεσματική. Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που, αν και σαφώς τοποθετημένοι κατά της Χούντας, κανοναρχούσαν, πρωί και βράδυ, το τροπάρι της αναποτελεσματικότητας κάθε μορφής αντιδικτατορικής αντίστασης.
Ουδέποτε έλειψαν οι μεμψιμοιρούντες. Οι οποίοι, φυσικά, βρίσκουν ασήμαντους και χωρίς νόημα τους μικρούς καθημερινούς αγώνες, την επίμοχθη προσπάθεια να υπάρξουν, έστω και σε περιορισμένη έκταση, αντιστάσεις. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και την εποποιία του ΕΑΜ ή τη μεγαλειώδη εξέγερση του Νοέμβρη 1973, θα την έβρισκαν ανώφελη, ασήμαντη και αναποτελεσματική. Πόσο μάλλον, μια απεργιακή κινητοποίηση ή μια διαδήλωση...