Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τεταρτη 27 Απριλιου 2016


Τελ Αβίβ: Η συγκέντρωση ακροδεξιων σιωναζι του Λικουντ στις 19 Απριλη για τον στρατιώτη που εκτέλεσε εν ψυχρω βαρια τραυματισμενο Παλαιστίνιο
Χιλιάδες ακροδεξια σιωναζιστικα τομαρια συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ αυτή την εβδομάδα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια, που εκτέλεσε εν ψυχρω τον 21 ετών Παλαιστίνιο, Αbd al-Fattah al-Sharif, ενώ αυτός βρισκόταν τραυματισμένος αιμοφυρτος και ακίνητος χωρις τις αισθησεις του στο έδαφος, , στην κατεχόμενη πόλη της Δυτικής Όχθης Χεβρώνα. Το μέλος της ειρηνευτικης ισραηλινής ομάδας δικαιωμάτων B'Tselem, που είχε καταγράψει και δημοσιεύσει την εκτέλεση του Παλαιστίνιου από τον Ερόλ Αζάρια, δέχεται τώρα απειλές για τη ζωή του. Οι ισραηλινοναζί, από όλη τη χώρα, που κατέβηκαν στην Πλατεία Ραμπίν, τον βασικό χώρο του Τελ Αβίβ για τις μεγάλες δημόσιες διαμαρτυρίες, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του στρατού να καταδικάσει τον στρατιώτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το βίντεο είναι των Ισραηλινών Dan Cohen ο οποίος είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης και συμπαραγωγός της επερχόμενης ταινίας Killing Gaza, και David Sheen ανεξάρτητου συγγραφέα και σκηνοθέτη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ - ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ - ΒΙΝΤΕΟ απο το " ΑΓΡΙΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ στα Carrefour " !!! Την ώρα που τα αστικά ΜΜΕ έδειχναν πλάνα απο την περιοδεία του Ομπάμα σε Γερμανία και Αγγλία για να υπογραφεί η " Διατλαντική Συνθήκη Εμπορίου" (T.T.I.P.) και που στο Αννόβερο 300.000 κόσμος διαδήλωνε ενάντια σ'αυτό ... σε μιά μικρομεσαία και γενικά συντηρητική ( πριν απο την κρίση) πόλη της Γαλλίας , μιά αρμαθιά ανυπότακτων Γαλατών ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ !!!
Όπως εξηγούν και στο βίντεο βάση του Νόμου μπορεί κανείς να "δοκιμάσει " τα προϊόντα και αν δεν μείνει ικανοποιημένος μπορεί να μήν τα αγοράσει ! Αφού σας επισημάνω καλά μου παιδιά και απανταχού της γής ανυπόταχτοι ότι και στην Ελλάδα υπάρχει ανάλογος Νόμος ( να σημειωθεί παρακαλώ αυτό!) θα συνεχίσω λέγοντας ότι μοίρασαν προκυρήξεις και δήλωσαν στην κάμερα τα εξής : Είμαστε εδώ ,σε μιά Γαλλική Πολυεθνική που καταπιέζει και εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους , που αγνοεί τα συνδικαλιστικά αιτήματα , που κάνει φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων , ελέγχει και καταστρέφει τους μικρούς παραγωγούς στον Αγροδιατροφικό τομέα και δηλητηριάζει τον πληθυσμό με προϊόντα πολυθνικών όπως η Μονσάντο και η Νεστλέ που περιέχουν μεταλλαγμένα ! * Σημαντική λεπτομέρεια : Όπως θα δείτε και στο βίντεο δοκίμαζαν κυρίως προϊόντα που δεν τα θεωρούν εντάξει ( όπως κόκα -κόλα , Νεστλέ κ.α) και τα παράταγαν ως απαράδεκτα ! Απο ότι μπορείτε να δείτε και μόνοι σας το καταχάρηκαν και η διεύθυνση του καταστήματος όπως και η αστυνομία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα !
Ρωτάω λοιπόν ο Προβοκάτορας : φαντάζεστε τί θα παιζόταν άν κάτι τέτοιο γινόταν μαζικά και παντού ? ‪#‎GLOBALDEBOUT‬ ένα πράγμα ??? Παγκόσμια ??? ε ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η Ελληνική γλώσσα ομιλείται και γράφεται αδιαλείπτως για 4.000 και πλέον έτη, ενώ βρίσκεται σε διαρκή μέθεξη με την επιστήμη και τον πολιτισμό, προσδίδοντας, μάλιστα, στον Ελληνισμό πανανθρώπινη διάσταση, που τον μετουσιώνει σε οικουμενικό αγαθό.'' "Επιπρόσθετα, η 20η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία ενάρξεως της 1ης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας, η οποία λειτούργησε κομβικά για την Ελληνορθόδοξη παράδοση και τη μεταγενέστερη πολιτιστική επιρροή της ανά τον κόσμο.'' ''"Συνεπώς, με την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Ημέρας Παγκόσμιας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού», δημιουργείται ένα τρίπτυχο, που συνδέει τη γλώσσα και τον πολιτισμό με το ιστορικό γίγνεσθαι, καθώς και τη διαχρονική και διατοπική παρουσία του Ελληνισμού."
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Νικόλαος Κοτζιάς ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Νικόλαος Φίλης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Αριστείδης Μπαλτάς Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ιωάννης Αμανατίδης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι στα λευκά κελλιά - Νίκη στον αγώνα της Fadik Adiyaman
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Απρίλιου στις 6 μ.μ στην ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ) που καλεί η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» απαιτώντας να γίνει δεκτό το αίτημα της FADIK ADIYAMAΝ, να σταματήσει η φυλάκισή της στην απομόνωση και να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, δίπλα στις συντρόφισσες της. Να είμαστε εκεί ! Η Fadik Adıyaman συνελήφθη στις 2 Φεβρουάριου 2016 στην Τουρκία, Κρατείται μόνη της, σε ένα μικρό κελί, στην φυλακή, τύπου Τ, Tekirdağ. Συνεχίζει την απεργία πείνας εδώ και 86 μέρες, κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών. Η Fadik Adıyaman είναι αγωνίστρια και έχει δύο παιδιά. Έμενε στην περιοχή Αρμουτλού και συμμετείχε εκεί σε κάθε δράση, για το νερό, το ρεύμα, το δικαίωμα στέγασης. Καθώς και σε δράσεις κατά του γκρεμίσματος των σπιτιών και της διαφθοράς. Συμμετείχε επίσης στον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων, αλληλέγγυα στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου που διεξήγαγαν από τον Οκτώβρη του 2000 μέχρι το Γενάρη του 2007. Εξαιτίας του αγώνας της, καταδικάστηκε ως μέλος παράνομης οργάνωσης και αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία. Ήρθε στην Ελλάδα και συμμετείχε στους αγώνες για τα δικαιώματα των λαών και των εργαζομένων.
Το ελληνικό κράτος την κράτησε άδικα προφυλακισμένη από τον Ιούλιο 2014 έως τον Γενάρη 2015 που δικάστηκε στη Μυτιλήνη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και το Εφετείο της εκκρεμεί. Προηγουμένως είχε και πάλι συλληφθεί, στην Πλατεία Συντάγματος, κάνοντας απεργία πείνας για συμπαράσταση στους φυλακισμένους αγωνιστές της Τουρκίας. Παραπέμφθηκαν για ρύπανση του περιβάλλοντος και αθωώθηκαν πανηγυρικά. Μια αγωνίστρια λοιπόν που όλη τη ζωή της πάλεψε, βασανίστηκε, φυλακίσθηκε, αλλά ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Τώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η Τουρκία των λευκών κελιών με κάθε μέσον συνεχίζει την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Ακόμα και για βασικά δικαιώματα δίνεται μάχη. Και η μάχη αυτή συνδέεται άμεσα με την διεθνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες καθώς αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Τούρκικης εξουσίας πίσω από το προσωπείο της «ασφαλούς τρίτης χώρας» που η επαίσχυντη πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας της φοράει. Είναι καθήκον μας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα της μέχρι τη νίκη.
Αθήνα, 25/4/2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα από την Παλαιστινη
Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν σήμερα το πρωί έναν νεαρό άνδρα και μια νεαρή γυναίκα, παλαιστινιακής καταγωγής αγνώστου ταυτότητας, μέχρι στιγμής, στο σημείο ελέγχου Qalandiya, βόρεια της Ιερουσαλήμ, με το πρόσχημα της απόπειρας επίθεσης με μαχαίρι. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν βαριά τους δύο νέους προκαλώντας τους σοβαρό τραυματισμό και δεν άφησαν το προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου να τους προσεγγίσει ώστε να τους παράσχουν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "μετριοπαθείς εξεγερμένοι", την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων... βομβάρδισαν τις Αρμένικες συνοικίες στο Χαλέπι
Όπως είναι, πλέον, απολύτως φυσιολογικό, αυτές οι ειδήσεις δεν απασχολούν τα δυτικά ΜΜΕ κι ειδικότερα τα εγχώρια. Με σαφή την ανάμειξη της Τουρκίας, οι "μετριοπαθείς" δολοφόνοι (αυτοί που ευλόγησε ο Μπεργκόλιο κι η παρέα του στη Λέσβο), για λογαριασμό της Τουρκίας βομβάρδισαν τις Αρμένικες συνοικίες στο Χαλέπι, την 101η επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στο Χαλέπι, οι συνοικίες Suleymaniye και Ashrafieh, δέχθηκαν βομβαρδισμούς, που προκάλεσαν το θάνατο 17 Αρμενίων, μεταξύ αυτών 3 παιδάκια και μία γυναίκα. Τραγικές ώρες έζησαν oι Αρμένιοι της Συρίας, με δεδομένη την έλλειψη νερού για την κατάσβεση των πυρκαγιών που προκλήθηκαν στις Αρμένικες γειτονιές. Μια επίθεση, που παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός και που για τον Μπεργκόλιο και την παρέα του, την "πολιτισμένη" δύση... τίποτα δεν συμβαίνει κι όλα είναι ευθύνη του "δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας" και του προέδρου Άσαντ, που δεν εγκαταλείπει τη χώρα του στους νεοαποικιοκράτες. Οι Αρμένιοι τιμούσαν τη μαύρη 101η επέτειο της σφαγής 1.500.000 εκατομμυρίων ανθρώπων από τους Τούρκους, στις Χριστιανικές εκκλησίες τους, που προστατεύει το "δικτατορικό" καθεστώς του Άσαντ κι οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά. Σύμφωνα τον Αρμένιο Sevag Tashdjian, κάτοικο στο μαρτυρικό Χαλέπι, οι "τρομοκράτες υποστηρίζονται από την Τουρκία... μπαινοβγαίνουν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, μεταφ΄λεροντας όπλα και ενισχύσεις... οι βομβαρδισμοί ήταν δώρο της Τουρκίας... ολόκληρες γειτονιές πήραν φωτιά και προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τους γέροντες, τους αρρώστους, που είχαν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους, μεταφέροντάς τους σε ασφαλή υπόγεια καταφύγια". Η σιγουριά των Αρμενίων στο Χαλέπι, για εγκληματικούς βομβαρδισμούς-"τουρκικά δώρα", συνδέεται και με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Yerevan, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο που έχει δοθεί η ονομασία της μαρτυρικής Συριακής πόλης "Χαλέπι". Επίσης, υπήρξαν εκρήξεις βομβών και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πάντα με την ευκαιρία της Γενοκτονίας του 1915, από την Τουρκία.
Οι Αρμένιοι στη Συρία, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στην ιμπεριαλιστική επίθεση, μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή... Οι Αρμένιοι της Συρίας, όπως κι οι Ελληνορθόδοξοι, είναι στο στόχαστρο των "εξεγερμένων" για τη "δημοκρατία" στη Συρία και κυρίως του Τουρκικού καθεστώτος... Γιατί δεν συμβιβάστηκαν, δεν εξαγοράστηκαν, δεν λιποτάκτησαν, δεν μπήκαν στα δουλεμπορικά του Ερντογάν για να περάσουν το Αιγαίο... πολέμησαν για την πατρίδα και την εθνική τους κυριαρχία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Ρωσία η οργάνωση των Τατάρων Mejlis της Κριμαίας χαρακτηρίστηκε παράνομη και τρομοκρατική
Συμφερούπολη 26 Απριλίου - RIA Novosti. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κριμαίας έχει αναγνωρίσει τον δημόσιο οργανισμό ' οι Mejlis των Τατάρων του λαού της Κριμαίας » ως εξτρεμιστική οργάνωση και απαγόρευσε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, δήλωσε ο ανταποκριτής του RIA Novosti από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Στη απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας ενός μηνός. Ο ισχυρισμός σχετικά με την απαγόρευση των Mejlis ήρθε στο δικαστήριο από την Εισαγγελέα της Κριμαίας Ναταλία Polonskaya. Δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει συσταθεί αποκλειστικά για τις αντι-ρωσικές δραστηριότητες, και οι ηγέτες της Ρεφάτ Chubarov και Μουσταφά Dzhemilev 'είναι μαριονέτες στα χέρια των μεγάλων δυτικών κουκλοπαικτών και οι Τάταροι της Κριμαίας χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό χαρτί». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι ηγέτες των Majlis συνεργάζονται με τους μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως οι τουρκικοί 'Γκρίζοι Λύκοι' και 'Hizb ut-Tahrir al-Islami». Οι Majlis είναι το εκτελεστικό όργανο της Kurultai (εθνικό Κογκρέσο), που θεωρούν τον εαυτόν τους αντιπροσωπευτικό τον οργανισμό για τον λαό των Τατάρων της Κριμαίας. Οι ηγέτες της Mejlis Chubarov και Dzhemilev μίλησαν καθαρά ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και έφυγαν για την Ουκρανία. Για τις ακραίες δηλώσεις τους, που υποκίνησαν εθνική διχόνοια, το 2014 τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ρωσία για πέντε χρόνια. Και οι δύο πολιτικοί είναι επίσης οι διοργανωτές του αποκλεισμού των τροφίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας στην χερσόνησο. Για τους Majlis επενέβη νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ John Kirby ο οποίος προέτρεψε τις αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση για την απαγόρευση της οργάνωσης. Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε στην απάντηση του ότι η απόφαση του Majlis είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εβδομάδα των Παθών, συνεχίζεται στην Συρία. Οι Σταυροφορίες της Δύσης, συνεχίζονται... Κι ο Χριστός, ξανασταυρώνεται...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nεα από την Παλαιστινη
Η 24χρονη Maram Salih Hassan Abu Ismail, μητέρα δύο παιδιών, είναι το θύμα της εξωδικαστικής εκτέλεσης της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας Ισραηλινού στρατιώτη, στο σημείο ελέγχου Qalandiya, βόρεια της Ιερουσαλήμ, σήμερα το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε 15 φορές από τους φύλακες του σημείου ελέγχου. Αμέσως μετά, ένα παιδί έτρεξε προς το μέρος της, το οποίο πυροβόλησαν και αυτό θανάσιμα. Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματα τους, ενώ οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εμπόδιζαν το προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου να προσεγγίσει ώστε να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Κανένας Ισραηλινός δεν έχει τραυματισθεί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι γίνεται στην Καρυπίδης; Αγωνία στους 1400 εργαζομένους
27/4/2016 14.00
Θολό είναι το τοπίο και το μέλλον στην αλυσίδα Καρυπίδης, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Βόρεια Ελλάδα με 130 καταστήματα και 1400 εργαζόμενους, καθώς οι πληροφορίες είναι συγκρουόμενες. Σε επικοινωνία που είχε με τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας και ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Άρη, κ. Θοδωρή Καρυπίδη ο τελευταίος ανέφερε ότι στόχος είναι η εταιρεία να ενταχθεί στο άρθρο 106β του προπτωχευτικού δικαίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Αφοι Καρυπίδη αναφέρεται ότι «Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της. Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία».
Πληροφορίες για στροφή της Καρυπίδης προς το άρθρο 99 έχει και η πλευρά των εργαζομένων όπου όπως ανέφερε ο νέος, και ιδιαίτερα δραστήριος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδα κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων από την Ημαθία θα είναι παρόντες στις δικαστικές αίθουσες ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση που η εταιρεία προστατευθεί από το άρθρο 99. Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης ανέφερε ότι ο ίδιος έχει φροντίσει ώστε να αποπληρωθούν παλαιά χρωστούμενα στους εργαζόμενους, για τα οποία δεν ευθύνεται η διοίκηση Καρυπίδη και ότι θα φροντίσει για την πλήρη αποπληρωμή τους καθώς στόχος των κινήσεων είναι να εξυγιανθεί η αλυσίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά Καρυπίδη η εταιρεία θα κινηθεί δικαστικά κατά της Μαρινόπουλος, η οποία "έτρεχε" της αλυσίδα έως τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς θεωρεί ότι από την συνεργασία αυτή προκλήθηκαν ζημίες στην Καρυπίδης ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Στην επόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους είναι απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ η πλευρά της διοίκησης αναμένεται να ανακοινώσει συμφωνία με αλυσίδα του κλάδου με στόχο την επιστροφή στην κανονική λειτουργία της Καρυπίδης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάθοδο στην Αθήνα για το ασφαλιστικό ετοιμάζουν οι αγρότες
27/4/2916 8.00
Αντιμέτωπη εκ νέου με το μέτωπο των αγροτών φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή. Όπως δήλωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο ΣΚΑΪ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στη Βουλή. «Την πρώτη ημέρα θα συμμετέχουμε με τα τρακτέρ μας στους νομούς και τη δεύτερη θα κατέβουμε με λεωφορεία στην Αθήνα» δήλωσε ο κ. Μπούτας. Μεταφέροντας, δε, το κλίμα που επικρατεί στην επαρχία, μια ημέρα μετά τη δήλωσή του στη Βουλή ότι «αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορείτε να έρθετε στα χωριά σας», ο Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι «εγώ πηγαίνω στα χωριά και οι άνθρωποι βρίζουν και μου λένε για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "αν θέλουν ας ξαναέρθουν να πάρουν ψήφο ή να μας δικαιολογήσουν την ψήφο που θα ρίξουν για το ασφαλιστικό"». Όσο για το αν θα κάνουν Πάσχα οι αγρότες ο κ. Μπούτας αρκέστηκε στο σχόλιο «αρνί θα ψήσουμε ας είναι και μαύρο».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκρεμίζει την κληρονομιά του Κεμάλ
27/4/2016 10.00
«Σεισμό» έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δήλωση του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ισμαήλ Καχραμάν, ο οποίος μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση που επιδιώκει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ένα νέο «θρησκευτικό Σύνταγμα που έχει ανάγκη η χώρα». Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία δέχεται επικρίσεις αλλά και καταδικάζεται από ευρωπαϊκά όργανα για αυταρχικότητα σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όπως είναι αναμενόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και μελών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Η ιδέα του «θρησκευτικού Συντάγματος» βάζει στο στόχαστρο την κοσμικότητα του σύγχρονου τουρκικού κράτους, η οποία είναι μία από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες αυτό φτιάχτηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μάλιστα ο Καχραμάν, ο οποίος ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη της σύνταξης του νέου Συντάγματος, στη δήλωσή του έκανε αναφορά στην κοσμικότητα λέγοντας: «Είμαστε μια μουσουλμανική χώρα και ως εκ τούτου χρειαζόμαστε θρησκευτικό Σύνταγμα. Στο νέο Σύνταγμα δεν θα πρέπει να παίζει πια ρόλο ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους». Λίγο μετά τις δηλώσεις ο Μουσταφά Σεντόπ, επίσης του AKP και επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τη σύνταξη του νέου κειμένου της συνταγματικής αναθεώρησης, δήλωσε πως στο προσχέδιο που συντάσσεται υπάρχει ρητή αναφορά στην κοσμικότητα του κράτους και το κόμμα του δεν έχει κάνει καμία σχετική συζήτηση για αφαίρεση αυτής της αναφοράς.
Διαδηλώσεις
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της και συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το εθνικιστικό MHP αντέδρασαν ασκώντας έντονη κριτική στον Καχραμάν και στην κυβέρνηση, ενώ έγιναν και συγκεντρώσεις με αφορμή το θέμα, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν και συλλήψεις από την αστυνομία. Βλέποντας τις αντιδράσεις ο Καχραμάν προσπάθησε να ανασκευάσει υποστηρίζοντας σε νέες δηλώσεις του πως «η ιδέα της κοσμικότητας έχει χρησιμοποιηθεί στην Τουρκία για τον περιορισμό των ελευθεριών και ένας πιο ξεκάθαρος ορισμός που δεν στρέφει το κράτος απέναντι στον λαό και τον λαό απέναντι στο κράτος θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο νέο Σύνταγμα». Σημειώνεται εδώ ότι η συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προεδρικού αξιώματος και άρα την εκχώρηση ακόμη μεγαλύτερων εξουσιών στον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία για να κάνει ακόμη μία επίδειξη δύναμης.
Η Ευρώπη
Η αυταρχικότητα με την οποία αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων η τουρκική ηγεσία έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ΕΕ, παρά την πρόσφατη υποχώρηση της Μέρκελ στο αίτημα για τη δίωξη κωμικού επειδή «γελοιοποίησε» τον πρόεδρο Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα, χθες ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σχολιάζοντας τις πρόσφατες απαγορεύσεις εισόδου στην Τουρκία δημοσιογράφων τόνισε: «Μαύρες λίστες με ονόματα δημοσιογράφων δεν έχουν θέση σε μια Δημοκρατία». Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες αφότου απαγορεύτηκε σε φωτορεπόρτερ της Bild η είσοδος στην Τουρκία και λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη απαγόρευση σε δημοσιογράφο του ARD. Η εξέλιξη πάντως που αναμένεται να «πονέσει» περισσότερο την τουρκική ηγεσία είναι η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR), με την οποία αναγνωρίζεται ότι η θρησκευτική μειονότητα των Αλεβιτών στην Τουρκία δεν τυγχάνει ίσης μεταχείρισης από το κράτος. Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική απόφαση τονίζεται ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας της δεύτερης μεγαλύτερης θρησκευτικής κοινότητας της Τουρκίας που είναι οι Αλεβίτες και οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται καν ως θρησκευτική μειονότητα από το τουρκικό κράτος.
ΓΕΝΕΥΗ Ελβετικό χαστούκι στον σουλτάνο
Ανάστημα απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που έχουν πάρει η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όρθωσαν χθες οι Αρχές της Γενεύης, ενώ την ίδια ώρα η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» δίνει συνέχεια με εμπρηστικό σκίτσο στην κόντρα των ολλανδικών ΜΜΕ με την Τουρκία που ξέσπασε μετά τη δίωξη της δημοσιογράφου Εμπρού Ομάρ. Στη Γενεύη, ο δήμος της πόλης αποφάσισε να μην αποσυρθεί φωτογραφία του Ντεμίρ Σενμέζ, από έκθεση φωτογραφίας στην Πλατεία των Εθνών, όπως ζήτησε η τουρκική κυβέρνηση. Η φωτογραφία έδειχνε πλήθος από πορεία στην Τουρκία το οποίο κρατούσε πανό με το πρόσωπο του Μπερκίν Ελβάν (του νεαρού που έχασε τη ζωή του από ευθεία βολή δακρυγόνου στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Γκεζί το 2013) και με το σύνθημα «Ονομάζομαι Μπερκίν Ελβάν, η αστυνομία με σκότωσε κατ' εντολήν του πρωθυπουργού». Η φωτογραφία Η παρουσίαση της φωτογραφίας στο πλαίσιο της έκθεσης, με τη λεζάντα «Τιμή στον Μπερκίν Ελβάν που τραυματίστηκε από την τουρκική αστυνομία και πέθανε στην Κωνσταντινούπολη μετά από 269 μέρες σε κώμα», είχε προκαλέσει την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης που είχε ζητήσει την απόσυρσή της. Την ίδια ώρα, η ολλανδική «De Telegraaf» κυκλοφόρησε με σκίτσο στο πρωτοσέλιδό της, στο οποίο παρουσιάζεται το χέρι του Ερντογάν που έχει τη μορφή πιθήκου να συνθλίβει με την παλάμη την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ομάρ. Η Ομάρ είχε συλληφθεί προσφάτως καθώς σε άρθρο της στην εφημερίδα «Metro» είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «μεγαλομανή δικτάτορα» και «Σουλτάνο». Η δημοσιογράφος πλέον είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να εγκαταλείψει το έδαφος της Τουρκίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΝΑΤ είχε προειδοποίησει για το «Παναγία Τήνου» εδώ και μια εβδομάδα
Με σχετική επιστολή προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας
26.4.2016 | 23:30
Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) είχε ενημερώσει από τις 18 Απριλίου με σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας πως το «Παναγία Τήνου» είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, έπειτα από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου. Τη συγκεκριμένη ενημέρωση αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ . Προσθέτουν δε ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσκαρ Λαφοντέν: Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτο
Πρώην ηγέτης του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...
«Το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο, διότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να εξοφλήσει τα χρέη της» τονίζει ο Όσκαρ Λαφοντέν, πρώην ηγέτης του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Αυτό το κούρεμα πρέπει φυσικά να γίνει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Υπάρχουν μάλιστα ιστορικά παραδείγματα, όπως είναι η συμφωνία του Λονδίνου του 1953 με την οποία ‘κουρεύτηκε΄ μεταπολεμικά το χρέος της Γερμανίας» σημειώνει ο κ. Λαφοντέν και προσθέτει: «Πρέπει το ‘κούρεμα’ να είναι υπολογισμένο έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να είναι σε θέση, όταν αναπτυχθεί ξανά , να μπορεί να εξυπηρετήσει το υπόλοιπο χρέος της. Μόνο το ‘κούρεμα’ δεν θα είναι αρκετό» υπογραμμίζει ο Όσκαρ Λαφοντέν που αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να μετάσχει σε ημερίδα με θέμα «Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης» την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (EReNSEP).
Ο κ. Λαφοντέν εκτιμά ότι «η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητεί κανείς. Η ελπίδα, η πεποίθηση ότι μπορεί κανείς να δώσει ώθηση στην οικονομία με το να περικόπτει τα εισοδήματα, τους μισθούς, τις συντάξεις ή τις κρατικές δαπάνες είναι μια ιδεολογική στενοκεφαλιά… Δυστυχώς οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων χωρών στην Ευρώπη γίνονται τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερες. Η Ευρώπη κινδυνεύει να καταρρεύσει. Η κύρια αιτία είναι ο λανθασμένος σχεδιασμός της Νομισματικής Ένωσης. Χώρες με αδύναμη οικονομία χρειάζονται ένα αδύναμο νόμισμα, χώρες με ισχυρή οικονομία χρειάζονται ένα ισχυρό νόμισμα. Επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες χάνουν οι μεν, ενώ οι άλλοι, ιδίως η Γερμανία κερδίζουν. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά μακροπρόθεσμα». Σύμφωνα με τον πρώην ηγέτη του Die Linke «κάθε αριστερή κυβέρνηση, κάθε κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ένα αριστερό κόμμα, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στην Πορτογαλία ή την Ισπανία έχει μόνο τότε τη δυνατότητα να βελτιώσει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα της αν ξεφύγει από τις επιταγές της τρόικας, ή καλύτερα αν απεγκλωβιστεί από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δηλαδή αν αποκτήσει ξανά μερικώς την αυτονομία της νομισματικής πολιτικής της. Τότε θα μπορέσει μέσω υποτιμήσεων να αμυνθεί κατά του γερμανικού ντάμπιγκ μισθών.
Αυτή είναι μια εφικτή λύση για να μπορέσουν αυτές οι χώρες να αποκτήσουν περιθώρια κινήσεων και να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση… Η αριστερά δυναμώνει, αυτό απέδειξαν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, όταν οι άνθρωποι έχουν την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η αυστηρή πολιτική λιτότητας, η οποία συνδέεται με την περικοπή συντάξεων, μισθών και κρατικών δαπανών. Με αυτήν την ελπίδα ενισχύεται η αριστερά. Αν όμως αποτύχει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση τότε αυτό είναι ήττα για όλη την αριστερά στην Ευρώπη. Γι αυτό υπολογίζω στο να καταφέρουν, είτε η Ελλάδα είτε η Ισπανία είτε η Πορτογαλία είτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερωθούν από τους εξαναγκασμούς των νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών συνθηκών και να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Ο Όσκαρ Λαφοντέν τάσσεται υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στο υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα (European Monetary System / EMS), στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και η Δανία. Το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα επιτρέπει ανατιμήσεις και υποτιμήσεις και υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει αν το νόμισμα υποτιμάται ή ανατιμάται πολύ. «Είμαι πεπεισμένος ότι σε μια τέτοια νομισματική κατάσταση η ελληνική οικονομία σιγά-σιγά θα ανέκαμπτε» υποστηρίζει ο κ.Λαφοντέν και προσθέτει: «Αποφασιστικό σε ένα τέτοιο νομισματικό σύστημα είναι το να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα μερική αυτονομία στην άσκηση νομισματικής πολιτικής. Με μια δημοκρατικά ελεγχόμενη Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε η Ελλάδα να χρηματοδοτήσει ξανά τις επενδύσεις της και δεν θα ήταν εξαρτημένη ούτε από τις αγορές, ούτε από τους οίκους αξιολόγησης».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό , ο κ.Λαφοντέν τονίζει πως «πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή σύμβαση για την υποδοχή ανθρώπων οι οποίοι διαφεύγουν από τον πόλεμο και την πολιτική δίωξη. Δυστυχώς η Ευρώπη σε αυτό το θέμα απέτυχε πλήρως». Ερωτηθείς τέλος για την πρωτιά του ακροδεξιού υποψήφιου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία , ο Όσκαρ Λαφοντέν τονίζει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αυστρία είναι ένας λόγος για μεγάλη ανησυχία. Τα κοινοβουλευτικά κυβερνητικά συστήματα στην Ευρώπη, τα οποία κυριαρχούνται από νεοφιλελεύθερα κόμματα, έχουν ως αποτέλεσμα να μην επικρατεί πλέον η βούληση του λαού στα κοινοβούλια. Αυτή είναι η πραγματική αιτία για την ενίσχυση των δεξιών κομμάτων. Οι αυστριακές προεδρικές εκλογές είναι μια επιπλέον απόδειξη. Και στο δρόμο για την άμεση δημοκρατία μπορούμε να επιτύχουμε να κυριαρχήσει ξανά η θέληση της πλειοψηφίας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους δρόμους για τους λαθρομεταναστες οι κάτοικοι του Χαλκειούς Χιου
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, 16:12
Στο πόδι για μία ακόμη φορά βρίσκονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων. Αιτία όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι είναι το γεγονός ότι η κατάσταση εδώ κι ένα μήνα βαίνει προς το χειρότερο λόγω του αυξημένου αριθμού «προσφύγων» και λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή. Οι κάτοικοι με τη χρήση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί προς το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., εμποδίζοντας έτσι την διέλευση οχημάτων που μετέφεραν κοντέινερ προς το hotspot. Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Δαμίρη τα 10 κοντέινερ προορίζονται για τη στέγαση των υπαλλήλων της υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου μέσα σε αυτά να γίνεται η εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλουν «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες ώστε η διαδικασία να προχωρήσει επιτέλους με γοργούς ρυθμούς. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, οι κάτοικοι πλέον εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι σε οποιαδήποτε διαβεβαίωση ζητώντας επιτακτικά το κλείσιμο του κέντρου στο Χαλκειός. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν το πρωί της Νέας Τετάρτης στο κέντρο της πόλης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Η ακροδεξια προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση ξεκινά τη διαδικασία ανάκλησης του προέδρου Μαδούρο
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, 05:17
Το συμβούλιο εκλογών της Βενεζουέλας έδωσε στους ακροδεξιους αληταραδες πληρωμενους βιομηχανους ηγέτες της ακροδεξιας προδοτικης αντιπολίτευσης έγγραφο που τους επιτρέπει να θέσουν σε λειτουργία τη διαδικασία δημοψηφίσματος που μπορεί να απομακρύνει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο χτυπανε λόγω της επιδεινόμενης οικονομικής κρίσης και του εμπαργκο των ΗΠΑ.
Τριψήφιος πληθωρισμός, παραγωγικό έλλειμα μια σοβαρή ύφεση λογω του εμπαργκο των ΗΠΑ και της τεχνικης μειωσης των τιμων του πετρελαιου που εχουν επιβαλλει οι γιανκιδες και της προδοτικης προπαγανδας που κανει η ακροδεξια «αντιπολιτευση» έχουν στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στον σοσιαλιστή ηγέτη, ενώ η νίκη στις περσινές βουλευτικές εκλογές ενθάρρυναν την αμερικανοπληρωμενη ακροδεξια προδοτικη αντιπολίτευση να πιέσει για την ανάκληση του Μαδούρο. Αληταραδες βουλευτές της προδοτικης αμερικανοπληρωμενης αντιπολίτευσης αλυσοδέθηκαν δηθεν στο γραφείο του συμβουλίου εκλογών την περασμένη εβδομάδα σε διαμαρτυρία για την παράλειψή του να παραδώσει τα έγγραφα που χρειάζονται ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές - σχεδόν 4 εκατομμύρια - για να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα. Τη Μεγάλη Τρίτη γιόρτασαν την παράδοση του εγγράφου ως πολιτική νίκη και άλλαξαν σχέδι,α ώστε μια προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας να μετατραπεί σε ευκαιρία για την συλλογή υπογραφών. "Κάναμε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε την απόσυρση του Μαδούρο", είπε ο αληταρας προδοτης βουλευτής Ελάιας Μάτα σε ανάρτηση στο Twitter. "Εμείς υποστηρίζουμε την ακροδεξια αλλαγή, δεν υπάρχει τρόπος να την ανακόψει κανείς", πρόσθεσε.
Οι ακροδεξιοι προδοτες υποστηρικτές της απόσυρσης του σοσιαλιστη προέδρου, όμως, αντιμετωπίζουν μια χρονοβόρα προσπάθεια με αβέβαιο αποτέλεσμα. Η προδοτικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση χρειάζεται τώρα να ζητήσει επίσημα από το συμβούλιο εκλογών να επιβλέψει τη συλλογή περίπου 200.000 υπογραφών, και μετά να ζητήσει την άδεια για δεύτερη προσπάθεια συλλογής υπογραφών, αυτή τη φορά 4 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας. Η βουλή, όπου η ακροδεξια αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση κατέχει την πλειοψηφία, έχει περάσει νόμο για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας, αλλά το ανώτατο δικαστήριο της χώρας το οποίο υποστηρίζει τον νομιμο Προεδρο Μαδούρο σε διαμάχες με το ακροδεξιο πλεον κοινοβούλιο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την αναιρέσει.
Τη Μεγάλη Τρίτη το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κάθε συνταγματική αλλαγή που αποσκοπεί στη μείωση της διάρκειας της προεδρικής θητείας δεν μπορεί να ισχύσει αναδρομικά, ακυρώνοντας έτσι μια από τις κύριες στρατηγικές για την εκδίωξη του Προεδρου Μαδούρο από την προεδρία στην οποία εκλέχθηκε το 2013. Ο Προεδρος Μαδούρο, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του σοσιαλιστή Προέδρου Ούγο Τσάβες ως διάδοχός του προτού αποβιώσει το 2013, έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία, προτού τελειώσει η θητεία του το 2019 και έχει κατηγορήσει την ακροδεξια αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του.
"Κανείς δεν μπορεί να καταρρίψει αυτή την επανάσταση", είπε το ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Καρένο, αντιδρώντας στην είδηση της εκλογικής επιτροπής, λέγοντας ότι η ακροδεξια αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση δεν μπορεί να νικήσει την κίνηση "τσαβισμού" είτε στους δρόμους είτε στις κάλπες. Εάν η ακροδεξια αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση καταφέρει να διώξει τον νομιμο Προεδρο Μαδούρο φέτος, θα γίνουν εκλογές εκ νέου. Αλλά εάν το καταφέρει το 2017, τότε η προεδρία θα περάσει στα χέρια του τωρινού αντιπροέδρου, θέση που κρατεί ο Αριστόβουλο Ιστουρίζ, πιστό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γερμανία ανοίγει τα αρχεία της εγκληματικής δράσης πρώην ναζιστή δεκανεα στη Χιλή
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, 23:30
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξουν τα πιο πρόσφατα αρχεία για την Colonia Dignidad στη Χιλή, τόπο βασανιστηρίων και σεξουαλικών κακοποιήσεων που είχε ιδρύσει ένας πρώην ναζί, ενώ τα θύματά του απαιτούν αποζημιώσεις. "Αποφάσισα να μειώσω κατά δέκα χρόνια την περίοδο προστασίας (σ.σ. του απορρήτου των σχετικών εγγράφων), κι έτσι θέτουμε στη διάθεση των ιστορικών και των μέσων ενημέρωσης τα αρχεία που αφορούν την περίοδο από το 1986 ως το 1996", ανέφερε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, με αφορμή την προβολή στις αίθουσες μιας ταινίας με θέμα την κοινότητα που είχε ιδρύσει ο πρώην ναζί. Ο Σταϊνμάιερ υπενθύμισε ότι η περίοδος προστασίας του απορρήτου των διπλωματικών εγγράφων έχει διάρκεια 30 ετών και άρα τα αρχεία που χρονολογούνται πριν από το 1985 είναι ήδη διαθέσιμα στους μελετητές. Περίπου 120 πρώην κάτοικοι αυτής της κοινότητας αποφάσισαν να καταθέσουν ομαδική αγωγή και να απαιτήσουν αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας από το κράτος της Χιλής, το οποίο κατηγορούν ότι επέτρεψε την ύπαρξη και τη δράση "μιας από τις πλέον επικίνδυνες θρησκευτικές αιρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας", σύμφωνα με τον Βίνφριντ Χέμπελ, τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί — είναι και ο ίδιος ένα από τα θύματα.
Η αγωγή αναμένεται επίσης να στραφεί και εναντίον του γερμανικού κράτους, στο οποίο προσάπτεται ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε για να διασώσει τους υπηκόους του. Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αναγνώρισε ότι η διαχείριση από τις γερμανικές αρχές την εποχή εκείνη της υπόθεσης της Colonia Dignidad κάθε άλλο παρά περιποιεί "τιμή στην ιστορία του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας". "Για πάρα πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του 1960 ως αυτή του 1980, οι Γερμανοί διπλωμάτες στην καλύτερη περίπτωση απέστρεφαν το βλέμμα" από ό,τι συνέβαινε στην κοινότητα αυτή, σημείωσε. "Σε κάθε περίπτωση (έκαναν) ελάχιστα για την προστασία των συμπολιτών τους σε αυτή την κοινότητα". Επίσης ο Γερμανός ΥΠΕΞ παραδέχθηκε ότι ακόμη και μετά τον τερματισμό των ωμοτήτων που διαπράττονταν στην κοινότητα, οι γερμανικές αρχές δεν έδειξαν "την αποφασιστικότητα και τη διαφάνεια που ήταν αναγκαίες για να αποδοθούν ευθύνες και να αντληθούν μαθήματα".
Η Colonia Dignidad, ή "Αποικία Αξιοπρέπειας", η οποία είχε ιδρυθεί σε μια περιοχή της άγριας φύσης της νότιας Χιλής το 1961, αυτοπροβαλλόταν ως ένα ειδυλλιακό χωριό για οικογένειες. Στην πραγματικότητα, ο ιδρυτής της, πρώην δεκανέας του ναζιστικού στρατού, Πάουλ Σέφερ διοικούσε με ανείπωτη βαρβαρότητα την κοινότητα μερικών εκατοντάδων Γερμανών, υποχρεώνοντάς τους να υπακούν σε ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς που ενίοτε έφθαναν ως την δουλεία. Επίσης διέπραττε σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών. Μετά τη φυγή του το 1997, οι Χιλιανοί ανακάλυψαν ότι ο γερμανικός θύλακας αποτελούσε επίσης μυστική φυλακή όπου οδηγούνταν αντιφρονούντες και αντίπαλοι της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ, πολλοί εκ των οποίων βασανίστηκαν ή "εξαφανίστηκαν" εκεί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο «πίθηκος» Ερντογάν στο πρωτοσέλιδο της «De Telegraaf»
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, 14:51
«Το μακρύ χέρι του Ερντογάν» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ολλανδίας «De Telegraaf» στο οποίο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πίθηκος που συνθλίβει την τουρκικής καταγωγής Ολλανδή δημοσιογράφο Εμπρού Ουμάρ και μαζί την ελευθερία του Τύπου. Η σύλληψη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, της Εμπρού Ουμάρ στην Τουρκία, με την κατηγορία της προσβολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε αυτή την απάντηση της εφημερίδας. Η ρεπόρτερ τέθηκε υπό κράτηση ενώ βρισκόταν στο Κουσάντασι, καθώς μέσω του Twitter «προσέβαλε» το... πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί πολλάκις για προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας. Στην Τουρκία αποτελεί συνήθη πρακτική τα τελευταία χρόνια να μπαίνουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των social media (κυρίως του Twitter) ειδικά έπειτα από βομβιστικές επιθέσεις (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα). Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, η Έμπρου Ούμαρ συνελήφθη όταν ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό απόσπασμα άρθρου της στην ολλανδική εφημερίδα «Μετρό», μέσω του οποίου ασκούσε κριτική στον Ερντογάν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
NATO – Kυβερνηση βαζουν το Αιγαιο στο επικεντρο ανταγωνισμου… Ενώ ο γ.γ του ΝΑΤΟ επιβεβαιωνει ανοιχτα την «ευαισθησια» του ΝΑΤΟ στις τουρκικες αξιωσεις στο Αιγαιο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
To μαρτυρικό Χαλέπι δεν υποτάσσεται στους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές", του φονιάδες της δύσης! (Aleppo residents speak-out about suffering from rebels shelling (Eng Sub) (Κάτοικοι στο Χαλέπι μιλούν-out για το ποσο πάσχουν από ισλαμοφασιστικους βομβαρδισμους (Eng Sub)
Οι "μετριοπαθείς εξεγερμένοι", την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων... βομβάρδισαν τις Αρμένικες συνοικίες στο Χαλέπι
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αδίκως καταδιώχθηκε στη Μυτιλήνη ο Μουζάλας από μετανάστες; 5 χρόνια πολεμούσαν οι άνθρωποι τον "δικτάτορα" Άσαντ και τώρα τους προβάλλουν μόνο τη σημαία τους τ' αφεντικά τους...
"Αγώνες εκδημοκρατισμού" της Συρίας έδιναν για 5 χρόνια και τώρα τους παραπετάνε; Ο Μπεργκόλιο κι η παρέα του στη Λέσβο, δεν τους χρησιμοποίησαν για την προβολή του "ανθρωπιστικού" και "φιλάνθρωπου" έργου τους; Ο ψευδοεπίσκοπος Ρώμης δεν είπε πως "Οι μετανάστες είναι ένας πλούτος";
Εξέγερση από μερίδα μεταναστών σημειώθηκε στον καταυλισμό της Μόριας με θύμα τον ίδιο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον Ολλανδό ομόλογό του Τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ χρειάστηκε να επέμβουν για να επανέλθουν στην τάξη οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη. Μάλιστα, κυρίως οι ανήλικοι μετανάστες, απο την πτέρυγα των οποίων ξέσπασαν τα... επεισόδια, έφτασαν στο σημείο να καταδιώξουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, τον Ολλανδό ομολογό του και την συνοδεία τους και να τους καταβρέξουν με λάστιχα και μπουκάλια νερό που εκσφενδόνισαν προς το μέρος τους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στον χώρο. Στη συνέχεια, οι νεαροί μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους στον χώρο της Μόριας αλλά και για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, έβαλαν φωτιά σε κοντέινερς και σε κάδους απορριμάτων, άρπαξαν ξύλα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς. Από την πλευρά της η Αστυνομία δεν ενεπλάκη σε συμπλοκές αλλά έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων ώστε να μπορέσει να επιβάλλει την τάξη...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν χθες, στις 26 του Απρίλη του 1937,οι ναζί βομβαρδίζουν και καταστρέφουν την Γκουέρνικα...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Αντιδράσεις για συνέντευξη Μπαγίκ στο BBC
Διευρύνονται οι μάχες στρατού - ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία
ΑΓΚΥΡΑ.-- Σφοδρή ενόχληση της Αγκυρας για τη συνέντευξη που το βρετανικό BBC πήρε από το ηγετικό στέλεχος του PKK Κεμίλ Μπαγίκ. Από τη συνέντευξη προκάλεσε αίσθηση η απάντηση Μπαγίκ στην ερώτηση αν υπάρχει ανεπίσημη επικοινωνία και συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον «αντιτρομοκρατικό» τους συνασπισμό. Είπε ευθέως «ξεπερνά το έμμεσο, περισσότερο είναι απευθείας επικοινωνία». Οσον αφορά τις συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, που πυκνώνουν σε πολλές νοτιοανατολικές επαρχίες με σημαντικές απώλειες στον τουρκικό στρατό, ο Μπαγίκ δήλωσε ότι το ΡΚΚ «θα κλιμακώσει τον πόλεμο», αν η Τουρκία δεν τερματίσει τις «αντι-τρομοκρατικές» επιχειρήσεις. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι οι επαφές για την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ μπαίνουν στην τελική τους φάση. Σημείωσε ότι «μια νέα συνάντηση σχεδιάζεται σύντομα» και ότι μετά από «μια τελική συμφωνία που θα γίνει για τις επανορθώσεις και τον αποκλεισμό στη Γάζα αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας και η εξομάλυνση των σχέσεων».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε νέα απεργία προχώρησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους της Γαλλίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση και αντιδρώντας στην επίθεση που κλιμακώνεται εναντίον τους, ειδικά μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας SNCF.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Χιλιάδες γιατροί που δουλεύουν σε νοσοκομεία της Αγγλίας με εργασιακή εμπειρία έως 10 έτη συμμετείχαν χτες στη διήμερη απεργία που ξεκίνησε τη Δευτέρα με αιτήματα μισθολογικά και εργασιακά.
ΤΙΡΑΝΑ.-- Η κινεζική εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ «China Everbright and Friedmann Pacific Asset» εξασφάλισε την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου των Τιράνων για 20 χρόνια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Το νεο εθνικο νομισμα , ως απαραιτητο συστατικο στοιχειο της πορειας που θα βγαλει την Ελλαδα απο την συστηματικη διαλυση που υφισταται μεχρι σημερα , δεν εχει καμια σχεση με την παλια Δραχμη, οπως παραπλανητικα λενε οι της συμμοριας του ευρω. Το νεο εθνικο νομισμα λοιπον δεν αντιπροσωπευει καμια επιστροφη στο παρελθον. Η υιοθετηση του ειναι ενα ποιτικο αλμα προς τα μπρος , ειναι προχωρημα. Για να ειναι και Νεο και Εθνικο Νομισμα , πρεπει να εκδιδεται απο την Νεα Κεντρικη Κρατικη Τραπεζα , να εχει αντικρισμα την παραγωγη και να μην μπει στην υπηρεσια εξοφλησης κανενος χρεους. Νεο Εθνικο Νομισμα ( ΕΘ.ΝΟ.) σημαινει αρνηση και διαγραφη χρεους, σημαινει παραγωγικη ανασυγκροτηση ,σημαινει απελευθερωση απο την ΕΕ , σημαινει σημαινει κοντολογις μια νεα αρχη για μια νεα Ελλαδα. Ο,τιδηποτε αλλο πλασαρεται , η προκειται να πλασαριστει στο αμεσο μελλον ως εθνικο νομισμα , θα ειναι απλα ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, δηλαδη νομισμα που θα εξυπηρετησει το τελικο σταδιο ξεπουληματος της Ελλαδας.
ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tζιχαντιστές χτύπησαν Ελληνορθόδοξη εκκλησία
25/04/2016, 17:03
Οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Συρία την ώρας της λειτουργίας της Κυριακής στην πόλη Σελευκοπολη (Σκελπια στα Αραβικά).Οι εικόνες που αποτυπώνονται στο βίντεο που ακολουθεί συγκλονίζουν. Ενώ ακούγεται ο ήχος από την οβίδα που πέφτει έξω από την εκκλησία, μέσα οι Χριστιανοί ψάλλουν το «Μεθημων ο Θεός», χωρίς να ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Νωρίτερα είχαν πέσει ακόμα δυο οβίδες. Στο βίντεο ακούγονται μικρά παιδιά να ψάλλουν και ταυτόχρονα τρομοκρατιμένα να κλαίνε μη ξέροντας τι θα συμβεί, ενώ η επίθεση συνεχίζεται. Η Σελευκούπολη βρίσκεται στην κεντρική Συρία με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών να έχουν πλησιάσει στα 5 χιλιόμετρα. Έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί. Μάλιστα στην εκκλησία γίνεται και εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, αφού υπάρχουν πολλοί Ελληνορθόδοξοι στην πόλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία Αποκαλύπτει την Τουρκική Μπλόφα στο Αιγαίο, και Προειδοποιεί το Ελληνικό Ναυτικό ποιο Νησί είναι ο Πραγματικός Στόχος των Τούρκων?‏
Πληθαίνουν τα περιστατικά στο Αιγαίο με τα Ρωσικά υποβρύχια να αλωνίζουν τα Τουρκικά χωρικά ύδατα ανενόχλητα,χωρίς το ΝΑΤΟ και το Τουρκικό Ναυτικό, να τους έχει πάρει χαμπάρι!
Αποκάλυψα την διαρκή και αόρατη Ρωσική παρουσία στο Αιγαίο, μέχρι που έγινε τυχαία αντιληπτή, με το Τουρκικό αλιευτικό σκάφος με το όνομα Deniz Hazine ,να ψαρεύει το ρωσικό υποβρύχιο Rostov-on-Don, όταν στα δίχτυα τους έπιασαν το ρωσικό υποβρύχιο, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να βυθιστεί κοντά στο Bodrum-(H Αλικαρνασσός (τουρκικά: Bodrum, Μπόντρουμ) είναι παράκτια πόλη στη νοτιοδυτική Τουρκία που βρίσκεται απέναντι από την Κω), με τραγικά αποτελέσματα! Γιατι η Ρωσία πιστεύει οτι μπλοφάρει η Τουρκία στο Αιγαίο! Και ποιο Νησί εχει ως πραγματικό Στόχο! Με τα Ρωσικά υποβρύχια όλως και περιέργως να αδιαφορούν για τις κινήσεις της Νατοικης Αρμάδας, που κινείται συνήθως αναμεταξύ, Σάμος,Χίος,Λέσβος, αλλα να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή της Κως,Ρόδος,Καστελόριζο, και να περιπολούν σε αυτην την θαλάσσια ζώνη, φαίνεται καθαρά οτι οι ρώσοι δεν έχαψαν την Τουρκική μπλόφα με την εσκεμμένη ένταση στις Οινουσσες ( Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, συνολικής έκτασης 17,4 τ. χιλιομέτρων, που ανήκουν στο νομό Χίου, το μεγαλύτερο νησί από τα 16 είναι η Οινούσσα ή Οινούσσες ). Για την Ρωσία φαίνεται ξεκάθαρα οτι ο νουμερο ενα Στόχος της Τουρκιας είναι το Καστελόριζο,και δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι Αθόρυβα, μυστικά,δύο υποβρύχια του Ελληνικου Στόλου, το «Αμφιτρίτη την Κυριακή 17 Απριλίου » και το «Τρίτων Παρασκευή 22 Απριλίου » κατέπλευσαν στο Καστελόριζο! Φαίνεται οτι τα Ρωσικά σήματα προς το Πολεμικό Ναυτικό μας, ειναι σωτήρια!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτη ήμερα χημικών αεροψεκασμών σε όλη την Ελλάδα ετσι γιορτάζουν την μέρα της γης (φωτογραφίες απ όλη την Ελλάδα)
Σαββατο 23 Απριλιου 2016
Έκτη ημέρα χημικών αεροψεκασμών σπέρνοντας άλλη μια φορά τον θάνατο μέσω του HAARP με αρρώστιες ιώσεις και πολλά άλλα τα οποία νιώθετε καθώς έρχονται τα νέα μέτρα από την πολιτική σκηνή με νέα μνημόνια σε μια χώρα υπο κατάρρευση και από κάθε πλευρά βομβαρδίζουν με όποιο τρόπο μπορεί η νέα παγκόσμια τάξη για να υπόταξη τον κόσμο στην νέα υποδούλωση του νου...

3 σχόλια:

e-h είπε...



Urgent: help stop home demolitions
Jewish Voice For Peace
In February, we wrote to you about the imminent demolition of two Arab Bedouin villages in Southern Israel, Umm al-Hiran and Atir. (It’s okay if you don’t remember -- I’ve attached the email below to jog your memory.)
Our allies, Jewish Coalition for the Bedouin of Umm al-Hiran and Atir, asked us to raise the alarm about the demolitions, and show the Israeli government that the world was watching. That’s exactly what we did -- over 10,000 of us emailed Benjamin Netanyahu, and urged him to step in and prevent the demolition.
But now the villages are under threat again, and we need to act fast.
The Jewish National Fund (JNF) is working hand in hand with the Israeli government to move forward the demolition of the villages, establish a new Jewish town, and plant a forest on the land where Arab Bedouin people have built homes, farms, and mosques. I guess we shouldn’t be surprised: the JNF has a long and sordid history of funding displacement in Israel/Palestine. But they’ve been getting away with it for too long, and we can’t stand for it any longer.
These Arab Bedouin communities were displaced from their ancestral land in 1948. They were displaced again in 1952 and again in 1956, and forced to move to Atir and Umm al-Hiran. And now they’re being displaced once more, so that the JNF can demolish their homes to plant a forest and make way for Jewish settlers.
It’s a pattern being repeated across Israel/Palestine, but this time we have a chance to stop it. The JNF is able to continue expelling non-Jews from their homes because they think that none of us are watching. They think that none of us care.
Let’s send a message to the JNF that they can’t ignore: Jews and allies are watching. Do not demolish the Arab Bedouin villages of Umm al-Hiran and Atir.

On Friday and Saturday night, Jews around the world gathered at seder tables to celebrate Pesach, and the exodus from Egypt. We recommitted ourselves to the idea that in every generation, every single person must feel as though they themselves were liberated. How do we put that into action? This is one of the ways.
Our voices can help stave off the threat of eviction and dispossession for the people of Atir and Umm al-Hiran. And what better way to celebrate Pesach than that?
Email JNF CEO Russell Robinson, and demand that he use his power to stop the demolition of Atir and Umm al-Hiran.

Chag Sameach.
Onwards,

e-h είπε...


Eπειγων : Bοηθεια για Σταματημα στις κατεδαφίσεις σπιτιών
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Τον Φεβρουάριο, γράψαμε σε σας για την επικείμενη κατεδάφιση δύο χωριών Αραβων Βεδουίνων στο νότιο Ισραήλ, το Umm al-Hiran και ATIR.(Είναι εντάξει, αν δεν θυμάστε - Έχω συνδέσει το παρακάτω e-mail για να ξυπνήσει την μνήμη σας. )
Οι σύμμαχοί μας,ο εβραϊκος Συνασπισμός για τους Βεδουίνους της Ουμ αλ-Hiran και ATIR , μας ζήτησε να αυξήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις κατεδαφίσεις, και δείχνουν στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο κόσμος την παρακολουθει. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάναμε - πάνω από 10.000 από εμάς μέσω e-mail στον Βενιαμίν Νετανιάχου, και τον προτρεψαμε να παρέμβει και να αποτρέψει την κατεδάφιση.
Αλλά τώρα τα χωριά απειλούνται και πάλι, και πρέπει να δράσουμε γρήγορα.
Το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο (JNF) είναι το χέρι που εργάζεται παρεα με την ισραηλινή κυβέρνηση για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των χωριών, και να καταρτίσει μια νέα εβραϊκή πόλη, και να φυτέψει ένα δάσος στη γη όπου Αραβες Βεδουίνοι έχουν χτίσει τα σπίτια, αγροκτήματα, και τζαμιά . Υποθέτω ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε: το JNF έχει μια μακρά και πικρή ιστορία χρηματοδότησης μετατόπιση στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Αλλά έχουμε ήδη πάει μακριά με αυτό για πάρα πολύ καιρό, και δεν μπορεί να σταθουμε για αυτό πια.
Αυτές οι αραβικές κοινότητες των Βεδουίνων εκτοπίστηκαν από την προγονική γη τους το 1948. Τους είχαν εκτοπισει και πάλι το 1952 και ξανά το 1956, και αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε ATIR και Umm al-Hiran. Και τώρα είναι να εκτοπιστουν μια ακόμη φορά, έτσι ώστε το JNF να κατεδαφίσει τα σπίτια τους για να φυτέψει ένα δάσος και να ανοίξει ο δρόμος για Εβραίους εποίκους.

e-h είπε...


Είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται σε όλο το Ισραήλ / Παλαιστίνη, αλλά αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να το σταματήσουμε. Το JNF είναι σε θέση να συνεχίσει την απέλαση σε μη Εβραίους από τα σπίτια τους, γιατί νομίζουν ότι κανένας από μας δεν τους παρακολουθούν. Νομίζουν ότι κανένας από εμάς δεν τους νοιάζει.
Ας στείλουμε ένα μήνυμα στον JNF ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε: οι Εβραίοι και οι σύμμαχοί παρακολουθούν. Μην κατεδαφίσουν τα χωριά Αραβικά Βεδουίνοι της Ουμ αλ-Hiran και ATIR.

https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19628
Την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ, οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στα τραπέζια seder να γιορτάσουν το Πέσαχ, την έξοδο από την Αίγυπτο. Εμείς οι ίδιοι επαναδεσμευμενοι στην ιδέα ότι σε κάθε γενιά, κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται σαν οι ίδιοι να ήταν να απελευθερωθουν. Πώς μπορούμε να το θέσουμε ότι σε δράση; Αυτός είναι ένας από τους τρόπους.
Οι φωνές μας μπορεί να βοηθήσει να εξορκίσει την απειλή της έξωσης και τις στερήσεις για τους ανθρώπους της ATIR και Umm al-Hiran. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε Πέσαχ από αυτό;
Στείλτε e-mail JNF CEO Russell Robinson, και η ζήτηση που είχε χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να σταματήσει την κατεδάφιση της ATIR και Umm al-Hiran.

https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19628
Χαγκ Σαμέαχ.
Εμπρός,