Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κυριακη 3 Απριλιου 2016


Δοκιμάζεται η Λαϊκή Ενότητα
Σε διαρκή αναταραχή βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβρη που η διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της για τον χαρακτήρα της παράταξης, τον τρόπο οργάνωσής της και τη σχέση της με τα κινήματα πήρε χαρακτήρα σύγκρουσης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα στοιχεία κρίσης η ΛΑ.Ε. τα είχε από γεννησιμιού της, με τον τρόπο που αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτήθηκε ως ξεχωριστός πολιτικός φορέας. Αυτά επιδεινώθηκαν και βγήκαν στην επιφάνεια μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ τώρα έχουν πάρει απειλητικό χαρακτήρα και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο όλων αυτών, οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΛΑ.Ε. έχουν οδηγήσει σε μια σειρά εξελίξεις, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι οι παρακάτω και αφορούν επί της ουσίας τη βασική συνιστώσα της, που είναι το Αριστερό Ρεύμα:
Τρεις σημαντικές εξελίξεις
■ Το Αριστερό Ρεύμα (κληρονομιά από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ), από άτυπη τάση μέσα στη ΛΑ.Ε., πραγματοποιεί σήμερα και αύριο πανελλαδική συνδιάσκεψη για να μετατραπεί σε αυτοτελή πολιτική κίνηση στο εσωτερικό της παράταξης. ■ Μια σειρά στελέχη της ΛΑ.Ε. και του Αριστερού Ρεύματος έχουν συγκροτήσει δική τους ξεχωριστή τάση με τον προσωρινό τίτλο «Συμβολή 73», καθώς τόσα είναι τα στελέχη που υπογράφουν «Κείμενο Παρέμβασης προς την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη» της παράταξης. Ανάμεσα σε άλλους, στη «Συμβολή 73» συμμετέχουν ο Στάθης Κουβελάκης και η Φλώρα Νικολιδάκη. ■ Μεμονωμένα στελέχη, όπως ο Δημήτρης Μπελαντής (παλιό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ), αυτονομούνται από τάσεις. Ο τελευταίος αποχώρησε από το Ρεύμα στη βάση πολιτικής πλατφόρμας την οποία και δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα ISKRA. Οι κινήσεις αυτές -οι οποίες είναι πιο έντονες στη βάση- χαρακτηρίζονται αποσυνθετικές από στελέχη της ΛΑ.Ε. Τα ίδια στελέχη θεωρούν πως το μέλλον της παράταξης δεν θα είναι ευοίωνο όσο δεν γίνεται η ιδρυτική της συνδιάσκεψη και δεν ξεκαθαρίζονται οι πολιτικές και οργανωτικές αρχές της. Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύουν τη μετατροπή του Αριστερού Ρεύματος σε πολιτική κίνηση ως μια προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση, ενώ η δημιουργία της κίνησης «Συμβολή 73» θεωρείται απόρροια των πολιτικών διαφορών και της έλλειψης δημοκρατίας μέσα στο Ρεύμα και μέσα στη Λαϊκή Ενότητα.
Η συνδιάσκεψη του Ρεύματος
Στην πανελλαδική του συνδιάσκεψη σήμερα και αύριο το Αριστερό Ρεύμα, όπως προαναφέραμε, καλείται να αποφασίσει τη μετατροπή του σε πολιτική κίνηση. Αυτή η μετεξέλιξη θα οριστικοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη λήγει αύριο όταν θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Η δεύτερη φάση προβλέπει μέσα σε ένα εξάμηνο, το αργότερο, τη διοργάνωση συνεδρίου της νέας πολιτικής οργάνωσης όπου θα ψηφιστούν το ιδεολογικοπολιτικό της πλαίσιο και το καταστατικό της. Για την τωρινή συνδιάσκεψη, ανάμεσα στα μέλη του Ρεύματος κυκλοφόρησε πολυσέλιδο κείμενο συζήτησης το οποίο αναφέρεται στα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κίνηση και στη διαμόρφωση της ιδρυτικής διακήρυξης. Στο κείμενο αυτό γίνεται λόγος για ουσιαστική επαναθεμελίωση της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ στη νέα κίνηση γίνεται προσπάθεια να παντρευτούν νεοκομμουνιστικά στοιχεία με στοιχεία αριστερών αντικαπιταλιστικών οργανώσεων. Οι ιδεολογικές αναφορές της κίνησης «βασίζονται και εμπνέονται από την κλασική κληρονομιά του Μαρξ και του Ενγκελς, την ιδιαίτερη συμβολή του Λένιν στο προχώρημα της μαρξιστικής σκέψης και στρατηγικής -ιδιαίτερα στον πολιτικό τομέα- και από τις επαναστατικές προωθήσεις του Γκράμσι, ειδικότερα στην τακτική του ‘’πολέμου θέσεων’’ και της απόκτησης της ηγεμονίας». Ταυτόχρονα, αφήνεται ανοικτό το πεδίο για την αξιοποίηση παλιότερων και σύγχρονων μαρξιστικών ρευμάτων. Στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεων, το Ρεύμα προβάλλει τις θέσεις της ΛΑ.Ε., της οποίας θέλει να είναι ο βασικός πυλώνας. Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως ενώ το Ρεύμα χαρακτηρίζει τη ΛΑ.Ε. πολιτικό μέτωπο, στόχο θέτει τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου στο οποίο επιθυμεί να ηγεμονεύσει η Λαϊκή Ενότητα.
Η κίνηση των 73
Στο δικό της κείμενο η «Συμβολή 73» ασκεί δριμύτατη κριτική για την πορεία της ΛΑ.Ε. ώς σήμερα, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στην ηγεσία της. Γίνεται λόγος για πλήρη αποτυχία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως προς τους στόχους που τέθηκαν, ενώ σημειώνεται πως «έξι και πλέον μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και σχεδόν πέντε μήνες από το διήμερο της πανελλαδικής σύσκεψης στο ΣΕΦ, οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της ΛΑ.Ε. εξακολουθούν να κινούνται με βήμα σημειωτόν». Και προστίθεται: «Η ευθύνη για την τρέχουσα λειτουργία και την πολιτική παρέμβαση της ΛΑ.Ε. έχει ανατεθεί σε προσωρινά, μη εκλεγμένα όργανα, που λειτουργούν στη βάση άτυπων κανόνων και επετηρίδων εντός του υφιστάμενου στελεχικού δυναμικού, το οποίο τείνει να προσλάβει χαρακτήρα ισοβιότητας». Για την ηγεσία επίσης αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει τίποτε πιο εσωστρεφές από την εικόνα μιας αυτονομημένης ηγετικής ομάδας, που φαίνεται να μην έχει άλλη έγνοια πέρα από την απλή αναπαραγωγή της και την κατοχύρωση του ρόλου της». Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΛΑ.Ε. θεωρείται από τους 73 πως λειτουργεί διαλυτικά, με φαινόμενα αποστράτευσης και απογοήτευσης. Ο Δημήτρης Μπελαντής στο δικό του κείμενο θέτει επτά προϋποθέσεις διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση της παράταξης οι οποίες, επειδή δεν προωθούνται από το Αριστερό Ρεύμα, οδηγούν τον ίδιο σε αποχώρηση από τις τάξεις του. Ο ίδιος επίσης θεωρεί ότι «ο κύκλος του Αριστερού Ρεύματος έχει πια κλείσει οριστικά».
Σχολιο.- Συνιστώσες, ρεύματα, συμβολές, διασκέψεις, συσκέψεις, φόρουμ, πρωτοβουλίες... Ρε δεν τα παρατάτε πια όλα αυτά;! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ. Μαζευτείτε ΟΛΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εξόδου από το ευρώ, αναστολή πληρωμών χρέους, σύσταση επιτροπής για το χρέος, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, προστασία της ελληνικής παραγωγής, χάρισμα χρεών, νέο φορολογικό και ΚΥΡΙΩΣ νέο σύνταγμα ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κατεύθυνση. Και κατεβείτε με κοινή συνεντευξη τύπου να τα κάνετε γνωστά. ΟΛΟΙ!!! Λαφαζάνηδες, Ζωές, Αλαβάνοι, Καζάκηδες και όσοι σχετικοί. Αφήστε τις διαφορές σας για αργότερα, αφού θα έχει μπει το νερό στο αυλάκι. ΑΚΟΥΣΤΕ και τον απλό κόσμο μια φορά!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά τον Οκτώβριο του 2015, η ισραηλινή κυβέρνηση θέσπισε μια σειρά από νέους νόμους για να επιβάλλει σκληρότερες ποινές στα παλαιστίνια παιδιά, πρόστιμα στους γονείς των καταδικασμένων παιδιών, και έναν νόμο που επιτρέπει να φυλακίζονται μικρά παιδιά, από την ηλικία των 12 ετών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άκου, χρυσαυγίτη
μιλάς για την Ελλάδα και δεν έχεις διαβάσει ούτε καν, ελληνική ιστορία από τις πηγές της. Διάβασε Σολομό (έστω τον «ύμνο εις την ελευθερίαν» που νομίζεις ότι ψέλνεις όταν γκαρίζεις τις δυο πιο γνωστές από τις στροφές του), διάβασε Ρήγα, Κοραή, διάβασε Κολοκοτρώνη, διάβασε Μακρυγιάννη. Διάβασε το τι έκαναν τα «τιμημένα» SS και η Βέρμαχτ που τόσο θαυμάζεις, στα ελληνικά χωριά, μαζί ...με τους ιδεολογικούς σου προγόνους. Μάθε για τα Καλάβρυτα, για το Δίστομο, για τα χωριά της Κρήτης για την Καισαριανή και για τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας «σου» που εκτελεστήκαν χιλιάδες «συνέλληνές σου» από τα SS και τους ιδεολογικούς προγόνους σου, τα τάγματα ασφαλείας και τους χίτες. Μάθε για το λιμό στην κατοχή που οι θαυμαστοί εγκέφαλοι του
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Λέσβο 50 Γάλλοι ΜΑΤατζήδες
Κυριακή, 3 Απρίλιος, 2016 - 12:38
Πενήντα άνδρες των γαλλικών ΜΑΤ έφτασαν, το Σάββατο, στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να ενισχύσουν την ενδυνάμωση της φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Γαλλία αναμένεται να στείλει ακόμα 22 αστυνομικούς, αλλά και 50 χωροφύλακες στη Χίο την Κυριακή και τη Δευτέρα, ως μέρος των δυνάμεων της Frontex. O Cazeneuve ανακοίνωσε τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Ελλάδα ακόμη 78 Γάλλοι αστυνομικοί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους και σχολεία
2/4/2016
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας, Μεγκλένα Κούνεβα προσχώρησε στο αίτημα του Εισαγγελέα Τσατσάροφ να απαγορεύσει την μπούρκα. Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, η Κούνεβα σε συνέντευξή της στο Χάσκοβο είπε ότι η απαγόρευση της μπούρκας θα πρέπει να ισχύει σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στα σχολεία, πρόσθεσε ότι στη Γαλλία η μπούρκα απαγορεύεται δια νόμου. «Νομίζω ότι είμαστε ανεκτικοί και αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες, αλλά, υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ασφάλεια και η ενσωμάτωση. Και για τα δύο αυτά πράγματα, πιστεύω ότι πρέπει ως κράτος να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την ασφάλεια της κοινωνίας και στην καλύτερη ενσωμάτωση σε αυτήν όλων των ατόμων», δήλωσε η Κούνεβα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρίσι, 1η Απριλίου. TASS Ivan Batyrev /. Η Ρωσία, υπό την ηγεσία του Προέδρου Vladimir Putin «δίδαξε ένα μάθημα» τις δυτικές δυνάμεις, διασφαλίζοντας την απελευθέρωση της Παλμύρα, στη Συρία και υπερασπίστηκε εκεί τις θρησκευτικές μειονότητες από την τρομοκρατική οργάνωση του «ισλαμικού κράτους» (ISIS, απαγορευμένη οργάνωση στη Ρωσία). Τη γνώμη αυτή εξέφρασε ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Ivan Riufol′ την Παρασκευή στην εφημερίδα Le Figaro στο άρθρο του με τίτλο «Το Μάθημα του Πούτιν στις δειλές δημοκρατίες».
Η Απελευθέρωση της Παλμύρα
"Ευχαριστώ πρέπει να πούμε σε ποιον; "Ευχαριστώ στον Πούτιν", γράφει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι "χάρη στις Αεροπορικές επιδρομές της Ρωσικής Αεροπορίας εναντίον των θέσεων του ισλαμικού κράτους (ISIS) ο Συριακός στρατός (του Προέδρου) Μπασάρ Άσαντ μπόρεσε να απελευθερώσει την Κυριακή την Palmyra". «Οι Ρώσοι, που βρίσκονταν μακριά από το πεδίο της μάχης, προσέφεραν τη δυνατότητα να μας επιστραφεί αυτή την αρχαία πόλη, είναι οι κερδισμένοι σε αυτήν την συμβολική απελευθέρωση, συνεχίζει ο συγγραφέας. Εκθέτει την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών και των Γάλλων Συμμάχων τους που απουσίαζαν από την απελευθέρωση της πόλης. Το Δίδαγμα που συνάγεται από τη στρατηγική του Πούτιν είναι απλό: μόνο με την δύναμη θα υποχρεώσουμε να υποχωρήσει η ισλαμιστική ιδεολογία, η οποία σέβεται μόνο τέτοια γλώσσα». Όπως αναγνωρίζει ο δημοσιογράφος της Le Figaro, για τον Ρώσο Πρόεδρο, σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί επικριτές, πολλοί από τα οποίους , προσπαθούν να εξηγήσουν τα γεγονότα, "είναι πάντα έτοιμοι να μιλήσουν αφειδώς με άγνοια για το Κοράρι, για τον μετριοπαθή ισλαμισμό ή για την σύγχρονη έννοια του « μοντέρνου Σαλαφισμού». Σαν κι αυτούς, ο Riufol παρατηρεί, «τις παραμονές της πτώσης της Κωνσταντινούπολης τον 15ο αιώνα πολλά φωτεινά μυαλά ήταν επίσης έτοιμα να υπακούσουν τον κατακτητή». «Οι Ρώσοι δεν χαραμίζουν τα λόγια τους για να κάνουν δήλώσεις στον αντιχριστιανικό εχθρό, ότι θα τον καταστρέψουν. Όταν μιλάει ο Francois Hollande (ο Γάλλος Πρόεδρος), για την «καταστροφή του ISIS», είναι τόσο πειστικός που αντλεί την οργή του ISIS, και υπόσχεται αποκαλυπτικά ότι θα κρατήσει τον λόγο του. Καμία στιγμή σιωπής ή τα κεράκια στην πλατεία της δημοκρατίας στο Παρίσι δεν θα βοηθήσουν να εξαλειφθούν οι στρατιώτες του Κορανίου, που είναι αρκετοί στη Συρία, και στη Γαλλία. Εναντίον τους χρειάζεται ένας ανελέητος αγώνας, "-γράφει το δημοσίευμα.
Η λιγοψυχία της Δύσης
Είναι ένα σήμα ύπνωσης των Aστικων Αποικιοκρατικων Δημοκρατιών: βλέπουν τα θύματα μόνο μεταξύ των Μουσουλμανικών μειονοτήτων στο έδαφος τους και δεν ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ καθόλου για τα βάσανα των Χριστιανών στα εδάφη του Ισλάμ», - γράφει Riufol, προσθέτοντας ότι, παρά τις όλες τις απελπισμένες εκκλήσεις από τους Ιρακινούς Χριστιανούς και τους Εβραίους να τους προστατεύσουν από το "νέο ναζισμό" που αντιπροσωπεύεται από τον ISIS, η «Γαλλία, από το 2014, έχει εκδώσει 72% λιγότερες θεωρήσεις για χριστιανούς πρόσφυγες από το Ιράκ. “Στο πλαίσιο αυτών των δειλών ο σώζων εαυτών σωθείτω, αλλά υπάρχει και ο Πούτιν” συνεχίζει ο δημοσιογράφος της “Le Figaro”. Ο Ρώσος Πρόεδρος, γράφει, “τουλάχιστον έχει μια σαφή κατανόηση του ποιος είναι ο εχθρός και με ποιον τρόπο θα τον αντιμετωπίσει”. “Αν δεν είχε υποστηρίξει ο Άσαντ της θρησκευτικές μειονότητες των Χριστιανών και των Yezidis θα είχαν σκοτωθεί ή θα είχαν εκδιωχθεί από την Συρία. Αν δεν είχε πάει από μόνος του να χτυπήσει του Ισλαμιστές, που γλύτωσαν από τον Barack Obama και από την ασυνέπεια της Γαλλικής διπλωματίας υπό την ηγεσία του Laurent Fabius, που αντικατέστησε τον Ζαν-Μαρκ Αιρώ, η Παλμύρα δεν θα είχε ελευθερωθεί”, καταλήγει ο Συγγραφέας. Η αντίσταση της Ρωσίας απέναντι στους Τρομοκράτες Σαλαφιστές εξευγενίζει αυτή την Χώρα που είναι πιστή στις ρίζες της πέρα από αυτές τις Δημοκρατίες που έχουν χάσει την μνήμη τους και υπακούουν. Τα ήθη και τα μαθήματα που διδάσκουν είναι μόνο αιτία για να υποχωρούν άτακτα. Αλλά οι ηττημένοι δεν γράφουν ιστορία”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναι! Υπήρξαν και κραυγές εθνικιστικές και βγήκε και μια υστερία κοινωνικού συντηρητισμού. Όμως, αυτοί που τα εντόπισαν όλα αυτά, δεν είδαν τις γάτες στον αέρα; Τις άλλες στα τσιγκέλια; Ή μήπως αυτά αποτελούν ατυχείς στιγμές του καλλιτέχνη και ο Φαμπρ απαλλάσσεται λόγω καλλιτεχνικής ιδιότητας ή και λόγω της επιλογής του από Τσίπρα και Μπαλτά; Ε, ρε, και να τα ΄κανε αυτά κάνας Μήτσος ή καμιά Ρούλα! Ε, ρε, φωτιά που θα 'παιρναν τα πληκτρολόγια για την καταδίκη των αμόρφωτων Βαλκάνιων, των βάρβαρων Αιλύνων!...
Σχολιο.- Πολλοί καί ιδιαίτερα στο F.b παρατηρώ πως παιζουν το ρόλο του απολογητή της τέχνης του.Φαμπρ Σε διαβεβαιώ πως το πάλεψα το θέμα.Πρίν τον απορρίψω εντελώς έφερα στο νού μου όλες κείνες τις πρωτοπορειακές παραστάσεις τα χρόνια του Παρισιού το 1789,που έπαιζες μαζί με του ηθοποιούς και μετα τις αλησμόνητες εκεινες παραστάσεις κορυφαίων δημιουργών(για να μη μιλήσομε για το δικό μας το μοναδικό Κουν)που συμμετείχαμε στην αγωνία τους με τη πρώτη χωρίς να χρειαστεί να μας αποκαλύψουν ό,τι πιό χυδαίο ενεδρεύει στα πράγματα.για να μας δελεάσουν.Αιστάνομαι μιά περίεργη αηδία για το Φαμπρ και τους οπαδούς του.
Σχολιο.- Το έψαξα επίσης. Εξ αρχής, όταν είδα τις εικόνες με τις γάτες και όχι μόνο ένιωσα αηδία. Κατέφυγα στη Σ. Σόνταγκ. Έγραψα σχετικά: Η αισθητικοποίηση του πόνου των άλλων πλασμάτων. Η θεώρηση του (όποιου) κοινού ως καταναλωτή Βίας σε περιτύλιγμα θεάματος. Ο κυνισμός της (κυριολεκτικής) μεταφοράς του πόνου επί σκηνής. Η εκκωφαντική σιωπή του περιεχομένου και η ανάδειξη της στυλιζαρισμένης φρίκης σε μορφή. Ο προφανής, αν και εικονικά απών, εγωτισμός του "δημιουργού" επί της γυμνής ζωής. "Ο θρίαμβος της θέλησης" για κυριαρχία. Η επίκληση της δουλικότητας ως τετελεσμένου. Η δυσωδία της αποικιοποίησης του Βιόκοσμου. Προμήνυμα κινδύνου. Με δυο λόγια: Η αντεπίθεση του δέοντος με την έμπρακτη υπόμνηση της αυταξίας της Ζωής είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών. Αλλιώς τα τσιγκέλια μάς περιμένουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μονομερή κατάπαυση πυρός εξήγγειλε το Αζερμπαϊτζάν, γιατι χανει σε όλα τα μετωπα - Συνεχίζονται οι μάχες, λέει το Ερεβαν
3/4/2016 15.15
Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα μονομερή κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τις πιο βίαιες μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή από το θεωτητικο στα χαρτια τέλος του πολέμου πριν από 22 χρόνια. Πάνω από 30 νεκροί είναι ο απολογισμός των τελευταίων δύο ημερών. Ωστόσο οι δυνάμεις των Αρμενίων δήλωσαν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται. «Το Αζερμπαϊτζάν, δείχνοντας καλή θέληση, αποφάσισε να παύσει μονομερώς τις εχθροπραξίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, (προφανως γιατι χανει ολες τις μαχες) προειδοποιώντας ότι αν οι αρμενικές δυνάμεις δεν σταματήσουν «τις προκλήσεις τους», το Αζερμπαϊτζάν «θα απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα από τους Αρμενίους εδάφη». To Μπακού δεσμεύθηκε περαιτέρω να «ενισχύσει» συγκεκριμένες στρατηγικές θέσεις τις οποίες δηλώνει ότι έχει «απελευθερώσει» μέσα στην περιοχή που ελέγχεται από την Αρμενία, και παροτι κατοικητε αποκλειστικα από Αρμενιους, είναι αναγνωρισμένη από τους αποικιοκρατες ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, γιατι εκει ανηκε επι ενιαιας Σοβιετικης Ενωσης, στην οποια δεν επαιζαν κανενα ρολο οι εθνοτητες. Ο εκπρόσωπος του επαναστατικού υπουργείου Αμύνης που ελέγχεται φυσικα από τους Αρμενίους στο Καραμπάχ, γιατι αυτοι κατοικουν αποκλειστικα στην περιοχη, από την άλλη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μάχες δεν σταμάτησαν ποτέ στην πρώτη γραμμή: «Σκληρές μάχες μαίνονται στον νοτιοδυτικό και βορειοδυτικό τομέα του μετώπου», είπε. Νωρίτερα σήμερα, οι αρμενικες δυνάμεις του Καραμπάχ ισχυρίστηκαν ότι ανακατέλαβαν τις στρατηγικής σημασίας θέσεις στο Λαλα – Τέπε, που είχαν καταληφθεί από δυνάμεις Αζέρων το Σάββατο, κάτι που το τουρκομογγολικο Μπακού υποκριτικα διαψεύδει για να μην γινει ρεζιλι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα στρατιωτική επιτυχία Άσαντ κατά Ισλαμικού Κράτους
3/4/2016 15.15
Δυνάμεις της Συριακης Δημοκρατιας και σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, εισήλθαν την Κυριακή στην ελεγχόμενη από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος πόλη Αλ Καριατάιν, την οποία είχαν σταδιακά περικυκλώσει εδώ και λίγες ημέρες, ανακοίνωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης και αποικιοκρατικης εταιριας που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία. Η Αλ Καριατάιν βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την περασμένη Κυριακή από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος. Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου. Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Συρια ανακοίνωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος και κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη, η οποία περιβάλλεται από υψώματα. «Πρακτικά μιλώντας, μπορεί κανείς να πει ότι η πόλη έπεσε στρατιωτικά επειδή το καθεστώς ελέγχει τους γύρω λόφους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αληταρας προδοτης διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου καθικι Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Το Αποικιακο παρατηρητήριο δήλωσε ότι ρωσικά και συριακά αεροπλάνα πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων κοντά στην πόλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στρατό στα σύνορα με την Ιταλία αναπτύσσει η Αυστρία. Κατά τα αλλα Συνθηκη Σεγκεν στα χαρτια για τα ματια του κοσμου
3/4/2016 10.30
Η Αυστρία θα αναπτύξει στρατιώτες στο πέρασμα Μπρένερ, στα σύνορα με την Ιταλία, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μεταναστών που θα προσπαθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη, δήλωσε χθες ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ. Η Βιέννη —η απόφαση της οποίας να επιβάλει περιορισμούς στα σύνορά της τον Φεβρουάριο προκάλεσε τεράστια μείωση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία— είχε γνωστοποιήσει ήδη πως ετοιμαζόταν να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους, εάν χρειάζεται. Όμως η επιλογή των λέξεων που έκανε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας καταδεικνύει την περαιτέρω σκλήρυνση της ρητορικής της. «Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν φυλάσσονται ακόμη αποτελεσματικά, η Αυστρία σύντομα θα κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει μαζικούς συνοριακούς ελέγχους στο (πέρασμα) Μπρένερ, και με στρατιώτες», είπε ο Ντόσκοτσιλ στην εφημερίδα Die Welt.
Σε άλλες δηλώσεις του, στην εφημερίδα Österreich, ο Ντόσκοτσιλ είπε πως αφήνει ανοικτό το θέμα του αριθμού των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν για να φυλάσσουν τα σύνορα στο πέρασμα αυτό στις Άλπεις, εξηγώντας πως θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες. «Στο κρατίδιο του Τιρόλου μόνο υπάρχουν τρεις λόχοι με 100 άνδρες ο καθένας που είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν», είπε ο Ντόσκοτσιλ στην Έστεραϊχ. «Εάν χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις για την προστασία των συνόρων, θα τις αναπτύξουμε», πρόσθεσε. Στους στρατιώτες, που ήδη βοηθούν την αστυνομία να χειρίζεται τους μετανάστες στα σύνορα, θα ανατεθούν καθήκοντα φρούρησης των συνόρων, καταγραφής των στοιχείων των μεταναστών, χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και εκτέλεσης απελάσεων, πρόσθεσε ο ίδιος. Ακόμη ο Ντόσκοτσιλ επανέλαβε την έκκλησή του για μια πολιτική και στρατιωτική αποστολή της ΕΕ για την υποστήριξη του FRONTEX όπου χρειάζεται στα εξωτερικά σύνορα, πιθανόν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στη Βουλγαρία. Καθώς η λεγόμενη βαλκανική οδός έκλεισε, ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται από την Αυστρία στη Γερμανία μειώθηκε πάνω από επτά φορές, σε κάτω από 5.000 τον Μάρτιο, ανέφερε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών τον Φεβρουάριο είχε ήδη μειωθεί σε 38.570 από 64.700 τον Ιανουάριο, κατά την ίδια πηγή. Η Αυστρία είναι η βασική πύλη των μεταναστών και των προσφύγων που θέλουν να φθάσουν στη Γερμανία. Η Βιέννη πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέες οδοί, μέσω Βουλγαρίας ή Αλβανίας, καθώς προεξοφλεί την επανέναρξη της μαζικής ροής μεταναστών και προσφύγων από τη Λιβύη στην Ιταλία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατειλημμένη για τρίτη νύχτα από διαδηλωτές η πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι
Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 09:50
Για τρίτη νύχτα εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχισαν το Σάββατο την κατάληψη στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την επίμαχη μεταρρύθμιση στην εργατική νομοθεσία. Το αυθόρμητο κίνημα που ονομάζεται «Nuit debout» (Oλονυκτία) δημιουργήθηκε στον απόηχο των συγκεντρώσεων στις οποίες είχαν καλέσει φοιτητικά και μαθητικά συνδικάτα για να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την απασχόληση που προβλέπει την ελαστικοποίηση της εργασίας ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας, το οποίο προωθεί η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς. Ωστόσο το κίνημα συγκεντρώνει επίσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #NuitDebout στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα πολιτικά ή κοινωνικά αιτήματα. Πολλοί από τους συμμετέχοντες βλέπουν στην κινητοποίηση αυτή την αρχή ενός άτυπου φαινομένου όπως τα κινήματα «Occupy» που δημιουργήθηκαν σε διάφορες χώρες ή όπως αυτό των «Αγανακτισμένων» στην Πουέρτα ντελ Σολ που εμφανίστηκε το 2011 στη Μαδρίτη για να καταγγείλει τη λιτότητα και τη διαφθορά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης τα έβαλε με τον Κουρουμπλή: Δεν ντρέπεται λίγο
Με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή τα έβαλε ο Μητροπολίτης Κοζάνης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του τόσο για το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν τον επισκέφθηκε όσο και γιατί χαρακτήρισε ως «αντίχριστο» έναν ιερέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε αποδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό σε ιερέα που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στη Βέροια για τους πρόσφυγες. Σχολιάζοντας τις επιστολές του υπουργού Εσωτερικών προς τους Μητροπολίτες, στο κήρυγμά του στους πιστούς ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ανέφερε: «Ο κ. Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη… Εστειλε γράμματα σε όλους τους Mητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη Χριστολογία και Θεολογία για τους πρόσφυγες… έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο! Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό... αλλά δε λέει ο κ. Κουρουμπλής στους υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: ''Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό''».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Παλμύρα: Ανακάλυψαν μαζικούς τάφους με βασανισμένα και αποκεφαλισμένα γυναικόπαιδα
02|04|2016 10:05
Ο συριακός στρατός ανακάλυψε έναν μαζικό τάφο με τις σορούς τουλάχιστον 40 γυναικών και παιδιών που σφαγιάστηκαν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη της Παλμύρας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Μασακίν αλ-Τζαχίζια, που απέχει μόλις 500 μέτρα από την αρχαία πόλη της Παλμύρας. Αρχικά ο στρατός κατάφερε να ανασύρει 25 σορούς, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν τρία παιδιά και πέντε γυναίκες. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ανασυρθούν 15 ακόμα σοροί. Η ευρήματα της αρχικής έρευνας έδειξε ότι τα θύματα είχαν είτε αποκεφαλιστεί είτε βασανιστεί βάναυσα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Οι έρευνες συνεχίζονται με τους στρατιωτικούς να φοβούνται ότι θα ανακαλύψουν και άλλους μαζικούς τάφου. Ταυτόχρονα ειδικές ομάδες ψάχνουν τις νάρκες και τα εκρηκτικά που λέγεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές πριν αναγκαστούν να αποχωρήσουν λόγω της εφόδου των Συριακών και Ρωσικών δυνάμεων. Ρώσοι ειδικοί που συμμετέχουν στην έρευνα έφτασαν στην Παλμύρα με ρομπότ που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν νάρκες καθώς εκτιμάται ότι τουλάχιστον 3.000 έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη την περιοχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από υπόγεια φυλακή οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν 1500 φυλακισμένους του ΙΚ
03 Απριλίου 2016 - 08:00
Οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων από μια υπόγεια φυλακή υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη μιας πόλης στο δυτικό Ιράκ που συνεχίζουν να κατέχουν οι τζιχαντιστές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν τμήμα της Χιτ, ενός από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της επαρχίας αλ Άνμπαρ, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο του ΙΚ. «Κατά τη διάρκεια της προέλασής τους για να απελευθερώσουν και να εκκαθαρίσουν την πόλη Χιτ από την οργάνωση (ΙΚ), οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν μια μεγάλη φυλακή», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φάντελ αλ Νιμράουι. «Η φυλακή ήταν υπόγεια» και σε αυτήν κρατούνταν 1.500 άνθρωποι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
To άρθρο του Paul Mason για τις αποκαλύψεις Wikileaks: Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα
Tο Ταμείο συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη
2.4.2016 | 15:20
O δημοσιογράφος Πολ Μέισον κατηγορεί το Ταμείο ότι συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Με άρθρο του, υπό τον τίτλο: «Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα. Ο νεοφιλελευθερισμός δε δίνει δεκάρα, Μέρος ΙΙ», με αφορμή τις αποκαλυπτικές διαρροές του Wikileaks για την προθέσεις του ΔΝΤ, ο Πολ Μέισον τονίζει ότι «το ΔΝΤ πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί προκειμένου να ενορχηστρώσει ένα πιστωτικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ».
Αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο του Π. Μέισον που φιλοξενείται στο medium.com: Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα Ο νεοφιλελευθερισμός δε δίνει δεκάρα, Μέρος ΙΙ, του Πολ Μέισον Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί προκειμένου να ενορχηστρώσει ένα πιστωτικό γεγονός το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το βρετανικό δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ. Όχι, δεν πρόκειται για τη συνομωσία της επόμενης ταινίας James Bond. Είναι το κείμενο της απομαγνητοφώνησης μια τηλε-συνδιάσκεψης μεταξύ του επικεφαλής διαπραγματευτή του ΔΝΤ, Πόλ Τόμσεν, και της Ντέλια Βελκουλέσκου, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα.
Όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wikileaks, ο διάλογος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα λίγο πριν την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συνομιλίες που στόχο έχουν να δώσουν το πράσινο φως για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Η κατάσταση είναι η εξής: το ΔΝΤ δεν πιστεύει τα οικονομικά στοιχεία που χρησιμοποιούν Ελλάδα και Ευρωπαίοι προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τη συνέχεια του προγράμματος. Παράλληλα, η Ε.Ε. δεν μπορεί να προχωρήσει στο πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ διότι η γερμανική βουλή δε θα το επιτρέψει. Καθώς διαπληκτίζονται για τους αριθμούς, Τόμσεν και Βελκουλέσκου ακούγονται να εξετάζουν αν θα «πνίξουν» την επερχόμενη έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό είναι κομβικό διότι το ΔΝΤ θα υπογράψει μόνο μια συμφωνία που περιλαμβάνει απομείωση χρέους ενώ οι Γερμανοί όχι.
Τότε ο Τόμσεν ρίχνει μια βόμβα: Τόμσεν: Τι θα μας φέρει όλους στο σημείο λήψης απόφασης; Κατά το παρελθόν υπήρξε μόνο μια φορά που πάρθηκε απόφαση και αυτό έγινε όταν [οι Έλληνες] κινδύνευαν σοβαρά να ξεμείνουν από λεφτά και να χρεωκοπήσουν. Σωστά; Βελκουλέσκου: Σωστά! Τόμσεν: Και πιθανώς αυτό είναι που θα ξανασυμβεί. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα τραβήξει ως τον Ιούλιο και οπωσδήποτε οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να πάρουν καμία απόφαση ένα μήνα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, και έτσι σε κάποιο σημείο θα θέλουν να κάνουν ένα διάλλειμα και να ξεκινήσουν ξανά μετά το [βρετανικό] δημοψήφισμα για την Ευρώπη. Η Βελκουλέσκου προτείνει να δοκιμάσουν να κάνουν κάτι τον Απρίλιο. Ο Τόμσεν απαντά: Τόμσεν: Αλλά αυτό δεν είναι γεγονός. Αυτό δεν πρόκειται να το αναγκάσει να? Αυτή η συζήτηση μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό. Και τους βοηθούν σε αυτό. Γιατί τους βοηθούν; Γιατί δεν είναι κοντά σε κάποιο γεγονός, ό,τι και να είναι αυτό. Βελκουλέσκου: Συμφωνώ ότι χρειαζόμαστε ένα γεγονός αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό.
Εδώ επιτρέψτε μου να το αποκωδικοποιήσω. Ένα «γεγονός» είναι μια χρηματοπιστωτική κρίση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά στην χρεοκοπία. Ακριβώς όπως πέρυσι, όταν έκλεισαν οι τράπεζες, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν οικονομική και ψυχολογική καταστροφή. Μόνο που αυτή τη φορά το ΔΝΤ θέλει να επιβάλει την καταστροφή σε μία χώρα που φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και έχει αναλάβει μια από τις πιο περίπλοκες και νομικά αμφίβολες αποστολές φύλαξης συνόρων στη σύγχρονη ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι εξοργισμένη: «δε θα επιτρέψουμε στο ΔΝΤ να παίξει με τη φωτιά», μου ανέφερε μια πηγή. Αλλά το ζήτημα βρίσκεται πέρα από τα ελληνικά χέρια. Στο τέλος ο Τόμσεν υπονοεί στην συνομιλία ότι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε τελική ανάλυση η γερμανική κυβέρνηση μπορούν να αποφασίσουν να τιμήσουν τους όρους της συμφωνίας που έκαναν για να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο.
Η συνομιλία, παρά το ότι έγινε δεκτή με οργή και σκεπτικισμό στην Ελλάδα, θα πέσει σαν βόμβα στην Επιτροπή και την ΕΚΤ. Διότι αυτές είναι που κρατούν πάνω από 300 δισ. ελληνικού χρέους. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ολόκληρη την Ευρώπη, την οποία το ΔΝΤ συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ. Είναι ξεκάθαρο από τη συνομιλία ότι το ΔΝΤ έχει γίνει παιδική χαρά για νεοφιλελεύθερους φαντασιόπληκτους. Το να φαντασιώνεσαι ότι φέρνει ακόμη μια φορά κοντά στη χρεοκοπία μια τρεμάμενη δημοκρατία αποκαλύπτει επίπεδα απάθειας για την ευημερία των ανθρώπων και την κυριαρχία των κρατών τα οποία είναι ασύμβατα με την δημοκρατική οργάνωση. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο πυρήνας του οικονομικού δόγματος που καθοδηγεί την παγκόσμια ελίτ είναι η αποφασιστικότητά της να μη δώσει δεκάρα για τους πραγματικούς ανθρώπους αλλά να επιβάλει το δόγμα της ακόμη και αν κοστίσει την κατάρρευση ενός κράτους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεγυμνώνει, λέει, live η Μαντόνα μία επάνω στη σκηνή, το βλέπουν τα πιτσιρίκια και ξεγυμνώνουν κι αυτά μια συμμαθήτριά τους στο προαύλιο, γιατί σιγά το πράγμα αφού και η Μαντόνα το έκανε επί σκηνής... Και η Μαντόνα μετά, θα λάβει μέρος σε κάποια εκστρατεία κατά του μπούλινγκ στα σχολεία και θα μιλήσει για τα πρότυπα των νέων... Αυτή είναι η εποχή μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wikileaks: Δική μας η μεταγραφή της συνομιλίας
Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, 17:26
Τέλος σε φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ώρες και που αφορούσε σε υπόνοιες περί ελληνικής εμπλοκής στη διαρροή της συνομιλίας μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, έβαλε το ίδιο το Wikileaks, το οποίο και είχε από νωρίς σήμερα δημοσιοποιήσει τη διαρροή των σχετικών διαλόγων. Η διάψευση ήρθε από τον λογαριασμό του Wikileaks στο Twitter ως άμεση απάντηση προς την αλητρα πουσταρα σκατοψευτη και οικονομικό συντάκτη της κωλοφυλλαδας του αμερικανικου κεφαλαιου Wall Street Journal Μάρκους Γουόκερ, ο οποίος σε tweet του νωρίτερα σχολίασε πως το ορθογραφικό λάθος στο όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου ("Velkouleskou" αντί για "Velculescu") υποδεικνύει ότι η μεταγραφή του κειμένου έγινε από κάποια ελληνική υπηρεσία. Το Wikileaks διαψεύδοντας απάντησε στον «δημοσιοκάφρο» ότι: «Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά η μεταγραφή και η ορθογραφία (που προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο ) είναι δική μας». «IMF leak: misspelling of Velculescu as "VELKOULESKOU" suggests transcript was written by a Greek service», ήταν το εν λόγω tweet του δημοσιογράφου. "@MMQWalker That would be nice, but the transcript and the spelling (derived from the Greek press) is ours", ήταν η απάντηση του Wikileaks στον Μάρκους Γουόκερ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΝΑΤΟ δεν πλεει νοτιοτερα της Ικαριας, προς τα Δωδεκανησα. Τουρκικες μεθοδευσεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοβουνται από την κυβερνηση κυμα βιας σε Πειραια και Ειδομενη. Καθως και σε hot spots
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελαχιστοι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενός χερου χριστιανοι, Συροι προσφυγες, βρηκαν καταφυγιο σε εκκλησια της Ειδομενης. Αυτοι οντως αναγκαστηκαν να φυγουν για να γλιτωσουν την σφαγη η τον εξισλαμισμο από το DAESH, στη Συρια και στο Ιρακ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλαδα στα χρονια της τροικας. Μονο Ντροπη!!!! Αυτοψια – Σοκ σε «Τζανειο» και «Γ. Γεννηματας». Μαχη για ένα ραντζο στις εφημεριες. Γιατροι-ηρωες σωζουν ζωες σε συνθηκες εμπολεμης ζωνης. Καλουνται να αποφασισουν ποιον θα σωσουν και ποιον θα αφησουν. Τεραστιες ελλειψεις σε προσωπικο και υλικο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομος «μονιμοποιει» τους λαθρο – «προσφυγες» στην Ελλαδα. Στον… αερα η συμφωνια με την Τουρκια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα ξενα Funts εκχωρουν όλα τα στεγαστικα. Στα «κορακια» ξεπουλανε την πρωτη κατοικια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή είναι η αληθεια λεει ο προεδρος της ΕΔΕΚ Μαρινος Σιζοπουλος. Από το Μνημονιο βγηκανε γιατι υποκυψαμε σε ότι μας ζητησε η τροικα. Η Κυπρος είναι η τριτη χωρα στην ανεργια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο υπουργος Παιδειας επιβεβαιωνει τη μυστικη συναντηση του με τον Αρχιεπισκοπο Ελλαδος. Να αναμορφωθει το μαθημα των θρησκευτικων και να παψει να είναι ομολογιακο, στοχος του Φιλη. Αλλιως δεν θα είναι υποχρεωτικο!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικινδυνη τροπη στα Ελληνοτουρκικα. Πληρης αμφισβητηση της υφαλοκρυπιδας από την Αγκυρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμποδιο ο Αρχιεπισκοπος Αναστασιος στα σχεδια των Τιρανων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα στελεχη του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου, Τομσον-Βελουλεσκου, Συνεληφθησαν «κλεπτων οπωρας». Μεθοδευουν την χρεοκοπια της Ελλαδας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mετά την ήττα των ιμπεριαλιστών στη Συρία... προσπαθούν να μπουν στο "παιχνίδι" με νέα "κόλπα"... H Συρία έγινε και θα συνεχίσει να είναι ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
BBC: Syrian Alawites distance themselves from Assad και πολύ γέλιο η προπαγάνδα ια αμερικανάκια... Στην Ελλάδα το ζήτημα ανέλαβεκαι η "προοδευτική" "Εφημερίδα των Συντακτών‎": «Βλέπουν» τον Ασαντ εκτός Συρίας, με "πληροφορίες" από εφημερίδα του παιδόφιλου δικτάτορα Σάουδ και του πράκτορα της Cia, με το "παρατηρητήριο" στο Λονδίνο... Ντροπή στην "Εφημερίδα των Συντακτών‎"...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίζες-siemens, προμήθειες, υποβρύχια, εξοπλισμοί, τραπεζικά δάνεια αέρα, υπουργούς που ξεχνούν να δηλώσουν εκατομμύρια, υπουργούς επενδυτές και Σια... άντε να διαφωνήσεις με τον μητροπολίτη Κοζάνης
«Να δωσουν οι υπουργοι που είναι εκατομμυριουχοι για τους προσφυγες και να αφησουν το λαο»
Μητροπολιτης Κοζανης Παυλος
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
H πόλη "Al Qaryatan", κοντά στην Παλμύρα Απελευθερώθηκε σήμερα! Τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης... τρέχουν σαν ποντίκια προς Τουρκία...
Μετά την Παλμύρα... ο Αραβικός στρατός της Συρίας, μαζί με τη Χεζμπολά "καθάρισαν" και την στρατηγικής σημασίας πόλη Al Qaryatan! Κανένα έλεος... Φωτιά κι ατσάλι στους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αδερφός Ομπάμα – Άρθρο του Φιντέλ Κάστρο για την επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα
Φιντέλ Κάστρο Ρους, Granma 28 Μάρτη 2016 / 01:03:16
Οι βασιλείς της Ισπανίας μάς έφεραν τους κατακτητές και τα αφεντικά, των οποίων τα αποτυπώματα έμειναν στα κομμάτια γης που παραχωρήθηκαν στους χρυσοθήρες που αναζητούσαν το χρυσό στην άμμο των ποταμών, μια καταχρηστική και επονείδιστη μορφή εκμετάλλευσης, της οποίας τα κατάλοιπα μπορούμε να τα διακρίνουμε, ακόμα και στον αέρα, σε πολλές τοποθεσίες της χώρας. Ο τουρισμός σήμερα, κατά μεγάλο μέρος, αναφέρεται αλλά και αναφέρει τα απολαυστικά τοπία και τα εξαιρετικά διατροφικά εδέσματα των θαλασσών μας, και μόνο όταν τα μοιραζόμαστε με το ιδιωτικό κεφάλαιο των μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, των οποίων τα κέρδη αν δεν φτάνουν τα χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια, δεν αξίζουν καμιάς προσοχής.
Μιας και υποχρεώθηκα να αναφερθώ στο θέμα, οφείλω να προσθέσω, κυρίως για τους νέους, πως πολύ λίγα άτομα αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της συνθήκης σε αυτή τη μοναδική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν θα πω ότι έχει χαθεί ο χρόνος, αλλά δεν διστάζω να δηλώσω πως δεν ήμαστε επαρκώς πληροφορημένοι, ούτε εσείς ούτε εμείς, με τη γνώση και τη συνείδηση που θα έπρεπε να έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που μας θέτει προκλήσεις. Το πρώτο που πρέπει να πάρουμε υπόψη είναι ότι οι ζωές μας αποτελούν ένα ιστορικό κλάσμα του δευτερολέπτου, το οποίο πρέπει να μοιραστούμε επιπλέον και με τις ζωτικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει ο άνθρωπος είναι να υπερτιμά τον ρόλο του, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση από την άλλη πλευρά με τον εξαίρετο αριθμό των ανθρώπων που ενσαρκώνουν τα πιο υψηλά όνειρα. Παρόλα αυτά, κανείς δεν είναι καλός ή κακός από μόνος του. Κανείς από εμάς δεν είναι σχεδιασμένος για το ρόλο που πρέπει να αναλάβει στην επαναστατική κοινωνία. Κατά ένα μέρος, οι κουβανοί είχαμε το προνόμιο να έχουμε το παράδειγμα του Χοσέ Μαρτί. Μέχρι που αναρωτιέμαι αν έπρεπε να πέσει στη μάχη ή όχι στο Ντος Ρίος, όταν είπε «για μένα ήρθε η ώρα» και εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στις ισπανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα χαρακώματα. Δεν ήθελε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπήρχε κανείς που να τον κάνει να επιστρέψει. Κάποιος απέσπασε βίαια μερικές σελίδες από το ημερολόγιό του. Ποιος επωμίστηκε αυτή τη δόλια ενοχή, η οποία ήταν, χωρίς αμφιβολία, έργο κάποιου ασυνείδητου δολοπλόκου; Είναι γνωστές οι διαφοροποιήσεις που υπήρχαν μεταξύ των Ηγετών, όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε απειθαρχίες. «Όποιος προσπαθήσει να σφετεριστεί την Κούβα θα μαζέψει τη σκόνη από το πλημμυρισμένο στο αίμα χώμα της, αν δεν αφανιστεί στη μάχη» δήλωσε ο ένδοξος νέγρος ηγέτης Αντόνιο Μασέο. Ισάξια αναγνωρίζεται και ο Μάξιμο Γκόμες, ο πιο πειθαρχημένος και σεμνός στρατιωτικός αρχηγός της ιστορίας μας.
Κοιτώντας το από άλλη γωνία, πώς να μη θαυμάσουμε την αγανάκτηση του Μπονιφάσιο Μπίρνε όταν, μέσα από το καράβι με το οποίο επέστρεφε στην Κούβα και διακρίνοντας από απόσταση και άλλη σημαία μαζί με το μοναχικό αστέρι, δήλωσε: «Η σημαία μου είναι εκείνη, η οποία ποτέ δεν έγινε μισθοφορική…», για να προσθέσει αμέσως μετά μια από τις πιο όμορφες φράσεις που άκουσα ποτέ: “Si deshecha en menudos pedazos/ llega a ser mi bandera algún día… /¡nuestros muertos alzando los brazos /la sabrán defender todavía!…” ( «κι αν μια μέρα η σημαία μου, κομματιασμένη, φτάσει να πεταχτεί στα σκουπίδια, … ακόμα και τότε οι νεκροί μας, υψώνοντας τα χέρια, θα ξέρουν να την υπερασπιστούν!»). Ούτε θα ξεχάσω ποτέ τα πύρινα λόγια του Καμίλο Σιενφουέγος εκείνη τη νύχτα, όταν σε μερικές δεκάδες μέτρα απόστασης από εμάς, βορειοαμερικανικά μπαζούκας και πολυβόλα, σε χέρια αντεπαναστατών, σημάδευαν προς την ταράτσα που βρισκόμασταν. Ο Ομπάμα γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961, όπως ο ίδιος είπε. Από εκείνο το στιγμιότυπο έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας. Παρόλα αυτά, ας δούμε πώς σκέφτεται σήμερα ο επιφανής μας επισκέπτης: «Ήρθα εδώ για να αφήσω πίσω μου τα τελευταία κατάλοιπα του ψυχρού πολέμου στην Αμερικανική Ήπειρο. Ήρθα εδώ τείνοντας χέρι φιλίας προς τον κουβανικό λαό». Και ξαφνικά, ένας κατακλυσμός αντιλήψεων, ολοκληρωτικά καινοτόμων για την πλειοψηφία από εμάς: «Και οι δύο χώρες ζήσαμε ένα νέο αποικιοκρατούμενο κόσμο από τους ευρωπαίους». Και συνέχισε ο βορειοαμερικανός Πρόεδρος: «Η Κούβα, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έγινε από σκλάβους φερμένους από την Αφρική. Ακριβώς όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κουβανικός λαός έχει την κληρονομιά του από σκλάβους και δουλοκτήτες».
Στο μυαλό του Ομπάμα οι αυτόχθονες πληθυσμοί δεν υπάρχουν καθόλου. Ούτε και αναφέρει ότι οι φυλετικές διακρίσεις ανατράπηκαν από την Επανάσταση. Ότι η σύνταξη και ο μισθός για όλους τους κουβανούς θεσπίστηκαν με νόμο από την Επανάσταση, πριν ο κύριος Μπάρακ Ομπάμα συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια. Η μισητή και ρατσιστική αστική συνήθεια να προσλαμβάνουν μπράβους για να πετούν έξω από τα κέντρα αναψυχής τους νέγρους πολίτες, καταργήθηκε μια και καλή, από την Κουβανική Επανάσταση. Αυτή η ρατσιστική αστική τάξη θα γινόταν πια ιστορία, μετά τη μάχη που έγινε στην Αγκόλα ενάντια στο απαρτχάιντ, βάζοντας τέλος στην παρουσία πυρηνικών όπλων σε μια ήπειρο με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους. Δεν ήταν αυτός ο στόχος της αλληλεγγύης μας, αλλά θέλαμε να βοηθήσουμε τους λαούς της Αγκόλα, της Μοζαμβίκης, της Γουϊνέας Μπισάου και άλλους, απέναντι στην φασιστική αποικιακή κυριαρχία της Πορτογαλίας. Το 1961, μόλις δύο χρόνια και τρεις μήνες από τον Θρίαμβο της Επανάστασης, μια μισθοφορική δύναμη με κανόνια και βαριά οπλισμένο πεζικό, εξοπλισμένη με αεροπλάνα, εκπαιδευμένη και συνοδευόμενη από πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα των Ηνωμένων Πολιτειών, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στη χώρα μας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την εν ψυχρώ επίθεση, που κόστισε στην χώρα μας εκατοντάδες απώλειες με νεκρούς και τραυματίες. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι, από την φιλο-γιάνκικη ομάδα επίθεσης δεν μπόρεσαν να εκκενώσουν έστω και έναν μισθοφόρο. Μαχητικά αεροπλάνα των γιάνκηδων παρουσιάστηκαν στα Ηνωμένα Έθνη, σαν εξοπλισμός των εξεγερμένων κουβανών. Είναι γνωστή και με το παραπάνω, η στρατιωτική εμπειρία και η ισχύς αυτής της χώρας. Κατά τον ίδιο τρόπο, πίστεψαν ότι στην Αφρική θα ήταν εύκολο να βγάλουν εκτός μάχης την επαναστατική Κούβα. Η επίθεση από τις μηχανοκίνητες ομάδες της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής στο Νότο της Αγκόλα έφτασε μέχρι τα περίχωρα της Λουάντα, της πρωτεύουσας της χώρας. Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας που παρατάθηκε για 15 χρόνια. Ούτε καν για αυτό θα μιλούσα, αν δεν είχα το στοιχειώδες χρέος να απαντήσω στην ομιλία του Ομπάμα στο Μεγάλο Θέατρο Αλίσια Αλόνσο της Αβάνας.
Ούτε και θα προσπαθήσω να αναφέρω λεπτομέρειες. Θα δώσω μόνο έμφαση στο γεγονός ότι, εκεί γράφτηκε μια τιμημένη σελίδα της ιστορίας στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου. Σίγουρα θα επιθυμούσα η συμπεριφορά του Ομπάμα να ήταν ορθή. Η ταπεινή του καταγωγή και η φυσική του εξυπνάδα ήταν προφανής. Ο Μαντέλα είχε φυλακιστεί δια βίου και είχε μετατραπεί σε γίγαντα στον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μια μέρα έφτασε στα χέρια μου ένα αντίτυπο του βιβλίου που διηγείται μέρος της ζωής του Μαντέλα και, ω! τι έκπληξη! Το προλόγιζε ο Μπάρακ Ομπάμα. Του έριξα μια γρήγορη ματιά. Ήταν απίστευτο το μέγεθος, τα γραμματάκια της πεζής γραφής του Μαντέλα, που έδινε στοιχεία. Αξίζει τον κόπο να έχεις γνωρίσει ανθρώπους σαν κι αυτόν. Σχετικά με το επεισόδιο στη Νότια Αφρική πρέπει να σημειώσω μια άλλη εμπειρία. Ενδιαφερόμουν πραγματικά να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που οι νοτιοαφρικάνοι είχαν αποκτήσει τα πυρηνικά όπλα. Η μόνη ακριβής πληροφορία που είχα ήταν ότι δεν ξεπερνούσαν τις 10-12 βόμβες. Μια σίγουρη πηγή ήταν ο καθηγητής και ερευνητής Piero Gleijeses, ο οποίος ήταν ο συντάκτης του κειμένου “Misiones en conflicto: La Habana, Washington y África 1959-1976” («Επίμαχες Αποστολές: Αβάνα, Ουάσιγκτον και Αφρική 1959-1976»). Μια εξαιρετική δουλειά. Γνώριζα ότι αποτελούσε την πιο σίγουρη πηγή και έτσι επικοινώνησα μαζί του. Μου απάντησε ότι ο ίδιος δεν είχε αναφέρει περισσότερα για το θέμα, διότι στο κείμενο είχε απαντήσει στα ερωτήματα του συντρόφου Χόρχε Ρισκέτ, του κουβανού πρεσβευτή ή συνεργάτη στην Αγκόλα, που ήταν πολύ φίλος του. Εντόπισα τον Ρισκέτ. Είχε ήδη άλλες σημαντικές ασχολίες, τελείωνε ένα κύκλο μαθημάτων, από τον οποίο του απέμεναν λίγες εβδομάδες. Αυτό το καθήκον συνέπεσε με ένα ταξίδι αρκετά πρόσφατο του Πιέρο στην χώρα μας. Τον είχα ειδοποιήσει ότι ο Ρισκέτ ήταν πια μεγάλος σε ηλικία και η υγεία του δεν ήταν βέλτιστη. Σε λίγες μέρες συνέβη αυτό που φοβόμουν. Ο Ρισκέτ χειροτέρευσε και πέθανε. Όταν πια ήρθε ο Πιέρο δεν μπορούσε να μου πει τίποτα άλλο εκτός από υποσχέσεις (ότι θα ψάξει πληροφορίες), όμως εγώ είχα ήδη καταφέρει να πληροφορηθώ πάνω σε ό,τι σχετιζόταν με εκείνα τα όπλα και τη βοήθεια που η Νότια Αφρική είχε λάβει από τον Ρίγκαν και το Ισραήλ. Δεν γνωρίζω τι θα έχει να πει ο Ομπάμα τώρα σχετικά με αυτή την ιστορία. Αγνοώ τι ήξερε και τι όχι, αν και είναι αμφίβολο να μην γνώριζε απολύτως τίποτα. Η ταπεινή μου υπόδειξη είναι να σκεφτεί πάνω σε αυτό και να μην προσπαθεί τώρα να επεξεργαστεί θεωρίες σε σχέση με την κουβανική πολιτική.
Υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα: Ο Ομπάμα έκανε μια ομιλία στην οποία χρησιμοποίησε πολλά γλυκόλογα για να εκφράσει: «Είναι η ώρα πια να ξεχάσουμε το παρελθόν, να αφήσουμε το παρελθόν πίσω, να κοιτάξουμε το μέλλον, να το κοιτάξουμε μαζί, ένα μέλλον ελπιδοφόρο. Και δεν θα είναι εύκολο, θα υπάρχουν προκλήσεις, και θα δώσουμε τον αναγκαίο χρόνο. Όμως η παρουσία μου εδώ, μου δίνει περισσότερες ελπίδες για αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί, σαν φίλοι, σαν οικογένεια, σαν γείτονες, μαζί». Υποτίθεται πως ο καθένας από εμάς διέτρεχε τον κίνδυνο εμφράγματος ακούγοντας αυτά τα λόγια από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από έναν αποκλεισμό χωρίς έλεος που διαρκεί πια σχεδόν 60 χρόνια. Και αυτοί που πέθαναν σε μισθοφορικές επιθέσεις στα κουβανικά πλοία και λιμάνια, το αεροπλάνο της γραμμής γεμάτο επιβάτες που εξερράγη εν πτήση, οι μισθοφορικές επεμβάσεις, οι πολλαπλές ενέργειες βίας και εξαναγκασμού; Να μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση, ότι ο λαός αυτής της ευγενούς και γεμάτης αυταπάρνηση χώρας θα απαρνηθεί την δόξα και τα δικαιώματα, αλλά και τον πνευματικό πλούτο που έχει κερδίσει με την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, τις επιστήμες και τον πολιτισμό. Επισημαίνω επίσης, ότι ήμαστε ικανοί να παράγουμε τα τρόφιμα και τον υλικό πλούτο που χρειαζόμαστε με την προσπάθεια και την εξυπνάδα του λαού μας. Δεν χρειαζόμαστε να μας χαρίσει τίποτα η αυτοκρατορία. Οι προσπάθειές μας θα είναι νόμιμες και ειρηνικές, γιατί είμαστε ταγμένοι στον αγώνα για την ειρήνη και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων που ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη.
Φιντέλ Κάστρο Ρους, 27 Μάρτη 2016, 10:25 μ.μ.