Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σαββατο 30 Απριλιου 2016


Orlando Bloom: Επίσκεψη στην εμπόλεμη ζώνη υπερ των ναζι της Ουκρανίας
Σάββατο, 30 Απριλίου 2016, 09:38
Την Ουκρανία και συγκεκριμένα τις εμπόλεμες περιοχές της, επισκέφτηκε σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Μεγάλη Τετάρτη ο διάσημος ηθοποιός και Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Unicef, Orlando Bloom. O ηθοποιός μετέβη στο Σλαβιάνσκ για να συναντήσει εκεί παιδιά, ενώ επισκέφθηκε επιπλέον τις πόλεις Κραματόρσκ και Σβιατογκίρσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη γραμμή του μετώπου και τις οποίες ελέγχει ο ναζιστικος ουκρανικός στρατός.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λάκης (Απόστολος) Σάντας (Πάτρα 1922 - Αθήνα 30/4/2011). Εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης.ο οποίος μαζί με το φίλο του Μανόλη Γλέζο,κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, το 1976, στη διάρκεια της δεύτερης «καραμανλικής οκταετίας», ένας μικρός αγωνιστής της Επαναστατικής Αριστεράς έπεφτε στην οδό Πειραιώς χτυπημένος από αυτοκίνητο. Ο 16χρονος μαθητής Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης ΜΑΧΗΤΗΣ και της Παράταξης ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, κολλούσε αφίσες για την -απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του 1976 στην Πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η αστυνομία τον κυνήγησε για να τον συλλάβει και, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους διώκτες του, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα την Πρωτομαγιά του 1976. Συγκλονιστική ήταν η κηδεία του Σιδέρη στα Σούρμενα στις 2 του Μάη, όπως και η πορεία της 4ης του Μάη, μία μέρα πριν την κηδεία του Αλέξανδρου Παναγούλη, όπου 40.000 και πλέον λαού τσάκισαν στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση και την καραμανλική τρομοκρατία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
1946-49: Οι Έλληνες κάνουν ένοπλο αγώνα κι εμείς στη Γαλλία το έχουμε ρίξει στις εκλογές! 1965: Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν κι εμείς στη Γαλλία προσκυνάμε τον Ντε Γκολ! 1968: Οι Γάλλοι εξεγείρονται κι εμείς στην Ελλάδα ανεχόμαστε τη Χούντα! 1973: Οι Έλληνες κάνουν εξέγερση κι εμείς στη Γαλλία ξεχάσαμε ως και τον Μάη! 2011: Οι Έλληνες έχουν καταλάβει τις πλατείες κι εμείς στη Γαλλία κοιμόμαστε! 2016: Οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί κι εμείς στην Ελλάδα σουβλίζουμε αρνιά!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Απριλίου 1975. Οι Βιετκόνγκ εισέρχονται στη Σαϊγκόν, πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ, η οποία παίρνει το όνομα του ιστορικού ηγέτη του Κ.Κ. και του βιετναμέζικου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, Χο Τσι Μινχ. Τερματίζεται, έτσι, μια μακρόχρονη περίοδος ένοπλων αγώνων, κατά την οποία ο βιετναμέζικος λαός κατόρθωσε να νικήσει τους ιάπωνες εισβολείς (1941-45), τους γάλλους αποικιοκράτες (1945-54) και τελικά και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Στην Αθήνα, ενώ οι εφημερίδες της Αριστεράς ("Ριζοσπάστης" και "Αυγή") θριαμβολογούν για τη νίκη του λαού του Βιετνάμ, ο χουντικός "Ελεύθερος Κόσμος" κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο "Άντε και στα δικά μας: Η Αθήνα, Χο Τσι Γιώτ!", κάνοντας λογοπαίγνιο με το "Γιώτης", αγωνιστικό ψευδώνυμο του Χαρίλαου Φλωράκη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γυναίκα που εκτελέστηκε είναι η Μαράμ Σαλέχ Αμπού Ισμαΐλ , 24 ετών, μητέρα δύο παιδιών, της Σάρα, 6 ετών, και του Ρεμάς, 4 ετών. Ο αδελφός της, ο Ιμπραήμ Ταχά, μόλις 16 ετών, που τη συνόδευε, εκτελέστηκε επίσης από τον ισραηλινό στρατό. Τα δυο αδέλφια κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που απέκτησαν άδεια για να εισέλθουν στην πόλη.
Έγκυος και όχι "ζωσμένη με εκρηκτικά" η γυναίκα που εκτέλεσε ο ισραηλινός στρατός
Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Παλαιστίνια η οποία εκτελέστηκε από τον ισραηλινό στρατό,την Τετάρτη, δεν ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά όπως ο στρατός ισχυρίστηκε, αλλά ήταν πέντε μηνών έγκυος, και το μόνο της σφάλμα ήταν ότι περπατούσε σε λάθος δρόμο και δεν κατανοούσε εβραϊκά. Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός προσπάθησαν να ισχυριστούν διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το συνηθισμένο πρόσχημα ότι "είχε μαχαίρι," ενώ στη συνέχεια ισχυριστηκαν ότι "μετέφερε εκρηκτικά". Στην πραγματικότητα , το μόνο που "μετέφερε" η γυναίκα στην κοιλιά της ήταν το μωρό της.
Η γυναίκα που εκτελέστηκε είναι η Μαράμ Σαλέχ Αμπού Ισμαΐλ , 24 ετών, μητέρα δύο παιδιών, της Σάρα, 6 ετών, και του Ρεμάς, 4 ετών. Ο αδελφός της, ο Ιμπραήμ Ταχά, μόλις 16 ετών, που τη συνόδευε, εκτελέστηκε επίσης από τον ισραηλινό στρατό. Τα δυο αδέλφια κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που απέκτησαν άδεια για να εισέλθουν στην πόλη. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού πως η Μαράμ "έφερε μαχαίρι," και τον δεύτερο ισχυρισμό πως "μετέφερε εκρηκτικά", αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα περπατούσαν στη λάθος διαδρομή προς το σημείο ελέγχου της Καλάντια, καθώς πήραν τη διαδρομή που χρησιμοποιείται μόνο για τα οχήματα, αντί της διαδρομής των πεζών. Οι στρατιώτες στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν στα εβραϊκά, μια γλώσσα που δεν καταλάβαινε η Μαράμ κι ο αδελφός της. Οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν τη γυναίκα, που είχε παγώσει από τον φόβο, και όταν ο αδελφός της έσπευσε να τη σώσει, οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πολλές φροές. Και οι δύο αφέθηκαν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου. Και τα δύο αδέλφια ήταν δεκάδες μέτρα μακριά από τους στρατιώτες, και σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού, δεν προσπάθησαν να επιτεθούν σε κανέναν στρατιώτη ή αξιωματικό. Ο Αχμάντ Ταχά, ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι όταν οι στρατιώτες πυροβόλησαν την έγκυο γυναίκα και τον αδελφό της, υποχώρησαν λίγα μέτρα πίσω, και πυροβόλησαν ξανά αρκετές φορές πάνω τους, για να είναι βέβαιοι ότι τους σκότωσαν.
"Οι στρατιώτες στη συνέχεια τοποθέτησαν μαχαίρια δίπλα στο άψυχο σώμα της εγκύου, και αμέσως μετά από αυτό, η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τρία μαχαίρια! " Ο Mohammad Ahmad, ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν μάρτυρας της εκτέλεσης, δήλωσε πως ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ο οποίος στεκόταν πίσω από ένα μεγάλο μπλοκ σκυροδέματος, πυροβόλησε τη γυναίκα από απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι μέτρων. Η Μαράμ κι ο αδελφός της Ιμπραήμ, ήταν από το χωριό Κοτνα, βορειοδυτικά της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ. Η Μαράμ ήταν παντρεμένη και ζούσε με το σύζυγο και τα παιδιά της στο κοντινό χωριό Μπέιτ Σουρίκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παλαιστινιακό ασθενοφόρο έσπευσε στοσημείο, αλλά οι στρατιώτες είχαν κλείσει ολόκληρη την περιοχή, εμποδίζοντάς το να πλησιάσει τους δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι τελικά αιμορραγούσαν μέχρι να πεθάνουν. Περισσότερο από μία ώρα μετά την εκτέλεση, ισραηλινοί στρατιωτικοί γιατροί τοποθέτησαν τα πτώματα των δύο Παλαιστινίων σε μαύρες σακούλες, και τα απομάκρυναν. Οι εξωδικαστικές εκτελέσεις από τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο του Τελ Αβίβ για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια, ο οποίος εκτέλεσε τον 21 ετών Παλαιστίνιο, Αbd al-Fattah al-Sharif, ενώ αυτός βρισκόταν τραυματισμένος και ακίνητος στο έδαφος, , στην κατεχόμενη πόλη της Δυτικής Όχθης Χεβρώνα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πολιτική λιτότητας Μάκρι βγάζει δεκάδες χιλιάδες Αργεντίνους στους δρόμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Μάκρι
Απρίλιος 30 2016 10:28
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες κατόπιν της έκκλησης των μεγαλύτερων συνδικάτων, που οργάνωσαν μια πρώτη κοινή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής λιτότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του ο δεξιός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (CGT) και τα δύο σκέλη της Κεντρικής Ένωσης Εργαζομένων της Αργεντινής (CTA), που διχάζονταν επί των ημερών του Νέστορα Κίρσνερ και κατόπιν της Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ (2003-2015), αποφάσισαν αυτή τη φορά να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταγγείλουν τη νεοφιλελεύθερη στροφή που κάνει, όπως καταγγέλλουν, ο νέος πρόεδρος της χώρας.
100χιλιάδες απολύσεις από το Δεκέμβρη Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το «κύμα απολύσεων» τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μάκρι, την 10η Δεκεμβρίου 2015. Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι οι απολύσεις έχουν ήδη φθάσει τις 100.000 και θα συνεχιστούν. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έχει προχωρήσει στις απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση παρέλυσε το κέντρο της πρωτεύουσας. «Ολόκληρο το εργατικό κίνημα θα ξεσηκωθεί εναντίον των απολύσεων, των περικοπών και της φτώχειας, που βαθαίνει επί την ημερών της κυβέρνησης Μάκρι», διεμήνυσε ο Χοσέ Ριγάνε, ηγέτης μιας από τις πτέρυγες της CTA. Οι διαδηλωτές απαίτησαν εξάλλου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ο οποίος αναμένεται να φτάσει μέσα στην χρονιά το 36% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αναλυτές, αλλά και να μειωθούν οι φόροι.
Στα ύψη ο πληθωρισμός Προχωρώντας στην ταχεία υποτίμηση του πέσο, χαλαρώνοντας τους ελέγχους των τιμών και τερματίζοντας τις επιδοτήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αφότου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση του Μάκρι συνέβαλε στην ταχεία άνοδο του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καλύψουν τα έξοδα για τη διατροφή τους ή για το φυσικό αέριο. «Χάνουμε την αγοραστική μας δύναμη με ραγδαίο τρόπο», δήλωσε ο Πάμπλο Μικέλι, γενικός γραμματέας μιας άλλης πτέρυγας της CTA. «Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα και εάν δεν μας ακούσουν θα κηρύξουμε εθνική απεργία», διεμήνυσε. Η κοινωνική ένταση αυξάνεται τους τελευταίους μήνες στην Αργεντινή, όπου έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις και απεργίες από τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους τραπεζοϋπαλλήλους και τους δημόσιους υπαλλήλους, μεταξύ άλλων.
Έπαινοι από την Γουόλ Στριτ, κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους Στη χθεσινή διαδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ αναμένεται άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση αύριο Κυριακή, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η Γουόλ Στριτ εξαίρει την οικονομική πολιτική του Μάκρι, που οι επενδυτές θεωρούν μια απαραίτητη διόρθωση της επεμβατικής οικονομικής πολιτικής των κεντροαριστερών προκατόχων του. Ο πρόεδρος Μάκρι έκανε χθες μια επίσκεψη στην Τουκουμάν, 1.200 από το Μπουένος Άιρες, όπου εξήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο υδροδότησης (από τα γνωστα ψεματα που λενε οι δεξιοι προδοτες πολιτικαντιδες) που θα δημιουργήσει δηθεν 200.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση. «Εργαζόμαστε πάνω σε όλα τα θέματα που εγείρουν», είπε, αναφερόμενος στους διαδηλωτές. Στο μεταξύ η αντιπολίτευση, η οποία παραμένει ισχυρή στην Αργεντινή, προσπαθεί να περάσει στο Κογκρέσο έναν νόμο που θα εγγυάται υψηλές αποζημιώσεις, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα των απολύσεων. Ο Μάκρι έχει διαμηνύσει ότι θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε το…
Το πρωί στο κρεοπωλείο μια κυρία πολύ ταλαιπωρημένη, πήρε τέσσερα σουβλάκια και δύο μπουτάκια κοτόπουλο. Μου έκανε εντύπωση που ο χασάπης παρά το ότι υπήρχαν πολλοί πελάτες στην αναμονή, της έπιασε κουβέντα για την κόρη της, αν βρήκε δουλειά, -δεν βρήκε- ακόμη και για τι τάξη πηγαίνουν τα εγγόνια της. Ο υπάλληλος του κάπου έλειπε κι η γυναίκα του και ταμίας, βρήκε την ώρα να πάει στην τουαλέτα.
Σε κανένα δεκάλεπτο, όλοι ήταν ξανά στη θέση τους και μόλις πήγε η κυρία να πληρώσει, η ταμίας πετάχτηκε σαν τρελή κι άρχισε να χειροκροτεί. "Κυρία Βάσω είστε η εκατοστή πασχαλινή πελάτισσα μας κι όπως κάθε χρόνο το κατάστημα στον τυχερό, προσφέρει δωρεάν ένα πλήρες γεύμα πέντε ατόμων." Της έβαλε στα χέρια τρεις σακούλες με όλα του Θεού τα καλά και δυο πασχαλινές λαμπάδες.
Οι υπόλοιποι πελάτες, που μάλλον είχαν ζήσει κι άλλες παρόμοιες σκηνές, χειροκροτούσαν κι αυτοί, φωνάζοντας συγχαρητήρια! Η πελάτισσα σάστισε, δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της, ψέλλισε ένα ευχαριστώ, να είστε καλά τα πήρε κι έφυγε. "Πέντε άνθρωποι ζουν με την αγροτική σύνταξη του άντρα της" μου είπε κοκκινίζοντας ο χασάπης. Έσκυψα πάνω από τον πάγκο, τον αγκάλιασα και τον φίλησα.
Ωραίοι άνθρωποι! Ποιος είπε πως ως κοινωνία είμαστε τελειωμένοι; Αντέχουμε σε πείσμα των εχθρών μας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρτυρικό Χαλέπι... εκ νέου η δημοσιογραφική πορνεία "ανακάλυψε" δάκτυλο Άσαντ... χωρίς ντροπή!
Οι "μετριοπαθείς" και "σκληροί" δολοφόνοι, οι μισθοφόροι της δύσης και των λακέδων των ιμπεριαλιστών κτυπούν το μαρτυρικό Χαλέπι και οι δημοσιογραφικές πόρνες, εγχώριες ("αριστερές" και δεξιές πόρνες, οικόσιτα πρεσβειών και Υπηρεσιών) και διεθνείς, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το “Aποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια” του Rami Abdul Rahman, του πράκτορα της Cia...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Απρίλη 1945: Η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταγκ!
Ήταν και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!». Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία. Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά. Αλλά η σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ είχε διπλή σημασία. Δε φανέρωνε μόνο το τέλος του πολέμου. Ταυτόχρονα αποκάλυπτε στα ματιά ολόκληρης της ανθρωπότητας, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον ως ιστορία, τον πραγματικό νικητή του πολέμου. Την επομένη ξημέρωνε Πρωτομαγιά. Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης. Εκείνη ακριβώς τη μέρα, η κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ, έδειχνε στο παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας πως η νίκη κατά του φασισμού ήταν πρωτίστως νίκη ενός λαού και ενός κράτους. Του σοβιετικού λαού και του πρώτου εργατικού κράτους στην ιστορία, της Σοβιετικής Ενωσης.

6 σχόλια:

e-h είπε...



Support the Miami Five Freedom Walk
Sponsored walk - Sunday 3 July 2016
Dear friend
Why not join CSC’s sponsored walk through the beautiful Chess Valley in July and help us to raise funds to bring the Miami Five to Britain this summer.
Find out more and sign up today

http://www.cuba-solidarity.org.uk/news/article/3010/miami-five-freedom-walk
Two years ago CSC supporters and friends enjoyed a marvellous day of sunshine, solidarity and fundraising for the campaign for freedom and justice for the Miami Five on a sponsored walk through the Chess Valley in Buckinghamshire. Little did we know then that Gerardo, Ramón and Antonio were so close to being released from US jails
This year the sponsored walk will raise funds for the Miami Five Freedom Tour in July. Please join us and invite your family and friends on this great day out.
All walkers receive a special T shirt, a bar of delicious Cuban chocolate and badge.
We look forward to seeing you in July.
Best wishes
The Cuba Solidarity Campaign team



Υποστηρίξτε τους Μαϊάμι Πέντε Περιπατο Ελευθερίας
Υποστηριξτε τον περιπατο - Κυριακή 3 του Ιούλη 2016
Αγαπητέ φίλε
Γιατί να μην ενταχθητε στη χορηγία περιπατου της CSC μέσα στην όμορφη κοιλάδα Σκάκι τον Ιούλιο και να μας βοηθήσετε να αντλήσουμε κεφάλαια για να φέρουμε τους Μαϊάμι πέντε στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι.
Μάθετε περισσότερα και εγγραφείτε σήμερα

http://www.cuba-solidarity.org.uk/news/article/3010/miami-five-freedom-walk
Πριν από δύο χρόνια οι CSC υποστηρικτές και φίλοι απόλαυσαν μια θαυμάσια ημέρα με ηλιοφάνεια, της αλληλεγγύης και συγκέντρωσαν χρηματα για την εκστρατεία για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για τους Μαϊάμι Πέντε σε μια χορηγία πορειας με τα πόδια μέσα από την κοιλάδα Σκάκι στο Buckinghamshire. Λίγα ξέραμε τότε ότι οι Gerardo, Ramón και Antonio ήταν τόσο κοντά στο να απελευθερωθουν από τις φυλακές των ΗΠΑ
Φέτος, η χορηγία της πορειας με τα πόδια θα αντλήσει κεφάλαια για την Ελευθερία Tour για τους Μαϊάμι Πέντε τον Ιούλιο. Παρακαλείσθε να ενωθειτε μαζί μας και να καλέσετε την οικογένεια και τους φίλους σας σε αυτή τη μεγάλη μέρα.
Όλες οι περιπατητές λαμβάνουν ένα ειδικό μπλουζάκι T, και ένα συνολο απο νόστιμη Κούβας σοκολάτα και διακριτικό.
Ανυπομονούμε να σας δούμε τον Ιούλιο.
Τις καλύτερες ευχές μου
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα

e-h είπε...



Please support our campaign, we need your help!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
APR 30, 2016 — Since last May, Make Votes Matter has been campaigning for real democracy in the UK - a democracy in which all votes count equally and seats in Parliament match votes.

We've held the first mass demonstration for voting reform since 2011, brought seven parties together for the Alliance Building Conference, and signed up celebrities, politicians and nine parties to the 'Alliance to Make Votes Matter'. We've kept demanding a response from the government to half a million petitioners and are about to send an open letter to Jeremy Corbyn signed by more than ten thousand people calling on him to support PR. And on 7th May we will gather again outside Parliament to demand fair votes at the Demo for Democracy.

This all has only been made possible by the amazing dedication of our volunteer activists and incredible generosity of our supporters. Staffed entirely by unpaid volunteers and funded wholly by personal donations, we are a movement of and by the people, of all parties and none.

We ask you to give whatever you can to help cover the costs of the Demo and the campaign, so we can really Make Votes Matter and win Proportional Representation.

https://secure.squarespace.com/commerce/donate?donatePageId=56afc2da27d4bddf1be470ea

Thank you for your support,

Owen and the Make Votes Matter Team.




Παρακαλείστε να στηρίξετε την εκστρατεία μας, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
30 Απριλίου του 2016 - Από τον περασμένο Μάιο, οι Κάνε τους Ψήφους θεμα έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την πραγματική δημοκρατία στη Βρετανία - μια δημοκρατία στην οποία όλες οι ψήφοι μετράνε εξίσου για εδρες σε ψηφοφορίες στον αγώνα Κοινοβούλιο.

Έχουμε πραγματοποιήσει την πρώτη μαζική διαδήλωση για τη μεταρρύθμιση της ψήφου από το 2011, έφερε επτά κόμματα μαζί για τη Διάσκεψη της Συμμαχίας το χτισιμο, και υπέγραψαν διασημότητες, πολιτικοί και εννέα κομματα για τη «Συμμαχία για να κανουμε τους Ψήφους Θεμα». Έχουμε διατηρησει ζητώντας μια απάντηση από την κυβέρνηση απο μισό εκατομμύριο αναφέροντες και πρόκειται να στείλουμε μια ανοικτή επιστολή προς τον Jeremy Corbyn που υπογράφηκε από περισσότερες από δέκα χιλιάδες άτομα, ζητώντας του να στηρίξει PR. Και στις 7 Μαΐου θα συγκεντρωθούμε και πάλι έξω από το Κοινοβούλιο να απαιτήσουμε δίκαιη ψήφο στο Demo για τη δημοκρατία.

Αυτό το σύνολο έχει μόνο καταστησει δυνατή από την καταπληκτική αφοσίωση των εθελοντών ακτιβιστων μας και την απίστευτη γενναιοδωρία των υποστηρικτών μας. Στελεχωνομαστε αποκλειστικά από εθελοντές και χρηματοδοτούμαστε εξ ολοκλήρου από προσωπικές δωρεές, είμαστε ένα κίνημα και από τους ανθρώπους, όλων των κομμάτων και κανένα.

Σας ζητάμε να δώσετε ό, τι μπορείτε για να βοηθήσετε την κάλυψη των εξόδων του Demo και την εκστρατεία, έτσι ώστε να μπορεί πραγματικά να κάνουμε την Ψήφο Θεμα και να κερδίσουμε την αναλογική εκπροσώπηση.

https://secure.squarespace.com/commerce/donate?donatePageId=56afc2da27d4bddf1be470ea

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας,

Owen και οι κανετε τους ψήφους θέμα ομάδα.


e-h είπε...



It's working
Jewish Voice for Peace
At the end of February, I sent you a quick update about what we’ve been working on recently here at JVP. Now, as Pesach draws to a close, and Jews around the world have spent the last week recommitting to struggles for justice, I want to do the same.
I wrote to you last month about our fight at the UC Regents (the governing body of the University of California). A proposal to include anti-Zionism as a form of anti-Semitism and discrimination has caused consternation among people fighting for Palestinian rights, as well as for all people concerned about free expression of political ideas -- not to mention those who care about history and the erasure of anti-Zionism from Jewish history!
On March 23rd, the UC Regents adopted the policy, though the language was softened so that only "anti-Semitic forms of anti-Zionism" were included. We can claim a partial victory, but the question of who will determine the boundary between the two, and the attendant threats to academic freedom and the freedom to speak out for Palestinian rights, are still a grave concern.
Attacks on the right to boycott have been cropping up all over the place -- earlier this month, a Congressional hearing convened to smear American Muslims for Palestine with spurious and Islamophobic attacks. And at universities around California, posters appeared all over campus that viciously and publicly smeared members of Students for Justice in Palestine.
But we’ve been fighting back against these attacks, and hard. We sent over 10,000 emails to Congress challenging the “Combating BDS” act, and fought back against anti-BDS legislation in state legislatures across the country. We sent billboard trucks to state capitols -- and to AIPAC -- making it clear that we stand for Palestinian human rights. Although in some states the bills passed, there were brave legislators in every state who voted no. And in Maryland, the Freedom2Boycott coalition, with strong participation from our JVP chapters in the region, stopped an anti-BDS bill from coming to the floor.
It’s also been an important month in the U.S. Presidential race, in particular because U.S. policies toward Israel were questioned in a rather refreshing way during a televised debate. As a 501c3 nonprofit, JVP cannot take positions on candidates or the election, but I was quoted in this New York Times piece which looked at shifts in the Jewish American community through the lens of the election. The times, they are a-changing!

e-h είπε...

Let me put it another way: the organizing and campaigning and media advocacy that you and me and so many others are doing is really starting to change the political conversation around Israel/Palestine.
Here’s another example, and one with real impact: the Unitarian Universalist Association has voted to divest itself from companies that profit from Israel’s human rights abuses.
We can help our allies at the Unitarian Universalists for Justice in the Middle East build on this victory by thanking the church for standing for justice. We’re putting together a giant thank-you card that we’ll hand deliver, and I’d love for it to get 2,500 signatures.
From the very earliest days of JVP, we’ve known that standing up, speaking out, and saying “thank you” isn’t just good manners -- it’s a political act. In 2007, back when JVP was a fraction of the size it is today, we launched one of our first big petitions, thanking Archbishop Desmond Tutu for having the courage to speak out against the occupation.
Archbishop Tutu was being hounded by pro-occupation groups in Minnesota, who tried to pressure a college into canceling an address he was due to give. That’s right: they were so appalled that he had the temerity to criticize Israel’s human rights abuses that they tried to cancel a speech by a Nobel Peace Prize winner. We weren’t having it, so we organized thousands to thank him for speaking out. Archbishop Tutu, in turn, thanked us publicly for our support. This is the kind of solidarity that builds our movement for the long-term.
So you can see why it is so critical that we show our allies at the Unitarian Universalist Association that we’re standing with them. Click here to sign our thank you card.
In other news, just from this month: we mobilized with our allies in Israel/Palestine to fight back against the demolition of Bedouin villages. We collected over 15,000 signatures urging Carlos Santana to cancel his concert in Tel Aviv. Our chapters held seders, some with as many as 150 people in attendance, in cities from coast to coast -- including one on both sides of the U.S./Mexico border, in solidarity with the struggles of immigrants. And we brought leaders from 13 chapters in the Northeast region to a leadership development institute, to strategize for the year ahead.
Meanwhile, the entire month of May we’ll be running a member drive. We’re hoping to bring 1,800 new members into JVP over the course of the month, to help strengthen our movement for the road ahead. This is a great excuse to have those conversations with friends, family, colleagues and communities that you otherwise might never have---and we’ll be offering all kinds of tools to help you recruit new members and build our strength. You’ll be hearing a lot more about how starting next week!
Until then, a sweet Pesach to all who are celebrating, and to liberation for all!

e-h είπε...


Δουλεύει
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Στο τέλος του Φεβρουαρίου, σας έστειλα μια γρήγορη ενημέρωση για οτι έχουμε εργαστεί πρόσφατα εδώ στο JVP. Τώρα, που το Πέσαχ πλησιάζει στο τέλος, και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο έχουν περάσει την τελευταία εβδομάδα recommitting σε αγώνες για δικαιοσύνη, θέλω να κάνω το ίδιο.
Έγραψα για να σας πω τον περασμένο μήνα για την πάλη μας στις UC Regents (το κυβερνών σώμα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια). Μια πρόταση για να περιλαμβάνουν τον αντι-Σιωνισμό ως μια μορφή αντισημιτισμού και των διακρίσεων έχει προκαλέσει κατάπληξη μεταξύ των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα παλαιστινιακά δικαιώματα, καθώς και για όλους τους ενδιαφερόμενους για την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών ιδεών τους ανθρώπους - για να μην αναφέρουμε εκείνους που ενδιαφέρονται για την ιστορία και η διαγραφή του αντι-Σιωνισμού από την εβραϊκή ιστορία!
Στις 23 Μαρτίου, η UC Regents υιοθέτησε την πολιτική, αν και η γλώσσα ήταν ηπιότερη, ώστε συμπεριλήφθηκαν μόνο «αντισημιτικες μορφές σαν αντι-Σιωνισμό".Μπορούμε να διεκδικήσουμε μια μερική νίκη, αλλά το ζήτημα του ποιος θα καθορίσει το όριο μεταξύ των δύο, και οι απειλές στη συνοδό στην ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία να μιλήσουν για τα παλαιστινιακά δικαιώματα, είναι ακόμα μια σοβαρή ανησυχία.
Οι επιθέσεις από τα δεξιά για να μποϊκοτάρουν έχουν καλλιεργηθει σε όλη τη χώρα - νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια Κογκρέσου ακρόαση που συγκλήθηκε για να δυσφημιστουν Αμερικανοί Μουσουλμάνοι για την Παλαιστίνη με τα ψευδή και ισλαμοφοβικες επιθέσεις. Και σε πανεπιστήμια σε όλη την Καλιφόρνια, αφίσες εμφανίστηκαν σε όλη την πανεπιστημιούπολη που αναρτήθηκαν και δημοσίως θελουν να εξαλείψει τα μέλη των Φοιτητών για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.
Αλλά έχουμε ήδη αγωνιστει εναντια σε αυτές τις επιθέσεις, και σκληρά. Στείλαμε πάνω από 10.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κογκρέσο που αμφισβητεί την "Καταπολέμηση του BDS" πράξη, και αγωνίστηκε πίσω από αντι-BDS νομοθεσίας σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα σε ολόκληρη τη χώρα. Στείλαμε πινακίδες σε φορτηγά στην κρατική πρωτευουσα - και για το AIPAC - καθιστώντας σαφές ότι στεκόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες πολιτειες πέρασαν τα νομοσχέδια, υπήρχαν γενναίοι νομοθέτες σε κάθε πολιτεία που ψήφισαν όχι. Και στο Μέριλαντ, ο συνασπισμός Freedom2Boycott, με ισχυρή συμμετοχή από JVP στην περιοχή, σταμάτησε ένα νομοσχέδιο αντι-BDS από που έρχονται.
Είναι, επίσης, ένα σημαντικός μήνας στην κούρσα των ΗΠΑ για Προεδρικό, ιδίως επειδή οι πολιτικές των ΗΠΑ προς το Ισραήλ εξετάστηκαν με ένα μάλλον δροσιστικό τρόπο κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης. Ως 501c3 μη κερδοσκοπική, JVP δεν μπορεί να λάβει θέσεις με υποψηφίους ή στις εκλογές, αλλά αναφέρθηκε σε αυτή στην εφημερίδα New York Times κομμάτι που εβλεπε αλλαγές στην εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής μέσα από το φακό των εκλογών. Οι καιροί, είναι ένα μεταβαλλόμενοι!

e-h είπε...

Επιτρέψτε μου να το θέσω διαφορετικά: η οργάνωση και η εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης και υποστήριξης που εσείς και εγώ και τόσοι άλλοι κάνουν πραγματικά αρχίζει να αλλάζει την πολιτική συζήτηση γύρω από το Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα, με ένα πραγματικό αντίκτυπο: η Ενωτικη παγκόσμιος Ένωση ψήφισε για να αποχωρήσει από τις εταιρείες που επωφελούνται από τις καταχρήσεις του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μπορούμε να βοηθήσουμε με τους συμμάχους μας στο Ενωτικό ουνιβερσαλιστές για Δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή να αξιοποιήσουμε αυτή τη νίκη ευχαριστώντας την εκκλησία που στέκεται για τη δικαιοσύνη. Βάζουμε μαζί ένα τεράστιο ευχαριστώ στη κάρτα που θα παραδώσουμε στο χέρι, και θα ήθελα πολύ να πάρει 2.500 υπογραφές.
Από τις πολύ πρώτες μέρες της JVP, έχουμε γνωστό ότι όρθιοι, μιλώντας έξω, και να λέμε "ευχαριστώ" δεν είναι απλά καλοί τρόποι - είναι μια πολιτική πράξη. Το 2007, όταν JVP ήταν ένα κλάσμα του μεγέθους που είναι σήμερα, ξεκινήσαμε μία από τις πρώτες μας μεγάλες αναφορές, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου για το θάρρος να μιλήσει ενάντια στην κατοχή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Tutu είχε κυνηγηθει από τις ομάδες φιλο-κατοχής στη Μινεσότα, ο οποίος προσπάθησε να πιέσει ένα κολέγιο στην ακύρωση μιας διεύθυνσης που επρόκειτο να δώσει. Αυτό είναι σωστό: ήταν τόσο συγκλονισμένος από το γεγονός ότι είχε την τόλμη να επικρίνει τις παραβιάσεις του Ισραήλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που προσπάθησαν να ακυρώσουν μια ομιλία από έναν νικητή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης. Εμείς δεν το έχουμε, έτσι οργανώσαμε χιλιάδες να τον ευχαριστήσουμε για την ομιλία . ΟΑρχιεπίσκοπος Tutu, με τη σειρά του, μας ευχαρίστησε δημόσια για την υποστήριξή μας. Αυτό είναι το είδος της αλληλεγγύης που χτίζει το κίνημά μας για τη μακροπρόθεσμη.
Έτσι μπορείτε να δείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό να δείχνουμε τους συμμάχους μας στον Ενωτικό παγκόσμιο Συλλογο που είμαστε στέκομασται μαζί τους. Κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε για ευχαριστιρια κάρτα μας.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19649
Σε άλλες ειδήσεις, μόνο από αυτό το μήνα: θα κινητοποιηθούμε με τους συμμάχους μας στο Ισραήλ / Παλαιστίνη για να αντεπιτεθούμε ενάντια στην κατεδάφιση των χωριών Βεδουίνων. Συλλέξαμε πάνω από 15.000 υπογραφές ζητώντας Carlos Santana να ακυρώσει τη συναυλία του στο Τελ Αβίβ. Τα τμηματα μας πραγματοποιήσαν seders, μερικά με όσο το 150 άτομα σε συμμετοχή, σε πόλεις από ακτή σε ακτή - μεταξύ των οποίων μία από τις δύο πλευρές των συνόρων των ΗΠΑ / Μεξικό, σε αλληλεγγύη με τους αγώνες των μεταναστών. Και φέραμε ηγέτες από 13 τμηματα στην περιοχή βορειοανατολικά σε ένα ινστιτούτο ανάπτυξη ηγεσίας, να strategize για το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, το σύνολο του μήνα Μάιου θα τρέχουμε μια μονάδα για εγγραφη μελων. Ελπίζουμε να φέρει 1.800 νέα μέλη στο JVP κατά τη διάρκεια του μήνα, για να συμβάλει στην ενίσχυση του κινήματός μας για το δρόμο μπροστά. Αυτό είναι μια μεγάλη δικαιολογία για να έχουμε αυτές τις συνομιλίες με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τις κοινότητες που διαφορετικά δεν θα μπορούσε ποτέ να έχουμε --- και εμείς θα πρέπει να προσφέρουμε όλα τα είδη των εργαλείων για να σας βοηθήσει να στρατολογήσετε νέα μέλη και να οικοδομήσουμε τη δύναμή μας. Θα ακούσουμε πολλά περισσότερα για το πώς αρχίζει την επόμενη εβδομάδα!
Μέχρι τότε, ένα γλυκό Πέσαχ σε όλους όσους γιορτάζουν, και στην απελευθέρωση για όλους!