Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Τεταρτη 6 Απριλιου 2016


Τιμή και δόξα στον 12χρονο Vaghinak Grigoryan, από την Αρμενία, που δεν θα γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο... Ο δικός μας μικρός ΜΕΓΑΛΟΣ ήρωας, Μάρτυρας του Αρμενικού λαού...
Ο 12χρονος Vaghinak Grigoryan, δολοφονήθηκε από τους Αζέρους -τους συμμάχους της πολιτισμένης δύσης, μαζί με τους φονιάδες του χαλιφάτου-, ενώ βρισκόταν στο σχολείο... Ήταν Αρμένιος... δεν ενοχλεί την "πολιτισμένη" δύση, τις δημοσιογραφικές πόρνες... Δεν θα γίνει πρωτοσέλιδο, δεν είναι "προσφυγόπουλο", ασπίδα για την μετάβαση στη δύση του "φωτός και του πολιτισμού"... Δεν έχει καμία σημασία που ήταν Χριστιανόπουλο, ακόμη κι αν ήταν παιδί Μουσουλμάνων, όπως τα παιδιά που δολοφονούν οι μισθοφ΄ποροι του χαλιφάτου στη Συρία... παραμένει θύμα των ιμπεριαλιστών! Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει... μικρέ, Μεγάλε ήρωα του μαρτυρικού λαού της Αρμενίας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων για τους ισλαμοφασιστες «πρόσφυγες» προχωρά ο δήμος Αθηναίων
400ενοικιο+200 περιπου σε κοινοχρηστα,ρευμα,νερο, και τα σχετικα(4χ90)για μια τετραμελη οικογενεια+(2χ15)+10+5 συνολο 925 ευρω και εντελως αφορολογητα .... και ζητανε απο τον Ελληνα να ζησει με βασικο μισθο 586 ευρω και να πληρωνει και σαραντα φορους ... αν αυτος δεν ειναι ρατσισμος τοτε τι ειναι?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επέτειος των Παρτιζάνων στην Απελευθέρωση της Βοσνίας απο τους Ναζι..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο πλαισιο της αυριανης 24 ωρης Γενικης Απεργιας, δεν θα υπαρχουν ειδησεις απο τα τηλεοπτικα καναλια και τους ραδιοφωνικους σταθμους. Και μεθαυριο δεν θα κυκλοφορησουν εφημεριδες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούρδους αυτονομιστές στο Ιράκ βομβάρδισε o τουρκικός στρατός
5/4/2016 23.00
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ σήμερα, ενώ παράλληλα οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας έπειτα από μια επίθεση με ρουκέτα, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου διεμήνυε πως η Άγκυρα δεν θα αποκλιμακώσει τις επιχειρήσεις για την πάταξη των ανταρτών. Πυρά ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Σιλώπη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από μια επίθεση με ρουκέτα η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις όταν επλήγη το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στο Ιράκ, μαχητικά F-16 και F-4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών και κρησφύγετα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σε επιδρομές που εξαπέλυσαν στην ορεινή περιοχή Καντίλ, σύμφωνα με το επιτελείο. Κατά την ίδια πηγή, 15 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία χθες Δευτέρα. Η αναζωπύρωση της σύγκρουσης, που θεωρείται πως βρίσκεται πλέον στο οξύτερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, χαρακτηρίζεται μείζων πρόκληση για τον Νταβούτογλου, ο οποίος προωθούσε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Κούρδοι. Κούρδοι πολιτικοί έχουν τονίσει πως η Άγκυρα θα έπρεπε να δώσει την έμφαση στην αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει το 2012 με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αλλά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο χθες Δευτέρα.
Ο Νταβούτογλου ενίσχυσε αυτό το μήνυμα κατά τη διάρκεια σημερινής ομιλίας του. «Δεν θα υπάρξει καμιά υπαναχώρηση στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Η πολιτική της Τουρκίας στην ειρηνευτική διαδικασία ήταν σωστή, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση είναι σωστή. Ο λαός μας προσέφερε μεγάλη υποστήριξη και στις δύο διαδικασίες», πρόσθεσε. Στη Σιλώπη, οι αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 04:30 με μια ανακοίνωση που έγινε από τα μεγάφωνα μιναρέδων και αυτοκινήτων της αστυνομίας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Στην πόλη Νουσάιμπιν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας επί τρεις εβδομάδες, μια ρουκέτα που εκτόξευσαν μέλη του PKK σκότωσε χθες έναν ταγματάρχη και άλλον έναν αξιωματικό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο Ερντογάν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως από τον Ιούλιο έχουν σκοτωθεί 355 μέλη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας ενώ 5.359 αυτονομιστές έχουν «εξουδετερωθεί», χρησιμοποιώντας έναν όρο που συνήθως σημαίνει «σκοτωθεί». Σύμφωνα με το Τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (TIHV), τουλάχιστον 310 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων κυκλοφορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία από τον Αύγουστο ως τα μέσα του Μαρτίου. Κατά την ίδια πηγή, 355.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των μαχών, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε πόλεις όπως η Σιλώπη, η Νουσάιμπιν, η Τσιζρέ και η παλιά πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, η συνοικία Σουρ, όπου βρίσκονται τείχη της ρωμαϊκής εποχής που είναι ενταγμένα στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργία ΑΔΕΔΥ 7 Απριλίου: Παραλύει η χώρα, ποιοι απεργούν – πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Παραλύει αύριο όλη η χώρα.
Ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού και της αντιλαϊκής πολιτικής η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.Ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ματαιώνονται όλες οι πτήσειςΚαμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Απριλίου για το ασφαλιστικό.Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.
Απεργούν οι Γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Απεργούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του ΕΚΠΑ
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων.Απεργούν οι καθηγητές των σχολείωνΤη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ.
Νέα απεργία των ΜΜΕ
Η ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοίνωσε, «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:– Σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.– Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.
Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση από εργαζομένους στα ΜΜΜ Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και ιδίως εκείνοι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, απέναντι στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και η αντίστοιχη του ΟΛΘ, πρόκειται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή, 8 Απριλίου.Στόχος είναι να μην προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ ειδικά στην περίπτωση του ΟΛΘ ζητείται η άμεση πραγματοποίηση προσλήψεων, ώστε να στελεχωθεί το λιμάνι με προσωπικό πλήρους απασχόλησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόγραμμα ”αλληλεγγύη-SolidarityNow”: Επίδομα για τη φιλοξενία των προσφύγων σε σπίτια
Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν το σπίτι τους για φιλοξενία αιτούντων άσυλο θα λαμβάνουν συμβολική οικονομική ενίσχυση
Η ΜΚΟ ''SolidarityNow'' είναι του ......Σόρος! Χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Νομίζω άλλωστε πως περιττεύει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Ο μανδύας της Αλληλεγγύης καμιά φορά κρύβει τους λύκους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 49χρονος χρυσαυγιτης ναζιστης που είχε στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, 06:03
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ένας 49χρονος χρυσαυγιτης ναζιστης (όπως λενε ολοι στο χωριο), από τις Δαφνές Ηρακλείου που είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα έχοντας στην κατοχή του πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, ένα οπλοπολυβόλο, υποπολυβόλα, κυνηγετικά όπλα, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και γεμιστήρες. Ο 49χρονος χρυσαυγιτης ναζιστης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ, αλλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και του επιβλήθηκε η υποχρέωση να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης όπλων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απείλησε να πετάξει το παιδί του
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, 12:22
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην πλειονότητά τους οι λαθρο – «πρόσφυγες» και οι λαθρομετανάστες αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών και να κατευθυνθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Τους παρακινουν σε αυτό κατι πληρωμενοι «αντιεξουσιαστες» του Σορος, που τους μοιραζουν προκηρυξεις, που τους καλουν σε ανυπακουη στις αρχες, και υπογραφουν ως «Συντονιστικο». Λίγο μετά τις 12.00 πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην προβλήτα Ε3, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Ορισμένοι από τους ισλαμοφασιστες λαθρο- «πρόσφυγες» και τους λαθρομετανάστες έκλεισαν με σκηνές τον δρόμο στην πύλη Ε3, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ένας οδηγός Ι.Χ. επιχείρησε να περάσει από το σημείο και ένας λαθρομετανάστης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν -κίνηση που εξόργισε το συγκεντρωμένο πλήθος. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας λαθρομετανάστης άρπαξε ένα μωρό στα χέρια και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει. Στον χώρο βρέθηκε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών για τις καλύτερες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαζουν στοχο τα αναπηρικα επιδοματα. Οι δανειστες, με πρωτο το ΔΝΤ, ζητουν αγριες περικοπες. Επιδιωκουν το «κουρεμα» τους μεσω εισοδηματικων κριτηριων. Πιεζουν για επανεξεταση 185.000 δικαιουχων. Στο ματι εβαλαν οι τοκογλυφοι τα προνοιακα επιδοματα που εισπρατουν δεκαδες χιλιαδες ατομα με αναπηρια σε ολη τη χωρα. Πιεζουν να γινουν μεγαλες περικοπες και να επανεξεταστουν οι δικαιουχοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διακοπη των επαναπροωθησεων. Ερωτηματικα για την προσωρινη (η αλλιως μονιμη) διακοπη των επαναπροωθησεων από τη Λεσβο και τη Χιο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρεμβαση εισαγγελεα ζητουν οι αξιωματικοι του Λιμενικου. «Περιεργες» ΜΚΟ … κρατουν τους προσφυγες σε Ειδομενη και Πειραια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαθρομεταναστες αρματωμενει με μαχαιρια και τσεκουρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
H «Mαφια» των «αλληλεγγυων». Φυλλαδια μοιραζουν στο λιμανι. Καλουν τους 5.000 λαθρομεταναστες να μην μετακινηθουν γιατι θα τους πανε σε φυλακη, και να ζητησουν ασυλο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 στις 10 εταιριες φευγουν στο εξωτερικο λογω φορων που επεβαλε η κατοχικη κυβερνηση για να τα δωσει στους τοκογλυφους, και capital control.
9.000 επιχειρησεις ετοιμαζονται να «αποδρασουν» στην Ευρωπη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ιατρεια γειτονιας» χωρις κτιρια, λεφτα, και προσωπικο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπλοκο κρατων στο «Δουβλινο 2». Η Ελλαδα λεει θα πρεπει να δεχεται λαθρομεταναστες που συλλαμβανονται σε άλλες χωρες της Ε.Ε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταιγιδα εμμεσων φορων «δωρο» στην τροικα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΔΩ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εξομολογήσεις ενός χειραγωγού εκλογών
Το βασικό θέμα του «Bloomberg» την περασμένη Δευτέρα (που μετεφερε στη χωρα μας η Εφημεριδα Συντακτων) θα μπορούσε να είναι απόσπασμα κατασκοπευτικού μυθιστορήματος: ένας καλοπληρωμένος χάκερ στις διαταγές Βενεζουελάνου «δημοκράτη», αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ επί μια οκταετία, χρησιμοποιούσε τις τεχνολογικές γνώσεις του για να χειραγωγήσει προεκλογικές καμπάνιες της Λατινικής Αμερικής υπέρ των δεξιών υποψηφίων.
Ο πρώτος λέγεται Αντρές Σεπούλβεδα, 31χρονος Κολομβιανός, που στα 15 του ήρθε σε επαφή με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έκτοτε παθιάστηκε και έθεσε το ταλέντο του στην υπηρεσία ισχυρών που όπως κι εκείνος απεχθάνονταν την όποια έκφρασης της Αριστεράς ή ακόμη και της πιο «πεφωτισμένης Δεξιάς». Ο δεύτερος, μέντοράς του και με εφάμιλλο μίσος απέναντι σε κάθε προοδευτική προοπτική για τις χώρες της ηπείρου, είναι ο Χουάν Χοσέ Ρεντόν, πολιτικός σύμβουλος, που αφού απέτυχε με τις στρατηγικές παραπλάνησης που χρησιμοποιεί να οδηγήσει σε ήττα τον Ούγκο Τσάβες, τον κατήγγειλε για νοθεία και εγκατέλειψε τη χώρα ως «αντιστασιακός» το 2004. Συναντήθηκαν το 2005 στα γραφεία του δεξιού Κολομβιανού τότε προέδρου Ουρίμπε. Ο πιτσιρικάς, ως θαυμαστής του ανθρώπου που εξαπέλυσε έναν αιματηρό πόλεμο καταστολής, και ο σύμβουλος, ως επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας.
Εκθαμβος ο δεύτερος από τα προσόντα του χάκερ, τον προσέλαβε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η εταιρεία συμβούλων του Ρεντόν, με έδρα το Μαϊάμι, είχε ήδη από τότε δεχτεί καταγγελίες γιατί χρησιμοποιούσε βρόμικα κόλπα και ψευδείς φήμες για να επηρεάσει εκλογικά αποτελέσματα. Με τον Σεπούλβεδα οι επικοινωνιακές παγίδες απογειώθηκαν, καθώς έστησε ολόκληρες ομάδες που συστηματικά κατασκόπευαν, έκλεβαν και δυσφήμιζαν αντιπάλους των δεξιών προεδρικών υποψηφίων σε λατινοαμερικανικές εκλογές. Τα απλά του πακέτα ξεκινούσαν από 12.000 δολάρια τον μήνα, ενώ, έναντι 20.000 τον μήνα, οι πελάτες είχαν ευρεία γκάμα ψηφιακών υποκλοπών, επιθέσεων μέσω ψεύτικων πλην «αξιόπιστων» λογαριασμών κοινωνικών δικτύων, αποκωδικοποιήσεις μηνυμάτων των αντιπάλων τους κ.λπ.
Μια πιο διεισδυτική «παρέμβαση», όπως στην περίπτωση του Μεξικού και της εκστρατείας του νυν προέδρου Πένια Νιέτο, ήταν λίγο πιο δαπανηρή: 600.000 δολάρια. Ξετυλίγοντας τον μίτο της υπόγειας δράσης του στο «Bloomberg», ο Σεπούλβεδα αποκάλυψε πως από το 2005 δούλεψε επηρεάζοντας εκλογικές αναμετρήσεις σε Νικαράγουα, Παναμά, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Βενεζουέλα και Γουατεμάλα. Και αξίζει πραγματικά να διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ του έγκριτου περιοδικού για να ανακαλύψει πώς και με ποιες τεχνικές σε καθεμία από αυτές τις χώρες, υπό την καθοδήγηση του Ρεντόν, νόθευε στην ουσία τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ των πιο δεξιών υποψηφίων, που άρχισαν ξαφνικά να κερδίζουν μαζικά.
Με τις κυβερνοεπιθέσεις που εξαπέλυε ο Σεπούλβεδα κατάφερνε συχνά να αναγκάσει υποψήφιους να εγκαταλείψουν την κούρσα ή να χάνουν προβάδισμα. Εφτιαξε -ανάμεσα στα άλλα- κι ένα ειδικό λογισμικό, το «Κλέφτης Κοινωνικών Δικτύων» για να διαχειρίζεται έναν εικονικό στρατό ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter αλλά και το Facebook, που του επέτρεπε να αλλάζει τάχιστα ονόματα, προφίλ, φωτογραφίες και βιογραφικά των υποτιθέμενων χρηστών διαδίδοντας όποια κατηγορία, ψέμα ή βρομιά συνέβαλλε στην αποδυνάμωση του «αριστερού αντιπάλου», περιλαμβανομένων και φημολογιών περί νοθείας. Οπως λέει: «Είναι πανεύκολο να χειραγωγήσεις την κοινή γνώμη. Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο αυτά που πιστεύουν ότι είναι αυθόρμητες και ειλικρινείς αναρτήσεις πολιτών στο διαδίκτυο από τους επίσημους πολιτικούς. Ο κόσμος πιστεύει περισσότερο το ίντερνετ από την πραγματικότητα: μπορούσα να τους κάνω να πιστέψουν ό,τι ήθελα». Δεν είχε επαφή με τα επιτελεία των εκστρατειών, δουλειά που είχε αναλάβει ο Ρεντόν. Δεν τους έβλεπαν ποτέ μαζί. Επικοινωνούσαν με ασφαλή τηλέφωνα που αντικαθιστούσαν κάθε δίμηνο και ειδικά κωδικοποιημένα μηνύματα.
Μόλις μια καμπάνια τέλειωνε, ο Σεπούλβεδα κατέστρεφε σκληρούς δίσκους, διέγραφε αρχεία με ειδικά μη ανακτήσιμα λογισμικά, έκαιγε μικροτσιπ και εγκατέλειπε σέρβερ που νοίκιαζε ανώνυμα από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος της παρέμβασής του. Ή σχεδόν κάθε ίχνος. Γιατί για λόγους ασφαλείας κράτησε κάποια αποδεικτικά για «ώρα ανάγκης». Αυτή δεν άργησε να έρθει όταν στην πατρίδα του, την Κολομβία, αντί όπως έκανε το αφεντικό του να δουλέψει για την καμπάνια του Σάντος (πολύ προοδευτικός για τα γούστα του), για πρώτη φορά αυτονομήθηκε και τέθηκε στην υπηρεσία του Σουλουάγα, υποψήφιου του κόμματος του αγαπημένου του Ουρίμπε. Ο ζήλος του να αποκαλύψει στοιχεία που είχε υποκλέψει τον έκανε να ξεχάσει τα μέτρα ασφαλείας και να παραστεί σε τηλεοπτική συνέντευξη μαζί με τον επικεφαλής της εκστρατείας του Σουλουάγα. «Μέσα» με 4 κατηγορίες
Λίγες μέρες μετά ο Σεπούλβεδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου θα παραμείνει δέκα χρόνια καταδικασμένος για χρήση κακόβουλου λογισμικού, εγκληματική συνωμοσία, παραβίαση ιδιωτικών στοιχείων και κατασκοπεία στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Κολομβίας το 2014. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά από απόπειρες κατά της ζωής του μέσα στις φυλακές, μίλησε στο «Bloomberg» και παρέδωσε πειστήρια για τις εντολές που έπαιρνε από τον Ρεντόν -ευελπιστώντας πως η συνεργασία και οι αποκαλύψεις του θα μειώσουν την ποινή του. «Το έκανα συνειδητά και έχοντας έναν καθαρό στόχο: να δώσω τέλος στις δικτατορίες και τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής», εξομολογείται στο περιοδικό, επιβεβαιώνοντας τις επανειλημμένες καταγγελίες πολλών προοδευτικών ηγετών της Λατινικής Αμερικής για έξωθεν παρεμβάσεις πως υπάρχει ένας καλοστημένος μηχανισμός επηρεασμού και χειραγώγησης της έκβασης των εκλογών στη βάση ψεμάτων, δυσφήμισης και συκοφαντίας.
Οσο για τον Ρεντόν, τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Σεπούλβεδα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την καμπάνια του Σάντος έπειτα από κατηγορίες ότι δέχτηκε 12 εκατ. δολάρια από τους ναρκεμπόρους. Κι όμως παραμένει ελεύθερος. Συνεχίζει να παριστάνει τον βουδιστή, ντυμένος συχνά σαν σαμουράι, και να αυτοπαρουσιάζεται ως «ο πλέον καλοπληρωμένος, πιο περιζήτητος και αποτελεσματικός πολιτικός σύμβουλος». Αρνείται κάθε ανάμειξη στη χειραγώγηση των εκλογών τόσων χωρών επιμένοντας πως απλώς είχε προσλάβει στην εταιρεία του τον Σεπούλβεδα για να σχεδιάζει ιστοσελίδες. Τώρα φημολογείται πως δουλεύει για τον Ντόναλντ Τραμπ. Το αρνείται επίσης...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλώσεις και βία στη Γαλλία για τον εργατικό νόμο
05.04.2016, 19:02
130 συλλήψεις στο Παρίσι - Ένταση και σε άλλες πόλεις
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Γαλλία στο πλαίσιο διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν μαθητές λυκείου και φοιτητές κατά του νέου εργατικού νόμου. Χιλιάδες κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού, ωστόσο, σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε 130 συλλήψεις.
Στη Ρεν οι αρχές απαγόρευσαν κάθε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, ωστόσο, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Στην Αβρ, όπου 1.200 άνθρωποι διαδήλωσαν, ακυρώθηκαν επίσης δρομολόγια πορθμείων και επιβατηγών πλοίων σε παρόμοιες συνθήκες. Ενώ το κίνημα διαμαρτυρίας εισήλθε πλέον στην πέμπτη εβδομάδα του, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας φωνάζοντας το σύνθημα «μαθητές λυκείου, φοιτητές, άνεργοι και μισθωτοί, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να πολεμήσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να νικήσουμε».
Στην πορεία, ο Τζο, 23 ετών, εξήγησε ότι διαδηλώνει εναντίον των σχεδίων μεταρρύθμισης του κώδικα των εργασιακών σχέσεων, όπως επίσης «κατά των συνθηκών ζωής και του απαράδεκτου κόσμου που μας προσφέρουν». Επιπλέον, εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα της Πλατεία της Δημοκρατίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας, για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που κρίνεται ότι ευνοεί τους εργοδότες, όπως επίσης τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η σοσιαλιστική κυβέρνηση, τις συνθήκες στέγασης ή ακόμα και την φορολογική εξορία... Η κινητοποίησή τους, που ονομάζεται Nuit debout γεννήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια των μαζικότερων διαδηλώσεων μετά την έναρξη του κινήματος, όπου συγκεντρώθηκαν 390.000 πολέμιοι του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις αρχές και 1,2 εκατομμύριο, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.
Έκτοτε κάθε νύχτα, ακτιβιστές κατασκηνώνουν στο σημείο, προτού τους απομακρύνουν τα ξημερώματα οι δυνάμεις επιβολής της τάξης. Παρά την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών οι κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν μειωμένη μαζικότητα, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι καταλήψεις στα λύκεια της χώρας έχουν μειωθεί σημαντικά. Το νομοσχέδιο κατατίθεται στην Εθνοσυνέλευση, με την εξέταση 800 διατάξεων από τις επιτροπές. Η συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας θα διεξαχθεί την 3η Μαΐου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλια – Διαδηλωσεις μαθητων για τα εργασιακα. «Μαθημα» ξυλου από τα γαλλικα ΜΑΤ. Με δακρυγονα ροπαλα και συλληψεις λυθηκε η δυσκολη εξισωση στο Παρισι με τους «ανυπακουους» νεους που διαμαρτυρονται για τη μεταρρυθμιση Ολαντ – Βαλς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μερκελ Λαγκαρντ αυξανουν την πιεση. Συμφωνησαν πως η Ελλαδα πρεπει να κανει αντιλαικες νεοφιλελε μεταρρυθμισεις και ότι θα παραμεινει το ΔΝΤ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πεμπτη μερα αποκλεισμου από τους λαθρομεταναστες του λιμανιου της Χιου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο του σ. Αντώνη Νταβανέλου. Είναι προφανές, σε όσους-ες ξέρουν τις απόψεις μου, πως με βρίσκει αντίθετο, αλλά το θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο στον διάλογο μέσα στην Αριστερά για το καίριο ζήτημα της σχέσης πατριωτισμού και διεθνισμού. Επιφυλλασσόμενος να απαντήσω με ένα εκτενέστερο κείμενο, απλώς κάποιες πρώτες επισημάνσεις:
1. Το "Patria o muerte" δεν το είπε γενικά κι αφηρημένα ο Τσε Γκεβάρα. Αναφερόταν σαφώς στην ανάγκη υπεράσπισης της Κούβας από την επιβουλή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, απευθυνόμενος στον πατριωτισμό του κουβανέζικου λαού.
2. Ο πατριωτισμός δεν εισήχθη στο εργατικό κίνημα την εποχή του σταλινισμού. Με το σύνθημα "Πατριώτες στα όπλα!" ξεκίνησε η Κομμούνα του Παρισιού το 1871, ενώ ο Λένιν, ακόμη και το 1916, όταν αγωνιζόταν εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου, υπερασπιζόμενος τον διεθνισμό, έγραφε με σαφήνεια ότι "σ' ένα πραγματικό εθνικό πόλεμο οι λέξεις "υπεράσπιση της πατρίδας" δεν είναι διόλου απάτη και εμείς δεν είμαστε διόλου ενάντια σ' αυτή την υπεράσπιση".
3. Ο σ. Νταβανέλος αναφέρεται στο ΕΑΜ, υποστηρίζοντας πως η ήττα του υπήρξε συνέπεια του πατριωτικού του χαρακτήρα. Κατά τη γνώμη μου, αν το ΚΚΕ δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία συγκρότησης εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, απλώς θα είχε απομονωθεί πλήρως από τον ελληνικό λαό. Η αιτία της ήττας δεν ήταν η συγκρότηση του κινήματος μ' αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά η αδυναμία να ανταποκριθεί στην τεράστια δυναμική που ακριβώς χάρη σ' αυτή την πρωτοβουλία αναδείχτηκε, θέτοντας ζήτημα κοινωνικού μετασχηματισμού. Και στη Γιουγκοσλαβία και στην Κίνα και στο Βιετνάμ κ.λπ., εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα συγκρότησαν οι κομμουνιστές και μέσα από αυτά κατάκτησαν τελικά την εξουσία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eθνικος εξευτελισμος. Η δεξια αντιπολιτευση της ΝΔ προσπαθει να φορτωσει τις αποκαλυψεις του Wikileakes στην κυβερνηση! Εχει φτασει στο σημειο να κατηγορει τον Τσιπρα ότι… παγιδευσε τις επικοινωνιες του ΔΝΤ! Από κοντα και οι ξευτιλισμενοι δεξιοι αλητες του ραδιο αρβυλα! Μια ζωη πρακτορες των ξενων!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιαστηκαν στο Τελωνειο Κηπων. Δεκαοκτω πλακες χρυσου μεσα σε … ταξι.Επιασαν ταξιτζι με 33,5 κιλα χρυσου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα κλεισουν σχολεια! Λειπουν 10.000 εκπαιδευτικοι, αλλα υποσχονται θρανια σε 20.000 λαθρομεταναστοπουλα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oχι των γαλακτοπαραγωγων σε γιαουρτι από σκονη γαλακτος χωρις καθολου νωπο γαλα. Η κυβερνηση επιτρεπει τη χρηση γαλακτος σκονης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο διάβολο κι ακόμη παραπέρα... φονιά, ανθρωπόμορφο κτήνος!
Ο "κομαντάντε" Khaled Abu Saqqar... συνάντησε τον Αραβικό στρατό της Συρίας, δυτικά της Λαοδικείας και μας εγκατέλειψε... Πρόκειται για το κτήνος του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού - FSA" Ταξιαρχία "Al-Farouq" (ξέρετε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους μισθοφόρους φονιάδες που στην Ελλάδα υποστηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις ως σήμερα, μαζί με τον Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκείνους στη ΛΑΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, τους επαγγελματίες "αντιρατσίστες" και Σια... και μάλιστα τώρα υψώνουν τις "σημαίες" τους και στον Πειραιά).
Προσφάτως πολεμούσε με τους αδελφούς του στην Jabhat Al-Nusra (συριακή Al-Qaeda), για καλύτερο μισθό. Το κτήνος, είναι γνωστό για την ανθρωποφαγία που έκανε σε όργανα του στρατιώτη του στρατού της Συρίας στη Χόμς το 2013 και μάλιστα οι "εξεγερμένοι εκδημοκρατιστές" το έκαναν σημαία αγώνα τους. Γι' αυτό ήταν υπόθεση τιμής για τον αδούλωτο λαό της Συρίας να τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει! Το θάνατο του κτήυνους θρήνησαν οι ιστοσελίδες των "εξεγερμένων εκδημοκρατιστών", με σχόλια περί ήρωα που αφιερώθηκε στον αγώνα εναντίον των "Shabiha". Στο διάβολο κτήνος!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραγματικός πόλεμος στη Νάπολη! Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δακρυγόνα, ρίψεις νερού, για να διασώσουν στη Νάπολη τον "αριστερό" Ιταλό πρωθυπουργό Rentzi...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειδικές δυνάμεις του Ιράν στο Χαλέπι! (Iranian Special Forces arrive in Aleppo)
Η ελίτ του Ιρανικού στρατού, η 65η Ταξιαρχία NOHED έφθασε σήμερα στην Al-Hadher, στα νότια της πόλης Χαλέπι! Η είδηση από τον επίσημο ιστότοπο του συριακού στρατού "Liwaa al-Baqir", χωρίς ακόμη να επιβεβαιώνεται από το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας. Η 65η Ταξιαρχία NOHED, γνωστή κι ως σώμα των "πράσινων μπερέδων", θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο κι εξειδικευμένο στρατιωτικό σώμα του Ιράν και φυσικά δεν είναι αντιμετωπίσιμη στα πεδία μάχης από κανέναν στρατό!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα έρχεται και η πνευματική κεφαλή του νεοταξικού κράτους, ο Πάπας, στη Λεσβο, μαζι με τους Βαρθολομαιο Ιερωνυμο, να «ευλογήσει» αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ, των νέων αποικιοκρατών, την εισοδο ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων, σε βάρος των λαών και των εθνών…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιαούρτι από σκόνη γάλακτος... Όλοι "εργάζονται" για τις σιωνιστικές εταιρίες (NESTLE, DANONE) των ναζί του Ισραήλ;
Οι ανεκδιήγητοι προδότες της κυβέρνησης ... θα επιτρέψουν να παράγεται γιαούρτι από σκόνη γάλακτος όπως ακριβώς βάφτισαν «ΦΡΕΣΚΟ» το γάλα 14 ημερών για να ευνοήσουν τις ξένες πολυεθνικές. Πληρωμένοι πράκτορες των ξένων συμφερόντων που βρέθηκαν στην εξουσία με σκοπό να αφαιρέσουν από τις Ελληνικές Βιομηχανίες κάθε ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Για τους Έλληνες ...υπερφορολόγηση κερδών, υπερφορολόγηση καυσίμων κι ενέργειας, υπερφορολόγηση ακινήτων και για τους ξένους ...απαλλαγή φόρων μέσω offshore, φωτογραφικοί νόμοι υπέρ των... πολυεθνικών και της σαβούρας που σερβίρουν ως τρόφιμα. Μόνο έτσι θα μπουν εύκολα στην αγορά οι ξένοι κολοσσοί των περιούσιων της NESTLE και της DANONE για να βάλουν βαθιά το χέρι τους στις τσέπες των Ελλήνων ...σερβίροντας προϊόντα που οι Έλληνες δεν θα αγόραζαν ποτέ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Νέοι στους δρόμους κατά του αντεργατικού εκτρώματος
ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέες κινητοποιήσεις κατά του αντεργατικού νόμου «Ελ Κομρί» έγιναν χτες, κύρια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, τμημάτων της νεολαίας που αντιδρά στα σχέδια μετατροπής τους σε φτηνά ανταλλακτικά για τις μεγάλες εταιρείες. Στα πλακάτ των διαδηλωτών κυριάρχησαν συνθήματα όπως «"εργατικός νόμος" - δε θα πάρουμε», αλλά και «κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση» κ.τ.λ. Διαδηλώσεις έγιναν σε Παρίσι, αλλά και Μασσαλία, Γκρενόμπλ, Τουλούζη, Στρασβούργο κ.τ.λ. ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 9 Απρίλη όπου προετοιμάζεται νέα μεγάλη κινητοποίηση, με την πρωτοβουλία εργατικών συνδικάτων. Η κυβέρνηση επιστράτευσε και δυνάμεις καταστολής (η χώρα παραμένει σε «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας»), ενώ ειδικά στην πρωτεύουσα έγιναν δεκάδες προσαγωγές. Χτες, ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ στην Ολομέλεια αναμένεται να φτάσει στις αρχές Μάη. Ο νέος νόμος προωθεί την ευρεία εξάπλωση των ελαστικών συνθηκών εργασίας, αλλά και τη δραστική διευκόλυνση των απολύσεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΥΗΔΙΑ Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στις συγκοινωνίες
Τη Δευτέρα 4 Απρίλη, Διεθνή Μέρα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, μετά την πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στη Σουηδία το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό, SEKO Klubb 111, συμμετείχε με παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 μ.μ. έξω από τη Νομαρχία της Στοκχόλμης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες. Το συνδικάτο είχε τη συμπαράσταση και του συνδικάτου στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Στο ψήφισμα, όπου δηλώνεται η πλήρης αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών, καταδικάζονται οι περικοπές που γίνονται με αποτέλεσμα οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας να χειροτερεύουν, με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό, που γεύονται τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, καταδικάζονται οι συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, που δίνουν περισσότερο «ζεστό» χρήμα στα μονοπώλια που λυμαίνονται τις αστικές συγκοινωνίες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα από το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό. Στη Σουηδία οι Σοσιαλδημοκράτες, που είναι στην κυβέρνηση, όπως και το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα, στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Αύξηση ωρομισθίου σε δύο πολιτείες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, το βράδυ της Δευτέρας, οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο και Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν υπέγραψαν νόμο για την αύξηση του ελάχιστου ωρομίσθιου που ήταν καθηλωμένο επί δεκαετίες περίπου στα 7,25 δολάρια, στα 15 δολάρια που θα γίνει σταδιακά έως το 2020. Η κίνηση αυτή που σχετίζεται με την προσπάθεια τόνωσης της ζήτησης έχει σαφέστατα και προεκλογικό χαρακτήρα, ενώ είναι και αποτέλεσμα της πίεσης αγώνων που έγιναν ιδιαίτερα πέρσι από τους εργαζόμενους στην εστίαση. Το ζήτημα αυτό προβάλλουν και οι υποψήφιοι του ενός κόμματος του δικομματισμού στις ΗΠΑ, του Δημοκρατικού. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέους κανόνες, για να μειωθεί η φοροδιαφυγή επιχειρήσεων που μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό μετά από συγχωνεύσεις με μικρότερες ξένες εταιρείες. Ετσι επιχειρούνται τρόποι που δεν θα εξαλείψουν το φαινόμενο (άλλωστε είναι μέρος του παιχνιδιού στην καπιταλιστική αγορά), αλλά να το περιορίσουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΝΑΜΑ.-- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χτες στην πόλη Σαχρακάν του Μπαχρέιν μεταξύ αντικυβερνητικών σιιτών διαδηλωτών και αστυνομικών μετά την κηδεία 17χρονου νεαρού Α. Αμπντουλγανί, που σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες, στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, καθώς οι αστυνομικοί ήθελαν να τον συλλάβουν για να εκτίσει ποινή κάθειρξης... πέντε ετών(!) επειδή είχε συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της σουνιτικής μοναρχίας.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με την άσκηση «βέτο» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απείλησαν χτες οι ΗΠΑ τη Ρωσία, προκειμένου να μπλοκάρουν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Su-30» στο Ιράν. Τις απειλές εκτόξευσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις, Τόμας Σάνον. Ο Σάνον, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, εξέφρασε μάλιστα την ετοιμότητα των ΗΠΑ να ανανεώσουν την ισχύ του αμερικανικού νόμου περί κυρώσεων σε βάρος του Ιράν έως το τέλος τρέχοντος έτους στο βαθμό που αυτός δεν παρεμβαίνει στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.-- Ομοσπονδιακός δικαστής στη Ν. Ορλεάνη των ΗΠΑ ενέκρινε χτες την επιβολή χρηματικής ποινής 20 δισ. δολαρίων στην πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού έκρηξη σε πετρελαϊκή πλατφόρμα της εταιρείας και τεράστια πετρελαιοκηλίδα. Τα χρήματα αναμένεται να δοθούν σε μία περίοδο 16 ετών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ «Διαμάχη» μετά τη δολοφονία Ιταλού στο Κάιρο
ΡΩΜΗ - ΚΑΪΡΟ-- Με τη λήψη «άμεσων και ανάλογων μέτρων» κατά της Αιγύπτου, σε περίπτωση που οι αιγυπτιακές αρχές δεν διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση απαγωγής, βασανισμού και δολοφονίας του 28χρονου Ιταλού μεταπτυχιακού φοιτητή Τζιούλιο Ρεγκένι στις 3 Φλεβάρη, προειδοποίησε χτες, μιλώντας σε επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι. Σημείωσε ότι οι Ιταλοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έως τώρα, δεν έχουν πάρει τα δεδομένα τηλεπικοινωνίας που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, ούτε σχετικά βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που βρίσκονταν στην περιοχή του Καΐρου, όπου απήχθη ο μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, «που ερευνούσε το αιγυπτιακό συνδικαλιστικό κίνημα». Σημείωσε ότι εάν οι αιγυπτιακές αρχές δεν απαγγείλουν σε εύλογο χρονικό διάστημα κατηγορίες στους δράστες της δολοφονίας του φοιτητή, θα ληφθούν μέτρα σε βάρος του Καΐρου, δίχως να τα προσδιορίσει. Στο Κάιρο, ο γενικός εισαγγελέας, Νάμπιλ Σάντεκ, είπε πως αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει σήμερα Τετάρτη με επικεφαλής τον προσωπικό βοηθό του, δικαστή Μουστάφα Σουλεϊμάν, έναν εισαγγελέα και τρεις αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στους Ιταλούς ομολόγους τους τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ διαφαίνεται να υπάρχει διαμάχη για το εάν των ερευνών πρέπει να ηγηθούν οι δικαστικές ή οι αρχές ασφαλείας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Αντεπίθεση τζιχαντοφασιστών με πυραύλους εδάφους - αέρος και αέρια μουστάρδας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Παρά την εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας που ισχύει σε δεκάδες πρώην μέτωπα συγκρούσεων στη Συρία από τις 27 Φλεβάρη, σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι σφοδρές μάχες κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας ανάμεσα σε δυνάμεις του συριακού στρατού και τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και του ισλαμοφασιστικου «Μετώπου Νούσρα». Χτες, οι τζιχαντοφασιστες του «Μετώπου Νούσρα» κατάφεραν να καταρρίψουν με πύραυλο εδάφους - αέρος ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος «Su-22», ο πιλότος του οποίου έπεσε στα χέρια των ισλαμοφασιστών μισθοφόρων, κοντά στο χωριό Αλ Αϊς. Στη συνέχεια, βομβάρδισαν την κουρδική συνοικία Σέικ Μακσούντ στο βόρειο τμήμα της πόλης Χαλέπι, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 14 αμάχων και τον τραυματισμό 100 άλλων. Με αφορμή και τους τελευταίους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών από τους τζιχαντοφασιστες, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών τους κατήγγειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητώντας τη λήψη «κάθε δυνατού αποτρεπτικού μέτρου» κατά ξένων κυβερνήσεων και καθεστώτων που στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ισλαμοφασιστικο «Μέτωπο Νούσρα» και απαιτεί την εφαρμογή αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού για την πάταξη της χρηματοδότησης και της υποστήριξης της τρομοκρατίας. Λίγες ώρες νωρίτερα, Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν τη χρήση αερίων μουστάρδας από τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» σε βάρος δυνάμεων του συριακού στρατού κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της ανατολικής συριακής πόλης Ντέιρ Εζόρ, που βρίσκεται στη μεθόριο με το Ιράκ. Το ίδιο διάστημα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, επέλεξε να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πριν ξαναρχίσουν την επόμενη βδομάδα στη Γενεύη οι ενδοσυριακές έμμεσες συνομιλίες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ Εύθραυστη εκεχειρία
ΜΠΑΚΟΥ.-- Σε μια έτσι κι αλλιώς εύθραυστη εκεχειρία κατέληξαν χτες το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που για άλλη μια φορά φλέγεται από το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει και από τις δύο πλευρές τους 60. Η συγκεκριμένη περιοχή, με πληθυσμό περίπου 150.000 κατοίκους αποκλειστικα Αρμένιους, που συμβίωνε με καθεστώς αυτονομίας στη διάρκεια της Σοβιετικής Ενωσης, γιατι η Σοβιετικη Ενωση ηταν ενιαιο κρατος και δεν επαιζαν κανενα ρολο τα εσωτερικα της συνορα, βρίσκεται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, ανακήρυξε την ανεξαρτησία της και στηρίχτηκε τόσο από την Αρμενία, που διατηρεί στρατό, όσο και τη Ρωσία και μπήκε σε αντιπαράθεση και πολεμικές συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν, το οποιο λειτουργει στην περιοχη σαν τσουτσεκι των ΗΠΑ. Το 1994 υπογράφτηκε εκεχειρία και συγκροτήθηκε η λεγόμενη Ομάδα του Μινσκ, υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που την επιβλέπει και στην οποία συμπροεδρεύουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και συμμετέχουν επίσης η Λευκορωσία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Τουρκία. Η εκεχειρία που στηρίζει η Ομάδα του Μινσκ μπήκε σε εφαρμογή χτες το μεσημέρι, αν και οι αρχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ καταγγέλλουν ότι η αζέρικη πλευρά την παραβιάζει, χωρίς οι ίδιες έως τώρα να ανταποδίδουν. Σύμφωνα με το Γραφείο για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, με βάση έκθεση με τα δεδομένα, έως την Κυριακή υπήρχαν 33 νεκροί, ανάμεσά τους και 3 άμαχοι και πάνω από 200 τραυματίες και από τις δύο πλευρές. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρμένιο Πρόεδρο, Σερζ Σαργκισιάν, και τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλάμ Αλίεφ, κάλεσε για πλήρη κατάπαυση των εχθροπραξιών. Από την άλλη, «λάδι στη φωτιά» ρίχνουν οι συνεχείς δηλώσεις των Τούρκων ηγετών, ότι θα σταθούν μέχρι τέλους στο πλευρό των αδελφών Αζέρων Μουσουλμάνων, για «να απελευθερωθεί κάθε έδαφός της», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δείχνοντας ότι η σύγκρουση στη σημαντική γεωστρατηγικά και ενεργειακά περιοχή του Καυκάσου είναι μέρος της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Σε επιλογή της διευθέτησης της διένεξης με διάλογο - όπως υποτίθεται «είναι η βασική δέσμευση του ΝΑΤΟ» - κάλεσε χτες ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και προέτρεψε τους συμπροέδρους της ομάδας του Μινσκ να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ηδη, πάντως, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξουν απευθείας επαφές με τις δύο πλευρές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - «ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ» Συνεχίζονται τα «πιασάρικα» ονόματα για να κρυφτεί η σαπίλα
Συνεχίστηκαν και χτες οι «αποκαλύψεις» για τη «μεγαλύτερη διαρροή», το «μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα», που αφορά στην υπόθεση των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» («Panama Papers») τα 11,5 εκατ. αρχεία που υποκλάπηκαν από τη δικηγορική εταιρεία του Παναμά «Mossack - Fonceca» (MF). Τα έγγραφα αυτά δείχνουν τις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολουθεί η πλουτοκρατία του πλανήτη (μεγαλοεπιχειρηματίες και αστοί πολιτικοί, όπως και διάφοροι «σταρ» της μπίζνας του αθλητισμού και του κινηματογράφου), για να σιγουρεύουν την περιουσία τους σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και να τα «παρκάρουν» σε φορολογικούς παραδείσους. Φυσικά, τα εκτενή ρεπορτάζ σε όλα τα αστικά ΜΜΕ που δημοσιοποιούν τις αποκαλύψεις με τα πιασάρικα ονόματα πολιτικών και άλλων της λεγόμενης «Διεθνούς Κοινοπραξίας της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας» (International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ, που έχει για χορηγούς ανάμεσα σε άλλους τα Ιδρύματα «Σόρος» και «Φορντ»), κόπτονται δήθεν για την παρανομία και αδιαφάνεια. Ομως αυτό που κρύβουν είναι ότι η μεγάλη «αποκάλυψη», δηλαδή οι φοροαπαλλαγές, το «ξέπλυμα χρήματος» είναι ίδιον του σάπιου συστήματος που υπερασπίζονται όπου ο αμύθητος πλούτος των λίγων προέρχεται από την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα των πολλών. Μετά την τεράστια δημοσιοποίηση του θέματος έχουν αρχίσει από τους εμπλεκόμενους οι διαβεβαιώσεις ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο. Τέτοιες δηλώσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου φιλικά του πρόσωπα εμφανίζονταν να ξεπλένουν ασύλληπτα ποσά και δηλώθηκε ότι θα υπάρξει δικαστική έρευνα. Επίσης, από τον Πρόεδρο της Αργεντινής Μάκρι, από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, από την κινέζικη ηγεσία που θεωρεί ότι η εμπλοκή ανώτερων κρατικών στελεχών, μέσω στενών συγγενών τους είναι συκοφαντίες. Επίσης και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν διέψευσε ότι έχει offshore εταιρείες.
Παραίτηση του Ισλανδού πρωθυπουργού
Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, που φαίνεται να έχει μαζί με τη σύζυγό του εταιρείες όπου ξέπλενε χρήμα. Αρχικά ζήτησε διάλυση του Κοινοβουλίου, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την παραίτησή του. Το βράδυ της Δευτέρας είχαν γίνει μεγάλες διαδηλώσεις στο Ρέικιαβικ που ζητούσαν την παραίτησή του και περισσότερο «ηθικούς» και «διάφανους πολιτικούς». Ο εν λόγω αστός πολιτικός είχε εμφανιστεί ως ο μέγας τιμωρός της διαφθοράς μετά τη χρεοκοπία το 2009. Δικαστικές αγωγές δηλώνουν ότι θα κάνουν και διάφοροι αστοί πολιτικοί, αλλά και ο άσος της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, που επίσης φέρεται να έκρυβε τα τεράστια ποσά που εισέπραττε από την διαφήμιση της εικόνας του. Το όλο θέμα της «αποκάλυψης» γίνεται ευκαιρία για τους αστούς πολιτικούς που δήθεν παλεύουν για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, με ...κανόνες και καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δηλαδή, πώς θα ...μερεμετίσουν το σάπιο σύστημά τους. Τέτοιες ενδεικτικές περιπτώσεις η ανακοίνωση από την γερμανική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού μητρώου διαφάνειας, προκειμένου να αναγκάσει τις offshore εταιρείες να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ιδιοκτητών τους, ή οι δηλώσεις της γαλλικής κυβέρνησης ότι τώρα πρέπει να ενταθεί η «μάχη με τη φοροδιαφυγή».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ευχάριστη έκπληξη από τις αποκαλύψεις των Panama Papers , δεν μπορεί να μας παρελκύσει από την πηγή προέλευσης ως προς τις χώρες του «μαύρου χρήματος» , γιατί τελικά ο Παναμάς είναι η κατάληξη , δηλώνει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, μιλώντας στον 9.84.
Ταυτόχρονα αποκάλυψε, πως ήδη τα Wikileaks του Ασάνζ επιτίθενται στη ομάδα διαχείρισης δημοσιογραφικά των Panama Papers, για επιλεκτικές διαρροές μέχρι στιγμής χωρών, πολιτικών, επιχειρηματιών και τραπεζών , γεγονός που αν δεν απαντηθεί άμεσα, δημιουργεί ερωτηματικά για το στόχο των επιλεγμένων διαρροών. Ωστόσο , όπως είπε ο Λεωνίδας Βατικιώτης, άξιο προσοχής θα πρέπει να είναι πως για την ώρα 3 Ευρωπαϊκές χώρες και το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα , σε Ελβετία, , Λουξεμβούργο και Αγγλία εμφανίζονται άμεσα εμπλεκόμενες και σε συνεργασία με γαλλογερμανικές τράπεζες, που κατά τα άλλα διέσωζαν εδώ και 5 χρόνια οι Ευρωπαίοι πολίτες.

5 σχόλια:

e-h είπε...



Sign our letter to Jeremy Corbyn, support proportional representation!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Apr 5, 2016 — Sign the letter here: http://www.makevotesmatter.org.uk/corbyn-letter/

One of the biggest steps to success in our campaign for proportional representation is winning over the Labour Party. That's why we are writing an open letter to Jeremy Corbyn to encourage him to meet with campaigners to discuss Labour's policy on electoral reform.

We are particularly looking for Labour members to sign this letter and show Jeremy Corbyn that this issue commands support from across his party. John McDonnell, Chuka Umunna, Liz Kendall, Stella Creasy, Stephen Kinnock and Sadiq Khan are just some of the high-profile Labour figures who support changing our voting system so it is more fair and representative.

Proportional representation would help give a voice to the unrepresented, make MPs more accountable and stop governments being elected on such small percentages of the vote.

Thank you for your support,

Owen



Υπογραψτε την επιστολή μας προς τον Jeremy Corbyn, που υποστηρίζει την αναλογική εκπροσώπηση!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
5 Απριλίου του 2016 - Υπογράψτε την επιστολή εδώ: http://www.makevotesmatter.org.uk/corbyn-letter/

Ένα από τα μεγαλύτερα βήματα προς την επιτυχία της εκστρατείας μας για την αναλογική εκπροσώπηση που κερδίζει στο Εργατικό Κόμμα. Γι 'αυτό γράφουμε μια ανοικτή επιστολή προς τον Jeremy Corbyn για να τον ενθαρρύνει να συναντηθει με ακτιβιστές για να συζητήσουν την πολιτική του Εργατικού Κόμματος για την εκλογική μεταρρύθμιση.

Ιδιαίτερα ψάχνουμε για τα μέλη Εργατικου να υπογράψουν την παρούσα επιστολή και να δείχνουν στον Jeremy Corbyn ότι αυτό το θέμα εχει υποστήριξη από όλα τα μελη του κόμματός του. John McDonnell, Chuka Umunna, Liz Kendall, Stella Creasy, Stephen Kinnock και Sadiq Khan είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία υψηλού προφίλ των Εργατικων που υποστηρίζουν την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα μας έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιο και αντιπροσωπευτικο.

Η Αναλογική εκπροσώπηση θα βοηθήσει να δώσει μια φωνή στους μη εκπροσωπούμενους, κάνουν τους βουλευτές περισσότερο υπόλογους και να σταματήσουν τις κυβερνήσεις να εκλεγουν με τέτοια μικρά ποσοστά των ψήφων.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας,

Owen

e-h είπε...


An international incident
Jewish Voice for Peace
This is a big deal.
Senator Patrick Leahy, along with 10 Congressional representatives, has written to the State Department, urging them to investigate “gross violations of human rights” by Israel and Egypt.
This letter happened because Rep. Hank Johnson organized it -- but it got 11 signatories, including, crucially, Senator Leahy himself -- because we helped fight for it.
We flooded Congress with emails, and 10 Representatives followed Rep. Johnson’s lead took a stand against human rights abuses.
Representative Johnson has shown brave leadership, and a willingness to stand up to the forces of fear and militarism. But this fight isn’t over, and he’s already being attacked for daring to speak out. Netanyahu called Secretary Kerry last week, and asked him to repudiate the letter. Israel’s staunchest defenders in Congress are rallying too, and trying to persuade these Congressional leaders to back down. If they did, it would be a huge step backward for our movement.
But we’re not backing down. We need to show Rep. Johnson that Jews and allies support his brave stand for human rights.
Click here to send a message to Rep. Johnson. It’ll only take a moment, and it’ll make a big difference. I’ll deliver the messages personally to his office.

Here’s why this Congressional Letter matters so much: the Leahy Law prohibits the U.S. from providing military aid to countries that are committing grave human rights abuses. This letter asks the State Department to investigate whether U.S. military aid was involved in these extrajudicial killings in Israel and Egypt. If it was, that could trigger the Leahy Law and potentially cut off the flow of military aid.

e-h είπε...

And the backlash is coming.
Netanyahu has already attacked Senator Leahy on Twitter and has asked Secretary Kerry to state publicly that Israel does not engage in extrajudicial killings. You can bet that our opposition will attack Rep. Johnson, and every other Representative brave enough to take a stand.
So let’s have his back. Click here to send a quick thank you message to Rep. Johnson -- and I’ll deliver it personally.

If we’re going to keep on building power in Capitol Hill, we need to show our strength, and that means sticking up for those elected officials brave enough to stand with us.
I believe Rep. Johnson could become a real ally for our movement, and a voice for peace and justice in Israel/Palestine on Capitol Hill.
Let’s show him that we have his back.

Onward,
Rabbi Joseph

e-h είπε...

Ενα διεθνές περιστατικό
Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση.
Ο γερουσιαστής Πάτρικ Leahy, μαζί με 10 εκπροσώπους του Κογκρέσου, έχει γράψει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας τους να διερευνήσουν τις «κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Η επιστολή αυτή συνέβη επειδή Rep. Hank Johnson την οργάνωσε -. Αλλά πήρε 11 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων, κυρίως, ο ίδιος ο Γερουσιαστής Leahy - γιατί τον βοήθησαμε να αγωνιστει για αυτό.
Έχουμε πλημμυρίσει το Κογκρέσο με e-mail, και 10 εκπρόσωποι ακολούθησαν το παράδειγμά Ρεπ. Τζόνσον και πήραν θέση εναντίον των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Εκπρόσωπος Johnson έχει δείξει γενναία ηγεσία, και μια προθυμία να αντισταθεί στις δυνάμεις του φόβου και του μιλιταρισμού. Αλλά αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει, και αυτός είναι ήδη του εχουν επιτεθεί επειδή τόλμησε να μιλήσει. Ο Νετανιάχου κάλεσε τον Γραμματέα Κέρι την περασμένη εβδομάδα, και του ζήτησε να αποκηρύξει το γράμμα. Οι πιο ένθερμοι υπερασπιστές του Ισραήλ στο Κογκρέσο εχουν συσπείρωση πάρα πολύ, και προσπαθουν να πείσουν τους ηγέτες του Κογκρέσου να υποχωρήσουν. Αν το έκαναν, θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για το κίνημά μας.
Αλλά δεν είμαστε για υποχωρήσεις. Πρέπει να δείξουμε Ρεπ. Τζόνσον οτι οι Εβραίοι και οι σύμμαχοί τους υποστηριζουν τη γενναία στάση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε ένα μήνυμα στο Ρεπ. Τζόνσον. Θα πάρει μόνο μια στιγμή, και αυτό θα κάνει μια μεγάλη διαφορά. Θα παραδώσει τα μηνύματα προσωπικά στο γραφείο του.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=19507
Εδώ είναι γιατί αυτή η Επιστολή στο Κογκρέσο μετράει τόσο πολύ: ο Νόμος Leahy απαγορεύει στις ΗΠΑ την παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε χώρες που διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η επιστολή ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διερευνήσει κατά πόσον η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είχε εμπλακεί σε αυτές τις εξωδικαστικές δολοφονίες στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Αν ετσι ειναι, θα μπορούσε να προκαλέσει τον Νόμο Leahy και δυνητικά διακόπτει την ροή της στρατιωτικής βοήθειας.

e-h είπε...

Και η αντίδραση έρχεται.
Ο Νετανιάχου έχει ήδη επιτεθεί στον γερουσιαστή Leahy στο Twitter και ζήτησε από τον Γραμματέα Kerry να δηλώσει δημόσια ότι το Ισραήλ δεν συμμετέχει σε εξωδικαστικές εκτελέσεις. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι η αντίθεσή μας θα επιτεθούν στον Δημ. Johnson, και κάθε άλλο Εκπρόσωπο αρκετά γενναίο για να πάρει θέση.
Έτσι, ας καλυψουμε τα νοτα του. Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε ένα γρήγορο ευχαριστώ μήνυμα προς Δημ Johnson -. Και θα το παραδώσει προσωπικά.

Αν θα πάμε να συνεχίσουμε την οικοδόμηση της δύναμη μας στο Καπιτώλιο, πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας, και αυτό σημαίνει να κολλήσουμε επάνω για τους εν λόγω εκλεγμένους αξιωματούχους αρκετά γενναίους για να σταθούν μαζί μας.
Πιστεύω ο Δημ. Τζόνσον θα μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός σύμμαχος για το κίνημά μας, και μια φωνή για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στο Ισραήλ / Παλαιστίνης στο Καπιτώλιο.
Ας του δείξουμε ότι καλυπτουμε την πλάτη του.

Προς τα εμπρός,
Ραβίνος Joseph
κυβέρνηση Υποθέσεων του Συνδέσμου