Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Tεταρτη 20 Απριλιου 2016


Καρκινοπαθής πέθανε περιμένοντας το φάρμακό του-τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, 12:03
Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων καταγράφονται στη Ρόδο με τον χρόνο αναμονής των ασθενών να ξεπερνά ακόμα και τον μήνα (!) όπως κατήγγειλε στη «δημοκρατική» της Ροδου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης. Το πρόβλημα μέρα με την ημέρα εντείνεται και η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική αφού παρουσιάζονται ελλείψεις σε όλα τα φάρμακα. «Ελλείψεις παρουσιάζονται σε όλα τα φάρμακα. Και για την επιληψία, και για αναπνευστικά προβλήματα, και για καρδιολογικές παθήσεις, και για την χοληστερίνη και για την ανακούφιση των καρκινοπαθών και παντού. Αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε φάρμακα για τους ασθενείς εκλιπαρώντας δεξιά και αριστερά. Οι φαρμακοβιομηχανίες στέλνουν φάρμακα με το σταγονόμετρο στις φαρμακαποθήκες ή αν στείλουν παραπάνω, οι αποθήκες κάνουν εξαγωγές και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα και εδώ στη Ρόδο», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη, ειδικά στα εξαγώγιμα σκευάσματα, ο χρόνος αναμονής του ασθενή προκειμένου να πάρει το φάρμακό του από το Φαρμακείο μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμα τον ένα μήνα! «Αν κάποιος ασθενής πάθει κάτι, θα ζητηθούν ευθύνες και από τον φαρμακοποιό που δεν είχε να διαθέσει τα φάρμακα. Το πρόβλημα με τις εξαγωγές φαρμάκων και την έλλειψη στην εγχώρια αγορά, εμφανίστηκε από την αρχή της οικονομικής κρίσης, όμως εντείνεται μέρα με την ημέρα», τόνισε ο κ. Φουτούλης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα σκευάσματα που εισάγονται στη χώρα μας και τα οποία χρησιμοποιούν καρκινοπαθείς, διότι το κράτος δεν πληρώνει τις εταιρείες με αποτέλεσμα για να γίνει νέα παραγγελία να πρέπει να εξοφληθεί το προηγούμενο χρέος. «Το μεγάλο δράμα αφορά τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμα και 20 ημέρες τα φάρμακά τους και να ταλαιπωρούνται από τους πόνους χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα» λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το δράμα ενός καρκινοπαθούς σε νησί της Δωδεκανήσου ο οποίος «έσβησε» περιμένοντας τα παυσίπονά του επί μέρες. Ο άτυχος άνδρας, στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, δεν μπόρεσε να βρει το φάρμακό του στο νησί όπου διέμενε, απευθύνθηκαν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρόδου ο πρόεδρος του οποίου βρήκε το σκεύασμα σε άλλο μέρος της Ελλάδας και ζήτησε, για την άμεση ανακούφιση του ασθενή, να σταλεί με εταιρεία ταχυμεταφορών άμεσα στη Ρόδο. Η ημέρα ήταν Παρασκευή, στην εταιρεία ταχυμεταφορών αμέλησαν να σημειώσουν να γίνει η παράδοση Σάββατο με αποτέλεσμα το φάρμακο να φτάσει στη Ρόδο την Τρίτη και μέχρι να σταλεί από τη Ρόδο στο νησί που έμενε ο ασθενής, ο άνθρωπος πέθανε. Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, αφού εκεί το πρόβλημα οξύνεται λόγω και της περιορισμένης σύνδεσης με τη Ρόδο, με αποτέλεσμα οι Δωδεκανήσιοι να στενάζουν μέχρι να παραλάβουν τα φάρμακά τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμάχη στη Γαλλία για μία αφίσα κατά της αστυνομικής βίας
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, 03:33
Ένα γκλομπ, μια λίμνη αίματος κι ένα έμβλημα της αστυνομίας κυριαρχούν σε αφίσα που κυκλοφόρησε η συνδικαλιστική ένωση CGT στη Γαλλία και πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση για την αστυνομική βία, ενώ το κλίμα στην χώρα παραμένει τεταμένο, λόγω των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας. «Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες, όχι να τους χτυπάει!» επισημαίνεται στην αφίσα, που αναρτήθηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του συνδικάτου CGT των εργαζόμενων στους τομείς της ενημέρωσης και της επικοινωνίας. «Μια πολιτική εξουσία που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και δυνάμεις επιβολής της τάξης που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, δεν προλαβαίνουμε πλέον να καταμετρούμε τις υπερβάσεις εξουσίας της αστυνομίας, που θέλει να υποτάξει τους νέους» μπορεί να διαβάσει κανείς στον ιστότοπο, που καλεί τους πολίτες να «ανταποδίδουν εάν υφίσταται ανάγκη». Μια αφίσα «εξοργιστική», «εξαιρετικά σοκαριστική» και «πολύ άδικη», δήλωσε σήμερα στο France Info ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, ο αρχηγός της αστυνομίας, ενώ συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν κρύβουν την οργή τους μιλώντας για μία «έκκληση στο μίσος». Την αφίσα καταδίκασαν ολοι οι ακροδεξιοι νεοφιλελε πολιτικοί των Ρεπουμπλικανων και των Σοσιαλδημοκρατων.
Από τις αρχές Μαρτίου, συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων και νεολαίες έχουν επιδοθεί σε ένα μπρα-ντε-φερ με την κυβέρνηση διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. Συχνά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ξεσπούν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Την ίδια ώρα στο περιθώριο του κινήματος Nuit debout που ξεκίνησε την 31η Μαρτίου στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι, σημειώνονται συγκρούσεις νεαρών με τις αστυνομικές δυνάμεις. Την 24η Μαρτίου ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει έναν αστυνομικό να χτυπάει στο πρόσωπο έναν μαθητή λυκείου στο περιθώριο μιας πορείας στο Παρίσι προκάλεσε κατακραυγή. Έκτοτε, οι διαδηλωτές καταγγέλλουν συχνά μια δυσανάλογη «καταστολή» εκ μέρους των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 80 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, 19:31
Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 80 τραυματίστηκαν την Τρίτη από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν δύο πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, οι οποίες ελέγχονται από δυνάμεις των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων. Ένας εργαζόμενος σε συνεργεία διάσωσης ανέφερε πως 38 άτομα σκοτώθηκαν στην πόλη Μάαρετ αλ Νουμάν, προπύργιο των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην επαρχία Ιντλίμπ και ότι ακόμη δέκα άτομα σκοτώθηκαν στην κοντινή πόλη Καφρ Νουμπλ. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια έκανε λόγο για 37 νεκρούς στην λαχαναγορά στην Μάαρετ αλ Νουμάν και επτά νεκρούς σε ψαραγορά στην Καφρ Νουμπλ. Ο Αχμέντ αλ Σεούντ, διοικητής της 13ης Ταξιαρχίας, μιας συμμοριας με υποστήριξη από το εξωτερικό, που ανήκει στην ισλαμοφασιστικη οργάνωση-ομπρέλα των αποικιοκρατων Ελεύθερος Συριακός Στρατός, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την κεντρική λαχαναγορά, σκότωσαν τουλάχιστον 40 ατομα και τραυμάτισαν περίπου 80.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκρυψαν οι πάντες τις εκλογές στη Συρία
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, 11:20
Εδώ και μία εβδομάδα, στις 13 Απριλίου, έχουν διεξαχθεί κοινοβουλευτικές εκλογές στη Συρία. Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ φαίνεται πως δεν το πληροφορήθηκαν. Ούτε και όσοι συνήθως ενημερώνονται από αυτά. Οι κάλπες στήθηκαν ως επί το πλείστον σε περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις του Άσαντ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑΑ μετέδωσε τις εξελίξεις, όπως και ορισμένοι μόνο εναλλακτικοί ιστότοποι -εξέλιξη που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το πόσο επιλεκτική είναι η δυτική προπαγάνδα. Οι κάτοικοι της πολύπαθης χώρας προσήλθαν μαζικα σε 7.000 εκλογικά κέντρα, προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα σε 11.341 υποψηφίους για την Εθνοσυνέλευση των 250 μελών. Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια προέρχονταν από τη Δαμασκό, το Χαλέπι, την Ιντλέμπ, τη Χομς, τη Χάμα, τη Λαοδικεία (Λατάκια), την Ταρσό (Ταρτούς) την Ντέιρ Εζέρ, τη Χάσκα, την Εζόρ, τη Χασάκα, τη Ράκκα, την Νταράα, τη Σουέιντα και την Κουνέιτρα (στα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ). Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφειλόταν κυρίως στις δυσκολίες που υπήρξαν με τη μεταφορά των ψηφοδελτίων από περιοχές οι οποίες παραμένουν υπό κατάληψη, όπως το Χαλέπι. Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ και οι σύμμαχοί του ήταν οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, αργά το Σάββατο, η Εθνική Ενότητα, την οποία αποτελούσαν το κυβερνών κόμμα και οι σύμμαχοί του, θα κατέχει στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (Majlis al-Sha’ab) τις 200 από τις 250 έδρες, όπως μετέδωσε το Press TV.
Αυξημένη προσέλευση
Στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, που αποδείχθηκαν ψήφος εμπιστοσύνης στο σημερινό καθεστώς, υπήρξε προσέλευση 58% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, γεγονός που κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό, αν λάβει κάποιος υπ' όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 48%. Η προσέλευση ήταν 80% στη Χομς, αλλά 52% στην Ταρσό. Οι άνθρωποι που γνώρισαν τα δεινά του πολέμου περισσότερο, όπως στη Χομς, εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωσή τους από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό, επίσης, ήταν πως περί τους 140.000 πρόσφυγες ταξίδεψαν -έστω και για μία ημέρα- από τον Λίβανο για να ψηφίσουν. Για τους ανεξάρτητους παρατηρητές, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σημαντικότερη από τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκλογική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε από τα δυτικά ΜΜΕ σχετίζεται με μια προσπάθεια να μην αποκτήσει επιπλέον αξιοπιστία η αντιπροσωπεία του προέδρου Άσαντ στις διεξαγόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιστοσελίδα βρίσκει το αγαπημένο σας κατοικίδιο. To poochpin.com βρίσκει το χαμένο σας κατοικίδιο
19/4/2016 14.00
Το poochpin.com είναι η πρώτη ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών για να βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο. Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν οι Έλληνες δημιουργοί της πλατφόρμας, Ανδρέας Μαρούγκας και Στυλιανός Γενίτσαρης, έζησαν από κοντά την αναζήτηση του χαμένου σκυλιού της οικογένειας ενός φίλου και συνειδητοποίησαν ότι οι άνθρωποι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στην πραγματικότητα αβοήθητοι. Αφίσες στις κολώνες, πολύωρες αναζητήσεις με το αυτοκίνητο και έπειτα οι αγγελίες στα λιγοστά μέσα που κάπως ηρωικά δημοσιεύουν τις εκκλήσεις τους για πληροφορίες φαίνεται πως δεν είναι αρκετές. Οι δύο συνιδρυτές του poochpin.com σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, μια πλατφόρμα εύχρηστη που θα λειτουργεί ως τόπος ψηφιακής συνάντησης για αυτούς που έχασαν το κατοικίδιο τους, αλλά και αυτούς που το βρήκαν. Κάπως έτσι το poochpin.com έλαβε σάρκα και οστά και αποτελεί πλέον την πρώτη ελληνική πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών για να βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο. Η πρωτοβουλία τους είναι αξιέπαινη και μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους έχουν χάσει το κατοικίδιό τους και το αναζητούν απεγνωσμένα. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ένα κατοικίδιο είναι ένα ισότιμο μέλος μιας οικογένειας και η απώλειά του μπορεί να προκαλέσει πολύ αρνητικά συναισθήματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη στο τηλεοπτικό κανάλι της Αντίστασης "Al Manar"!
Δύο δορυφόροι των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία του ισλαμικού κράτους (Arab Sat και Nile Sat), φίμωσαν το κανάλι της Αντίστασης "Al Manar"!
Κοινοποιούμε το σύμβoλο συμπαράστασης για την ελευθερία του τύπου!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο Πάπας και η παρεα του δεν ξέρει τίποτα για τα παιδιά της Παλαιστίνης... θα διάβαζε κ αυτός σαν τον Χριστόδουλο στη Χούντα και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα σιωνιστικά-ναζιστικά κτήνη συνέλαβαν 22χρονη, γιατί έγραψε τη λέξη "Ελευθερία" στο διαδίκτυο! - israel is a war criminal
Majd Atwa, 22, A Palestinian young girl form Bethlehem, Palestine, was arrested today at 2 AM from shere home because of Facebook posts... Tell about freedom...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ευγενικοί, γελαστοί στρατιώτες"... που πολεμούν τρομοκράτες!
Δείτε πως λατρεύυν τα παιδιά της Συρίας τους "ευγενικούς στρατιώτες"... όπως αποκαλούν τους Ρώσους στρατιώτες Πολεμούν τους φονιάδες μισθοφόρους... και βοηθούν στην επιστροφή των προσφύγων στις απελευερωμένες πόλεις και χωριά της Συρίας!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεσπασε ο Παλαιστινιος πρεσβης στον ΟΗΕ... «Ειστε αποικιοκρατες» ειπε στον σιωναζι
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί καιρό τώρα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Ανατ. Ιερουσαλήμ, εξαιτίας της ισραηλινοναζιστικής κατοχής, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι πρέσβεις του σιωναζιστικου ισραήλ και Παλαιστινίων αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στη διάρκεια συζήτησης για τις γενικότερες συνθήκες στη Μέση Ανατολή. Τη φασαρία ξεκίνησε ο ισραηλινοναζιστης πρέσβης στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντανόν, που κάλεσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ Μανσούρ, να καταδικάσει τις «τρομοκρατικές επιθέσεις Παλαιστινίων σε ισραηλινοναζιστες». Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ανταπάντησε πως η πλευρά του «καταδικάζει τους φόνους όλων των αθώων πολιτών, και των Παλαιστινίων», για να συνεχίσει ο σιωναζι ισραηλινοναζιστης ομόλογός του με ένα λογύδριο περί της «μισαλλοδοξίας» που διδάσκεται στα παλαιστινιακά σχολεία και της ονομασίας δρόμων με ονόματα «τρομοκρατών». «Αφήστε το λαό μας ελεύθερο! Είστε κατοχική δύναμη. Είστε αποικιοκράτες!», ξέσπασε ο Παλαιστίνιος πρέσβης.
Συνάντηση Αμπάς - Μέρκελ
Σε αυτό το κλίμα, μερικές ώρες μετά, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, μετέβη στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, δηλώνοντας ότι καταδικάζει «όλες τις μορφές τρομοκρατίας που επηρεάζουν ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αμάχους». Σημείωσε επίσης ότι επιθυμεί τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ανάσχεση των εβραϊκών εποικισμών με διπλωματικά μέσα, μέσω της ειρηνικής αντίστασης του παλαιστινιακού λαού. Η Μέρκελ, από την πλευρά της, καταδίκασε την προχτεσινή βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα 21 τραυματίες, ζητώντας επιπλέον «τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας» στα παλαιστινιακά εδάφη. Παράλληλα, στη Δυτική Οχθη, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέχισαν κατά την πάγια τακτική τους την τρομοκράτηση Παλαιστινίων αμάχων στα σπίτια τους, με δεκάδες ισραηλινοναζιστες στρατιώτες να εισβάλλουν πάνοπλοι στα σπίτια χωρικών βορείως της Βηθλεέμ και νοτίως της Χεβρώνας, αναζητώντας «υπόπτους»... Στη διάρκεια μίας τέτοιας εφόδου τραυμάτισαν έναν 15χρονο Παλαιστίνιο μπαίνοντας στο σπίτι του και συνέλαβαν πάνω από 30 άλλους διαφόρων ηλικιών με διάφορα προσχήματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
H απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τις βουλευτικές συντάξεις
20/4/2016 21.30
Στις επικρίσεις για την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων από το «ψαλίδι» απαντά υποκριτικα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις για το θέμα. Το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας απορρίπτει υποκριτικα τα περί εξαίρεσης των βουλευτών από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τονίζει ότι μετά το 2012, οι βουλευτές υπάγονται δηθεν ντε και καλα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν την εκλογή τους. Καταφανεστατο ψεμα δηλαδη που απευθυνεται σε ηλιθιους! Ολόκληρη η ανακοίνωση Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012. Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο. Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους» Κατρούγκαλος: «Το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές» Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το «νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συνάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές». «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» δήλωσε ο κ. Κατούγκλαλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε σήμερα στο Twitter ότι οι κατ' απονομή συντάξεις για βουλευτές και δημάρχους θα πρέπει να «προσαρμοστούν αναλόγως». «Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!
Ελληνική Κυβέρνηση: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ & ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτελώντας τις εντολές των «δανειστών», οδηγεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση. Με τη συμφωνία της μνημονιακής αντιπολίτευσης, οδηγούμαστε –για άλλη μια φορά– σε δραματική συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων με τις περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες κύριες και επικουρικές συντάξεις και με την αύξηση της –ήδη δυσβάσταχτης– άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Ο λαός όμως δίνει τη δική του απάντηση, λέγοντας ΟΧΙ. • Όχι σε νέα μείωση των κύριων συντάξεων, που έχουν ήδη μειωθεί στο μισό τα τελευταία χρόνια. • Όχι στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, που έχουν ήδη μειωθεί κατά 35-50% στα χρόνια των μνημονίων. • Όχι στην κατάργηση του ΕΚΑΣ. • Όχι στην αύξηση ΦΠΑ και στη νέα άγρια αύξηση των άμεσων φόρων, που λεηλατεί τα εισοδήματά μας και μας οδηγεί σε αδυναμία επιβίωσης. • Όχι στη μετατροπή της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης σε ατομική- ιδιωτική. • Όχι στους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας. • Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!
https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Kyvernisi_APAITOYME_NA_MIN_KATATEThOYN_NA_MIN_PsIFISTOYN_TA_NEA_MNIMONIAKA_METRA/?sbfbafb
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρίαμβος Του Άσαντ Στις Εκλογές: Ψήφος Εμπιστοσύνης Από Τους Πολίτες Της Συρίας – Τα Γαμημένα Δυτικά ΜΜΕ Και Τα Δικά Μας Βοθροκάναλα Έκρυψαν Την Είδηση, Επειδή Δεν Τους Άρεσε Το Αποτέλεσμα!
Εδώ και μία εβδομάδα έχουν διεξαχθεί κοινοβουλευτικές εκλογές στη Συρία. Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ φαίνεται πως δεν το πληροφορήθηκαν. Ούτε και όσοι συνήθως ενημερώνονται από αυτά. Οι κάλπες στήθηκαν ως επί το πλείστον σε περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις του Άσαντ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑΑ μετέδωσε τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι της πολύπαθης χώρας κλήθηκαν να προσέλθουν σε 7.000 εκλογικά κέντρα, προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα σε 11.341 υποψηφίους για την Εθνοσυνέλευση των 250 μελών. Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια προέρχονταν από τη Δαμασκό, το Χαλέπι, την Ιντλέμπ, τη Χομς, τη Χάμα, τη Λαοδικεία (Λατάκια), την Ταρσό (Ταρτούς) την Ντέιρ Εζέρ, τη Χάσκα, την Εζόρ, τη Χασάκα, τη Ράκκα, την Νταράα, τη Σουέιντα και την Κουνέιτρα (στα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ). Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφειλόταν κυρίως στις δυσκολίες που υπήρξαν με τη μεταφορά των ψηφοδελτίων από περιοχές οι οποίες παραμένουν υπό κατάληψη, όπως το Χαλέπι. Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ και οι σύμμαχοί του ήταν οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, αργά το Σάββατο, η Εθνική Ενότητα, την οποία αποτελούσαν το κυβερνών κόμμα και οι σύμμαχοί του, θα κατέχει στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (Majlis al-Sha’ab) τις 200 από τις 250 έδρες. Στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, που αποδείχθηκαν ψήφος εμπιστοσύνης στο σημερινό καθεστώς, υπήρξε προσέλευση 58% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, γεγονός που κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό, αν λάβει κάποιος υπ’ όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 48%. Η προσέλευση ήταν 80% στη Χομς, αλλά 52% στην Ταρσό. Οι άνθρωποι που γνώρισαν τα δεινά του πολέμου περισσότερο, όπως στη Χομς, εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωσή τους από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό, επίσης, ήταν πως περί τους 140.000 πρόσφυγες ταξίδεψαν -έστω και για μία ημέρα- από τον Λίβανο για να ψηφίσουν. Για τους ανεξάρτητους παρατηρητές, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σημαντικότερη από τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκλογική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε από τα δυτικά ΜΜΕ σχετίζεται με μια προσπάθεια να μην αποκτήσει επιπλέον αξιοπιστία η αντιπροσωπεία του προέδρου Άσαντ στις διεξαγόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Μήπως αυτή η επιλεκτική παρουσίαση ειδήσεων μας θυμίζει κάτι; Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική που χρησιμοποιούν τα εγχώρια αργυρώνητα μέσα στην προσπάθειά τους εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η χρήση των ίδιων γραφικών και ανούσιων εργαλείων χειραγώγησης της κοινής γνώμης αποδεικνύει την παρουσία ενός και μόνο εγκεφάλου πίσω από τις πράξεις του συστήματος και τις τακτικές του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα να ήξερα ποιός, που, πότε και γιατί αποφάσισε να μοιραστούν Γερμανικά πορτοκάλια στα σχολεία μας.Την στιγμή που η παραγωγή μας μένει στα αζήτητα.Την στιγμή που υποτίθεται πρέπει να βάλουμε εμπρός την παραγωγή μας.Την στιγμή που θάβουμε τόνους.Την στιγμή........Άμοιρε και ανόητε λαέ.Πόσες σφαλιάρες ακόμη θα φάς προκειμένου να πετάξεις από επάνω σου τις αριστεροκεντροδεξιές βδέλες που σου πίνουν χρόνια το αίμα;Μείνε προσηλωμένος κοντά τους εως ότου να σου ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα αίματος Ελληνικού που πιθανόν να κυλάει στις φλέβες σου.Αφού σε έπεισαν τόσο εύκολα πως δεν πρέπει να έχεις νόμισμα εθνικό ,που να το παράγεις ο ίδιος και να μην το δανείζεσαι,μείνε τώρα χωρίς πορτοκάλι,λεμόνι,λάδι,ελιά ,κρασί και άσε να τα παράγουν άλλοι.Έτσι μπορείς να δανειστείς για να αγοράσεις κάτι που το είχες δωρεάν.Πως σου φαίνεται έξυπνε και πολυμήχανε λαέ;

2 σχόλια:

e-h είπε...



ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 20/04/2016
Το έγκλημα του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου από την «αριστερή» κυβέρνηση και η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο μέσα στην ΕΕ

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ
Η δωσίλογη κυβέρνηση Σύριζα/Ανελ προχωράει ακάθεκτη, παρά τη λαϊκή γενική κατακραυγή, στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά –και όχι μόνο–όπως πριν είχε ξεπουλήσει τα αεροδρόμια[1] και αύριο των τρένων της χώρας, σαν να ήταν κάποια δικά τους προσωπικά αντικείμενα που τα βγάζουν στο «σφυρί» και όχι ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού. Είναι βέβαια περιττό να υπενθυμίσουμε τις βαρύγδουπες απατεωνίστικες φανφάρες των σημερινών δοσίλογων λίγο πριν ανέβουν στην εξουσία περί του αντιθέτου, που εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, ώστε τα λαϊκά στρώματα να μη μπορέσουν να ξανασηκώσουν ποτέ κεφάλι απέναντι στην οικονομική κατοχή που τους επιβάλει η παραμονή τους μέσα στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης.
Έτσι πριν ανέλθουν στη εξουσία, έσκουζαν ως προστάτες του δημόσιου χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας όπως ακριβώς έκαναν με το λιμάνι του Πειραιά. Αντίστοιχα η τυχάρπαστη προπαγάνδα από το μηχανισμό του Σύριζα –τους βολεμένους «αριστερούς» της παγκοσμιοποίησης– που κατέκλυζε από τα ΜΜΕ μέχρι τα μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» για τη «ριζοσπαστικοποίηση» του κόσμου που ψήφισε τους άθλιους αυτούς, έδινε και έπαιρνε. Κάποιοι είχαν μάλιστα και το θράσος να στοχοποιούν άτομα και οργανώσεις που προειδοποιούσαν ανοιχτά τι περιμένει τον λαό από την ανέλιξη στην εξουσία του Σύριζα. Μετά τα πρώτα μέτρα βέβαια λούφαξαν στις τρύπες τους, γιατί όπως και να έχει, δοσίλογοι

e-h είπε...

απέναντι στον Ελληνικό λαό δεν είναι μόνο οι «αριστεροί» της κυβέρνησης, αλλά και όλοι όσοι τους υποστήριξαν, ανοίγοντας τον δρόμο προς την πλήρη εξαθλίωση του λαού. Τα νερά της κολυμβήθρας των «πλατειών» βρώμισαν πια, και η απατεωνίστικη λίγδα των πολιτικάντηδων της παγκοσμιοποίησης ήρθε και ξανάκατσε πάνω στο τομάρι τους βρωμώντας και ζέχνοντας ραγιαδισμό. Γιατί πράγματι η ευρωδουλεία είναι η χειρότερη μορφή ραγιαδισμού.[2]
Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων στις νεοταξίτικες φυλλάδες και στους ιστότοπους της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς», για τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών, για «για ν’ αποτραπεί μια ιδιωτικοποίηση που παραδίδει όχι μόνο την εμπορευματική λειτουργία του, αλλά και την ακτοπλοΐα, τις κρουαζιέρες, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την ίδια τη δημόσια λειτουργία και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε ξένο μονοπώλιο». Ακόμη και «ευθύνες» έδειχναν οι απατεώνες αυτοί για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά: «ότι σε περίπτωση όπου αυτή επικυρωθεί, θα αναζητηθούν ευθύνες για την εφαρμογή της, προς κάθε κατεύθυνση»[3].
Στις 8-Απρ υπογράφτηκε μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation, στο Μέγαρο Μαξίμου η πώληση του λιμανιού, συνοδευόμενη από τις γνωστές εξαγγελίες μέσω Τσίπρα που προφανώς νομίζει ότι αναφέρεται σε κάφρους βαφτίζοντας κάθε πώληση δημόσιας περιουσίας «αξιοποίηση» ή «παραχώρηση» και την ιδιωτικοποίηση, «ανάπτυξη» και «νέες θέσεις εργασίας», ενώ ανακοίνωνε άλλο ένα «κατόρθωμα» της διαδικασίας ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΡΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.mekea.org/%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83/