Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Tριτη 5 Απριλιου 2016


Κατάληψη δρόμων απο τους λαθρομεταναστες, νέο πλήγμα στις μεταφορές
5/4/2016 8.30
Μετά τον -επί 17 ημερών- αποκλεισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη, υπό κατάληψη βρίσκεται πλέον και το οδικό δίκτυο στα βόρεια σύνορα της χώρας, από λαθρο ισλαμοφασιστες – που τους ονομαζουν «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες, οι οποίοι ζητούν το άνοιγμα των συνόρων. Ετσι, ο χάρτης των εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα εμφανίζει «κόκκινα σημεία» λόγω των μπλόκων και η αγορά εμπορευματικών μεταφορών έχει δεχθεί ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα των τελευταίων ετών, με τα προς εξαγωγή εμπορεύματα από τη Θεσσαλονίκη να παραμένουν στο βόρειο λιμάνι. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν δώσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ διορία λίγων ημερών πριν ενεργοποιήσουν ρήτρες αποζημιώσεων για τις πολυήμερες καθυστερήσεις που υφίστανται από το συνεχιζόμενο κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.
Ειδικότερα, το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη οδήγησε τους εξαγωγείς των ευπαθών προϊόντων, από τη Βόρειο Ελλάδα, να επιλέξουν τα φορτηγά για να υποκαταστήσουν το σιδηροδρομικό έργο. Ωστόσο, ούτε αυτή η οδός αποτελεί εύκολη εναλλακτική πλέον, καθώς η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (στο ύψος του Πολύκαστρου) παρέμενε έως αργά χθες το βράδυ κλειστή για τρίτη ημέρα. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και ο παλαιός δρόμος Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Λιμνότοπου. Στο Πολύκαστρο έχει στηθεί παρανομος καταυλισμός με περίπου 1.000 λαθρομεταναστες, οι οποίοι έστησαν παρανομα σκηνές στο οδόστρωμα, χωρις καμια επεμβαση της αστυνομιας, (η οποια επεμβαινει μονο όταν προκειται για Ελληνες, τους οποιους πλακωνει στο ξυλο!), και με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων δεν επιτρέπουν τη διέλευση βαρέων οχημάτων αλλά μόνο Ι.Χ. και λεωφορείων. Φορτηγά και νταλίκες από την άλλη αναγκάζονται να ακολουθούν παρακαμπτηρίους οδούς προκειμένου να διασχίσουν τα σύνορα, αυξάνοντας σημαντικά τον χρόνο του ταξιδιού τους. Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, λίγο πριν από τη στροφή για Ευζώνους, οδηγός προσπάθησε να προσπεράσει από το πλάι το σημείο του δρόμου που βρίσκονταν υπό κατάληψη. Ο οδηγός διαπληκτίστηκε έντονα με ομάδα ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων και απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας (η οποια παρεμβηκε υπερ των ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων), για να διωξει τον οδηγο για την εκτόνωση της έντασης.
Από σιδηροδρομικής πλευράς, η γραμμή στην Ειδομένη παραμένει υπό κατάληψη για 17η ημέρα, «απαγορεύοντας» τη διέλευση των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι πελάτες - κολοσσοί της Cosco αναγκάζονται να επιλέγουν την εναλλακτική σιδηροδρομική οδό της Βουλγαρίας, μέσω της οποίας μεταφέρουν τα προϊόντα τους προς την Κεντρική Ευρώπη. Η δυσαρέσκεια είναι διάχυτη, καθώς πρόκειται για εναλλακτική η οποία κοστίζει σε χρόνο (επιπλέον 1,5 ημέρα διαδρομής) και σε χρήμα. Το υπερβάλλον κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες (και να το μεταφερουν τελικα στους καταναλωτες,) για τη μεταφορά των φορτίων μέσω Βουλγαρίας υπολογίζεται σε 5.000-10.000 ευρώ ανά συρμό αντί μέσω της ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επωμιστεί και το βάρος των αποζημιώσεων που οφείλει σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις να καταβάλει στις εταιρείες πελάτες της, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν απαιτηθεί ακόμα.
Στην Ειδομένη η διαμαρτυρία των ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων συνεχίζεται με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής και της εθνικής οδού, προκαλώντας τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και των κατοίκων της περιοχής. Ενώ 202 ισλαμοφασιστες λαθρομετανάστες απέπλευσαν για το Δίκελι της Τουρκιας χθες 339 έφθασαν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια. Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων εντός της χώρας φθάνει στους 52.500 ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες. Αν και η ροή είναι σημαντικά μειωμένη συνεχίζεται καθώς όλη την περασμένη εβδομάδα έφθαναν από 300-500 την ημέρα. Είναι σαφές ότι εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τότε το πρόβλημα δεν λύνεται αφού θα φθάνουν περισσότεροι από όσους αποχωρούν. Παράλληλα δημιουργείται κοινωνική δυσαρέσκεια από τις εκφράσεις διαμαρτυρίας των ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστων που προκαλούν προβλήματα. Το ότι οι ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες στρέφουν την διαμαρτυρία τους εναντίον της χώρας που τους υποδέχθηκε προκαλεί την δυσφορία της ελληνικής κοινωνίας. Την ανησυχία όμως των τοπικών κοινωνιών προκαλούν και τα κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας που προς το παρόν περιορίζονται μεταξύ των ισλαμοφασιστων λαθρομεταναστών καθώς επίσης και το ότι καταλαμβάνουν κενούς χώρους μέσα στον οικιστικό ιστό κυρίως στην Αθήνα στα Νότια Προάστια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση κατά του ΔΝΤ στο κέντρο της Αθήνας
4/4/2016 20.00
Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται το ξενοδοχείο «Hilton», όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τη συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα, διοργάνωσε και συμμετείχαν η ΛΑΕ, το ΕΠΑΜ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα με δεκάδες κλούβες να έχουν στηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο, στη Βασιλίσσης Σοφίας, και διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες αποτρέπουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το ξενοδοχείο. Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας διεξάγεται στο ρεύμα προς Κηφισίας με προβλήματα καθώς η μια λωρίδα είναι κλειστή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαρκισιάν: Η κλιμάκωση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο
4/4/2016 23.00
Ο πρόεδρος της Αρμενίας προειδοποίησε σήμερα ότι η αναζωπύρωση της βίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, καθώς για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των αυτονομιστών του θύλακα αυτού, που στηρίζονται από το Γερεβάν. Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, συγκρούστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Χιλιάδες σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και από τις δύο πλευρές. Ο πόλεμος τυπικα στα χαρτια έληξε το 1994 με μια υποτιθεμενη εύθραυστη εκεχειρία, με το Ναγκορνο Καραμπαχ αναγνωρισμενο πλεον σαν ανεξαρτητο, αλλά σποραδικά τα επόμενα χρόνια σημειώνονταν συγκρούσεις. Αυτή η υποτιθεμενη εκεχειρία κατέρρευσε το Σαββατοκύριακο καθώς ξέσπασαν σφοδρές μάχες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι. Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός οι δύο πλευρές αντάλλαξαν και σήμερα πυρά και ανέφεραν συγκρούσεις σε πολλές τοποθεσίες γύρω από τον ορεινό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποιο προσπαθουν να επανακαταλαβουν οι Αζεροι, παροτι κατοικηται αποκλειστικα από Αρμανιους. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα ενώ εκπρόσωποι του Ναγκόρνο Καραμπάχ υποστήριξαν ότι από την έναρξη των συγκρούσεων οι Αζέροι μετρούν περίπου 300 νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ναγκορνο Καραμπαχ, από τις 2 Απριλίου οι δυνάμεις τους κατέστρεψαν 18 άρματα, δύο ελικόπτερα και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Αζέρων. "Μια περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και αμετάκλητες συνέπειες, να οδηγήσει κατευθείαν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο", προειδοποίησε ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν σε συνάντηση που είχε με ξένους διπλωμάτες στο Γερεβάν. Μια εμπόλεμη κατάσταση θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε στρατηγική θέση, πάνω στο "σταυροδρόμι" των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα συμπαρέσυρε επίσης τη Ρωσία που έχει συνάψει αμυντική συμφωνία με την Αρμενία, και την Τουρκία που στηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν. Μια πηγή στα Ηνωμένα Έθνη είπε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν σχεδιάζει να επισκεφθεί και τις δύο χώρες στα τέλη Απριλίου και ότι η κλιμάκωση της βίας "δεν θα επηρεάσει" το πρόγραμμά του. Ο εκπρόσωπος του Μπαν, ο Στεφάν Ντουρατζίτς, δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσκεψη στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση χημικου αερίου
Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, 09:20
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι τζιχαντιστές της ισλαμοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο έκαναν χρήση αερίου μουστάρδας κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ. Που σημαινει οτι τους εφοδιαζουν οι αμερικανοτουρκοι, και τα φτιαχνουν. Η επαρχία θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς συνδέει τη Ράκκα (πρωτεύουσα του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου) με περιοχές του Ιράκ που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών. Στην Ντέιρ αλ Ζορ υπάρχει σημαντική αεροπορική βάση. Το Reuters μετέδωσε ότι οι αναφορές για εκτόξευση ρουκετών που περιέχουν αέριο μουστάρδας δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από άλλες πηγές εκτός της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μειωνεται ο αριθμος κρατουμενων στη φυλακή του Γκουαντάναμο - Στη Σενεγάλη μεταφέρθηκαν δύο Λίβυοι κρατούμενοι
Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, 07:58
Συνολικά δύο Λίβυοι, οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση για περισσότερο από μία δεκαετία στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα χωρίς να έχουν δικαστεί, μεταφέρθηκαν στη Σενεγάλη, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ασκεί πιέσεις για το κλείσιμο της συγκεκριμένης στρατιωτικής εγκατάστασης κράτησης μέχρι την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2017. Οι δύο άνδρες ήταν οι πρώτοι μιας ομάδας περίπου 12 κρατουμένων που αναμένεται ότι θα μεταχθούν τις επόμενες εβδομάδες σε χώρες που έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο στο Reuters, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μετά τις τελευταίες μεταγωγές κρατουμένων υπάρχουν τώρα 89 φυλακισμένοι που παραμένουν στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κρατούμενοι για χρόνια, χωρίς να έχουν δικαστεί ή να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο Ομπάμα παρουσίασε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ένα σχέδιο για τον τερματισμό λειτουργίας της στρατιωτικής φυλακής. Ωστόσο, η υλοποίησή του συναντά τη σφοδρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και αρκετών Δημοκρατικών Γερουσιαστών. «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουμε τον αριθμό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, κατά τρόπο, ώστε να προστατεύεται η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για όποιον ψάχνει ένοπλους τρομοκράτες: Χρυσαυγίτες συνελήφθησαν με δύο αποθήκες όπλα στην Κρήτη
4/4/2016
Στο χωριό γνώριζαν τη σχέση των δύο ανδρών με τη Χρυσή Αυγή
Δύο φουλ έξτρα οπλοστάσια ανακάλυψε η αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα. Δύο άνδρες ηλικίας 49 και 63 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Τώρα όμως, πέφτουμε από τα σύννεφα, διαβάζοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Όπως διαβάζουμε στο Candianews.gr: Πληροφορίες από το δημοτικό διαμέρισμα αναφέρουν ότι πολλοί στο χωριό γνώριζαν τη σχέση με τη νεοναζιστική οργάνωση. Όπως έλεγαν στο Candianews κάτοικοι, όλοι γνωρίζουν ότι οι δυο που είναι στα χέρια της αστυνομίας ήταν οι χρυσαυγίτες της ευρύτερης περιοχής, με ενεργό δράση εδώ και χρόνια.
Συγκεκριμένα από τα διαμερίσματα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν: • 5 πολεμικά όπλα εκ των οποίων τα 3 τύπου Kalashnikov, • 12 κυνηγετικές καραμπίνες (μονόκαννες), • κυνηγετικό μονόκαννο όπλο και εμπροσθογεμές μονόκαννο όπλο • 4 αεροβόλα τυφέκια, • 1 οπλοπολυβόλο, • 10 υποπολυβόλα, • 5 πιστόλια αεροβόλα, • 3 πιστόλια, • 2 πιστόλια κρότου, • 2 πιστόλια, τύπου «στυλό» • 4 περίστροφα, • πολεμικό τυφέκιο (replica), • μεταλλική βαλλίστρα, • 3 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, • 52 γεμιστήρες διαφόρων τύπων, • 1.350 κυνηγετικά φυσίγγια και 1.118 φυσίγγια πολεμικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, • 300 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τύπου Kalashnikov, • 502 φυσίγγια πιστολιού, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων • καψύλλια πιστολιού, • πλήθος εξαρτήματα, παρελκόμενα όπλων και τυφεκίων • 2 σιγαστήρες υποπολυβόλου, • 4 συσκευασίες με βολίδες, διαφόρων διαμετρημάτων • 2 συσκευασίες περιέχουσες μεταλλικά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου • 4 κυτία με άκαπνη πυρίτιδα • 2 μαχαίρια και • 2 συσκευασίες περιέχουσες κενά φυσίγγια (κάλυκες) πιστολιού, πολεμικών τυφεκίων, κυνηγετικών όπλων και κενά φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σκανδαλο των σκουπιδιων στην Κυπρο. Καταγγελια Κυπριανου. Πλησιασαν τον Φωτη Μπομπολα για να πεισει τον καταζητουμενο για την ΗΛΕΚΤΩΡ, αδελφο του. «Καρφωσε στελέχη από το ΑΚΕΛ για να σωθεις».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκαλει συνεχως ο Φιλης. «Αναθεωρηση Συνταγματος χωρις επικρατουσα θρησκεια την Ορθοδοξη».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρουριο το… Hilton με 15 κλουβες. Ψυχροπολεμικο κλιμα μετα την διαρροη των διαλογων από τα Wilileakes στη διαπραγματευση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινη υπουργικη αποφαση. Ανοιχτα τα δημοσια νοσοκομεια για ολους τους ανασφαλιστους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.115.000 οι ανεργοι στην Ελλαδα. Πρωταθλιτρια στην ανεργια η Ελλαδα.
Νεα 8μηνα για 19.000 θεσεις εργασιας σε Δημους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικη Βιομηχανια Ζαχαρης. Επ αοριστον καταληψη του ενός από τα εργοστασια, στο Πλατυ Ημαθιας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οργιαζει η ποτοαπαγορευση του τσιπουρου από την αλητικη κατοχικη κυβερνηση και τα δεξια τσουτσεκια δημοσιοκαφρους δουλους των κωλοαμερικανων στα ΜΜΕ. Αλλα ο Ελληνας λεει. «Δεν θα περασει!».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάρριψη Συριακού jet Su-22στην επαρχία στο Χαλέπι...
Συριακό αεροσκάφος Su-22, καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος στην Επαρχία του Χαλεπιού (πύραυλοι που "αγοράζουν" ή προμηθεύονται από λαϊκές αγορές οι φονιάδες τζιχαντιστές κι όχι από τους πλασιέ εμπόρων όπλων, όπως ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ)... Η είδηση αναφέρεται κι από το "Reuters"... Ο πιλότος αιχμαλωτίστηκε από τους δολοφόνους "εξεγερμένους εκδημοκρατιστές" της Jabhat Al-Nusra...
Κανένα έλεος, καμία ανακωχή με τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, τους φονιάδες του φασίστα Ερντογάν και της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης! Φωτιά κι ατσάλι στους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και με οπλισμό του Τουρκικού στρατού πολεμούν οι "εξεγερμένοι εκδημοκρατιστές" στη Συρία...
Στη Χάμα, ο στρατός της Συρίας κατέσχεσε από τα ανθρωπόμορφα κτήνη αντιαρματικα M72 LAWs του τουρκικού στρατού... Τι να προσθέσεις;...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες νέοι για τα εργασιακά τους δικαιώματα
Στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα χιλιάδες Γάλλοι πολίτες, στην πλειονότητά τους νέοι, διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που δείχνει να αποσαθρώνει τα εργασιακά δικαιώματα υπό την επίκληση της μείωσης της ανεργίας Το λεγόμενο κίνημα της «Ολονυκτίας» (Nuit debout) που δημιουργήθηκε αυθόρμητα μετά τις συγκεντρώσεις στις οποίες είχαν καλέσει φοιτητικά και μαθητικά συνδικάτα φαίνεται να παίρνει μορφή άλλων όπως εκείνα των «Occupy» που δημιουργήθηκαν σε διάφορες χώρες ή όπως των «Αγανακτισμένων» τόσο στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης όσο και της Πλατείας Συντάγματος, που εμφανίστηκαν το 2011. Κύριο αίτημα του κινήματος της Ολονυκτίας, η απόσυρση του Νομοσχεδίου για την απασχόληση που προβλέπει την ελαστικοποίηση της εργασίας ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας, το οποίο προωθεί η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς. Ωστόσο το κίνημα συγκεντρώνει επίσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #NuitDebout στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα πολιτικά ή κοινωνικά αιτήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθώς η Γαλλία βιώνει πρωτοφανή επίπεδα εναντίωσης στον ισλαμοφασισμο, το Charlie Hebdo κατηγορεί όλους τους μουσουλμανοφασιστες για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Το Charlie Hebdo, έχει δεχτεί σκληρή κριτική για ένα αγγλόφωνο άρθρο, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και που κατηγορεί τους απλούς μουσουλμανοφασιστες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτές στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
Μόλις μια εβδομάδα μετά τους βομβιστές αυτοκτονίας που άφησαν πίσω τους 31 νεκρούς και 300 τραυματίες στη βελγική πρωτεύουσα, η εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Πώς καταλήξαμε εδώ;» στο οποίο ειρηνικοί, απλοί Μουσουλμανοφασιστες τοποθετούνται στην ίδια κατηγορία με τα ενοπλα γουρουνια ισλαμοφασιστες. Το δημοσίευμα δίνει τρία παραδείγματα για το πώς απλοί καθυστερημενοι μουσουλμανοφασιστες, συνεισφέρουν σε γεγονότα, όπως οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο από τα τρία παραδείγματα αναφέρεται στον Tariq Ramadan, μια σημαντική δημόσια πνευματική και ακαδημαϊκή προσωπικότητα, που διδάσκει iσλαμοφασιστικές σπουδές και συχνά μιλά δημοσίως για την πίστη του, σε μια προσπάθεια να "αποτρέψει τους ανθρώπους να επικρίνουν τη θρησκεία του με οποιοδήποτε τρόπο." Το δεύτερο παράδειγμα που παρέχεται, είναι αυτό του καθυστερημενου μουσουλμάνου αρτοποιού, που πουλάει σάντουιτς χωρίς χοιρινό και που το περιοδικό τον κατηγορεί για αστυνόμευση της κοινωνίας με την οποία στην ουσία απαγορεύει στους πολίτες να φάνε το είδος των τροφίμων, που έχουν κάθε δικαίωμα να φάνε. Και το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό της γυναίκας μουσουλμάνας που φοράει μαντίλα, είναι «ένοχη» σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, λόγω της αποστροφής που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι οποίοι «τολμούν» να κρίνουν την επιλογή της να φοράει μαντίλα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Charlie Hebdo : «Δεν είναι εύκολο να πραγματοποιήσεις μια επιτυχή τρομοκρατική πράξη, χωρίς προηγουμένως την ύπαρξη μιας ατμόσφαιρας που χαρακτηρίζεται από σιωπή και ανησυχία» Και τα τρία παραδείγματα, καταλήγει η δημοσίευση, αποτελούν μέρος «ενός πολύ μεγάλου παγόβουνου», καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, «χωρίς τη συμβολή όλων».
Πώς καταλήξαμε εδώ ;
(Charlie Hebdo - 30/03/2016)
Εδώ και μια εβδομάδα, εμπειρογνώμονες όλων των ειδών προσπαθούν να κατανοήσουν τις αιτίες για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Μια ανίκανη αστυνομία; Αχαλίνωτη πολυπολιτισμικότητα; Η ανεργία των νέων; Ασυγκράτητος ισλαμισμός; Οι αιτίες είναι πολλές, πέρα από την καταμέτρηση, και ο καθένας θα επιλέξει φυσικά αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του πεποιθήσεις. Οι οπαδοί του «Νόμος και Τάξη» θα καταγγείλουν την ανικανότητα της αστυνομίας. Οι ξενοφοβικοί θα κατηγορήσουν τη μετανάστευση. Οι κοινωνιολόγοι θα αναμασήσουν τα δεινά της αποικιοκρατίας. Οι σχεδιαστές των πόλεων θα επισημάνουν τα δεινά της γκετοποίησης. Διάλεξε.
Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις είναι απλώς το ορατό μέρος ενός πολύ μεγάλου πράγματι παγόβουνου. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο μιας διαδικασίας εκφοβισμού και φίμωσης που βρίσκεται καιρό εν κινήση και σε όσο το δυνατόν ευρύτερη κλίμακα. Επανερχόμαστε διαρκώς στα χαλάσματα του αεροδρομίου των Βρυξελλών και στα τρεμάμενα κεριά που βρίσκονται ανάμεσα σε μπουκέτα από λουλούδια στα πεζοδρόμια. Όλο αυτό το διάστημα, κανείς δεν παρατηρεί τι συμβαίνει στο Saint-German-en-Laye. Την περασμένη εβδομάδα, το Sciences-Po * καλωσόρισε τον Tariq Ramadan. Είναι δάσκαλος, επομένως δεν είναι κάτι ανάρμοστο. Ήρθε για να μιλήσει για το ειδικό αντικείμενό του, το Ισλάμ, που είναι επίσης η θρησκεία του. Μάλλον, κάτι σαν διάλεξη από έναν Καθηγητή Τυρόπιτας, ο οποίος φτιάχνει και ο ίδιος τυροπίτες. Έτσι, είναι και κριτής και διαγωνιζόμενος.
Όπως και να ‘χει, ο Ταρίκ Ράμανταν δεν έχει κάνει κάτι κακό. Ποτέ δεν θα κάνει κάτι κακό. Διδάσκει για το Ισλάμ, γράφει για το Ισλάμ, μεταδίδει το Ισλάμ. Προτάσσει τον εαυτό του ως άνθρωπο του διαλόγου, ως κάποιον που είναι ανοιχτός σε μια συζήτηση. Μια συζήτηση σχετικά με την εκκοσμίκευση η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα θέση που λαμβάνει η θρησκεία στη Δυτική δημοκρατία. Μια εκκοσμίκευση και μια δημοκρατία που πρέπει επίσης να αποδεχθούν αυτές τις παραδόσεις που εισάγονται από μειονοτικές κοινότητες. Τίποτα κακό σε αυτό. Ο Ταρίκ Ραμαντάν δεν πρόκειται ποτέ να αρπάξει ένα καλάσνικοφ με το οποίο θα πυροβολήσει τους δημοσιογράφους σε μια συντακτική συνέλευση. Ούτε ποτέ θα φτιάξει μια βόμβα που θα χρησιμοποιηθεί σε μια αίθουσα του αεροδρομίου. Άλλοι θα τα κάνουν αυτά. Δεν θα είναι αυτός ο ρόλος του. Η αποστολή του, υπό την κάλυψη του διαλόγου, είναι να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να επικρίνουν τη θρησκεία του με οποιοδήποτε τρόπο. Οι φοιτητές των πολιτικών επιστημών που τον άκουγαν την περασμένη εβδομάδα, από τη στιγμή που θα γίνουν δημοσιογράφοι ή τοπικοί αξιωματούχοι, ούτε καν θα τολμήσουν να γράψουν ή να πουν τίποτα αρνητικό για το Ισλάμ. Το μικρό πλήγμα στην εκκοσμίκευση, που έγινε εκείνη την ημέρα, θα αποδώσει καρπούς σε ένα φόβο κριτικής μήπως φανούν ως ισλαμοφοβικοί. Αυτό είναι το καθήκον του Ταρίκ Ραμαντάν.
Πάρτε για παράδειγμα αυτή τη γυναίκα που φορά μαντίλα. Είναι μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Είναι θαρραλέα και αξιοπρεπής, αφιερωμένη στην οικογένειά της και τα παιδιά της. Γιατί να την ενοχλήσεις; Εκείνη δεν βλάπτει κανέναν. Ακόμα και οι γυναίκες που φορούν το πλήρους κάλυψης πέπλο, γενικά δεν χρησιμοποιούν τα ρούχα τους για να κρύψουν βόμβες (όπως ορισμένοι άνθρωποι ισχυρίζονταν, όταν συζητιόταν ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας). Ούτε αυτές θα κάνουν κάτι κακό. Γιατί λοιπόν να γκρινιάζεις για τη μαντίλα ή το πέπλο και να κουνάς το δάχτυλο της επίπληξης σε αυτές τις γυναίκες; Θα πρέπει να σκάσουμε, να κοιτάξουμε αλλού και να προσπεράσουμε ό,τι μας προσβάλλει και μας ενοχλεί στους δρόμους. Ο ρόλος αυτών των γυναικών, ακόμη και αν δεν το γνωρίζουν, δεν πάει πέρα από αυτό.
Το ορατό μέρος ενός πολύ μεγάλου παγόβουνου.
Πάρτε [για παράδειγμα]τον τοπικό αρτοποιό, ο οποίος μόλις έχει αγοράσει τον κοντινό φούρνο και αντικατέστησε τον παλιό, πρόσφατα συνταξιούχος, κάνει ωραία κρουασάν. Είναι συμπαθής και έχει πάντα ένα χαμόγελο για όλους τους πελάτες του. Έχει πλήρως ενσωματωθεί στην γειτονιά ήδη. Ούτε η μακριά γενειάδα του, ούτε η μικρή μελανιά στο μέτωπό του από την προσευχή (ενδεικτική της μεγάλης ευλάβειας του) ενοχλεί την πελατεία του. Είναι πολύ απασχολημένοι να τρώνε τα μεσημεριανά του σάντουιτς. Εκείνα που πουλάει είναι καταπληκτικά, αν και από τώρα και στο εξής δεν υπάρχει πια ζαμπόν ούτε μπέικον. Κάτι που δεν είναι βέβαια σοβαρό, διότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που προσφέρονται - τόνος, κοτόπουλο και όλες οι γαρνιτούρες. Έτσι, θα ήταν ανόητο να γκρινιάζουν ή να προκαλέσουν μια αναστάτωση σε αυτόν το πολύ αγαπημένο φούρνο. Θα το συνηθίσουμε αρκετά εύκολα. Όπως ο Ταρίκ Ραμαντάν μάς διδάσκει πρόθυμα, θα προσαρμοστούμε. Και ως εκ τούτου, ο ρόλος του αρτοποιού ολοκληρώνεται.
Πάρτε για παράδειγμα αυτόν το νεαρό παραβάτη. Ποτέ στη ζωή του δεν κοίταξε το Κοράνι, ξέρει έλαχιστα για την ιστορία της θρησκείας, της αποικιοκρατίας, ούτε γνωρίζει πολλά σχετικά με την περήφανη χώρα των προγόνων του από το Μαγκρέμπ. Αυτό το παλικάρι και ένα ζευγάρι φίλων του, φωνάζουν ένα ταξί. Δεν είναι μορφωμένοι, όπως Ταρίκ Ραμαντάν, δεν προσεύχονται τόσο συχνά όσο ο τοπικός φούρναρης και δεν είναι τόσο τυπικοί όπως οι μητέρες με την μαντίλα στο δρόμο. Το ταξί κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ακόμα και μέχρι αυτήν ακριβώς τη στιγμή, κανείς δεν έχει κάνει κάτι λάθος. Ούτε ο Ταρίκ Ραμαντάν, ούτε οι κυρίες με την μπούργκα, ούτε ο φούρναρης, ούτε ακόμη και αυτοί οι τεμπέληδες ταραχοποιοί νεαροί . Και όμως, τίποτα από όσα πρόκειται να συμβούν στο αεροδρόμιο ή το μετρό των Βρυξελλών, δεν μπορεί πραγματικά να συμβεί χωρίς τη συμβολή του καθενός. Επειδή η συχνότητα εμφάνισης όλων τους είναι διαμορφωμένη από κάποια έκδοση του ίδιου τρόμου ή φόβου. Ο φόβος της αντίφασης ή της αντίρρησης. Η αποστροφή να προκληθεί μια διαμάχη. Ο φόβος τού να αντιμετωπιστείς ως ισλαμοφοβικός ή να σε αποκαλέσουν ρατσιστή. Πραγματικά, ένα είδος τρόμου. Και αυτό που πρόκειται ακριβώς να συμβεί όταν τελειώσει η διαδρομή του ταξί, δεν είναι παρά το τελευταίο βήμα σε ένα ταξίδι διαρκούς αυξανόμενου άγχους. Δεν είναι εύκολο να πραγματοποιήσεις μια επιτυχή τρομοκρατική πράξη χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει μια ατμόσφαιρα σιωπής και γενικής ανησυχίας.
Αυτοί οι νέοι τρομοκράτες δεν έχουν καμία ανάγκη να συσσωρεύσουν τα ταλέντα των άλλων, να είναι μορφωμένοι, αξιοπρεπείς και εργατικοί. Ο ρόλος τους είναι απλώς να δώσουν το τέλος σε μια φιλοσοφική γραμμή, που έχει ήδη αρχίσει. Μια γραμμή που μας λέει "Βουλώστε το, ζωντανοί και νεκροί. Σταματήστε τη συζήτηση, τον διάλογο, την αντίδραση ή την αμφισβήτηση". Δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη στοχοποίηση του Ισλάμ . Επειδή το Ισλάμ δεν έχει αντίπαλο. Δεν είναι ο Χριστιανισμός, ο Ινδουισμός, ούτε ο Ιουδαϊσμός που κινδυνεύουν από την επιβολή αυτής της σιωπής. Είναι ο αντίπαλος (και προστάτης) όλων αυτών. Είναι η ίδια η έννοια του κοσμικού. Είναι η εκκοσμίκευση η οποία εξαναγκάζεται σε υποχώρηση.
Το σημαντικότερο, κατά μια έννοια, είναι πως αυτό απαντά στο παλαιότερο ίσως και το πιο σημαντικό ερώτημα του κόσμου - «Πώς στο διάολο καταλήξαμε εδώ;». «Πώς στο διάολο κατέληξα να πρέπει να περιπλανιέμαι στους δρόμους όλη μέρα με ένα μεγάλο πέπλο στο κεφάλι μου;» «Πώς στο διάολο κατέληξα στο να χρειάζεται να λέω προσευχές πέντε φορές την ημέρα;» «Πώς στο διάολο κατέληξα στο πίσω μέρος ενός ταξί με τρία σακίδια γεμάτα εκρηκτικά;» Ίσως, δυστυχώς, οι μόνοι άνθρωποι που εξακολουθούν να ρωτούν τον εαυτό τους αυτή την πιο σημαντική από όλες τις ερωτήσεις, είναι τα άτυχα θύματα. «Πώς στο διάολο κατέληξα εδώ, έξι γιάρδες μακριά από αυτή τη μεγάλη βόμβα;» Το πρώτο καθήκον του ένοχου είναι να κατηγορήσει τον αθώο. Είναι μια σχεδόν τέλεια αντιστροφή της ενοχής. Από το αρτοποιείο που απαγορεύει να φάτε ό, τι θέλετε, ως τη γυναίκα που σας απαγορεύει να εκφράσετε ότι σας ενοχλεί το πέπλο της, είμαστε βυθισμένοι σε μια ενοχή, επειδή επιτρέπουμε στους εαυτούς μας τέτοιες σκέψεις. Και αυτό είναι το σημείο και η στιγμή που ο φόβος ξεκινάει το υπόγειο υπονομευτικό του έργο. Και ο τρόπος έχει επισημανθεί για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί δεν έφυγαν για να υψώσουν τη σημαία των ισλαμοφασιστων αποκεφαλιστων δολοφόνων στον Πειραιά & την Ελλάδα! Υψώθηκε ο Χριστός στη Χάμα της Συρίας...
Οι Ελληνορθόδοξοι στην περιφέρεια Χάμα της Συρίας υψώνουν τον Χριστό και το λάβαρο της Αντίστασης. Με πομπή που ξεκίνησε από την εκκλησία της Παναγίας μεγάλη ολόσωμη εικόνα του Χριστού πάνω σε καρότσα ημιφορτηγού ακολουθούμενη από φρουρά μαχητών των Μονάδων Εθνικής Άμυνας και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης Mahardah. Με τα λάβαρα στα χέρια ο λαός, πλήθος στρατιωτών που αντιστάθηκαν στους τζιχαντιστές ηρωικά για τόσα χρόνια, μαζί με τους κληρικούς που φέρουν κι αυτοί με γενναιότητα την αποστολή της μαρτυρίας τους, γιόρτασαν την τελική νίκη, παρά τις κρίσιμες στιγμές που περνούν, όλοι μαζί με πίστη κι ελπίδα. Συχνά οι ισλαμιστές επιτίθενται κατά της ελληνορθόδοξης πόλης Mahardah, αλλά αντιστέκεται γενναία και οι μαχητές της μάρτυρες την υπερασπίζονται με υψηλό φρόνημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΚΚΦ Αγώνας τιμά τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Κόκου Φωτίου. Ο Κόκος Φωτίου, ο οποίος ήταν μέλος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ δολοφονήθηκε άνανδρα από τους φασίστες της ΕΟΚΑ Β στις5/4/1973. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β η οποία ενοχλείτο από τη δυναμική αντίσταση της ΕΔΕΚ στα σχέδια της. Η θυσία του συντρόφου Κ. Φωτίου μας εμπνέει, μας καθοδηγεί και μας υπενθυμίζει τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από τη Λευτεριά και τη Δημοκρατία.
Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛINONAZI ΣTHN ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH Αντιδράσεις για τις ισραηλινές τακτικές «συλλογικής τιμωρίας»
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι πολιτικές καταδυνάστευσης του παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές συνεχίστηκαν και χτες με το γκρέμισμα επτά κατοικιών Παλαιστινίων υπό το πρόσχημα ότι ανήκαν σε ανθρώπους που έκαναν επιθέσεις κατά των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων. Οι νέες κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών, που άφησαν άστεγους δεκάδες αμάχους, προκάλεσαν την οργή του γενικού γραμματέα της PLO (Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης), Σαέμπ Ερεκάτ, που τις στηλίτευσε ως πράξεις «συλλογικής τιμωρίας του Ισραήλ σε βάρος του άμαχου παλαιστινιακού πληθυσμού, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, των υποχρεώσεων του Ισραήλ ως κατοχικής δύναμης». Οι κατεδαφίσεις μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχουν αφήσει άστεγους 650 άτομα, εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά. Το ίδιο 24ωρο, οι Ισραηλινοί έκοψαν το ρεύμα στα κατεχόμενα εδάφη της Βηθλεέμ και της Ιεριχούς λόγω χρεών των αρμόδιων παλαιστινιακών αρχών στην ισραηλινή εταιρεία ηλεκτρισμού (IEC). Από την άλλη αύξησαν στα 9 από τα 6 ναυτικά μίλια τη ζώνη αλιείας για τους Παλαιστίνιους αλιείς, για πρώτη φορά από το 2007.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν θα εξακολουθήσει ν' αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου και των εξαγωγών του μέχρι να εξασφαλίσει το μερίδιο της αγοράς που είχε στη διεθνή αγορά πετρελαίου πριν από την επιβολή του διεθνούς εμπάργκο, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Μπιγιάν Ζανγκανέχ στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Mehr». Οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου έγιναν το Σαββατοκύριακο ενόψει της διεξαγωγής της διεθνούς διάσκεψης των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στην Ντόχα στις 17 Απρίλη. Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε πως θα ήθελε να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πριν τη συνάντηση της Ντόχα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Νέες κινητοποιήσεις κατά του νόμου «Ελ Κομρί»
ΠΑΡΙΣΙ.-- Η Γαλλία μπαίνει σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων κατά των αντεργατικών ρυθμίσεων που επιταχύνει η κυβέρνηση, ανατρέποντας βασικές πτυχές του εργατικού δικαίου, ιεραρχώντας την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση των απολύσεων και τη ραγδαία γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σήμερα, φοιτητικές και άλλες νεολαιίστικες οργανώσεις προγραμματίζουν συγκεντρώσεις σε Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις. Από την πρώτη στιγμή, ο νόμος «Ελ Κομρί» έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών νέων, με δεδομένο ότι η κατάργηση βασικών κατακτήσεων και η ελαστικοποίηση των συνθηκών δουλειάς θα διαμορφώσει έναν εργασιακό Μεσαίωνα, καταρχήν για όσους θα μπουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια. Το Σάββατο 9 Απρίλη, εργατικά συνδικάτα πολλών κλάδων και τριτοβάθμιες οργανώσεις όπως η CGT καλούν σε νέα μέρα απεργιών και κινητοποιήσεων, αλλά και μεγάλη συγκέντρωση, με συμμετοχή από όλη τη χώρα στην πρωτεύουσα, Παρίσι.
Την ίδια στιγμή, υπαρχουν και διάφορα προσκλητήρια για «αυθόρμητες» δράσεις, «μακριά από κάθε συνδικάτο και όλα τα πολιτικά κόμματα», που εμφανίστηκαν ακόμα πιο ενισχυμένα τα τελευταία 24ωρα. Για παράδειγμα, με τον κωδικό «Nuit debout» (Νουί Ντεμπού - Ολονυχτία), έγιναν και τις τελευταίες μέρες κινητοποιήσεις με αιχμή και το νόμο «Ελ Κομρί», με τη συμμετοχή κυρίως νέων που ειναι «αγανακτισμένοι» με όλο το «πολιτικό σύστημα». Τέτοια ήταν η κατάληψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην πλατεία Δημοκρατίας, μια από τις πιο κεντρικές στο Παρίσι, που πρόβαλαν ιδιαίτερα τα αστικά ΜΜΕ, μιλώντας για ένα νέο «κίνημα» που εμφανίζεται πλέον και στη Γαλλία, παραπέμποντας σε αντίστοιχα «ελπιδοφόρα» και «αυθόρμητα» - κατά τη γνώμη τους - που τα προηγούμενα χρόνια γεννήθηκαν π.χ. σε Ισπανία. Πάντως, στα αναλυτικά ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ, συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις της «Nuit Debout» δήλωναν ότι «είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας από το "Ποδέμος" στην Ισπανία», για «να μας πουν πώς από λίγοι έγιναν χιλιάδες...». Ανεξάρτητα από το ότι σίγουρα σε τέτοιες «αυθόρμητες» κινητοποιήσεις βρίσκονται και άνθρωποι που αληθινά θέλουν να εναντιωθούν στα κυβερνητικά μέτρα, η εμπειρία έχει δείξει ότι τελικά εξελίσσονται σε «θερμοκήπια» νέων και πολύτιμων υποστηρικτών της ίδιας ταξικής πολιτικής. Ετσι, στην Ισπανία, τα πρότυπα των «Ποδέμος» βρίσκονται αυτές τις μέρες, πάλι, σε διαρκείς διαβουλεύσεις με το PSOE, δηλαδή έναν από τους ικανότερους διαχειριστές της αστικής εξουσίας στη χώρα τα τελευταία χρόνια, για τους όρους με τους οποίους θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν. Εκεί οδηγούν τέτοια «αυθόρμητα» κινήματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - «ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ» H «ανακάλυψη» της σαπίλας του καπιταλισμού
Στις 3 Απρίλη μεσώ της γερμανικής «Suddeutsche Zeitung» και εκατοντάδων άλλων αστικών ΜΜΕ σε πολλές χώρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας το «μέγα σκάνδαλο» που πήρε την κωδική ονομασία «Εγγραφα του Παναμά» και ανέδειξε η λεγόμενη «Διεθνής Κοινοπραξία της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας» (International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ). Πρόκειται για διαρροή 11,5 εκατομμυρίων αρχείων από τη δικηγορική εταιρεία του Παναμά «Mossack-Fonceca» (MF), που εξειδικεύεται σε δημιουργία και διάλυση εξωχώριων εταιρειών (οffshore) και κατά κόρον χρησιμοποιούν οι μεγαλοκαπιταλιστές, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, αλλά και ακριβοπληρωμένοι «σταρ» του αθλητισμού και του κινηματογράφου, καθώς και διάφοροι μαφιόζοι εγκληματίες που κρύβουν τον αμύθητο πλούτο τους ή «ξεπλένουν» χρήμα από διάφορες διαδρομές. Επί της ουσίας η νέα «αποκάλυψη» εντυπωσιάζει για τα μεγάλα ονόματα, αλλά δεν αποτελεί κανένα σπουδαίο νέο. Δεν ...«ανακαλύπτεται τώρα η Αμερική» για το πώς λειτουργεί ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός, όπου η αγοραπωλησία εταιρειών και μετοχών που κρύβεται ο πραγματικός κάτοχός τους, όπως και η προέλευση του χρήματος γίνονται καθόλα νόμιμα μέσα από νόμιμες εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, που έχουν αλισβερίσια και με τους λεγόμενους «φορολογικούς» παραδείσους.
Με ...χορηγούς τα ιδρύματα «Σόρος» και «Φορντ»
Πρέπει να σημειώσουμε, για να γίνει κατανοητή η «αποκάλυψη» και η σημασία της, καταρχάς ότι η Κοινοπραξία της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας, συναποτελείται από δημοσιογράφους και δίκτυο ΜΜΕ σε 75 χώρες και αυτοπροσδιορίζεται ως μη κερδοσκοπική οργάνωση. Στους χρηματοδότες της εμφανίζονται μεταξύ άλλων το Ιδρυμα «Open Society», του μεγαλοεπενδυτή των χρηματιστηρίων Τζόρτζ Σόρος και το ίδρυμα «Φορντ» από τις ΗΠΑ. Στόχος λέγεται ότι είναι η «αποκάλυψη σκανδάλων διαφθοράς και του ρόλου πολιτικών ηγετών ή εταιρειών που παρανομούν, κάνουν λαθρεμπόριο ή βλάπτουν το περιβάλλον καθώς και η προτροπή προς τους ηγέτες για λύσεις προς όφελος της κοινωνίας». Είναι όμως φανερό ότι οι «αποκαλύψεις» είναι το πλαίσιο λειτουργίας του εκμεταλλευτικού συστήματος, που δεν αμφισβητείται (ειδικά με τέτοιους ενισχυτές) και συχνά είναι τα «άπλυτα» που βγάζει ο ένας ανταγωνιστής για τον άλλον, όπως πολλές φορές έχει φανεί στον ανταγωνισμό καπιταλιστικών κρατών (π.χ. σκάνδαλο με την Φολκσβάγκεν, ή την Αμαζον, ή τις μίζες της Ζήμενς). Οσον αφορά την δικηγορική εταιρεία του Παναμά που είχε αναλάβει την προστασία των λογαριασμών των πολυεκατομμυριούχων, πρόκειται και μια εταιρεία που έχει συσταθεί το 1997 από τον Γιούργκεν Μόσακ, γόνο στελέχους των ναζιστικών Ες-Ες, που διέφυγε με την οικογένεια του στον Παναμά και μεγαλοδικηγόρου της χώρας, ενώ τα έγγραφα που υποκλάπηκαν αφορούν στις δραστηριότητες εταιρειών κατά τα έτη 1977 έως 2015.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το "ισλαμικό κράτος" τώρα στο Αζερμπαϊτζάν... για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ!
Πολλοί μισθοφόροι του χαλιφάτου, που ως χθες πολεμούσαν στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ", για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία, αυτές τις ημέρες πολεμούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ!
Μετά τις συνεχείς ήττες του χαλιφάτου από τον Αραβικό στρατό της Συρίας, την πτώση της Παλμύρας και την αποκοπή τους από την περικύκλωση της Καλλινίκης (Ράκα), ένας μεγάλος αριθμός φονιάδων-μισθοφόρων που διαφεύγουν τη συνάντηση με το θάνατο, διαφεύγουν στο ασφαλές έδαφος της Τουρκίας, όπου εκπαιδεύτηκαν για να εισβάλουν στη Συρία. Από εκεί διοχετεύονται στη Λιβύη κι όσοι δεν διαθέτουν υψηλό αξίωμα και είναι απλοί μισθοφόροι, περνούν το Αιγαίο για τον "παράδεισο" Ευρώπη. Τώρα βρήκαν νέα "εργασιακά" καθήκοντα: την Εθνοκάθαρση των Αρμενίων που ζουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα και με δυτικό ειδησιογραφικό πρακτορείο Sponda Sud, ήδη πολεμούν μαζί με τους Αζέρους στρατιώτες.
Σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν οι μονάδες των μισθοφόρων με την καθοδήγηση του "ισλαμικού χαλιφάτου" υπολογίζονται σε 2.500. Μάλιστα δημοσιογράφοι σε εφημερίδες της Άγκυρας και του Μπακού -μη ελεγχόμενες από το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και τη δύση-, έχουν αναφερθεί συχνά για την παρουσία ξένων μαχητών (foreign fighters), που ήρθαν από τη Συρία και το Ιράκ. Η πρόσφατη σφαγή χωρικών στο χωριό Talish του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έγινε με την ίδια μέθοδο (στυλ) που χρησιμοποιούν οι φονιάδες του χαλιφάτου στη Συρία (εκτός από τη θανάτωση, την κοπή της καρωτίδας, τον αποκεφαλισμό, έχουμε την "ιδιαιτερότητα" κοπής των αυτιών). Ίδια μέθοδο (στυλ) βάρβαρου θανάτου, είχε και Αρμένιος στρατιώτης...
Μάλιστα, επισήμως οι "Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν", δημοσιοποίησαν οι ίδιοι τη χυδαία και βάρβαρη θανάτωση του Αρμένιου στρατιώτη, που μετά από παγκόσμια κατακραυγή αφαίρεσαν από το διαδίκτυο... αλλά δυστυχώς γι' αυτούς δεν μπορούν ποτέ να εξαφανίσουν... Το Talish στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στις σφαγές της Γενοκτονίας των Αρμενίων... τόπος που τοΜνημείο Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας είναι γνωστό σ' ολόκληρο τον κόσμο...