Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τεταρτη 11 Μαιου 2016


" Ἐάν ὅλοι μαζί δέν ἐπιτύχωμεν, τό νόμισμα δέν θά κρατηθῆ σταθερόν καί ὁ λαός δέν θά τραφῆ…" Διάγγελμα Στρατηγού Σκόμπυ, 1η Δεκέμβρη 1944 (2 μέρες πριν την σφαγή). Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με προεδρικό διάταγμα, παρακάμπτοντας τη Βουλή θα περάσει ο Ολάντ τον αντεργατικό νόμο. Ο @atsipras του το σφύριξε;...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
11 ΜΑΪΟΥ 1958. Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΔΑ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επρόκειτο για ένα ξάφνιασμα. Ούτε δέκα χρόνια δεν είχαν περάσει από την πολιτικοστρατιωτική συντριβή του 1949 και τον τερματισμό του Εμφυλίου. Κι όμως, η διωκόμενη και καθημαγμένη Αριστερά φαινόταν όχι μόνο να έχει ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, αλλά και να αναδεικνύεται στην κύρια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στο «κράτος της Δεξιάς» και το καθεστώς της αμερικανοκρατίας. Συσπειρωμένες στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, την ΕΔΑ, από το 1951, οι δυνάμεις του παράνομου ΚΚΕ, σε συνεργασία με άλλους αριστερούς δημοκράτες και σοσιαλιστές, υπό την ηγεσία του σοσιαλιστή Γιάννη Πασαλίδη, είχαν σπάσει ήδη την πολιτική απομόνωση των πρώτων χρόνων, όταν οι κεντρώοι εκβίαζαν για τη στήριξή τους από τον αριστερό κόσμο προκειμένου «να μη βγει η Δεξιά», αρνούμενες, εντούτοις, την όποια συνεργασία με την ΕΔΑ. Καθώς στις δημοτικές εκλογές του 1954 είχε επιτευχθεί πετυχημένη συνεργασία μεταξύ ΕΔΑ και κεντροαριστερών δυνάμεων (κυρίως του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού –ΔΚΕΛ- των Αλέξανδρου Σβώλου και Γεώργιου Καρτάλη, ενώ τον επόμενο χρόνο επιτεύχθηκε η ενότητα των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς με σοσιαλιστές συνδικαλιστές, που αποτυπώθηκε στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, η ΕΔΑ επιδίωκε τη συγκρότηση «Πανδημοκρατικού Μετώπου», με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Δεξιάς (του Αλέξανδρου Παπάγου ώς το 1955, του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατόπιν), για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, την κατάργηση των έκτακτων μέτρων της εμφυλιοπολεμικής περιόδου, τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την απελευθέρωση των φυλακισμένων και εξορίστων αγωνιστών, αλλά και για την εγκατάλειψη της πολιτικής της πρόσδεσης της Ελλάδας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τη στήριξη του αγώνα του κυπριακού λαού για κατάργηση της βρετανικής κατοχής και για αυτοδιάθεση, όπως και τον περιορισμό της ασυδοσίας του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τη ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με την αναγνώριση της δημοτικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας κ.λπ.
Ενώ οι δυνάμεις που κινούνταν μεταξύ της ΕΡΕ (του κόμματος που ίδρυσε ο Καραμανλής, ως διαδόχου σχήματος του Ελληνικού Συναγερμού του Παπάγου) και της ΕΔΑ απέρριπταν, σχεδόν στο σύνολό τους (με εξαίρεση το ΔΚΕΛ και κάποιες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, συνήθως εαμικής προέλευσης), την πρόταση συγκρότησης «Πανδημοκρατικού Μετώπου», επιλέγοντας την πολιτική του «διμέτωπου αγώνα κατά της ΕΡΕ και της ΕΔΑ», η εξαγγελία των εκλογών του Μαρτίου 1956 τις υποχρέωσε σε συνεργασία με την Αριστερά. Αιτία υπήρξε το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα, που απέκλειε τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε κεντρώο κόμμα να διεκδικήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η Δημοκρατική Ένωση, ο συνασπισμός κεντρώων κομμάτων και ΕΔΑ, που συγκροτήθηκε τότε, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή της εκλογικής νίκης της ΕΡΕ, μπορεί να κέρδισε την πλειοψηφία στις ψήφους (48,15%, έναντι 47,38% της ΕΡΕ), αλλά λόγω εκλογικού συστήματος πήρε 132 έδρες, έναντι 165 που πήρε η Δεξιά! Από τις έδρες της Δημοκρατικής Ένωσης οι 19 κερδήθηκαν από την ΕΔΑ –όσοι και οι υποψήφιοί της- με σταυρούς που θα της επέτρεπαν να εκλέξει πολύ περισσότερους βουλευτές. Οι εκλογές του Μαΐου 1958 έγιναν σε συνθήκες που αναμφίβολα ευνοούσαν την Αριστερά. Η λαϊκή αντίδραση κατά του μετεμφυλιακού καθεστώτος και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων, συναντούσε την αντίθεση στην εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που συνιστούσαν κίνδυνο ζωτικής σημασίας σε περίπτωση θερμού πολέμου μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αλλά και με την παλλαϊκή οργή για την πολιτική των νατοϊκών συμμάχων (Μ. Βρετανίας, Τουρκίας και ΗΠΑ) στην Κύπρο, όπου συνεχιζόταν ο αγώνας κατά της βρετανικής κατοχής.
Πριν τις εκλογές εντάθηκε από την πλευρά της ΕΔΑ η προσπάθεια συγκρότησης του «Πανδημοκρατικού Μετώπου», αν και χωρίς ανταπόκριση από τους κομματικούς σχηματισμούς του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Η πρόταση απορρίφτηκε ακόμη και από το ΔΚΕΛ, στην ηγεσία του οποίου είχε ανέλθει ο Στέλιος Αλαμανής, μετά τον θάνατο των Σβώλου και Καρτάλη. Εντούτοις, στο κάλεσμα της ΕΔΑ ανταποκρίθηκε πλήθος προσώπων από αυτούς τους χώρους, κυρίως άτομα που είχαν συμμετάσχει στο ΕΑΜ, αλλά όχι μόνο. Τη συνεργασία με την ΕΔΑ αποδέχτηκαν προσωπικότητες όπως ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ επί Κατοχής Κομνηνός Πυρομάγλου, ο προερχόμενος από τη Δεξιά Σταμάτης Μερκούρης κ.ά. Οι δυνάμεις του Κέντρου συμμετείχαν στις εκλογές με δύο σχηματισμούς. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων υπό την ηγεσία των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεώργιου Παπανδρέου, και την Προοδευτική Αγροτική Δημοκρατική Ένωση (ΠΑΔΕ) που συγκρότησαν το ΔΚΕΛ, η ΕΠΕΚ του Σάββα Παπαπολίτη (ό,τι απέμεινε από το κόμμα του Πλαστήρα μετά τον θάνατό του το 1953), το Κόμμα Αγροτών Εργαζομένων του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και το δεξιάς προέλευσης Κόμμα των Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη. Στις εκλογές συμμετείχε και η Ένωση Λαϊκών, που συγκροτήθηκε από το Λαϊκό Κόμμα (απομεινάρι του παλιού μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη) και το Λαϊκό Κοινωνικό Κόμμα του Στέφανου Στεφανόπουλου. Υπήρχαν επίσης και μικρότεροι σχηματισμοί, κυρίως από τον χώρο της Δεξιάς. Προεκλογικά θεωρούνταν βέβαιο πως η εκλογική δύναμη της ΕΡΕ θα υποχωρήσει κατά πολύ, ενώ δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να αναδειχθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία από το Κόμμα Φιλελευθέρων με την ενδεχόμενη στήριξη της ΠΑΔΕ. Άλλωστε, ήταν δεδομένο πως πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι (κυρίως στην επαρχία) θα απέφευγαν να ψηφίσουν ΕΔΑ, λόγω της τρομοκρατίας από την αστυνομία και τα ΤΕΑ. Οι εκλογές ανέτρεψαν κάθε προεκλογική πρόβλεψη, με εξαίρεση την υποχώρηση της εκλογικής επιρροής της ΕΡΕ. Τα εκλογικά αποτελέσματα προκάλεσαν σοκ στον αστικό πολιτικό κόσμο, στην άρχουσα τάξη και στους δυτικούς συμμάχους της. Η ΕΡΕ έπεφτε στο 41,16%, αν και διατηρούσε λόγω εκλογικού συστήματος την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 171 έδρες, έναντι 165 που είχε πάρει με το 47,37% του 1956. Και μόνο αυτή η αύξηση της κοινοβουλευτικής της εκπροσώπησης με μικρότερο ποσοστό ψήφων φανερώνει το αλλοπρόσαλλο και αντιδημοκρατικό των εκλογικών συστημάτων εκείνων των χρόνων. Προεκλογικά είχε υπάρξει συναίνεση μεταξύ ΕΡΕ και Φιλελευθέρων (με την παρότρυνση και της αμερικανικής πρεσβείας), για την ενίσχυση του δεύτερου κόμματος, με το εκλογικό σύστημα, έτσι ώστε να υπάρξει ισχυρή «εθνικόφρων» αντιπολίτευση. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν διαπιστώθηκε ότι δεύτερο κόμμα αναδείχτηκε η ΕΔΑ!
Υπολογίζεται ότι με βάση τη σταυροδοσία του 1956 η ΕΔΑ πρέπει να είχε τότε γύρω στο 18%. Η ένταξη στα ψηφοδέλτιά της προσωπικοτήτων ευρύτερης αποδοχής, αλλά κυρίως η συνεπής πολιτική στάση της, είχε ως αποτέλεσμα την υπερψήφισή της από το 24,42% του ελληνικού λαού. Εκλέχτηκαν 79 βουλευτές, εκ των οποίων οι 19 ήταν συνεργαζόμενοι. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων περιορίστηκε στο 20,67% (με μόλις 36 έδρες, καθώς το εκλογικό σύστημα στο οποίο είχε συναινέσει προέβλεπε το ψαλίδισμα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του τρίτου κόμματος, όντας βέβαιοι πως αυτό θα ήταν η ΕΔΑ), η ΠΑΔΕ πήρε 10,62% (10 έδρες) και η Ένωση Λαϊκών 2,95% και 4 έδρες. Ιδιαίτερη σημασία έχει η κατανομή της εκλογικής δύναμης της ΕΔΑ. Ξεπέρασε το 50% σε όλες τις παραδοσιακά αριστερές περιφέρειες της υπαίθρου (Θεσσαλία, Λέσβος, Σάμος, νησιά του Ιονίου), καθώς και στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων. Στις πόλεις αυτές έγινε σαφέστατα διακριτή η ταξική-κοινωνική σύνθεση του αριστερού εκλογικού σώματος: Ενώ στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες ΕΔΑ ψήφισε κατά μέσο όρο το 60%, στις μικροαστικές-λαϊκές ψήφισε το 40%, στις μικροαστικές-μεσοαστικές το 20% και στις καθαυτό αστικές λιγότερο από το 10%. Η μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ θα προκαλέσει τεράστια ανησυχία στο καθεστώς. Θα ακολουθήσει η ένταση της αστυνομοκρατίας και των διώξεων κατά των αριστερών, θα ανασυγκροτηθούν οι παρακρατικές δυνάμεις με τη μορφή «εθνικοφρόνων» τρομοκρατικών οργανώσεων, θα φτάσει σε παροξυσμό η αντικομμουνιστική προπαγάνδα από το ραδιόφωνο, τον Τύπο, τα σχολεία, την Εκκλησία, τον στρατό κ.λπ. Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κινδύνου που αντιπροσώπευε η άνοδος της Αριστεράς θα ενταθούν και οι διαδικασίες που οδήγησαν το 1961 στη συγκρότηση ισχυρού αστικού κόμματος αντιπολίτευσης, της Ένωσης Κέντρου. Στην οποία θα προσχωρήσουν και πολλοί από τους συνεργαζόμενους με την ΕΔΑ του 1958 (Ηλίας Τσιριμώκος κ.ά.). Οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961 θα περιορίσουν το εκλογικό ποσοστό της ΕΔΑ στο 14%.
Παρ΄όλη την ένταση της τρομοκρατίας και τη συστηματική προσπάθεια περιορισμού της επιρροής της ΕΔΑ, η εκλογική επιτυχία του Μαΐου 1958 έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στον αριστερό και λαϊκό κόσμο που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε δει να συντρίβονται οι ελπίδες και τα όνειρά του στις βουνοκορφές του Γράμμου. Κυρίως, εντάθηκαν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης του μαζικού λαϊκού κινήματος, που εκδηλώθηκε ορμητικά από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, με τους μεγαλειώδεις αγώνες του οικοδομικού κλάδου, τη συγκρότηση του συντονισμού των 115 σωματείων, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το συγκλονιστικό νεολαιίστικο κίνημα του 15% για την παιδεία και των αγώνων για τη δημοκρατία που συνδέθηκαν με την προβολή του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος, του 114: «Η τήρησις του παρόντος Συντάγματος αφιερούται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν εκπλήσσομαι με το συγκεκριμένο άρθρο της εργατικης αλληλεγγυης του ΣΕΚ, που επιχειρεί να ακυρώσει "από τ' αριστερά" την πεποίθηση εφτά δεκαετιών ότι η αντιφασιστική νίκη του 1945 ήταν νίκη των λαών. Πολλά τα στοιχεία που αναφέρει για να απορρίψει αυτό που από τότε διακηρύσσουμε, αλλά και πλήθος οι αποσιωπήσεις και οι χρονικοί ακροβατισμοί. Ο αρθρογράφος Μπόλαρης, πιστός στην άποψή του πως στην ΕΣΣΔ επικρατούσε ένα καθεστώς εχθρικό προς την εργατική τάξη και πως η πολιτική της ήταν ιμπεριαλιστική, έχει κάθε λόγο να μιλάει για "ξαναμοίρασμα της Γης" μεταξύ ιμπεριαλιστών. Άλλωστε, σύμφωνα με το ιδεολογικό του ρεύμα (την εκδοχή Τόνι Κλιφ του τροτσκισμού), ούτε η Γιουγκοσλαβία ούτε η Κίνα ούτε το Βιετνάμ και φυσικά, αργότερα, ούτε η Κούβα κ.λπ., γνώρισαν επαναστάσεις που να έχουν κάποια σχέση με τον σοσιαλισμό. Άποψη, που αν την υιοθετούσαμε μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε στα σοβαρά αν υπάρχει καμιά προοπτική. Αν παραπάνω από ενάμισι αιώνας εργατικών επαναστατικών αγώνων δεν έδωσε παρά μόνο μια νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση (την Οκτωβριανή), μάλλον είναι προβληματικό να αναφερόμαστε σε ένα κίνημα που έτυχε κάπου κάποτε να νικήσει για μία και μοναδική φορά. Και να σκεφτει κανεις ότι αυτοι της ιμπεριαλιστικης «αριστερας» του ΣΕΚ συνεργαζονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με Αριστερους…
http://ergatiki.gr/article.php?issue=1172&id=11731
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ
Με αφορμή δημοσίευση φίλης για συμπτώματα μιας νεοσυντηρητικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς κοριτσιών, που συνοδεύεται από εκδηλώσεις σεξουαλικής πρόκλησης, σκέφτομαι πως πράγματι περνάμε μια περίοδο εξαιρετικά αντιφατική. Ενώ το ημίγυμνο, ακόμη και το σκόπιμα προκλητικό, αποτελεί καθημερινότητα στην εμφάνιση μεγάλου μέρους των κοριτσιών, σπάνια θα δεις κάποιο απ' αυτά να κάνει γυμνισμό στην παραλία. Ενώ οι σεξουαλικές σχέσεις αρχίζουν από ηλικία πολύ μικρότερη απ' όσο σε παλιότερες γενιές και τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζουν καμιά από τις απαγορεύσεις που υπήρχαν παλιότερα, εξακολουθούν να είναι αυτά που αγκιστρώνονται πάνω σ' αυτόν που θέλουν, με τα αγόρια, συνήθως, να κάνουν "συλλογή από γκομενάκια", είτε ταυτόχρονα είτε με συχνές αλλαγές. Όποιος/α δεν έχει άμεση επαφή με έφηβους, αρκεί να ρίξει μια ματιά, σε προφίλ αυτών των παιδιών. Οι δημοσιεύσεις της μεγάλης πλειονότητας των κοριτσιών περιστρέφονται γύρω από κάποιον Έκτορα, κάποιον Κωνσταντίνο, κάποιον Αλέξανδρο. Και με σοβαρά ερωτήματα για τον χειρισμό της εκάστοτε υπόθεσης, αν και διατυπωμένα πολλές φορές με τον λόγο της "έξυπνης ατάκας". Τα αγοράκια, στην πλειονότητά τους, σπάνια αναφέρονται σε κάποια συγκεκριμένη Λυδία ή Νεφέλη. Συνήθως, χαβαλέ κάνουν. Αναπαραγωγή κοινωνικών ρόλων, παρά τα όποια βήματα γυναικείας χειραφέτησης. Και το μέλλον μάλλον δυσοίωνο, γιαί μιλάμε για έφηβους στους οποίους ανήκει αυτό το μέλλον. Ακριβό το τίμημα της ενασχόλησης με τα παιδιά, που περιορίστηκε στο αν θα έχουν να φάνε και να ντυθούν καλά, στο να μη στερηθούν το νέο μοντέλο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, και κυρίως να τα πάνε καλά στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στον χορό και στο γυμναστήριο... Εντοπίζω ένα ζήτημα, αναφερόμενες σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις που κατά τη γνώμη μου δείχνουν μια νεοσυντηρητική αναδίπλωση, που αναπαράγει την παραδοσιακή θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Δεν έκανα καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση, αλλά θεωρώ πως πρόκειται για ζήτημα που δεν μπορούμε να παρακάμπτουμε. Αν χρειαζόταν να επεκταθώ περισσότερο, θα συνέδεα αυτά που επισημαίνω και με την αποστασιοποίηση της μεγάλης πλειονότητας των εφήβων και των νέων από τις ιδέες και το κίνημα του κοινωνικού μετασχηματισμού. Όπως γράφω και στη δημοσίευση, δεν είναι τα παιδιά υπεύθυνα για την κατάσταση αυτή, αλλά η γενιά που τα μεγαλώνει και η οποία αρνείται να συζητήσει καν το ζήτημα, γιατί φοβάται πως ίσως έτσι διαψευστεί ως προς τον κύριο στόχο της στην ανατροφή των παιδιών της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο μέρες πέρασαν αφότου οι ένστολοι χρυσαυγίτες των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα, αιματοκύλισαν την πλατεία Συντάγματος στέλνοντας αριστερούς αγωνιστές στο νοσοκομείο, και ούτε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το φιλότιμο να αποχωρήσει από το κόμμα της βίας και του αίματος. Όταν τρώμε δεν μιλάμε, ε; Ή, απλώς, δεν έχουν και τόση σημασία μερικά σπασμένα κεφάλια μπροστά στο να παραμείνει στην εξουσία ο αμόρφωτος αριβίστας εντολέας των ΜΑΤ; Για να μην έρθει η Δεξιά και μας σπάει τα κεφάλια!
Σχολιο.- Στις 15/7 ποιος αποχώρησε; Τι περιμένεις πια από κει μέσα; Σχολιο.- Αυτοί που διαφωνούσαν τότε, ξέραμε όλοι πως θα αποχωρούσαν σύντομα, όπως και έγινε. Ακόμη και όσοι τους πιέζαμε, από μέσα ή απέξω, να το κάνουν άμεσα και ν' αφήσουν την ιστορία με τους συσχετισμούς και την αυταπάτη πως θα τους ακολουθούσε περισσότερος κόσμος αν έδιναν τη μάχη κ.λπ. κ.λπ. Καμιά σχέση με ετούτους εδώ, που παρέμειναν και στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική. Σιγά μην αποχωρήσουν επειδή τα ΜΑΤ του Τσίπρα σπάνε κεφάλια σριστερών! Σχολιο.- Ε καλά αυτό λέω όσοι είχαν τσίπα έφυγαν.Βέβαια το καταπιαν αμάσητο εκείνο και αυτό δεν ξεχνιέται με τίποτα Σχολιο.- Είναι γλυκό το μαντρί. Εσύ σωστά μιλάς, αλλά να σου υπενθυμίσω ότι περα από τα στελέχη, υπάρχουν και ένα σωρό (αμετ)ανόητοι συριζαίοι, με την καραμέλα "προτιμάτε μήπως τους δεξιούς" στο στομα. Σχολιο.- Δίκιο έχεις. Έτσι είναι. Όσοι, βέβαια, απ' αυτούς είναι κάπως μεγαλύτεροι και ήταν στο ΚΚΕ ή στο ΚΚΕ εσ. τη δεκαετία του '80, θα θυμούνται πως το ίδιο ακριβώς επιχείρημα τους έλεγαν οι πασόκοι. Και τότε το ΠΑΣΟΚ ασκούσε πολιτική που εμπεριείχε και κοινωνικές παροχές. Το κόμμα τους σήμερα υπογράφει, ψηφίζει και υλοποιεί μνημόνια... Σχολιο.- Ναι, βέβαια. Έχω διαβάσει σχετικά, κι εσύ πολλάκις έχεις αναφερθεί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά στη χειρότερη εκδοχή της πια! Σχολιο.- Ως φάρσα, όπως ακριβώς έλεγε ο Μαρξ, αναφερόμενος στην επανάληψη της ιστορίας: τη μια ως τραγωδία, την άλλη ως φάρσα. Τότε το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να ισχυριστεί πως έβγαλε τη χώρα από τις συνεπειες του Εμφυλίου, κατοχυρώθηκε η δημοκρατία, έγιναν κάποιες σημαντικές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, το λαϊκό εισόδημα κ.λπ. Άρα, η Δεξιά θα τα πάρει πίσω όλ' αυτά. Ετούτοι οι δόλιοι τι να ισχυριστούν; Μην έρθει η Δεξιά και ψηφίσει μνημόνια ή βγάλει τα ΜΑΤ στους δρόμους; Σχολιο.- Ε, ναι! Ευνοηθηκε κι από τις συνθήκες το πασόκ. Οι παροχες, βεβαια, εξανεμιστηκαν γρηγορα κ αρχισε ο κατήφορος. Τέτοιος, που σήμερα κοπήκανε μαχαιρι και οι μεγαλειώδεις εμφανίσεις-περίπατοι των στελεχων του συριζα. Πού να τολμησουν πια? Κρυμμένοι, από Βουλή σε Μαξίμου και τανάπαλιν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
(video ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ)... Βασανισμός 2 νεαρών Σύρων στρατιωτών από τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους", για τους οποίους 'διαδήλωσαν υπέρ τους στην Αθήνα οι αλητραδες ισλαμοφασιστες "πρόσφυγες" & οι ΜΚΟ Soros - Syrian soldiers tortured and executed by US backed 'Rebels' in Aleppo
https://www.youtube.com/watch?v=hnY2hlo0x_M
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι είναι οι "έλληνες" συγγραφείς, που την ημέρα μνήμης του ξεριζωμού των Παλαιστινίων θα χαριεντιστούν με "ομολόγους" τους από το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς; Να τους μάθουμε!
Aπό τις 13 μέχρι τις 15 Μαΐου και στην Αθήνα, στο Arthens, Αιόλου 77, σε ανοιχτή συζήτηση με Έλληνες ομολόγους τους, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, ώρα 19:30.
15 Μάη 1948 - 15 Μάη 2016... 68 χρόνια από τη μέρα του ξεριζωμού των Παλαιστινίων...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά τον πυροβολισμό του από ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στην πόλη Kafr Aqab, βόρεια της Ιερουσαλήμ. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί, όταν ‪#‎IOF‬ εισέβαλαν στην πόλη, κάνοντας επιδρομή σε σπίτια και απαγάγονταν αρκετούς νέους Παλαιστίνιους.
Αφορμή για την εισβολή αποτέλεσε ο σοβαρός τραυματισμός στο πρόσωπο ενός ισραηλινού στρατιώτη, όταν εξερράγη ένας εκρηκτικός μηχανισμός, χθες το βράδυ, στο σημείο ελέγχου Hizma στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη βόρεια της Ιερουσαλήμ, κοντά στον παράνομο οικισμό της Pisgat Zeev. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να αγνοούν την ταυτότητα του υπόπτου ευθύνεται που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Το περιστατικό συνέβei μετά την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών να επιβάλει το κλείσιμο όλων των σημείων ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειδομένη: Κάτοικοι κατέθεσαν μήνυση για την κατάσταση στην περιοχή
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 14:52
Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης, έξι κάτοικοι της Ειδομένης, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή, για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό. Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς καταγγέλλεται -μεταξύ άλλων- η «πλήρης απουσία κρατικού ελέγχου από καταυλισμούς καίριας σημασίας, όπως ο καταυλισμός της Ειδομένης, με ευθύνη κυρίως του ως άνω μηνυόμενου, ο οποίος δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ένα "ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν». Περαιτέρω σημειώνεται ότι «στον οικισμό μας καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν». Επισημαίνεται δε ο κίνδυνος «που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ως προς την υγεία τους ή ακόμη και τη ζωή τους, ελλείψει οποιασδήποτε βοήθειας από αρμόδια κρατικά όργανα». Υπό τις παραπάνω συνθήκες -αναφέρεται- τελούνται μία σειρά από ποινικά αδικήματα, όπως αυτά της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παραβίασης μέτρων για την παράλειψη ασθενειών κ.ά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανήλικος Σύρος παρενόχλησε σεξουαλικά 35χρονη στο Πολύκαστρο Ειχε παει να ζητησει τροφη
10|05|2016 22:29
Ένας 16χρονος πρόσφυγας από τη Συρία κρατείται με την κατηγορία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μία 35χρονη στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Προηγήθηκε καταγγελία της 35χρονης Ελληνίδας στο Α.Τ. της περιοχής, με συνέπεια να ακολουθήσει αστυνομική αναζήτηση και να εντοπιστεί ο ανήλικος. Όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, ο 16χρονος βρέθηκε το μεσημέρι στην αυλή της οικίας της κι από το σύντομο διάλογο που είχε η ίδια μαζί του κατάλαβε ότι ζητούσε τροφή. Η γυναίκα γύρισε στο σπίτι και επέστρεψε αργότερα στη βεράντα με φαγώσιμα, τα οποία και προσέφερε στον έφηβο. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 16χρονος την άγγιζε στο στήθος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε από το σημείο. Λίγο αργότερα αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα του Πολυκάστρου, όπου κρατείται. Κατά την εξέτασή του δήλωσε ότι διαβεί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας Κιλκίς, όπου βρίσκεται κι ο πατέρας του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του -με την οποία θα οδηγηθεί αύριο στην αρμόδια εισαγγελική αρχή- αφορά την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Καμπανάκι» από τον ΙΣΑ για τον χρόνο αναμονής για ακτινοθεραπεία
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 13:50
Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, ξεπερνά σταθερά τους δύο μήνες, ενώ σε κάποια νοσοκομεία φτάνει τους πέντε μήνες, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενή και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου». Ενδεικτικά, αναφέρει την περίπτωση 55χρονου ασθενή, για τον οποίο εκκρεμεί αίτημα για έναρξη ακτινοθεραπείας από τον περασμένο Ιανουάριο. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «ο τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας». Όπως επισημαίνει, με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα. «Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την ζωή των ασθενών, με δεδομένο ότι παραβιάζονται οι κανόνες άσκησης ιατρικής και οι κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες (θεραπευτικά πρωτόκολλα)» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπανγκλαντές: Εκτελέστηκε ο ισλαμοφασιστας ηγέτης Ραχμάν Νιζάμι
Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 21:56
Οι αρχές του Μπανγκλαντές εκτέλεσαν τον ισλαμοφασιστα ηγέτη Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το 1971, κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της χώρας από το Πακιστάν. Ο Νιζάμι, ο αρχηγός του κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, απαγχονίστηκε στην Κεντρική Φυλακή της Ντάκα, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπαγκλαντες απέρριψε την τελευταία προσφυγή του κατά της θανατικής ποινής που του είχε επιβληθεί το 2014 για γενοκτονία, βιασμό και ενορχήστρωση της σφαγής των κορυφαίων διανοούμενων της χώρας, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο 73χρονος πολιτικός είχε εκλεγεί βουλευτής και διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Γεωργίας και Βιομηχανίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλγαρία: Χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία η κυβέρνηση Μπορίσοφ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 20:59
Απώλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μετά την παραίτηση ενός αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μέλους του μικρού κόμματος ABV (Αlternative for Bulgarian Development) που αποφάσισε να μην στηρίζει πλέον άνευ όρων την κυβέρνηση. Το ABV, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρώην προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, εκπροσωπείται με 11 βουλευτές και εξασφάλιζε με την εξωκυβερνητικη στηριξη του στην κυβέρνηση κοινοβουλευτική πλειοψηφία 125 εδρών σε σύνολο 240. Το κόμμα Berg του Μπορίσοφ εξέλεξε μόνο 84 βουλευτές στις εκλογές του 2014 και σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας με το Μεταρρυθμιστικό Μπλοκ (Reformist Bloc, BR, 23 έδρες). Ήδη, 10 βουλευτές του BR έχουν περάσει στην αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση στο εξής θα πρέπει να περνάει τα νομοσχέδια από το κοινοβούλιο συμμαχώντας κατά περίπτωση με τα μικρότερα, αντιπολιτευόμενα κόμματα. Ο Μπορίσοφ στηριζόταν μέχρι σήμερα στο ABV και στο εθνικιστικό Πατριωτικό Μέτωπο (19 βουλευτές). Πρόσφατα το εθνικιστικο Πατριωτικο Μετωπο είχε προτείνει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν το νικάμπ, το ισλαμικό ένδυμα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια. Το ABV, που προήλθε από τη διάσπαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), ενδέχεται να κατεβάσει κοινό υποψήφιο με το κόμμα αυτό στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Πρώτο κόμμα το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» στις δημοσκοπήσεις
Τρίτη, 10 Μαΐου 2016, 18:21
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), το οποίο τάσσεται εναντίον του κατεστημένου, ξεπέρασε το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και κατατάσσεται στην πρώτη θέση, ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών του επόμενου μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Index Research, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής Piazzapulita του τηλεοπτικού δικτύου La7 και μεταδόθηκε χθες το απόγευμα, κατέδειξε πως το 28,4% των Ιταλών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν το M5S εάν διεξάγονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ενώ το 28% θα ψήφιζε το PD. Αυτή ήταν η πρώτη δημοσκόπηση που φέρει το Κίνημα Πέντε Αστέρων να προηγείται έναντι των Δημοκρατικών. Το M5S είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στις δημοσκοπήσεις, με υπόβαθρο τα συνεχιζόμενα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας — ένα από τα σημαντικότερα είναι η ανεργία, που μειώνεται με πολύ αργό ρυθμό. Η τάση επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες, εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων στα οποία ενεπλάκη η κυβέρνηση και το PD, κάτι που μείωσε και το ποσοστό δημοτικότητας του Ρέντσι προσωπικά. Ωστόσο οι περισσότερες πρόσφατες δημοσκοπήσεις συνέχιζαν να δίνουν στο PD το προβάδισμα, που κυμαινόταν μεταξύ της μιας και των τεσσάρων μονάδων.
Το M5S, το οποίο είχε ιδρύσει το 2009 ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά μεταξύ των νέων ψηφοφόρων. Αυτοπροβάλλεται ως το μοναδικό κίνημα που είναι σε θέση να προχωρήσει σε κάθαρση και να επιτεθεί στο κατεστημένο. Επίσης δεσμεύεται ότι θα διεξαγάγει δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η Ιταλία θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη. Η δημοσκόπηση καταγράφεται ενόψει των τοπικών εκλογών που ίσως σημάνει την κλιμάκωση της πίεσης που αντιμετωπίζει ο Ρέντσι από τους αντάρτες στο κόμμα του, εάν το PD δεν πάει καλά στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Νάπολη ή στο Τουρίνο. Πάντως το M5S τείνει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στις τοπικές εκλογές, κάτι που γενικά αποδίδεται στην έλλειψη οργανώσεων βάσης και γνωστών προσωπικοτήτων σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Μολαταύτα ο υποψήφιός του για τον δήμο της Ρώμης προηγείται και, εάν κερδίσει στην πρωτεύουσα, θα πρόκειται για μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο για το συγκριτικά νέο αυτό πολιτικό σχήμα.
Οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι κανονικά προγραμματισμένο να διεξαχθούν το 2018, ωστόσο αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν του χρόνου, λόγω της αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς υπό τον Ρέντσι. Η δημοσκόπηση επίσης φέρει το ακροδεξιό, αυτονομιστικό κόμμα Λέγκα του Βορρά να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με το 13% των προθέσεων ψήφου και το κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κατατάσσεται τέταρτο με 12,6% των προθέσεων ψήφου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρίκη στις ΗΠΑ: Γυναίκα κατακρεουργήθηκε από αγέλη σκύλων!
Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Ντάλας η είδηση για την άγρια επίθεση αγέλης σκύλων σε βάρος μιας 52χρονης καθώς τα σκυλιά σύμφωνα με τους γιατρούς την δάγκωσαν περισσότερες από 100 φορές «σαν ένα κομμάτι από κρέας. Η άτυχη Αντουανέτα Μπράουν (μαυρη, στρατιωτικος) μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 2 Μαΐου μπήκε σε τεχνητό κώμα αλλά τελικά δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει από τα τραύματά της. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν τότε ακούσει την 52χρονη να καλεί σε βοήθεια καθώς τα έξι σκυλιά την δάγκωναν ξανά και ξανά. «Είχαν σκίσει το ένα της χέρι και είχαν φάει σχεδόν το ένα της πόδι. Ήταν σαν να της είχε επιτεθεί καρχαρίας» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας την εικόνα που παρουσίαζε η Μπράουν μετά την επίθεση. «Την έφαγαν όπως θα έτρωγαν μια μπριζόλα» δήλωσε συντετριμμένη η 73χρονη μητέρα της Μπάρμπαρα Μπράουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι αυτό χειροκροτουσαν και πανηγυριζαν χθες στο υπουργικο συμβουλιο? 70 χρονια με αλυσιδες. Προς Μνημονιο γερμανικης τεχνολογιας, με προβλεψη και για ξαφνικο θανατο. Σταση πληρωμων κάθε φορα (!!!) που δεν θα υπαρχουν χρηματα. Ολοκληρη η περιουσια του Δημοσιου ως εγγυηση στο Κατοχικο Ταμειο. Η ΝΔ στις αυταπατες της.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 65% του εισοδηματος των επαγγελματιων στο κρατος. Όπως λεει και το Οικονομικο Επιμελητηριο Ελλαδας , ειτε κερδιζει καποιος 40.000 ευρω ειτε 50.000, στη τσεπη μενει ακριβως το ιδιο ποσο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φιλοναζιστική φιέστα της ουκρανικής πρεσβείας
Posted on 11/05/2016
…Και φιλοναζιστικό «φεστιβάλ» κινηματογράφου!
Την περίοδο που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μαζική σφαγή στο μέγαρο των συνδικάτων της Οδησσού, όταν στις 2 Μαΐου 2014, ναζί παρακρατικοί σε συνεργασία με τις αρχές του Κιέβου, έκαψαν ζωντανούς δεκάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, τη περίοδο που συμπληρώνονται δυο χρόνια, από όταν στην Μαριούπολη, ναζί και στρατός δολοφόνησαν δεκάδες αντιφασίστες , στην επέτειο της 9ης Μαΐου, την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης…
Κάποιοι στη χώρα μας αποφάσισαν αν διοργανώσουν «φεστιβάλ» κινηματογράφου και να προβάλλουν το ντοκιμαντέρ Euromaidan- Roughcut, που προπαγανδίζει το οργανωμένο από ΗΠΑ και ΕΕ πραξικόπημα του Μαϊντάν. Ένα πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία την πρώτη ανοιχτά φιλοφασιστική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό έδαφος, από την εποχή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα πλαίσια «αφιερώματος» στη σύγχρονη Ουκρανία, μαζί με ανάλογου περιεχομένου ταινίες μικρού μήκους, όπως The Doctor Leaves Last / Ο Γιατρός Φεύγει Τελευταίος. Παράλληλα θα διεξαχθεί και «συζήτηση» με θέμα όπως « Προς τα πού πηγαίνει τώρα η Ουκρανία, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα, ακολουθούμενη από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την επιθετικότητά της στην Ανατολική Ουκρανία;» Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Volodymyr Yermolenko, γνωστός για τα ιστορικοϊδεολογικά του κείμενα απόπειρας ταύτισης του Ναζισμού με το Κομμουνισμό και τις εκκλήσεις του στις δυτικές κυβερνήσεις να πάψουν αν είναι «ήπιες» με τη Ρωσία, η «δημοσιογράφος» Tatiana Ogarkova, ιδιαίτερα δραστήρια στις χώρες της δυτικής Ευρώπης στην προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου (πάντα με την υποστήριξη των κατά τόπους αμερικανικών πρεσβειών) και ο Νίκος Λυγερός, ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού. Πιθανά η διοργάνωση για πρώτη φορά ανοιχτά μιας τέτοιας εκδήλωσης να είναι σύμπτωση και να μη συνδέεται με την πρόσφατη τοποθέτηση του Τζέφρι Πάιατ (που είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο κατά την περίοδο του πραξικοπήματος του Μαϊντάν) στην αντίστοιχη θέση στην Ελλάδα. Ίσως και όχι…
Σας καλούμε την Παρασκευή, 13 Μάη και ώρα 18:30 έξω από το χώρο ExileRoom, Αθηνάς 12, στο Μοναστηράκι, να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την προκλητική διοργάνωση. Να τιμήσουμε τους δεκάδες αντιφασίστες που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου, στην Οδησσό, τη Μαριούπολη, την Ουκρανία, ανατολική και δυτική. Να τιμήσουμε τη μνήμη του «δικού μας» Φάνια Κοσσέ, του Έλληνα αντιφασίστα που σκοτώθηκε στο Ντονιέτσκ. Να δηλώσουμε ότι «ούτε στην Ουκρανία, ούτε και πουθενά»… δεν θα επιτρέψουμε στο φασισμό να σηκώσει κεφάλι, ακόμη κι όταν ντύνεται τη προβιά του «πολιτισμού».
Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Αντιφασιστική Αντίσταση σε Ουκρανία και Ντονμπάς
Save Donbass
Πρωτοβουλία 9 Μάη
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2016/05/11/sygkentrosi_enantia_fasistikh_fiesta_oukranikhs_presbeias/#more-3276
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλαδα. Πτυχιούχοι που δουλεύουν ντελιβεράδες, αγράμματοι που γίνονται Υπουργοί, Μαφιόζοι που νομοθετούν για λογαριασμό μας και δισεκατομμυριούχοι που ψηφίζονται από αντικαπιταλιστές. Εμείς πάλι... έχουμε την πεποίθηση ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο κόσμος ολόκληρος θα νιώσει την απουσία σου, όπως ακριβώς...
..την απουσία από ένα σπυράκι στον κώλο!
Στο διάβολο ανθρωπόμορφο κτήνος!
O "μετριοπαθής αντιπολιτευόμενος", ο δολοφόνος Abdel Ghaffar Harb, διοικητής της φονικής οργάνωσης μισθοφόρων του χαλιφάτου στη Συρία Ahrar El Sham, συνάντησε τα παλικάρια του Αραβικού στρατού της Συρίας στην Binnish (επαρχία Idlib) και τώρα κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΙΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Καταδίκη 14χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινό δικαστήριο...
ΡΑΜΑΛΑ.-- Παραβιάζοντας βασικές διατάξεις της διεθνούς νομοθεσίας για τα δικαιώματα των παιδιών, ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε χτες ένα 14χρονο Παλαιστίνιο έφηβο σε ποινή κάθειρξης (αδιευκρίνιστης διάρκειας) για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 13χρονου και ενός 21χρονου Εβραίου έποικου, στον παράνομο εποικισμό Πισγκάτ Ζαέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν ήταν τότε 13 ετών. Η «δίκη» του Παλαιστίνιου εφήβου, Αχμαντ Σάλιχ Μανάσρα, που φέρεται σαν «δράστης» μαχαιρώματος δύο Εβραίων εποίκων και είχε τότε τραυματιστεί σοβαρά όταν παρασύρθηκε σκόπιμα από το ΙΧ αυτοκίνητο Εβραίου έποικου σε αντίποινα για την «επίθεση», αναβλήθηκε πολλές φορές ώσπου να γίνει 14 ετών και να καταστεί εφικτή η καταδίκη του σύμφωνα με την ισραηλινή ποινική νομοθεσία. Λίγες ώρες πριν την καταδίκη του 14χρονου Παλαιστίνιου Αχμαντ Σάλιχ Μανάσρα, οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο μασκοφόροι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο ηλικιωμένες ισραηλινές, τραυματίζοντάς τες ελαφρά. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ για τις πρώτες βοήθειες.
«Πρόγραμμα βοήθειας» 50 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ Τη χορήγηση προγράμματος βοήθειας ύψους 50.000.000 δολαρίων στις παλαιστινιακές αρχές της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την USAID σε συνεργασία με την οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, «Catholic Relief Services». Θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα καλύψει «βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες» και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, όχι μόνο λόγω των ανεπούλωτων πληγών που προκάλεσε η τελευταία ισραηλινή εισβολή τον Ιούλη του 2014, αλλά και λόγω του πολυετούς ισραηλινού αποκλεισμού που έχει γονατίσει την οικονομία και έχει εκτοξεύσει την ανεργία τουλάχιστον στο 40%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μαχαίρωμα από Γερμανο ψυχασθενη με 1 νεκρό και 3 τραυματίες Εξετάζονται τα κίνητρα του δράστη, παρά την αρχική τρομοϋστερία περί «ισλαμιστικής επίθεσης». Ο ψυχασθενης παριστανε τον ισλαμοφασιστα
ΜΟΝΑΧΟ.-- Από επιθέσεις 27χρονου Γερμανού με μαχαίρι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις χτες τα ξημερώματα στο σταθμό Γκράφινγκ του προαστιακού σιδηροδρόμου του Μονάχου, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της βαυαρέζικης πρωτεύουσα. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά μαχαίρωσε έναν άνδρα 56 χρόνων μέσα στο τρένο την ώρα που βρισκόταν στο σταθμό και στη συνέχεια τραυμάτισε 2 ακόμα άτομα, έναν 58χρονο και ένα 55χρονο, που είδαν την επίθεση, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε και τρίτο άτομο, ένας 43χρονος ποδηλάτης. Στη συνέχεια, καταδιώχτηκε από το προσωπικό του σταθμού και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς. Αρχικά, οι αρχές ανακοίνωσαν πως αυτόπτες μάρτυρες κατάθεσαν ότι ο δράστης φώναξε την ώρα των επιθέσεων «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», κάτι που αμέσως αναπαράχθηκε από τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ και φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ ως «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση». Ωστόσο, αργότερα επικαλούμενος τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, δήλωσε ότι αυτά «δεν δείχνουν έως τώρα ισλαμιστικό κίνητρο», αλλά ότι ο 27χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είναι εθισμένος σε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου, από την αστυνομική ταυτότητα που έφερε μαζί του ο δράστης προκύπτει ότι είναι δηλωμένος στο ομόσπονδο κρατίδιο της Εσσης, ενώ σύμφωνα με το «Spiegel On line» ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως Πάουλ Χ (το επίθετο δεν δίνεται ακόμα στη δημοσιότητα όπως προβλέπει η σχετική γερμανική νομοθεσία για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για υπόπτους για διάπραξη αξιόποινης πράξης). Το ίδιο ανακοίνωσε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά ότι δεν «θέλει να προσθέσει κάτι στις εικασίες για τα κίνητρα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Ξανά επίθεση αυτοκτονίας στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ δυναμώνει η κουβέντα στον απόηχο της αποχώρησης Νταβούτογλου
ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ σημειώθηκε χτες, νωρίς το απόγευμα, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 3 νεκρούς και 45 τραυματισμένους, ανάμεσά τους και 12 αστυνομικοί. Στόχος φέρεται ότι ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα το πρωί, στη βορειότερη επαρχία Βαν, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας ακόμα τραυματίστηκε, έπειτα από βομβιστική επίθεση που οι αρχές χαρακτήρισαν «τρομοκρατική».
Και ενώ οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ και οι εθνικοαπελευθερωτικές επιθέσεις των Κουρδων πολλαπλασιάζονται, ειδικά στις νοτιοανατολικές επαρχίες, η «Χουριέτ» μετέδωσε χτες στην ιστοσελίδα της πως σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Αχμέτ Νταβούτογλου (πριν παραιτηθεί) με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ, ενημερώθηκε ότι στον «αντι-τρομοκρατικό» αγώνα θα επιστρατευτούν και «ντρόουνς» (drones), εγχώριας κατασκευής, τα οποία θεωρούνται ότι είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με ορισμένα αμερικάνικα, πιο ανθεκτικά σε επιχειρήσεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Οπως και να 'χει, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις του στρατού κατά των «τρομοκρατών» κάθε άλλο παρά τείνουν να ολοκληρωθούν (όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη συχνά).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Δεξιο «σίριαλ» η παραπομπή της Ρουσέφ
Χαρακτηριστικά «σίριαλ της κακιάς ώρας», παίρνει η αντιπαράθεση στη Βραζιλία για την αποπομπή της Προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, όπου τα δεξια αντιπολιτευόμενα κόμματα και έως πρόσφατα σύμμαχοί της, θέλουν να την παραπέμψουν σε δίκη για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος. Τη Δευτέρα, με απόφαση του εκτελούντος χρέη προέδρου της Βουλής, Βάλντιρ Μαρανάο, ο οποίος αντικατέστησε τον Εντουάρντο Κούνια, που διώκεται για διαφθορά στο σκάνδαλο της πετρελαϊκής «Πετρομπράς», ακύρωσε τη σχετική ψηφοφορία στη Γερουσία, θεωρώντας ότι η διαδικασία που ξεκίνησε τον Απρίλη για την αποπομπή της Ρουσέφ είχε λάθη και δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες «εγκλημάτων ευθύνης». Ωστόσο, χτες, (ξημερώματα Τρίτης) ο Μαρανάο ανακάλεσε αυτή του την απόφαση περί ανάκλησης (χωρίς να δοθεί κάποια επίσημη δικαιολογία) και απαντώντας στον επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος Βραζιλίας (PMDB), Ρενάν Καλέιρος, και πρόεδρο της Γερουσίας (και αυτός μέχρι πρόσφατα σύμμαχος του κυβερνητικού Κόμματος των Εργατών της Ρουσέφ), δίνει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της διαδικασίας αποπομπής. Οπως γράφτηκε στον αστικό Τύπο της Βραζιλίας, ο Μαρανάο είχε απειληθεί από την ηγεσία του Προοδευτικού Κόμματος (PP), στο οποίο ανήκει, με διαγραφή. Πρέπει να σημειώσουμε ότι και το ΡΡ και το PMDB ήταν έως τον Απρίλη στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η διαδικασία, με βάση τις δαιδαλώδεις συνταγματικές διατάξεις προβλέπει: Ψηφοφορία στη Γερουσία όπου απαιτούνται τα 2/3 των 81 γερουσιαστών, εφόσον περάσει η πρόταση παραπομπής σε δίκη (και δεν προκύψει και άλλο διαδικαστικό τερτίπι), η Ρουσέφ απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της για 180 μέρες, ώστε να γίνει η δίκη, και Πρόεδρος αναλαμβάνει ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μισέλ Τέμερ, πρόεδρος του PMDB. Η όλη «σαπουνόπερα» στη Βραζιλία, που είναι καθαρο θεσμικό πραξικόπημα και τα δεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρουν να το παρουσιασουν ως «διαδικασία κάθαρσης», τη συνηθη ορολογια που χρησιμοποιουν οι φασιστες πραξικοπηματιες, όταν είναι αυτά κυριως βουτηγμένα στη διαφθορά, δείχνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στο πολιτικό σύστημα που βρωμανε από μιλια μακρια φασιστικο πραξικοπημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνάντηση του «σχήματος Νορμανδίας» εν μέσω συγκρούσεων
Στην Ανατολική Ουκρανία και τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, τις οποίες ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές που έχουν αντιδράσει στην ναζιστικη πραξικοπηματική κλικα του Κιέβου πριν από 2 χρόνια, κλιμακώνονται τα τελευταία 24ωρα οι επιθέσεις από το ναζιστικο στρατό και τα φασιστικά παραστρατιωτικα τάγματα. Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη χτυπήθηκε από όλμους, χειροβομβίδες αλλά και ελεύθερους σκοπευτές το χωριό Μπελάγια Κάμενκα. Επίσης, επίθεση δέχτηκε και το χωριό Λοζόβιογιε στην επαρχία του Λουγκάνσκ. Και από τις δύο σφοδρές επιθέσεις δεν υπήρξαν νεκροί ενώ οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες κατήγγειλαν τις επιθέσεις και τη συγκέντρωση σημαντικών ναζιστικων στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού του ναζιστικου «ουκρανικού» στρατού και των ναζιστικών ταγμάτων κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που επιτηρεί την εφαρμογή της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015 που συνεχώς παραβιάζεται, αλλά και της πρόσφατης πριν από το Πάσχα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και δηλώσεις του ναζιστη «ουκρανού» «προέδρου», Πέτρο Ποροσένκο, ότι θα συνεχίζει να διεκδικεί «τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη» (σ.σ. εννοώντας από τη Ρωσία) και λεγοντας υποκριτικα ότι δήθεν θα «συνεχίζει να εφαρμόζει τη συμφωνία του Μινσκ», πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο συνάντηση του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», δηλαδή εκπροσώπων των Γερμανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας, Ρωσίας για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.
Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν, η χώρα του θα πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση τού να συμβάλει η ναζιστικη κλικα του Κιεβου και οι αντιφασιστες πολιτοφυκακές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να «εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους» και συμπλήρωσε: «Εχουμε ετοιμάσει μια σειρά από προτάσεις που θα εξεταστούν στην υπουργική συνάντηση και ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα τηρήσουν εποικοδομητική στάση, δίνοντας μια ώθηση στην εφαρμογή των συμφωνιών». Επίσης, με έμφαση τόνισε ότι η χώρα του θεωρεί «απαραίτητο να δοθεί ώθηση στην επίλυση των πολιτικών ζητημάτων, πρώτα απ' όλα, της διεξαγωγής εκλογών, την έγκριση των αναγκαίων αποφάσεων σχετικά με το ειδικό καθεστώς στις περιοχές και την αμνηστία» και σημείωσε ότι «οι δικαιολογίες του Κιέβου πως τα πολιτικά ζητήματα δεν μπορούν να συζητηθούν έως ότου δημιουργηθεί ένα μόνιμο καθεστώς κατάπαυσης του πυρός δεν είναι σοβαρά». Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι η χώρα του θεωρεί εφικτή τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) τον φετινό Ιούνη και Ιούλη.
Σχετικά με την πρόταση που διατύπωσε στις 24 Απρίλη ο ναζιστης «πρόεδρος» της «ουκρανίας», Π. Ποροσένκο, για την ανάπτυξη μιας αστυνομικής αποστολής του ΟΑΣΕ, εξοπλισμένης με βαρέα όπλα, θυμίζουμε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, είχε διατυπώσει επιφυλάξεις με το επιχείρημα ότι ο ΟΑΣΕ δεν έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους αποστολές, που ούτε και είναι αυτό που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν λίγα χρόνια πιο πλούσιος ο Καρατζαφέρης, τώρα αυτός. Επικερδής επιχειρηση ο φασισμός ΑΕ κι ο εθνικισμός ΑΕ. Εδώ κολλάει γάντι το σύνθημα "Να μπουν στους υπονόμους πιασμένοι χέρι-χέρι"...
Πλουσιότερος αρχηγός ο Μιχαλολιάκος: 271.050€ εισοδήματα, 183.372€ καταθέσεις, ακίνητα και επιχειρήσεις
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Eurovision απαγόρευσε την σημαία της Παλαιστίνης. Την τοποθέτησε μαζί με του ISIS
05/05/2016
Ο θεσμός της Eurovision τοποθέτησε την σημαία της Παλαιστίνης στην ίδια απαγορευμένη λίστα που έχει τοποθετήσει και τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους. Η EBU δημοσίευσε τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision όπου απαγορεύουν στην σημαία της Παλαιστίνης να κυματίσει στην διοργάνωση. Στην λίστα που δημοσιεύτηκε με τις απαογρευμένες σημαίες η σημαία της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης στέκεται δίπλα στον ISIS. «Καλούμε τον Ζαν-Πολ Φιλιπό (σ.σ. επικεφαλής της EBU) να πάρει πίσω αμέσως την απόφασή του και να ζητήσει συγγνώμη από τα 11 εκατομμύρια των Παλαιστινίων γι’ αυτό το βαρύ, απαράδεκτο, ποταπό λάθος», δήλωσε ο γεν. γραμματέας της PLO.