Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πεμπτη 12 Μαιου 2016


ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής.
Γόνος οικογένειας συνεργατών των ναζί κατακτητών, αδελφός ενός από τους ηγέτες της διαβόητης ΕΚΟΦ και της ΕΣΙΣ που δρούσε επί Χούντας στην Ιταλία, σχετιζόμενος και ο ίδιος με μυστικές υπηρεσίες (έχει δοθεί στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του από την ΚΥΠ, τότε μάλιστα που καταδικάστηκε ως βομβιστής τρομοκράτης), ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε και επιτυχημένο γάμο. Αναδημοσιεύω παλιότερο σχόλιό μου, που δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες το 2014, σχετικά με την προέλευση της περιουσίας της Ελένης Ζαρούλια. Τα στοιχεία τα είχα βρει από τις εφημερίδες που δημοσίευαν ειδήσεις για διώξεις δωσιλόγων αμέσως μετά την Απελευθέρωση, το 1944: Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο, όπως έχει πει η ίδια, γνώρισε σε "αγώνες εθνικιστικούς".
Εισοδηματίας, ιδιοκτήτρια ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής "Dream" στη Βάθης. Ζαρούλιας Βασίλειος, διακεκριμένος κομμουνιστοφάγος εθνικιστής κατά την περίοδο της Κατοχής και αργότερα. Λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, στις 23 Οκτωβρίου 1944, συνελήφθη ως δωσίλογος, συνεργάτης των SS, αλλά και ως κοινός απατεώνας. Μία από τις κατηγορίες ήταν και η υπόδειξη στα SS ευκατάστατων Αθηναίων, οι οποίοι συλλαμβάνονταν και απελευθερώνονταν, με παρέμβαση Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών, μετά από καταβολή μεγάλου αριθμού χρυσών λιρών. Πολλά τα λεφτά... Πώς να μην αφήσει σημαντική κληρονομιά στην κόρη του, ο εισοδηματίας Βασίλειος Ζαρούλιας;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη»
Κατανοητή η απογοήτευση και η αποστασιοποίηση από τις κινηματικές διαδικασίες, μετά από όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά το "δεν γίνεται τίποτα, δεν βγαίνει τίποτα" το διαψεύδουν όσοι-ες έχουν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να συνεχίζουν τον αγώνα, ακόμη και τώρα που δεν έχουν πλάι τους στον δρόμο τον πολύ κόσμο. Νέα επιτυχία σήμερα στο Ίλιον, όπου τραπεζίτες και κοράκια δεν τόλμησαν να εμφανιστούν για τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ανάλογη επιτυχία και στο Κορωπί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλαίν Μπαντιού: «Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αρνήθηκε να γίνει ήρωας.»
Ο μαοϊκός φιλόσοφος και φιγούρα της γαλλικής άκρας Αριστεράς μιλάει στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη για την κατάσταση στην Ελλάδα, το ΣΥΡΙΖΑ, τα μαζικά κινήματα, τους μετανάστες και την παγκόσμια οικουμενική κυβέρνηση που ονειρεύεται.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ...
- Ορμώμενος από τον αγαπημένο σας Αρτούρ Ρεμπώ, μιλήσατε για τον Αλέξη Τσίπρα που δεν κατόρθωσε να κάνει την έξοδο και συνθηκολόγησε. Είχε εναλλακτικές;
- Είναι σχεδόν τραγική αυτή η ιστορία. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπήρξε μια ιστορική και πολιτική στιγμή, ένα momentum το βράδυ του Δημοψηφίσματος. Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη δυνατότητα να πάρει μια ιστορικήαπόφαση. Μπορούμε να το φανταστούμε σαν ένα θεατρικό έργο. Είχε ζητήσει κάτι από τον λαό του. Είχε θέσει ένα ερώτημα. Ο λαός απάντησε «μαζί σας είμαστε». Και δουλειά δική του ήταν να απαντήσει στην απάντηση του λαού. Θα μπορούσαμε ίσως να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να εκφέρει έναν πολύ μεγάλο δημόσιο λόγο. Λέγοντας «αρνηθήκατε μαζί μου αυτά που μας ζητά η Ευρώπη. Σας ζητώ να βγείτε όλοι στους δρόμους. Οχι χιλιάδες,αλλά εκατομμύρια». Με αυτά τα εκατομμύρια από πίσω θα στρεφόταν στους Ευρωπαίους και θα τους έλεγε «είμαι με το λαό μου. ‘Η θα αλλάξετε τη θέση σας ή θα παραιτηθώ και θα πάω με το λαό μου». Και πιστέψτε με, οι Ευρωπαίοι θα είχαν φοβηθεί! Ηταν εφικτό, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ήταν εφικτό. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας μάς έδειξε ότι δεν είναι αληθινός πολιτικός και ότι είναι ένας ακόμη διαχειριστής. Φοβόταν τη λήψη αποφάσεων. Οταν διασταυρώνονται η πολιτική με την ιστορία, ένας πολιτικός άνδρας αναλαμβάνει τον κίνδυνο της απόφασης, αποδεχόμενος και τον κίνδυνο να χάσει, δηλαδή να εγκαταλείψει την εξουσία. Αν το είχε κάνει, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε γίνει ήρωας για ολόκληρη την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αρνήθηκε να γίνει ήρωας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ. O «Αυτόματος Δημοσιονομικός Κόφτης» έχει ήδη ψηφιστεί !!
Τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί αναφορικά με τον «Αυτόματο Δημοσιονομικό Κόφτη» («Μηχανισμός Αυτόματης Διόρθωσης Αποκλίσεων») που απαιτούν οψιγενώς δήθεν οι δανειστές. Η κυβέρνηση, σε διάφορους τόνους, καμώνεται ότι αιφνιδιάζεται και προσποιείται την κάθετη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο θέσπισής του! Η αντιπολίτευση του μνημονιακού τόξου εγκαλεί έντονα την κυβέρνηση και της απαγορεύει να ανοίξει κάθε συζήτηση επ’αυτού! Η Αριστερά, από τον δημόσιο λόγο της, φαίνεται ότι αγνοεί ότι ο «Δημοσιονομικός Κόφτης» έχει ήδη νομοθετηθεί και προβλέπεται μάλιστα η ενεργοποίησή του τον τρέχοντα Μάιο. Όμως ο «Δημοσιονομικός Κόφτης» ή «Διορθωτικός Μηχανισμός» έχει ήδη ψηφιστεί με τον ν. 4270/2014 (τ.Α ΦΕΚ 143/28-6-2014), στο κεφάλαιο Γ του οποίου (άρθρα 33-41) προβλέπεται με κάθε λεπτομέρεια η λειτουργία του και οι τρόποι ενεργοποίησής του!
Ειδικότερα: α.Η νομοθετημένη ονομασία του είναι «Διορθωτικός Μηχανισμός». β.Η έναρξη της λειτουργίας του έχει συμφωνηθεί από τον τρέχοντα Μάιο! γ.Η ενεργοποίησή του μπορεί να γίνει: -ή από τον υπουργό Οικονομικών μετά από σχετική γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου (άρθρο 38 παρ. 3 ν. 4270/2014) -ή αυτόματα «σε περίπτωση που υπάρχει σχετική σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 6 του Κανονισμού (ΕΚ) 1466/1997»! δ.Το ρυθμιστικό πλαίσιο καθορίζεται ΜΟΝΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν στη χώρα εφαρμόζεται Μνημόνιο! ε.Οι διατάξεις για τον «Διορθωτικό Μηχανισμό» υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόμου (π.χ. του νέου Ασφαλιστικού) που πιθανόν, στο μέλλον, να προβλέπει αυξήσεις συντάξεων, αφού ορίζονται ως διατάξεις αυξημένης τυπικής ισχύος (ενσωμάτωση Οδηγίας 2011/85 ΕΕ)!
Ειδικότερα: Σύμφωνα με το ακραίας βαρβαρότητας για κυρίαρχη χώρα άρθρο 41 «Όταν στη χώρα εκτελείται πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού (ΕΕ) 472/2013, η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το ως άνω άρθρο 7 και με το ρυθμιστικό πλαίσιο που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.». Τα παραπάνω περιγράφονται στο κεφάλαιο Γ του ν. 4270/2014 με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ-ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ» για να κατανοήσουν μόνοι τους οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όλοι οι πολίτες της χώρας, την αλήθεια που κυβέρνηση και δανειστές σκόπιμα αποκρύπτουν. Να συνειδητοποιήσουν τον βαθμό εξάρτησης από τους ευρωπαϊκούς κυρίως θεσμούς, τον βαθμό εκχώρησης της κυριαρχίας μας (και μάλιστα με νόμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου) και την παράδοση του οικονομικού και δημοσιονομικού σχεδιασμού της χώρας σε κέντρα εκτός Ελληνικής Επικράτειας!!
ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρία με «ματωμένες» ποδιές
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 09:34
Έξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ). Οι νοσηλευτές, διαδήλωσαν στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών» κρεμώντας πανό με «ματωμένες» ποδιές (σ.σ. βαμμένες με κόκκινη μπογιά). Η ΕΝΕ αναφέρει: «Είναι μέρα προβληματισμού για τις δραματικές συνθήκες στο χώρο της δημόσιας υγείας τόσο για τον κλάδο τους όσο και οι ασθενείς. Προσληψεις νοσηλευτων στα νοσοκομεια τωρα. Δεν νοουντε νοσοκομεια χωρις νοσηλευτες».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασιλική Θάνου: «Αθλιότητες, κατασκευασμένα, αισχρά ψεύδη»
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 19:22
Άμεση είναι η αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο αλητηρας κλεφτο- «επιχειρηματίας», Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποιος δηλωσε αισχρα ψευδομενος ότι η Θανου του ζητησε χρηματα. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «αθλιότητες, κατασκευασμένα, αισχρά ψεύδη» και τονίζει «μόλις πάρω τη μήνυση στα χέρια μου και ενημερωθώ θα καθορίσω τις περαιτέρω ενέργειές μου». Σημειώνεται πως πριν από ένα μήνα περίπου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου με ανακοίνωση της είχε αναφερθεί «στις "βολές" που δέχεται από ορισµένα πρόσωπα, τα οποία παραπληροφορούν τους ΄Ελληνες πολίτες, προσπαθώντας να κλονίσουν την εµπιστοσύνη τους προς τον θεσµό και προς το πρόσωπό µου, επειδή, προφανώς, "ενοχλούνται", µε την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων µου».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ο Michael Ratner, δικηγόρος της WikiLeaks και του Julian Assange
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 10:21
Ο γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής των πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολέμιος των αυθαιρεσιών της αμερικανικής κρατικής μηχανής, Michael Ratner, πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 72 χρόνων. Ο Ratner είχε γίνει διεθνώς γνωστός όταν ξεκίνησε να υπερασπίζεται κρατούμενους στο αμερικανικό κάτεργο του Guantánamo Bay και η προσπάθειά του εκείνη είχε χαρακτηρισθεί ως η «μεγαλύτερη μαζική υπερασπιστική προσπάθεια στα αμερικανικά νομικά χρονικά», όπως επισημαίνει η «Guardian». Τα τελευταία χρόνια, η νομική προσπάθειά του είχε γίνει και πάλι παγκοσμίως γνωστή, λόγω της υπερασπιστικής προσπάθειάς του υπέρ του Τζούλιαν Ασάνζ, για τις διώξεις του από την αμερικανική κυβέρνηση και την προσπάθειά της να επιτύχει την έκδοσή του στις ΗΠΑ. «Ως δικηγόρος, συγγραφέας, ομιλητής ακτιβιστής… το πάθος του Michael Ratner δεν περιοριζόταν στην υπεράσπιση του νόμου αλλά ήταν ένας 45χρονος συνεχής αγώνας για δικαιοσύνη και ειρήνη» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα (Center for Constitutional Rights - CCR) του οποίου μέλος ήταν από το 1971, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Στην διάρκεια του δικηγορικού του βίου είχε προβεί σε αγωγές εναντίον τριών Αμερικανών προέδρων: των Ρόναλντ Ρέιγκαν, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ W. Μπους. O Ratner, είχε επιστρέψει στο Κολούμπια ως επισκέπτης καθηγητής ενώ δίδασκε επίσης στο Γέιλ. Είχε τιμηθεί με το Ανώτατο Νομικό βραβείο «National Lawyers Guild».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολωνία: Επιστρέφουν τα... Erdogan Burgers
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 06:10
Σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί, προχώρησε η διοίκηση καταστήματος γρήγορου φαγητού στην Κολωνία της Γερμανίας. Όπως γνωστοποίησε ο manager της επιχείρησης «Urban Burgery» Γεργκ Τίμαν, το μενού θα περιλαμβάνει πλέον τα «Erdogan Burgers», επισημαίνοντας ότι αυτή η γευστική πρόταση αποτελεί μια «σατιρική απάντηση» στη στάση του προέδρου της Τουρκίας απέναντι στα ζητήματα της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθεροτυπίας. Τα burger -καθόλου τυχαίο- είναι γαρνιρισμένα με κατσικίσιο τυρί. Κι αυτό γιατί στο επίμαχο σατιρικό ποίημα που «αφιέρωσε» στον Ταγίπ Ερντογάν ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπόμερμαν από τη συχνότητα του γερμανικού δικτύου ZDF γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά σε σεξουαλικές «συναναστροφές» του προέδρου της Τουρκίας με κατσίκες και πρόβατα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νιγηρία: «Να αφήσει τις συγνώμες ο Κάμερον και να επιστρέψει τα κλεμμένα»
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 05:20
Η Νιγηρία δεν απαιτεί «καμία συγγνώμη από κανέναν», αλλά τον επαναπατρισμό των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με απάτη από κατοίκους της χώρας και βρίσκονται κρυμμένα στις βρετανικές τράπεζες. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του αφρικανικού κράτους Μουχαμαντού Μπουχάρι, αφότου οι κάμερες «συνέλαβαν» τον Ντέιβιντ Κάμερον να χαρακτηρίζει τη χώρα του «απίθανα διεφθαρμένη». Ο Νιγηριανός πρόεδρος βρίσκεται στο Λονδίνο για τη διεθνή διάσκεψη κατά της διαφθοράς που αρχίζει την Πέμπτη, έναν μήνα μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers. «Δεν θα απαιτήσω από οποιονδήποτε να ζητήσει συγγνώμη. Αυτό που ζητώ είναι η επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε ο Μπουχάρι. «Αυτό ζητώ. Τι να την κάνω τη συγγνώμη;» πρόσθεσε εν μέσω αποθέωσης από μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των νιγηριανών αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη διάσκεψη. Το όλο θέμα προέκυψε αφότου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνελήφθη να λέει μπροστά στην κάμερα, απευθυνόμενος στη βασίλισσα Ελισάβετ Β', ότι οι ηγέτες «απίθανα διεφθαρμένων» χωρών αναμένονται στο Λονδίνο για τη διάσκεψη. «Η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι ίσως οι δύο πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου» είχε προσθέσει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΓΔΜ: Δύο αλβανικά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές της 5ης Ιουνίου
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016, 23:36
Την απόφασή τους να μποϊκοτάρουν τις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον έλεγχο που ασκεί η δικτατορικη κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα μέσα ενημέρωσης και τους κρατικούς φορείς ανακοίνωσαν σήμερα δύο αλβανικά κόμματα. Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν τον περασμένο μήνα, μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με αφορμή ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών. Η ατμόσφαιρα στην ΠΓΔΜ είναι τεταμένη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον δικτατορα – «πρωθυπουργό» Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό της υπηρεσίας αντικατασκοπείας ότι παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες περισσότερων από 20.000 ανθρώπων. Τα δύο κόμματα εκπροσωπούν την αλβανική μειονότητα -το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΠΓΔΜ- στο κοινοβούλιο. Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές της 5ης Ιουνίου και ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η αλβανική Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (DUI), ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υποβάλει καταλόγους με τους υποψηφίους της μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε, οπότε λήγει η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Όταν ρωτήθηκε αν η DUI θα προτείνει υποψηφίους, ο εκπρόσωπός της, ο Μπουτζάρ Οσμάνι, απάντησε με γραπτό μήνυμά του: "Όχι". Στην ίδια απόφαση κατέληξε και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA). «Έχουμε ήδη πει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές στις 5 Ιουνίου και για αυτό δεν θα συμμετάσχουμε σ' αυτές» είπε στη διαδικτυακή πύλη Plusinfo ο εκπρόσωπος του κόμματος, Λουάν Τρέσι. Τα δύο κόμματα ζητούν να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, να απελευθερωθούν τα μέσα ενημέρωσης από τον κυβερνητικό έλεγχο και να απαγορευτεί σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ηγούνται κρατικών οργάνων. Ο δικτατορας – «πρόεδρος» Γκιόργκι Ιβάνοφ αμνήστευσε 56 αξιωματούχους που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο των υποκλοπών, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις στη χώρα και στο εξωτερικό. Το ακροδεξιο δικτατορικο κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών παρά το μποϊκοτάρισμά τους από τα άλλα κόμματα. Ωστόσο, αναλυτές και διπλωμάτες σημειώνουν ότι θα ήταν δύσκολο να διεξαχθούν εκλογές με τη συμμετοχή μόνο ενός κόμματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν εβγαλαν κουβεντα οι Ρωσοι. Αθωωσαν οι Τουρκοι τον γκριζολυκο δολοφονο του πιλοτου τους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενας λαος είναι το δεντρο, και η ιστορια οι ριζες του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
9η Μάη. Γιορτάζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη η συντριβή του ναζιστικού τέρατος, η Αθάνατη Εποποιία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον Κόκκινο Στρατό και τα ΚΚ, που με τον ανυπολόγιστο φόρο αίματός τους θα ανεμίζουν για πάντα τη σημαία της νίκης. Οχι, όμως, στην κρατική ΕΡΤ και τη γνωστή εκπομπή της «Σαν σήμερα, στον 20ό αιώνα», καθώς δεν «έβγαλε ούτε κιχ» για το ιστορικό γεγονός της νίκης των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - το μεγαλύτερο πόλεμο στην Ιστορία της ανθρωπότητας - και την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μάη... Προφανώς ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, που για να δικαιολογήσει το νέο μνημόνιο που υπέγραψε, ανακάλυψε τη «Μέρα της Ευρώπης» (που επινοήθηκε ακριβώς για να σβηστεί από τη μνήμη η Αντιφασιστική Νίκη) και την «επιστροφή της ΕΕ στις αρχές της αλληλεγγύης». Δεν μπορεί, όμως, να τους περάσει...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόψε, βαρυσήμαντη ομιλία του Nasrallah's... η Χεζμπολά είναι η Αντίσταση!
Hussein Assi... μαχητής της Χεζμπολά, που έχασε τα δύο πόδια του στις μάχες με τους "μετριοπαθείς" (σύμφωνα με την πλιτισμένη δύση) φονιάδες στη γη της Συρίας... Υπερασπίστηκε τις αρχές της Ελευθερίας... Αδιακρίτως Ελληνορθόδοξους, Σουνίτες, Σιίτες, Αλεβίτες... Στο πάνθεο των Ηρώων! Επιστροφή στην πατρίδα με το χαμόγελο...
Hezbollah... ο φόβος και τρόμος των σιωνιστών-ναζί!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ρώσος στρατιώτης Anton Erighin, δολοφονήθηκε χθες στη Συρία, από τους "μετριοπαθείς εξεγερμένους" -σύμφωνα με την "πολιτισμένη δύση... Συνόδευε ειδικούς επιστήμονες στην Παλμύρα, για την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων του βασιλείου της Ζηνοβίας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αξιος και πιστός υπερασπιστής του κεφαλαίου
Καμαρώνει για την παράκαμψη της Βουλής, ώστε να εφαρμόσει τάχιστα τις νέες ανατροπές Συζητιέται σήμερα η πρόταση μομφής των Ρεπουμπλικάνων. «Γκρίνιες» στο Σοσιαλιστικό Κόμμα
ΠΑΡΙΣΙ.-- Την καταφυγή της κυβέρνησης στο αντιδραστικό άρθρο 49 παράγραφος 3 του Συντάγματος υπερασπίστηκε χτες η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, αποτυπώνοντας τη «σιδερένια» αφοσίωση της κυβέρνησης Ολάντ - Βαλς στις σύγχρονες ανάγκες του γαλλικού κεφαλαίου. «Το να παραιτηθεί η κυβέρνηση εξαιτίας του 10% των σοσιαλιστών βουλευτών, αυτό δεν θα ήταν δημοκρατικό» είπε χτες μιλώντας στο ραδιόφωνο «Φρανς Ινφό», προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να κρύψει ότι η νέα παράκαμψη της Βουλής κουρελιάζει ουσιαστικά τη «δημοκρατία», που κατά τ' άλλα οι αστοί έχουν κορόνα στο κεφάλι τους. Ανησυχώντας πως οι νέες ανατροπές δε θα διασφαλίσουν τις απαραίτητες ψήφους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενεργοποιεί το άρθρο 49.3 του Συντάγματος, με το οποίο το νομοσχέδιο θεωρείται εγκεκριμένο απλά με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού συμβουλίου, εκτός αν υπερψηφιστεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ουσιαστικα με προεδρικο διαταγμα δηλαδη, Και όλα αυτά για να προχωρήσουν ρυθμίσεις με τις οποίες το κεφάλαιο θα μπορεί να ρίχνει κι άλλο τους μισθούς, να κουρελιάζει κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, να απολύει ακόμα πιο εύκολα, να αξιοποιεί ακόμα περισσότερο τους μαθητευόμενους νέους ως φτηνά εργατικά χέρια κ.τ.λ.
Η ενεργοποίηση του αντιδραστικού άρθρου «άνοιξε», από προχτές το απόγευμα, νέο γύρο κινητοποιήσεων, με Παρίσι, Ναντ και άλλες πόλεις να γίνονται πεδία επέμβασης των δυνάμεων καταστολής, κατά διαδηλωτών, με χημικά, συλλήψεις κ.τ.λ. Απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα, αλλά και την επόμενη βδομάδα.
Διαφωνίες υπέρ του κεφαλαίου Πάντως, η απόφαση αυτής της κυβέρνησης μοιάζει να επιταχύνει κι άλλο τις εξελίξεις στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (Parti Socialiste - PS), καθώς οι λεγόμενοι διαφωνούντες βουλευτές (γνωστοί ως «φροντέρ», δηλαδή «εκείνοι με τη σφεντόνα») κινητοποιήθηκαν για να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών που θα τους έδινε τη δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Τελικά, χτες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι συγκεντρώθηκαν 56 υπογραφές, αντί των 58 που χρειάζονταν. Στους 56 συμπεριλαμβάνονταν και οικολόγοι, βουλευτές του οπορτουνιστικού «Μετώπου της Αριστεράς» (όπου συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας). Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι διαφωνίες στο PS διευρύνονται, στο πλαίσιο των συνολικότερων διεργασιών στη γαλλική σοσιαλδημοκρατία και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, με δεδομένη και την κατρακύλα των ποσοστών που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PS, Μπρουνό Λε Ρου, ξεκαθάρισε ότι «οι "φροντέρ" πρέπει να γνωρίζουν ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή η κατάθεση ή υπερψήφιση μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης». Από την άλλη μεριά, η «Λιμπερασιόν» επικαλούνταν χτες «κοινοβουλευτική πηγή» σύμφωνα με την οποία στη μάζωξη που έκαναν οι «φροντέρ» μαζί με οικολόγους και άλλους «αριστερούς» βουλευτές, «μαζεύτηκε περισσότερος κόσμος από ό,τι προβλεπόταν...». Σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσαν την Τρίτη οι Ρεπουμπλικάνοι (μαζί με το UDI). Στην υπερψήφιση της πρότασης καλούσαν από την αρχή και το «Μέτωπο της Αριστεράς» (FdG) και περιπτώσεις όπως ο Ζαν Λικ Μελανσόν (που εμφανίζεται πλέον ως «ανεξάρτητος»), με το σκεπτικό ότι «είναι το μόνο μέσο που έχουμε για να πετύχουμε την απόσυρση αυτού του νόμου». Αρκετοί από τους «φροντέρ» του PS δήλωναν μέχρι και χτες ότι δε θα ψηφίσουν την πρόταση των «δεξιών».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ.-- Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε χτες την προσφυγή που είχε υποβάλει η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατά της διαδικασίας αποπομπής της, ωστόσο χτες ήταν ως αργά σε εξέλιξη η συζήτηση στη Γερουσία και αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για παραπομπή σε δίκη με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων του προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι για 180 μέρες απαλλάσσεται πραξικοπηματικα από τα καθήκοντά της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οι «4» συμφωνούν ότι διαφωνούν
Στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε χτες νέα συνάντηση του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», δηλαδή των ΥΠΕΞ των Γερμανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας, Ρωσίας, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία. Και χτες σημειώθηκαν επιθέσεις, 124, όπως καταγγέλλουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, από δυνάμεις της ναζιστικης κλικας του Κιέβου και φασιστικά τάγματα. Οι συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ως θετικές με «καλύτερη ατμόσφαιρα από τις προηγούμενες στο Παρίσι» (είχαν γίνει στις 3 Μάρτη). Είπε χαρακτηριστικά ότι «σημειώθηκε κάποια πρόοδος στα ζητήματα της ασφάλειας», αναφερόμενος σε σχέδια για δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών και την κοινή προσπάθεια για την αποφυγή της στρατιωτικής κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης, ενώ συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η λεγόμενη εκεχειρία που επιτεύχθηκε μετά το Πάσχα και να εφαρμοστούν πλήρως οι προϋποθέσεις της συμφωνίας του Μινσκ, που στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
Στο κρίσιμο ζήτημα της πολιτικής διευθέτησης, δηλαδή της διενέργειας τοπικών εκλογών όπως προβλεπόταν και στη συμφωνία του Μινσκ, απλά διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, με τις αντιρρήσεις να προέρχονται κυρίως από την ναζιστικη «ουκρανική» πλευρά, που επικαλείται το ζήτημα της ασφαλείας, που η ίδια φροντίζει όμως να υπονομεύει, ενώ ο Ναζιστης ΥΠΕΞ, Π. Κλίμκιν, απείλησε με πάγωμα της συμφωνίας του Μινσκ λόγω διαφωνιών. Την αντίθεσή του σε πρόταση ανάπτυξης ένοπλης αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη εξέφρασε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, και επισήμανε ότι ακόμη το ναζιστικο «ουκρανικό» «κυνοβούλιο» δεν έχει προχωρήσει στις αλλαγές στο Σύνταγμα, όπως προβλέπει η συμφωνία του Μινσκ. Επίσης, «αγκάθι» θεωρεί το ότι δεν προχώρησαν η αμνηστία και οι απευθείας συνομιλίες, ενώ πρότεινε η επόμενη Ομάδα Επαφής να εξετάσει τα ζητήματα. Πάντως, παρα τα συμφεροντα που διακυβεύονται - άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της δυτικης αποικιοκρατικης εισβολης στην περιοχή - η Γερμανία εμφανίζεται να πιέζει για να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της άρσης των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία, λόγω Ουκρανίας, που αναμένεται να συζητηθεί ξανά έως το τέλος Ιούλη. Η διασύνδεση γερμανικών και ρωσικών μονοπωλιακών ομίλων είναι μεγάλη και το γερμανικό κεφάλαιο δεν θέλει άλλη χασούρα.