Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Παρασκευη 13 Μαιου 2016


Παλαιστίνη. Το μήλο της Έριδος.
Κάθε χρόνο στις 14 Μαΐου το Κράτος του Ισραήλ γιορτάζει την γέννηση του. Αυτό αποφάσισε (το Μάιο του 1948) ο ΟΗΕ πως θα ήταν το μέλλον της ιερής γης τριών θρησκειών. Η απόφαση είχε ληφθεί από τις 29 Νοεμβρίου του 1947 σε μια συνέλευση του ΟΗΕ, με πλειοψηφία των δυο τρίτων των μελών του. Οι Ισραηλίτες με μια απόφαση βρέθηκαν σε μια γη που δεν κόπιασαν να την αποκτήσουν με χωράφια ελιών και αμπελιών που δεν φύτευσαν και σε σπίτια που δεν έχτισαν. Από την έρημο Νέγκεβ ως το Τελ Αβίβ, από την Χάιφα και την Γιάφα ως την Ραμάλα, οι Παλαιστίνιοι κοιμήθηκαν σε μια χώρα και το πρωί ξύπνησαν σε μια άλλη. Από δω και πέρα στην Παλαιστίνη θα ακουγόταν μόνο ο θόρυβος του ανέμου του μίσους.
Ωστόσο οι πρώτοι Εβραίοι που πάτησαν τα πόδια τους στην Παλαιστίνη ήταν ο στρατός των 30.000 ανδρών που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από την Βρετανία. Και ήταν ο μυστικός σιωνιστικός στρατός του Feivel Polkes που ονομάζονταν «Haganah» δηλαδή «Άμυνα», που τώρα είχε αγαθές σχέσεις με τους Βρετανούς, με αποστολή να προστατεύσουν τους Εβραίους μετανάστες που θα έφταναν στην Παλαιστίνη. Λίγες βδομάδες μετά υπήρχε σχεδόν ένα εκατομμύριο, εκδιωγμένοι Παλαιστίνιοι από τις εστίες τους και πάνω από πεντακόσια χωριά κατεστραμμένα. Μια χώρα άλλαξε «ιδιοκτησία» στο όνομα της βίβλου και ως δικαιολογία φέρει την σφαγή από τον Γερμανικό φασισμό.
Ωστόσο υπάρχει μια εδραιωμένη αρχή: δεν είναι άλλη από το δικαίωμα, κάθε τμήματος ενός λαού ή ακόμα και μιας ομάδας ανθρώπων, στην αυτοδιάθεση. Αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να περιορίζεται λόγω των συνεπειών που τυχόν θα επιφέρει ή λόγω «εθνικών» συμφερόντων. Πρόκειται για έναν αντικειμενικό νόμο της σύγχρονης ιστορικής εξέλιξης. Όταν όμως την παραπάνω τάση πηγαίνει να αξιοποιήσει μια τάξη όπως η αποικιοκρατική ευρωπαϊκή τάξη ή η εγχώρια, υποτακτική υποτελής και εξαρτημένη αστική τάξη της κοινωνικής καταπίεσης των εργαζομένων μαζών, τότε πραγματώνεται το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και οι λαοί υπογράφουν την καταδίκη τους αφού μόνο αφεντικό αλλάζουν. Στην Παλαιστίνη εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ήταν εγκατεστημένοι Αραβικοί πληθυσμοί που θεωρούσαν αυτή τη γη πατρίδα και στην οποία ήθελαν και θέλουν να ζουν. Στην ίδια γη ζούσε μια μειοψηφία Εβραίων που επίσης θεωρούσε αυτήν τη γη πατρίδα. Αλλά μόνο η αριθμητική αύξηση των Εβραίων της Παλαιστίνης μπορούσε να κάνει τους Άραβες να αναλογιστούν την κατάσταση και να αναγνωρίσουν τους Εβραίους (λαός διασκορπισμένος σε όλο τον κόσμο) όχι ως θρησκευτική μειοψηφία, που ζούσε σε ένα status quo που είχε χαρακτήρα δημογραφικής κυριαρχίας καθαρά αραβικής, αλλά ως ανεξάρτητο λαό. Με πιο τρόπο όμως θα γινόταν αυτό; Με δικαιοσύνη ή με δύναμη; Αποφασίστηκε η δύναμη διότι έτσι θα αποσπούσαν μεγαλύτερο μερτικό. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Νταβίντ Μπεν Γκουριον:«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βεβαιωθούμε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα ξαναρθούν ποτέ. Οι γέροι θα πεθάνουν και οι νέοι θα ξεχάσουν».
Ας πεταχτούμε όμως για λίγο στην φασιστική Γερμανία της δεκαετίας του 1930 όπου οι «άριοι» επιχειρηματίας της Mannesman της Dresdner Bank της Krupp της IG Farben της Thyssen της Deutsche Bank ωφελούνταν από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των επιχειρήσεων των Γερμανών Εβραίων. Εκεί όπου οι Εβραίοι μετατράπηκαν σε απόβλητα και παρίες, ζώντας μιαν άθλια ζωή, που δεν τους επιτρεπόταν ούτε φρέσκα φρούτα να αγοράσουν, ούτε να περπατούν στα πεζοδρόμια που άστραφταν από ρατσιστική καθαρότητα. Όλα αυτά όμως δεν εμπόδισαν την σκληρή σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση «Haganah» που δρούσε στην Παλαιστίνη (ο πυρήνας των μετέπειτα Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων) να έρθουν σε συνεννόηση με τον Χίτλερ ώστε να ξεκινήσει διαβούλευση για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μαζική μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη. Ο Χίτλερ αποδέχτηκε το αίτημα και οι συζητήσεις ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 1937 στο Βερολίνο με τον Adolf Eichmann από μεριάς των φασιστών και τον Feivel Polkes από μεριάς των σιωνιστών. Από τον Polkes ζητήθηκε να επιτρέψει η φασιστική Γερμανία στους πλούσιους Εβραίους να μεταβιβάσουν συνάλλαγμα στην Παλαιστίνη και να διευκολύνει η Γερμανία με επιδότηση την μετανάστευση των φτωχών Εβραιών. Ο Eichmann ανέθεσε στον υπασπιστή του μέλος των SS Otto von Albrecht Bolschwing να πάει στην Παλαιστίνη ως πράκτορας για να «λειάνει» το έδαφος και υποσχέθηκε στον Polkes ότι θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη όπου και θα έδινε την οριστική απάντηση της φασιστικής Γερμανίας. (Για την Ιστορία ο Bolschwing μετά τον πόλεμο είχε προσληφθεί από την μυστική αμερικανική υπηρεσία Counter Intelligence Corps (CIC), η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με τη CIA. Εργάστηκε και ως αντιπρόεδρος στην αμερικανική εταιρεία “Τrans-International Computer Investment Corporation” που είχε συμβάσεις μόνο με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.) Ο Adolf Eichmann μαζί με τον προϊστάμενο του Herbert Martin Hagen αναχώρησαν για την Παλαιστίνη τον Νοέμβριο του 1937. Όμως οι ταραχές που είχαν ξεσπάσει στην Παλαιστίνη και η άρνηση των Βρετανών να δεχτούν στην αποικία τους Εβραίους μετανάστες έκαναν τον Hagen και Eichmann να μεταφέρουν την συνάντηση με τους σιωνιστές στο Κάιρο. Επιστρέφοντας στην Γερμανία έκαναν μια αρνητική αναφορά στον Χίτλερ σχετικά με την πρόταση των σιωνιστών για επιδότηση της εβραϊκής μετανάστευσης στην Παλαιστίνη. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν.
Έτσι κι αλλιώς σε όλη την Μέση Ανατολή οι Βρετανοί και Γάλλοι αποικιοκράτες δημιούργησαν Κράτη Μωσαϊκό πλέκοντας: Σουνίτες με Σιίτες, Εβραίους με Χριστιανούς και Νεστοριανούς με Μανδαίους και Δρούζους που ευχαρίστως ο ένας θα ξεφορτώνονταν τον άλλο. Επιπροσθέτως, χωρίς οι αποικιοκράτες να στραφούν στους μαιάνδρους του παρελθόντος αλλά στην βία, στρίμωξαν σε σύνορα Άραβες, Τουρκμένους, Πέρσες, Κούρδους που από την μια μέρα στην άλλη έπρεπε να αποκαλούν, τα σχεδόν τετραγωνισμένα σύνορα που φτιάχτηκαν σε ωραίες αίθουσες των ευρωπαϊκών αυλών, «πατρίδα». Στους Άραβες βέβαια η Βρετανία και Γαλλία είχαν υποσχεθεί ένα ανεξάρτητο Κράτος αν συνέδραμαν στις πολεμικές προσπάθειες τους, πρώτα κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και εναντίων της Τουρκίας μα και κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε είχαν συμφέρον και υπόσχονταν μα μετά είχαν άλλα πιο μεγάλα συμφέροντα οπότε αθέτησαν την υπόσχεση τους. Τα πετρέλαια της περιοχής ανακαλύφθηκαν λίγο πριν τελειώσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση λίγους μήνες πριν το τέλος του πολέμου, στις 14 Φεβρουαρίου 1945, πάνω στο κατάστρωμα του πολεμικού αμερικανικού πλοίου S.S Quincy του Roosevelt και αυτού του βεδουίνου, που ο κόσμος αποκαλούσε Ιμπν Σαούντ. Στην άμμο του βασιλείου του Σαούντ αναπαυόταν ένας μυθικός θησαυρός. Το πετρέλαιο. Για να αναλάβει η εταιρεία «Aramco» την εκμετάλλευση του πετρελαίου ο Ιμπν Σαούντ ζήτησε από τον Roosevelt οι επιζήσαντες, της φασιστικής σφαγής, Εβραίοι να επιστρέψουν να ζήσουν εκεί από όπου εκδιώχτηκαν. Ο Roosevelt δεν απέρριψε το επιχείρημα και πρότεινε να σταλεί μια αραβική αποστολή στην Αμερική προκειμένου να εκθέσει την θέση των Αράβων για την Παλαιστίνη. Λίγο μετά όμως ο Roosevelt πέθανε και η τύχη της Παλαιστίνης άλλαξε με τον Τρούμαν. Ο Ιμπν Σαούντ φοβήθηκε τις ατομικές βόμβες των Αμερικανών και θυσίασε την Παλαιστίνη…
Ωστόσο οι πρώτοι Εβραίοι που πάτησαν τα πόδια τους στην Παλαιστίνη ήταν ο στρατός των 30.000 ανδρών που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από την Βρετανία. Και ήταν ο μυστικός σιωνιστικός στρατός του Feivel Polkes που ονομάζονταν «Haganah» δηλαδή «Άμυνα», που τώρα είχε αγαθές σχέσεις με τους Βρετανούς, με αποστολή να προστατεύσουν τους Εβραίους μετανάστες που θα έφταναν στην Παλαιστίνη. Λίγες βδομάδες μετά υπήρχε σχεδόν ένα εκατομμύριο, εκδιωγμένοι Παλαιστίνιοι από τις εστίες τους και πάνω από πεντακόσια χωριά κατεστραμμένα. Μια χώρα άλλαξε «ιδιοκτησία» στο όνομα της βίβλου και ως δικαιολογία φέρει την σφαγή από τον Γερμανικό φασισμό. Οι Παλαιστίνιοι πριν από 68 χρόνια κλήθηκαν να πληρώνουν ένα χρέος που δημιούργησε η καρδιά της Ευρώπης. Και αρνήθηκαν να τους κλέψουν να τους ταπεινώσουν να τους διώξουν.
Σχολιο.- Υπάρχει ένα Τείχος με κάμερες, αισθητήρες κίνησης, πύλες, ηλεκτροφόρα καλώδια που έχτισε το Κράτος του Ισραήλ προσαρτώντας με αυτόν τον τρόπο τα γόνιμα υδροφόρα εδάφη εφαρμόζοντας ταυτόχρονα πρόγραμμα εποικισμού αυτών των εδαφών, διώχνοντας τους Παλαιστίνιους αγρότες κάπου στους λόφους έξω από το τείχος καταδικάζοντας τους σε αργό θάνατο. Όπως εξήγησε ο Dow Weissglass, σύμβουλος του Ariel Sharon, οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν «σε δίαιτα, αλλά δεν θα πρέπει να πεθάνουν στην πείνα»… Τον Ιούνιο του 2014 μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει «Τουλάχιστον το 57% των νοικοκυριών στη Γάζα είναι σε κατάσταση επισιτιστικής ανασφάλειας και περίπου το 80% είναι πλέον αποδέχτες της ανθρωπιστικής βοήθειας (…) Η αναιμία στα παιδιά κάτω των δύο ετών στη Γάζα είναι τουλάχιστον στο 72,8%, ενώ οι αποβολές, ο νανισμός και η έλλειψη βάρους έχουν μετρηθεί στα 34,3%, 31,4% και 31,45% αντίστοιχα» Πηγή: thepressproject. Προηγείται το παραπάνω εξαιρετικό άρθρο του Ιουλιάνου που είχε γράψει με αφορμή τους εορτασμούς της "Ημέρας Ανεξαρτησίας" του Ισραήλ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντελώς συμπτωματικά:
Στις 13 Μαΐου 1978 η δεξιά κυβέρνηση Καραμανλή καθιερώνει την 35ετία και την πλήρη σύνταξη (με τη συμπλήρωσή της) στα 58. Ήδη, είχε πραγματοποιήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εθνικοποιήσεων τραπεζών και επιχειρήσεων. Είκοσι χρόνια αργότερα, στις 13 Μαΐου 1998, η σοσιαλιστική κυβέρνηση Σημίτη εξαγγέλλει πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης δώδεκα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το 2001 θα επιχειρήσει και την αποδόμηση των κοινωνικών ασφαλίσεων. Με το πέρασμα άλλων δεκαοχτώ χρόνων, η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα σαρώνει και τις συντάξεις και ξεπουλάει όσο-όσο ό,τι απέμεινε από δημόσια περιουσία. Πιο φιλολαϊκός ο Καραμανλής; Όχι! Ζήτημα συσχετισμού ταξικών δυνάμεων είναι. Από το 1974 και επί δεκαπέντε χρόνια μετά, ήταν το λαϊκό κίνημα που είχε την πρωτοβουλία κινήσεων. Με το που την έχασε, άρχισε να χάνει και όσα κέρδισε είτε με κυβερνήσεις Ν.Δ. είτε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Σε όλα τα σχετικά ερωτήματα η απάντηση είναι το κίνημα, συντρόφισσες και σύντροφοι...
Σχολιο.- Νομίζω ότι θα πρέπει να τονιστεί και ο ρόλος των εκάστοτε συμφερόντων τη ςαστικής τάξης Σχολιο.- Προφανώς! Μόνο που όταν ο Καλαμανλής έκανε τις εθνικοποιήσεις και ο Ανδρέας εφάρμοζε την πολιτική του κοινωνικού συμβολαίου, η αστική τάξη αντιτασσόταν. Αρκεί να διαβάσει κάποιος τα οικονομικά έντυπα της εποχής. "Οικονομικό Ταχυδρόμο", "Ναυτεμπορική" κ.λπ. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε τότε πως οι αστοί πολιτικοί δεν είναι απλώς υπηρέτες του κεφαλαίου, αλλά εξυπηρετούν τα πολιτικά του συμφέροντα κυρίως. Ενίοτε και σε αντίθεση με ό,τι οι ίδιοι οι καπιταλιστές επιδιώκουν. Απλώς, όταν αμβλύνεται η πίεση από το κίνημα -άρα δεν τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο τα αστικά πολιτικά συμφέροντα- ενισχύεται η τάση ταύτισης της αστικής πολιτικής με τις άμεσες επιδιώξεις των καπιταλιστών. Αυτό ανέλυσε ο Πουλαντζάς, μιλώντας για τη σχετική αυτονομία του πολιτικού από το οικονομικό στοιχείο της κοινωνικής δομής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΙΝΟΖΑ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Δεν έχω κανένα λόγο να χαίρομαι με την αποπομπή της Ρούσεφ από την προεδρία της Βραζιλίας. Όπως δεν χάρηκα με την εκλογική ήττα της Κίρχνερ στην Αργεντινή. Ξέρω πως η ακροβασία μεταξύ νεοφιλελεύθερης πολιτικής και επιμέρους κοινωνικών παροχών στα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, δεν θα μπορούσε να καταλήξει παρά στην ενίσχυση της αυθεντικά νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, ενώ από την άλλη θα έχει απογοητευτεί και εκείνος ο λαϊκός κόσμος που ήλπισε πως η ζωή του θα άλλαζε πραγματικά. Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για κρίση της "ρεαλιστικής" πολιτικής. Και στη Βενεζουέλα χάσαμε τις εκλογές και κάτι τέτοιο προβλέπεται και για τον Ισημερινό. Και εκεί δεν είχαμε παραχωρήσεις στον νεοφιλελευθερισμό. Αλλά ούτε και την τόλμη να προχωρήσουμε σε βαθιές δομικές τομές στην κατεύθυνση της λαϊκής εξουσίας και του σοσιαλισμού. Ας μην αρχίσουμε τα "κάτω!", μετά από τα πολύχρονα "ζήτω!". Πόσο μάλλον, ας μη θριαμβολογήσουμε, αν θεωρούμε πως επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας. Δική μας υπόθεση είναι και ό,τι συμβαίνει εκεί πέρα. Ας σκεφτούμε στα σοβαρά γι' αυτόν τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Χωρίς να ξεχνάμε πως έχουν αχρηστευτεί προ πολλού και όλες οι συνταγές του 20ού. Στην κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Σπινόζα: Ούτε θριαμβολογίες ούτε αναθέματα κι απελπισία. Μόνο σκέψη για κατανόηση της πραγματικότητας. Ώστε να προσεγγίσουμε και το πώς μπορεί ν' αλλάξει.
Σχολιο.- νομίζω έχεις άδικο για τον Ισημερινό, ¨Οχι για το αν θα χάσει αλλά για το πόσο υπερασπίσιμος είναι ο Κορέα, πέρα από την ΕΛΕ και το χρεος. Υπάρχουν αναλύσεις ότι πολύ δύσκολα μπορεί να μπει στην κατηγορία Τσάβεζ-Μοράλεζ. Και στην Βολιβία χάθηκε δημοψήφισμα, χάλια... Καλά΄η Ρούσεφ δεν ήταν υπερασπίσιμη έτσι κι αλλιώς, το σωστό είναι δεν χαιρόμαστε αλλα΄δεν στεναχωριόμαστε κιόλας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"αγάπη μόνο"...Ή όταν τα Media προβάλλουν έναν χρυσαυγιτάκο!
Τι γράφει ο Act Anger για τον "Αγάπη μόνο" που τον καλεί η μισή ελληνική τηλεόραση. Εχει καταφέρει μέχρι τώρα να κερδίσει να προβληθεί στην εκπομπή της Ντορέτας Παπαδημητρίου, στην εκπομπή του Κωστόπουλου και στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη.
Για να δουμε ποιος είναι όμως ο κύριος Ποτέτσης σύμφωνα με τον Act Anger στο Facebook Διαβάστε παρακάτω τι γράφει ο Act Anger
"Αυτό το δίποδο που μοιράζει αγάπη μόνο πριν 2 χρόνια μαζί με το φασίστα αδερφό του (που είχε μαζέψει φάπες 2-3 φορές απο αντιφασίστες) και κάτι άλλα καλόπαιδα επιτέθηκε σε αντιφασίστες στη Κοζάνη. Τις 3 επόμενες μέρες ακολούθησε κυνήγι φασιστών που έληξε με το παραπάνω νούμερο να κρύβεται στα μαγειρεία της φοιτητικής λέσχης για να γλυτώσει και ο αδερφός του στα γραφεία των καθηγητών του ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ. και τελικά να φεύγουν από το ΤΕΙ με οχήματα της αστυνομίας. Ένα μήνα μετά αυτός ο παπάρας με τον αδερφό του κάναν μηνύσεις με ψευδείς καταθέσεις για 6 άτομα γνωστά για την αντιφασιστική τους δράση.Με δικηγόρο τον Κουρκούτα περιφερειακό σύμβουλο με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στη δυτική μακεδονια και η γυναίκα του υπάλληλος της εισαγγελικής αρχής που διώκει αντιφασίστες μανιωδώς Στο διάστημα που ακολούθησε και μόνο στη θέα αντιφασιστών αρχίζει να τρέχει και κρύβεται όπως ο αδερφός του. Πίσω γορίλες
*Η δίκη έχει οριστεί στις 18//05"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ο Τσίπρας που έλεγε πως ζει στο νοίκι όχι μόνο έχει σπίτι αλλά το αγόρασε μέσω πλειστηριασμού!» Ψέματα φαίνεται πως έλεγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν διατυμπάνιζε το 2012 πως «μένει στο νοίκι και δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ», σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανάγνωση του Πόθεν Έσχες 2013, χρήση οικονομικού έτους 2013.
Eιδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.324,93. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα. Το συνολικό ποσό που έχει ανέρχεται στα 6.999,42 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων που απέκτησε το 1996, δηλαδή πριν από 20 χρόνια. Πριν όμως ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριζε δημοσίως πως μένει στο νοίκι: Ωστόσο, η υπόθεση έχει και άλλο… ζουμί, αφού σύμφωνα με τον δημοσιογράφο στο «Βήμα» Βασίλη Χιώτη ο Αλέξης Τσίπρας όχι «απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ το 2012 έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο «Βήμα ΦΜ». Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος «το σπίτι το αγόρασε, όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού».
Παραίτηση Χιώτη από ΔΟΛ μετά τις καταγγελίες για «δημοσιογραφική αλητεία» Εκτός ΔΟΛ
Την παραίτηση του από τον Βήμα Fm, όπου ήταν διευθυντής, και τον ΔΟΛ υπέβαλε ο Βασίλης Χιώτης, λίγη ώρα μετά την εκπομπή του κατά την οποία ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αγοράσει το σπίτι που αναφέρεται στη δήλωση «πόθεν έσχες» από πλειστηριασμό και πως έλεγε ψέματα όταν δήλωνε πως ζει σε σπίτι με ενοίκιο.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία», υπογραμμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο που εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους, το οποίο του έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία. Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής», τόνιζαν από την κυβέρνηση. «Δεν είναι δα η πρώτη αλητεία…» ήταν τοσχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επίσης είχε κατηγορηθεί ψευδώς από τον Βασίλη Χιώτη για διορισμούς με προμήθεια που δήθεν υποσχόταν. Μάλιστα η εφημερίδα είχε παραδεχτεί μήνες αργότερα πωςέγραφε «ανακρίβειες και αναλήθειες». Το πρωί της Πέμπτης, ο Βασίλης Χιώτης είχε πει στην εκπομπή του: «Να σου πω ένα συμπέρασμα δικό μου για τα πόθεν έσχες; Κορυφαίο είναι του Τσίπρα. Δήλωνε στην προεκλογική περίοδο του 2012 ότι δε θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος φόρος και θα τον καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συνέχεια το γύρισε κι έλεγε ζω στο νοίκι δεν έχω ακίνητα. Στην εκπομπή του Αυτιά είναι καλεσμένος ο Τσίπρας και τον ρωτάνε τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ (βάζει το ηχητικό της εκπομπής). Όμως αποδεικνύεται είχε το 2012 στην κατοχή του στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην κυψέλη, δεν λέω τη διεύθυνση, άρα όταν έλεγε ότι ζω στο νοίκι, δε ζούσε σε νοίκι είχε δικό του το σπίτι ζούσε στον ΕΝΦΙΑ, είχε καταλάβει ότι αυτό που έλεγε δεν έπρεπε να το πει και προσπαθούσε να το μπαλώσει με τη λογική. «Έλεγε ότι είναι στο νοίκι και δεν είναι. Έχω και συνέχεια... Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις οτι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;» «Ελάχιστους. Και χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση. Το ψάρι μυρίζει πολύ», ήταν το σχόλιο του συμπαρουσιαστή του Πέτρου Τατσόπουλου για να προσθέσει ο Βασίλης Χιώτης: «1-0»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ. Ρίξτε μια ματιά στην αντίδραση των Γάλλων μετά την απόφαση του Ολάντ να απελευθερώσει τις απολύσεις παρακάμπτοντας τη Βουλή
Οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί, ενώ οι Έλληνες... κοιμούνται
Ξεσηκωμός κατά του εργασιακού στη Γαλλία, διαδηλώσεις και πρόταση μομφής!
Αντιμέτωπη με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και μία πρόταση μομφής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση βρίσκεται την Πέμπτη η γαλλική κυβέρνηση, καθώς επέλεξε να αγνοήσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις και να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευσης επιβάλλοντας με διάταγμα τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη -αλλά και την απόλυση. Καθώς πλήθη κόσμου συγκεντρώνονταν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία για μια ακόμα ημέρα διαδηλώσεων, το εργατικό συνδικάτο CGT προκήρυξε επαναλαμβανόμενες απεργίες στην κρατική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Παρασκευής. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αναμένεται να επιβιώσει της πρότασης μομφής. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση αποκλιμάκωσης των απεργιών και των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου υποδηλώνει ότι ενισχύεται η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις πολίτες σύμφωνα με τους δημοσκόπους. «Είναι ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ, επικεφαλής του συνδικάτου CGT. Το βασικό σημείο της μεταρρύθμισης στο οποίο αντιτίθενται τα συνδικάτα είναι ότι θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις να υιοθετούν τους δικούς τους όρους σε ό,τι αφορά τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, αντί να συμμορφώνονται με τα εθνικά πρότυπα. Ο επίσημος λόγος για την προκήρυξη της απεργίας στους σιδηροδρόμους είναι η διαμάχη με τη διοίκηση για τις συνθήκες εργασίας, ωστόσο χρονικά συμπίπτει με τις γενικότερες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Την ώρα που οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν σε όλη τη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόσυρσης της μεταρρύθμισης. Από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις, συχνά με κουκουλοφόρους που πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Την Πέμπτη τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από μαθητές μέσης εκπαίδευσης που μπλόκαραν τις εισόδους των σχολείων τους με κάδους απορριμμάτων. Το υπουργείο Εσωτερικών συνέστησε στους οδηγούς να αποφύγουν το κέντρο του Παρισιού λόγω της απογευματινής πορείας, ενώ αναφέρθηκαν και προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καθώς κάποιοι δρόμοι είχαν αποκλειστεί.
Ξεσηκωμός στη Γαλλία ενάντια σε εργασιακό-λιτότητα
Σε αναβρασμό βρίσκεται η Γαλλία από άκρη σε άκρη με μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του Φρανσουά Ολάντ και της κυβέρνησής του. Επεισόδια σημειώθηκαν σε σημαντικές πόλεις όπως στη Ναντ, Λυών,Τουλούζ, Μασσαλία, Παρίσι. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην αγορά εργασίας, οι οποίες περνούν με διάταγμα και χωρίς την έγκριση της γαλλικής Βουλής. Στους δρόμους οι Γάλλοι Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 80 πορείες ενώ μόνο στη Ναντ βγήκαν στους δρόμους περίπου 170.000 εργαζόμενοι και φοιτητές. Με σύνθημα «να αντιταχθούμε στη λιτότητα και να υπερασπιστούμε τις εναλλακτικές πολιτικές σε σχέση με εκείνη που ασκεί η κυβέρνηση και η ένωση Medef των εργοδοτών» χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ενώνουν τις φωνές τους για να διαμαρτυρηθούν. Γέμισαν οι δρόμοι στο Παρίσι από διαδηλωτές που απαιτούν να μπει τέλος στη λιτότητα και στο πάγωμα μισθών. Οι επίμαχες αλλαγές στα εργασιακά • Οι 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα παραμένουν αλλά θεωρούνται ως ο μέσος όρος δουλειάς. Οι εταιρείες θα μπορούν να διαπραγματευθούν με τα εργατικά σωματεία λιγότερες ή περισσότερες εργάσιμες ώρες την εβδομάδα με «οροφή» τις 46 ώρες. • Παρέχεται περισσότερη ελευθερία στις εταιρείες να μειώνουν τους μισθούς. • Δίνεται νέο πιο «ελαστικό» πλαίσιο για τις απολύσεις, κόντρα στον γαλλικό νόμο που μέχρι σήμερα προστάτευε τους εργαζομένους. • Οι εργοδότες έχουνπερισσότερο περιθώριο προκειμένου να «διαπραγματευθούν» τις άδειες και τις ειδικές άδειες, όπως την άδεια λοχείας και του γάμου.
Για ένα Προεδρικό Διάταγμα!! Εδώ πόσα έχουν περάσει?? Μήπως είναι πια καιρός να τους .....ουμε? (βάλτε όποιο ρήμα σας ταιριάζει καλύτερα!)
ΕΠΑΜ. Ξεκινάμε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σύνταγμα και όλες τις ελληνικές πρωτεύουσες νομών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ. Κάθε Eurogroup, και νέα Καταδίκη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup, του ευρωδιευθυντηρίου των δανειστών τοκογλύφων και των απάτριδων πολιτικών της χώρας μας,συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε ακόμα μια φορά η απόφαση που καταδικάζει την Ελλάδα σε μόνιμη δουλοπαροικία του χρέους και τον λαό της σκλάβο κι επαίτη στη νεοφεουδαρχία των τραπεζών και του ληστρικού υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος των αγορών. Γι’ αυτή την απόφαση, που λαμβάνεται πλέον με όρους μυστικής διπλωματίας,αφού τίποτα δεν δημοσιοποιείται, τίποτα δεν επεξηγείται και δεν αναλύεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους “ιθαγενείς”, πανηγυρίζει η ικανότατη στην εθνική προδοσία φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση. Γιατί κατά πως φαίνεται, όσο πιο πολύ εξαθλιώνεται ο πολίτης, όσο πιο μυστικά ξεπουλιέται η χώρα, όσο πιο υποτελώς δέχονται, την εις το διηνεκές εγκαθίδρυση του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα, τόσο πιο πολύ βρίσκουν λόγο να επιχαίρουν για την επιτυχία τους. Γιατί ο στόχος δεν είναι να σωθεί η χώρα και ο λαός της, αλλά αντίθετα να θυσιαστεί εμπρός στην διάσωση της ευρωζώνης και της ΕΕ, απέναντι δηλαδή στην θεμελίωση και κατοχύρωση της υπερεθνικής απολυταρχίας, του νέου φασισμού και ολοκληρωτισμού, που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο καμμένης γης και τον πληθυσμό της μετανάστη στην ίδια του τη χώρα.
Με τη νέα συμφωνία στο Eurogroup της 9 Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε και συμφώνησε: • Ένα πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, ο γνωστός κόφτης, ο οποίος θα πρέπει να νομοθετηθεί για να εξασφαλιστεί ότι μια δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων προκαθο-ρισμένων μέτρων, θα εφαρμοστεί αυτόματα, μόλις υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις μη επίτευξης των ετήσιων στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρόγραμμα (3,5% σε μεσοπρόθεσμη βάση). Αυτό που δεν είπαν, είναι ότι με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε ήδη στις 8 Μαΐου, η βασική σύνταξη των 384 ευρώ, προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα που σημαίνει ότι και η σύνταξη υπόκειται στην διαδικασία του κόφτη. • Ανοίγει ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις και στον δημόσιο τομέα. Δεδομένης της χρόνιας σύναψης συμβάσεων με κριτήρια ιδιωτικού δικαίου - συμβάσεις αορίστου χρόνου κτλ. το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, απρόσκοπτα μπορεί να εφαρμοστεί πλέον και στον δημόσιο τομέα. • Απελευθέρωση των πλειστηριαμών και της Α’ κατοικίας με αντικειμενική αξία πάνω από 140.000 ευρώ, καθώς και πώληση και των πράσινων ενήμερων δανείων σε ξένα funds. Ειδικά μετά την πρόσφατη νομοθέτηση για απαλλαγή μόνο των funds από τα κόστη μεταβίβασης φορολογίας στα ακίνητα, το κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα προσλάβει καταιγιστικό χαρακτήρα. • Εξομάλυνση του προφίλ του χρέους. Το ανοικτό ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, αποτελεί την μέγιστη κοροϊδία και μπαίνει στο τραπέζι μόνο στην λογική της επιμήκυνσης. Ούτε καν με την λογική της απομείωσης όπως έγινε με το psi την Άνοιξη του 2012. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περαιτέρω επιβάρυνση, αποτελεί το γεγονός ότι για τόκους της τάξης του 2% σε ονομαστικό χρέος εκατό δις, αντιστοιχεί ποσό 26 δις στην λήξη του προγράμματος με τα σημερινά δεδομένα. Σε περίπτωση επιμήκυνσης 10 χρόνων τουλάχιστον, το ποσό εκτοξεύεται σε 108 δις, δηλαδή σε εξαπλασιασμό των τόκων αποπληρωμής. • Διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές. Θα επιχειρηθεί η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, που σημαίνει τριπλασιασμό του κόστους δανεισμού και εκτόξευση του χρέους προς το ΑΕΠ, ακόμα και αν επιτευχθεί εικονική άνοδός του. Με αυτή την απόφαση πανηγυρίζει η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει η περίφημη αξιολόγηση.
Δεν έχει καμμία σημασία που τα μέτρα αυτά αποτελούν τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταρρέουσα οικονομία. Δεν ενδιαφέρει ότι η ίδια η σύνταξη μετατρέπεται σε προνοιακό επίδομα, αν και εφ’ όσον επαρκεί το πλεόνασμα που θα δίδεται στην εξυπηρέτηση του χρέους. Δεν έχει καμμία σημασία που η ανεργία θα ξεπεράσει κάθε όριο χώρας σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν καίγεται καρφί για τους έλληνες άστεγους που θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, ούτε ιδρώνει κανενός το αυτί, ότι οι επόμενες γενιές θα βρίσκονται, αυτές και οι μεθεπόμενες σε καθεστώς δουλείας, υποχρεωμένες να εξυπηρετούν παράνομο, ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος. Όλα αυτά αποτελούν επιτυχία για την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση που οδηγεί ολόκληρη την χώρα σε ανείπωτη τραγωδία. Το ΕΠΑΜ καταγγέλει την συμφωνία του Eurogroup, την προδοτική κυβέρνηση της υποτέλειας και τους ντόπιους και ξένους συνεργάτες της, για την καταδίκη της χώρας και της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας, στα δεσμά της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, της θυσίας τους στον Καιάδα του χρέους και του αφανισμού. Καλεί τον ελληνικό λαό σε πλατειά, μαζική κινητοποίηση, στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο της 14 και 15 Μαΐου. Όχι για να διαμαρτυρηθούμε για τις αποφάσεις του καταδικασμού όλων μας, αλλά για να απεγκλωβιστούμε μια και καλή από το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας, ρίχνοντας εμείς πρώτοι στον Καιάδα της ιστορίας, κάθε επικυρίαρχο και ντόπιο δοσίλογο, που υπονομεύει το μέλλον και τις ζωές μας. Για να καταστήσουμε κυρίαρχη αυτή την χώρα, και τους πολίτες της νοικοκύρηδες και αφεντικά στον ίδιο τους τον τόπο. Για μια Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική, για την Ελλάδα της εργασίας, του πολιτισμού, την Ελλάδα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Αθήνα 11 Μαΐου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΠΑΜ. Ο κόφτης έχει ψηφισθεί εδώ και 2 χρόνια και παρακάμπτει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Την επόμενη βδομάδα ψηφίζεται η πλήρης ενεργοποίησή του. Χαιρετάμε το ΣτΕ, το προπύργιο της δικαιοσύνης που μας είχε απομείνει......
ΝΟΜΟΣ 4270/ΦΕΚ Α 143/28.06.2014 Στο άρθρο 2 (1η σελίδα) καθορίζεται ότι 1. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο απολάβει λειτουργικής ανεξαρτησίας και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κρατικούς φορείς. 3. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν λαμβάνουν οδηγίες από οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. 5. Μετά το δεύτερο έτος από τη σύστασή του (Μάη 2016 - αυτό ψηφίζουν την άλλη βδομάδα), το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων του. (Δηλαδή στην ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης ελλείμματος («κόφτης»).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΙΣ 15 ΜΑΗ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-5-2016 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η ΛΑΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» που επιχειρεί να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συντονισμού κινητοποιήσεων, στις 15 Μάη. Η κινητοποίηση αυτή προσπαθεί να γενικεύσει τις λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της Γαλλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λόγω της πλημμυρίδας των, μόλις πρόσφατα, ψηφισθέντων αντεργατικών μέτρων αλλά και του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από το Eurogroup της 24ης Μάη. Η ΛΑΕ καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα θύματα των μνημονίων, τα συνδικάτα τα κινήματα να συμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.
Σημείο συνάντησης των δυνάμεων της ΛΑΕ: ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ (7μ.μ.).
Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ 11/5/2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
AΠΟ ΛΑΕ
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο λεηλατεί με 20 τρόπους τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση. Με την ψήφο των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος, που περιλαμβάνει 20 μέτρα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης, με τα οποία θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2019 8,2 δις ευρώ. Συγκεκριμένα: 1.Καταργείται το ΕΚΑΣ, που χορηγείται σε 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους. 2.Οριστικοποιείται το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε εθνική και αναλογική - ανταποδοτική 3.Με την εθνική σύνταξη στα 345 ευρώ μηνιαία στα 15 χρόνια ασφάλισης και στα 384 στα 20 χρόνια θα έχουμε ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, που μέχρι τώρα ήταν 486 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης και 4500 ένσημα. 4.Η εθνική σύνταξη, θα χορηγείται ακόμα πιο μειωμένη στα ΑΜΕΑ με ποσοστά αναπηρίας κάτω από 80%. 5.Σφαγιαστικές μειώσεις 20-30% στις κύριες συντάξεις, για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου. 6.Μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, και παράκαμψη με το νέο τρόπο υπολογισμού τους των αποφάσεων του ΣτΕ, που έκριναν αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις των συντάξεων μετά την 1η Αυγούστου 2012. 7.Μεγάλο μέρος από τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα μειωθεί από τώρα, όπως γι' αυτούς που μπαίνει πλαφόν 2000 μικτά (1820 καθαρά) στην σύνταξή τους. 8.Μείωση των προσωρινών συντάξεων από 80% στο 50%. 9.Μειώσεις 15 - 20% στις νέες επικουρικές συντάξεις και νέες διαρκείς μειώσεις τους με την εφαρμογή του κανόνα βιωσιμότητας. 10.Μειώσεις μέχρι 40% στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, με το τρικ ότι αυτές θα κοπούν σε όσους παίρνουν κύρια και επικουρική σύνταξη μικτά πάνω από 1300 ευρώ μηνιαία, δηλαδή πολύ λιγότερο καθαρά. 11.Μειώσεις 10 – 30% στις εφάπαξ παροχές, λόγω αλλαγής του μαθηματικού τύπου τους και 32%μεσοσταθμικά, που μπορεί να φτάσει ατομικά και μέχρι 45%, στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων. 12.Κατάργηση συντάξεων λόγω Θανάτου (χηρείας) για τους δικαιούχους κάτω των 55 ετών. 13.Θέσπιση μόνιμου αυτόματου μηχανισμού νέων μειώσεων στις και στις καταβαλλόμενες και στις νέες κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και στις εφ' άπαξ παροχές από 1-1-2017, μετά από υποχρεωτική εκπόνηση αναλογιστικών μελετών ανά τριετία, ώστε να διασφαλιστεί ο στρατηγικός μνημονιακός στόχος για την μη αύξηση της δημόσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης μέχρι το 2060 πάνω από 2,5% σε σχέση με τα επίπεδά της το 2009. Παρότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξηθεί κατά 70%. 14.Μείωση κατά 60% των συντάξεών για όσους εργάζονται. 15.Αύξηση 0,5% εργοδοτικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση και 0,5% των εισφορών των εργαζομένων, που μειώνονται αντίστοιχα οι μισθοί τους, για τα πρώτα 3 έτη και 0,25% αντιστοίχως για τα τρία επόμενα χρόνια. 16.Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών (20% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους), για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική αφαίμαξή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία. Ακόμα και η έκπτωση που δίνεται για τους νέους επαγγελματίες χαρακτηρίζεται ως ασφαλιστική οφειλή, που πρέπει να εξοφληθεί έως και το έτος συνταξιοδότησής τους. 17.Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ' ένα «Υπερταμείο», με ισοπέδωση παροχών προς τα κάτω, οργανωτικό και λειτουργικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία ασφαλισμένων και υπαλλήλων. 18.Ενοποίηση και του ΟΓΑ στο Υπερταμείο και σταδιακό τριπλασιασμό από 1-7-2015 μέχρι το 2022 των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αγρότες (από 7% στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους), οδηγώντας στο ξεκλήρισμά τους. 19.Ακόμα μεγαλύτερη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού πλέον το κράτος θα χρηματοδοτεί μόνο το κομμάτι της σύνταξης που αναλογεί στην εθνική σύνταξη. 20.Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό, λόγω του προσωπικού, αναλογικού τμήματος της σύνταξης, που είναι στη λογική του ατομικού κουμπαρά. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις 35-50% των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια, που ουσιαστικά πολιτικά τις νομιμοποιούν. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός παρουσιάζουν την ψευδή εικόνα ότι με αυτό το νόμο ευνοούν τους περισσότερους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Τους θίγουν, όμως, όλους και θα πρέπει να ξέρουν ότι όσοι προώθησαν και ψήφισαν αυτά τα σφαγιαστικά αντιασφαλιστικά μέτρα θα πληρώσουν και μάλιστα πολύ σύντομα τον πολιτικό λογαριασμό στο λαό, που δεν μπορεί κανείς να τον ξεγελάειολόκληρο για πάντα.
Δευτέρα 9 Μαϊου 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελέγχονται οι υπογραφές για το ανακλητικό δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας (CNE) ξεκίνησε τη διαδικασία ψηφιοποίησης και ελέγχου των λιστών που περιέχουν τις υπογραφές που συγκέντρωσε το δεξιό κόμμα MUD, για να ενεργοποιήσει ανακλητικό δημοψήφισμα κατά του προέδρου Μαδούρο. Γι' αυτό το σκοπό, σε πρώτη φάση μετρήθηκαν οι υπογραφές σε όλες τις λίστες και σε δεύτερη θα γίνει έλεγχος από εκπροσώπους όλων των πολιτικών φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στη διαδικασία του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με την πρόεδρο του CNE, Τιμπισάι Λουσένα, παραδόθηκαν 80 κουτιά με 2.000 φακέλους που περιείχαν περίπου 200.000 λίστες, από τις οποίες 21.560 ήταν κενές, ελλειπείς, ή με μουτζούρες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1999, για να γίνει ανακλητικό δημοψήφισμα κατά του προέδρου πρέπει να συγκεντρωθούν σε πρώτη φάση υπογραφές του 1% τουλάχιστον των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή ακριβώς 197.978 υπογραφές. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε όλη την επικράτεια της χώρας υπογραφές του 20% των ψηφοφόρων, δηλαδή πάνω από 3,9 εκατομμύρια. Το 2004 είχε ενεργοποιηθεί πρώτη φορά αυτή η διαδικασία επί προεδρίας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος κέρδισε το δημοψήφισμα της 15ης Αυγούστου 2004 με 59,1% και παρέμεινε στη θέση του. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμα και αν συγκεντρωθούν και γίνουν αποδεκτές οι απαιτούμενες υπογραφές, θα χρειαστεί διάστημα τουλάχιστο 170 ημερών για να λάβουν χώρα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, κάτι που πρακτικά κάνει πολύ δύσκολη τη διενέργεια του δημοψηφίσματος πριν το Γενάρη του 2017. Σε περίπτωση που το δημοψήφισμα διεξαχθεί εντός των πρώτων τεσσάρων ετών της προεδρικής θητείας και υπερισχύσει το "Ναι" για την ανάκληση του προέδρου, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές εντός 30 ημερών. Αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί μετά την πρώτη τετραετία, ο πρόεδρος ανακαλείται μεν αλλά τη θητεία ολοκληρώνει ο αντιπρόεδρος και δεν διεξάγονται εκλογές. Το κοινουβούλιο, με πλειοψηφία της δεξιάς αντιπολίτευσης, πέρασε στις 20 Απριλίου Οργανικό Νόμο "περί δημοψηφισμάτων" με σκοπό να συντομεύει το χρόνο μέχρι τη διεξαγωγή, ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπερισχύει το Σύνταγμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρώσικη ρουλέτα στην τουρκική οικονομία. Το Κρεμλίνο απαγορεύει την εισαγωγή κάθε τροφίμου
13/5/2016 14.00
Αποκλεισμό σχεδόν του συνόλου των εισαγόμενων προϊόντων από την Τουρκία αποφάσισε το Κρεμλίνο, κλείνοντας τελείως τη στρόφιγγα των εμπορικών συναλλαγών με την Άγκυρα και προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημία. "Σκοπεύουμε να επιβάλουμε απαγόρευση και στα εναπομείναντα φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν ακόμη μπει στη λίστα του εμπάργκο" ανέφερε εκπρόσωπος του αγροτικού παρατηρητηρίου της Ρωσίας Rosselkhoznadzor. Οι πρώτοι περιορισμοί είχαν τεθεί σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας και Ρωσίας, το οποίο και όξυνε τις σχέσεις των δύο χωρών και προκάλεσε πραγματικό "παγετό" στην ρωσοτουρκική διπλωματία. Οι περιορισμοί σε λαχανικά, φρούτα και άλλα νωπά προϊόντα υπολογίζεται πως θα κοστίσει στην Τουρκία 3,1 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ. Πάντως από τη Μόσχα, ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την σκλήρυνση των συναλλαγών και τονίζουν πως τα τουρκικά προϊόντα δεν τηρούν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και συσκευασίας για να εισαχθούν στη ρωσική αγορά. Ασφυκτική πίεση από τη Μόσχα Βέβαια το εμπάργκο σε αγαθά δεν είναι το μόνο που έχει επιβληθεί στην Άγκυρα από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία εταιριών τουρκικών συμφερόντων και απολύονται Τούρκοι πολίτες που εργάζονται στη ρωσική επικράτεια. Συγκεκριμένα, η ρωσική κυβέρνηση απαγορεύει την κατασκευή κτιρίων, αρχιτεκτονικά σχέδια και κατασκευαστικές εργασίες, εργασίες έρευνας και ανάλυσης, δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό, τη φιλοξενία και την παροχή υπηρεσιών από εταιρίες που υπάγονται στο τουρκικό δίκαιο ή οργανισμούς που ελέγχονται από Τούρκους πολίτες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιουγκοσλαβια: η ένδεια οδηγεί σε μαζική φυγή
13/5/2016 10.00
Ένας από τους λόγους που οδήγησαν στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν και η πεποίθηση των δυτικων αποικιοκρατων ότι αυτοι θα ήταν σε θέση να διαχειριστούν και να καθορίσουν καλύτερα το μέλλον των χωρων σαν μπανανιες. 25 χρόνια μετά όμως οι ελπίδες αυτές μοιάζουν ανεκπλήρωτες. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις νεοφιλελε οικονομικών αναλυτών, η δυσμενής καπιταλιστικη οικονομική ανάπτυξη και η ένδεια μεγάλου τμήματος του πληθυσμού στις χώρες που προήλθαν από την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας οφείλονται ως επί το πλείστον στην απουσία βασικών ακροδεξιων νεοφιλελε διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να ειχαν βυθισει περισσοτερο τους λαους στην οικονομικη εξαθλιωση δινοντας περισσοτερα προνομια στα δυτικα κεφαλαια και να είχαν συνοδεύσει τη μετάβαση από την κομμουνιστική στην καπιταλιστική οικονομία. «Η ιδιωτικοποίηση του κέρδους και η κοινωνικοποίηση των απωλειών» εξακολουθεί να είναι η βασική αρχή της ακολουθούμενης πολιτικής στις διάδοχες χώρες, υποστηρίζει ο γνωστός σέρβος καθηγητής Οικονομίας Μίοντραγκ Ζετς.
Οι ίδιοι πρωταγωνιστές λενε οι αληταραδες νεοφιλελεαποικιοκρατες Η συνέχιση της ίδιας -αποδεδειγμένα αποτυχημένης- νεοφιλελε οικονομικής πολιτικής οφείλεται αναμφίβολα και στο γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί στις χώρες των Βαλκανίων συνεχίζουν να κατέχουν εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες θέσεις κλειδιά. Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, ο εκεί πρόεδρος Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, οι πρωθυπουργοί Σερβίας και Μαυροβουνίου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκακιέρα των χωρών τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στην ΠΓΔΜ ο Νίκολα Γκρουέφσκι δραστηριοποιείται πολιτικά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Και αυτό είναι πολύ ενοχλητικο για τους αληταραδες νεοφιλελε δυτικους αποικιοκρατες. Στις τελευταίες εαρινές της προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας στις βαλκανικές χώρες, η αλητικη αποικιοκρατικη Κομισιόν κάνει λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,7% για τη Σλοβενία και τουλάχιστον 3% για τις υποψήφιες προς ένταξη ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο. Εντούτοις οι αριθμοί αυτοί δεν αποτυπώνουν ουδόλως «την επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών στις εν λόγω χώρες». Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί το ακόμη υπερβολικό ποσοστό σαθρών δημοσίων επιχειρήσεων που δεν βάζουν λουκέτο όπως θελουν οι αληταραδες αποικιοκρατες βυθιζοντας ακομη περισσοτερο το λαο στην εξαθλιωση, για αμιγώς κοινωνικούς λόγους. Την ίδια ώρα και η υπερτροφική δημόσια διοίκηση, όπου τα κόμματα «βολεύουν» ημετέρους για να τους «ανταμείψουν για την προσήλωσή τους», δεν μπορεί φυσικά να μεταρρυθμιστεί, λενε οι αληταραδες νεοφιλελε αποικιοκρατες.
Μαζική έξοδος των νέων Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ποσοστό ανεργίας σε Σερβία, Μαυροβούνιο και Κροατία είναι διπλάσιο σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στην ΠΓΔΜ μάλιστα η ανεργία ξεπερνά το 25% ενώ στη Βοσνία το 27%. Η αναιμική οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών αποτυπώνεται και στα εισοδήματα των πολιτών. Σε Σερβία και ΠΓΔΜ ο μέσος μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ, στη Βοσνία και το Μαυροβούνιο βρίσκεται πάνω από τα 400 ευρώ ενώ αισθητά υψηλότεροι μισθοί καταβάλλονται στις χώρες μέλη της ΕΕ, την Κροατία και τη Σλοβενία. Εκεί ο μέσος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 747 και 1004 ευρώ. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ένα μαζικό κύμα μετανάστευσης. Σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις το 80% και πλέον των φοιτητών δηλώνουν ότι μετά τις σπουδές θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Στην παρούσα φάση οι πρωην γιουγκοσλαβικες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης κάνουν λόγο για μαζική έξοδο κυρίως γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με κατεύθυνση τη Μεγάλη Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες και κυρίως Γερμανία και Αυστρία. Η τάση αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα υπό κατάρρευση συστήματα υγείας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χριστιανοί πρόσφυγες απειλούνται και κακοποιούνται από μουσουλμάνους πρόσφυγες
Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι χιλιάδες χριστιανοί πρόσφυγες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και κακοποίησης από μουσουλμάνους πρόσφυγες και μουσουλμάνους φύλακες στα σπίτια και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία. Πολλοί οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τη γερμανική κυβέρνηση για τις άσχημες συνθήκες στις οποίες υποβάλλονται οι χριστιανοί στα «σπίτια ασύλου». Ένας οργανισμός συγκεκριμένα έχει καταγράψει 231 περιπτώσεις κακοποίησης χριστιανών από μουσουλμάνους πρόσφυγες και μουσουλμάνους σεκιουριτάδες σε σπίτια φιλοξενίας προσφύγων. Οι «Ανοιχτές Θύρες» (Open Doors) είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση που ειδικεύεται στη συνδρομή των χριστιανών που διώκονται παγκοσμίως. Ο Μάρκους Ρόουντ, μέλος της οργάνωσης, δήλωσε ότι η έρευνα τους αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου και κάλεσε για περισσότερη δράση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine. Στην έρευνα που έκαναν οι «Ανοιχτές Θύρες» καταγράφονται διάφοροι τρόποι κακοποίησης. Οι χριστιανοί, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, προέρχονται κυρίως από το Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν και πολλοί από αυτούς βαφτίστηκαν πρόσφατα. Πολλοί προσήλυτοι στον χριστιανισμό αποφάσισαν να βαφτιστούν σε ευρωπαϊκό έδαφος διότι στις πατρίδες τους μια τέτοια πράξη θα είχε ως τίμημα την ίδια τη ζωή τους. Αν και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν αρχαίες και πολυπληθείς κοινότητες χριστιανών, απαγορεύεται με την ποινή του θανάτου σε έναν μουσουλμάνο να αλλάξει θρησκεία. Αυτό που τρομάζει τους χριστιανούς πρόσφυγες είναι ότι ανακαλύπτουν ότι ούτε η ίδια η Ευρώπη μπορεί να τους προστατέψει και κινδυνεύουν το ίδιο από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές όσο και στις πατρίδες τους. Στην έκθεση αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που καταγράφηκαν, 96 χριστιανοί είπαν ότι δέχτηκαν λεκτικές απειλές, 73 απειλήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με θάνατο και οι υπόλοιποι ότι υπέστησαν διαφόρων ειδών απειλές και επιθέσεις. Οι δράστες των απειλών είναι επίσης πρόσφυγες, μουσουλμάνοι, οι οποίοι θεωρούν τους προσήλυτους στον χριστιανισμό «αποστάτες». Οι χριστιανοί πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν ακόμα και από τους μουσουλμάνους φύλακες των προσφυγικών κατοικιών. Στη Γερμανία έχουν προσληφθεί για να φυλάνε τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων μουσουλμάνοι Γερμανοί υπήκοοι, οι οποίοι επίσης προέρχονται από οικογένειες μεταναστών και πολλοί συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις με τους νεοαφιχθέντες, ενώ αρκετοί από τους μουσουλμάνους σεκιουριτάδες δεν πληρούν και τα τυπικά προσόντα για τη δουλειά που προσλήφθηκαν. Ο Βόλκερ Μπάουμαν, της AVC, οργάνωσης για την προστασία των διωκόμενων χριστιανών, υποστηρίζει ότι συνολικά 40.000 χριστιανοί πρόσφυγες έχουν πέσει θύματα διωγμών από μουσουλμάνους στη Γερμανία. Ο Μπάουμαν και ο Ρόουντ έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία πρότειναν για μια ακόμη φορά στη γερμανική κυβέρνηση να στεγάσει τους χριστιανούς σε ξεχωριστούς χώρους από τους μουσουλμάνους και να αυξηθεί ο αριθμός των φυλάκων που δεν είναι μουσουλμάνοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Απειλή η εγκατάσταση του νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία
12|05|2016 13:50
Η λειτουργία του αμερικανικής κατασκευής νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «...αναμφίβολα, η εγκατάσταση του συστήματος RPO συνιστά πραγματικά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ. «Λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλισθεί το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία. Ο ίδιος ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν), επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω, έχει επανειλημμένως θέσει το ερώτημα "κατά ποίου λειτουργεί το σύστημα;" ».
Το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ντεσεβέλου, στη νότια Ρουμανία, ετέθη επισήμως σε λειτουργία σήμερα παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και αμερικανών και ρουμάνων αξιωματούχων. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ρουμανία γράφουν σήμερα Ιστορία εκκινώντας από αυτό το σύστημα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική Μαρκ Φέργκιουσον. Το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, βασισμένο σε αμερικανική τεχνολογία, ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο την σταδιακή εγκατάσταση μονάδων αντιπυραυλικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. Η βάση του Ντεσεβέλου, η κατασκευή της οποίας κόστισε περί τα 800 εκατομμύρια δολάρια, αποτελείται κυρίως από πυραύλους τύπου SM-2. Θα περιληφθεί επισήμως στο νατοϊκό αντιπυραυλικό σύστημα κατά τη σύνοδο κορυφής στην Βαρσοβία τον Ιούλιο. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2013 και εντάσσονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του σχεδίου, έπειτα από την εγκατάσταση ενός ραντάρ στην Τουρκία και τεσσάρων πλοίων Aegis με αντιπυραυλικές ικανότητες στη Ρότα της Ισπανίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 08:20
Το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από επίθεση στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Πρόκειται για την πιο σημαντική απώλεια που είχε η Χεζμπολάχ από το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008. Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία. Η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Συρία. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη που είχε ως στόχο μία από τις βάσεις της, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή, πυραυλική επίθεση ή βομβαρδισμό πυροβολικού.
Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, al-Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών. Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκέτες αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, στη διάρκεια των πεντάχρονων πολεμικών συγκρούσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wikileaks: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 22:33
Διπλωματικά τηλεγραφήματα από τα οποία προκύπτει ότι ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer είχε δώσει "ευαίσθητες" πληροφορίες σε αμερικανούς διπλωμάτες ενόψει των εκλογών του 2006, δημοσιοποίησε το Wikileaks, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τα τηλεγραφήματα που αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του Wikileaks και έχουν ως ημερομηνία την 11η Ιανουαρίου του 2006 και την 21 Ιουνίου 2006 με τη σήμανση "ευαίσθητα αλλά όχι διαβαθμισμένα" περιλαμβάνουν περιλήψεις συνομιλιών που είχε ο Temer, ομοσπονδιακός βουλευτής την περίοδο εκείνη, με αμερικανούς αξιωματούχους. Όπως ισχυρίζεται το Wikileaks σε ανάρτησή του στο twitter, ο Temer ενήργησε ως "πληροφοριοδότης της πρεσβείας για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Χρήση αντλιών νερού κατά διαδηλωτών από τις Αρχές
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 03:48
Χρήση αντλιών νερού έκανε το απόγευμα της Πέμπτης η ιταλική αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει διαδηλωτές από την πλατεία του δημαρχείου της Ρώμης. Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν πάγωμα των εξώσεων και μείωση των ενοικίων, ενώ προσπάθησαν να προσεγγίσουν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα Ενημέρωσης, την παρέμβαση της αστυνομίας φέρεται να ζήτησε ο Φραντσέσκο Πάολο Τρόνκα, έκτακτος επίτροπος που προΐσταται του δήμου της Ρώμης μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου. Μια γυναίκα λιποθύμησε κατά τις συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία. Η χρήση πυροσβεστικών αντλιών δεν συνηθίζεται στην Ιταλία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σόρος και CIA πίσω από τα Panama Papers
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, 22:55
• Από το Τwitter του WikiLeaks: «Τα Panama Papers που παρήγαγε το OCCRP με στόχο τη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ χρηματοδοτήθηκε από την «Αμερικανική βοήθεια» και τον Σόρος»...
Διπλό χτύπημα μέσα σε λίγα 24ωρα... Τα wikileaks και πρώην τραπεζίτης αποκαλύπτουν το παρασκήνιο πίσω από τη διαρροή των λεγόμενων Panama Papers.
Οι συνήγοροι της δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca των Panama Papers, απειλούν με «επιθετική δίκη», μετά την διαρροή των ονομάτων των πελατών της. Στόχος της δικηγορικής αυτής εταιρίας είναι το διεθνές δημοσιογραφικό κονσόρτσιουμ International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) που διέρρευσε εκατοντάδες χιλιάδες «κλεμμένα» ντοκουμέντα εξωχώριων εταιριών (offshore), επειδή με τον τρόπο αυτό «καταστράφηκε η εικόνα των πελατών της», σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP. Η Mossack Fonseca δήλωσε πως θα καταφύγει στη δικαιοσύνη «επειδή η ICIJ δεν δέχθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία για να ρυθμισθεί το ζήτημα». Την Δευτέρα, η ICIJ αποκάλυψε βάση δεδομένων που περιέχει περί τις 214.000 offshore εταιρίες, που έχουν δημιουργηθεί από 21 διαφορετικές δικαιοδοσίες στον κόσμο και τις οποίες χειρίζεται η Mossack Fonseca. Οι συνήγοροι της δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca των Panama Papers, απειλούν με «επιθετική δίκη», μετά την διαρροή των ονομάτων των πελατών της... Τα στοιχεία πηγαίνουν πίσω 40 χρόνια, από το 1977 ως το τέλος του 2015.
Αμερικάνικος δάκτυλος: Η CIA πίσω από τα Panama Papers λέει ο πιο γνωστός «σφυριχτράκιας» Σε αποκλειστική συνέντευξή του από το Μόναχο ο Bradley Birkenfeld, άλλοτε τραπεζίτης της UBS είπε στο CNBC την Τρίτη πως η διαρροή περισσότερων από 11 εκατομμυρίων εγγράφων και ντοκουμέντων από την Mossack Fonseca «δεν είναι αποτέλεσμα ενός "σφυριχτράκια" αλλά μάλλον συντονισμένη δουλειά μυστικών υπηρεσιών». Για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος πως η CIA βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, επειδή δεν βλέπω στοιχεία που να αφορούν ή να βλάπτουν αμερικανικά συμφέροντα. Αντίθετα, εκθέτουν εχθρικά διακείμενους προς τις ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν, Αργεντινή… ούτε ένα αμερικάνικο όνομα. Πως γίνεται αυτό; Σίγουρα δαιμόνια δουλειά μυστικών υπηρεσιών» είπε ο Birkenfeld στο CNBC. Ο πρώην τραπεζίτης, είπε πως πολλά χρόνια πριν, όταν εργαζόταν στην ελβετική τράπεζα, ήταν γνώστης πως η Mossack Fonseca βρισκόταν πίσω από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα χρηματοδότησης εξωχώριων εταιριών που βοηθούσαν επώνυμους να φοροδιαφεύγουν. Ο Birkenfeld είπε ακόμη πως γνωρίζει καλά πως δεν είναι η μόνη εταιρία η Mossack Fonseca που χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους που πολύ καλά γνωρίζουν κι άλλες εταιρίες στον Παναμά που βοηθούν τους πελάτες τους να φοροδιαφεύγουν.
Ο Birkenfeld, είναι Αμερικάνος πολίτης, που έχει εργασθεί στην ελβετική τράπεζα UBS AG και είχε γίνει γνωστός επειδή βοήθησε να γίνουν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής της τράπεζας το 2009. Προηγουμένως το 2008 καταδικασθεί, επειδή είχε βοηθήσει πρώην πελάτη της τράπεζας να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία από την Υπηρεσία Περιουσιακών Υποθέσεων (Internal Revenue Service - IRS) και είχε μείνει πίσω από τα κάγκελα φυλακής. Επιβεβαιώνοντας όμως το «ουδέν κακόν, αμιγές καλού» ο Birkenfeld δεν τα πήγε κι άσχημα, μια και για την ίδια υπόθεση η IRS χορήγησε αμοιβή στον πρώην τραπεζίτη $104 εκατομμύρια επειδή βοήθησε τους ανακριτές να διαλευκάνουν την υπόθεση και η UBS να πληρώσει πρόστιμο $780 εκατομμυρίων. Η ελβετική τράπεζα είχε επίσης υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα ονόματα 4.700 Αμερικάνων πελατών της που διέθεταν μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Ο Birkenfeld σήμερα δεν είναι πρόθυμος να συναντά δημοσιογράφους. Για την υπόθεση των Panama Papers, όμως, είπε πως έκανε εξαίρεση. Όταν τον Αύγουστο του 2012 αποφυλακίσθηκε αφού έμεινε δυόμιση χρόνια στη φυλακή, ήταν πάμπτωχος δυσφημισμένος και άνεργος. Μόλις πέντε εβδομάδες αργότερα όμως, ο δικηγόρος του τον βρήκε και του παρέδωσε επιταγή $104 εκατομμυρίων (μείον οι φόροι) από το αμερικάνικο υπουργείο Οικονομικών με την εικόνα του αγάλματος της Ελευθερίας. Κι αυτό επειδή ως «σφυριστράκιας» είχε εκθέσει τους πρώην εργοδότες του της UBS που είχαν υποχρεωθεί να πληρώσουν αποζημίωση στην αμερικανική κυβέρνηση επειδή βοηθούσε Aμερικανούς πολίτες να φοροδιαφεύγουν. Οπισθογράφοντας την επιταγή, ο Birkenfeld από πρώην κατάδικος μετατράπηκε σε πολυεκατομμυριούχο με κυβερνητική χρηματοδότηση. Σήμερα, ο Birkenfeld 50 χρόνων, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε μία κατοικία στη Βαυαρία και το New Hampshire, έχει δύο αυτοκίνητα Porsche και σχεδιάζει να ανοίξει Μουσείο για σπορ…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πραξικόπημα στην Βραζιλία είναι ενάντια στον λαό
Η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έκανε δηλώσεις στον τύπο μετά τη διάλυση του Υπουργικού της Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από την απόφαση της Γερουσίας να πραγματοποιήσει πολιτική δίκη εναντίον της. Η Ρούσεφ δήλωσε ότι δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία και ότι όλα τα μέτρα που πήρε ήταν βασισμένα στο νόμο και αναγκαία για το καλό των Βραζιλιάνων, γι' αυτό οι συκοφάντες της δεν μπορούν να την κατηγορήσουν για κανένα έγκλημα. Η πολιτική δίκη εναντίον μου είναι δόλια και δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις, εξάσκησα τα καθήκοντά μου με αξιοπρέπεια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την δημοκρατία στη χώρα, δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανη που είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε Πρόεδρος στην Βραζιλία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα παραδοθεί μπροστά σε αυτό το πραξικόπημα, που δεν είναι εναντίον της αλλά ενάντια στην βραζιλιάνικο λαό που την εξέλεξε. Μετά από αυτές τις δηλώσεις η βραζιλιάνα Πρόεδρος απευθύνθηκε στο λαό που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να εκφράσει την υποστήριξή του και να καταδικάσει το πραξικόπημα. Ευχαριστώ όλα τα κινήματα και τους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να πουν Όχι στο πραξικόπημα και όλους όσους βρέθηκαν πάντα στο πλευρό της δημοκρατίας, δήλωσε η Ρούσεφ, ενώ διακόπτονταν από συνθήματα υποστήριξης από το συγκεντρωμένο πλήθος. Στην ομιλία της η Ρούσεφ, τόνισε ότι σε όλη της την ζωή αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, την δικτατορία και τα βασανιστήρια, όμως η κατάσταση που ζει τώρα της προκαλεί ένα βαθύ πόνο, τον πόνο της αδικίας και της προδοσίας. Είναι η στιγμή – τόνισε – κατά την οποία οι δυνάμεις του κακού κάνουν βόλτες εδώ και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αντισταθεί στο πραξικόπημα με όλα τα νόμιμα μέσα και κάλεσε τον λαό να παραμείνει ενωμένος και ήρεμος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε τη φιλο-φασιστική «Μαϊντανική» εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας!! Όλοι στη συγκέντρωση το απόγευμα, σημερα Παρασκευη στις 18.30!
Posted on 13/05/2016
Χαρμόσυνα νέα. Στην πρεσβεία τους κρύφτηκαν οι φασίστες! Μεγάλη επιτυχία η ακύρωση του φιλο-Maidan φεστιβάλ.
Η προγραμματισμένη αντιφασιστική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά!. Όλοι 18.30, Αθηνάς 12, στο Μοναστηράκι.
Με μια λιτή ανακοίνωση το Exile Room ανακοίνωσε την ακύρωση του φιλο-Maidan φεστιβάλ και την πραγματοποίηση του στο «φιλόξενο» χώρο της ουκρανικής πρεσβείας. Το φεστιβάλ, με χρηματοδότηση πρεσβειών και ιδρυμάτων (όπως του Σόρος), ήταν η πρώτη προσπάθεια πραγματοποίησης «πορτοκαλί» event σε ανοιχτό πεδίο, στη χώρα μας και σχετίζεται άμεσα με την παρουσία του νέου αμερικανού πρέσβη και την «ειδίκευσή» στην αξιοποίηση του ναζισμού.
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τονίζουν ότι η διαδήλωση ΔΕΝ αναβάλλεται. Δεν εφησυχάζουμε. Πάντα έτοιμοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στο συνέδριο με τίτλο "Γαζή Εβρενός και Βαλκάνια" που διοργανώνει η Πολιτιστική-Εκπαιδευτική εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης με την συμμετοχή της καθηγήτριας και βοηθού κοσμήτορα Δρ. Αϊσεγκιούλ Κιλίτς, όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος μας είστε καλεσμένοι. Χώρος: Ξάνθη, ξενοδοχείο Ζ Palace Ημερομηνία: 14 Μαίου 2016 Σάββατο Ώρα: 18:00
Σχ: Απίστευτο! Κατά την ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης, οι τουρκοπράκτορες κάνουν εκδήλωση για τον Οθωμανό κατακτητή της Θράκης. Και έχουν και το θράσος μετά να βγαίνουν και να λένε πως... "είμαστε Έλληνες πολίτες, αγαπάμε την Ελλάδα" και άλλες τέτοιες παπαριές…
Εμείς να υπενθυμίσουμε τι αναφέρει η Wikipedia: Οι Βυζαντινοί ιστορικοί χαρακτηρίζουν με αρνητικό τρόπο τον Εβρενό. Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Β΄ αναφέρει σε γραπτό του έργο το 1409 ότι ο Εβρενός ήταν αιμοβόρος με «απαράμιλλη» έχθρα για τους Χριστιανούς. Και αυτόν τώρα, θα τον τιμήσουμε κιόλας μέσα στην ελληνική Θράκη…
Πάντως για όποιους θέλουν να διαμαρτυρηθούνε προς το ξενοδοχείο Ζ που παραχωρεί τον χώρο για την εκδήλωση, το τηλέφωνο είναι: 25410 64414
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μανιφέστο της Άγκυρας! “Βάφει” τουρκική όλη την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου...
Όλη σχεδόν την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου διεκδικεί η Τουρκία με έγγραφο που κατέθεσε στον ΟΗΕ με το οποίο ουσιαστικά επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλη την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά του νησιού και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Το έγγραφο κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Χαλίτ Τσεβίκ και δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ στις 2 Μαΐου σε απάντηση της... επιστολής του Κύπριου πρέσβη Νίκου Αιμιλίου ο οποίος είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους που αμφισβητούσαν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της για έρευνες και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της. Στο έγγραφο η Άγκυρα δηλώνει ότι ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα σε όλη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E ,που συμπίπτει ουσιαστικά με το όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου στη δυτική πλευρά του νησιού. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Τουρκία έχει «ipso facto και ab initio νόμιμα , κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνονται δυτικά του 32°16’18″E» και υπογραμμίζεται ότι τα «εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή συμπίπτουν με την μέση γραμμή μεταξύ των ακτογραμμών της Τουρκίας και της Αιγύπτου και στα δυτικά το όριο της θα είναι το σημείο που θα οριστεί σε συμφωνίες οριοθέτησης στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χώρων, που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σχετικές και ειδικές συνθήκες».
Ουσιαστικά η Τουρκία με την επιστολή αυτή: -«Εξαφανίζει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς μονομερώς θεωρεί ότι το Καστελόριζο δεν έχει επήρεια και συνεπώς η τουρκική υφαλοκρηπίδα οριοθετείται, όπως δηλώνει, με βάση τη μέση γραμμή με την Αίγυπτο. Συγχρόνως περιορίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι του σημείου όπου θα υπάρξει «συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου» παραπέμποντας πολυφασικά στη συμπίεση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα χωρικά ύδατα της Ρόδου, της Κάσου, της Καρπάθου και των ανατολικών ακτών της Κρήτης. -«Εξαφανίζει» όλη την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου πέραν των χωρικών υδάτων της. Ακόμη και στο νότιο τμήμα όμως του νησιού όπου βρίσκει εύκολα εφαρμογή η αρχή της μέσης γραμμής (με Ισραήλ, Αίγυπτο) η Τουρκία αμφισβητεί την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων. -Με την αναφορά σε συμφωνίες οριοθέτησης «μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χωρών ,που θα λαμβάνει υπόψη τις σχετικές και ειδικές συνθήκες» η Τουρκία απορρίπτει κάθε διμερή συμφωνία(π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ή τις υπάρχουσες όπως αυτή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου), απορρίπτοντας επίσης τις βασικές αρχές της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλούμενη τις …«ειδικές συνθήκες».
-Η Τουρκία επαναφέρει τις γνωστές θέσεις της με τις οποίες δεν αναγνωρίζει την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου (ρηματική διακοίνωση Turkuno DT/4739του 2004). Παραπέμποντας μάλιστα σε επιστολές του ψευδοκράτους τις οποίες έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ (2014) αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να τα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα της και να πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της. – Με την επιστολή παραπέμπει και στην ρηματική διακοίνωση του Μαρτίου του 2013 (No. 2013/14136816/22273) με την οποία η Τουρκία υποστήριζε ότι οι άδειες ερευνών που είχε αναθέσει με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στην κρατική εταιρία ΤΡΑΟ (και βρίσκονταν καταφανώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τόσο στο Καστελόριζο όσο και στην Ρόδο), αφορούν περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Επίσης, με την ιδία ρηματική διακοίνωση η Τουρκία απέρριπτε την γνώστη ως “τροπολογία Μανιάτη” ,την οποία η Ελλάδα έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ,σύμφωνα με την οποία για όσο διάστημα δεν υπάρχουν συμφωνίες οριοθέτησης στην περιοχή, η Ελλάδα θα θεωρεί ως εξωτερικό όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την μέση γραμμή. Ο Τούρκος διπλωμάτης ζήτησε η επιστολή αυτή να δημοσιευθεί στις επίσημες εκδόσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, εκεί όπου κατάφωρα καταπατούνται... Και με την στήριξη της Ελλάδας...
Μέγα ατόπημα των OΗΕ Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, εκεί όπου κατάφωρα καταπατούνται Η Τουρκία είναι ο χειρότερος οικοδεσπότης και ο χειρότερος τόπος για τη διεξαγωγή ανθρωπιστικού συνεδρίου, υποστηρίζει το Λόμπι για την Κύπρο
Το πρώτο παγκόσμιο Συνέδριο Κορυφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το World Humanitarian Summit, μια πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, προγραμματίστηκε να λάβει χώρα στις 23 και 24 Μαΐου 2016 στην Κωνσταντινούπολη! Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των διοργανωτών, αυτό ετοιμαζόταν εδώ και τρία χρόνια με την ανάμειξη πέραν των 23.000 ανθρώπων από 153 χώρες και στο συνέδριο, όπως γράφουν, θα είναι η στιγμή που θα ανανεώσουν όλοι τη δέσμευσή τους προς την ανθρωπότητα. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξουν με ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ήδη η Τουρκία πανηγυρίζει πως το ιστορικό αυτό συνέδριο θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και ότι «η Τουρκία έχει μεγάλη παράδοση στο να ανταποκρίνεται σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Στην πραγματικότητα η γη της Τουρκίας ιστορικά είναι φορτισμένη με ανθρωπισμό»! Παγκόσμια ανθρωπιστική δράση Το Συνέδριο διοργανώνεται από τα γραφεία του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Θεμάτων (UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs - OCHA) και στόχο έχει να θέσει μια νέα ατζέντα για παγκόσμια ανθρωπιστική δράση, όπως γράφουν οι διοργανωτές στις ιστοσελίδες τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: ένας χρόνος ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας – Νίκη στα όπλα των Χούτι!
Tεράστια διαδήλωση του υεμενίτικου λαού ενάντια στους βομβαρδισμούς των Σαούδ και σία στις 26 Μάρτη 2016. Περίεργο που δεν την πήραν χαμπάρι οι συνήθεις λάτρεις του «αραβικού πεζοδρομίου», του λαού και των διαδηλώσεων, σωστά;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιώνια τιμή και δόξα στον Sardar Mustafa Badreddine, στέλεχος της Χεζμπολά που δολοφονήθηκε χθες στη Συρία!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια φιλικη υποδειξη με ολο το σεβασμο στον χωρο....πρεπει να γινει καμπανια ενημερωση για την Κυριακη των ''αγρυπνων'' στις 15 Μαιου!! Να βοηθησουμε ολοι απο οποιο μετεριζι και θεση ,να ξαναβγαλουμε τον κοσμο στο δρομο! Εχετε ενα χωρο με μεγαλη επισκεψιμοτητα ...αν μου επιτρεπετε.....δωστε δημοσιοτητα και για το γαλλικο κινημα ,που προσπαθουν να το θαψουν τα επισημα ΜΜΕ,αλλα και για την δικη μας,κινητοποιηση ,που πρεπει να ειναι ηχηρη! Ευχαριστω θερμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Κινητοποιήσεις ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής Ρεπουμπλικανών και UDI
ΠΑΡΙΣΙ.-- Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στις νέες φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης έγιναν και πάλι χτες σε Παρίσι και δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της Γαλλίας, με τις αρχές να έχουν ακροβολίσει παντού δυνάμεις καταστολής που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και άλλα «μέσα» κατά των διαδηλωτών. Εργαζόμενοι και πολλοί νέοι βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας τα μέτρα που διευκολύνουν κι άλλο τις απολύσεις, υπονομεύουν τις κλαδικές συμβάσεις, δίνουν στη μεγαλοεργοδοσία τη δυνατότητα να διαμορφώνει ωράρια και συνθήκες εργασίας ανάλογα με τα συμφέροντά της και τις «ειδικές συνθήκες» που σε κάθε φάση αντιμετωπίζει. Τα μέτρα για των οποίων την άμεση εφαρμογή η κυβέρνηση Ολάντ - Βαλς κατέφυγε στο άρθρο 49 παράγραφος 3 του Συντάγματος με το οποίο γίνεται να παρακαμφθεί η Βουλή και να περνάει μόνο μέσα από το υπουργικό συμβούλιο. Στη Βουλή, νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης μομφής που είχαν καταθέσει τα συντηρητικά κόμματα Ρεπουμπλικάνοι και UDI, δήθεν για να μπλοκάρουν την αξιοποίηση του άρθρου 49. 3 (σύμφωνα με το οποίο μόνο αν εγκριθεί πρόταση μομφής θα «πάγωνε» η εφαρμογή του νέου νόμου). Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν ήταν παρά μία ακόμα κίνηση κριτικής και εναντίωσης στην κυβέρνηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς έλαβε μόνο 246 ψήφους, ενώ χρειάζονταν 288. Κριτική στην κυβέρνηση για «έλλειψη τόλμης» Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Κριστιάν Ζακόμπ, στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονο του ντόπιου κεφαλαίου ότι «η Γαλλία υστερεί σε όλους τους δείκτες στην Ευρώπη», αλλά και να απευθύνει έκκληση στους διαφωνούντες (με την κυβέρνηση) σοσιαλιστές βουλευτές «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το UDI, με τον βουλευτή του Φιλίπ Βιζιέ να αποδοκιμάζει τους κυβερνώντες ότι «δεν έχετε πάρει τις τολμηρές αποφάσεις για να μειώσετε το έλλειμμα και να ελαφρυνθεί το χρέος», δηλαδή για να μειωθούν «βαρίδια» που δυσκολεύουν την ολόπλευρη ενίσχυση των ντόπιων μονοπωλίων. Οι περισσότερες αναλύσεις εμφάνιζαν ως πολύ δύσκολο το ενδεχόμενο η πρόταση μομφής να υπερψηφιστεί, δεδομένου τού ότι και οι διαφωνούντες σοσιαλιστές (λεγόμενοι «φροντέρ») μέχρι και προχτές δήλωναν στην πλειοψηφία τους ότι θα καταψήφιζαν την πρόταση μομφής της «δεξιάς».
Από τη μεριά του Μετώπου της Αριστεράς, ο βουλευτής του μεταλλαγμένου ΚΚ Γαλλίας (που συμμετέχει στο «Μέτωπο») Αντρέ Σασέν επανέλαβε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, με το επιχείρημα ότι έτσι θα παρεμποδιστεί ο νέος νόμος. «Το νομοσχέδιο είναι απάντηση στις ακατάπαυστες απαιτήσεις των Βρυξελλών», ανέφερε ο ίδιος
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Απόφαση παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Με 55 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 αποχές η Γερουσία της Βραζιλίας (81 μέλη) αποφάσισε χτες, μετά από 20ωρη συνεδρίαση, να κινήσει τη πραξικοπηματικη διαδικασία μομφής κατά της Προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατα παράβαση του Συντάγματος, με την κατηγορία του «εγκλήματος ευθύνης» (νόμος 1079/1950) για παραποίηση των στοιχείων του προϋπολογισμού με στόχο εκλογικά οφέλη, ότι έπαιρνε χρήματα για κυβερνητικά προγράμματα από κρατικές τράπεζες. Η συγκεκριμένη διαδικασία χαρακτηρίζεται από το έως τώρα κυβερνητικό Κόμμα Εργατών και τους ελάχιστους συμμάχους που απέμειναν (ΚΚ της Βραζιλίας και 2 ακόμα κεντρώα κόμματα) πραξικόπημα, το οποίο προκλήθηκε από το πρώην σύμμαχο Κόμμα Δημοκρατικού Κινήματος Βραζιλίας και τις υπολοιπες ακροδεξιες νεοφιλελευθερες αντιδραστικές δυνάμεις, που ανέτρεψαν με αυτόν τον τρόπο μια εκλεγμένη Πρόεδρο. Με την έναρξη της διαδικασίας αποπομπής, η Ρουσέφ απομακρύνεται προσωρινά από το προεδρικό αξίωμα, για διάστημα 180 ημερών, ωσότου διεξαχθεί σε αυτό το διάστημα η δίκη. Εφόσον επικυρωθεί από τη Γερουσία η ενδεχόμενη καταδίκη της με τα 3/4 των μελών (δηλαδή, τουλάχιστον 54 γερουσιαστές), η Πρόεδρος αποπέμπεται οριστικά. Στο διάστημα αυτό αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου ο έως τώρα αντιπρόεδρος και ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικού Κινήματος, φιλελεύθερος πολιτικός, Μισέλ Τεμέρ, που η Ρουσέφ χαρακτηρίζει «προδότη». Επίσης, δήλωσε ότι «η πάλη για την αποκατάσταση της δημοκρατίας θα συνεχιστεί». Πάντως, όπως ανακοινώθηκε, η Ρουσέφ δεν αντιμετωπίζει ποινικό αδίκημα αλλά «νομικό και διοικητικό», διατηρεί κάποια από τα προεδρικά προνόμια, όπως μισθό, δικαίωμα διαμονής στο προεδρικό μέγαρο και διάθεση προσωπικού για την υπεράσπισή της. Ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ρενάν Καλέιρος, που ο ίδιος προτίμησε να απόσχει, αμέσως μετά την απόφαση κάλεσε «σε ηρεμία στις δημόσιες εκδηλώσεις σε μια ιστορική στιγμή που θα πρέπει να είναι πάνω από κομματικά πάθη». Από την άλλη, ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Χοσέ Εντουάρντο Καρντόζο, που υπερασπίζεται την Ρουσέφ, μίλησε για πολιτική δίκη, όπου «δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες αλλά δικάζεται μια αθώα πολιτικός» και η όλη διαδικασία «συνιστά πλήγμα που αμαυρώνει την Ιστορία της χώρας». Το τελευταίο διήμερο τόσο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις υπέρ και κατά της Ρουσέφ, καταγράφοντας το διχασμό της κοινής γνώμης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ξεκινούν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη μέρα της Νάκμπα
Τη μέρα της Νάκμπα, δηλαδή της καταστροφής της Παλαιστίνης το 1948, οπότε σκοτώθηκαν 15.000 άνθρωποι, τραυματίστηκαν δεκάδες χιλιάδες άλλοι και καταστράφηκαν ολοσχερώς πολλές εκατοντάδες παλαιστινιακά χωριά, θυμάται και τιμά, αυτές τις μέρες, με πληθώρα εκδηλώσεων, ο Παλαιστινιακός λαός. Σε ανακοίνωση της Παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα, υπογραμμίζεται πως από το 1948 έως σήμερα, το Ισραήλ κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του το 85% της έκτασης της ιστορικής Παλαιστίνης, το οποίο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο από την πολιτική πολλαπλασιασμού των παράνομων εβραϊκών εποικισμών από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Ηρθε η στιγμή να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για την άμεση αναγνώριση του κράτους του ως μοχλό πίεσης κατά του Ισραήλ... Ηρθε η στιγμή η διεθνής κοινότητα να πάρει έμπρακτα μέτρα για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου, για την πραγμάτωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στα πάτρια εδάφη και την ίδρυση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Παλαιστινιακής πρεσβείας στην Αθήνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΙΕΤΝΑΜ Συνεχίζεται η συζήτηση για να αρθεί το αμερικανικό εμπάργκο όπλων Αμερικανικοί κολοσσοί «ακονίζουν τα νύχια τους»
ΑΝΟΪ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μεγάλες στρατιωτικές βιομηχανίες συμμετέχουν σε ένα «συμπόσιο άμυνας» που, σύμφωνα με χτεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου «Ρόιτερς», πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Βιετνάμ. Το πρακτορείο συνδέει τη διοργάνωση με τη συζήτηση που δυναμώνει στις ΗΠΑ για την πιθανότητα πλήρους άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα και αναφέρει ότι σε αυτήν συμμετέχουν κολοσσοί όπως η «Μπόινγκ» και η «Λόκχιντ Μάρτιν». Σύμφωνα με το πρακτορείο, απαντώντας σε δικές του ερωτήσεις, το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ σημείωσε ότι «καλωσορίζουμε την επίσπευση της πλήρους άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στο Βιετνάμ... (Αυτό) συμφωνεί με την ανάπτυξη της συνολικής εταιρικής σχέσης (μεταξύ των δύο πλευρών)... Επιδεικνύει εμπιστοσύνη ανάμεσά τους». Επίσης, πρόσθεσε πως το Βιετνάμ δεν έχει πρόθεση να διαμορφώσει στρατιωτικές συμμαχίες «ενάντια σε άλλες χώρες» και ακολουθεί πολιτική αυτοάμυνας. «Η απόκτηση αμυντικού εξοπλισμού από χώρες - εταίρους είναι (κάτι) εντελώς φυσιολογικό, σύμφωνο με μια πολιτική άμυνας που στηρίζει την ειρήνη». Στο ίδιο δημοσίευμα, το αμερικανικό «Ρόιτερς» υπενθυμίζει ότι στο διάστημα 2011 - 2015, οι εισαγωγές όπλων στο Βιετνάμ αυξήθηκαν κατά 699% (!) σε σχέση με την πενταετία 2006 - 2010. Επιπλέον, συνδέει το «συμπόσιο άμυνας» και με την επίσημη επίσκεψη που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα ξεκινήσει στο Βιετνάμ την επόμενη Κυριακή. Εκπρόσωποι της «Μπόινγκ» αλλά και της «Λόκχιντ Μάρτιν» επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή των εταιρειών στη συνάντηση. Η «Μπόινγκ» διευκρίνισε μάλιστα ότι θεωρεί πως θα μπορούσε να συνεισφέρει ειδικά στις ανάγκες μέσων επιτήρησης και αναγνώρισης που έχει το Βιετνάμ. Οπως είναι φυσικό, η ενίσχυση της δράσης αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή δεν θα περάσει απαρατήρητη από ανταγωνιστές τους όπως π.χ. τις ρωσικές εταιρείες, που ούτως ή άλλως έχουν μακρόχρονη παρουσία στη «γειτονιά». Επιπλέον, οι εξελίξεις έχουν φυσικά και γεωπολιτικές διαστάσεις, καθώς η Ουάσιγκτον δυναμώνει τη διείσδυσή της στην περιφέρεια, κινήσεις που παρακολουθούν στενά η Κίνα και η Ρωσία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ «Χάρτινες» διακηρύξεις εναντίον του «δράκου» της διαφθοράς... Από τους διεφθαρμενους!
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε υποκριτικές διακηρύξεις και μέτρα για δήθεν «αντιμετώπιση» της διαφθοράς μεγάλων και μικρότερων εταιρειών και χωρών προέβησαν χτες αληταραδες διεφθαρμενοι ακροδεξιοι νεοφιλελεδες ηγέτες και αξιωματούχοι από 40 χώρες και διεθνείς αλητικες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συμμετέχοντας σε σχετική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο Λάνκαστερ στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, με πρωτοβουλία του ακροδεξιου νεοφιλελε Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον. Ενός πολιτικού του οποίου το όνομα φιγουράριζε προ εβδομάδων στις πρώτες λίστες των αποκαλύψεων των λεγόμενων «Αρχείων του Παναμά», σχετικά με «επενδύσεις» της οικογένειάς του σε φορολογικούς «παραδείσους» που έχουν φτιαχτεί κύρια σε υπερπόντιες κτήσεις της Βρετανίας, όπως τα Νησιά Κέιμαν... Ο Κάμερον, λοιπόν, φορώντας τη μάσκα του «αδιάφθορου», συγκάλεσε τη σύνοδο κατά της διαφθοράς προφασιζόμενος πως τάχα είναι έτοιμος να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο, όχι μόνο στα του οίκου του αλλά και διεθνώς. Λες και δεν είναι η διαφθορά στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταλήστευσης του πλούτου της εργατικής τάξης από τα μονοπώλια. Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ηγέτες χωρών όπως η Νιγηρία, το Αφγανιστάν, η Κολομβία και (οι βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις που είναι διάσημες ως διεφθαρμενοι φορολογικοί «παράδεισοι») όπως τα Νησιά Κέιμαν, η Νήσος Μαν, η Βερμούδα κ.ά. Εξυπακούεται πως στη σύνοδο ακούστηκαν διάφορες μεγαλοστομίες και αποφασίστηκαν διάφορα αποσπασματικά μέτρα δήθεν «κάθαρσης», με πιο βασικό τη δημιουργία και δημοσιοποίηση μητρώων με τα «αληθινά στοιχεία» ιδιοκτησίας εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε έξι χώρες (Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Κένυα, Νιγηρία, Αφγανιστάν). Υποτίθεται ότι όσες ξένες εταιρείες δεν είναι γραμμένες σε αυτό το μητρώο, δεν θα μπορούν, στις παραπάνω έξι χώρες, να αγοράζουν νέες εταιρείες ή ακίνητα ή να κλείνουν συμβόλαια για έργα με την κεντρική κυβέρνηση...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα κούρσα εξοπλισμών ΗΠΑ - Ρωσίας
Σε λειτουργία μπήκε τμήμα της ΝΑΤΟικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» στη Ρουμανία
Την αναμενόμενη απάντηση της Ρωσίας έφερε η απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν άμεσα στη διεύρυνση και εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ανατολική Ευρώπη. Χτες, στη Ρουμανία, στη βάση Ντεσεβέλου, μπήκε και επίσημα σε λειτουργία ένα τμήμα της «ασπίδας», παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Αμερικανών και Ρουμάνων αξιωματούχων. Η λειτουργία του αμερικανικής κατασκευής ΝΑΤΟικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε ότι «λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία. Ο ίδιος ο Πρόεδρος (Βλαντιμίρ Πούτιν), επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω, έχει επανειλημμένως θέσει το ερώτημα: Κατά ποίου λειτουργεί το σύστημα;». Το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, βασισμένο σε αμερικανική τεχνολογία, ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο τη σταδιακή εγκατάσταση μονάδων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία. Η βάση του Ντεσεβέλου κόστισε περί τα 800 εκατομμύρια δολάρια, φιλοξενεί κυρίως πυραύλους τύπου SM-2 και θα περιληφθεί επισήμως στο ΝΑΤΟικό οπλοστάσιο κατά τη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας στη Βαρσοβία τον ερχόμενο Ιούλη. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2013 και εντάσσονται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του σχεδίου, έπειτα από την εγκατάσταση ενός ραντάρ στην Τουρκία και τεσσάρων πλοίων «Aegis» με αντιπυραυλικές ικανότητες στη Ρότα της Ισπανίας. Πάντως, ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γουέρκ, από τη ρουμανική βάση, ισχυρίστηκε ότι «το αμερικανικό Ευρωπαϊκό Αντιπυραυλικό Σύστημα δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη μελλοντική άμυνα κατά ρωσικών πυραύλων» αλλά ...«στοχεύει στην αντιμετώπιση απειλών έξω από την ευρωατλαντική ζώνη», «φωτογραφίζοντας» την Ασία. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Δύναμης Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας, Σεργκέι Καρακάγιεφ, δήλωσε ότι η χώρα του παίρνει όλα τα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά σχέδια. Στα μέτρα που παίρνονται περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νέων τύπων πυραύλων και συστημάτων μεταφοράς τους (για παράδειγμα, με ειδικά σιδηροδρομικά δίκτυα), με κύρια επιδίωξη τα σύγχρονα αυτά οπλικά συστήματα να μπορούν να διαπερνούν αυτήν τη λεγόμενη ασπίδα. Οπως τονίστηκε, στόχος είναι μέχρι το 2021 τα κινητά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων να είναι στην ίδια ποσότητα με τα σταθερά, που βέβαια θα εξακολουθούν να είναι μεγαλύτερης ισχύος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Σε δημοπρασία όπλο που σκότωσε 17χρονο Αφροαμερικανό!
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε δημοπρασία προσπάθησε να εκθέσει χτες το όπλο με το οποίο φόνευσε τον 17χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Μάρτιν Τρέβορ, το Φλεβάρη του 2012 στην Φλόριντα, ο ισπανόφωνος πρώην «εθελοντής» φύλακας Τζορτζ Ζίμερμαν. Ο Ζίμερμαν, που αθωώθηκε, μήνες μετά το φονικό, σε δεύτερο βαθμό για το φόνο του εφήβου, χρησιμοποίησε ως μέσο τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Gunbroker.com» ώστε να πουλήσει το όπλο, τύπου Kel-Tec PF-9, με τιμή εκκίνησης τα 5.000 δολάρια και να ρευστοποιήσει σε χρήμα την εγκληματική του πράξη. Διαφήμισε, μάλιστα, τη δημοπρασία γράφοντας στη σχετική ιστοσελίδα: «Με υπερηφάνεια ανακοινώνω την πώληση ενός εμβληματικού αμερικανικού πυροβόλου όπλου. Αυτό το όπλο χρησιμοποιήθηκε για να προασπίσω τη ζωή μου και να θέσω τέρμα στη βίαιη επίθεση του Τρέιβορ Μάρτιν. Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας»... Υποστήριξε ακόμη πως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων αφενός για την καταπολέμηση του κινήματος «Black Lives Matter» («Οι ζωές των Μαύρων έχουν σημασία»), για την καταπολέμηση της «βίας κατά των αστυνομικών» ακόμη και για την καταπολέμηση της «ρητορικής κατά των πυροβόλων όπλων» της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Τελικά, αργότερα χτες βράδυ, εξαιτίας της θύελλας αντιδράσεων που ξέσπασαν όχι μόνον από την οικογένεια του αδικοχαμένου εφήβου αλλά και από δεκάδες οργανώσεις δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, η δημοπρασία σταμάτησε και το όπλο αποσύρθηκε...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ήμασταν εκεί απόψε! Κάπου εκατό νέοι αντιφασίστες διεθνιστές, με κόκκινες σημαίες, καμιά δεκαριά μεγαλύτεροι, πραγματοποιήσαμε τη συγκέντρωση έξω από τον χώρο όπου η πρεσβεία της νεοφασιστικής Χούντας της Ουκρανίας είχε εξαγγείλει προπαγανδιστική αντικομμουνιστική φιέστα. Παρ' όλο που ήδη από το πρωί υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν την προκλητική εκδήλωση, εμείς δώσαμε το παρόν, εκφράζοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό και τους κομμουνιστές του Ντονμπάς. Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!