Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Σαββατο 14 Μαιου 2016


Ο Δήμος Μούτσης βγάζει στη σέντρα τον Σπύρο (το Άδωνις προστέθηκε με δικαστική απόφαση, όταν είχε προσχωρήσει στο 12θεο) Γεωργιάδη για την Ευγενία και «μαύρο χρήμα»
Δήμος Μούτσης
ΑΓΕΤΗΣ και ΔΑΠΙΤΗΣ
Εξεταστική περίοδος Α΄εξαμ. Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. ΔΑΠίτης φοιτητής που όχι μόνο δεν είχε πατήσει το πόδι του, δεν ήξερε καν τη διεύθυνση της Σχολής, βρέθηκε να περνάει όλα τα μαθήματα και μάλιστα με βαθμό, τη στιγμή που σοβαροί φοιτητές είχαν κοπεί τουλάχιστον σε δύο. Στην ερώτηση δε: «ρε συ πως τα κατάφερες;» η απάντηση ήταν συγκεκριμένη: «υπάρχουν και διαρροές». «Το παιδί μας επιστήμων τελειώνει» που λέω και σ ένα τραγούδι μου. Eνα μπουμπούκι ένας νέος Μπουμπούκος. Και μια και το φέρ η κουβέντα, ο περί ού λόγος κύριος, ως άλλος... Τσόμσκι ή Μπαμπινιώτης, μας δήλωσε τις προάλλες ασύστολα, ότι ο Ηγέτης - άκουσον άκουσον - παράγεται από το ρήμα «άγω»! (Αγέτης, Αγωγιάτης, Αγωγός, Ανάγωγος). Το ρήμα «ηγούμαι» του είναι άγνωστη λέξη, εξ ού και μέλλων Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κυρίου Κούλη.
Ο Μπουμπούκος-Αγέτης όμως, είχε πάρει προ πολλού το «άγω» του και είχε παράγει μια άλλη λέξη, τη λέξη «πράκτορας» στο χώρο της τέχνης. Από τους Ολυμπιακούς αγώνες ήδη θυμάμαι, είχε αρχίσει, επιλέγοντας με δικά του κριτήρια ως «καλλιτεχνικός πράκτορας» να στείλει τη μαγείρισσα-μαέστρο του να πάει να παίξει στην Κίνα το τίς οίδεν θεόπνευστο έργο της, αρπάζοντας ο γλωσσοφτιάχτης και ως «εισπράκτορας» την αμοιβή, πολλά λεφτά, και στέλνοντάς τα κατ ευθείαν έξω ως ελέχθη. Το θέμα ψιλοσυζητήθηκε και ψάξτε βρέστε! Έκτοτε, μόλις προκύψει μουσική εκδήλωση στο εξωτερικό - επιδοτούμενη και μάλιστα γερά - πρακτορεύει γιατί έτσι θέλει και στέλνει την κυρία Ευγενία του, κι αυτή με τις γνώσεις της εξ Αμερικής, (λες και με τη Γραμματική με το Συντακτικό και την Ορθογραφία γίνεσαι Συγγραφέας) τρέχει, ανεβαίνει στο πόντιουμ, στερεώνεται καλά (πόδια κλειστά ή ανοιχτά), τη βεργούλα ανά χείρας, και με μια κίνηση ανεξαρτήτως προς πάσαν κατεύθυνση μαγεύει με τις μουσικές της τους Ευρωπαίους, ως η καλύτερη της Ελλάδας και τους Έλληνες ως η καλύτερη της Ευρώπης!
Δε βαριέσαι, και τι έγινε! Ας πά΄να λέω. Μήπως θα πάψει ο Πράκτωρ της τέχνης Αγέτης Μπουμπούκος συνάδελφος των Τσόμσκι - Μπαμπινιώτη να είναι αυτός που είναι και να λειτουργεί μ αυτό τον τρόπο; Αν είναι δυνατόν! Εδώ είπαμε τον κάνανε και Αντιπρόεδρο σε μέλλουσα κυβέρνηση. Ή το ΔΑΠίτικο μπουμπούκι που δεν ήξερε που πάν΄τα τέσσερα θ αλλάξει. Χαζός είναι ν αλλάξει; Ίσα ίσα που θα μασάει κι ό,τι θες για να του μοιάσει στην ομιλία! Ένα μπουμπούκι Μπουμπούκος μοιάζει με όνειρο ζωής, κι αυτό το στόχο θέλει να τον φτάσει, κι ίσως μια μέρα σίγουρα και να τον ξεπεράσει!
ΔHMOΣ ΜΟΥΤΣΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ.
Στις 14 και 15 Μαιου 2016 το ΕΠΑΜ καλει σε Παλαικη κινητοποιηση. Ολοι στους δρομους και στις πλατειες. Εξι χρονια είναι πολλα. Η αυτοι, η Εμεις!
Ξεκιναμε σήμερα Αιόλου και Σταδίου στην Ομόνοια στις 6μμ Πορεία στο Σύνταγμα, ομιλία Καζακη και συζήτηση. Κατασκήνωση και διανυκτερευση στην πλατεία. Αν πράγματι το θέλουμε ειναι στο χερι μας να τους διωξουμε
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τζιφρας ανακαλύπτει, εκτός της Λέσβου, και τη νήσο Μυτιλήνη. Απευθύνεται δημοσίως προς τον λαό του Αιγαλέου. Μετατρέπει το Ιράν σε αραβική Περσία. Είναι απίστευτος ο άνθρωπος! Αυτός κι ο προπολεμικός Κονδύλης. Μόνο που ο Κονδύλης το δημοτικό είχε τελειώσει και δεν το έπαιζε και μορφωμένος. Εθελοντής είχε καταταγεί ο Κονδύλης, έχοντας γνώσεις δημοτικού και εξελίχθηκε σε στρατηγό και λόγω των πολέμων (Κρήτη, Μακεδονία, Βαλκανικοί, Α' Παγκόσμιος, Ουκρανία, Μικρασία) και για πολιτικούς λόγους, ως βενιζελικός επί κυριαρχίας των βενιζελικών. Ο Πάγκαλος ήταν της Σχολής Ευελπίδων. Τόσοι εκπαιδευτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ένα ιδιαίτερο στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τη γεωγραφία; Σας κάνει ρεζίλι και γελάει το πανελλήνιο με τον αμόρφωτο τυπάκο!
Τι συμβαίνει; Αν ένας απλός λαϊκός άνθρωπος πει καμιά απιθανότητα, αμέσως να χλευάσουν οι μορφωμένοι-ες του ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσουν τα γνωστά (και ιδεολογικά άκρως επικίνδυνα) περί ελλείμματος παιδείας και αμόρφωτου λαού κ.λπ. κ.λπ. Προς τι τόση σιωπή κάθε που πετάει και κάποιο μαργαριτάρι ο ηγετίσκος ο αδαής; Δεν είναι η Άντζελα Δημητρίου να βάλουμε τα γέλια και να κάνουμε επίδειξη γνώσεων, ε;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακλήθηκε ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη Βραζιλία
14/5/2016 9.00
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας του στη Βραζιλία, Αλμπέρτο Καστεγιάρ, μετά την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να παραπέμψει σε δίκη την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ. Ο Μαδούρο διευκρίνισε ότι ήδη συναντήθηκε με τον Καστεγιάρ στο Καράκας. «Διαβουλευόμαστε για αυτή την οδυνηρή σελίδα στην ιστορία της Βραζιλίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Vanguardia. Ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε τη διαδικασία παραπομπής της Ρουσέφ «βρόμικο κόλπο». Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε με 55 ψήφους υπέρ έναντι 22 κατά την Πέμπτη την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής της Ρουσέφ σε δίκη. Η Ντίλμα Ρουσέφ χαρακτήρισε τη διαδικασία της παραπομπής της «πραξικόπημα». Η Ρουσέφ απομακρύνθηκε από το αξίωμα εν όψει της δίκης της στη Γερουσία που μπορεί να διαρκέσει έως και 180 ημέρες κι ο Μισέλ Τέμερ ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτοκτηνοτρόφοι Μόριας Λεσβου: Οι μετανάστες μας δημιουργούν πρόβλημα. Τρώνε τα ζώα μας
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, 09:09
Ανάστατοι είναι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μόριας Λεσβου, οι οποίοι έχουν κτήματα και ζωντανά, κοντά στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του χωριού τους. Όπως καταγγέλλουν, κάποιοι κρατούμενοι μετανάστες – ευτυχώς λίγοι – βγαίνουν κυρίως τις νύχτες από τον φυλασσόμενο (;) χώρο του Κέντρου από την πίσω πλευρά και αφού εγκλωβίζουν ζώα σε παρακείμενα κτήματα, τα σφάζουν, τα ψήνουν και τα τρώνε. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σύμφωνα με τις καταγγελίες καθημερινά. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι η φύλαξή των μεταναστών είναι ανεπαρκής, αφού όποτε θέλουν βγαίνουν και όποτε θέλουν μπαίνουν μέσα στον υποτιθέμενο χώρο κράτησης τους. Εκτός αυτού προξενούν και φθορές στα γύρω κτήματα, αφού για να μπουν μέσα, σπάνε συρματοπλέγματα και άλλες κατασκευές, ενώ συχνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει για να σβήσει τις φωτιές, που ανάβουν για να ψήσουν τα θηράματα τους. Στο βίντεο, ο αγροτοκτηνοτρόφος Νίκος Τσίντρης, μας επιδεικνύει μέσα στο κτήμα του, τις ζημιές που του έχουν προξενήσει και τα ζωντανά του που έσφαξαν χθες, ενώ όπως τονίζει οργισμένος, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα πάρει αυτός και οι άλλοι αγρότες της περιοχής καραμπίνες, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινή: Γιατί διώκεται η πρώην πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες
Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αργεντινής υποστηρίζει τη Φερνάντες για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που εφάρμοσε, αλλά οι συντηρητικοί την απεχθάνονται για την οικονομική πολιτική που άσκησε, κυρίως για τις εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων
Μάϊος 14 2016 08:47
Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ παραπέμφθηκε χθες στη δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται ότι ευθύνεται για τις παρατυπίες στις πωλήσεις αμερικανικών δολαρίων στην αγορά παραγώγων από την κεντρική τράπεζα ενόσω βρισκόταν ακόμη στην εξουσία. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Κλαούντιο Μποναντίο άσκησε διώξεις σε βάρος της Φερνάντες, του πρώην υπουργού Οικονομικών της Άξελ Κίτσιλοφ και του πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Αλεχάντρο Βανόλι για «απιστία» η οποία «ζημίωσε τη δημόσια διοίκηση», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Στην απόφαση αυτή, η οποία δίνει το πράσινο φως στους εισαγγελείς να προσαγάγουν τη Φερνάντες σε δίκη, μπορεί να ασκηθεί έφεση. Δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρώην αρχηγού του κράτους. Η κατηγορία αφορά το ότι η κεντρική τράπεζα είχε καταλάβει ζημιογόνες θέσεις στην αγορά παραγώγων, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν από την ευρύτατα αναμενόμενη υποτίμηση του πέσο, του νομίσματος της Αργεντινής. Η Φερνάντες δε Κίρσνερ, επικεφαλής μιας σημαντικής πτέρυγας του κόμματος των περονιστών, παρέδωσε την εξουσία τον Δεκέμβριο, όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη θητεία της.
Ο αληταρας ακροδεξιος νεοφιλελε διάδοχός της Μαουρίτσιο Μάκρι κέρδισε την προεδρία υποσχόμενος την κατάργηση των ελέγχων στην αγορά συναλλάγματος, που έλεγε ότι στραγγαλίζουν την οικονομία. Ωστόσο μετά την άρση των περιορισμών, στα μέσα του Δεκεμβρίου, το πέσο έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30%, με την συναλλαγματική ισοτιμία του να διαμορφώνεται στο 14,1575:1 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Η Φερνάντες κατηγόρησε τον περασμένο μήνα την κυβέρνηση Μάκρι ότι επιδίδεται σε έναν πολιτικό διωγμό της, μετά την κατάθεσή της στο δικαστήριο στο πλαίσιο μιας υπόθεσης με επίδικο την αγορά δολαρίων από την κεντρική τράπεζα. Οι συναλλαγές αυτές ανέρχονταν σε έως και 17 δισεκατομμύρια δολάρια. «Είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι μια χρηματοοικονομική συναλλαγή αυτού του μεγέθους (...) θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς έγκριση από το ανώτατα κλιμάκια της εκτελεστικής εξουσίας», αναφέρεται στο κατηγορητήριο σε βάρος της πρώην προέδρου. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αργεντινής υποστηρίζει τη Φερνάντες για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που εφάρμοσε, αλλά οι συντηρητικοί την απεχθάνονται για την οικονομική πολιτική που άσκησε, κυρίως για τις εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων και για την επιβολή αυστηρών μέτρων ελέγχου στην οικονομική δραστηριότητα. Η άσκηση δίωξης σε βάρος της Φερνάντες ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ απομακρύνθηκε από την εξουσία μετά το σε βάρος της αποτέλεσμα στην ψηφοφορία στη Γερουσία, η οποία θα τη δικάσει διότι φέρεται να παραβίασε το νόμο για τα δημοσιονομικά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκληρά αντιλαικα μέτρα λιτοτας προαναγγέλλει η πραξικοπηματικη «υπηρεσιακή» κυβέρνηση της Βραζιλίας
Η ακροδεξιά, πραξικοπηματικη «υπηρεσιακή» κυβέρνηση της Βραζιλίας έκανε σαφές χθες πως θεωρεί ότι έχει επαρκή υποστήριξη στο Κογκρέσο για να προωθήσει τα σκληρά αντιλαικα μέτρα λιτοτητας που θεωρεί ότι απαιτούνται ώστε η οικονομία να επανέλθει η οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει το έργο της όταν ολοκληρωθεί η δίκη της προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ. Ο αληταρας κλεφτης πραξικοπηματιας «υπηρεσιακός» πρόεδρος Μισέλ Τέμερ ορκίστηκε την Πέμπτη, μετά την απομάκρυνση της Ρουσέφ από το ανώτατο αξίωμα της Βραζιλίας για έως και 180 ημέρες, καθώς εκκρεμεί η δίκη της στη Γερουσία για παραβίαση της νομοθεσίας όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Η Ρουσέφ συνέχισε την αντεπίθεσή της μετά την απόφαση της Γερουσίας και χθες είπε σε ξένους ανταποκριτές ότι ανατράπηκε από μια «παράνομη», «εξαιρετικά συντηρητική» κυβέρνηση, η οποία έχει επιπλέον πρόβλημα «αντιπροσωπευτικότητας», όπως επισήμανε αναφερόμενη στο γεγονός πως όλα τα μέλη της είναι λευκοί και άνδρες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985. Η πραξικοπηματικη κυβέρνηση Τέμερ ετοιμάζεται να προωθήσει «δύσκολα μέτρα» λιτοτητας δηθεν για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Δεν πρόκειται να κάνω θαύματα σε δύο χρόνια», προέβλεψε ο Τέμερ μιλώντας στο περιοδικό Época, έχοντας προφανώς προεξοφλήσει ότι η Ρουσέφ θα καταδικαστεί και θα απομακρυνθεί οριστικά από την προεδρία σε λίγους μήνες.
«Η προτεραιότητα είναι πλέον να τιθασεύουμε τις δημόσιες δαπάνες», δήλωσε ο νέος πραξικοπηματικος υπουργός Οικονομίας Ενρίκε Μεϊρέλες, πρώην πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας. Ο Μεϊρέλες εξήγγειλε μεταρρύθμιση του ελλειμματικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αυξήσεις των φόρων «εάν χρειαστεί», αλλαγές της νομοθεσίας για τα εργασιακά και άλλα. Ο πραξικοπηματιας υπουργός Σχεδιασμού Ρομέρου Ζούκα ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα καταργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως τα τέλη της χρονιάς. Το Κόμμα Εργατών της Ρουσέφ ετοιμάζεται να οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του Τέμερ, τον οποίο χαρακτηρίζει προδότη, και να εμποδίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του στο Κογκρέσο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wikileaks: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 22:33
Διπλωματικά τηλεγραφήματα από τα οποία προκύπτει ότι ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer είχε δώσει "ευαίσθητες" πληροφορίες σε αμερικανούς διπλωμάτες ενόψει των εκλογών του 2006, δημοσιοποίησε το Wikileaks, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τα τηλεγραφήματα που αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του Wikileaks και έχουν ως ημερομηνία την 11η Ιανουαρίου του 2006 και την 21 Ιουνίου 2006 με τη σήμανση "ευαίσθητα αλλά όχι διαβαθμισμένα" περιλαμβάνουν περιλήψεις συνομιλιών που είχε ο Temer, ομοσπονδιακός βουλευτής την περίοδο εκείνη, με αμερικανούς αξιωματούχους. Όπως ισχυρίζεται το Wikileaks σε ανάρτησή του στο twitter, ο Temer ενήργησε ως "πληροφοριοδότης της πρεσβείας για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 14:50
Ένας από τους σημαντικότερους διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή πηγή προσκείμενη στη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Τρίτης. "Ένας από τους βασικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, ο Μουστάφα Μπαντρεντίν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρής έκρηξης σε ένα από τα κεντρικά γραφεία του κινήματος της λιβανικής αντίστασης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού", δήλωσε η ίδια πηγή. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν "μετείχε στις περισσότερες επιχειρήσεις της ισλαμικής αντίστασης από το 1982" και ότι ήταν "μεγάλος ισλαμιστής ηγέτης", γράφει σήμερα η εφημερίδα Guardian, Σύμφωνα με την Χεζμπολάχ, ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η ακριβής τοποθεσία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί. Στο Κρεμλίνο, ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν περισσότερο τα δημοσιεύματα σε σχέση με τον θάνατο του κύριου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ. "Είδαμε τα δημοσιεύματα, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι. Η πληροφορία πρέπει να ελεγχθεί", τόνισε. Η Χεζμπολάχ, στρατιωτική και πολιτική σιιτική οργάνωση του Λιβάνου που συγκροτήθηκε τη δεκαετία του 1980, διαλυοντας τους αμερικανους και τους σιωναζι του κωλοισραηλ, πολεμά στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης κατά των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, καθυστερημενων σουνιτοφασιστών των αποικιοκρατων και άλλων συμμοριων των δυτικων αποικιοκρατων από το 2011. Η Χεζμπολάχ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τους αληταραδες σιωναζι του κωλοιΙσραήλ, τις ναζιστικες κυβερνησεις των ΗΠΑ, τους αληταραδες φασιστες της Βρετανίας και τα αλλα αληταραδικα αποικιοκρατικα δυτικα ευρωπαϊκά κράτη αλλά όχι από τη Ρωσία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρις κοινωνικες δομες μενουν οι Δημοι Θεσσαλονικης. Λουκετο τον Ιουνιο. Ληγει στις 30 Ιουνιου η λειτουργια δομων αντιμετωπισης της φτωχειας. Αφηνουν στον… αερα 118.000 απορους και στο δρομο 1.112 εργαζομενους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανοι ερχονται στα χανια για να τιμησουν τους ναζι του 41. Ζωντανευουν μνημες. Από το Κουστογερακο ξεκινουν αυριο οι εκδηλωσεις. Εκδηλωσεις στο Βερολινο και στη Βαυαρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο: Το κάλεσμα για να πούμε #ΑΡΚΕΤΑ στο Σύνταγμα στις 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα
https://www.youtube.com/watch?v=w3I91HQbNuY
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί που φυλάνε Θερμοπύλες...
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας ξεκίνησε τις εργασίες για μια νέα Φοιτητική Ετσία... κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Σεργίου Ο Προεδρος Άσαντ (God bless Assad!), οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολάχ, οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης, προστετεύουν και φρουρούν τους Ελληνορθόδοξους και τα ιστορικά μνημεία από τους "μετριοπαθείς" ισλαμοφασιστες τα γουρουνια της "πολιτισμένης" δύσης! Το επίσημο ελληνικό κράτος; Στο πλευρό των μετριοπαθων ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων για εκδυτικισμό της Συρίας, στο πλευρο του Ερντογάν... και φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναπαύσου εν Ειρήνη... Mustafa Badreddine! Οι λακέδες των ιμπεριαλιστών θα έχουν αυτό που τους αξίζει!
Η Χεζμπολάχ, κήδεψε τον Μάρτυρα Mustafa Badreddine... έπεσε για τη Συρία, την Παλαιστίνη,. τους Ελεύθερους όλου του κόσμου! Η "απάντηση" θα είναι χωρίς έλεος!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Εκδήλωση σήμερα για τη «Νάκμπα»
Η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών στην Αθήνα πραγματοποιεί πολιτιστική εκδήλωση σήμερα Σάββατο 14 Μάη στο θέατρο ελληνικών χορών «Δώρα Στράτου» (Σχολείου 8, Λόφος Φιλοπάππου). Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη φετινή επέτειο για τη Μέρα της «Νάκμπα», της καταστροφής δηλαδή που υπέστη ο Παλαιστινιακός λαός από την ισραηλινή επίθεση του 1948. Θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς κρητικούς και ποντιακούς χορούς και η είσοδος είναι ελεύθερη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
«Κόλαση» για χιλιάδες εργάτες
Τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί και απαγόρευση χρήσης τουαλέτας ...αλλιώς απόλυση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αληθινά κολαστήρια είναι για δεκάδες χιλιάδες εργάτες στις ΗΠΑ τα εργοτάξια στις αλυσίδες τεράστιων πτηνοτροφείων και μονάδων επεξεργασίας πτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς οι καπιταλιστές παραβιάζουν συστηματικά θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και κάθε έννοια στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Οπως καταγγέλλει έκθεση του αμερικανικού παραρτήματος της βρετανικής ΜΚΟ Oxfam America, κάθε χρόνο στα μονοπώλια επεξεργασίας πτηνοτροφικών προϊόντων, χιλιάδες εργάτες και εργάτριες υφίστανται σοβαρούς ακρωτηριασμούς και άλλα εργατικά ατυχήματα, σοβαρές ασθένειες ή επιπλοκές στην υγεία τους, καθώς στερούνται ακόμη και το δικαίωμα να κάνουν τη φυσική τους ανάγκη και να πάνε τουαλέτα όποτε το χρειάζονται, προκειμένου να μην διακόψουν ή καθυστερήσουν τη γραμμή παραγωγής! Αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να φορούν πάνες ενηλίκων για να μη δεχτούν την αυστηρή επίπληξη του επόπτη εργασίας ή ακόμη και μείωση του ωρομισθίου τους ή απόλυση. Αν και οι εκπρόσωποι αρκετών μονοπωλίων αρνήθηκαν τις παραπάνω κατηγορίες, εντούτοις ενώσεις και συνδικάτα εργατών στις βιομηχανίες επεξεργασίας πτηνοτροφικών προϊόντων στις ΗΠΑ καταγγέλλουν πως ακόμη και τραυματισμένοι συνάδελφοί τους αναγκάζονται να επιστρέψουν στη γραμμή παραγωγής, με αποτέλεσμα οι τραυματισμοί να εξελιχθούν σε μακρόχρονα προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστικά, η έρευνα της Oxfam America σε εργοστάσιο πουλερικών της Αλαμπάμα διαπίστωσε ότι το 72% των εργαζομένων είχε υποστεί τραυματισμό στη δουλειά, το 77% υπέφεραν από σωρευτικές διαταραχές στα χέρια και το 86% ανέφερε πόνο, πρήξιμο και ενίοτε πλήρη ακινησία του καρπού. Ο εφιάλτης εκτυλίσσεται καθημερινά σε πολλά μονοπώλια πτηνοτροφικών προϊόντων και στην έκθεση γίνεται αναφορά και στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες «Τάισον Φουντς», «Πίλγκριμς Πράιντ», «Σάντερσον Φαρμς» και «Περντού Φαρμς», που ελέγχουν το 60% του κλάδου στις ΗΠΑ, τροφοδοτώντας με προϊόντα πάνω από 30 εταιρείες και αποκομίζοντας κέρδη περίπου 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2014, μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κερδοφορίας επιχειρήσεων του κλάδου έφτανε το 4%, δίχως βεβαίως οι εργαζόμενοι να έχουν κανένα όφελος, ούτε στο μισθό ούτε καμία βελτίωση των άθλιων συνθηκών δουλειάς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική αστυνομία απομάκρυνε, το απόγευμα της Πέμπτης, διαδηλωτές από την πλατεία του δημαρχείου της Ρώμης, κάνοντας χρήση πυροσβεστικών αντλιών. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για το χρόνιο πρόβλημα των εξώσεων και τα ακριβά ενοίκια και προσπάθησαν να πλησιάσουν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το συνδικάτο μετάλλου της Γερμανίας (IG Metall), ένα δυνατό εργαλείο της ταξικής συνεργασίας, κατέληξε σε συμφωνία για τους μισθούς των 700.000 εργατών στη μεταλλουργία και τον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Αρχικά ζήτησαν 5% αυξήσεις, η αντιπρόταση της εργοδοσίας ήταν 2,1% για δύο χρόνια και τελικά συμφωνήθηκε συμβιβαστικά 2,8% έως τον Ιούλη και μετά τον Απρίλη του 2017 2%. Η συμφωνία αναμένεται να επεκταθεί και σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας 3,8 εκατ. εργαζόμενους σε μεγάλα μονοπώλια.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο ενέκρινε χτες τη συλλογική προσφυγή κατά 30 μεταλλευτικών εταιρειών χιλιάδων χρυσωρύχων εργατών και των οικογενειών τους, που έχουν προσβληθεί από πυριτίαση και διεκδικούν αποζημιώσεις. Μεταξύ των παραπάνω εταιρειών είναι μονοπώλια όπως οι εταιρείες «Harmony Gold», «Anglogold Ashanti», «Gold Fields Ltd» και «Anglo American».
ΝΑΣΒΙΛ.-- Νέο κρούσμα από την παρουσία και δράση αστυνομικών στα σχολεία προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ. Αστυνομικός στο Τενεσί των ΗΠΑ προσπάθησε χτες να εμποδίσει τις συλλήψεις εννιάχρονων μαθητών δημοτικού σχολείου στο Νάσβιλ, αλλά οι συνάδελφοι και οι προϊστάμενοί του αρνήθηκαν, επιμένοντας πως έπρεπε να βάλουν χειροπέδες σε τουλάχιστον δύο παιδιά και να τα οδηγήσουν σε αναμορφωτήριο μέχρι το τέλος του σχολικού ωραρίου για «συμμόρφωση».
ΜΑΪΑΜΙ.-- Ξανατέθηκε χτες το πρωί σε διαδικτυακή δημοπρασία το όπλο του 32χρονου ισπανόφωνου Αμερικανού «εθελοντή» φύλακα Τζορτζ Ζίμερμαν, που το 2012 δολοφόνησε εν ψυχρώ 17χρονο άοπλο Αφροαμερικανό επειδή του φάνηκε «ύποπτος» σε γειτονιά της Φλόριντα. Το όπλο του, τύπου Κελ-Τec PF-9, υποτίθεται πως πωλήθηκε έναντι 25.000.000 δολαρίων, ωστόσο η πληροφορία που ανήρτησε η ιστοσελίδα δημοπρασιών «GunBroker.com», δεν στάθηκε εφικτό να διασταυρωθεί από άλλη πλευρά.
ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ.-- Τουλάχιστον 334.000 λίτρα πετρελαίου χύθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού, σε απόσταση 145 χλμ. από τις ακτές της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, πιθανώς από διαρροή υποθαλάσσιου αγωγού της πετρελαϊκής εταιρείας Shell. Η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή διαπιστώθηκε από ελικόπτερα του στρατού λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για την πηγή προέλευσή της, καθώς στην περιοχή δεν γίνονταν γεωτρήσεις.
ΜΑΔΡΙΤΗ.- Την απομάκρυνση 9.000 κατοίκων από τις εστίες τους διέταξαν χτες οι ισπανικές αρχές, καθώς μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε χωματερή εξαπλωνόταν ραγδαία, στην πόλη Σεσένα, 30 χλμ. περίπου από τη Μαδρίτη. Η φωτιά άρχισε τα ξημερώματα και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για εμπρησμό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η «δημιουργική» αριθμητική της ΚΟΜ.ΕΠ. και η λαθροχειρία των συμπερασμάτων της
Σχόλιο της Εργατικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αλχημείες και λαθροχειρία σε βάρος των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, από την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», θεωρητικό όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ (στο τεύχος 2/2016) προκειμένου να «αποδειχτεί» δήθεν πτώση των «Παρεμβάσεων» στα συνδικάτα… Ο λόγος για το άρθρο με τίτλο «Στοιχεία για το συσχετισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα» που υπογράφεται από τοΤμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά.
Με «πειραγμένους» πίνακες για τους συσχετισμούς και τα εκλογικά αποτελέσματα στα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ προσπαθούν να βγάλουν …συμπεράσματα. Η πραγματικότητα όμως δεν συμφωνεί: οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» Δημόσιου τομέα στο τελευταίο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ διπλασίασαν τις έδρες τους. Ωστόσο, στο άρθρο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά που δημοσιεύεται στην ΚΟΜ.ΕΠ., οι ψηφίσαντες αντιπρόσωποι στο προηγούμενο-34ο συνέδριο -«αυξάνονται» λάθρα κατά 46, που μαζί με μικρότερα ψηφοδέλτια, άκυρα και λευκά, αποδίδονται στις Παρεμβάσεις και «μαγικά» υπερδιπλασιάζουν τις ψήφους τους! Έτσι, η … απλοχεριά των «θεωρητικών» του ΚΚΕ για το 34ο συνέδριο καταλήγει να εμφανίζει αντί για άνοδο για τις Παρεμβάσεις από 43 στους 68 ψήφους, να καταγράφει πτώση κατά 28 ψήφους, από 96 στους 68 στο 35ο συνέδριο. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία της ΚΟΜ.ΕΠ., το άθροισμα των παρατάξεων είναι 105,4%...
Βεβαίως, Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί κανείς να τα βρει, μεταξύ άλλων και στο Ριζοσπάστη,στις ανακοινώσεις μετά τη διεξαγωγή των συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ. Ούτε τους δικούς τους πίνακες δεν συμβουλεύτηκαν; Λάθος στις αριθμητικές πράξεις; Απροσεξία; Όχι! Ο στόχος είναι σαφής: με τα «πειραγμένα» στοιχεία, τοΤμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά βγάζει τα συμπεράσματα που το βολεύουν, ότι δηλαδή οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» -όπως σημειώνει το άρθρο της ΚΟΜ.ΕΠ. -«Στο χώρο του κρατικού τομέα, όπου έχουν πιο συγκροτημένη παρουσία, παρουσίασαν μείωση των δυνάμεων τους (από 11,40 σε 9,82%), πιεζόμενοι από την ανοδική τάση της συνδικαλιστικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία». Αυτά επιχειρεί να υποστηρίξει η αλχημεία με τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ένα μάλιστα… θεωρητικό άρθρο και περιοδικό! Το ψέμα όμως έχει πάντα κοντά ποδάρια…
Ενοχλείται μάλλον πολύ το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά από τηνπαρουσία και την εκλογική άνοδο του ρεύματος των «Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων» και του ταξικού συνδικαλισμού που εκφράζει. Αυτό εξάλλου φαίνεται συνολικά από όλο το κείμενο-άρθρο της ΚΟΜ.ΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι παρατάξεις που αναφέρονται στο κείμενο, από το χώρο του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) έως και το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ, ΕΜΕΙΣ, Αυτόνομη Παρέμβαση), αλλά και τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ) ή άλλες παρατάξεις, όπως η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή, η Συμφωνία Εργαζομένων, το Δίκτυο Εργαζομένων (ΔΗΜΑΡ) κ.ά. αναφέρονται με τον πλήρη τίτλο τους. Μόνο οι «Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις» αναφέρονται ως «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», «Οπορτουνιστές», «Αριστ.» (μάλλον εννοεί «Αριστεριστές») και… «ΣΥΡΙΖΑ-ΝΑΡ»!
Είναι γνωστό βέβαια ότι στις «Παρεμβάσεις» συμμετέχουν οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, αλλά και του Μ-Λ ΚΚΕ και πολλών άλλων πολιτικών οργανώσεων και κινήσεων, και κυρίως ένα μαχόμενο δυναμικό ανένταχτων εργαζόμενων και αγωνιστών της Αριστεράς και όλοι μαζί δίνουν σε αυτό το ταξικό ρεύμα χαρακτήρα μαχητικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό, ανεξάρτητο από κράτος, την εργοδοσία, και την αστική πολιτική, αλλά και τον εργοδοτικό-κυβερνητικό και ελεγχόμενο κομματικό συνδικαλισμό. Με πολλές ακόμα αδυναμίες και προβλήματα, με επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά κυρίως με επίπονη και επίμονη δουλειά και παρέμβαση, με οδηγό τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του κινήματός τους, με ανιδιοτέλεια και προσφορά στους ταξικούς αγώνες. Το μένος δεν είναι οδηγός για την αλήθεια και η «δημιουργική αριθμητική» βγάζει λάθος συμπεράσματα και λαθεμένη πολιτική γραμμή. Μόνο η αλήθεια παραμένει επαναστατική…
13/5/2016

6 σχόλια:

e-h είπε...



HUMANITY AGAINST THE COUP IN BRAZIL
The undersigned, intellectuals, artists, writers and researchers from all over the world denounce the coup underway in Brazil and stand in solidarity with President Dilma Rousseff who was elected by 54 million Brazilians only one year and a half ago.
This is not a traditional “political trial”, as the Globo Group is attempting to present it. Michel Temer, the visible face of the coup, has already expressed his intentions to bring the private banking sector into the public sphere and to focus in particular on a social policy of austerity for the poorest 5% of the country, which would mean to exclude the 36 million people from the Bolsa Familia. In addition Temer intends to move toward agreements with the United States and the European Union "with or without the Mercosur". In short his perspective is a Government for the elite of his country distanced from the majority and to wipe out forever the experience that the country had under the government of the Workers Party.

Temer envisions himself to be the “new Macri” of Brasil, using the new government of Argentina as his model and advancing toward the dismantling of the state rarely seen in Argentina. It is not surprising then that the Foreign Ministry of that neighboring country has shamelessly supported the coup in Brazil under the guise of supporting its institutions. For everything that the coup makers have expressed and with their links to big business we consider the coup of the President de facto Michael Temer illegitimate and illegal. He has long ago proven that he is a corrupt politician who takes his orders from the darkest parts of the predatory oligarchy of that country.

We are appealing to UNASUR to apply the established Protocol stating a Commitment to Democracy adopted by all the countries of the organization that could put the brakes on the breakdown of the democratic thread in Brazil. We also demand that the presidents and governments of the world do not recognize Temer and to demand the return of the legitimately elected President Dilma Rousseff. They should also end the political crisis by calling for an immediate presidential election – made by the President herself – so that the Brazilian people can once again express themselves by democratic means and not by an imposed coup d’état by a questionable and corrupt Congress.
Nao vai ter golpe!

To add to the statement send your name to: contraogolpenobrasil@gmail.com

Executive Secretariat REDH

Carmen Bohórquez (REDH General Coordinator)
Marilia Guimaraes (REDH Brazil)
Atilio Borón (REDH Argentina)
Juan Manuel Karg (REDH Argentina)
Omar González (REDH Cuba)
Ariana López (REDH Cuba)
Nayar López Castellanos (REDH México)
Alicia Jrapko (REDH USA)
Hugo Moldiz (REDH Bolivia)
Katu Arkonada (REDH Basque Country/Bolivia)
Ángel Guerra (REDH Cuba/México)
Fredy Ñañez (REDH Venezuela)
Roger Landa (REDH (REDH Venezuela)
David Comssiong (REDH Barbados)
Luciano Vasapollo (REDH Italy)

Cuba-Network in Defense of Humanity

e-h είπε...


H ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ενάντια στο πραξικόπημα στη Βραζιλία
Οι υπογράφοντες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερευνητές από όλο τον κόσμο καταγγελουμε το πραξικόπημα που είναι σε εξέλιξη στη Βραζιλία και θελουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι με την Πρόεδρο Dilma Rousseff, που εκλέχθηκε από 54 εκατομμύρια Βραζιλιάνους μόνο ενάμιση χρόνο πριν.
Αυτή δεν είναι μια παραδοσιακή «πολιτική δίκη», όπως ο Όμιλος Globo προσπαθεί να την παρουσιάσει. Ο Michel Temer, η ορατή όψη του πραξικοπήματος, έχει ήδη εκφράσει τις προθέσεις του για να φέρει τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα στη δημόσια σφαίρα και να εστιάσει ιδιαίτερα σε μια πολιτική της λιτότητας της κοινωνιας για το φτωχότερο 5% της χώρας, η οποία θα σήμαινε τον αποκλεισμό για 36 εκατομμύρια ανθρωπους από το Bolsa Familia. Εκτός αυτου ο Temer προτίθεται να κινηθεί προς συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση », με ή χωρίς τη Mercosur». Με λίγα λόγια προοπτική του είναι μια κυβέρνηση για την ελίτ της χώρας και αποστασιοποιήθηκε από την πλειοψηφία για να εξαλείψει για πάντα την εμπειρία που η χώρα είχε υπό την κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος.
Ο Temer οραματίζεται τον εαυτό του να είναι ο «νέος Macri» της Βραζιλίας, χρησιμοποιώντας τη νέα κυβέρνηση της Αργεντινής, σαν το μοντέλο του και προχωρεί προς τη διάλυση του κοινωνικου κράτους οπως στην Αργεντινή. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έχει υποστηρίξει αναίσχυντα το πραξικόπημα στη Βραζιλία υπό το πρόσχημα της υποστήριξης των θεσμών. Για όλα αυτά οι ιθύνοντες του πραξικοπηματος έχουν εκφράσει τη σχέση τους με τις μεγάλες επιχειρήσεις που θεωρούν ότι το πραξικόπημα του Προέδρου de facto Michael Temer όχι παράνομη. Έχει εδώ και καιρό αποδείξει ότι είναι ενας διεφθαρμένος πολιτικός που λαμβάνει εντολές του από τα σκοτεινότερα μέρη της επιθετικής ολιγαρχίας της χώρας.
Απευθύνουμε έκκληση σε UNASUR να εφαρμόσει το καθιερωμένο πρωτόκολλο που αναφέρει μια δέσμευση για τη δημοκρατία που εγκρίθηκε από όλες τις χώρες της οργάνωσης που θα μπορούσε να βάλει φρένο στην κατάρρευση του δημοκρατικού νήματος στη Βραζιλία. Ζητούμε επίσης οι πρόεδροι και οι κυβερνήσεις του κόσμου να μην αναγνωρίζουν τον Temer και να απαιτήσουν την επιστροφή της νόμιμα εκλεγμένης Προέδρου Dilma Rousseff. Θα πρέπει επίσης να τερματίσουν την πολιτική κρίση, καλώντας για άμεσες προεδρικές εκλογές – όπως διατύπωσε η ιδια η Πρόεδρος - έτσι ώστε οι άνθρωποι της Βραζιλίας να μπορουν να εκφραστουν για άλλη μια φορά τον εαυτό τους με δημοκρατικά μέσα και όχι να τους επιβάλλεται πραξικόπημα από ενα αμφισβητήσιμο και διεφθαρμένο Κογκρέσο.




δεν θα έχουν πλήγμα!

Για να προστεθητε στη δήλωση στείλετε το όνομά σας για το:contraogolpenobrasil@gmail.com

Εκτελεστική Γραμματεία REDH

Carmen Bohórquez (REDH Γενικός Συντονιστής)
Μαρίλια Γκιμαράες (REDH Βραζιλία)
Atilio βόριο (REDH Αργεντινή)
Juan Manuel Karg (REDH Αργεντινή)
Omar González (REDH Κούβα)
Ariana López (REDH Κούβα)
Nayar López Castellanos (REDH México)
Alicia Jrapko (REDH ΗΠΑ)
Hugo Moldiz (REDH Βολιβία)
Katu Arkonada (REDH Χώρα των Βάσκων / Βολιβία)
Ángel Guerra (REDH Κούβα / México)
Fredy Ñañez (REDH Βενεζουέλα)
Ρότζερ Landa (REDH (REDH Βενεζουέλα)
David Comssiong (REDH Μπαρμπάντος)
Luciano Vasapollo (REDH Ιταλία)

Κούβα-Δίκτυο για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας

e-h είπε...



Co-op Bank closures of CSC bank account raised at UN, UK and Irish Parliaments
Following a huge campaign by CSC members and affiliates Niall Booker, the Co-operative Bank’s Chief Executive confirmed in writing that the closure of CSC’s bank accounts was due to ‘risk’ arising from sanctions imposed by the US government.
This week Cuba raised the continuing extraterritorial application of the US blockade against the island at the United Nations, citing the example of CSC’s bank closure due to pressures from the unilateral economic, commercial and financial blockade. The issue has also been raised at Westminster and Oireachtas (Irish Parliament) and also featured on the front page of the Granma daily newspaper in Cuba on 10 May.
Also this week, former Government MinisterBrian Wilson attacked the Co-operative Bankfor undermining the Foreign Secretary Philip Hammond and ‘serious damage’ caused to UK business interests.


Co-op Bank κλείσιμο της CSC τραπεζικό λογαριασμό που τέθηκαν απο των Ηνωμένων Εθνών, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιρλανδίας Κοινοβουλίου

Μετά από μια τεράστια εκστρατεία από τα μέλη της CSC και τις θυγατρικές Niall Booker, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας επιβεβαίωσε γραπτώς ότι το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών της CSC οφειλόταν σε «κίνδυνο» που προκύπτουν από τις κυρώσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Αυτή την εβδομάδα η Κούβα έθεσε τη συνεχιζόμενη εξωεδαφική εφαρμογή του εμπάργκο των ΗΠΑ ενάντια στο νησί στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέροντας το παράδειγμα του κλεισίματος τράπεζας CSC, λόγω πιέσεων από το μονομερή οικονομικό, εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό. Το θέμα έχει επίσης τεθεί στο Westminster και Oireachtas (Ιρλανδικό Κοινοβουλιο) και τεθηκε επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Granma στην Κούβα στις 10 Μαΐου.
Επίσης αυτή την εβδομάδα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Brian Wilson επιτέθηκε στην Συνεταιριστική Τράπεζα για την υπονόμευση της στον Υπουργό Εξωτερικών Philip Hammond και τη «σοβαρή ζημία» που προκαλείται σε επιχειρηματικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

e-h είπε...

Philip Hammond visits Cuba
The UK Foreign Minister made a historic visit to Cuba in April, the first British secretary of state to visit Cuba in more than 40 years.
Cuba Solidarity Campaign Director Rob Miller welcomed the visit. "Britain has maintained diplomatic relations with Cuba from before the revolution, however it has allowed its trade relations with the island to decline to what are quite frankly pathetic levels.
"We hope that Mr Hammond's visit will see the beginning of a reversal of this trend. However until the British Government makes real efforts to protect British businesses and organisations, that want to trade with Cuba, from the ongoing effects of the US Blockade this is unlikely to happen.”


Ο Philip Hammond επισκέπτεται την Κούβα

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μια ιστορική επίσκεψη στην Κούβα, τον Απρίλιο, ο πρώτος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών που εχει επισκεφθεί την Κούβα σε περισσότερα από 40 χρόνια.
Η Εκστρατείας Αλληλεγγύης της Κουβας Διευθυντής Rob Μίλερ χαιρέτισε την επίσκεψη. «Η Βρετανία διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα πριν από την επανάσταση, όμως επέτρεψε τις εμπορικές σχέσεις της με το νησί να μειωθεί σε ειλικρινά αξιολύπητη επίπεδα.
«Ελπίζουμε ότι με την επίσκεψη του κ Hammond θα δούμε την αρχή μιας αντιστροφής αυτής της τάσης. Ωστόσο, μέχρι η βρετανική κυβέρνηση να κάνει πραγματικές προσπάθειες για την προστασία των βρετανικών επιχειρήσεων και οργανισμών, που θέλουν να το εμπόριο με την Κούβα, από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις των ΗΠΑ αποκλεισμό αυτό είναι απίθανο να συμβεί. "

e-h είπε...


28 Young Trade Unionists visit Cuba on the May Day Brigade
28 Young Trade Unionists from across the British trade union movement visited Cuba to take part in the May Day celebrations in Havana and to offer their solidarity to the Cuban people on the 2016 Young Trade Unionists May Day Brigade, organised by CSC.
Delegates from Unite, UNISON, GMB, CWU, RMT and USDAW – representing several million of workers in Britain and Ireland - joined trade unionists and political activists from around the world in a programme of solidarity work, political, educational and cultural visits. The UK delegation was the largest on the international camp – a testament to international solidarity with Cuba within the British trade union movement.


28 νέοι συνδικαλιστες εχουν επισκεφθεί την Κούβα με την Πρωτομαγιάτικη Μπριγαδα (Ταξιαρχίας)

28 νέοι συνδικαλιστες από όλη το Βρετανικό συνδικαλιστικό κίνημα επισκέφθηκαν την Κούβα για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην Αβάνα και να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους προς τον κουβανικό λαό απο τους νέους συνδικαλιστες 2016 Μαΐου Ημέρα Ταξιαρχία, που διοργανώθηκε από CSC.
Αντιπρόσωποι από Unite, UNISON, GMB, CWU, RMT και USDAW - που αντιπροσωπεύουν πολλά εκατομμύρια εργαζομένων στη Βρετανία και την Ιρλανδία - εντάχθηκαν με τους συνδικαλιστές και πολιτικούς ακτιβιστές από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα εργασίας και αλληλεγγύης, των πολιτικών, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών επισκέψεων. Η αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η μεγαλύτερη στο διεθνες στρατόπεδο - μια απόδειξη για τη διεθνή αλληλεγγύη με την Κούβα στο πλαίσιο του Βρετανικού συνδικαλιστικου κινηματος.

e-h είπε...


A great day & a big announcement at the Demo for Democracy
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
MAY 13, 2016 — Last Saturday, Make Votes Matter marked the one-year anniversary of the most disproportionate election in British history by holding our second major protest to call for Proportional Representation. It was accompanied by a really big announcement - read about how the day went, and what this means for the movement for real democracy in the UK:http://www.makevotesmatter.org.uk/news/demo4democracy

We are already planning our next big campaigns, you can get involved

Next year we will be demonstrating again on Make Votes Matter day, sign up to say you'll join us

Thanks for all of your support,

Owen


Μια μεγάλη μέρα και μια μεγάλη ανακοίνωση στο Demo για τη Δημοκρατία
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
13η του Μάη 2016 - Το περασμένο Σάββατο, Κάνε τους Ψήφους Θεμα σηματοδότησε την επέτειο ενός έτους από τις πιο δυσανάλογες εκλογές στην ιστορία της Βρετανίας, κρατώντας τη δεύτερη μεγάλη διαμαρτυρία μας για να καλέσουμε για την αναλογική εκπροσώπηση. Συνοδευόταν από μια πραγματικά μεγάλη ανακοίνωση - διαβάστε για το πώς πήγε η ημέρα, και τι σημαίνει αυτό για το κίνημα για την πραγματική δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο: http: //www.makevotesmatter.org.uk/news/demo4democracy

Ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη μεγάλη εκστρατεία μας, μπορείτε να συμμετάσχετε

Το επόμενο έτος θα πρέπει να αποδεικνύουμε και πάλι για να κερδίσουμε τους Κανε τους Ψήφους Θεμα ημέρα, εγγραφείτε για να πούμε ότι θα ενωθειτε μαζί μας

Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας,

Owen