Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Παρασκευη 6 Μαιου 2016


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 6 και 7 Μαΐου
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την 48ωρη απεργία που προκήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 6 και 7 Μαΐου 2016 και μαζί με τους φορείς της καλεί τα μέλη της στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, διεκδικούν:
• Καμία μείωση στις αναπηρικές συντάξεις και στους χρόνους ασφάλισης των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους. Να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν υποστεί οι γονείς/αδέλφια/ κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με αναπηρία, τους οποίους έχουν στην φροντίδα τους. • Να σταματήσουν οι περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις • Να μη μειωθεί/ περικοπεί το ΕΚΑΣ. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος να μην λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως επιδόματα που χορηγούνται για τις ανάγκες της αναπηρίας • Να μην τεθούν οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων • Να διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταθέσει τις προτάσεις της, καθώς και τροπολογία στη Βουλή για το θέμα του Ασφαλιστικού και έχει ζητήσει από τους βουλευτές να μη συμπράξουν στην κατακρεούργηση των αναπηρικών συντάξεων, να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και υποσχέσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι», είπε ο θλιβερός ηγετίσκος, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά και τον κυνισμό του και την αμορφωσιά του. Κάνει πως ξεχνάει ο αμοραλιστής Τσίπρας ότι πάνω σ’ αυτό τον κόσμο, που τώρα τον αποκαλεί «αριστεροχώρι», στηρίχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και κατόπιν κυβέρνηση. Απευθυνόμενος πάντα σε ευρύτερο λαϊκό κόσμο, που ήλπισε πως πράγματι θα ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Ο ιστορικά και θεωρητικά αμόρφωτος αυτός αριβίστας δεν ξέρει πως τα κόμματα της Αριστεράς συγκροτούνταν και συγκροτούνται από αριστερό κόσμο (από το «αριστεροχώρι») και πάντα επιδίωκαν να απευθύνονται σε ευρύτερα ακροατήρια. Το ζήτημα ήταν και είναι για ποια ακροατήρια μιλάμε. Αν μιλάμε για τις λαϊκές κυριαρχούμενες εργαζόμενες τάξεις, προς τις οποίες είναι προσανατολισμένο το «αριστεροχώρι», ή για εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που ωφελούνται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη μνημονιακή τους εξαθλίωση. Αυτά τα δεύτερα, πράγματι, δεν τα προσεγγίζεις με πολιτικές που προέρχονται από το «αριστεροχώρι».
Σχολιο.- αριστεροχωρι?ο τυχοδιωκτης!ο προδοτης!ποσο θυμο ακομη θα μαζεψουμε?α ιντεεεεε Σχολιο.- Εκτός από την κυνική υποτίμηση των ανθρώπων και των αξιών της Αριστεράς η συγκεκριμένη λέξη (και η σκέψη που πλαισιώνει) κρύβει και μια βαθιά αίσθηση ενός κομπλεξικού "αρχοντοχωριατισμού". Να σημειώσω ότι κατάγομαι από και μένω σε χωριό. Άρα, ως αριστερή είμαι κάτοικος Αριστεροχωρίου. (Προς τιμήν μου, θεωρώ.) Καλημέρες! Σχολιο.- Αυτός είναι για τις μεγαλουπόλεις. Όπως αυτές στις οποίες κατοικούν οι Γιωργάκηδες Παπανδρέου και οι Κουβέληδες, μετά την πλήρη πολιτική τους απαξίωση. Με το 45% του πρώτου και το 6% του δεύτερου να εξανεμίζεται. Α, ρε Τσίπρα! Νά ΄ξερες τι σε περιμένει και πόσο αμείλικτη θα είναι η κρίση της Ιστορίας για τον κυνισμό και την αμορφωσιά και τον αριβισμό σου!... Και πάνω απ' όλα για την περιφρόνηση των αξιών που πάνω τους πάτησες για να γίνεις ηγετίσκος...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα τσακίδια!
Τέλειωσε η φάση που απλώς δεν σας άφηναν να παράγετε έργο. Τώρα καταστρέφετε και εσείς. Εξίσου καλά με τους προηγούμενους. Καταστρέφετε το σύστημα της δημόσιας υγείας. Με λιγότερους γιατρούς, εξοπλισμό, κλίνες, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν θα έχουν χειρότερη υγεία. Και αρκετοί θα πεθάνουν. Εξαιτίας σας. Διαλύετε την παιδεία. Σας απαγόρευσαν τους διορισμούς και εσείς απλώς μειώνετε τα μαθήματα στα σχολεία. Ετοιμάζεστε να κλείσετε πανεπιστημιακά τμήματα....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ- ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ 2010-2014 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΤΟ 2016..................ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.............ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.......................ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ .......ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ......ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ......ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.......ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ..........ΒΓΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.........ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ........................
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν φταις εσύ ρε Τσίπρα το αριστεροχώρι φταίει που σου δώσε στέγη και μέσο για ν’αναρριχηθείς σαν το ερπετό στην εξουσία. Η απαξίωση της Αριστεράς μετά τη φράση «αριστεροχώρι» από τον μέγα ηγέτη Αλέξη, δείχνει ακριβώς πόση σχέση είχαν αυτοί οι άνθρωποι με την αριστερά. Πάτημα σε όσους χλευάζουν χρόνια τον χώρο της αριστεράς. Από τις πιο ύπουλες κι ανήθικες κυβερνήσεις, η επιτομή της δημαγωγίας. Γι’αυτό και σε όλη αυτή την ύπουλη στάση το ότι επιλέγεται το Σαββατοκύριακο , για να ψηφιστούν νομοσχέδια λαιμοτόμοι είναι απόλυτα συνεπές. Υπάρχουν καλέσματα για τις επόμενες μέρες, ας μας λείψουν τα “μα, μου”.
Γιατί : Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα. Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα. Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία. (Κ.Βάρναλης)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρίσιμες οι μέρες και καμιά επανάπαυση και καμιά μιζέρια δεν έχει την παραμικρή θέση στον κόσμο του αγώνα. Απεργάζονται την κατεδάφιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος,ως πιστοί υπάλληλοι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Να μην τους το επιτρέψουμε! Πανεργατικός-παλλαϊκός συναγερμός Αντίστασης και Αγώνα! Για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας! Το χρωστάμε σ' αυτούς που μάτωσαν για τις εργατικές-λαϊκές κατακτήσεις, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το απαιτεί το μέλλον των παιδιών μας Δεν θα περάσουν!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ιστορικοί -και όχι κατ’ ανάγκη οι αριστεροί- που αναφέρονται στον Γεώργιο Παπανδρέου, ως ηγέτη του Ανένδοτου Αγώνα και της σύγκρουσής του με τον βασιλιά τον τιμούν και όχι ως τον πρωθυπουργό των Δεκεμβριανών. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή της μεταδικτατορικής αστικοδημοκρατικής ομαλότητας αναφέρονται θετικά και όχι στον ηγέτη της ΕΡΕ. Και εμφανίζονται και οι δύο σαν να διόρθωσαν τη μαύρη εικόνα του παρελθόντος τους. Απεναντίας, ο Τσιριμώκος έμεινε στην Ιστορία ως ο αποστάτης, βασιλικός πρωθυπουργός του 1965, έχοντας αμαυρώσει το εαμικό και δημοκρατικό παρελθόν του. Πόσο θα βαραίνουν οι αγώνες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το ΚΚΕ εσ. ή τον ΣΥΝ, όταν θα τους συνοδεύει για πάντα το στίγμα της αποδόμησης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, το τσαλαπάτημα δημοκρατικών θεσμών και η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και του δημόσιου πλούτου σε ξένα συμφέροντα; Σαν να διαβάζω σελίδες από βιβλίο Ιστορίας μετά από λίγες δεκαετίες…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγήκαμε με βάση μια συμφωνία που είχε συναφθεί με τους δανειστές. Αυτή η συμφωνία υλοποιείται και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα". Σωστός ο Μάκης Μπαλαούρας. Συνοχή στην υλοποίηση του μνημονίου. Όχι σαν τότε που βγήκανε για να τα σκίσουν τα μνημόνια, αλλά μετανιώσανε, και βγήκαν κάτι κολλημένοι με τις προεκλογικές διακηρύξεις και χάλασαν τη συνοχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΘΕΣΗ
Η υπόθεση της αστυνομικής αναφοράς σε "σεσημασμένα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"¨κάθε άλλο παρά δευτερεύον ζήτημα αποτελεί. Πρόκειται για απροκάλυπτη ομολογία από την ΕΛ.ΑΣ. πως έχει φακελώσει αγωνιστές-στριες και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό. Πρόκειται για απροκάλυπτη παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς και για αστυνομικό έλεγχο της δραστηριότητας προσώπων και πολιτικών συλλογικοτήτων. Άμεσο καθήκον κάθε αριστερού κόμματος, οργάνωσης και μετώπου είναι η απαίτηση διερεύνησης αυτής της υπόθεσης και η δημοσιοποίηση των ονομάτων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει το φακέλωμα, όπως και η ποινική τους δίωξη. Άμεσα πρέπει να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα αυτό. Δεν δικαιολογείται η οποιαδήποτε ολιγωρία, όταν πρόκειται για τα κατακτημένα με αγώνες δεκαετιών και πληρωμένα με ποταμούς αίματος, δημοκρατικά μας δικαιώματα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αριστεροχώρι λοιπόν η αριστερά που σε ανέδειξε. Αριστεροχώρι οι απόγονοι των καπνεργατών του 36 των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Αριστεροχώρι οι απόγονοι των βασανισμένων της Μακρονήσου, των πονεμένων της Ικαρίας και του Αη Στράτη Αριστεροχώρι οι απόγονοι του Γληνού, του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Μπελογιάννη και του Μανδηλαρά. Ολοι αυτοί που τόσο γενναιόδωρα πρόσφεραν ακόμα και τη ζωή τους για την Αριστερά που μαζί είχαν πλάσει με δάκρυ, αίμα και φύτρες από αγώνες... Αντε χάσου Αλεξάκι...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ «ΜΑΖΕΨΕ»
Σάλος με υπαρχηγό του ισραηλινού στρατού -Συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί
05|05|2016 23:48
Ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, σοκ προκάλεσε η δήλωση υπαρχηγού του στρατού στην οποία παραλλήλισε τις ενέργειες που γίνονται στο Ισραήλ με αυτές των Ναζί. «Είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια περιστατικά σαν αυτά που συνέβησαν τότε στην Ευρώπη, να συμβαίνουν και εδώ» είπε ο υποστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Γιαΐρ Γκολάν, μιλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος και συμπλήρωσε: «επειδή αν κάτι είναι που σε φοβίζει, είναι να βλέπεις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Ευρώπη, 70, 80 και 90 χρόνια πριν να γίνονται εδώ το 2016», είπε ο υποστράτηγος Γιαΐρ Γκολάν. «Το ολοκαύτωμα κατά την άποψή μου, πρέπει να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη αναζήτηση ψυχής, όσο αφορά στη φύση του ανθρώπου, για την ευθύνη της ηγεσίας, και την ποιότητα της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό, από το να αλλάξουμε τον ξένο» είπε ο ανώτατος αξιωματικός σύμφωνα με τη Jerusalem Post. «Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τον να εκτρέφουμε το φόβο και την απειλή. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να συμπεριφερόμαστε σαν κτήνη, να διαβρωνόμαστε ηθικά και να γινόμαστε ψευδευλαβείς». Οι δηλώσεις του Γκόλαν φαίνεται πως αφορούσαν το τραγικό περιστατικό που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες. Ο λοχίας του ισραηλινού στρατού Έλορ Αζάρια, κατηγορήθηκε με ανθρωποκτονία, καθώς σε βίντεο να πλησιάζει και να πυροβολεί στο κεφάλι, εξ επαφής, έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που πριν λίγο φέρεται να είχε επιτεθεί εναντίον στρατιωτών. «Μπορεί στην πλειονότητά μας να πιστεύουμε στο δίκαιον του σκοπού μας, αυτό όμως δε σημαίνει πως ότι κάνουμε είναι δίκαιο», τόνισε. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του ο Γκόλαν βγήκε και υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία. «Η σύγκριση είναι παράλογη και στερείται βάσεων. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι ένα ηθικό σώμα, που διατηρεί "καθαρά χέρια" και σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ανέφερε. Την ίδια στιγμή πηγή κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε πως η διευκρίνιση ήταν μια θετική κίνηση.
σχολιο.- Ετσι μπραβο! το οτι το εθνος τους υπηρξε ο στοχος των ναζι δεν τους δινει την ηθικη δυνατοτητα και νομιμοποιηση να συμπεριφερονται τοσες δεκαετιες στους παλαιστινιους λες και ειναι σκουπιδια. Καιρος να δημιουργηθει το παλαιστινιακο κρατος και να ζητησουν συγγνωμη για τις δεκαετιες τυραννιας. Σχολιο.- Φαντασου που εχει φτασει η κτηνωδια τους, για να εχει ο υπαρχηγος του στρατου τους τυψεις. Στα μεσα βεβαια, ουτε σκεψη για κριτικη για το ακραια ρατσιστικο και βαρβαρο Ισραηλ. Μαλλον φοβουνται μην τους κατηγορησουν για ρητορικη μισους και αντισημιτισμο. Αραγε τιμωρειται η ρητορικη μισους κατα των Αραβων στο Ισραηλ? Φανταζομαι πως οχι. Σχολιο.- Το πραγματικό πρόσωπο του εκτρώματος που λέγεται Ισραήλ και που δημιούργησαν μες στην καρδιά της Παλαιστίνης οι Ιμπεριαλιστές,το αντιλαμβάνονται και οι ιδιοι συνειδητοί(όπως φαίνεται) μακελάρηδες
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαουδική Αραβία: Σταματήστε τον αποκεφαλισμό και τη σταύρωση του Αλί
Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παιδί 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα επιλέχθηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό! Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη επειδή διαδήλωσε υπέρ της δημοκρατίας, στη συνέχεια, καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή έναν κάθε δύο ημέρες! Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ στενές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν με τη σειρά τους να πιέσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε τον Αλί και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?fdgOteb&pv=222
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και στις μαχητικές διαδηλώσεις:
Αύριο Παρασκευή στις 11.30 π.μ. προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Σανταρόζα και πορεία στο Σύνταγμα . Το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Την Κυριακή στις 10 π.μ. προσυγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα. Το απόγευμα στις 6 συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτοβουλία Σωματείων: Όλοι στην Απεργία. Συγκεντρώσεις Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Αθήνα
Σε μαζική και αποφασιστική μάχη καλεί τους εργαζόμενους η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων που πραγματοποίησε συνέλευση την Πέμπτη 5 Μάη στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα.
Η συνέλευση μετατράπηκε σε μάχιμη σύσκεψη ταξικών σωματείων και δυνάμεων για την οργάνωση της μάχης των επόμενων ημερών, με την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου μέσα στο Σαββατοκύριακο και την κήρυξη 48-ωρης πανεργατικής πανελλαδικής Απεργίας την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη και την 24-ωρη Απεργία της Κυριακής 8 Μάη. Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης και συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και οι αγωνιστικές δράσεις των σωματείων για τις επόμενες μέρες. Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα:
Την Παρασκευή 6 Μάη καλεί σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου) στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Βουλή. Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη. Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα. Στήνει το κιόσκι-περίπτερο της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Σύνταγμα και διοργανώνει συγκέντρωση και για την Εργατική Πρωτομαγιά. Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).
Θεσσαλονίκη Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί σε μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής - αντιλαϊκής καταιγίδας. Καλεί τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και τις συλλογικότητες του αγώνα σε Απεργιακή Συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στην Καμάρα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ καλεί σε μαζική, ενωτική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του τριημέρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επάνω στα καλέσματα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επέλεξε η προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να περάσει το νομοσχέδιο ταφόπλακα στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση, μαζί με το νέο φορολογικό αρπαγής, όσων ισχνών εισοδημάτων απέμειναν στους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτοί που λογαριάζονταν σαν “αντιμνημονιακοί - αντιστασιακοί”, απέναντι στην καταιγίδα των ληστρικών μνημονίων, της διάλυσης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, δεν διστάζουν πλέον να γκρεμίσουν ότι ιερότερο ανέδειξε ο αγώνας των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης, αποδομώντας ακόμα και αυτόν τον συμβολισμό του εορτασμού της ημέρας της εργατικής Πρωτομαγιάς. Πως θα μπορούσε άλλωστε να πράξει διαφορετικά αυτή η κυβέρνηση, όταν ο δοσιλογισμός στις μέρες μας δεν ξεχωρίζει πλέον ανάμεσα στην αριστερά και την δεξιά. Όταν η υποτέλεια -ανεξαρτήτως ιδεολογίας- στα ντόπια και ξένα αφεντικά, αποκτά χαρακτήρα δολοφονίας του Έλληνα πολίτη. Όταν κόποι και θυσίες ανθρώπων που δούλεψαν και ίδρωσαν για τις οικογένειες τους και για τον τόπο τους, αποτελούν το καλύτερο δώρο… θυσία στον βωμό του χρέους, των τραπεζών και των τοκογλύφων.
Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου και Ράλληδων, είναι εδώ. Δηλώνει απερίφραστα την υποψηφιότητα της για μια περίοπτη θέση στις σελίδες της εσχάτης προδοσίας, μαζί με όσους ψήφισαν στο παρελθόν ανάλογα μέτρα και νομιμοποίησαν την λεηλασία σε αυτόν τον τόπο. Γιατί πέρα και πάνω από την ληστεία στα εισοδήματα και τα τ’ αποθεματικά των ταμείων των οργανισμών, πέρα και πάνω από το ξεκλήρισμα των παραγωγικών δυνάμεων αυτής της χώρας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη νομοθέτηση της αρπαγής της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την καταδίκη στην ανεργία και τον ξεριζωμό των ανθών της νέας γενιάς, πρωταγωνιστεί στην ολοκληρωτική εγκαθίδρυση της κατοχής, με την πλατιά υπογραφή της στις νέες δανειακές συμβάσεις του καλοκαιριού του 2015. Τις δανειακές συμβάσεις που κατάργησαν την νομική υπόσταση της χώρας. Για να οδηγήσει την Ελλάδα σε 4ο μνημόνιο, σε διπλό κατοχικό νόμισμα, ακόμα και σε εθνική καταστροφή απέναντι σε κάθε επιβουλές των ηγετών των προκλητικών γειτόνων.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τα περήφανα γηρατειά, τους δημόσιους υπάλληλους και τους άνεργους, σε μαζική, ενωτική κινητοποίηση το τριήμερο της 6, 7, και 8 Μαΐου. Να ξαναζωντανέψουν οι πλατείες και οι δρόμοι σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. Καλεί σε παλλαϊκές διαδηλώσεις και ξεσηκωμό τον ελληνικό λαό, με αφορμή το νέο κυβερνητικό πραξικόπημα της ψήφισης από την Βουλή των απάτριδων, των νέων κατοχικών μέτρων. Καλεί όχι σε μια απλή διαμαρτυρία και νέα εκτόνωση της συσσωρευμένης αγανάκτησης, αλλά σε αγωνιστική διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων που καταλύθηκαν και καταλύονται. Αγωνιστική διεκδίκηση, που θα επιβάλει την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, θα βάλει τέλος στο πολιτικό κατεστημένο της φαυλοκρατίας, του δοσιλογισμού και της υποτέλειας. Το ΕΠΑΜ καλεί σε ανένδοτο αγώνα στην διεκδίκηση και υπεράσπιση της ίδιας της πατρίδας, που δίνεται βορά στους επικυρίαρχους.
Για να προκύψει μέσα από τον αγώνα του λαού μας, μια πραγματικά πατριωτική κυβέρνηση που θα διαγράψει το χρέος, θα καταργήσει μνημόνια συμβάσεις και νομοσχέδια, και θ’ ανοίξει τον δρόμο για την ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο. Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία
Όλοι μαζί, στις κινητοποιήσεις στις 6, 7, και 8 Μαΐου. Για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα Προσυγκεντρώσεις: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα Αμαλίας και Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος
Αθήνα 6 Μαΐου 2016 Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 14 και 15 Μαΐου 2016 το ΕΠΑΜ καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση - Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έξι χρόνια είναι πολλά. Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της, τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, την διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Ο λαός μας αντέδρασε. Το εν πολλοίς αυθόρμητο κίνημα των πλατειών του 2011-’12, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας παλλαϊκής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας, χωρίς πλήρη συνείδηση του τι καλούνταν να υπερασπίσει. Και γι’ αυτό φρόντισαν όσοι σήμερα βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας, και ολοκληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την παράδοση ολόκληρης της χώρας στους επικυρίαρχους. Τα ψέμματα όμως τέλειωσαν. Σήμερα είναι σε όλους σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά και μόνο η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού, η σωτηρία της πατρίδας. Στις 14 και 15 Μαΐου, το ΕΠΑΜ καλεί σε κάθε πλατεία πόλης ή χωριού σε όλη τη χώρα σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη. Ή αυτοί, ή Εμείς! Παλεύουμε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές, με την αρωγή, τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια όλου του πολιτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες της γης και τους κτηνοτρόφους, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διεκδικήσουν τα κλειδιά της χώρας από την ντόπια φαυλοκρατία και τα ξένα αφεντικά της. Καλεί για παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό, με άξονα την κοινωνική χειραφέτηση, διεκδικώντας την λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας στον τόπο μας. Στις 14 και 15 Μαΐου του 2016, διεκδικούμε πίσω την πατρίδα που εξολοθρεύουν, υπερασπιζόμαστε την αξιοσύνη όσων πάλεψαν με την ζωή τους στους αγώνες για δημοκρατία και λευτεριά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να παραλάβουν οι επόμενες γενιές, το μέλλον που δικαιούνται. Θέλουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά.
Το ΕΠΑΜ παίρνει την πρωτοβουλία για τον μεγάλο ξεσηκωμό Σάββατο, 14 Μαΐου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ… Κυριακή, 15 Μαΐου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο Δευτέρα, 16 Μαΐου έως…. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι την δικαίωση Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και σε κάθε πλατεία της χώρας ΣΤΙΣ 14 ΚΑΙ 15 ΜΑΪΟΥ 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αγρότες το Σάββατο στην Αθήνα
6/5/2016 10.00
Γενικό προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.
"Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν" υπογραμμίζει και καταγγέλλει την κυβέρνηση "που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη "βρωμοδουλειά" και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο". "Ενωνόμαστε για δεύτερη φορά με τα αδέλφια μας τους εργατοϋπαλλήλους και το λαό της Αθήνας, με τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, στον γενικό ξεσηκωμό, στην κοινή μάχη για μην περάσει το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα σφαγιασμού του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως "η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Εργατικοί χάνουν στις δημαρχιακες εκλογές της Βρετανίας
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 14:18
Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών στη Βρετανία, όπως όλα δείχνουν, το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να αποδειχθεί ο «μεγάλος ηττημένος». Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αγγλία, το Εργατικό Κόμμα χάνει τουλάχιστον 6% της δύναμής του από τις αντίστοιχες εκλογές του 2012, 8% στην Ουαλία, σε αυτοδιοικητικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ τεράστια ήττα σημειώνει στη Σκωτία, όπου χάνει πάνω από το 10% των ψηφοφόρων του. Ως εκ τούτου, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, το Εργατικό Κόμμα πρόκειται να τερματίσει τρίτο στην κούρσα των εκλογών. Στη Σκωτία, πρώτο βγαίνει, όπως αναμενόταν, το Εθνικιστικό Κόμμα SNP με 63 αυτοδιοικητικες έδρες, είναι όμως μείον 6 από τις εκλογές του 2012. Δεύτεροι αναδεικνύονται οι Συντηρητικοί με 31 έδρες, 16 περισσότερες, και τρίτο έρχεται το Εργατικό Κόμμα με 24 έδρες (μείον 13). Οι Εθνικιστές θα πρέπει να συνεργαστούν με τους Εργατικούς στη νέα κυβέρνηση. Στο Λονδίνο, εκτός απροόπτου, φαίνεται πως θα εκλεγεί ο Σαντίκ Καν, υποψήφιος των Εργατικών, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα πήρε αποστάσεις από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν λόγω των απαράδεκτων αντισημιτικών σχολίων στελεχών του κόμματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαύρος μεσαίωνας σε χωριό του Πακιστάν, με την τελετουργική και βασανιστική εκτέλεση 16χρονης
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 06:19
Οι φρικώδεις παρανοϊκές παραδόσεις περί «τιμής» της γυναίκας αλλά και της σχέσης μεταξύ των δύο φύλων, καλά κρατούν στο Πακιστάν... Πρόσφατα στην πόλη Abbottabad μια 16χρονη κοπέλα ακρωτηριάστηκε, μολύνθηκε με δηλητήριο και στη συνέχεια την έκαψαν ζωντανή, σε μια... ιεροτελεστία «απόδοσης δικαιοσύνης». Ποιο αμάρτημα της κοπέλας οδήγησε σε αυτό το φρικώδες τέλος της, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 10 άνθρωποι; Το γεγονός ότι η ίδια βοήθησε μια φίλη της και το 22χρονο αγόρι της να «κλεφτούν» και να ζήσουν τον έρωτά τους, ο οποίος για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους, δεν ήταν αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Η απόφαση για την τελετουργική εκτέλεση λήφθηκε από το 15μελες συμβούλιο της τοπικής φυλής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την πακιστανική αστυνομία (στη φωτογραφία διακρίνονται με δεμένα τα μάτια). Το 2015 εκτελέστηκαν στο Πακιστάν από συγγενείς τους για λόγους «τιμής» 1.100 γυναίκες, για αντίστοιχα... παραπτώματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλώσεις Άσαντ περί "τελικής νίκης" στο Χαλέπι
Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, 01:55
Ο κ. Άσαντ σε τηλεγράφημα του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, διεμήνυσε πως ο συριακός στρατός δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτε λιγότερο από «την επίτευξη της τελικής νίκης» και «τη συντριβή της επίθεσης» στη μάχη του εναντίον των τρομοκρατών στο Χαλέπι και αλλού στη χώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναυλία για την απελευθέρωση της αρχαίας Παλμύρας
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 16:21
Ο διάσημος Ρώσος αρχιμουσικός Βαλέρι Γκέργκιεφ θα διευθύνει σήμερα μια συμφωνική ορχήστρα μέσα στο αμφιθέατρο της αρχαίας Παλμύρας, της πόλης που ανακατέλαβε ο συριακός στρατός από τους αληταραδες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο. Η συναυλία με θέμα «Προσευχή για την Παλμύρα. Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» θα δοθεί από τη συμφωνική ορχήστρα του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Τα ερείπια της πόλης - που είχε καταληφθεί από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου τον Μάιο του 2015 και ανακαταλήφθηκε στις 27 Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού, που είχαν τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας - έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Στα τέλη Απριλίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποναρκοθέτηση του αρχαίου χώρου της Παλμύρας, στον οποίο οι αληταρδες του ισλαμοφασιστικου χαλιφάτου είχαν τοποθετήσει παντού νάρκες και εκρηκτικά. Η συναυλία στην Παλμύρα δείχνει «την αλληλεγγύη προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού προς αυτούς που πολεμούν τους τρομοκράτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίμτρι Πεσκόφ. Ο 63χρονος μαέστρος, που διευθύνει το θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης, έχει ήδη οργανώσει συναυλίες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή για θύματα φυσικών καταστροφών. Η ορχήστρα του είχε παίξει το 2008 μπροστά από τα ερείπια των κυβερνητικών κτηρίων στο Τσχινβάλι, την πρωτεύουσα της ανεξαρτητης πλεον από τη δουλα των αμερικανων Γεωργία, δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, λίγο μετά τον πόλεμο αστραπή μεταξύ της δουλας των αμερικανων Γεωργίας και της Ρωσίας, οπου η δουλα των αμερικανων Γεωργια, νομιζοντας ότι εχει τις πλατες των αμερικανων, προχωρουσε σε εθνοκαθαρση των Οσετιων, και το πληρωσε πολύ ακριβα από την Ρωσια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
6/5/2016 16.00
Μια χλέπα με το φαγητό μου κυλάει στην τηλεόρασή μου. Εκεί που έτρωγα και έβλεπα τη μεγάλη των μπάτσων σχολή, το διακόψανε για να βάλουν τη μεγάλη των τσάτσων σχολή. Προσοχή, Τσίπρας εμετός στην τιβί. Σε όλα τα καναλια! Μην ανοίξετε αν τρώτε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη -Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία -Προστατεύουμε το 60% από τις πρώτες κατοικίες. -Θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε ότι μπορούμε -Ο,τι μπορούμε κάνουμε. Θέλετε να έρθει ο Μητσοτάκης; (Απλό παράδειγμα βαθειάς ωρίμανσης πολιτικού λόγου του τΣΥΡΙΖΑ)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε, γιατί έχετε χαλαρώσει θα σας το βάλω 1000 φορές και μετά εξορία σε δεξιόχωρια,για όσους είναι αδιάβαστοι. Παρακάτω είναι έξι λόγοι, που δημοσιεύθηκαν στο telesurtv και εξηγούν «γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε όλοι την ΤΤΙΡ».
6 λόγοι για τους οποίους η εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ πρέπει να μας φοβίζει όλους
Η μυστικοπαθής συμφωνία ΤΤΙΡ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ στο χειρότερο σημείο του, καθώς η εμπορική συμφωνία έχει ως στόχο να δώσει απεριόριστα προνόμια στις πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ. Η κρυφά διαπραγματευόμενη και άκρως αμφιλεγόμενη, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς ΤΤΙΡ, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κατάφωρη «επίθεση ενάντια στις κοινωνίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ από τις πολυεθνικές εταιρείες», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του War on Want, John Hilary. Έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα πλέον, ότι η Ε.Ε μέσω της εμπορικής συμφωνίας ΤΤΙΡ με τις ΗΠΑ , περνάει κανονισμούς που υπονομεύουν τη δημοκρατία και το περιβάλλον. O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευελπιστεί να ολοκληρωθεί και να κλείσει η συμφωνία αυτή την χρονιά. Οι περισσότερες από τις γνωστές πληροφορίες σχετικά με την ΤΤΙΡ έχουν έρθει στο φως από διαρροές. Η όλη διαδικασία έχει επικριθεί ως εντελώς αντιδημοκρατική και έχει προκαλέσει υψηλά επίπεδα ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με αρκετούς να υποστηρίζουν, ότι αποτελεί ένα ακόμη μέσο που θα χρησιμοποιήσει η Ουάσινγκτον, για να αναμιγνύεται και να παρεμβαίνει σε άλλες χώρες υπέρ των πολυεθνικών εταιρειών της. Παρακάτω είναι έξι λόγοι, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Independent και εξηγούν «γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε όλοι την ΤΤΙΡ».
1. Στη σειρά για απολύσεις Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης και των υδάτων της Ευρώπης για τις εταιρείες των ΗΠΑ.
2. Τρόφιμα και Περιβάλλον Η ρυθμιστική ατζέντα της ΤΤΙΡ θα επιδιώξει να φέρει τα πρότυπα της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον πιο κοντά σε εκείνα των ΗΠΑ. Αλλά οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ λιγότερο αυστηροί, με το 70 τοις εκατό του συνόλου των μεταποιημένων τροφίμων, που πωλούνται στα καταστήματά τους σήμερα να περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, κάτι που η ΕΕ ρυθμίζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα συνδέονται με τον καρκίνο. Οι κανονισμοί της ΕΕ είναι πολύ αυστηρότεροι σε δυνητικά τοξικές ουσίες από ό, τι στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, μια εταιρεία πρέπει να αποδείξει, πως μια ουσία είναι ασφαλής πριν να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποδειχθεί ασφαλής.
3. Τράπεζες Η ΤΤΙΡ παραδίδει πάλι εξουσίες στους τραπεζίτες, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από αυτούς μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και που κατά κύριο λόγο προήλθε από τις τράπεζες των ΗΠΑ. Επομένως οι κανονισμοί και περιορισμοί, που εφαρμόζονται για την αποφυγή μιας νέας κρίσης, πρόκειται να καταργηθούν.
4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Η ΤΤΙΡ φαίνεται, ότι θα φέρει πίσω την ACTA, την Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης. Η συμφωνία αυτή καταργήθηκε το 2012, αφού μια μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την καταδίκασε, κρίνοντας ότι αποτελούσε σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών του Διαδικτύου θα έπρεπε να παρακολουθούν την online δραστηριότητα των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι η πρόσβαση του κοινού σε κλινικές δοκιμές φαρμακευτικών εταιρειών θα περιοριστεί.
5. Απασχόληση Η ΕΕ πιστεύει ότι η ΤΤΙΡ θα προκαλέσει περισσότερη ανεργία, καθώς οι δουλειές θα κινηθούν προς τις ΗΠΑ, όπου τα πρότυπα εργασίας και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι χαμηλότερα.
6. Δημοκρατία «Η μεγαλύτερη απειλή της ΤΤΙΡ στην κοινωνία είναι η εγγενής επίθεση της στη δημοκρατία», πρόσθεσε η Independent, εξηγώντας ότι ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι να εισαγάγει αυτό, που ονομάζεται επίλυση διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες να μηνύουν τις κυβερνήσεις, αν οι πολιτικές αυτών των κυβερνήσεων τις οδηγούν σε απώλειες κερδών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρές, αλλά μη εκλεγμένες υπερεθνικές εταιρείες μπορούν να υπαγορεύουν τις πολιτικές των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο το 1974 γνωριζανε την Αντικαρκινικη δραση της Κανναβης και το ΕΚΡΥΒΑΝ ! Τα ιδια Καθαρματα, σημερα επιμενουν στην Απαγορευση της ! Μεχρις εδω !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεα από την Παλαιστινη
Η κηδεία της 54 ετών Jana Aytah al-Amur, μητέρας δυο παιδιών, που σκοτώθηκε από εκτόξευση πυραύλου από ισραηλινό τανκ, χθες στο Χαν Γιουνίς, νότια της Λωρίδας της Γάζας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από χθες το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 11 αεροπορικές επιδρομές και 17 επιθέσεις με τανκ, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Νεκρή είναι η Jana Aytah al-Amur, 54 ετών, και τραυματίες ο 65 ετών Hassan Hassanien και τρία παιδιά της οικογένειας. Η τελευταία αυτή επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος θα μεσολαβήσει σε ειρηνευτικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της ανακωχής του 2014, την οποία παραβιάζει το Ισραήλ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργιακη κατοιγιδα σημερα και αυριο. Χωρις μετρο, ηλεκτρικο, τρενα, τρολει, πλοια, και τελικα και αστικα λεωφορεια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα για την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα
Νέα Υόρκη – Τριάντα εκλεγμένοι πορτορικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν ομόφωνα να ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να θέσουν το αίτημα της απελευθέρωσης του πορτορικάνου πολιτικού κρατούμενου Όσκαρ Λόπες Ριβέρα. “Κλαρίσα, ο μπαμπάς σου θα βρεθεί στην αγκαλιά σου φέτος. Θα περπατήσει στους δρόμους του Σαν Σεμπαστιάν και του Σικάγο αυτή τη χρονιά”, είπε στην κόρη του Λόπες Ριβέρα ο δημοκρατικός αντιπρόσωπος του Ιλινόις στο Κογκρέσο Λούις Γκουτιέρες, μπροστά σε δεκάδες πορτορικάνους ηγέτες που συναντήθηκαν στο Φέντεραλ Χολ της Γουόλ Στρίτ. Με επικεφαλής τους πορτορικάνους αντιπροσώπους στο Κογκρέσο, Γκουτιέρες και Χοσέ Σεράνο (Νέα Υόρκη) και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Μελίσα Μάρκ Βιβερίτο, 30 εκλεγμένοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση μετά την δημιουργία τον περασμένο Οκτώβρη της ομάδας πορτορικάνων εκλεγμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η συνάντηση έγινε παράλληλα με τις δραστηριότητες της Συνόδου Κορυφής της Νέας Υόρκης, που συγκαλείται από το Κέντρο Πορτορικανικών Σπουδών και θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας και Υγείας του Κολεγίου Χάντερ, που εδρεύει στην άλλη πλευρά της πόλης, στο παλιό Πόρτο Ρίκο του Χάρλεμ. Στην συνάντηση στο Φέντεραλ Χολ στην καρδιά της Γουόλ Στριτ, όπου ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ το 1789, παραβρέθηκαν βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι από Νέα Υόρκη, Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Μασαχουσέτη και Ιλινόις. Στην ομάδα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μάρκο Κρέσπο, Γουστάβο Ριβέρα και Χοσέ Σεράνο (υιός) από την Νέα Υόρκη, ο Βίκτορ Τόρες από την Φλόριντα, Μίνιε Γκονζάλες από το Κονέκτικατ και Άνχελ Κρουζ από την Πενσιλβάνια. Ανεξάρτητα από το παραπάνω, η Εθνική Πορτορικάνικη Ατζέντα, που περιλαμβάνει εκτός από τους εκλεγμένους αξιωματούχους πενήντα οργανώσεις της διασποράς, συμφώνησαν επίσης να υποστηρίξουν το αίτημα της απελευθέρωσης του Λόπες Ριβιέρα.
Ο εβδομηντατριάχρονος σήμερα Λόπες Ριβιέρα, στις 29 Μαίου συμπληρώνει 35 χρόνια στις βορειοαμερικάνικες φυλακές, από το 1981 που καταδικάστηκε για στάση και άλλες κατηγορίες λόγω της συμμετοχής του στην παράνομη οργάνωση για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο "Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης" (FALN). Θεωρώντας ότι η ποινή είναι υπερβολική, η ηγεσία όλων των πολιτικών κομμάτων του Πουέρτο Ρίκο, ο κυβερνήτης Αλεχάνδρο Γκαρσία Παδίγια, η νομοθετική εξουσία του Πουέρτο Ρίκο, θρησκευτικοί, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί ηγέτες υποστηρίζουν το αίτημα προς τον πρόεδρο Ομπάμα να δώσει χάρη. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την απελευθέρωση του Λόπες Ριβέρα, θα γίνει μια συναυλία στην Ουάσινγκτον και μια κινητοποίηση στο πάρκο Λαφαγιέτ μπροστά στον Λευκό Οίκο την Σεπτέμβρη. “Είναι το πρώτο συγκεκριμένο πράγμα που οι εκλεγμένοι είμαστε σύμφωνοι”, δήλωσε ο Γκουτιέρες, επιδεικνύοντας στο Κονγκρέσο και τον Λευκό Οίκο ότι η αποικιακή κατάσταση του Πουέρτο Ρίκο, κάνει ακόμα πιο παράλογη την συνέχιση της παραμονής στη φυλακή του Λόπες Ριβιέρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ. - Το μήνυμα του Ασαντ για το Χαλέπι
Χθες ο Σύρος Προέδρος, Μπασάρ Ασαντ, παρομοίασε τις μάχες που δίνει ο συριακός στρατός στο Χαλέπι με την ηρωική αντίσταση του Στάλινγκραντ και του σοβιετικού λαού έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, στο πλαίσιο μηνύματος που έστειλε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, στις 9 Μάη. «Το Στάλινγκραντ τιμάται στο Χαλέπι και όλες τις συριακές πόλεις. Η Συρία υπόσχεται να συνεχίσει να μάχεται έως ότου οι επιτιθέμενοι ηττηθούν και η τελική νίκη είναι προς το συμφέρον της Συρίας, της περιοχής και του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ασαντ, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Συναυλία από Ρώσο αρχιμουσικό στην Παλμύρα
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε χτες η απόφαση του διάσημου Ρώσου αρχιμουσικού Βαλέρι Γκέργκιεφ να διευθύνει το απόγευμα συμφωνική ορχήστρα μέσα στο αμφιθέατρο της αρχαίας Παλμύρας, της πόλης που ανακατέλαβε προ μηνών ο συριακός στρατός από τους τζιχαντοφασιστες μισθοφόρους του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», προς τιμήν των αμέτρητων θυμάτων του πολέμου στη Συρία. Η συναυλία είχε θέμα «Προσευχή για την Παλμύρα. Η μουσική ξαναδίνει ζωή στα αρχαία τείχη» και δόθηκε από την ορχήστρα του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης. Ο 63χρονος μαέστρος έχει ήδη οργανώσει συναυλίες και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και άλλες καταστροφές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την πενθήμερη αναστολή της επιβολής νέων συμβάσεων στους νέους νοσοκομειακούς γιατρούς, που τους αναγκάζει να κάνουν πολύωρες βάρδιες και Σαββατοκύριακα με αμοιβές - ψίχουλα, ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι η βρετανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει έδαφος για γόνιμο διάλογο με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των γιατρών.
ΧΑΡΑΡΕ.-- Νέο χαρτονόμισμα που θα έχει ίση συναλλαγματική αξία με το αμερικανικό δολάριο, ανακοίνωσαν χτες πως θα τυπώσουν οι αρχές της Ζιμπάμπουε, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθωρισμό και την έλλειψη χαρτονομίσματος. Ο κεντρικός τραπεζίτης, Τζον Μανγκούντγια, ανακοίνωσε ότι το κόστος τύπωσης νέου νομίσματος, που θα είναι χαρτονομίσματα 2, 5, 10 και 20 «δολαρίων» Ζιμπάμπουε, θα γίνει με χορηγία ύψους 200.000.000 δολαρίων από την Αφρικανική Τράπεζα Εξαγωγών - Εισαγωγών.

2 σχόλια:

e-h είπε...




Labour MPs join thousands of activists asking Jeremy Corbyn to support PR
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
MAY 6, 2016 — Thank you to everyone who signed our letter to Jeremy Corbyn! We made it into the independent and kept the pressure on Labour to support PR. You can nsee the letter here:http://www.makevotesmatter.org.uk/corbyn-letter/

If we are going to succeed, we need to keep PR high on the agenda even when it's not an election. You can help by sharing and promoting this article:http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/labour-mps-write-to-jeremy-corbyn-to-ask-him-to-back-proportional-representation-a7014456.html

On Saturday (7th May), we are meeting in Old Palace Yard for the Demo for Democracy. On the anniversary of the most disproportionate general election in British history, we are demanding proportional representation.

There will be speakers from across the political spectrum, live music, creative actions and lots of fun! Speakers include:

George Aylett, Young Labour National Committee
Natalie Bennett, Leader, Green Party
Baroness Sal Brinton, President, Liberal Democrats
Diane James MEP, UK Independence Party
Owen Jones, Commentator & Activist
Stewart McDonald MP, Scottish National Party
Cllr Marianne Overton MBE, Leader of the LGA Independent Group
Alex Runswick, Director, Unlock Democracy
John Strafford, Vice Chairman, Conservative Action for Electoral Reform
Owen Winter MYP, Spokesperson, Make Votes Matter

Phil Cooper will be performing his music live on stage, with a very relevant message.


Join our thunderclap to spread our message on the day:https://www.thunderclap.it/en/projects/41257

Thank you for all of your support, I'm looking forward to seeing you on May 7th!

Owen & the Make Votes Matter Team

e-h είπε...



Εργατικων βουλευτές συνοδευουν χιλιάδες ακτιβιστές που ζητούν από τον Jeremy Corbyn την υποστήριξη PR
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
6 Μάη 2016 - Ευχαριστώ όλους που υπέγραψαν την επιστολή μας προς τον Jeremy Corbyn! Εμείς το φτιαξαμε στο independent και κρaτησame την πίεση στους Εργασίας για την υποστήριξη PR. Μπορείτε να δειτε την επιστολή εδώ: http: //www.makevotesmatter.org.uk/corbyn-letter/

Αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να συνεχίσουμε πρεπει να βαζουμε ψηλα PR στην ημερήσια διάταξη, ακόμη και όταν δεν είναι εκλογές. Μπορείτε να βοηθήσετε με την ανταλλαγή και την προώθηση σε αυτο article:http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/labour-mps-write-to-jeremy-corbyn-to-ask-him-to-back-proportional-representation-a7014456.html

Το Σάββατο (7 Μαΐου), θα συναντηθούμε στα Παλαιά Ανάκτορα Yard για το Demo για τη δημοκρατία. Με αφορμή την επέτειο των πιο δυσανάλογων γενικων εκλογων στην ιστορία της Βρετανίας, ζητούμε την αναλογική εκπροσώπηση.

Θα υπάρξουν ομιλητές από όλο το πολιτικό φάσμα, ζωντανή μουσική, δημιουργικές δράσεις και πολλή διασκέδαση! Στους Ομιλητές περιλαμβάνουνται:

George Aylett, Νέοι Εθνική Επιτροπή Εργασίας
Natalie Bennett, Leader, Πράσινο Κόμμα
Βαρόνη Sal Brinton, Πρόεδρος, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
Diane James Ευρωβουλευτής, Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου
Owen Jones, σχολιαστής & Ακτιβιστής
Stewart McDonald MP, Σκωτικό Εθνικό Κόμμα
Cllr Marianne Overton MBE, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας LGA
Alex Runswick, Διευθυντής, Aνοιχτης Δημοκρατίας
John Strafford, Αντιπρόεδρος, της Συντηρητικης Δράσης για την εκλογική μεταρρύθμιση
Owen Winter MYP, Εκπρόσωπος Τύπου, Κάνε τους Ψήφους Θεμα

Phil Cooper θα παιξει τη μουσική του ζωντανα στη σκηνή, με ενα πολύ σχετικό μήνυμα.


Γίνετε μέλος του κεραυνοβόλου μας για να διαδώσουμε το μήνυμά μας για την ημέρα: https: //www.thunderclap.it/en/projects/41257

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας, ανυπομονώ να σας δω στις 7 Μάιου!

Owen & οι κανετε τους ψήφους θέμα Team