Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κυριακη 5 Ιουνιου 2016


Μίκης Θεοδωράκης από Χανιά: Εδώ που φτάσαμε χρειάζεται μια επανάσταση
4/6/2016
Παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του ο Μίκης Θεοδωράκης ταξίδεψε στα Χανιά και δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος τις τιμητικές διακρίσεις . Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση της μουσικής του με την εκκλησία επισημαίνοντας ότι « έχω συνδέσει απόλυτα την πατρίδα με την Ορθοδοξία». Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην παρουσία του στην Κρήτη, στους αγώνες των κρητικών για την ελευθερία, καθώς και στη δύσκολη περίοδο της επταετίας της χούντας. Στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη υπήρξαν αναφορές στα λόγια του Θουκυδίδη και του Περικλή ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επιφανείς άνδρες δοξάζονται από τα έργα τους.
Στέλνοντας ένα μήνυμα στους παριστάμενους τόνισε:
«Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια οι θάλασσες μας εύφορες. Τα βουνά και οι θάλασσες μας έχουν δώρα. Η χώρα μας δεν είναι μόνο αυτάρκης αλλά και πλούσια. Και για αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε». Σε άλλο σημείο, είπε: “Εδώ που φτάσαμε, εδώ που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση” και συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.
Ο Περιφερειάρχης στον δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα, στο έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα ο κ Αρναουτακης στον χαιρετισμό-καλωσόρισμα στον Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη είπε: “Mε ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Κρήτη υποδέχεται τον κορυφαίο δημιουργό της σύγχρονης Ελλάδας Μίκη Θεοδωράκη, μια προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση. Υποδεχόμαστε τον συμπατριώτη μας, το μεγάλο κλασσικό δημιουργό της Ευρώπης που διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο τη νεοελληνική μουσική τέχνη. Τον καλλιτέχνη που τραγουδήθηκε και θα τραγουδιέται από το σύνολο του ελληνικού λαού και ως τα πέρατα του κόσμου. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι απλά ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, αλλά και ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του εικοστού αιώνα παγκοσμίως. Η αναγνωρισιμότητα του απλώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όμως πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης υπερηφανεύεται για την Κρητική καταγωγή του, για το νησί μας, την ιστορία, τον πολιτισμό του και τους αγώνες του Κρητικού λαού για την ελευθερία. Τα Χανιά, η Κρήτη είναι ο τόπος του και οι Κρητικές του ρίζες ισχυρές. Από αυτήν την Κρητική καταγωγή του καθορίζεται το περήφανο και ασυμβίβαστο στοιχείο της προσωπικότητάς του αλλά και οι παραδοσιακές ρίζες της μουσικής του, αφού η Κρητική μουσική κυλά στο αίμα του. Είναι γνωστή η απάντησή του όταν στη Μακρόνησο του ζήτησαν να υπογράψει για να γλυτώσει. «Δεν υπογράφω απάντησε ο Μίκης• όχι γιατί είμαι κομμουνιστής αλλά γιατί είμαι Κρητικός.» Η Περιφέρεια Κρήτης, όλοι οι Κρητικοί τιμούμε απόψε το μεγάλο δημιουργό, την εξέχουσα προσωπικότητα της μουσικής, της ιστορίας, των αγώνων, της πολιτικής που το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές. Εκπλήρωση του χρέους στο πρόσωπό του αποτελεί η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Χανίων από το Δήμο Χανίων αλλά και η απονομή του χρυσού μεταλλείου από το Πολυτεχνείο της Κρήτης. Εξάλλου ο ίδιος έχει πει! «Εγώ στο βιογραφικό μου έγραψα πως είμαι «Έλληνας και Κρητικός». Και κάποτε, όταν θύμωνα με την Αθήνα, έλεγα «Κρητικός και Έλληνας». Αγαπημένε μας Μίκη, η χαρά και συγκίνηση όλων μας είναι μεγάλη . Συγχαρητήρια στο Δήμο Χανίων και στο Πολυτεχνείο για την αποψινή τιμητική εκδήλωση. Καλώς ήρθες στον τόπο και σπίτι σου. Άλλωστε εσύ έχεις δημόσια ομολογήσει πως «εδώ στα Χανιά νοιώθω πως βρίσκομαι σε λιμάνι, γαλήνιος και ασφαλής. Λες και ξαναβρέθηκα στην αγκαλιά της οικογένειάς μου. Μη έχοντας ζήσει σε δική μου πατρίδα, έμαθα να θεωρώ την πατρίδα του πατέρα μου σαν δική μου πατρίδα.» Καλώς ήρθες λοιπόν Μίκη στην πατρίδα σου ”
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Χανίων επέδωσε μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη τον τίτλο του επίτιμου δημότη Χανίων και του ανακοίνωσε ότι θα δώσει το όνομα του στο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που βρίσκεται στους υπό διαμόρφωση χώρους του παλαιού τελωνείου. Στο Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε από το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα το χρυσό κλειδί της πόλης στην άκρη του οποίου είχε χαραχθεί το κλειδί του sol. Στην ίδια εκδήλωση το Πολυτεχνείο Κρήτης δια χειρός του πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη απέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη τη μέγιστη τιμή του ιδρύματος παραδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία όπως αναφέρει η ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου . Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που απέδωσαν παιδιά χορωδίας της πόλης. Πριν την εκδήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στο υπό κατασκευή κέντρο πολιτισμού στο παλιό λιμάνι ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί και το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά που μετατρέπεται σε μουσείο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ: Πολεμοφόδια για τους ισλαμιστές από τις ΗΠΑ!!!
3/6/2016
Την Πέμπτη κατασχέθηκαν από τον Συριακό Στρατό πολεμοφόδια των ΗΠΑ τα οποία έπεσαν στα εδάφη της Συρίας με αλεξίπτωτο και είχαν προορισμό τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Al-Sham (ISIS) στην πόλη Mar’e στο Βόρειο Χαλέπι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nα ακουστεί η φωνή της αγωνιζόμενης Βενεζουέλας: των εργαζομένων, των αγροτών, καθώς και της εκλεγμένης Μπολιβαριανής κυβέρνησης.
Στις 3 Μάρτη 2016 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανανέωσε την ισχύ του προεδρικού διατάγματος που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ως «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ». Στις 28 Απρίλη η Γερουσία των ΗΠΑ παρέτεινε για 3 χρόνια τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, επικαλούμενη «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Από την εκλογή του Ούγκο Τσάβες το 1998, η Ουάσιγκτον έχει στηρίξει διαδοχικές απόπειρες ανατροπής της βενεζουελάνικης κυβέρνησης – όπως το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2002. Οι κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες και στη συνέχεια του Νικολάς Μαδούρο χρησιμοποίησαν τα κέρδη από την εξόρυξη πετρελαίου για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων για την υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγη, επιδοτήσεις στα τρόφιμα κ.ά. Πολλά από αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Κουβανών εθελοντών υγειονομικών και δασκάλων. Η στήριξη στην επαναστατική Κούβα και η σύσταση, μαζί με άλλα κράτη της περιοχής, ανεξάρτητων από την Ουάσιγκτον οικονομικών και διπλωματικών συνασπισμών έχει εξαγριώσει την αυτοκρατορία προς Βορράν. Oμως οποιαδήποτε κυβέρνηση στη Λατινική Αμερική έχει χαράξει στο ελάχιστο μια ανεξάρτητη πορεία από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και επιδιώκει να βελτιώσει της συνθήκες ζωής των φτωχών της ηπείρου βρίσκεται στο στόχαστρο. Και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, γενικευμένης μείωσης των τιμών των εξαγώγιμων προϊόντων των χωρών της περιοχής και περιστολής του εμπορίου. Τα κυρίαρχα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι κάθε τέτοια προσπάθεια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να οδηγήσει στο χάος και στην αποτυχία. Στην πραγματικότητα στο στόχαστρο βρίσκεται κάθε προσπάθεια του εργαζόμενου λαού να αντισταθεί στις συνθήκες που διαμόρφωσε η καπιταλιστική κρίση παγκόσμια, πόσο μάλλον να τις ανατρέψει!
Μπροστά στις κλιμακούμενες επιθέσεις:
• Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στο να ακουστεί η φωνή της αγωνιζόμενης Βενεζουέλας: των εργαζομένων, των αγροτών, καθώς και της εκλεγμένης Μπολιβαριανής κυβέρνησης. • Απαιτούμε την άρση του προεδρικού διατάγματος των ΗΠΑ το οποίο συνιστά άμεση απειλή στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. • Απαιτούμε να πάψουν οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας καθώς και κάθε επέμβαση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Όλα τα Blogs στη μάχη της Βενεζουέλας
Prensa Rebelde, Χοσέ Μαρτί, Proyecto Numantino, Cuba de Corazón , Ατέχνως, Μποτίλια στον Άνεμο, Lefteria, Οικοδόμος, Sibilla , Fadomduck2, kke4ever
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βάζουν τον Ισοκράτη με το πρόσωπο του Πυθαγόρα να λέει ό.τι μπούρδα τους κατέβει, βάζουν και 3 θαυμαστικά, βάζουν κι ένα ΔΙΕΔΩΣΤΕ και μετά βρίζουν το Φίλη γιατί λέει θα καταργήσει τα αρχαία από το σχολείο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
05 Ιουνίου 2016 - 07:22
Η κληση του Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο κάλεσε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στην "βάναυση πίεση" για να απομονώσουν την κυβέρνηση του.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε χθες τις κυβερνήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στην "βάναυση πίεση" που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να απομονώσουν την κυβέρνηση του, εν μέσω μιας κλιμακούμενης αντιπολίτευσης που αντιμάχεται εντός και εκτός της χώρας. Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί πιόνι της πολιτικής των ΗΠΑ, κάλεσε αυτή την εβδομάδα για μια έκτακτη συνάντηση για να συζητηθεί η ενδεχόμενη επιβολή μομφής προς την Βενεζουέλα για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.
Την Πέμπτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας δήλωσε πως η χώρα του ενδεχομένως να βοηθήσει να παρεμποδιστεί η Βενεζουέλα από το να αναλάβει αυτό τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Mercosur, της εμπορικής ένωσης κρατών της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί στον Μαδούρο να ενισχύει την εξουσία του. "Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.
Ο Μαδούρο, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μεσούσης μιας ολοένα κι επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, με την αντιπολίτευση να ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί μέρος μιας συγκεκαλυμμένης απόπειρας πραξικοπήματος - με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ -ενάντια στην σοσιαλιστική του κυβέρνηση. "Η Βενεζουέλα δεν θα παραδοθεί, δεν θα γονατίσει, θα πολεμήσουμε με την ίδια δύναμη που πολεμήσαμε ενάντια σε πραξικοπήματα και κάθε είδος παρόμοιας παρεμβατικότητας τα τελευταία 17 χρόνια", δήλωσε. Στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προσέφερε στον Μαδούρο "την ισχυρή και απόλυτη στήριξη του" και κατήγγειλε την "ιμπεριαλιστική αντεπίθεση" ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΤΑΘΜΗ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Η νέα αυτογελοιοποιηση Τσίπρα με τον Βαλς: «Η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε 6 μέτρα πάνω από το... έδαφος»
03|06|2016 22:14
Σχόλια και συζητήσεις προκάλεσε η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα πως «η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε 6 μ. πάνω από το... έδαφος» «Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία δύσκολη στιγμή για τη Γαλλία. Πριν από λίγο μαζί όσο ήμασταν μέσα πληροφορηθήκαμε ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει έξι μέτρα πάνω από το έδαφος», είπε ο κ. Τσίπρας Προφανώς και ο κ. Τσίπρας εννοούσε 6 μέτρα πάνω από την θάλασσα καθώς από εκεί μετράται η στάθμη και το υψόμετρο.
Είναι αποριας αξιον πλεον, πως αυτό το αγραμματο τσουτσεκι, κατορθωσε και τελειωσε πανεπιστημιο! Δεν μπορει! Θα πληρωσε! Μενει να ανακαλυφθει!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
Ο Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά -Η συγκίνηση του συνθέτη
04|06|2016 20:30
Ο Μίκης Θεοδωράκης επισκέφτηκε την πατρίδα του τα Χανιά για να δει το ανακαινισμένο του πατρικό σπίτι, το οποίο θα λειτουργήσει ως Μουσείο στο μέλλον. Ο μεγάλος Κρητικός μουσικοσυνθέτης, αν και σε προσωρημένη ηλικία, ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη για να τιμηθεί σήμερα από τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και αύριο από τον Δήμο Αποκορώνου.
Ο ίδιος ενημερώθηκε για τις εργασίες που προηγήθηκαν για την πλήρη αποκατάσταση της οικίας του (έργο προϋπολογισμού 245.000 ευρώ), πληροφορήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ως Μουσείο και συναντήθηκε με φίλους και θαυμαστές οι οποίοι τον ευχαρίστησαν με τον τρόπο τους για την πολύπλευρη προσφορά του στον Πολιτισμό και όχι μόνο. Τον Μίκη Θεοδωράκη υποδέχθηκαν παιδιά από την Παιδική Χορωδία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, με τη δασκάλα τους, Μαρία Κουτουλάκη, τα οποία τραγούδησαν το «Καραβάκι», ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο μεγάλος Κρητικός μουσικοσυνθέτης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με τα Hania.news αρχικά έκανε ερωτήσεις στους μελετητές του έργου (Δημήτρης Αντωνακάκης, Σουζάνα Αντωνακάκη, Κώστας Μαυρακάκης), θυμήθηκε ιστορίες περασμένων ετών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε μία παλαιότερη βεντέτα και στο πώς, από τύχη ουσιαστικά, είναι ο ίδιος σήμερα ζωντανός, ενώ μίλησε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
05 Ιουνίου 2016 - 06:55
Προελαύνει προς τη Ράκα ο συριακός στρατός
Τουλάχιστον 270 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς μαχητικών οργανώσεων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο συριακός στρατός εισήλθε στα όρια της επαρχίας Ράκα. Τουλάχιστον 270 άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς μαχητικών οργανώσεων σε συριακές πόλεις, όπως ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα χθες το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό κουρδικής περιοχής στο Χαλέπι. Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, ο συριακός στρατός, σε μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε με την στήριξη ρωσικών δυνάμεων, ενάντια στους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, προέλασε προς την επαρχία Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της συμμοριας που εφτιαξαν οι δυτικοι αποικιοκρατες (μεχρι, που ως συνηθως, τους ξεφυγε από τον ελεγχο τους).
Η επίθεση ήταν η τρίτη στη σειρά μεγάλη επίθεση ενάντια στο ΙΚ τις πρόσφατες εβδομάδες, την ίδια στιγμή που οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην Φαλούτζα, ενώ Κουρδο-Αραβες αντάρτες της Συριας προέλασαν με την υποστήριξη δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού (που ηγούνται οι ΗΠΑ), προς την πόλη Μανμπίζ (επαρχία Χαλέπι) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο συριακός στρατός στην επίθεση της Παρασκευής εισήλθε στα όρια της επαρχίας Ράκα, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς της ρωσικής αεροπορίας σε εδάφη που ελέγχει το ΙΚ σε ανατολικές περιοχές της γειτονικής επαρχίας Χάμα. Τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο στρατός κατέκτησε εδάφη και προκάλεσε σοβαρές απώλειες στους τζιχαντοφασιστες. Δεν δόθηκε κάποια ένδειξη για τον αριθμό των στρατιωτών που συμμετείχαν στην επίθεση, ούτε για το είδος οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο τόνισε πως τουλάχιστον 26 τζιχαντοφασιστες του ΙΚ σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα στρατιώτες του στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων. Όπως σημείωσε η Αποικιοκρατικη ΜΚΟ, η προέλαση του στρατού σημαίνει πως οι συριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση σχεδόν 40χλμ από μια περιοχή όπου οι Κουρδο-Αραβες αντάρτες με την στήριξη των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει παράλληλη επίθεση για να απομονώσουν τα προπύργια των τζιχαντοφασιστών στο βόρειο Χαλέπι από τις περιοχές που ελέγχουν ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό, όπου βρίσκεται η Ράκα. Οι Κουρδο-Αραβες αντάρτες επίσης πραγματοποίησαν προελάσεις σε μια επίθεση ενάντια σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ στην επαρχία Χαλέπι, με αφετηρία την περιοχή Μανμπίζ, όπου συνέχισαν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη, σύμφωνα με πηγές των κουρδικών δυνάμεων και του Παρατηρητηρίου. Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, μαχητές ισλαμοφασιστικών οργανώσεων, υπό την ηγεσία του Μετώπου Αλ Νόσρα εδραίωσαν τις νίκες τους το τελευταίο 24ωρο στο βόρειο Χαλέπι, σύμφωνα με Κουρδο-Αραβικες αντάρτικες οργανώσεις. Περισσότεροι από 1.000 μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια σε θέσεις του συριακού στρατού, νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, ανέφερε το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία με ανακοίνωση του χθες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς θα απεργησουν από τη Δευτέρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας».
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι το παρακάτω: Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00 Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00 Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22:00 έως λήξη βάρδιας Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00 Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21:00 έως λήξη βάρδιας Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12:00 έως 17:00
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τονίζουν ότι «οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια». Σύμφωνα με τους ίδιους, με τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται και διεκδικούν Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς καθώς και δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Επισημαίνουν ακόμη πως οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και τρεις μήνες Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατηγορούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας ότι «υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαδούρο σε χώρες Λατινικής Αμερικής: Μην ενδίδετε στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο κάλεσε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στην "βάναυση πίεση" για να απομονώσουν την κυβέρνηση του
Ιούνιος 05 2016 08:34
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο οι πορτορικανοί πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ. Αλλά μετά όλα σταματούν εκεί. Ενώ οι πορτορικανοί είναι στην πραγματικότητα Αμερικανοί πολίτες, δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές. Έτσι γιατί οι ΗΠΑ., μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι "βασισμένη στη δημοκρατία", δεν επεκτείνει τα ίδια δικαιώματα για όλους τους πολίτες της?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για υποστήριξη στην «τρομοκρατία» και επισημαινει ότι ακριβως οι ΗΠΑ στηριζουν τους τρομοκρατες
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, 12:50
Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ για υποστήριξη στην «τρομοκρατία», επισημαίνοντας ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο καθώς η Ουάσινγκτον είναι αυτή που ακολουθεί μια τέτοια πολιτική, μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Οπως αναφερουν οι κωλοαμερικανοι αποικιοκρατες ιμπεριαλιστες «το Ιράν, που θεωρείται χορηγός της τρομοκρατίας από το 1984, συνεχίζει τις δραστηριότητές του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου), τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα και εξτρεμιστικές ομάδες στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή» αναφέρει το αποικιοκρατικο κωλοαμερικανικό υπουργείο εξωτερικών στην έκθεσή του για την τρομοκρατία για το 2015. Στην έκθεση αυτή, οι κωλοαποικιοκρατες της Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσης την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις Ιρακινών σιιτών», καθώς και τη Δημοκρατια της Συριας και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζαμπέρ Ανσαρί απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που «υποστηρίζουν στην πράξη την ενίσχυση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» στην περιοχή, σύμφωνα με το IRNA. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «κλείνουν επίσης τα μάτια στην πολύ μεγάλη πολιτική και οικονομική στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων συμμάχων της σε αυτό το επιζήμιο φαινόμενο» πρόσθεσε ο Τζαμπέρ Ανσαρί.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαχρέιν: Συνελήφθησαν 11 από τους 17 δραπέτες της φυλακής αλ Χαντ
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, 07:10
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν συνέλαβαν 11 από τους 17 δραπέτες που απέδρασαν το βράδυ της Παρασκευής από φυλακή ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να αποδράσουν από τη φυλακή αλ Χαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνάντηση ασφαλείας στην οποία προήδρευσε ο υπουργός Εσωτερικών σείχης Ρασχέντ μπιν Αμπντουλάχ αλ Χαλίφα.
Το Μπαχρέιν, κράτος με πληθυσμό στην πλειοψηφία του σιιτικό, κυβερνάται από σουνιτική δυναστεία και χιλιάδες - κατά πλειοψηφία - σιίτες πολίτες της χώρας βρίσκονται στην φυλακή με κατηγορίες που κυμαίνονται από συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση, έως ένοπλες επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας. Την Δευτέρα ο αρχηγός της σιιτικής αντιπολίτευσης, σεΐχης 'Αλι Σαλμάν, που δικάστηκε για υποκίνηση σε ανυπακοή, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση εννέα ετών, ποινή που χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και προκλητική» το κίνημά του, το αλ Ουέφακ. Το αλ Ουέφακ είναι ο βασικός οργανωτής του κινήματος αμφισβήτησης που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2011 στο Μπαχρέιν, όπου η σιιτική πλειοψηφία του πληθυσμού ζητεί πολιτικές μεταρρυθμίσεις και μια πραγματική συνταγματική μοναρχία στη χώρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάνει έδαφος στον Νίγηρα οι ισλαμοφασιστες της Μπόκο Χάραμ - πολύνεκρες συγκρούσεις
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, 17:59
Στρατιωτικές δυνάμεις του Νίγηρα επανακατέλαβαν στην πόλη του Μπόσο, σήμερα το πρωί, ενώ η κατάσταση είναι "υπό έλεγχο”, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα. Από επιθετική ενέργεια των ισλαμοφασιστων της Μπόκο Χαράμ χθες το βράδυ σκοτώθηκαν 30 στρατιώτες του Νίγηρα και 2 στρατιώτες της Νιγηρίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα. Ο Νιγηρας τους τσακιζει τους ισλαμοφασιστες. Η Νιγηρια είναι μαλθακη και διαλυμενη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χοροί, τσιγάρα και... πέταγμα της μπούρκας σε περιοχές που απελευθερώνονται από τους τζιχαντοφασιστες
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, 16:11
Η ελπίδα για ζωή και ελευθερία επανέρχεται σε πολλές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, που απελευθερώνονται σταδιακά από τον ζυγό του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τις αντιδράσεις των κατοίκων ενός χωριού κοντά στον Ευφράτη από το οποίο μόλις εκδιώχθηκαν οι τζιχαντοφασιστες από τις Κουρφικες-Αραβικες Δημοκρατικές Δυνάμεις. Πανηγυρισμοί και αγκαλιές σηματοδοτούν το τέλος στην καταπίεση, που εκφράζεται με το πέταγμα της μπούρκας από μια γυναίκα αλλά και την... ελεύθερη χρήση τσιγάρου, που για το Ισλαμοφασιστικό χαλιφάτο απαγορεύεται με ποινή αποκεφαλισμού...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα κροκοδειλια δακρυα! ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και Ποταμι ειχαν ψηφισει τον Αυγουστο τα μετρα τα οποια τωρα καταγγελλουν! Το τριτο Μνημονιο, που περασε με 222 ψηφους, προεβλεπε, και το Κατοχικο Ταμειο, και την αυξηση του ΦΠΑ, και την καταργηση του ΕΚΑΣ, και τον «κοφτη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εθνικη Φρουρα της Κυπρου καλει για καταταξη και ελλαδιτες με μηνιαιο μισθο 1.127 ευρω.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι περασε στα «ψιλα γραματα» του ασφαλισικου νομου το υπουργειο Εργασιας. Μειωσεις σε ολες τις συνταξεις κάθε τρια χρονια. Κλειδι οι αναλογιστικες μελετες για τα Ταμεια, που θα επικυρωνονται από την Ε.Ε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χανει οριστικα η Αγκυρα το παιχνιδι στη Συρια. Στα χερια των Κουρδων η πολυτιμη περιοχη του Μινμπιτζ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι «σεσημασμένοι» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Βαθιά περιφρόνηση προς τα δημοκρατικά δικαιώματα υποδηλώνει η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την υπόθεση με τα «σεσημασμένα» μέλη της, και να παραπέμψει το θέμα σε υπηρεσιακούς παράγοντες της αστυνομίας! Όταν ο διοικητής του Α.Τ. Πετρούπολης ζητά από το Τμήμα Μεθοδικοτήτων – Φωτογραφικού να επιδείξει σε στέλεχος της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής φωτογραφίες «σεσημασμένων στελεχών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ», για να προχωρήσει σε κατάθεση μηνύσεων, έχουμε ένα πολιτικό σκάνδαλο και όχι ένα τεχνικό μπέρδεμα… Το περιστατικό έγινε ανήμερα των εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, η «επίδειξη» δύο ημέρες μετά, ενώ οι φασίστες έκαναν μήνυση στην αγωνίστρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κατερίνα Πατρικίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι γελασμένη εάν νομίζει πως θα ξεγλιστρήσει, συγκαλύπτοντας την υπόθεση και ρίχνοντας τις ευθύνες σε κατώτερους αξιωματικούς… Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί πολιτική διαλεύκανση της υπόθεσης και απάντηση της κυβέρνησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
αποκαλυπτικό βίντεο για το τι σημαίνει σιωνισμός: σιωνισμός σημαίνει να παίρνεις τα μπογαλάκια σου και να καταλαμβάνεις, γιατί έτσι γουστάρεις, εσύ ο εβραίος έποικος το σπίτι μιας παλαιστίνιας γιαγιάς. και αν την επόμενη μέρα σε πάρουν στο κυνήγι τίποτα νεαροί παλαιστίνιοι εσύ θα σκούζεις ότι είναι τρομοκράτες και όσοι τους υποστηρίζουν αντισημίτες. έτσι απλά.
Οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, ηθική, δημοκρατική συμπεριφορά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βιταμίνη D3: το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της φαρμακοβιομηχανίας;
Απ’ ό,τι φαίνεται, η βιταμίνη D3 και οι ιδιότητές της, αποτελούν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της εποχής μας. Γιατί το λέω αυτό; Ήταν ήδη γνωστό ότι η D3 έπαιζε σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών. Ωστόσο, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι, η στέρηση του οργανισμού από αυτή τη βιταμίνη, μέσω της παρεμπόδισης ενός βιολογικού μηχανισμού εκατομμυρίων ετών, έχει επιπτώσεις που πάνε πέρα από την υγεία των οστών και, μάλιστα, πολύ παραπέρα απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς…
Η έρευνα πάνω στη δράση της D3 έχει εντατικοποιηθεί τα τελευταία 15 χρόνια και, παρότι έχουν μόλις πρόσφατα αρχίσει να βγαίνουν οδηγίες από ερευνητές, πανεπιστήμια και οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο, ως προς τις επιπτώσεις που επιφέρει η έλλειψη της βιταμίνης αυτής, εν τούτοις το ζήτημα εξακολουθεί να μη λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα… Μήπως επειδή η επαρκής ύπαρξη της βιταμίνης D3 φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 διαφορετικών ειδών καρκίνου από 30% ως 77%, ανάλογα με την περίπτωση, καθώς και να αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης σε ήδη υφιστάμενες περιπτώσεις καρκίνου; Συν τις ωφέλειες σε καρδιοπάθειες, οστεοπόρωση και μια σειρά άλλες παθήσεις που “μυστηριωδώς” έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια;…
ΒΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΊΝΗΣ D
Η βιταμίνη D πρωτοδημιουργήθηκε μέσω της φωτοσύνθεσης πάνω από 750 εκ. χρόνια πριν και εμφανίστηκε σε πρώιμα είδη φυτοπλαγκτού, στους ωκεανούς. Μάλιστα, εάν νομίζετε ότι μόνο τα φυτά φωτοσυνθέτουν, κάνετε λάθος: Όταν τα πρώτα σπονδυλωτά εγκατέλειψαν τους πλούσιους σε ασβέστιο ωκεανούς και βγήκαν στην ξηρά, 350 εκ. χρόνια πριν, η βιταμίνη D έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ειδών, καθώς μέσω αυτής ρυθμίζεται η δυνατότητα απορρόφησης ασβεστίου από τον οργανισμό, άρα και η δυνατότητα κατασκευής ισχυρού και υγιούς σκελετού. Εφόσον λοιπόν η βιταμίνη D μπορούσε να παραχθεί μόνο φωτοχημικά, τα σπονδυλωτά της ξηράς ανέπτυξαν τη δυνατότητα παραγωγής της βιταμίνης D μέσω της έκθεσης του δέρματός τους στο ηλιακό φως. Ακόμα και σήμερα, ο μηχανισμός παραμένει ίδιος — συγκεκριμένα, στο ανθρώπινο σώμα, η παραγωγή της βιταμίνης D3 ή αλλιώς της “βιταμίνης του ήλιου”, γίνεται μέσω της έκθεσης του δέρματος στο ηλιακό φως και συγκεκριμένα στην υπεριώδη ακτινοβολίαUVB (με ακτινοβόληση της 7-δεϋδροχοληστερόλης του δέρματος από τις ηλιακές ακτίνες)! Αξίζει να επισημανθεί ότι η βιταμίνη D3 δεν περιέχεται σε επαρκείς ποσότητες σε τροφές, οπότε δεν είναι δυνατό να λαμβάνει όση χρειάζεται ο οργανισμός με την καθημερινή τροφή. Από την άλλη, ο σημερινός τρόπος ζωής (ο οποίος μας κρατάει κλεισμένους μέσα σε κτίρια, ντυμένους με ρούχα τον χειμώνα, αλλά και πλακωμένους με αντηλιακά το καλοκαίρι, λόγω μόδας ή λόγω του φόβου για καρκίνο του δέρματος) είτε εμποδίζει, είτε αποτρέπει την έκθεση του δέρματος στην ακτινοβολία UVB και έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε έλλειψη D3.
ΒΙΤΑΜΊΝΗ Ή ΟΡΜΌΝΗ;
Σύμφωνα με τον επιστημονικό ορισμό της λέξης (από το wikipedia), ονομάζουμε «βιταμίνη», μια οργανική ένωση που απαιτείται ως θρεπτική ουσία σε πολύ μικρές ποσότητες από έναν οργανισμό. Με άλλα λόγια, μια οργανική χημική ένωση (ή ένα συσχετιζόμενο σύνολο ενώσεων) ονομάζεται βιταμίνη όταν δεν μπορεί να συντεθεί σε επαρκείς ποσότητες από έναν οργανισμό και πρέπει να λαμβάνεται από τη διατροφή. Έτσι, ο όρος εξαρτάται τόσο από τις συγκεκριμένες συνθήκες, όσο και από το συγκεκριμένο οργανισμό. Για παράδειγμα, το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι βιταμίνη για τον άνθρωπο (που δεν την παράγει το σώμα του), αλλά όχι για τα περισσότερα άλλα ζώα (που την παράγει το σώμα τους). Αντιστοίχως, τόσο η βιοτίνη όσο και βιταμίνη D, δεν πρέπει να θεωρούνται για εμάς βιταμίνες, καθώς παράγονται από το ανθρώπινο σώμα και η λήψη τους μέσω της διατροφής απαιτείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Το ορθό επομένως θα ήταν, η D3 (χοληκαλσιφερόλη – cholecalciferol) να μην κατατάσσεται στις βιταμίνες, αλλά στις ορμόνες, αφού η D3 (και η D2) στη συνέχεια μεταβολίζεται στο συκώτι στην ορμόνη χαλκιδιόλη (calcifediol) ή αλλιώς 25(OH)D και, ακολούθως, στους νεφρούς λαμβάνει άλλο ένα υδροξύλιο και μετατρέπεται σε καλσιτριόλη (calcitriol) ή αλλιώς 1,25(OH)2D. Για πληρότητα πληροφόρησης σχετικά με τις τρεις μορφές της D, αναφέρω ότι η D3 (χοληκαλσιφερόλη) είναι η ανενεργή μορφή της βιταμίνης D, η 25(OH)D (χαλκιδιόλη) είναι η αποθηκεύσιμη μορφή, ενώ, τέλος, η 1,25(OH)2D (καλσιτριόλη) είναι η ενεργή μορφή.
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΑΚΡΙΒΏΣ Η ΒΙΤΑΜΊΝΗ D;
Ως προς τις νεο-ανακαλυφθείσες ιδιότητες της βιταμίνης D και τις επιπτώσεις της έλλειψης αυτής, σας παραθέτω το παρακάτω μεταφρασμένο απόσπασμα, για να πάρετε μια ιδέα (πηγήVitamin D Council): Αν και τεχνικά δεν είναι “βιταμίνη”, η βιταμίνη D ανήκει σε μια κατηγορία από μόνη της. Το προϊόν του μεταβολισμού της, η καλσιτριόλη, είναι στην πραγματικότητα μια σεκοστεροειδής ορμόνη (secosteroid hormone) που αλληλεπιδρά με πάνω από 2000 γονίδια (σημ. μτφ.: με 3.000 από τα 30.000, περίπου δηλαδή με το 10% του ανθρώπινου γονιδιώματος), στο ανθρώπινο σώμα. Η τρέχουσα έρευνα έχει αναδείξει την ανεπάρκεια βιταμίνης D ως σημαντικού παράγοντα στην παθολογία τουλάχιστον 17 μορφών καρκίνου, καθώς και σε καρδιακές νόσους, εγκεφαλικά επεισόδια, υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες, διαβήτη, κατάθλιψη, χρόνιο πόνο, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, μυϊκή αδυναμία, απώλεια μυϊκής μάζας, γενετικές ανωμαλίες, περιοδοντικές νόσους, και πολλά άλλα.
ΒΙΤΑΜΊΝΗ D2 Ή D3;
Αν παρατηρήσατε, έγραψα ότι, στο ανθρώπινο σώμα, η βιταμίνη D παράγεται ως D3. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα ζώα. Στα φυτά αντίστοιχα, παράγεται ως D2. Επομένως, εάν βρείτε “φυτικά προϊόντα, για χορτοφάγους” που να περιέχουν D3, να είστε επιφυλακτικοί• η D3 έχει μόνο ζωική προέλευση. Ωστόσο, όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, μην ανησυχείτε, δε σημαίνει ότι απαραιτήτως κάποιο ζώο ή ψάρι χάνει τη ζωή του για να εξαχθεί η D3. Η μεγαλύτερη ποσότητα παράγεται από… μαλλί προβάτου!! Από την επεξεργασία του λίπους που περιέχεται στο μαλλί, εξάγεται η ουσία λανολίνη. Στη συνέχεια, από τη λανολίνη παράγεται 7-δεϋδροχοληστερόλη, η οποία με ακτινοβόληση UVB παράγει χοληκαλσιφερόλη ή αλλιώς «βιταμίνη D3».
ΜΈΤΡΗΣΗ ΕΠΙΠΈΔΩΝ D
Για να μετρηθούν τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό, χρησιμοποιείται πάντα η αιματολογική εξέταση «25 υδροξυβιταμίνη D» ή χαλκιδιόλη ή εν συντομία 25(OH)D. Η εξέταση αυτή μετράει την αποθηκεύσιμη μορφή της D. Για να είμαστε ΟΚ, καλό θα είναι η τιμή του δείκτη να κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 40 έως 50 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/mL). Το νούμερο αυτό δεν θα το βρείτε σε κανέναν πίνακα του ΕΟΦ ή του FDA, αλλά βγαίνει ως συμπέρασμα μελέτης [βλέπε παράγραφο «Ποιο είναι το ιδανικό επίπεδο 25(OH)D;» στο άρθρο:Αναπληρώνοντας βιταμίνη D3] που έδειξε ότι, για τον μέσο όρο των συμμετεχόντων στην έρευνα, ο οργανισμός άρχιζε να αποθηκεύει χοληκαλσιφερόλη (D3) όταν η τιμή της χαλκιδιόλης [25(OH)D] έφτανε τα 40 ng/mL.Για να έχει αρχίσει να αποθηκεύει D3 ο οργανισμός όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων, η τιμή έπρεπε να έχει φτάσει στα 50 ng/mL. Άρα, οι ανάγκες ενός υγιούς οργανισμού αρχίζουν να καλύπτονται όταν η 25(OH)D είναι στα 40 έως 50 ng/mL, με αποτέλεσμα, πάνω από το επίπεδο αυτό, ο οργανισμός να αρχίζει να αποθηκεύει D3 για μελλοντική χρήση. Σκεπτόμενοι αντίστροφα, αυτό σημαίνει επίσης, ότι όσο πιο κάτω είναι το επίπεδό μας από τα 40-50 ng/mL, τόσο μεγαλύτερη έλλειψη σε βιταμίνη D έχει ο οργανισμός μας! Δεδομένου ότι η παραπάνω έρευνα αφορούσε υγιή άτομα, η φράση «κατ’ ελάχιστο» που χρησιμοποίησα πριν, αναφερόταν στην περίπτωση που το σώμα αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια, όπου τότε, θεωρητικά, οι ανάγκες του σώματος θα αυξάνονται• εξ ου και ορισμένοι ερευνητές αναφέρονται σε θεωρητικά ιδανικά επίπεδα από 50 έως 80 ng/mL, ωστόσο χωρίς να υπάρχουν ερευνητικά αποτελέσματα που να το τεκμηριώνουν.
Ο παρακάτω πίνακας προέρχεται από έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard:
ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΒΙΤΑΜΊΝΗΣ D, ΒΆΣΕΙ ΕΠΙΠΈΔΩΝ 25(OH)D* ΣΤΟ ΑΊΜΑ Κατάσταση Βιταμίνης D Επίπεδα 25(OH)D σε νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/mL) Ελλιπής Λιγότερο από 20 ng/mL Ανεπαρκής Από 20 έως 29 ng/mL Επαρκής Από 30 ng/mL και πάνω Δυνητικά επιβλαβής Περισσότερο από 150 ng/mL *25-hydroxyvitamin D3 (vitamin D precursor) Source: Holick MF. “Vitamin D Deficiency,” New England Journal of Medicine (July 19, 2007), Vol. 357, No. 3, pp. 266–80.
ΦΥΣΙΚΌΣ ΤΡΌΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΉΣ
Ο πιο φυσικός τρόπος παραγωγής (και αποθήκευσης) βιταμίνης D, είναι να κάνουμε τακτική ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι. Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να εκθέτουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας σε δυνατό ήλιο, χωρίς αντηλιακό, αλλά με πολλή προσοχή, γιατί εννοείται ότι πρέπει να αποφεύγονται τα εγκαύματα. Μην σας παραξενεύει• αν βάλουμε αντηλιακό, θα μπλοκαριστούν οι ακτίνες UVB, άρα άδικος κόπος. Από την άλλη, αν βγούμε στον ήλιο πρωί ή απόγευμα, οι ακτίνες του ήλιου θα πέφτουν υπό γωνία, το οποίο σημαίνει ότι θα «αραιώνουν», ενώ επιπλέον θα πρέπει και να περάσουν μέσα από παχύτερο στρώμα ατμόσφαιρας για να φτάσουν σ’ εμάς, με τελικό αποτέλεσμα το πλήρες φιλτράρισμα του φάσματος UV (γι’ αυτό δεν καιγόμαστε αυτές τις ώρες, άλλωστε) – άρα πάλι άδικος κόπος. Επίσης, εκθέτοντας όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος, μεγιστοποιούμε την παραγωγή D3, άρα μειώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο έκθεσης. Προσοχή!!! Το σημάδι για να σταματήσουμε την ηλιοθεραπεία (ή να σκεπαστούμε με ελαφρά ρούχα και καπέλο) είναι αμέσως μόλις το χρώμα του δέρματος αρχίσει να παίρνει λίγο πιο ρόδινο τόνο. Σε πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αυτό συμβαίνει μέσα σε μόλις 5-6 λεπτά, ενώ σε πιο σκουρόχρωμες μπορεί να πάρει και 20. Τη στιγμή εκείνη, ο οργανισμός μας έχει παράξει ήδη 15 με 20 χιλιάδες IU (20.000 IU) βιταμίνης D3 και έχει μπει σε ενέργεια ο μηχανισμός μπλοκαρίσματος περαιτέρω παραγωγής. Λόγω αυτού του φυσικού προστατευτικού μηχανισμού, δεν υφίσταται πιθανότητα «υπερβολικής δόσης» D3 από ηλιοθεραπεία.
ΔΟΣΟΛΟΓΊΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΆΤΩΝ
Ωστόσο, σε περιοχές με γεωγραφικό πλάτος πάνω από 42 μοίρες Βόρεια (δηλαδή περίπου από τη Σόφια της Βουλγαρίας και πάνω) η ακτινοβολία UVB φιλτράρεται από την ατμόσφαιρα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται ανεπαρκής για την παραγωγή D3. Το ίδιο ισχύει και για τη ζώνη της Ελλάδας, κατά την διάρκεια του χειμώνα. Κατά την περίοδο αυτή, μία λύση είναι να λαμβάνουμε D3 από συμπληρώματα διατροφής. Για να ρυθμίζουμε με ασφάλεια τη δοσολογία, θα χρειάζεται να λαμβάνουμε τη συμβουλευτική υποστήριξη ειδικού, καθώς και να υπάρχει παράλληλη παρακολούθηση των επιπέδων 25(OH)D στο αίμα, δυο-τρεις φορές το χρόνο. Για κάποιον που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής, αναφέρω ότι η ισχύουσα «Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση» D3 στις ΗΠΑ, αυξήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Νοέμβριο του 2010, από 400IU σε 600IU. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, το όριο της μέγιστης αποδεκτής δοσολογίας για καθημερινή μακροχρόνια λήψη, διπλασιάστηκε από τις 2.000IU στις 4.000IU. Ακόμα και έτσι, αν και τα ποσοστά αύξησης ήταν σημαντικά, εν τούτοις αυτή η απόφαση προκάλεσε αναστάτωση, απογοήτευση και απορία σε κύκλους διατροφολόγων και ερευνητών της υγείας. Ο λόγος ήταν ότι η αναθεώρηση των ορίων είχε παρακινηθεί από εκκλήσεις επιστημονικών και ιατρικών οργανώσεων, σε σχέση με τη διερεύνηση της επίδρασης της βιταμίνης D σε μια σειρά ασθενειών, πέρα από τον ήδη γνωστό ρόλο της στην υγεία των οστών. Παρόλα αυτά, δεν έγινε καμμία απολύτως αναφορά από τον FDA σε θέματα πέρα από την επίδραση της D3 στην ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου στα οστά, παρ’ όλες τις εκατοντάδες ερευνητικές αναφορές για πολύ πιο σημαντικές επιπτώσεις της έλλειψης D3, σε άλλες ασθένειες και παθήσεις — δεν έγινε ούτε θετική αναφορά, ούτε αρνητική αναφορά• απλά… καμμία αναφορά! Όπως και να ‘χει, η δοσολογία είναι σημαντικό να προσαρμόζεται ανάλογα με τα επίπεδα 25(OH)D στο αίμα. Πληροφοριακά αναφέρω, ότι μια αφετηρία για να ξεκινήσει κάποιος να λαμβάνει D3, την οποία έχω δει να χρησιμοποιείται συχνά ως πρόταση για τον υπολογισμό της ημερήσιας δόσης (από όσους λαμβάνουν υπόψη τα νέα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση της βιταμίνης D), είναι οι 35IU ανά λίβρα• αυτό μεταφράζεται σε περίπου 78IU ανά κιλό σωματικού βάρους.
Ενδεικτικά, κάποιος που ζυγίζει 50 κιλά, μπορεί να ξεκινήσει με περίπου 4.000 μονάδες, ενώ κάποιος που ζυγίζει 100 κιλά, μπορεί να ξεκινήσει με περίπου 8.000 μονάδες την ημέρα. Στη συνέχεια, σε δύο-τρεις μήνες, θα πρέπει να κάνει την πρώτη αιματολογική εξέταση για να δει πού βρίσκεται και, αναλόγως με τα επίπεδα που θα ανιχνευθούν και σε σχέση με τον παραπάνω πίνακα «κατάστασης βιταμίνης D», να αυξομειώσει τη δοσολογία, μέχρι ο δείκτης του να σταθεροποιηθεί μεταξύ 40 και 80ng/mL.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
#Παραιτηθείτε: Ξέπλυμα του ναζισμού αλλά και δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ
01/06/2016
Επιστροφή στις χειρότερες στιγμές της θεωρίας των δυο άκρων – αλλά και ένα πρωτοφανές δώρο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – περιλαμβάνει το κάλεσμα του #παραιτηθείτε όπως αναρτήθηκε στο facebook. Οι διοργανωτές – μεταξύ των οποίων και αρκετοί από τους Γνωστούς Κρατικοδίαιτους Νεοφιλελεύθερους που μεταπηδούν τα τελευταία χρόνια από τη Δράση, στη ΝΔ και το Ποτάμι – χαρακτηρίζουν εθνικοσοσιαλιστική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Πρόκειται για την ίδια τακτική που χρησιμοποίησαν τα τελευταία χρόνια και οι λεγόμενες ναυαρχίδες του αστικού Τύπου, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή συγκρίνοντάς την με κόμματα της μετριοπαθούς αριστεράς. Όταν όμως συγκρίνεις τον Χίτλερ με τον Τσίπρα αυτό που πραγματικά επιτυγχάνεις είναι να ωραιοποιήσεις την εικόνα του Χίτλερ και να τον κάνεις πιο αποδεκτό σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο πέρασε μέσα από αυτήν ακριβώς τη διαδικασία νομιμοποίησης – αφού πρώτα η ΕΕ και ο Μπαρόζο είχαν προλειάνει το έδαφος απαιτώντας τη συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ στη δοτή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Αν πρέπει να προσάψουμε κάτι στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της – το γεγονός δηλαδή ότι ταυτίζεται πλήρως ιδεολογικά και πολιτικά με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.
Αυτό μάλλον είναι και το πραγματικό πρόβλημα των διοργανωτών, ότι η κυβέρνηση δηλαδή τους έκλεψε όλες τις προτάσεις (περί μικρότερου κράτους, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, φορο-ασυλίας του μεγάλου κεφαλαίου με παράλληλη εξόντωση των μισθωτών και των συνταξιούχων) και τις εφαρμόζει στην πράξη καταχειροκροτούμενη από την ΕΕ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε στηρίξει ανοιχτά τις προηγούμενες συγκεντρώσεις των Μένουμε Ευρώπη, αυτή τη φορά αποφάσισε να μην τοποθετηθεί. Οι Ευρωπαίοι κομισσάριοι γνωρίζουν πού καλά ότι μια αντιδραστική κυβέρνηση, με αριστερό-σοσιαλδημοκρατικό μανδύα, μπορεί να ολοκληρώσει πολύ ταχύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το ξεπούλημα της χώρας. Το γεγονός αυτό όμως δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους παραδοσιακούς νεοφιλελεύθερους ότι μια ολόκληρη γενιά στελεχών τους κινδυνεύει να μείνει εκτός πολιτικού σκηνικού. θυμίζουν τον πρωταγωνιστή της ταινίας Bios + Πολιτεία του Περάκη, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι η κυβέρνηση είχε αντιγράψει την προκήρυξή του και την χρησιμοποιούσε στις προγραμματικές του δηλώσεις. Η απελπισία ορισμένων παραδοσιακών κέντρων εξουσίας, για το ξαναμοίρασμα της πίτας και σε νέα επιχειρηματικά τζάκια, γίνεται εμφανής από κινήσεις πανικού, όπως η προώθηση καλλιτεχνών τύπου Σάκης Ρουβάς.
Η συγκέντρωση λοιπόν της 15ης Ιουνίου έχει ως στόχο να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας καλύτερους όρους για ένα τμήμα του πολιτικού κατεστημένου που φοβάται ότι μπορεί να μείνει εκτός των νέων συσχετισμών. Ο μεγάλος ωφελημένος βέβαια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να συσπειρώσει ένα τμήμα της εκλογικής του βάσης, που δικαιολογημένα αντιδρά με απέχθεια στον εσμό των ανθρώπων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση. Αν η 15η Ιουνίου δεν είχε οργανωθεί από άλλους θα έπρεπε να το κάνει το ίδιο το επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα. Αυτό που κανένας δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη είναι τα ταξικά χαρακτηριστικά του δημοψηφίσματος και το 62% του πληθυσμού που δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Το αν τσακώνονται μεταξύ τους οι νεοφιλελευθεροι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι παντελώς αδιάφορο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επικήδειο για τον Μωχάμετ Άλι από τον Κλίντον... Ο δειλός Κλίντον εξαφανίστηκε στη σιωπή στον Καναδά, για να μην πάει στο Βιετνάμ... Ο γενναίος Μωχαμετ Αλι ξεκαθάρισε γιατί δεν θα στραφεί εναντίον των Βιετκόνγκ... Τι τραγικό... Eυτυχώς που ο Μωχαμετ Αλι έφυγε νωρίς...
Ο μυθικός Muhammad Ali, στη Συρία με το πορτραίτο του προέδρου Άσαντ... Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Σύρου προέδρου Hafez el Assad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίζεις ότι τα νεοφιλελεύθερα γερμανοτσογλάνια του ΠΑΣΟΚ, είναι διαφορετικά από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ;
Θανασης Χειμωνας Γαμημενα γαμηδια τελειωσατε. 15 Ιουνη #Tha _ Eimai _ Syntagma
Υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού του σημερινού, "εκσυγχρονισμένου" νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
400.000 ευρώ κόστισε η νέα θωρακισμένη Mercedes του λαοφιλούς ηγέτη Αλέξη Τσίπρα
Ναι, αυτός είναι που στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε την απόφασή του και δέσμευσή του ότι θα καταργούσε τα ακριβά βουλευτικά και υπουργικά αυτοκίνητα.