Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δευτερα 6 Ιουνιου 2016


ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 72%
Ελβετία: Οι πολίτες είπαν μαζικά «όχι» στη θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος
05|06|2016 22:35
Oι Ελβετοί απέρριψαν μαζικά σήμερα την θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους, μισθωτούς ή άνεργους, ένα σχέδιο μοναδικό στον κόσμο που πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις στην χώρα. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 76,9% των ψηφοφόρων απέρριψαν το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο. Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ανήλθε σε 46%. Στον αντίποδα, τα 2/3 των ψηφοφόρων ενέκριναν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και του δικαιώματος της προεμφυτευτικής διάγνωσης. Η πρόταση «για ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα» (RBI), που υποβλήθηκε από μία οργάνωση η οποία δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα, κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των πολιτών.
Βάσει της πρότασης, κάθε μήνα όλοι οι Ελβετοί και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα τουλάχιστον 5 χρόνια θα λαμβάνουν ένα ποσό ύψους 2.500 ελβετικών φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα, ο οποίος θα εργάζεται ή θα είναι άνεργος, και 650 ελβετικά φράγκα για κάθε ανήλικο. Ο μέσος μισθός στην Ελβετία ανέρχεται σε 6.000 ελβετικά φράγκα. Όσο κι αν γενναιόδωρη ακούγεται, η ιδέα να μπορεί κανείς να λαμβάνει χρήματα χωρίς να ανταποδίδει έμοιαζε ασυμβίβαστη στα μάτια μιας μεγάλης πλειονότητας των Ελβετών, που προσδίδουν μεγάλη αξία στην εργασία. Την πρωτοβουλία υποστήριξε μόνο το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα κατήγγειλαν ένα ουτοπικό και πολύ δαπανηρό σχέδιο. «Οι Ελβετοί αποφάσισαν σήμερα με ρεαλιστικό τρόπο» σχολίασε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS, ο πολιτικός αναλυτής Αντρέας Λάντνερ του πανεπιστημίου της Λωζάνης. «Το να πληρώνεσαι χωρίς να εργάζεσαι, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Η πρωτοβουλία δεν ήταν ξεκάθαρη, προοριζόταν κυρίως στο να τροφοδοτήσει μια συζήτηση». Μονάχα ορισμένες κοινότητες στα καντόνια Ζουρά και Βω και ορισμένες συνοικίες της Γενεύης και της Ζυρίχης υποστήριξαν την πρόταση. Παρά την αποτυχία του, οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος γιόρτασαν αυτό που αποκάλεσαν τη δική τους «ημι-νίκη». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι» δήλωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, ο Ραλφ Κουντιγκ.
Ο Σέρτζο Ρόσι, καθηγητής οικονομικών και μέλος της επιτροπής υπέρ του RBI προτιμά από την πλευρά του να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. «Ένας στους 5 πολίτες ψήφισε υπέρ του εγγυημένου βασικού εισοδήματος. Πρόκειται ήδη για μία επιτυχία» σχολίασε στο ATS. Για εκείνον το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται αυτήν την ιδέα «η οποία θα πρέπει σύντομα ή αργότερα να εφαρμοστεί». «Είναι ένα παλιό όνειρο, λίγο μαρξιστικό. Που σφύζει από αδιαμφισβήτητα όμορφα συναισθήματα αλλά χωρίς οικονομική μελέτη» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Χρηματοπιστωτικών Μελετών στη Γενεύη, Σαρλ Βιπλόζ, πριν από το δημοφήφισμα. Μεταξύ των άλλων ζητημάτων που τέθηκαν υπό ψηφοφορία σήμερα βρίσκονται ιδίως την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και το να επιτραπεί της προεμφυτευτικής διάγνωσης. Δύο ψηφοφόροι στους τρεις (66,8%) τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου που προτείνει να ολοκληρώνεται σε διάστημα 140 ημερών το ανώτερο οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου έναντι 400 που ισχύουν σήμερα. Οι Ελβετοί είπαν επίσης ναι σε ποσοστό 62,4% στην προεμφυτευτική διάγνωση, μια τεχνική που επιτρέπει την επιλογή και κατάψυξη εμβρύων, όμως αποκλειστικά από ζευγάρια που είναι φορείς μιας σοβαρής κληρονομικής ασθένειας ή που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί διά της φυσικής οδού. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου καταγγέλλουν έναν «νόμο της ευγονικής».
σχολιο.- Ουσιαστικά, οι Ελβετοί ψήφισαν ενάντια στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα, αλλά δεν εφαρμόζεται. Στην Ελβετία ο κατώτατος μισθός είναι 6.000, και δίνουν 2.000, στην Ελλάδα είναι 600 ευρώ, και ψήφισαν να δίνουν 200. Και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αφορά τους μετανάστες. Όχι τους Ελβετούς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δεν υφίσταται τσαμικό ζήτημα" διαμηνύει το ΥΠΕΞ στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα
"Σοβαρότητα και σεβασμό στην Ιστορία" απαιτεί το ΥΠΕΞ από την Αλβανία μετά τα περί "τσαμικού ζητήματος"
5.6.2016 | 22:31
"Πολιτικό πολιτισμό", "σοβαρότητα", "πιστή εφαρμογή των αρχών της ΕΕ και σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας" και "των δικαστικών αποφάσεων ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου", απαιτεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών από την αλβανική ηγεσία, μετά την τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο χθεσινό συνέδριο του κόμματος των Τσάμηδων περί "τσαμικού ζητήματος", καλώντας την να μην ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα και να μην διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα. "Ο απαιτούμενος πολιτικός πολιτισμός μεταξύ γειτόνων", τονίζει το ΥΠΕΞ, "προϋποθέτει σοβαρότητα, σεβασμό στα ακριβή γεγονότα της Ιστορίας και όραμα για σχέσεις που δεν θα επηρεάζονται, βέβαια, από την κατάφωρη, ηθελημένη ή μη, διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, αλλά θα βασίζονται στην οικοδόμηση επάνω σε ισχυρά θεμέλια ενός μέλλοντος που θα διασφαλίζει ουσιαστική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλει στη σταθερότητα και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής".
"H Αλβανία", επισημαίνει το ΥΠΕΞ, "θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων, είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας". Τόσο ο πρωθυπουργός κ. Ράμα, χθες, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Ντιτμίρ Μπουσάτι, την περασμένη εβδομάδα, με δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ύπαρξη "τσαμικού ζητήματος". Και ενώ ο κ. Μπουσάτι έλαβε την αυστηρή απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι "τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται", καθώς και ότι "η επαναλαμβανόμενη ανακίνηση ενός ανυπάρκτου θέματος από τις επίσημες αλβανικές Αρχές κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί τις διμερείς μας σχέσεις"- χθες δύο ημέρες -πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα- ο κ. Ράμα επανήλθε στο ίδιο θέμα με δηλώσεις του για το, ανύπαρκτο για την Αθήνα, ζήτημα, στο συνέδριο των κόμματος των Τσάμηδων. Για την ελληνική πλευρά, βεβαίως, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται, όπως είχαν επισημάνει προ εβδομάδος, κύκλοι του ΥΠΕΞ, καθώς "κατά τη διάρκεια της κατοχής από τις δυνάμεις του 'Αξονα, οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους φασίστες και ναζιστές κατακτητές και αποχώρησαν από την Ήπειρο πρωτοβούλως, ομαδικά και οριστικά, ακολουθώντας τις εχθρικές δυνάμεις".
Αλβανικές προκλήσεις και υφαρπαγή περιουσιών Βορειοηπειρωτών
Σε εξέλιξη όμως είναι και η τακτική των προκλήσεων της αλβανικής κυβέρνησης, ενώ μάλιστα σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ξεκινά επίσκεψη στην Αλβανία όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόλις προχθές ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε ομιλία του σε συγκέντρωση Τσάμηδων επανέφερε το θέμα της άρσης του εμπόλεμου, μέσω του οποίου τα Τίρανα βάζουν στην ατζέντα την επίστροφή των περιουσιών των «Τσάμηδων». Ο κ. Ράμα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ελπίζω οι γείτονες να μην παραπονεθούν πως κάναμε τον Δία τσάμη. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο ανταγωνισμός με τους μύθους δεν φέρνει τίποτα το καλό στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των εθνών και κοινοτήτων. Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους έλληνες για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο» , αυτό το ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος γιατί οι έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι". Στις δηλώσεις του Ράμα απάντησε το υπουργείο με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "η Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των πέντε αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας". Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κάνει κινήσεις για να αντιμετωπίσει το θέμα της υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Το θέμα έφερε στην Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης: Στην ερώτηση προς το Νίκο Κοτζιά αναφέρει ότι "Αλβανοί πολίτες εφοδιασμένοι με τίτλους ιδιοκτησίας αμφιβόλου γνησιότητας, εμφανίζονται στις περιοχές Φοινίκης, Δροπόλεως, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, όπου ήδη έχουν καταπατήσει παρανόμως περισσότερα από διακόσιες είκοσι χιλιάδες στρέμματα". Στην τακτικλή αυτή έχουν σύμμαχο της αλβανικές αρχές και την διαφθορά του δικαστικού συστήματος. Ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει αδράνεια της Ελληνικής πολιτείας και αναφέρει στην ερώτησή του: "Κατά συνέπεια, πλέον η Ελληνική πολιτεία επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα και δυναμικά, προκειμένου να αξιώσει από την Αλβανική κυβέρνηση την τήρηση της νομιμότητας, των ιδιοκτησιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών".
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκλεισαν με συρματόπλεγμα την είσοδο του υπ. Υγείας οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 09:51
Με συρματόπλεγμα έκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας, νωρίς το πρωί οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, καθώς παραμένουν απλήρωτες για πέντε μήνες. Πάνω στο συρματόπλεγμα κρέμασαν μπλούζες που γράφουν πεινάμε. Πάνω σε χαρτόνια που έχουν κρεμάσει πάνω τους γράφουν «ακούει κανείς;» , «χάσαμε την αξιοπρέπειά μας», «τα παιδιά μας πεινάνε», «δεν έχουμε φάρμακα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Πτώση για την κεντροαριστερά του Ρέντσι δείχνουν οι δημοτικες εκλογες
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 07:28
Οι προβολές εκλογικού αποτελέσματος των μεγαλύτερων δημοσκοπικών εταιριών δείχνουν ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών (που εγιναν χθες), δεν ευνοεί, έως τώρα, την κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι. Στο Μιλάνο πρόκειται να αναμετρηθούν, στον δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Μπέπε Σάλα με τον κεντροδεξιό Στέφανο Παρίζι. Η διαφορά τους, σύμφωνα με τις προβολές, είναι περίπου πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Στο Τορίνο διατηρεί, προς στιγμήν, ένα ελαφρό προβάδισμα ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος Πιέρο Φασσίνο, έναντι της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο. Στην πόλη της Νάπολης περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο ο απερχόμενος αριστερός δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ενώ ακολουθεί - με διαφορά η οποία υπολογίζεται στις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες - ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι. Στην Μπολόνια, ο επίσης απερχόμενος δήμαρχος Βιρτζίνιο Μέρολα, του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τις προβολές εκλογικού αποτελέσματος θα εξασφαλίσει τελικώς το 37,7% των ψήφων και στις 19 Ιουνίου θα διασταυρώσει το ξίφος του με την υποψήφια της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι. Πολλοί αναλυτές, όμως, είχαν προχωρήσει στην πρόβλεψη ότι ο Μέρολα θα μπορούσε να επανεκλεγεί, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ήδη από τον πρώτο γύρο. Στη Ρώμη, τέλος, το όλο σκηνικό χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αβεβαιότητα: θεωρείται σαφές ότι η μεγάλη νικήτρια της εκλογικής αυτής βραδιάς είναι η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι, με περίπου το 37% των ψήφων. Σε ό,τι αφορά όμως τον έτερο υποψήφιο του δεύτερου γύρου, οι μέχρι τώρα προβολές δεν προσφέρουν μια σαφή απάντηση: ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Τζακέτι εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το 22,1% των ψήφων, ενώ η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με το δίκτυο La 7, έχει έως τώρα οριακό προβάδισμα, με το 22,8% των προτιμήσεων. Για την διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης εικόνας θα πρέπει, κατά συνέπεια, να ολοκληρωθεί πρώτα η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων της Αιώνιας Πόλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κοντά στο Χαλέπι
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, 19:46
Ένα μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στην ύπαιθρο κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, σε μια περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ισλαμοφασιστών και του συριακού στρατού. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της συντριβής, αν δηλαδή έγινε λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης ή εάν το μαχητικό επλήγη από πύραυλο που εκτόξευσαν οι ισλαμοφασιστες. Εκτιματε ότι οι αμερικανοι εχουν ξαναπρομηθεψει με αντιαεροπορικα τους ισλαμοφασιστες τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με προκλητικη ομιλια ο πρωθυπουργος της Αλβανιας στο συνεδριο του Τσαμικου κομματος εθεσε «θεμα τσαμιδων». Εντι Ραμα. «Ο πρωτος ναος του Δια βρισκεται στην Τσαμουρια». (Εννοει το ιερο του Δια στη Δωδωνη στα Γιαννενα).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απετυχε η μετεγκατασταση των λαθρομεταναστων (που ηταν κανονισμενο από την αρχη να μην γινει γιατι ετσι θελουν οι κωλοευρωπαιοι τοκογλυφοι). Μολις 1.700 αλλοδαποι εχουν μεταφερθει στην Ευρωπη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασικη γλωσσα τα αγγλικα για τα Ελληνοπουλα! Την ιδια στιγμη που ο Φιλης εξαγγελλει τη μειωση της διδασκαλιας στα Αρχαια Ελληνικα, με εγκυκλιο καθιστα υποχρεωτικη την εκμαθηση της αγγλικης γλωσσας από την Α Δημοτικου!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναμνήσεις από τη Βενεζουέλα-Recuerdos desde Venezuela
Τον Αύγουστο του 2006, βρέθηκα στη μακρινή Βενεζουέλα για ένα μήνα. Ένα ταξίδι, πρόσκληση από τη Βενεζολάνα δασκάλα μου των ισπανικών, Janet. Στο διάστημα που γύριζα τη χώρα, πέραν της φυσικής ομορφιάς που μου έκοψε την ανάσα με τρόπο που η Ευρώπη δεν το κατάφερε ποτέ, το μυαλό και η ματιά μου ήταν στον Chavez και στην αμφιλεγόμενη, για τους δυτικούς, πολιτική του. Είδα, λοιπόν, μια περίεργη χώρα. Είδα την προσπάθεια ανακατανομής του γεωργικού πλούτου.Μεταφορά από τους μεγαλοτσιφλικάδες , στους ανθρώπους των barrios , ανθρώπους που ζούσαν δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας σε γειτονιές τύπου «φαβέλας». Δεν ήταν ήρεμο όλο αυτό. Είδα μια τεράστια προσπάθεια για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.Σε κάθε επαρχία της Βενεζουέλας ,από τον Αμαζόνιο μέχρι και βόρεια,στο Chichirivitsi , υπήρχαν τεράστιες τοιχογραφίες,αφίσες στους δρόμους,μεγάλα αφιερώματα στις εφημερίδες για το πόσο σημαντική είναι η παιδεία και η μόρφωση,εμπλουτισμένα με κατεβατά από τον Σιμόν Μπολίβαρ,έως και τον Chavez. Μπήκα σε νοσοκομείο,όπως κάνω πάντοτε πλέον στα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Τα κτίρια παλιά,μα με την αξιοπρέπεια και την καθαρότητα νοσοκομείων που βλέπεις σε ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 60.Με καλοδέχτηκαν γιατί ήμουν Έλληνας Γιατρός. Ρώτησα τον Κουβανό συνάδελφο τι γίνεται με το ασφαλιστικό στα νοσοκομεία τους. «Manolete»,μου λέει…»εδώ ο ασθενής έρχεται,γίνεται νοσηλεία,παίρνει τα φάρμακα του και φεύγει . Δεν μπορεί να έχει σχέση η υγεία με τα dinero « Ειδα των Chavez να συζητάει την Κυριακή, όπως κάθε Κυριακή-μου είπαν- ,με τον λαό. Καθισμένος σε μια μεγάλη καρέκλα,και απο πίσω σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο,ζωντανά στην κρατική τηλεόραση για πολλές ώρες,με έναν τηλεφωνικό αριθμό από κάτω όπου έπαιρνες τηλέφωνο και έλεγες κάτι του στυλ «σπάσαν τα νερά στην Μαγούλα» και ο Chavez απέδιδε στον αρμόδιο υπουργό την ευθύνη-ή τέλος πάντων έτσι μου φαινόταν εμένα. Είδα τον κόσμο χαρούμενο, να χορεύει στους δρόμους ,να ζεί την φτώχεια του – μια φτώχεια διαφορετική από αυτή των Βαλκάνιων , μια φτώχεια που ζήλεψα γιατί είχε αξιοπρέπεια ,μουσική, αυτοοργάνωση ,αλληλεγγύη και ελπίδα. Προσπαθήσαμε να βρούμε και τον ίδιο των Chavez , πηγαίνοντας στην βουλή τους -Τι Θράσος! Η κυρία εκεί , αφού μας διόρθωσε αυστηρά , τονίζοντας πως » Νο Chavez ,αλλά Comandante Chavez» μας είπε πως φυσικά και θα μας έβλεπε o Λίντερ, αν δεν ήταν κοντά στον άρρωστο Fidel . Είδα μια όμορφη χώρα!
10 χρόνια πέρασαν, και πάντα εκείνο το ταξίδι έρχεται στο νού όταν ζορίζομαι.
Μα δεν αντέχω πια , να διαβάζω για την Βενεζουέλα , από τους Μπογδανοποιημένους και πάντα «περήφανους » σαλιάρηδες της εξουσίας . Αυτούς που ποτέ δεν τόλμησαν ποτέ δεν πίστεψαν , ποτέ δεν άπλωσαν το χέρι στον πεσμένο, μα πάντα είχαν ένα δάκτυλο να σου κουνάνε και να λένε μαλακίες του στύλ : » Bενεζουέλα θέλετε να μας κάνετε». Για το μόνο που φωνάζετε είναι που σας πήραν τα ΕΣΠΑ και τις κρατικές θέσεις. Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά κινήματα και τον επαναστατημένο άνθρωπο. (με αφορμή ένα κείμενο που μου έστειλε το πρωί η αγαπημένη Kampouraki Mairi ) -Ξέχασα … .η βενζίνα τότε είχε 0,25 ευρώ το λίτρο -ποτέ δεν κατάλαβα την αγάπη των Λατινοαμερικάνων προς τους Έλληνες, μα σίγουρα καταλάβαινα το μίσος τους προς τους Ισπανούς conquistadores Manolis Fragakis
Καμπάνια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: "Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!"
Μπροστά στις κλιμακούμενες επιθέσεις: • Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στο να ακουστεί η φωνή της αγωνιζόμενης Βενεζουέλας: των εργαζομένων, των αγροτών, καθώς και της εκλεγμένης Μπολιβαριανής κυβέρνησης. • Απαιτούμε την άρση του προεδρικού διατάγματος των ΗΠΑ το οποίο συνιστά άμεση απειλή στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. • Απαιτούμε να πάψουν οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας καθώς και κάθε επέμβαση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Όλα τα Blogs στη μάχη της Βενεζουέλας
Prensa Rebelde , Χοσέ Μαρτί, Proyecto Numantino, Cuba de Corazón , Ατέχνως , Μποτίλια στον Άνεμο , Lefteria , Οικοδόμος , Sibilla, Fadomduck2 , kke4ever
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/search/label/venezuela
http://josemartigr.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1
http://proyectonumantino.blogspot.gr/search/label/venezuela
http://cubaniagriega.blogspot.gr/search/label/venezuela
http://atexnos.gr/tag/%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1/
http://zbabis.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1
https://lefterianews.wordpress.com/category/%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/
http://e-oikodomos.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%96%CE%9F%CE%A5%CE%95%CE%9B%CE%91
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/search/label/%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1
http://fadomduck2.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1
http://kke4ever.blogspot.com/search/label/%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γράφει ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος: "Θα πάρουμε απλώς την «εθνική σημαία» από τα χέρια της άρχουσας τάξης, της ακροδεξιάς, των φασιστών κ.λπ., για να τη σηκώσουμε ψηλότερα απ’ αυτούς, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη «φιλοπατρία», κλίνοντας τις λέξεις έθνος και πατρίδα και όλα τα παράγωγά τους σε όλες τις πτώσεις και κατηγορώντας την αστική τάξη για «εθνική υποτέλεια»; Αυτό δεν λέγεται μάχη για την ηγεμονία, αλλά εθνική και πατριωτική πλειοδοσία!" Το έχουμε ξανακάνει, συντροφε! Και ηγεμονεύσαμε! Κι εδώ και αλλού!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 Δεκέμβρη 1944, Όθωνος και Αμαλίας. Ο ψηλέας, που έχει πάρει την κόκκινη σημαία από τον μπροστινό του που έπεσε νεκρός, είναι ο Μίκυ Μάους, όπως τον αποκαλούν οι σύγχρονοι επαναστάτες. Η υπενθύμιση και η φωτογραφία από τον φίλο Takis Intzes, με τον οποίο συμφωνώ πλήρως στα όσα γράφει γι' αυτούς που χλευάζουν τον Θεοδωράκη επειδή μίλησε για ένοπλο αγώνα. Υπενθυμίζοντάς τους πως τον ένοπλο αγώνα ο Μίκης τον έχει ξανακάνει στα νιάτα του και τον πλήρωσε ακριβά με βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες. Μπορεί να διαφωνούμε με τις όποιες παλινωδίες του και τις επί χρόνια αλλοπρόσαλλες πολιτικές του πρακτικές, αλλά σεβασμός! Μιλάει για όπλα ένας άνθρωπος που ξέρει από όπλα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα-Οι ελιγμοί του ΟΑΚ επιδιώκουν να υπονομεύσουν τον εθνικό διάλογο και να προωθήσουν την παρέμβαση των ΗΠΑ
Οι ελιγμοί του ΟΑΚ επιδιώκουν να υπονομεύσουν τον εθνικό διάλογο και να προωθήσουν την παρέμβαση των ΗΠΑ Ο ελιγμός του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) να ενεργοποιήσει τη Δημοκρατική Χάρτα κατά της Βενεζουέλας, είναι ευθυγραμμισμένος με τη στρατηγική των ιδιοκτητών των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών μέσων ενημέρωσης, της συντηρητικής δεξιάς και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να αμαυρώσει και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με σκοπό την ξένη παρέμβαση στη Βενεζουέλα. Σε αυστηρή τήρηση του πολιτικού και νομικού περιεχομένου της Δημοκρατικής Χάρτας του ΟΑΚ, οποιαδήποτε διάταξη που επικυρώνει την επίκλησή της κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας δεν πληρείται. Είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι θα υπάρξει ρήξη της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας στην Μπολιβαριανή Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.
Εκ μέρους του Σοσιαλιστικού Ενωμένου Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα, στα κοινωνικά κινήματα, στα προοδευτικά, σοσιαλιστικά και δημοκρατικά κόμματα του κόσμου, ότι ο κύριος στόχος της στρατηγικής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέσω του κ. Luis Almagro, είναι να προσπαθήσει να υπονομεύσει τον εθνικό διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Βενεζουέλας, με την πρωτοβουλία τηςUNASUR την στήριξη των πρώην Προέδρων José Luis Rodríguez Zapatero, Leonel Fernández και Omar Torrijos. Αυτός ο διάλογος, αρχικά προωθημένος από τον Πρόεδρο Μαδούρο, έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού μας και, έχει ως ανώτατο και ανθρωπιστικό στόχο να ξεπεράσει τις αποκλίσεις μας, τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα με πολιτισμένο, ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο.
H ατζέντα παρέμβασης των ΗΠΑ θα πρέπει να απομονωθεί και να ηττηθεί από τη διεθνή κοινότητα. Τίποτα που τορπιλίζει το διάλογο και την ειρηνική ζωή της Βενεζουέλας δεν πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτή την ατζέντα. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή τη νέα μάχη των λαών και των δημοκρατικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής θα συνοδεύσουν τη Βενεζουέλα στην ιδέα αποφυγής οποιασδήποτε ξένης παρέμβασης που παραβιάζει την ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Ενότητα, αγώνας, πάλη και νίκη! Rodrigo Cabezas Aντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς", διδάσκει Δημοκρατία!
H Δρ. Hadiyeh Khalaf Abbas, εξελέγη σήμερα Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Συρίας, που συγκλήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση του μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία Μια γυναίκα πρόεδρος της Βουλής στη μαρτυρική Συρία, που δέχεται εδώ και πέντε χρόνια τη χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση από την δύση του "φωτός και του πολιτισμού", τη δύση του σκοταδισμού και της νέας τάξης. Στην πρώτη γραμμή αυτής της επίθεσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που μόλις πριν λίγες ημέρες επιβεβαίωσε πως κινείται με βάση τα συμφέροντα των ηγετών της εμπόρων όπλων
Κι αυτό, όταν η Σαουδική Αραβία, ο βασικός σύμμαχος και μοντέλο δημοκρατίας για τη δύση στη Μέση Ανατολή, είναι ένα μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς που η βουλή διορίζεται από τον μονάρχη, κατόπιν υποδείξεων του Αλλάχ (Θεός, στην αραβική) στον μονάρχη Σαούδ κι οι γυναίκες δεν έχουν καν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο, ή να κυκλοφορούν ασυνόδευτες από το σύζυγο ή πρώτου βαθμού συγγενή, με σκεπασμένο ολόκληρο το πρόσωπο και γι αυτό τον λόγο υπάρχει "θεσμοθετημένη" από τον μονάρχη "θρησκευτική αστυνομία" Η εκλογή γυναίκας στο ανώτατο αξίωμα μια δημοκρατίας δεν αποτελεί μια απλή κι επιπρόσθετη επιβεβαίωση της κοσμικής Συρίας, αλλά μάθημα δημοκρατίας κι ανατροπής στα αραβικά μοναρχικά-δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής, που για αυτά τα συμμαχικά της δύσης καθεστώτα η γυναίκα είναι αντικείμενο αναπαραγωγής.
Η Hadiyeh Khalaf Abbas, γεννήθηκε το 1958 στην Deir Ezzor. Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Μηχανική γεωπονίας του Πανεπιστημίου στο Χαλέπι. Φοιτήτρια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συριακής ΕΦΕΕ κι αργότερα στα ανώτατα καθοδηγητικά όργανα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ, τη δεκαετία1988-1998.
Κι επειδή κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφος της σημερινής Ελλάδας δεν έγραψε μια φράση για τις εκλογές στη Συρία και τα εκλογικά αποτελέσματα -λες και αυτές οι ειδήσεις αποτελούν δολοφονική εγκληματική πράξη-, ας δούμε τη σύνθεση της σημερινής Βουλής στη Συρία: Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες(κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων) - Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες - Socialist Unionists 18 έδρες - Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction – το ΚΚ που αναγνωριζει το ΚΚΕ) 8 έδρες - Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες - National Vow Movement 3 έδρες - Arab Socialist Union 2 έδρες Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες(δεξιά αντιπολίτευση) - Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες - People's Will Party 1 έδρα Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.) Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maria Denaxa
Αγριεύουν πάρα πολύ τα πράγματα στη Γαλλία. Διαδηλωτές νωρίτερα πέταξαν αυγά στο κεφάλι του υπουργού Οικονομίας Μακρόν. Βίντεο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Ec7Q_4zaPBs
Τωρα ένταση και κατάληψη στον σταθμό Μοntparnasse απο διαδηλωτές - εργαζόμενους στους γαλλικούς σιδηροδρόμους ... Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Εuro.
Ο Ολαντ προσπαθεί παρασκηνιακά να διασπάσει τους απεργούς και το συνδικαλιστικό κίνημα αλλα το μόνο που έχει καταφέρει είναι μια τρύπα στο νερό. Σήμερα μπήκαν στον χορό των κινητοποιήσεων εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οδηγοί ταξί αναμένονται και οι πιλότοι μέσα στους αγώνες ... Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ παίζουν πλημμύρες και τρομολαγνία - τρομοκρατία, με τον ακροδεξιό γαλλο που προετοιμαζε επιθέσεις κατά την διάρκεια των αγώνων. Οσο για τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης αφιερώνουν μερικά δευτερόλεπτα κι αν ..Τα γνωστά δηλαδή
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... γιόρτασαν τον θάνατο του πυγμάχου Μοχάμεντ Αλι
Με το σύνθημα "Ο Μοχάμεντ Αλι είναι νεκρός, σκοτώστε όλους τους Άραβες (Χριστιανούς και Μουσουλμάνους). Ακροδεξιοί Ισραηλινοί στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ (ΑλΚουντς) γιόρτασαν τον θάνατο του πυγμάχου Μοχάμεντ Αλι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα νερά Ζάρος στηρίζουν το σιωνιστικό άπαρτχάιντ
Την στιγμή που σε όλη την ανθρωπότητα έχουν μπει οι βάσεις για να την δημιουργία ενός δυναμικού μοχλού πίεσης και αντίστασης,με το κίνημα μποϊκοτάζ κατά της Σιωνιστικής κατοχής,η οποία κατακρεουργεί τους Παλαιστίνιους στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη,μία Ελληνική Εταιρία δηλώνει περήφανη για το "άνοιγμα" της δουλειάς της στο Ισραήλ
Η εταιρία Ζάρος από την Κρήτη προσπερνάει τις διαχρονικές και βαθιές σχέσεις ανάμεσα στους Κρήτες και τους Παλαιστινίους και αναλαμβάνει να ξεδιψάσει τους φονιάδες τους,δηλαδή τον Σιωνιστικό στρατό του IDF οι οποίοι με την σειρά τους ποζάρουν γεμάτοι ευτυχία με τα εμφιαλωμένα νερά της. Αναμφίβολα είναι μία τεράστια πρόκληση για την κοινή συνείδηση όταν βλέπουμε τους ίδιους που δολοφονούν με τον πιο ύπουλο τρόπο γυναίκες και παιδιά,να ποζάρουν με καμάρι κρατώντας στα χέρια τους το προϊόν μιας Ελληνικής εταιρίας και ειδικά από την Κρήτη. Από το παρακάτω άρθρο με τίτλο "Τα κορίτσια του στρατού ποζάρουν με το νερό Ζάρος!" από εκδήλωση της εταιρίας αντλήσαμε και αυτές τις φωτογραφίες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατηρώ κάποια πολιτικά προφίλ στο Facebook που έχουν από 3000 φίλους και πάνω,που εκτός από μερικές φωτεινές εξαιρέσεις που με το χιούμορ και την ποιότητά τους προσελκύουν κόσμο,κρατάνε μία γενικά ουδέτερη πολιτική στάση σε διάφορα σημαντικά ζητήματα(πχ. Παλαιστίνη,Συρία,Ουκρανία κλπ) και καταφεύγουν σε μία πολιτική θεματολογία που είναι γενικά αποδεκτή και δεν "καίει"(τύπου αντιμνημόνιο,αντιφασισμός,μεταναστευτικό κλπ) με μπόλικο λαϊκισμό. Στρατηγικά είναι μία πολύ έξυπνη και σωστή κίνηση αφού με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τις συγκρούσεις και γίνεσαι αρεστός στο κοινό. Θεωρώ πως αυτά τα πολιτικά προφίλ είναι και τα πιο επικίνδυνα που υπάρχουν το Facebook(και που κάποια από αυτά τα έχουν άνθρωποι που συναντάμε στους δρόμους) αφού κάπου εκεί βρίσκεται ο πυρήνας προπαγάνδας που ξεκινάει από την αποσιώπηση γεγονότων μέχρι την εσκεμμένη κατεύθυνση προς το συμφέρον τρίτων. Δηλαδή γενικά για μένα,όποιος λέει πως είναι κοινωνικά ενεργός και μένει σιωπηλός σε όλα τα ζητήματα που έχει συναντήσει,είναι από προς αποφυγή μέχρι και επικίνδυνος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάαβαρα: Η μυστική συνεργασία ανάμεσα στη Ναζιστική Γερμανία και τους Σιωνιστές
Όταν ο Hitler πήρε την εξουσία, η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία(ZVfD) πίστευε ότι η ναζιστική θεωρία-ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι η πατρίδα των Εβραίων-θα οδηγούσε τους Ναζί σε κάποιου είδους πολιτική υποστήριξη στον Σιωνισμό. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία οργάνωσε μια εξάμηνη επίσκεψη στην Παλαιστίνη για τον αξιωματούχο των SS, Leopold von Mildenstein. To προπαγανδιστικό όργανο των ναζί Der Angriff (The Assault), δημοσίευσε το 1934 την έκθεση που συνέταξε ο αξιωματούχος των SS μετά την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη στην οποία εκφραζόταν με πολύ θερμά λόγια για τους σκοπούς και την οργάνωση του Σιωνιστικού κινήματος. Σε ανάμνηση λοιπόν της αποστολής του βαρώνου von Mildenstein στην Παλαιστίνη, ο υπουργός προπαγάνδας Joseph Goebbels προχώρησε στην έκδοση ενός αναμνηστικού μεταλλίου. Στη μια του μεριά με το Σιωνιστικό αστέρι αναγράφεται το "ένας Ναζί ταξιδεύει στην Παλαιστίνη" και στην άλλη μεριά με τη Σβάστικα "και μιλά γι'αυτό στο Angriff".
Συμφωνία της Χάαβαρα-Haavara Agreement Η συμφωνία της Χάαβαρα ήταν μία συμφωνία ανάμεσα στους Ναζί και τους Σιωνιστές Εβραίους που ζούσαν στην Γερμανία και υπογράφτηκε στις 25 Αυγούστου του 1933.Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από 3 μήνες συνομιλιών ανάμεσα στην Σιωνιστική Ομοσπονδία της Γερμανίας,της Αγγλοπαλαιστινιακής τράπεζας και τις οικονομικές αρχές της Ναζιστικής Γερμανίας.Ήταν μία σημαντική απόφαση για το Σιωνιστικό κίνημα αφού επέτρεψε και βοήθησε στην μετακίνηση 60.000 Γερμανών Εβραίων στην γη της Παλαιστίνης κατά τα έτη 1933-1939. Η συμφωνία είχε σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους Εβραίους,που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις διώξεις υπό το νέο καθεστώς του Χίτλερ,να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος στα υπό έλεγχο από τους Βρετανούς,εδάφη της Παλαιστίνης. Η συμφωνία αυτή έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν και οι οποίοι μπόρεσαν να ανακτήσουν κάποια από τα υπάρχοντά τους που είχαν αναγκαστεί να παραδώσουν πριν την αναχώρησή τους. Ένα μέρος από αυτά τα υπάρχοντα επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά την μεταφορά τους στην Παλαιστίνη ως Γερμανικά εξαγώγιμά αγαθά.
Η αμφιλεγόμενη συμφωνία επικρίθηκε από πολλούς Εβραίους ηγέτες τόσο εντός του Σιωνιστικού κινήματος και έξω από αυτό. Για τους Γερμανούς Εβραίους όμως,η συμφωνία αυτή, ήταν ένα μέσο για να γλιτώσουν και να απομακρυνθούν από όλο και πιο εχθρικά Γερμανικά εδάφη και τις επιθέσεις που δεχόντουσαν,στην Γισούβ,την νέα Εβραϊκή Κοινότητα της Παλαιστίνης,προσέφερε την πληθυσμιακή ενίσχυση με τους νέους μετανάστες αλλά και την οικονομική ενίσχυση και για την Ναζιστική Γερμανία ήταν ένας τρόπος για να σπάσει το μποϊκοτάζ κατά των Ναζιστικών προϊόντων του 1933,η οποία είχε την μαζική υποστήριξη των Ευρωπαίων Εβραίων και αποτελούσε κίνδυνο για την εύθραυστη Γερμανική οικονομία.