Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πεμπτη 25 Αυγουστου 2016


Ομολογία βόμβα από Κατρούγκαλο: «Το Μνημόνιο που υπογράψαμε περιλαμβάνει και πολλα μετρα λιτοτητας και πολλα νεοφιλελευθερα μετρα»
Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ομολόγησε πως το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας αλλά και πολλά νεοφιλελεύθερα μέτρα.Φυσικά, υποστήριξε ότι το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ είναι πιο ήπιο σε σχέση με εκείνο του 2015 καθώς τα μέτρα είναι δικαιότερα.Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωσή του ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης που θεσπίστηκε από το ασφαλιστικό που ο ίδιος συνέταξε, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι προκύπτει από τον ορισμό που δίνει η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας οτι πρέπει να είναι στο 60% του κατώτατου μισθού.Μάλιστα θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» είπε ότι το 2010 είχαν οριστεί ως βασική σύνταξη τα 360 ευρώ και σε μια περίοδο που η Ελλάδα ήταν πιο πλούσια.Ο κ. Κατρούγκαλος είπε, επίσης, ότι κανείς δεν θα πάρει μόνο 384 ευρώ. «Αυτό είναι το εγγυημένο από το κράτος ποσό και σε αυτό θα προστίθενται τα χρήματα ανάλογα με τις εισφορές του» πρόσθεσε.Επανέλαβε, ακόμα, τη ρητορική ότι η κυβέρνηση έκανε επανυπολογισμό και όχι οριζόντιες περικοπές προσθέτοντας ότι προστατεύεται το εισόδημα ολων των συνταξιούχων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής που έχουν 1.300 ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προφυλακιστέος ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 13:20
Προφυλακιστέο έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τραγωδία της Αίγινας. Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Κολωνάκι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρατείνεται το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 11:10
Νέο πλήγμα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αποτελεί η επίσημη απόφαση της ρωσικής προεδρίας για παράταση του εμπάργκο μέχρι το τέλος του 2017. Η παράταση του ρωσικού εμπάργκου έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής πολλούς παραγωγούς της χώρας, οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2014 όπου και ξεκίνησε το ρωσικό εμπάργκο μετρούν απώλειες πάνω από 180 εκατ. ευρώ. Τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα που πλήττει το ρωσικό εμπάργκο είναι: οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα κεράσια, βερίκοκα, τα αγγούρια, τα μανταρίνια και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας (λαβράκια και τσιπούρες), τα οποία καταλαμβάνουν το 94,4% του συνόλου των προϊόντων που εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία το 2014. Η μείωση των πωλήσεων των ελληνικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον εξαγωγικό κλάδο πάνω από 40%, ενώ ισχυρό πλήγμα έχει δεχτεί ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και αυτός της γούνας. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, σήμερα δεν πωλείται κανένα ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, σε αντίθεση με τα τουρκικά ψάρια που έχουν κατακλύσει την ρωσική αγορά. Παρόμοια και η κατάσταση για τους Έλληνες παραγωγούς γούνας οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας τους. Να σημειωθεί ότι ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, έχει κοστίσει και στις δύο πλευρές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανησυχία Ρωσίας για την τουρκική εισβολή στη Συρία
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, 18:53
Έντονη ανησυχία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας που υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η Μόσχα ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας έχουν διεισδύσει σε συριακό έδαφος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ για την παρέμβαση της κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια πρωτοφανή και άκρως προκλητική ανακοίνωσή της η περιβόητη Κομισιόν στηρίζει απροκάλυπτα τον υπόλογο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων που απετέλεσε τη δικαιολογητική βάση για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων. Ταυτόχρονα, οι γνωστοί Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί απέστειλαν επιστολή στήριξης του Γεωργίου στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών δωσίλογο Τσακαλώτο.
Προφανώς οι αρχιμαφιόζοι επικεφαλής της Ε.Ε. αντιλαμβάνονται ότι μια σε βάθος δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της παραποίησης των στατιστικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας της περιόδου 2009-2015 και μια τυχόν καταδίκη του κυρίως υπεύθυνου γι’ αυτή την παραποίηση, καθώς και όσων και ό,τι προσπαθεί να αποκρυβεί πίσω απ’ αυτόν, θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστική αμφισβήτηση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τους δανειστές και τα ντόπια τους τσιράκια.
Έτσι, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης της Ε.Ε. και με νωπό το δημοψήφισμα για το Brexit, σωστά αντιλαμβάνονται, ότι το πουλόβερ που έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται, κανείς πλέον δεν θα είναι δυνατό να το σταματήσει. Το γεγονός αυτό, που έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης έκθεσης του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όπου ομολογείται απερίφραστα ησυνωμοσία σε βάρος της χώρας μας, προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ, αποδεικνύει περίτρανα το πόσο έωλο είναι το καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε στη χώρα και πόσο πιο εύκολα μπορεί να ανατραπεί, εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει, όπως το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο τον καλεί τα τελευταία χρόνια.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους Έλληνες δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση, να μη δειλιάσουν μπροστά στην μεθοδευμένη επιχείρηση εκφοβισμού τους και να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο εθνικό τους έργο αποκάλυψης της πλήρους αλήθειας και την άσκηση διώξεων σε όλους αυτούς που εμπλέκονται πίσω από τον Γεωργίου.
Το ΕΠΑΜ δηλώνει επίσης, ότι τίποτε δεν θα μπορέσει να ξεπλύνει τη μεγάλη προδοσία που συντελέστηκε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Όλοι οι ένοχοι -νυν και πρώην- πολύ σύντομα θα έχουν την τύχη που τους αξίζει…
Αθήνα 24 Αυγούστου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατω από 850 ευρω το 63% των μισθωτων. Τα στοιχεια του συστηματος «Εργανη» και της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιωνουν την αυξηση της υποαπασχολησης με ελαστικες μορφες εργασιας και τη ραγδαια πτωση των μισθων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Οι Τουρκοι επεσαν στο βαλτο της Συριας και δεν θα βγουν ευκολα» προειδοποιουν οι Κουρδοι της Συριας, μετα την εισβολη τουρκικων στρατευματων στη Συρια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΟΠΥΥ. Σταδιακη εξοφλιση οφειλων σε νοσοκομεια και φαρμακευτικες εταιρειες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι Κούρδοι μας θεωρούν ηλίθιους;
24.08.2016
Τα πιόνια των ΗΠΑ-Ισραήλ, οι Κούρδοι του PYD,νομίζουν ότι είμαστε όλοι χρυσόψαρα... Κάνουν τις ανακοινώσεις τους και πίσω τους έχουν τις σημαίες και σύμβολα (σημαία με τρία κόκκινα αστέρια, των "εξεγερμένων" αποκεφαλιστών), των φονιάδων του Συριακού λαού. Καταλάβαμε ωρέ παλικάρια... αλλά ποια συμπαράσταση θέλετε;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα: Al-Τζααφάρι: Είναι αδύνατο να νικήσουμε ISIS στη Συρία πριν να νικήσουμε αυτό στην Τουρκία
25, Αυγούστου, 2016
Νέα Υόρκη, το SANA – Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας Μπασάρ αλ-Τζααφάρι στα Ηνωμένα Εθνη τόνισε ότι η κατάφωρη τουρκική παραβίαση της κυριαρχίας του κρατους της Συρίας και την επιθεση στη συριακή πόλη της Jarablus στην επαρχια στο Χαλέπι τέθηκε υπό την κάλυψη αέρα των ΗΠΑ- Πολεμικής Αεροπορίας επικεφαλής του συνασπισμού, το οποίο έχει συχνά παραβιάσει τη συριακή κυριαρχία κατά τη διάρκεια τα τελευταία δύο χρόνια.
Σε μια συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik την Τετάρτη, ο αλ-Τζααφάρι τόνισε ότι «είναι αδύνατο να νικήσουμε το ISIS στη Συρία, χωρίς πρώτα να νικήσουμε αυτο στην Τουρκία," λεγοντας "Πώς μπορεί η Τουρκία να πει ότι καταπολεμαει ISIS στο Jarablus αν η ίδια η Τουρκία συμμετειχε στη δημιουργία ISIS και βοήθησε στην ανάπτυξη του με την παροχή χιλιάδες αυτοκίνητα Toyota και άλλα επώνυμα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο όπλα; Παρείχε περαιτέρω κεφάλαια από τα κράτη του Κόλπου για την αγορά όπλων από την Ουκρανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες. " Ο Αλ Τζααφάρι επιβεβαίωσε ότι όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τη Συρία στη καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους με το Συριακό Αραβικό στρατό και να ενταχθούν σε εναν πραγματικα διεθνή συνασπισμό για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Την Τετάρτη το πρωί, τα τανκς του τουρκικού καθεστώτος και τεθωρακισμένα οχήματα διέσχισαν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για την πόλη Jarablus, δήθεν για την καταπολέμηση του ISIS, αλλά με την πραγματική πρόθεση της υποστήριξης των τρομοκρατικών πολιτοφυλακών του, σε μια νέα παραβίαση της συριακής κυριαρχίας.
Σε ένα άλλο πλαίσιο, αλ-Τζααφάρι αποκάλυψε τη συμμετοχή πολλών διεθνών πλευρών στη χημική επίθεση στο Ghouta στην επαρχια της Δαμασκό το 2013, επιβεβαιώνοντας ότι η Συρία διαθέτει πληροφορίες που αποδεικνύουν τη συμμετοχή αυτών των πλευρών στην επίθεση. Κατέστησε σαφές ότι η συριακή κυβέρνηση έστειλε εκατοντάδες επιστολές προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για Εξεταστική Επιτροπή σύμφωνα με 1540 και για αποστολή διερευνητικής και κοινή έρευνα, τονίζοντας ότι όλες οι επιστολές έχουν δημιουργηθεί μετά τα επεισόδια στο Χαν αλ Asal στο Χαλέπι και στην Ανατολική Ghouta κοντά στη Δαμασκό. "Στις επιστολές μας υπήρχε διαφανείς πληροφορίες," ο ίδιος επιβεβαίωσε. Ο Αλ Τζααφάρι συνέχισε να πει ότι τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είτε αγνοούν τα δεδομένα, ή θεωρουν ότι ο κατηγορούμενος είναι αναξιόπιστος, δεδομένου ότι δεν περνούν τα δεδομένα στα μέσα ενημέρωσης, ούτε θα το αναφέρουν στις δηλώσεις τους, επιβεβαιώνοντας ότι "Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραταξη πίσω από αυτές τις χημικές επιθέσεις έχει την υποστήριξη των χωρών αυτών. "
"Η υπόθεση με χημικά όπλα είχε αρχικά κατασκευαστεί για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Συρίας. Μετά την πρώτη επίθεση του φυσικού αερίου χημικών στο Χαν αλ-Asal στο Χαλέπι, πήγα στο [του ΟΗΕ] Γενικό Γραμματέα να ζητήσει βοήθεια από τη συριακή κυβέρνηση στη διερεύνηση για την απάντηση, αν υπήρχε πράγματι μια χημική επίθεση και ποίος ήταν πίσω από αυτό, " είπε, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του είπε ότι πρέπει να διαβουλεύεται με τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για πρώτη φορά. «Τρεις ώρες αργότερα, μετά από διαβούλευση με τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, γύρισε και μου είπε,« Πες στη κυβέρνηση σας ότι θα βοηθήσει και έστειλε μια αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα πρέπει να ασχολούνται με τη διερεύνηση της χημικής επίθεσης στο Χαν αλ Asal, ο al-Τζααφάρι πρόσθεσε.
"Από εκείνη τη στιγμή, κατέστη σαφές ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της παραταξης πίσω από τις επιθέσεις απροσδιόριστος λόγω ορισμένων πολιτικών συνθηκών», δήλωσε ο αλ-Τζααφάρι. Είπε ακόμη ότι το θέμα της χημικης επίθεσης δεν έχει ακόμη κλείσει. Μετά από αίτημα της έρευνας, χρειάστηκαν 4 μήνες και 11 ημέρες για τον Δρ Ake Selstrum και η ομάδα του να φτάσει στο Χαν αλ-Asal.
"Την ίδια ημέρα, όταν ο Δρ Selstrum ήταν στη Δαμασκό και ετοιμαζόταν να πάει στο Χαν αλ-Asal στο Χαλέπι, δεύτερη χημική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ανατολική Ghouta στη Δαμασκό, για να αποσπάσει την προσοχή από Khan al-Asal, να δημιουργήσουν εμπόδια για να κρατήσει τον Selstrum από το ταξίδι εκεί, καθώς και να εστιάσει την προσοχή όλων στην επαρχια Δαμασκό, "al-Τζααφάρι επιβεβαίωσε. "Σύμφωνα με τις γαλλικές πηγές και σύμφωνα με το βιβλίο «ο δρόμος προς τη Δαμασκό », ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφους Georges Malbruno και Christian Shesno έχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για να αποδείξουν τη συμμετοχή του πρώην υπουργου Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, στην τραγωδία της Ανατολικής Ghouta κοντά στη Δαμασκό το 2013 », δήλωσε ο αλ-Τζααφάρι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τούρκος τρομοκράτης Abdulaziz at-Turki, γνωστός μεταξύ των φονιάδων-μισθοφόρων της Συρίας ως Erhan Aydeniz, με γερμανική υπηκοότητα κι από την Γερμανία, πήγε στη Συρία να την "εκδημοκρατίσει" και να ρίξει το "αιμοσταγέςκαθεστώς Άσαντ¨, με καθήκοντα διοικητή ομάδας της δολοφονικής οργάνωσης Nusra. Στα νότια του Χαλεπίου είχε μια "συνάντηση" με τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τώρα κοιτάει τα ραδίκια ανάποδα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί δεν θα γίνουν ποτέ πρωτοσέλιδο, από τις δημοσιογραφικές πόρνες!
Ο μικρός Motaz κι ο πατέρας του Ammar, δολοφονήθηκαν στο Χαλέπι από τους ελεύθερους σκοπευτές των μισθοφόρων-φονιαδων, που η "πολιτισμένη" δύση χαρακτηρίζει "μετριοπαθείς εξεγερμένοι"...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tρεις Πατριάρχες της Συρίας, χαστουκίζουν την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Η ΕΚΚΛΗΣΗ των τριών Πατριαρχών:
"Σταματήστε το εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας! Άρση διεθνών κυρώσεων εναντίον της Συρίας!
Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, το 2011, οι συνέπειες οικονομικών κυρώσεων πλήττουν την καθημερινή ζωή των Σύρων πολιτών. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βάρος, που αυξάνει το μαρτύριο του Συριακού λαού. Αυτές οι κυρώσει, που μεταφράζονται σε πιέσεις προσωπικές, θεσμικές, εταιρικές και συνεπώς πλήττουν όλο το λαό. Η απαγόρευση επενδύσεων κι η απαγόρευση των διεθνών πτήσεων από και προς τη Συρία, όπως κι οι μειώσεις των εισαγωγών, μαζί με την τοποθέτηση εταιριών της Συρίας στη μαύρη λίστα του διεθνούς εμπορίου, θεωρούνται οικονομικά μέτρα που στοχεύουν την απομόνωση της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα.
Τέλος, η διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, πολλών δυτικών χωρών κι η απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού από αυτές τις χώρες, περιορίζουν τις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με ξένες χώρες. Επίσης, η απαγόρευση διεθνών τραπεζικών συναλλαγών της Συρίας, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες: φτώχεια, κλοπή του καθημερινού ψωμιού και ντροπή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την αναγκαιότητα ανόδου των τιμών, λόγω της μείωσης της αξίας του νομίσματος και την άμεση αντανάκλαση στην αξία αγοράς. Αυτό είχε μεγάλες συνέπειες στην κοινωνία της χώρας και τα μέλη της. Επηρέασε όλες τις όψεις της καθημερινής ζωής και έφερε νέα κοινωνικά προβλήματα.
Οι κύριοι σκοποί του εμπάργκο είναι πολιτικοί, έθιξαν τη ζωή όλου του λαού της Συρίας κι ιδιαίτερα κτύπησαν τους φτωχούς και την εργασία, των οποίων η ικανότητα να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, όπως τροφή, φάρμακα, έχει μεγάλη απήχηση. Παρά τις λύσεις που έθεσε ο λαός για την κρίση, η κοινωνική κατάσταση χειροτερεύει, η φτώχεια κι ο πόνος του λαού της Συρίας είναι σε σταθερή άνοδο. Εμείς, οι τρεις Πατριάρχες με έδρα τη Δαμασκό -όπου ζούμε καθημερινά τον πόνο του λαού της Συρίας, όλων των θρησκειών και μειονοτήτων- υψώνουμε τις δικές μας φωνές με ανθρωπιστική έκκληση, ζητώντας την άρση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον του λαού της Συρίας. Ο λαός της Συρίας παραμένει προσκολλημένος την πατρίδα του και στον πολιτισμό του, που έχει χιλιετή παράδοση.
Η δική μας έκκληση είναι μια πρόσκληση, ώστε να παρθούν γενναίες αποφάσεις, με σοφία κι υπευθυνότητα, σε μια διάσταση ανθρωπιστική και βασιζόμενη στη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι όλων των διεθνών συμβάσεων, κυρίως για να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Συρίας. Μ' αυτή την έκκληση απαντούμε στις ελπίδες των πολιτών που προσπαθούν να καλυτερεύσουν τις συνθήκες της ζωής τους. Έτσι, ο λαός της Συρίας θα ισχυροποιήσει τη θέλησή του να μείνει ριζωμένος στη γη των προγόνων του και θα ενισχύσει την αρμονία μεταξύ όλων των πολιτών. Ταυτοχρόνως θα μειώσει την εκμετάλλευση της εξαθλίωσης των πολιτών, από τις οργανώσεις εκείνες που δεν θέλουν το κοινό καλό της Συρίας. Επίσης θα βοηθήσει το δικό μας εκκλησιαστικό έργο και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα και ιατρικά εργαλεία, που έχει ανάγκη η Συρία. Η έκκληση μας ανταποκρίνεται και στη θέληση ορισμένων χωρών και οργανώσεων για να βοηθήσουν το λαό της Συρίας, που υποφέρει από την κρίση. Θα είναι συνεισφορά στην ελάφρυνση του πόνου και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.
Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα ανταποκριθεί σ' αυτή την ανθρωπιστική έκκληση του λαού της Συρίας. Να δοθεί τέλος στην πολιορκία του λαού της Συρίας! Άρση του εμπάργκο εναντίον της Συρίας, ώστε να επιτραπεί στο λαό να ζήσει με αξιοπρέπεια, που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των λαών του κόσμου”
Δαμασκός, 23 Αυγούστου 2016
Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης
Μελχίτης Ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Γρηγόριος
Πατριάρχης Σύρων Ορθοδόξων Ignazio Aphrem
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εφορία άρπαξε λεφτά από… 430.000 λογαριασμούς!
Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Σοκ προκαλεί η είδηση: η εφορία μόνο το α’ τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2016 άρπαξε ληξιπρόθεσμες οφειλές από… 428.465 λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου! Λογαριασμους καταθέσεων που είχαν μέσα χρήματα από μισθούς, συντάξεις ή πάσης φύσεως εισοδήματα. Αυτό αποκάλυψε η Realnews. Φυσικά, όλα έγιναν βάσει του νόμου, αφού ο νόμος επιτρέπει πλέον να κατάσχεται οποιοδήποτε οφειλόμενο στο Δημόσιο ποσό αν αυτό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και αν ο λογαριασμός του οφειλέτη έχει μέσα πάνω από... 1.250 ευρώ – στον βαθμό, φυσικά, που ο καταθέτης και ταυτόχρονα οφειλέτης του Δημοσίου έχει κάνει τις σχετικές ενέργειες για να χαρακτηριστεί το ποσό των 1.250 ευρώ ως ακατάσχετο, πράγμα που ελάχιστοι συγκριτικά καταθέτες έχουν κάνει. Η εφορία μπορεί νομίμως να εισπράξει κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 50 ευρώ προς ασφαλιστικό ταμείο ή άνω των 300 ευρώ προς το Δημόσιο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.), αρπάζοντας μόνη της τα λεφτά, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ο θιγόμενος οφειλέτης.
«Στόχος μας οι μεγαλοοφειλέτες» «Δεν στοχεύουμε στα χαμηλά και στα μεσαία, αλλά στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα… Ξεκινήσαμε από τα μεγάλα χρέη και όλες οι κινήσεις μας έχουν στόχο τους μεγαλοοφειλέτες», είχε δηλώσει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στον κυβερνητικό σχεδίασμά για τις μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αν όμως θεωρήσουμε μεγαλοοφειλέτες αυτούς που χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ στην εφορία, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση για το 2015 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), οι μεγαλοοφειλέτες είναι όλοι κι όλοι… 63.347 άτομα! Πώς γίνεται να έχει βάλει χέρι η εφορία σε… 350.000 καταθετικούς λογαριασμούς περισσότερους; Θέλετε να ορίσουμε ως μεγαλοοφειλέτες όσους χρωστούν στο κράτος όχι 50.000, αλλά 20.000 ευρώ; Μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ χρωστούν μόνο 76.443 φορολογούμενοι (ποσοστό 1,8% του συνόλου των φορολογούμενων), οπότε το άθροισμα όσων χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ είναι μόνο 139.790 άτομα – ούτε τα μισά, δηλαδή, απ’ όσων… «μεγαλοοφειλετών» αφαιρέθηκαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους! Ακόμη κι αν υπερβούμε το όριο της γελοιότητας, ορίζοντας ως «μεγαλοοφειλέτες» όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ, επειδή όσοι χρωστούν μεταξύ 10.000 ευρώ και 20.000 ευρώ είναι 114.022 άτομα (ποσοστό 2,6% του συνόλου), αθροιζόμενοι οι δύο παραπάνω αριθμοί μάς δίνουν άθροισμα 253.812 άτομα – λίγο περισσότεροι από τους μισούς που είδαν τις καταθέσεις τους κατά το ποσό της οφειλής τους να πετάνε… κατά εφορία μεριά! Πρέπει, λοιπόν, να ορίσουμε ως «μεγαλοοφειλέτες» όσους χρωστούν πάνω από… 5.000 ευρώ (!) για να πιάσουμε το νούμερο όσων είδαν τις καταθέσεις τους να συρρικνώνονται. Άλλωστε, μέχρι 5.000 ευρώ χρωστούσαν 3.856.489 Έλληνες από το σύνολο των 4.305.153 συμπατριωτών μας που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία – δηλαδή ποσοστό 89,6%.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ Νέα βαλλιστική δοκιμή από τη B. Κορέας σαν απαντηση στην επιθετικη «ασκηση» ΗΠΑ-Ν. Κορεας
ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΤΟΚΙΟ.-- Σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, αυτή τη φορά από υποβρύχιο, προχώρησε χτες η Β. Κορέα. Η δοκιμή έγινε από τις ανατολικές ακτές της χώρας, στις 5.30 π.μ., και διέσχισε περίπου 500 χλμ. με τροχιά βολής προς την Ιαπωνία. Αμεση ήταν η αντίδραση του Τόκιο, με τον πρωθυπουργό, Σίνζο Αμπε, να χαρακτηρίζει την εκτόξευση «ασυγχώρητη» πράξη και μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας του. Στη Σεούλ, συγκλήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο της ανησυχίας για την «απειλή» από την Πιονγιάνγκ. Η νέα αυτή κίνηση της Β. Κορέας έγινε λίγες μέρες μετά την έναρξη νέων στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Ν. Κορέας με μια δύναμη 75.000 ατόμων και μερικές βδομάδες μετά την οριστική απόφαση των δύο αυτών χωρών να εγκαταστήσουν το υπερσύγχρονο αντιπυραυλικό σύστημα THAAD στη Χερσόνησο, κινήσεις που η Πιονγιάνγκ χαρακτηρίζει «προετοιμασίες πολέμου». Λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση του νέου πυραύλου, στο Τόκιο ξεκίνησε η 8η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ιαπωνίας - Κίνας - Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», ο Κινέζος ΥΠΕΞ,Γουάνγκ Γι, δήλωσε ότι ως τρεις μεγάλες οικονομίες της Ανατολικής Ασίας οι χώρες αυτές είναι υπεύθυνες για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή, για να ηγηθούν της περιφερειακής συνεργασίας και της διαφύλαξης της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας. Ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ, Φούρνιο Κισίντα, αναφέρθηκε στην «πολιτική σοφία» με την οποία πρέπει να ξεπεραστούν τα διάφορα «ζητήματα» που χωρίζουν τις τρεις χώρες. Διεθνή και ασιατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι τρεις ΥΠΕΞ καταδίκασαν από κοινού τη χτεσινή εκτόξευση της Πιονγιάνγκ ως «απαράδεκτη πρόκληση».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο υποψήφιος νεοφιλελε ρεφορμιστης για την αρχηγία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, πρώην σκιώδης υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Οουεν Σμιθ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα πρέπει να συνεχίσει την ρεφορμιστικη ακροδεξια εκστρατεία κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και πρότεινε ο αληταρας να επαναδιεξαχθεί ένα νέο «δημοψήφισμα» προτού ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έναρξη της διαδικασίας. Υποστήριξε ο ακροδεξιος ρεφορμιστης αληταρας ακόμη ότι εάν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος δεν θα σεβαστει τη βουληση του λαου και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.