Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Παρασκευη 26 Αυγουστου 2016


Τραγελαφικά είναι τα όσα έλαβαν χώρα την Τεταρτη 24 Αυγουστου στην Κατερίνη με πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό και έναν λουκουματζή, πάνω στον οποίο το «όργανο της τάξης» εξάντλησε την αυστηρότητά του!
Ο άτυχος μικροπωλητής, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής έχει τρία ανήλικα παιδιά και άνεργη σύζυγο, πιάστηκε στα… πράσα να πουλάει λουκουμάδες, χωρίς να έχει τη σχετική, απαιτούμενη άδεια, και επειδή, ως γνωστόν, η πάταξη της διαφθοράς ξεκινάει από τα… χαμηλά, του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ! Μάλιστα, ο αστυνομικός, επιδεικνύοντας απίστευτη και αδικαιολόγητη σκληρότητα, πέταξε την πραμάτεια του μικροπωλητή, γύρω στους 200 λουκουμάδες, στα σκουπίδια, την ώρα που ο άτυχος λουκουματζής εκλιπαρούσε να δοθούν σε τοπικό γηροκομείο… Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο απογοητευμένος άνδρας, ανίκανος να κάνει το οτιδήποτε, έβαλε τα κλάματα μες στη μέση του δρόμου, με το όργανο της τάξης να παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονταν, πίνοντας καφέ!
ξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, ο συγκεκριμένος λουκουματζής, ό,τι δεν πουλούσε, το κερνούσε στο τέλος της ημέρας στα παιδάκια που ήταν στην παραλία, και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: «Το ΝΑΤΟ αποτελεί την νέα ευρωπαϊκή δύναμη του Χίτλερ»
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
«Έξω από τα δόντια στην κυριολεξία» τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος για την πρόσφατη επίσκεψη πρώτα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στο Βελιγράδι, αλλά και το σχέδιο της Γερμανίας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι , αντί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να απολογηθεί και να γονατίσει ζητώντας συγχώρεση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας από το ΝΑΤΟ και τους τρομοκράτες του , συνέπεια των οποίων ήταν η δημιουργία του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, αυτός περιορίστηκε σε ανούσιες δηλώσεις «συμπαράστασης», αναφέρει σερβικό ΜΜΕ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμφιλόχιος είπε όμως ότι αντί για ευχολόγια , θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η ανοικοδόμηση των περιοχών αυτών που επλήγησαν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, οι οποίες κατέστρεψαν κτίρια και γέφυρες στο Βελιγράδι και σε άλλα μέρη, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, με την κατεδάφιση σπιτιών και την δημιουργία χιλιάδων τραυματιών και εκτοπισμένων οικογενειών από τις εστίες τους. «Φανταστείτε ότι αντ “αυτού αυτός και ο Κλίντον και όλοι οι άλλοι ληστές του ΝΑΤΟ δεν έκαναν τίποτα απολύτως . Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής σε αυτόν (Τ. Μπάιντεν) και σε εκείνους που τον έστειλαν;», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Ostrog στην πόλη Kumbor.
Ο ίδιος τόνισε ότι με τέτοιες «συγγνώμες» δεν μπορεί να επιλυθεί η τύχη και το μέλλον των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. «Είναι θλιβερό, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζουν αυτό το ποινικό αδίκημα οι ίδιοι άνθρωποι στην Ασία. Εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους , και αρχαία έθνη αναζητούν τη σωτηρία τους. Στην Ουκρανία οι ΗΠΑ συμβάλουν ενεργά σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο , και δεν ζητάνε συγγνώμη », είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος . Ο ίδιος δήλωσε ότι οι κυβερνήτες του Μαυροβουνίου, αντί να βοηθήσουν την Ευρώπη να διώξει τα πολεμικά συστήματα του ΝΑΤΟ, το Μαυροβούνιο προτίθεται να υποβάλει αίτηση για είσοδο στην συμμαχία.
« Αντί το Μαυροβούνιο να εισέλθει στο ΝΑΤΟ , θα έπερεπε να υπήρχε μια έντιμη βοήθεια από τα ευρωπαϊκά έθνη , αυτά όμως δημιουργούν ένα δολοφονικό ολοκληρωτικό σύστημα μέσα στην Ευρώπη, θέλοντας να επιβάλουν μια νέα ολοκληρωτική ιδεολογία, η οποία αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Αδόλφου Χίτλερ », κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμφιλόχιος. « Να αγιάσει το στόμα» του Αρχιεπισκόπου ο οποίος λέει αλήθειες δείχνοντας στην ουσία την Γερμανία και την νέα ναζιστικού τύπου ολοκληρωτική πολιτική που αναμένεται να επιβληθεί στην Ευρώπη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ CERABLUS!!!
Το ότι ουσιαστικά παρά τις βαρύγδουπες θριαμβολογίες της Άγκυρας, ότι ο «γενναίος» τουρκικός στρατός κατατρόπωσε τους ισλαμιστές, δεν ρίχτηκε ούτε μια βολή, καθώς οι Τζιχαντιστές συνεννοημένοι αποχώρησαν αμέσως μόλις άρχισαν να εισέρχονται οι Τούρκοι, αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Sözçü, με άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την Cerablus. Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει τις αποκλειστικές φωτογραφίες από τον… «ραχατλίδικο» ύπνο που έριξαν μόλις μπήκαν στην Cerablus οι Τούρκοι και οι συνοδοιπόροι τους, αφού «κατατρόπωσαν» τους Τζιχαντιστές, που είχαν αποχωρήσει πριν ακόμα εμφανιστούν προφανώς συνεννοημένοι για να μην πέσει η πόλη στου Κούρδους. Η συμπαιγνία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, καθώς τα πράγματα ήταν προσυνεννοημένα να παραδώσουν οι Τζιχαντιστές την πόλη στους Τούρκους με τους οποίους συνεργάζονται επί χρόνια για να αναχαιτιστεί η κουρδική προέλαση προς τα δυτικά, για την δημιουργία του κουρδικού Βορείου Διαδρόμου. Ο «γενναίος» λοιπόν τουρκικός στρατός σε όλο του το… ξαπλωτικό μεγαλείο, μετά την «εκδρομή» του στο συριακό έδαφος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο ‘φιλάνθρωπος… …κερδοσκόπος’ Τζορτζ Σόρος!
Αύγουστος 24, 2016.
Η Ρωσία εξέδωσε επίσημη δήλωση με την οποία απαιτεί τον Τζορτζ Σόρος νεκρό ή ζωντανό, λέγοντας ότι η οργάνωσή του είναι σοβαρή απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια. «Η Ρωσία έδιωξε με τις κλωτσιές τον Σόρος από τη χώρα το περασμένο έτος για πραγματικούς λόγους. Ο Σόρος ήταν αυτός που βοήθησε να καταστρέψει τη ρωσική και πολωνική οικονομία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όπως ο μεγάλος λευκός καρχαρίας έχει τη δυνατότητα να συνουσιασθεί με ένα θηλυκό, έτσι και ο Σόρος με τις κινήσεις του αναζητά τη λεία του», σχεδόν παντού, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα του veteranstoday.com.
(http://www.veteranstoday.com/2016/08/17/vladimir-putin-to-george-soros-thank-god-we-kicked-you-out-of-russia/)
«Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Σόρος και η Goldman Sachs είναι ιδεολογικά μέρη της ίδιας αδελφότητας. Η στρατηγική τους είναι λίγο διαφορετική, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της ζωής μέσω του οικονομικού συστήματος (είτε πρόκειται για καπιταλισμό είτε για σοσιαλισμό) και η πολιτική χειραγώγηση». Συνεχίζει το αμερικανικό δημοσίευμα:
«Τώρα βλέπουμε τον αληθινό Σόρος. Όλα τα λόγια για να βοηθήσει τους λεγόμενους πρόσφυγες από τη Συρία, τη διάσωση των Ουκρανών σχετικά με τα λεγόμενα «πολιτικά δικαιώματά τους», την άσκηση της «δημοκρατίας» στη Ρωσία, ήταν ένα προπέτασμα καπνού. »Ο Σόρος ήθελε να μειώσει τις παραδοσιακές οικογένειες της Ρωσίας. Ήθελε να μετατρέψει τη Ρωσία σε έναν ζωολογικό κήπο, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσει όρους όπως η «Δημοκρατία», για να εξαπατήσει τις μάζες. »Έτσι όταν ο Σόρος έγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «ο Πούτιν είναι μια μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης από τον ISIS, είχε επιλέξει το δικό του διαβολικό σχέδιο».
Έγραψε ο Σόρος:
«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ κάνουν τραγική πλάνη στη σκέψη ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία είναι ένας πιθανός σύμμαχος στον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’. Ο στόχος του Πούτιν είναι να προωθήσει τα σχέδια για διάλυσης της ΕΕ και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κατακλυσθεί η Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία. » Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Συρία, αναγκάζοντας τους να φύγουν προς την Ιορδανία και το Λίβανο. Υπάρχουν σήμερα 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την έρημο αναμένοντας να εισέλθουν στην Ιορδανία».
Ποια η απόδειξη ότι τα ρωσικά αεροπλάνα – συνεχίζει το δημοσίευμα- βομβάρδιζαν σκόπιμα τον άμαχο πληθυσμό; Λοιπόν, μόνο ο …Τζόρτζ Σόρος έχει τα στοιχεία αυτά! Ό, τι βγαίνει από το στόμα του, είναι αλήθεια! Δεν απαιτείται περαιτέρω έρευνα, δεν απαιτείται αυστηρός έλεγχος. Ο Σόρος είναι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος. (Soros is the alpha and omega, the beginning and the end.) Και αν τα στοιχεία δείχνουν προς την άλλη κατεύθυνση, τότε η απόδειξη πρέπει να απορριφθεί και όχι τα λόγια του Σόρος! Εάν η Ρωσία εξακολουθεί να διαλύει τον ISIS στη Συρία, τότε η πληροφορία είναι ψευδής, διότι ο Σόρος δεν την εγκρίνει!, γράφει το δημοσίευμα του “veteranstoday.com”.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Κρούσεβο των Σκοπίων με τον … …Σκοπιανό πρόεδρο
Αύγουστος 24, 2016.
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη Κρούσεβο του νοτιοσλαβικού κράτους. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε προσκληθεί σε τελετή στη Σχολή Νέων Ηγετών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου Ιβάνοφ για έβδομη χρονιά, φέτος, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές αυτού του σχολείου, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη στο Κρούσεβο, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος Μπουτάρης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο του Κρουσόβου, Γκιόργκε Νταμτσέφσκι και επισκέφθηκαν τα περισσότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης.
Στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις επιχειρηματικές και ακαδημαϊκές αντιπροσωπείες να δημιουργήσουν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της σλαβικής και ελληνικής κοινωνίας. «Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να επωφεληθούν οι δύο πλευρές από τις ευκαιρίες για την υλοποίηση κοινών σχεδίων στον τομέα των επενδύσεων, του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικονομικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας», είπε ο Ιβάνοφ. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και οι υποτροφίες σε όσους σπουδάζουν στο City College στο διεθνές τμήμα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες απονέμονται κάθε έτος υπό την αιγίδα του Προέδρου, όπως σημειώνεται.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016
Επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια: Το όνομα μπήκε στην άκρη
Αύγουστος 25, 2016.
Χαρακτηριστικό των σημερινών δημοσιευμάτων του σλαβικού Τύπου των Σκοπίων είναι ότι το ζήτημα της ονομασίας -κατά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι- έφυγε από το τραπέζι.
Το ‘Κανάλ 5’ αναφέρει ότι το «όνομα μπήκε στο παρασκήνιο», ενώ η τηλεόραση ‘Τέλμα’, σημειώνει «το όνομα στην άκρη, προτεραιότητα το θετικό κλίμα». Τη ίδια τακτική ακολουθούν και τα άλλα μέσα ενημέρωσης. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, η διαφωνία του ονόματος, δεν τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης μεταξύ του Κοτζιά και του Ποπόσκι, συζητήθηκε μόνο τι μπορεί να γίνει για να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών», γράφει η Τέλμα. Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά:
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα μέτρα εμπιστοσύνης, την προτεινόμενη κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μοναστηριού-Φλώρινας και τις εντατικές επαφές μεταξύ των θεσμικών οργάνων. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό Ντιμιτρίεφ και τον πρόεδρο Ιβάνοφ και συζήτησαν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Στο τέλος της επίσκεψης ο Κοτζιάς έγραψε στο Twitter: «Εάν και όταν επιλυθεί η διαφωνία του ονόματος και σταματήσει ο αλυτρωτισμός, τότε οι χώρες μας θα βαδίσουν από κοινού προς την ΕΕ και τις δομές ασφάλειας».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραγματική αγάπη: Ζευγάρι ηλικιωμένων κλαίνε, γιατί πρέπει να χωρίσουν -62 χρόνια μαζί
Μία φωτογραφία που αποδεικνύει πως η πραγματική αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ κάνει το γύρω του κόσμου τις τελευταίες μέρες στα social media. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι 62 χρόνια αχώριστοι, ξεσπούν σε λυγμούς την ώρα που πρέπει να αποχαιρετιστούν, καθώς δεν μπορούν να είναι στον ίδιο οίκο ευγηρίας. Συγκεκριμένα, ο Γουόλφ και η Ανίτα Γκότσαλκ είναι παντρεμένοι 62 ολόκληρα χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μία μεγάλη αγαπημένη οικογένεια. Επειδή, όμως, το γραφειοκρατικό σύστημα της Βρετανίας δεν επιτρέπει σε παντρεμένα ζευγάρια να βρίσκονται στον ίδιο οίκο ευγηρίας, οι δυό τους μένουν χωριστά. Έτσι κάθε δύο μέρες κάποιο μέλος της οικογένειας πηγαίνει τον έναν στον άλλον, διανύοντας μία απόσταση περίπου 40 λεπτών. Η εγγονή τους, Άσλει αναφέρει στην Daily Mail πως το να μην βλέπονται κάνει κακό στην υγεία τους, ενώ κάθε φορά που είναι να χωριστούν... κλαίνε. Η εγγονή τους, μάλιστα, παραιτήθηκε από τη δουλειά της και ανέ 00004000 λαβε αυτό το έργο... το να φέρνει κοντά κάθε δύο μέρες το αγαπημένο ζευγάρι. «Κλαίνε κάθε φορά που βλέπει ο ένας τον άλλον και αυτό μου ραγίζει την καρδιά», είπε η εγγονή Ο στόχος της ανάρτησής της ήταν να να τη δει η τοπική κοινότητα και να βρεθεί τρόπος οι δυο τους να ζήσουν ξανά μαζί. Αυτό που δεν φανταζόταν η 29χρονη ήταν ότι το ποστ θα γινόταν viral και είδηση σε όλο τον κόσμο με χιλιάδες κοινοποιήσεις και μηνύματα συμπαράστασης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Βολιβία
Νεκρός είναι ο αναπληρωτής Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροντόλφο Ιλάνες, μετά την απαγωγή του από απεργούς ανθρακωρύχους. «Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα δείχνουν ότι δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Κάρλος Ρομέρο. Ο Ιλάνες πήγε νωρίτερα χθες να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Πανδούρο και σε απόσταση 160 χλμ. από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς που τον απήγαγαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του, δήλωσε ο Ρομέρο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες πως ο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. «Πήγαμε στο μέρος όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ιλάνες και τον βρήκαμε νεκρό. Είμαστε κατατρομαγμένοι», είπε ο Μόισες Φλόρες, διευθυντής του ραδιοφώνου Fedecomin, το οποίο μεταδίδει αποκλειστικά ειδήσεις που αφορούν τα μεταλλεία, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Σε άλλες δηλώσεις σε τοπικά μέσα είπε ότι «συνάδελφοι μας είπαν ότι πέθανε από άγριο ξυλοδαρμό». Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο 56χρονος Ιλάνες είχε απαχθεί από απεργούς συνεταιριστες μεταλλείων και κινδύνευε από βασανιστήρια στο Πανδούρο. Οι διαδηλώσεις των συνεταιριστών που ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία πήραν βίαιη τροπή αυτή την εβδομάδα μετά το μπλόκο σε λεωφόρο. Σε επεισόδια την Τετάρτη δύο συνεταιριστες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση είπε ότι 17 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε αποτελούσε ισχυρό υποστηρικτή του αριστερού προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, προχώρησε σε απεργία διαρκείας μετά την αποτυχία διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία. Οι διαμαρτυρόμενοι συνεταιριστες απαιτούν περισσότερες άδειες λειτουργίας μεταλλείων, το δικαίωμα να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση μέσω ενώσεων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αληταραδες μαθητές γερμανικού σχολείου στην Αργεντινή μεταμφιέστηκαν σε Ναζί
Μαθητές ενός γερμανικού σχολείου του Μπουένος Άιρες προκάλεσαν σοκ στην Αργεντινή όταν μεταμφιέστηκαν σε ναζί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο Μπαριλότσε, μια πόλη όπου είχαν εγκατασταθεί Γερμανοί εγκληματίες πολέμου που είχαν διαφύγει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε μια ντισκοτέκ στο Μπαριλότσε, οι ανήλικοι εμφανίστηκαν με σβάστικες στα στήθη τους και μουστάκια όπως ακριβώς αυτό του Αδόλφου Χίτλερ. Πιάστηκαν στα χέρια με μια ομάδα Εβραίων μαθητών, που είχαν πάει επίσης στο νυχτερινό κέντρο. «Δεν αρκεί το να ζητήσουν συγγνώμη» «Είμαι τρομοκρατημένη, πρόκειται για μια σκανδαλώδη ενέργεια, δεν αρκεί το να ζητήσουν συγγνώμη» κατήγγειλε η Σίλβια Φάτσιο, η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου Sociedad Escolar y Deportiva Lanús, που βρίσκεται στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. «Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε πλάκα», αλλά για «μια ιδεολογία που προκάλεσε τον θάνατο 6 εκατομμυρίων Εβραίων, που δολοφονήθηκαν από τους ναζί» επισήμανε ο Κόεν Σαμπάν, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ισραηλιτικών Οργανώσεων της Αργεντινής (DAIA).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ
Ο Ζαν Μαρί Λεπέν κήρυξε πόλεμο στην κόρη του: Κατεβάζει κόντρα υποψήφιους
25|08|2016 20:13
Ο πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας, Ζαν-Μαρί Λεπέν, κήρυξε ανοικτά πόλεμο στην κόρη του και διάδοχό του στην ηγεσία Μαρίν Λεπέν. Οπως δήλωσε, υποψήφιοι του νεοσύστατου κόμματος του θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου, απέναντι σε αυτούς του κόμματος που είχε ιδρύσει. Η δήλωση αυτή αποτελεί μια άμεση πρόκληση προς την κόρη του Μαρίν Λεπέν, νυν ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, η οποία και τον εκδίωξε από το κόμμα που δημιούργησε το 1972. Όπως τόνισε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, δεν θα διστάσει να κατεβάσει υποψηφίους σε εκλογικές περιφέρειες όπου το Εθνικό Μέτωπο επίσης διεκδικεί έδρες, κίνηση που θα μειώσει τις πιθανότητες για οποιονδήποτε ακροδεξιό υποψήφιο να κερδίσει μια έδρα στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Ιούνιο του επόμενου έτους, έπειτα από τις προεδρικές, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εκπαραθυρώθηκε από το Εθνικό Μέτωπο πέρυσι με πρωτοβουλία της ίδιας του της κόρης, Μαρίν Λεπέν, αφού επανέλαβε την άποψή του πως το Ολοκαύτωμα ήταν μια «λεπτομέρεια της ιστορίας». Η διαμάχη πήρε δημόσιο χαρακτήρα όταν η νυν ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος επιδίωξε να αμβλύνει την αντιμεταναστευτική εικόνα του κόμματος σε μια προσπάθεια αναρρίχησης της στην εξουσία. «Θα είμαι παρών στις κοινοβουλευτικές εκλογές, καθώς το κίνημα Comités "Jeanne, au secours" (Επιτροπές "Jeanne, να βοηθήσoυν) θα κατεβάσει υποψηφίους, πολλούς υποψηφίους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI, αναφερόμενος στο νέο του πολιτικό κίνημα, η ονομασία του οποίου παραπέμπει στην Ιωάννα της Λορένης. «Καλώ όλους τους ανθρώπους που σκέπτονται, όπως εγώ, ότι η γραμμή που υπερασπίζεται το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι αυτή που κάποτε ήταν, να με ακολουθήσουν», πρόσθεσε ο 88χρονος πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος. Αντιθέτως με τον πατέρα της, η Μαρίν Λεπέν δεν περιορίζεται στην προσέλκυση ψήφων διαμαρτυρίας και έχει θέσει στο στόχαστρό της την εξουσία. Ακολουθώντας μια στρατηγική «αποδαιμονοποίησης», επιδιώκει να μετατρέψει το Εθνικό Μέτωπο σε ένα κόμμα του κέντρου, πιο αξιοσέβαστο, μια πολιτική κίνηση που ο πατέρας της χαρακτηρίζει σφάλμα. Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Μαρίν Λεπέν δεν επλήγη μετά την αποπομπή του πατέρα της. Ενώ όμως οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι θα βρεθεί στην πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο Απρίλιο, εκτιμάται ότι θα χάσει στην επαναληπτική ψηφοφορία ανεξάρτητα αν βρεθεί εναντίον ενός κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού υποψηφίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ
Τώρα ο Ερντογάν καθαιρεί και εκλεγμένους δημάρχους - Εδιωξε τέσσερις
25|08|2016 23:54
Δεν έχουν τέλος οι «εκκαθαρίσεις» στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Τώρα σειρά έχουν οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες. Το τουρκικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP καθαίρεσε τέσσερις εκλεγμένους δημάρχους με την κατηγορία ότι διατηρούν συνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Οι δήμαρχοι σε δήμους τεσσάρων επαρχιών αποφασίστηκε ότι έχουν συνδέσεις με τον Γκιουλέν ανέφερε το δίκτυο στον ιστότοπο του, επικαλούμενο τον Γιασίν Ακτάι, αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
25.08.2016 | 18:05
Τέλος η ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Πληρώνονται οι εργαζόμενοι - κυκλοφορούν τα λεωφορεία. Εκθετη η διοικηση του ΟΑΣΘ
Η εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους εργαζομένους του οργανισμού μέρος των δεδουλευμένων τους, Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε στη σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των απασχολουμένων, Δημήτρης Τσερμενίδης. Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, τόνισε, ότι τα χρονοδιαγράμματα και επιμέρους ζητήματα αναμένεται να αποφασιστούν σε αυριανή συνάντηση που θα αφορά στο «πρακτικό κομμάτι των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σημερινή τριμερή συνάντηση», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε "θετική". Παράλληλα, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, «ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και το θέμα ΟΑΣΘ να τελειώσει ως τον Οκτώβριο οριστικά». Από την πλευρά της η διοίκηση του οργανισμού, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, Χρήστος Στεφανίδης, πρόκειται μεταξύ άλλων, να καταβάλει στους εργαζόμενους το 18% των εσόδων από τα εισιτήρια για τον Σεπτέμβριο, που υπολογίζονται σε 1 εκατ. ευρώ, από τα 4 εκατ. ευρώ που είναι το σύνολο των εσόδων μετά την αφαίρεση του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο όλων των προαναφερομένων, έχουν ανασταλεί εντελώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, γεγονός που σημαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O βρόμικος πόλεμος στη Συρία
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 13:45
Δεν είναι απορίας άξιο γιατί δεν αναρωτήθηκαν τα έγκριτα δυτικά Μέσα πώς είναι δυνατόν η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία να ξεκίνησε την ίδια ημέρα που έφτανε στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν; Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ - η οποία έχει αποφασίσει από μόνη της την ανατροπή της διεθνώς αναγνωρισμένης νόμιμης συριακής κυβέρνησης του Μπασαρ αλ Ασαντ- ανακοίνωσε επίσημα ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα στη Συρία, «θα συνεχίσουν να κατέχουν συριακό έδαφος» και προειδοποίησαν ότι θα «καταρρίψουν οποιοδήποτε συριακό αεροσκάφος που θα τολμήσει να πετάξει πάνω από τα εδάφη αυτά της Συριας». Η ανακοίνωση του αμερικάνικου Πενταγώνου που έγινε από τον εκπρόσωπό του Πήτερ Κουκ, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καταρρίψουν συριακά ή ρωσικά αεροπλάνα τα οποία θα απειλούσαν τους Αμερικανούς συμβούλους», οι οποίοι όμως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο βρίσκονται παράνομα σε έδαφος ξένης χώρας –στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «θα συμβουλεύαμε τη συριακη κυβερνηση να μην πλησιάζει αυτές τις περιοχές». Αν και η κυβέρνηση της Συρίας ουδέποτε προσκάλεσε τις αμερικανικές αυτές δυνάμεις, τώρα η αμερικανική κυβέρνηση επίσημα αμφισβητεί τα συριακά κυριαρχικά δικαιώματα, στις περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί οι εν λόγω στρατιωτικές δυνάμεις. Η δήλωση του Αμερικανού στρατιωτικού εκπρόσωπου σημαίνει ακόμη ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία και ενδεχομένως και με τη Ρωσία. Χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί μία λεπτομέρεια: δεν υπάρχει παρόμοια απόφαση από το αμερικάνικο Κογκρέσο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική στρατιωτική δύναμη αποτελείται από περίπου 300 άνδρες των ειδικών δυνάμεων από τους οποίους οι 250 εστάλησαν στις 24 Απριλίου 2016 ως «στρατιωτικοί εκπαιδευτές» των παράνομων μισθοφορικών δυνάμεων που επίσης παράνομα βρίσκονται στο συριακό έδαφος με το μανδύα των «ισλαμοφασιστων αντικαθεστωτικών ανταρτών». Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει κριθεί αξιόλογο για μετάδοση από τα συνήθη προπαγανδιστικά δυτικά Μέσα, αν και υποκρύπτονται άκρως επικίνδυνες καταστάσεις για τη διεθνή ασφάλεια.
Ουδέποτε έχει γραφεί ή μεταδοθεί από τα δυτικά Μέσα Παραπληροφόρησης ότι οι λεγόμενοι «ισλαμοφασιστες αντικαθεστωτικοί» των αποικιοκρατων αμερικανοευρωπαιων, είναι ισλαμοφασιστες μισθοφόροι χρηματοδοτούμενοι από τους ισλαμοφασιστες σειχιδες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, ενώ ανεφοδιάζονται με αμερικανικό εξοπλισμό. Εξίσου παράνομες είναι οι ανταρτικές δυνάμεις των Κούρδων της Συρία, που επίσης εξοπλίζονται από τους Αμερικάνους με στόχο την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής οντότητας στην βόρειο Συρία, όπου κυρίως κατοικεί κουρδικός πληθυσμός, στα πρότυπα του αυτόνομου (στην ουσια ανεξαρτητου) κουρδικού Ιράκ. Αυτό όμως αποτελεί και αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, που θεωρεί ότι οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας, ανεφοδιάζουν το ΡΚΚ που μάχεται για την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η Σαουδική Αραβία, σύμμαχος των ΗΠΑ στην προσπάθεια ανατροπής της νομιμης κυβερνησης της Δαμασκού, επιθυμεί να εγκατασταθεί ισλαμοφασιστικό καθεστώς «Σαρίας», ανάλογο με εκείνο που υπάρχει στην δική της επικράτεια. Κάτι που διόλου θέλει η πλειοψηφία των Σύρων, που έχουν συνηθίσει να ζουν στο ανεκτικότερο καθεστώς από άποψη θρησκευτικών πεποιθήσεων που υπάρχει στη Μέση Ανατολή. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όταν οι δυτικοί ζήτησαν το 2011 –πριν ακόμη γίνει διεθνώς γνωστός ο πραγματικός ρόλος που παίζουν οι τζιχαντοφασιστες- να ψηφίσουν οι Σύροι , οι κάλπες έδειξαν: # Το 55% πως προτιμούν τη δημοκρατια της Συριας του Μπασάρ Άσαντ # Το 22% τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί # Το 70% ότι δεν επιθυμεί την διαίρεση της χώρας. Δηλαδή η πλειοψηφία προτιμά τις συνθήκες πριν από την αμερικανοκίνητη καταστροφική ατμόσφαιρα, που είχε τόσο δραματικές επιπτώσεις για τη ζωή των Σύρων και τη διαμόρφωση μιας γενικότερης έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.
Από την Δευτέρα, όμως έχει δημιουργηθεί μια πλέον επικίνδυνη κατάσταση: Η νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Ασαντ απειλείται από μία δύναμη εισβολής που έχει καταλάβει παράνομα συριακά εδάφη και κινδυνεύει να βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση με τις ΗΠΑ, «αν νοιώθουν να απειλούνται οι εισβολής». Αλλά εξίσου επικίνδυνη είναι η αμερικανική προειδοποίηση εναντίον της Ρωσίας, επειδή απειλείται η Μόσχα να βρεθεί σε εμπόλεμη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τους ίδιους λόγους. Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας με θέμα τον τρόπο για την εξεύρεση λύσης στο συριακό πρόβλημα…
Κι όλα αυτά τα παρανοϊκά συμβαίνουν καθώς από τον Ιανουάριο του 2016, ο βραβευμένος Αμερικάνος δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς είχε αποκαλύψει: «Η μυστική υπηρεσία του αμερικάνικου στρατού -η γνωστή DIA- με τον τότε επικεφαλής της στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσι από το καλοκαίρι του 2013 είχε προειδοποιήσει ότι μετά την πτώση του Άσαντ θα επικρατούσε χάος και πιθανότατα θα αναλάμβαναν οι τζιχαντοφασιστές εξτρεμιστές – κάτι που έχει επικρατήσει και στη Λιβύη». Αλλά ο Ντέμπσι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και απολύθηκε επίσης ο διευθυντής της DIA από το 2012-14 στρατηγός Μάικλ Φλιν, άραγε μήπως ακριβώς για τους ίδιους λόγους; Πάντως ο Φλιν είχε δηλώσει πως αισθανόταν ότι στο περιβάλλον του προέδρου Ομπάμα, «ούτε ήθελαν να ακούσουν την αλήθεια». Τώρα ο Φλιν είναι στρατιωτικός σύμβουλος στο επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία Ρεπουμπλικάνου Ντόνλαντ Τραμπ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
PKK: Δεν έγινε ηθελημένα στόχος μας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τουρκία
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 15:41
Το παράνομο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) τονίζει, με ανακοίνωση του στο Διαδίκτυο, ότι δεν είχε ως στόχο να επιτεθεί στον αρχηγό της κεμαλικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, την Πέμπτη. Ο επικεφαλής του κοσμικού, κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) βρέθηκε εν μέσω πυρών της αστυνομίας και του PKK ενώ το κονβόι οχημάτων που τον μετέφερε διέσχιζε περιοχή της βορειοανατολικής Τουρκίας. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είναι καλά στην υγεία του και δεν τραυματίστηκε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ανησυχία ΟΗΕ για την εκκένωση της Νταράγια
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 15:20
Οι άμαχοι θα πρέπει να εκκενωθούν από τη Νταράγια μόνον εφ' όσον αυτό είναι ασφαλές και το θέλουν οι ίδιοι, αναφέρει ο ΟΗΕ, αναφερόμενος στο επί τέσσερα χρόνια προπύργιο των Σύρων ισλαμοφασιστών των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων κοντά στη Δαμασκό που θα περάσει στα χέρια του Προεδρου Άσαντ και της Συριας. Οι ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων και ο συριακός στρατός συμφώνησαν την Πέμπτη στην εκκένωση όλων των αμάχων, αλλά και των ισλαμοφασιστών αληταραδων από τη Νταράγια, σε μια ιστορική υποχώρηση για τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Ο συντονιστής του ΟΗΕ στον ανθρωπιστικό τομέα Στέφεν Ο'Μπράιεν ανέφερε ότι ο οργανισμός «συνεχίζει να ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στην Νταράγια και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εξασφαλίσουν ότι κάθε κίνηση αμάχων θα είναι ασφαλής, με ελεύθερη βούληση και με σεβασμό στους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δακρυγόνα στη νεοφιλελε «διαδήλωση» ακροδεξιων κατά του προέδρου της Ζιμπάμπουε
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 15:16
Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε διέλυσε με δακρυγόνα νεοφιλελε «διαδήλωση» της νεοφιλελε ακροδεξιας αντιπολίτευσης που βοηθανε οι διεθνεις αποικιοκρατες κατά του προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, στην οποία πρωτοστατούσαν ο πρώην πρωθυπουργός Μόργκαν Τσβανγκιράι και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζόισε Μουτζούρου. Οι δύο άνδρες έφυγαν από τον χώρο της διαδήλωσης με τα αυτοκίνητά τους, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters αυτόπτες μάρτυρες. Η νεοφιλελε ακροδεξια αντιπολίτευση εχει το θρασσος και καταγγέλλει οικονομική κακοδιαχείριση, υψηλή ανεργία και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Που για όλα αυτά υπευθυνοι είναι οι αμερικανοευρωπαιοι αποικιοκρατες αφεντες της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα «μαλακά» και με... τη βούλα ο Πιστόριους
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 14:38
Η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζητούσε να επιβληθεί νέα ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο στον Όσκαρ Πιστόριους που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ. «Το αίτημα για έφεση απορρίπτεται. Δεν έχω πεισθεί ότι η έφεση αυτή έχει εύλογη πιθανότητα επιτυχίας και ότι ένα άλλο δικαστήριο θα μπορούσε να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα», αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάσθηκε τον Ιούλιο σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης έξι ετών από τη δικαστή Μασίπα για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ που σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το 2013, τη νύκτα του Αγίου Βαλεντίνου. Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία ήθελε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο για να επιβάλει μεγαλύτερη ποινή.
Σύμφωνα με το νοτιοαφρικανικό δίκαιο, η έφεση δεν είναι αυτόματη και ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία είναι αυτός που αποφασίζει αν θα γίνει δεκτή. Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλωδώς επιεική» την ποινή της εξαετούς κάθειρξης που επιβλήθηκε στον 29χρονο Παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκοι εκπαιδευτικοί έφτασαν στη Ρόδο και ζητούν άσυλο
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 13:06
Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που αφορά παράνομη είσοδο στη χώρα τριών Τούρκων εκπαιδευτικών, ηλικίας 40, 34 και 39 ετών, απασχολεί από το βράδυ της Τετάρτης τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ροδιακής, οι τρείς Τούρκοι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου του κεντρικού λιμένα Ρόδου και ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί βίζα για την παραμονή τους στην Ελλάδα, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με βίζα που κατέχουν και τελεί σε ισχύ.
Οι τρείς Τούρκοι, που έφεραν μαζί τους σημαντικό χρηματικό ποσό και λίρες, διατείνονται ότι ήρθαν στο νησί με σκάφος, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το όνομά του, ενώ υποστήριξαν ότι βγήκαν στην παραλία των Στεγνών προ τριημέρου και ότι παρέμειναν εκεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις Τούρκοι διατείνονται ότι τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, όπως έγινε με χιλιάδες συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και χιλιάδες απολύσεις, επιβλήθηκε στο πλαίσιο της μαζικής εκκαθάρισης προσώπων που δεν είναι αρεστά στην τουρκική κυβέρνηση, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Δικαστικό Σώμα και γενικά στην Δημόσια Διοίκηση με το επιχείρημα ότι συνεργάζονταν με τους επίδοξους πραξικοπηματίες.
Χιλιάδες στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί έχουν συλληφθεί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν καθαιρεθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης απαγόρευσε σε όλους τους ακαδημαϊκούς να πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε σε όλους τους πανεπιστημιακούς στα κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Τουρκίας να αναλαμβάνουν υπηρεσία στο εξωτερικό, ενώ ζητήθηκε και η άμεση επιστροφή όσων πανεπιστημιακών βρίσκονται στο εξωτερικό με βάση διεθνείς συμφωνίες. Οι τρεις Τούρκοι, που κρατούνται στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, έκαναν χθες γνωστό δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Αχιλλέα Κωνσταντινίδη ότι θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο και θα υποβάλουν αντιρρήσεις στην κράτησή τους, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞεφτιλοΟΗΕ: Ζήτησε απλως διαφάνεια από τη Σαουδική Αραβία για τους δολοφονικους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αμαχων στην Υεμένη
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 05:06
Οι αληταραδες από το γραφείο υποτιθεμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ξεφτιλισμενων Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την Πέμπτη απλως να «χυθεί περισσότερο φως» στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και να τιμωρηθούν οι παραβιάσεις, περιλαμβανομένων και των επιθέσεων σε νοσοκομεία. Οι αεροπορικές επιδρομές από τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αποικιοκρατικο συνασπισμό των σειχιδων είναι υπεύθυνες για το "μεγαλύτερο μέρος", περίπου 60%, των 3.799 αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2015 και ο αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων έχει διαπράξει και άλλες παραβιάσεις που μπορεί να αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο, ανέφερε σε έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός. Αν και ο αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων κοινοποίησε τα ευρήματα των δικών του εσωτερικών ερευνών, χρειάζεται "μεγαλύτερη διαφάνεια", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ο Μοχάμαντ Αλ Αλνσούρ, επικεφαλής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής του υποτιθεμενου γραφείου υανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΞεφτιλοΟΗΕ. "Η αποζημίωση των θυμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο. Νομίζουμε πως πρέπει να υπάρξει ένας είδος λογοδοσίας και αυτές οι παραβιάσεις να μην επαναληφθούν".
Αντάρτες Χούτι και συμμαχικές πατριωτικες δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που κατέχουν την εξουσία στην πρωτεύουσα Σαναά, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους σε κατοικημένες περιοχές και έχουν χρησιμοποιήσει χερσαίες νάρκες, ανέφερε η αναλγητη έκθεση γεματη ψεματα των αληταραδων του ξεφτιλοΟΗΕ. Αυτά τα ψεματα που γραφουν οι αληταραδες του ξεφτιλοΟΗΕ συνιστούν επίσης λενε οι αληταραδες τεκμηριωμένες παραβιάσεις που θα πρέπει να εξεταστούν. Οι αντάρτες πολιόρκησαν τη βόρεια πόλη Τάιζ και ελέγχουν το λιμάνι Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας, αναφέρεται στην έκθεση. "Όλες οι πλευρές είναι υπεύθυνες (για παραβιάσεις) λενε οι αληταραδες, συγκρινοντας τους πατριωτες που μαχονται για τη χωρα τους με τους αποικιοκρατες. Υπήρξε στόχευση αμάχων, όπως σε αγορές, όπως σε γαμήλιες τελετές, νοσοκομεία, εγκαταστάσεις που πραγματικά υπό το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προστατεύονται και έχουν ένα ειδικό καθεστώς νομικής προστασίας", είπε ο Αλνσούρ.
Σε δήλωσή του ο Αληταρας Καριολης υπατος αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τις σοβαρές παραβιάσεις, λέγοντας ότι μια εθνική επιτροπή εστίασε κυρίως στις παραβιάσεις των Χούτι και δεν προχώρησε σε δίωξη κανενός από τους δράστες. Ωστόσο η έκθεση ψεματων του ξεφτιλοΟΗΕ αποφεύγει να καταδικάσει κάποια πλευρά για εγκλήματα πολέμου λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από ένα ένα διεθνές αποικιοκρατικο «δικαστήριο». "Ερευνούμε, ελέγχουμε τις παραβιάσεις αλλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν αυτό είναι έγκλημα ή όχι, αυτό πρέπει να αποφασιστεί από ένα αποικιοκρατικο «δικαστήριο» ή ένα «ειδικό σώμα». Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη διαβεβαίωση ότι υφίσταται ένα έγκλημα ή ένα έγκλημα πολέμου", είπε ο Αλνσούρ. "Λέμε ότι όταν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις υπάρχουν ειδικές αρχές που θα πρέπει να τηρούνται ώστε να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες αμάχων", είπε. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνομιλίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με τον αληταρα δουλο των αποικιοκρατων πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με σκοπό να εξευρεθούν τρόποι για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Υεμένη και την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών. "Η παρατεταμένη διάρκεια της σύγκρουσης έχει αυξήσει πολύ τον ολέθριο κίνδυνο μιας συστημικής κατάρρευσης της Υεμένης", προειδοποιεί η έκθεση του ξεφτιλοΟΗΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βραζιλία: Ξεκίνησε η στημενη «δίκη» της Προεδρου Ρουσέφ
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016, 00:06
Άρχισε την Πέμπτη στη Γερουσία της Βραζιλίας η δίκη της Προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε προσωρινά από την εξουσία τον Μάιο και παραπέμφθηκε σε δίκη – μια διαδικασία η οποία, εκτός απροόπτου, θα οδηγήσει στην αμετάκλητη καθαίρεσή της και τον απότομο τερματισμό της διακυβέρνησης από την κεντροαριστερά της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής. «Κηρύσσω την έναρξη της δίκης», είπε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, ο Ρικάρντο Λεβαντόφσκι, καλώντας τους γερουσιαστές, οι οποίοι αναλαμβάνουν σε αυτή την περίσταση τον ρόλο δικαστών, να αφήσουν κατά μέρος υποτιθετε τις ακροδεξιες τις «ιδεολογικές και κομματικές θέσεις» τους. Οι 81 γερουσιαστές της Βραζιλίας αναμένεται να αποφασίσουν ως την 31η Αυγούστου εάν η 68χρονη πρώην αντάρτισσα που έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος στην ιστορία της χώρας θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει οριστικά την εξουσία διότι παραποίησε στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και υπέγραψε διατάγματα για δημόσιες δαπάνες χωρίς τη συναίνεση του βραζιλιάνικου κογκρέσου. Η Ρουσέφ θα εμφανιστεί ενώπιον των γερουσιαστών τη Δευτέρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Οι αντίπαλοί της όμως εμφανίζονται βέβαιοι πως έχουν πολλές περισσότερες από τις 54 ψήφους που απαιτούνται για την καταδίκη της (δηλαδή μια πλειοψηφία δύο τρίτων). Η δεξιά κυβέρνηση του Τέμερ διεξήγαγε συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με γερουσιαστές και κόμματα σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την ήττα της Ρουσέφ, η οποία αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες και καταγγέλλει ως «πραξικόπημα» τις προσπάθειες να καθαιρεθεί. Μεταξύ άλλων, η Ντίλμα Ρουσέφ λέει ότι οι κινήσεις για τις οποίες κατηγορείται αποτελούσαν τη συνήθη πρακτική προηγούμενων κυβερνήσεων. «Δεν διέπραξα κανένα έγκλημα. Για να αποτρέψω το ενδεχόμενο να ξαναγίνει αυτό, πρέπει να πάω στη Γερουσία για να υπερασπιστώ τη δημοκρατία της Βραζιλίας, τις πολιτικές μου απόψεις και τα δικαιώματα του βραζιλιάνικου λαού», τόνισε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κομισιον απειλει να μπλοκαρει την αξιολογηση αν διωχθει ο υποδικος Γεωργιου. Εκβιαζει μεχρις εσχατων για το διογκωμενο ελλειμμα. Καταπελτης ο Δημητρης Παπαγγελοπουλος «η παρεμβαση των θεσμων είναι αντισυνταγματικη». Αηθης επιθεση στον υπ. Δικαιοσυνης από τα φερεφωνα των Βρυξελλων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΑΜΕ καλει σε Συλλαλητηριο στη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης εναντια στην πολιτικη κυβερνησης - κεφαλαιου – ΕΕ. Στις 10 Σεπτεμβρη στην πλατεια Αριστοτελους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος μισθωτων (22,45%) που με βαση τα στοιχεια των επιχειρησεων εχουν μισθο εχουν μισθο μικροτερο από 500 ευρω μικτα.
Και δεν περιλαμβανεται η μεγαλη στρατια των εκατονταδων χιλιαδων ανεργων οι οποιοι είναι τα κατεξοχην θυματα της καπιταλιστικη κρισης.
Μεγάλο μέρος αυτών των χαμηλών μισθών αντιστοιχεί σε εργαζόμενους με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και όλες τις άλλες μορφές ευελιξίας στην αγορά εργασίας, που αποκτούν μόνιμο και μαζικό χαρακτήρα. Η εξάπλωση της ευελιξίας και της υποαπασχόλησης εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και μια σχετική αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια, για την οποία πανηγυρίζει η σημερινή κυβέρνηση, κρύβοντας ότι δύο και τρεις άνεργοι εξαναγκάζονται να μοιράσουν μεταξύ τους μία κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Από την άλλη, η εξάπλωση της ευελιξίας δεν αποκλείει σε ορισμένους κλάδους (π.χ. τουρισμός) να καταγράφεται το φαινόμενο της υπερεργασίας, που συνοδεύεται μάλιστα και από μείωση των μισθών. Αυτό, δηλαδή, που επιβεβαιώνεται, είτε σε κλάδους που φθίνουν είτε σε κλάδους που γνωρίζουν ανάπτυξη ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, είναι η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που μπορεί να παίρνει διαφορετικές μορφές από κλάδο σε κλάδο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισολογισμος της Σκοπευτικης Ομοσπονδιας. Πηραν 1.000.000 ευρω, (για την ακριβεια 1.109.592 ευρω) και για την Αννα που κατεκτησε τελικα Ολυμπιακο Χρυσο Μεταλλιο ουτε μια φορμα. Θριλερ με την Αννα Κορακακη «δεν με καλεσε κανενας στη δεξιωση του Προεδρικου Μεγαρου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκανδαλο ΕΛΣΤΑΤ. Κομισιον, απειλει γιατι φοβαται την ελληνικη δικαιοσυνη. Ιταμη παρεμβαση Ντομπροβσκις-Μοσκοβισι στα εσωτερικα της χωρας κατ εντολη Σοιμπλε. 210 δις ευρω μπορουμε να διεκδικησουμε βαση των Ευρωπαικων Συνθηκων. Συγκρουση Αθηνας-Βερολινου και για πολεμικες αποζημιωσεις – κατοχικο δανειο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ διοργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.
Kαι καλεί εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους σε μαζική συμμετοχή ώστε να δυναμώσει η πάλη για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, «όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας». Το ΠΑΜΕ επισημαίνει την ανάγκη «εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλιάτσικο στα σπίτια των των σεισμοπαθών στην Ιταλία... Πρώτες συλλήψεις και... ...ολόκληρο κύμα για να έχουν τουλάχιστον ίδια αντιμετώπιση με τους "πρόσφυγες-μετανάστες", που το πάρτι με τις μπίζνες δεν έχει όρια!
Οι σεισμοπαθείς σε σκηνές… Oι "μετανάστες" με 35 ευρώ την ημέρα για ξενοδοχεία... Η λιτότητα, οι "κωδικοί" από Ε.Ε. κλαψουρίζει ο Renzi! Ανησυχία για ανάπτυξη του "ρατσισμού" και της "ακροδεξιάς"... το γνωστό παραμύθι. Μεγάλο το "pocket money" για το "προσφυγικό"... αναθέσεις σε ημέτερους, ΜΚΟ της κονόμας και της απάτης, Βατικανό, ημέτεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες... Πολλά τα λεφτά Άρη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
26 Αυγούστου 1922 – Η Σμύρνη ανυπεράσπιστη!
Από τις 25 Αυγούστου αρχίζει ο ρόγχος της ετοιμοθάνατης Σμύρνης. Αργά τη νύχτα κουρασμένοι οι Ελληνες αποσύρονται από την προκυμαία στα σπίτια τους απελπισμένοι. Τα επίτακτα πλοία δεν δέχονται να τους παραλάβουν. Είχε δώσει αυστηρές εντολές ο Στεργιάδης να μην παραλαμβάνουν πολίτες.Κι όμως χιλιάδες θα μπορούσαν να σωθούν γιατί πολλά ήσαν τα... επίτακτα πλοία που μπορούσαν σε λίγες ώρες να τους μεταφέρουν στη Χίο και τη Μυτιλήνη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τρία, από τα επίτακτα πλοία που είχαν παραλάβει στρατιώτες απέπλεαν από την πόλη. Είχαν φτάσει στο Ξώκαστρο κι οι μαύρες τουλίπες καπνού που τις απομάκρυνε πίσω ο μπάτης, έμοιαζαν με τρία στίγματα, τρεις κουκίδες, τρία αποσιωπητικά της μεγάλης τραγωδίας.
Η 26η Αυγούστου είναι η μέρα της αγωνίας , η μέρα της απόγνωσης και του τρόμου του ελληνικού πληθυσμού της Σμύρνης. Η εφιαλτική μέρα της προσμονής. Από τις τουρκικές συνοικίες ακούγονται πυροβολισμοί, που εντείνουν την απόγνωση. Οι τελευταίοι δημόσιο υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί έχουν αναχωρήσει. Η πόλη ανυπεράσπιστη! Εξαλα τα πλήθη ζητούν καταφύγιο σε σπίτια Ευρωπαίων και στις εκκλησίες. Πλημμυρίζει ο αυλόγυρος της εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής από Σμυρνιούς και πρόσφυγες του εσωτερικού. Ο Χρυσόστομος προσπαθεί να τονώσει το ηθικό τους. «Η Ελληνική διοίκηση γράφει ο Δ. Σβολόπουλος, έπαψε να υπάρχει. Οι ανώτεροι υπάλληλοι και η χωροφυλακή έφυγαν. Ολοι εφυγαν εκτός από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο που προσπαθούσε να καθησυχάσει τον τρομαγμένο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στον αυλόγυρο του ναού της Αγίας Φωτεινής ,συντετριμμένος από την ξαφνική συμφορά.. Η ελληνική κατοχή της Σμύρνης είχε παύσει από τη νύκτα της 25ης Αυγούστου. Η ωραία πρωτεύουσα της Ιωνίας, χτυπημένη από τη σκληρή μοίρα της είχε αφεθεί στην τύχη της. Συντελείται έξοδος των κατοίκων της. Που πήγΟΥαιναν δεν ήξεραν. Να φύγουν ήθελαν από τηνπόλη που θα έπεφτε εντός ολίγου στα χέρια των ορδών του Κεμάλ και τους σφαγείς του Νουρεντίν.»
Απελπιστικό το τελευταίο ανακοινωθέν της Στρατιάς της Μικράς Ασίας: » Ο εχθρός στην προέλαση του έφτασε χτες το απόγευμα με τα προκεχωρημένα τμήματα πεζικού και ιππικού επί της γενικής γραμμής Οργακλί – Μπελέν Νταγ. Τμήμα εχθρικού ιππικού με 400 ιππείς κατέλαβε το Τουρμπαλί (17 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη). Η Στρατιά θα εκκενώσει τη Μικρά Ασία το ταχύτερο μεταφερόμενη ακτοπλοϊκώς. Η επιβίβαση μέχρι σήμερα τα μεσάνυκτα από τη Σμύρνη (αποβάθρα Πούντας) είναι επιτυχής και θα διακοπεί για συνεχισθεί από τη χερσόνησο της Ερυθραίας (κατασκευασμένη αποβάθρα στον Τσεσμέ), απ΄όπου θα καταφύγουν οι υπόλοιπες δυνάμεις της στρατιάς . Το δειλινό της 26ης Αυγούστου διατάσσεται ο απόπλους των πολεμικών μας από τη Σμύρνη. Προηγείται η «Λήμνος», ακολουθεί η «Ελλη» κι έπονται τα αντιτορπιλικά. Τελευταία αποπλέει και η εξοπλισμένη «Νάξος». Η ύστατη στιγμή της ελληνικής παρουσίας στη Σμύρνη. Η στερνή ελπίδα χιλιάδων Ελλήνων που κατακλύζουν την προκυμαία χάνεται. Δακρυσμένα μάτια παρακολουθούν την θλιβερή πομπή. Απο μακρυά φτάνουν οι στροφές του εθνικού μας ύμνου. Είναι οι ορχήστρες του ιταλικού θωρηκτού «Ντουϊλιο» και των γαλλικών πολεμικών » Βαλδέμ Ρουσσώ» και «Ερνέστ Ρενάν» που παιανίζουν καθώς τα πολεμικά μας περνούν δίπλα τους.Είναι ο τελευταίος χαιρετιστήριος ύμνος προς στην Ελληνική σημαία…
Στις 7:30 το βράδυ της ίδιας μέρας ο Στεργιάδης φρουρούμενος από σωματοφύλακες του κατεβαίνει την σκάλα της Αρμοστείας για να φύγει.Μόλις τον αντιλαμβάνεται ο συγκεντρωμένος εκεί κόσμος ξεσπά σε γιουχαίσματα. Πολλοί προσπαθούν να του επιτεθούν. Ο διευθυντής της Αστυνομίας Νικηφοράκης και χωροφύλακες τους απωθούν και απειλούν ότι θα τους πυροβολήσουν. Ο Στεργιάδης έντρομος επιστρέφει στο μέγαρο της Αρμοστείας. Η αγανάκτηση του κόσμου που τόσο τυραννήθηκε και προδόθηκε από τον μοιραίο Αρμοστή φτάνει στο κατακόρυφο. Φωνές και κατάρες ακούγονται. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο Στεργιάδης ειδοποιεί την αγγλική ναυαρχίδα πως κινδυνεύει η ζωή του και σε λίγο καταφθάνει αγγλική ατμάκατος με ένοπλους πεζοναύτες. Οταν εμφανίζεται και πάλι ο Στεργιάδης, κάτωχρος και τρομοκατημένος , έτοιμος για να φύγει, γιουχαίσματα και κατάρες του πλήθους τον υποδέχονται. Αγγλοι πεζοναύτες σχηματίζουν ζώνη με παρατεταμένες τις ξιφολόγχες για να αποκρούσουν επίθεση του λαού κατά του Αρμοστή, κι ο Στεργιάζης τρικλίζοντας από φόβο κατορθώνει να επιβιβαστεί στην αγγλική ατμάκατο, όπου σωριάζεται σχεδόν αναίσθητος. Οταν η ατμάκατος άρχισε να απομακρύνεται ο προδομένος σμυρναικός κόσμος άρχισε να κραυγάζει: Κατάρα, κατάρα! Ανάθεμα στον προδότη! Ο Στεργιάδης φυγαδεύτηκε με το αγγλικό πολεμικό ως την Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στη Ρουμανία, στις δε 29 Αυγούστου με ρουμανικό πλοίο κατέφυγε στη Νίκαια της Γαλλίας. Κατά τη διέλευση του από την Κωνσταντινούπολη, πρόσφυγες από την Προύσα και τα Μουδανιά, που κατευθύνονταν μέσω της Πόλης στη Θράκη, όταν πληροφορήθηκαν πως στο πλοίο βρισκόταν ο μοιραίος Αρμοστής, περικύκλωσαν το Ρουμανικό πλοίο με βάρκες, με σκοπό να ανέβουν επάνω καινα τον κακοποιήσουν. Μόλις έμαθε αυτό ο τότε λιμενάρχης στην Πόλη Δ. Παπαμιχαλόπουλος, ειδοποίησε τον άγγλο πλοίαρχο του πολεμικού πλοίου στην Πόλη κι εκείνος έστειλε δύο ατμάκατους με οπλισμένους Αγγλους πεζοναύτες κι απομάκρυνα τους -τόσο δίκαια-εξαγριωμένους πρόσφυγες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στη Σέλτικ
24 Αυγούστου 2016
Η οργάνωση Ιατρική Βοήθεια για τους Παλαιστίνιους (MAP) είναι ενθουσιασμένη από τη γενναιοδωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέλτικ και όσων συμμετείχαν στην καμπάνια οικονομικής ενίχυσης#MatchTheFineForPalestine . Οι φίλαθλοι συγκέντρωσαν πάνω από 140.000 λίρες σε τρεις ημέρες. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται την ίδια εβδομάδα που είναι και η επέτειος των δύο χρόνων από την κατάπαυση του πυρός, μετά την καταστροφική 51 ημερών επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2014. Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν - συμπεριλαμβανομένων 556 παιδιών - και περίπου 11.000 τραυματίστηκαν. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ανακάμψουν από τις επιθέσεις ενώ η ανοικοδόμηση εξακολουθεί να υπονομεύεται από τον συνεχιζόμενο εδώ και 10 χρόνια αποκλεισμό. Ο Dr Graham Watt, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και πρώην διαχειριστής της MAP, δήλωσε: "Αυτή είναι μια λαμπρή, γενναιόδωρη χειρονομία από τους οπαδούς της Σέλτικ, που δηλώνει στους Παλαιστίνιους πως δεν έχουν ξεχαστεί." Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την MAP μέσω της καμπάνιας #MatchTheFineForPalestine θα υποστηρίξουν άμεσα τα έργα για την υγεία και την ιατρική φροντίδα Παλαιστινίων που ζουν υπό κατοχή στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, και ως πρόσφυγες στο Λίβανο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΡΑΡΕ.-- Με δακρυγόνα, γκλομπς και υδροβόλα διέλυσαν χτες αστυνομικοί στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, τη «διαδήλωση» μερικών εκατοντάδων «διαδηλωτών» - υποστηρικτών του νεοφιλελε ακροδεξιου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εχουν στησει οι αποικιοκρατες και που είναι γνωστό ως «Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή», οι οποίοι ντε και καλα διαμαρτύρονταν για την κατάσταση της οικονομίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ Τζααφάρι, σημείωσε ότι «είναι αδύνατον να νικήσει κανείς το "Ισλαμικό Κράτος" στη Συρία εάν πρώτα δεν ηττηθεί στην Τουρκία». Κάλεσε όποια δύναμη επιθυμεί τη συντριβή του «Ισλαμικού Κράτους» να συντονίσει τις ενέργειές της με τη συριακή κυβέρνηση και να συμμετάσχει «στον πραγματικό διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας». Θύμισε το ρόλο που έπαιξαν Τούρκοι, Δυτικοί και Αραβες ιμπεριαλιστές στη δημιουργία, εκπαίδευση και εξοπλισμό των τζιχαντιστών, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να λέει πως πολεμά το «Ισλαμικό Κράτος» στην Τζαραμπλούς και να επιτρέπει τη δημιουργία του «Ισλαμικού Κράτους», «να τους βοηθά στέλνοντας χιλιάδες ΤΟΓΙΟΤΑ ενισχυμένα με οπλοπολυβόλα, να παρέχει κεφάλαια από χώρες του Περσικού Κόλπου για την αγορά όπλων από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία κ.α.». Ερωτηθείς για τη νέα έκθεση του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, άφησε αιχμές και για το ρόλο του Γάλλου πρώην υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, το 2013, στην επίθεση με χημικά αέρια στην Ανατολική Γκούτα, υπογραμμίζοντας ότι οι συριακές δυνάμεις έδωσαν και τότε στον ΟΗΕ στοιχεία που δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς.
Εκκενώνεται από ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων το προάστιο Νταράγια της Δαμασκού
Σήμερα αναμένεται η εκκένωση του προαστίουΝταράγια της Δαμασκού έπειτα από συμφωνία ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατών και συριακού στρατού, έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιορκία από τις ένοπλες δυνάμεις. Το προάστιο Νταράγια (που είναι δίπλα στην Ανατολική Γκούτα, που και αυτό τελεί υπό τον έλεγχο ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατών) αναμένεται να εκκενωθεί από περίπου 700 ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων (στους οποίους θα εξασφαλιστεί η έξοδος και μετάβασή τους στην επαρχία Ιντλίμπ) σε δύο ή τρεις μέρες. Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ασφαλές καταφύγιο σε περίπου 4.000 αμάχους της περιοχής. Η παράδοση του προαστίου Νταράγια θεωρείται μία ακόμη σημαντική νίκη για το συριακό στρατό και την κυβέρνηση Ασαντ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι συνεταιριστές μπορούν να έχουν πολλούς λόγους να διαμαρτύρονται, αλλά ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς υπερασπίστηκαν την καπιταλιστική ιδιωτικοποίηση του τομέα της εξόρυξης, υποστήριξαν τις διαδηλώσεις της δεξιάς στη χώρα και επίσης υπέγραψαν συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες πίσω από τις πλάτες του Κράτους.
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016
O Έβο Μοράλες καταγγέλλει πολιτική συνωμοσία στην κινητοποίηση των ανθρακωρύχων
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την οδύνη του για την δολοφονία του υφυπουργού Ροδόλφο Ιγιάνες, ο οποίος είχε απαχθεί και βρισκόταν στα χέρια των συνεταιριστών – ανθρακωρύχων. Ο Έβο Μοράλες δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κινητοποιήσεις των συνεταιριστών-ανθρακωρύχων στη χώρα του είχαν πολιτικό υπόβαθρο και δεν αναζητούσαν την ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου. Μετά την δολοφονία του Ροδόλφο Ιγιάνες στα χέρια των ανθρακωρύχων, είπε ότι οι συνεταιριστές μπορούν να έχουν πολλούς λόγους να διαμαρτύρονται, αλλά ξέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς υπερασπίστηκαν την καπιταλιστική ιδιωτικοποίηση του τομέα της εξόρυξης, υποστήριξαν τις διαδηλώσεις της δεξιάς στη χώρα και επίσης υπέγραψαν συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες πίσω από τις πλάτες του Κράτους.
“Ο Τύπος ξέρει ότι πάντα είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο” είπε, καταδικάζοντας τις επιθετικές και εχθρικές ενέργειες του κλάδου της εξόρυξης που το βράδυ της Πέμπτης κόστισε τη ζωή του Ιγιάνες, ενός γνωστού υπέρμαχου των φυσικών πόρων της Βολιβίας. Συνοδευόμενος από την κυβερνητική του ομάδα, καταδίκασε την δολοφονία και εξέφρασε την βαθιά του λύπη για την απώλεια ενός συμβούλου του και σημείωσε ότι “αυτές είναι μέρες πόνου για τον λαό”. Υποστήριξε επίσης, ότι βρισκόταν πάντα σε επαφή με τον Κάρλος Μαμάνι, έναν από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Εξόρυξης (Fencomin) και γι αυτό δεν υπήρχαν λόγοι για βίαιες ενέργειες.
Ο Μοράλες προκήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, χωρίς διακοπή των δραστηριοτήτων, για τον θάνατο του Ιγιάνες, τον οποίο ανακήρυξε ήρωα- υπερασπιστή των φυσικών πόρων. “Οι αληθινοί συνεταιριστές – ανθρακωρύχοι, έχουν εξαπατηθεί από κάποιους ηγέτες [...] όταν υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα, δεν πρόκειται για κοινωνική αλλά για πολιτική πολιτική δικαίωση”, σημείωσε ο Μοράλες. Στους συγγενείς των ανθρακωρύχων που έχασαν την ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων, τους είπε ότι “η Κυβέρνηση ποτέ δεν διέταξε τη χρήση θανατηφόρων όπλων. Είναι ύποπτο ότι υπήρξαν θάνατοι και γι' αυτό πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές”.
Ο αρχηγός του Κράτους επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει πεθάνει, εκτός από τον Ιγιάνες, ένας ανθρακωρύχος σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την πρόκληση αναταραχής στη χώρα και στους κοινωνικούς κλάδους. “Ο θάνατος του αδερφού - υφυπουργού Ιγιάνες πονάει πολύ, είναι μια πράξη δειλίας, η απαγωγή, ο βασανισμός και ο θάνατός του. Είναι ασυγχώρητο, δεν καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να υπάρχουν αδέρφια συνεταιριστές που φέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας.
Ο Μοράλες κάλεσε τις αρχές του Υπουργείου Δημόσιας (τάξης) να ερευνήσει για τους δράστες, τόσο τους φυσικούς, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, όχι μόνο του Ιγιάνες αλλά και των ανθρακωρύχων. “Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η διαρκής συνωμοσία, χρησιμοποιώντας άτομα με ειδικές ανάγκες, αντιπολιτευόμενους, κάνοντας κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας βαρέα οχήματα και τώρα συνεταιριστές, το μόνο που αναζητούν είναι να φέρουν πένθος στον λαό της Βολιβίας”, είπε. Ο ανταποκριτής του Telesur στη Βολιβία Φρέντυ Μοράλες, μετέδωσε ότι οι αποκλεισμοί που είχαν εξαγγελθεί για σήμερα Παρασκευή από τους ανθρακωρύχους δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι συνεταιριστές που είχαν αποκλείσει τους δρόμους ανάμεσα στη Λα Πας και στο Ορούρο, αποσύρθηκαν μετά τον θάνατο του Ιγιάνες και η αστυνομία έχει πάρει τον έλεγχο. Υπάρχουν επίσης, πάνω από εκατό συλληφθέντες λόγω των γεγονότων.
• Η σωρός του υφυπουργού Εσωτερικών της Βολιβίας Ροδόλφο Ιγιάνες, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν απήχθη από ανθρακωρύχους, βρέθηκε την Παρασκευή, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα Λα Πας, όπου υποβλήθηκε σε νεκροψία. • Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, η σορός παρουσιάζει πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, ιδιαίτερα στον λαιμό. • Ο εισαγγελέας της Λα Πας Εντουιν Γουάιτ δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός ήταν “μαστιγωμένος” από τους συνεταιριστές – ανθρακωρύχους και η βασική αιτία του τραγικού θανάτου ήταν μια εγκεφαλική και μια θωρακική αιμορραγία. • Οι ανθρακωρύχοι των συνεταιρισμών είχαν μπλοκάρει τους δρόμους της χώρας, απορρίπτοντας ένα νόμο που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μοράλες, ο οποίος επιτρέπει την δημιουργία συνδικάτων σε αυτούς τους οργανισμούς, κάτι που ο κλάδος θεωρεί επιβλαβές.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Three Canadian Women on the Women's Boat to Gaza
Three Canadian women are joining the Freedom Flotilla's current campaign to break the illegal blockade of Gaza. The mission highlights the indomitable spirit and women's role in the struggle of daily life under occupation. They join other women from around the world who will set sail from Barcelona September 14 to reach the shores of Gaza by early October.
Eva Manly, Canadian Boat to Gaza’s delegated participant, is a retired documentary maker and photographer, whose work has been shown nationally and internationally and is distributed by VTape (Toronto) & VIVO (Vancouver), she has worked with First Nations people in Canada, peace & justice issues in Central America, including accompaniment of Mayan refugees and human rights workers, as well as in women's rights. Devoting time to the work for Truth and Reconciliation and to refugee sponsorships on Vancouver Island, she is active in Mid-Islanders for Justice and Peace in the Middle East, (MIJPME), the United Network for Justice and Peace in Palestine & Israel (UNJPPI), and the Canadian Boat to Gaza working for justice in Palestine and Israel.
Crew member Marilyn Porter is a retired university faculty member who worked for many years as an activist/academic, focusing on women's rights especially in the developing world. She has served on many Boards, both locally and nationally, including Oxfam and the Canadian Institute for the Advancement of Women. She is currently co-chair of the Social Justice Co-op, which works in the areas of environmental and tax justice. She is also working with a refugee group in St. John's, Newfoundland. Marilyn is an experienced sailor, having cruised and raced mostly off the UK and eastern Canadian coasts, as well as in the Mediterranean.

Wendy Goldsmith, an organizer with the Freedom Flotilla Coalition, is a mother of three, a social worker and an advocate for justice who lives with her family in London, Ontario. As a social worker, she has supported many survivors of childhood trauma and abuse, including within First Nations communities. As a mom, she identifies with the suffering that Palestinian women feel as they endure the injustice of supporting their families under an illegal blockade and within an open-air prison, constantly under threat of attacks by the occupier.

The three will be joined by noteworthy international participants such as Nobel Peace Laureate Mairead MacGuire (Northern Ireland), Marama Davidson, Green Party MP (New Zealand), Naomi Wallace, screenwriter and playwright (USA), Gerd von der Lippe, professional athlete and academic (Norway), and Çiğdem Topçuoğlu, professional athlete and coach (Turkey), who sailed on the Mavi Marmara in 2010 and whose husband was among the 10 people from that voyage killed by Israeli forces. Names of more participants will be released over the coming weeks.

Thank you for your support. Together we can end the blockade of Gaza!

In Solidarity
the Canadian Boat to Gaza team


e-h είπε...


Τρεις καναδες γυναίκες στο Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα
Οι τρεις καναδές γυναίκες ενώθηκαν με την τρέχουσα εκστρατεία του Στόλου της Ελευθερίας για να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Η αποστολή τονίζει το αδάμαστο πνεύμα και το ρόλο των γυναικών στον αγώνα της καθημερινής ζωής υπό κατοχή. Θα ενταχθούν και άλλες γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αποπλεύσουν από τη Βαρκελώνη 14ης Σεπτεμβρίου για να φτάσουν στις ακτές της Γάζας από τις αρχές Οκτωβρίου.
Η Eva Manly, στο καναδικο Σκάφος με κατ 'εξουσιοδότηση συμμετέχοντα της Γάζας, είναι συνταξιούχος ντοκιμαντερίστας και φωτογράφος, του οποίας το έργο έχει αναδειχθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και διανέμεται από VTape (Toronto) & VIVO (Βανκούβερ), έχει συνεργαστεί με το Πρώτα Έθνη ανθρωποι στον Καναδά, ειρήνης και δικαιοσύνης ζητήματα στην Κεντρική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων με συνοδεία των Μάγια προσφύγων και των εργαζομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στα δικαιώματα των γυναικών. αφιερώνει χρόνο στην εργασία για την Αλήθεια και τη Συμφιλίωση και χορηγίες για των προσφύγων στο νησί του Βανκούβερ, που δραστηριοποιείται σε Mid-Islanders για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, (MIJPME), το Ηνωμένο Δίκτυο για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ (UNJPPI ), και το καναδικό σκαφος για τη Γάζα που εργάζονται για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.
μέλος του πληρώματος η Marilyn Porter είναι ένας συνταξιούχος μέλος ΔΕΠ που εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ακτιβιστρια / ακαδημαϊκή, με έμφαση στα δικαιώματα των γυναικών, ιδίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έχει υπηρετήσει σε πολλά συμβούλια, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των Oxfam και το Καναδικό Ινστιτούτο για την Πρόοδο των Γυναικών. Σήμερα είναι συν-πρόεδρος της Κοινωνικής Δικαιοσύνης Co-op, το οποίο λειτουργεί στους τομείς του περιβάλλοντος και της φορολογικής δικαιοσύνης. Επίσης, συνεργάζεται με μια ομάδα προσφύγων στην Αγίου Ιωάννη, Newfoundland. Η Marilyn είναι μια έμπειρη ναυτικός, αφού ταξίδεψε και αγωνίστηκε ως επί το πλείστον από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά τις ακτές της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Wendy Goldsmith, η διοργανωτής του Συνασπισμού Στόλος της Ελευθερίας, είναι μια μητέρα τριών, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας συνήγορος για τη δικαιοσύνη που ζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο, στο Οντάριο. Ως κοινωνική λειτουργός, έχει υποστηρίξει πολλές επιζώντες από παιδικα τραύματα και την κακοποίηση, ακόμη και εντός των κοινοτήτων Πρώτα Έθνη. Ως μαμά, που ταυτίζεται με τον πόνο που Παλαιστινιακή γυναίκες αισθάνονται για να αντέξουν την αδικία της στήριξης των οικογενειών τους που απορρέουν από ένα παράνομο αποκλεισμό και μέσα σε μια υπαίθρια φυλακή, συνεχώς υπό την απειλή των επιθέσεων από τον κατακτητή.

Οι τρεις θα συνοδεύονται από αξιόλογες διεθνείς συμμετέχοντες, όπως βραβείο Νόμπελ ειρήνης Mairead MacGuire (Βόρεια Ιρλανδία), Marama Davidson, Πράσινο Κόμμα Βουλευτής (Νέα Ζηλανδία), Naomi Wallace, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας (ΗΠΑ), Gerd von der Lippe, επαγγελματία αθλητή και ακαδημαϊκή (Νορβηγία), και Çiğdem Topçuoğlu, επαγγελματίας αθλητής και προπονητής (Τουρκία), η οποία έπλευσε στο Mavi Marmara το 2010 και της οποίας ο σύζυγος ήταν μεταξύ των 10 ανθρώπων από αυτό το ταξίδι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τα ονόματα των περισσότερων συμμετεχόντων θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας!

σε Αλληλεγγύη
το καναδικό σκάφος με την ομάδα της Γάζας