Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τεταρτη 31 Αυγουστου 2016


Οργή στην Αυστρία -Δύο νέα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων με δράστες ισλαμοφασιστες «πρόσφυγες»
Δύο νέα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στην Αυστρία έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, εντείνουν τα αντιισλαμοφασιστικά αισθήματα και το φόβο με τους πολίτες να δίνουν επιπλέον πόντους στα ακροδεξιά κινήματα που το τελευταίο διάστημα έχουν δει τη δημοφιλία τους να αυξάνεται. Τα δύο νέα περιστατικά σημειώθηκαν το ένα στην περιοχή του Σάτνιζ και το άλλο στο Νοϊκίρχεν. Δράστης στο πρώτο ένας 25χρονος Ιρανός ο οποίος επιτέθηκε σε 34χρονη συμπατριώτισσά του σε πάρκινγκ για ποδήλατα. Στο περιστατικό του Νοϊκίρχεν θύμα ήταν μια 16χρονη Αυστριακή και δράστης ένας 21χρονος Αφγανός. Ο πρόσφυγας ακολούθησε το κορίτσι με το ποδήλατό του, την πλησίασε και της άγγιξε τα οπίσθια και το στήθος. Η ανήλικη έβαλε τις φωνές και ο 21χρονος απομακρύνθηκε. Συνελήφθη, όμως, λίγο αργότερα παρ' ότι προσπάθησε να διαφύγει. Και οι δύο δράστες ζουν σε λαθροεταναστευτικους «προσφυγικούς» καταυλισμούς αναμένοντας την έγκριση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταρρεει η Δημοσια Υγεια λογω Μνημονιων των ξενων τοκογλυφων και κωλοευρωπαιων. Νοσοκομεια που «λειτουργουν» πλεον με δωρεες και ερανους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΝΜΗ
Κόκκινα πιράνχας στη Δοϊράνη
Θρίλερ με… κόκκινο πιράνχας που αλιεύτηκε στη λίμνη Δοϊράνη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ, ενώ φέρεται να δάγκωσε τον ψαρά που προσπάθησε να το βγάλει από τα δίχτυα του, γραφει η εφημεριδα ΕΘΝΟΣ.
Το Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου των Σκοπίων ανέλυσε το περίεργο ψάρι και αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν τύπο του… κόκκινου πιράνχας από τον Αμαζόνιο, που όμως δεν επιτίθεται στον άνθρωπο. Παρά το μικρό του μέγεθος, έχει κοφτερά δόντια και η όψη του προκαλεί τρόμο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι βρέθηκε στο νερό όταν αφέθηκε ελεύθερο από κάποιον ιδιοκτήτη ενυδρείου. Η εμφάνιση… πιράνχας στη Δοϊράνη προκάλεσε θόρυβο στην ΠΓΔΜ, καθώς η λίμνη αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την Οχρίδα, και αποτελεί αγαπημένο θέρετρο για τους κατοίκους της γειτονικής χώρας αλλά και για τους Σέρβους, ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, εστιατόρια. Χιλιάδες κόσμου κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τις διακοπές τους εκεί και βουτούν για μπάνιο στα δροσερά νερά της λίμνης. Η περιοχή έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και οι τουρίστες γευματίζουν κάθε μεσημέρι στα εστιατόρια, δοκιμάζοντας σπεσιαλιτέ με ψάρια της λίμνης. Ο Μίτκο Γιάνεφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη στην πλευρά της ΠΓΔΜ , ήταν από τους πρώτους που είδε το περίεργο ψάρι αλλά και τον ψαρά που το αλίευσε. Εσπευσε μάλιστα να το φωτογραφήσει, ενώ προσπάθησε και να του… ανοίξει το στόμα, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το ψάρι είχε αρχίσει να εκπνέει. «Ηταν μικρό, αλλά είχε όψη που σε... αγρίευε. Τέτοια ψάρια έχουν αλιευτεί σε πολλές σερβικές λίμνες. Περισσότερο μας έκανε εντύπωση το ότι βρέθηκε εδώ, γιατί είναι τροπικό είδος, παρά φοβηθήκαμε», λέει ο Μίτκο Γιάνεφ στο «Εθνος».
Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων
Οπως έγινε γνωστό, στο Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων παραδόθηκαν δύο τέτοια ψάρια (άλλοι κάνουν λόγο για τέσσερα) και η μελέτη τους συνεχίζεται. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το είδος αυτό έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, συχνά μάλιστα παίρνει ένα κόκκινο χρώμα στην κοιλιά του, ενώ δεν αποκλείεται «για την αξιοπιστία των συμπερασμάτων μας», όπως αναφέρεται, να σταλεί σχετικό υλικό σε αντίστοιχα ινστιτούτα του Περού ή της Βραζιλίας. Στη γειτονική χώρα το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εμφανίστηκαν τίτλοι για τα… πιράνχας της λίμνης. Ωστόσο, για τους ψαράδες της Δοϊράνης, Ελληνες και Σκοπιανούς, δεν είναι περίεργο να πιάνουν τροπικά ψάρια. Ο Στέργιος Ντέντας από την ελληνικό χωριό Δοϊράνη μάς λέει ότι πριν από έναν μήνα μάζεψε από τα δίχτυα του ένα περίεργο ψάρι, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε το είδος, καθώς το… κατανάλωσε. «Το έδειξα σε ψαράδες της ΠΓΔΜ και μου είπαν ότι τρώγεται, ήταν άλλωστε αρκετά μεγάλο και παχύ. Στη γειτονική χώρα το λένε ''καράς'', εγώ δεν το είχα ξαναδεί, αλλά με καθησύχασαν, μου είπαν συνάδελφοι από την άλλη όχθη ότι είναι νοστιμότατο και όντως έτσι ήταν», δηλώνει χαριτολογώντας. Το συγκεκριμένο κόκκινο πιράνχας, που κατέκλυσε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, ήταν μικρό σε μέγεθος, χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι χωρούσε στην παλάμη του ψαρά που το έπιασε. Το ίδιο μάλλον τρόμαξε περισσότερο όσους το είδαν. Γενικά τα κόκκινα είναι ιθαγενές είδος της Νοτίου αλλά δεν μπορούν να επιβιώσουν λον να αναπαραχθούνσε περιβάλλον δεν είναι τροπικό. Είναι κατά βάση φυτοφάγα, ντως και με έντομα, ενώ αποτελούν τροφή για τους… αλιγάτορες.
Δεν ζουν στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ζόραν Σπιρκόβσκι, το είδος που αλιεύτηκε «είναι συγγενές του πιράχνας, και κανένα είδος αυτού δεν ζει στο φυσικό της Ευρώπης παρά μόνο σε ενυδρεία και τρέφεται με φυτά και έντομα». Ο Ζ. Σπιρκόβσκι επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για τους ψαράδες ή όσους παραθερίζουν στην περιοχή, καθώς τα ψάρια αυτά ζουν μόνο σε ζεστά νερά και έχουν λίγες μέρες ζωής σε μια μεγάλη και κρύα λίμνη. Τις υποψίες ότι τα έριξε στη λίμνη κάποιος ασυνείδητος που τα είχε στο ενυδρείο του και τα βαρέθηκε -πιθανόν μαζί με άλλα είδη- υποστήριξε και ο δήμαρχος της Δοϊράνης στην ΠΓΔΜ, Μπόρσε Στάμοβ, ο οποίος είπε ότι κάποιος έβαλε σκόπιμα τα ψάρια στο νερό. Σκοπιμότητα βλέπει και ο Μίκτο Γιάνεβ, που αναφέρει ότι… ανταγωνιστές στον τομέα του τουρισμού, από άλλες λίμνες και γενικά άλλες τουριστικές περιοχές, έδωσαν τόση δημοσιότητα στο θέμα για να ανακόψουν το μεγάλο τουριστικό κύμα. «Τον Μάιο που η σεζόν ξεκίνησε για την περιοχή της Δοϊράνης πολύ δυνατά διέδωσαν κάποιοι ότι τα ψάρια της λίμνης είναι καρκινογόνα, λίγο μετά είπαν ότι τα κουνούπια εδώ είναι περισσότερα και κουβαλούν τον ιό ''ζίκα'', πριν από έναν μήνα έκανε τον γύρο της χώρας η είδηση ότι το νερό της λίμνης είναι μολυσμένο και το κολύμπι σε αυτήν θα οδηγήσει σε σοβαρές δερματοπάθειες και τώρα εφηύραν πιράχνας μέσα στη λίμνη», λέει λίγο ενοχλημένος ο νεαρός εστιάτορας. Οση δόση υπερβολής και αν έχει το θέμα, τα… κόκκινα πιράχνας αλειύτηκαν και απασχολεί σοβαρά την επιστημονική κοινότητα. Ακόμη και ως μεμονωμένο εύρημα, αν και οι πληροφορίες λένε ότι βρέθηκαν τουλάχιστον 2-4 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αποσιωπάται για να μην κυριαρχήσει ο πανικός.
Μ. Κουτράκης, βιολόγος-ιχθυολόγος
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους τουρίστες και τους ψαράδες» «Ασφαλώς και δεν χρειάζεται πανικός και ανησυχία. Δεν κινδυνεύουν οι τουρίστες και οι ψαράδες. Παρόμοιο είδος πιράνχας αλιεύτηκε στον Εβρο πριν ακριβώς από τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2012. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι ή και θρασύτατοι που απελευθερώνουν τροπικά είδη από ενυδρεία», μας λέει ο βιολόγοςιχθυολόγος, ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας του ΕΘΙΑΓΕ, που εδρεύει στη Νέα Πέραμο Καβάλας, Μάνος Κουτράκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να απελευθερώνουμε τροπικά είδη στο φυσικό περιβάλλον. Οποιος δεν θέλει ψάρια, ερπετά ή χελώνες, ας τα επιστρέφει στο κατάστημα από όπου τα πήρε». Ο κ. Κουτράκης κάνει λόγο για «τραγικές επιπτώσεις» στο οικοσύστημα από την απελευθέρωση τέτοιων ειδών, εμφανίζεται ωστόσο καθησυχαστικός για την απειλή που μπορεί να φέρουν, καθώς τα τροπικά ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον. Δεν ξέρουν να κυνηγούν και ως εκ τούτου δεν βρίσκουν τροφή, ενώ το κρύο κυριολεκτικά τα σκοτώνει. «Δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 3-4 μέρες. Οσα και να αφήσει κανείς μέσα σε λίμνη μετά από λίγες μέρες θα ψοφήσουν», αναφέρει ο κ. Κουτράκης.
Red Belly στον Εβρο
Ειδικά για τα πιράνχας σημειώνει ότι στην Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ το είδος, εκτός από το περιστατικό του Εβρου στις 8 Αυγούστου του 2012. Το τύπου κόκκινο πιράνχας -για την ακρίβεια ήταν ένα Red Bellyαλιεύτηκε στον ποταμό Εβρο, στην περιοχή της Νέας Βύσσας, στο τριεθνές, στα σύνορα ΕλλάδαςΒουλγαρίας-Τουρκίας. Είχε μήκος 25 εκατοστά, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα ένα παρόμοιο είχε βρεθεί στα δίχτυα Τούρκου ψαρά στην ίδια περιοχή. Τα πιράχνας έχουν τουλάχιστον δέκα διαφορετικά είδη και ζουν στον Αμαζόνιο, στη Νότιο Αμερική και κυρίως στο παραπόταμό του, Παρανά. Ζουν σε ζεστά νεκρά, σε θερμοκρασία 20-27 βαθμούς Κελσίου και «δεν μπορούν να αντέξουν τους ελληνικούς υγροτόπους. Ακόμη και αν ζήσουν λίγες μέρες παραπάνω, τον χειμώνα είναι αδύνατον να επιβιώσουν. Γι' αυτό φωνάζουμε και λέμε: μην αφήνετε τροπικά ψάρια ή άλλα είδη στο φυσικό περιβάλλον», λέει ο κ. Κουτράκης. Ο ποταμός Νέστος έχει ερευνηθεί από τους επιστήμονες του ΙΝΑΛΕ και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 9 ξενικά είδη, αλλά στον Εβρο αυτό είναι δύσκολο. «Ενα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι πολλές φορές μεταφέρονται είδη από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, για τον εμπλουτισμό δήθεν του οικοσυστήματος, αλλά η κίνηση αυτή φέρνει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς διαταράσσει το οικοσύστημα. Με άλλα λόγια, η φύση ξέρει ποιο είδος μπορεί να αναπτυχθεί πού, οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση προκαλεί σοβαρό πρόβλημα», δηλώνει ο κ. Κουτράκης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διπλασια εισφορα ασθενειας για τους αγροτες. Από την 1η Ιανουαριου και όχι από το 2019. Οι αυξημενες επιβαρυνσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμα ξυλοδαρμου από αναρχικους μετα την πορεια τους στο Συνταγμα για τριτη φορα ο διοικητης τροχαιας Αθηνων Γ. Διαμαντοπουλος.
Kαι αναρωτιεται ο οποιοσδηποτε. Γιατι βγηκε για τριτη φορα στο δρομο, κανοντας δουλεια απλου τροχονομου, αφου ειχε υποστει αλλες δυο επιθεσεις? Επεδιοκε να δαρθει για να βγει και παλι πρωτοσελιδο στις εφημεριδες? Ηταν σχεδιο μυστικων υπηρεσιων η της ασφαλειας της αστυνομιας, για να εχουν να λενε?
Μιλουσαν αραβικα. Και ισλαμοφασιστες στους κουκουλοφορους?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
14.000 δασκαλοι λειπουν από τα δημοτικα σχολεια. Ορφανες θεσεις στην Πρωτοβαθμια εκπαιδευση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ακρον αωτον της αναλγησιας! 1.028.000 ΕΝΦΙΑ στο Ασυλο Ανιατων!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκλημα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η Μαφια του Ελλειμματος! Διογκωθηκε σκοπιμως για να νομιμοποιησει το Μνημονιο. Οι δυο «διαρρηξεις» για να «εξαφανιστουν» τα «mail της προδοσιας». Το μοιραιο λαθος της ευρωπαικης γραφειοκρατιας! Εστειλαν τις εντολες για αλλοιωση και στον Νικο Στρομπλο, τον εχθρο του «σκοτεινου» Γεωργιου. Ποινικες ευθυνες και για Eurostat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυβερνηση- ΟΑΕΔ. Γενναια επιδοτηση των επιχειρησεων αντι για προστασια των ανεργων. Τα προγραμματα παροχης τζαμπα εργασιας ολοκληρωνονται με την απευθειας αποδοση στους εργοδοτες ακομα και του επιδοματος της ανεργιας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τηλεοπτικες αδειες. Σε συνθηκες Big Brother η δημοπρητηση. Ακριβως όπως ηταν τα ξεφτιλισμενα sow που «προσφεραν» στους καθυστερημενους που εβλεπαν τα βρωμοκαναλα τους με τα ψεματα και τις απαισιες εκπομπες! Καμια φορα, η εκδικηση είναι ένα πιατο που τρωγετε κρυο. Ενώ δεν ηταν ο στοχος της κατοχικης κυβερνησης αυτος, ο νοημον κοσμος το καταευχαρηστηθηκε!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή βλέπω κυβερνητικούς να λιβανίζουν το εικόνισμα του Άρη Βελουχιωτη, απλά υπενθυμίζω πως Εκείνος Δεν Παραδόθηκε Ποτέ. Στους σιδερόφραχτους Ναζί, στα εγγλέζικα τανκς του Σκόμπι & στις δολοφονικές συμμορίες των ντόπιων δωσίλογων εγκληματιών. Όχι στον Ντάϊσεμπλουμ & τους λοιπούς φλώρους των Βρυξελλών ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ιστορία του αρχιφύλακα Γεώργιου Μιχαλολιάκου: Πρόδωσε το ΕΑΜ για να πάει στα Τάγματα Ασφαλείας, μένοντας πιστός στον όρκο του προς τον Χίτλερ μέχρι το τέλος
Αρχιφύλακας Γεώργιος Μιχαλολιάκος: Πρόδωσε την πατρίδα, πρόδωσε το ΕΑΜ, αλλά δεν πρόδωσε τους Γερμανούς και τον όρκο του προς τον Χίτλερ
Οσοι ασχολούνται, λοιπόν, με την Ιστορία αποκλείεται να μην έχουν παρατηρήσει το εξής: Σε κάθε σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, από το 1936 και μετά, πάρα πολύ συχνά, συναντάμε ανθρώπους των οποίων το επώνυμο είναι ίδιο με το επώνυμο κάποιου στελέχους της ναζιστικής συμμορίας. Από την 4η Αυγούστου, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τη Χούντα, την ακροδεξιά τρομοκρατία της Μεταπολίτευσης, πάντα υπάρχει σε κάθε περίοδο ανωμαλίας, κι από ένας συγγενής σύγχρονου χρυσαβγίτη.
Ποια ήταν τα ονόματα των δύο ψευδομαρτύρων, με τις καταθέσεις των οποίων καταδικάστηκε;;; Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης. «O Λουκάς και ο Δημήτρης Κασιδιάρης λοιπόν, που μένανε στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήταν δύο αδέρφια που δεν ήταν αστυνομικοί,αλλά ανήκαν στην Ειδική Ασφάλεια, που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς επί Κατοχής για να κυνηγάει κομμουνιστές. Ο ένας ήταν πρεσσαδόρος και ο άλλος οδηγός στο επάγγελμα. Ο Βεντίκος, που έκανε τις ανακρίσεις στο Άσυλο, είχε προηγούμενα με το Λουκά Κασιδιάρη, επειδή αυτός κατά την Κατοχή ως στέλεχος της Ειδικής Ασφάλειας συνέλαβε τον αδερφό του. Έτσι, για αντίποινα ο Βεντίκος συνέλαβε τη νύφη του Λουκά Κασιδιάρη, Βασιλική Κασιδιάρη, κατά τα Δεκεμβριανά και την εκτέλεσε στο Άσυλο. Η Βασιλική ήταν σύζυγος του Δημήτρη Κασιδιάρη, ο οποίος κατέθεσε ότι ο αδερφός του Γιάννης έκρυβε το Βεντίκο στο σπίτι του κατά την Κατοχή για να μην τον πιάσουν οι Γερμανοί».
Πως λεγόταν ένας βασικός βασανιστής της Ειδικής Ασφάλειας, κοντόχοντρος, φαλακρός, με μούσι και με πολλές τρίχες στο στήθος [Σ.Σ.: Δείτε κάτι συμπτώσεις τώρα], κάτω από τις διαταγές του διαβόητου Παπαγιαννόπουλου και του λοχαγού Γιαννακά, στα χέρια του οποίου μαρτυρούσαν οι Ελληνες πατριώτες αντιστασιακοί;;; Σύμφωνα με το βιβλίο του Μιχαήλ Α. Βασιλείου με τίτλο ‘Αποστολή στο Μπίμπλις, Το οδοιπορικό της τελευταίας αποστολής Ελλήνων αντιστασιακών από την Ελλάδα στη χιτλερική Γερμανία τον Αύγουστο του 1944’, εκδόσεις Το Ποντίκι, Αθήνα, 1998, σσ. 48-50, το όνομά του (επώνυμο) ήταν … Παναγιώταρος. Μάλιστα, μέσα στην αφήγηση, υπάρχουν και διάλογοι, όπως όταν βασάνιζαν κάποιους μαθητές Γυμνασίου, με φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις και εικονικούς πνιγμούς, χτυπώντας τους με σωλήνες και μαστίγια και βασανίζοντάς τους με διάφορες αυτοσχέδιες συσκευές:
Ο πατέρας του Επιτήδειου ήταν φυσικά στα Τάγματα Ασφαλείας της Εύβοιας, όπως κατά πάσα πιθανότητα και ένας θείος του: Μάλιστα, αποστρατεύτηκε το 1975, κατά το αποτυχημένο ιωαννιδικό «πραξικόπημα της πιτζάμας», μαζί με τον Ηλία Παππά, πατέρα τουΧρήστου Παππά, όπως είχαμε γράψει εδώ «Ο Ηλίας Παππάς, πραξικοπηματίας της 21ης Απριλίου 1967 και μέλος της χουντικής ‘Επαναστατικής Επιτροπής’, καταχρηστικά αναφέρεται ως ‘στρατηγός’ από τη ναζιστική συμμορία -η αλήθεια είναι ότι είχε αποταχθεί ατιμωτικά όταν ήταν συνταγματάρχης, λόγω συμμετοχής στο ‘πραξικόπημα της πιτζάμας’ το 1975, αν και αργότερα, εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του νόμου, μπόρεσε να επανέλθει. Ηταν ο πρώτος στη σχετική λίστα με τα ονόματα της ομάδας των 140 αξιωματικών που αποτάχθησαν όλοι ατιμωτικά στις 15/03/1975, λόγω συμμετοχής σ’ αυτό το ‘πραξικόπημα της πιτζάμας’ στις 24-25/02/1975, όταν είχαν συλληφθεί και άλλοι 37 αξιωματικοί, από το βαθμό του υποστράτηγου μέχρι το βαθμό του υπολοχαγού, από τον Νικόλαο Ντερτιλή μέχρι τον Παρασκευά Μπόλαρη»
Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας, για την εισοδηματία Ελένη Ζαρούλια είναι η εξής: Είναι προς διερεύνηση το θέμα της σύλληψης ενός Βασίλειου Ζαρούλια τον Οκτώβρη του 1944, μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, όταν γίνονταν μαζικές συλλήψεις δωσίλογων, μαυραγοριτών και συνεργατών των ναζί. Ο συγκεκριμένος Βασίλειος Ζαρούλιας είχε κατηγορηθεί πως υποδείκνυε στις γερμανικές αρχές ευκατάστατους Αθηναίους, οι οποίοι συλλαμβάνονταν για να γίνει αμέσως μετά παζάρι με χρυσές λίρες, αν ήθελαν να απελευθερωθούν από τα κρατητήρια της Μέρλιν και της Κοραή. Δουλειά με μεγάλες προοπτικές άμεσων τρελών κερδών.
Ονομα: Μπαρμπαρούσης – Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ) – Μονάδα Πάνω από χίλιες εγγραφές με: Ονοματεπώνυμο, Βαθμό, Σώμα ή Οπλο και μονάδα ή Τάγμα ή Σύνταγμα (των Ταγμάτων Αφαλείας, των γερμανοτσολιαδων συνεργατων των Γερμανων, εννοείται) όπου υπηρέτησε ο καθένας από αυτούς όλους. Ενας πολύ χρήσιμος κατάλογος. Διαβάζοντας, λοιπόν, στο γράμμα ‘Μ’, βλέπουμε: Ονομα: Μπαρμπαρούσης Δημοσθένης Βαθμός: Ανθυπασπιστής (ΠΖ), δηλαδή Πεζικού Μονάδα: 3ο Σύνταγμα Ευζώνων [Σ.Σ.: Πρόκειται για τις περιοχές Αγρινίου και Ναυπάκτου, Αιτωλοακαρνανία]. Δοικητής: Υποστράτηγος Αλέξανδρος Ορφανάκος.
Για τον πατέρα του Φίρερ της ναζιστικής οργάνωσης, λοιπόν, τα γνωστά στοιχεία για την δράση του στην Κατοχή είναι τόσο λίγα, που δεν μετριούνται ούτε καν με σταγονόμετρο. Αν πιστέψει κανείς τα μεγάλα (και συνήθως ανυπόληπτα και ανακριβή) ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλια και πόρταλ, ο Γεώργιος Μιχαλολιάκος ήταν άλλοτε Χίτης, άλλοτε χωροφύλακας, άλλοτε αστυνομικός και άλλοτε ταγματασφαλήτης. Γνωρίζουμε μόνο, κι αυτό από διήγηση του ίδιου του Φίρερ σε ένα από τα αυτοβιογραφικά του βιβλία, πως το 1978, ο πατέρας του τού είχε πει, όπως διαβάζουμε σχετικά
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ανθρωπόμορφο κτήνος Abu Mohammed al-Adnani, εκπρόσωπος τυπου των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, «λοχαγος» των «μοναχικων λυκων», ... πήγε να συναντήσει τις 72 παρθένες... Στο διάβολο!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patria o Muerte! Η διαφορά ταξικού και αστικού πατριωτισμού
“…τούτη η καινούργια κατάσταση μιας ηπείρου, της Αμερικής, ενσαρκώνεται και συνοψίζεται στην κραυγή που εκφωνούν κάθε μέρα οι μάζες μας σαν αδιαμφισβήτητη απόδειξη της απόφασης τους να αγωνιστούν, απόφασης που παραλύει το οπλισμένο χέρι του επιδρομέα. Τούτη η κραυγή ακούγεται, κατανοείται και υποστηρίζεται απ’ όλους τους λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα από το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, υπό την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Τούτη η κραυγή είναι: ΠΑΤΡΙΔΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣ!”.
Έτσι έκλεινε την ομιλία του στη 19η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 11 Δεκέμβρη 1964, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Το επιφώνημα «Πατρίδα ή Θάνατος» (Patria o Muerte), που ιστορικά έχει τις ρίζες του στον αντιαποικιακό πόλεμο του 1847 των μεξικανών επαναστατών ενάντια στις ΗΠΑ, συνδέθηκε άρρηκτα με την κουβανική Επανάσταση τη δεκαετία του 1960. Μια σειρά δημόσιων ομιλιών, τόσο του Τσε όσο και του Φιντέλ Κάστρο, καταλήγουν με την εν λόγω φράση η οποία συνόψιζε τον αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Κούβα. Την τελευταία εικοσαετία, η ίδια φράση επανήλθε στο προσκήνιο του δημόσιου λόγου από τη λατινοαμερικανική αριστερά, κυρίως κατά τη μπολιβαριανή επανάσταση του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα.
Ωστόσο, το Patria o Muerte υπήρξε αντικείμενο αισχρής διαστρέβλωσης και πατριδοκαπηλείας από εθνικιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους. Ακόμη και η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε έντυπο της το 2001 («Ο έλληνας εργάτης») με πρωτοσέλιδο τον Τσε και το σύνθημα «Πατρίδα ή Θάνατος» (βλ.φωτό). Στο ίδιο πλαίσιο, η φασιστική ιταλική οργάνωση CasaPound- «συναγωνιστές» των ναζί χρυσαυγιτών- έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με τίτλο «ο άλλος Τσε» όπου επιχειρεί να παρουσιάσει τον αργεντινοκουβανό κομμουνιστή επαναστάτη ως… «εθνικιστή»¨!!. Τα πάσης φύσεως φασιστοειδή σκόπιμα διαστρεβλώνουν το σύνθημα «Πατρίδα ή Θάνατος», παρουσιάζοντας το τάχα ως φράση με «εθνικιστικό» περιεχόμενο, προκειμένου να συκοφαντήσουν τον προλεταριακό διεθνισμό. Παλιά μου τέχνη κόσκινο είναι βέβαια τέτοιου είδους χυδαίες λαθροχειρίες για τα μαντρόσκυλα του Κεφαλαίου…
Ασφαλώς, το νόημα που έδιναν στη λέξη «πατρίδα» ο Ερνέστο Γκεβάρα και οι κουβανοί κομμουνιστές είναι στον αντίποδα της ερμηνείας της πατρίδας από την αστική τάξη και τα χρυσαυγίτικα φερέφωνα της. Στις ταξικές κοινωνίες ο «πατριωτισμός» έχει ταξικό χαρακτήρα και περιεχόμενο, δεδομένου ότι κάθε κοινωνική τάξη εκφράζει την στάση της απέναντι στην πατρίδα μέσα από τα ειδικά της συμφέροντα. Υπάρχει ο ταξικός, υπάρχει και ο αστικός πατριωτισμός.
«Η πατρίδα, δηλαδή το δοσμένο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον, είναι ο πιο ισχυρός παράγοντας στην ταξική πάλη του προλεταριάτου», σημείωνε ο Λένιν και πρόσθετε πως το «προλεταριάτο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με αδιαφορία και απάθεια τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες της πάλης του, συνεπώς δεν μπορεί να του είναι αδιάφορη και η τύχη της χώρας του. Μα η τύχη της χώρας του δεν μπορεί να τον ενδιαφέρει παρά στο βαθμό που αφορά την ταξική πάλη, και όχι εξαιτίας κάποιου αστικού «πατριωτισμού, που είναι τελείως ανάρμοστος να προφέρεται από χείλια σοσιαλδημοκρατών». (Λένιν, «Απαντα», τ. 17, σελ. 194).
Ο αστικός πατριωτισμός- αυτός που προωθούν και τα χρυσαυγιτοειδή- είναι συνιφασμένος με τα κέρδη του κεφαλαίου. Για τους κεφαλαιοκράτες και τους πάσης φύσεως πραιτωριανούς τους, οι έννοιες «πατρίδα» και «έθνος» υπάρχουν στο βαθμό που διευκολύνουν τη διαιωνιση τους ως ταξη εκμεταλλευτών. «Το κεφάλαιο», γράφει ο Λένιν, «θέτει τη διαφύλαξη της συμμαχίας των καπιταλιστών όλων των χωρών ενάντια στους εργαζόμενους πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας, του λαού και από ο,τιδήποτε άλλο».
«Είμαι Κουβανός και Αργεντινός συγχρόνως, και, αν δεν προσβάλλονται οι λαμπρές εξοχότητες των Λατινοαμερικανών εκπροσώπων, νιώθω τόσο πατριώτης Λατινοαμερικάνος, από οποιαδήποτε χώρα της Λατινικής Αμερικής, όσο κανένας άλλος, και την ώρα που θα είναι αναγκαίο είμαι διατεθειμένος να δώσω τη ζωή μου για την απελευθέρωση οποιασδήποτε από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, χωρίς να ζητήσω τίποτα από κανέναν, χωρίς να απαιτήσω τίποτα, χωρίς να εκμεταλλευτώ κανέναν». Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ, 11/12/1964.
Το σύνθημα Patria o Muerte του Τσε και των κουβανών επαναστατών είχε αμοιγώς ταξικό πρόσιμο, άρρηκτα δεμένο με τις αρχές και αξίες του προλεταριακού διεθνισμού. Στη λέξη «πατρίδα» (patria) αντικατοπτρίζονταν η πατρίδα του προλεταριάτου και της φτωχής αγροτιάς- η πατρίδα με την ταξική και όχι με την αστική έννοια του όρου, η πατρίδα της σοσιαλιστικής επανάστασης και όχι η πατρίδα-προτεκτοράτο της δικτατορίας Μπατίστα.
Η εννοιολογική σημασία της «πατρίδας» στο λόγο του Γκεβάρα ταυτίζεται με την ερμηνεία που έδινε στον όρο πατριωτισμός, σχεδόν μια δεκαετία πριν σε μια άλλη γωνιά της γης, ένας άλλος σπουδαίος κομμουνιστής, ο Ν. Μπελογιάννης απευθυνόμενος στους κατηγόρους του:«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας… Ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο… και, όταν χρειαστεί, θυσιάζουμε και τη ζωή μας… Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας» (Από τη δεύτερη απολογία, Φλεβάρης 1952). Και πράγματι, με την «καρδιά και το αίμα τους» απέδειξαν ανιδιοτελώς τον ταξικό τους πατριωτισμό εκατομμύρια κομμουνιστές και κομμουνίστριες στο διάβα της ιστορίας: από τους μπολσεβίκους της Οκτωβριανής Επανάστασης μέχρι τους εθελοντές μαχητές του ισπανικού εμφυλίου και από την αντιφασιστική εποποιία του Κόκκινου Στρατού μέχρι τον ηρωϊκό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
«Εμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και την πατρίδα μας. Εμείς πονάμε περισσότερο από κάθε άλλον, όταν βλέπουμε και αισθανόμαστε σε τι βία, καταπίεση και εξευτελισμό υποβάλλουν την όμορφη πατρίδα μας. Είμαστε γεμάτοι από αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, γιατί και το μεγαλορωσικό έθνος δημιούργησε επαναστατική τάξη, γιατί και αυτό απέδειξε ότι είναι ικανό να δώσει στην ανθρωπότητα μεγάλα πρότυπα αγώνα για την ελευθερία και το σοσιαλισμό». Βλ. Ι. Λένιν, «Απαντα», τ. 26, σελ. 105.
Αυτός ο πατριωτισμός- ο ταξικός πατριωτισμός του παγκόσμιου «έθνους» της εργατικής τάξης- συνοψίζεται στο σύνθημα Patria o Muerte. Ένας πατριωτισμός που έχει ως σημείο αναφοράς και πάλης την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έφτασε στη Συρία η πρώτη αποστολή εμβολίων από την Κούβα
Η Δαμασκός παρέλαβε το πρώτο φορτίο από την Κούβα, με δύο τόνους πενταπλά εμβόλια για την διφθερίτιδα, τον τέτανο, κοκκύτη, ηπατίτιδα Β και γρίπη. Το φορτίο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης σύμβασης (αποστολής φαρμακευτικού υλικού) που προορίζεται για τον Συριακό λαό που υπόκειται έναν σκληρό εμπορικό αποκλεισμό. Ο Σύριος υπουργός Μεταφορών Αλί Χαμούντ, η υφυπουργός Υγείας Χούδα αλ Σαιέδ και ο πρέσβης της Κούβας σε αυτή τη χώρα, Ροχέριο Σαντάνα, μεταξύ άλλων παρέλαβαν αυτή την... πατρίδα των εμβολίων για τις προαναφερόμενες νόσους. Σε συνάντηση με τον τύπο ο Χαμούντ δήλωσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου του και αυτού της Υγείας με το Υπουργείο Υγείας της Κούβας, σε ένα πεδίο ζωτικής σημασίας για την Συρία. Τόσο ο υπουργός όσο και ο κουβανός διπλωμάτης συμφώνησαν ότι αυτό αποτελεί μια σαφή απόδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, εν μέσω ενός αδικαιολόγητου μποϊκοτάζ των δυτικών δυνάμεων κατά της Συρίας για τέσσερα χρόνια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρία Σαράφογλου... τα βάσανα, της Πλύστρας (η της γλυφτρας. Διαλεγετε)
Στο κρατικό ΑΠΕ προσελήφθη με σύμβαση έργου η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, Μαρία Σαράφογλου
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν χτες ότι ένας Τούρκος δικαστής έφτασε στη Χίο με βάρκα που μετέφερε λαθρομεταναστες και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται από την τουρκική κυβέρνηση. Φέρεται να αρνήθηκε να λάβει την τριήμερη προθεσμία που του προτάθηκε στο δικαστήριο (όπου οδηγήθηκε για παράνομη είσοδο στη χώρα) και ζήτησε να εξεταστεί άμεσα η υπόθεσή του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΕ - ΗΠΑ Πρόστιμο στην «Apple» αποφασισε η Ε.Ε. Διαφωνει η Ιρλανδια η οποια ειχε κανει συμφωνια με την Apple
Οξύνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΕΕ, όπως δείχνει και η υπόθεση της επιβολής προστίμου αμερικανικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στην Ιρλανδία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε χτες πως η «Apple», ο κολοσσός στον τομέα της Πληροφορικής, έχει επωφεληθεί από τα υπερβολικά φορολογικά πλεονεκτήματα που της παραχώρησε η Ιρλανδία και διέταξε πρόστιμο ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, που πρέπει να επιστρέψει στη χώρα. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ιρλανδία παραχώρησε στην "Apple" υπερβολικά φορολογικά προνόμια ύψους 13 δισ. δολαρίων (...) Η Ιρλανδία οφείλει τώρα να ανακτήσει τους φόρους που δεν καταβλήθηκαν από την "Apple", στο έδαφος της μεταξύ του 2003 και του 2014, δηλαδή ποσό 13 δισ. δολαρίων, συν τους τόκους». Αμεση ήταν η αντίδραση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. «Οι ενέργειες της Επιτροπής μπορεί να απειλούν να υπονομεύσουν τις ξένες επενδύσεις, το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρώπη και το σημαντικό πνεύμα σύμπραξης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση» αναφέρει και προσθέτει ότι η Επιτροπή «ενεργεί με μονομερή τρόπο στο περιθώριο των σημαντικών προόδων που πραγματοποιούνται από κοινού από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή» και καταλήγει: «Πιστεύουμε πως η επιβολή αναδρομικών φόρων από την Επιτροπή είναι άδικη, αντίθετη στις καθιερωμένες νομικές αρχές και θέτει σε αμφισβήτηση τους δημοσιονομικούς κανόνες των κρατών - μελών». Την αντίδρασή της στην απόφαση της ΕΕ εξέφρασε και η ιρλανδική κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει έφεση κατά της απόφασης αυτής, και η εταιρεία την κατήγγειλε, δηλώνοντας ότι «θα έχει επιζήμια επίδραση στις επενδύσεις και την απασχόληση στην Ευρώπη».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Ζητά παζάρια για την TTIP σε «σωστή βάση»
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενδεικτικές της δυσκολίας να βρεθούν «ισορροπίες» για να προχωρήσει η TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων -TTIP) είναι οι χτεσινές δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον οποίο, «οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει, δεν έχουν γίνει σεβαστές οι θέσεις, (η συμφωνία) είναι σαφώς μη ισορροπημένη».
Παρέμβαση και από Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί έφεραν στην πραγματικότητα το τέλος στην TTIP. Δεν βλέπω οποιαδήποτε επιθυμία να συμβιβαστούν με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία για την TTIP πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη στις ΗΠΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τροχαίο δυστύχημα, με νεκρό : 3 χρόνια με αναστολή κι η ασφαλιστική, ότι πληρώσει. Σκύλος νεκρός : 30.000 ευρω κ το ποινικό του... Το παραχέσαμε, δεν νομίζετε;;; Σταματήστε ν' ασχολήσθε με τα σκυλιά και κοιτάξτε πλάι σας τους ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ. Ετσι μόνον θα σας αγαπήσουν και τα σκυλιά σας...