Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σαββατο 24 Σεπτεμβριου 2016


Και για να μην τρελαθούμε τελείως, διαβεβαιώνω πως θα συνεχίσω να γράφω και κατά του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Κι ας ενοχλείται οποιοσδήποτε, που μπορεί να θεωρεί ότι οι αναφορές στην εξολόθρευση των Εβραίων από τους ναζί δεν βοηθάνε τον αγώνα υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Κι όμως, έχουν ακουστεί και τέτοια...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευρώπη 2016: Ολοταχώς προς τα πίσω! Ας συνεχίσουν οι αριστεροί να λοιδορούν τις αναφορές στον φεμινισμό. Ας συνεχίσουν οι αριστερές να θεωρούν πως οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα είναι δεδομένα μια για πάντα. Ο νεοσυντηρητισμός είναι εδώ και δείχνει θρασύτατα το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Πολωνία: Πλήρης απαγόρευση των αμβλώσεων από το ακροδεξιό καθολικο κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη»
Στη θεσμοθέτηση της πλήρους και καθολικής απαγόρευσης των αμβλώσεων προχωρά το Κοινοβούλιο της Πολωνίας την πλειοψηφία του οποίου έχει το κυβερνών ακραιο καθολικο συντηρητικό δεξιό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» το οποίο απέκλεισε κάθε εναλλακτική πρόταση που βρισκόταν σε μια πιο ανοικτή τοποθέτηση, καταφέρνοντας έτσι να έχει το πιο σκληρό καθεστώς στην Ευρώπη γύρω από το μείζον θέμα Η πρόταση της κινησης «Πρωτοβουλίας Πολιτών», που εχει δημιουργησει ο «Νομος και Δικαιοσυνη», που κατατέθηκε από την επιτροπή «Stop στην Άμβλωση» εισάγει πλήρη απαγόρευση της άμβλωσης, με μία εξαίρεση, την περίπτωση που η ζωή της εγκύου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, προωθήθηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών.
Το κείμενο υπό τον τίτλο «Ας Σώσουμε τις Γυναίκες» που επέτρεπε τις αμβλώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης, απορρίφθηκε οριστικά κατά την πρώτη ανάγνωση. Ο ισχύων νόμος, από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη, επιτρέπει την άμβλωση σε τρεις περιπτώσεις: κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία της μητέρας, προγεννητικός έλεγχος που δείχνει σοβαρή και μη αναστρέψιμη πάθηση του εμβρύου και κύηση ως αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομικτικής πράξης. Για να παρουσιάσουν την πρότασή τους ως «Πρωτοβουλία Πολιτών» ενώπιον του πολωνικού κοινοβουλίου, οι πολέμιοι της άμβλωσης συνέλεξαν περί το μισό εκατομμύριο υπογραφές, ενώ θα αρκούσαν 100.000. Οι εισηγητές της πρότασης για τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των αμβλώσεων συγκέντρωσαν 215.000.
Οι Πολωνοί βουλευτές τάχθηκαν επίσης υπέρ της προώθησης προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχεδίου νόμου που κατατέθηκε από ομάδα βουλευτών που επιδιώκουν την επιβολή αυστηρών περιορισμών στην πρακτική της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Αυτό το σχέδιο νόμου απαγορεύει την κατάψυξη των εμβρύων, που θεωρούνται από τους εισηγητές ανθρώπινα όντα από την διείσδυση του σπερματοζωαρίου στο ωάριο, πριν ακόμη από την εμφύτευση στη μήτρα. Επιβάλλει επίσης ότι μόνο ένα ωάριο θα γονιμοποιείται τη φορά, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Λιγότερες από 2.000 νόμιμες αμβλώσεις πραγματοποιούνται ετησίως στην Πολωνία των 38 εκατομμυρίων κατοίκων. Ομως ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων είναι άγνωστος. Οι οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών τις τοποθετούν ανάμεσα στις 100.000 και τις 150.000. Πραγματοποιούνται σε ιατρεία στην Πολωνία ή σε κλινικές της Γερμανίας, της Σλοβακίας και της Αυστρίας.
Σχολιο.- Και να μην ξεχνάμε ότι η Πολωνία έχει απαγορεύσει με νόμο οποιαδήποτε αναφορά σε οτιδήποτε κομμουνιστικό, έχει απαγορεύσει τη λειτουργία κομμουνιστικών κομμάτων, έχει απαγορεύσει τη χρήση του σφυροδρέπανου ως συμβόλου και έχει ρίξει με την αρωγή του κράτους τα περισσότερα μνημεία που έχουν αναφορά στη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό, στους οποίους η Πολωνία οφείλει την απελευθέρωσή της από τους Ναζί, όπως και την απόκτηση εδαφών της Ανατολικής Πρωσίας (Δυτικής Σιλεσίας) από το 1945 και μετά... Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος (και όχι μόνο)... Επίσης, η εμμονή του ακροδεξιού Προέδρου Κατσίνσκι να ελέγξει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα, με νόμο που πέρασε από τη Βουλή και του δίνει δικαίωμα να διορίζει απευθείας (!!!) τους δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση ακόμη και με την κρυπτο (;) - φασιστική ΕΕ... Και μη χειρότερα...
Σχολιο.- Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις σημερινές ενέργειες, εξηγώ την στάση των σημερινών κυβερνώντων. Η εκρηκτική άνοδος του βιοτικού επιπέδου των Πολωνών (σε 2-3 χρόνια μπαίνουν στο G-20) έχει φέρει άνοδο του φασισμού
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για τον μητροπολίτη Αιγίου και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Αυτόν που θα χτυπήσει τις καμπάνες αύριο σε διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Φίλη. Αξιωματικός της Χωροφυλακής επί Χούντας ήταν αυτό το σαπρόφυτο. Εγκληματίας βασανιστής ήταν αυτός ο φασίστας. Και φυσικά, δεν του πέφτει λόγος για το τι είπε ο Φίλης. Λόγο σ' αυτόν τον τόπο έχουν όσοι τον πονάνε. Όχι οι υπηρέτες των χουντικών που τον αιματοκύλησαν και έκλεισαν την προδοτική τους θητεία με το εθνικό έγκλημα της Κύπρου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έγιναν σκληροί αγώνες σ' αυτό τον τόπο για να πάρει πόδι η αμερικανική εταιρία ΟΥΛΕΝ που εκμεταλλευόταν την ύδρευση της πρωτεύουσας. Έχοντας συμβάλλει και στην κατασκευή της τεχνητής λίμνης και του φράγματος του Μαραθώνα. Τώρα λογαριάζουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο αγαθό του νερού σε αρπακτικά που θα τα βρούνε όλα έτοιμα. Πριν το κάνουν, ας μας βρουν μπροστά τους. Αν δεν τολμήσουμε, θα έχουμε τεράστιες ευθύνες ιστορικής σημασίας. Και θα μας καταριούνται οι επόμενες γενιές, που θα χρειαστεί ν' αγωνιστούν και πάλι για να ξαναγίνει το νερό δημόσιο αγαθό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυτό το Σάββατο 24/9 έχει συναυλία στο θέατρο της ρεματιάς στο Χαλάνδρι για στήριξη όλων των αυτοδιαχειριζόμενων εργατικών καταλήψεων με αφορμή και το θέμα της ποινικοποίησης του παραδείγματος της ΒΙΟΜΕ. Συναυλια οικονομικης ενισχυσης, Σαββατο 24 Σεπτεμβριου, 8 μ.μ. θεατρο Ρεματιας Χαλανδρι, Σταθης Δρογωσης, Αλκινοος Ιωαννιδης, Δαναη Παναγιωτοπουλου, Θεμος Σκανδαμης και οι Social Waste, εισοδος με ελευθερη συνεισφορα. 2η ευρωμεσογειακη συναντηση, η οικονομια των εργαζομενων, εργοστασιο ΒΙΟΜΕ Θεσσαλονικη, 28-30 Οκτωβριου 2016 .
Επίσης Τη Δευτέρα 26/9 θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην οδό Λαοδικείας στα Ηλύσια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες λόγω... Φίλη
23/9/2016 21.00 Πένθιμα θα χτυπούν αύριο οι καμπάνες στο Αίγιο με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί, σε επανάλληψη της μορφής διαμαρτυρίας που είχε υιοθετήσει ο Αμβρόσιος και όταν είχε ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Στην απόφασή του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εκφράζει 'την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας'. Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, 'η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική'.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ
Μαθητής αρνήθηκε να χαιρετίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια
23|09|2016 21:58
Η λιποθυμία της μαθήτριας δεν ήταν το μόνο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο σχολείο «Αγιος Δημήτριος», κατά την είσοδό του χαιρετά τους μαθητές, που είναι παρατεταγμένοι στην αίθουσα. Aπο τους 5 μπροστινους μαθητες που χαιτετισε, ο τριτος αρνηθηκε να τον χαιρετισει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΣΑΡΙΣΑ 2016»
Μεγάλης κλίμακας άσκηση με προεκτάσεις εμπλοκής «Μήνυμα» προς ΝΑΤΟ και ΕΕ να «βασίζονται» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις γιατί «ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους»...
H ασκηση που επεσε το ελληνικο ελικοπτερο «Απατσι»
Η πρεμούρα της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα και από συγκεκριμένες κινήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να επιτύχει την αναβάθμισή της, χτίζοντας κομπρεμί με ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, δίνοντας φυσικά και αντίστοιχα ανταλλάγματα, αναδείχτηκε και χτες, στην τελική φάση της μεγάλης κλίμακας διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «ΣΑΡΙΣΑ 2016». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Μακεδονία, στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά - Σοχού - Σταυρού - Σκεπαστού, υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων, καθώς και τμήματος Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ («SEALs»). Η άσκηση, που ξεκίνησε στις 19/9, είχε ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων, καθώς και τη «συνεργασία» με «συμμαχικές δυνάμεις».
Η τελική φάση της άσκησης έγινε χτες σε δυο φάσεις. Η πρώτη στην παραλία Βρασνών (αποβατικές ενέργειες) και κατόπιν στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων Ασκού - Προφήτη (κανονιοβολισμοί, βομβαρδισμοί, επέλαση, κατάληψη). Την παρακολούθησαν η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο αρχηγός ΓΕΣ, άλλα στελέχη της ιεραρχίας, ακόλουθοι Αμυνας και στρατιωτικά στελέχη ξένων χωρών (π.χ. από ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Αλβανία, Αίγυπτο, Ιράν, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία) κ.ά. Σημειωτέον, στο σχεδιασμό της άσκησης συμμετείχαν και οι Ισραηλινοί, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Οπως εκτιμούσε, με το πέρας της, απόστρατος ανώτατος αξιωματικός, ήταν μια «γεμάτη» άσκηση με πληθώρα «επεισοδίων» και το κύριο βάρος της να το σηκώνουν Ειδικές Δυνάμεις και επιθετικά ελικόπτερα, όπως απαιτούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις...
Κυανοί, Ερυθροί, Λευκοί και... «ριζοσπαστικά στοιχεία»
Πάντως, το σενάριο της άσκησης ήταν αποκαλυπτικό σχετικά με το τι σχεδιάζεται στα αρμόδια επιτελεία. Οπως το ανέλυσε ανώτερος στρατιωτικός, η «Κυανοχώρα» δέχεται επίθεση από την «Ερυθροχώρα», η οποία στο πλαίσιο διεξαγωγής του λεγόμενου «υβριδικού πολέμου» (ορίζεται ως σύγχρονη μορφή πολέμου που περιλαμβάνει, πέρα από τα παραδοσιακά μέσα, δολιοφθορές σε κρίσιμες υποδομές, πλήγματα στον κυβερνοχώρο, εξάπλωση και αξιοποίηση της λεγόμενης διαφθοράς κ.λπ.), αξιοποιεί και «ριζοσπαστικά στοιχεία» που δρουν στο εσωτερικό της «Κυανοχώρας»... Οι ίδιες πηγές απέφευγαν όποιον άλλο προσδιορισμό σχετικά με τη φύση, την καταγωγή, ή την πολιτική τοποθέτηση των τέτοιων «ριζοσπαστικών στοιχείων», το αν ζούσαν από πριν στην «Κυανοχώρα» ή εισήλθαν ακριβώς για να προκαλέσουν δολιοφθορές, περιορίζοντας την υπόθεση στο ότι έδρασαν στο εσωτερικό της «Κυανοχώρας», εναντίον της, αξιοποιούμενοι από την επιτιθέμενη «Ερυθροχώρα». Ωστόσο, έχει τη σημασία του το γεγονός ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν κι έναν τέτοιο προσανατολισμό στη θεώρηση και δράση τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επιπλέον, πάντα κατά το σενάριο της άσκησης, η «Κυανοχώρα» για να αντιμετωπίσει την εισβολή και να ανακαταλάβει τα εδάφη της απευθύνεται στην αποκαλούμενη «Λευκή χώρα», που συνδράμει με δυνάμεις της. Οπως έλεγαν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές, στην προκειμένη περίπτωση «Λευκή χώρα» είναι οι ΗΠΑ, εξ ου και η έλευση εδώ των Αμερικανών κομάντος. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με έμφαση ότι η συμμετοχή των Αμερικανών εξασφαλίστηκε κατόπιν σχετικών ενεργειών της ηγεσίας του στρατεύματος, σε συντονισμό προφανώς με τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας και συνολικά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για σχετική συνεννόηση που έγινε με τον διοικητή των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη.Προσέθεταν δε ότι οι αντίστοιχες ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις πήραν «πολλά θετικά στοιχεία» παρακολουθώντας τον τρόπο που επιχειρούν οι Αμερικανοί... «Βασιστείτε πάνω μας»
Παράλληλα, παρότι από πλευράς της στρατιωτικής ηγεσίας η άσκηση παρουσιάζεται ως αμυντικής - αποτρεπτικής φύσης, με προηγούμενη επίθεση από εξωτερικό εχθρό και απάντηση από πλευράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό δε σημαίνει ότι είναι άσχετη με το πλαίσιο προετοιμασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και για ανάληψη «αποστολών» στο εξωτερικό,προς υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, στους οποίους διεκδικούν συστηματικά ενεργότερο ρόλο το εγχώριο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Το ίδιο το σενάριο της άσκησης, άλλωστε, «κουμπώνει» με μια σειρά ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη... Ισως μάλιστα μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα πρέπει να αναγνωσθεί και η αποστροφή του λόγου του αρχηγού ΓΕΣ στις «οδηγίες» που έδωσε με το πέρας της άσκησης στο παριστάμενο προσωπικό, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα προς ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρουσία στρατιωτικών στελεχών τους, ότι«ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας πολύ καλά» και ότι«η διεθνής συμμαχία και οι εταίροι μας μπορούν να βασίζονται στις δυνατότητές μας»...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Χωρις να δωθει βαση τι θελει η ιδια η μικρή Αντωνία – Αναγκαστηκαν να την παρέδωσουν η μητέρα και η γιαγιά της
23|09|2016 18:42
Τέλος στην υπόθεση της μικρής Αντωνίας που απασχολούσε τα τελευταία 24ωρα τις αστυνομικές αρχές. Μετά τη διαμάχη της οικογένειας της σχετικά με την επιμέλεια της, δόθηκε νωρίτερα το απόγευμα λύση οπότε η μητέρα της και η γιαγιά της την παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου. Αν και το κορίτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει με τη μητέρα του και τη γιαγιά του από αυτήν την πλευρά, η αστυνομία πρόκειται να παραδώσει το μικρό κορίτσι στην άλλη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της, καθώς εκείνη έχει κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου μέχρι να γίνει η παράδοση του στη γιαγιά του, λες και ειναι ζωο και δεν μετραει καθολου τι θελει η ιδια η μικρη. Μηπως την βασανιζε η άλλη «γιαγια»? Μηπως πρεπει να ξαναδουν την υποθεση οι δικασταδες? Η εχει πολλα λεφτα η άλλη «γιαγια»?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σεραφείμ Πειραιώς είναι απάνθρωπος. Διώχνει απο το γηροκομείο Πειραιά, 32 τρόφιμους γεροντάκια απο 75 έως 93 ετών επειδή είναι καπνιστές. Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει που να μείνει. Όχι μόνο ραγίζει η καρδιά σου αλλά αντιλαμβάνεσαι οτι η αδικία και η μοχθηρία έχουν πρόθεση. Ένα γέροντα 93 χρόνων, τον αφήνεις να καπνίζει.
Για τον Μητροπολιτη Πειραιως Σεραφείμ ένα έχω να πω... Είναι ντροπή για τους θεούς να καλοπερνούν οι κακοί. Δεν έμεινε μόνο στα γεροντάκια ο ανεκδιήγητος. Απολύει και εργαζόμενους που καπνίζουν αναγκάζοντας τους να υπογράψουν την παρακάτω κατάπτυστη δήλωση. Οι γέροντες σε τούτο τον κωλότοπο θα τον αφήσουν όπως ακριβώς τον βρήκαν. Ανόητο. Άδικο. Κακό... Θα ήταν ευλογία να το κοινοποιήσετε...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ-Χιλή: Ο Πινοτσέτ είχε διατάξει προσωπικά την δολοφονία Λετελιέρ
Ο δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ είχε διατάξει προσωπικά την εξόντωση του αντιφρονούντα Ορλάντο Λετελιέρ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ουάσινγκτον το 1976, όπως επιβεβαιώνουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA τα οποία παραδόθηκαν χθες στην πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Χέδερ Χγκινμποτομ παρέδωσε τα έγγραφα στην πρόεδρο Μπατσελέτ κατά τη διάρκεια μιας τελετής στον τόπο της επίθεσης στην αμερικανική πρωτεύουσα, δύο ημέρες μετά τη συμπλήρωση της 40ής επετείου της δολοφονίας. Η Μπατσελέτ υπήρξε εξάλλου η ίδια αντιφρονούσα και είχε βασανιστεί επί των ημερών του καθεστώτος του Πινοτσέτ.
Στα έγγραφα συμπεριλαμβάνεται μια αναφορά της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, η οποία είχε συνταχθεί το 1987 και πιστοποιεί πως ο Πινοτσέτ είχε ενορχηστρώσει προσωπικά την επίθεση, που διαπράχθηκε σε έναν δρόμο της Ουάσινγκτον. «Βλέπουμε την απόδειξη ότι ο πρόεδρος Πινοτσέτ διέταξε προσωπικά τον επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας του να προχωρήσει στη δολοφονία» στην αναφορά της CIA, υπογράμμισε ο Πίτερ Κόρνμπλου, ειδικός της οργάνωσης National Security Archive. Οι φάκελοι που παραδόθηκαν χθες στην Μπατσελέτ αποτελούν το «τελευταίο πακέτο ντοκουμέντων που συνδέονται με την δολοφονία» του Λετελιέρ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι είχε παραδώσει στο Σαντιάγο περίπου χίλια αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση. Ο Ορλάντο Λετελιέρ, πρώην υπουργός Εξωτερικών του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αγιέντε, τον οποίο ανέτρεψε ο Πινοτσέτ, ήταν ένας από τους πιο ανυποχώρητους αντίπαλους του στρατιωτικού καθεστώτος που επιβλήθηκε με το πραξικόπημα. Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγο ενός αμερικανού συνεργάτη του και γραμματέα του, τη Ρόνι Μόφιτ, όταν εξερράγη η βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του πράκτορες της διαβόητης ασφάλειας του καθεστώτος Πινοτσέτ, της Εθνικής Διεύθυνσης Πληροφοριών ή DINA. Η έκρηξη σημειώθηκε την 21η Σεπτεμβρίου 1976 στην καρδιά της Ουάσινγκτον, στη συνοικία των πρεσβειών.
Ο Μάικλ Μόφιτ, ο συνεργάτης του Λετελιέρ και σύζυγος της Ρόνι, που βρισκόταν επίσης μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε βαριά αλλά επέζησε. Η βομβιστική επίθεση, η μοναδική τρομοκρατική ενέργεια που διατάχθηκε από ένα ξένο κράτος και διαπράχθηκε στο έδαφος των ΗΠΑ, είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην αμερικανική πρωτεύουσα. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία εδώ και πολλά χρόνια ότι η μυστική αστυνομία του Πινοτσέτ βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία του Ορλάντο Λετελιέρ, όμως τα νέα έγγραφα πιστοποιούν ότι ευθυνόταν προσωπικά ο άλλοτε δικτάτορας και κατόπιν πρόεδρος της Χιλής, που παρέμεινε στην εξουσία από το 1974 ως το 1990. Ο πρώην δικτάτορας, ο οποίος απεβίωσε το 2006, δεν ανακρίθηκε ποτέ για τη δολοφονία. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής είχε καταδικάσει το 1995 σε ποινές κάθειρξης δύο στρατηγούς για την διαβόητη υπόθεση αυτή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ντοκουμέντο της εκτέλεσης
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 21:40
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των NYT, αλλά και σε άλλα δίκτυα, το βράδυ της Παρασκευής, καταγράφει καρέ-καρέ τις τελευταίες στιγμές του 43χρονου Κιθ Λάμοντ Σκοτ, του ανθρώπου με ειδικές ανάγκες, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αστυνομικούς πυροδοτώντας έξαρση βίας στην πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ. H οικογένεια έχει ζητήσει από την αστυνομία να δημοσιεύσει το υλικό που έχει από το μοιραίο περιστατικό της περασμένης Τρίτης, υποστηρίζοντας πως αποδεικνύει ότι ο 43χρονος δεν απειλούσε τους αστυνομικούς. Στο βίντεο-ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί φωνάζουν στον 43χρονο να «πετάξει το όπλο» ενώ η γυναίκα του τους φωνάζει πως ο σύζυγός της δεν έχει όπλο και τους λέει πως έχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη από τραυματισμό. Η ίδια τον καλεί να βγει από το αυτοκίνητο. Στο βίντεο (σ.σ. γυρίστηκε από τη σύζυγο του θύματος με το κινητό της τηλέφωνο) ο πυροβολισμός δεν φαίνεται, αλλά ακούγεται.
Προσοχή, το ακόλουθο βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:
https://www.youtube.com/watch?v=KozuReZ2ikI
Σκηνές χάους
Στους δρόμους του Σάρλοτ εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας, που κατέληξε με τον θανάσιμο πυροβολισμό «λάθος» ανθρώπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ακολούθησαν διαδηλώσεις στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας και στη συνέχεια βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, 12 εκ των οποίων τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Ο 43χρονος Κιθ Σκοτ έπεσε νεκρός από επίσης μαύρη αστυνομικό, η οποία - σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας - νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά αυτός που αναζητούσαν, ξαναβγήκε με το όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.
Η εκδοχή των αστυνομικών Αρχών, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκδοχή της οικογένειάς του. Με τον Σκοτ, ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά φέτος ανέρχεται στους 702. Από αυτούς, αναφέρει η Washington Post, η οποία κρατά δικό της αρχείο, oι 163 ήταν μαύροι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ο Τραμπ ντροπιάζει την Αμερική»
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, 09:33
Ο θρύλος της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν θεωρεί πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ντροπιάζει» τη χώρα του, καθώς είναι ένας δημαγωγός που δεν προτείνει παρά μόνο υπεραπλουστευτικές λύσεις. Ο Σπρίνγκστιν, ο οποίος μιλάει συχνά στη μουσική του για τις δυσκολίες των Αμερικάνων της εργατικής και της μεσαίας τάξης, δήλωσε πως καταλαβαίνει γιατί ο Τραμπ μπορεί να μοιάζει «πειστικός» σε μια μερίδα των ψηφοφόρων. «Ο παραλογισμός ξεπερνάει τα όρια των καρτούν. Όμως (ο Τραμπ) έχει φθάσει τόσο κοντά (στον Λευκό Οίκο) που είναι ανησυχητικό», τόνισε ο Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Skavlan, η οποία μεταδίδεται στη Νορβηγία και στη Σουηδία.
«Δεν νομίζω πως θα κερδίσει, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι υποψήφιος σου προκαλεί μεγάλη αμηχανία, αν είσαι Αμερικανός», πρόσθεσε στη συνέντευξή του, η οποία προβλήθηκε χθες. Ο Τραμπ γνωρίζει πώς να πει στους ψηφοφόρους «κάποια πράγματα που θέλουν να ακούσουν», ιδίως σε εκείνους που «νοιώθουν άβολα» όσον αφορά τον «χρωματισμό» των ΗΠΑ, σημείωσε ο τραγουδιστής αναφερόμενος στις φυλετικές σχέσεις και το μεταναστευτικό.
«Έχουμε προβλήματα στις ΗΠΑ, τεράστιες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου, κι αυτό κάνει εύφορο το έδαφος για τη δημαγωγία», εξήγησε ο Σπρίνγκστιν. Ο Τραμπ «έχει μια πολύ απλή απάντηση για όλα αυτά τα πολύ περίπλοκα προβλήματα», πρόσθεσε ο ίδιος. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα του Σπρίνγκστιν, υπό τον τίτλο Born to Run, στα οποία αφηγείται την ιστορία του από την παιδική του ηλικία στο Νιου Τζέρσι μέχρι την καταξίωσή του στον χώρο της μουσικής.
Ο τραγουδιστής του Born in the USA, γνωστός για την αντοχή του επί σκηνής, έχει πολλούς και πολύ διαφορετικούς θαυμαστές, ανάμεσά τους τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, τον Κρις Κρίστι, ένα από τα πρώτα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων που εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στον Τραμπ. Ο Σπρίνγκστιν επί χρόνια διαβεβαίωνε ότι η μουσική του μιλάει γι' αυτόν, αλλά ενεπλάκη στην πολιτική πολύ πιο ενεργά από το 2004, όταν έκανε εκστρατεία υπέρ του Τζον Κέρι—του σημερινού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ—ο οποίος ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Ου. Μπους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Ο δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν προφυλακίσθηκε την επομένη της απελευθέρωσής του
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 16:32
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εκ νέου σε βάρος του Τούρκου δημοσιογράφου Αχμέτ Αλτάν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο δημοσιογράφος προφυλακίσθηκε την Πέαρασκευή, μόλις 24 ώρες αφότου είχε απελευθερωθεί υπό όρους με δικαστική εντολή. Ο συγγραφέας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας Taraf κατηγορείται ότι είναι «μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» (σ.σ.: εννοείται η αδελφότητα του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι υπέθαλψε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος), σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Δικαιοσύνη του Σουλτανου τον κατηγορεί επίσης ότι «επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση ή να παρεμποδίσει το έργο της». Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί στις 10 Σεπτεμβρίου μαζί με τον αδελφό του, Μεχμέτ Αλτάν. Το πρωί της Τετάρτης αποφυλακίσθηκε υπό όρους με απόφαση ενός δικαστή, προτού συλληφθεί και πάλι το βράδυ έπειτα από σχετικό αίτημα άλλου δικαστή. Σε βάρος του Μεχμέτ Αλτάν, ο οποίος είναι πανεπιστημιακός, απαγγέλθηκαν χθες οι ίδιες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σήμερα και στον αδελφό του και προφυλακίσθηκε.
Η τουρκική Δικαιοσύνη κατηγορεί τους δύο αδελφούς ότι έστειλαν «υποσυνείδητα μηνύματα» την παραμονή της απόπειρας πραξικοπήματος. Είχαν διατυπώσει την υπόθεση ότι οργανώνεται ένα πραξικόπημα, χωρίς να κάνουν περαιτέρω σχόλια, στο τηλεοπτικό κανάλι Τζαν Ερζιντζάν (που θεωρήθηκε «γκιουλενιστικό» και έκλεισε) στη διάρκεια μιας εκπομπής η παρουσιάστρια της οποίας, η Ναζλί Ιλιτσάκ, είναι επίσης φυλακισμένη από τα τέλη Ιουλίου. Ο Αχμέτ Αλτάν, φυσιογνωμία της τουρκικής δημοσιογραφίας, εργάσθηκε επί χρόνια στις εφημερίδες Hurriyet και Milliyet πριν ιδρύσει το 2007 την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Taraf, της οποίας διετέλεσε διευθυντής μέχρι την παραίτησή του το 2012.
Η ανακοίνωση της σύλληψης των δύο αδελφών είχε συγκινήσει πολλούς συγγραφείς, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ αίτημα για την απελευθέρωσή τους, συγκεντρώνοντας σχεδόν 300 συγγραφείς. Ο νομπελίστας της Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ είχε καταγγείλει τη σύλληψη αυτή και είχε διατυπώσει με έντονο τρόπο την εκτίμηση ότι η Τουρκία βαδίζει «προς ένα καθεστώς τρόμου» όπου «η ελευθερία του Τύπου δεν υφίσταται πλέον».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην απομόνωση για 14 μέρες η διεμφυλική στρατιώτης Τσέλσι Μάνινγκ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 20:08
Η διεμφυλική στρατιώτης Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 35 ετών επειδή παρέδωσε απόρρητους φακέλους στον ιστότοπο WikiLeaks, θα εγκλειστεί για 14 ημέρες στην απομόνωση, ως τιμωρία επειδή επιχείρησε να αυτοκτονήσει και επειδή είχε στο κελί της ένα απαγορευμένο βιβλίο. Η πειθαρχική επιτροπή του Φορτ Λίβενγουορθ, της στρατιωτικής φυλακής όπου κρατείται η Μάνινγκ, την ενημέρωσε για την απόφαση την Παρασκευή, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση «Αγώνας για το Μέλλον», μια ομάδα υποστηρικτών της.
Η Μάνινγκ σκοπεύει και ασκήσει έφεση στην απόφαση. Όπως ανέφερε, η ποινή της θα μειωθεί στο μισό εφόσον δεν διαπράξει κάποια άλλη παράβαση μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Δεν έχει καθοριστεί το πότε ακριβώς θα εκτίσει τις 14 ημέρες στην απομόνωση. «Αισθάνομαι πληγωμένη. Αισθάνομαι μόνη. Έχω ταραχτεί από την απόφαση. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω» τόνισε. Η 28χρονη Τσέλσι Μάνινγκ γεννήθηκε με ανδρικά γεννητικά όργανα και μετά την καταδίκη της για αποκαλυψη απορρητων εγγραφων που δειχνουν τις ευθυνες των ΗΠΑ για τους πολεμους και τα εγκληματα τους, αποκάλυψε ότι αισθάνεται γυναίκα. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει τον Ιούλιο επειδή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, ο στρατός της αρνείται την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική αγωγή που έχει ανάγκη.
Στις αρχές του μήνα είχε ξεκινήσει απεργία πείνας αλλά τη διέκοψε όταν οι στρατός αποφάσισε να της επιτρέψει να υποβληθεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου. Είχε ξεκινήσει ορμονοθεραπεία το 2015. Η Μάνινγκ είχε παραδώσει στο WikiLeaks περισσότερα από 70.000 έγγραφα, βίντεο, διπλωματικά τηλεγραφήματα και άλλες στρατιωτικές αναφορές. Το 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών για κατασκοπεία αλλά θα μπορεί να αιτηθεί αναστολή της ποινής αφού εκτίσει επτά χρόνια στη φυλακή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Παραδόθηκε γυναίκα αστυνομικός για τη δολοφονία αφροαμερικανού στην Τούλσα
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 17:26
Μια αστυνομικός από την Τούλσα της Οκλαχόμα, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο Αφροαμερικανό την περασμένη εβδομάδα, παραδόθηκε σήμερα στις αρχές και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η Μπέτι Σέλμπι, 42 ετών, παρουσιάστηκε μόνη της στις φυλακές της κομητείας Τούλσα, αφού την Πέμπτη της απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον θάνατο του 40χρονου Τέρενς Κράτσερ. Η αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 δολαρίων και θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο, για την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση, στις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι αρχές κατηγορούν την Σέλμπι για υπερβολική αντίδραση και για κλιμάκωση του επεισοδίου που οδήγησε στον θανάσιμο πυροβολισμό εναντίον του Κράτσερ την περασμένη Παρασκευή. Εάν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Το επεισόδιο, το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες περιπολικών και ελικοπτέρων της αστυνομίας, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που στάθηκαν αφορμή να κατηγορηθούν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές αρχές για υπερβολική βία και ρατσιστικές προκαταλήψεις σε βάρος των μειονοτήτων. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας σημειώνονται βίαιες ταραχές τις τρεις τελευταίες ημέρες, μετά τη δολοφονία την Τρίτη ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς.
Σε δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Τούλσα διακρίνεται ο Κράτσερ να περπατά με τα χέρια ψηλά, δευτερόλεπτα προτού δεχτεί τον μοιραίο πυροβολισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κράτσερ ήταν άοπλος και στο αυτοκίνητό του δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Το ένα από τα βίντεο είχε τραβηχτεί από κάμερα περιπολικού και το άλλο από ένα αστυνομικό ελικόπτερο. Η Σέλμπι επέβαινε σε ένα άλλο όχημα όταν είδε τον Κράτσερ, το αυτοκίνητο του οποίου είχε χαλάσει στη μέση του δρόμου. Η αστυνομικός υποστηρίζει ότι το θύμα δεν απάντησε στις ερωτήσεις της και δεν υπάκουσε στην εντολή της να σταματήσει ενώ προχωρούσε προς το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΝΤ. Προαγγελος νεων μετρων. Η Βελκουλεσκου σε γραμμη του ακροδεξιου Τζιμερου. Η εκπροσωπος του ΔΝΤ Ντελια Βελκουλεσκου ζητα μειωση συνταξεων και καταργηση φοροαπαλλαγων με παραλληλη αρση των προστατευτικων διαταξεων της εργατικης νομοθεσιας για τους μισθωτους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολιτες οργανωνονται μεσω facebook και συνταξιδευουν στη Θεσσαλονικη. Κινημα… Ωτοστοπ "κοντρα" στον ΟΑΣΘ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Οι "Λύκοι" μας καλούν να φυλάξουν ...τυχόν οικονομίες μας!
Όπως με πληροφόρησαν κάποιοι γνωστοί μου αλλά και μέσω email αρκετοί διαδικτυακοί φίλοι και αναγνώστες των απόψεων μου τις τελευταίες ημέρες δέχονται τηλεφωνήματα από υπαλλήλους τραπεζών (κοπέλες κατά το πλείστον) οι οποίες ευγενικά τους παροτρύνουν αν έχουν μετρητά στο σπίτι να τα καταθέσουν στην τράπεζα τους!!! Μάλιστα τους υπόσχονται ένα σοβαρό επιτόκιο και ότι τα συγκεκριμένα ποσά δεν θα υπόκεινται στα... capital controls.
Η τραπεζική μαφία η οποία πριν από χρόνια πάλι με τηλεφωνήματα αλλά και μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες για εύκολες χορηγήσεις δανείων κατόρθωσε να βάλει την θηλειά στο λαιμό στην πλειονότητα των Ελλήνων τώρα επανέρχεται για να μας αποτελειώσει μαζεύοντας (στην ουσία δεσμεύοντας) ότι ψηλά μας έχουν απομείνει! Φυσικά και πάλι όπως και τότε λειτουργούν με την ανοχή και την κάλυψη του πολιτικού προσωπικού το οποίο οι δανειστές μέσω των τραπεζιτών ελέγχουν απόλυτα οπότε θυμηθείτε την ιστορία του Αισώπου με το βοσκό που έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα και στο τέλος ... τα έφαγε όλα!
Προσωπική μου λοιπόν άποψη είναι πως αν έχετε κάποιο μικρό ή μεγάλο ποσό σπίτι σας ή κάπου αλλού καλό είναι να το αφήσετε εκεί που το έχετε ήδη γιατί σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές αφού όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι αυτοί οι "Τύποι" που μας κυβερνούν και οι παρατρεχάμενοι τους δεν έχουν ούτε θεό αλλά ούτε και μπέσα!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας σβήνει την ανεργία, ολαταχώς ΑΝΑΠΤΥΞΗ! AM ΠΩΣ! Η ΕΡΤ προσλαμβάνει προσωπικό... Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!
Στην πρόσληψη 55 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα προχωρήσει η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας. Πρόκειται για... 20 δημοσιογράφους και 35 θέσεις άλλων ειδικοτήτων (μοντάζ, ηχολήπτες, γεννήτρια χαρακτήρων). Μεταξύ αυτών υπάρχει και η θέση για ένα μουσικό παραγωγό. Η απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά και θα αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ"... ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση και τον πλήρη έλεγχο στο βόρειο Χαλέπι! Πως είχαν δεσμευτεί; "Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!"
Σήμερα το μεσημέρι... η Παλαιστινιακή Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ (Liwaa Al-Quds), αποτελούμενοι από μαχητές της Παλαιστίνης και το Αραβικός στρατός της Συρίας, τελείωσαν πλήρως την εκκαθάριση στο βόρειο Χαλέπι.
Όταν τα ανθρωπόμορφα ισλαμοφασιστικα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης αποκεφάλισαν στο Χαλέπι τον μικρό (16χρονο) Παλαιστίνιο, οι Παλαιστίνιοι είχαν ορκιστεί (Το μόνο του έγκλημα ήταν ότι ήταν Παλαιστίνιος... Jerusalem Brigade: Στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων!): «Εμείς, η Παλαιστινιακη Ταξιαρχία Al Quds στο Χαλέπι θα κόψουμε τα κεφάλια αυτών που δεν έχουν καρδιά στα στήθη, αυτών των ανδρείκελων... Αυτών που θέλησαν να δείξουν την ανδρεία τους σφαγιάζοντας ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία... Αυτών των υπανθρώπων που τους αποκαλούν μετριοπαθείς... Η ηγεσία της "Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ"... θα αποδώσει το θείο δίκιο. Πήραμε όρκο η εκδίκηση έφθασε!»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση 300 ατομων στην Αυστραλία: Κάτω τα χέρια από τη Συρία! * Sydney: HANDS OFF SYRIA!
Απαιτώντας οι Αυστραλοί να αντλήσουν διδάγματα από τη σφαγή του Deir Ezzor
Απολύτως "φυσιολογικό"... τα διεθνή ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) κι οι δημοσιογραφικές πόρνες... δεν είδαν ΤΙΠΟΤΑ! Μάλλον είναι πολύ μεγάλη η απόσταση από την Αυστραλία... Ενώ το Τελ Αβιβ και οι Βρυξέλλες, είναι πιο κοντά...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ Β ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΤΕΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Β ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟ
Συναντήθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου.
Στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε συμμετείχαν, ο Δημ. Στρατούλης, πρώην υπουργός και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ο Στ. Λεουτσάκος Συντονιστής του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και ο Δημ. Σαραφιανός μέλος του Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ενώ στην αντιπροσωπεία του ΣΧΕΔΙΟΥ Β συμμετείχαν, ο Τάσος Σταυρόπουλος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, η Κατερίνα Καστρίτη και ο Κώστας Παπουλής, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β.
Οι αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β συζήτησαν, σε θερμό κλίμα, τις πολιτικές εξελίξεις και τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός εξαιτίας της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία πολιτική έχει τη συναίνεση και των άλλων μνημονιακών κομμάτων της Βουλής.
Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν ιδιαίτερα την κατάσταση στον χώρο της Αριστεράς και πρώτα απ' όλα τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν από την Αριστερά για τα όλο και πιο οξυμμένα προβλήματα που βασανίζουν τον τόπο και τον λαό. Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Αριστεράς, όπως τόνισαν οι δυο αντιπροσωπείες, στην κατεύθυνση της ανατροπής του σημερινού μνημονιακού σκηνικού, για μια νέα, απαλλαγμένη από την ηγεμονία του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης και διεξόδου από την κρίση, με εθνικό νόμισμα, απαραίτητο εργαλείο ρευστότητας και εφαρμογής ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, σε σύγκρουση με την ΕΕ και με ορίζοντα ένα σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές και δημοκρατικές ανάγκες και προσδοκίες των λαών και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες και τους ορίζοντες, που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εποχή που ζούμε, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.
Οι δύο πλευρές τόνισαν ότι αποδίδουν κεντρική σημασία στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και τα κινήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, στις λαϊκές συσπειρώσεις στις γειτονιές, στις δημιουργικές πρωτοβουλίες της νέας γενιάς, στην αφύπνιση των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση. Συναποφάσισαν να αναλάβουν, όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα, πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση των κοινωνικών αγώνων των κινημάτων, για κοινές δράσεις στα επίκαιρα μέτωπα και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων που θα ενισχύουν τους αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα τους. Θα ενισχύσουν, ακόμα, ένα διάλογο με ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας που, χωρίς να ταυτίζονται πλήρως στις απόψεις μαζί μας, βιώνουν την αγωνία αυτού του τόπου κι αναζητούν μια διέξοδο για το άμεσο μέλλον.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την μεταξύ τους συμπόρευση, συνεργασία και συμπαράταξη και τόνισαν την ανάγκη να καταστήσουν αυτή τη συνεργασία, πέρα από τις όποιες διαφορές τους, πιο στενή, πιο ουσιαστική και πιο αποτελεσματική. Η ΛΑ.Ε και το ΣΧΕΔΙΟ Β τόνισαν ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συγκρότηση του πιο πλατιού δυνατού μετώπου αριστερών ριζοσπαστικών προοδευτικών απελευθερωτικών δυνάμεων που κατανοούν τη στρατηγική σημασία της ύπαρξης ενός συγκεκριμένου εναλλακτικού και υλοποιήσιμου σχεδίου και το οποίο θα εκφρασθεί τόσο σε κοινωνικό επίπεδο μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όσο και σε πολιτικό επίπεδο για μια βαθιά προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
Υπογράμμισαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το σχηματισμό αυτού του μετώπου στη βάση ενός κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος για την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης και για μια συνεπή προοδευτική πορεία της χώρας. Τέλος ΛΑ.Ε και ΣΧΕΔΙΟ Β συναποφάσισαν να πυκνώσουν και να συστηματοποιήσουν τις μεταξύ τους επαφές και συζητήσεις για την επίτευξη των συμφωνημένων κοινών στόχων και προσπαθειών τους.
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι ενώ στην Ελλάδα το ΑΠΕ μας ταΐζει σανό περί συνεργασία του Νότου και πως έχει εξοργιστεί ο δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας Renzi... η αλήθεια δεν μπορεί να αποσιωπηθεί!
Ρε λινάτσες του "left.gr" (Βαθιά δυσαρέσκεια Ιταλίας για την αδράνεια της Ευρώπης στο προσφυγικό)... ρε μαθητές του Γκαίμπελς... κατασκεύαζετε "ειδήσεις" μέσω ιστοσελίδων και μετά τις πουλάτε σανό... Στην Μπρατισλάβα δεν υπήρξε καμία δυσαρέσκεια! Απλώς δεν κλήθηκε ο σύντροφος σας Renzi στην... συνέντευξη τύπου... Όπως και δεν έχει προσκληθεί την Τετάρτη στο Βερολίνο... Πάρτε να έχετε από τον ευρωβουλευτή Marco Valli, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος 5 Αστέρων (του Beppe Grillo) στην ευρωβουλή: Όποιος αγωνίζεται εναντίον της λιτότητας χωρίς να θέτει στη συζήτηση το Ευρώ και την Ένωση, δεν έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Ο Τσίπρας κι ο Ρέντζι, είναι παραδείγματα προς αποφυγή!
Σχολιο.- Όποιος πιστεύει ότι θα διαπραγματευτεί εντός Ε.Ε και Ευρώ δεν είναι απλώς μαλάκας αλλά επικίνδυνος μαλάκας (αν δεν υποκρίνεται). Και είναι επικίνδυνος γιατί παρασέρνει ανθρώπους που λόγω ηλικίας, απόγνωσης, η αφέλειας δεν ξέρουν η ξεχνούν ότι η μαλακία μπορεί να γίνει επικίνδυνη σαν δίκοπο μαχαίρι. Σαν κι' αυτό που μας έκοψε σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Όσο για τη ΛΑΕ και τους ΛΑΕτζίκους της, αφήστε το, ας πιάσουμε κάποιο άλλο θέμα που δεν προκαλεί τόση ναυτία...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΙΑ «Εκλεισε» η συμφωνία για τα «Ραφάλ»
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Επεσαν χτες οι τελικές υπογραφές για την πώληση 36 μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale» («Ραφάλ») στην Ινδία, κατά την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Αμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, στο Νέο Δελχί. Είχαν προηγηθεί πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ενώ η «επιτυχής» ολοκλήρωσή τους θεωρείται σημαντική ώθηση και για την κατασκευάστρια εταιρεία «Dassault Aviation» («Ντασό»). Η συνολική αξία της συμφωνίας υπολογίζεται στα 8,78 δισ. δολάρια. Η ινδική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει τα πρώτα «Ραφάλ» σε τρία χρόνια και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν 30 μήνες μετά την έναρξή τους. «Είμαι βέβαιος ότι τα "Ραφάλ" και οι επιδόσεις τους θα κρατήσουν ψηλά τα χρώματα της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θα επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα ως προς την προστασία του λαού της Ινδίας και της κυριαρχίας της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου», δήλωσε ο Ερίκ Τραπιέρ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ντασό», που παραβρέθηκε στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Θυμίζουμε ότι η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων διεθνώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), οι εισαγωγές όπλων στην Ινδία για το χρονικό διάστημα 2011 - 2015 αυξήθηκαν κατά 90% σε σχέση με την πενταετία 2006 - 2010.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σύντομα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς Οργανισμού σχέδιο απόφασης κατά της επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη από τους Εβραίους εποίκους, που γίνονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης Νετανιάχου, εκφράζοντας την ελπίδα «πως αυτή τη φορά κανείς δεν θα ασκήσει βέτο». Πρόσθεσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή παραμένει αφοσιωμένη σε όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Οσλο (στις αρχές της δεκαετίας του '90).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην Ιστορία του Διαδικτύου φαίνεται πως αποτελεί η παραβίαση που είχε δεχτεί το 2014 στα συστήματά της η υπηρεσία της «Yahoo», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η εταιρεία. Οπως αναφέρεται, τα στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών εκλάπησαν, στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών. Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του «Yahoo».
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Στο μεγαλύτερο μονοπώλιο ξενοδοχειακών μονάδων διεθνώς οδηγεί η ανακοίνωση της εταιρείας «Μάριοτ Ιντερνάσιοναλ» για απόκτηση των ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών θερέτρων Starwood Hotels & Resorts έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το Ιράκ, που είναι μέλος του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών, ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε πως υποστηρίζει οποιαδήποτε συμφωνία στηρίζει τις διεθνείς τιμές πετρελαίου κατά την υπουργική συνάντηση του οργανισμού στο Αλγέρι στις 28 του μήνα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν, ήρθε η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος την κατάθλιψη, το "οι αγώνες δεν αποδίδουν", το "ότι και να κάνουμε δεν έχει νόημα", το "είναι πανίσχυροι" και όλα τα σχετικά. ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. Ολόκληρες πόλεις, ολόκληρα νερά, ολόκληροι λαοί ξεσηκώθηκαν για το νερό τους -και σε χειρότερες συνθήκες από τις δικές μας. Ξέρουμε τι σημαίνει να πουλήσουν το νερό: σημαίνει μεγαλο μέρος του πληθυσμού να βρεθεί χωρίς το βασικότερο αγαθό ζωής, σημαίνει να καταφεύγουμε σε ακατάλληλα νερά, με αποτέλεσμα αρρώστειες,. επιδημίες και θανάτους. Δεν παλεύουμε για την αξιοπρέπεια, παλεύουμε για τη ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Ξεκινάμε τη Δευτέρα στο Σύνταγμα (με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ) και πρέπει να συνεχίσουμε σε κάθε γειτονιά, κάθε μέρα. Δεν τους ανήκει, δεν θα το πουλήσουν.