Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τεταρτη 28 Σεπτεμβριου 2016


Πρώην Γ. Διευθυντής της Νεστλέ : Το νερό πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα
To είχε δηλώσει ανοιχτά πριν δυο - τρία χρόνια, βασικός στόχος των μεταλοεταιρειών είναι η ιδιωτικοποίηση κάθε φυσικού πόρου σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σταδιακά ενδίδουν στα σχέδιά τους. Αν ο κόσμος δεν αντιδράσει είναι θέμα χρόνου η γενικότερη εκμετάλευση των πόρων της φύσης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τροφίμων καθώς όπως προκλητικά λέει το νερό είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφιάλτες
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου: Η Βουλή νομιμοποιεί άλλο ένα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ξεπουλάει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, μαζί με τη ΔΕΗ, την ΕΛΒΟ, τις Κτιριακές Υποδομές, το Αττικό Μετρό. Πιο πριν είχαν ξεπουλήσει το Ελληνικό, τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, όπως θα ξεπουλήσουν αύριο την Εγνατία με τους τρεις κάθετους άξονες, μαζί με ό,τι άλλο τους ζητήσουν. Το νερό, αυτό το αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό και κύριο ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί με την ενέργεια, αυτόν τον βασικό στρατηγικό τομέα, μαζί με όλες τις υποδομές και τη δημόσια περιουσία, χαρίζονται μέσα από το Υπερταμείο στους σύγχρονους αποικιοκράτες για τα επόμενα 99 χρόνια. Η λέξη Υπερταμείο θα είναι αιώνιο όνειδος και ανάθεμα, η λέξη που θα συνοψίζει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, την εθελοδουλεία, την υποτέλεια και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας των πολιτικών προδοτών και απατεώνων της κυβέρνησης.
Σήμερα στη Βουλή θα ανεβεί άλλη μια αηδιαστική παράσταση. Οι φανφάροι της αντιπολίτευσης θα σκαρφαλώσουν στους πιο υψηλούς τόνους στην κλίμακα της υποκρισίας για να καταγγείλουν όσα αυτοί οι ίδιοι ψήφισαν στο τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσαν στα δύο προηγούμενα. Όσο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους γαντζωμένους στην καρέκλα τους βουλευτές, με περισσό θράσος και υποκρισία θα δηλώσουν ότι δεν συμφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές που οι ίδιοι με απόλυτη συνέπεια... ψηφίζουν και εφαρμόζουν. Ορισμένοι από αυτούς, με ξεδιαντροπιά, θα χύσουν τα δάκρυα του κροκόδειλου, επιδεικνύοντας την αναισθησία του παχύδερμου που δεν τους αγγίζει ο βόγκος, ο πόνος, η απελπισία ενός λαού που άλλη μια φορά προδόθηκε και ταπεινώθηκε.
Τελευταίο καταφύγιο της πολιτικής προδοσίας θα είναι και πάλι η επίκληση του παρελθόντος και του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος. Όμως αυτά τα πολιτικά ενδύματα, από μια τέτοια χρήση ξέφτισαν, έγιναν παρτάλια στους δουλικά λυγισμένους ώμους των ευρωλιγούρηδων εξουσιολάγνων. Γιατί το ηθικό το έχασαν από τη στιγμή που υποτάχθηκαν πλήρως στο σύστημα και έγιναν υπάκουα πιόνια της δικτατορίας του Χρήματος. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερά όταν αποδέχεται την νέα κατοχή, όταν την υπηρετεί και οργανώνει τη συναίνεση και την υποταγή του λαού, σκορπίζοντας την πιο βαθιά απογοήτευση και απελπισία και φέρνοντας στα χείλη των φτωχών την τρομαχτική φράση «Όλοι ίδιοι είναι». Και την ακόμη χειρότερη «Όλοι έχουν την τιμή τους». Γιατί ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να ανέβει και να διαχειριστεί την εξουσία, αλλά να αντισταθεί και να υπερασπίσει τον λαό. Να σπάσει, αλλά να μη λυγίσει. Ο ιστορικός μας, όταν θα γράφει για τις σημερινές μαύρες μέρες, θα αντικαταστήσει τα ονόματα της κυβερνητικής κλίκας με τις λέξεις: Προδότες. Ιούδες. Εφιάλτες.
Τρίτη 27/9/16
Δημητρης Κουφοντινας
Ειδική Πτέρυγα φυλακές Κορυδαλλού
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαμός στη Βουλή με κινητά, και φυλλάδια
28/9/2016 9.00
Μπορεί η συζήτηση στην Ολομέλεια να ήταν ανιαρή, αλλα τελικά, τα φυλλάδια στην Ολομέλεια έδωσαν το αλατοπίπερο σε μία ακόμα ψηφοφορία μέτρων στη Βουλή κατά την οποία ψηφίσθηκαν επί της Αρχής και τα δύο πρώτα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία με 152 ψήφους «υπέρ» έναντι 141 ψήφους «κατά». Από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η κίνηση πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξουν από τα θεωρία φυλλάδια, κάτι που έφερε αναστάτωση εντός της Ολομέλειας, αλλά και έντονους διαλόγους εκτός. Πού να το φανταζόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τι ετοίμαζαν οι πρώην σύντροφοι όταν ο υπουργός τους χαιρετούσε, λίγα λεπτά πριν το περιστατικό, στο καφενείο της Βουλής. Μάλιστα, τους πείραζε για την παρουσία τους στη Βουλή, η οποία ήταν η πρώτη από τις δεύτερες εκλογές του 2015. «Είσαι η πρώτη φίρμα σήμερα στη Βουλή», λέει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Λεουτσάκο χαμογελώντας. Λίγο αργότερα ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Θανάσης Πετράκος (πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), νυν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας φυλλάδια με ένα απόσπασμα από βιβλίο του Νομπελίστα Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου. «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος...» γράφει το απόσπασμα από βιβλίο του Σαραμάγκου και καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη.... μάνα που σας γέννησε». Αυτό έγραφε το κείμενο, το οποίο δεν έμεινε ασχολίαστο από τους βουλευτές. Για όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενο των φυλλαδίων διαπίστωσαν πως... κάτι λείπει. Η Λιάνα Κανέλη σχολιάζοντας το φυλλάδιο έκανε λόγο για αυτολογοκρισία, στην οποία προέβησαν οι πρώην βουλευτές. Στο τέλος του αποσπάσματος από το ποίημα «ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα» έβαλαν αποσιωπητικά στη λέξη «πουτ...α» που υπάρχει στο πρωτότυπο. Φαίνεται, σύμφωνα με την ίδια, πως οι κκ. Λεουτσάκος και Πετράκος, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης επέλεξαν να κάνουν ό,τι και ο κάθε πολίτης ή βουλευτής που σέβεται τον εαυτό του: ανέβηκαν στα θεωρία και πέταξαν φυλλάδια ως μια προφανή επαναστατική πράξη αλλά την ίδια ώρα λογόκριναν και τον ποιητή για να μην προκαλέσουν τα ήθη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Χίου για το προσφυγικό πρόβλημα
Συγκέντρωση «ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που μας έχει φορτώσει η κυβέρνηση» θα πραγματοιήσουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου, επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στο νησί. Με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ’ τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο hot spot», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που όπως λένε θα είναι «ειρηνική και χωρίς ακρότητες». Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή». Στο μεταξύ παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου, αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί. Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα και η πλειονότητα των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας άπορος-ανάπηρος πατέρας, με ανάπηρο παιδί και πολυμελή οικογένεια, μιλά για το σπίτι που του αρπάζουν…
[Επιστολή-έκκληση συμπαράστασης του Μιχάλη Π. προς τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης]
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:00 με 17:00 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είναι ο πλειστηριασμός του μοναδικού ακινήτου που έχουμε τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου. Ένα διαμέρισμα 86 τετραγωνικών μέτρων , δωρεά από τον δάσκαλο πατέρα μου, που αγοράστηκε με δάνειο διάρκειας 40 χρόνια, πριν από 45 περίπου χρόνια. Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος, εγκατέστησα τους πομπούς για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονοSTUDIO Δ’ της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ, βρήκε τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-Ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς απλήρωτη την δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός, οι μετέπειτα Υπουργοί και το γραφείο του Πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις. Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου. Αφήνοντας με απλήρωτο η ΕΡΤ, δεν μπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά και σοβαρότατα προβλήματα. Εγώ είμαι ένας ολικά ανάπηρος, με ποσοστό αναπηρίας 85%πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.) με πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σημειώνω ότι δεν έχω κανένα εισόδημα, ούτε σύνταξη, ούτε και κανένα επίδομα αναπηρίας από πουθενά. Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά, πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014.’ Ολα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!!!!! Επίσης, δεν μου χορηγήθηκε ούτε το πενιχρό επίδομα βαριάς αναπηρίας για τους ίδιους λόγους!!!! Είμαι πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, με το ένα από τα παιδιά μου αυτιστικό, ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 80%πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.) Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων, παρ’ όλο το μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μου από την υποβολή της αίτησης χορήγησης, επικαλούμενες τη συγχώνευση και τη δυσκολία στην αναζήτηση παλιών συμβάσεων. Το ακίνητο αυτό, είναι το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο, και η τράπεζα το γνωρίζει αυτό. Παρ όλα αυτά συνεχίζει στον πλειστηριασμό του.
Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών θα είναι την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας και κάθε εργατική, τοπική, νεολαιίστικη και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα να είμαστε εκεί για να μην επιτρέψουμε στα κοράκια τους τραπεζίτες ν’ αρπάξουν το σπίτι του συμπολίτη μας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια και χημικά έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 14:07
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, την ώρα που εντός του κτηρίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συζήτηση για το προσφυγικό και τη διαχείριση των ροών στην Κρήτη. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι αλλά και ομάδα ατόμων που δεν συμφωνούν με τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δημιουργήθηκε ένταση και ακολούθησαν επεισόδια με αντεγκλήσεις, ξύλο και ρίψη χημικών εκ μέρους αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο. Στο μεταξύ, σε βίντεο που καταγράφηκε έξω από το κτήριο εμφανίζονται παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται συγκεντρωμένη ομάδα ατόμων. Στα πλάνα φαίνεται η στιγμή που οι δυνάμεις προβαίνουν στη ρίψη χημικών. Αίσθηση προκαλεί το κομμάτι του βίντεο στο τέλος, όπου άγνωστοι -εκ των οποίων δύο κρατούν ρόπαλα στα χέρια- επιτίθενται σε συγκεντρωθέντες, με την αστυνομία να μένει άπραγη στο θέαμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω από το όριο της φτώχειας 1 στους 2 συνταξιούχους
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 14:47
Nέα επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων επιφέρουν τα 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρατηρώντας και τα παρακάτω: 1. Σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας . 2. Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους. 3. Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα. Παρόλο που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονικές περικοπές τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα τα οποία για εφέτος θα κινηθούν κοντά στα 4 δις. ευρώ συνολικά. «Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται –τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.Η κυβέρνηση-όπως και οι προηγούμενες - μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται’’. Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 14:42
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, πραγματοποιώντας παράλληλα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, σε περιφερειακούς σταθμούς της οδού και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι, που ζητούν την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιούν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 11 το πρωί διέκοψαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτή ν΄αναβληθεί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους, Θανάσης Τενεκές. «Οι εργαζόμενοι παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή τους. Κατά τους εργαζομένους, με την παρούσα διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας τα διόδια σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας βρέθηκαν στην Ιαπωνία
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 13:20
Οι Ιάπωνες αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη χώρα νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα ερείπια πύργου στο νησί Οκινάουα, σε απόσταση 10 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Ρώμη. «Στην αρχή σκέφτηκα ότι επρόκειτο για νομίσματα του ενός σεντ που έπεσαν από τις τσέπες Αμερικανών στρατιωτών» δήλωσε στο AFP ο αρχαιολόγος Χιρόκι Μιγιάτζι. «Αλλά, αφού τα ξέπλυνα με νερό, έπαθα σοκ. Ήταν πολύ αρχαιότερα» πρόσθεσε. Ομάδα αρχαιολόγων εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στα ερείπια του κάστρου Κατσούρεν. Κτισμένο στο τέλος του 13ου και στις αρχές του 14ου αιώνα, εγκαταλείφθηκε 200 χρόνια αργότερα και περιλαμβάνεται από το 2013 στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Εξέταση με ακτίνες X των νομισμάτων, που έχουν το μέγεθος του νομίσματος των 10 λεπτών του ευρώ, ανέδειξε λατινικά γράμματα και φιγούρες που μοιάζουν με το πρόσωπο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου 1ου και με στρατιώτη οπλισμένο με δόρυ. Άλλα νομίσματα που βρέθηκαν ανήκουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και χρονολογούνται στον 17ο αιώνα. Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς αυτά τα αντικείμενα έφθασαν στο μακρινό νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους. Ο πύργος ήταν κατοικία ενός φεουδάρχη, ο πλούτος του οποίου προερχόταν από το τοπικό εμπόριο. «Οι έμποροι της ανατολικής Ασίας τον 14ο και τον 15ο αιώνα χρησιμοποιούσαν κινεζικά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο τους και είναι απίθανο δυτικά νομίσματα να είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής» εξήγησε ο Χιρόκι Μιγιάτζι. «Θεωρώ ότι είναι πιθανόν τα νομίσματα να προέρχονταν από τη νοτιοανατολική Κίνα» πρόσθεσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιος ήταν ο Ζοζέ Σαραμάγκου που επικαλέστηκαν τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας;
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 08:56
Ένα απρόοπτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή. Ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Θανάσης Πετράκος (πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), νυν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας φυλλάδια με ένα απόσπασμα από βιβλίο του νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου. Προφανώς εμπνευσμένοι από το έργο του Πορτογάλου, πέρασαν το δικό τους μήνυμα στους πρώην συντρόφους τους και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Δανείστηκαν τη φράση από δηλωση του Νομπελίστα Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.
Ποιος ήταν όμως ο Σόζα Σαραμάγκου; O Ζοζέ (Ιωσήφ) ντε Σόζα Σαραμάγκου γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1922 και απεβίωσε στις 18 Ιουνίου 2010. Ήταν Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα έργα του, μερικά από τα οποία μπορούν να θεωρηθούν αλληγορικά, γενικά παρουσιάζουν ανατρεπτικές όψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο Σαραμάγκου κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998. Ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο για την Προάσπιση του Πολιτισμού (Λισαβόνα, 1992) μαζί με τον Αρμίντο Φρέιτας-Μαγκαλιάες και άλλους. Ζούσε στο νησί Λανθαρότε των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας.
Ο Σαραμανκου ηταν μεχρι το τελος της ζωης του κομμουνιστης, μελος του ΚΚ Πορτογαλιας. Εγραψε το καταπληκτικο μυθιστορημα «Το κατά Ιησου Ευαγγελιο», που είναι βασισμενο στο αποκριφο ευαγγελιο του Ιησου, ενός μαθητη του Χριστου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν συνοικία από τους ισλαμοφασιστες στο Χαλέπι
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 16:36
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Συρια ανακοίνωσε πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προήλασαν σήμερα σε βάρος των ισλαμοφασιστών στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού, στο πλαίσιο της μεγάλης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από την περασμένη εβδομάδα. Ανώτερος αξιωματούχος παράταξης των ισλαμοφασιστών που έχει τη βάση της στο Χαλέπι δήλωσε πως σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Σουβέικα της πόλης. Πρόσθεσε πως κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν για λίγο μερικές θέσεις, από τις οποίες όμως υποχρεώθηκαν αργότερα να αποχωρήσουν. Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως στρατεύματα κατέλαβαν τη συνοικία Φαραφίρα, μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην αρχαία ακρόπολη του Χαλεπιού, η οποία βρίσκεται κοντά στη Σουβέικα. Πολεμικά αεροπλάνα της Συρίας και της Ρωσίας καθώς και πυροβολικό βομβάρδισαν περιοχές μέσα και γύρω από το Χαλέπι, καθώς χερσαίες δυνάμεις συγκεντρώνονταν για να υποστηρίξουν τις επιθέσεις, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος των ισλαμοφασιστών άλλης παράταξης που έχει τη βάση της στο Χαλέπι. Ο αξιωματούχος αυτός είπε πως οι ισλαμοφασιστες ανέκοψαν τις απόπειρες των κυβερνητικών δυνάμεων να προωθηθούν.
Στην Μπρατισλάβα, ο αληταρας επικεφαλής του ΝATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως οι επιθέσεις στο Χαλέπι συνιστούν "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" και κάλεσε τη Ρωσία να κάνει "αξιόπιστες προσπάθειες για την αποκατάσταση της εκεχειρίας. "Οι τρομερές επιθέσεις στο Χαλέπι είναι εντελώς απαράδεκτες ηθικά και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου", δήλωσε ο αληταρας Στόλτενμπεργκ υπερασπιζομενος τους ισλαμοφασιστες στο περιθώριο μιας συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στην Μπρατισλάβα. "Ενώνω τη φωνή μου με τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας προς τη Ρωσία να καταβάλει αξιόπιστες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κατάπαυση των εχθροπραξιών, να επιτραπεί στην ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στο Χαλέπι και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ", πρόσθεσε ο αληταρας γενικός γραμματέας της σφηγγοφωλιας του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, στο Βερολίνο, η πουτανα καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα επιφυλάξεις για το αν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων θα μπορούσε να επιβληθεί στη Συρία, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί εκεί. "Δεδομένης της κατάστασης αυτή τη στιγμή, είμαι επιφυλακτική ως προς το αν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων θα μπορούσε να επιβληθεί αυτή τη στιγμή", δήλωσε η πουτανα Μέρκελ στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νιτζάμπ Ραζάκ.
Εξάλλου ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία στη μάχη της εναντίον της τρομοκρατίας. "Το Ιράν θα συνεχίσει να βοηθάει τη Συρία στη μάχη της εναντίον της τρομοκρατίας και για την εγκαθίδρυση της ασφάλειας στην περιοχή", δήλωσε ο Ροχανί στον πρόεδρο του συριακού κοινοβουλίου Χαντίγιε αλ-Αμπάς, που επισκέπτεται το Ιράν , σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Εξάλλου ο αληταρας τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε σήμερα στην Άγκυρα πως η συνεργασία με την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας σε μια ενδεχόμενη επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης Ράκα, που ελέγχεται από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού κράτους, θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της Συρίας. Ο αληταρας Τσαβούσολγου υποστήριξε πως μερικά στοιχεία της YPG εξακολουθούν να παραμένουν στη συριακή πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας ότι πρέπει να αποσυρθούν και τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις ότι θα το πράξουν. Επέκρινε τη συνεργασία της Ουάσινγκτον με τη YPG, την οποία χαρακτήρισε οργάνωση που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν. Ο αληταρας Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία, η οποία πριν από έναν μήνα εξαπέλυσε στρατιωτική επιδρομή για να εκδιώξει τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού κράτους από τα σύνορά της, έδειξε πως η στρατηγική της υποστήριξης τοπικών οργανώσεων μπορεί να είναι επιτυχής και πως η προσέγγιση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Ράκα ή ακόμη και στη σχεδιαζόμενη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα ακρα εχει οδηγηθει η συγκρουση μεταξυ των αληταραδων ιδιοκτητων του ΟΑΣΘ από τη μια, που ζητανε τα μαλια της κεφαλης τους χωρις χαρτια και δεν πληρωνουν τους εργαζομενους, και του υπουργειου Μεταφορων που είναι μαζι με τους εργαζομενους, αλλα δεν λεει να παρει καμια αποφαση για κρατικοποιηση. Την ιδια στιγμη οι κατοικοι της Θεσσαλονικης παρεμειναν για 12η μερα χωρις μεσα μαζικης μεταφορας. Στη Θεσσαλονικη εχει δημιουργηθει κυκλοφοριακο κομφουζιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 100% των ΔΕΚΟ σε ξενα χερια. Το κειμενο στο Μνημονιο 3 είναι σαφες! Λενε ψεματα οσοι δηλωνουν ότι «απλως μεταβιβαζονται» (!) στο Κατοχικο Ταμειο. Με 152 αγχωμενα «ναι», η Βουλη ψηφισε χθες την εκχωρηση ολης της κρατικης περιουσιας στους δανειστες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aπιστευτη απατη στο facebook με κουπονια – «μαιμου» εκπτωσης με το σουπερ μαρκετ Μαρινοπουλος
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Για την πλανητική αυτοκρατορία δεν υπάρχει χώρος για έθνη, εθνικές οικονομίες, εθνικές νομοθεσίες, εθνικές κυβερνήσεις, εθνικούς στρατούς, εθνικούς πολιτισμούς, εθνικές θρησκείες κλπ. Τα διακριτικά των εθνών, οι συνεκτικοί ιστοί, δηλαδή κάθε είδους συλλογικότητας και εθνικής συνείδησης, πρέπει να εξαφανιστούν, να πολτοποιηθούν στη χοάνη του παγκοσμιοποιημένου μονοθεϊσμού…».
Η μεταλλαγμενη «αριστερά», στη σύγκρουση του «εκσυγχρονισμού» με την Εκκλησία, είχε από τοτε από το 2009 ταχθεί με το μέρος του «εκσυγχρονισμού» και της Νέας Τάξης: Αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας… ΣΗΜΕΡΑ, μόνο οι πολύχρωμοι απολογητές της παγκοσμιοποίησης και οι «εγκάθετοι» της Νέας Τάξης, δεν αντιλαμβάνονται (δολίως και σκοπίμως) ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται στο στόχαστρο της Νέας Τάξης…
ΣΗΜΕΡΑ, γίνεται καθαρό, όσο ΠΟΤΕ άλλοτε, ότι η υπεράσπιση της Ορθοδοξίας αποτελεί ΕΝΑ από στρατηγικά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, καθοριστικό κριτήριο για την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ όλων αυτών των «πατριωτικών», «εθνικό- απελευθερωτικών» Μετώπων και Κινήσεων. Δεν μπορεί να αγωνίζεσαι εναντίον της Νέας Τάξης και να μιλάς «εθνικά» και «πατριωτικά» και να μην ΘΕΤΕΙΣ, σε πρώτη γραμμή, και το ζήτημα της ΔΙΩΞΗΣ της Ορθοδοξίας από τους μηχανισμούς της Νέας Τάξης και το «ΓΙΑΤΙ» αυτής της δίωξης…
Η ενσωμάτωση της μεταλλαγμένης «αριστεράς» απαστράπτει και από αυτό:Έχει συνταχθεί με τη Νέα Τάξη και μάλιστα στην πρωτοπορία» τής ΔΙΩΞΗΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το ίδιο, όπως έχει συνταχθεί αυτή η Αριστερά στη νεοταξική πρωτοπορία υπέρ της εισβολής και κατοχής της χώρας από τους λαθρομετανάστες (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΡΛΟΤ.-- Δεκάδες διαδηλωτές απαίτησαν χτες την παραίτηση της Τζένιφερ Ρόμπερτς, δημάρχου της πόλης Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, του αρχηγού της Αστυνομίας της πόλης, Κερ Πάτνεϊ λόγω της πρόσφατης δολοφονίας του 43χρονου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Κλειστά για μέρες συνεχίζουν να είναι αρκετά πανεπιστήμια στη Νότια Αφρική, όπου εντείνονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διδάκτρων και την καθιέρωση δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης.
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στον κινεζικό όμιλο «Νταντόνγκ Χονγκσιάνγκ» και σε τέσσερα διευθυντικά του στελέχη, θεωρώντας ότι βοήθησαν τη ΛΔ Κορέας να «παρακάμψει» τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», την περασμένη βδομάδα έγιναν έρευνες σε βάρος του ομίλου για «παράνομη συμπεριφορά» και «οικονομικά εγκλήματα».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Οξύνεται η ρωσο-αμερικανική κόντρα...
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε μέρος των συμφωνιών με τις ΗΠΑ, προκαλώντας τες να τις δώσουν στη δημοσιότητα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Εντείνονται οι κόντρες ΗΠΑ - Ρωσίας όσον αφορά στις συμφωνίες που έχουν πετύχει έως τώρα, αλλά αδυνατούν να εφαρμόσουν στο σύνολό τους στην περίπτωση της Συρίας. Χτες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πίεσε τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν στη δημοσιοποίηση «όλου του πακέτου» των συμφωνιών για τη Συρία, επιλέγοντας να δημοσιοποιήσει ...μέρος αυτών των συμφωνιών με διαφορετικές ημερομηνίες (Φλεβάρη, Μάρτη, Ιούλη και Σεπτέμβρη), στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η τελευταία, που τέθηκε σε εφαρμογή στις 12 Σεπτέμβρη για την «εκεχειρία» στο Χαλέπι αλλά τερματίστηκε άδοξα, προτού καλά καλά εφαρμοστεί, μετά τις προβοκατόρικες επιθέσεις αρχικά σε θέση του συριακού στρατού στο Ντέι Εζόρ (17/9) και έπειτα σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας (19/9)...
Και ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα φάνηκε να τηρεί χτες σιγήν ιχθύος απέναντι στο «γάντι» που της έριξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ηΜπουτέινα Σααμπάν, σύμβουλος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, μιλώντας χτες σε αραβικό δίκτυο κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για αδυναμία στην αντιμετώπιση και εφαρμογή «ακόμη και συμφωνιών που υπέγραψε με τη Ρωσία», κατηγορώντας το Πεντάγωνο (όπως έκανε προχτές και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ...) ότι «δεν ακούει τις εντολές του Προέδρου Ομπάμα» και ότι υποβαθμίζει (τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία) μέσα στο Κογκρέσο. Τόνισε έτσι ότι οι συμφωνίες αυτές δεν μπορούν να εφαρμοστούν «όσο δεν λύνεται το πρόβλημα στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης», ότι η συριακή ηγεσία «είναι κύριο μέρος σε αυτές τις διαβουλεύσεις» για κάθε σημείο της συμφωνίας και υπογράμμισε ότι η Ρωσία διαφέρει με τη Δύση γιατί σέβεται την αυτοκυριαρχία χωρών και συμμάχων. Υποστήριξε ακόμη (σύμφωνα με απόσπασμα δηλώσεων που έδωσε το συριακό πρακτορείο SANA) ότι η Ρωσία «δεν συμφώνησε σε καμία λεπτομέρεια που αφορά τη Συρία προτού πάρει τη συναίνεση της συριακής ηγεσίας».

5 σχόλια:

e-h είπε...


"Oι Προκλήσεις της Μπολιβαριανής Επανάστασης"
Ανοιχτή Συζήτηση με τον Hector Rodriquez, Γενικό Γραμματέας της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας
Πρεσβεία Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, Χάρητος 6 Κολωνάκι
Παρασκευή 30/9/2016, 17.30.


e-h είπε...


Θεσσαλονικη. Συναυλία αλληλεγγύης
Σάββατο 1 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Κήπου (απέναντι από τη ΧΑΝΘ)
Ώρα έναρξης 8:00μ.μ, Είσοδος Ελεύθερη
Να σταματήσει κάθε δίωξη προς το ΣΜΕΘ από τα
φροντιστήρια «ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ»
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον απολυμένο καθηγητή
Στην συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Ζερβουδάκης Δημήτρης,
Αετόπουλος Γιώργος,
Αναστασάκης Νίκος,
Δερμιτάσογλου Ευγένιος,
Καρμπάς Κώστας,
Κουμανδράκης Αντώνης,
Λίζος Γιώργος,
Μίτσης Γιάννης,
Μπαρμπούτης Αλέξανδρος,
Παπαναργύρου Μανώλης
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του εφετείου Θεσ/νίκης που παραβλέποντας όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν επιβληθεί στην εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» (7 μήνες φυλάκιση για σωρεία εργατικών παραβάσεων και μη καταβολή δεδουλευμένων, δίωξη από το ΙΚΑ για εισφοροδιαφυγή, δίωξη από την εισαγγελία για παράνομη απόλυση), επέβαλε στο Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης και σε 3 μελή του ΔΣ να καταβάλουν στον εργοδότη των φροντιστηρίων το ποσό των 12.000? ως αποζημίωση για την «ηθική βλάβη»!!! που του προκάλεσαν με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη απόλυση καθηγητή και του καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Η παραπάνω απόφαση δεν αφορά μόνο το Σ.Μ.Ε.Θ. και τα μέλη του, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των σωματείων της χώρας, διότι αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε!
Διαβάστε περισσότερα στο blog: http://yperaspisismeth.blogspot.gr/
Διοργάνωση: «Επιτροπή Υπεράσπισης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών (Σ.Μ.Ε.Θ.) και διωκόμενων αγωνιστών»

e-h είπε...




Statement of the Network of Intellectual, Artists and Social Movement, In Defense of Humanity for Peace in Colombia
http://cuba-networkdefenseofhumanity.blogspot.com/2016/09/statement-of-network-of-intellectual.html
All the men and women in Our America who have dedicated their lives and efforts to end the civil injustice, exploitation, violence and marginalization that generations after generations have had to endure from the rancid oligarchy that has managed to control the course of our history for their total benefit must now support with all their efforts the final solution of the conflict between successive Governments of Colombia and the guerrillas of the Revolutionary Armed Forces of Colombia - People's Army (FARC-EP) which has been one of the longest conflicts with the most serious consequences in our America.
Reed more
Send your endorsement to apoyolapazencolombia@gmail.com


Δήλωση του Δικτύου Διανοουμενων, καλλιτέχνες και Κοινωνικά Κινήματα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας και για την ειρήνη στην Κολομβία
http://cuba-networkdefenseofhumanity.blogspot.com/2016/09/statement-of-network-of-intellectual.html
Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες στην Αμερική μας που έχουν αφιερώσει τη ζωή και τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό της πολιτικής αδικίας, της εκμετάλλευσης, εναντια στη βία και την περιθωριοποίηση Αυτό που γενιές γενεών έπρεπε να υπομείνουν από την ολιγαρχία που έχει καταφέρει να ελέγξει την πορεία της ιστορίας μας συνολικα πρέπει τώρα να υποστηρίξουν τα οφέλη με όλες τις προσπάθειές τους στην τελική λύση της σύγκρουσης μεταξύ των διαδοχικών κυβερνήσεων της Κολομβίας με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) η οποία ειναι μία από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις με τις πιο σοβαρες συνέπειες στην Αμερική μας.
Διαβαστε περισσοτερα
Στειλτε την έγκριση σας στο apoyolapazencolombia@gmail.com


e-h είπε...



Zaytouna-Oliva departs for Gaza

Amal-Hope II to follow soon

For Immediate Release
September 27, 2016

Contacts people: Lucia Intruglio / Wendy Goldsmith
Phone: +39 368 746 8528 / +39 328 718 5648
Email: lucia.intruglio@gmail.com / wendy goldsmith
Messina, Italy: This morning at 9:50 am, women representing 13 countries spanning five continents began their journey on Zaytouna-Oliva to the shores of Gaza, which has been under blockade since 2007. On board are a Nobel Peace Laureate, three parliamentarians, a decorated US diplomat, journalists, an Olympic athlete, and a physician. A list of the women with their background can be found here.
When asked why they are going, the women gave a variety of responses. Mairead Maguire, Nobel Peace Laureate from Ireland, notes that “theysay that ‘silence is golden’, but regarding the plight of Palestinians in Gaza the silence of the world, especially concerning their little children, shows a lack of moral and ethical leadership from the international community. Why has it lasted so long?”
For two of the women, their countries’ own historical struggles for human rights played an important role in their decision to join the Women’s Boat to Gaza. Leigh-Ann Naidoo, an Olympic volleyball player from South Africa, feels that “South Africans understand the importance of international solidarity in fighting regimes that practice segregation.” Marama Davidson, a Maori Member of Parliament from New Zealand, carries with her a strong personal connection to Palestinian women in Gaza. “As an indigenous woman myself, I want to stand alongside the women of Gaza and to draw attention to the ongoing humanitarian crisis there.”
The Amal-Hope II has been making final preparations to sail and is scheduled to depart from Messina soon. Both boats are expected to arrive in Gaza in early October.
Yudit Ilany, an Israeli participant who has sailed with the Zaytouna-Oliva since Barcelona, said “The blockade of Gaza is a crime against humanity being committed in my name, and it is my duty to protest it in any way possible.”

e-h είπε...


Zaytouna-Oliva αναχωρεί για τη Γάζα

Amal-Ελπίδα ΙΙ ακολουθει σύντομα

Για άμεση απελευθέρωση
27η, Σεπτεμβρίου 2016

Επαφές άτομα: Λουκία Intruglio / Wendy Goldsmith
Τηλέφωνο: +39 368 746 8528 / +39 328 718 5648
Email: lucia.intruglio@gmail.com / Wendy Goldsmith
Messina, Ιταλία: Σήμερα το πρωί στις 9:50 το πρωί, οι γυναίκες που αντιπροσωπεύουν 13 χώρες που εκτείνονται σε πέντε ηπείρους ξεκίνησαν το ταξίδι τους με την Zaytouna-Oliva για τις ακτές της Γάζας, η οποία ειναι υπό αποκλεισμό από το 2007. Επί του σκάφους είναι μια με βραβείο Νόμπελ ειρήνης, τρεις βουλευτές , μια υπο τιμη Αμερικανα διπλωμάτης, δημοσιογράφοι, μια ολυμπιακη αθλητρια και μια γιατρός. Μια λίστα από τις γυναίκες με φόντο τους μπορεί να βρεθεί εδώ.
Όταν ρωτήθηκαν γιατί πρόκειται να πανε, οι γυναίκες έδωσαν μια ποικιλία απαντήσεων. Η Mairead Maguire, βραβείο Νόμπελ ειρήνης από την Ιρλανδία, σημειώνει ότι «λενε ότι « η σιωπή είναι χρυσός », αλλά για τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα τη σιωπή του κόσμου, ιδίως όσον αφορά τα μικρά παιδιά τους, δείχνει έλλειψη ηθικής και δεοντολογίας από την ηγεσία της Διεθνους κοινότητας. Γιατί το κράτησε τόσο καιρό; "
Για δύο από τις γυναίκες, τις δικές τους ιστορικους αγώνες των χωρών τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να συμμετάσχουν στο Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα. Η Leigh-Ann Naidoo, μια Ολυμπιακη παίκτη βόλεϊ από τη Νότια Αφρική, πιστεύει ότι «οι Νοτιοαφρικανοί κατανοουν τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης εναντια σε καθεστώτα και τις μάχες που δινονται εναντια στον διαχωρισμό." Η Marama Davidson, μια Μαορί μέλος του Κοινοβουλίου από τη Νέα Ζηλανδία, φέρνει μαζί της μια ισχυρή προσωπική σύνδεση με Παλαιστίνιες γυναίκες στη Γάζα. "Ως εγχώρια γυναίκα, θέλω να σταθεί στο πλευρό των γυναικών της Γάζας και να επιστήσω την προσοχή στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση εκεί."
Η Αμάλ-Ελπίδα ΙΙ έχει κάνει τις τελικές προετοιμασίες για να πλεύσει και έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τη Μεσίνα σύντομα. Και τα δύο σκάφη αναμένεται να φτάσουν στη Γάζα στις αρχές Οκτωβρίου.
Η Yudit Ilany, μια ισραηλινη συμμετέχων που έχει πλεύσει με την Zaytouna-Oliva από την Μπαρτσελόνα, είπε: "Ο αποκλεισμός της Γάζας είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομά μου, και είναι καθήκον μου να διαμαρτυρηθω με κάθε δυνατό τρόπο."