Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τεταρτη 26 Οκτωβριου 2016


Έδειραν ανάπηρο με αμαξίδιο στην Ινδια γιατί δεν στάθηκε όρθιος στον εθνικό ύμνο!
25/10/2016 15.00
Ένας ακτιβιστής που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι δέχθηκε επίθεση στην Ινδία επειδή δεν στάθηκε όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στον κινηματογράφο... Το θύμα, ο Σαλίλ Τσατουρβεντί, χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο από το 1984, και σε μια χώρα που τα δικαιώματα των ΑμεΑ δεν λαμβάνονται υπόψη, ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. «Δεν μπορείς καν να σηκωθείς για τον εθνικό ύμνο;» φώναξε ένας Ινδός στον κινηματογράφο και γρονθοκόπησε τον Τσατουρβεντί, πριν καταλάβει το λάθος του και… ζητήσει συγγνώμη. Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με κάποιους να κάνουν λόγο για άνοδο του εθνικισμού στη χώρα. Παρ' όλ' αυτά, ο Ινδός ακτιβιστής δεν χάνει το χαμόγελό του...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιθουανία: Το κεντρώο LGPU αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές
Τεταρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 01:00
Το κεντρώο κόμμα της Ένωσης Αγροτών και Πρασίνων (LGPU), το οποίο είχε μόλις μία έδρα στο απερχόμενο κοινοβούλιο της Λιθουανίας, έκανε την έκπληξη στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 23 Οκτωβρη, κερδίζοντας τόσο τους συντηρητικούς όσο και το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή. Το LGPU εκλέγει 56 βουλευτές (σε σύνολο 141) και θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο. Η συντηρητική Ένωση για την πατρίδα-Χριστιανοδημοκράτες καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 31 έδρες (από 33 που ειχε) στο κοινοβούλιο ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του Πρωθυπουργού Αλγκίρντας Μπουτκεβίτσιους έρχονται τρίτοι, με 17 βουλευτές (από 38), όπως ανακοινωθηκε μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων. Το Εργατικο Κομμα που ειχε κυβερνητικη συμμαχια με τους Σοσιαλδημοκρατες παιρνει 2 εδρες από 29 που ειχε, ενώ το τριτο κομμα του πρωην κυβερνητικου συνασπισμου Νομος και Ταξη παιρνει 8 εδρες από 12 που ειχε. Το Φιλελευθερο Κινημα παιρνει 14 εδρες (από 10), το κομμα των Πολωνων Λιθουανιας διατηρει τις 8 εδρες του, 3 εδρες παιρνουν 3 μικρα κομματα, και εκλεγονται 4 ανεξαρτητοι βουλευτες στη βουλη των 141 εδρων. Η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Λιθουανία ολοκληρώθηκε. O πρωτος γυρος των εκλογων εγινε στις 9 Οκτωβριου του 2016.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ρωσικο αεροπλανοφορο «Κουσνετσοφ» στη Μεσογειο. Αλλαγη ισορροπιας στη γειτονια μας. Μια πραγματικη αρμαδα, το ρωσικο αεροπλανοφορο «Ναυαρχος Κουσνετσοφ» μαζι με επτα συνοδευτικα σκαφη επιφανειας, μπηκε στην Ανατολικη Μεσογειο με κατευθυνση τη ρωσικη βαση στη Ταρτους της Συριας προβληματιζοντας τους Δυτικους Αποικιοκρατες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνοδος υπουργων αμυνας του ΝΑΤΟ. Δρομολογει επικινδυνες αποφασεις για Αιγαιο, Μεσογειο, Μαυρη Θαλασσα και Ανατολικη Ευρωπη. Ενισχυση των ΝΑΤΟικων δυναμεων στα ανατολικα, στις χωρες που συνορευουν με τη Ρωσια, ¨ταχεια κινηση τους» στην Ευρωπη, και επεκταση των επιχειρησεων σε Συρια και Ιρακ περιλαμβανονται στην αντζεντα της Συνοδου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΑΚΟΤΑ.-- Ιθαγένικοι πληθυσμοί των ΗΠΑ και άλλοι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στη δημιουργία του αγωγού πετρελαίου που διασχίζει τη γη τους στη βόρεια και νότια Ντακότα, την Αϊόβα και το Ιλινόις προχώρησαν χτες σε νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ Αναδιατάξεις στο αστικό σύστημα συμφωνα με τις δημοσκοπησεις
PEΪKIΑBIK.-- Βουλευτικές εκλογές γίνονται το ερχόμενο Σάββατο στην Ισλανδία των 333.000 κατοίκων (με δικαίωμα ψήφου κάπου 230.000) μετά την παραίτηση την περασμένη άνοιξη του πρωθυπουργού και ηγέτη του κεντρωο «Προοδευτικού Κόμματος» Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, έπειτα από τις αποκαλύψεις στα λεγόμενα «Εγγραφα του Παναμά» σε σχέση με την υπεράκτια εταιρεία «Wintris», που είχε ιδρύσει η σύζυγός του στις Παρθένες Νήσους, κρύβοντας εκατομμύρια ευρώ από αγορές ομολόγων σε ισλανδικές τράπεζες, τα οποία «αξιοποίησε» και μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2009 στην Ισλανδία, και ενώ εμφανιζόταν ως κύριος πολέμιος της διαφθοράς.
Μέσα από αυτήν την απαξίωση των αστικών κομμάτων (φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά) έχει αναδειχτεί πρώτο δημοσκοπικά (22,6%) το λεγόμενο κόμμα των «Πειρατών», που μεταξύ άλλων προβάλλει ως κεντρικά ζητήματα την ελεύθερη διακίνηση ψηφιακών προϊόντων, τη μετατροπή της Ισλανδίας από χώρας της αλιείας και του τουρισμού σε «φηφιακό παράδεισο» όπως και η ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ, που χρόνια τώρα επιδιώκει ένα τμήμα της αστικής τάξης. Συμφωνα με τις δημοσκοπησεις το δεξιο Κόμμα Ανεξαρτησίας έχει 21,1%, το Αριστερό - Πράσινο Κίνημα 18,6%, το Προοδευτικό Κόμμα 9,1%, το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα 8,8%, και ακολουθούν άλλα μικρότερα κόμματα. Στις εκλογες του 2013 το δεξιο Κομμα Ανεξαρτησιας πηρε 26,7% το κεντρωο Προοδευτικο κομμα 24,4% η Σοσιαλδημοκρατικη Συμμαχια 12,8% το Αριστερο Πρασινο Κινημα 10,8% το νεοφιλελε Φωτεινο Μελλον 8,2% και το Πειρατικο Κομμα 5,1%
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα στη σοσιαλιστική Βενεζουέλα...
μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις διαδηλωσεις του λαού της Βενεζουέλα εναντίον των αμερικανοκίνητων πρακτόρων.
Εναντια στις "διαδηλωσεις" της αμερικανοπληρωμενης ακροδεξιας αντιπολιτευσης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορούσαμε, τότε, να διανοηθούμε ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα χειρότερη έκφραση μοχθηρίας και αυθάδειας πωρωμένου εκτελεστού του 4ου Ράιχ, από αυτό του Σαμαρά και μάλιστα από ένα πρωθυπουργό και ένα κόμμα που σφετεριζόταν και εμπορευόταν την Αριστερά…
Ο Τσίπρας και η «κεντροαριστερή» αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν ακόμα και αυτό που θεωρούσαμε «ταβάνι»: Το Σαμαρά… Η Ιστορία έδειξε και το λάθος των δικών μας εκτιμήσεων, αλλά κυρίως επαναβεβαίωσε ένα αξίωμά της: Ότι κόμματα και αρχηγοί που σφετερίζονται και εμπορεύονται την Αριστερά, υπηρετώντας δουλικά τον ιμπεριαλισμό, ξεπερνούν τη μοχθηρία και την αλαζονεία όλων των άλλων υπηρετών του συστήματος…
Συνεπώς ο Τσίπρας δεν εχει καμια σχεση με τον Αντρεα Παπανδρεου. Γιατι αυτος ζωντας σε άλλες εποχες ειχε τη δυνατοτητα να παρεχει καποια κοινωνικα επιδοματα και παροχες και αυξησεις. Ο Τζιφρας το μονο που μπορει να κανει είναι να βαραει προσοχη σε ότι του προσταζουν οι ξενοι τοκογλυφοι που απεργαζονται την καταστροφη της Ελλαδας και τη φυσικη εξαλειψη του Ελληνικου Λαου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάθανε ότι γαμιόμαστε... πλάκωσαν κι οι Κούρδοι... Βουλευτής Κούρδων ζητά 16 ελληνικά νησιά: Από τη Γαύδο και τις Οινούσσες ως το Κουφονήσι...
Οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και οι αμφισβητήσεις ελληνικών νησιών δεν είναι «προνόμιο» μόνο των εθνικιστών και των ακραίων κεμαλιστών της γείτονος, όπως φαίνεται.
Ο Ζιγιά Πιρ είναι Τούρκος και όχι Κούρδος. Ωστόσο είναι βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ενώ είναι και ανιψιός συνιδρυτή (με τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν) του PKK. Σε πρόσφατες αναρτήσεις του στο Twitter ο Πιρ βγήκε από τα... δεξιά στον Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο και κατηγόρησε ότι έχει «παραχωρήσει» στην Ελλάδα νησιά που ανήκουν σην Τουρκία. Οπως σημειώνει το «Εθνος», με ένα μπαράζ από 13 αναρτήσεις στο Twitter, ο βουλευτής του HDP υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα. Κατονόμασε μάλιστα ως «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» νησιά όπως είναι η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι (Bulamac), οι Οινούσσες (Koyun), το Αγαθονήσι (Esek), η Θύμαινα (Hursit) κ.ά.
Την ίδια περίοδο και ο ηγέτης της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, κάλεσε τον Ερντογάν «να κοιτάξει τα 16 νησιά που επί των ημερών του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε η ελληνική σημαία». Ενώ ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανοίξει θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης κατηγορώντας τους Ατατούρκ και Ινονού ως «εθνικούς μειοδότες» που παραχώρησαν τουρκικά εδάφη.
Ο Ζιγιά Πιρ, είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός δηλαδή από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 πίσω από τα σίδερα φυλακής στο Ντιγιάρμπακιρ, έπειτα από απεργία πείνας. Τούρκος ο ίδιος και όχι Κούρδος, ο Ζιγιά Πιρ έχει ζήσει αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και λιγότερο στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Τουρκία για να πάρει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου του 2015, ως υποψήφιος βουλευτής στις τάξεις του HDP, με τη φιλοκουρδική παράταξη να επιτυγχάνει μάλιστα τότε μια ιστορική νίκη ξεπερνώντας το φράγμα του 10% και μπαίνοντας για πρώτη φορά ως ενιαίο κόμμα στο κοινοβούλιο.