Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πεμπτη 27 Οκτωβριου 2016


To telesurtv δημοσιεύει νέες εξελίξεις σχετικά με την εν εξελίξει ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη για την άρση του εμπάργκου στην Κούβα. Για πρώτη φορά στην Ιστορία οι ΗΠΑ και το Ισραήλ απουσιάζουν απο την ψηφοφορία. Πέρσι από τις 193 χώρες οι 191 ψήφισαν υπέρ της άρσης εκτός από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Φέτος για πρώτη φορά οι δυο αυτές χώρες απουσιάζουν από την ψηφοφορία, που σημαίνει ότι πιθανόν ν'αποφασιστεί άρση του αποκλεισμού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι έτσι θυμήθηκαν κι οι συριζαίοι πως το ΣτΕ που κατηργησε το νομο Παππα που καθοριζε μονο 4 αδειες στα τηλεοπτικα καναλια, δεν έβγαλε αντισυνταγματικά τα μνημόνια. Εννοούν κι αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μαζί με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι;
------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμείς θα είμαστε στους δρόμους! Όπως και το 1973, όπως επί δεκαετίες τώρα που επιμένουμε να φωνάζουμε "έξω οι ΗΠΑ!", "έξω το ΝΑΤΟ!". Αυτοί θα κατεβάσουν τις συμμορίες των ένστολων χρυσαυγιτών τα εγκληματικά ΜΑΤ, για να τιμήσουν τον υψηλό επισκέπτη τους. Εμείς θα έχουμε τη σκέψη μας στους νεκρούς μας από τις αμερικάνικες ναπάλμ στον Γράμμο, στις εκτελέσεις Μπελογιάννη, Πλουμπίδη και τόσων άλλων, στην εφτάχρονη δικτατορία, στον Αττίλα στην Κύπρο. Στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Αυτοί θα γλείφουν τις σόλες του Ομπάμα για μερικά δολάρια. Έκαστος εφ' ω ετάχθη...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαύρο στην ΕΡΤ Όπεν, λογοκρισία από την "Εφημερίδα των Συντακτών". Όσο απομακρύνεται ένας κόσμος από την Αριστερά τόσο γοητεύεται από τις συνήθεις μεθόδους άσκησης της εξουσίας. Ως κεντροαριστεροί μας αφήνουν αδιάφορους. Ως εξουσιαστές είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"...Βαφτίζοντας κομμουνιστή το δεξιό Τσίπρα, και εκμεταλλευόμενοι την καθημερινά ογκούμενη οργή της κοινωνίας εναντίον του, προσπαθούν να προσεταιριστούν μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στον ... αντικομμουνισμό ! Για να μπορέσουν ανενόχλητοι και με την ανοχή της κοινωνίας να στήσουν το κυνήγι των ... μαγισσών ! Η ιστορία έχει δείξει ότι πριν από τη γενική επίθεση του φασισμού εναντίον της κοινωνίας, προηγείται η όξυνση του αντικομμουνισμού ! Και στο βρόμικο αυτό "παιγνίδι" ο Άδωνις είναι ο απλός λαγός ! Για να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας...."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειρηνοδικείο Αθηνών Tεταρτη 16.00 πριν μιση ωρα:
Eίναι η ώρα που φεύγουν οι συμβολαιογράφοι μετά από μεγάλη ένταση και κατακραυγή απο τον κόσμο. Και αυτή τη Τετάρτη και όσες χρειαστεί, ενάντια σε πλειστηριασμούς, κοράκια, κυβέρνηση, μνημόνια, ΕΕ-ΔΝΤ. Μόνο ο λαός έχει το λόγο για την τύχη του, και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι προτεραιότητά του.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ
#ΠλειστηριασμοίSTOP
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ολόκληρος ο κόσμος ψήφισε κατά του αποκλεισμού της Κούβας, οι ΗΠΑ απείχαν
Aβάνα, Κούβα – Ο κόσμος σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, απέρριψε για 25η φορά τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό (εμπάργκο) της Κούβας από τις ΗΠΑ, ενώ για πρώτη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείχε από την ψηφοφορία. Με την θετική ψήφο 191 χωρών εγκρίθηκε το ψήφισμα με τίτλο “Ανάγκη να μπει τέλος στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά της Κούβας”.
Μαζί με τις ΗΠΑ απείχε και το Ισραήλ από την ψηφοφορία, ως απόδειξη της γενικευμένης και μόνιμης απόρριψης του εγκληματικού αυτού μέτρου. Η ψηφοφορία έλαβε χώρα λίγο μετά από την παρουσίαση του ψηφίσματος στην 71η Τακτική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, από τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, σύνοδο κατά την οποία πολλές χώρες εξέφρασαν την ανάγκη να μπει τέλος στον οικονομικό αποκλεισμό. Η βορειοαμερικάνικη ψήφος συνάδει με την τρέχουσα διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Αβάνας – Ουάσινγκτον που ξεκίνησε στις 17 Δεκέμβρη 2014. Η στάση αυτή της κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα σε σχέση με τον αποκλεισμό κατά της Κούβας έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την Προεδρική ντιρεκτίβα για την πολιτική απέναντι στην Κούβα, ένα έγγραφο που περιέχει μεν κάποια θετικά στοιχεία αλλά το περιεχόμενό του είναι ουσιαστικά άνευ ουσίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έως και δύο χρόνια αναμονή για χειρουργείο στα νοσοκομεία
27/10/2016 7.00
Από τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση μέχρι και τα δύο χρόνια φτάνει η αναμονή σε δημόσια νοσοκομεία για τη διενέργεια προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε βασικά υλικά και εξοπλισμό. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) για κλειστές χειρουργικές αίθουσες, ακόμη και σε μεγάλα ιδρύματα της Αθήνας, είναι αποκαλυπτικά. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, πολλά νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό κάτω των ορίων ασφαλείας, ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή για επεμβάσεις ρουτίνας εμφανίζουν επιπλοκές και αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, χειρουργεία αναβάλλονται είτε επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά την επέμβαση είτε εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγου και των χαλασμένων διαγνωστικών μηχανημάτων.
Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο 'Θριάσιο από τα δώδεκα χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν μόνο τα πέντε και ένα κατά περίπτωση, στο 'Αττικόν επτά παραμένουν κλειστά, στο 'Έλενα λειτουργούν μόλις δύο από τα τέσσερα χειρουργικά τραπέζια με αποτέλεσμα να διενεργούνται κατά μέσο όρο εξήντα χειρουργεία το μήνα όταν τα περιστατικά είναι τριπλάσια σε αριθμό, στο 'Σισμανόγλειο από τις δέκα χειρουργικές αίθουσες οι τέσσερις είναι κλειστές, ενώ ακόμη και στο καινούργιο νοσοκομείο της Σαντορίνης το χειρουργείο λειτουργεί μόνο για μικροεπεμβάσεις με συνέπεια τα περιστατικά αεροδιακομίζονται σε νοσοκομεία της Κρήτης και της Αθήνας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σοβαρές γυναικολογικές επεμβάσεις έχουν λίστα αναμονής 16 μήνες στο 'Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και 24 μήνες στο 'Παπαγεωργίου. Και ο μακρύς κατάλογος των ελλείψεων συνεχίζεται και για άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας. Συνολικά στο ΕΣΥ υπολογίζεται πως υπάρχουν 25 χιλ. κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 6 χιλ. οργανικές θέσεις γιατρών. Παρά το γεγονός πως ο αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει εξαγγείλει την πρόσληψη δύο χιλιάδων γιατρών κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2017 και έως το 2019, η πλειονότητα αφορά στην τοποθέτηση νοσηλευτών και προσωπικού τεχνικής υποστήριξης με κοινωφελή εργασία και συμβάσεις ενός χρόνου. Από την άλλη, φέτος η κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2015, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα των ελλείψεων και μπλοκάρει τη συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει σκαρφαλώσει στα 1,2 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, η λίστα χειρουργείου- ανάλογα με την κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενούς και το επείγον της επέμβασης- που έχει εξαγγείλει ο Π. Πολάκης δεν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν το τέλος του έτους. Και κατά τη διάρκεια της δημόσια διαβούλευσης, υπό την οποία τέθηκε η εν λόγω υπουργική απόφαση, τα παραπάνω ζητήματα υποστελέχωσης των χειρουργικών αιθουσών και ελλείψεων υλικών τέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ πολλές ήταν οι μαρτυρίες για 'φακελάκι rdquo; προκειμένου να επισπευστεί κάποια επέμβαση. Η λίστα έχει στόχο να μειώσει το χρόνο αναμονής από τις 1-2 εβδομάδες για περιστατικά που έχουν γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα, έως τους έξι μήνες για περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη. Αμφίβολο όμως είναι αν θα καταφέρει να περιορίσει και τη γραφειοκρατία στην κατάρτιση της σειράς προτεραιότητας για τα 456 χιλ. χειρουργεία που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα δεν έρχεται στην Αθήνα για να μεσολαβήσει για το χρέος, θα ζητήσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων
27/10/2016 13.30
Ο Ομπάμα δεν θα μεσολαβήσει για ένα νέο οικονομικό διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ και ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε 'ιστορική' την επέισκεψη του Αμερικανού Προέδρου και ανέφερε ότι: 'Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος'. 'Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σ' αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει. Επίσης, θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος' είπε.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, αλλά και τη σημαντική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, που ενδιαφέρονται αρκετά ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει μία ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. 'Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και τουρισμό και να απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη των βαθιών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχει, επίσης, μια σημαντική οικονομική σχέση. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά, καθώς πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος' κατέληξε ο κ. Έρνεστ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΣτΕ εκρινε αντισυνταγματικο το χουντικο νομο του ΣΥΡΙΖΑ για τα τηλεοπτικα καναλια. Ακυρη και η ξεφτιλισμενη διαδικασια του πλειστιριασμου που δοθηκαν οι 4 αδειες. Εαν ηθελε η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βαλει ταξη και οχι να ελενξει τα καναλια, θα επρεπε να εβαζε μια τιμη (π.χ. 40 εκατ η καθε αδεια), και οσοι εχουν τα λεφτα να αποκτησουν συχνοτητα!
Σήμερα οι άνθρωποι που δουλευουν στην τηλεόραση, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί παραγωγοί, διοικητικό προσωπικό πήρανε μία μεγάλη ανάσα. Το φάντασμα της ανεργίας που τρέχει πίσω από όλους τους Έλληνες, σταμάτησε να τους κυνηγάει. Βεβαίως την μεγάλη χαρά την παίρνουν οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κέρδισαν τη μάχη με την κυβέρνηση και ισχυροποίησαν την τηλεδημοκρατία. Δίκιο έχει αυτός που εμφανίζεται και μιλάει στο δελτίο, άδικο αυτός που δεν ακούμε την γνώμη του. Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο. Η χαρά των εργαζόμενων όμως, που ήταν όμηροι μίας κατάστασης για την οποία δεν έφταιξαν, χαροποιεί όλους. Όπως χαρήκαμε για την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τον Κυριάκο εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως χαρήκαμε για 12.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου για τους οποίους βρέθηκε λύση, έτσι θα χαρούμε και με τους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν έχασαν τις δουλειές τους!.
Το ΣτΕ όμως, δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά, επιβάλλοντας με αυτές του τις αποφάσεις συνθήκες κατοχής στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η υποτέλεια, η υποτακτικότητα, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίαςς και της ανεξαρτησίας της χώρας να κρίνεται συνταγματική για τον μέσο νου. Για τον κάθε νου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια
27/10/2016 10.30
«Για τους Ελληνες δεν κάνετε προγράμματα, μόνον με τους μετανάστες ασχολείστε». Αυτό είναι ένα από τα «ηπιότερα» εχθρικά σχόλια που αναρτούν χρήστες του Facebook κάτω από την ανακοίνωση του προγράμματος Home for Hope (φιλοξενία προσφύγων σε οικογένειες), που υλοποιεί το Solidarity Now σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία, με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Oι διαμαρτυριες όσων αντιτίθενται σε παρόμοια προγράμματα, πηγαίνει ακόμη παραπέρα: γνωστές ιστοσελίδες ισχυρίζονται ότι οι πλειστηριασμοί γίνονται για να δοθούν τα σπίτια σε πρόσφυγες, ενώ ορισμένοι δημοσιοποιούν τις διευθύνσεις των οικογενειών που φιλοξενούν πρόσφυγες, αποκαλώντας τα σπίτια τους «γιάφκες». Οι διαμαρτυριες δεν λείπουν και στη συμπρωτεύουσα. Φυλλάδιο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμαριά, όπου ο δήμος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα φιλοξενίας React, ενημερώνει τους δημότες ότι «η πολυκατοικία στην οδό... θα δοθεί σε ομάδες μουσουλμάνων προσφύγων Αφγανών, Σύρων και Πακιστανών, αν ενδιαφέρεστε καλέστε τον δήμο». Σύμφωνα με πληροφορίες, με παρόμοιες κινήσεις διαμαρτυρίας ακυρώθηκαν πολλές συμφωνίες για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη.
«Πολλοί στη γειτονιά μάς κοιτάζουν περίεργα», αναφέρει οικογένεια στα νότια προάστια που φιλοξενεί Σύρους. «Βλέποντας τις υπόλοιπες μητέρες στην παιδική χαρά να μαζεύουν τα παιδιά τους και να φεύγουν στη θέα της οικογένειας των Σύρων, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα», διηγείται ο οικοδεσπότης. «Τα παράπονα γίνονται συνήθως με αφορμή τα παιδιά και τη φασαρία που ενδεχομένως κάνουν», σημειώνει η κ. Δήμητρα Χαμηλού από το Solidarity Now. «Κυρίως αφορούν πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας και γίνονται ενάντια σε πολυμελείς οικογένειες με νεογέννητα», περιγράφει. «Εχει τύχει να αντιμετωπίσουμε γείτονα που καθημερινά έστελνε την αστυνομία στο σπίτι, με συνέπεια η οικογένεια, από φόβο, να μη βγαίνει ποτέ από το διαμέρισμα». Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και έως τώρα έχουν φιλοξενήσει 542 ανθρώπους. Η καμπάνια, όμως, άρχισε να «τρέχει» από αρχές Οκτωβρίου, όταν ήδη πρόσφυγες άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Ωστόσο, η ίδια εκτιμά ότι υπαρχει και η θετική ανταπόκριση. «Eχουμε και γείτονες που κουβαλούν καθημερινά ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα».
Προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε την έναρξη παρόμοιου προγράμματος φιλοξενίας και η ΜΚΟ Praksis. «Είμαστε στη διερευνητική περίοδο, εξετάζουμε τις αιτήσεις ενδιαφερομένων», λέει η υπεύθυνη Δανάη Βαλλιανάτου. «Προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τη σχέση της κάθε οικογένειας με τη γειτονιά, αλλά και την προϊστορία κάθε γειτονιάς με το προσφυγικό», προσθέτει, «άλλες γειτονιές έχουν ήδη εξοικειωθεί με τους ξένους».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Επικινδυνες αποφασεις στρατιωτικης εντασης
Καταλήχθηκε η σύνθεση των 4 πολυεθνικών ταγμάτων που θα αναπτύξει η λυκοσυμμαχία στα σύνορα με τη Ρωσία! Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμέτοχος στη στήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών
Οξυνση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σε όλα τα μέτωπα από τη Συρία μέχρι τη Βαλτική δείχνουν οι αποφάσεις της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζουν χτες και σήμερα στις Βρυξέλλες. Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Ρουμανία, καθώς και ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα. Την ίδια στιγμή, αντιθέσεις εκδηλώνονται και στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, με αιχμή τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Στήριξη στα ΝΑΤΟικά σχέδια έχει ήδη δώσει, με προηγούμενες αποφάσεις της, η ελληνική κυβέρνηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχει κάτι που λέγεται ΙΣΙΣ, είναι απλά ένας μισθοφόρος...
Το ISIS είναι ένα τερας δημιουργημενο από τη Δυση. Απο τις ΗΠΑ τη Βρετανια και τη Γαλλια. Τζον Πιλτζερ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
..και μην βρεθεί αύριο κάποιος "δημοσιογράφος" που δεν είναι στο payroll της πρεσβείας των σιωνιστών και μας πει πως ο "πρώτος έλληνας αξιωματικός που έπεσε το '40, ήταν ο Μαρδοχαίος Φριζής"...
- Aντισυνταγματάρχης Χαράλαμπος Κεφαλόπουλος... ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε ηρωικά το ΄40
Η πολιτεία έχει χρέος να απολογηθεί για την ιστορική διαστρέβλωση που διαπράττει η ίδια με τους εκπροσώπους της, είτε από ηλιθιότητα, είτε επειδή τη χώρα κυβερνάει το σιωνιστικό λόμπυ! Από το Δημοτικό Σχολείο, αλλά και σε κάθε επίσημη επέτειο ή ιστορική αναγωγή, μας διαπαιδαγωγούν (πλύση εγκεφάλου) και μας καρφώνουν στο μυαλό ότι... “ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε ηρωικά στη Μάχη της Πίνδου ήταν ο εβραϊκού θρησκεύματος Συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής”. Πως και γιατί μας ενδιαφέρει το «θρήσκευμα» του υποτιθέμενου πρώτου έλληνα αξιωματικού που έπεσε ηρωικά;… Τυχαία μας πιπιλίζουν το μυαλό με τα περί εβραϊκού θρησκεύματος ή έγινε μια πλύση εγκεφάλου που σχετίζεται με τον σιωνισμό-ναζισμό; Μήπως επιδιώκεται μέσω ενός θρησκεύματος η αθώωση των εγκλημάτων που διαπράττονται και τώρα, το ξέπλυμα του σιωνισμού και του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος που δολοφονεί καθημερινά στην κατεχόμενη Παλαιστίνη; Και το βασικότερο, γιατί ψευδώς η ελληνική Πολιτεία διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Διέφυγε" στις δημοσιογραφικές πόρνες η δολοφονία 6 παιδιών στο Χαλέπι,... δεν περιλαμβανόταν στα δελτία που αναμεταδίδουν της Cia & Μοσάντ
..όπως τους διέφυγε η δολοφονία 22 μαθητών και 6 δασκάλων: 22 μαθητές, 6 καθηγητές που σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Συρία είναι επαρχία idlib Τώρα 6 παιδάκια νεκρά από ρίψη ρουκετών στο Σχολείο στην al-Hamadaniyeh, στα περίχωρα του Χαλεπίου. Οι φονιάδες έχουν "συμπάθεια" στους βομβαρδισμούς σχολείων... Καμία ανακωχή, χωρίς έλεος με τους εγκληματίες!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΣτΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή όταν η δουλειά είναι ντροπή
Η υποκρισία της πάλαι ποτέ συριζικης αριστεράς χτύπησε κόκκινο. Εκείνο το κόκκινο που δεν κοκκινίζει τον υποκριτή γιατί αυτός κάνει τη δουλειά του και ως γνωστόν ποτέ η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Γεροβασίλη, ως ματαιωμένη ερυθροσταυρίτισσα, μας εξήγησε ότι... η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την ευγενή πρόθεση της κυβέρνησης να διαμοιράσει το τίμημα των αδειών στα πάσχοντα από ασιτία παιδάκια και στα πάσχοντα από έλλειψη νοσηλευτών νοσοκομεία. Δεν παρέλειψε δε να προσθέσει ότι το ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά είναι το ίδιο που νομιμοποίησε τα μνημόνια. Εκείνο που, εκ παραδρομής φυσικά, της διέφυγε είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο νομιμοποίησε τα μνημόνια της εξαέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τα εφαρμόζει με τρόπο που έχει προκαλέσει τον εγκωμιασμό της διεθνούς των καπιταλιστών και συνεταίρων της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
22 μαθητές, 6 καθηγητές που σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Συρία είναι επαρχία idlib
Ένας Συρίας άνθρωπος ελέγχει τη ζημιά σε ένα σχολείο, αφού χτυπήθηκε σε μια υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή στο χωριό Hass, στο νότιο τμήμα της από τρομοκρατες στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στις 26 Οκτωβρίου, 2016
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορείς να δίνεις μάχη για 250 εκ. ευρώ ενάντια στο ΣτΕ και να αφαιρείς δισ. ευρώ υποκλινόμενος στην τρόικα...
Λάθος πεδίο διαλέγει ο Τζιφρας και οι αληταραδες του ΣΥΡΙΖΑ για να συσπειρώσει κόσμο. Δεν μπορείς να δίνεις μάχη για 250 εκ. ευρώ ενάντια στο ΣτΕ και να αφαιρείς δισ. ευρώ υποκλινόμενος στην τρόικα. Δεν πείθεις όταν χτυπάς τη διαπλοκή με Μαρινάκη και Σαββίδη. Ή είσαι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ με όλους ή γίνεσαι περίγελος
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν που βρίσκεται σήμερα ο τζιχαντιστής "Έλληνας πολίτης"... ο έλληνας πολίτης Ισμαήλ Αλ Χαλάμπι... αυτοί που υποτίθεται προστατεύουν τη χώρα;
Αποκαλύπτουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που έδρασαν στην Ελλάδα, για λογαριασμό Μυστικών Υπηρεσιών! Οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν, γνώριζαν ή συγκαλυπτούν;
Στην Ελλάδα ή ανταμοίφθηκε με επιδοματάκι "πρόσφυγα" (δηλαδή αποκρύπτωντας ότι είναι "έλληνας" με διαβατήριο Ευρωπαίου πολίτη) σε χώρα της βόρειας... βόρειας Ευρώπης;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Νέα καταδίκη των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της Κούβας
Για πρώτη φορά ΗΠΑ και Ισραήλ δεν καταψήφισαν
Για άλλη μια φορά, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕψήφισε υπέρ της άρσης του χρηματοπιστωτικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ που ισχύει από το 1962 και παρά κάποια μέτρα χαλάρωσης εξακολουθεί να είναι σε πλήρη ισχύ. Συνολικά 191 χώρεςαπό τις συνολικά 193 στήριξαν το ψήφισμα, που καταθέτει εδώ και 25 χρόνια η Κούβα (μόνο ΗΠΑ και Ισραήλ επέλεξαν να απέχουν αντί να καταψήφισαν, όπως έκαναν πρωτύτερα).
Σύμφωνα με την έκθεση της κουβανικής κυβέρνησης, η συνολική ζημιά από τον 54χρονο αποκλεισμό που ξεκίνησε μετά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, το 1959, επί κυβέρνησης Κένεντι, ξεπερνάει τα 2 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα πλέγμα νόμων όπως οι «Χελμς - Μπάρτον» και «Τοριτσέλι» (από τα ονόματα των γερουσιαστών που τους πρότειναν), που επιβάλλουν κυρώσεις όχι μόνο στην Κούβα αλλά και σε χώρες που συναλλάσσονται με αυτήν.
Η κυβέρνηση Ομπάμα ενδυνάμωσε αυτήν την επιθετική πολιτική του αποκλεισμού και, παρά τα βήματα προσέγγισης που γίνονται από το Δεκέμβρη του 2014, είναι σε πλήρη ισχύ. Φυσικά, πρόκειται για άλλη τακτική του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να ανατρέψει τις κατακτήσεων που έφερε ο σοσιαλισμός στο λαό της Κούβας, και αυτό όπως κατήγγειλε και ο ΥΠΕΞ της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες, διακηρύσσεται και σε πρόσφατη οδηγία στις 14 Οκτώβρη για να καταλήξει ότι η Κούβα δεν πρόκειται «να διαπραγματευτεί τις αξίες της, την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητά της», επανέλαβε το αίτημα να της επιστραφεί το Γκουαντάναμο και κατέληξε ότι «δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στον καπιταλισμό, ο λαός έχει επιλέξει τη σοσιαλιστική κοινωνία, που θέλει να κάνει πιο βιώσιμη και σταθερή».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Αιγύπτιος στρατιώτης σκότωσε το απόγευμα της Τρίτης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, 15χρονο Ισραηλινό κοντά στο όρος Χαρίφ στο νότιο Ισραήλ, ενώ το θύμα δούλευε σε συνοριακό φράκτη στην ισραηλινο-αιγυπτιακή μεθόριο. Παράλληλα, χτες, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στα σύνορα με το Λίβανο από πυρά περιπόλου του λιβανέζικου στρατού, τα οποία απαντήθηκαν και από την ισραηλινή πλευρά.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν τελειοποίησε το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος «καμικάζι», «Saegheh» («Αστραπή»), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χερσαίες και θαλάσσιες αποστολές παρακολούθησης και επίθεσης, μετέδωσε χτες το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, που πρόσκειται στους «Φρουρούς της Επανάστασης», την επίλεκτη στρατιωτική δύναμη του Ιράν.
ΜΠΑΝΖΟΥΛ.-- Μετά το Μπουρούντι και τη Ν. Αφρική, χτες και η κυβέρνηση της δυτικοαφρικανικής Γκάμπια αποφάσισε ότι θα αποσυρθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κατηγορώντας το πως έχει εξελιχθεί σε εργαλείο «δίωξης κυρίως Αφρικανών».
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Νικολάι Πατρουσέφ, γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κρεμλίνο, εξέφρασε χτες κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι τη βούληση της Μόσχας για ακόμη πιο στενές διμερείς σχέσεις με τη Σερβία. Κάλεσε, μάλιστα, τη σερβική κυβέρνηση να υπογράψει μέσα στο 2017 ένα διμερές μνημόνιο κατανόησης για τον τομέα της ασφάλειας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Τραμπ: «Το μείζον η ήττα του Ισλαμικού Κράτους... όχι ο Ασαντ»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Θα καταλήξετε στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε το σχέδιο της Κλίντον», λόγω πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία εκτίμησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ,σημειώνοντας για πολλοστή φορά τη διαφορά πολιτικών θέσεων με την αντίπαλό του ιδιαίτερα στο θέμα του πολέμου στη Συρία. Σημείωσε έτσι πως το μείζον στον πόλεμο στη Συρία είναι η ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και όχι να πεισθεί να εγκαταλείψει ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ την εξουσία.Θύμισε έτσι τη θέση της Κλίντον για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων και «ασφαλείς ζώνες» στο έδαφος της Βόρειας Συρίας, υπογραμμίζοντας, ότι «δεν πολεμάς τη Συρία πια, αλλά τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν». Τόνισε, μάλιστα, πως η Ρωσία δεν είναι απλώς πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα «όπου τα πυρηνικά δουλεύουν»...
Διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χ. Κλίντον, να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν,μετά τη δαιμονοποίησή του από εκείνην. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Φιλιππίνων και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους πως δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του όσο πρέπει, τονίζοντας πως «αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές από τη Χίλαρι Κλίντον».
Αυτά, ενώ λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Τζ. Ου. Μπους) Κόλιν Πάουελ ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 8ης Νοέμβρη θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον αντί τον Ντ. Τραμπ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ
Στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ χτες συνελήφθησαν δύο δήμαρχοι (εκλεγμένοι με τη στήριξη του HDP) με την κατηγορία ότι επιδόθηκαν σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες», ότι συνέβαλαν στην «υποκίνηση βίας», αλλά και ότι υποστήριξαν τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη «αυτονομία». Οι συλλήψεις στάθηκαν αφορμή για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή που αντιμετώπισαν τις δυνάμεις καταστολής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεδομένος ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της συμφωνίας ΕΕ - Καναδά
Ανακοίνωση για τη CΕΤΑ και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
«Η "εμπλοκή" στην υπογραφή της "Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (CΕΤΑ)" της ΕΕ με τον Καναδά, που είχε προγραμματιστεί για τις 27/10/2016, υπηρξε, λόγω των αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ.
Η CETA είναι κάτι παραπάνω από μια απλή εμπορική συμφωνία καθορισμού προδιαγραφών προϊόντων και υπηρεσιών. Αποτελεί ισχυρό μέσο άρσης κάθε εμποδίου για τη διείσδυση και δράση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στις καπιταλιστικές αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Συνιστά τεκμήριο της επιθετικότητας του κεφαλαίου και της βαρβαρότητας του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Συνιστά εργαλείο για μειώσεις μισθών και χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, εκτίναξη της ανεργίας. Οδυνηρά θα είναι τα αποτελέσματά της και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τη φτωχομεσαία αγροτιά. Παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους κοινωνικές υπηρεσίες που καλύπτονται από το κράτος, δίνοντάς τους μέχρι και ιδιωτικά "δικαστήρια" για να επιβάλουν ανεμπόδιστα την εμπορευματοποίησή τους, στο όνομα της "προστασίας των επενδυτών". Η CETA ανοίγει ταυτόχρονα το δρόμο για τη σύναψη από την ΕΕ και άλλων αντιλαϊκών συμφωνιών, της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και της TISA, της πολυμερούς συμφωνίας για τις υπηρεσίες.
Καμία έκπληξη δεν προξενεί ότι η ελληνική κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της υπογραφής της CETA, συνεπής με τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της, που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Στις 18/10/2016, μετά το άτυπο Συμβούλιο υπουργών με θέμα την υπογραφή της CETA, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωνε ότι "επικράτησαν θέσεις που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε η ελληνική αντιπροσωπεία" και πλέον "διαμορφώνεται το πλαίσιο εκείνων των διασφαλίσεων που θα προασπίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών". Τη θέση της αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να κρύψει, επιστρατεύοντας ακόμη μια φορά την κοροϊδία, αφού οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να καταγγέλλουν τη CETA, με δηλώσεις και άρθρα τους, ενώ μόλις στις 21/10/2016, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κυβέρνηση είχε ήδη βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στη συμφωνία και ο υπουργός της Γ. Σταθάκης αρθρογραφούσε στις 22/10/2016 στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για να την υπερασπιστεί, γράφοντας ότι "αποτελεί πλέον μια συμφωνία με ισχυρούς ρυθμιστικούς κανόνες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στη διαμόρφωσή της ελήφθησαν υπόψη οι ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων τους"! Αλλωστε, με την υπογραφή της στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί υπέρ της ολοκλήρωσης και της ΤΤΙΡ. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων και την ίδια στιγμή επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό ότι δήθεν είναι αντίθετος με τη "βρωμοδουλειά".
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη τους στην κυβερνητική παραπλάνηση και εξαπάτηση. Να απορρίψουν καλέσματα διεκδίκησης δήθεν μιας "καλύτερης" ή "διαφανούς" συμφωνίας. Να απαιτήσουν την ακύρωση και απόσυρση της CETA, της TTIP και των άλλων αντιδραστικών συμφωνιών, δυναμώνοντας την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντονη δραστηριότητα, δείχνει και η Ρωσία με το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουσνέτσοφ», συνοδεία 8 πλοίων, να κατευθύνεται από Βόρεια Θάλασσα στη Μεσόγειο, έφτασε στην Ισπανία και έχει τελικό προορισμό τη Συρία (Η Ισπανια πηρε πισω τις προηγουμενες δηλωσεις της και ειπε ότι δεν θα ανεφοδιασει τα ρωσικα πλοια στο λιμανι Θεουτα). Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προγραμματίζει σήμερα συνάντηση στη Μόσχα με τον Ιρανό ομόλογό του Μ. Τζ. Ζαρίφ, και αύριο συνάντηση των δυο τους με τον Σύρο ομόλογό τους Ου. αλ Μοάλεμ, για τις «εξελίξεις των επιχειρήσεων στη Συρία».