Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σαβατο 30 Σεπτεμβριου 2017



Σήμερα το βράδυ στις 23.00 μαζευόμαστε όλοι έξω απο τα ιδιωτικοποιημενα αεροδρόμια μας κ φέρνουμε απο το σπίτι μας οσες λάμπες έχουμε.
Δεν γίνεται να αφήσουμε μια εταιρεία όπως την Fraport που κάνει οτι μπορεί να μας γδυσει.
Σχολιο.- Kαλό deal. Η Fraport θα μας δίνει 22 εκατομμύρια ενοίκιο τον χρόνο, εμείς θα της δώσουμε καμιά 70αρία τώρα οπότε για τρία χρόνια θα τα έχει εντελώς τζάμπα τα 14 αεροδρόμια. Φέρτε επενδύσεις να απορροφήσουμε.
Σχολιο.- Βασικά δυο τα σενάρια σχετικά με την αποζημίωση που ζητάει η Fraport απο το ελληνικό δημόσιο για τις καμένες λάμπες κ τους πυροσβεστήρες.
1.Κάναν απογραφή πριν την αγορά κ σου λέει μετά στα αρχίδια μου θα ζητήσω γαμησιάτικα έξτρα γιατί αυτοί σε όλα ναι λένε.
2.Δεν έκανε απογραφή πριν την αγορά γιατί σου λέει στα αρχίδια μου τζάμπα μου τα δίνουν κ αν είναι μετά ζητάω να μου πληρώσουν τα γαμησιάτικα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Είσαι η Frapport, συμφωνείς για εκμετάλλευση 14 αεροδρομίων έναντι του ποσού των 22 εκατομμυρίων το χρόνο, η συμφωνία προβλέπει να ξεκινήσεις μετά από 6 μήνες.
Φτάνει η μέρα, "μπαίνεις" στα αεροδρόμια, βρίσκεις κάμποσες καμένες λάμπες, ζητάς από τον ιδιοκτήτη το ποσό που αντιστοιχεί σε "νοίκια" 3 χρόνων, περίπου 70 εκατομμύρια.
Οκ λέει ο ενοικιαστής, να το συζητήσουμε.
Είσαι ο Μήτσος και νοικιάζεις ένα δυαράκι στο Κουκάκι. Το ποσό που συμφωνείς με τον ιδιοκτήτη είναι στα 300€, αλλά θα μπεις τα Χριστούγεννα.
Φτάνουν τα Χριστούγεννα, μπαίνεις στο διαμέρισμα και βρίσκεις τρύπιο το καζανάκι.
Φορτώνεις και πας στον ιδιοκτήτη. Τους λες άκου να δεις, το και το.
"Θέλω 10.000€ για να επισκευάσω το καζανάκι."
Σε κοιτάζει ο ιδιοκτήτης, το σκέφτεται λίγο και σε πλακώνει στα κλωτσομπουνίδια και τις κεφαλιές''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ Φωτο/ενα κοριτσι με την γατα της φτανει στην περιοχη #Rashideenπεριπου 48 ωρες πριν την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε από την οργάνωση Αλ Κάιντα της Συρίας στις 15 απριλιου 2017 και ειχε σαν αποτελεσμα 127 αθώοι άμαχοι, εκ των οποίων 95 παιδιά να σκοτωθουν επί τόπου.
Όταν ο θάνατος των παιδιών δεν έχει αξία:
***Να ξαναθυμηθουμε τι εγινε στις 15/4/2017
στις 15/4/2017 εγινε το φριχτο αυτο περιστατικό, που έχει διαφορετική ανάγνωση από την διεθνή κοινότητα, που προφανώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, αφού δεν το διάβασαν σχεδόν πουθενά (ας είναι καλά το διαδίκτυο που τίποτα δεν μένει κρυφό), δεν το είδαν ποτέ στα «αντικειμενικά» καθεστωτικά ΜΜΕ.
Υπάρχουν στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Ιντλίμπ δύο μικρές πόλεις – θύλακες , η Αλ Φόα και η Καφρίγια, που είναι με το καθεστώς Άσαντ και δεν έχουν καταληφθεί από τους αντικαθεστωτικούς.
Υπόψη ότι η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται πλήρως από δυνάμεις των αντικαθεστωτικών – «ανταρτών».
Οι δύο πόλεις είναι υπό πολιορκία από τους αντάρτες – τζιχαντιστέςγια πάνω από δύο χρόνια, διότι οι κάτοικοι είναι σιίτες μουσουλμάνοι και για τους εξτρεμιστές σουνίτες το μόνο που τους αξίζει είναι ο θάνατος.
Οι δύο πόλεις τροφοδοτούνται σε τρόφιμα από αερομεταφορές και ρίψεις των υλικών από ελικόπτερα και αεροσκάφη του Συριακού Αραβικού στρατού.
Εν τω μεταξύ κοντά στην Δαμασκό και στα νότια της πρωτεύουσας, υπάρχουν δύο πόλεις , η Ζαμπαντάνι και η Μαντάγια, που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές και είναι υπό πολιορκία από τον Συριακό Αραβικό στρατό.
Οι δύο αυτές πόλεις τροφοδοτούνται από αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθότι ο «κακός» Άσαντ τους επιτρέπει να διέρχονται από τα εδάφη που ελέγχει.
Τα γεγονότα των δύο τελευταίων ετών έχουν επηρεάσει δραματικά την κατάσταση των τεσσάρων πολιορκημένων πόλεων, στην Ιντλίμπ και στην Δαμασκό, με αποτέλεσμα περίπου 30.000 άνθρωποι συνολικά να διαβιούν σε δραματικές συνθήκες.
Έτσι το πιο λογικό θα ήταν μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την μετακίνηση των κατοίκων προς τις περιοχές που ελέγχει η κάθε πλευρά.
Και όμως μέχρι τώρα η συμφωνία που έχει επιτευχθεί δεν μπόρεσε να εφαρμοσθεί.
Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση από τις δύο πόλεις του Βορρά των τραυματισμένων και των γεροντότερων, αλλά όταν τα λεωφορεία έφθασαν στις πόλεις Αλ Φόα και Καφρίγια, πυρπολήθηκαν από ένοπλους τζιχαντιστές και καταστράφηκαν.
Πρόσφατα μια νέα συμφωνία είχε επιτευχθεί για μια πλήρη ανταλλαγή των πληθυσμών και των τεσσάρων των πόλεων.
Όλοι οι κάτοικοι των βόρειων πόλεων θα ερχόταν σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις , οι δε των νότιων πόλεων σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές
. Η συμφωνία επετεύχθη από το Ιράν, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας και από το Κατάρ, που εκπροσωπούσε τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που εμπλέκονταν στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Οι ομάδες αυτές που δρουν στην περιοχή του Ιντλίμπ είτε ευθυγραμμίζονται με την Αλ-Κάιντα στη Συρία ή με την χρηματοδοτούμενη και ελεγχόμενη από το Κατάρ οργάνωση Αχράρ Αλ Σιάμ.
Μάλιστα η Αχράρ Αλ Σιάμ ορίσθηκε ως υπεύθυνη εκ μέρους των τζιχαντιστώνγια την υλοποίηση της συμφωνίας, της ανταλλαγής των πληθυσμών.
Όμως ορισμένα μέρη της Αλ-Κάιντα είχαν δημοσίως διαφωνήσει με τη συμφωνία.
Έτσι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2017 ,περίπου 5.000 κάτοικοι από τις βόρειες πόλεις, κυρίως γυναίκες και παιδιά, επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν για να μεταφερθούν στο Χαλέπι, που τον Δεκέμβριο 2016 απελευθερώθηκε από τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις.
Συνοδεία και ασφάλεια για την μεταφορά των, ήταν άνδρες της Αχράρ Αλ Σιάμ.
Λίγο πριν εισέλθουν στην ελεγχόμενη από την Συριακή κυβέρνηση περιοχή, το κομβόι σταμάτησε, σε περιοχή ελεγχόμενη από τους «αντάρτες» τζιχαντιστές για μερικές πρόσθετες διαπραγματεύσεις.
Οι πολίτες στα λεωφορεία ήταν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά και φυσικά ήταν ταλαιπωρημένοι και πεινασμένοι.
Τότε κάποιοι στο χώρο της στάθμευσης, άρχισαν να μοιράζουν πατατάκια.
Αμέσως τα παιδιά βγήκαν από τα λεωφορεία για να πάρουν τα σακουλάκια με τα πατατάκια από το σημείο διανομής.
Τότε ξαφνικά εμφανίζεται ένα μπλε αυτοκίνητο και φθάνοντας στο σημείο διανομής, σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη.
Το όχημα ήταν έμφορτο εκρηκτικών υλών και ανατινάχθηκε από τον βομβιστή αυτοκτονίας που το οδήγησε εκεί.
Τέσσερα λεωφορεία γεμάτα ανθρώπους και μια σειρά από αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.
127 αθώοι άμαχοι, εκ των οποίων 95 παιδιά σκοτώθηκαν επί τόπου, πληρώνοντας με την ζωή τους τον τυφλό φανατισμό και το μίσος για την ανθρώπινη ζωή των υπανθρώπων που εμφορούνται από εγκληματικό θρησκευτικό φανατισμό.
Πολλοί περισσότεροι τραυματίσθηκαν, ενώ σκοτώθηκε και άγνωστος αριθμός μαχητών της οργάνωσης Αχράραλ Σιάμ, που συνόδευε το κομβόι.
Οι εικόνες της φρίκης συγκλονίζουν με τα άψυχα κορμάκια τω 95 παιδιών να κείτονται διασκορπισμένα και που πλήρωσαν με την ζωή τους τον άγριο θρησκευτικό σκοταδισμό των ανθρωποειδών, που μάχονται λέει για τον δικό τους Θεό(!)
Είναι πλέον σαφές και ευλόγως αντιληπτό ότι η επίθεση αυτοκτονίας έγινε από την οργάνωση Αλ Κάιντα της Συρίας, που είχε διαφωνήσει με την συμφωνία ανταλλαγής.
Η επίθεση έγινε σε περιοχή που ελέγχεται πλήρως από τους τζιχαντιστές και φυσικά δεν έγινε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, καθόσον δεν υπήρχαν εκεί.
Εξάλλου μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί ούτε μία επίθεση αυτοκτονίας με ευθύνη του Συριακού αραβικού στρατού.
Αυτό είναι το γεγονός που συνέβη την Μεγάλη Εβδομάδα του Πασχα 2017
Είναι τόσο συγκλονιστικό και απίστευτο, αφού οι εικόνες από τα καμένα και διαμελισμένα κορμάκια των αθώων παιδιών σε στοιχειώνει όταν τις βλέπεις, αν τις δεις βεβαίως.
Γιατί όπως διαπίστωσα πουθενά δεν είδα όχι εικόνες, αλλά σχεδόν ούτε αναφορές του γεγονότος. Και ο διεθνής τύπος, πως αντιμετώπισε το γεγονός;
Εσείς μάθατε για το γεγονός αυτό;
Το αξιόπιστο BBC ανέφερε ψυχρά, σαν να μιλούσε για αριθμό θεατών σε ποδοσφαιρικό γήπεδο: «At least 68 children were among 126 people killed in Saturday’s bomb attack on buses carrying evacuees from besieged Syrian towns, activists say».
Δηλαδή «τουλάχιστον 68 παιδιά μεταξύ των 126 νεκρών σε βομβιστική επίθεση επί λεωφορείων που μετέφεραν εγκλωβισμένους από πολιορκούμενες πόλεις της Συρίας, όπως είπαν ακτιβιστές»!!
Τόσο απλά, «αντικειμενικά» και απολύτως ενημερωτικά!!
Το δε CNN ανέφερε την σφαγή αυτή, ως “a hiccup”, δηλαδή ως ένας λόξιγκας!!!
Και φυσικά ουδείς ασχολήθηκε με το έγκλημα αυτό, καμιά αντίδραση από την «δημοκρατική» Ευρώπη, μούγκα από τον προστάτη των «φτωχών και αδυνάτων» ΗΠΑ και όλη η υπόθεση πέρασε στο ντούκου.
Φυσικά τα ΜΜΕ το πέρασαν ως μια ασήμαντη προτελευταία είδηση!
Και μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, θύματα δεκάδες μικρά παιδάκια.
Βλέπετε τα αθώα παιδάκια των ΣιιτώνΣύρων, που βρήκαν τραγικό θάνατο από επίθεση αυτοκτονίας, δεν έχουν την ίδια αξία και τιμή με τα άλλα των Σουνιτών Σύρων, που βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο από ρίψη χημικών (αν έγινε έτσι).
Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί δεν τελειώνει η ανθρωποσφαγή στην Συρία. Απλά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των εμπλεκομένων παικτών στην περιοχή καθορίζουν τις τύχες των λαών, την ζωή και τον θάνατο των πολιτών και την αξία και την τιμή του θανάτου των αθώων παιδιών της πολύπαθης Συρίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ράλληδες, ταγματαλήτες, μπουραντάδες, Γερμανοί
τα κεφάλια σας θα πέσουν απ' τ' αντάρτικο σπαθί".
"Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι!"
Και το ελασίτικο τραγούδι και το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα θα συνεχίσω να τα λέω, όπως κάνω από την εφηβεία μου. Κι ας δυσφορεί όποιος απίθανος ενοχλείται που οι ελληνικες σημαίες του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και του Πολυτεχνείου δεν ήταν του γούστου του γιατι ηταν λεει «εθνικιστικες».
Συνάμα, δεν θα πάψω να αηδιάζω με όποιον τσουβαλιάζει τον οποιοδήποτε λαό και θεωρεί πως όλοι οι Γερμανοί ή όλοι οι Αμερικάνοι έχουν ευθύνη για την εγκληματική πολιτική των κρατών τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ
Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications - BUPT) αναγορεύθηκε την περασμένη Τετάρτη η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο.
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.
Επέστρεψε το πρωί στην Αθήνα, στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώνει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.
Η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πρωτευουσών αποτελούσε εδώ και χρόνια διπλωματικό στόχο της ελληνικής πλευράς, αφού επιτρέπει την αμεσότερη επικοινωνία και συνεργασία εμπορικών και άλλων εταίρων σε Ελλάδα και Κίνα.


Πρόκειται για τη δεύτερη καραμπινάτη εκδήλωση αλαζονείας και ηθικής σήψης που χαρακτηρίζει τον αμόρφωτο ηγετίσκο, μέσα στην ίδια κιόλας βδομάδα.
Η παραγραφή του αδικήματος της πλαστογράφησης δημοσίου εγγράφου από τον αδελφό του (που θα επέσυρε πολύχρονη φυλάκιση για έναν άλλον πολίτη) ακολουθείται από την ανακήρυξη της συζύγου του σε επισκέπτρια καθηγήτρια σε κινέζικο πανεπιστήμιο.
Βολεύεται όπως μπορεί η οικογένεια Τσίπρα, ποδοπατώντας κάθε έννοια σεβασμού προς το λαϊκό αίσθημα και γράφοντάς το στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Ό,τι προλάβουμε τώρα που έχουμε εξουσία! Δίνουμε λιμάνια, παίρνουμε θέσεις στα πανεπιστήμια. Με το καλό να εξαργυρωθούν και τα αεροδρόμια και τα τρένα κ.ο.κ. Από το Ελληνικό τρώνε ήδη άλλοι υπουργοί.
 Η μια απο νηπιαγωγος μεσα σε λιγα χρονια γιατρος ειδικη στον καρκινο μαστου και τωρα τελευταια με δικοτης Ειδικο κεντρο αποκαταστασης η αλλη απο δασκαλα στην Πατρα καθηγητρια στο Ε.Μ.Π και στο Πεκινο μεσα σε 4 χρονια.Μαλιστα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Μιλάμε για γερμανικά στρατεύματα κατοχής, όπως και για φασίστες κατακτητές, και πολύ καλά κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις. Όπως και όταν αναφερόμαστε στη ναζιστική Γερμανία ή και στη Γερμανία (χωρίς επίθετο) που εξαπέλυσε τον πόλεμο κ.λπ.
Χωρίς να ξεχνάμε, πως αν έληξε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος τον Νοέμβρη του 1918, ήταν γιατί επαναστάτησε ο γερμανικός λαός, ανατρέποντας τον Κάιζερ. Ότι το γερμανικό εργατικό κίνημα (το ισχυρότερο σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο- από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα), παρέμενε ισχυρό και στα χρόνια της Βαϊμάρης. Ότι ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος τον Νοεμβριο του 1932 με το 33%, όταν η Αριστερά εξακολουθούσε να διατηρεί τα ποσοστά που είχε και πριν την κρίση και την ισχυροποίηση του ναζισμού (20% οι Σοσιαλδημοκρατες 17% οι Κομμουνιστες) με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ενίσχυση του Κ.Κ. σε βάρος των σοσιαλδημοκρατών. Ότι αυτοί που πρώτοι πλήρωσαν την επικράτηση του ναζισμού ήταν οι γερμανοί αντιφασίστες.
Η ευθύνη της πλειονότητας του γερμανικού λαού που ανέχθηκε τον ναζισμό και συναίνεσε στον πόλεμο, δεν μειώνει τη σημασία που είχε ο αντιφασιστικός αγώνας στην ίδια τη Γερμανία. Θα ντρεπόμουν να πω σε γερμανό αντιφασίστα επιζώντα πως ευθύνεται για τον ναζισμό και τον πόλεμο. Και θα αντιμετώπιζα με μεγάλη επιφύλαξη κάποιον που θα μου έλεγε πως ο ναζισμός υπήρξε υπόθεση μιας μειονότητας εγκληματιών. Και στις δυο περιπτώσεις πρόκειται για ψέμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Το ότι ο Ρουβίκωνας χθες στην εκπομπή του Fotis Liberopoulos κράτησε αποστάσεις απ την κατάληψη City Plaza και επιβεβαίωσε την εμπλοκή ΜΚΟ σ αυτήν, αξία ανεκτίμητη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΙ ΓΙΑΡ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟ 1941
Το Μπάμπι Γιαρ είναι ένα φαράγγι βόρεια του Κιέβου. Το 1941 έγινε ο τόπος εκτέλεσης για χιλιάδες εβραίους, τσιγγάνους, αντιστασιακούς και αιχμαλώτους, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση.
Οι προελαύνουσες στο Ανατολικό Μέτωπο γερμανικές δυνάμεις κατέλαβαν το Κίεβο στις 19 Σεπτεμβρίου 1941. Εννιά μέρες αργότερα τοιχοκόλλησαν μια ανακοίνωση σε κάθε γωνιά της πόλης: «Όλοι οι Εβραίοι του Κιέβου και των περιχώρων διατάσσονται να παρουσιαστούν στις 8 το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου στη γωνία των οδών Μελνικόφσκι και Ντοκτούροφ, κοντά στο νεκροταφείο. Θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οποιοδήποτε έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους, καθώς και τα προσωπικά τους είδη. Όποιος παρακούσει τη διαταγή και βρεθεί σε άλλο μέρος της πόλης θα εκτελείται επιτόπου, όπως και κάθε πολίτης που θα εισέλθει σε κατοικία εβραίου και συλληφθεί να κλέβει».
Οι περισσότεροι από τους 175.000 εβραίους της περιοχής πίστεψαν ότι θα κατέληγαν σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όμως, οι Ναζί είχαν αποφασίσει ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου να τους εκτελέσουν σε αντίποινα για μια σειρά βομβιστικών ενεργειών κατά στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων από την σοβιετική αντίσταση.
Ο εβραϊκός πληθυσμός του Κιέβου (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) συγκεντρώθηκε τελικά στο κοιμητήριο, περιμένοντας τα τρένα που θα τους μετέφεραν στην εξορία, όπως πίστευαν. Μόλις άκουσαν το κροτάλισμα των πολυβόλων κατάλαβαν ότι ήταν ήδη πολύ αργά για να ξεφύγουν από την κόλαση που τους περίμενε. Οι άνδρες των SS και οι ντόπιοι συνεργάτες τους οδηγούσαν τους εβραίους σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων στο χείλος του φαραγγιού, όπου τους πολυβολούσαν, αφού πρώτα τους έγδυναν και τους χτυπούσαν ανηλεώς αν προέβαλαν αντίσταση. Στις 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πράξη της ανθρωποσφαγής είχε ολοκληρωθεί.
Τη διαταγή είχε δώσει ο ίδιος ο αρχηγός των SS, o διαβόητος Χάινριχ Χίμλερ και την εκτέλεσή της ανέλαβε ο στρατηγός Φρίντριχ Γιέκελν. Σύμφωνα με την αναφορά του τοπικού τμήματος των SS προς την κεντρική διοίκηση στο Βερολίνο, 33.771 εβραίοι εκτελέστηκαν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλους 60.000 ομοεθνείς τους, αλλά και τσιγγάνους, αντιστασιακούς και αιχμαλώτους, που εκτελέστηκαν λίγες μέρες αργότερα στο ίδιο σημείο.
Ο υπεύθυνος της σφαγής Φρίντριχ Γιέκελν συνελήφθη από τους Σοβιετικούς και αφού προσήχθη σε δίκη εκτελέστηκε στη Ρίγα της Λετονίας στις 3 Φεβρουαρίου 1946.
Η σφαγή στο Μπάμπι Γιάρ ενέπνευσε τον σπουδαίο ουκρανό ποιητή Γιεβγένι Γεφτουσένκο να γράψει ένα ποίημα με τον τίτλο «Μπάμπι Γιάρ». Το μελοποίησε ο μεγάλος ρώσος συνθέτης Ντμίτρι Σοστακόβιτς και το ενέταξε στη Συμφωνία αρ. 13, που φέρει τον υπότιτλο «Μπάμπι Γιάρ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μην ξεχνάμε τον ρώσο στρατάρχη Ντιέμπιτς το 1828 που πήρε φαλάγγι τα οθωμανικά στρατεύματα, απο την Ρουμανία και σταμάτησε έξω από την Κωνσταντινούπολη περιμένοντας διαταγή για να εισβάλλει, η οποία ποτέ δεν ήρθε. Και πέτυχε την συνθήκη της Αδριανούπολης, που έδωσε την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Και στα ελληνικά σχολεία διδάσκουν ακόμα τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία είχε δώσει ένα ελληνικό κρατίδιο αυτόνομο, που έλεγε οτι θα ήταν υποτελές στον σουλτάνο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα,o λιβανέζος κομμουνιστής και δυναμικός μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που αμετανόητος αρνείται να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του αγώνα και των ιδεών του
**Ο κομμουνιστής Ζ.Ι. Αμπντάλα είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη μετά από 33 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές, από το 1984.
Η 33χρονη κράτησή του, η άρνηση του γαλλικού κράτους να τον αποφυλακίσει, ενώ έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια το όριο αναστολής, αποδεικνύει τη λύσσα με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγωνιστής ο οποίος έμεινε συνεπής και αμετανόητος όσον αφορά τις επιλογές αγώνα που επέλεξε.
Είναι επιτακτική η αύξηση της πίεσης από την μεριά των αντικαπιταλιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμπντάλα.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Ζ. Ι. ΑΜΠΝΤΑΛΑ
*Ποιος είναι ο Ζoρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα;
ενα σύντομο ιστορικό του φυλακισμένου συντρόφου επαναστάτη κομμουνιστή
Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1951 από οικογένεια χριστιανών μαρωνιτών στη μικρή πόλη Κουμπαγιάτ του Βορείου Λιβάνου. Σπούδασε στην Εκόλ Νορμάλ της Ασράφιγιε στην Ανατολική Βηρυτό και διορίστηκε δάσκαλος το 1972 σε ένα χωριό της Κοιλάδας της Μπεκάα. Συνέχισε να διδάσκει μέχρι το 1979.
Ο Αμπντάλλα μεγάλωσε σε μια περίοδο όπου, μπροστά στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων, η αστική τάξη του Λιβάνου οδήγησε τη χώρα, το 1975, σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.
Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του Κοινωνικού Εθνικού Συριακού Κόμματος και από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συνεργάζεται με τον αρχηγό των Εξωτερικών Επιχειρήσεων του ΛΜΑΠ, Ουαντί Χαντάντ (Αμπού Χανί).
Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.
Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Λιβανέζικες Eνοπλες Επαναστατικές Φράξιες, μαρξιστικής αντι-ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους σιωνιστές και τους δυτικούς συμμάχους τους.
Στις 24 Οκτώβρη 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας - ενός διαβατηρίου που είχε πάρει νομότυπα από τις Αλγερινές αρχές.
Το Γαλλικό κράτος δεσμεύεται απέναντι στην Αλγερινή κυβέρνηση να τον ελευθερώσει σύντομα.
Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής.
Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπντάλλα.
Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια.
Εκτοτε είναι φυλακισμένος σε Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας.
Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 οπότε και συμπλήρωσε την υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του.
20-2-2015
ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ζητούν από τους πυροσβέστες να πληρώσουν τις φθορές των οχημάτων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλέον έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Επιτέλους ξέρουμε ποιος είναι ποιος και τι ρόλο βαράει στα από κάτω.
Ήρθε ο καιρός για να φτιαχτεί ένα ενιαίο και ισχυρό Εθνικοαπελευθερωτικό-Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, το οποίο θα βάλει σαν πρώτο στόχο να πάρει ο λαός τις τύχες της χώρας μας πίσω στα χέρια του.
Ένα Μέτωπο που θα ενώσει τους αγώνες του, μαζί με τους αγώνες των λαών που σηκώνουν ανάστημα απέναντι στους δυνάστες μας και αντιστέκονται.
Ήρθε ο καιρός για να διεκδικήσουμε την ελευθερία της χώρας μας και να ισοπεδώσουμε τους Κατακτητές και τις εγχώριες μαριονέτες τους

έχω κάποιον κατά νου που τον παρακολουθώ από το 2009, αλλά οι αριστεροί τον λένε φασίστα και οι δεξιοί τον λένε κομμουνιστή. Επίσης δεν έχει τη στόφα του πολιτικάντη που στρογγυλεύει τα πιστεύω του και χαΐδεύει αυτιά για να γίνει αρεστός και να πάρει ψήφους, ούτε τον προβάλλουν τα μέσα ως αντισυστημικό. Στην πραγματικότητα τον έχουν αποκλεισμένο, ενώ προβάλουν άλλους που δανείζονται στοιχεία της ρητορικής του.
Σχολιο.- τον Καζακη εννοεις...?
Σχολιο.-  λυπάμαι αλλά ο Καζάκης είναι ό,τι καλύτερο μου έρχεται, αν και υπάρχουν και άλλοι αλλά δεν πολιτικοποιούνται, όπως ο Κοντογιώργης, ο Προγούλης κ.α.
Σχολιο.- Απλά δε μοιάζει με κανένα πολιτικάντη, δε μιλάει και δε φέρεται όπως αυτοί. Αν είναι φυτευτός τότε είναι φαινόμενο στην εξαπάτηση
Σχολιο.- Τον Καζακη πολλοι τον ακουν, σχεδον ολοι, αλλα λιγοι τον ψηφιζουν...
Σχολιο.- θα τον ερευνήσω, απλά στον Καζάκη παρακολουθώ 8χρόνια τα πάντα μήπως και κάνει πισωγύρισμα ή αλλάξει αυτά που λέει. Σίγουρα ένα πρόσωπο δε μπορεί να μπαίνει πάνω από τους άλλους, αλλά ελάχιστοι έχουν ολιστικές γνώσεις για να εμπνεύσουν και να σταθούν απέναντι στην προπαγάνδα
Σχολιο.- ένας θα πρέπει να μπει μπροστά και να φάει τη σφαίρα και να μη τον φοβίσει. Το θέμα είναι να υπάρξει μαγιά να συνεχίσει και όχι να πουλήσει
Σχολιο.- χαίρομαι πάντως, σπανίζουν άνθρωποι με αναλυτική σκέψη που δεν υιοθετούν κάτι επειδή τυχαίνει να τους ταιριάζει. Επουδενί δεν αποσκοπούσα να κάνω διαφήμιση σε κανένα πρόσωπο
Σχολιο.-  Ρε φίλε δεν λέω καλός φαίνεται αλλά έχει κάνει κάτι δηλώσεις κατά καιρούς για δικτάτορα Άσαντ και λοιπές τέτοιες μαλακίες,ενώ κακά τα ψέμματα έχει πολύ τ στύλ του εξυπνάκια και του σωτήρα.
https://www.youtube.com/watch?v=AtZINHUshuY
σχολιο.- Το να τσακωθεις και να διαφωνησεις, ειναι γονιμο... και βγαζει πραγματα και αμφιβολιες...
Και σε κανει ν'αναρωτιεσαι και να ψαχνεις και να ψαχνεσε....
Τι ειμαστε, «χριστιανοι» του δηθεν μιθυστορηματικου  "πιστευε και μη ερευνα"....?!?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Να δείς που για κάποιους ήμουν πολύ καλή, αξιόλογη, με αριστερή συνείδηση αν και αστή πλουσία, με ταλέντο, καλή παρέα και άλλα πολλά, πριν την καταπάτηση του ξενοδοχείου μου. Τι με καλούσαν στις παρέες τους, τι να διαβάζω στις εκδηλώσεις τους, τι αγάπες και χαρές.
Τώρα μετά την κατάληψη-καταπάτηση, απεφάνθησαν οι πολιτικοί τους σχηματισμοί, στηρίζοντας την άλωση της περιουσίας μου, ότι είμαι κάκιστη, χρυσαυγίτικης ρητορικής, πρέπει να αποκλειστώ κοινωνικά και να καταγγελθώ ειδικώς και γενικώς.
Οτι θα χανα τις "ιδιότητές" μου κατά κάποιους, που εμ μ έκαναν θύμα, εμ με βρίζουν κι από πάνω, στα 56 μου, ούτε που το χα ψυχανεμιστεί.
Στην υγειά των αχάριστων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνάμε τι θα πει δικαιοσύνη αλά καπιταλιστα...
Η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο της για να βρει δουλειά και να ζήσει, έφαγε 15 χρόνια φυλακή και 150.000 πρόστιμο
Ο αδερφός του πρωθυπουργού πού πλαστογράφησε δημόσιο έγγραφο για να βάλει στην τσέπη του 1 εκατομμυριο, αθώος.
ελατε να μου πειτε παλι για ηθικα πλεονεκτηματα αληταραδες



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



500 τρομοκράτες της ISIS εντάχθηκαν στις κουρδικές FDS στην Ανατολική Συρία.
Ένας επικεφαλής φυλής από την ανατολική Συρία κατήγγειλε ότι εκατοντάδες τρομοκράτες της ISIS (EI) εντάχθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις των (FDS) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ καθώς οι εντάσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των FDS στην επαρχία της Deir Ezzur εντατικοποιούνται.
Η αραβόφωνη εφημερίδα al-Watan επικαλείται τον Cheikh Mohammad Amlah al-Daham, επικεφαλή της φυλής al-Akidat, μιας απότις μεγαλύτερες φυλές στη Συρία που δήλωσε ότι περίπου 500 ένοπλοι της ISIS που έφυγαν από τα πεδία της μάχης προστέθηκαν στους FDS στην πόλη al-Shaddadi, στο νότο της επαρχίας Hasaka, εν μέσω της γρήγορης προέλασης των δυνάμεων του συριακού στρατού στη Deir Ezzor.
Ο Al-Daham πρόσθεσε ότι οι FDS, σε συνεργασία με την Washington, θα έπαιρναν τον έλεγχο των πετρελαίων και άλλων φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας τονίζοντας : « εμείς, άνδρες των συριακών φυλών δεν πιστεύουμε στους FDS και στις ΗΠΑ γιατί αυτοί θέλουν να υψώσουν τη σημαία των FDS μέσα στη χώρα. »
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα μια νέα ομάδα των τρομοκρατών της ISIS εκ των οποίων ένας δεύτερος διοικητής έφυγε στ΄ανατολικά της  Deir Ezzor καθώς ο συριακός στρατός προχωρούσε ταχύτατα στην επαρχία αυτή.
Τοπικές πηγές υπογράμμισαν την επίμονη τάση των τρομοκρατών της ISIS να φύγουν από τη Deir Ezzor, και δήλωσαν ότι ο Nasr al-Shamri με κωδική ονομασία πολέμου Jahjah, ένας φημισμένοις διοικητής της ISIS, διέφυγε από την περιοχή ‘Al-Basireh στην ανατολική Deir Ezzor .le-blog-sam-la-touch.over-blog 30.9.17,fars 29.9.17
Mε την υποστήριξη των ΗΠΑ οι κούρδοι κατέλαβαν 2 μεγάλα πεδία αερίου στα ΒΑ της Deir ez-Zor, ενώ ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το πετραλαικό πεδίο της Al-Thayyam στα ΝΔ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσε κάτω από τη στολή ενός δόκιμου του Γουέστ Πόιντ
Αυτές μάλιστα, είναι φωτογραφίες που δεν πρέπει να τις αφήσουν να τις δουν. Ήρθαν στο φως μέσω τουίτ του ανθυπολοχαγού Σπένσερ Ραπόνε [Spencer Rapone] και τραβήχτηκαν τον Μάιο του 2016 κατά τη διάρκεια της αποφοίτηση του δόκιμου αξιωματικού της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ, της σχολή εκπαίδευσης αξιωματικών με τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα και κύρος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σπένσερ ανοίγει τη στολή του και… απίστευτο! Φοράει από μέσα ένα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα, τον κουβανοαργεντινό επαναστάτη και αντάρτη.
Το Γουέστ Πόιντ απάντησε στα μηνύματα στο Twitter αυτού του Σεπτέμβρη με μια επίσημη δήλωση σχετικά με το «κρυμμένο φιλοκομμουνιστικό μήνυμα κάτω από τη στολή», σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας Army Times.
Ο στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα για τον 25χρονο νέο που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και μετά εισήχθη στην Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, με την υποστήριξη ενός μέλους του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια που σήμερα επικρίνει έντονα την πολιτική του στάση.
«Οι ενέργειες του ανθυπολοχαγού Ραπόνε σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Στρατιωτικής Ακαδημίας ή του Στρατού των ΗΠΑ», αναφέρει η δήλωση του Γουέστ Πόιντ.
Στη δεύτερη φωτογραφία ο νεαρός στρατιωτικός, ο οποίος ανήκει στην 10η Ορεινή Μεραρχία με έδρα στο Φορτ Ντραμ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, έγραψε ένα μήνυμα στο εσωτερικό του πηληκίου του που άφησε ακόμα πιο κατάπληκτους όσους το είδαν: «Ο κομμουνισμός θα νικήσει» [Communism will win], και χαιρετά με σφιγμένη την αριστερή γροθιά. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, επιβεβαιώνει ένα τουίτ του Commie Bebop (@punkproletarian) της 25ης Σεπτέμβρη, προσθέτοντας «μέχρι τη νίκη πάντα» [hasta la victoria siempre].
Ο Ραπόνε, ο οποίος περιγράφεται στο προφίλ του στο medium.com ως αξιωματικός του πεζικού, δημοσίευσε το πρώτο του τουίτ την Κυριακή για να υποστηρίξει τη διαμαρτυρία αρκετών παικτών της Εθνικής Λίγκας Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου (NFL) που έχουν ενωθεί με τον αμυντικό Κόλιν Κάπερνικ [Colin Kaepernick] στην ιδιαίτερη διαμαρτυρία του για να καταγγείλει το ρατσισμό και την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πράξη ανυπακοής του Κάπερνικ έχει γίνει γνωστή καθώς ο πρώην παίκτης των San Francisco 49ers αρνείται να σταθεί όρθιος κατά την έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που του κόστισε τη μη ανανέωση του επαγγελματικού συμβολαίου του και προκάλεσε θύελλα αρνητικών σχολίων, μεταξύ άλλων και από τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
H ενέργεια του Κάπερνικ βρήκε μιμητές και σε άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, των τεχνών, των κοινωνικών κινημάτων καθώς και βετεράνους και εν ενεργεία στρατιωτικούς όπως ο Ραπόνε, ο οποίος έβαλε ετικέτα στο μήνυμά του στο Twitter #VeteransForKaepernick.
Εκπρόσωπος της στρατιωτικής μονάδας στην οποία ανήκει ο Ραπόνε δήλωσε ότι παρότι ισχύει η ελευθερία της έκφρασης για τους στρατιώτες, ο Ραπόνε με τις εκδηλώσεις του ως ένστολος «ξεπέρασε τα όρια», ενώ παρόμοια αποδοκίμασε και η συντηρητική Αμερικανική Λεγεώνα Βετεράνων Πολέμου.
Ο Ραπόνε ωστόσο στηρίζεται από την Ομάδα Εργασίας Βετεράνων Δημοκρατών Σοσιαλιστών, [Democratic Socialists of America Veterans Working Group], η οποία επιδιώκει να συνδεθεί με τις κοινότητες και συμμετέχει σε αγώνες φυλετικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, ισότητας φύλων, θρησκευτικής έκφρασης και δικαιωμάτων ΑΜΕΑ.
Άλλες θέσεις του Ραπόνε δείχνουν την αντικαπιταλιστική στάση του. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Daily Mail δημοσίευσε ότι τον Ιούνιο του 2016 ο νεαρός στρατιωτικός έγραψε «Οι φασίστες αποκτηνώνουν τους πολιτικούς αντιπάλους… Η βία ενάντια στην άκρα δεξιά είναι αντίσταση, όχι επίθεση» και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πρόσθεσε: «Με αυτή την ομιλία, ο Τραμπ επιβεβαιώνει τις χειρότερες υποψίες: είναι ένας φασίστας».
To άρθρο της Juana Carrasco Martín στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Juventud Rebelde καταλήγει ως εξής:
Έτσι βαίνουν τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι διαιρέσεις της κοινωνίας βαθαίνουν και όχι λίγοι θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος και οι εκφράσεις του σε ομιλίες και στο Twitter ευνοούν και βαθαίνουν την αντίφαση και επίσης τη βία που προκύπτει ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντι-διαδηλωτές.
 Πηγή:  http://proyectonumantino.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html?spref=fb
(Ελεύθερη απόδοση του άρθρου της Juana Carrasco Martín)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ακραίος ισλαμιστής σε άτυπο τζαμί στην Αττική - διερευνάται η σχέση του με τζιχαντιστές
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 17:37
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική, που υιοθετούν τη ρητορική του τυφλού μίσους απέναντι στους «άπιστους εχθρούς του Ισλάμ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», σε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε το απόγευμα της 31ης Αυγούστου 2017, σε χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές. Η έφοδος έγινε ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκεί υπάρχουν μουσουλμάνοι που ασπάζονται ακραία κηρύγματα και έχουν δημιουργήσει «ισλαμιστική Αστυνομία».
Δηλαδή, ένα άτυπο σώμα ασφαλείας που «κυνηγά» τους μουσουλμάνους που δεν υιοθετούν την «προβλεπόμενη» από το Ισλάμ συμπεριφορά. Το «σώμα» αυτό θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρούνται -συνήθως με ξυλοδαρμούς- όσοι δεν έχουν την ανάλογη αμφίεση και τον ανάλογο τρόπο ζωής (αλκοόλ, νηστεία κτλ).
Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στο ένα εξ αυτών είχε εγκατασταθεί εξελιγμένη εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών με μία από αυτές να έχει το όνομα «τζιχάντ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Ξεπέρασε τα 104 εκατομμύρια άτομα ο πληθυσμός των Αιγυπτίων, εντός και εκτός της χώρας
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 17:37
Με υψηλούς ρυθμούς αυξάνεται ο πληθυσμός της Αιγύπτου, ξεπερνώντας πλέον τα 104 εκατομμύρια κατοίκους, που διαμένουν στη χώρα ή εκτός, σε άλλα μέρη του κόσμου.
Από αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν επίσημα στη δημοσιότητα σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκε και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ένας στους δέκα, κάπου 9,4 εκατομμύρια ζουν στο εξωτερικό.
Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας αποκαλύπτει την αριθμητική δύναμη της αιγυπτιακής νεολαίας στην τοπική κοινωνία, καθώς ένας στους πέντε Αιγυπτίους (18,2%) ανήκουν στην ηλικία των 15-24 ετών.
Επίσης, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις Αιγυπτίους (68%) είναι παντρεμένοι.
Τα αποτελέσματα της τετράχρονης έρευνας παρουσίασαν οι ειδικοί της Στατιστικής Αιγυπτιακής Υπηρεσίας CAPMAS.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδία: Βίαια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστών με δεκάδες συλλήψεις
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 17:11
Δεκάδες συλλήψεις έγιναν σήμερα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, καθώς ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ νέο-Ναζί, αντιφασιστών και αστυνομικών δυνάμεων στην διάρκεια πορείας της ναζιστικής οργάνωσης (Nordic Resistance Movement -NMR) σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.
Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη της NMR, καθώς η συμμετοχή σε νέο-ναζιστικές οργανώσεις δεν είναι παράνομη στην Σουηδία. Η αναφερόμενη οργάνωση είχε λάβει την άδεια των αστυνομικών αρχών για την διοργάνωση της πορείας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αληταρας Τραμπ κατηγορεί τη δήμαρχο της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο για τις καταστροφές
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 16:57
Ο Αμερικανός αληταρας ακροδεξιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ειχε το θρασσος και επιτέθηκε λεκτικα κατά της δημάρχου της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρούζ, η οποία ήταν επικριτική για την επέμβαση των ομοσπονδιακών αρχών στις καταστροφές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν το νησί.
Ο πρόεδρος Τραμπ εκρυψε τις ευθυνες του και υποστήριξε ότι η δήμαρχος επέδειξε “ανεπαρκή ηγεσία.”
Σε μια σειρά πρωινών αναρτήσεων του στο Twitter, ο Τραμπ ειχε το θρασσος και εμφανίστηκε να καταλογίζει ευθύνες και σε μερικούς από τους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο, σχετικά με την αργοπορία στην διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των καταστροφών, που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία.
Ο ίδιος, έγραψε στο Twitter, ότι οι κάτοικοι “θέλουν να γίνουν όλα γι’ αυτούς. Η δήμαρχος του Σαν Χουάν που πριν από μερικές ήταν επαινετική, τώρα ακολούθησε την συμβουλή των Δημοκρατικών ότι θα πρέπει να είναι μοχθηρή με τον Τραμπ,” τόνισε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, από το ιδιόκτητο θέρετρο του γκολφ που διαθέτει στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου βρίσκεται για το Σαββατοκύριακο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασάνζ: «Η Ισπανία διεξάγει τον "Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Ίντερνετ" για να αποτρέψει το Καταλανικό δημοψήφισμα
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 16:43
Ο πρώτος ιντερνετικός πόλεμος στον κόσμο μαίνεται στην Ισπανία, εν όψει του αυριανού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σύμφωνα με τον Τζούλιαν Ασάνζ.
Με μία σειρά από tweets σήμερα, ο Ασάνζ καταδεικνύει ότι εκατοντάδες ιστότοποι έχουν λογοκριθεί από τις ισπανικές αρχές, που έχουν διακόψει τη λειτουργία 29 εφαρμογών της καταλανικής κυβέρνησης, σχετικών με το δημοψήφισμα και έχουν καταλάβει κτίρια τηλεπικοινωνιών. Ανάμεσα σε αυτούς ο επίσημος τόπος του δημοψηφίσματος, του οποίου διέκοψαν τη λειτουργία.
Την Παρασκευή, με απόφαση δικαστηρίου, η Google μπλόκαρε εφαρμογή της καταλανικής κυβέρνησης, που επέτρεπε στους χρήστες να βρουν τα εκλογικά κέντρα στα οποία ψηφίζουν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά και λάβρα κατά του Μητσοτακέικου ο Πολάκης στο facebook
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 16:19
Σε μια καυστική του ανάρτηση στο facebook, ο Παύλος Πολάκης υπενθυμίζει τις εποχές που οι πολιτικές ηγεσίες σπαταλούσαν τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου για αχρείαστες... συνοδείες στα ταξίδια τους, κάνοντας αντιπαραβολή με το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος κατηγορείται, διότι σε ταξίδι του στο Λονδίνο, ξόδεψε τα... δικά του χρήματα.
Παυλος Πολακης
Ρε βρωμερά υποκείμενα της δημοσιογραφίας της λάσπης που έχετε τρελλαθει γιατι τα αφεντικά σας βλέπουν πως το μητσοτακεικο δεν θα δει εξουσία και έχετε εξαπολύσει οτι βρωμια και ψευτιά εχει η ψυχή σας εναντιον του Πανου Καμμενου τις τελευταίες μέρες μήπως και ρίξετε την κυβερνηςη!!!
Βρε ξεφτίλες, οταν χρεώνανε οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες το ελληνικό κράτος να πληρώνει όλο το συγγενολόι , τους συνεργάτες κλπ μεχρι και τους μακιγιέρ που έπαιρναν μαζί τους στα επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ!!!!!! Και ειναι είδηση το οτι ο Καμμενος πλήρωσε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ όντας σε επίσημο ταξίδι στο Λονδίνο το ξενοδοχείο που έμεινε με τη σύζυγο του!!!!ΟΥΤΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΣΚΑΙΝΕΣΤΕ !!!
ΥΓ .Στο επόμενο επιςημο ταξίδι του στη Γαλλία θα του προτείνω να παει με το τζετ του Χριστοφοράκου, να μείνει στο σπίτι της Μαρεβα ,να παει ενα βράδυ όλη την αποστολή στο καμπαρέ Μoulin Rouge και να πληρώσει απο το λογαριασμό των αντισταθμιστικών TOR M1 και τους ράβδους χρυσού της λίστας Λαγκάρντ της κυρίας Μανωλιδου .ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !!!
Ουστ λαμόγια !!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LOL ρε!! 
Και όποιος διαφωνεί με την σολογαμία τον καταγγέλλω σαν εαυτοφοβικό και ρατσιστή!
Ολα τα είχαμε τώρα πρέπει ν' ασχοληθούμε με το sologamy...πάει η άλλη και παντρεύεται τον εαυτό της, λέει, για να δείξει πως του έχει αυτοεκτίμηση και πως τα καταφέρνει μονάχη της. Χωρίς σύντροφο. Κι αυτό είναι, λέει, τάση. Με νυφικό και λουλούδια. Όταν αρχίσουν οι καυγάδες κοπελιά να δω τι θα κάνεις. 
(Ο,τι γουστάρει κάνει ο καθένας, αλλα ρε φίλε, όπου υπάρχει μαλακία την έχουμε σκεφτεί...)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 67χρονος που είχε καταδικαστεί για βιασμό 8χρονης
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου του επέβαλε ποινή κάθειρξης συνολικά 12 ετών για την αποπλάνηση κατ’εξακολούθηση και το βιασμό κατ’εξακολούθηση, αλλά με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, να μην πλησιάζει την ανήλικη και την οικογένεια της, να μην επιστρέψει στην περιοχή, όπου διέμενε και να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, καθώς ουδέποτε είχε αγγίξει το 8χρονο κορίτσι και ότι η ζωή του έχει πλέον καταστραφεί.
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2013.

Στον αντίποδα στη μπουζού 42 μέρες άνεργος που δεν πλήρωσε διόδια.
Στον αντίποδα 15 χρόνια στη μπουζού κοπέλα που μαχαίρωσε σε αυτοάμυνα




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Anonymous Greece επανέρχονται απειλώντας ξανά την ιστοσελίδα των πλειστηριασμών
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 14:23

Με νέα ανάρτηση τους γραμμένη στα αγγλικά, που δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook, επανήλθαν την Παρασκευή οι Anonymous Greece καλώντας σε παγκόσμια «επιστράτευση».
Σε αυτήν εκτοξεύουν νέες απειλές για κυβερνοεπιθέσεις, αυτή τη φορά μάλιστα ζητώντας και ενισχύσεις από τους Anonymous όλου του κόσμου, με στόχο τις σελίδες των πλειστηριασμών. 

Η νέα ανάρτηση αναλυτικά: 
«Καλούμε τους Anonymous από όλον τον κόσμο να ακολουθήσουν αυτήν τη μαζική επίθεση στην ιστοσελίδα των ελληνικών πλειστηριασμών, για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες (και να τους προστατεύσουμε) από την κυβέρνηση και το σύστημα. 
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ενωμένοι. Η κυβέρνηση έρχεται και ανακοινώνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, χωρίς την έγκριση του λαού. Και θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι δημοκρατία; Ο κάθε Έλληνας υποφέρει καθημερινά στην δουλειά του για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του!
Και έτσι έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να πάρουν τα σπίτια τους, που με τόσο κόπο τα έχουν αποκτήσει! Είστε εγκληματίες! Ο λαός δεν σας φοβάται και εμείς είμαστε δίπλα του. Ο πόλεμος εναντίον σας δεν θα σταματήσει!»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Anonymous Greece έχουν επιδοθεί σε μία «πολεμική ρητορική» εναντίον της κυβέρνησης. Η ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχε γίνει στόχος τους και πριν από μία εβδομάδα. 
Τελευταίο «χτύπημα» ήταν αυτό στην Τράπεζα της Ελλάδος, από όπου διέρρευσαν στη δημοσιότητα έγγραφα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ. Κούλογλου για Καταλονία: «Αν είχε κάνει τα ίδια ο Μαδούρο, θα είχε ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο»
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 15:02
Από την Καταλονία όπου βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, δήλωσε ότι «οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ελέγχουν τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο, χωρίς βέβαια να είναι παρέμβαση υπέρ κάποιας πλευράς. Δεν γίνεται να κωφεύουν, καθώς αυτά που συμβαίνουν εδώ είναι απαράδεκτα. Εάν είχε κάνει το ίδιο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, θα είχε ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο».
Όπως περιέγραψε ο ευρωβουλευτής, που βρίσκεται εκεί ως εκλογικός παρατηρητής, άκουσε από Καταλανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον ίδιο τον πρόεδρο Πουτζεμόντ: «Μόνο παράπονα για ωμές παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών από την κυβέρνηση της Μαδρίτης: συλλήψεις δημοσίων λειτουργών υπεύθυνων για την διεξαγωγή των εκλογών, κατασχέσεις εκλογικού υλικού, κλείσιμο 140 εκλογικών κέντρων, οικονομικές κυρώσεις, ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν βία για να δικαιολογήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας. Όλα αυτά είναι πρωτοφανή!» 
«Θα ήθελα να να δω τις Βρυξέλλες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για ειρηνικές διαδικασίες και διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ελπίζει την Κυριακή να γίνει μάρτυρας μίας ειρηνικής διαδικασίας, όμως εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το αν το δημοψήφισμα, κατόπιν όσων έχουν συμβεί, θα είναι «ένα πραγματικό δημοψήφισμα». Μάλιστα, δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του καταλανικού δημοψηφίσματος και του αντίστοιχου της Σκωτίας, καθώς «οι Βρετανοί φέρθηκαν πολύ πιο έξυπνα από τον κ. Ραχόι που αποφάσισε να καταστείλει το δημοψήφισμα εδώ. Οι κινήσεις του έχουν πλήξει καίρια τις σχέσεις της Βαρκελώνης με την υπόλοιπη Ισπανία, σχέσεις που θα κάνουν καιρό να βελτιωθούν».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοψήφισμα: Η Καταλονία επιμένει - H Μαδρίτη πείσμωσε
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:08

«Votarem» («Θα ψηφίσουμε» στα καταλανικά), φώναξαν το βράδυ της Παρασκευής, περίπου 10.000 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση στη Βαρκελώνη του Κάρλες Πουτζεμόντ, του προέδρου αυτής της επαρχίας της βορειοανατολικής Ισπανίας.
«Από μεθαύριο η Καταλονία θα κάνει τα πρώτα βήματα ως ανεξάρτητο κράτος», διακήρυξε ο ηγέτης των αυτονομιστών, επιμένοντας ότι οι Καταλανοί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν για την ανεξαρτησία τους. 
Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο προηγούμενος πρόεδρος Αρτούρ Μας, κάτω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Το δημοψήφισμα είναι Δημοκρατία».

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας "Είναι Δημοκρατία"
Ένα παράδοξο μπλακ- άουτ ειδήσεων δεν επέτρεπε την ενημέρωση από κάποιο ενημερωτικό ιστότοπο ή από τα γνωστά συστημικά Μέσα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Καταλονία, ακόμη και ως και τις δέκα και μισή το πρωί.
Εκεί συμβαίνει ένα παράδοξο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τις επίσημες ισπανικές αρχές, οι οποίες έχουν απαγορεύσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και δημιουργούν ένα σωρό προσκόμματα. Το δικαστήριο απεφάνθη πως η εφαρμογή "On Votar 1-Oct" που είναι διαθέσιμη στο Google Play αντιτίθεται της απόφασης που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας υπέρ της αναστολής του δημοψηφίσματος.
Το Google που είχε αναρτήσει οδηγίες για το πώς ακριβώς μπορούν να ψηφίσουν διαδικτυακά στο δημοψήφισμα οι Καταλανοί, υποχρεώθηκε χτες να τις αφαιρέσει.
Όσοι προσπάθησαν από τα κινητά τους να «κατεβάσουν» από το Google Play την σχετική εφαρμογή, λαμβάνουν μήνυμα που γράφει πως «δεν ισχύει πλέον, αλλά όσοι την έχουν λάβει μπορούν να την χρησιμοποιήσουν».
Η Καταλονία είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ισπανίας με 7,5 εκατομμύρια κατοίκους, που μιλούν τοπική γλώσσα, έχουν την δική τους κουλτούρα και διαθέτουν μεγάλο βαθμό αυτονομίας, αλλά δεν αναγνωρίζεται ως χωριστό κράτος από το ισπανικό Σύνταγμα.
Με τη νίκη των αυτονομιστών στις περιφερειακές εκλογές του 2015, που εξασφάλισαν το 47,6% των ψήφων και τις περισσότερες έδρες στο τοπικό Κοινοβούλιο, άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» το αίτημα της ανεξαρτησίας και να προωθείται ένα δημοψήφισμα που θα οδηγήσει σε μία «Δημοκρατία της Καταλονίας».
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τροποποιήσει δραματικά τη γεωγραφία του Ισπανικού κράτους, που υπάρχει ως τέτοιο ουσιαστικά από το 1492, από το γάμο της βασίλισσα Ισαβέλλας της Καστίλλης και του Φερδινάνδου της Αραγονίας (ενός βασιλείου που συμπεριλάμβανε ως επαρχία και την Καταλονία), γνωστών και ως «Καθολικών Μοναρχών». Δεν θα έχει όμως λιγότερη επίδραση και στην οικονομία του, καθώς οι Καταλανοί αποτελούν το 16% του ισπανικού πληθυσμού και παράγουν το 20% του εθνικού ΑΕΠ.

Η νεολαία στους δρόμους της Βαρκελώνης
Χθες φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης κουβαλούσαν κάλπες. Φοιτητές άλλωστε προετοίμασαν σε μεγάλο βαθμό το υλικό για το δημοψήφισμα. Στην πρωτοπορία βρίσκονται και οι μαθητές, που έχουν κινητοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τους γονείς τους. 
Ειρηνικές καταλήψεις ξεκίνησαν χθες το βράδυ σε δεκάδες σχολεία της Καταλονίας, την ώρα που την Τετάρτη η δικαιοσύνη είχε ζητήσει από την αστυνομία να κλείσει τα μέρη που θα χρησιμοποιούνταν ως εκλογικά κέντρα, μεταξύ αυτών και σχολεία. Υποστηρικτές του δημοψηφίσματος κατασκήνωσαν έξω από σχολεία στην διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εμποδίσουν την τοπική αστυνομία να προχωρήσει στην εκκένωση και το κλείσιμο των σχολείων, που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα.
«Θα κοιμηθώ εδώ, με τον μεγάλο γιο μου», δήλωσε η Τζιζέλα Λόσα, μια μητέρα τριών παιδιών από το δημοτικό σχολείο Ρέινα Βιολάντ της Βαρκελόνης, το οποίο έχουν καταλάβει οι γονείς των μαθητών.
«Επιτροπές υπεράσπισης του δημοψηφίσματος» έχουν δημιουργηθεί σε κάθε συνοικία και έχουν μοιράσει φυλλάδια με συμβουλές, στα οποία καλούν τους αυτονομιστές κυρίως να παραμείνουν ειρηνικοί.
Εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμα «διοργάνωσης εξωσχολικών δραστηριοτήτων», γονείς μαθητών έχουν καταλάβει κάποια σχολεία για να τα διατηρήσουν ανοικτά οργανώνοντας πιν-νικ, κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα άστρα, πιτζάμα πάρτυ…
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή, «όμως δεν έχει πει τίποτε για τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες» της Παρασκευής και του Σαββάτου, εξήγησε ο Τζόρντι Σάντσες πρόεδρος της καταλανικής Εθνοσυνέλευσης.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης αντιδρά
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος στο «παράνομο δημοψήφισμα» έχει δηλώσει: «Αυτό το παράνομο σχέδιο διάσπασης δεν έχει θέση σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου ισχύει ο νόμος όπως είναι το δικό μας».
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν ήδη αποκλειστεί από την αστυνομία. Αναφέρει επίσης, ότι 163 σχολεία που θα ήταν εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από οικογένειες.
Η εντολή που έχει δοθεί στην αστυνομία από τη Μαδρίτη, είναι να αποκλείσουν όλα τα κυβερνητικά κτίρια και να να απομακρύνει τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί σε σχολεία, που είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η απομάκρυνσή τους θα γίνει αύριο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πώς θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή.
Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.
«Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Μενέντεθ ντε Βίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως η ψηφοφορία είναι παράνομη.
Για «την διαφύλαξη της τάξης», έχουν σταλεί χιλιάδες αστυνομικές ενισχύσεις από άλλα μέρη της Ισπανίας στην Καταλονία, επειδή η κεντρική κυβέρνηση είχε υπόνοιες ότι η τοπική αστυνομία δεν θα εμπόδιζε την είσοδο στα εκλογικά κέντρα.
Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν φθάσει με πλοία στο λιμάνι της Βαρκελόνης, αλλά το εργατικό συνδικάτο των 1.000 λιμενεργατών αρνείται να βοηθήσει στα σκάφη αυτά να ελλιμενίσουν.
To δημοψήφισμα που απειλεί να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς σε ένα από τα ισχυρά κράτη-μέλη της ΕΕ, έχει τύχει της αποδοκιμασίας από το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με ανακοίνωσή του το χαρακτηρίζει «παράνομο».
Έγινε κι αυτό: Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο για την εκλογική μάχη ενόψει του δημοψηφίσματος οι χρήστες που αντιτίθενται στην διεξαγωγή του χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση «ρωσικό δάκτυλο».
Επίσης, πριν δύο εβδομάδες, ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, εξέφρασε με μήνυμά του από το Twitter την υποστήριξή του στο δημοψήφισμα.
Εν τω μεταξύ ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν την Παρασκευή τους πολίτες τους σε επαγρύπνηση, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τροποποίησε στον ιστότοπό τους τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την περιοχή και συστήνει στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Καταλονία «να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ, να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και να τηρούν κατά γράμμα τις συστάσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης». «Το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί» επισημαίνει το υπουργείο.
«Αποφύγετε τις διαδηλώσεις. Να είστε σε επαγρύπνηση» προειδοποίησε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας. Συστάσεις προς τους πολίτες του εξέδωσε και το Λονδίνο. Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε από τους Γάλλους να «παραμείνουν στο περιθώριο πιθανών μετακινήσεων πλήθους».

Més que un club (Περισσότερο από ένας σύλλογος)
Φυσικά η πολιτική δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό. Και δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον αθλητικό χάρτη της Καταλονίας από την Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί του συλλόγου έχουν τοποθετηθεί θετικά προς το δημοψήφισμα, αλλά θέση έχει πάρει και η επίσημη ομάδα:
«Η Barça παραμένει πιστή στην ιστορική δέσμευση της υπεράσπισης της χώρας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δημοψηφίσματος», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου.
«Η Barça καταδικάζει κάθε πράξη που μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα του αποφασίζειν και την ελευθερία έκφρασης», τονίζεται στο ίδιο κείμενο. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και διάσημοι αθλητές. Ο Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα και παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ισπανίας, θέλει οι Καταλανοί να εκφράσουν τη γνώμη τους στις κάλπες.

“Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, πρέπει να κινούμαστε ειρηνικά.
Να μην τους δώσουμε οποιαδήποτε δικαιολογία. Είναι ό,τι θέλουν. Να τραγουδάμε δυνατά και πολύ ισχυρά: θα ψηφίσουμε”, έγραψε στο Twitter, ωστόσο ποτέ δεν αποκάλυψε εάν είναι υπέρ της ανεξαρτησίας ή όχι.
Στο ενδεχόμενο της ανεξαρτησίας η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ισπανίας και θα κληθεί πιθανόν να παίζει σε ένα κλειστό πρωτάθλημα με ομάδες της περιφέρειας.
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν -αιώνιας αντιπάλου της Μπαρτσελόνα- έχει δηλώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα: “Υπάρχει κόσμος που θέλει την ανεξαρτησία και κόσμος που δεν την θέλει. Είναι πολύπλοκο ζήτημα. Αυτό που δεν βλέπω να γίνεται και ελπίζω να μη συμβεί, είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς τη Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν το θέλω” δήλωσε ο Ζιζού.

Το αύριο της Καταλονίας
Η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα της περιφερειακής κυβέρνησης τον Ιούλιο έδειξε ότι οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας είναι περισσότεροι από τους υπέρμαχούς της, 49,4% έναντι 41,4%. 
Σε κάθε περίπτωση οι φόβοι και οι ελπίδες που γεννάει το αυριανό δημοψήφισμα, είτε διεξαχθεί είτε όχι, φαίνεται να προϋπάρχουν και να εκδηλώνονται με ορμή, αντικατοπτρίζοντας την κεντρική σύγκρουση των κυβερνήσεων, αλλά και την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών.
«Αυτές τις απίστευτα έντονες και πολύ συγκινητικές στιγμές, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να αγγίξουμε το όνειρό μας», δήλωσε ο Πουτζεμόντ.
Μένει να φανεί το πώς η αυριανή μέρα θα μείνει στην Ιστορία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Κλιμακώνεται η αντίδραση της Μαδρίτης για την αποτροπή του δημοψηφίσματος
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 15:42
Μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η κυβέρνηση της Μαδρίτης εντείνει τις προσπάθειές της να εμποδίσει τη διεξαγωγή του.
Υποστηρικτές του δημοψηφίσματος κατασκήνωσαν στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας, έξω από πολλά σχολεία που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα, προκειμένου να εμποδίσουν την τοπική αστυνομία να προχωρήσει στην εκκένωση και το κλείσιμό τους. Η ισπανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι τα σχολεία που έχουν καταληφθεί από οικογένειες, είναι συνολικά 163.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η αστυνομία θα απομακρύνει τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί. Η σχετική διαταγή προβλέπει την εκκένωση των σχολείων μέχρι τις 06:00 αύριο το πρωί, πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας στις 09:00 τοπική ώρα. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πώς θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή.
Όπως έγινε γνωστό, 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.
Εν τω μεταξύ οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Επιδρομή κατά του κέντρου τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησε η αστυνομία
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 12:59
Επιδρομή κατά του κέντρου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της κυβέρνησης στην Καταλονία, πραγματοποίησε η αστυνομία της Ισπανίας σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Vanguardia» που επικαλείται τον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.
Τόσο η αστυνομία, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας δεν επιβεβαίωσαν την επιδρομή.
Ένας δικαστής διέταξε χθες την Google να κατεβάσει την εφαρμογή που έδινε πληροφορίες σχετικά με το απαγορευμένο από την ισπανική κυβέρνηση δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο στην Καταλονία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Τρεις προσαγωγές στο Τορίνο, στις διαδηλώσεις κατά της συνόδου των G7
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 02:28
Τρεις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν αργά χθες βράδυ στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, στα πλαίσια διαδηλώσεων κατά της υπουργικής συνόδου των G7 αφιερωμένης στην εργασία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη.
Σε κεντρικές οδούς της πόλης, διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο πέταξαν κροτίδες κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση γκλοπ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την πρόσβαση στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι υπουργοί που συμμετέχουν στην σύνοδο.
Κάποιοι διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.
Για σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση με στόχο να μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο σημείο στο οποίο θα συναντηθούν οι υπουργοί των G7.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των υπουργών, η οποία είναι εντελώς αποκλεισμένη από την υπόλοιπη πόλη.
Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του κινήματος «No -Tav», το οποίο και εναντιώνεται στην δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας Ιταλίας- Γαλλίας.
«Siete i sette nani, lasciateci passare», (είστε οι επτά νάνοι, αφήστε μας να περάσουμε), ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.
Oι Αρχές είχαν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το Reggia di Venaria, μια πρώην βασιλική κατοικία στην οποία πραγματοποιείται η συνάντηση, με θέμα «τις επιπτώσεις της ψηφιακής τεχνολογίας στον εργασιακό τομέα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ταινία «Ματίλντα» είναι μια καλογυρισμένη ταινία και δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο», δηλώνουν οι Ρώσοι βουλευτές
 Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 02:03
Η πολυσυζητημένη ταινία «Ματίλντα» του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, η οποία αναφέρεται στο ειδύλλιο του τσάρου Νικαλάου του Β’ με την τότε διάσημη μπαλαρίνα Όλγκα Ξεσίνσκαγια, προκάλεσε τα θετικά σχόλια των Ρώσων βουλευτών, μετά την ειδική προβολή που διοργανώθηκε για τους ίδιους στην ρωσική Δούμα, ώστε να την αξιολογήσουν και να αποφανθούν, αν προσβάλλει ή όχι τις «θρησκευτικές πεποιθήσεις» των πιστών.
Στην ανακοίνωση της η αρμόδια επιτροπή της Δούμας για ζητήματα πολιτισμού, αναφέρεται ότι οι βουλευτές αποφάνθηκαν πως η ταινία γυρίστηκε με επαγγελματικό τρόπο, και η υπόθεση της σχετίζεται με την Ιστορία της Ρωσίας. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο τσάρος Νικόλαο ο Β’ παρουσιάζεται « με μεγάλη αγάπη και σεβασμό». Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσει των βουλευτών στη ταινία ο τσάρος «παρουσιάζεται ως ένας ισχυρός εμπνευσμένος άνδρας ο οποίος νοιάζεται για την χώρα του, και οποίος αναμφίβολα όταν πρόκειται να επιλέξει ανάμεσα στα προσωπικά του συναισθήματα και το κρατικό χρέος, επιλέγει το δέυτερο».
Η επιτροπή της Κρατικής Δούμας, υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι η ταινία «Ματίλντα» δεν περιέχει τίποτα το επιλήψιμο, που να αντιτίθεται στην νομοθεσία και να προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ αποφαίνεται ότι «η ευρεία προβολή της ταινίας θα ενισχύσει το ενδιαφέρον για τις σελίδες αυτής της ιστορίας της χώρας μας».
Μάλιστα ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Κρατικής Δούμας για θέματα πολιτισμού σκηνοθέτης Στανισλάβ Γκοβορούχιν, δήλωσε ότι «αφότου είδα την ταινία άρχισα να βλέπω διαφορετικά τον Νικόλαο τον Β’».
Διαφορετική όμως άποψη εξακολουθεί να έχει, η καθυστερημενη ρωσοορθοδοξη ακροδεξια βουλευτής του δεξιου κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» του Πουτιν και φανατική πολέμια της ταινίας Νατάλια Πακλόνσκαγια, η οποία δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δούμας αποφάσισαν να υποβάλλουν εκ νέου μαλακισμενο αίτημα προς την Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας με την παράκληση να απαγορεύσει την ταινία, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ εξοργίζει και πάλι τους Παλαιστινίους
 Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, 16:14
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ προκάλεσε για ακόμη μία φορά την οργή των Παλαιστινίων υποτιμώντας δραστικά την έκταση της κατοχής της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από τους Ισραηλινούς.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που ο Ντέιβιντ Φρίντμαν προκαλεί την οργή των Παλαιστίνιων αξιωματούχων.
Το Ισραήλ κατέχει «μόνο 2% της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη», δήλωσε ο πρέσβης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ολόκληρη από τον ισραηλινό ενημερωτικό ιστότοπο Walla.
«Το Ισραήλ αναγνωρίζεται διεθνώς ως η δύναμη κατοχής του 100% της Παλαιστίνης, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των περιχώρων της» απάντησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) Σαέμπ Ερεκάτ.
Οι δηλώσεις του Φρίντμαν δεν είναι μόνο «εσφαλμένες, αλλά αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο, στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στην ιστορική θέση των ΗΠΑ», δήλωσε. Κατηγόρησε τον Φρίντμαν ότι «επικυρώνει τις πολιτικές κατοχής και προσάρτησης της ισραηλινής κυβέρνησης».
Η Χανάν Ασράουι, άλλη ηγέτις της ΟΑΠ, δήλωσε πως ο Φρίντμαν είναι «εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα» και ζήτησε σε ανακοίνωσή της από την αμερικανική κυβέρνηση να «του ζητήσει εξηγήσεις» για την «ηθικά αποκρουστική» στάση του.
Ο Φρίντμαν, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν αυτός τον διορίσει πρέσβη στο Ισραήλ, είχε ήδη εξοργίσει τους Παλαιστινίους τον Σεπτέμβριο μιλώντας στον ισραηλινό Τύπο για «δήθεν κατοχή» των παλαιστινιακών εδαφών.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε πει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι δηλώσεις αυτές «δεν σημαίνουν κάποια αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής».
Αυτήν τη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φάνηκε επίσης να παίρνει αποστάσεις από τον πρέσβη. «Δεν θα πρέπει να δούμε (στις δηλώσεις προς τον Walla) κάποια αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής» δήλωσε στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.
Το 2017 είναι η 50ή επέτειος από την έναρξη της κατοχής από το Ισραήλ των Παλαιστινιακών Εδαφών και του εποικισμού τους.
Ο Φρίντμαν, Εβραίος στο θρήσκευμα, έχει χαρακτηρισθεί από τον Τραμπ «παλιός φίλος και σύμβουλος». Ανέλαβε τα καθήκοντα του πρέσβη τον Μάιο, ενώ είχε προηγουμένως διατυπώσει αμφιλεγόμενες θέσεις υπέρ του εποικισμού ή της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, κάτι που αντιβαίνει στην πολιτική που ακολουθούν ιστορικά οι ΗΠΑ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Οταν ο Καμμένος έχει τόσα που πλερώνει 2.600 στερλίνες για διαμονή δυό βραδιών εννοείται ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιος δεν έχει να δώσει 1.200 για το χρέος του και του παίρνουν το σπίτι...
Πλέρωνε κύριε/α αλλιώς είσαι μπαταχτσής!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Ο Κυρίτσης δεν θέλει το Ελληνικό, αλλά ΤΙΝΑ κάνει, το τρώει.
Αλλάααα το City Plaza μην τολμήσει να πειράξει κανείς γιατί θα παραιτηθεί!
Αυτοί είναι αγώνες κι εντιμότητα!
Σχολιο.- Κατουρημένος ή ακατούρητος;


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που μένει πιά είναι να πάρει ο Τσίπρας την έδρα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα ουρολογίας του πανεπιστημίου της Σανγκάης αναγορεύτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Κυρίτσης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η γυναίκα του πρωθυπουργού μπορεί να γίνει καθηγήτρια σε ξένο πανεπιστήμιο αλλά ο μαθητής μας των Ψυκτικών στη Χίο ,δε μπορεί να πάρει το πτυχίο του αφού η κυβέρνηση του κλείνει την ειδικότητα.
Κυβέρνηση με ταξικό πρόσημο καραμπινάτο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΙΧΑΡΔΟΣ: Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΑΛΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ!
Ριχάρδος! Δείτε τον, πώς μοιάζει με… κοράκι! «Η λύση στην κρίση» είναι … το σλόγκαν του το οποίο είναι ολόιδιο με αυτό που λένε οι τοκογλύφοι της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Βελκουλέσκου: «πουλήστε τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία για να ξεχρεώσετε»!
Αυτό ακριβώς κάνει και ο Ριχάρδος, ο σύγχρονος μαυραγορίτης, που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες διαφημίζοντας τις 26 ανά την Ελλάδα επιχειρήσεις του, λέγοντας στον κόσμο «ελάτε να σας πάρουμε τα κοσμήματα και τα τιμαλφή και να σας δώσουμε μεγαλύτερη αξία απ’ότι θα σας έδιναν αλλού». 
Η λύση στην κρίση για τον Ριχάρδο είναι να ρημάζει τα ελληνικά νοικοκυριά και το έχει καταφέρει μαζεύοντας όλο το χρυσό, τα τιμαλφή και τα ιερά κειμήλια των ελληνικών οικογενειών! Είναι μια αντίστοιχη περίπτωση με τους μαυραγορίτες της κατοχής, αλλά σε χειρότερη εκδοχή. Διότι τότε δεν υπήρχε η τηλεόραση.
Σήμερα, με τα ΜΜΕ στο πλευρό του Ριχάρδου το ρήμαγμα των ελληνικών νοικοκυριών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ!
Ντροπή για τα κανάλια, που για λίγα αργύρια συμβάλλουν στην καταστροφή της ελάχιστης ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν το έκανε λεει η Ισπανια.....
Άλμα στο κίνημα, η Μαδρίτη κατηγορεί τώρα τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από το κίνημα για μια ανεξάρτητη καταλονία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έκοψε τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας του κατά 25 %. Δεν χρειάζεται στρατό για να νικήσει αυτούς τους ανόητους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επιστολη της Μονης Ξηροποταμου αποκαλυπτει την πορτα του Αγιου Ορους στον πρωθυπουργο. «Ο Τσιπρας προσπαθει να αλλοιωσει  την πνευματικη ταυτοτητα των Ελληνων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Δημοκρατια κινδυνευει από την Γερμανικη Ευρωπη. Κροκοδειλια δακρυα για την ανοδο της ακροδεξιας στη Γερμανια από το πολιτικο συστημα και τα παπαγαλακια του στα ΜΜΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όποιος είδε τη συνέντευξη του... μαρξιστή Ευκλείδη Tσακαλωτου (χαιρετισμούς στη Black Rock) στον Χατζηνίκολαου θα έβγαλε ένα...
συμπέρασμα:
Πιο κυνικά χυδαίος καταντάς... Τσακαλώτος!
Υ.Γ. "Δεν είναι λογικό να πουλήσουν οι τράπεζες τα κόκκινα δάνεια στους δανειολήπτες στην ίδια τιμή με αυτή που θα τα πουλήσουν στα funds", μας λέει ο άνθρωπος που έχτισε πολιτική καριέρα (μαζί με πολλούς άλλους) με το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και τώρα κολλάει σε όλους αυτούς που τους χτύπησε η κρίση τη ρετσινιά του "κακοπληρωτή"!
Κακοπληρωτής είναι ο Μυτιληναίος... μαρξιστή της "δεξιάς τσέπης", αλλά σε αυτόν δίνετε λιγνιτικές μονάδες και τη δυνατότητα να βγάζει υπερκέρδη! Κακοπληρωτής είναι ο Βαρδινιγιάννης, αλλά σε αυτόν κάνετε τεμενάδες και... αβαβά το πρόστιμο του 1,2 δις!
#ξεφτίλα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Ζέχνει όλο και περισσότερο το όργιο της εργοδοσίας
Σταθερό μέτωπο κρατούν οι ταξικές δυνάμεις απέναντι στο εργοδοτικό όργιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον κλάδο του εμπορίου, με τις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού με τον τίτλο «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».
Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει στα σωματεία και στους εργαζόμενους πως οι αρχαιρεσίες οργανώνονται από την ίδια την εργοδοσία. Διευθυντικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων συμμετέχουν στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εκβιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απαράδεκτες μεθόδους, για να συμμετάσχουν σε αυτήν την άθλια διαδικασία.
Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τις προηγούμενες μέρες οι ταξικές δυνάμεις απέναντι σε αυτήν την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καταγγέλλοντας το «κουρέλιασμα» του νόμου 1264 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και της πρόβλεψης που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ), χωρίς καμία προηγούμενη συνεδρίαση ή απόφαση της διοίκησης, έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου «σωματείου» - μηχανισμού κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ στη συνέχεια ο γγ της ΟΙΥΕ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, έκανε λόγο για «δήθεν πρόσθετη παρέμβαση» και κατηγορούσε για «τραμπουκισμούς» και «τρομοκρατία» το ΠΑΜΕ...
Για το ζήτημα αυτό, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΙΥΕ, χωρίς τις υπογραφές των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλείται την Παρασκευή 6/10 το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Στην πρόσκληση που αποστέλλει η ΟΙΥΕ στα μέλη του ΔΣ της, χαρακτηρίζει αντικαταστατική και παράνομη την πρόσθετη παρέμβαση που έγινε εκ μέρους της Ομοσπονδίας υπέρ του «σωματείου» και ζητά την ανάκλησή της.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Hoy compartimos con ustedes un especial dedicado a la República
Bolivariana de Venezuela y su Jornada Mundial Todos Somos Venezuela:
Diálogo por la Paz, la Soberanía y la Democracia Bolivariana, celebrado
en Caracas, del 16 al 19 de septiembre. Destacan en esta entrega las
entrevistas al reconocido escritor venezolano Luis Britto, al héroe
antiterrorista cubano Fernando González LLort y al senador y candidato
presidencial chileno Alejandro Navarro; así como la Proclama de
Caracas, respaldando la propuesta de diálogo del Gobierno Bolivariano.
En su entrega de esta semana, la revista digital de la cultura cubana
mantiene la promoción del venidero Festival Internacional de Teatro de
La Habana, con el texto de Mairyn Arteaga Díaz sobre la actriz y
directora Roxana Pineda. Ofrecemos también las palabras de clausura del
evento Casa Tomada 2017, del poeta, ensayista y Premio Nacional de
Literatura Roberto Fernández Retamar y mantenemos el dossier Béisbol y
cultura en Cuba, que discute la presencia del deporte nacional en la
preferencia de los cubanos.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας ένα ειδικό αφιερωμένο στη Δημοκρατία
Bolivariana de Venezuela και στην Παγκόσμια Ημέρα Είμαστε όλοι Βενεζουέλα:
Ο Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, γιόρτασε
στο Καράκας, από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Τονίζουν στην παράδοση αυτή οι
συνεντεύξεις με τον διάσημο Βενεζουέλα συγγραφέα Luis Britto, τον ήρωα
του αντιτρομοκρατικού Fernando González LLort και τον γερουσιαστή και τον υποψήφιο
για την προεδρία της Χιλής Alejandro Navarro, καθώς και η Διακήρυξη του
Καράκας, υποστηρίζοντας την πρόταση διαλόγου της κυβέρνησης του Μπολιβάρ.
Στην παρουσίασή του αυτή την εβδομάδα, το ψηφιακό περιοδικό του πολιτισμού της Κούβας
διατηρεί την προώθηση του επερχόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου
στην Αβάνα, με το κείμενο της Mairyn Arteaga Díaz για την ηθοποιό και την
σκηνοθέτης Roxana Pineda. Προσφέρουμε επίσης τα τελευταία λόγια του
Casa Tomada 2017, του ποιητή, του δοκίμιου και του εθνικού βραβείου στη
Λογοτεχνία Roberto Fernández Retamar και να μελετήσετε το φάκελο Μπέιζμπολ και
κουλτούρα στην Κούβα, η οποία συζητά την παρουσία του εθνικού αθλητισμού στην
προτίμηση των Κουβανών.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το intranet και το διαδίκτυο,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu