Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Κυριακη 1 Οκτωβριου 2017


"Χώρες της Ευρώπης που ήταν σε μνημόνιο, με διαφορετικές ή παρόμοιες συνθήκες με τη δική μας έπαψαν να είναι. `Ολες ακολούθησαν μια φιλελεύθερη πολιτική, εφάρμοσαν αυτά που συμφώνησαν με τους δανειστές τόσο σε δημοσιονομικό όσο σε μεταρρυθμιστικό επίπεδο".
Αυτό ακούμε μονότονα απ την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει κάνει τον Τσίπρα κομμουνιστή με ακόμα υπαρκτό τον κίνδυνο, αυτός να επανεκλεγεί.
Παραλείπουν να μας πουν οι κύριοι αυτοί πόσο ήταν οι μισθοί πριν κ μετά, ή τα εργασιακά δικαιώματα πριν και μετά, πόση η φορολογία και το ποσοστό κέρδους των κατεχόντων γενικά κ των βιομηχάνων πριν κ μετά, πόσο το ποσοστό που έχει πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πόσο το ποσοστό που σπρώχτηκε στην ιδιωτική ασφάλιση ή στο δρόμο κ.λ.π. και εντέλει πόσο μικρότερο είναι το ποσοστό των κατόχων του μεγαλύτερου ποσοστού πλούτου στην εκάστοτε χώρα που βγήκε απ τα μνημόνια.
Διότι ουδείς είπε ότι δεν θα βγούμε ποτέ απ την κρίση. Ανακατανομή πληθυσμών στις μερίδες και στις κοινωνικές τάξεις γίνεται στα μνημόνια, ώστε να πληγεί όσο το δυνατόν λιγότερο η άρχουσα τάξη.
Δεν θέλει πολύ σοφία ούτε παραπομπές στη βιβλιογραφία να πεις ότι εκεί που έδινε ένας 800 ευρώ μισθό και 400 στα τραπεζικά του δάνειά, τώρα θα δίνει 400 και 400.Απλώς αυτός που θα έπαιρνε τα 800 δεν θα πληρώσει το δικό του δάνειο κ θα χάσει το σπίτι του.Its that simple.
Δεν ζήτησε κανείς τρελά πράγματα, όπως να πληρώσουν κάποτε φόρους οι εφοπλιστές, διότι απλούστατα, όπως έκανε κ το Γιάννα χωρίς μαούνα, αυτοί θα πάρουν τις μαούνες τους κ θα πάνε αλλού, της ελεύθερης μη σοβιετικής οικονομίας ένεκα.Είναι αυτό που λένε: Να φύγετε! Να πάτε αλλού!`Οπου πιο πολλά φράγκα κ λιγότεροι φόροι εκεί και Πατρίς!

Σχολιο.- Και να μην ξεχναμε και τις χωρες εκτος μνημονιων. Όπως η Γερμανια. Που εχει ανεργια 5% λενε, τη χαμηλοτερη στην Ευρωπη. Μονο που δεν μας λενε ότι 2 εκατομμυρια Γερμανοι τρωνε από τα συσιτια. Ότι 13 εκατομμυρια Γερμανοι είναι κατω από το οριο φτωχειας στη Γερμανια. Ότι με την ελαστικη εργασια που εχει ψηφιστει στη Γερμανια από το 2000 επι Σρεντερ, το 40% των εργαζομενων δουλευει σε 2 και 3 δουλειες από 4 ωρες στην κάθε μια, για να τα βγαλει περα, χωρις κρατικη ασφαλιση και κρατικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Και αυτά γινονται στην χωρα που οι βιομηχανοι της εχουν κατακτησει την Ευρωπη. Καμια φροντιδαγια τους εργαζομενους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε Σαββατοκύριακο που κάνουμε προπόνηση τριάθλου στον Φλοίσβο βλέπουμε φοβερά σκάφη, αυτό που είδαμε όμως σήμερα ήταν εξωπραγματικό για ιδιωτικό σκάφος. Τέσσερα πατώματα και ατελείωτο μήκος. Όταν με ρωτάνε τα παιδιά μου τι είναι καπιταλισμός θα τους δείχνω αυτές τις φωτογραφίες και θα τους λέω "καπιταλισμός είναι το σύστημα στο οποίο για να έχει ένας αυτό το πλωτό παλάτι πρέπει δέκα χιλιάδες άλλοι να πεινάνε"....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαθυστόχαστη ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την καταδίκη ανέργου που δεν πλήρωσε διόδια και πρόστιμα: "Η απόφαση του Πταισματοδικείου Καλαμάτας, να επιβάλει ποινή 42ήμερης φυλάκισης σε άνεργο συμπολίτη μας, ο οποίος δεν πλήρωσε πριν δυο χρόνια τα διόδια και, η εξάντληση της αυστηρότητας της δικαιοσύνης, μας προκαλεί έντονο προβληματισμό. Για εμάς σαφώς και η δικαιοσύνη έχει την ανεξαρτησία της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένει εκτός κριτικής. Τέτοια φαινόμενα για εμάς είναι άκρως ανησυχητικά, εμπεριέχουν εκδικητικότητα εις βάρος των πολιτών, δεν έχουν την ηθική νομιμοποίηση της κοινωνίας και μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους".
Πέρα από οποιαδήποτε κρίση, το δικαστήριο δεν δίκασε χωρίς... νόμο, έτσι στο αυθαίρετο. Βασίστηκε στο νόμο Ρέππα που τροποποιήθηκε επί τα χείρω από νόμο του Βορίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει και τον Απρίλιο του 2015, κάπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή ζητούσαν την κατάργηση των ποινών κατά όσων καταλάμβαναν δρόμους, σταθμούς διοδίων ή αρνούνταν να πληρώσουν διόδια.
Την τροπολογία την έφαγε η... μαρμάγκα του Μαξίμου και τις καμπάνες οι άνθρωποι που αψήφησαν τα νομικά κατασκευάσματα τα οποία είχαν ως μοναδικό σκοπό να διαλύσουν τα κινήματα ανυπακοής.
Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως φαίνεται ότι νομίζουν πως είναι ακόμη αντιπολίτευση και κυβερνάνε τα... δικαστήρια, ο Ρέππας και ο Βορίδης. Τουτέστιν δεν τους φτάνει η κωλοτούμπα, μας δουλεύουν και από πάνω.
Υ. Γ 1: Επειδή πολλές φορές και σε διάφορες περιπτώσεις αφήνουν να εννοηθεί πως κάτι τέτοιες τροπολογίες τις έκαναν οι... "τρισκατάρατοι" του Λαφαζάνη για να πιέσουν την "αριστερά του ρεαλισμού", ας την ψάξουν να δουν τις υπογραφές και... θα πέσει κλαυσίγελως. Αν τους είναι δύσκολο, εδώ είμαστε!
Υ. Γ 2: Είχα αποφασίσει να μην γράψω κάτι για το θέμα εξ αιτίας του τρόπου διαχείρισης από διάφορες πλευρές αλλά μερικές φορές... δεν σε αφήνουν να αγιάσεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τους φασίστες -εντός κι εκτός του φρανκικής προέλευσης Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι- να διαδηλώνουν χθες στη Μαδρίτη και σε άλλες ισπανικές πόλεις, με το σύνθημα "η Καταλονία είναι Ισπανία", με την επιβολή καθεστώτος αστυνομοκρατίας και με 30.000 στρατιώτες σε επιφυλακή, με αποκλεισμένα από την αστυνομία τα 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, αυτό που κρίνεται σήμερα είναι το δικαίωμα των λαών στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεσή τους.
Αυτό που κρίνεται είναι το αν ένας λαός με ιδιαίτερη εθνική συνείδηση εδώ και αιώνες, έχει ή όχι το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος αν η χώρα του θα παραμείνει τμήμα ενός Βασιλείου στο οποίο κυρίαρχο είναι το έθνος που αναφέρεται και στον επίσημο τίτλο του (οι Ισπανοί) ή θα αποκτήσει την ανεξαρτησία της.
Η καταλανική, η βασική, η γαλικιανή, αλλά και η ισπανική Αριστερά τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος εθνικής αυτοδιάθεσης. Ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν ή όχι με τον αποχωρισμό της Καταλονίας. Χωρίς να περιμένουν ν' ακούσουν τη γνώμη κάποιων ελλήνων αριστερών που αίφνης εμφανίζονται ως ηρακλείς του ισπανικού θρόνου των Βουρβώνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλημέρα καλό μήνα.
Είμαστε με τους Καταλανούς εννοείται,με τη φωνή της Ελευθερίας!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kαλημέρα απ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Καταλωνία που δίνει σήμερα μάχες σώμα με σώμα με την ισπανική αστυνομία για να ψηφίσει.
Στο τέλος,Ραχόυ,θα ζητήσει απόσχιση και οι άλλες περιοχες.
Η Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θέλει η πολίτης στην Καταλωνια να ψηφίσει και σιδερόφραχτες στρατιές την αντιμετωπίζουν με τα ροπαλα και το ξυλο.
Μάχη πολιτών για να σώσουν τη κάλπη,Καταλωνία.
Ποιος να πίστευε στον 21ο αιώνα ότι θα απαγορευόταν να ψηφίσεις.

Όταν "ο Μαδούρο κατέλυε τη δημοκρατία" (όπως ελεγαν οι αληταραδες) στη Βενεζουέλα μέχρι και η...ΥΕΝΕΔ του 21ου αι. έβγαζε "έκτακτα" με τα..."θλιβερά γεγονότα".
Σήμερα που ο...δημοκράτης Ραχόι ματσουκιάζει κόσμο στην Καταλωνία και "στέλνει περίπατο" τα ανθρώπινα δικαιώματα,τα τσοντοκάναλα (μαζί κι η...ΥΕΝΕΔ για την οποία κάποιοι έκαναν νυχτέρια στο προαύλιο της)...ασχολούνται με τον Ντάνο και τη διαμάχη Φουρθιώτη - Περρή!!!
#ξεφτίλες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανια και η Καταλωνια  πρόκειται για διαφορετικά έθνη που ενώθηκαν με το ζόρι κάτω από τη σημαία του Βασιλείου της Ισπανίας. Καμμία σχέση με την Κρήτη και τις θέσεις "ανεξαρτησίας ". Εμείς στην Κρήτη ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και οι τάσεις απόσχισης που έχουν κατά καιρούς βγει στον αέρα θα ήταν καταστροφικές και για την Ελλάδα και για την Κρήτη . Και οσοι τις διαδιδουν είναι πληρωμενα τσουτσεκια της CIA, κωλοαμερικανακια που ως γνωστων είναι ανιστοριτα.
Αν σκεφτεί μάλιστα κάποιος ότι στην Κρήτη με τις Αμερικανικές βάσεις θα άνοιγε η όρεξη των Αμερικανών και των άλλων "φιλων" μας Ευρωπαίων.
Το ιδιο ισχυει και για τη Λεγκα του Βορρα στην Ιταλια. Είναι κατασκευασμα των Γερμανων ναζιστων. Δεν εχει καμια βαση. Γιατι Βορεια και Νοτια Ιταλια μιλανε την ιδια γλωσσα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελλάδα, με την αηδία που ένιωθε ετούτος ο λαός για τις Αμαλίες και τις Φρειδερίκες, μόνο μία σύζυγος πρωθυπουργού επιδίωξε βασιλικές τιμές. Η Δέσποινα Παπαδοπούλου.
Πόσο ακόμη θα σας εξευτελίσει το αμόρφωτο ανθρωπάκι κι η οικογένειά του, ρε φίλοι της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής;
Για σταθείτε λίγο κι αναλογιστείτε πάνω στην έννοια "αυτοσεβασμός"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το AulnaySousBois, προάστιο του Παρισιού φλέγεται ολόκληρο εδώ και μια βδομάδα για τον Yacine.
ο Yacine, βρέθηκε νεκρός στις 14/09, σε κελάρι στην περιοχή.
Η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας είναι πως πέθανε από ναρκωτικά.
Το πρόσωπο και ο θώρακας του Yacine όμως ήταν γεμάτα μώλωπες. Ο εισαγγελέας απέρριψε 5 ΦΟΡΕΣ (!!!) και την καταγγελία και την αίτηση για νεκροψία που κατέθεσε η οικογένεια του.
Η υπόθεση μοιάζει, πολύ, πάρα πολύ, με την υπόθεση του Wissam El Yamni ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε κελάρι το 2012 στη πόλη του Clermont Ferrand.
http://www.lamontagne.fr/…/cinq-ans-apres-la-mort-de-wissam…#
Η αστυνομία ισχυριζόταν αρχικά ότι ο Wissam πέθανε από ναρκωτικά. Στην πραγματικότητα είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από αστυνομικούς.
O Yacine συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις για τον Τεό που είχε βιαστεί από αστυνομικούς τον περασμένο Φλεβάρη.
Στην υπόθεση του Τεό, η έκθεση που διαβίβασε το IGPN (η ''αστυνομία της αστυνομίας'' ) στον εισαγγελέα έλεγε πως δεν υπήρξε βιασμός γιατί ναι μεν υπήρξε διείσδυση με γκλοπ αλλά ο αστυνομικός δεν είχε τη πρόθεση να βιάσει τον Τεό.
Ο Τεό, ο αδερφός του Wissam και οι οικογένειες άλλων θυμάτων της γαλλικής αστυνομίας (μεταξύ αυτών και του Adama Traoré ο οποίος κατά τη διάρκεια προσαγωγής του πέθανε από ασφυξία ενώ η αστυνομία και ο εισαγγελέας ισχυριζόντουσαν πως πέθανε από μόλυνση του αναπνευστικού!) έβγαλαν βίντεο-κάλεσμα για χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και για άλλες 2 συγκεντρώσεις μέσα στη βδομάδα μπροστά στα δικαστήρια του Bobigny και στο Aulnay Sous Bois.
Παράλληλα την περασμένη Παρασκευή η εισαγγελία ζήτησε ποινές μέχρι και 8 ετών για τους κατηγορούμενους του ''Quai de Valmy'' (κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Μάιο του 2016 ενάντια στο νομοσχέδιο Ελ Κομρί μια ομάδα ατόμων έριξε καπνογόνο μέσα σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, οι αστυνομικοί βγήκαν από το όχημα: δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Ενας εκ των κατηγορούμενων αναγνωρίστηκε από αστυνομικό -ενώ φορούσε κουκούλα- από το ροζ χρώμα του σώβρακου του!).
Ο εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά για τον κατηγορούμενο με το ροζ σώβρακο: «Ο Α.Β αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα. Υπάρχει σαφώς ο κίνδυνος να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις».
Με άλλα λόγια, αν κάποιος ισχυρίζεται πως είναι αθώος σημαίνει ότι είναι ένοχος και θα διαπράξει το ίδιο έγκλημα στο μέλλον!
Επίσης τον χαρακτήρισε ως ''πολύ εμπλεκόμενο σε αντιφασιστικές ενέργειες''.
Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ότι η δικαιοσύνη καλύπτει τη βία της αστυνομίας» για να τελειώσει λέγοντας: "Ας σοβαρευτούμε λίγο: Η μαρτυρία ενός αστυνομικού εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ασχετως την τοποθετηση του καθενα,κανεις δεν μπορεί να αρνηθει στους Καταλανους το δικαίωμα στο δημοψήφισμα και στην απόσχιση,
 μονο η παρουσια των φασιστων και η αστυνομοκρατια του Ραχοι,ειναι αρκετα ωστε να στηριξουμε το δικαιωμα των Καταλανων να αποφασισουν οι ιδιοι

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ύμνοι του Φράνκο σε συγκέντρωση κατά του δημοψηφίσματος των Καταλανών
 23:10 | 30 Σεπ. 2017
Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ύμνοι του Φράνκο ακούστηκαν σήμερα σε συγκέντρωση κατά του καταλανικού δημοψηφίσματος στη Μαδρίτη.
Συγκεντρώσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, όπου διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους κρατώντας ισπανικές σημαίες. Το περιστατικό με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα άσματα της δικτατορίας του Φράνκο σημειώθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα.
Ακόμη ένα πρωτοφανές περιστατικό είναι ότι η ισπανική αστυνομίας ανέβασε μέσω twitter, εικόνες από τις συγκεντρώσεις εθνικιστών ενάντια στο δημοψήφισμα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα δημοκρατικά χρόνια της Ισπανίας, δηλαδή η αστυνομία να επικροτεί κάποια πλευρά διαδηλωτών.
Στην Ισπανία κάλεσμα απεύθυνε και η συντηρητική οργάνωση, Ίδρυμα για την υπεράσπιση του ισπανικού έθνους (Denaes). Αρκετοί διαδηλωτές κρατώντας την εθνική σημαία ή φορώντας την σαν κάπα στους ώμους, φώναζαν «η Καταλονία είναι μέρος της Ισπανίας» και «ο Πουτζεμόντ στη φυλακή».
Τεταμένη η ατμόσφαιρα
Στο μεταξύ, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το αυριανό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με την ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Η Βαρκελώνη διαμηνύει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει οπωσδήποτε, ενώ η Μαδρίτη απειλεί ότι θα το ματαιώσει με κάθε τρόπο.
Δεκάδες σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα τελούν υπό κατάληψη από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της περιοχής που θέλουν να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Στον αντίποδα η Μαδρίτη έχει στείλει ενισχύσεις 10.000 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στην Καταλονία, οι οποίοι έχουν σφραγίσει τα μισά σχολεία για να μην στηθούν κάλπες και έχουν καταλάβει το κέντρο τηλεπικοινωνιών προς αποφυγήν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Επιπλέον, η αστυνομία έχει εντολή να εκκενώσει τα υπό κατάληψη σχολεία έως τις 06.00 το πρωί.
Παράλληλα, οι ισπανικές αρχές έχουν κάνει γνωστό ότι οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ.
Επιπλέον, ισπανικό δικαστήριο διέταξε χθες την Google να κατεβάσει την εφαρμογή που έδινε πληροφορίες σχετικές με το δημοψήφισμα.
Μεσολάβηση ζητά ο πρόεδρος της Καταλονίας
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ διαβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο πως ο ίδιος και οι υποστηρικτές του δεν θα απαρνηθούν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και πως θα συμμετάσχουν αύριο Κυριακή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.
«Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας... Η κυβέρνηση έχει προβλέψει τα πάντα για να διεξαχθούν όλα με ομαλό τρόπο», τόνισε ζητώντας από τους Καταλανούς να αποφύγουν κάθε μορφή βίας.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας ζήτησε επίσης να υπάρξει μια μεσολάβηση στη σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Μαδρίτη. «Οφείλουμε να εκφράσουμε τη σαφή βούληση να έχουμε μια μεσολάβηση όποιο κι αν είναι το σενάριο, είτε κερδίσει το ναι είτε το όχι», κατέληξε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Καταλωνοι που υποστηριζουν την ανεξαρτησια, είναι πλουσιοι. Αυτά υποστηριζουν οι αλητες του Κουτσουμπα και κατι χαφιεδοτσουτσεκια αναρχικοι του κωλου που πληρωνονται και οι δυο από την CIA.
Η ενοχική έωλη ερώτηση του διεθνιστή που φλερτάρει με την παγκοσμιοποίηση . Λάθος σύγκριση σε λάθος βάση ,αφού ξεχνάς το βασικότερο : Το δικαίωμα της ψήφου . Δεύτερον ,αυτή η ίδια η ερώτηση φανερώνει την άγνοια των αγώνων του καταλανικού λαού . Όμως θα σου απαντήσω έστω και στο άτοπο ερωτημά σου : Δικαίωμα των λαών ή αυτοδιάθεση ( Λένιν) . Ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία του . Όπου κι αν βρίσκεται .
 Στις τόσες μέρες που εξελίσσεται η κατάσταση στην Βαρκελώνη , δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται το σημαντικότερο. Και εδώ δεν μιλώ για το αυτονόητο του δικαιώματος ψήφου , αλλά για τις πραγματικές αιτίες που έφτασε εδώ η κατάσταση . Η πολιτική της ΕΕ και των στυλοβατών της ανά την Ευρώπη και ειδικά στην περίπτωση της Καταλονίας που έφτιαξε ένα καινούργιο Ντιτρόιτ μέσα στην Ισπανία . Φορτώνοντας όλο το τοξικό χρέος της Ισπανίας σε τράπεζες της Καταλονίας . Ίδια συνταγή με το Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ. Ένα από τα πιο πλούσια μέρη της Αμερικής , έμβλημα του αμερικανικού ονείρου , με τους μυθικούς ουρανοξύστες της General motors . Το λίκνο του καπιταλισμού . Μοιάζει σήμερα με την Συρία . Πανομοιότυπη συνταγή και στο έωλο επιχείρημα ότι η Ισπανία δανείζει την Καταλονία η απάντηση είναι ότι όταν δανείζεται από τις αγορές με το ζόρι , αυξάνοντας το χρέος προς τα κοράκια του Ρεγκλινγκ (Esm) , αυτό το χρέος μεταφέρεται όπου ορίσει ο εντολέας . Στην περίπτωση μας , στον λαό της Καταλονίας . Μέσω των άνισων φόρων , των κατασχέσεων , των πλειστηριασμών , στην αρπαγή γής , σε κομμάτια ΕΟΖ ! Η ίδια πολιτική είναι σε εξέλιξη κι εδώ και παντού στον νότο .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μορντεχάι Βανούνου
Ο Μορντεχάι Βανούνου (14 Οκτωβρίου 1954) είναι Ισραηλινός πρώην τεχνικός στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών του Ισραήλ στην έρημο Νεγκέβ (Negev Nuclear Research Center), ο οποίος το 1986 αποκάλυψε στον βρετανικό τύπο λεπτομέρειες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.
Λίγο αργότερα απήχθη στη Ρώμη από Ισραηλινούς πράκτορες και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ.
Εκεί δικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών και καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση, 11 από τα οποία παρέμεινε στην απομόνωση.
Αφέθηκε ελεύθερος το 2004 αλλά του επιβλήθηκαν μια σειρά από περιορισμούς: μεταξύ άλλων του απαγορεύτηκε να δώσει συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους και να φύγει από τη χώρα.
Τα επόμενα χρόνια συνελήφθη επανειλημμένα από την ισραηλινή αστυνομία και του επιβλήθηκαν διάφορες ποινές για παράβαση των περιορισμών που του είχαν επιβληθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Όσοι νομίζετε πως τα έχετε δει όλα από το καταστροφικό συναπάντημα που ονομάζεται κυβέρνηση (της...συριζικης "κεντροαριστεράς" ντε) καιρός να αναθεωρήσετε:
Βλέποντας πως πολλοί συμβολαιογράφοι,ακόμα και ολόκληροι σύλλογοι,αρνούνται να συμμετάσχουν (κάτω από την πίεση και αποφασιστικότητα του κινήματος) στο όνειδος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,η κυβέρνηση (της...συριζικης κεντροαριστεράς" ντε) προσανατολίζεται να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για υποχρεωτική εγγραφή τους στην πλατφόρμα και τη διενέργεια των με την απειλή προστίμου,αλλά και αφαίρεσης άδειας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των συμβολαιογράφων!
Ποια δημοκρατία και ποια δικαιώματα?Νόμος είναι...η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και η απόδοση της στα κοράκια των δανειστών!
"Αποφασίζομεν και διατάζομεν",που έλεγε και μια ψυχή πολύ...κοντινή πια σε αυτούς που μας "κυβερνούν"!
Υ.Γ. Ότι και να αποφασίσετε,το κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη και στο δρόμο!''
#ξεφτίλες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο διμοιρίες ΜΑΤ στην Σάμο.
Εναντίον των ντόπιων.
Εναντίον των Ελλήνων.
Ευρώπη κ δήθεν δημοκρατία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ιερές σεντονιάδες της Αριστεράς
1 Οκτωβρίου 2015
«Γράφω πολλά γιατί δεν προλαβαίνω να γράψω λίγα». Κλασική έχει μείνει αυτή η φράση που δείχνει ότι συχνά χρειάζεται περισσότερος κόπος και χρόνος για να γραφτεί ένα σύντομο και περιεκτικό κείμενο από ό,τι για να γραφτεί ένα «σεντόνι» αρκετών χιλιάδων λέξεων.
H αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας (1776) περιλαμβάνει 1.317 λέξεις: τόσες χρειάστηκαν για ένα κείμενο-σταθμό. Περίπου τόσες χρειάστηκαν και για τις περίφημες «Θέσεις του Απρίλη», επίσης ένα έντονα επιδραστικό κείμενο.
Την ασθένεια της πολυλογίας τη συναντάμε σε όλες τις αποχρώσεις της Αριστεράς, ιδίως της εξωκοινοβουλευτικής. Το διαπιστώνουμε και στις προκηρύξεις που μοιράζονται στις διαδηλώσεις, όταν δεν μένει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό χαρτιού άγραφο και συχνά η αράδα καταλαμβάνει όλο το πλάτος της σελίδας, κάτι που καθιστά κοπιαστική έως αδύνατη την ανάγνωση.
Από τότε που προκηρύχτηκαν οι εκλογές συλλέγω, με ψηφιακή μορφή, κείμενα της Ανταρσύα, της Λ.α.Ε., της ΑΡΑΝ, της ΑΡΑΣ και άλλων σχημάτων, οργανώσεων, κινήσεων, αγωνιστών της Αριστεράς και τα αποθηκεύω σε ένα folder. Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται ο αριθμός των λέξεων: τρεις, τέσσερις, οκτώ χιλιάδες. Αν και δεν συγκεντρώνω τα πάντα, το άθροισμα έχει αισίως ξεπεράσει τις 120.000 λέξεις, δηλαδή θα γέμιζες ενάμισι βιβλίο μόνο με αυτά.
Ασφαλώς η έκταση δεν είναι κριτήριο της ποιότητας (ιδίως όταν η γενική τάση στις εφημερίδες είναι για όλο και μικρότερα και απλούστερα κείμενα, κάτι που ευνοεί το αναγνωστικό ζάπινγκ και όχι την εμβάθυνση). Όμως και η αντοχή του αναγνώστη δεν είναι ανεξάντλητη… εκτός κι αν είναι ποντικός όχι των βιβλιοθηκών αλλά των πρωτοποριών.
Προσπαθώ να διαβάσω αυτά τα κείμενα, να μην κάψω τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Αρκετά έχουν κάτι να μας πουν, όμως τα περισσότερα τα αφήνω στη μέση, τα ξαναπιάνω, πελαγώνω. Και αν μισή ώρα με ρωτήσουν «τι λέει;», διαπιστώνω ότι δεν μου έχουν αφήσει τίποτα. Ένα αίσθημα κορεσμού αλλά και ανημπόριας με καταλαμβάνει. Γιατί, σύντροφοι, τόσα πολλά λόγια; Προφανώς, τα κείμενα αυτά απευθύνονται σε μια υπαρκτή ή φανταστική πρωτοπορία στην οποία, επίσης προφανώς, δεν ανήκω. Μήπως από πνευματική νωθρότητα; Και καλά εγώ που ίσως είμαι μαρξιστικά ημιμαθής, αλλά πολλοί φίλοι μου που μια ζωή διάβαζαν μαρξισμό-λενινισμό, βιβλία για την ιστορία της Αριστεράς και κομματικά ντοκουμέντα παραδέχονται ότι έχουν μπουχτίσει. Ένας φίλος προτείνει να εφαρμόζεται ό,τι κάνουν πολλά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπου κάθε κείμενο συνοδεύεται από μια περίληψη των 150-200 λέξεων που συμπυκνώνει, όσο γίνεται, το περιεχόμενό του. Έτσι, ο αναγνώστης κρίνει αν κάποιο κείμενο τον ενδιαφέρει και αν αξίζει να αφιερώσει χρόνο για να το διαβάσει.
Για να μην παρεξηγηθώ: δεν οραματίζομαι μια Αστυνομία Μήκους. Eξάλλου,υπάρχουν μακροσκελή κείμενα που τα διαβάζεις κι εύχεσαι να μην τελειώσουν, π.χ. το «Τι είναι και το τι θέλει το ΕΑΜ», δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι σαν τον Γληνό ανάμεσά μας. (Όμως κι αυτό το θρυλικό βιβλιαράκι είναι μόλις 42 σελίδων.)
Σημασία δεν έχει μόνο τι λέμε, αλλά και πώς το λέμε. Συχνά πολλά κείμενα δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από ένα ιερατείο που απευθύνεται μόνο στους μυημένους: όχι στους γενικά «διαβασμένους» αλλά σ’ αυτούς που έχουν μπόλικες εμπειρίες αμφιθεάτρου και πολύωρων κομματικών συνεδριάσεων. Ταυτόχρονα είναι αλήθεια ότι οι πάμπολλες ιερές σεντονιάδες δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή αναγκαίου προβληματισμού και αναζήτησης. ΄Ομως αυτό που φαίνεται σαν θρίαμβος της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, έστω στον μικρόκοσμο του Διαδικτύου, συχνά χαράζει διαχωριστικές γραμμές, μας περιχαρακώνει, μας γκετοποιεί.
Δεν βλάπτει να θέτουμε εμείς μερικές φορές ποσοτικά όρια στον εαυτό μας, να έχουμε κατά νου και το λεγόμενο πλατύ, καλοπροαίρετο και αριστερό ή και εργατικό κοινό. Ειδάλλως, δίνεται η εντύπωση ότι οι «πρωτοπορίες» μόνες τους τα λένε, μόνες τους τ’ ακούνε.
http://mao.gr/sentoniades/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξίζει να διαβαστεί και κυρίως από εκείνους που γράφουν πολιτικά κείμενα. Εξαιρουμένων των θεωρητικών αναλύσεων, έχω την πεποίθηση πως τα κείμενά μας πρέπει να είναι σύντομα και περιεκτικά. Γράφοντας, να έχουμε κατά νου ποιοι/ες και πόσοι/ες θέλουμε να τα διαβάσουν.
Να ξέρουμε πως δεν γίνεται να τα πούμε όλα όσα θέλουμε σε μια προκήρυξη ή ένα άρθρο. Άρα, πρέπει να εξασκηθούμε στο να ξεχωρίσουμε αυτά που θέλουμε οπωσδήποτε να διαβαστούν.
Μια προκήρυξη που μοιράζεται σε εκατό ανθρώπους, θα διαβαστεί από πενήντα, αν καλύπτει με γράμματα αραιά, με κενά, με μεσότιτλους κ.λπ., μια σελίδα. Από είκοσι αν είναι μια σελίδα πυκνογραμμένη. Από πέντε αν είναι δυο αραιογραμμένες σελίδες. Από κάνα-δυο αν είναι δύο σελίδες πυκνογραμμένες.
Ένα άρθρο 700 λέξεων θα το διαβάσουν 1.000. Τις 1.500 λέξεις θα τις διαβάσουν 300. Οι 3.000 λέξεις θα διαβαστούν από 100 και οι 6.000 από καμιά 10ριά: 2-3 φίλους/ες του/της αρθρογράφου, 2-3 απίθανους περίεργους και μερικούς που θα ψάξουν να βρουν στοιχεία για να χτυπήσουν το άρθρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στη Γερμανία στρέφονται στην ακροδεξιά

 25|09|2017 9:10
Μια επίθεση κατάφερε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του Κάρστεν και του Σβεν. Αλλαξαν σπίτι, δεν βγαίνουν έξω και στράφηκαν προς την ακροδεξιά και το AfD.
Ο Κάρστεν κρατά στα χέρια του μικροσκοπικές βίδες που κράτησαν ενωμένο το πρόσωπό του μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και ο Σβεν έξω από κατάστημα.
Μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις και φοβούμενοι πως θα τους ξαναεπιτεθούν, ο 52χρονος ταξιτζής, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, αποφεύγει τους δημόσιους χώρους και πάντα κυκλοφορεί έχοντας πάνω του σπρέι πιπεριού. Με τον σύντροφό του αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε γειτονιά της βορειοδυτικής Βρέμης, καθώς τα έξοδα που είχε ο τραυματισμός του ήταν πολλά.
«Πήγα έξω και είδα κάποιον να χτυπά το κεφάλι του συντρόφου μου. Προσπαθούσα να τον σταματήσω και τότε με χτύπησαν και μένα στο πλάι», θυμάται ο Κάρστεν, μιλώντας στο CNN. «Είχα λιποθυμήσει και όταν συνήλθα, σκέφτηκα πως ο σύντροφός μου είναι νεκρός. Ηταν γεμάτος αίματα και δεν κουνιόταν», προσθέτει.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τους δράστες ως δύο μουσουλμάνους εξτρεμιστές της περιοχής, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν ποτέ και αργότερα έφυγαν στη Συρία. Ο Κάρστεν δεν έλαβε ποτέ απάντηση σχετικά την επίθεση ούτε από τους τοπικούς εισαγγελείς, ούτε από τον δήμαρχο και έτσι στράφηκε προς το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, το AfD.
«Δεν μου αρέσουν όσα λένε, ωστόσο, είναι πολύ επικίνδυνο για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους να ζουν ανοικτά εδώ, αν δεχθούν επίθεση. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που μιλάει ανοικτά γι’ αυτό», υποστηρίζει.
Το μόλις τεσσάρων ετών AfD προτείνει την απαγόρευση των τζαμιών, μείωση της μετανάστευσης από και προς την Ευρώπη και στο μανιφέστο του τονίζει πως «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Οι επικριτές του το κατηγορούν πως διαθέτει νεοναζιστικό συναίσθημα και επικαλούνται έναν υποψήφιο του κόμματος που φέρεται να έστειλε φωτογραφία του Χίτλερ σε υποστηρικτές του γράφοντας: «Ο Αδόλφος παρακαλεί να επικοινωνήσετε. Η Γερμανία σας χρειάζεται. Οι Γερμανοί πολίτες».
Το AfD είναι ένα κόμμα που δεν «χωρά» ψηφοφόρους της LGBT κοινότητας, καθώς απειλεί να μηνύσει την κυβέρνηση επειδή επέτρεψε να νομιμοποιήσει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, με το μανιφέστο του να κάνει λόγο για «παραδοσιακή οικογένεια ως κατευθυντήρια αρχή».
Ωστόσο, η κορυφαία του κόμματος, η Alice Weider, είναι ανοιχτά δηλωμένη ομοφυλόφιλη και ζει κοντά στα ελβετικά σύνορα με την με την Ελβετίδα σύντροφό της η οποία κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως παραγωγός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με την οποία μεγαλώνουν δύο γιους.
«Η πολιτική προσφύγων της Μέρκελ θα καταστρέψει το κράτος πρόνοιας της Γερμανίας. Εμεις ως AfD θα διασφαλίσουμε πως αυτό θα τελειώσει, γιατί τα ανοιχτά σύνορα δεν λειτουργούν με ένα βιώσιμο κοινωνικά κράτος», είπε σε πρόσφατη καμπάνια της.

Homonationalism, ομοφυλοφιλία και ακροδεξιά
Μπορεί το AfD να μην είναι τόσο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους, ωστόσο, ο Κάρστεν και ο Σβεν  δεν είναι οι μόνοι που το υποστηρίζουν. Υπάρχει μάλιστα και γερμανικός όρος που σχετίζει την ομοφυλοφιλία με την ακροδεξιά.
Ερευνα του 2016 από το «MEN», μηνιαίο περιοδικό για τους ομοφυλόφιλους άνδρες, έδειξε πως το 17% των ερωτηθέντων υποστήριζε ανοιχτά το AfD, ποσοστό μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο.
«Ενα κόμμα όπως το AfD δίνει στους ανθρώπους των μειονοτήτων κοινωνική ταυτότητα», λέει η Beate Kupper, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Hochschule Niederrhein της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που μελετά την άκρα δεξιά στη Γερμανία.
Ο Μίκρο Βελς ήταν, επίσης, υποστηρικτής του ακροδεξιού κόμματος, καθώς αντιστεκόταν κατά του ευρώ. Ηταν, μάλιστα, και εκλεγμένος αξιωματούχος του AfD στο περιφερειακό συμβούλιο του Saarbrucken, κάτι σπάνιο για ένα ομοφυλόφιλο μέλος του κόμματος.
«Ημουν πεπεισμένος ότι το AfD θα αναπτυχθεί ως κόμμα και θα είναι μια σεβαστή αντιπολίτευση των Χριστιανοδημοκρατών. Πίστευα σε αυτό που ήταν αρχικά», λέει στο CNN.
Στον Μίκρο, ωστόσο, δεν άρεσε η αντι-μεταναστευτική ρητορική των ηγετών του και τον Μάρτιο παραιτήθηκε όταν ένας από τους επικεφαλής μίλησε για «στροφή 180 μοιρών».
«Το κόμμα έχει μετακινηθεί παρά πολλά εκατοστά προς τα δεξιά» λέει. Ο Βελς υποστηρίζει πως η LGTB κοινότητα στην πραγματικότητα «ρίχνει» το AfD, παρά την εξέχουσα θέση τη Wiedel.
«Θα δείτε πως πολλοί ψηφοφόροι από την LGTB κοινότητα δεν θα ψηφίσουν το κόμμα στο μέλλον», δηλώνει και προσθέτει χαρακτηριστικά πως το παλιό του κόμμα «έχει γίνει φάρσα».
Ο Βελς υποστηρίζει πως παλιότερα ένα από τα 130 μέλη του AfD ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλοι. Τώρα, σύμφωνα με τον Αλεξ Τάσσης, ο αριθμός αγγίζει τους 20.
Ο Αλεξ είναι ο επικεφαλής των Alternative Homosexuals, της ομάδας του AfD που επικοινωνεί με την LGTB κοινότητα. Ομοφυλόφιλος μετανάστης από την Ελλάδα, ο Αλεξ πιστεύει ακράδαντα πως ο «εξισλαμισμός» αποτελεί απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη και πως το AfD σύντομα θα είναι το πιο δημοφιλές κόμμα μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

«Οι LGTB και οι παλιότερες ομάδες μεταναστών ανησυχούν για το ότι τα άλλα κόμματα δεν καταλαβαίνουν. Εκπροσωπώ αυτές τις ομάδες και θέλω να δώσω φωνή σε αυτούς, γι΄αυτό είμαι εδώ».
Ο Αλεξ ήταν αυτός που απάντησε στο email του Κάρστεν μετά την επίθεση. Μέσα σε τρεις ώρες πήγε να συναντήσει το ζευγάρι στο κέντρο της Βρέμης, τους έφερε σε επαφή με δικηγόρο και τους ενθάρρυνε να μηνύσουν το τοπικό εισαγγελέα, κάτι που το ζευγάρι σκέφτεται.
«Περιπτώσεις όπως του Κάρστεν έχουν δυστυχώς συμβεί ξανά στη Βρέμη μεταξύ πολιτών. Η υπόθεση αυτή ήταν ιδιαίτερα δραματική. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ακουστεί, κάθε πολίτης χρειάζεται κάποιον να τον ακούσει και αυτό έκανα στην περίπτωση του Κάρστεν», λέει.
Η άμεση απάντηση έκανε τον Κάρστεν να στραφεί στο AfD. «Δεν είμαι ναζί ή ακροδεξιός, δεν είμαι εναντίον των αλλοδαπών και δεν είμαι κατά των μουσουλμάνων. Είμαι εναντίον των εγκληματιών», υπογραμμίζει ο Κάρστεν. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να λάβουμε κάποια βοήθεια, επειδή τα άλλα κόμματα δεν ενδιαφέρονται», προσθέτει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα με... νόημα από την πρωθυπουργό της Σκωτίας: «Αφήστε τους Καταλανούς να ψηφίσουν»
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 13:24
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας.
“Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν,” ανέφερε χαρακτηριστικά η Στέρτζον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Η ένταση για το δημοψήφισμα κλιμακώνεται - Οι πρώτοι τραυματίες
 Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 12:01
 H ένταση κλιμακώνεται στην Καταλονία, όπου σήμερα διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία.
Το δημοψήφισμα έχει απαγορευτεί από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης και από νωρίς το πρωί η Πολιτοφυλακή έχει αποκλείσει και έχει εισβάλει σε εκλογικά κέντρα, κατάσχωντας ψηφοδέλτια και κάλπες, προκειμένου να ματαιώσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων Καταλανών, που προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, η αστυνομία επεμβαίνει απωθώντας και απομακρύνοντας από τα εκλογικά κέντρα, με σκοπό να εκκενώσει την περιοχή και να επιβάλει την απόφαση της κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση και το Συνταγματικό Δικαστήριο έχουν κρίνει το δημοψήφισμα ως αντισυνταγματικό.
Σύμφωνα με εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα, υπάρχουν ήδη τραυματίες από τα επεισόδια με τους αστυνομικούς. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν.
Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, ανάρτησε φωτογραφίες τραυματιών από την παρέμβαση των αστυνομικών και αναρωτήθηκε: «Αυτή είναι η νίκη σου Μαριάνο Ραχόι;», αναφερόμενος στον Ισπανό πρωθυπουργό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυβέρνηση Καταλονίας: Ψηφίστε σε όποιο εκλογικό κέντρο βρείτε ανοικτό
 Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, 09:54
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό, αν αυτό στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι είναι κλειστό.
Σε ένα ακόμη βήμα προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο η Μαδρίτη έχει χαρακτηρίσει παράνομο και έχει απαγορεύσει, τα ψηφοδέλτια που θα τυπώσουν στο σπίτι τους οι ψηφοφόροι θα θεωρούνται έγκυρα, δήλωσε ο Τζόρντι Τουρούλ εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.
να πραγματοποιήσουμε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τηρώντας τις εγγυήσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί», τόνισε ο Τουρούλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρλανδία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, 20:50
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία σήμερα στο Δουβλίνο ζητώντας να χαλαρώσουν οι ιρλανδικοί νόμοι περί άμβλωσης που είναι από τους αυστηρότερους του κόσμου, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί το 2018 για το ζήτημα αυτό.
Το ζήτημα των αμβλώσεων εξακολουθεί να διχάζει στην άλλοτε αυστηρά Καθολική Ιρλανδία, όπου η πλήρης απαγόρευση της διαδικασίας ήρθη μόλις το 2013, οπότε επιτράπηκε ο τερματισμός της κύησης σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.
Το 2016 περισσότερες από 3.000 Ιρλανδές ταξίδεψαν στην Αγγλία για να κάνουν άμβλωση, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, όμως ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο, όμως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια ακριβώς ερώτηση θα θέσει στον ιρλανδικό λαό.
Οι αρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα οργανισμοί των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να αποποινικοποιήσει την άμβλωση και να διευρύνει τη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η διαδικασία σε περιπτώσεις μοιραίας δυσπλασίας του εμβρύου, βιασμού ή αιμομειξίας.
Όμως οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν το δικαίωμα στην επιλογή θέλουν ένα πιο φιλελεύθερο καθεστώς, πλησιέστερο σ' αυτό της Αγγλίας, που επιτρέπει τον τερματισμό κύησης μέχρι και 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλει κάποια αλλαγή.
«Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πει πως θα περάσουν μόνο οι πιο περιοριστικοί όροι, όμως πιστεύω πως ο κόσμος θέλει περισσότερο απ' αυτό», λέει η 26χρονη Σάρα Μέρφι.
«Η Ιρλανδία αλλάζει. Δεν πιστεύω πως θα βλέπατε τέτοια πορεία πριν από λίγα χρόνια», προσθέτει.
Όπως και πολλοί άλλοι στην πορεία, φοράει μια μαύρη φόρμα με τη λέξη Repeal (Κατάργηση) γραμμένη με λευκά γράμματα, μια αναφορά στην εκστρατεία για την κατάργηση της όγδοης τροπολογίας του ιρλανδικού συντάγματος που δίνει στο αγέννητο παιδί ίσα δικαιώματα με αυτά της μητέρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αναρχοαριστεροί απ τα lidl, αυτή η μάστιγα.
Είμαστε κατά της βίας, της κρατικής καταστολής της οιασδήποτε επέμβασης μπάτσων εκτός κι αν διαφωνούμε με τους καταστελλόμενους οπότε καλά τους κάνουν ή κάνουμε μόκο! Τα ίδια τώρα και με τους Καταλάνους!
Μου θυμίζει τον Καραγεώργο, το συνεταιράκι του Ανδρουλιδάκη στο κόκκινο, που φώναζε, όταν είχαν καταλάβει ακροδεξιοί τον χώρο που θα γινόταν το τζαμί, "που είναι ο ιδιοκτήτης, που είναι ο εισαγγελέας, που είναι τα ΜΑΤ ν αδειάσουν τον χώρο; Να πάνε άμεσα, το City Plaza μόνο μην πειράξει κανείς γιατί είναι καλή κατάληψη." Εννοείται ότι την άλλη μέρα πρωί πρωί πήγαν κι οι μπάτσοι κι ο ιδιοκτήτης κι ο εισαγγελέας, κι ας ήταν και Σάββατο, και άδειασαν τον χώρο απ τους ακροδεξιούς. Στο City Plaza οι μπάτσοι ούτε απ έξω δεν περνάνε...
ΜΓΔ όπου μας συμφέρει...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Βαθιά διχασμένη η Καταλωνια" μας λέει η ΕΡΤ.
Όταν θα σας ξανακλείσει ο Κούλης ψάχτε μαλάκες να σας στηρίξουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έννοια του Δημοψηφίσματος, για την αστική Δημοκρατία αλλού θεωρείται "δημοκρατική διαδικασία" και αλλού "πραξικοπηματική".
Αλλού, το αποτέλεσμα ενός Δημοψηφίσματος, γίνεται αποδεκτό, από τις υπόλοιπες χώρες, με διθυράμβους, αλλού κηρύσσεται "παράνομο" και "μη αποδεκτό", από τη διεθνή ....νομιμότητα.
Αλλες φορές, καθ΄όλα νόμιμα Δημοψηφίσματα αγνοούνται, από κυβερνήσεις, σαν να μην έγιναν, ή επινοούνται μέθοδοι, για ν΄αντιστραφεί το αποτέλεσμα τους.
Για την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου, από τη Σερβία, ήταν "νόμιμο" το Δημοψήφισμα του 2006 και θεωρείται ανεξάρτητο κρατίδιο, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί αμερικανικές βάσεις. "Νόμιμο", για τον ίδιο λόγο, θεωρείται και το Δημοψήφισμα των Κούρδων του Ιράκ.
Το Δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας, αν και νόμιμο, δεν αναγνωρίζεται, από τη διεθνή κοινότητα και μάλιστα επιβλήθηκαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.
Οταν στην ΕΣΣΔ, το 1991, έγινε Δημοψήφισμα, για τη διατήρηση, ή όχι του συνόλου των Δημοκρατιών, σε μία εθνική οντότητα, το 76% των πολιτών είπε ΝΑΙ, στη διατήρηση της ενιαίας χώρας. Ε, ο Γιέλτσιν είπε ΟΧΙ και έτσι έγινε! Ο ένας ήταν ισχυρότερος τα 190 εκατομμύρια των πολιτών.
Κάτι ανάλογο δεν έγινε και με το δικό μας ΟΧΙ;;
Σήμερα οι Καταλανοί, Συνταγματικά, δεν έχουν δικαίωμα σε Δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία τους, απ΄τη Μαδρίτη. Για να είναι νόμιμη αυτή η διαδικασία, θα πρέπει όλοι οι πολίτες της Ισπανίας να προσέλθουν στις κάλπες. Μόνο που δεν είναι Καταλανοί όλοι οι πολίτες και επιπλέον, κανείς δεν τους κάλεσε να πάρουν μέρος στο Δημοψήφισμα.
Επιπλέον, οι Ισπανοί, που ψηφίζουν Ραχόϊ, μπορεί να μην έχουν αντιρρήσεις, για την εξόντωση της οικονομίας τους, απ΄τις Βρυξέλλες, αλλά οι Καταλανοί, που αποτελούν το 21% του ΑΕΠ της Ισπανίας, εχουν και παραέχουν!
Αλλωστε, οι Καταλανοί ΔΕΝ είναι Ισπανοί!!!!
Εχουν αυτονομία, δική τους γλώσσα, δική τους Αυτοδιοίκηση, δική τους Αστυνομία και κρατικές δομές. Εχουν, όμως, Ισπανική οικονομική πολιτική, ταυτισμένη με τις επιλογές των Βρυξελλών και κοινή κρατική καταστολή, που υπερέχει της τοπικής. Kαι η Ισπανια εχει φορτωσει ολο το χρεος της στην Καταλωνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tην παραίτηση του Ραχόι ζήτησε ο Δήμαρχος της Μαδρίτης,,,!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κάπου σαράντα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής, στο δίωρο κατά το οποίο η ισπανική αστυνομία πυροβολεί με σφαίρες πλαστικές.
Έτσι εξηγείται και η σιωπή των Μένουμευρώπη, των φιλελέδων κάθε είδους, των συριζαίων που ομνύουν στην Ε.Ε. των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.
Δεν τις ακούνε τις σφαίρες. Οι πλαστικές δεν κάνουν και ιδιαίτερο θόρυβο. Πώς ν' ακουστούν από τη Βαρκελώνη έως εδώ;
Ενώ από την Βενεζουέλα που είναι πιο κοντά , όλα τα ακούνε....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι στην Καταλωνία είναι εδώ στη φτωχή και καθόλου διάσημη Μούρθια.
Εδώ και σχεδόν ένα μήνα πάνω από 20.000 άνθρωποι κατεβαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο δρόμο γιατί δε θέλουν να επιτρέψουν στο Παρτίδο Ποπουλάρ να κόψει την πόλη τους στα δύο και να τους χωρίσει σε πλούσιους και φτωχούς. Η κρατική καταστολή είναι η ίδια. Κι εδώ οι ειδικές δυνάμεις εμφανίστηκαν με καταδρομικές φουργονέτες και πλαστικές σφαίρες. Και εδώ ηλικιωμένοι άνθρωποι ξυλοκοπούνται, μικρά παιδιά τρομοκρατούνται, έφηβοι γυρνάν με ματωμένες πλάτες και κεφάλια, αλλά κανείς δε λέει κουβέντα.
Εδώ βλέπεις δεν είναι θέμα.
Δε παίζει παρεμπόριο, μικροπολιτική και μαφία.
Εδώ το πρόβλημα είναι μεταξύ της ελίτ και των κοινών θνητών για αυτό δεν ακούγεται τίποτα.
Για αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εν τω μεταξύ με τούτα και με κείνα στα ψιλά περνάει η είδηση ότι αυξήθηκαν πάλι οι προσφυγικές ροές απ την Τουρκία τον Σεπτέμβρη. Γύρω στους 3.500 ανθρώπους έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Ο ξένος τύπος συγκρίνει τις ροές μ αυτές του 2015. Ο Μουζάλας δήλωσε ότι δεν συγκρίνονται μ αυτές του 2015, γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι τέτοιο, τις χαρακτήρισε απλώς λίγο αυξημένες.
Αχ κύριε Μουζάλα μου, είμαι βέρυ χολοσκασμένη που δεν έχω κι άλλο ξενοδοχείο να διατάξετε την "κατάληψή" του και να βάλετε τον κύριο Τόσκα να προστατεύει την "κατάληψη" σαν καλό πιστό σκυλί.
(Να θυμίσω ότι ο Μουζάλας μου είχε πεί στα μούτρα δημόσια ότι τους συνέφερε η "κατάληψη" γιατί τότε ήταν τέτοιες οι ροές που δεν μπορούσαν να τις διαχειριστούν, κι η κατάληψις ήτο μία κάποια λύσις! Ο δε Τόσκας μου είπε τον Γενάρη του 2017, ότι είμαι κι ανυπόμονη που θέλω άμεσα λύση...)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν σου ζητάει κανένας, ρε φίλε, να υποστηρίξεις καμιά ανεξαρτησία της Καταλωνιας. Την καταστολή σου λέμε να καταγγείλεις. Ίχνος ευαισθησίας;
Σε κοιτάει ο εαυτός σου των 20 σου και των 25 σου και ντρέπεται, ρε κακομοίρη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? ΚΑΤΑΛΑΒΑ....
Το 47% των μαθητών ηλικίας 14-16 ετών στη Γερμανία δεν γνωρίζουν ότι υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι εκεί πάνω από 1 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι Εβραίοι, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό υποστηρίζει η μελέτη του γερμανικού Körber Institute, που δημοσιεύθηκε χθες. Στην έρευνα πήραν μέρος 1.009 Γερμανοί ηλικίας 14 ετών και άνω. Ο επικεφαλής της μελέτης, Sven Tetzlaff δήλωσε: «Είμαστε ανήσυχοι για το επίπεδο σπουδών στα σχολεία όσον αφορά τα μαθήματα Ιστορίας»...
Σχολιο.- και θυμήθηκα τώρα μια κουβέντα με φίλη ότι δε θα έπρεπε τα γερμανόπουλα να τα πηγαίνουν από μικρά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί δημιουργείται ένα έθνος ενοχικών ανθρώπων και τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα αν γεννήθηκαν στη Γερμανία
φυσικά διαφωνούσα κάθετα, να τα πηγαίνουν και να τα παραπηγαίνουν
Σχολιο.- είναι υπερβολικά πρόσφατη αυτή η απαράδεκτη ανθρωποσφαγή....μέσα σε 1 αιώνα πρόσφεραν στον κόσμο 2 παγκόσμιους πολέμους,θα έπρεπε να έχουν όλοι τους το βλέμμα στο πάτωμα....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1/10/2017  16.00
διαδήλωση στο Σύνταγμα των Κούρδων προσφύγων από το στρατόπεδο του Λαυρίου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


337 οι τραυματίες στην Καταλωνια, (από την βια ττης αστυνομιας), σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε σε επαναστατικούς καιρούς! Χέρι - χέρι με φασίστες & νεοφιλελέρες! Οι πλέον επιθετικοί κύκλοι του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, συντάσσονται με τους αγνούς "μαχητές της αριστεράς και της προόδου" σε ένα καίριο στρατηγικό ζήτημα της νεοφιλελέ φασιστικής μεταμοντερνιάς! "...Άιντε να δούμε πόσοι ακόμα φασίστες, ενώ θα  σφάζουν λαούς, θα αναγνωρίζονται ως προοδευτικοί γιατί ψηφίζουν σύμφωνα συμβίωσης και γάμους ομοφυλοφίλων! Έτσι όπως πάει κι επειδή κοντοζυγώνει η ώρα που ο καπιταλισμός θα ξαναχρειαστεί έναν Χίτλερ, αυτήν την φορά θα τον εφεύρει ως γυναίκα και μάλιστα ομοφυλόφιλη και αυτό θα είναι αρκετό για να επιμένουν πολλά χαϊβάνια ότι δεν είναι φασίστρια αφού είναι γυναίκα ομοφυλόφιλη!...".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sayyed Hassan Nasrallah: Διαιρέσεις στη Μ. Ανατολή θα οδηγήσει σε πολέμους...
Ο Ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασαν Νασραλα προειδοποίησε για πιθανή διχοτόμηση του Ιράκ...
Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του ανησυχούν για την ήττα του " ισλαμικού κράτους" και θέλουν το χάος στην περιοχή ξεκινώντας από το ιρακινό κουρδιστάν...
Κάλεσε τους λαούς να αντιμετωπίσουν κάθε προσπάθεια των γουρουνιών που σπέρνουν τους σπόρους της διαίρεσης...
Άραγε οι Κούρδοι  των ιμπεριαλιστών έλαβαν το μήνυμα; Θα έχουν το τέλος των φονιάδων της "αραβικής άνοιξης made in USA"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1η Οκτώβρη 1949... "γεννήθηκε" επίσημα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας του 1η Οκτώβρη 1949... η επίσημη "γέννηση" της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας του Μάο Τσε Τουνγκ!
Η ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας έγινε μετά από τους δύο πολέμους  με τους εθνικιστές του Τσιαν Κάι-Σεκ (1927 - 1937 και 1945 - 1949).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Γερμανια την ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα της Ευρώπης και τέταρτη ισχυρότερη του κόσμου, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό κρατικό χρέος και απίστευτα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό και το εμπορικό ισοζύγιο, αποκαλύπτεται ότι υπάρχει συσσωρευμένη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη και ευημερία, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές, βασίζονται στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες, είτε εναλλάξ από Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, είτε από κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού». Ορισμένα από τα «αποκαΐδια» αυτής της ανάπτυξης είναι: Πάνω από 7,5 εκατ. εργαζόμενοι με mini jobs (βραχυπρόθεσμη και χαμηλά αμειβόμενη εργασία της τάξης των 450 ευρώ, συνήθως ανασφάλιστη) και σχεδόν 10 εκατ. με μερική απασχόληση ή προσωρινή - έκτακτη εργασία. Δηλαδή περίπου το 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα είναι με αυτές τις «άτυπες μορφές απασχόλησης». Στα 2,5 εκατ. είναι οι επίσημα άνεργοι. Περίπου 1 εκατ.ηλικιωμένοι 65 - 74 ετών εργάζονται, ενώ το 16% των συνταξιούχων ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Στο μεταξύ, συζητιέται ήδη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, με αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων και αύξηση των εισφορών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η μεταναστευτική πολιτική στο επίκεντρο της ενδοαστικής αντιπαράθεσης
Στη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, που θεωρείται βασική αιτία για την άνοδο του ευρωσκεπτικιστικού - αντιμεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), επικεντρώνονται οι συζητήσεις εντός και μεταξύ των κομμάτων τις μέρες που ακολούθησαν τις εκλογές της Κυριακής. Από αυτές τις συζητήσεις αποκαλύπτεται ότι όλα τα αστικά κόμματα στη Γερμανία έχουν υιοθετήσει λίγο - πολύ, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, τον πυρήνα της ατζέντας της εθνικιστικής AfD, δηλαδή των γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν «ευκαιρίες» στη μετανάστευση και την προσφυγιά και θέλουν να ανοιγοκλείνουν την «κάνουλα» ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.
Ηδη από το βράδυ των εκλογών, το ιστορικό στέλεχος και πρώην ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Οσκαρ Λαφοντέν, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για τη στροφή περίπου 400.000 ψηφοφόρων της «Αριστεράς» προς την AfD, λέγοντας: «Οταν η υποστήριξη των εργαζομένων και των ανέργων είναι τόσο μικρή, πρέπει να σκεφτούμε καλά την αιτία γι' αυτό».
Την Πεμπτη, σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης», σημείωσε ότι μια απάντηση - κλειδί θα πρέπει να είναι η «ελλιπής» προσφυγική πολιτική του κόμματος: «Για ένα αριστερό κόμμα δεν πρέπει να υπερισχύει η βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη σε σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη». Δηλαδή, εξήγησε, αυτοί που επιβαρύνονται περισσότερο από τη μετανάστευση και την προσφυγιά (μέσω της συμπίεσης των μισθών, της επιβάρυνσης των σχολείων, της αύξησης των ενοικίων κ.λπ.) είναι τα λαϊκά στρώματα.
Αντίστοιχα, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Αριστεράς» και αντιπρόεδρος του κόμματος (επίσης σύζυγος του Λαφοντέν), Σάρα Βάγκενκνεχτ, είπε ότι «σίγουρα τα ζητήματα της προσφυγικής πολιτικής έπαιξαν κεντρικό ρόλο για όσους έφυγαν από μας προς την AfD».
Αντιδράσεις εξέφρασαν στελέχη, με την πρόεδρο του κόμματος Κάτια Κίπινγκ να υποστηρίζει το «δικαίωμα στο άσυλο», αλλά και την «καταπολέμηση των αιτιών της προσφυγιάς», κάτι που αποτελεί και επίσημη κυβερνητική πολιτική, καθώς επιχειρείται να ενταθεί η στρατιωτική και οικονομική διείσδυση των γερμανικών μονοπωλίων σε χώρες της Αφρικής και αλλού. Ο πρώην Πρόεδρος, Γκρέγκορ Γκίζι, σημείωσε ότι μια αλλαγή πορείας «θα είναι το τέλος μας σαν αριστερό κόμμα».
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αναταράξεις στην ΑfD, στο πλαίσιο διεργασιών για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Προχτες Παρασκευη αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η πρώην πρόεδρος Φράουκε Πέτρι, όπως είχε αναγγείλει μια μέρα μετά τις εκλογές, ενώ και η γραμματέας του κόμματος στη Σαξονία, Ούβε Βούρλιτζερ, πρόκειται να παραιτηθεί. Θυμίζουμε ότι και ο σύζυγος της Φρ. Πέτρι και στέλεχος του κόμματος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, Μάρκους Πρέτζελ, έχει παραιτηθεί και σύμφωνα με διαρροές στον γερμανικό Τύπο θα ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις. Η ομάδα υπό την Φρ. Πέτρι εμφανίζεται ως πιο «μετριοπαθής» και ενδέχεται να δημιουργήσει άλλο κόμμα με «ρεαλιστική πολιτική», με άμεσο σκοπό τη συμμετοχή σε κυβέρνηση.
4 στους 10 μαθητές δεν έχουν ακούσει τη λέξη «Αουσβιτς»
Εν μέσω υποκριτικών συζητήσεων για την άνοδο της AfD, δημοσιεύτηκε προχτες Παρασκευη έρευνα του ιδρύματος «Κoerber», σύμφωνα με την οποία μόλις το 59% των μαθητών άνω των 14 ετών γνωρίζουν ότι το Αουσβιτς ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί, κολαστήριο για εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν καν τη λέξη. Ο ιστορικός Σβεν Τέτζλαφ, που συμμετείχε στην έρευνα, εκφράζει ανησυχία, καθώς η Ιστορία δεν αποτελεί ξεχωριστό μάθημα στις ηλικίες 14 - 16 ετών, αλλά και 8 - 10 ετών.

Στο μεταξύ, εκλογές θα γίνουν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας (με πρωτευουσα το Αννοβερο) στις 15 Οκτώβρη και σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Infratest Dimap» προηγούνται οι Χριστιανοδημοκράτες με 35% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (από τους οποίους προέρχεται ο σημερινός πρωθυπουργός) με 34%. Οι Πράσινοι παίρνουν 9%, οι (Νέο)Φιλελεύθεροι (FDP) 8%, η AfD 6% και η «Αριστερά» 5%. Στις εκλογες του 2013 οι Χριστιανοδημοκρατες ειχαν 36% και 54 εδρες, οι Σοσιαλδημοκρατες 32,6% και 49 εδρες οι Πρασινοι 13,7% και 20 εδρες οι (Νέο)Φιλελευθεροι 9,9% και 14 εδρες και η Αριστερα ειχε κατρακυλίσει στο 3,1% από το 7,1% που ειχε το 2008. Κυβερνηση στο κρατιδιο της Κατω Σαξονιας το 2013 ειχαν σχηματισει οι Σοσιαλδημοκρατες με τους Πρασινους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΣΤΟΝΗ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σεξουαλικών επιθέσεων σε πανεπιστήμια πραγματοποίησαν χτες, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, εκατοντάδες φοιτητές του πανεπιστημίου, με αφορμή την ομιλία της υπουργού Παιδείας Μπέτσι Ντεβός.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν το περασμένο 48ωρο από επίθεση γουρουνιων τζιχαντοφασιστών της συμμοριας «Αλ Σαμπάμπ» σε βάση του σομαλικού στρατού έξω από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με οχήματα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά, αλλά και τη χρήση όπλων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Σχέδια ανοικοδόμησης καταστρώνουν στη Δαμασκό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Προχτες Πεμπτη, συνεδρίασε στη Δαμασκό η Επιτροπή Ανοικοδόμησης στο υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του Σύρου πρωθυπουργού, Ιμάντ Χαμίς.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε εκτενώς ένα «περιεκτικό εθνικό σχέδιο» για την έναρξη της διαδικασίας ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών με προτεραιότητα σε αυτές όπου ο συριακός στρατός έχει αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Προτεραιότητα φαίνεται πως θα δοθεί στην πετρελαιοφόρα επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σημαντικό τμήμα της οποίας ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από το στρατό.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, προχτες Παρασκευη, εμφανίστηκε ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον αρχηγό του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος φερόταν να έχει σκοτωθεί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό. Τότε κάποιοι από τους τζιχαντοφασιστες είχαν παραδεχθεί το θάνατό του, αλλά οι ΗΠΑ εξέφρασαν αμφιβολία. Η απουσία του για περίπου 12 μήνες δημιουργούσε διάφορα σενάρια και τώρα η φερόμενη επανεμφάνισή του εξετάζεται. Στο μήνυμα εμφανίζεται να καλεί τους μισθοφόρους της συμμοριας  του «να αντισταθούν» στους εχθρούς σε όλα τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, «παρά το αίμα που χύθηκε σε Μοσούλη, Σύρτη, Ράκα, Ραμάντι και Χάμα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Εισαγγελέας, που είχε χειριστεί την δίκη Τσοχατζόπουλου, είχε ανέβει σε μία καρέκλα με.... ρόδες για να κρεμάσει κουρτίνες στο σπίτι του στα Βριλήσσια. Αποτέλεσμα να γλιστρησει και να σκοτωθει, καθως εκτοξευτηκε απο τον 4ο οροφο.
Ειναι δυνατόν ενας νοήμων ανθρωπος 64 ετων, εισαγγελέας, στα χερια του οποιου κρεμεται η τυχη του κόσμου, να ανεβηκε σε καρεκλα με...ρόδες για να κρεμάσει κουρτίνες;
Σχολιο.- αρχικα ομως ειπαν πως "αυτοκτονησε"...οσο περναγε η μερα, στο μεταξυ αρχισαν οι αμφιβολιες και μετα το αλλαξαν!!
Σχολιο.- η ασφαλεια προφανως στελνει τα δελτια και καποιος πρεπει να ψαξει ποτε αλλαξε το δελτιο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο λόγος τώρα στην καταλανική εργατική τάξη!
Το ότι στη γενική απεργία της Τρίτης καλούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (σοσιαλιστικές, κομμουνιστικές, αναρχικές κ.λπ.), σημαίνει πως θα νεκρώσει η οικονομική ζωή της χώρας, με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία ολόκληρου του Βασιλείου της Ισπανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απόψε στη Μαδρίτη. Τεράστια συγκέντρωση αλληλεγγύης χιλιαδων κοσμου προς τον καταλανικό λαό, με πλήθος κόκκινες σημαίες.
Χθες διαδήλωναν οι αντίπαλοι της καταλανικής αυτοδιάθεσης. 1000 ατομα. Με τις ισπανικές σημαίες με το στέμμα, με τα χέρια σε φασιστικό χαιρετισμό, με τον Ύμνο της Φάλαγγας κ.λπ.