Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τεταρτη 11 Οκτωβριου 2017



ΞΑΝΘΟΣ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
 10/10/2017 20:10
Η κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης και η χορήγησή τους σε ασθενείς είναι απολύτως νόμιμη στην Ελλάδα και δεν απαιτούνται άλλες υπουργικές αποφάσεις, απαντά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε σχετική ερώτηση βουλευτών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός υπενθυμίζει ότι «μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ και την ολοκλήρωση της μετακίνησης της κάνναβης στον Πίνακα Β’, οι ασθενείς μπορούν πλέον, ακολουθώντας τις απαραίτητες διαδικασίες, να προμηθευτούν σχετικά σκευάσματα, μέσω του κρατικού μονοπωλίου και του ρυθμιστικού πλαισίου που το διέπει. Επιπλέον, σκευάσματα που περιέχουν αποκλειστικά κανναβιδιόλη δεν θεωρούνται πλέον ναρκωτικά και δεν κατατάσσονται στους σχετικούς πίνακες».
Και προσθέτει ότι «Άρα η κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης και η χορήγησή τους σε ασθενείς είναι απολύτως νόμιμη στην Ελλάδα και δεν απαιτούνται άλλες υπουργικές αποφάσεις».
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί αίτημα αδειοδότησης φαρμακευτικού σκευάσματος κάνναβης στον ΕΟΦ.
Ο ΕΟΦ έχει τη δυνατότητα, αξιοποιώντας τη διαδικασία της «έκτακτης εισαγωγής», να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα που δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι αίτημα χορήγησης από θεράποντα ιατρό.

Αναφορικά με την αποζημίωση των σχετικών φαρμάκων που θα περίεχουν κάνναβη, ο υπουργός  Υγείας ξεκαθαρίζει ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες που ισχύουν και για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα. «Μετά την υποβολή αιτήματος αδειοδότησης στον ΕΟΦ, διαμορφώνεται η τιμή του φαρμακευτικού σκευάσματος με βάση τις διατάξεις τιμολόγησης. Πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση προσιτών τιμών για όλα τα αναγκαία και αποτελεσματικά φάρμακα, άρα και για όσα περιέχουν φαρμακευτική κάνναβη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το θέμα της συνταγογράφησης, αυτή θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται και για τις άλλες φαρμακευτικές ουσίες του Πίνακα Β, οι οποίες επίσης απευθύνονται σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, ενώ θα ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες συστηματικής χορήγησης των σκευασμάτων και η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία από το θεράποντα ιατρό.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει στη διυπουργική ομάδα εργασίας και συντονισμού με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ανάπτυξης και κεντρική προτεραιότητα για τη διαμόρφωση ενός σταθερού και προβλέψιμου πλαισίου για ιδιωτικές επενδύσεις, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος ως φαρμάκου και ναρκωτικού, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα.
Οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (ν.4139/2013) για το κρατικό μονοπώλιο είναι απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν κουνιέται φύλλο, ρε φίλε! Τίποτα δεν γίνεται, να 'ούμ'!"
Και λέγοντάς τα, προσπερνάει την είδηση της αποφυλάκισης του άνεργου που δεν πλήρωσε διόδια και υποχρεώθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο, χάρη στη δική του αγωνιστική στάση και στο κίνημα αλληλεγγύης της Καλαμάτας.
Όπως κάνει ότι δεν είδε πως στη Χίο θα επαναλειτουργήσουν κανονικά όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ που είχε αποφασίσει να τα κλείσει ο υπάλληλος του Λάτση, Γαβρόγλου. Φυσικά, μετά τον ξεσηκωμό μαθητών, καθηγητών και γονιών, έκανε πίσω.
Εδώ, θα μου πεις, δεν βλέπει ότι δεν τους αφήνουμε να κάνουν ούτε έναν πλειστηριασμό.
Δεν έχει καλή οπτική ο καναπές, δεν τα λέει κι η τηλεόραση αυτά, τι να σου κάνει ο άνθρωπος! Πάμε άλλη μία:
"Δεν κουνιέται φύλλο, ρε φίλε! Τίποτα δεν γίνεται, να 'ούμ'!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η Μάγδα Φύσσα γνώρισε την Έιντυ Τζουλιάνι.
* Η Έ.Τζουλιάνι μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στην διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος στην Γένοβα στις 20 Ιουλίου του 2001,συναντησε την Μάγδα Φύσσα μητέρα του Παυλου Φυσσα που δολοφονήθηκε από τους φασιστες της Χρυσης Αυγης

Σήμερα ήταν μια διαφορετική ημέρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Μέσα στο δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη οι σχολιασμοί των συνηγόρων για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα στην δίκη.
Όταν άρχισε να σχολιάζει η Δ.Βελέντζα συνήγορος του Παναγιώταρου, υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δήμο της Αθήνας καταλάβαινες γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι πιο χρυσαυγίτες από αυτούς που εκπροσωπούν.
Στο προαύλιο της αίθουσας συνέβαινε κάτι πιο σημαντικό.
Είχαν έρθει η Νικολέτα Ντόσιο και ο Σιλβάνο Τζιάι από τα κινήματα και την αριστερά της Ιταλίας για να γνωρίσουν από κοντά την Μάγδα Φύσσα και να την καλέσουν σε μια σειρά εκδηλώσεις στην Ιταλία.
Τότε η Νικολέτα είχε την ιδέα και κάλεσε στο τηλέφωνο την Έ.Τζουλιάνι μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στην διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος στην Γένοβα στις 20 Ιουλίου του 2001.
Μετά έδωσε το τηλέφωνο στην Μάγδα Φύσσα. Η Έιντυ δεν ήξερε ελληνικά και η Μάγδα δεν ήξερε ιταλικά. Και όμως επικοινώνησαν. Όπως μπορούν να επικοινωνήσουν 2 μανάδες σύμβολα του κινήματος που είδαν τα παιδιά τους νεκρά από αστυνομικούς και από φασίστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι.
Το τηλέφωνο έκλεισε με μια μεγάλη αγκαλιά που έστειλε η Έιντι μέσω τηλεφώνου στην Μάγδα Φύσσα. Η οποία με την σειρά της την ευχαρίστησε και της έστειλε την αγάπη της. Της είπε μάλιστα ότι ο Παύλος είχε γράψει ένα τραγούδι ειδικά για τον Κάρλο Τζουλιάνι που θα της το έστελνε.
Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή. Μέσα στο βόρβορο μιας δίκης ναζιστών, με ένα μέρος του κοινού να είναι έμμισθοι χρυσαυγίτες που παριστάνουν το ακροατήριο και με δικηγόρους υπεράσπισης που παριστάνουν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους, υπήρξε και μια άλλη εικόνα. Πολύ πιο ελπιδοφόρα και αναζωογονητική. Στον αντίποδα των ναζί οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες.
Οι μανάδες των νεκρών του κινήματος. Που δεν το βάζουν κάτω ως την τελική νίκη και την συντριβή του φασισμού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ ψηφίζουν στον ΟΗΕ ενάντια σε κατάργηση της θανατικής ποινής για ομοφυλόφιλους
**Την περασμένη Παρασκευή, 29/9, συνήλθε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση ενός ψηφίσματος που προώθησαν 8 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Μογγολία, Μολδαβία, Μπενίν) και έπαιρνε θέση ενάντια στην επιβολή θανατικής ποινής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και στην περίπτωση όπου οι κατηγορούμενοι είναι ομοφυλόφιλοι.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα ανέφερε ότι καταδικάζει:
*«…την επιβολή της θανατικής ποινής ως κύρωση για συγκεκριμένες μορφές συμπεριφοράς όπως η αποστασία (σημ: η άρνηση της επίσημης θρησκείας), η βλασφημία, η μοιχεία και οι συναινετικές σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων…»
*Επιπλέον το ψήφισμα έπαιρνε θέση ενάντια στην εκτέλεση ανθρώπων
«…με νοητικές ή πνευματικές αναπηρίες, άτομα κάτω των 18 ετών την στιγμή της τέλεσης του εγκλήματος και έγκυες γυναίκες…»
Ενώ εξέφραζε σοβαρή ανησυχία για το γεγονός πως
«…η εφαρμογή της θανατικής ποινής για μοιχεία επιβάλλεται δυσανάλογα στις γυναίκες…»
Το ψήφισμα εγκρίθηκε καθώς 27 από τις 47 χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο το υπερψήφισαν.
(13 χώρες (Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράκ, Κίνα, Κατάρ, Μπανγκλαντές, Μποτσουάνα, Μπουρούντι, Σαουδική Αραβία) πήραν θέση ενάντια στο ψήφισμα.)

Οι ΗΠΑ ψηφισαν εναντια,το οποιο σημαινει οτι δεν εχουν προβλημα να εκτελουνται ομοφυλόφιλοι (μεταξυ αλλων φυσικα)..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινή πορεία Ισραηλινών και Παλαιστίνιων γυναικών υπέρ της ειρήνης
Χιλιάδες Ισραηλινές και Παλαιστίνιες γυναίκες περπάτησαν την Κυριακή μέσω μιας βιβλικής περιοχής της ερήμου για να συναντηθούν στις όχθες του Ποταμού Ιορδάνη, σε μια πορεία για την ειρήνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Καταλονια εχει την δικη της αστυνομια ... Που είναι σαν ιδιωτικος στρατος της καταλανικης κυβερνησης.
τους Mossos de Esquadra ,βασικα μια αστυνομια-στρατος της Καταλονιας που εκπαιδευτηκε (ω εκπληξη) στο Ισραηλ
Η καταλονία έχει τη δική της αστυνομική δύναμη, την της de αστυνομίας, η οποία βρίσκεται τώρα υπό έρευνα για ανυπακοή, καθώς δεν ακολούθησε τις εντολές του Συνταγματικού δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να λειτουργεί
Είναι μια ιδιωτική αστυνομική δύναμη και εκπαιδεύτηκε στο israhel
Bejitos για ολους
https://www.youtube.com/watch?v=YPrNmGcIFpY&feature=player_embedded
Η Αστυνομία της Καταλονίας (καταλανικά: Policia de la Generalitat de Catalunya - Mossos d'Esquadra) είναι πολιτικό σώμα ασφαλείας της περιφέρειας της Καταλονίας που τελεί κάτω από τον άμεσο έλεγχο της περιφερειακής Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Τμήματος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Είναι ένα από τα τρία ιδιαίτερα σώματα περιφερειακής αστυνομίας της Ισπανίας και έχει ως αποκλειστικές αρμοδιότητες την έρευνα των εγκλημάτων, την προστασία των ατόμων και της περιουσίας, τη δημόσια τάξη, την αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Καταλονίας και την εξασφάλιση τήρησης των νόμων του Καταλανικού Κοινοβουλίου. Μαζί με τις τοπικές αστυνομίες είναι το αποκλειστικό όργανο τήρησης της τάξης στην περιφέρεια παρά την παράλληλη λειτουργία της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτοφυλακής σε χώρους και τομείς που ορίζει το ισπανικό σύνταγμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ράμα κάνει υπουργους από το Κόσοβο σαν «δωρο» στον δρόμο για τη Μεγάλη Αλβανία
 Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, 11:26
Ο Αλβανός πρωθυπουργός προσλαμβάνει στην κυβέρνηση υφυπουργούς από τη γειτονική χώρα και οργανώνει κοινές δράσεις με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό και πρώην διοικητή του UCK Ραμούς Χαραντινάι

Σαν άλλος αυτόκλητος πάτρωνας των Δυτικών Βαλκανίων, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα προχώρησε στη σύσταση κυβέρνησης με... μεταγραφές υφυπουργών από το γειτονικό Κόσοβο, φανερώνοντας διαθέσεις παναλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία οι επαφές μεταξύ Τιράνων και Πρίστινα πυκνώνουν σε σύμπραξη με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό (άλλοτε διοικητή του UCK) Ραμούς Χαραντινάι, εν όψει μάλιστα και των κοινών παναλβανικών εορτασμών του έτους 2018 ως «έτους Γκιέργκι Καστριότι Σκεντέρμπεη».
Από τους 33 υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος που παρουσίασε ο Ράμα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αλβανία, οι τέσσερις προέρχονται από το γειτονικό Κόσοβο. Πρόκειται για τον υφυπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος Χαϊρούλα Τσέκου, την υφυπουργό Παιδείας και Νέας Γενιάς Μπέσα Σαχίνι, την υφυπουργό Πολιτισμού Βαλμπόνα Σουγιάκου, και την υφυπουργό Υγείας Ιλιριάνα Μπαϊρακτάρι. Μέχρι πρότινος, τέτοιου τύπου μεταγραφές περιορίζονταν σε επίπεδο κυβερνητικών συμβούλων. Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου συνήθιζε να προσλαμβάνει συμβούλους από την Αλβανία, με την κυβέρνηση της Αλβανίας να ανταποδίδει διορίζοντας συμβούλους από το Κόσοβο. Κοσοβάρος τυγχάνει άλλωστε και ο Σκελζέν Μαλίκι, εις εκ των κορυφαίων (ήδη από το 2013) συμβούλων του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα.
Σήμερα, ωστόσο, οι μεταγραφές αναβαθμίζονται σε υπουργικό επίπεδο, με το φάντασμα της Μεγάλης Αλβανίας να ρίχνει απειλητική τη σκιά του πάνω από τις εξελίξεις. Οσοι επιλέγουν, άλλωστε, να μιλούν για Μεγάλη Αλβανία, τοποθετούν στον πυρήνα αυτής τη σημερινή Αλβανία και το Κόσοβο, για να έρθουν εν συνεχεία να συμπληρώσουν το παζλ του αλυτρωτισμού με εδάφη της Ελλάδας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου. Εντάσσοντας Κοσοβάρους στην κυβέρνησή του, ο 53χρονος Ράμα επιχειρεί να οικοδομήσει ένα προσωπικό προφίλ «ηγέτη όλων των Αλβανών».
Κι όλα αυτά, τέσσερις μήνες μετά τις αλβανικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, οπότε και επανεξελέγη με ποσοστό σχεδόν 49% στην πρωθυπουργία. Οι εν λόγω κινήσεις έρχονται, ωστόσο, να ενταχθούν στο πλαίσιο μιας επιχειρούμενης σύγκλισης μεταξύ Πρίστινα και Τιράνων, που δείχνει ως τάση να έχει πάρει τα πάνω της ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο νέος Κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι επισκέφτηκε τον Ράμα στα Τίρανα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι επέλεξε την αλβανική πρωτεύουσα για την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Πρίστινα τον Σεπτέμβριο. Για τους έχοντες κοντή μνήμη, υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος Χαραντινάι είχε διατελέσει στη δεκαετία του 1990 διοικητής του αυτοαποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, γνωστού ως UCK. Για την τότε δράση του κατηγορήθηκε μάλιστα ως εγκληματίας πολέμου και δικάστηκε στη Χάγη, όπου αθωώθηκε.
Οι δυο τους, Ράμα και Χαραντινάι, συμφώνησαν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και στόχους: στη δημιουργία κοινών διπλωματικών αποστολών Αλβανίας-Κοσόβου στο εξωτερικό, στην κατάργηση των μεταξύ τους συνόρων, στην από κοινού προσέλκυση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και στη διοργάνωση κοινών εορτασμών το 2018 στη μνήμη του εθνικού ήρωα Γκιέργκι Καστριότι Σκεντέρμπεη. Κατά τα λοιπά, η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τη μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας του Κοσόβου σε κανονικό τακτικό στρατό. Οσο για την επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, αυτή έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου, κοντά στην εθνική επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 148 βουλευτές-«NAI» και στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, την οποια ψήφισαν και οι βουλευτές της Ν.Δ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ+ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Παράλληλα με την NΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων.
Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Θράκης και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της.
Ο βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, με δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι ψηφίζει την σχετική Ντροπολογία για την υιοθέτηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ...συγχαίρει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κοντονή.
Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η ...γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού, κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία... θωρακίζει???? απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Καμμένος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαντ. Παπαδοπούλου: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψηφίζουμε με βάση τη συνείδηση και τις αρχές μας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 13:51

«Αυτό που ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό που δεν ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ένωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που ήταν η συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπουλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Alpha 9,89, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τη συνέπεια των ΑΝΕΛ στις αρχές και τις αξίες τους «παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να μας εμφανίσουν ότι αλλάξαμε στάση».

Ως προς την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου για την ταυτότητα φύλου, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «τηρήσαμε συνεπή στάση και η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τα επίμαχα άρθρα, διότι παρότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούμε ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του».
«Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα ζητήσαμε να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Αυτό δεν επετεύχθη, δεν είδαμε τις δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι' αυτό καταψηφίσαμε τα συγκεκριμένα άρθρα» πρόσθεσε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι «η δεδηλωμένη χάνεται μόνο αν υπάρξει πρόταση μομφής», συμπληρώνοντας ότι «αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας, ας βρει τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να καταθέσει πρόταση μομφής και να πάρει την απάντηση».

Όπως επισήμανε, ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την προσωπική του άποψη και θα κριθεί από τους ψηφοφόρους του, υπενθυμίζοντας ότι «από το 2012 οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους».

Ως προς την τροπολογία σχετικά με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» είπε ότι κατόπιν παρεμβάσεως των ΑΝΕΛ συμπεριελήφθη στη τροπολογία «αναφορά στο άρθρο 11 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας, αλλά και αναφορά στις διεθνείς συνθήκες» και γι' αυτό η νέα τροπολογία υπερψηφίστηκε.
«Δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε όχι μόνο να επιβληθεί πρόστιμο από τη νέα χρονιά, αλλά και επιτροπεία στις δικαστικές αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές το καταψήφισαν» υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για την Καταλονία, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ απάντησε ότι οι αποφάσεις των πολιτών είναι σεβαστές μόνο όταν λαμβάνονται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους κάθε κράτους. «Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας επέλεξε να προκηρύξει δημοψήφισμα, το οποίο είχε κριθεί αντισυνταγματικό. Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία προϋποθέτει τον διάλογο και την ειρηνική συμβίωση. Η βίαιη καταστολή σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να γίνει σοβαρός και εκτεταμένος πολιτικός διάλογος για να βρεθεί λύση. Μόνο με πολιτικό διάλογο θα αποφευχθεί μία επικίνδυνη διαίρεση του λαού της Ισπανίας» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναβολή της απόφασης για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
 Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 21:49
Την Τρίτη ο Πουτζντεμόν υπέγραψε έγγραφο διακήρυξης ανεξαρτησίας, αλλά στη συνέχεια πάγωσε την εφαρμογή του για να επιτρέψει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Ραχόι κατηγόρησε τον Πουτζντεμόν ότι δημιούργησε «σκόπιμη σύγχυση» και τόνισε ότι επιθυμεί να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, που υπογράφηκε χθες το βράδυ από το σύνολο των υποστηρικτών της στο περιφερειακό καταλανικό κοινοβούλιο και από τον καταλανό πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, είναι προς το παρόν μία «συμβολική πράξη».
«Η κήρυξη της ανεξαρτησίας πρέπει να γίνει από το κοινοβούλιο της Καταλονίας», κάτι που δεν συνέβη, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τζόρντι Τουρούλ. Η υπογραφή από 72 βουλευτές που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία και από την καταλανική κυβέρνηση ήταν «μία συμβολική πράξη με την οποία υπογράψαμε όλοι τη δέσμευσή μας να κηρύξουμε την ανεξαρτησία».

Μετά από έντονες ζυμώσεις της τελευταίας στιγμής και όπως φαίνεται και διεθνείς παρεμβάσεις, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζνεμόν «παγώνει» τη διαδικασία ανακήρυξης της Καταλονίας σε ανεξάρτητο κράτος και ανοίγει το δρόμο των διαπραγματεύσεων με την ισπανική κυβέρνηση.
Στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της Καταλονίας και με τους πολίτες, είτε υποστηρικτές της ανεξαρτησίας είτε της ενότητας με την Ισπανία, ο αυτονομιστής ηγέτης ακολούθησε τον «μεσαίο» δρόμο, της συνεννόησης και της διαπραγμάτευσης.
Ο Καταλανός πρόεδρος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ομιλία του στην αποκλιμάκωση της έντασης, δίνοντας ουσιαστικά μία «πάσα» στην ισπανική πλευρά και στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Η βασική διακήρυξη σήμερα, ήταν ότι περιμένει από την επόμενη εβδομάδα, ανταπόκριση στο κάλεσμα για διάλογο και εκκίνηση διμερών διαπραγματεύσεων. Καθίσταται σαφές ότι υπαναχώρησε από την τελεσίδικη θέση της άμεσης ανεξαρτησίας, ανταποκρινόμενος ουσιαστικά στο, μάλλον βίαιο κάλεσμα της Μαδρίτης, να μην προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξή της και στέρησε με αυτόν τον τρόπο από το Ραχόι τη δυνατότητα μίας επέμβασης με κατασταλτική μορφή, αφού με τη σημερινή του τοποθέτηση, δεν στοιχειοθετείται παραβίαση του Συντάγματος.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι η βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί η καταλανική κυβέρνηση, θέτοντας όμως την υλοποίησή του σε αναμονή. Αυτή η εξέλιξη φαίνεται να απογοήτευσε τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σε πλατείες και δρόμους της Βαρκελώνης για να γιορτάσουν την ίδρυση του κράτους της Καταλονίας. Ο Πουτζντεμόν τόνισε ότι δέχεται την ετυμηγορία του λαού και ότι αυτή δίνει το δικαίωμα για ανεξαρτησία.
Επεσήμανε παρ’ όλα αυτά ότι πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες μίας διεθνούς διαμεσολαβητικής παρέμβασης και ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει μπορεί μόνο μέσω του διαλόγου να επιλυθεί.
«Θέλουμε να ακολουθήσω τη βούληση του λαού να γίνει η Καταλονία ανεξάρτητη. Προτείνουμε όμως την αναστολή της ισχύος του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, για να μπούμε σε μία διαδικασία σταδιακή υλοποίησης της ανεξαρτησίας. Σήμερα κάνουμε μία κίνηση υπευθυνότητας χάριν του διαλόγου», επεσήμανε ο Καταλανός ηγέτης.
«Δεν είμαστε εγκληματίες, δεν είμαστε τρελοί. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι και το μόνο που θέλουμε είναι να ψηφίσουμε. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της Ισπανίας. Θέλουμε απλώς να έχουμε μία συνεννόηση, μία νέα συμφωνία με την Ισπανία. Η σχέση μας δεν λειτουργούσε εδώ και χρόνια και πια είναι μη βιώσιμη».
Αναφερόμενος στην ιστορία του σύγχρονου ισπανικού κράτους, είπε ότι μετά το θάνατο του Φράνκο, η Καταλονία έχει προσφέρει πολλά στην ισπανική ομοσπονδία, αλλά ότι φαινόταν να είναι μεταβατικό η Μαδρίτη το θεώρησε de facto ως γεγονός. Επέμεινε στο ότι η Καταλονία δεν απειλεί κάποιον και ότι επιδίωξη είναι η ειρηνική συνύπαρξη και η συνεργασία στην περιοχή.
Σημειωτέον ότι η ομιλία του Πουτζντεμόν ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), αλλά ανακοινώθηκε ότι θα καθυστερήσει μία ώρα. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι υπήρξε παρέμβαση και διάλογος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ πιθανόν με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κύβος ερρίφθη. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η έκκληση σε διάλογο θα γίνει δεκτή από το Ραχόι και ποια θα είναι η αντίδραση των «σκληρών» οπαδών της ανεξαρτησίας σε τοπικό κυβερνητικό επίπεδο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο καυγάς για το... πετρέλαιο
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 15:12
Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, σε διμερή συνάντηση που είχε σήμερα με το Ρώσο ομόλογό του, δηλώνοντας ότι οι Κούρδοι της Συρίας ανταγωνίζονται με το συριακό στρατό για τον έλεγχο πετρελαιοπαραγωγών περιοχών.
«Οι Κούρδοι ξέρουν καλά ότι η Συρία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστεί η κυριαρχία της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο Μουάλεμ στο Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια συνάντησής τους στο ρωσικό θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.
«Είναι τώρα μεθυσμένοι με την αμερικανική βοήθεια και υποστήριξη. Όμως είναι ανάγκη να καταλάβουν πως αυτή η βοήθεια δεν θα διαρκέσει για πάντα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπαραθεσεις στην εμπλοκή ΗΠΑ - Ρωσίας στη Συρία
 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 10:01
Οι Ρώσοι καταγγέλλουν τις ΗΠΑ για συνεργασία με τζιχαντιστές
Την ώρα που η πλήρης ήττα των τζιχαντιστών του αποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου πλησιάζει γοργά, οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παράνομη παραμονή τους σε μια χώρα που δεν τους έχει προσκαλέσει, έχοντας κατασκευάσει ακόμη και παράνομες στρατιωτικές βάσεις.
Αλλά το πλέον επικίνδυνο είναι ότι διακινδυνεύουν να έρθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που ενισχύουν την προσπάθεια του συριακού κυβερνητικού στρατού να απελευθερώσει τις περιοχές που εξακολουθούν να παραμένουν στον έλεγχο των τρομοκρατών και των αντικαθεστωτικών.
Εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί καθώς οι δυνάμεις του συριακού στρατού (SAA) προωθούνται για την απελευθέρωση τις πετρελαιοπηγές του Ευφράτη από τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ενώ οι Αμερικανοί με σειρά προκλητικών ενεργειών, (όπως επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών stealth στην επαρχία Ιντλίμπ) προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το στόχο τους: Να δημιουργήσουν «σιδηρούν παραπέτασμα» στην πετρελαιοφόρο περιοχή του Ευφράτη.
Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες SDF (κυρίως Κούρδοι) εκμεταλλευόμενοι τις μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με τους τρομοκράτες του ISIS, προσπαθούν να καταλάβουν πετρελαιοφόρες περιοχές, που περιλαμβάνονται στον ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον.
Έτσι τις τελευταίες εβδομάδες οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί ανάμεσα στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ανταρτικές ομάδες του και τον κυβερνητικό στρατό στην περιοχή του Deir Ezzor.
Ο κουρδικός ραδιοφωνικός σταθμός κατηγόρησε τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για επιδρομή εναντίον των δυνάμεων «Global Coalition Forces» στην περιοχή του Conico Factory. Οι δυνάμεις αυτές είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και ουδέποτε προκλήθηκαν να πολεμήσουν στην Συρία, αλλά παραβιάζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Την Κυριακή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες που δείχνουν άνδρες από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους τζιχαντιστές στην περιοχή Deir Ezzor. Στη συνεργασία αυτή οι Ρώσοι αποδίδουν και το κατόρθωμα των τζιχαντιστών να σκοτώσουν Ρώσο στρατηγό.
Την ίδια ώρα, Ρώσος δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις πραγματικές σχέσεις των Αμερικανών με τους τρομοκράτες στη Συρία, σε εκπομπή που μεταδόθηκε από το κανάλι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης «Rossiya-1» το βράδυ της Κυριακής.
Ο Dmitry Kiselyov, επικαλούμενος πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας του εκπροσώπου Igor Konashenkov αποκάλυψε:
«Οι Αμερικανοί αρνούνται τα πάντα. Αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν πιστεύει τα λόγια τους αλλά τα δεδομένα. Έτσι διαπιστώθηκε με ποιο τρόπο την περασμένη εβδομάδα τμήμα του κυρίως δρόμου που ενώνει την Παλμύρα με το Deir Ezzor, καταλήφθηκε από τους φανατικούς».
«Πρόκειται για την κυρίως αρτηρία που ανεφοδιάζει τις συριακές δυνάμεις που πραγματοποιούν την επίθεση εναντίον των εναπομενόντων δυνάμεων των τρομοκρατών στη Συρία. De facto επρόκειτο για πισώπλατη επίθεση που είχε σχεδιασθεί και οργανωθεί από τους Αμερικανούς».
«Παράλληλα, στις 28 Σεπτεμβρίου, μεγάλη ομάδα τρομοκρατών –περί τους 300- είχαν εγκαταλείψει την περιοχή της αμερικάνικης βάσης στο Et Tanf, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας. Στην περιοχή βρίσκεται καταυλισμός προσφύγων με δεκάδες χιλιάδες».
Και ο Kiselyov είπε ακόμη: «Οι Αμερικανοί έχουν αποκλείσει τον καταυλισμό και δεν επιτρέπουν ούτε στον ΟΗΕ ούτε σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις να περάσουν αυτοκινητοπομπές με εφόδια. Έτσι χρησιμοποιούν τον καταυλισμό ως ανθρώπινη ασπίδα για τους τζιχαντιστές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, τους οποίου υποστηρίζουν».
Κατόπιν ήρθε και η απευθείας προειδοποίηση από τον Konashenkov: Αν οι Αμερικανικές δυνάμεις θεωρούν πως οι επιθέσεις αυτές από τρομοκρατικές ομάδες «αποτελούν τυχαία επεισόδια», τότε οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία είναι έτοιμες να καταστρέψουν ολοσχερώς αυτές τις τυχαίες περιπτώσεις οι οποίες σημειώνονται σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.
Σχολιάζοντας τα γεγονότα αυτά ο Kiselyov, υποστήριξε πως «αμφιβάλλει αν αυτά γίνονται εν γνώσει του προέδρου Τραμπ». Για να συμπληρώσει ότι «προφανώς πρόκειται για πρωτοβουλίες στρατιωτικών που ελήφθησαν ερήμην της πολιτικής εξουσίας και ενώ συνεχίζεται το ‘φλερτ’ τους με τρομοκρατικές οργανώσεις».
Για να καταλήξει: «Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο τόσο για τη ρωσική όσο και την αμερικανική ηγεσία καθώς οι (Αμερικάνοι) στρατηγοί παίζουν με τον τυχοδιωκτισμό».
Ο Konashenkov χαρακτήρισε την περιοχή στη Συρία που βρίσκεται υπό αμερικανικό έλεγχο, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία «μαύρη τρύπα» μήκους 100 χιλιομέτρων. «Από αυτή την μαύρη τρύπα, σαν διάβολοι εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι τρομοκράτες για να κάνουν τις επιθέσεις τους όχι μόνον εναντίον των συριακών δυνάμεων αλλά και των Σύρων πολιτών».
Οι απόψεις toy Konashenkov απηχούν και τις κατηγορίες του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έχει δηλώσει πως το Πεντάγωνο, «δημιουργεί τυχαίες επιδρομές εναντίον των ρωσικών και συριακών δυνάμεων» και ότι «οι ΗΠΑ εμπνέουν τους τζιχαντιστές σε επιθέσεις εναντίον θέσεων, οι οποίες έχουν απελευθερωθεί από τον συριακό στρατό».
To Πεντάγωνο αρνείται πως ενισχύει του τζιχαντιστές του ISIS στη Συρία ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ως «το κύριο εμπόδιο» για την εκμηδένιση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο πολιτικός αναλυτής σε θέματα Μέσης Ανατολής και συγγραφέας Dr. Kevin Barrett υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι ο αμερικανικός πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας υπήρξε «ολοκληρωτική απάτη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Σε 830 χιλιαδες ανθρωπους  κατασχέσεις για χρέη από 400 ευρώ
 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 15:27
Η υπερχρέωση των νοικοκυριών στην Τσεχία παίρνει δραματικές διαστάσεις. Καιρός για ουσιαστικές προτάσεις. Η πιο ρηξικέλευθη από αυτές προέρχεται από τον Πετρ Ντόλινεκ, ένα από τα ηγετικά στελέχη των Τσέχων Σοσιαλδημοκρατών. Σύμφωνα με την πρότασή του το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τα χρέη των πολιτών, τα οποία θα αποπληρώνονται από αυτούς σε μικρές δόσεις. Ο Πετρ Ντόλινεκ δηλώνει πως δεν πρόκειται «για μια αμνηστία» χρεών, αλλά για μια δυνατότητα οι άνθρωποι να αποπληρώσουν τις οφειλές τους».
Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των πολιτών έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα εν όψει των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στο τέλος Οκτωβρίου. «Αυτή τη στιγμή 4,5 εκατομμύρια κατασχέσεις εναντίον φυσικών προσώπων βρίσκονται σε εξέλιξη» λέει ο Ντάνιελ Χίλε από την οργάνωση «Άνθρωποι σε ανάγκη». Ένας τεράστιος αριθμός για τα δεδομένα της Τσεχίας, η οποία έχει μόλις δέκα εκατομμύρια κατοίκους. Οι κατασχέσεις αφορούν 830.000 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους απειλούνται παράλληλα με περισσότερες από τρεις κατασχέσεις.
Ο υψηλός αριθμός των κατασχέσεων οφείλεται κυρίως σε παλαιούς νόμους, οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν γίνει ηπιότεροι όπως επισημαίνει ο Ντάνιελ Χίλε: «Η κατάσταση βελτιώνεται. Εάν δει κανείς με μεγαλύτερη ακρίβεια τους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως οι μισές από τις κατασχέσεις αφορούν ποσά λιγότερα από 10.000 κορώνες». Ποσό δηλαδή που αντιστοιχεί περίπου σε 400 ευρώ, ένα μέγεθος που ακόμα και για τα τσεχικά δεδομένα δεν είναι υπερβολικό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Γερμανίδα δημοσιογράφος καταγόμενη από Τουρκια δικάζεται για «τρομοκρατία»
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 17:34
Η δίκη μιας γερμανίδας δημοσιογράφου και μεταφράστριας, με καταγωγή από Τουρκια, η οποία κατηγορείται από την τουρκική δικαιοσύνη ότι ανήκει σε «τρομοκρατική οργάνωση», άρχισε σήμερα κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Η Μεσαλέ Τολού, η οποία είναι φυλακισμένη από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία, κατηγορείται ότι ανήκει στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), έναν σχηματισμό που είναι παράνομος στην Τουρκία επειδή θεωρείται «τρομοκρατικός». Κινδυνεύει να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.
Αυτή η ηλικίας 33 ετών τουρκικής καταγωγής Γερμανίδα πολίτης, η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια σ' ένα μικρό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA), δικάζεται στη Σηλυβρία, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλα 17 πρόσωπα.
«Απορρίπτω τις κατηγορίες εναντίον μου. Έγινα στόχος της αστυνομίας εξαιτίας μιας μετάφρασης που έκανα για το ETHA», είπε η ίδια, σύμφωνα με τις δηλώσεις της που αναρτήθηκαν στο Twitter από το δικηγορικό γραφείο Δίκαιο των Καταπιεσμένων που την εκπροσωπεί.
Κατηγορείται κυρίως ότι συμμετείχε σε διαδηλώσεις και σε κηδείες μελών του MLKP, όμως οι υποστηρικτές της υποστηρίζουν πως πρόκειται για πολιτική δίκη.
Ο πατέρας της, ο Αλί Ριζά Τολού, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τις κατηγορίες σε βάρος της κόρης του «κούφια ψέματα», όπως έγραψε το ETHA στη σελίδα του στο Facebook.
Η Τολού, η οποία κρατείται μαζί με τον τριών ετών γιο της, περιλαμβάνεται στους δέκα Γερμανοτούρκους που κρατούνται στην Τουρκία στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Σ' αυτούς περιλαμβάνεται ο Γερμανοτούρκος δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ που κρατείται από τον Φεβρουάριο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας από καθυστερημενους αληταρδες ισλαμοφασιστες στη Δαμασκό
 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 17:27
Τρεις καθυστερημενοι αληταραδες ισλαμοφασιστες βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ανατινάχθηκαν κοντά στο κτήριο της γενικής διεύθυνσης της συριακής αστυνομίας στη Δαμασκό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Από την επίθεση σκοτώθηκε άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι έξι, πρόσθεσε η τηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι δύο από τους δράστες επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο και συγκρούστηκαν με τους φρουρούς προτού να πυροδοτήσουν τις βόμβες τους.
Οι αστυνομικοί απομόνωσαν τρίτο δράστη πίσω από το κτήριο, ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον δρόμο.
Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση αυτού του είδους από τις αρχές του μήνα στη συριακή πρωτεύουσα. Στις 2 Οκτωβρίου είχαν σκοτωθεί 17 άνθρωποι σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Μιντάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ακόμη θάνατος από υπερβολική εργασία στην Ιαπωνία
 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 13:14
Η αυτοκτονία ενός 23χρονου οικοδόμου που εργαζόταν στην κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο αναγνωρίστηκε από τις ιαπωνικές αρχές ότι οφειλόταν στον υπερβολικό αριθμό υπερωριών που είχε εργαστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του.
Ο νεαρός αυτός οικοδόμος, που είχε προσληφθεί τον Δεκέμβριο, είχε εργαστεί 200 ώρες υπερωρία τον Μάρτιο, ένα μήνα προτού εντοπιστεί η σορός του.
Η υπηρεσία Εργασίας, που εξαρτάται από το υπουργείο Εργασίας και Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός είχε αρρωστήσει ψυχικά «εξαιτίας των υπερβολικών ωρών εργασίας στο Ολυμπιακό Στάδιο», δήλωσε ο Χιρόσι Καγουαχίτο δικηγόρος της οικογένειας.
Ο 23χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, εξαφανίστηκε τον Μάρτιο, αφήνοντας ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε: «έφτασα στο ψυχικό και σωματικό μου όριο».
Οι γονείς του κατέθεσαν τον Ιούλιο αγωγή ζητώντας να τους δοθεί αποζημίωση. Επίσης είχαν ζητήσει από την ιαπωνική κυβέρνηση ο θάνατος του γιου τους να θεωρηθεί «καρόσι», δηλαδή θάνατος από υπερβολική εργασία, θύματα του οποίου είναι εκατοντάδες άνθρωποι στην Ιαπωνία, οι οποίοι πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή οδηγούνται στην απόγνωση.
Οι γονείς του εργάτη ευχαρίστησαν την υπηρεσία Εργασίας για την απόφασή της, όμως πρόσθεσαν ότι «είναι συντετριμμένοι» επειδή δεν μπόρεσαν να σώσουν το παιδί τους. «Ο πόνος μας που δεν θα ξαναδούμε το χαμόγελό του δεν θα περάσει ποτέ».
Την προηγούμενη εβδομάδα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς μιας νεαρής δημοσιογράφου που πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2013, αφού είχε εργαστεί 159 ώρες υπερωρία σε διάστημα ενός μήνα.
Τον Δεκέμβριο ο επικεφαλής της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας της Ιαπωνίας, της Dentsu, παραιτήθηκε μετά την αυτοκτονία μιας νεαρής εργαζόμενης η οποία έκανε τακτικά περισσότερες από 100 ώρες υπερωρία κάθε μήνα.
Ο θάνατος της Ματσούρι Τακαχάσι είχε προκαλέσει σάλο στην Ιαπωνία και οδήγησε την κυβέρνηση να περιορίσει σε 100 τις ώρες υπερωρίας που μπορεί να εργαστεί κάποιος ανά μήνα, έναν υπερβολικό αριθμό κατά κάποιους.
Η νόμιμη διάρκεια εργασίας στην Ιαπωνία είναι 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ το νόμιμο όριο υπερωριών είναι 45 ώρες τον μήνα, κάτι που όμως πρακτικά δεν εφαρμόζεται.
Στις 5 Οκτωβρίου ένα ακόμη πόρισμα είχε προκαλέσει σοκ σχετικά με τις συνθήκες θανάτου μιας δημοσιογράφου το 2013.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Skoda αυξάνει τις θέσεις εργασίας στην Τσεχία
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 12:24
Καλή είδηση για την οικονομία της Τσεχίας καθώς η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία Skoda Auto, που ανήκει στη Volkswagen, επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, εν μέσω ανησυχιών ότι μέρος της παραγωγής μπορεί να μεταφερθεί στη Γερμανία.
Η Skoda έγινε το δεύτερο πιο κερδοφόρο εμπορικό σήμα της Volkswagen (VW) σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά περιθώρια και αναμένεται να πετύχει το στόχο της για πωλήσεις ρεκόρ το 2017. Ωστόσο, η παραγωγική της ικανότητα φθάνει στα όριά της και η επιτυχία της δημιουργεί εντάσεις στο εσωτερικό του γερμανικού ομίλου.
Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι στελέχη και συνδικάτα της VW αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τον ανταγωνισμό από την χαμηλότερου κόστους Skoda και να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής της στη Γερμανία, δημιουργώντας ανησυχία στους Τσέχους εργαζομένους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Μπέρνχαρντ Μάιερ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, ότι η Τσεχία θα παραμείνει η πατρίδα της Skoda και ότι αυξάνει τις εγχώριες θέσεις εργασίας για να καλύψει τη ζήτηση.
«Η Skoda λειτουργεί στο όριο της παραγωγικής της ικανότητας, το οποίο αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας αποδίδει», δήλωσε. «Επί του παρόντος, σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ζήτηση, δεν είμαστε σε θέση να την καλύψουμε από την Τσεχία και γι’ αυτό το λόγο κοιτάμε την παραγωγική ικανότητα αλλού».
Ο Μάιερ πρόσθεσε ότι η Skoda έχει προσλάβει 3.000 εργαζομένους τους τελευταίους μήνες και σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις «για να είναι σε θέση να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση». Δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα για αυτόν το λόγο. Η Skoda πούλησε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ του 1,13 εκατ. οχημάτων.
Το συνδικάτο των εργαζομένων της Skoda στη Τσεχία έχει προειδοποιήσει ότι η όποια μεταφορά της παραγωγής θα οδηγήσει στην απώλεια έως 2.000 θέσεων εργασίας στη Skoda, η οποία στα τέλη του 2016 απασχολούσε 28.000 άτομα, εξαιρουμένου του έκτακτου προσωπικού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Πάνω από 400.000 διαδηλωτές στους δρόμους
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 18:41
Περίπου 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν σήμερα Τριτη σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα, όπως το πάγωμα των μισθών τους και τις μειώσεις προσωπικού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου των εργαζομένων στο δημόσιο.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, οργανώθηκαν συνολικά 130 διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Στις 70 μεγαλύτερες συμμετείχαν 400.000 άνθρωποι, οι 45.000 από αυτούς στο Παρίσι. Οι αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας έκαναν λόγο για 26.000 διαδηλωτές.
Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, όλα τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να απεργήσουν σήμερα και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που χαρακτηρίζονται "απαράδεκτα".
Λόγω της απεργίας παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία ανήλθε μόνο στο 17,5%, ωστόσο το συνδικάτο FSU υποστηρίζει ότι το ποσοστό ήταν 50%, δηλαδή ότι ένας στους δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχε στην απεργία.
Όσον αφορά τις μεταφορές, το 30% των πτήσεων ακυρώθηκε για προληπτικούς λόγους επειδή απεργούσε το προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Συνδικάτο διεκδικεί ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής
 Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 17:02
Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στη Γερμανία πίεσε σήμερα για λιγότερες ώρες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις 6% για τους 3,9 εκατ. εργαζομένους στους κλάδους μεταλλουργίας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διεκδικώντας, όπως είπε, καλύτερη ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής.
Το αίτημα από το IG Metall αντανακλά την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση των εργατικών συνδικάτων, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 2% φέτος και οι συνδικαλιστές λένε ότι οι εργοδότες θα επωφεληθούν σε σημαντικό βαθμό από την εξέλιξη αυτή.
«Δεν υπάρχει λόγος για συγκράτηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του IG Metall Γεργκ Χόφμαν, υποδεικνύοντας την ισχυρή ανάπτυξη του βιομηχανικού κλάδου και τη συνολική ισχυρή επίδοση της οικονομίας.
Το αίτημα για μισθολογική αύξηση 6% ξεπερνά το 5%, που ήταν το αίτημα στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων στις αρχές τους 2016, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία για αύξηση 2,8% την 1η Ιουλίου του 2016 και περαιτέρω αύξηση 2,0% την 1η Απριλίου του 2017.
Ο Χόφμαν ζήτησε επίσης να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο που τα στελέχη αντιμετωπίζουν τον εργασιακό χρόνο. Οι εργαζόμενοι δίνουν τώρα μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής και αυτή η απαίτηση για μεγαλύτερη ευελιξία πρέπει να αντανακλάται στην όποια μισθολογική συμφωνία, δήλωσε.
Το IG Metall διεκδικεί το δικαίωμα μείωσης της εργασιακής εβδομάδας στις 28 από τις 35 ώρες, με δικαίωμα επιστροφής σε πλήρες ωράριο ύστερα από δύο χρόνια για τους εργαζομένους που δουλεύουν με βάρδιες και αυτούς που φροντίζουν μικρά παιδιά ή άλλους συγγενείς.
Η στρατηγική του συνδικάτου αντανακλά την αλλαγή των εργασιακών προτιμήσεων των εργαζομένων, που θέλουν περισσότερο προσωπικό χρόνο αντί για μεγαλύτερους μισθούς. Κάποιοι θέλουν να φροντίσουν τα παιδιά τους ή τους ηλικιωμένους γονείς τους, άλλοι να προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Ο επικεφαλής της ένωσης των εργοδοτών Gesamtmetall Ράινερ Ντούλγκερ, έχει ήδη απορρίψει το αίτημα για την εβδομάδα 28 ωρών, λέγοντας ότι αυτό θα επιτείνει την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων.
Τα αιτήματα, που παρουσίασε το συμβούλιο του IG Metall για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις του 2018, χρειάζεται να εγκριθούν από τα περιφερειακά παραρτήματα στις 24 Οκτωβρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία θα πουλήσει συστήματα στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών στην Ουκρανία αξίας 44 εκατ. δολαρίων
 Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017, 15:53
Ο τουρκικός όμιλος της πολεμικής βιομηχανίας Aselsan ο οποίος κατασκευάζει διάφορα συστήματα στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών, υπέγραψε με την Ουκρανία συμφωνία για την πώληση συστημάτων στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών αξίας 43,645 εκατομμυρίων δολαρίων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού πρακτορείου, η πώληση των νέων συστημάτων στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018, αλλά δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τόση φασαρία για τη σεξουαλικότητα σε μια χώρα που δεν πηδάει πια κανείς...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



148 «ναι» για τη νομική αναγνώριση φύλου στα 15
10.10.2017, 16:05
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής και επί των άρθρων του το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Ειδικότερα, σε σύνολο 285 παρόντων, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν.
Επι της αρχης ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, και Ποταμι.
Υπερ του επιμαχου αρθρου για τους ανηλικους ανω των 15 ετων, ταχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμι, ο Θ. Θεοχαροπουλος από την ΔΗΜΑΡ, και ο Κ. Ζουραρις από τους ΑΝΕΛ.
Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3, που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, τάχθηκαν 148 βουλευτές, 124 δήλωσαν «όχι» και 13 «παρών».
Από τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι» ψήφισε η Γεωργία Γιαννιά, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Τάσος Κουράκης. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ναι» είπε ο Κώστας Ζουράρις.
Την τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.
Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ.
Ωστόσο, το παράδειγμα που επικαλέστηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τεκμηριώσει τη διαφωνία του κόμματός του με το όριο ηλικίας προκάλεσε αντιδράσεις.
«Μίλησα με έναν επιστήμονα για να πληροφορηθώ καλύτερα την ουσία του προβλήματος. Μου διηγήθηκε, λοιπόν, μια ιστορία για ένα νέο παιδί, ο οποίος τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Για του Χριστού την πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα;»
Τη σφοδρή αντίδραση του κ. Κοντονή προκάλεσε η αναφορά του εκπροσώπου της Χ.Α. ότι αγωνίζονται «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία».
«Για του Χριστού την πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; Για του Χριστού την πίστη την αγία κυνηγάτε τους μετανάστες και υπάρχουν αμετάκλητες καταδίκες των δικαστηρίων εις βάρος σας;», εξεμάνη ο υπουργός.
Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ τον λόγο πήρε ο Ν. Μιχαλολιάκος που κατηγόρησε τον υπουργό για ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης αλλά και ο Γ. Λαγός που χαρακτήρισε ατυχέστατη τη δολοφονία Φύσσα.
«Ο Ρουπακιάς ήταν μέλος της Χ.Α.; Τι όχι κύριε Μιχαλολιάκο; Το λέτε εσείς που αναγνωρίσατε και αναλάβατε την πολιτική ευθύνη; Ο Ρουπακιάς ήταν μέλος της Χ.Α. και τελούσε εν κομματική υπηρεσία εκείνο το βράδυ», ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυση για το ρατσιστικό πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας»
11.10.2017, 17:53
Μήνυση για υποκίνηση σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας « Ελεύθερη Ώρα».
Ειδικότερα, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφόρησε σήμερα Τεταρτη 11/10/2017 με πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρει: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ».
Στη μήνυσή του την οποία κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, ο κ. Τάτσης αναφέρει μεταξύ άλλων:
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση Τραμπ και στην... ανήθικη αντισύλληψη
11.10.2017, 20:39
Μετά το σύστημα υγείας, η διοίκηση Τραμπ έβαλε στο μάτι και την αντισύλληψη στις ΗΠΑ, επικαλούμενη λόγους «θρησκευτικής ελευθερίας και ηθικής». Η αμερικανική κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες πήρε πίσω διάταγμα της κυβέρνησης Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώνονταν να παρέχουν στις ασφαλισμένες μέσα αντισύλληψης -όπως το χάπι- χωρίς να απαιτούν από αυτές περισσότερα χρήματα.
Το διάταγμα αυτό είχε βοηθήσει πολύ στον περιορισμό των περιστατικών ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, καθώς τα έξοδα της αντισύλληψης περιλαμβάνονταν στα ασφαλιστικά τους συμβόλαια.
Ωστόσο, η νέα αμερικανική κυβέρνηση, με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, άλλαξε τα δεδομένα. Με νέο κανονισμό, επιτρέπει στους εργοδότες να αρνούνται την καλυψη των εξόδων για αντισύλληψη, αν οι ίδιοι -όχι οι γυναίκες- έχουν αντιρρήσεις στο μέτρο, οι οποίες εδράζονται στο «θρησκευτικό και ηθικό τους υπόβαθρο».
Επιπλέον, θέτουν εμπόδια ώστε οι γυναίκες να έρχονται μόνες τους σε συμφωνία με τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να εξασφαλίζουν δωρεάν αντισυλληπτική κάλυψη.
Μάλιστα, έθεσαν σε άμεση εφαρμογή το μέτρο, χωρίς να το θέσουν σε δημόσια διαβούλευση, διότι όπως εξηγούσε η σχετική ανακοίνωση «αυτό δεν θα ήταν πρακτικό, ούτε χρήσιμο και δεν εναντιώνεται στο δημόσιο συμφέρον».
Επιπλέον, τονίζεται, ότι η απόφαση ελήφθη, διότι η δώρεαν ασφαλιστική κάλυψη της αντισύλληψης «ενέχει τον κίνδυνο να οδηγηθούν οι γυναίκες, κυρίως οι έφηβες, σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά». Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικά λόμπι είναι προφανής.
Οι αντιδράσεις των γυναικείων οργανώσεων αλλά και των οργανισμών προαγωγής της δημόσιας υγείας, μιλούν για πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών. Χαρακτηρίζουν την απόφαση κοινωνικά αναχρονιστική, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Κάιζερ για την Οικογένεια, χάρη στο διάταγμα Ομπάμα, το ποσοστό των περιστατικών ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης έπεσε κάτω από το 4% το 2014, από 20% που ήταν το 2012. Επιπλέον, οι γυναίκες συνολικά στο χρονικό διάστημα που εφαρμόστηκε, κατόρθωσαν να εξοικονομήσουν περισσότερα από 1,4 εκατ. δολάρια από την αγορά του χαπιού, μια μέθοδος αντισύλληψης που θεωρείται καλή από το 68% των ερωτηθέντων μεγάλης σχετικής έρευνας.
Επιπλέον, οι οργανώσεις κατηγορούν τη κυβέρνηση Τραμπ ότι πίσω από την ηθικολογία και τα θρησκευτικά δικαιώματα κρύβεται η προσπάθεια περικοπής δαπανών στον χώρο της υγείας. Και ετοιμάζονται για δικαστικές προσφυγές ώστε να ακυρώσουν το νομοθέτημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούνεβα στον Άρειο Πάγο: Κανένας δεν πρέπει να μάθει να ζει με το άδικο
Τρίτη, 10-Οκτ-2017 13:58
Με τη φράση "εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία" απάντησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κων/να Κούνεβα έξω από τον Άρειο Πάγο , στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες της επίθεσης εις βάρος της με βιτριόλι το 2008: "Αυτό και για εμένα και για όλους τους πολίτες είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες".
Η ευρωβουλευτής παρέστη η ίδια στη συζήτηση στο Β1 εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρεία του Χριστόφορου Κοσμίδη  και με εισηγήτρια την αρεοπαγίτη, Αρετή Παπαδιά, της αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Πειραιά, με την οποία απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη, απορρίπτοντας κάποια σύνδεσή της με την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Παρέμβαση υπέρ της αναίρεσης έκανε η ΓΣΕΕ.
Την ευρωβουλευτή εκπροσώπησαν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο καθηγητής εργατικού δίκαιου Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, Άρης Καζάκος,  τη ΓΣΕΕ, η δικηγόρος Μαρία Λαγουβάρδου ενώ την εταιρία ο Λεωνίδας Θεοδώρου.  Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε εγκληματική την απόφαση σε βάρος της ευρωβουλευτού και επισήμανε οτι υπάρχει  αίτημα για απονομή της Δικαιοσύνης: "Η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα, η εργοδότρια με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση" τόνισε.

Σχολιο  Aliki Papachela.-  Ακριβώς το ίδιο λέμε κυρία Κούνεβά μου.
Κανείς δεν πρέπει να μάθει να ζει με τ άδικο.
Οσο άδικο ήταν αυτό που σας συνέβη, άλλο τόσο άδικα είναι τα μνημόνια, η φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού, η απελπισία των ανθρώπων που βρέθηκαν απ την μια μέρα στην άλλη, χωρίς να φταίνε, στον δρόμο κι όλα όσα συμβαίνουν σε εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Γι αυτό σας λέω, το να στηρίζετε το άδικο, όπως η καταπάτηση κι εκμετάλλευση του ξενοδοχείου μου από δήθεν "αλληλέγγυους", την ώρα που εγώ υπερχρεώνομαι, φτωχοποιούμαι πλήρως και οδηγούμαι στον δρόμο, στην φυλακή ή στην αυτοκτονία, αντιβαίνει την δική σας άποψη "να μην μάθουμε να ζούμε με τ άδικο". Τ άδικο τείνει να γίνει απ την κυβέρνηση που υπηρετείτε καθημερινότητα και συνήθεια.
Μην πολεμάτε μόνο για το δικό σας άδικο, οφείλετε ως εκλεγμένη να πολεμήσετε για ολονών μας τ άδικο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14-24 Οκτωβρίου: Κάλεσμα δράσης για τον Τζορτζ Αμπντάλα
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Samidoun για κοινή δράση, συμμετέχει στις διεθνείς κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, ο οποίος κρατείται παράνομα στις Γαλλικές φυλακές. Παράλληλα καλούμε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης στην χώρα μας, να ενώσει την φωνή του και από κοινού να συμβάλλουμε όλοι μαζί για την απελευθέρωση του.
Λίγα λόγια για τον Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Η 24 Οκτωβρίου του 2017 σηματοδοτεί την 33η επέτειο από τη σύλληψη του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα , του επαναστάτη Λιβανέζου Άραβα Κομμουνιστή, αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία. Ο Τζορτζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.
Ο Τζορτζ Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο…
Ο Αμπντάλα, η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στην αρχική πρόταση του Εισαγγελέα υπήρχε η πρόβλεψη για ποινή 10 ετών ή και λιγότερο.
Σήμερα ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει πίσω από τα σίδερα . Παρά το γεγονός πως δικαιούται να αφεθεί ελεύθερος από το 1999, οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα. Ακόμη και όταν έχουν εγκριθεί δικαστικά, οι Γάλλοι αξιωματούχοι παρενέβησαν στα υψηλότερα επίπεδα για να εμποδίσουν την απελευθέρωσή του, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς . Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον παρενέβησαν επίσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την απελευθέρωση του Αμπντάλα.
Στην ουσία, ο Τζορτζ Αμπντάλα είναι κρατούμενος όχι μόνο του γαλλικού αποικιακού κράτους αλλά και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και της Ισραηλινής Κατοχής. Μέχρι και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που έχει απέναντι στον φυλακισμένο συμπατριώτη της, στην αναζήτηση κάποιου τρόπου για την απελευθέρωση του.
Παρά το γεγονός ότι κρατείται στη φυλακή Λανεμεζάν για περισσότερα από 33 χρόνια ζωής, ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει να είναι ενεργός συμμετέχων στον αγώνα. Έχει γράψει δεκάδες επιστολές και έχει κάνει σημαντικές δηλώσεις ως απάντηση σε διάφορους επαναστατικούς αγώνες ανά τον κόσμο και πάντα διατηρεί μία ξεχωριστή θέση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που τον θεωρούν ως έναν από αυτούς. Τα λόγια του συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές επαναστατών, αγωνιστών και μαχητών της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο. Και η συμμετοχή του δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια…Πράγματι, πρόσφατα συμμετείχε στην απεργία πείνας οργανώνοντας παράλληλα μαζί του, τους Βάσκους και Άραβες συντρόφους του στο Λανεμεζάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις απεργίες πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» συμμετέχει στις κινητοποιήσεις από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου 2017, για την απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, του Αχμάντ Σαντάατ και κάθε Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου που βρίσκεται άδικα μέσα στις Σιωνιστικές φυλακές. Επίσης επισημαίνει την αναγκαιότητα της στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο της δίκαιης Παλαιστινιακής Αντίστασης όπως αυτή επιτάσσει η Διεθνής κοινή πάλη των λαών

http://www.kanafani.gr/14-24-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B6%CE%BF/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε  σχολειο  της Σουηδιας οι μικροι μαθητες, αντι για τον Θεο, ευχαριστουν τον ηλιο και τη βροχη! Απαγορευσαν σε νηπια να κανουν ακομα και προσευχη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πολλοί επιστρέφουν τα βιβλία Θρησκευτικών…
 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017.
Μεγάλο προβληματισμό και αναστάτωση προκαλούν τα νέα βιβλία Θρησκευτικών μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων. Οι τελευταίοι αντιδρούν επιστρέφοντες τα βιβλία ή ζητούντες να απαλλαγούν τα παιδιά τους από το πολυθρησκειακό μάθημα.
Θορυβημένο το Υπουργείο από τις αντιδράσεις, για να μην πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδος, προβαίνει σε καθησυχαστικές της κοινής γνώμης δηλώσεις. Συγκεκριμμένως ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε από την Πάτρα ότι οι αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών έγιναν «μετά από συζητήσεις με την Εκκλησία… και τις δέχθηκε. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο συνύπαρξης, παρά τις διαφορές μας»!
Φαίνεται πως δεν λέει όλη την αλήθεια ο κ. Υπουργός. Ομιλεί για συζητήσεις με την Εκκλησία, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος κάνει λόγο για τετελεσμένο γεγονός. Λέει επακριβώς: «Υπήρχε η αίσθηση ότι, ενώ μιλούσαμε για μηδενική βάση, στην ουσία υπήρχε τετελεσμένο».
Είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό να γίνει διάλογος για τα θρησκευτικά από μηδενική βάση. Γι’ αυτό και αποπέμφθηκε ο κ. Φίλης από το Υπουργείο. Όμως δεν έγινε βασικός και ουσιαστικός διάλογος. Και παρέμενε το ίδιο πρόγραμμα, το οποίο κατά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο «από τη βάση του είναι προβληματικό, θα μπορούσα δε να πω εκθεμελιωτικό, διότι αποδομεί τα πάντα». Ελάχιστες επουσιώδεις αλλαγές έγιναν, «αφαιρέθηκαν δυό - τρία τραγουδάκια». Το πρόβλημα όμως δεν ήταν τα τραγουδάκια, αλλά ο όλος χαρακτήρας και το περιεχόμενο του μαθήματος. Η όλη φιλοσοφία και κατεύθυνσή του.
Με άλλα λόγια, το μάθημα αλλάζει εκ βάθρων και δεν προσφέρει ορθόδοξη αγωγή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους. Σχετικοποιεί την Ορθόδοξη Πίστη, εξισώνει την αλήθεια του Ευαγγελίου με το Κοράνιο και τα άλλα βιβλία θρησκειών, τον Θεάνθρωπο  Ιησού Χριστό με τον Μωάμεθ και τους λοιπούς ιδρυτές θρησκειών και γενικά την ορθόδοξη πίστη με τις διάφορες θρησκευτικές δοξασίες.
Ότι το πρόγραμμα δεν άλλαξε ουσιαστικά, το βεβαιώνουν οι δηλώσεις του κ. Φίλη: «Η ουσία δεν αλλάζει: Το νέο μάθημα ήρθε για να μείνει»! Επιβεβαιωτική των θέσεων του κ. Φίλη είναι και η ωμή ομολογία αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος του Υπουργείου Παιδείας, του κ. Γεράσιμου Κουζέλη, Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: «Τα προγράμματα σπουδών, λέει, έμειναν αυτά που ήταν… Βέβαια το αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία να πει ότι έδωσε μία μάχη και άλλαξε τα προγράμματα. Δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να πουν ότι η Πολιτεία υποχώρησε απέναντι σε μια πίεση που δέχθηκε. Οποιοσδήποτε όμως συγκρίνει τα δύο προγράμματα, θα καταλάβει ότι δεν άλλαξε κάτι».
Προσχηματικός, λοιπόν, υπήρξε ο διάλογος. Με απολυταρχικό τρόπο και τη δύναμη της εξουσίας επιβλήθηκε ένα θρησκευτικό μάθημα απαράδεκτο από κάθε άποψη. Ένα μάθημα που οδηγεί τους μικρούς μαθητές στη σύγχυση, στο μηδενισμό και στην αθεΐα. Ένα μάθημα κατηχητικό της Πανθρησκείας και αντικατηχητικό της Ορθοδοξίας. Ένα μάθημα σύμφωνο με τις επιταγές της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης και της πανθρησκείας. Αυτή την κατήχηση επιδίωκαν, οι «εκσυγχρονιστές» του μαθήματος, που εξαπέλυαν μύδρους και ειρωνείες κατά της ορθοδόξου κατηχήσεως.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζεται το νέο πρόγραμμα ως προοδευτικό με τις γελοίες ποσοστώσεις στη διδασκαλία των θρησκειών: 60% ορθόδοξη, 30% ισλαμική, 10% βουδιστική και άλλων θρησκειών. Αλλά, αφού αυτή η ποσοστιαία διδασκαλία αποτελεί πρόοδο και εκσυγχρονισμό, γιατί δεν την εφαρμόζουν και στους Μουσουλμάνους, στους Εβραίους, στους Ρωμαιοκαθολικούς μαθητές; Φαίνεται καθαρά πλέον πως άλλη είναι η επιδίωξη των κυβερνώντων. Θέλουν να αποορθοδοξοποιήσουν τη νέα γενιά. Να αλλάξουν τον πνευματικό και ιδεολογικό της προσανατολισμό. Να την «ξεβαφτίσουν». Γι’ αυτό και επιμένουν ανυποχώρητα σ’ αυτό το πρόγραμμα, το «συμβατό με το σύγχρονο ορθολογισμό και ανεκτό στις σύγχρονες αθεϊστικές και συγκρητιστικές αντιλήψεις».
Είναι βασικότατο το θέμα του χαρακτήρος και του περιεχομένου του μαθήματος των θρησκευτικών. Δεν αποτελεί παρονυχίδα. Σχετίζεται με τη φιλοσοφία και τον γενικό προσανατολισμό της παιδείας. Με την πνευματική και ιδεολογική της στοχοθεσία. Ή απλούστερα, με το τι ανθρώπους πρέπει αυτή να διαπλάσσει. Ετοιμοπόλεμους στρατιώτες κατά το ιδεώδες των μιλιταριστών, «καλούς καγαθούς» κατά το ιδεώδες των Αρχαίων Αθηνών και του αληθινού ανθρωπισμού, μάλιστα δε του Χριστιανισμού, που είναι ο κατεξοχή ανθρωπισμός; Ή άλλου είδους ανθρώπους κατά τα ιδεώδη της φυσιοκρατίας, του υλισμού και της αθεΐας;
Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι η κατ’ εξοχήν ανθρωποποιός δύναμη. Το ομολογούν κορυφαίοι φιλόσοφοι, παιδαγωγοί και λοιποί διανοητές, παλαιότεροι και νεώτεροι. Ακόμη και οι «πατριάρχες» της αθεΐας. Και είναι έγκλημα η σχετικοποίηση και η εξίσωση του Ευαγγελίου με τα λοιπά βιβλία των διαφόρων θρησκευμάτων. Ακόμη δε περισσότερο ο περιορισμός της διδασκαλίας του, προκειμένου να διδαχθούν οι μαθητές τα διδάγματα και τα πιστεύματα των άλλων θρησκειών. Οι κυβερνώντες αυτό τον τόπο επιχειρούν να περιορίσουν το αστραπηβόλο φως του Ευαγγελίου και να το εξισώσουν με τις πυγολαμπίδες των λοιπών θρησκευμάτων. Θέλουν, με άλλα λόγια, να μας φωτίσουν με το… «γκαζούλι» της πανθρησκείας.
Αυτή την τελείως απαράδεκτη και άκρως επιζήμια μεθόδευση αντιλαμβάνεται ο λαός μας, γι’ αυτό και αντιδρά με την επιστροφή των νέων βιβλίων και τις αιτήσεις απαλλαγής των παιδιών του από το νέο πολυθρησκειακό πρόγραμμα σπουδών. Δίνει μάθημα σε όλους τους αρμοδίους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να δείτε τα γέλια που έχουν να γίνουν όταν έρθει οδηγία από Βρυξέλλες για επιλογή τρίτου, ουδέτερου φύλου στις ταυτότητες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα διάταξη υποχρεώνει τον δανειολήπτη που βγαίνει το σπίτι του στον πλειστηριασμό να το ανοίγει σε συγκεκριμένες ώρες για να το δει αυτός που ενδιαφέρεται..... Οι ώρες και η διεύθυνση αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα...
Και ρωτώ:
- Η δεξιά θα μπορούσε να περάσει ποτέ τέτοια πράγματα, χωρίς να ταρακουνηθεί το Σύμπαν;
- Θα τους αφήσουμε να δίνουν τα σπίτια των συμπολιτών μας στις τράπεζες και τους "έχοντες" για ένα κομμάτι ψωμί;
- Του γαμείς τα πρέκια του "ενδιαφερόμενου" και των κρατικών συνοδών του; και της κυβέρνησης μαζί;
Ή δεν τους τα γαμείς;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοσιογράφοι: Οι σύγχρονες πυροβολαρχίες των μαφιόζων του χρήματος…

Σήμερα που τα ΜΜΕ εκπληρώνουν το ρόλο των τανκς του προπαγανδιστικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ (της πλανητικής εξουσίας), αποτελούν και ένα αλάθευτο πολιτικό κριτήριο, μια έξοχη Λυδία Λίθος, των απόψεων και πράξεων της εξουσίας.
Είναι πραγματικά πρωτοφανές να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δημοσιογράφος που να έχει ταχθεί ΑΝΟΙΚΤΑ εναντίον του κυβερνητικού νομικού εκτρώματος που ουσιαστικά ισοπεδώνει και καταργεί τη βιολογική ΦΥΣΗ, αλλά και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ, κοινωνική και... πολιτισμική ΥΠΟΣΤΑΣΗ των ανθρωπίνων σχέσεων…
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ: ΟΛΑ τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους (πόρνες κυριολεκτικά), σκούζουν υπέρ του «χωρισμού των φύλων» με ιαχές και γελοία «επιχειρήματα» τα οποία έχουν κατασκευαστεί στις προπαγανδιστικές βιομηχανίες των ΥΠΕΡ-εθνικών χρηματιστηριακών ελίτ, τύπου Σόρος και CIA…
Δεν σκούζουν μόνο σαν ελεεινά δουλικά των αφεντικών τους. Αλλά ξεχύνονται, σαν σκυλιά λυσσασμένα, να κατασπαράξουν οποιονδήποτε έχει την τόλμη να διαφοροποιηθεί από τη ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ του καθεστώτος…
Και μόνο αυτό είναι άκρως αποκαλυπτικό…
Όταν η ελληνική κοινωνία βράζει με αυτό το «αριστερό» συμβόλαιο θανάτου του 4ου Ράιχ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίον αυτού του νομοσχεδίου (γι αυτό δεν αποτολμούν ούτε την εκλογική ΑΠΑΤΗ του Δημοψηφίσματος), δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ΕΝΑΣ δημοσιογράφος να μιλήσει εναντίον του νομοσχεδίου, εναρμονιζόμενος, στο ελάχιστο, με τις κραυγές και τις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας.
Αλάθευτο κριτήριο, λοιπόν, αυτή η ΟΜΟΦΩΝΙΑ των σκυλιών του καθεστώτος, για τα το τι είναι, ποιους εξυπηρετεί και τι ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ η νομιμοποίηση του «πολιτικού δικαιώματος» των ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ της καπιταλιστικής ΣΗΨΗΣ, του «πολιτικού δικαιώματος» του μύθου της «ατομικής επιλογής»…
Μια προπαγανδιστική μυθολογία του χρήματος με ένα και μόνο στόχο: Την καταναλωτική αγελοποίηση των λαών, την πολτοποίηση, ισοπέδωση και διάλυση των κοινωνιών, των εθνών, της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, του ΑΝΘΡΩΠΟΥ γενικότερα…
Οι πυροβολαρχίες αυτής της μυθολογίας, τα σύγχρονα τανκς του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, είναι τα δημοσιογραφικά πορνεία που κόπτονται, δήθεν, για τις «ατομικές ελευθερίες», όταν τα ίδια δεν έχουν καμία ελευθερία και απλώς εκτελούν τις ΕΝΤΟΛΕΣ των αφεντικών…

http://resaltomag.blogspot.gr/2017/10/blog-post_11.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τροποποίηση άρθρου 996 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: "Μέσα στην ίδια προθεσμία του εδάφιο α' της παραγράφου 4 ο δικαστικός επιμελητής καταθέτει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού έγγραφο σημείωμα στο οποίο καθορίζονται ημέρες και ώρες επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες του ακινήτου που κατασχέθηκε, το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν από την ημέρα του πλειστηριασμού. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με τη συνοδεία του...
δικαστικού επιμελητή. Το σημείωμα συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση που συντάσσει ο υπάλληλος του πλειστηριασμού και το περιεχόμενό του δημοσιεύεται μέσα στην προθεσμία της παραγράφου 4 στην ανωτέρω ιστοσελίδα."
Δεν φτάνει ρε ξεφτίλες που παίρνετε τα σπίτια του κοσμάκη,τον υποβάλετε και στον απόλυτο εξευτελισμό να είναι υποχρεωμένος να ανοίγει το σπίτι του στα κοράκια που θα... διαγωνιστούν για να του το πάρουν (θυμάστε την..."παρακώλυση συναγωνισμού" για την οποία κατηγορήθηκαν και συνελήφθησαν οι σύντροφοι στο Ειρηνοδικείο Ναυπλίου)!
Όταν ξεκινήσουν οι μπαταριές δεν θα έχετε που να κρυφτείτε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτιλισμένε Παναγιωτάκη διευθυντη της ΔΕΗ (επαναστάτη...των μισθών κι εσύ) και εξονυμένα κνόδαλα της "αριστεράς", σήμερα 15 οικογένειες... ανέργων  από το Μελί Μεγάρων με κοινωνικό τιμολόγιο θα τη βγάλουν στο σκοτάδι γιατί πρέπει να... προχωρήσει η εξυγίανση της ΔΕΗ ώστε να παραδοθεί "καθαρή" στους γύπες που θα την αποκτήσουν!
Υ.Γ. Κάντε επιδερμίδα για να αντέξετε το ξύλο γιατί θα φάτε με... πλεόνασμα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 12 Οκτώβρη στα Δικαστήρια Πολυγύρου!
Πεμπτη 12-10-2017, δικαστήρια Πολυγύρου: 23 κάτοικοι στο εδώλιο για την Τσικνοπέμπτη 2013 που τα ΜΑΤ έπνιξαν την Ιερισσό στα δακρυγόνα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα στα 15.000 αγόρια, και ένα στα 30.000 κορίτσια λένε οι ψυχίατροι ότι αισθάνονται πως ανήκουν στο άλλο φύλο. Δηλαδή το νταβαντούρι γίνεται για 666 τοιούτους και 333 πλακωτέτοιες σε βάθος τριών γενεών (για να αναπληρωθούν 10 εκατ κατοικοι της αγΕΛΑΝΤΑΣ). Τους 2.000.000 άνεργους και τους 1.500.000 350άρηδες (μισθός 350) τους έχουμε εδώ μπροστά μας. Τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις εδώ, τους...850.000 ξενητεμένους... εκεί. Ε στο φινάλε ποιός τους γαμεί 1000 άτομα που έχουν πρόβλημα για το πως γεννηθήκανε;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανέμελοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα και οι χαρούμενοι ταξιδευτές μέσω Τύμπου…

FILE PHOTO: Η Ελένη, ένας από τους 340 εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους που παραμένουν στο χωριό Ριζοκάρπασο.
Η κατοχική απειλή για επιβολή «φορολογίας» στα τρόφιμα και άλλα αγαθά που η Κυβέρνηση στέλλει στους Ελληνοκύπριους και τους Μαρωνίτες εγκλωβισμένους – τους εναπομένοντες της διαχρονικής καταπάτησης της συμφωνίας της Γ’ Βιέννης – μπήκε σε...
(ουσιαστική) εφαρμογή, έστω και έμμεσα.
Μιας «συμφωνίας» που, όπως και άλλες, όχι μόνο δεν τηρήθηκε από την κατοχική πλευρά αλλά αξιοποιήθηκε από αυτή για να προωθήσει την πολιτική της για εθνοκάθαρση και δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων, που με μικρές και συμφωνημένες «εδαφικές αναπροσαρμογές» θα οριοθετήσουν τις δυο χωριστά διοικούμενες ζώνες τής κατ΄επίφαση «επανενωμένης» Κύπρου.
Την πρώτη βδομάδα της εφαρμογής της «φορολογίας», η Κυβέρνηση τυπικά απέφυγε τη …σύγκρουση με τα βράχια, στέλλοντας μόνο φάρμακα (που δεν «φορολογούνται»). Αυτό δεν σημαίνει πως αποκρούστηκε η νέα τουρκική πρόκληση. Άλλωστε, τι θα γίνει την άλλη και την παράλλη βδομάδα; Είναι αρκετές μέρες που ακούστηκε η απειλή. Ο Πρόεδρος μίλησε για διαβήματα που ΘΑ γίνουν. Δηλ. δεν έγιναν μέχρι τώρα; Tι τελικά έγινε από τότε και ποια μέτρα λήφθηκαν ώστε να διασφαλιστεί, κατά τον αρμόδιο επίτροπο, η ποιότητα ζωής των εγκλωβισμένων; Λανθασμένος ο κατ΄επανάληψη χρησιμοποιηθείς όρος – δεν είναι και σε …ζηλευτό επίπεδο η ποιότητα της ζωής τους… Πιο σωστά θα ήταν «να μην υποβαθμιστεί περισσότερο…».
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε εκφράσει από την αρχή την λύπη της και την προθυμία της να βοηθήσει «τις πλευρές να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση έχοντας υπόψη τα συμφέροντα των επηρεαζομένων κοινοτήτων». Τελικά πόσο αμοιβαία αποδεκτή μπορεί να είναι η όποια «μέση λύση» που θα μοιράσει και σ΄αυτό το θέμα την απόσταση ανάμεσα στο νόμιμο κράτος – μέλος του ΟΗΕ και της «τουρκοκυπριακής διοίκησης» όπως χαρακτηρίζει το παράνομο (ή μήπως δεν είναι;) καθεστώς στα κατεχόμενα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με σχετική ανακοίνωσή της. Μα και ο Γενικός Γραμματέας που πριν λίγες μέρες μοίρασε χρυσά μετάλλια σε όλους, κατέχοντες και κατεχόμενους, πώς βλέπει αυτή τη νέα καλή θέληση της Τουρκιας (γιαυτή πρόκειται); Και να σκεφτείτε πως μόλις προχτές συναντήθηκε μαζί του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας – δεν μπορεί, θα του είπε τα μαντάτα, άσχετο αν συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες είχε και ο επανεμφανισθείς κ.Ακκιντζί…
Τούτη εδώ η (νέα) απόπειρα εδραίωσης του ψευδοκράτους στοχεύει σε μια παράνομη (ούτως ή άλλως) αλλά και παράλογη «φορολόγηση». Όπως ήταν αναμενόμενο, μας έχει έντονα ενοχλήσει. Ίσως γιατί ακόμα και «εξευγενισμένη» αποδοχή ή ανοχή της, παραμένει άμεση και ορατή και δεν κρύβεται, έχοντας μάλιστα και χαρακτήρα επίσημο. Τι γίνεται, όμως, με τη φορολογία που καταβάλλουν, εν τω κρυπτώ(;), οι καλοπληρωτές προς το κατοχικό καθεστώς ανέμελοι καταναλωτές βενζίνης, φαρμάκων, διακοπών και λοιπών τουριστικών υπηρεσιών, ποικίλων ειδών αναψυχής και οι χαρούμενοι ταξιδευτές μέσω Τύμπου; Όλοι αυτοί, ας δείξουν, έστω και τώρα και αν το μπορούν, στοιχειώδη σεβασμό προς τους εγκλωβισμένους κι ας μην εκφράσουν την «αλληλεγγύη» τους στον δικό τους αγώνα για επιβίωση στον τόπο τους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Τσε στη Λα Ιγέρα της Βολιβίας

Ο Κουβανός αντιπρόεδρος Ραμίρο Βαλντές απέδωσε χθες φόρο τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στην Λα Ιγέρα τη Βολιβίας, 50 χρόνια από το θάνατό του εκεί, συνοδευόμενος από τα παιδιά του Ηρωικού Επαναστάτη [Guerrillero Heroico]. Κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψης, ο Κουβανός αξιωματούχος και τα παιδιά του Τσε έφτασαν στο... μικρό σχολείο της Λα Ιγέρα, όπου πέθανε σαν χθες πριν μισό αιώνα.
Ο Βαλντές έφτασε την προηγούμενη της επετείου στη Βαγιεγκράντε και συνόδευσε τον Βολιβιανό πρόεδρο, Έβο Μοράλες, και την υπουργό Υγείας του, Αριάνα Καμπέρο, στο κλείσιμο της Έκθεσης Υγείας σε αυτή την πόλη, όπου επί δύο ημέρες περιθάλπηκαν δωρεάν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ασθενείς.
Οι Βαλντές και Μοράλες εγκωμίασαν την δουλειά της κουβανικής ιατρικής μπριγάδας στη Βολιβία, της οποίας οι συντελεστές συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, μαζί με χιλιάδες άτομα από όλα τα μέρη του κόσμου, που έφτασδαν εκεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσε και τους συντρόφους του.
Γύρω στις 60 αντιπροσωπείες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, και περισσότερα από 4.000 άτομα μένουν αυτές τις μέρες στο καμπ με σκηνές που δημιουργήθηκε, και σε μια από τις οποίες κοιμήθηκε και πρόεδρος Μοράλες. Η πλατεία του παλιού αεροδιαδρόμου της Βαγιεγκράντε ήταν η έδρα της κεντρικής εκδήλωσης του μεσημεριού.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/10/blog-post_10.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεόπτωχοι με μερική απασχόληση και με μισθούς πείνας 500 ευρώ

Ο μισθός των 500 ευρώ πλέον αφορά στο ένα τρίτο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κινείται στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από... αυτά αν πρόκειται για οικογένεια.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας δεν είναι ότι το μερίδιο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με λιγότερα από 600 ευρώ τον μήνα μεικτά έχει ξεπεράσει πλέον το 33% αλλά το αν η μεγαλύτερη ζημιά έγινε επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης ή επί των ημερών της προηγούμενης.
Ενώ όμως ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται σε αυτό το επίπεδο, ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να κατρακυλάει σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα εις βάρος των ίδιων των εργαζομένων που αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα καθαρά, του ασφαλιστικού συστήματος που βλέπει τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίες να αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο από θέσεις μερικής απασχόλησης και του φορολογικού συστήματος που δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος παρά τη μείωση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση έχει ποντάρει πολλά στη μείωση της ανεργίας καθώς είναι από τους οικονομικούς δείκτες στους οποίους μπορεί να αναφερθεί για να υποστηρίξει ότι έγινε και κάτι θετικό σε αυτή τη διετία.
Βέβαια, τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το σύστημα Εργάνη – το οποίο και μετράει αναγγελίες προσλήψεων ή απολύσεων και όχι αριθμό εργαζομένων- δημιουργούν μια εικόνα η οποία δεν είναι αληθινή.
Το γεγονός ότι οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις απολύσεις στο 9μηνο κατά 265.871 στο εννεάμηνο, δεν σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν 265.871 θέσεις εργασίας.
Την πραγματική μεταβολή στον αριθμό εργαζομένων την μετράει η ΕΛΣΤΑΤ και φυσικά ο ΕΦΚΑ που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τον πραγματικό αριθμό αυτών που δουλεύουν με ασφάλιση.
Η ανεργία πράγματι μειώνεται. Όχι όμως με τον ρυθμό που προκύπτει από τα στοιχεία της Εργάνης. Τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα και τα οποία αφορούν στον Ιούλιο, δείχνουν τα εξής:
1. Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 93.392 άτομα σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο και κατά 13.283 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς. Οι απασχολούμενοι έφτασαν στα 3.796.318 άτομα από 3.702.926 άτομα τον Ιούλιο του 2016.
2. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε με αποτέλεσμα να περιοριστεί στα 1.009.610 άτομα από 1.128.620 άτομα τον Ιούλιο του 2016. Στο δωδεκάμηνο Ιουλίου 2016-Ιουλίου 2017, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 119.010 άτομα ενώ κατά 12.661 άτομα μειώθηκε τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων συγκριτικά με τον Ιούνιο.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το επίτευγμα της μείωσης της ανεργίας, μεταφράζεται στο ότι περίπου 100.000 άνθρωποι βρίσκουν δουλειά κατά τη διάρκεια ενός έτους. Αυτός ο αριθμός όμως, δεν αποτυπώνει και τα ποιοτικά στοιχεία σχετικά με το πώς επιτυγχάνεται αυτή η μείωση. Τα βασικότερα είναι τα εξής:
1. Πόσοι από αυτούς τους 100.000 που εμφανίζονται σήμερα ως εργαζόμενοι ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν άνεργοι, χρωστούν αυτή τη μεταβολή στη ζωή τους σε κάποιο από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ; Τα επιδοτούμενα προγράμματα ναι μεν βελτιώνουν τη ζωή μερικών χιλιάδων ανθρώπων αλλά αυτή η βελτίωση είναι προσωρινή καθώς μόλις τελειώσει η περίοδος των επιδοτήσεων, συνήθως χάνεται και η θέση εργασίας.
Ο μισθός των 500 ευρώ καθαρά που πλέον αφορά στο ένα τρίτο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κινείται στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά αν πρόκειται για οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι όποιος φεύγει από τον εφιάλτη της ανεργίας εξασφαλίζοντας έναν τέτοιο μισθό, δεν γλιτώνει αυτόματα και από τον εφιάλτη της φτώχειας ενώ εκτός από το παρόν του, υποθηκεύει και το μέλλον του λόγω του ότι πλέον οι χαμηλές αποδοχές για κάθε μήνα εργασίας λειτουργούν ως «βαρίδι» μετέπειτα και για το ύψος της σύνταξης

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/10/500.html



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Απήργησαν χτες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Ενάντια στα σχέδια δραστικής τους μείωσης και το «πάγωμα» των μισθών
ΠΑΡΙΣΙ.--
Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, δήμους κ.ά.) συμμετείχαν στην απεργία, αντιδρώντας στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης Μακρόν - Φιλίπ. Απεργιακές πορείες έγιναν σε Παρίσι, Μασσαλία, Μονπελιέ, Ναντ, Στρασβούργο και πολλές ακόμα πόλεις όλης της επικράτειας, μετά από κοινό κάλεσμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου. Στην πρωτεύουσα η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι, από την πλατεία Δημοκρατίας με τερματισμό στην πλατεία ντε λα Νασιό.
«Μακρόν κοίτα το ρόλεξ σου, είναι ώρα για ξεσηκωμό!» φώναζαν χτες απεργοί που διαδήλωσαν στην πόλη Σεν Ναζέρ (δυτικά, στα παράλια του Ατλαντικού), ενώ πάνω από 130 συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.
«Δημόσιο: Είναι πλούτος για όλους, όχι "κόστος"!» και «Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!» ήταν μερικά ακόμα από τα συνθήματα που φώναζαν οι απεργοί, καταγγέλλοντας τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική που θεωρεί «κόστος» τη δουλειά με δικαιώματα, υποβαθμίζοντας κι άλλο βασικές υπηρεσίες, καταργώντας κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αίμα. Στην παρούσα φάση, η επίθεση αποτυπώνεται μέσα από δραστικές μειώσεις θέσεων προσωπικού, που στο τέλος της πενταετίας στόχος είναι να φτάσουν τις 120.000, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι μισθοί, που ονομαστικά μένουν «παγωμένοι» για πολλά χρόνια, επί της ουσίας δηλαδή μειώνονται, αν συνυπολογιστεί η διαρκής άνοδος του κόστους ζωής, των φόρων κ.ο.κ.
Από τη μεριά της η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, το οποίο άλλωστε λανσάρει ως «διάκριση», πρωτοστατώντας στην ευρύτερη επιτάχυνση αντιλαϊκών σχεδιασμών, σε όλη την ΕΕ.
Στο Βέλγιο
Απεργία έκαναν χτες και εργαζόμενοι του Δημοσίου στο Βέλγιο. Σημαντική ήταν η συμμετοχή στις μεταφορές (μετρό, σιδηρόδρομοι, λεωφορεία κ.λπ.), τα ταχυδρομεία, την εκπαίδευση.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα νέα μέτρα που φέρνει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για την επόμενη χρονιά, με ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, περικοπές δημοσίων δαπανών στο όνομα του «εξορθολογισμού» κ.ά. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι εναντιώνονται και σε μέτρα με τα οποία ουσιαστικά χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία, μέσα από τη θέσπιση «μιας ελάχιστης υπηρεσίας» σε τομείς όπως οι μεταφορές, στο όνομα της «υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί...
Ρωσικό βομβαρδιστικό συνετρίβη στη ρωσική βάση Χμέιμιμ της Συρίας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ - ΑΓΚΥΡΑ.--
Σε συνεχές σφυροκόπημα θέσεων τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» (ΙΚ), που εισήλθαν στο συριακό έδαφος από το Ιράκ, προχώρησαν χτες ρωσικά βομβαρδιστικά, με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας να ανακοινώνει πως στη διάρκεια αυτών των επιδρομών σκοτώθηκαν πάνω από 100 ισλαμοφασιστες μισθοφόροι. Οι περισσότερες επιδρομές επικέντρωσαν τα πυρά τους σε οχυρό των τζιχαντοφασιστών κοντά στην πόλη Μαγιαντίν της ανατολικής Συρίας, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 70 τζιχαντοφασιστες, καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα. Σε παράλληλη ρωσική αεροπορική επιδρομή αναφέρθηκε πως σκοτώθηκαν 37 τζιχαντοφασιστες που εισήλθαν στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ από το Ιράκ.
Νωρίτερα, χτες το πρωί, ρωσικό βομβαρδιστικό «Su-24» συνετρίβη κατά τη διαδικασία απογείωσής του από τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ της δυτικής Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία το πλήρωμά του. Η αιτία αποδόθηκε σε μηχανική δυσλειτουργία.
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, υποστράτηγος Ιγκορ Κονασένκοφ, επανέλαβε τις κατηγορίες στις ΗΠΑ πως προσποιούνται πως πολεμούν το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» και πως σκοπίμως περιορίζουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στο Ιράκ, προκειμένου να επιτρέψουν στους τζιχαντοφασιστες να εισέλθουν στη Συρία για να καθυστερήσουν την προέλαση του συριακού στρατού.
Προχωρούν οι τουρκικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ
Το ίδιο 24ωρο, ο Σουλτανικος τούρκος υπουργός Αμυνας Νουρετίν Τσανικλίαναφέρθηκε στην πρόσφατη έναρξη επιχείρησης του τουρκικού σουλτανικου στρατού στη συριακή βόρεια επαρχία Ιντλίμπ (στην πραγματικότητα κατά των Κούρδων), λέγοντας πως γίνεται στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία και το Ιράν, που είναι εγγυήτριες δυνάμεις της εκεχειρίας στη Συρία. Υποστήριξε ότι ο σουλτανικος τουρκικός στρατός... «συνοδεύει» τους (υποστηριζόμενους από την Αγκυρα) μισθοφόρους του ισλαμοφασιστικου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και πως θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι να εξαλείψει «όλες τις πηγές απειλών».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- «Η Ολλανδία πηγαίνει καλά, αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι δεν το αισθάνονται στην καθημερινότητά τους», παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, προεδρος του κεντροδεξιου Λαικου κομματος ελευθεριας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τους άλλους τρεις ηγέτες των κομμάτων που κατέληξαν σε κυβερνητικό συνασπισμό («κεντρωοι» νεοφιλελευθεροι Δημοκράτες 66, ακροδεξιοι καλβινιστες Χριστιανική Ενωση και δεξια Χριστιανική Εκκληση). Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, αύξηση του ΦΠΑ για τα λαϊκά στρώματα και ορισμένα «ψίχουλα» για ειδικές κατηγορίες.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Στις κάλπες κλήθηκαν χτες περίπου 2.100.000 ψηφοφόροι στη Λιβερία της Δυτικής Αφρικής, για να επιλέξουν νέο Πρόεδρο μεταξύ 20 υποψηφίων και νέα 73μελή Βουλή των Αντιπροσώπων μεταξύ περίπου 1.000 υποψηφίων από 26 κόμματα. Η καταπολέμηση της φτώχειας, της διαφθοράς, των τεράστιων ανισοτήτων και οι καταστροφές που προκάλεσε πέρσι η επιδημία του αιμορραγικού ιού «Εμπολα», ήταν από τα βασικά διακυβεύματα των εκλογών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να καταργήσει ένα από τα σημαντικότερα μέτρα του προηγούμενου Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε μία προσπάθεια να προωθήσει τα συμφέροντα μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ορυχείων άνθρακα.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σχέδια για την ανέγερση 2.000 κατοικιών σιωναζιστων εποίκων στη Δυτική Οχθη την επόμενη βδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και 30 κατοικιών σε Παλαιστινιακές συνοικίες της Χεβρώνας, ανακοίνωσε χτες η ισραηλινοναζιστική κατοχική κυβέρνηση, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε επίσκεψή του στην Ουκρανία τη Δευτέρα το βράδυ και συνάντηση με τον Πρόεδρο της ναζιστικής κυβέρνησης της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ρ. Τ. Ερντογάν υπέγραψε σειρά συμφωνιών στο πλαίσιο της 6ης Διυπουργικής Συνάντησης στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας, όπως και των εκπαιδευτικών και επιστημονικών ανταλλαγών και των διμερών επενδύσεων. Υπογράφηκε επίσης πρωτόκολλο ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των διπλών δασμών και της φοροαποφυγής, ενώ ο Ερντογάν έκανε ειδική μνεία στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των Τατάρων της Κριμαίας, που υποστηρίζει ότι καταπιέζονται με την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία, και δήλωσε ότι ζητά από αυτήν την απελευθέρωση δύο Τατάρων που έχουν φυλακιστεί για κατασκοπεία κατά της Ρωσίας.