Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πεμπτη 12 Οκτωβριου 2017



Θεσσαλονίκη: Στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία άνεργης γυναίκας
H ιδιοκτήτρια είναι υποχρεωμένη να δείχνει το σπίτι της στους επίδοξους αγοραστές
11-10-2017, 13:05
Διαμέρισμα 48 τ.μ βγαίνει σε πλειστηριασμό κοντά στο Κορδελιό.

32χρονη άνεργη γυναίκα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης αναγκάζεται όχι απλά να δει την πρώτη της κατοκία να βγαίνει στο «σφυρί», αλλά παράλληλα να υποδέχεται σε αυτήν τους επίδοξους αγοραστές!
Η ίδια πλήρωνε επί 7 χρόνια κανονικά τη δόση της, όμως πλέον δεν μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες, καθώς είχε δάνειο συνδεδεμένο με ελβετικό φράγκο.
Η υπόθεση αφορά κατοικία στη λαϊκή περιοχή Γιαννιτσά της δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι σε κάποιο ακριβό προάστιο της συμπρωτεύουσας, όπως π.χ. το Πανόραμα.

Η ιστορία ξεκινά το 2006, όταν η νεαρή τότε δανειολήπτρια έλαβε στεγαστικό δάνειο ύψους 90.000 ευρώ από την Τράπεζα Millennium για την αγορά ενός σπιτιού επιφανείας μόλις 48,08 τ.μ. στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα την πρώτη κατοικία της, με τη σημερινή αξία του να φτάνει τα 58.000 ευρώ.
Νεαρή εργαζόμενη τότε και κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, η οφειλέτρια, όπως πολλοί άλλοι άλλωστε, αποφάσισε να επενδύσει τα λιγοστά χρήματά της στην εξασφάλιση στέγης, με την αποπληρωμή του δανείου να την έχει εγγυηθεί ο πατέρας της.
Μέχρι το 2013 και ενώ η οικονομική κρίση στη χώρα μετρούσε ήδη τρία χρόνια, το επίμαχο δάνειο αποπληρωνόταν κανονικά με τη βοήθεια των γονέων της.
Στη συνέχεια, όμως, και υπό το βάρος της απώλειας της εργασίας της Δ.Β., αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, η εξυπηρέτηση του δανείου από πλευράς της κατέστη αδύνατη λόγω, πρώτον, της οικονομικής κρίσης και, δεύτερον, της υπέρογκης αύξησης της δόσης κατά 40% με την αιτιολογία ότι το δάνειο συνήφθη με ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Την υπόθεση αναδεικνύει η δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα κόκκινων δανείων και προστασίας της στέγης Αριάδνη Νούκα.
Η σύμβαση της 32χρονης σήμερα άνεργης καταγγέλθηκε και εκδόθηκε διαταγή πληρωμής το έτος 2013.
Λόγω οριζόντιας προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέχρι και την 31-12-2014 η κατοικία δεν μπορούσε να κατασχεθεί. Οπως τονίζει μάλιστα η κυρία Νούκα, «η γνωστή οριζόντια προστασία που ανανεωνόταν κάθε έτος από το 2008 σταμάτησε με την εκλογή τον Ιανουάριο του 2015 της νέας κυβέρνησης και δεν ανανεώθηκε ποτέ».
Κάπως έτσι και βάσει του κατασχετηρίου που παρουσιάζουμε, τον Σεπτέμβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία και ήδη ο πλειστηριασμός ορίστηκε πολύ σύντομα, για τις 2 Μαΐου του 2018. Οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους το γεγονός ότι η γυναίκα για μεγάλα χρονικά διαστήματα παρέμενε άνεργη και σήμερα είναι περιστασιακά εργαζόμενη, ούτε ότι δεν διαθέτει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο για να έχει κάποιο εισόδημα.
«Σαφώς και το προφίλ της δεν αφορά κάποιον στρατηγικό μπαταχτσή όπως διατείνονται οι κυβερνώντες, ούτε φυσικά διαμένει σε κάποιο ακριβό προάστιο ή εντός μιας μεγάλης αξίας βίλα», ξεκαθαρίζει η δικηγόρος κυρία Νούκα και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια γυναίκα που τα φέρνει πολύ δύσκολα πέρα, η οποία δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να κάνει ανακοπή».
«Ετσι, παρά το γεγονός ότι η αποπληρωμή του δανείου γινόταν κανονικά για επτά ολόκληρα χρόνια και κατόπιν οι οικονομικές συνθήκες και εξωγενείς παράγοντες επέβαλαν στην ουσία τη μη αποπληρωμή του και όχι η βούληση της δανειολήπτριας και του εγγυητή, η γυναίκα θα χάσει το σπίτι της. Και η περιπέτεια δεν σταματά σ’ αυτό το σημείο, διότι η ίδια θα εξακολουθεί να οφείλει λόγω του ότι η αξία του ακινήτου που ανέρχεται σε 58.000 ευρώ σαφώς και δεν καλύπτει την οφειλή, που εκτινάχθηκε στα 148.251,27 ευρώ», αναφέρει η νομικός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι δέκα βουλευτές της καταλανικής Αριστεράς (Λαϊκή Ενότητα) θα απέχουν σταθερά από τη Βουλή μέχρι την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




11/10/17
H "αδράνεια" του ΥΠΕΞ στο ξεπούλημα της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Ισραηλινούς, εξόργισε τους Άραβες χριστιανούς - Σοβαρή κρίση

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε μεγάλη  κρίση. Η αμφισβήτηση του  Πατριάρχη  από τους Άραβες Χριστιανούς.

Τα προβλήματα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου δεν έχουν τέλος, αν και για τους γνωρίζοντας ήταν αναμενόμενα. Αιτία, η πολιτική πώλησης της περιουσίας του Πατριαρχείου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Παλαιστίνιους χριστιανούς, οι οποίοι έχουν κλιμακώσει τις αντιδράσεις των και εστιάζονται πλέον στον ίδιο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ζητώντας την καθαίρεσή του, όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς  σε προηγούμενη αρθρογραφία μας.

Έτσι πρόσφατα  (05/10/17), η Αστυνομία εξέδωσε μια περιοριστική εντολή εναντίον του Ορθόδοξου Άραβα, Ghassan Munair, απαγορεύοντάς του για μία εβδομάδα την είσοδο του  στο Παλαιστινιακό  χωριό Reineh στην Γαλιλαία, ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη στην περιοχή. Ο Munair είναι  πολιτικός ακτιβιστής  και διαμαρτύρεται για την πώληση ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου και για αυτό τον λόγο ζητά την απομάκρυνση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου Γ. Η περιοριστική εντολή εναντίον του Munair εκδόθηκε λόγω «υποψιών για διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας». Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz,  ότι  «Θέλουμε να απελευθερώσουμε την Εκκλησία από τον επί ετών Ελληνικό έλεγχο και να φροντίσουμε την κοινότητά μας, την οποία [ο Πατριάρχης] παραμελεί και δεν ανησυχεί για αυτούς.  Αντί να φροντίσει το ποίμνιό του, ο Πατριάρχης προέβη σε μια τελεσίδικη απόφαση πώλησης εκκλησιαστικής περιουσίας», η οποία σύμφωνα με το Πατριαρχείο, προορίζεται για την οικονομική υποστήριξη της ορθόδοξης κοινότητας. Έτσι κατά την   επίσκεψή του (8/10/17) στο  χωριό Reineh, ο Πατριάρχης Θεόφιλος είχε αστυνομική συνοδεία που εμπόδιζε τους διαδηλωτές να τον πλησιάσουν. Εκατοντάδες μέλη της [Ελληνορθόδοξης] κοινότητας διαμαρτύρονταν εναντίον του Πατριάρχη κατά την είσοδό του στην εκκλησία, αποκαλώντας τον διεφθαρμένο και ανάξιο του υψηλόβαθμου αξιώματός του και προτρέποντάς τον να παραιτηθεί.  Μάλιστα το κίνημα εναντίον του Πατριάρχη αρχίζει να διογκώνεται επικίνδυνα πλέον, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αμφισβητείται ο επικεφαλής του Πατριαρχείου, αλλά να κατηγορείται ευθέως για διαφθορά, καθόσον οι συμφωνίες πώλησης είναι προϊόντα διαφθοράς , όπως ισχυρίζονται και να απαιτείται επιτακτικά  η  καθαίρεσή του, καλώντας μάλιστα όλους τους πιστούς να αντιταχθούν στις πωλήσεις εκκλησιαστικής περιουσίας.      Σύμφωνα με άλλο  δημοσίευμα της Haaretz, η συγκεκριμένη προσπάθεια παρεμπόδισης της επίσκεψης του Πατριάρχη, ήταν η πρώτη «δοκιμή» για τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, μετά από μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Βηθλεέμ, στο πλαίσιο της οποίας, ζητήθηκε η απομάκρυνση του Θεόφιλου και η υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας της κοινότητας. Η συνέλευση προσέλκυσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους Ορθόδοξους  Χριστιανούς από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και εκπροσώπους από την Ιορδανία και διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις. Επίσης παρευρέθηκαν ο Mahmoud Aloul, ανώτερος αξιωματούχος της Φατάχ, και ο Παλαιστίνιος  Επίσκοπος Atallah Hanna, ο οποίος έχει αντιταχθεί ανοιχτά κατά του  Πατριάρχη και έχει σηκώσει την Σημαία της αντίστασης κατά  της Ελληνικής ταυτότητας του ανωτέρου κλήρου του Πατριαρχείου και την αντικατάστασή της από Παλαιστινιακή.
Η εν λόγω συνέλευση υιοθέτησε το συμπέρασμα ότι η πώληση εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελεί εθνικό Παλαιστινιακό ζήτημα που απειλεί τη συνεχιζόμενη παρουσία της χριστιανικής κοινότητας στο Ισραήλ. Επίσης, απεύθυνε έκκληση για άμεση δράση με σκοπό  την αναστολή όλων αυτών των συναλλαγών και την παρεμπόδιση της ανάμειξης του Πατριάρχη Θεόφιλου και των υποστηρικτών του στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας (Παραπομπή 2).  Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση, εκλήθησαν να μποϋκοτάρουν τον Πατριάρχη και να μην τον υποδέχονται σε δεξιώσεις και λειτουργίες, ειδικά κατά τους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Απαντώντας, παράγοντες του Πατριαρχείου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες εναντίον του Θεόφιλου. Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Αμμάν, ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ,  ισχυρίστηκε ότι οι πωλήσεις ακίνητης περιουσίας δεν ήταν πρόσφατες και ανέφερε ότι το Πατριαρχείο προσπάθησε είτε να διασώσει την εν λόγω περιουσία, είτε να εξασφαλίσει το αρμόζον αντίτιμο.
 Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται των εθνικών μας θεμάτων. Η πολιτική πώλησης περιουσίας του Πατριαρχείου αποτελεί καυτό θέμα, που δεν πρέπει να αγγίζεται.  Το 2005, μετά από μια σειρά δραματικών γεγονότων που συγκλόνισαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,   ο  τότε Πατριάρχης  Ειρηναίος Α', καθαιρέθηκε (γεγονός πρωτοφανές και μοναδικό στην ιστορία της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης),  όταν αποκαλύφθηκε  ότι «ενεπλάκη σε συναλλαγή», κατά την οποίαν  έγινε προσπάθεια να πουληθεί ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου, δηλαδή τα ξενοδοχεία  Petra και Imperial, εντός της παλαιάς πόλη της Ιερουσαλήμ και μάλιστα  στην δεξιά εθνικιστική Εβραϊκή  οργάνωση Ateret Hakohanim. Και ενώ ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, ανήλθε στον θρόνο του Πατριαρχείου, μετά από το πρωτοφανές αυτό γεγονός, εν τούτοις  ευρίσκεται και αυτός στο μέσον ενός μεγάλου και ενδεχομένως επικίνδυνου για τα εθνικά μας θέματα κλυδωνισμού του Πατριαρχείου,  για παρόμοιο  θέμα διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου και πιο σοβαρού, αφού αφορά πλέον  αποδεδειγμένη πώληση πατριαρχικής περιουσίας. Φαίνεται, μετά από αυτές τις εξελίξεις, ότι ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, δεν είχε εκτιμήσει τους κινδύνους των ενεργειών του, καθόσον είναι βέβαιο ότι γνωρίζει το γεγονός,  ότι η πώληση περιουσίας αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Άραβες (Παλαιστινίους και Ιορδανούς) Ορθοδόξους Χριστιανούς, καθόσον την θεωρούν δική τους εθνική γη , το δε θέμα δεν είναι πλέον εκκλησιαστικό αλλά καθαρά εθνικό και ότι θα αντιδράσουν οπωσδήποτε. Θα έπρεπε ο Πατριάρχης να γνωρίζει,    ότι η πώληση περιουσίας τροφοδοτεί με νερό το μύλο του Παλαιστινιακού εθνικισμού, με τελικό σκοπό την ανάληψη της ηγεσίας του Πατριαρχείου από Άραβες χριστιανούς, όπως έγινε με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, διακυβεύοντας έτσι τα επί αιώνες Ελληνικά εθνικά συμφέροντα στην περιοχή . Οι δε οικονομικές δυσκολίες, όπως ισχυρίζεται,   θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν με άλλους τρόπους, όπως πολλάκις συνέβη στο παρελθόν από τους προκατόχους του, οι οποίοι διαφύλαξαν την περιουσία του Πατριαρχείου επί αιώνες τώρα, καθόσον αυτή η περιουσία είναι το εχέγγυο για την επιβίωση του Πατριαρχείου και των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων στην περιοχή. Εκτός και αν οι λόγοι είναι άλλοι, όπως θέματα διαφθοράς, όπως ισχυρίζονται οι Παλαιστίνιοι, που ελπίζουμε να μην είναι αληθείς.

Σχολιο.- Για δεύτερη φορά βλέπω να κατηγορούν το ελληνικό ΥΠΕΞ για αδράνεια, ρώτησα τότε και ρωτώ ξανά: Το ΥΠΕΞ Αθηνών τίνι τρόπω μπορεί να παρέμβει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;
Δεν καταλαβαίνω πώς θα επιβάλει η Αθήνα άποψη σε μία αυτοκέφαλη εκκλησία, η οποία δεν έχει καμμία εξάρτηση απ' αυτήν.

Σχολιο.- Υπάρχει Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ και Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ.
Έχουν τρόπο, και αν δεν έχουν να αποκτήσουν, να έχουν οι αρμόδιοι τουλάχιστον γνώση για κάθε αγοραπωλησία.
Δεν μπορεί να καταστρέφουμε αυτό το τεράστιας σημασίας εθνικό έρεισμα που έχουμε ως χώρα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Όλοι οι ναοί και τα μοναστήρια εκεί, σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, σηκώνουν ελληνική σημαία.

Σχολιο.- Δεν τα ξεπουλουν. Τα "νοικιαζουν" για 99 χρονια. Τι ειναι 99 χρονια μπροστα στην αιωνιοτητα. Τελικα δεν καταλαβα τι ρολο επαιξε ο Βαβυλης , ο Ειρηναιος (καθαιρεθηκε-γιατι αραγε?, η Μοσαντ κλπ. Αντε να καταλαβεις τι ειναι απ' ολα αυτα αληθεια.... Παντως ο Ειρηναιος ειναι αιχμαλωτος ουσιαστικα, αλλα με αγαπη βεβαιως βεβαιως....

Σχολιο.- Ο Ειρηναίος, με πρωτάκουστο πραξικόπημα, καθαιρέθηκε και είναι φυλακισμένος κάτω από εντελώς απάνθρωπες συνθήκες (η χριστιανική αγάπη τρέχει από τα μπατζάκια αυτών των αληταράδων), επειδή νοίκιαζε φθηνά. Οι "σωτήρες" που τον ανέτρεψαν, πουλούν φθηνά. Βρώμα και δυσωδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερα Πεμπτη  η εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Αθήνας
Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα τιμήσει την 73η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αθήνας, αύριο Πέμπτη, 12 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., με συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη». Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τα παραρτήματα και τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης να συμμετέχουν με τα λάβαρα και τις σημαίες της Αντίστασης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 4 χρόνια στο κρεβάτι η Ασπασία στέκεται και πάλι μόνη της

8/10/2017
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που η Ασπασία Μπόγρη πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα. Όλα αυτά τα χρόνια, η Άσπα και η ηρωίδα μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=4YWOJiO4Oh4
Από το κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου νοσηλευόταν η Άσπα μέχρι πριν λίγους μήνες, μετακόμισαν στην Αθήνα, για να μπορέσει το 22χρονο πλέον κορίτσι να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Tl8hb5YuBvs
Μετά από τιτάνια προσπάθεια και την βοήθεια των φυσικοθεραπευτών της, η Άσπα συνεχίζει τη θεραπεία της και έχει καταφέρει να στέκεται μόνη της και να κάνει σιγά σιγά τα πρώτα της βήματα.Η Ζήνα Κουτσελίνη και η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ήταν στο πλευρό της και απαθανάτισαν την προσπάθειά της να καταφέρει να σταθεί και πάλι όρθια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Ni_AiLhbumA

Σχολιο.- ο Παναγιώτης ΣΗΚΩΝΕΙ κόσμο που υποτίθεται δε σηκώνεται...αυτό είναι το resume...
Σχολιο.-  Με 90% αναπηρια ο ιδιος με σηκωσανε για 1η φορα ever σε αυτο το κεντρο!!!! Τι αλλο να πω.....καλη δυναμη στον Παναγιωτη και το Γιωργο.....

Σχολιο Σπυριδουλα Φατουρου μητερα Ασπας Φατουρου.-
Είναι δύσκολο...το ξέρω!
Έχει δρόμο μεγάλο και επώδυνο...το ξέρω!
Σταλα στάλα η καλυτέρευση της....το ξέρω!
Έχει πίστη...πεισμα...ανθρωπους που την πίστεψαν και την αγαπούν....το ξέρω!
Φοβάμαι....κλαιω....γελαω...ελπιζω..
Ευγνωμονώ....πιστευω....προσευχομαι και πάλι φοβάμαι....το ξέρω!
Χωρίς Το Κύριο...τους γιατρούς...τους θεραπευτές...εσας όλους...την αγάπη σας και την θέληση της δεν θα γίνει τίποτα....το ξέρω!
Θέλει να ζήσει....πρεπει να το πιστέψει πως μπορεί....παμε όλοι μαζί....
Οι προσευχές σας δύναμη μας....το ξέρω και σας είμαι ευγνώμων!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται νέα νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική συντονιστική ομάδα για την επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου. 'Ναι' στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης λέει ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ
Οκτωβρίου 11 2017 18:05
Θετική γνώμη για την νομιμοποίηση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ενόψει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας.
Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν θα ψήφιζε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης στην Ελλάδα. «Όχι φυσικά ! » είπε. Αργότερα ξεκαθάρισε, όμως, σε δημοσιογράφους ότι το «Όχι» του αφορά μόνο τη νομιμοποίηση του χασίς. Αντίθετα, αποκάλυψε ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης τις ιατρικής κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς.
"Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών", δήλωσε ειδικότερα ο κ.Κατσίκης.
Ξανθός: Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη
Η νομοθετική ρύθμιση για την φαρμακευτική κάνναβη είναι πάντως, προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. «Η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα» ανέφερε ο κ. Ξανθός απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το κρατικό μονοπώλιο είναι απολύτως απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο περιστατικό δολοφονικής επίθεσης από τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α. αυτή τη φορά εναντίον μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ήρθε στη δημοσιότητα.
Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 όταν το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΜΕΝ τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά αφίσες που έχει το Σωματείο προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Η ΠΕΝΕΝ στην ανακοίνωση της τονίζει «μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες έξω από τον Οίκο Ναύτη επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές.
Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.
Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής».
Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά από τις επιθέσεις που δέχτηκαν μετανάστες εργάτες και επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την εγκληματική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής συμμορίας η οποία αποθρασύνεται από την εξόφθαλμη κρατική ανοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ (1979-1992) η σύγκρουση στο Ελ Σαλβαδόρ μεταξύ της στρατιωτικής κυβέρνησης και του "Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί" (FMLN), έναν συνασπισμό 5 αριστερών ανταρτικών ομάδων.
Το στρατιωτικο πραξικόπημα εγινε στις 15 Οκτωβρίου 1979
Μέχρι τον Ιανουάριο του 1980, οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις ενώθηκαν σχηματίζοντας το "Συντονιστικό των Επαναστατημένων Μαζών" (CRM).
***Φωτο/Λίγους μήνες αργότερα στις 10-11 οκτωβριου 1980 οι αριστερές ανταρτικές ένοπλες οργανώσεις ενώθηκαν σχηματίζοντας το "Ενιαίο Επαναστατικό Διευθυντήριο" (DRU), το οποίο μετονομάστηκε σε "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί" (FMLN) μετά τη συγχώνευσή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ελ Σαλβαδόρ τον Οκτώβριο του 1980.
Η παλη εναντια στην στρατιωτικη δικτατορια διήρκεσε περισσότερο από 12 χρόνια..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το τερμάτισε ο ΝΕΝΕΚΟΣ
Κάποιοι δήθεν αριστεροί εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς είπε πριν λίγο από Λάρισα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:Επίθεση των αριστεριστων “cuperos” κατά Πουιτζδεμόν: «Είσαι προδότης» -Σε συναγερμό τα ένοπλα σώματα του CUP
 10/11/2017 11:05:00 π.μ.
Η ομιλία του ηγέτη των Καταλανών Κάρλος Πουιτζδεμόν στο τοπικό κοινοβούλιο ήταν ίσως η πιο αποτυχημένη που έχει δώσει μέχρι σήμερα.
Αυτό γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει επάνω του τα πυρά τόσο από την Μαδρίτη όσο και από τους σκληροπυρηνικούς του κόμματος CUP το οποίο ζητά ανεξαρτησία "εδώ και τώρα" .
Αμέσως μετά το τέλος της, το Arran η νεολαία του CUP προειδοποίησε ότι «η επιτροπή άμυνας του δημοψηφίσματος  (CDR) εγγυάται την ανεξαρτησία της Καταλονίας», ενώ σε ανακοίνωση της αναφέρεται:
«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μια απίστευτης προδοσίας. Σήμερα ο Κάρλος Πουτζδεμόν  ανέστειλε την  ξεκάθαρη και ηχηρή εντολή του δημοψηφίσματος» και η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας:
«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε και να απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της εντολής του δημοψηφίσματος. Η σύνεσή δεν πρέπει να μας μετατρέψει σε προδότες».
Όπως αναφέρουν ισπανικές εφημερίδες το CDR διαθέτει  ένοπλο σώμα μέσω του οποίου οι αυτονομιστές θέλουν να εγγυηθούν την άμεση ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Σε ότι αφορά τον νέο ηγέτη των Καταλανών, αυτός προς το παρόν αναζητείται.
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα elconfidencialη αλήθεια είναι ότι οι παραστρατιωτικοί του CUP και της νεολαίας του Arran έχουν υπο τον έλεγχό τους τους δρόμους της Βαρκελώνης.
Από τη στιγμή που ελέγχουν πλήρως την επιτροπή CDR καθώς έπαιξαν ένα σημαντικότατο ρόλο στην διενέργεια του δημοψηφίσματος αλλά και την γενική απεργία της 3ης Οκτωβρίου, αναδεικνύονται πλέον ως οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού εξουσίας στην Καταλονία.
Μπορεί να έχουν το ρόλο του πολιτικού και στρατιωτικού σκέλους της κυβέρνησης της Καταλονίας αλλά μπορούν να γίνουν και οι χειρότεροι εφιάλτες της εάν νιώσουν ότι προδόθηκαν.
Και το ερώτημα που απευθύνει η εφημερίδα είναι: Μπορεί ο Puigdemont να ελέγξει τις παραστρατιωτικές ένοπλες αυτές μονάδες εάν αποφασίσουν να "διαδηλώσουν" στους δρόμους της Καταλονίας;
Και αν όχι ο ίδιος μπορεί η καταλονική Αστυνομία η Mossos d'Esquadra να τους ελέγξει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Τεταρτη απεγευμα στα ειρηνοδικεία εμφανίστηκε και το ΠΆΜΕ
Τους καλοσωριζουμε και ελπίζουμε αυτή η ενέργεια να έχει συνέχεια και κάθε Τετάρτη όλο και περισσότεροι να συστρατεύονται σε αυτό το μεγάλο αγώνα που δίνουμε για να προστατέψουμε την λαϊκή περιουσία από τα νύχια των διεθνών τοκογλύφων και των εδώ εμισθων συνεργατών τους
Κάθε μέρα που περνάει το κίνημα πέρνει ολο και μεγάλυτερες διαστάσεις έχουμε γίνει ο φόβος και τρόμος του συστήματος γιατί ξέρουν ότι εμας ούτε μας κρατάνε από κάπου ούτε τα περνούμε ειμαστε αποφασισμένοι για όλα και βάζουμε πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον τον άνθρωπο και την Ελλάδα
Σχολιο.- ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠ[ΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΕΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕς .ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥς ΑΧΑΧΑΧΑ!!ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΛΕΩ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΌ
Σχολιο.- ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ .. !!! ΦΟΒΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟ.. ( ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ !!!
Σχολιο.- Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...
Σχολιο.- Τό ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ αδελφέ σύντροφε καί συναγωνιστή  τό θέλουμε δίπλα μας καί ανάμεσα μας καί οχι αποκομμένο . Τέσσερα χρόνια κάνουμε αγώνα νά σώσουμε τά σπίτια μας .Αν δέν γνώριζαν πού γίνονται πλειστηριασμοί ας ρώταγαν .Πάντος ήταν ευχάριστη έκπληξη καί πιστεύω νά τούς βλέπουμε κάθε τετάρη οχι μόνο στην Αθήνα αλλά καί σέ όλη την Ελλάδα .Καλημέρα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός Είναι Ο Ρομά Που Βίασε 5χρονο Κοριτσάκι Και Καταζητείται ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ !
Η Ελληνική αστυνομία Αχαρνών καλεί τους γονείς ανηλίκων παιδιών να είναι προσεκτικοί να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών…
Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα το εν λόγω περιστατικό φοβούμενη τις ενέργειες και απειλές των αθιγγανων συγγενών του δράστη.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Κληθήκαμε να ενημερώσουμε κατοίκους των Αχαρνών για περιστατικό που συνέβη προ 2 ημερών.
Ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι δράστης που βίασε το 5χρονο κοριτσάκι έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
Ο δράστης ήταν επιβίβασμενος σε ΙΧ
Μαζί με άλλους 3 ενηλίκους αθίγγανους. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερεις ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ..
Από περιγραφές μαρτύρων της απέναντι πολυκατοικίας υποστηρίζεται ότι το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 6.30μμ
Η Ελληνική αστυνομία Αχαρνών καλεί τους γονείς ανηλίκων παιδιών να είναι προσεκτικοί να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών.
Να σημειωθεί ότι ο δράστης ονόματι Βασίλειος Καλαμιώτης κάτοικος Αχαρνών, έγγαμος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών αθίγγανης καταγωγής καταζητείται αυτή τη στιγμή από τις Μενιδιατικες Αρχές
Να σημειωθεί επίσης ότι η οικογένεια του μικρού κοριτσιού δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα το εν λόγω περιστατικό φοβούμενη τις ενέργειες και απειλές των αθιγγανων συγγενών του δράστη
http://newsthessaloniki.gr/aftos-ine-o-roma-pou-viase-5chrono-koritsaki-ke-katazitite-kinopiiste-ta-moutra-tou/#



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομικός έσπρωξε ηλικιωμένο στην Ευελπίδων – Έπεσε από 1,5 μέτρο
12-10-2017 - 16:30μμ
Αστυνομικός των ΜΑΤ έσπρωξε με δύναμη νεαρό και μαζί και τον ηλικιωμένο
Ο ηλικιωμένος τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι
Αστυνομικός των ΜΑΤ έσπρωξε και τραυμάτισε ηλικιωμένο άνδρα έξω από τα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, ο άνδρας των ΜΑΤ έσπρωξε με δύναμη νεαρό, αλλά μαζί και τον ηλικιωμένο άνδρα, στην κορυφή μίας σκάλας με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να γκρεμιστεί από ύψος 1,5 μέτρου και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στο χέρι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποδοχή Τσίπρα «σα να είναι απεργία»
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Με κινητοποιήσεις θα περιμένουν οι εργασιακοί φορείς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης στις 24 Οκτωβρίου. Χτες, έγινε σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο, με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, από τα σωματεία εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Χατζηκώστα, Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, το Σωματείο Μετάλλου, την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, το Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ.α.
Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «’ανάπτυξη’ για τον εργαζόμενο είναι μεγαλύτερη φτώχεια και φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους σε όλα τα είδη και την κατάργηση του αφορολόγητου, μισθοί των 586 και 511ευρώ αντίστοιχα για δουλειά ήλιο με ήλιο, εκτίναξη των εργατικών ατυχημάτων και εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας, τρομοκρατία και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. ‘Ανάπτυξη’ είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για το λαό και κέρδη για τις τράπεζες».
Πρόσθεσε δε ότι «δουλεύουμε για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου σαν να είναι απεργία» και κάλεσε τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα για απεργία, για το ενδεχόμενο ψήφισης νέου συνδικαλιστικού νόμου. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου, στις 18.30.
Σχολιο.- Το κάλεσμα λέει στις 6:30 το απόγευμα ,την ώρα που ο Τσίπρας θα μας χαιρετά απ τ αεροπλάνο .....Καλά που δεν καλούν στις 25 του μήνα !!
Σχολιο.- Σαν οχι ομως απεργία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασιστική επίθεση στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Οκτωβριανής Επανάστασης
Οκτ 11, 2017
Ανακοίνωση – Καταγγελία
Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917
Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.
Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.
Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!
Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.
Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.
Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
11/10/2017



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017
Όταν το ΚΚΕ ανακαλύπτει τους …πλειστηριασμούς

Η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο ήταν μάλλον “παιχνιδάκι” μπροστά στη δυσκολία του ΚΚΕ να ανακαλύψει τους πλειστηριασμούς και ακόμα περισσότερο ότι οι πλειστηριασμοί συνιστούν μέγα πρόβλημα για τις πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών, για τα λαϊκά περιουσιακά στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και την ίδια την οικονομία.
Την ώρα που το κίνημα για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών ξεκίνησε με μύριες δυσκολίες στα ειρηνοδικεία της χώρας και σιγά σιγά κλιμακώθηκε, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες αλλά διασώζοντας κάθε βδομάδα τα σπίτια του κόσμου, το ΚΚΕ όχι μόνο ήταν ηχηρά απών αλλά και περιφρονούσε, ακόμα και συκοφαντούσε τις κινηματικές δράσεις, τις οποίες στόλιζε με πολυποίκιλα επίθετα και χαρακτηρισμούς.
Ακόμα και όταν η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμα και τότε δεν ίδρωσε το αυτί του ΚΚΕ και το θέμα γι’ αυτό ήταν καταχωρημένο στα ψιλά και μάλλον στα αζήτητα.
Τώρα, όταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτελεί μια μεγάλη πολιτική πραγματικότητα στην χώρα και απειλεί το μνημονιακό κατεστημένο και το τραπεζικό κεφάλαιο, το ΚΚΕ ανακαλύπτει τα ειρηνοδικεία και για πρώτη φορά δια του ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στις τάξεις του την Τετάρτη (11/10) να δώσουν το παρόν για την αποτροπή πλειστηριασμών.
Ευπρόσδεκτο, έστω και τώρα, το ΚΚΕ σε μια μάχη που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.
Ευπρόσδεκτο το ΚΚΕ, αρκεί βέβαια να επιδείξει μια ενωτική μετωπική στάση αλληλεγγύης με όλες τις δυνάμεις και τις συλλογικότητες που μετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, χωρίς ηγεμονισμούς και άγονα διαχωριστικά τείχη…
Η κοινή δράση, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των κινηματικών δυνάμεων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να κάνει την διαφορά, παρά τις όποιες άλλες διαφορές.
iskra.gr



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκαναν τη μύγα ξύγκι
 Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 08:09
Η πολύχρονη κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα έχει επηρεάσει καταλυτικά το πορτοφόλι των Ελλήνων και έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις καταναλωτικές τους συνήθειες.
Όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2016 τα νοικοκυριά περιόρισαν περαιτέρω τις δαπάνες τους, καταναλώνοντας τα περισσότερα για διατροφή και στέγαση και τα λιγότερα για εκπαίδευση. Ωστόσο, σε σχέση με το 2015, μειώθηκε οριακά το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας.
Σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική µηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (αγορές) για το 2016 ανήλθε στα 5.713.151.430 ευρώ, καταγράφοντας µείωση κατά 2,5% ή 147.187.565 ευρώ σε σύγκριση µε το 2015.
Η µέση µηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές ανήλθε στα 1.392,03 ευρώ, καταγράφοντας µείωση 2% ή 28,97 ευρώ. Η µέση συνολική δαπάνη για κάθε άτοµο ανήλθε στα 538,94 ευρώ, καταγράφοντας µείωση 2% ή 11,24 ευρώ. Σε πραγματικούς όρους, η µέση µηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών µειώθηκε ακριβώς κατά το ίδιο ποσοστό (2% ή 28,97 ευρώ), λόγω της µηδενικής επίδρασης του πληθωρισμού.
O κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,2% του πληθυσμού της χώρας, όταν στον υπολογισµό του δείκτη λαµβάνεται υπόψη µόνον η ισοδύναμη δαπάνη µε τρόπο κτήσεως την αγορά (18,3% το 2015), ενώ ο δείκτης µειώνεται στο 11,3% του πληθυσμού (13,4% το 2015), όταν λαµβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, ανεξάρτητα από τον τρόπο κτήσεως (τεκμαρτό ενοίκιο από ιδιοκατοίκηση, ιδιοπαραγόµενα αγαθά, αγαθά και υπηρεσίες παρεχόμενες δωρεάν από τον εργοδότη, άλλα νοικοκυριά, µη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κράτος κ.λπ.)
Τόσο το 2015 όσο και το 2016, το μεγαλύτερο µερίδιο των δαπανών του µέσου προϋπολογισμού των νοικοκυριών αφορά στα είδη διατροφής (20,7%) και ακολουθούν η στέγαση (13,8%) και οι µεταφορές (12,9%), ενώ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης αντιστοιχούν στο µικρότερο µερίδιο των δαπανών (3,2%). Αναλυτικότερα, σε τρέχουσες τιµές η ποσοστιαία κατανοµή των 12 κατηγοριών έχει ως εξής: είδη διατροφής 20,7%, στέγαση 13,8%, µεταφορές 12,9%, ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια 9,9%, διάφορα αγαθά και υπηρεσίες 9%, υγεία 7,4%, είδη ένδυσης και υπόδησης 5,8%, διαρκή αγαθά 4,4%, αναψυχή και πολιτισµός 4,6%, επικοινωνίες 4,2%, οινοπνευματώδη ποτά και καπνός 3,9% και εκπαίδευση 3,2%.
Σε σχέση µε την προηγούμενη έρευνα (2015), η µεγαλύτερη µεταβολή δαπανών (µείωση 7,5%) παρατηρείται στα διαρκή αγαθά, ενώ ακολουθούν η δαπάνη για αναψυχή και πολιτισµό (µείωση 6,4%) και τα οινοπνευματώδη ποτά και καπνός (µείωση 5,4%). ∆έκα από τις δώδεκα κατηγορίες δαπανών παρουσιάζουν µείωση δαπανών (µε τη µικρότερη της τάξεως του 0,4% στις επικοινωνίες). Οι κατηγορίες για τις οποίες παρατηρείται αύξηση της µέσης µηνιαίας δαπάνης είναι η στέγαση (1,8%) και οι µεταφορές (0,1%).
Μεγαλύτερη µείωση στη µέση µηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (τρέχουσες τιµές) στις υποκατηγορίες δαπανών, καταγράφεται στις διάφορες υπηρεσίες (αµοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πρόστιµα, δικαστικά έξοδα, άδειες κυνηγίου, οπλοφορίας κ.λπ., έξοδα θρησκευτικών ιεροτελεστιών, συνδρομές σε σωματεία κ.λπ.) κατά 32,6% και στα έπιπλα, καλύµµατα δαπέδου, φωτιστικά (-27,2%), ενώ µεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις οικονομικές υπηρεσίες (συνδρομές σε πιστωτικές κάρτες, αµοιβές λογιστών κ.λπ.) κατά 38% και στην κοινωνική προστασία (24,5%).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πτήση του Αλέξη Τσίπρα με F16
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 16:22
Πτήση με F16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.  Όπως ειχε κανει και ο Κωνσταντινος Μητσοτακης.
«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων, αυτό είναι το μυστικό υπερόπλο της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 C/D Block 52+ που έκανε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στην 337 Μοίρα στη Λάρισα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην εισαγγελέα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελευθερη Ωρα με τον απαξιωτικό τίτλο για τη Βουλή
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 15:58
Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα θα βρεθεί το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερη Ωρα με τον απαξιωτικό για τη Βουλή αλλά και τους βουλευτές τίτλο «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ» μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση μεταβολής της ταυτότητας φύλου.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε ήδη παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με το επίμαχο δημοσίευμα διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πράξει τα δέοντα, με αναφορά μάλιστα στον αντιρατσιστικό νόμο.
Στο πλαίσιο της έρευνας εκτιμάται ότι θα εξεταστεί και η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έχει κατατεθεί από δικηγόρο προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο συλλήψεις Ρωσοποντιων για τη ρατσιστική επίθεση εναντίον δύο Πακιστανών στον Ασπρόπυργο
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 15:33
Δύο ανήλικοι Ρωσοποντιοι ηλικίας 17 ετών και ένας 18χρονος, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για τη ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό των δύο Πακιστανών εργατών το περασμένο Σάββατο, στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας, οι τρεις συλληφθέντες κινούνται στον ακροδεξιό χώρο, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τους συνδέουν επίσημα με την Χρυσή Αυγή ή άλλη ακροδεξιά οργάνωση.
Σε έρευνα που έκανε η Αστυνομία στα σπίτια τους βρέθηκαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.
Και οι τρεις είναι γνωστοί στην Αστυνομία, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αρχές για βίαιες ενέργειες, μία εκ των οποίων σχετίζεται άμεσα με ρατσιστική συμπεριφορά.
Πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στον Ασπρόπυργο, αλλά προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, όπου εκεί επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς.
Λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούνιο, συνελήφθησαν και πάλι στον Ασπρόπυργο, για συμμετοχή σε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον της αντιρατσιστικής διαδήλωσης που έγινε έξω από το δημαρχείο, με αφορμή τις επιθέσεις από ομάδα περίπου 30 ατόμων, στους χώρους που διέμεναν Πακιστανοί μετανάστες.
Ο ένας 17χρονος αναγνωρίστηκε από την πρώτη στιγμή από τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης, ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια τους δύο Πακιστανούς το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο.
Από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και άλλοι δύο, προσήχθησαν και σύμφωνα με την Αστυνομία και οι τρεις ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλοι τρεις νεαροί, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφός του πρώτου 17χρονου, προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση.
Σημειώνεται, ότι το τελευταίο περιστατικό στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα 10 που απασχόλησαν ή ερευνώνται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, από την αρχή του χρόνου στην Αττική, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες για περιστατικά τα οποία, είτε έχουν σαφή ρατσιστικά κίνητρα είτε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κάτι τέτοιο.
Η πιο κραυγαλέα περίπτωση ήταν το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων, σε μετανάστες από το Πακιστάν, στον Ασπρόπυργο, το διήμερο της 14ης και 15ης Μαϊου 2017, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τα αντιρατσιστικά κινήματα και άλλους φορείς.
Τότε, η ομάδα των δραστών επιτέθηκε διαδοχικά σε δύο σπίτια, που έμεναν από τρεις Πακιστανοί στο καθένα και προξένησαν φθορές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η τρίτη επίθεση ήταν σε ένα εργοστάσιο που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα ένας άλλος Πακιστανός, τον οποίο τραυμάτισαν.
Τα υπόλοιπα περιστατικά που απασχόλησαν ή συνεχίζει να ερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας είναι:
- Την 1η Φεβρουαρίου, στον Ασπρόπυργο, δύο άγνωστοι γρονθοκόπησαν Πακιστανό, ο οποίος διακομίστηκε, με τραύματα στο πρόσωπο, στο Θριάσιο νοσοκομείο.
- Στις 29 Ιουνίου, στην Λ. Καραμανλή στο Μενίδι, τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε Πακιστανό, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στον μηρό και του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο.
- Στις 16 Ιουλίου, στην Λ. Σχιστού, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, προσέγγισαν Αφγανό, τον οποίο εξύβρισαν και αποχώρησαν.
- Στις 3 Αυγούστου, Αφγανός μετανάστης στην Αθήνα, δέχτηκε σοβαρές απειλές από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού περιοδικού.
- Την ίδια μέρα, άγνωστος προσέγγισε δύο γυναίκες από την Πολωνία, έξω από το σπίτι τους στην Αθήνα, τις απείλησε και τις εξύβρισε.
- Τέλος, το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό πριν από τρεις μέρες στην Λαμπρινή, όπου ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε σε Πακιστανό μετανάστη που περίμενε στην στάση του λεωφορείου, τον ξυλοκόπησαν άγρια και του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και 15 ευρώ.
Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με καταγγελίες τις Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Δυτική Αττική, έχουν ξεπεράσει τις 40 από πέρυσι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Αποδείξεις για αστυνομικά βασανιστήρια και απαγωγές
 Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 12:39
Ανθρώπινα δικαιώματα και Τουρκία τείνουν να γίνουν λέξεις και έννοιες που απομακρύνονται, ειδικά μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, το οποίο ακολουθεί μία άνευ προηγουμένου περίοδος διώξεων.
Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για καταχρήσεις που διαπράττονται σε βάρος προσώπων, που βρίσκονται υπό κράτηση στην Τουρκία, όπου τα βασανιστήρια και οι κακομεταχειρίσεις είναι πλέον «διαδεδομένα», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.
«Καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι αποδείξεις ότι τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα έχουν επιστρέψει στην Τουρκία, η κυβέρνηση οφείλει επειγόντως να διατάξει να σταματήσουν», δήλωσε ο Χιου Ουίλιαμσον, διευθυντής του τμήματος Ευρώπης και κεντρικής Ασίας του HRW.
Πρόσωπα που διώκονται για «τρομοκρατία» ή για σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος «υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση στην αστυνομία», υποστηρίζει το HRW σε έκθεση με τίτλο «Υπό κράτηση: Αστυνομικά βασανιστήρια και απαγωγές στην Τουρκία».
Η ΜΚΟ βασίζεται σε «αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία» που αφορούν ένδεκα περιπτώσεις «σοβαρών καταχρήσεων» και παρουσιάζει κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες «αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια και απείλησαν κρατουμένους, τους έγδυσαν εντελώς και, σε ορισμενες περιπτώσεις, τους επιτέθηκαν σεξουαλικά ή απείλησαν να το κάνουν».
«Τα βασανιστήρια και οι κακομεταχειρίσεις στα κρατητήρια της αστυνομίας στην Τουρκία έχουν γίνει ένα διαδεδομένο πρόβλημα», σύμφωνα με το HRW.
Περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο βασανισμού, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, είναι αυτοί που κατηγορούνται για σχέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος ή με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον εξόριστο στις ΗΠΑ ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν ότι εξύφανε την περσινή απόπειρα για το πραξικόπημα, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Από τον Ιούλιο 2016, περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες για κακομεταχειρίσεις. Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπουλχαμίτ Γκιουλ ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα έχει «μηδενική ανοχή» για τα βασανιστήρια.
Το HRW εκφράζει εξάλλου ανησυχία για πολλές «απαγωγές» και κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να πρόκειται για «καταναγκαστικές εξαφανίσεις» υπόπτων, που στη συνέχεια κλείνονται «σε μυστικά κρατητήρια».
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο για την έκθεση της ΜΚΟ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις ψήφοι εμπιστοσύνης της βουλής στην κυβέρνηση Τζεντιλόνι με στόχο την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου
 Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 17:05
Η κυβερνητική πλειοψηφία εξασφάλισε σήμερα το μεσημέρι την τρίτη, μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες, ψήφο εμπιστοσύνης, συνδεδεμένη με την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου. Τον εν λόγω νόμο υποστηρίζουν η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, η Λέγκα και η δεξια Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, ενώ κατά τάσσονται το αριστερο  κίνημα Πέντε Αστέρων, η κεντροαριστερά του 'Αρθρου Ένα και της Ιταλικής Κεντροαριστεράς και το φασιστικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.
Πρόκειται για νέο εκλογικό σύστημα που προβλέπει ότι τα δυο τρίτα των βουλευτών και γερουσιαστών θα εκλέγονται με απλή αναλογική και το ένα τρίτο με πλειοψηφικό, χωρίς σταυρό προτίμησης και με όριο εισόδου στο κοινοβούλιο του 3% για τα κόμματα και του 10% για τις συμμαχίες πολιτικών δυνάμεων. Ο νέος αυτός νόμος, όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, ευνοεί την δημιουργία πολιτικών συνεργασιών.
Η αντιπολίτευση των Πέντε Αστέρων κατέκρινε αυστηρά την απόφαση να συνδεθεί η έγκριση του νόμου με ψήφο εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται από το κοινοβούλιο οι προβλεπόμενες δικαιοδοσίες του και ότι το όλο εκλογικό αυτό σύστημα αποσκοπεί στο να απομονώσει τους «πεντάστερους». Ως γνωστόν, το κίνημα αυτό έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν εννοεί να συμμαχήσουν με κανένα κόμμα.
Το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο αλλά και το 'Αρθρο ένα οργάνωσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από την βουλή της Ρώμης, όσο και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αιώνιας Πόλης. Οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της έγκρισης του εκλογικού συστήματος απάντησαν ότι θα ήταν σαφώς χειρότερο να παραμείνει σε ισχύ ο τωρινός νόμος, ο οποίος προβλέπει διαφορετικό σύστημα για την εκλογή των γερουσιαστών και των βουλευτών. Κάτι που θεωρούν ότι θα δυσκόλευε ιδιαίτερα την δημιουργία ομοιογενούς πλειοψηφίας που να μπορεί να κυβερνήσει την χώρα.
Μέχρι σήμερα το βράδυ η βουλή, κανονικά, θα πρέπει να δώσει το «ελεύθερο» στο νέο εκλογικό σύστημα, γνωστό ως «Rosatellum». H τελική ψηφοφορία, όμως, θα είναι μυστική, και μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας φοβάται ότι τυχόν βουλευτές που θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να επανεκλεγούν, μπορεί να προσπαθήσουν να «χαντακώσουν» τον νόμο.
Μετά την βουλή θα πρέπει να ακολουθήσει και η έγκριση της γερουσίας, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία, όμως, είναι οριακή. Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, παρά ταύτα, φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει και την ψήφο εμπιστοσύνης των γερουσιαστών, για την επίσπευση της πορείας του εκλογικού συστήματος. Αναλαμβάνοντας, όμως, με τον τρόπο αυτό, και όλα τα σχετικά ρίσκα, με τυχόν «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Οι αντίπαλες παρατάξεις Φάταχ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 13:41
Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και η αντίπαλή του παλαιστινιακή οργάνωση Φάταχ ανακοίνωσαν σήμερα μια πρώτη συμφωνία πάνω στους συγκεκριμένους όρους της συμφιλίωσής τους, έπειτα από μία δεκαετία καταστροφικών διενέξεων και πρόκειται να αποκαλύψουν τους όρους της συμφωνίας τους το μεσημέρι στο Κάιρο.
Σε μία θεαματική επίδειξη αυτής της προσέγγισης, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί «μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα» στη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακαρία αλ-Αγά, επικεφαλής του κόμματος Φάταχ του Αμπάς, στη λωρίδα της Γάζας.
Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αμπάς στη λωρίδα της Γάζας από το 2007.
Σε μία άλλη έκφραση της συμφιλίωσης, ο Αμπάς θα άρει «πολύ σύντομα» τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν το 2017 για να υποχρεωθεί η Χαμάς να συμφιλιωθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή, δήλωσε.
Λίγο νωρίτερα, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως μια «συμφωνία επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στη Χαμάς και τη Φάταχ υπό αιγυπτιακή αιγίδα».
Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε. Όμως μια συνέντευξη Τύπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάγεζ Αμπού Έιτα, ένας εκπρόσωπος της Φάταχ και μέλος της αντιπροσωπείας του κόμματός του στο Κάιρο.
Η Χαμάς και η λαϊκή και μετριοπαθής Φάταχ άρχισαν την Τρίτη στο Κάιρο διαβουλεύσεις, που περιβάλλονταν με τη μεγαλύτερη μυστικότητα για να συγκεκριμενοποιήσουν μια συμφιλίωση η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Οι συνομιλίες αφορούσαν τις πρακτικές πλευρές της προσέγγισης ανάμεσα στα δύο μέρη, που πριν ακόμη μερικές εβδομάδες ήταν στα μαχαίρια.
Πέρα από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, δεν είναι γνωστή ούτε η εμβέλειά της. Η διευθέτηση ακανθωδών ζητημάτων όπως ο έλεγχος της ασφάλειας στη λωρίδα της Γάζας και η τύχη των 25.000 ανδρών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, υπάρχει κίνδυνος να μετατεθεί για αργότερα.
Τα δύο μέρη έχουν ήδη σηματοδοτήσει πως η ολοκλήρωση της συμφιλίωσης θα πάρει καιρό. Η κατανομή των εξουσιών είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα συμφέροντα των μεν και των δε μοιάζουν αντιφατικά.
Η Χαμάς κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας μόνη της, αφότου εκδίωξε από εκεί την Παλαιστινιακή Αρχή, της οποίας προεδρεύει ο Αμπάς, με τίμημα έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο με τη Φάταχ το 2007.
Το διακύβευμα είναι σημαντικό και διπλό. Το πιο άμεσο είναι η τύχη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, που έχουν δοκιμαστεί από τρεις πολέμους με το Ισραήλ από το 2008, τους αποκλεισμούς από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, τη φτώχεια, την ανεργία και τις ελλείψεις νερού και ηλεκτρικού.
Η Χαμάς περιμένει την άρση των οικονομικών μέτρων που ελήφθησαν από τον πρόεδρο Αμπάς για να την κάνουν να υποχωρήσει, όπως η διακοπή της πληρωμής στο Ισραήλ του λογαριασμού του ηλεκτρικού της Γάζας. «Θα το επανεξετάσουμε όταν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες της», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Αμπάς.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Χαμάς να παραμείνει επικεφαλής της ασφάλειας στη Γάζα, ο Αμπάς προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα δεχθεί «να κλωνοποιηθεί η εμπειρία της Χεζμπολάχ στον Λίβανο».
Η Χαμάς γνωστοποίησε από την πλευρά της πως το θέμα των όπλων της δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Τα μέρη πρέπει επίσης να διευθετήσουν το ζήτημα των δεκάδων χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων που στρατολογήθηκαν από το 2007 από τη Χαμάς.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως η χώρα του δεν θα δεχθεί να συνδιαλλαγεί με μια κυβέρνηση που θα ομιλεί εξ ονόματος όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων, παρά μόνο αν η Χαμάς διαλύσει το ένοπλο σκέλος της, διακόψει τις σχέσεις της με το Ιράν και αναγνωρίσει το Ισραήλ. Προϋποθέσεις που, για τη Χαμάς, είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για περίεργα στρατιωτικά παιχνίδια
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 13:14
Η Μόσχα κατήγγειλε την Πέμπτη την εγκατάσταση μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων οχημάτων του αμερικανικού στρατού στα σύνορά της, εκτιμώντας ότι παραβιάζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ρωσία με το ΝΑΤΟ και προκαλώντας την άμεση διάψευση των ΗΠΑ.
Στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής «τα στρατεύματα της 3ης θωρακισμένης ταξιαρχίας θα έπρεπε να έχουν αντικαταστήσει τους στρατιώτες της 2ης ταξιαρχίας θωρακισμένων των αμερικανικών δυνάμεων, για να μην παραβιάζεται η Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ- Ρωσίας, που υπεγράφη το 1997», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όμως αντί να απομακρυνθεί από την περιοχή, «η 2η ταξιαρχία θωρακισμένων των ΗΠΑ έφτασε διακριτικά στην Πολωνία και εγκαταστάθηκε εκεί μαζί με τα τεθωρακισμένα της», κατήγγειλε ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.
«Και στο διάστημα αυτό ο στρατιωτικός εξοπλισμός της 3ης αμερικανικής ταξιαρχίας θωρακισμένων παρέμεινε στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι μία επιπλέον ταξιαρχία «έχει αναπτυχθεί ντε φάκτο» κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία διέψευσε την ανάπτυξη νέας ταξιαρχίας, εξηγώντας σε ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για μονάδες που ήταν ήδη ανεπτυγμένες στην περιοχή, στο πλαίσιο ενός τάγματος του ΝΑΤΟ που βρίσκεται εκεί από την άνοιξη.
Η Μόσχα εκτιμά από την πλευρά της ότι οι κινήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια στην «υστερία» του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών γυμνασίων Ρωσίας- Λευκορωσίας, με την ονομασία Zapad-2017 (Δύση- 2017), που διεξήχθησαν από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Περίπου 12.700 στρατιωτικοί από τις δύο χώρες είχαν συγκεντρωθεί στη Λευκορωσία στο πλαίσιο των γυμνασίων αυτών, σύμφωνα με τη Μόσχα, όμως η Λιθουανία και η Εσθονία είχαν καταγγείλει ότι στην πραγματικότητα κινητοποιήθηκαν 100.000 στρατιώτες.
«Όλη αυτή η υστερία των χωρών της Βαλτικής και των Πολωνών για τη «ρωσική απειλή» στη διάρκεια των Zapad-2017 ήταν ένα προπέτασμα καπνού για την επιχείρηση αυτή του Πενταγώνου», τόνισε ο Κονασένκοφ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Θα χάσει την όρασή του από το ένα μάτι ο διαδηλωτής που τραυματίσθηκε από ελαστική σφαίρα στο δημοψηφισμα
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 09:02
Ο σύμβουλος (υπουργός) Υγείας της Καταλονίας Τόνι Κομίν επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα πως ο 38χρονος που είχε τραυματισθεί από ελαστική σφαίρα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο σχολείο «Ραμόν Λουλ» την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, «θα χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, είτε πλήρως, είτε σχεδόν εξ ολοκλήρου».
Ο Κομίν υποστήριξε πως ο αριθμός των τραυματιών από την επέμβαση των αρχών καταστολής υπερέβη τους 1.000, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Πρώτων Βοηθειών του Σαντ Αντρέου ντε λα Μπάρκα, το οποίο είχε χρησιμεύσει και ως εκλογικό κέντρο στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.
Μετά τη συνάντησή του με τη διεύθυνση του Κέντρου, εθελοντές της οργάνωσης του δημοψηφίσματος και τραυματίες από την επέμβαση της αστυνομίας, ο Κομίν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήδη υπάρχουν πάνω από 1.000 άνθρωποι που υπέστησαν σωματικές κακώσεις και τραύματα, στην πλειονότητά τους μώλωπες, αλλά επίσης και κατάγματα, σκισίματα, ή αιματώματα, που εμφανίζονται και εξαπλώνονται όσο περνούν οι μέρες».
Οι υπηρεσίες υγείας της Καταλονίας φροντίζουν όλους τους πολίτες «που υπέστησαν ψυχολογικά πλήγματα από τα βίαια επεισόδια αδικαιολόγητης βίας και σήμερα εκδηλώνουν άγχος, φόβους και μετατραυματικά σοκ», πρόσθεσε ο Κομίν.
Ο ίδιος επεσήμανε επίσης πως το υπουργείο έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα στήριξης στους επαγγελματίες στην παροχή πρώτων βοηθειών για να ανταπεξέρχονται σε περιπτώσεις πολιτών που προσέρχονται στις υπηρεσίες υγείας με τέτοιου είδους ψυχολογικές επιπτώσεις από τα επεισόδια.
Ο σύμβουλος αρκέσθηκε μόνον σε δηλώσεις που αφορούν τους τραυματίες και δεν θέλησε να υπεισέλθει σε ο,τιδήποτε σχετικό με την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ή της Συνταγματικής μεταρρύθμισης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Η Δύση δυσφημεί το ρωσικό κράτος και χρηματοδοτεί ΜΚΟ που υπερασπίζονται ξένα συμφέροντα
 Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 07:03
Η Δύση χρηματοδοτεί ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, υποκινεί τους νέους να διαδηλώνουν και δυσφημεί το ρωσικό κράτος μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποστηρίζει η Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, εκτιμώντας ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία της Ρωσίας σε έκθεσή της που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
«Η ίδρυση και η υποστήριξη ΜΚΟ που (...) υπερασπίζονται συμφέροντα ξένων χωρών» καθώς και «η εισαγωγή Δυτικών εκπαιδευτικών στο εκπαιδευτικό σύστημα (...) απειλούν σοβαρά την εθνική κυριαρχία»της Ρωσίας, σημειώνεται στην έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία της Εθνικής Ανεξαρτησίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η επιτροπή, που συστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζει επίσης ότι οι νέοι υποκινούνται από τη Δύση να συμμετέχουν σε «ενέργειες διαμαρτυρίας», κάτι που συνιστά απειλή για τη Μόσχα, ενώ «τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα δυσφημούν» τη Ρωσία και τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας δεν γίνεται μόνο με άμεση προπαγάνδα, από μέσα ενημέρωσης όπως το Radio Svoboda (σ.σ. χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ) αλλά επίσης και από εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία μετέχουν Ρώσοι δημοσιογράφοι» ή «με την εκπαίδευση Ρώσων πολιτικών στελεχών στο εξωτερικό», συνεχίζει η έκθεση.
Το 2016 το ρωσικό παράρτημα του πολιτικού κινήματος "Ανοιχτή Ρωσία" που χρηματοδοτείται από τον αντιπολιτευόμενο, εξόριστο στην Ευρώπη πρώην ολιγάρχη Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, «επένδυσε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια (...) στην προεκλογική εκστρατεία και σε μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης», υποστηρίζει επίσης η Επιτροπή.
Στο κείμενο καταγγέλονται επίσης «οι αμερικανικές αρχές και οι δορυφόροι τους στο ΝΑΤΟ».
Η έκθεση προτείνει να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Θα εξαιρεθούν μόνο εκείνες που συντονίζουν τη δράση τους με το ρωσικό κράτος.
Την Δευτέρα, η Ρωσία απείλησε να επιβάλει περιορισμούς στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά της, μετά την καταγγελία της ρωσικής τηλεόρασης RT ότι παρεμποδίζεται η δραστηριότητά της στις ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανικά διαβατήρια για τους πολίτες του Κοσόβου ζήτησε από τον πρόεδρο της Αλβανίας ο Χάσιμ Θάτσι
 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 22:38
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στην Πρίστινα με τον ομόλογο του της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος επισκέπτεται το Κόσοβο, έθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το καθεστώς των θεωρήσεων. Ο κ. Θάτσι ανέφερε ότι η άρνηση της Ε.Ε. να καταργήσει την βίζα για τους πολίτες του Κοσόβου ζητώντας προηγουμένως να επικυρωθεί η συμφωνία για τον καθορισμό των συνόρων με το Μαυροβούνιο, προκαλεί συνθήκες απομόνωσης και αποκλεισμού.
«Είναι άδικο να τίθενται στο Κόσοβο όροι που δεν ίσχυαν για άλλες χώρες και για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα ζήτησα από τον πρόεδρο Μέτα να εγκρίνει, στο πλαίσιο του συντάγματος της Αλβανίας και του Κοσόβου, την απόδοση αλβανικής υπηκοότητας στους πολίτες του Κοσόβου για να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα με τα αλβανικά διαβατήρια» ανέφερε ο Χάσιμ Θάτσι στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση με τον Ιλίρ Μέτα. Ο πρόεδρος του Κοσόβου διευκρίνισε ότι δεν ζητάει διαβατήρια για όλους τους πολίτες αλλά για όσους έχουν ανάγκη να ταξιδεύουν συχνά όπως οι επιχειρηματίες και οι φοιτητές. Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα συμμερίστηκε τις απόψεις του Θάτσι για τη στάση της Ε.Ε. δεν έδειξε ωστόσο διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημα του.
«Δεν αποτελεί λύση η απόδοση αλβανικής υπηκοότητας στους πολίτες του Κοσόβου αλλά η επίλυση του προβλήματος που οδήγησε στην απομόνωση του Κοσόβου. Πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση και να επικυρωθεί η συμφωνία για τον καθορισμό των συνόρων με το Μαυροβούνιο γιατί το πρόβλημα θα το βρείτε πάλι μπροστά σας όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ» απάντησε στον Θάτσι, ο πρόεδρος της Αλβανίας.
Οι πρόεδροι Αλβανίας και Κοσόβου συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις για την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας πρέπει να συνεχιστούν και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα καταλήξουν με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την ίδια τη Σερβία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προθεσμία πέντε ημερών στον Πουτζντεμόν να επιβεβαιώσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, 19:53
Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε προθεσμία πέντε ημερών, έως την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στον Καταλανό πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν να διευκρινίσει αν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας ή όχι, μετέδωσε σήμερα το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.
Αν ο Πουτζντεμόν επιβεβαιώσει ότι κήρυξε ανεξαρτησία, θα έχει στη διάθεσή του άλλες τρεις ημέρες για να "επανορθώσει". Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το YPG συνέλαβε το είδωλο της δικαιωματικής ευρωπαϊκής "αριστεράς" που αρνήθηκε να πάει στην Deyr al Zour και...
..να πολεμήσει εναντίον του Συριακού στρατού, της Χεζμπολάχ, της Παλαιστινιακής Ταξιαρχίας "Ιερουσαλήμ". Ο αμερικανός "εθελοντής" τους είπε γιοκ και τώρα στα κάτεργα των Κούρδων!
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς Κούρδους μαχητές του YPG, των λακέδων των ΗΠΑ, που τώρα η ηγεσία του "αριστερού"-σιωνιστικού YPG τους εξαφανίζει!
Δύσκολες ημέρες για τους υποστηρικτές των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών στην ευρωπαϊκή "αριστερά" του Σόρος!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας επέκρινε έντονα τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για καταστροφή στη Συρία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΒΑΝΙΑ
Υφυπουργοί τέσσερις Κοσσοβάροι
Προχωρά το σχέδιο της «Ενοποιητικής Πλατφόρμας» ενώ ήδη η σημαία του Κοσσυφοπεδίου κυματίζει μαζί με την αλβανική στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο...
ΤΙΡΑΝΑ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
Στην υπουργοποίηση τεσσάρων Κοσσοβάρων Αλβανών προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, δείχνοντας αποφασισμένος να προωθήσει τα σχέδια της λεγόμενης «Ενοποιητικής Πλατφόρμας» Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων «κοινές» πρεσβείες και προξενεία των δύο χωρών στο εξωτερικό και την ελεύθερη κίνηση πολιτών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών μεταξύ των συνόρων αμφοτέρων των χωρών.
Στο πλαίσιο αυτής της «Πλατφόρμας» κυματίζει από χτες στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο της Ιταλίας όχι μόνο η σημαία της Αλβανίας αλλά και αυτή του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ράμα δήλωσε μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό «γίνεται πράξη» η διακήρυξη Τιράνων και Πρίστινας για ενοποίηση των διπλωματικών τους αποστολών και διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες«αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο»...
Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει τον διορισμό τεσσάρων Κοσσοβάρων Αλβανών στην αλβανική κυβέρνηση. Πρόκειται για τον Χαϊρούλα Τσέκου, που γίνεται υφυπουργός στο υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, την Μπέσα Σαχίνι που διορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Βαλμπόνα Σουτζάκου, που έγινε υφυπουργός Πολιτισμού και την Ιλιριάνα Μπαϊρακτάρη, που έγινε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας.
Ο Αφρίμ Κρασνίκι, διευθυντής του Αλβανικού Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών, σχολίασε πως η επιλογή του Ράμα να διορίσει Κοσσοβάρους σε θέσεις υφυπουργών, αντί «συμβούλων» που συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια, «δείχνει πως θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο, να παίξει "ευρύτερο" περιφερειακό ρόλο» και να εμφανιστεί διαφορετικός από τους προκατόχους του σε Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο.
Οι κινήσεις αυτές γίνονται με φόντο τα εθνικιστικά σχέδια και την «Ενοποιητική Πλατφόρμα» των πρωθυπουργών Αλβανίας, Εντι Ράμα, και Κοσσυφοπεδίου, Ράμους Χαραντινάι, οι οποίοι έχουν κηρύξει το 2018 έτος κοινών εορτασμών προς τιμήν του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (1404 - 1468), που αντιστάθηκε για χρόνια στην εισβολή των Οθωμανών και θεωρείται από τους μεγαλύτερους Αλβανούς ήρωες. Οι Ράμα και (ο πρώην διοικητής του ΟΥΤΣΕΚΑ που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου) Χαραντινάι σκοπεύουν να συναντηθούν εκ νέου στις 26 και 27 Νοέμβρη στην Κορυτσά για να προωθήσουν τα σχέδια της «Ενοποιητικής Πλατφόρμας»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προς τα κάτω σύγκλιση των λαϊκών εισοδημάτων
Βαθαίνει η φτώχεια και στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον ο διαχωρισμός των «υψηλών εισοδημάτων της Δύσης» έναντι των «χαμηλών της Ανατολής», όπως δείχνουν χτεσινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Βέβαια, η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου στα ανατολικά κρατίδια ήρθε ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, όπου η ανεργία, η φτώχεια, οι άστεγοι ήταν άγνωστα φαινόμενα, αντίθετα όλος ο λαός απολάμβανε δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές υψηλού επιπέδου.
«Τα χαμηλά εισοδήματα εμφανίζονται σε περιοχές και πόλεις που κανείς δεν θα φανταζόταν», σημειώνει δημοσίευμα της «Die Welt», παρουσιάζοντας τα επίσημα στοιχεία. Στη βιομηχανική πόλη Γκεζελκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (το μεγαλύτερο κρατίδιο της χώρας, με 18 εκατ. πληθυσμό και πόλεις όπως το Ντίσελντορφ, το Ντόρτμουντ, η Κολωνία, η Βόννη) εμφανίζονται τα χαμηλότερα εισοδήματα, της τάξης των 16.000 ευρώ ετησίως (καθαρό εισόδημα) ή 1.300 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, αρκετά χαμηλότερα από το μέσο ετήσιο εισόδημα συνολικά στη χώρα, στα 21.600 ευρώ.
Για να αντιληφθεί κανείς τα μεγέθη σε σχέση με το κόστος ζωής της Γερμανίας, το δημοσίευμα αναφέρει πως με 1.300 ευρώ το μήνα μπαίνει σε αμφισβήτηση η κάλυψη αναγκών όπως το ενοίκιο, η θέρμανση, τα τρόφιμα, η μετακίνηση, οι διακοπές, η ψυχαγωγία. Μπορεί για τα δεδομένα της Ελλάδας η αύξηση στο καθαρό εισόδημα των εργαζομένων στο Γκεζελκίρχεν κατά 13% την τελευταία δεκαετία να φαντάζει μεγάλη, όμως τόσο αυξήθηκαν και οι τιμές για τα βασικά είδη διαβίωσης, επομένως «δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση στο πορτοφόλι», τονίζει το δημοσίευμα.
Αλλωστε, έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) στις αρχές του χρόνου έδειξε ότι η λεγόμενη «αγοραστική φτώχεια» πλήττει πολλές πόλεις της δυτικής Γερμανίας και μάλιστα ότι στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία το εισόδημα δεν συμβαδίζει με την αύξηση των τιμών.
Αλλα κρατίδια με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι το Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (βόρεια), το Βραδεμβούργο (ανατολικά), η Σαξονία - Ανχαλτ (ανατολικά). Τα υψηλότερα εισοδήματα εμφανίζονται στα νότια της χώρας, κυρίως στο κρατίδιο της Βαυαρίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, υποστήριξε ότι η ένοπλη σιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» έχει αποκτήσει «τον έλεγχο του στρατού της χώρας», τον οποίο υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Απείλησε μάλιστα πως η «Χεζμπολάχ» και ο λιβανέζικος στρατός, καθώς και όλες οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Συρίας, θα βρεθούν στο ισραηλινό στόχαστρο σε ένα μελλοντικό πόλεμο. Παράλληλα, χτες η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή ύψους έως και επτά εκατομμυρίων δολαρίων, σε αντάλλαγμα για αξιοποιήσιμες πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστούν τα ηγετικά στελέχη της «Χεζμπολάχ», Ταλάλ Χαμίγια και Φουάντ Σοκρ.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ιχνη του τοξικού εντομοκτόνου «fipronil» ανιχνεύτηκαν σε διατροφικά προϊόντα και συγκεκριμένα σε 100 από 500 δείγματα που έχει εξετάσει μέχρι τώρα το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας, και μάλιστα στα 25 πάνω από το επιτρεπτό όριο, αναφέρει η «Suddeutsche Zeitung». Στις περισσότερες περιπτώσεις, ίχνη του εντομοκτόνου πάνω από το ανώτατο επίπεδο βρέθηκαν σε σαλάτες με αυγά, σε ζύμη και ζυμαρικά, λικέρ αυγού, είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. Συνολικά θα εξεταστούν 800 δείγματα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χτες στον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν χιλιάδες Σέρβοι Μουσουλμάνοι στο Νόβι Παζάρ της νοτιοδυτικής Σερβίας, όπου ολοκλήρωσε διήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά τη συνάντηση του Ερντογάν και του Σέρβου Προέδρου Βούτσιτς με τοπικούς φορείς, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία, πέρα από τη χρηματοδότηση έργων ανακαίνισης του οδικού δικτύου του Σαντζάκ, θα συμμετάσχει και στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την περιοχή με το Βελιγράδι και το Σεράγεβο. Ο Ερντογάν, μιλώντας στο κέντρο του Νόβι Παζάρ, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ζήτησε από τους ντόπιους να διατηρήσουν αδερφικές σχέσεις με τους Σέρβους «για να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία» στην περιοχή.

ΑΣΤΑΝΑ.-- Ο Καζακστανός υπουργός Ενέργειας, Κανάτ Μποζουμπάγεφ, δήλωσε χτες ότι η χώρα του θα ξεκινήσει από το 2019 να προμηθεύει την Κίνα με ουράνιο, για τη λειτουργία πέντε εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοι ειναι οι εφοπλιστες που συμφωνα με τα λεγομενα συριζαιων και συμβολαιογραφων εσωσε το κινημα κατα των πλειστηριασμων τα σπιτια τους!!!
1. Η ALFA BANK Διαμέρισμα στο Αιγάλεω για οφειλές 100.000 ευρώ
2. Η Πειραιώς κατάστημα στου Γκύζη για οφειλές 100.000 ευρώ
3. Η Πειραιώς Διαμέρισμα στην Αργυρούπολη για οφειλές 90.644 ευρώ
4. Η Πειραιώς Διαμέρισμα και Αποθήκη στην Βικτώρια για οφειλές 64.184 ευρώ
5 Διαμέρισμα στην Αθήνα για οφειλές 3.798 ευρώ
6 ¼ Διαμέρισμα στην Χαμοστέρνας για οφειλές 1.793 ευρώ
7 Η ALFA BANK 2 όροφη οικοδομή στα Βίλια για οφειλές 100.000 ευρώ
8 Η Πειραιώς κατάστημα και αποθήκη στο Ίλιον για οφειλές 180.000 ευρώ
9. Η Πειραιώς οικόπεδο στο Πικέρμι για οφειλές 157.000 ευρώ
10. Η ALFA BANK οικόπεδο στην Αρτέμιδα για οφειλές 144.000 ευρώ
11. Αγρός και αγροικία στη Παιανία για οφειλές 9.996 ευρώ
12. Οικόπεδο στο Γέρακα για οφειλές 14.305 ευρώ
13. ½ Διαμέρισμα και αποθήκη στο Γέρακα οφειλές 27.034 ευρώ
14. ½ Χωράφι στο Κορωπί οφειλές 18.299 ευρώ
15. Η Πειραιώς Διαμέρισμα στο Πειραιά για οφειλές 100.000 ευρώ
16. Η ALFA BANK οικία στη Σαλαμίνα για οφειλές 250.000 ευρώ
17. Εταιρεία Α.Ε. Διαμέρισμα στη Νίκαια για οφειλές 50.000 ευρώ
18. Η Πειραιώς οικόπεδο στο Διόνυσο για οφειλές 64.688 ευρώ
19.Η Πειραιώς μονοκατοικία στο Γέρακα για οφειλές 187.500 ευρώ
20. Εταιρεία Α.Ε. οικία στη Πεντέλη για οφειλές 27.122 ευρώ
21. Διαμέρισμα ιδιοκτησίας ΑΜΕΑ στο Παπάγου για οφειλές 7.847 ευρώ!!!
Αλήθεια αυτά τα στοιχεία γιατί τα ξέχασες ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
 10/12/2017 06:17:00 μ.μ.
Ξέσπασε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Δείτε τον όπως δεν τον έχετε ξαναδεί να μιλάει δημόσια και να εκφράζει τον θυμό και την αγανάκτησή του.

Ο τραγουδιστής μίλησε σαν εκπροσωπος του Συνδεσμου Καταθετων Λαικης Τραπεζς που «κουρευτηκαν» οι καταθεσεις τους, για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο στην συνέντευξη Τύπου.
"Πλην των αυτουργών του εγκλήματος, οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας. Αποταμιεύαμε για να έχουμε ασφάλεια, σε μια δύσκολη περίσταση, ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας αλώβητη μέχρι το τέλος" ανέφερε και συνέχισε: "Είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος. Του εγκλήματος που ψαλιδίζει το μέλλον μας, μειώνει την ποιότητα ζωής μας και καταπατά την αξιοπρέπειά μας". (....)
 "Όμως πατρίδα δεν είναι οι αυτουργοί, οι εκάστοτε κυβερνώντες και τα κονκλάβια των διαπλεκομένων. Πατρίδα είμαστε εμείς! Οι πολλοί. Που καταθέτουμε δουλειά, ψυχή κι αγάπη στον τόπο και που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να μας αφήσουν χωρίς σπίτια, χωρίς ζωές και χωρίς μέλλον. Και ναι, είναι στο χέρι μας!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικόνες σοκ στην Ευελπίδων! ΜΑΤατζής «γκρέμισε» ηλικιωμένο από σκάλα! Κυνηγούσε αντιεξουσιαστή!
10/12/2017 09:37:00 μ.μ.
 Συγκλονιστικές εικόνες στα δικαστήρια της Ευελπίδων - Άνδρας των ΜΑΤ έσπρωξε από την κορυφή σκάλας αντιεξουσιαστή - Από το σπρώξιμο παρασύρθηκε ηλικωμένος άνδρας - Έπεσε από ύφος 1,5 μέτρου – Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το χέρι - Όλα έγιναν στο περιθώριο δίκης αντιεξουσιαστών για επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Ένας ηλικιωμένος άνδρας πεσμένος στο έδαφος. Το βλέμμα του κενό. Από πάνω του, πολίτες του δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Δίπλα του, χαρτομάντιλα γεμάτα από το αίμα του. Εικόνες ντροπής έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ένας άνδρας των ΜΑΤ, κυνηγούσε αντιεξουσιαστή και μαζί του έριξε από σκάλα τον άτυχο άνδρα!
Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης (12.10.2017) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εκεί γινόταν η εκδίκαση της υπόθεσης για επίθεση αντιεξουσιαστών στα παλιά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη, τον Ιανουάριο του 2015.
Στο δικαστήριο βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής και τα «αίματα» δεν άργησαν ν’ ανάψουν!
Τον γκρέμισε από ύψους 1,5 μέτρου
Οι φωτογραφίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι συγκλονιστικές. Ο ηλικιωμένος άνδρας, ξαπλωμένος στο έδαφος και τραυματισμένος, δέχεται τις πρώτες βοήθειες.
Τις σοκαριστικές εικόνες συνοδεύει μια μικρή περιγραφή για το περιστατικό. Για τη συμπεριφορά του άνδρα των ΜΑΤ. Που φαίνεται πως ήθελε να πιάσει έναν αντιεξουσιαστή. Που δεν δίστασε να τον σπρώξει με δύναμη. Και που πήρε παραμάζωμα τον ηλικιωμένο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά!
Ο άνδρας των ΜΑΤ έσπρωξε με δύναμη τον νεαρό αλλά μαζί του και τον ηλικιωμένο, στην κορυφή μιας σκάλας. Ο άτυχος ηλικιωμένος άνδρας, γκρεμίστηκε από ύψος 1,5 μέτρου. Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το χέρι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε ο Ali Bozan, με μουσική του Seyhan Şenyaylalar.σε μεταφέρει για λίγα λεπτά , στις φρικαλεότητες του Ερντογάν τα 3 τελευταία χρόνια στις Κουρδικές πόλεις,.
Όταν ΟΛΑ τα ΜΜΕ στην Δύση σιωπούσαν .
‘Όταν η Ε.Ε. ψήφιζε το ασφαλής χώρα η Τουρκία .
Όταν η σιωπή σκότωσε , πιο πολλούς και πιο πολλά από τις σφαίρες….
Όταν με όλα όσα συμβαίνουν ΤΩΡΑ στην Τουρκία, η ταινία βραβεύεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Τότε μπορείς να κατανοήσεις ότι πάντα υπάρχει ένας τρόπος … και το μόνο που πρέπει είναι να τον βρεις;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι συμβαίνει και στέκεται κλαρίνο ο εγγονός της Φρειδερίκης;
Μα, σήμερα ήταν η Εθνική Εορτή του Βασιλείου της Ισπανίας και της Ισπανοσύνης (Espanolidad), που υποχρεώνονται να τη γιορτάσουν σε όλο Βασίλειο εκτός των Ισπανών και οι Καταλανοί και οι Βάσκοι και οι Γαλικιανοί. Όλοι οι υπήκοοι της Αυτού Μεγαλειότητος.
Και ποιος ο λόγος που καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή η 12η Οκτωβρίου;
Μα, σαν σήμερα το 1492 η Ισπανία άρχισε τη μεγάλη αποικιοκρατική της εξόρμηση, με την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο.
Τι είπατε; Ζήτω η διεθνιστική ενότητα του Βασιλείου της Ισπανίας;
Και με το Περού μέσα; Και με το Μεξικό;
Τι κρίμα, ε; Τα 'φαγε ο εθνικισμός αυτά κι απαρνήθηκαν το διεθνιστικό στέμμα του βασιλέως.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για την εφημερίδα της ΚΕ του ΕΑΜ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ που έβγαινε παράνομα στην Αθήνα και κυκλοφορούσε ήδη από την άνοιξη του 1944 στις απελευθερωμένες εργατικές-προσφυγικές συνοικίες. Τη μέρα της απελευθέρωσης από τους ναζί κατακτητές βγαίνει με γιορταστικό χαρακτήρα. Μόνο που αριστερά το κύριο άρθρο δίνει το στίγμα του τι συνέβη από την υπογραφή της Συμφωνίας του Λιβάνου και μετά:
"Ο ΕΛΑΣ φρουρός της τάξεως".
Για την παράδοση της εξουσίας, έξι μέρες αργότερα, στον Παπανδρέου...

Σχολιο.-  Μια εβδομαδα με κενο εξουσιας στην Αθηνα.
Κι ο ΕΛΑΣ, εγγυητης της ταξεως...
Τραγικο...
Εκείνες τις μέρες ήταν που κρίθηκαν σχεδόν όλα..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ισχύει σήμερα το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", σύμφωνα μ' αυτόν εδώ τον παλιάνθρωπο. Τον Παπαδοπουλο βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι των δικών του ανθρώπων το αίμα που χύνεται από Αφγανιστάν μέχρι Συρία και Λιβύη. Δεν βασανίζονται δικοί του άνθρωποι στο Γκουαντάναμο. Δεν ζει υπό καθεστώς απειλής στρατιωτικής επέμβασης, όπως ο λαός της Βενεζουέλας, αυτό το θρασίμι.
Σάκης Παπαδόπουλος λέγεται αυτός ο παλιάνθρωπος. Είναι βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από μνημόνια για την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν τον ενόχλησαν ποτέ σε τίποτα, γλείφει και τα σπιρούνια από τις μπότες των γιάνκηδων φονιάδων.