Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευη 13 Οκτωβριου 2017
Εκδήλωση Ε.Κ.Κ.Ε. στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου Χρίστου Μπίστη
Τον Οκτώβριο 2017 στις 15 του μηνα στις  11:00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Κ.Κ.Ε. ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΙΣΤΗ
Πέρασε ένας χρόνος από τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου μας Χρίστου Μπίστη.
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνουμε
την Κυριακή 15 Οκτώβρη,
στις 1100 το πρωί,
στο ΙΛΙΟΝ plus (Κορδιγκτώνος 17 & Πατησίων)
☭ Ε.Κ.Κ.Ε. | 3ης Σεπτεμβρίου 72, Αθήνα | ekke.net.gr
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ! 
ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ!
Κάποιες από τις διεκδικήσεις των τραπεζών που δεν μπόρεσαν να περάσουν χάρη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Αυτά είναι τα πλουσιόσπιτα των εφοπλιστών για τα οποία μιλάνε οι συριζαίοι δωσίλογοι υπάλληλοι των τραπεζικών συμφερόντων. 
Από σήμερα, καθένας απ' αυτούς που βγαίνει και συκοφαντεί το κίνημα, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους οι τράπεζες, πρέπει να βλέπει το όνομά του αναρτημένο στο διαδίκτυο, στους σταθμούς μετρό, στις στάσεις λεωφορείων και κυρίως στα ειρηνοδικεία.
1. Η ALFA BANK Διαμέρισμα στο Αιγάλεω για οφειλές 100.000 ευρώ
2. Η Πειραιώς κατάστημα στου Γκύζη για οφειλές 100.000 ευρώ
3. Η Πειραιώς Διαμέρισμα στην Αργυρούπολη για οφειλές 90.644 ευρώ
4. Η Πειραιώς Διαμέρισμα και Αποθήκη στην Βικτώρια για οφειλές 64.184 ευρώ
5 Διαμέρισμα στην Αθήνα για οφειλές 3.798 ευρώ
6 ¼ Διαμέρισμα στην Χαμοστέρνας για οφειλές 1.793 ευρώ
7 Η ALFA BANK 2 όροφη οικοδομή στα Βίλια για οφειλές 100.000 ευρώ
8 Η Πειραιώς κατάστημα και αποθήκη στο Ίλιον για οφειλές 180.000 ευρώ
9. Η Πειραιώς οικόπεδο στο Πικέρμι για οφειλές 157.000 ευρώ
10. Η ALFA BANK οικόπεδο στην Αρτέμιδα για οφειλές 144.000 ευρώ
11. Αγρός και αγροικία στη Παιανία για οφειλές 9.996 ευρώ
12. Οικόπεδο στο Γέρακα για οφειλές 14.305 ευρώ
13. ½ Διαμέρισμα και αποθήκη στο Γέρακα οφειλές 27.034 ευρώ
14. ½ Χωράφι στο Κορωπί οφειλές 18.299 ευρώ
15. Η Πειραιώς Διαμέρισμα στο Πειραιά για οφειλές 100.000 ευρώ
16. Η ALFA BANK οικία στη Σαλαμίνα για οφειλές 250.000 ευρώ
17. Εταιρεία Α.Ε. Διαμέρισμα στη Νίκαια για οφειλές 50.000 ευρώ
18. Η Πειραιώς οικόπεδο στο Διόνυσο για οφειλές 64.688 ευρώ 
19.Η Πειραιώς μονοκατοικία στο Γέρακα για οφειλές 187.500 ευρώ
20. Εταιρεία Α.Ε. οικία στη Πεντέλη για οφειλές 27.122 ευρώ
21. Διαμέρισμα ιδιοκτησίας ΑΜΕΑ στο Παπάγου για οφειλές 7.847 ευρώ!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αν οι συριζαίοι, με τις συκοφαντίες τους κατά του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αυτοαποκαλύπτονται ως εγκάθετοι των τραπεζικών συμφερόντων, οι χρυσαυγίτες, για μια ακόμη φορά, αυτοαποκαλύπτονται ως έμμισθα όργανα των εφοπλιστικών συμφερόντων.
Ένα μήνα αφότου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις κατά του εφοπλιστή που κατέστρεψε τον Σαρωνικό με την πετρελαιοκηλίδα, χρυσαυγίτες τραμπούκοι επιτέθηκαν σε μέλη της με δολοφονικές προθέσεις.
Πολλών λογιών οι δωσίλογοι στις μέρες μας...-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ!
Πανικόβλητη η αλητεία των κοινωνικών δολοφόνων, αφού δεν μπόρεσε να βουτήξει τα σπίτια του κόσμου και να τα παραδώσει στις τράπεζες με τη βία των ΜΑΤ, αφού είδε πως δεν της βγαίνει ούτε η βρώμικη μεθόδευση του Κοντονή για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δεν έχει άλλη διέξοδο από τη συκοφαντία. Εμφανίζοντας τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σαν υπόθεση υπεράσπισης της περιουσίας πλουσίων.
Αυτή η προστυχιά των Τσίπρηδων, Τσακαλώτων, Σταθάκηδων, Σκουρλέτηδων και των άλλων πλουσιόπαιδων που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τάξης τους, με την οποία ενορχηστρώνονται εξαγορασμένα ανθρωπάκια του χιλιάρικου και των εφτακοσίων ευρώ, δείχνει και τα όρια των δυνατοτήτων τους.
Συνεχίζουμε αδιάλλακτα τον αγώνα για να κόψουμε σύριζα κάθε χέρι που απλώνεται πάνω στη λαϊκή στέγη. Αποκαλύπτουμε κάθε αλητάμπουρα που συκοφαντεί τον αγώνα ενάντια στην κοινωνική καταστροφή. Κάθε δωσίλογο υπάλληλο των τραπεζιτικών συμφερόντων και των διαπλεκόμενων της κυβέρνησης του αμόρφωτου.
Δίνουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσων λένε (στο διαδίκτυο, σε ΜΜΕ, σε δημοτικά συμβούλια, οπουδήποτε) πως υπερασπιζόμαστε πλουσιόσπιτα. Και τα αναρτούμε σε κάθε ειρηνοδικείο όπου επιχειρείται ο πλειστηριασμός λαϊκής στέγης. Ώστε να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι οι τραπεζοτσολιάδες. Τα αναρτούμε καθημερινά στο διαδίκτυο. Τα αναρτούμε σε ειδικούς πίνακες σε πλατείες και στάσεις λεωφορείων και μετρό. Όλα τα ονόματα στη φόρα!
Επιμένουμε στον στόχο, να γίνει η λαϊκή στέγη ο τάφος της μνημονιακής αλητείας. Και την επόμενη μέρα, που δεν θα έχουν την προστασία των ΜΑΤ, θα τα πούμε και μ' άλλους τρόπους.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Και βγήκε ο κύριος Παπαδόπουλος των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών στον Ευαγγελάτο και είπε ότι αφήνουν να πλειστηριάζονται οι "βίλες των λαμόγιων βιομηχάνων". 
Σόρρυ, αλλά πείτε μου ποιανού βιομήχανου η βίλα πλειστηριάστηκε και δεν το πήρα είδηση;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Όταν έρθει η ώρα να πλειστηριαστεί το City Plaza, αφού θα με έχουν χρεώσει της Παναγιάς τα μάτια και του Χριστού τα φρύδια, κανένα κίνημα δεν θα αποτρέψει αυτόν τον πλειστηριασμό. Ούτε φυσικά και του σπιτιού μου. Με τόση προπαγάνδα και κανιβαλισμό που έχετε στήσει απ τον Απρίλη του 2016 έχουν πειστεί όλοι πόσο μεγαλοοφειλέτρια, παμπλούτου, άθλια είμαι. Αυτό το έχετε εξασφαλισμένο. 
Τώρα τους υπόλοιπους που βγάζετε στην συρμαγιά και τους καταγγέλετε κύριε Τσίπρα μου και κύριοι/ες συμβολαιογράφοι μου είστε σίγουροι ότι είναι Μαρινόπουλοι και λοιποί παρόμοιοι ή έτσι να χαμε να λέγαμε; 
(Ναι, ξέρω, είναι πολλά τα λεφτά και λίγος ο χρόνος που σας απομένει. Οτι φάτε ότι πιείτε κι ότι αρπάξει ο κώλος σας. Ελα τώρα που γυρίζειειει!)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Συγχαρητήρια σε ΗΠΑ και Ισραήλ που αποχωρούν απο την unesco! Επιτέλους παραδέχονται οτι αφού καταστρέφουν πολιτισμούς, βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνουν παιδια δεν έχουν καμια θέση σε εναν οργανισμό σαν αυτον, έστω και έτσι όπως λειτουργεί αυτος. Ορθοτατη απόφαση, έχει την πλήρη στήριξή μου: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ! Και να μη μας γράφετε!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Βγηκε βολτα στο Αιγαιο ο Αλεξης και μαζευτηκαν τα τουρκικα μαχητικα γραφει η Kontranews.
Ο προστάτης της αεροπορίας. Τρομοκρατημένος ο Τραμπ τον καλεί άμεσα για διαπραγματεύσεις. Το υπερόπλο της Ελλάδας το γέλιο. Ο Κουρής μας φτιάχνει την μέρα μας. Η γελοιοτητα στο απόγειο της.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Σεισμός 5 Ρίχτερ στις Σποράδες
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 02:10
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ξημερωματα Πεμπτης στη 01.49 στις Σποράδες, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σκύρου και 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλοννήσου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 12,9 χιλιόμετρα.
 Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
Τον σεισμό ακολούθησαν εντός μίας ώρας άλλες τέσσερις δονήσεις μεταξύ 2,2 και 3 Ρίχτερ.
Η δόνηση των 5 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αθήνα, την Εύβοια, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η χειρότερη μορφή βίας είναι η φτώχεια.
Μαχάτμα Γκάντι------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΗΠΑ και Ισραήλ αποχωρούν από την UNESCO ..
κανονικα στο δικαστηριο της Χαγης θα πρεπε να πανε να απολογηθουνε για τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας που εχουν διαπραξει και τα εγκληματα κατα των παιδιων ειδικα 
στην κολαση καθαρματα δολοφονοι---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------''Πριν ακόμα ψηφιστεί, πριν ακόμα συζητηθεί, πριν ακόμα κατατεθεί νομοσχέδιο άρχισαν τα "χαριτωμένα" σχόλια για τη θεραπευτική χρήση της καννάβης. Και ο "Καρανίκας" και το "μαστούρωμα" και ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. 
Πρώτ' απ' όλα υπάρχει ήδη κοινή υπουργική απόφαση από τον Ιούνιο, που επιτρέπει τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι με βαριές παθήσεις, με σπάνια νοσήματα (χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και εμετοί λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία) που ανακουφίζονται και αυτό δεν είναι δοξασία, αλλά έχει αποδειχθεί στην πράξη και έχει καταγραφεί επιστημονικά.
Η κυβέρνηση μπορεί να παίξει επικοινωνικά με το θέμα; Μπορεί, αλλά λίγο με αφορά αυτό.
Όταν ψηφιστεί θα κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων που νοσούν καλύτερη. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. 
Στην αγορά κυκλοφορούν φαρμακευτικές ουσίες απείρως πιο βαριές και με διαπιστωμένες παρενέργειες κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν.
Μπορεί κάποιοι να επιμένουν να μιλούν σαν ενωματάρχες της δεκαετίας του '50, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα (και μάλλον δεν θεραπεύεται ούτε με την κάνναβη). Όταν ένα νομοθέτημα κάνει τη ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη, το να κάνεις φθηνή πλακίτσα ή μικροπολιτική δεν λέγεται "άλλη άποψη", λέγεται μισανθρωπία.''

(καλα τα λεει,κατανταει καννιβαλισμος αυτη η ''πλακα''επιπεδου 2ας δημοτικου ..βαρετοι καννιβαλοι κιολας ..
και φυσικα διαγραφη σε οποιον μου χαλαει την αισθητικη ..
οι βλακες ειναι ασχημοι)----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ο θάνατος του Παύλου Μελά
Στις 12 Οκτωβρίου του 1904 ο Παύλος Μελάς με τις αντάρτικες ομάδες του Πύρζα και του Καραλίβανου ακροβολίζονται στο δάσος έξω από το χωριό Στάτιστα. Τους πιάνει, όμως, καταρρακτώδης βροχή και ο Παύλος Μελάς διατάζει τους Άνδρες να μπουν στο χωριό για να βρουν καταφύγιο και να στεγνώσουν.
Σαν έγειρε ο ήλιος της άλλης μέρας (13 Οκτωβρίου), μία γυναίκα έντρομη μπαίνει στο χωριό φωνάζοντας πως είδε τουρκικό στρατό να έρχεται από το Κονοπλάτι.
Αρχίζει να νυχτώνει και ο Παύλος Μελάς με τα τέσσερα Παλικάρια βγαίνουν στην αυλή. Τότε ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο Πάυλος Mελάς γυρίζει πίσω λέγοντας:
«-Στη μέση με πήρε, παιδιά...»
Ο Πύρζας παίρνει τα χαρτιά και τα άλλα πράγματα του Μελά και αφήνει το σώμα στη φροντίδα των χωρικών που το θάβουν έξω από το χωριό σε μέρος ασφαλές. Οι Τούρκοι δεν είχαν ακόμη αντιληφθεί τίποτα.
Λίγες μέρες αργότερα ο Κύρου από το Ζέλοβο στέλνει πίσω το Ντίνα να φέρει το σώμα. Ο Ντίνας φθάνει στη Στάτιστα και ξεθάβει το σώμα, όταν φαίνεται τουρκικός στρατός. Τότε κόβει βιαστικά το κεφάλι, το βάζει σε ένα σακίδιο και το πηγαίνει στο Ζέλοβο και από εκεί στο Πισοδέρι, όπου ο Παπα-Σταύρος το θάβει με όλες τις τιμές στο παρεκκλήσι της Αγ.Παρασκευής εμπρός από την Ωραία Πύλη.
Οι Τούρκοι στο μεταξύ παίρνουν το ακέφαλο σώμα και το φέρνουν στην Καστοριά, χωρίς να γνωρίζουν ποιος ήταν ο σκοτωμένος Αρχηγός. Τότε ο επίσκοπος Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης ζητά με επιμονή να ενταφιάσει το σώμα του χριστιανού και τελικά κατορθώνει να του το παραδώσουν. Την άλλη μέρα Κυριακή πριν τον όρθρο το θάβει στο ναό των Ταξιαρχών κοντά στη μητρόπολη της Καστοριάς.
Ο θάνατος του Μελά διαδίδεται σαν αστραπή στην Αθήνα. Αν και λίγοι γνώριζαν πως βρισκόταν στη Μακεδονία, όλοι τον κλαίνε. Το τέλος του είναι εκείνο που ο ίδιος στα γράμματά του άφηνε να διαφανεί. Έχει το νόημα της θυσίας, συνταράζει ολόκληρο το Έθνος και παρακινεί πολλούς συναδέλφους του αξιωματικούς να βγουν με σώματα στη Μακεδονία για να εκδικηθούν το θάνατό του.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αν το νοικοκυριό, η μέση οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα και η δαπάνη της συνεχίζει να συρρικνώνεται. Αν το μέσο νοικοκυριό δεν μπορεί να κάνει κομπόδεμα και γενικά βλέπει να πέφτει διαρκώς η αγοραστική του δύναμη, τότε βράστα κι άστα. Η οικονομία ακολουθεί αναγκαστικά την πτωτική πορεία του οικογενειακού προϋπολογισμού, ότι κι αν λένε οι δείκτες που επικαλούνται οι υπουργοί.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------12 έφυγαν οι Γερμανοί.
18 ήρθαν οι Βρεττανοί.
6 ημέρες χωρίς ξένο στρατό κατοχής ή "κατοχής¨"...
Γιατί ο ΕΛΑΣ δεν πήρε τον έλεγχο ΚΑΙ του κέντρου της Αθήνας;;; μα την άφησε στους Χίτες και ταγματαλήτες;;;

Τη 12η Οκτωβρίου κυριαρχούν οι αυθόρμητες εκδηλώσεις του αθηναϊκού λαού για την απελευθέρωση της πόλης. Σε όλη τη διάρκεια των πανηγυρισμών επικρατεί απόλυτη τάξη σε αντίθεση με ότι συνέβη σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Διασκεδάζοντας τους φόβους των πολιτικών του αντιπάλων για «λουτρό αίματος» και παρά τη διάχυτη επιθυμία για εκδίκηση απέναντι στους συνεργάτες των κατακτητών η ηγεσία του ΕΑΜ τήρησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας τιθασεύοντας τη μεγάλη δύναμή του κινήματος. Το Α΄ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ στην Αθήνα παρόλο που θα μπορούσε να προχωρήσει σε κατάληψη του συνόλου της πόλης, καθώς απουσίαζε μια οργανωμένη επαρκής ένοπλη δύναμη, όχι μόνο πρωτοστάτησε στην τήρηση της τάξης αλλά περιφρούρησε και προστάτευσε τις υποδομές της Αθήνας και του Πειραιά. Τμήματα μηχανικού του ΕΛΑΣ έκοψαν τα σύρματα των υπονομεύσεων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (Χασανίου), στο φράγμα του Μαραθώνα, ενώ δυνάμεις της ΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Αττικής συγκρούστηκαν με τους υποχωρούντες Γερμανούς στο Κακοσάλεσι ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Syria, Deir Ezzor. Ενας πατερας στο σταυρο οπου η ISIS αφου εκτελεσε σταυρωσε το γιο του…
Το δράμα ενός πατέρα….Ένας άντρας από τη Deir ezzor στέκεται στο σταυρό στο σιδερένιο αυτοσχέδιο ικρίωμα στο οποίο η ISIS αφού εκτέλεσε το γιο του τον σταύρωσε για 3 μέρες για παραδειγματισμό χωρίς ν΄αφήνει κανέναν να πλησιάσει το νεκρό.
Eπιχειρεί να συλλάβει το αδιανόητο….τη σταύρωση στο 2017…..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
Συνελήφθη και η Meral Geylani, σύντροφος του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!
Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι η Meral Geylani σύντροφος του για έξι μήνες φυλακισμένου συμπατριώτη μας (Ποντιου που ανακαλυψε προσφατα τις ελληνικες του ριζες) Γιάννη Βασίλη  Γιαϊλαλί κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αττάλειας !
Η  Geylani συνελήφθη με την κατηγορία "της  προπαγάνδας για το Κουρδικό ζήτημα και για την προτροπή σε Τούρκους πολίτες να μην πηγαίνουν στο στρατό και να δολοφονούν", ενώ η  εισαγγελία θα αποφασίσει κατά πόσο η Geylani θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η Meral Geylani  είναι 34  ετών και μαζί με το σύντροφό της Γιάννη Βασίλη  Γιαϊλαλί είχαν εγκατασταθεί στο Roboski του Κουρδιστάν, εκεί όπου οι Τουρκικές δυνάμεις καταστολής είχαν δολοφονήσει αμάχους, ανάμεσά τους   και πολλά παιδιά, αγωνιζόμενη για την ελευθερία του Κουρδικού λαού και την αναγνώριση της Γενοκτονίας.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η εκπομπή “Στην υγειά μας”, στα πλαίσια της Ελληνοισραηλινής φιλίας, όπως αυτή προκύπτει μετά την ενίσχυση της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, πάει και φέτος στο “Ισραήλ” και βγαίνει ζωντανά στις 16 Οκτωβρίου από την Όπερα του Τελ Αβίβ και στις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Ιερουσαλήμ.
Κεντρικό σλόγκαν της εκπομπής που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος “Στην υγειά μας Ισραήλ” και συμμετέχουν οι τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνας, Πέγκυ Ζήνα, Ζωή Παπαδοπούλου και Κώστας Καραφώτης. Ενώ πέρυσι για τον ίδιο λόγο, είχαν συμμετάσχει η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Βασίλης Μπάσης
Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, οι παραγωγοί της εκπομπής, ο παρουσιαστής της και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν εκεί, με αυτό τον τρόπο προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα για την απόδοση δικαιοσύνης και ταυτόχρονα προκαλούν με την νέα απόπειρα νομιμοποίησης του Κράτους Απαρτχάιντ και όλων των εγκλημάτων που έχει προκαλέσει αυτό εις βάρος των Παλαιστινίων, προβάλλοντας το σαν μια χώρα κοιτίδα πολιτισμού με το οποίο μάλιστα διατηρούμε ιδιαίτερες στενές σχέσεις.
Η πραγματικότητα όμως στα Κατεχόμενα εδάφη είναι διαφορετική!
Οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών από τα 2.000.000 των κατοίκων της Γάζας που θεωρείται ότι μέχρι το 2020 θα έχει μετατραπεί σε περιοχή εντελώς ακατάλληλη για διαβίωση. Είναι κάποια από τα ζητήματα που συμπληρώνουν την μεγάλη εικόνα για τα όσα βιώνει επί καθημερινής βάσης ο Παλαιστινιακός λαός εκεί.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Το γραπτό κείμενο 7270 ετών που βρέθηκε στην Καστοριά και ανατρέπει τα πάντα! - Οι Έλληνες είχαν αλφάβητο
10/10/1998
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου.
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;
Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :

Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ιράκ: Στο Κιρκούκ δυνάμεις του στρατού - Οι Κούρδοι σε θέση μάχης
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 11:45
Μετά το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ και τις προειδοποιήσεις από την ιρακινή κυβέρνηση προς τους Κούρδους της περιοχής, ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα επιχειρήσεις στην επαρχία του Κιρκούκ, περιοχή που διεκδικούν τόσο η Βαγδάτη όσο και το Ιρακινό Κουρδιστάν, όπως δήλωσε στο AFP ένας Ιρακινός στρατηγός, ενώ οι Κούρδοι δηλώνουν έτοιμοι να αμυνθούν.
«Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν για να λάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που είχαν πριν τα γεγονότα του Ιουνίου του 2014», τις οποίες οι Πεσμεργκά, οι Κούρδοι μαχητές, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο στρατηγός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στο Κιρκούκ για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές «απειλές» του ιρακινού στρατού, μετέδωσε το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Κόσρατ Ράσουλ.
«Δεκάδες χιλιάδες Πεσμεργκά και δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη λάβει θέσεις μέσα και γύρω από το Κιρκούκ», πρόσθεσε.
«Τουλάχιστον 6.000 επιπλέον Πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί από την Πέμπτη το βράδυ για να αντιμετωπίσουν την απειλή των ιρακινών δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσουλ.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Οι ηλιθιες ακροδεξιες κωλοφυλλαδες του ναρκεμπορα Μαρινακη (Νεα, Ελευθερια) μαζι με τις κωλοφυλλαδες Ελευθερη Ωρα και Μακελειο Ελευθερο Τυπο Εστια,  προσπαθουν να διαδωσουν  ότι η εκτελεση του δικηγορου Μιχαλη Ζαφειροπουλου από μαφιοζους του κοινου ποινικου δικαιου, εχει ακροαριστερες πολιτικες προεκτασεις. Παροτι η αστυνομια από την πρωτη στιγμη θεωρησε το εγκλημα εγινε από ποινικους, και απεσυρε αμεσως την  Αντιτρομοκρατικη υπηρεσια, η οποια αντιτρομοκρατικη ειπε αμεσως ότι η υποθεση δεν σχετιζεται με αυτην, και ανελαβε η Ασφαλεια.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Διανοούμενοι από όλο τον κόσμο ζητούν «λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή»
13/10/2017
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή με την έννοια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρ’ όλα αυτά πάντα πρέπει να παραμένει δίκαια», σημειώνουν σε κείμενο-παρέμβαση τους διανοούμενοι από όλο τον κόσμο σχετικά με την καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή, ενώ κάνουν έκκληση προς τους δικαστές «μην αναπαράγουν μια νέα Δίκη του Κάφκα».
Δεκάδες διανοούμενοι με επιστολή-παρέμβαση τους ζητούν την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή, καθώς όπως σημειώνουν στους δύο νέους ανθρώπους προσάπτεται ένα παράλογο κατηγορητήριο.

Το κειμενο της επιστολης.
Σε δύο νέους ανθρώπους προσάπτεται ένα παράλογο κατηγορητήριο. Και οι δυο – ακόμη πιο άδικα και παράλογα – καταδικάζονται πρωτόδικα  τον Ιούνιο  από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
H 29χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος Περικλής βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω των σχέσεων τους με τον Κώστα, ο οποίος είχε αρχικά κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η Ηριάννα είναι η σύντροφός του κι ο Περικλής ο συγκάτοικός του. Ενώ ο Κώστας τελικά αθωώθηκε, η Ηριάννα κι ο Περικλής κρίθηκαν ένοχοι! Οι προσωπικές τους σχέσεις με έναν αθώο ήταν, όπως φαίνεται, αρκετές για να αποφασίσει το Δικαστήριο την ενοχή τους. Ένα ελάχιστο δείγμα DNA της Ηριάννας σ’ έναν γεμιστήρα όπλου που ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε και τα ταξίδια του Περικλή και του Κώστα στη Βαρκελώνη, που κατά τους δικαστές είναι : «μια πόλη γνωστή για την τρομοκρατική της δραστηριότητα», τους καταδίκασαν σε 13 χρόνια φυλάκιση.
13 χρόνια φυλάκιση για ένα έγκλημα που δεν διέπραξαν.  13 χρόνια χαμένα στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής τους. Κάποιοι επέλεξαν αναίτια να τους στερήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, να συνεχίσουν να χαμογελάνε και να ονειρεύονται με τους αγαπημένους τους.
Αυτό αποτελεί αδικία. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή με την έννοια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρ’ όλα αυτά πάντα πρέπει να παραμένει δίκαια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει και να αποφασίζει βάσει στοιχείων. Όχι να είναι παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εκδικητικότητα.
Στις 16 Οκτωβρίου, η Ηριάννα και ο Περικλής προσπαθούν για δεύτερη φορά να πάρουν αναστολή και να αποφυλακιστούν, έχοντας περάσει ήδη ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη φυλακή.
Καλούμε τους δικαστές να μην αναπαράγουν μια νέα Δίκη του Κάφκα.
Τους καλούμε ν’ ακούσουν το αίτημα της κοινωνίας, των χιλιάδων νέων ανθρώπων που σε δρόμους και συναυλίες, ζητούν την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
Στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας. Στις 16 Οκτωβρίου το δίκαιο πρέπει να νικήσει.
Λευτεριά στην Ηριάννα!
Λευτεριά στον Περικλή!

Το κείμενο υπογράφουν:
Greg Albo, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο York University, Toronto
Etienne Balibar, Γάλλος Φιλόσοφος, Επίτιμος Καθηγητής στo Université Paris-Ouest και στο Kingston University, London
Joanna Bourke, Καθηγήτρια Ιστορίας, University of London, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Βρετανικής Ακαδημίας
Wendy Brown, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο University of Columbia, Berkeley
Judith Butler, Αμερικανίδα Φιλόσοφος,Καθηγήτρια στο Τμήμα Ρητορικής και Λογοτεχνίας στο University of Columbia, Berkeley
Κώστας Δουζίνας, Καθηγητής Νομικής, University of London, Βουλευτής Α’ Περαια
Francis Fox Piven, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας στο City University of New York
David Harvey, Επίτιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο City University of New York
Leo Panitch, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο York University, Toronto
Jacqueline Rose, Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Birkbeck, University of London
Saskia Sassen, Κοινωνιολόγος, Καθηγήτρια στο Columbia University, New York
Lynne Segal, Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Birkbeck, University of London
Hilery Wainwright, Κοινωνιολόγος, Εκδότρια του περιοδικού Red Pepper
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Το λεπόνανε, το πράγμα έχει ως εξής:
Αν θυμάστε τέλος Ιουλίου βγήκε η απόφαση για την νομή και κατοχή του City Plaza και το δικαστήριο έκρινε ότι είμαι η μόνη νόμιμη κάτοχος και νομέας του ξενοδοχείου μέσω της εταιρείας μου.
Ως γνωστόν τον Αύγουστο δεν γίνονται νομικές πράξεις οπότε ο δικαστικός μου επιμελητής επέδωσε και θυροκόλλησε την δικαστική απόφαση την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Η διαδικασία προβλέπει ότι μετά από 24 ώρες κι εφόσον οι καταπατητές δεν έχουν αδειάσει το κτίριο από μόνοι τους, ο δικαστικός επιμελητής οφείλει με την υποχρεωτική συνδρομή της αστυνομίας να εκτελέσει την δικαστική απόφαση.
Ο δικαστικός μου επιμελητής απ την 1η Σεπτεμβρίου ως σήμερα έχει καταθέσει τέσσερα αιτήματα πρωτοκολλημένα στην ελληνική αστυνομία για την συνδρομή της στην εφαρμογή της απόφασης, ζητώντας μάλιστα την έγγραφη απάντησή της. Σε κανένα αίτημα δεν ανταποκρίθηκαν με διάφορες δικαιολογίες, μια ερχόταν ο Μακρόν, μια ήταν η ΔΕΘ, την άλλη ο Φύσσας, χωρίς να αρνούνται αλλά και χωρίς να δίνουν έγγραφη απάντηση.
Το τελευταίο αίτημα έγινε την προπροηγούμενη Δευτέρα μετά από συνάντηση που επεδίωξε με τον επιμελητή μου ο αρχηγός της ΓΑΔΑ, λέγοντας του ότι γνωρίζουν τα πάντα για την υπόθεση, έχουν έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται μαζί με πούλμαν και φροντίδα για την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων σε κρατικές δομές φιλοξενίας, και η εκκένωση θα γίνει οπωσδήποτε μέχρι της 13/10 γιατί μετά έχουν την Ηριάννα.
Είδατε εσείς καμμιά εκκένωση; Ε, ούτε εμείς! Φυσικά ο αρχηγός της ΓΑΔΑ είχε επισημάνει στον δικαστικό μου επιμελητή να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα για την ασφάλεια του εγχειρήματος.
Εντάξει, εγώ δεν είμαι κανένα fund ή τράπεζα για να σπεύσουν να μου αποδώσουν αυτό που μου ανήκει, αλλά τόσο δούλεμα γιατί;
Η διαδικασία προβλέπει ότι ο δικαστικός μου επιμελητής πρέπει να πάει την Δευτέρα στον εισαγγελέα, να καταγγείλει το γεγονός, κι εκείνος με την σειρά του να ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη στην ελληνική αστυνομία, μιας κι είναι υποχρεωμένη απ τον νόμο μα συνδράμει και δεν το κάνει.
Άντε να δούμε πόση ξεφτίλα ακόμα θα δούμε!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Για όσους πιστεύουν ηλιθιωδώς, οτι οι κεμαλοφασίστες είναι καλύτεροι από τους νεο-οθωμανούς ισλαμοφασίστες της Τουρκίας.:
Eπικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.
Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε έγινε. Και τώρα θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά.
Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Ένας πατριώτης του καναπέ είσαι! Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά;
Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν!
Μη συγκρίνεσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ συγκρίνεσαι μαζί του;»----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ: ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΈΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Υπό περιορισμό το δικαίωμα στην απεργία
Αυστηρές προϋποθέσεις για τον ιδιωτικό τομέα, απαγόρευση για Δημόσιο και εκκλησιαστικά ιδρύματα
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από την Τετάρτη οι νοσηλευτές της κλινικής «Μαριενχάους» στο Οτβάιλερ - μια μικρή πόλη στο κρατίδιο Ζάαρλαντ - διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχόμενες υπερωρίες στις οποίες εξαναγκάζονται. Απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού, ώστε να μπορούν να κάνουν διάλειμμα και να μη δουλεύουν απάνθρωπα ωράρια, μια απαίτηση κοινή σε όλη τη Γερμανία. Το συνδικάτο «Verdi» μιλά για 162.000 κενές θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας.
Με αφορμή την απεργία στο «Μαριενχάους», ο γερμανικός Τύπος («Deutsche Welle») θίγει συνολικά το θέμα του δικαιώματος στην απεργία. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ένα καθολικό ίδρυμα (τα νοσοκομεία στη Γερμανία χωρίζονται σε κοινοτικά, της Εκκλησίας, ανθρωπιστικών οργανώσεων κ.λπ. και σε καθαρά ιδιωτικά) και οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα σε απεργία όπως οι συνάδελφοί τους σε μη εκκλησιαστικά νοσοκομεία.
Οι περίπου 1,3 εκατ. εργαζόμενοι στη Γερμανία που δουλεύουν για ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα (καθολικό ή προτεσταντικό) υπογράφουν ειδικές συμβάσεις εργασίας, συνήθως με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους. Οι εκκλησίες στη Γερμανία μπορούν να προσλάβουν όποιον θέλουν και με ό,τι όρους θέλουν.
Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, πέρα από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που κυριαρχεί για να επιβάλλεται η «εργασιακή ειρήνη», υπάρχουν από την κρατική νομοθεσία συγκεκριμένες προϋποθέσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, όπως: Ενας εργαζόμενος «επιτρέπεται» να απεργήσει μόνο αν εργάζεται βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που εμπεριέχει τον καθορισμό των μισθολογικών αποδοχών. Aπόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου το 2015 προβλέπει ότι «σε περίπτωση σύγκρουσης διαφόρων Συλλογικών Συμβάσεων σε μια επιχείρηση, πρέπει να υπερισχύει η Συλλογική Σύμβαση του συνδικάτου με τα περισσότερα μέλη». Μια επιχείρηση δηλαδή μπορεί να αναδιαρθρώσει τη λειτουργία της και το προσωπικό της έτσι ώστε να διαπραγματευτεί με το συνδικάτο που είναι πιο ευνοϊκό γι' αυτήν, ή το αμιγώς δικό της εργοδοτικό συνδικάτο. Αυτή η απόφαση εκτιμάται ότι είναι και ένα ακόμη χτύπημα στην απεργία.
Επίσης απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου του 2014 προβλέπει ότι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν, στο όνομα της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών. Οι μόνοι που μπορεί να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό είναι όσοι έχουν άλλες εργασιακές σχέσεις, π.χ. συμβασιούχοι, μη μόνιμοι υπάλληλοι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΙΣΠΑΝΙΑ
Παράτες φασιστικης «υπερηφάνειας» για την σφαγη και κατακτηση της Λατινικης Αμερικης
Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και την παρουσία του βασιλιά Φελίπε (αυτός ο αναχρονισμός υπάρχει στον 21ο αιώνα, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες), γιορτάστηκε χτες η λεγόμενη εθνική γιορτή της «Ημέρας της Ισπανοσύνης», σε ανάμνηση της ανακάλυψης στις 12 Οκτώβρη 1492 της Αμερικής από τον θαλασσοπόρο Χριστόφορο Κολόμβο, που αποβιβάστηκε στις Μπαχάμες, στο νησί Guanahani (San Salvador) και πίστευε ότι βρίσκεται στη Νότια Ασία και τις Ινδίες. Από τότε ξεκίνησε η κατάκτηση της Αμερικής, που έφερε μεγάλο πλούτο στην αποικιοκρατική Ισπανία από τη σφαγή των ντόπιων ιθαγενών πληθυσμών και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου. Γι' αυτό και σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχει ονομαστεί «Μέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών», αφού σηματοδότησε μια μακρά περίοδο κατοχής και αιματηρών αγώνων.
Η μέρα αξιοποιήθηκε για την τόνωση της «εθνικής υπερηφάνειας», με τη συμμετοχή των περισσότερων αστικών κομμάτων, δεν έλειψαν αντιπαραθέσεις «ενωτικών» και «αυτονομιστών» στη Μαδρίτη και άλλες πόλεις, ενώ και ένας πιλότος έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε το μαχητικό του αεροσκάφος «Eurofighter» επιστρέφοντας στη βάση του από την παρέλαση της Μαδρίτης, όπου συμμετείχε σε σχηματισμό επίδειξης.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΜΑΝΙΛΑ.-- Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε ότι η Ρωσία προσφέρει σημαντικό οπλισμό για να ενισχυθεί ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» που δίνει η Μανίλα ενάντια σε αυτονομιστικές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σύντομα αναμένεται να παραδοθεί στις Φιλιππίνες μια παρτίδα 5.000 Καλάσνικοφ.

ΑΝΟΪ.-- Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πλημμύρες που έπληξαν το κεντρικό Βιετνάμ, ενώ δεκάδες ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις περίπου 15.000 ανθρώπων στην επαρχία Ορόμια της Αιθιοπίας είχαν χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30. Το πρακτορείο ΑΡ, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ουολίσο της επαρχίας Ορόμια, που γινόταν έναντι της κυβέρνησης «και της κυρίαρχης ελίτ». Στην Ορόμια, που είναι η μεγαλύτερη πολιτεία της Αιθιοπίας, σημειώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το τέλος του 2015.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ξανά στο προσκήνιο οι ερμηνείες του Μινσκ
Την έντονη αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε το νομοσχέδιο που έχει μπει για συζήτηση στην ναζιστικη «ουκρανική» Βουλή και αφορά τη λεγόμενη «αποκατάσταση της κυριαρχίας της ναζιστικης Ουκρανίας στο Ντονμπάς» (τις περιοχές που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές. Στο εν λόγω σχέδιο γίνεται λόγος για «επανένταξη». Αυτό ακριβώς στηλίτευσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με τις συμφωνίες του Μινσκ, που μιλάνε για ειδικό καθεστώς αυτονομίας. Ο Λαβρόφ μετέφερε την άποψη της χώρας του στον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απαίτηση θα αύξανε τις εντάσεις και «θα υπονόμευε την ειρηνική διευθέτηση». Επίσης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνάντηση μεταξύ του συμβούλου του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντισλάβ Σουρκόφ, και τον ειδικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την Ουκρανία.
Την ίδια ώρα, στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) συνεχίζονται καθημερινά οι συγκρούσεις, (χτες οι πολιτοφύλακες ανέφεραν 24 παραβιάσεις στο Ντονέτσκ από τον φασιστικο «ουκρανικό» στρατό και τα ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα).
Η συμφωνία του Μινσκ τον Φλεβάρη του 2015, που έχει τη συγκατάθεση του λεγόμενου «Σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία), και την επιτήρησή της από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δεν έχει προχωρήσει, γιατί η κάθε πλευρά αξιοποιεί την ερμηνεία που «κουμπώνει» καλύτερα με τα σχέδιά της, καθώς στα 13 σημεία της είχε πολλές ασάφειες.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΑΛΒΑΝΙΑ
Θέλει τις ΗΠΑ στις συνομιλίες με τη Σερβία
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--
Τη συμμετοχή των ΗΠΑ στις συνομιλίες Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου με στόχο την ομαλοποίηση των μεταξύ τους σχέσεων έθεσε χτες ως βασικό όρο για τη συνέχισή τους στις Βρυξέλλες ο Κοσσοβάρος Αλβανός πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι. Ζήτησε επίσης η πλατφόρμα των συνομιλιών «να ετοιμαστεί από την κυβέρνηση του Κοσσόβου σε διαβούλευση με ειδικούς», ώστε να τεθεί στη συνέχεια προς συζήτηση και ψήφιση από τη βουλή του προτεκτοράτου.
Νωρίτερα, ο Χαραντινάι συνάντησε στην Πρίστινα τον Αλβανό Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, με φόντο την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τη λεγόμενη «πλατφόρμα ενοποίησης Αλβανίας - Κοσσόβου». Υπό αυτή την πλατφόρμα κυμάτισαν προχτές δίπλα - δίπλα οι σημαίες Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Προηγήθηκε επίσης η συνάντηση του Προέδρου του Κοσσόβου, Χάσιμ Θάτσι, στην Πρίστινα, με τον Αλβανό ομόλογό του, θέτοντας τα «προβλήματα που υπάρχουν με την Ευρωπαϊκή Ενωση» για το καθεστώς των θεωρήσεων. Ο Θάτσι ανέφερε ότι η άρνηση της ΕΕ να καταργήσει τη βίζα για τους πολίτες του Κοσσόβου, ζητώντας προηγουμένως να επικυρωθεί η συμφωνία για τα σύνορα Κοσσόβου - Μαυροβουνίου, «προκαλεί συνθήκες απομόνωσης και αποκλεισμού».
Ο Θάτσι ζήτησε να δοθούν αλβανικά διαβατήρια σε όσους έχουν ανάγκη να ταξιδεύουν συχνά, όπως οι επιχειρηματίες και οι φοιτητές. Ο Πρόεδρος της Αλβανίας συμμερίστηκε τις απόψεις του Θάτσι για τη στάση της ΕΕ, δεν έδειξε ωστόσο διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημά του.
Οι Πρόεδροι Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τις σχέσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας πρέπει να συνεχιστούν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καταλήξουν με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από τη Σερβία.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Την Κυριακή οι περιφερειακές εκλογές
Την Κυριακή πραγματοποιούνται οι περιφερειακές εκλογές στη Βενεζουέλα για την εκλογή των τοπικών κυβερνητών στις 23 επαρχίες, όπου δικαίωμα ψήφου έχουν 18.094.065 άνθρωποι (το συγκρότημα του Καράκας, που έχει ειδικό καθεστώς, δεν συμμετέχει). Οι εκλογές, τις οποίες η Εθνική Εκλογική Επιτροπή ανέβαλε για περίπου ένα χρόνο, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα, των συνεχών βίαιων συγκεντρώσεων της φασιστικης αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV), του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, παίρνουν αντικειμενικά χαρακτηριστικά γενικευμένης πολιτικής σύγκρουσης. Σύγκρουση που εξελίσσεται σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και επιδείνωσης των συνθηκών ζωής των λαϊκών στρωμάτων, έντασης της επιθετικότητας ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Θυμίζουμε ότι το κυβερνών κόμμα ελέγχει πλήρως τη Συντακτική Συνέλευση, η οποία έχει συγκροτηθεί από το καλοκαίρι, ενώ η φασιστικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση, ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, με πολλές από αυτές να έχουν και ομάδες κρούσης και τάγματα θανάτου, που συσπειρώνονται στο «Προεδρείο Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), ελέγχει τα δύο τρίτα του Κοινοβουλίου από το Δεκέμβρη του 2015, το οποίο χρησιμοποιεί ως εργαλείο για να σαμποτάρει το όποιο κυβερνητικό μέτρο. Μετά το πρόσφατο κύμα βίαιων φασιστικων διαδηλώσεων με πάνω από 100 νεκρούς (και από τις δύο πλευρές και κάποιους αστυνομικούς) στον Αγιο Δομίνικο έχει στηθεί ένα τραπέζι διαλόγου και με διεθνή μεσολάβηση, που δηλώνεται ότι θα συμπληρωθεί από μια ομάδα φίλων χωρών, το Μεξικό, τη Χιλή, τη Βολιβία και τη Νικαράγουα, ώστε να υπάρξει «ειρηνική διευθέτηση της πολιτικής κρίσης».
Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος, από τη μια, όπου κυριαρχεί το PSUV, και το MUD, από την άλλη, είναι οι δύο βασικές δυνάμεις που κατεβαίνουν στις εκλογές, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, που κρατάει κριτική στάση αλλα και στηριζει παραλληλα την «Μπολιβαριανή Διαδικασία», αποφάσισε στις 22 επαρχίες να υποστηρίζει τους υποψηφίους του PSUV και στην επαρχία Απούρε να κατεβάσει δικό του υποψήφιο.
Οπως σημειώνει, «βασικός στόχος στη δεδομένη στιγμή έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας είναι να μπει ένα φρένο και να δοθεί μια απάντηση στις αντιδραστικές φασιστικές δυνάμεις». Τονίζει ότι «ψήφος στο ΚΚ Βενεζουέλας σημαίνει ένα ισχυρό μήνυμα των εργαζομένων της Βενεζουέλας κατά του ιμπεριαλισμού και των λακέδων του, ενίσχυση της επαναστατικής συνείδησής τους και της αποφασιστικότητάς τους να μην υποχωρήσουν έναντι των πιέσεων και της φασιστικής βίας. Επίσης, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους ρεφορμιστές, τους διεφθαρμένους και συμβιβασμένους στις τάξεις της "Μπολιβαριανής Διαδικασίας" και δείχνει ότι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί είναι αυτός της επαναστατικής εμβάθυνσης των κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί, χωρίς συμφιλίωση με τους εχθρούς του εργαζόμενου λαού».
Το κλίμα στη χώρα, μέσω πληθώρας πληρωμενων στημενων δημοσκοπήσεων σε αστικά ΜΜΕ που ελέγχει η φασιστικη αντιπολίτευση, καταγράφει την προσπάθειά της να αλλάξει τον σημερινό συσχετισμό. Εως τώρα η κυβέρνηση έχει 20 κυβερνήτες σε σύνολο 23 ενώ οι καθοδηγουμενες πληρωμενες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την φασιστικη αντιπολίτευση να παίρνει από 15 έως 18 και κάποιες ακόμα και όλες. Από τη μεριά κυβερνητικών στελεχών καταγγέλλεται σχεδιασμός αξιοποίησης των εκλογών από την φασιστικη αντιπολίτευση για να προκληθεί πάλι κλίμα αποσταθεροποίησης, ανάλογο με αυτό του καλοκαιριού.