Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Κυριακη 15 Οκτωβριου 2017



Θαύμα: Η Μητρόπολη Μυτιλήνης έχει εξαφανίσει δωρεά 150.000 δολαρίων προς σεισμόπληκτους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 θα μιλήσω για κάτι που ξέρω καλά παιδιόθεν. Τον Lemmy των Motorhead που πέθανε στα τέλη του 2015 σε ηλικία 70 ετών. Αυτός λοιπόν που είχε εκπλήξει τους γιατρούς με τις αντοχές του σε κάθε είδους καταχρήσεις εξαρτησιογόνων ουσιών και φυσικά αλκοόλ, ποτέ δεν συνιστούσε στους φίλους, γνωστούς κ οπαδούς του να κάνουν το ίδιο. Εκλάμβανε τον εαυτό του σαν μια ιδιαίτερη περίπτωση επιβιώσαντα (rock survivor) απ τις ένδοξες μέρες του χιπισμού μέχρι σήμερα περισσότερο, παρά σαν παράδειγμα προς μίμηση. Εντύπωση μου είχε κάνει πως η μόνη συμβουλή και μάλιστα επιτακτική που έδινε ήταν η πάση θυσία αποφυγή της ηρωϊνης, έστω κ για δοκιμή. Κι όταν τον ρώτησαν ποια είναι η λύση για το θανατηφόρο αυτό ναρκωτικό, απαντούσε με απόλυτη φυσικότητα: Λυπάμαι που το λέω αλλά είναι η πλήρης νομιμοποίηση, ώστε να μην αποφέρει πλέον κέρδη το λαθρεμπόριο και η χορηγησή της να γίνεται στους εξαρτημένους υπό την επίβλεψη του κράτους μέχρι την απεξάρτησή τους. Αυτά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πως οι Ουκρανοι νεοναζι βλεπουν την Ευρωπη..
φωτο/Το Τσερκάσι είναι μια πόλη στην κεντρική Ουκρανία..
σημερα γιορταζαν οι νεοναζι του Δεξιου Τομεα στην Ουκρανια και διοργανωσανε πολλες πορειες-παρελασεις με πυρσους σε πολεις ,ειδικα στο Κιεβο ..
ομως εδω στο Τσερκάσι σημειολογικα ειναι ενδιαφερον ...
κυματιζουν 3 σημαιες στο Δημαρχειο της πολης
η πρωτη της UPA, οργανωσης του γνωστού Ουκρανού ναζί, Στεπάν Μπαντέρα,που αποτελούσε τον ένοπλο βραχίονα της «Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN)η σημαια των ''white pride''(της λευκης ανωτεροτητας)και η σημαια της Ευρωπαικης Ενωσης την οποια οι νεοναζι θεωρουν ως ''προπυργιο των λευκων''
**(Το Τσερκάσι ειναι πολιτιστικό, βιομηχανικό και εκπαιδευτικό κέντρο της επαρχίας καθώς και μεγάλο οικονομικό κέντρο της χώρας. Το Τσερκάσι έχει παίξει πολύ ηχηρό ρόλο στην ουκρανική ιστορία από τον 13ο αιώνα. Ήταν πόλη των Κοζάκων και το μέρος των δυο εξεγέρσεων.)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΗΤΑΝ μόνο 25 χρονών …
 Δεν ήταν «αναγνωρίσιμος». Πέρα από τους φίλους, το εργασιακό του περιβάλλον και την οικογένεια του, οι πάντες αγνοούσαν την ύπαρξη του.
Δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε πόλεμο ανάμεσα σε μαφιόζικες συμμορίες. Δεν είχε επιλέξει να διαθέσει τις «υπηρεσίες» του, στους εγκληματίες του «λευκού κολάρου».
Πάλευε καθημερινά για το μεροκάματο του τρόμου, πιθανότατα ανασφάλιστος και για 3-3,5 ευρώ την ώρα. Ηταν ντελιβεράς.
Οι εφημερίδες θεωρούν πλεονασμό να αναφέρουν το όνομα του. Αρκούνται σε ένα μονόστηλο: «Υπέκυψε ο 25χρονος υπάλληλος ντελίβερι που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στόμιο Ιεράπετρας.
Η μηχανή, η οποία οδηγούσε ο νεαρός συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να πέσει στο οδόστρωμα και να υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο νεαρός που βρισκόταν εν ώρα εργασίας όταν συνέβη το δυστύχημα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά υπέκυψε αργά το βράδυ της Παρασκευής».
Κανένας πολιτικάντης δεν δήλωσε «συγκλονισμένος» για τον θάνατο του.
Περιττή πολυτέλεια για τους τηλεπαρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων η παραμικρή αναφορά σ’ αυτό το γεγονός. Αλλωστε ένας απλός νεαρός εργάτης ήταν. Και γι’ αυτούς οι εργάτες είναι «ομιλούντα εργαλεία» και συνεπώς αναλώσιμοι.
Και ήταν μόνο 25 χρονών …



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεβρώνα: Συνεχίζονται οι ισραηλινές προκλήσεις
15/10/2017
Ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήρθαν σε ρήξη με την UNESCO με αφορμή την ανακήρυξη της παλαιστινιακής πόλης Χεβρώνα σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεχίζονται οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής κατά των Παλαιστινίων οι οποίοι αποτελούν περισσότερο από το 95% των 200.000 κατοίκων της.
Ο ισραηλινός στρατός κατοχής δεν διστάζει ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά τα οποία συλλαμβάνονται, βασανίζονται και οδηγούνται στις φυλακές.
Σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής, τα παιδιά που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες, με το ισραηλινό κράτος να αποφεύγει να δώσει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Είτε το θέλουμε είτε όχι η συζήτηση γίνεται από τον Μεσοπόλεμο που η κάνναβη απαγορεύτηκε. Τι ζήτημα δεν είναι τι προτείνω εγώ ή όποιος άλλος, αλλά η απάντηση που θα δώσω όταν ένα παιδί 20χρονο που καπνίζει με ρωτάει γιατί να είναι παράνομο. Και κάνει τη σύγκριση με το ακλοόλ το οποίο και εγκλήματα προκαλεί και επίσης ελέγχεται από μονοπώλια κ.λπ. κ.λπ. Τι να του πω;
Μιας και η κουβέντα, ούτως ή άλλως, διεξάγεται δεκαετίες τώρα, πάντα έθετα το ερώτημα:
Γιατί άραγε το αλκοόλ, που αποδεδειγμένα είναι η αιτία για χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο (από κίρρωση του ήπατος, από τροχαία, από επιθέσεις σε άλλους κ.λπ.), να είναι νόμιμο και το χασίσι παράνομο;
Με δεδομένο πως η κατανάλωση είτε αλκοόλ είτε χασισιού μπορεί να μην έχει καμιά απολύτως αρνητική επίπτωση, αλλά και με την επίγνωση πως οι αρνητικές επιπτώσεις της εξάρτησης από το αλκοόλ είναι καταστροφικές, όχι μόνο για τον χρήστη αλλά και για ανθρώπους άλλους. Κάτι που δεν συμβαίνει με το χασίσι.Το πολύ-πολύ να αποχαυνωθεί ο χρήστης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εάν η Καταλονία γίνει ανεξάρτητη θα ακολουθήσουν και άλλοι. Αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Δεν θέλω η Ευρώπη να αποτελείται από 90 χώρες», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ε, και; Ξέρει αυτός τι συμφέρει την Ε.Ε. και δεν ξέρουν τόσοι έλληνες αναλυτές του καφενειου που μας διαβεβαιώνουν πως η ανεξαρτησία της Καταλονίας αποτελεί σχέδιο των διεθνών κέντρων του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου;

Σχολιο.- μα κάπως υπο ανάλογες συνθήκες (τηρουμένων των αναλογιών) διαμορφώθηκαν τα σύγχρονα έθνη κράτη, με την απελευθέρωσή τους από τις τότε αυτοκρατορίες υπό την ομπρέλα της ιεράς συμμαχίας. Τώρα που η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου επιχειρεί να λιώσει τις ιδιαιτερότητες, να σβήσει την κάθε διαφορετικότητα κουλτούρας στο νιανιά της παγκοσμιοποίησης, προφανώς δεν θέλει νέες χώρες. Να πάνε να παίξουν στα χωράφια της κάθε χρυσής αυγής, να εκτονωθεί εκεί το συναίσθημα της εθνικής ταυτότητας, αυτό θέλει η κυριαρχία

Σχολιο.- Το ιδιο λαθος ειχε κανει και ο Μαρξ, που υποστηριζε τις μεγαλες αυτοκρατοριες γιατι ελεγε ότι ο αγωνας πρεπει να διεξαχθει μεταξυ προλεταριατου και κεφαλαιοκρατων, και δεν επαιρνε υποψη του το παθος του κάθε λαου για εθνικη απελευθερωση που πρωτος ειχε βαλει ο γαλλικος λαος στην Μεγαλη Αστικη Γαλλικη Επανασταση του 1887.  Και ευτυχως ηρθε ο Λενιν και αποκατεστησε αυτό το τραγικο λαθος μιλωντας για εθνικη απελευθερωση και αυτοδιαθεση της κάθε καταπιεσμενης εθνοτητας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακόμη φορά βρίσκονται εκτεθειμένοι όσοι -από τον ίδιο τον Τσίπρα μέχρι το τελευταίο φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας- έσπευσαν να μιλήσουν για ανακοπή της καταιγίδας των πλειστηριασμών. Φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να ψευδολογούν σε βάρος του κινήματος, αλλά και σε βάρος του λαϊκού κόσμου που χάνει την κατοικία ή την επαγγελματική του στέγη, κάνοντας λόγο για πλειστηριασμούς μεγάλων περιουσιών.
78 κατοικίες, 81 οικόπεδα και 70 επαγγελματικοί χώροι θα επιχειρηθεί να βγουν στο σφυρί αυτή την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου. Συνολικά, με τις συγχωνεύσεις πλειστηριασμών, πρόκειται για 165 διαδικασίες, από τις οποίες τις 131 τις κινούν οι τράπεζες, ενώ κατά 66% πρόκειται για ακίνητα πολύ μικρής αξίας.
Είναι ολοφάνερο για ποιων τα συμφέροντα κόπτονται οι υβριστές και συκοφάντες του κινήματος. Όσο ολοφάνερο είναι πως η δυναμική που έχει αναπτυχθεί και ενισχύεται βδομάδα τη βδομάδα δεν θα επιτρέψει ούτε κι αυτή την Τετάρτη τη διενέργεια πλειστηριασμών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση και σύλλογος συμβολαιογράφων έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη προπαγάνδα κατά του κινήματος των πλειστηριασμών, με σκοπό να κάνουν τη δουλειά των αρπακτικών τραπεζών, ανενόχλητοι. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, υπόδικος για το Παραδικαστικό 2 Γιώργος Ρούσκας, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση,ι ανακοινώνει ΜΟΝΟ 2-3 πλειστηριασμούς μεγαλοοφειλετών που ματαιώθηκαν, σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει το κίνημα ότι προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα.
Τα ενεργά κινήματα κατά των πλειστηριασμών όμως, ξέρουν πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που επισπεύδονται αφορούν ΜΙΚΡΟΦΕΙΛΕΤΕΣ και ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΑ.
Καιρός να το μάθει κι ο υπόλοιπος κόσμος.
Η προπαγάνδα δε, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, εκτός απ' το μαστίγιο διά μέσου του υπόδικου προέδρου των συμβολαιογράφων, περιλαμβάνει και καρότο.
Μιλάει για τάχα μου, δήθεν συμφωνία με τους γύπες τραπεζίτες να μην πλειστηριάζουν ακίνητα χαμηλής αξίας. Όμως η πραγματικότητα, τους διαψεύδει οικτρά, καθώς οι τράπεζες που αποτελούν τους κατ' εξοχή επισπεύδοντες, βγάζουν στο σφυρί ακίνητα ευτελούς αξίας, για ένα κομμάτι ψωμί και δεν διστάζουν να ξεσπιτώσουν, γέροντες, φτωχούς, ΑΜΕΑ, άνεργους, εξαθλιωμένους ανθρώπους για μικρές οφειλές. .
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπορικής αξίας ακινήτων που εκπλειστηριάζονται αυτή την Τετάρτη 18/10 είναι τα εξής:
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Καρδίτσας η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, επισπεύδει ένα οικόπεδο με μια ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΙΝΘΟΚΤΙΣΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, αξίας 20.000 €, για οφειλή 41.028 ευρώ. Στο οίκημα αυτό που βρίσκεται σε χωριό του Ν. Καρδίτσας, ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ του οφειλέτη. Συμβολαιογράφος που θα εκτελέσει... τον πλειστηριασμό η Ελένη Ψαρρά.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Χαλκίδος η συμβολαιογράφος Βασιλική Ιωάννου, εκπλειστηριάζει 2 καταστήματα συνολικής αξίας 35.000 που επισπεύδει η τράπεζα Πειραιώς.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Λάρισας, η τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει, μισό αγρό με κατάστημα πρατηρίου Καυσίμων, συνολικής αξίας 45.000 € για οφειλή 23.434, με συμβολαιογράφο τον Δημήτριο Παπαστεργίου.
* ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Θεσσαλονίκης η συμβολαιογράφος Γεωργία Χρουσαλά εκπλειστηριάζει διαμέρισμα αξίας 49.000 με επισπεύδοντα την Alpha Bank
Δείτε στον πίνακα που θα βρείτε στο link στο τέλος, δεκάδες άλλα πραγματικά παραδείγματα ΜΙΚΡΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ αλλά και ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων (66% επί του συνόλου των πλειστηριασμών στη χώρα), τα οποία προσπαθούν ν' αρπάξουν τραπεζίτες και άλλα κοράκια, στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, ρίχνοντας έτσι και την τιμή των υπόλοιπων ακινήτων στην χώρα μας:
Όλα τα ειρηνοδικεία πανελλαδικά και οι πλειστηριασμοί που διεξάγονται στο καθένα την Τετάρτη 18/10/2017



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 'χουμε πει ξανά και ξανά. Το να 'σαι 14χρονο και να πετάς αγγλικούρες, είναι ένας από τους όρους κοινωνικοποίησης, σε μια ηλικία που κοινωνικοποίηση σημαίνει και αποδοχή της κυρίαρχης πραγματικότητας λίγο πριν την ενδεχόμενη αμφισβήτησή της.
Το να 'σαι, όμως, 30 και 40 και 50 και 60, και οι αγγλικούρες σ' αυτά που λες και γράφεις να πηγαίνουν σύννεφο, δεν φανερώνει παρά μεγάλη καμοκοιριά, παλιμπαιδισμό και σουσουδισμό, ρε φίλε. Και ενίοτε απύθμενη άγνοια αντίστοιχων λέξεων ελληνικών.
Και δεν σε σώζει η αναφορά σου στον διεθνισμό.
Δεν είναι διεθνισμός ο παραμερισμός όλων των γλωσσών του πλανήτη προς χάρη μιας κυρίαρχης. Εθελούσια αποδοχή του οργουελικού εφιάλτη είναι.

Σχολιο.- Μετά την sticky πορτοκαλόπιτα με μυτζήθρα έρχεται η αγγελία του βιντατζ πετς:
Δυομισάρι 55τμ, 1ος ορ., (έπιπλα, διακοσμητικά, φωτιστικά 70's vintage)
Πολυκατοικία φιλική στα pets!
Πως το λέτε εσείς εδώ γιατί ξέχασα πώς το λέμε εμείς εκεί έλεγε η Βασιλειάδου στην θεία από το Σικάγο.

Σχολιο.- Και βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι σε λέξεις που μέσα στους αιώνες έχουν περάσει στην ελληνική κι έχουν αφομοιωθεί και χρησιμοποιούνται στον καθημερινό λόγο. Από τις τουρκικές "ντουβάρι" και "σεκλέτι", μέχρι τη σλάβικη "ρομπότ" και τη λατινογενή "αντίο". Θα ήταν γελοίο όμως να γράφει κάποιος ελληνικά και να πετάει και τη λέξη "dunya" στα τούρκικα αντί της λέξης "κόσμος". Δεν θα το κάνει και δεν το κάνει, γιατί με τα τούρκικα είθισται να μην πουλάς μούρη. Με το "world" όμως, πουλάς και πολύ μάλιστα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μιας και σταμάτησε η φασαρία με τις υποδείξεις για τη σωστή σεξουαλικότητα από τους δεσποτάδες που ως άγαμοι υποτίθεται πως είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα, τη σκυτάλη πήραν τώρα αυτοί που τόσα ξέρουν από μπάφους, ώστε νομίζουν πως αν τους στερηθείς πέφτεις κάτω και βγάζεις αφρούς απ' το στόμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικά περίεργες έως και επικίνδυνες διαστάσεις έχει προσλάβει η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με ευθύνη κυρίως της Ν.Δ.,της οποίας ήταν σημαντικό στέλεχος, αλλά και των περισσότερων κατεστημένων μέσων ενημέρωσης. Μια δολοφονία που, όπως δείχνουν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είχε σε καμιά περίπτωση πολιτικά κίνητρα, έγινε σχεδόν από την πρώτη στιγμή αντικείμενο κάκιστης πολιτικής εκμετάλλευσης.
Δεν είναι μόνο οι ξεκάθαρες αναφορές σε πολιτικά κίνητρα, που στιγματίζουν τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, ακόμη και με τη γελοία αναφορά στα «Εξάρχεια», μολονότι η δολοφονία έγινε σε περιοχή που απλώς είναι γειτονική των Εξαρχείων. Είναι μια συνολικότερη απόπειρα καλλιέργειας μιας αίσθησης γενικευμένης πολιτικής δίωξης, την οποία τροφοδοτούν τα συνεχή ρεπορτάζ των ΜΜΕ και κυρίως των τηλεοπτικών, που διαμορφώνει ένα κλίμα έντονης τρομολαγνείας.
Η υπόθεση αυτή, μέσα στην τραγικότητά της, καθώς πρόκειται για τη βίαιη στέρηση της ζωής ενός ανθρώπου, έχει και προεκτάσεις φαιδρές, αν αναλογιστεί κάποιος ότι θα ήταν φύσει αδύνατον στην αστυνομία να εγκαθιστά φρουρές για την προστασία καθενός από τις χιλιάδες των δικηγόρων που ενδεχομένως να κινδυνεύουν από αντιδράσεις αντιδίκων που εμφανίζονται ως θιγόμενοι.
Το ζήτημα, όμως, έχει και μια ακόμη πιο σοβαρή διάσταση, εξαιτίας του απολογητικού τρόπου με τον οποίο επιχειρεί να αντικρούσει τις όποιες αιτιάσεις περί πολιτικών ευθυνών η ίδια η κυβέρνηση. Η οποία, επίσης, μπαίνει στην ίδια λογική της γενικευμένης πολιτικής εγκληματικότητας, η οποία θα πρέπει να παταχθεί.
Την τραγικότητα του γεγονότος και του μικρόψυχου προπαγανδιστικού του χειρισμού, την επιτείνει η σκέψη του τι θα συνέβαινε αν ο δολοφονημένος δεν ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος με οικογενειακή δικηγορική και πολιτική παράδοση. Κατά πόσο θα προκαλούσε μικρό έστω ενδιαφέρον η ενδεχόμενη δολοφονία ενός από τους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου, που δεν έτυχε να έχουν την ίδια κοινωνική θέση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Χεβρώνα που λέτε για χάρη ουτε χιλίων ισραηλινών εποίκων απο το μπρουκλυν που είναι μάλιστα οι πιο φασίστες και θρησκόληπτοι όλης της Δ. Όχθης δεκάδες χιλιάδες γηγενεις παλαιστινιοι υφίστανται καθημερινά άπειρους περιορισμούς στη ζωη τους και αναρίθμητους εξευτελισμούς, όχι καλε δεν είναι απαρτχάιντ το κωλοκρατος, μην το ξαναπειτε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΔΟΝ (νεολαια του ΑΚΕΛ) για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για ανέγερση μνημείου και μουσειακού χώρου του Γρίβα

Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού να παραχωρήσει πολεοδομική άδεια για να ανεγερθεί μνημείο και μουσειακός χώρος για τον ολετήρα της Κύπρου, Γρίβα στο χώρο που βρίσκεται και ο τάφος του. Η απόφαση αυτή που παραχαράσσει την ιστορία πάρθηκε κατά πλειοψηφία από τα κόμματα ΔΗΣΥ,ΕΛΑΜ, Αλληλεγγύη και Συμμαχία Πολιτών.
Η απόφαση αυτή δείχνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπό του  ΔΗΣΥ που εν όψει προεδρικών εκλογών ακολουθεί την τακτική που ακολουθεί και ο Νίκος Αναστασιάδης για προσέλκυση των ακροδεξιών ψηφοφόρων, αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στην εξέλιξη των συνομιλιών του Κυπριακού. Οι μάσκες έπεσαν και για τη Συμμαχία Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος προσπαθεί να υφαρπάξει τη ψήφο αριστερών ψηφοφόρων. Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς με το Χίτη, συνεργάτη των Ναζί, Γρίβα; Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς με τον άνθρωπο που ήθελε να εξοντώσει το ΑΚΕΛ και την Αριστερά ως πολιτική δύναμη;
Από την άλλη έχουμε και το Νικόλα Παπαδόπουλο, που για χάρη των προεδρικών εκλογών και της εξουσίας συνεργάζεται με την Αλληλεγγύη, η οποία στηρίζει με θέρμη την υποψηφιότητα του. Πως μπορεί κ. Παπαδόπουλε να συγκεραστούν οι ακραίες εθνικιστικές θέσεις της Αλληλεγγύης με τις δημοκρατικές καταβολές και ιστορία του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Πως μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο επιτελείο άνθρωποι που τιμούν τον ηγέτη της ΕΟΚΑ Β’ με ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία; Ο  κατά τα άλλα «προοδευτικός» και «δημοκρατικός» Δήμαρχος κ. Νικολαϊδης ένιψε τας χείρας του και τήρησε αποχή στη συγκεκριμένη ψηφοφορία κάνοντας πλάτες στο ΔΗΣΥ που τον στήριξε για να εκλεγεί.
Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για να παραχωρηθεί άδεια για ανέγερση μνημείου και μουσειακού χώρου για τον αρχιπροδότη Γρίβα. Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά ποιος ήταν ο Γρίβας. Η ίδρυση της ΕΟΚΑ Β’, τα σχέδια πραξικοπήματος για κατάλυση της Δημοκρατίας και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα του 1974, των οποίων τις συνέπειες βιώνουμε μέχρι σήμερα. Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Δεν χρειάζονται μνημεία για να μας θυμίζουν το Γρίβα. Μας τον θυμίζει καθημερινά ο Πενταδάκτυλος.
Ως ΕΔΟΝ στηρίζουμε τη Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού που αντιστέκεται και αγωνίζεται για να ανατρέψει αυτή τη ντροπιαστική απόφαση.
Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς νεολαίους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 η ώρα 6.00 μμ στην Πλατεία Διοικητηρίου.
Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
14/10/2017



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Right now in Kiev - a fascist torch lit march on the anniversary of UPA, a fascist Ukrainian organization siding with Hitlerites in WW2.
The organizers report about some 20 000, the police claims about some 7000. The organizers: Azov National Corps, Right Sector, Svoboda party.
Αυτή τη στιγμή στο Κίεβο, μια φασιστική πορεια με πυρσους στην επέτειο της upa, μια φασιστική ουκρανίας οργάνωση που συνεργαζονταν με τους χιτλερικούς στο  Παγκοσμιο Πολεμο 2.
Οι διοργανωτές αναφέρουν περίπου 20 000, η αστυνομία ισχυρίζεται περίπου 7000. Οι  διοργανωτές ηταν: Αζοφικό Εθνικό στρατευμα, Δεξιος τομέας, σβόμποντα κόμμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ
Xεβρώνα! Τα γνωστά! O πιτσιρικάς είναι τυχερός. Στην πρώτη ιντιφάντα τους σπάγανε τα χέρια και τα πόδια οι στρατιώτες αν τους πιάνανε να πετάνε πέτρες. Με εντολές του "ειρηνοποιού" Ράμπιν. Θυμάμαι, μου τα έλεγε ο πατέρας μου. Τώρα θα τη γλυτώσει με 2,3,4 χρονιάκια στις ισραηλινές φυλακές. Μέχρι 20 τους ρίχνουν. Αμα βγει, θα είναι τελειωμένος. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ημουνα σιγουρος οτι δεν την ειχε πει ποτε ο Τσε αυτη την φραση,διοτι δεν κολλουσε καθολου με την προσωπικοτητα του ..και ειχα δικιο
,,΄΄δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στο διαδίκτυο εκτός από κάποιες ελληνικές σελίδες, πρόκειται για ψευδές δημοσίευμα το οποίο ξεκίνησε και αναπαράγεται μόνο στην Ελλάδα.''

Ανήκει στον Τσε η περίφημη φράση ενάντια στους ομοφυλόφιλους;
Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φράση η οποία υποτίθεται πως αποτυπώνει το μίσος του Ernesto «Che» Guevara απέναντι στους ομοφυλόφιλους άντρες. Ανήκει όντως στον Τσε;

Το είδαμε, μεταξύ άλλων, στα: makeleio.gr, pame.gr, attikanea.blogspot.de
«Οι ομοφυλόφιλοι μου φέρνουν γέλιο! …Όχι γιατί είναι αστείοι, αλλά επειδή είναι γελοίοι. Ευτυχώς ο γιος μου παίζει με ψεύτικα πιστόλια, εάν έπαιζε με κούκλες…θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου πιστόλι.»
– Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.
Ωστόσο, παρά την μαζική ανακύκλωση αυτής της φράσης σε διάφορα blog και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παρουσιάζεται καμία απόδειξη ότι ο Τσε είπε κάτι τέτοιο. Κάθε σελίδα ή χρήστης επιστρατεύει διαφορετικές πηγές για την εν λόγω φράση.
Μια εξ αυτών είναι το ημερολόγιο το οποίο περιγράφει τα ταξίδια που έκανε ο Γκεβάρα στη Νότια Αμερική, με τον τίτλο «The Motorcycle Diarries» (Το ημερολόγιο της μοτοσικλέτας). Μέσα στο βιβλίο (σελ. 133) η μόνη αναφορά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας γίνεται στο παρακάτω απόσπασμα:
Εκείνο το βράδυ έγινε ένα ευχάριστο πάρτι το οποίο έληξε με ένα σοβαρό καβγά με τον κύριο Lezama Beltran, έναν ανώριμο και εσωστρεφή χαρακτήρα ο οποίος ήταν πιθανών ανώμαλος. Ο καημένος ήταν μεθυσμένος και θυμωμένος επειδή δεν τον προσκάλεσαν στο πάρτι, έτσι άρχισε να φωνάζει προσβάλλοντας τους παρευρισκόμενους μέχρι που κάποιος του έριξε μπουνιά στο μάτι και τον ξυλοκόπησε. Το επεισόδιο μας αναστάτωσε γιατί ο καημένος, παρότι ήταν ομοφυλόφιλος και ιδιαίτερα βαρετός, ήταν πολύ ευγενικός απέναντι μας.
Το εν λόγω απόσπασμα δύναται να χαρακτηριστεί ως υποτιμητικό απέναντι στα ομοφυλόφιλα άτομα, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με την επίμαχη φράση, ούτε ως προς το περιεχόμενο ούτε ως προς το μίσος που φέρεται να εξέφρασε ο Γκεβάρα μέσα από τη φράση που ερευνούμε. Σε κάθε περίπτωση η χρήση του εν λόγω βιβλίου ως πηγή της επίμαχης φράσης καταρρίπτεται εξ αρχής από το γεγονός ότι ο Τσε έκανε αυτά τα ταξίδια το 1952-1953, σε ηλικία 24 ετών, δηλαδή 2-3 χρόνια πριν τη γέννηση του πρώτου παιδιού, και συγκεκριμένα της πρώτης κόρης, και 9-10 χρόνια πριν τη γέννηση του πρώτου γιου του.
Η άλλη πηγή που επιστρατεύεται είναι το βιβλίο «Furia Del Discurso Humano» μια νουβέλα του Miguel Correa Mujica, στην οποία παρουσιάζεται η δίωξη που βίωσαν τα ομοφυλόφιλα άτομα στη Κούβα και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μέσα στο βιβλίο βρίσκεται και η επίμαχη φράση του Τσε. Η νουβέλα, ως είδος βιβλίου, έχει συνήθως και πραγματικά στοιχεία μέσα, συνεπώς αφήνεται να εννοηθεί πως αυτό το απόσπασμα είναι πραγματική δήλωση του Γκεβάρα, η οποία πέρασε από στόμα σε στόμα. Ωστόσο μια νουβέλα δε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη ιστορική πηγή. Σε κάθε περίπτωση, δεν εντοπίσαμε τίποτα σχετικό, στο βιβλίο.
Στο θέμα της δίωξης ομοφυλόφιλων από το καθεστώς της Κούβας, ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο σε συνέντευξη που έδωσε στην μεξικανική εφημερίδα La Jornada, ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για τα «στρατόπεδα εργασίας» στα οποία στέλνονταν οι ομοφυλόφιλοι Κουβανοί καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών (αντιρρησίες συνείδησης, Μάρτυρες του Ιεχωβά κ.α. ) και τα οποία είχαν την ονομασία UMAP. Συγκεκριμένα δήλωσε «Αν κάποιος είναι υπεύθυνος, αυτός είμαι εγώ. Ναι, ήταν στιγμές μεγάλης αδικίας, μεγάλη αδικία!» Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετοι ισχυρισμοί που εμπλέκουν τον Τσε στο σχεδιασμό αυτών των στρατοπέδων, με παράδειγμα το στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας για μη επαναστατικούς Κουβανούς (δηλαδή πόρνες, νταβατζήδες και ομοφυλόφιλους), στη χερσόνησο Guanahacabibes.
Δεν υπάρχει καμία ατράνταχτη απόδειξη συμμετοχής τού Γκεβάρα στην απόφαση σύστασης των εν λόγω στρατοπέδων (UMAP). Ο ίδιος μάλιστα, το 1965 όπου ξεκίνησε η λειτουργία των στρατοπέδων δεν βρισκόταν καν στη Κούβααλλά στο Κονγκό (αρχικά και αργότερα στη Βολιβία), ενώ είχε παραιτηθεί πολλούς μήνες νωρίτερα από κάθε πολιτικό αξίωμα στη Κουβανική κυβέρνηση. Συνεπώς, η συμμετοχή του στις μετέπειτα αποφάσεις της κυβέρνησης είναι αδύνατη.
Επιστρέφουμε στην επίμαχη φράση που ερευνούμε.  Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω φράση εμφανίζεται μόνο σε ελληνικά δημοσιεύματα και φωτογραφίες. Μετά από ενδελεχή έρευνα δεν βρέθηκε κανένα ξένο δημοσίευμα, blog ή έστω κείμενο που να περιέχει αυτή τη φράση. Η πιο παλιά αναφορά, που βρήκαμε, στο ελληνόφωνο διαδίκτυο, ήταν στο sxolianewsτο 2013 όπου βλέπουμε το εξεταζόμενο απόσπασμα μαζί με τον εξής ισχυρισμό:
Και το αστείο της υποθέσεως είναι, πως ενώ όλα αυτά,τα οποία ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΕ τα έχει γράψει (στο προσωπικό του ημερολόγιο που σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Κούβας), είναι πλέον ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΑ που ακόμη και οι …γάτες τα γνωρίζουν !
Με αυτό τον ισχυρισμό ως εφαλτήριο βρήκαμε το ημερολόγιο, το οποίο έχει εκδοθεί με τον τίτλο «Diary of a Compatant» και στο οποίο καταγράφονται οι εμπειρίες του Γκεβάρα κατά την επανάσταση στη Κούβα. Μέσα στο βιβλίο δεν εμφανίζεται πουθενά το εξεταζόμενο απόσπασμα. Επιπλέον, δεδομένου του ότι o Γκεβάρα έφτασε στη Κούβα το 1956 για να συμμετάσχει στην επανάσταση, η οποία διήρκεσε μέχρι το 1959, ενώ ο πρώτος γιος του Γκεβάρα, Καμίλο, γεννήθηκε το 1962 είναι πρακτικά αδύνατο να μιλάει για τον αγέννητο γιο του, που παίζει με τα «ψεύτικα πιστόλια».
Στη δεύτερη σελίδα του βιβλίου ωστόσο υπάρχει μια λίστα με άλλα ημερολόγια τα οποία καταγράφουν τις μεταγενέστερες κινήσεις του Γκεβάρα, αφού παραιτήθηκε από τη κυβέρνηση μετά τη νίκη στη Κούβα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα βιβλία «Congo Diary» και «Bolivian Diary», σε κανένα εκ των οποίων δε βρίσκεται το εν λόγω απόσπασμα.
Εν κατακλείδι, η εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τις επίμαχες δηλώσεις του Τσε Γκεβάρα φαίνεται πως είναι ψευδής, καθώς καμία από τις προτεινόμενες πηγές δε φαίνεται να επαληθεύεται και μετά από έρευνα δεν βρέθηκε καμία πηγή που να επιβεβαιώνει την εγκυρότητα της. Επιπλέον, δεδομένου του ότι δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στο διαδίκτυοεκτός από κάποιες ελληνικές σελίδες, το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για ψευδές δημοσίευμα το οποίο ξεκίνησε και αναπαράγεται μόνο στην Ελλάδα.
http://ellinikahoaxes.gr/2017/10/11/che-guevara-gay-quote/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Κρατούμενος υπό δικονομική μεταγωγή (για Δίκη του) φεύγει από τη φυλακή όπου κρατείται και μπαίνει σε άλλη, όπου μένει στο Πειθαρχείο και παραμένει σε λευκή απεργία (πείνας και δίψας) για 3 μέρες.
Στέλνω έγγραφο, όταν τελειώνει η απεργία (που μπόρεσε να μου τηλεφωνήσει), για να διασφαλιστεί ότι ελέγχθηκε η υγεία του, μια και ο άνθρωπος έχει αναπηρία 67% και κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν έπαιρνε ούτε τα αντιεπιληπτικά του φάρμακα.
Αντί να τον δει γιατρός, γυρίζοντας από τη Δίκη του το μεσημέρι της 11/10 παίρνει ένα έγγραφο με το οποίο καλείται... το πρωί της 11/10 στο γραφείο του Εισαγγελέα επόπτη, να δικαστεί πειθαρχικά για "απείθεια".
Του ζητείται να εξηγηθεί ιδίως για το "που με γνώρισε" και για τη σχέση του με τη Δικηγόρο.
Μετά του ζητείται να υπογράψει ότι έλαβε γνώση πειθαρχικής ποινής που δεν του γνωρίστηκε.
Σε άλλους, σε άλλες φυλακές, μαθαίνω ότι αρνούνται την αγορά ζάχαρης από την καντίνα, την αλλαγή κελιού κλπ., με την αιτιολογία ότι "εσύ έκανες προσφυγή κατά της φυλακής, θες και χάρες τώρα;" (σικ).
Σε δεκάδες έχει ζητηθεί να υπογράψουν ότι αποσύρουν τις προσφυγές τους, σε άλλους να σκίσουν έγγραφα ενώπιον υπαλλήλων κλπ. Υπάλληλοι φυλακής έφθασαν μέχρι και στο σημείο να "με αναφέρουν" στο Υπ.Δικαιοσύνης (το θέμα θα εξεταστεί από τον Δ.Σ.Α.), ενώ Διευθυντής φυλακής έφτασε να γράφει προς το ΕΔΔΑ ότι η προσφυγή αυτοκτονικού κρατουμένου δεν είναι επιλογή του, αλλά "ανοησίες της διηγόρου του" -με τον κρατούμενο να παρακαλεί να μιλήσει ο ίδιος με το ΕΔΔΑ για να αρθεί κάθε εμφισβήτηση σχετικά με την πλήρη ανάγκη του για επείγουσα παρέμβαση.
Τα περιστατικά αυτά αποτυπώνουν μια γενικευμένη, αποτρόπαιη, όσο και πρωτόγνωρη (στον αιώνα αυτόν) κατάσταση παρεμπόδισης ανθρώπων να προσφύγουν στο ΕΔΔΑ, και βέβαια ένα κλίμα εχθρότητας απέναντι στην υπερασπίστρια των δικαιωμάτων εκατοντάδων κρατουμένων που εκπροσωπούνται από εμένα.
Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα πλέον, και αυτό πρέπει να συναντήσει το όριό του με ειρηνική διαμαρτυρία.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η “ειδική μεταχείριση” της πληροφορίας από τον ΣΚΑΪ
Στην παρουσίαση των στοιχείων της ετήσιας έκθεσης για τα ναρκωτικά και στην Ελλάδα για το 2017, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ χρησιμοποίησαν την γνωστή μέθοδο της παράληψης-παραλλαγής.
Δηλαδή, φτιάχνουμε τα δικά μας γραφήματα για να παρουσιάσουμε τις πληροφορίες “όπως μας βολεύει” (μόνο αυτά που θέλουμε) αναφέροντας μόνο την πηγή (που κανένας δεν θα πάει να δει) και “ξεχνάμε” να αναφέρουμε στοιχεία που μπορεί να θίξουν τους καλούς μας πελάτες (βλέπε, εισαγωγείς οινοπνευματωδών ποτών) που μας κάνουν μεγάλους τζίρους σε διαφήμιση.
Βλέπεις, δεν μπορείς από την μια να παρουσιάζεις στοιχεία που δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι η νούμερο ένα ουσία κατάχρησης και ειδικά στις μαθητικές ηλικίες και από την άλλη να βάζεις διαφημίσεις για μπύρες και ουίσκι... ε, δεν ταιριάζει.
Καλά πάτε εκεί στο ΣΚΑΪ με τις κομμένες και ραμμένες δημο-παραπλανητικές εκπομπές. Βάλε σου λέει πρώτα την κάνναβη, μετά τις αμφεταμίνες και μετά το έκτασι, έτσι για να τρομάξει ο κόσμος και “ξέχνα” να αναφέρεις την νούμερο 1 ουσία κατάχρησης που είναι το αλκοόλ με νούμερο δυο τα τσιγάρα. Παρόλο που τα νέα είναι σχετικά χαρμόσυνα λόγω του ότι μειώθηκε λέει η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, λογικό, αφού τα ναρκωτικά είναι ακριβά, που να βρεις χρήματα για να τα αγοράσεις.
Τι σας ζητάνε πια; Φοβηθείτε λίγο (ή πολύ) για την κάνναβη (με 0 αναφερόμενους θανάτους) και ξεχάστε τα βάσανά σας με ένα ποτηράκι (και δύο και τρία και τέσσερα ποτηράκια) και κανένα πακέτο τσιγάρα. Τι κι αν αυτά τα δύο (αλκοόλ και τσιγάρο) είναι οι δυο βασικές αιτίες θανάτων, άμεσα ή έμμεσα, στον κόσμο από κατάχρηση ουσιών.
Η χρήση ναρκωτικών σε Ε.Ε. και Ελλάδα
Εκπομπή "ΣΚΑΪ τώρα" 11/10/2017
https://youtu.be/CbT1ptjQ3kg



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ράφια των super market φάρμακα από τον Δεκέμβριο
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 14:16
Τα σούπερ μάρκετ μέσα στον Δεκέμβριο θα διαθέτουν τα λεγόμενα Μη Συνταγογραφουμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κάποιου είδους συνταγή.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που προ ετών θα σήμαινε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του κλάδου, ωστόσο τώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Οι αντιδράσεις είναι υποτονικές, ενδεικτικές της υποκρισίας πολιτικών και συνδικαλιστών του χώρου.
Πηγές αναφέρουν ότι ο ΕΟΦ κάνει τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις, οι φαρμακευτικές εταιρείες ετοιμάζονται και η αγορά θα ανοίξει.
Ξεκάθαρα πάντως οι φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται να υπολογίζουν πάρα πολύ στη νέα αυτή συνθήκη που διαμορφώνεται και αναμένεται να αλλάξει τα πάντα.
Τα φάρμακα που θα παρουσιαστούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι περίπου 200 -με τον αριθμό τους, όμως, να αυξάνεται μελλοντικά-, τα οποία θα αφορούν χαμηλής έντασης και επικινδυνότητας παθήσεις, όπως κεφαλαλγία, ναυτία, με απλές οδηγίες χρήσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Ο στρατός της Τουρκίας αναπτύσσεται βαθύτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η Δαμασκός κατήγγειλε χθες την τουρκική εισβολή
 Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 10:30
Ο τουρκικός στρατός αναπτύσσεται βαθύτερα στη βόρεια Συρία με στόχο να περικυκλώσει έναν κουρδικό θύλακα.
 Τουλάχιστον τέσσερις τουρκικες αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν πολλά άρματα μάχης και εξοπλισμό έχουν λάβει θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της ανάπτυξης του τουρκικού στρατού που αναμένεται να προχωρήσει πιο βαθιά στην ισλαμιστοφασιστοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ, όπως δήλωσαν πηγές των μισθοφορων  ισλαμοφασιστών στη Συρια.
«Σχεδόν 200 στρατιώτες βρίσκονται πλέον σε περιοχές που χωρίζουν τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο κουρδικών στρατευμάτων και αυτά που ελέγχονται από τα συμμοριες των ισλαμοφασιστων στη Συρια», δήλωσε ο Ιμπραχίμ αλ Ιντλίμπι ένας στρατιωτικός σύμβουλος του Ισλαμοφασιστικου «Ελεύθερου Συριακού» Στρατού.
Και άλλα τουρκικά άρματα μάχης και επιπλέον προσωπικό έφτασε στα συριακά σύνορα χθες Σάββατο και πήρε θέσεις στην τουρκική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Η Τουρκία επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή, όπου ελπίζει να εμποδίσει τις φιλοδοξίες των Κούρδων να ενώσουν την απομονωμένη περιοχή Αφρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, με την υπόλοιπη αυτόνομη περιοχή που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.
Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις της στην περιοχή γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη τον προηγούμενο μήνα με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για τον περιορισμό των συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμοφασιστών στη Συρια και της συριακής κυβέρνησης.
Η Δαμασκός κατήγγειλε χθες την τουρκική εισβολή επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και ζήτησε από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές στη Βενεζουέλα για την ανάδειξη των περιφερειακών κυβερνητών
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 10:18
Εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών κυβερνητών διεξάγονται σήμερα στη Βενεζουέλα, ένα τεστ για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που μετρούν τις δυνάμεις τους στις κάλπες έπειτα από μήνες βίαιων διαδηλώσεων.
Περίπου 18 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν στα περισσότερα από 13.000 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα που θα ανοίξουν στις 06.00 (τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τους κυβερνήτες των 23 πολιτειών της Βενεζουέλας.
Αφού αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης, η φασιστικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση αναθεώρησε τη στρατηγική της και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «για να απελευθερώσουν τη χώρα από τη δικτατορία του Μαδούρο», σύμφωνα με τον αληταρα Ενρίκε Καπρίλες, έναν από τους ηγέτες της φασιστικης αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης.
Ο Μαδούρο εκτιμά ότι κέρδισε την αντιπαράθεση στο δρόμο και θεωρεί τις σημερινές εκλογές επικύρωση της Συντακτικής Συνέλευσης που εξελέγη στα τέλη Ιουλίου, όμως αμφισβητείται από τους αντιπάλους του.
«Αυτή είναι μια νίκη της σοσιαλιστικής δημοκρατίας. Όσοι πάνε να ψηφίσουν θα το κάνουν υπέρ της Συντακτικής Συνέλευσης και της επαναστατικής δημοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χθες Σάββατο.
Ο Μαδούρο έχει προειδοποιήσει ότι οι κυβερνήτες που θα εκλεγούν θα πρέπει «να ορκιστούν και να υπόκεινται στην αρχή» της Συντακτικής Συνέλευσης, κάτι που προμηνύει νέα αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Μέχρι τώρα το κόμμα του Μαδούρο έλεγχε τις 20 από τις 23 πολιτείες. Σύμφωνα με τις στημενες δυτικες δημοσκοπήσεις, η προδοτικη φασιστικη αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση αναμένεται να κερδίσει 11 με 18 πολιτείες. Το ποσοστό συμμετοχής θα είναι αποφασιστικής σημασίας, με την αυξημένη αποχή να ευνοεί την κυβέρνηση, εκτιμούν οι δυτικοι προβοκατορες «αναλυτές».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Σκανδαλώδης» η άρνηση του ΟΗΕ για τη λήψη δειγμάτων για αέριο σαρίν σε αεροπορική βάση στη Συρία
 Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 01:37
Η Ρωσία χαρακτήρισε την Παρασκευή «σκανδαλώδη» την άρνηση των ειδικών στα χημικά όπλα του ΟΗΕ να πάρουν δείγματα στη διάρκεια επίσκεψής τους στη Συρία, στην αεροπορική βάση από την οποία πιστεύεται ότι εξαπολύθηκε μια επίθεση με αέριο σαρίν τον Απρίλιο.
Η επίθεση της 4ης Απριλίου στη Χαν Σεϊχούν, μια μικρή πόλη που ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και τους τζιχαντοφασιστες στην επαρχία Ιντλίμπ, προκάλεσε τον θάνατο 83 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκ των οποίων περισσότερα από 30 παιδιά, όπως είχε αναφέρει το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Η επίσκεψη των ειδικών του ΟΗΕ στη βάση αλ Σαϊράτ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης που συντάσσουν και η οποία θα παραδοθεί στις 26 Οκτωβρίου. Σε αυτή αναμένεται να αποδώσουν την ευθύνη για την επίθεση στον στρατό της Συρίας.
Τέσσερις εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τη βάση, μίλησαν με στρατιωτικό προσωπικό, εξέτασαν τα σχέδια πτήσης, «όμως δεν πήραν δείγματα», κατήγγειλε στη διάρκεια συνεδρίασης του ΟΗΕ ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ.
«Μια σοβαρή έρευνα είναι απλώς αδύνατη χωρίς τη συλλογή δειγμάτων», τόνισε, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη κατάσταση».
Σύμφωνα με τον Ουλιάνοφ, το σαρίν που εντοπίστηκε στη Χαν Σεϊχούν προήλθε από την έκρηξη ενός όλμου στο έδαφος και όχι από μια αεροπορική επιδρομή του συριακού στρατού.
Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία έχουν κατηγορήσει ψευδως ως συνηθως τις δυνάμεις του Σύρου εκλεγμενου Δημοκρατικου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στις 4 Απριλίου εναντίον της Χαν Σεϊχούν από τη βάση αλ Σαϊράτ. Η δημοκρατικη κυβέρνηση της Συρίας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση αυτή.
Από την πλευρά της η υπηρεσία εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τις ρωσικές καταγγελίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Ιλντίμπ ζητά η Συρία
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 21:48
Η Δαμασκός ζήτησε σήμερα την «άμεση αποχώρηση» των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοδυτική Συρία, τονίζοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή αποτελεί «κατάφωρη επίθεση».
Μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Sana, χαρακτήρισε «επίθεση» την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ όπου πρόκειται να δημιουργηθεί μια «ζώνη αποκλιμάκωσης».
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ενεργεί με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Μάιο στις διεθνείς συνομιλίες που έγιναν στην Αστάνα του Καζακστάν μεταξύ των υποστηρικτών των εμπόλεμων πλευρών. Από τη μια η Τουρκία, που στηρίζει τους ισλαμοφασιστες της Συριας που υποστηριζει  και από την άλλη η Ρωσία και το Ιράν, οι χώρες που υποστηρίζουν την Δημοκρατια  της Συριας του Σύρου εκλεγμενου δημοκρατικα Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία τεσσάρων «ζωνών αποκλιμάκωσης» με απώτερο στόχο την κατάπαυση του πυρός σε πολλές περιοχές της Συρίας. Οι άλλες τρεις ζώνες αποκλιμάκωσης είναι στην Ανατολική Γούτα (κοντά στη Δαμασκό), στην επαρχία Χομς και στη νότια Συρία.
«Η τουρκική επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τις συμφωνίες» της Αστάνα, «συνιστά μάλιστα μια παραβίαση των συμφωνιών αυτών», σημείωσε η πηγή που μίλησε στο συριακό πρακτορείο.
Οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στο Ιντλίμπ το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να τοποθετούν «φυλάκια παρατήρησης».
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, ο τουρκικός στρατός έχει αναπτυχθεί «στη δυτική επαρχία του Χαλεπιού, κοντά στις ζώνες που ελέγχονται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)», τη μεγαλύτερη κουρδική οργάνωση την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».
Το Αποικιακο παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι άλλη μια αυτοκινητοπομπή του τουρκικού στρατού μπήκε σήμερα στο Ιντλίμπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι αλλαγες Μακρον στο Δημοσιο
Μειωση κατά 120.000 των Δημοσιων υπαλληλων, παγωμα μισθων, και αυξηση των εισφορων, για την κοινωνικη ασφαλιση περιλαμβανοναι στο πακετο αλλαγων που δρομολογησε ο Εμανουελ  Μακρον στη Γαλλια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταναστευση Ελληνων. Ηρθαν, ειδαν, και απηλθαν.
Περιπου  80.000 Ελληνες από την Αυστραλια, μελη οικογενειων που ειχαν παλινοστησει στην Ελλαδα μετα από μακρα περιοδο μεταναστευσης, επεστρεψαν στην Αυστραλια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κωνσταντίνα Κούνεβα: Της ζητούν πίσω τα χρήματα των επεμβάσεων που χρειάστηκαν μετά την επίθεση με βιτριόλι
14/10/2017
Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή. Ούτε το βιτριόλι που τη στιγμάτισε τόσο εξωτερικά στο πρόσωπο, όσο και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής της. Τώρα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει να αντιμετωπίσει και την εταιρία που πρωτοδίκως εμφανίστηκε ως υπεύθυνη για την τύχη της, καθώς ζητά την επιστροφή της αποζημίωσης που η συνδικαλίστρια έχει λάβει μέχρι σήμερα για να προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Η αγωγή της εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ αε, που μετονομάστηκε σε ΑΝΑΕΜΠΟ, συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, μόλις δύο ημέρες αφού η Κωνσταντίνα Κούνεβα βρέθηκε με τους δικηγόρους της στον Άρειο Πάγο προκειμένου να στηρίξουν την αίτηση αναίρεσης κατά της εφετείακης απόφασης του 2016, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη εταιρία δεν έφερε καμία ευθύνη. Η επιχείρηση δίχως να περιμένει την κρίση του ανώτατου δικαστηρίου έσπευσε να καταθέσει την αγωγή, διεκδικώντας να λάβει πίσω ποσό ύψους 65.591,36 ευρώ.
Πρόκειται για ένα μέρος από την αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, που επιδικάστηκε το 2013 στην τότε συνδικαλίστρια εργάτρια. Τότε, η νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε χρήματα “για την πραγματοποίηση πλαστικών εγχειρήσεων στο πρόσωπό της στις οποίες υποβλήθηκε και συνεχίζει να υποβάλλεται στη Γαλλία για την αποκατάσταση των δυσφορμιών στους οφθαλμούς της και γενικά στο πρόσωπό της”, για την “αγορά ειδικών θεραπευτικών σκευασμάτων” αλλά και προς χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.
“Η αντίδικη χωρίς νόμιμη αιτία, έγινε και είναι πλουσιότερη κατά το ποσό των 65.591,36 ευρώ, σε βάρος της περιουσίας μας ή επί ζημίας μας, ο δε πλουτισμός της σώζεται μέχρι σήμερα, ενσωματωμένος στη συνολική της περιουσία, είναι δε υπόχρεη να αποδώσει το ανωτέρω ποσό” αναφέρεται στην αγωγή της εργοδότριας εταιρίας, η οποία υποστηρίζει πως ήδη έχει οχλήσει την Κων. Κούνεβα επί του ζητήματος, δίχως φυσικά η ίδια να έχει προχωρήσει στην καταβολή κάποιου ποσού.
Μάλιστα, η εταιρία ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση που θα εκδοθεί να κηρυχθεί και προσωρινά εκτελεστή, γιατί -όπως επισημαίνει- η Κων. Κούνεβα δεν έχει… εμφανή περιουσία. Πράγματι, όσα χρήματα της δόθηκαν, έχουν καταβληθεί σε επεμβάσεις. Συγκεκριμένα, καταγράφεται στην αγωγή: “σε αντίθετη περίπτωση η καθυστέρηση είσπραξης του ποσού που θα μας επιδικαστεί, θα μας επιφέρει σημαντική ζημία, με δεδομένο ότι η αντίδικο δεν έχει εμφανή περιουσιακά στοιχεία, το δε ποσό που της κατεβλήθη ήδη απο τις αρχές του 2014, το έχει ενσωματώσει στην περιουσία της”.
Κι όλα αυτά ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της Κων. Κούνεβα. Εάν αυτή γίνει δεκτή τότε η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο Πειραιά, το αρμόδιο δικαστήριο για να επανεξετάσει σε αστικό επίπεδο αν η μαφιόζικη επίθεση κατά της καθαρίστριας το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν εκείνη επέστρεφε από την εργασία της, ή ταν εργατικό ατύχημα ή όχι.
Η ίδια αμέσως μετά τη συζήτηση στο ανώτατο δικαστήριο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, είχε ζητήσει να βρεθούν οι ένοχοι και να σταματήσουν οι επιθέσεις, κυρίως για εργατικές αιτίες. “Εγώ μαθαίνω να ζω με τα προβλήματα που έχω, αλλά κανένας δεν θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στην κοινωνία” είχε πει χαρακτηριστικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στείρωσαν 230 χιλιάδες ανθρώπους στη Σουηδία γιατί “νόθευαν την καθαρότητα της φυλής”
11/10/2017
Το 1997 η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» έκανε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Από το 1935 έως το 1976, οι Σουηδοί εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα με σκοπό να διατηρήσουν την «καθαρότητα της φυλής».
Στο πλαίσιο του προγράμματος περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, στειρώθηκαν, καθώς θεωρούνταν «κατώτεροι» είτε διότι ήταν μιγάδες, είτε επειδή είχαν νοητική υστέρηση, ψυχολογικά προβλήματα ή «παρεκκλίνουσα» συμπεριφορά, όπως έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε όσους τα χαρακτηριστικά τους θεωρήθηκε ότι δεν άρμοζαν στο πρότυπο της άριας φυλής.
Το πρόγραμμα στειρώσεων άρχισε να εφαρμόζεται μετά τη ψήφιση σχετικού νόμου το 1934. Οι σουηδικές αρχές διεξήγαγαν  το πρόγραμμα με άκρα μυστικότητα.
230.000 άτομα υπέστησαν στείρωση στη Σουηδία από το 1935 έως το 1996. Μάλιστα οι 63.000 στειρώσεις έγιναν από το 1935 έως το 1976 στο πλαίσιο των νόμων που είχε εγκρίνει ομόφωνα η σουηδική Βουλή.
Το 1976 ψηφίστηκε νέος νόμος που όριζε ως αναγκαία την προηγούμενη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων. Στα χρόνια που ακολούθησαν έως το 1996, υπέστησαν στείρωση περίπου άλλοι 166.000 άνθρωποι.
http://agonaskritis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-230-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CF%85/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυλοκόπησαν ΑμεΑ μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
το εν λόγω άτομο ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωνε μια ΜΚΟ σχετικά με τον εθελοντισμό και λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στο πανεπιστήμιο πανό με συνθήματα κατά της οργάνωσης, από τα οποία διαφαινόταν πρόθεση άσκησης βίας.
Η εκδήλωση τελικά έγινε και η βία ασκήθηκε από κάποιους, όχι απλώς κατά του καλεσμένου, συγκεκριμένου ΑμεΑ, αλλά και άλλων ομιλητών στην ίδια εκδήλωση.
Στο Οικονομικο Πανεπιστήμιό Αθηνων, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου , ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, και συγκεκριμένα ένας συνάνθρωπός μας με 80% αναπηρία, που πάσχει από χρόνιο νόσημα, με αμέτρητα συμπτώματα και επιπλοκές, ξυλοκοπήθηκε μέσα στο πανεπιστήμιό από άτομα που παριστάνουν τους προασπιστές ανώτερων ηθικών αξιών.
 Καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αναλάβει την ευθύνη δυο οργανώσεων σχετικών με την ενδυνάμωση των χρόνια πασχόντων ατόμων, είχε κληθεί στο πανεπιστήμιό  σε εκδήλωση που οργάνωνε στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου η Μη-Κυβερνητική, Μη-Κερδοσκοπική οργάνωση AIESEC, που προάγει τον εθελοντισμό σε κοινωφελή θέματα. Σε αυτή μετέχουν και καθηγητές του πανεπιστημίου, που είναι μάλιστα ενεργοί σε πρόγραμμα ενίσχυσης της καινοτομίας, του οποίου την ευθύνη έχει το ίδιο το πανεπιστήμιο. Ο σκοπός των οργανωτών ήταν να ενημερώσουν τους φοιτητές και να συζητήσουν μαζί τους για τον εθελοντισμό, όπου ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μιλούσε για τον εθελοντισμό στον δικό του χώρο, της προστασίας των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων των ΑΜΕΑ.
Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ημέρες πριν, και προτού γίνει είχαν αναρτηθεί στο πανεπιστήμιό  πανώ με συνθήματα όπως «Στα αφεντικά δε θα κάνουμε τις χάρες, άμα ξανάρθει η AIESEC θα φύγει με σφαλιάρες», και με φέιγ-βολάν με συνθήματα όπως «Στο διάολο ο εθελοντισμός, στο διάολο η καριέρα», και προκηρύξεις κατά της AIESEC, τυπωμένα σε μηχανήματα της σχολής. Αυτά τα συνθήματα, όπως είναι φανερό, εκδήλωναν πρόθεση άσκησης βίας, καταφερόμενα γενικώς και αορίστως κατά του εθελοντισμού, τον οποίο αυτοί που τα έγραψαν θεωρούν φαίνεται κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά και κατά της συγκεκριμένης ΜΚΟ και της εκδήλωσης που οργάνωνε. Οι αρμόδιοι οργανωτές της εκδήλωσης κάλεσαν τηλεφωνικά την Πρυτανεία να ενημερώσουν ότι δέχθηκαν πιέσεις για ακύρωση της εκδήλωσης, έχοντας δει τα σχετικά πανώ και τα φυλλάδια με απειλητικό περιεχόμενο. Το πρόσωπο στο οποίο μίλησαν στην πρυτανεία τους μετέφερε το μήνυμα ότι τους προτείνεται να ακυρώσουν την εκδήλωση. Η AIESEC απάντησε,  ότι δε θεωρούν σωστό να αποδεχθούν να ακυρώσουν την εκδήλωση, λόγω εκβιασμού, και της απειλής της βίας.
Η εκδήλωση τελικά έγινε, και η βία ασκήθηκε από κάποιους, όχι απλώς κατά του καλεσμένου, συγκεκριμένου ΑΜΕΑ, αλλά και άλλων ομιλητών στην ίδια εκδήλωση. Αυτό σημειωτέον, έγινε παρουσία και καθηγητών του ιδρύματός, οι οποίοι δεν αντέδρασαν. Η διάθεση άσκησης βίας είχε ήδη εκφρασθεί, προκαταβολικά, στην εκδήλωση μετείχαν και καθηγητές, είχε γίνει το τηλεφώνημα από τους οργανωτές στην Πρυτανεία.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εθελοντή ΑΜΕΑ, δέχθηκε επίθεση από μερίδα ατόμων που μοίραζαν «αγωνιστικά φυλλάδια». «Άρπαξα τις γενέθλιες σφαλιάρες μου εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ, ενώ βγήκα σηκωτός από καμιά 20αριά άτομα. Φυσικά, όταν βρίσκεσαι σε αναπνευστική ανεπάρκεια με 80% αναπηρία και μετά βίας κρατιέσαι στα πόδια σου, το λες και αίσιο τέλος. Κάποιοι άλλοι φοιτητές φύγαν με ματωμένες μύτες. Το έγκλημα μου; Απαξίωσα ένα αγωνιστικό φυλλάδιο που μιλουσε εναντιον του εθελοντισμου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς εκβίασαν την Κύπρο για να ξεπουλήσει τις τράπεζες
Υπό την απειλή εξόδου από την ευρωζώνη, αναγκάστηκε να δώσει στην Τράπεζα Πειραιώς περιουσία 4 δισ. € αντί 524.000.000 €
Στο τρίγωνο Αθήνα - Φρανκφούρτη - Βρυξέλλες η Κύπρος έχασε 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία πήγαν στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Πειραιώς. Οσο κι αν προσπάθησε να αντισταθεί η κυπριακή κυβέρνηση, της είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο με το αμείλικτο τελεσίγραφο: Ή πουλάτε τις τράπεζες που έχετε στην Ελλάδα αντί πινακίου φακής ή σας πετάμε έξω από την ευρωζώνη. Εν τέλει αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 4 δισ. ευρώ στην τιμή των 524.000.000 ευρώ. Βλέπετε, οι Κύπριοι ιθύνοντες υπέστησαν διπλό εκβιασμό: έναν από τους Ευρωπαίους δανειστές με επικεφαλής τον Γερμανό Γιεργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), και τον δεύτερο από Ελληνες πολιτικούς και τραπεζίτες, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την παραχώρηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς.
Σε πολιτικό επίπεδο, η Κύπρος δεν ήταν καθόλου έτοιμη, αφού μόλις είχε σχηματιστεί η κυβέρνηση του νεοεκλεγμένου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ήταν στο πόστο του μόλις πέντε ημέρες, όταν πήγε στο Eurogroup για να συζητήσει το θέμα. Επίσης, λίγο καιρό πριν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είχαν μπει σε μνημόνια και είχαν πάρει δάνεια. Το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και η Κύπρος.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΙΚΑ κατασχει σπιτι κοπτοραπτους.
Μετα τις τραπεζες και ο ΕΦΚΑ βγαζει στο σφυρι πρωτη κατοικια 64 τ.μ. της 62χρονης Δ.Κ. στον Ευοσμο Θεσσαλονικης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πυρρειος νικη. Παγωσε την κυβερνηση το 72% που λεει «όχι» στην αλλαγη φυλου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εργο των.. μεταρρυθμισεων. 2.000 μπαινουν  στα   Ψυχιατρεια για να βρουν φαγητο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ολο και λιγοτερα αγοραζουν τα νοικοκυρια. Το 18,2% ζει στην φτωχεια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nguyễn Văn Trỗi... θύμα του ιμπεριαλισμού...
15 Οκτωβρίου, 1964 – O Nguyen Van Troi εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα.
Ήταν Viet Cong (FNL) κομμουνιστής αγωνιστής, συλλαμβάνεται για απόπειρα ανατίναξης της γέφυρας και τη δολοφονία των Ηνωμένων Πολιτειών Υπουργός Άμυνας Robert McNamara και πρέσβης των ΗΠΑ Henry Cabot Lodge Jr.
Καταδικάστηκε σε  θάνατο, o Troi πήρε μια σύντομη παραταση μετά που  FALN, μιας κομμουνιστικής αντάρτικης ομάδας Βενεζουέλας, απήγαγε τον αμερικανο  Αντισυνταγματάρχη Michael Smolen σαν εκδίκηση για την καταδίκη του Troi. Η ομάδα απείλησε να σκοτώσει τον Smolen αν εκτελεστει ο Troi. Μετά από διαπραγματεύσεις ο Smolen απελευθερώθηκε σώος για την υπόσχεση να σώσει τη ζωή του Troi, αλλά παρά την υπόσχεση ο Troi πυροβολήθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα λίγο αργότερα.
Εκτέλεση του γυρίστηκε και παρέμεινε προκλητική μέχρι το τέλος. Τα τελευταία του λόγια πριν από την εκτέλεσή του στη Σαϊγκόν για να ανταποκριτές ήταν «Είστε δημοσιογράφοι και έτσι θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει. Είναι οι Αμερικανοί οι οποίοι έχουν διαπράξει επίθεση στη χώρα μας, είναι αυτοί που σκοτώνουν τους ανθρώπους μας με αεροπλάνα και βόμβες ... δεν έχω ενεργήσει ενάντια στη θέληση του λαού μου. είναι εναντίον των Αμερικανών και έχω αναλάβει δράση.» Όταν ένας ιερέας του πρόσφερε άφεση αμαρτιών, αρνήθηκε, λέγοντας: «Δεν εχω διαπράξει καμία αμαρτία, είναι οι Αμερικανοί που έχουν αμαρτήσει». Οταν ότι εξαπολύθηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, φώναξε, «Ζήτω το Βιετνάμ!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες Υεμέντες τιμούν την Οκτωβριανή Επανάσταση, καταδικάζουν τα εγκλήματα πολέμου της Σαουδικής Αραβίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απελευθερώθηκε η ουσιαστική "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών! Λεύτερη η Al-Mayadeen!
Με την απελευθέρωση της Al-Mayadeen ο Αραβικός στρατός της Συρίας στρέφεται στην απελευθέρωση των πετρελαιοπηγών της Al-‘Umar, στην Περιφέρεια της Deir Ezzor, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του χαλιφάτου από λαθρεμπόριο.
Με τον Άσαντ, το λαό της Συρίας... μέχρι την εξολόθρευση και των τελευταίων αρουραίων φονιάδων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριακή και ρωσική αεροπορική προσγείωση και απογείωση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Deirezzor ...

Οι Σύριοι στην Ευρώπη κανουν πορεια  κατά της τρομοκρατίας για να στηρίξουν τον στρατό τους και τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία