Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δευτερα 16 Οκτωβριου 2917




-- Κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία 62χρονης μοδίστρας, πού χρωστούσε Έ.Φ.Κ.Α και από 32 έγινε 64 χιλ. ευρώ με τίς προσαυξήσεις.
Τελικά ήταν μούφα του Κοντωνή ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί για κατοικίες κάτω των 300.00 ευρώ ?
Στα ψέματα πληρώνονται με το κομμάτι ?

Ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τεκμηριωμένη καταγγελία της νομικού και ακτιβίστριας Αριάδνης Νούκα προχώρησε στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της, στην οποία μεγαλώνει μόνη το ανάπηρο παιδί της, 64 τ.μ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και όχι στο Πανόραμα, αξίας μόλις 34.000 ευρώ.
Η 62-χρονη γυναίκα είχε οικοτεχνία στον χώρο της ένδυσης, η οποία χτυπήθηκε από την κρίση, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο από τις εισφορές εργαζομένων της ύψους 32.000 ευρώ, χρέος που με τις τις προσαυξήσεις έφθασε στις 63.898 ευρώ, με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να προβεί, χωρίς κανένα έλεος και νέα ρύθμιση, στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της τον Οκτώβριο του 2017.
Έτσι η 62-χρονη κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, να μείνει στο δρόμο με το ανάπηρο παιδί της και να χρωστάει και 30.000 από πάνω.
Να σημειώσουμε ότι η 62-χρονη δεν μπορούσε και δεν μπορεί, ως ασκούσα βιοτεχνική-εμπορική δραστηριότητα, να ενταχθεί στην προστασία του ν. Κατσέλη
ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ και τα παπαγαλάκια κοντή μνήμη .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευκός Φωσφόρος και η χρήση του στη Γάζα
** Ένα πολύ επικίνδυνο(και απαγορευμενο ) υλικό που προκαλεί οδυνηρά τραύματα επάνω στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και σε κάθε άλλο ζώντα οργανισμό.
.Σε στρατιωτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιείται σε καπνογόνα βλήματα, για την κατασκευή τροχειοδεικτικών βλημάτων λόγω της έντονης λάμψης του και για την πρόκληση εμπρησμών, κυρίως σε εύφλεκτα υλικά, γιατί μόλις έλθει σε επαφή με τον αέρα, καίγεται ασταμάτητα
Χρησιμοποιείται περισσότερο από 100 χρόνια για στρατιωτική χρήση!
Ακόμη και σήμερα,,Εγινε χρήση του από τους Ισραηλινούς στη Γάζα,το 2014 όπως είχε συμβεί και το 2009.
Οι συστηματικά διδάξαντες βέβαια την τακτική (στρατιωτικά) χρήση του σε βλήματα πυροβολικού και όλμων είναι οι Αμερικανοί.
Στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα στο Ιράκ και ειδικότερα κατά την μάχη της Φαλούτζα, τα βλήματα (συνδυασμός καπνογόνων λευκού φωσφόρου και εκρηκτικών) έπεφταν στις οχυρωμένες θέσεις των αντιπάλων σε κτίρια, για να προκαλέσουν αρχικά καπνό και φωτιά και στη συνέχεια, πλήρη εξουδετέρωση.
Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε "Shake and Bake"(τραντάζεις και ψήνεις) για τα έντονα αρνητικά ψυχολογικά αποτελέσματα που προκαλούν στον αντίπαλο, μαζί με την τρομακτική δράση τους επάνω στο ανθρώπινο σώμα.
Ο Λευκός φωσφόρος είναι μέλος μιας κατηγορίας εμπρηστικών όπλων που περιλαμβάνει όπως νάπαλμ και thermites αλλά και λειτουργιών για την παραγωγή καπνού για να μπερδεύουν και να καταστρέψουν την ικανότητα των στρατευμάτων του εχθρού για να λειτουργήσουν
. Όταν χρησιμοποιείται ως εμπρηστικό όπλο λειτουργεί απευθείας στο προσωπικό με σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, αλλά και καταστρέφει τον εξοπλισμό των στοχοθετημένων στρατευμάτων.
Η επαφή του λευκού φωσφόρου με το ανθρώπινο σώμα, προκαλεί επώδυνα χημικά εγκαύματα. Το έγκαυμα εμφανίζεται σαν μια νεκρωμένη περιοχή με κιτρινωπό χρώμα και έχει την χαρακτηριστική οσμή του σκόρδου. Επειδή είναι εξαιρετικά διαλυτός στο λίπος, έχει ταχεία διείσδυση μέσα στο δέρμα και προχωρεί σε βάθος στους ιστούς, φτάνοντας ακόμη να καίει και τα οστά. Εξ αιτίας της διαλυτότητας αυτής, τα εγκαύματα που προκαλεί είναι δευτέρου και τρίτου βαθμού και επουλώνονται δύσκολα. Αν κομμάτια λευκού φωσφόρου πέσουν σε μάτια, τα καταστρεφουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ιστορία τη σεβόμαστε, κ. Παντελή Βούλγαρη! Υποκλινόμαστε μπροστά στο αίμα που χύθηκε. Κι εκεί εξυπνάδες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν χωράνε.
Οι 200 της Καισαριανής, την Πρωτομαγιά 1944, δεν εκτελέστηκαν γενικώς και αορίστως ως πατριώτες. Ως κομμουνιστές εκτελέστηκαν.
Ντροπή σου!
Σχολιο.- Μιλας για την τελευταια ταινια του Βουλγαρη, "Το τελευταιο σημειωμα"?
Σχολιο.- Και δεν ειναι η πρωτη φορα.Το εχει ξανακανει και στην προηγουμενη ταινια του για τον εμφυλιο.Δυστυχως.
Σχολιο.- Ειλικρινά,ειναι βαθια προσβλητικό,Θέλω να δω την ταινιά πριν εκφράσω αποψη, αλλά σαν πρώτη εντυπωση, προεκτείνει τη θεωρία των ακρων σε νεα επιπεδα.Η λεξη ''κομμουνιστης '' ειναι ταμπου?Επίσης θεωρεί ότι ειναι συμφιλωτικός ενω απλά επιμένοντας στην ΄΄ελληνικοτητα''( ελληνες να πολεμανε ελληνες, όπως φωναζε ο Βεγγος στο ΄΄ψυχη Βαθια'') των πατριωτων, απλά τους αντιπαραβάλει με τους κακούς ''ξενους΄΄(ολους μαζι!) που μας μισουν και μας διωκουν . Ιδεολογικά βαθια συντηρητικός.
Σχολιο.- Από το τρέιλερ βγαίνει πως η γερμανική ανακοίνωση ήταν για εκτέλεση πατριωτών γενικώς και αορίστως. Αυτό σχολιάζω και θεωρώ πως θα 'πρεπε να ντρέπεται. Μιλάω συγκεκριμένα. Δεν κάνω υποθέσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η απάντηση των κυπρίων συντρόφων της ομάδας Bandiera, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού να ανεγερθεί μνημείο προς τιμή του αρχιχίτη, δολοφόνου προβοκάτορα, Γρίβα.

Δεν μας έφταναν τα μνημεία, θα έχουμε τώρα και μουσεία προς τιμή του χίτη Γρίβα. Με απόφαση κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, παραχωρήθηκε άδεια για ανέγερση μνημείου και μουσειακού χώρου στο χώρο του κρησφύγετου του Γρίβα, μετά από αίτηση του ιδρύματος Γεώργιου Γρίβα Διγενή που εδρεύει στην Αθήνα.
Ένα ίδρυμα που είχε δημιουργηθεί από τον ίδιο τον Γρίβα και εγκρίθηκε με βασιλικό διάταγμα σύμφωνα με το καταστατικό του! (ο Γρίβας ως γνωστό ήταν βασιλόφρων όπως και η δωσίλογη οργάνωση Χ που ίδρυσε κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα).
Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ. Καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και η Κίνηση Πολιτών Πράσινη Λεμεσός, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης τήρησε αποχή και καθίσταται συνένοχος σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση.
Φυσικά ο δήθεν προοδευτικός δήμαρχος, εκλέγηκε έχοντας την επίσημη υποστήριξη του ΔΗΣΥ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που υπερψήφισαν την χτεσινή πρόταση, έτσι τώρα συμβάλει με τον δικό του τρόπο στη ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη.
Άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι το ίδρυμα Γεώργιος Γρίβας-Διγενής» στην Αθήνα που εξασφάλισε την σχετική άδεια, έχει σχέδια για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και δίδυμων πύργων-γραφείων στο χώρο στην Λεμεσό. Αλίμονο, φασισμός και κεφάλαιο πάνε πάντα μαζί.
Ζούμε ίσως στο μοναδικό κράτος παγκόσμια, που το ίδιο, η πολιτεία και οι τοπικές αρχές, τιμούν επίσημα και ηρωοποιούν με κάθε τρόπο, αυτόν που επιχείρησε να δολοφονήσει πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, όταν προετοίμαζε τα πραξικοπηματικά του σχέδια, εντολοδόχος των ΗΠΑ και του χουντικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Ως γνωστό η οργάνωση που ίδρυσε τότε (ΕΟΚΑ Β) δολοφόνησε αριστερούς, πρωτοστάτησε στο χουντικό πραξικόπημα και ολοκλήρωσε το φρικιαστικό του έργο ακόμα και μετά τον θάνατο του, αφού τελικά μας έφεραν την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Ο άνθρωπος που σε όλη του ζωή ήταν υπηρέτης φασιστικών καθεστώτων και κατακτητών, είτε των ναζί στην Ελλάδα, είτε των Άγγλων που δρούσε υπό τις διαταγές τους στα Δεκεμβριανά ενάντια στο ΕΑΜικό κίνημα και έσωσε το τομάρι του χάρη στην επέμβαση τους στη μάχη στο Θησείο ενάντια στον ΕΛΑΣ, είτε της χούντας όπως προαναφέραμε.
Ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια πριν την ίδρυση του κυπριακού κράτους, μέσα στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία που έδινε ο κυπριακός λαός, επιχείρησε να προωθήσει αντικομουνιστική ατζέντα ορμώμενος από την αντικομουνιστική του δράση κατά την κατοχή και τον εμφύλιο στην Ελλάδα.
Έτσι σαν επικεφαλής της ΕΟΚΑ το 1955-59, προσπάθησε να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει την αριστερά φτάνοντας μέχρι το σημείο πολιτικών δολοφονιών εναντίον φίλων και μελών της, την ώρα που αγνοί αγωνιστές μέλη της οργάνωσης έδιναν τη ζωή τους για την ελευθερία.
Η εικόνα είναι ενδεικτική για τις ανεξίτηλες και καταστροφικές συνέπειες των πράξεων του.
https://www.facebook.com/bandieracy/photos/a.315384212236560.1073741828.314912202283761/347109819063999/?type=3&hc_location=ufi
σχολιο.- συχνά πυκνά τον μνημονεύουν κάθε είδους φασίστες. Υπάρχει και τραγούδι νομίζω "Γρίβα μ σε θέλει ο Βασιλιάς"
σχολιο.- Το τραγούδι δεν έχει σχέση μ' αυτόν, ανεξαρτήτως το ότι το καπηλεύονται οι φασίστες. Ήταν αντιβασιλικό τραγούδι για τον Θοδωράκη Γρίβα που εξεγέρθηκε κατά του Όθωνα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα είναι θέμα παιδείας. Δες, για παράδειγμα, τον Θάνο Βερέμη, με σπουδές χρόνων ο άνθρωπος. Και τόσο ντενεκές ξεγάνωτος, που νομίζει ότι το 1940 οι άνθρωποι του μόχθου ήταν μόλις 5%!
Και δεν βρίσκεται ούτε ένας συνάδελφός του πανεπιστημιακός ούτε ένας φοιτητής να του πει, "άντε σπίτι σου, ρε σαχλαμαράκια! Πήγαινε ν' ανοίξεις κάνα βιβλίο, μπας και μάθεις ιστορία, ρε χορτάτο τίποτα!".
Σχολιο.- Μόνο αυτό σε πείραξε,  στον καθηγητή της κονόμας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων; Σημιτάνθρωπος, προσαρμόστηκε κάλλιστα με την κατάσταση της ''πρωτοδεύτερης φοράς'' και κυρίως αποδομεί την νεοελληνική ιστορία του μια χαρά σαν...τον Λιάκο.
Σχολιο.- Για ανθρώπους του μόχθου μίλησε, όχι χωροταξικά. Δεν ξέρει ο πουθενάς ότι το 1940 στην Ελλάδα το 60% αποτελούνταν από φτωχούς μικροϊδιοκτήτες και το 30% από εξίσου φτωχούς εργάτες και άνεργους.
Σχολιο.- Πολεμησαν οι αστοι...ο πατερας του και ο Κωστανταρας. Αυτα ελεγε ο ντενεκες.
Σχολιο.-  τι ψαχνεις ??? Αφου το ξερεις, και οι αγωνες ταξικοι και η Ιστορια !!!! Η μανα μου που ηταν εθελοντρια νοσοκομα στο μετωπο παντα ελεγε πως τα κωλοπαιδα μεχρι το νοσοκομειο Ιωαννινων φτανανε, οπου γιν ονταν βοηθητικο .προσωπικο. Στα παιδια του λαου εκοβαν τα ποδια απο κρυοπαγηματα. Οι αστουρες πολεμησαν ??? Πολεμειστε για να δοξαστουμε λεει το δογμα !!!
Σχολιο.- Ναι! Γι' αυτό άλλωστε τα μπλόκα γίνονταν στο Κολωνάκι στη Φιλοθέη και στη Γλυφάδα! Γιατί η αστική τάξη ήταν αδιάλλακτη κατά των κατακτητών!
Σχολιο.- Πάντως στο πάνελ ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ Μαργαρίτης και ο Σκολαρίκος του ΚΚΕ που τον "στόλισαν" κανονικά. Ο Μαργαρίτης μάλιστα του είπε ότι δεν ενημερώνεται για τη βιβλιογραφία, ότι πρέπει να αρχίσει από τα βασικά, δηλαδή από wikipedia, και άλλα ωραία.
Σχολιο.-  Εδώ δεν μιλαμε για διαφορετικές αναγνώσεις. Για πραγματολογικά στοιχεία μιλάμε. Αυτά είναι αντικειμενικά δεν είναι ζητήματα εκτιμήσεων.
 Για τα στοιχεία μιλάω. Για πραγματολογικά στοιχεία. Η επίθεση της Ιταλίας έγινε στις 28 Οκτωβρίου. Το ΕΑΜ είχε 135.000 ένοπλους. Ο Γοργοπόταμος ανατινάχθηκε με σύμπραξη ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ. Αυτά είναι αντικειμενικά πραγματολογικά στοιχεία και δεν αμφισβητούνται παρά μόνο από άσχετους. Οι διαφωνίες οι φορτισμένες ιδεολογικά αφορούν στην εκτίμηση για τη σημασία όλων αυτών όχι στο αν συνέβησαν.
Το αξιοσημείωτο είναι πως οι βερέμηδες ξέρουν πως λένε απιθανότητες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό είναι από τη μια εξαιρετικό, γιατί δείχνει πως μόνο με συνειδητά ψεύδη μπορούν να υπερασπιστούν την τάξη τους, από την άλλη όμως δείχνει και παρακμή του επιστημονικού κόσμου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση μνήμης για τον Χρήστο Μπίστη
15/10/2017
Εκδήλωση μνήμης για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος Χρήστο Μπίστη, πραγματοποίησε σήμερα Κυριακη το μεσημέρι το ΕΚΚΕ, στον πολυχώρο Ίλιον plus, με τη συμμετοχή δεκάδων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων του ιστορικού στελέχους.
Μετά από τους χαιρετισμούς από την πλευρά του ΕΚΚΕ, από τη Γαριφαλιά Καπετανάκη και τον Χρήστο Μπακαλάκη, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, στο οποίο αναφέρονταν σημαντικές στιγμές της ζωής του Χρήστου Μπίστη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του. Και ξεχωριστή ήταν η αναφορά στη λαμπρή καριέρα που είχε ξεκινήσει ως σκηνοθέτης του θεάτρου στο Ανατολικό Βερολίνο, συνεργαζόμενος με τη σύντροφο του Μπέρτολντ Μπρεχτ, Ελένε Βάιγκελ, την οποία εγκατέλειψε για να δοθεί ολόψυχα στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος και στον αγώνα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα.
Στη ζωή και τη δράση, το σπάνιο ήθος και την αγωνιστική συνέπεια του Χρήστου Μπίστη, αναφέρθηκαν και πολλοί άλλοι ομιλητές, στελέχη της Αριστεράς, από διάφορους χώρους και οργανώσεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού κρύβονται οι τραπεζοτσολιάδες; Δεν θα βγουν να συκοφαντήσουν κι αυτή τη γυναίκα; Δεν θα πουν πως είναι εφοπλίστρια με βίλα; Τσάμπα βουτάνε τα 700ρια και τα χιλιάρικα του μηνιαίου επιδόματος δωσιλογισμού;

Αίσχος! Ο ΕΦΚΑ κατάσχει δυαράκι 62χρονης κοπτοραπτούς 64τ.μ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
15/10/2017
Με αναλγησία πέρα από κάθε λογική, ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τεκμηριωμένη καταγγελία της νομικού και ακτιβίστριας Αριάδνης Νούκα, προχώρησε ανερυθρίαστα στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της, στην οποία μεγαλώνει μόνη το ανάπηρα παιδί της, 64 τ.μ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και όχι στο Πανόραμα, αξίας μόλις 34.000 ευρώ.
Η 62-χρονη γυναίκα είχε οικοτεχνία στον χώρο της ένδυσης, η οποία χτυπήθηκε από την κρίση, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο από τις εισφορές εργαζομένων της ύψους 32.000 ευρώ, χρέος που με τις τις προσαυξήσεις έφθασε στις 63.898 ευρώ, με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να προβεί, χωρίς κανένα έλεος και νέα ρύθμιση, στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της τον Οκτώβριο του 2017.
Έτσι η 62-χρονη κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, να μείνει στο δρόμο με το ανάπηρο παιδί της και να χρωστάει και 30.000 από πάνω.
Να σημειώσουμε ότι η 62-χρονη δεν μπορούσε και δεν μπορεί, ως ασκούσα βιοτεχνική-εμπορική δραστηριότητα, να ενταχθεί στην προστασία του ν. Κατσέλη.
Να σημειώσουμε ότι τέτοιες περιπτώσεις αναλγησίας του ΕΦΚΑ και του δημοσίουκαι όχι μόνο των τραπεζών, είναι πολλές εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.
Αυτά για τους συκοφάντες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που υπερασπίζονται τους γόνους βιομηχάνων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σομαλία: Πλησιάζουν τους 200 οι νεκροί
15/10/2017
Ξεπερνούν τους 190 οι νεκροί από το σημερινό διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Μεταξύ των νεκρών είναι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί.
Πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα επίθεση που έχει γίνει ποτέ στη Σομαλία. Φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη μπροστά από ξενοδοχείο σε κεντρικό δρόμο της Μογκαντίσου και δύο ώρες αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοικία Μεντίνα.
Μολονότι εκτιμάται ότι την επίθεση πραγματοποίησε η συνδεόμενη με την ισλαμοφασιστικη Αλ Κάιντα ισλαμοφασιστικη συμμορια  Αλ Σαμπάμπ, κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη. Η ισλαμοφασιστικη Αλ Σαμπάμπ, εκδιώχθηκε από τη Μογκαντίσου το 2011 και τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τα περισσότερα από τα προπύργιά της. Ωστόσο, ελέγχει ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και εξαπολύει συχνά αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέποντας την είδηση για την μητέρα που σκότωσε την κόρη της στο Μαρκόπουλο και αυτοκτόνησε αφού είχε ψυχολογικά προβλήματα όπως είπαν, και αφού έχω ακούσει όπως όλοι μας για πάνω απο 50 κουφά άλλα ιδιαίτερα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ελλάδα (όπως και αλλού) τα τελευταία 3 χρόνια, με δράστες μάνες, πατεράδες, παππούδες, θείους, συγγενείς ή άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που ήταν υπεράνω υποψίας, κάνω κάποιο συνειρμό. Τι θα γινότανε αν αυτή η οικογένεια που έγινε το πιο πάνω συμβάν αποτελούνταν απο ζευγάρι δυο αντρών ή δυο γυναικών; Τι θα γινότανε αν ήταν ζευγάρι μεταναστών; Τι θα γινότανε αν ήταν μαύροι; Τι θα γινότανε αν σε κάποια απο όλα αυτά τα εγκλήματα εμπλέκονταν μετανάστες ή ομοφυλόφιλοι άνδρες ή γυναίκες;; Θα βγαίνανε οι Αμβρόσιοι με τους πιστούς με τις σημαίες στα καμπαναριά και θα πετούσανε υγρό πυρ στους απίστους, Θα φταίγανε οι επιστήμονες που δώσανε δικαιώματα σε ανώμαλους, θα έφταιγε η αριστερή κυβέρνηση που διέλυσε την ένδοξη ελληνική οικογένεια με την φουστανέλα, θα έφταιγε το jumbo με την διαφήμιση, θα έφταιγαν οι λαθραίοι άνθρωποι που εισβάλανε στον πολιτισμό μας, θα γέμιζε το σύνταγμα με πιστούς και μπροστά η Λουκά με τον Άδωνη, θα χαλούσε ο κόσμος απο τις φυλλάδες και τους υποκριτές. Τώρα απλά λέμε ένα κρίμα και πάμε παρακάτω. Προς το παρόν την γλυτώσανε οι ανώμαλοι και οι λαθραίοι, θα έρθει και η σειρά τους όμως.... ο έλληνας καραδοκεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



October 15, 1959 - Bogdan Stashynsky from West Ukraine assassinated the leader of Ukrainian fascists Stephan Bandera in German Munich, shooting him with an ampoule of poison.
Pictures: 1) Bogdan Stashynsky, a liquidator of fascists; 2) the dead Ukrainian fascist leader S.Bandera.

15 Οκτωβρίου 1959-Ο μπόγκνταν stashynsky από τη δυτική Ουκρανία δολοφόνησε τον αρχηγό των Ουκρανίας φασιστων στέφαν bandera στο γερμανικό Μόναχο, τον εκτέλεσε με μια αμπουλα από δηλητηριο.
Φωτογραφίες: 1) μπόγκνταν stashynsky, ένας εκκαθαριστης των φασιστων • 2) ο νεκρός ουκρανίας φασιστας ηγέτης s. Bandera.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπέρτολντ Μπρεχτ
Αγάπη για την Πατρίδα
   Ο κ. Κ δεν θεωρούσε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε:
   - Παντού μπορώ να πεινάσω.
   Κάποτε όμως έτυχε να περνάει από μια πόλη που την είχε καταλάβει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατεβεί από το πεζοδρόμιο.
   Ο κ. Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγανακτήσει ενάντια σ' αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο, μα προπαντός ενάντια στη χώρα που εκπροσωπούσε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει σεισμός και να καταποντιστεί.
   - Γιατί, ρώτησε ο κ. Κ., έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξαλείψουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες κι αυτούς που τη συναντούν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με συμμετοχή 62% στη Βενεζουελα (ουτε στα όνειρά τους ΗΠΑ, Γαλλία και...λοιπές δημοκρατίες) κερδίζει 17 από τις 23 πολιτείες και το προπύργιο της αντιπολίτευσης την Πολιτεία Μιράντα, «πετράδι του στέμματος» της Βενεζουέλας. Η αντιπολίτευση, ΠΡΙΝ ακόμα κλείσουν οι κάλπες διαμήνυσε πως ..."δε θα αναγνώριζε τ αποτέλεσμα"!
υ.γ. κι αυτοί οι πολίτες της χώρας, να συνεχίζουν να πηγαινουν μαζικα να ψηφίζουν...Εννεά έχουν μείνει τα διεθνή ΜΜΕ! Εννεά...

Μεγάλη εκλογική νίκη για τον Μαδούρο
Η φασιστικη αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα
8:36   -  16/10/2017
Η παράταξη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κέρδισε την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών στις 17 από τις 23 Πολιτείες της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), ένα αποτέλεσμα που η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει.
Οι αντίπαλοι του Μαδούρο, μολονότι εμφανίζονταν να προηγούνται σε σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις στις περισσότερες Πολιτείες—11 ως 18—δεν κέρδισαν τελικά παρά μόνο πέντε, με την τελευταία Πολιτεία που απομένει να μην έχει ακόμη κριθεί, σύμφωνα με την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα. Η συμμετοχή ανήλθε στο 61,14%, διευκρίνισε η ίδια.
Ήδη πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την εκλογική επιτροπή, οι αντίπαλοι του προέδρου Μαδούρο είχαν καταγγείλει νοθεία και διεμήνυσαν ότι δεν θα αναγνώριζαν τα αποτελέσματα σε περίπτωση ήττας τους. Η φασιστικη αντιπολίτευση έχασε ακόμη και την Πολιτεία Μιράντα, «πετράδι του στέμματος» της Βενεζουέλας, προπύργιό της μέχρι πρότινος.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Λουσένα, η Δημοκρατική Ενότητα έκανε σαφές πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, απηύθυνε έκκληση για κινητοποιήσεις σήμερα και προέτρεψε τους υποψηφίους της να ηγηθούν σε αυτές. Η Δημοκρατική Ενότητα απαίτησε να διεξαχθεί ανακαταμέτρηση των ψήφων και στις 23 πολιτείες.
Για μια «καθαρή νίκη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος Μαδούρο: «Αυτή είναι μια καθαρή νίκη. Ο τσαβισμός κέρδισε στις εκλογές, αναδεικνύοντας 17 κυβερνήτες. Η αντιπολίτευση έχει πέντε», είπε ο Μαδούρο, πλαισιωμένος από ανώτατα στελέχη της κυβέρνησής του και του σοσιαλιστικού κόμματος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του μπορεί να επικρατήσει και στην τελευταία Πολιτεία που απομένει να κριθεί οριστικά.
«Ο τσαβισμός είναι ζωντανός, στον δρόμο, θριαμβευτής», επέμεινε ο Μαδούρο.
Πάνω από 18 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες χθες για να αναδείξουν τους κυβερνήτες των 23 Πολιτειών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η αντιπολίτευση χαρακτήριζε την ψηφοφορία άτυπο δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του προέδρου της χώρας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το απροσδόκητο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών προμηνύεται νέα αναταραχή στη Βενεζουέλα, όπου οι «διαδηλώσεις» της φασιστικης αντιπολίτευσης που κράτησαν τέσσερις μήνες νωρίτερα φέτος είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 125 άνθρωποι, οι μισοι από τους οποίους ηταν τσαβιστες, οι αρχές να προχωρήσουν σε χιλιάδες συλλήψεις, και να υπάρξουν εκτεταμένες καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από τους φασιστες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφετειο γοα Ηριάννα και Περικλη
Η αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών (100α, 4ος όροφος) είναι κατάμεστη, υπάρχουν και όρθιοι. Αστυνομικοί των ΥΜΕΤ έχουν κάνει κορδόνι. Διαμαρτύρεται για την παρουσία τους ο συνήγορος Μαντάς. (Η φωτό είναι προφανώς από νωρίτερα. Ανταπόκριση από την αίθουσα: Οτάσσιος Θεοφίλου)
Μαντάς: Να τακτοποιηθούν τα της αιθούσης απο την έδρα. Υπάρχει αστοχία με την εντολή να καταλάβουν οι αστυνομικοί τα έδρανα. Ας πάνε πιο πίσω οι αστυνομικοί. Ούτε στις δίκες του Κορυδαλλού δεν γίνονται αυτά.
Πρόεδρος: Η αίθουσα να μείνει με ανοιχτή την πόρτα. Να μπαίνει κ να βγαίνει όποιος θέλει ανεμπόδιστα.
Εκφωνούνται προηγούμενες υποθέσεις του πινακίου. Αναβλήθηκαν 2 υποθέσεις λόγω της αποχής των δικηγόρων, οι 4 και 5 εξετάζονται. Η υπόθεση Ηριάννας-Περικλή είναι 7η.
Διακοπή για λίγα λεπτά (10:00)
10:55 συνέχεια με εξέταση του πρώτου μάρτυρα για την υπόθεση του Περικλή (αρ. 5 στο πινάκιο), καθηγητή πνευμονολογίας, ο οποίος καταθέτει για την ιδιαίτερη πάθηση του Περικλή και πώς αυτή δεν μπορεί παρά να επιδεινωθεί στο περιβάλλον της φυλακής, λόγω παθητικού καπνίσματος σε κλειστό χώρο.
Ο συνήγορος του Περικλή και ο ίδιος τόνισαν στην έδρα τους κινδύνους για την υγεία του λόγω της χρόνιας κατάστασης που έχει και επιβαρύνει το αναπνευστικό του.
Κατόπιν (11:20) ξεκίνησαν να εξετάζεται η υπόθεση της Ηριάννας. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε καθηγήτρια γλωσσολόγος ΕΚΠΑ που αναφέρθηκε στην πορεία της επιστημονικής σταδιοδρομίας της Ηριάννας και πώς αυτή εμποδίζεται από την ποινή φυλάκισης. Στο ίδιο θέμα εστίασε και η δεύτερη μάρτυρας, καθηγήτρια, επιβλέπουσα της διατριβής της Η.
Η ίδια η Ηριάννα είπε ότι «είμαι φυλακή για κάτι που δεν έκανα, μόνο και μόνο από μια φιλική επίσκεψη του συντρόφου μου σε μέλη της ΣΠΦ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος ρώτησε «αμφισβητείτε το DNA;», ενώ ο εισαγγελέας ρώτησε «Αν παραμείνετε μέχρι τον Μάρτιο [που θα γίνει το εφετείο της υπόθεσης], θα καθυστερήσει το διδακτορικό σας;»
Η έδρα διέκοψε για σύσκεψη στις 12:30 για περίπου μια ώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ελληνικό comeback, λέει. Αυτό το μήνυμα στέλνει το αμέρικα. Με "επενδύσεις"-λέγε με ξεπούλημα- με funds και real estate!
Αυτά είναι! Την σήμερον που στην χώρα αν έχεις σπίτι, φως, νερό, τηλέφωνο και γεμάτο ψυγείο θεωρείται ότι ζείς πέρα απ τις δυνατότητές σου και που η άλωση των περιουσιών, των εισοδημάτων, της επιβίωσης και κυρίως της ζωής των περισσοτέρων καλά κρατεί, θα ρθουν τα τζωνάκια να πάρουν ότι απομείνει να σωθεί η χώρα να εξαφανιστούν οι πολίτες της. Βάλε και κάτι πυραυλάκια στην Κρήτη και κάτι F35, που φαντάζομαι οι μίζες τους θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, ήρθαμε και δέσαμε! Κι όλα αυτά βέβαια στον σκληρό πυρήνα του ευρώ!
Κερδάμε αδέρφια!
Μ αρέσει που αν βγαίναμε απ το ευρώ θα χάναμε το 35% των εισοδημάτων και της περιουσίας μας! Τώρα που τα χάνουμε όλα, καλύτερα, ε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημητρης Καζακης
Πριν τρείς μηνες, φλερταρισε με τον θάνατο.
Κερδισε, ευτυχώς.
Οπως κέρδισε την εκτίμησή μας, μαζί με τα πολλά ευχαριστώ μας, για την ψυχή που δωρίζει απλόχερα, μήπως και ευαισθητοποιηθούμε για την πορεία της πατρίδας μας, μήπως κι αντιδράσουμε.
Μέγας Δάσκαλος, με γνώση, παιδεία, ηθική.
Τί άλλο αναζητούμε, απο έναν μπροστάρη, βγαλμένο από τα σπλάχνα του λαού μας;;;
Επιστρέφει στην κοινωνία, όσα αυτή του έδωσε, μα χιλιάδες φορές παραπάνω.
Εσύ, αδιαφορείς.
Βλέπεις, όσους σε 'βάλαν να πιστέψεις, σε πούλησαν.
Και τώρα παριστάνεις τον...δύσπιστο, δήθεν.
Άκουσε αυτόν που σνομπάρεις. ΤΩΡΑ.
Οταν ίσως, κάποτε, αν, θελήσεις, ο τόπος θα είναι άλλος, ξένος. Ξένος, σαν κι εσένα.
ΕΠΑΜ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
www.epamhellas.gr



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φτώχεια ή κοινωνικός αποκλεισμός για το 33% των Ελλήνων
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 14:12
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%.
Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (13,3%), η Φινλανδία (16,6%), η Δανία (16,7%) και η Ολλανδία (16,8%), η Αυστρία (18%), η Σλοβακία (18,1%), η Γαλλία (18,2%), η Σουηδία (18,3%), η Σλοβενία (18,4%), η Γερμανία και το Λουξεμβούργο(19,7%),
Η μείωση του αριθμού των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό στην ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Ο εισαγγελέας ζητεί να τεθεί υπό κράτηση ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 17:24
Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας, ανέφερε σήμερα μια νομική πηγή.
Δικαστής αναμένεται να αποφασίσει αργότερα σήμερα επί του αιτήματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Οφηλία «έβαψε» τον βρετανικό ήλιο κόκκινο
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 16:31
Ο τυφώνας Οφηλία, αν και υποβιβάστηκε σε τροπική καταιγίδα καθώς «χτυπά» τα βρετανικά νησιά, (κυριως την Ιρλανδια και τη Σκωτια), δημιούργησε ένα σπάνιο σχετικά φαινόμενο που παρατηρήθηκε από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας: λόγω της σκόνης και άλλων ατμοσφαιρικών παραγόντων που προκαλούνται από το φαινόμενο, κάνει τον ήλιο να φαίνεται κόκκινος, για όσα λεπτά ξεπροβάλλει από τα σύννεφα.
Το συμβάν καταγράφεται και στον αγγλικό Τύπο ενώ πολλοί πολίτες στην Αγγλια επικοινώνησαν με τις Αρχές για να ενημερωθούν σχετικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σομαλία: Δραματική αύξηση των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 11:48
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.
«Επιβεβαιώσαμε ότι 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος, επειδή εξακολουθούν να αγνοούνται κάποιοι άνθρωποι» δήλωσε στο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της υπηρεσίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισε η μάχη του Κιρκούκ στο Ιρακ
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 11:25
Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα και του Ερντογάν στην Τεχεράνη, και η Βαγδάτη, η οποία ελέγχεται πλήρως από το σιιτικό αραβικό στοιχείο, διέταξε την έναρξη της επίθεσης κατά των Κούρδων στην πλούσια σε πετρελαιοπηγές πόλη του Κιρκούκ.
Οι εξελίξεις στο Κιρκούκ οδήγησαν σήμερα στην αύξηση των πετρελαϊκών τιμών στις ασιατικές αγορές.
Το Κιρκούκ κατελήφθη από τις σιιτικες κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά το 2014, όταν ο τακτικός ιρακινός στρατός απεσύρθη μετά την επίθεση του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Μοσούλη. Έκτοτε ο θύλακας του Κιρκούκ συμπεριελήφθη στην περιφέρεια του Β. Ιράκ που ελέγχεται από τους Κούρδους του Μπαρζανί.
Αμέσως μετά το δημοψήφισμα στο κουρδικό Βόρειο Ιράκ και την υπερψήφιση της ανεξαρτησίας των Κούρδων η Βαγδάτη αμφισβήτησε την κυριαρχία του κουρδικού στοιχείου στο Κιρκούκ βασιζόμενη στον πολυφυλετικό - πολυδογματικό - πολυεθνικό χαρακτήρα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν Κούρδοι, Άραβες και οι ελαχιστοι Τουρκομάνοι. Αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν και το «άλλοθι» της Άγκυρας για τη στοιχειοθέτηση των παρεμβάσεών της στο Βόρειο Ιράκ.
Ωστόσο, η σιιτική Βαγδάτη δεν θα έκανε τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τεχεράνης, η οποία με τις σιιτικές πολιτοφυλακές της ελέγχει ένα μεγάλο μέρος της στρατιωτικής ισχύος του πρόεδρου του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.
Το Σάββατο τα μεσάνυχτα προς Κυριακή οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού κατόπιν εντολής της Βαγδάτης κινήθηκαν για «την επιβολή συνθηκών ασφάλειας» στο Κιρκούκ. Επί του εδάφους αναφέρονται ανταλλαγές βολών πυροβολικού και συστοιχιών ρουκετών τύπου «κατιούσκα» εκατέρωθεν.
Οι πρώτες αναφορές από τη Βαγδάτη ισχυρίζονταν πως οι ιρακινές δυνάμεις απώθησαν τους Κούρδους Πεσμεργκά από το μεγάλο πετροχημικό συγκρότημα των διυλιστηρίων και από το αεροδρόμιο, ωστόσο στρατιωτικές πληροφορίες που προέρχονται από το Κιρκούκ δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Ο κυβερνήτης του Κιρκούκ Ναϊσμπαλντίν Καρίμ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να βγουν στους δρόμους και ισχυρίστηκε πως οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο Κιρκούκ. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Β. Ιράκ και των Κούρδων Μασούντ Μπαρζανί κάλεσε τις δυνάμεις του να μην προκαλέσουν την έναρξη των εχθροπραξιών, αλλά να απαντήσουν σε περίπτωση επίθεσης.
Ο τηλεοπτικό σταθμός «Αλ Ιρακίγια» ανέφερε πως ιρακινές δυνάμεις του στρατού, μονάδες της Αντιτρομοκρατικής καθώς και μονάδες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κάποιες περιοχές γύρω από την πόλη, χωρίς να υπάρξει ένοπλο συμβάν. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως κομβόι με ιρακινές δυνάμεις κατευθύνονται βόρεια από τα νότια προάστια του Κιρκούκ.
 Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων καθώς και ο απόλυτα στρατηγικός χαρακτήρας της πόλης του Κιρκούκ λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου, των πετροχημικών συγκροτημάτων, αλλά και των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου προς την Τουρκία θα προκαλούσαν αργά ή γρήγορα την παρέμβαση εκείνων των περιφερειακών δυνάμεων της περιοχής που δεν επιθυμούν να αφήσουν στα χέρια ενός διαμορφούμενου Κουρδιστάν τον έλεγχο του Κιρκούκ.
Ο βασικός υποστηρικτής και προμηθευτής στρατιωτικού υλικού προς τις δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ, οι ΗΠΑ, εξέφρασαν ήδη την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις.
Σημειώνεται, επίσης, πως η μοναδική στρατιωτική δύναμη της περιοχής η οποία εγκρίνει την ανεξαρτησία των Κούρδων αλλά και τον έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών από τις κουρδικές δυνάμεις είναι το Ισραήλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθορισμό των τοπικών συμμαχιών μεταξύ σιιτών Αράβων, των σιιτών της Τεχεράνης, των σουνιτών της Τουρκίας αλλά και των σουνιτών Αράβων του Ιράκ, πάντα με στόχο την αναχαίτιση της κουρδικής επιρροής.
Η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε νωρίτερα ότι ομοσπονδιακά στρατεύματα κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της επαρχίας του Κιρκούκ, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοπηγών δυτικά της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της περιφέρειας του Κουρδιστάν διέψευσαν την πληροφορία, τονίζοντας πως οι κυβερνητικές δυνάμεις απωθήθηκαν σε τουλάχιστον μία προσπάθειά τους να καταλάβουν εδάφη των Πεσμεργκά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστρία... επί δεξιά
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 10:18
Με ποσοστό 31,4% (+7,4%) το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας αναδείχθηκε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, με τον μόλις 31 ετών Σεμπάστιαν Κουρτς να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής στη χώρα.
Tο κόμμα του Κουρτς  θα μπει στο κοινοβούλιο με  61 έδρες (+14).
«Μπορώ να σας υποσχεθώ σήμερα ότι θα αγωνιστώ για την αλλαγή σε αυτην τη χώρα με όλες μου τις δυνάμεις» δήλωσε ο Κουρτς στους δημοσιογράφους. «Αποδέχομαι αυτήν την ευθύνη με πολλή ταπεινότητα» είπε, μιλώντας στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.
Οι Σοσιαλδημοκράτες πέτυχαν ποσοστό 26,7% (-0,12) επί των συνολικών ψήφων, καταλαμβάνοντας τη τρίτη θέση με 52 (52) έδρες.
Το Κόμμα των Ελευθέρων που διακρίνεται για την αντιμεταναστευτική του ατζέντα συγκεντρώνει 27,4%, (+6,9%), καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και 53 έδρες (+13) στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων, αφού έβαλε τέλος στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες. Μία τέτοια εξέλιξη «θα σηματοδοτήσει την δευτερη φορά που το ακροδεξιό κόμμα εισέρχεται στην κυβέρνηση από το 2000 που ειχε ξαναμπει», ωστόσο αναμένεται και η τελική ψηφοφορία της Πέμπτης.
Ο Κουρτς ανέφερε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τα άλλα κόμματα. «Θα ήθελα βεβαίως να διαμορφώσω μία σταθερή κυβέρνηση. Αν αυτό δεν γίνεται να συμβεί, τότε υπάρχουν άλλες επιλογές» είχε δηλώσει.
Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών Χανς Γιοργκ Σέλινγκ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε στην DW ότι το κεντροδεξιό κόμμα, στο σύνολό του, είναι ανοιχτό σε συζητήσεις τόσο με το κόμμα των Ελευθέρων όσο και με τους Σοσιαλδημοκράτες. Στο μεταξύ, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν τόνισε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του.

Ποσοστό 5,0% (+0,04%) των ψήφων συγκέντρωσε το Νέο Αυστριακό και Φιλελεύθερο Φόρουμ (NEOS), ποσοστό που «μεταφράζεται» σε 9 έδρες, και παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από τις εκλογές του 2013.
Η πρωτοεμφανιζομενη Λιστα Πετερ Λιτζ παιρνει ποσοστο 4,1% και 8 εδρες.
Οι Πράσινοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 3,9% (-8,52%) των ψήφων, κάτι που δεν αρκεί για να μπουν στο κοινοβούλιο, και χανουν τις 24 εδρες τους. «Μεγάλη ήττα και μεγάλη απογοήτευση» χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο επικεφαλής των Πρασίνων Ουλρίκε Λουνάτσεκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γερμανικός Τύπος για τη νίκη του SPD στην Κάτω Σαξονία
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 04:43
Το τέλος του συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία σήμανε το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στο κρατίδιο, που φέρνει τα δύο κόμματα να υπολείπονται κατά δύο μονάδες της απόλυτης πλειοψηφίας.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Die Welt», η μία έδρα των Πρασίνων κρίνεται από 12 ψήφους. Το αποτέλεσμα αποτελεί πάντως σε κάθε περίπτωση μεγάλη νίκη για το SPD, το οποίο αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στο κρατίδιο έπειτα από 19 χρόνια, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) έπεσαν στο χαμηλότερο ποσοστό τους από το 1959.
Αναλυτικότερα, το SPD έλαβε ποσοστό 36,9% (+4,3%) και 55 έδρες, το CDU 33,6% (-2,4%) και 50 έδρες, οι Πράσινοι 8,7% (-5%) και 12 έδρες, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 7,5% (-2,4%) και 11 έδρες, ενώ η Αριστερά (Die Linke) 4,6% (+1,5%) και έμεινε εκτός κοινοβουλίου, αντιθέτως με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία συγκεντρώνει 6,2% και εισέρχεται και σε αυτό το κοινοβούλιο με 9 έδρες.

Με δεδομένο το αποτέλεσμα, κυβερνητική πλειοψηφία μπορούν να συγκεντρώσουν ο «μεγάλος συνασπισμός» CDU και SPD, ο συνασπισμός «Τζαμάικα» με CDU, SPD και FDP και ο συνασπισμός «φανάρι» μεταξύ SPD (κόκκινο), Πρασίνων (πράσινο) και FDP (κίτρινο).
Ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU Βόλφγκανγκ Στάιγκερ επέρριψε μερίδιο ευθύνης για την ήττα στην Άνγκελα Μέρκελ και στη στάση της το βράδυ των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου: «Το κλειδί για την ήττα στο Ανόβερο βρίσκεται δυστυχώς στο Βερολίνο τη νύχτα των εκλογών, όταν οι καταστροφικές απώλειες άνω του 8% ωραιοποιήθηκαν ως στρατηγική νίκη» δήλωσε ο κ. Στάιγκερ στην «Bild» και πρόσθεσε: «Οι χαμένοι των εκλογών, οι οποίοι εκείνο το βράδυ είπαν "καταλάβαμε", σήμερα το βράδυ στο Ανόβερο κέρδισαν. Εκείνοι που δήλωσαν ότι τα έκαναν όλα σωστά, είναι αυτήν τη φορά οι ηττημένοι».
Η ίδια εφημερίδα άλλωστε κάνει λόγο για «επιστροφή» του SPD και «τεράστια κατάρρευση» του CDU, αλλά και για «σημαντική τροχοπέδη» στον δρόμο της κυρίας Μέρκελ για τον σχηματισμό ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Τρεις εβδομάδες μετά την ιστορική ήττα στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου οι Σοσιαλδημοκράτες πέτυχαν μια απροσδόκητη και εντυπωσιακή νίκη. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, στις σημερινές περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας το SPD αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του και αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στο κρατίδιο μετά από σχεδόν 20 χρόνια.
Με δεδομένες τις σημαντικές απώλειες για το κόμμα των Πρασίνων όμως, η συνέχιση του νυν κυβερνητικού συνασπισμού SPD και Grüne δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιη. Την ίδια ώρα οι Χριστιανοδημοκράτες και ενώ το μεγαλύτερο διάστημα προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις, βιώνουν το χειρότερο εκλογικό τους αποτέλεσμα στο κρατίδιο από το 1959.
Σε περίπτωση που τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις αυτές και SPD και Πράσινοι δεν συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τη συνέχιση της κυβερνητικής τους συνεργασίας, τότε οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο δεύτερο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας αναμένονται δύσκολες και χρονοβόρες. Πιθανά εναλλακτικά σενάρια θα ήταν η συγκρότηση ενός συνασπισμού μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, μια συγκυβέρνηση SPD, Φιλελευθέρων και Πρασίνων αλλά και ο λεγόμενος συνασπισμός της Τζαμάικα. Το τελευταίο είναι και το πιθανότερο σενάριο σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με τις σχετικές διερευνητικές επαφές να ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκόπια: Μεγάλη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών του Ζόραν Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 04:26
Μεγάλη νίκη σημείωσε στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ το κυβερνών κόμμα Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο κατέκτησε από τον πρώτο γύρο 37 δήμους, έναντι μόλις τριών μικρών δήμων στους οποίους επικράτησε το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οι εκλογές έγιναν την ανάδειξη νέων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων στους 81 δήμους της χώρας. Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, ενώ η Εθνική Εφορευτική Επιτροπή εκτίμησε πως διεξήχθη σε δημοκρατικό κλίμα.
Ο υποψήφιος του SDSM για τον Δήμο Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ προηγείται με σημαντική διαφορά του υποψηφίου του VMRO-DPMNE Κότσε Τραγιάνοφσκι, όμως είναι αμφίβολο για την ώρα εάν θα αναδειχθεί δήμαρχος από τον πρώτο γύρο ή εάν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, σε δύο εβδομάδες.
Επιπλέον, το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ νίκησε από τον πρώτο γύρο σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας: στο Κουμάνοβο, στο Μοναστήρι (Μπίτολα), στο Πρίλεπ, στην Οχρίδα και στη Στρούμιτσα.
Ο αρχηγός του SDSM και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας τα μεσάνυχτα σε υποστηρικτές του κόμματός του που πανηγύριζαν στο κέντρο των Σκοπίων, έκανε λόγο για μεγάλη νίκη και μια ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.
Από τη μεριά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε μη δημοκρατική ατμόσφαιρα και έκανε λόγο για σωρεία παρατυπιών και για άσκηση πιέσεων στους ψηφοφόρους από την πλευρά του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ. Ωστόσο, ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, το κόμμα του θα προβεί σε εκτενή ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος για να διαπιστωθεί σε ποιους άλλους λόγους οφείλεται η ήττα του και σημείωσε ότι αυτός, ως αρχηγός του VMRO-DPMNE, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το δυσμενές αποτέλεσμα.
Στους δήμους όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός, το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι προηγείται με διαφορά στο Τέτοβο και με μικρότερη στο Γκόστιβαρ, όμως για την ανάδειξη δημάρχων στους δύο αυτούς δήμους, που είναι οι μεγαλύτεροι σε συγκέντρωση αλβανικού στοιχείου στην ΠΓΔΜ, θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Η μεγάλη νίκη του SDSM στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις και αναμένεται να λάβει ευρύτερες διαστάσεις στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου, ενισχύει ιδιαίτερα τον Ζόραν Ζάεφ στο εσωτερικό και τον καθιστά κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Ταυτόχρονα δρομολογεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας της «πολιτικής αλλαγής» στη χώρα, που ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας από το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, τον περασμένο Μάιο, έπειτα από μια μακρά, ταραχώδη περίοδο.
Αντίθετα, η συντριπτική ήττα του VMRO-DPMNE αποδυναμώνει τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επί 10 συναπτά έτη, ενώ είναι πολύ πιθανό να τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν το 2013, το VMRO-DPMNE, που τότε βρισκόταν στην κυβέρνηση και στο απόγειο της πολιτικής του κυριαρχίας, είχε κερδίσει 56 δήμους, έναντι μόλις τεσσάρων του SDSM.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλιππίνες: Περισσότεροι από 1000 νεκροί στην πόλη Μάουτε από τους ισλαμοφασιστες
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 01:03
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη Μαράουι στις νότιες Φιλιππίνες από τότε που τζιχαντοφασιστες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κάποιες συνοικίες της, ανακοίνωσε την Κυριακή ο στρατός της χώρας υποσχόμενος για μια ακόμη φορά τον άμεσο τερματισμό των μαχών.
Χθες Κυριακή καταδιωκτικά αεροσκάφη συνέχιζαν να πετούν πάνω από τη μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη των Φιλιππίνων, οι περισσότεροι κάτοικοι των οποίων είναι καθολικοί, η οποία έχει σχεδόν εκκενωθεί από κατοίκους, ενώ ο στρατός προσπαθούσε να ανακαταλάβει ένα ένα τα κτίριά της.
Πρόσφατα ο στρατός των Φιλιππίνων είχε θέσει τη χθεσινή ημέρα ως καταληκτική ημερομηνία για την εκδίωξη από τη Μαράουι των ισλαμοφασιστών που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία αυτή, εξαιτίας της ιδιαίτερα σκληρής αντίστασης που προβάλλουν οι ισλαμοφασιστες.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης του Ισνιλόν Χάπιλον, ενός από τους πλέον καταζητούμενους άνδρες στον κόσμο, που θεωρείται ο επικεφαλής του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη νοτιοανατολική Ασία.
Εκατοντάδες ένοπλοι ισλαμοφασιστες, μεταξύ των οποίων και ξένοι μαχητές, σπέρνουν έκτοτε το χάος στη Μαράουι, οχυρωμένοι σε κάποιες συνοικίες της πόλης.
Αργότερα ο στρατός των Φιλιππίνων είχε εξηγήσει ότι η απόπειρα σύλληψης του Χάπιλον ώθησε τους τζιχαντοφασιστες να θέσουν νωρίτερα σε εφαρμογή ένα σχέδιο κατάληψης της πόλης, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο εμπνεόμενοι από αυτό που είχε κηρύξει το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.
Έκτοτε, 822 ισλαμοφασιστες, 162 στρατιώτες και αστυνομικοί καθώς και 47 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των Φιλιππίνων είχε δώσει διορία ως τις 15 Οκτωβρίου για την κατάπνιξη των ισλαμοφασιστων. Και ο πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε δήλωσε την Παρασκευή ότι η μάχη «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της δύναμης που μάχεται κατά των τζιχαντοφασιστών, τον συνταγματάρχη Ρόμεο Μπράουνερ, 40 αντάρτες παραμένουν στη Μαράουι, μεταξύ αυτών ο Χάπιλον και ο Ομαρκαγιάμ Μάουτε η συμμορια του οποίου έχει επίσης δηλώσει πίστη στο ΙΚ.
Περίπου 100 άμαχοι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στην περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντοφασιστες, μεταξύ των οποίων είναι όμηροι και οι οικογένειες των ισλαμοφασιστών.
«Οι γυναίκες και τα παιδιά πλέον αναγκάζονται να πολεμήσουν με τους μαχητές της συμμοριας Μάουτε και του ΙΚ», κατήγγειλε ο συνταγματάρχης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κιργιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Τζινμπέκοφ προηγείται στις προεδρικές εκλογές
 Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, 00:25
Ο πρώην πρωθυπουργός του Κιργιστάν Σουρονμπάι Τζινμπέκοφ κέρδισε πιθανόν μια ξεκάθαρη νίκη στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σε αυτή τη χώρα της Κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική εκλογική επιτροπή, ο Τζινμπέκοφ εξασφάλισε περίπου 868.000 ψήφους ή ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των συνολικών ψήφων με περίπου 1,557 εκατομμύρια ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεδρικές εκλογές στο Κιργιστάν- Αμφίρροπη αναμέτρηση προβλέπουν οι παρατηρητές
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 17:03
Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Κιργιστάν με τους παρατηρητές να προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο φιλο-ρώσους υποψηφίους, ο ένας από τους οποίους υποστηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο.
Η χώρα της Κεντρικής Ασίας με πληθυσμό 6 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι, έχει μια ιστορία βίαιων διαμαρτυριών και ο κυριότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο μεγιστάνας Ομουρμπέκ Μπαμπάνοφ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτέθηκε σε υποστηρικτές του και σε μέλη του επιτελείου του.
Ο πρόεδρος Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ --ο οποίος είναι πιθανό να παραμείνει ένας ισχυρός παράγοντας στην εσωτερική πολιτική αν ο υποψήφιος τον οποίο προτιμά, ο Σουρονμπάι Τζινμπέκοφ, κερδίσει τις εκλογές-- προειδοποίησε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει όση βία χρειαστεί για να «εκκαθαρίσει» τη χώρα.
Το Κιργιστάν είναι στενός σύμμαχος της Μόσχας και φιλοξενεί στο έδαφός του μια ρωσική στρατιωτική βάση, βοηθώντας τον πρώην σοβιετικό ηγεμόνα του να προβάλει την ισχύ του σε μια περιοχή όπου η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεκδικούν επίσης επιρροή.
Αντίθετα με τους γείτονές του, που στην πλειονότητά τους κυβερνώνται από απολυταρχικά καθεστώτα, το Κιργιστάν είναι μια ισχυρή δημοκρατία που παράγει μερικές φορές χαοτικές αλλαγές ηγεσίας.
Μετά την αποπομπή των δύο πρώτων προέδρων της σε εξεγέρσεις, η χώρα επαναπροσδιορίστηκε ως κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου οι προεδρικές εξουσίες περιορίζονται κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.Όμως ο Αταμπάγεφ ενίσχυσε τις εκτελεστικές εξουσίες πέρυσι.
Επίσης, οι συμμαχίες μεταξύ κοινοβουλευτικών παρατάξεων είναι ρευστές, κάτι που σημαίνει πως ένας νέος ηγέτης μπορεί εύκολα να οικοδομήσει έναν συνασπισμό γύρω από το πρόσωπό του.
Ο Αταμπάγεφ, που δεν είχε δικαίωμα από το Σύνταγμα να διεκδικήσει μια δεύτερη εξαετή θητεία, υποστηρίζει τον Τζινμπέκοφ, 58 ετών, πρώην πρωθυπουργό.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Τζινμπέκοφ και του Αταμπάγεφ είναι το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα και κυριαρχεί στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Όμως αντιμετωπίζει σκληρή αντιπολίτευση από τον Μπαμπάνοφ, 47 ετών, το κόμμα Πατρίδα του οποίου είναι η δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και του οποίου τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως εκείνος και ο Τζινμπέκοφ θα έχουν μια αμφίρροπη αναμέτρηση.
Ο Μπαμπάνοφ, πρώην πρωθυπουργός επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταχράται των εξουσιών της προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη του Τζινμπέκοφ μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος υποστηρικτών της εκστρατείας του για συνωμοσία με σκοπό το πραξικόπημα και σχέδια για δωροδοκία ψηφοφόρων.
Ο Μπαμπάνοφ έχει αρνηθεί οτιδήποτε μεμπτό και απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον των υποστηρικτών του ως βρώμικες εκλογικές τακτικές.
Ο Αταμπάγεφ και η κυβέρνηση κατηγόρησαν επίσης το γειτονικό και πλουσιότερο Καζακστάν ότι υποστηρίζει τον Μπαμπάνοφ -- κατηγορία την οποία τόσο ο Μπαμπάνοφ όσο και η κυβέρνηση του Καζακστάν αρνούνται.
«Αυτό που κάνουν (οι αρχές) είναι σκανδαλώδες», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μπαμπάνοφ, ο οποίος πρόσθεσε πως μέλη του επιτελείου του και δημοσιογράφος ενός τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στον Μπαμπάνοφ δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους άνδρες την ημέρα της ψηφοφορίας.
Οι υποστηρικτές του Τζινμπέκοφ, από την άλλη, θεωρούν πως είναι αξιόπιστος.
Παρά τις διαφορές τους, τόσο ο Τζινμπέκοφ όσο και ο Μπαμπάνοφ θεωρούν στρατηγικό εταίρο τη Ρωσία, όπου εργάζονται ως εργάτες εκατοντάδες χιλιάδες κιργίζιοι μετανάστες.
Λιγότερο από το ένα τέταρτο των τριών εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει έως τις 14:00 τοπική ώρα. Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 8.00 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας) και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μπορούν να δημοσιοποιηθούν μερικές ώρες αργότερα.
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για έναν δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στην περίπτωση κατά την οποία κανένας από τους 13 υποψηφίους δεν κερδίσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των ψήφων.
Ο Αταμπάγεφ προειδοποίησε σήμερα τους αντιπάλους του να μην προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν βίαιες διαμαρτυρίες μετά την ψηφοφορία.
«Στην πραγματικότητα, αν υπάρξει αναταραχή, θα είναι καλό πράγμα, θα ήθελα να εκκαθαρίσω (τη χώρα) εντελώς από όλους αυτούς», είπε, αφού έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελια Κούρδων προς Άγκυρα για την υγεία του Α. Οτσαλάν
 Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 22:10
Προειδοποιεί την Άγκυρα η ηγεσία της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), ότι θα θεωρηθουν υπευθυνοι, για την κατάσταση της υγείας και την ασφάλεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν , μετά από σειρά σχετικών αλλά αντιφατικών δημοσιευμάτων σε τουρκικές εφημερίδες για τον φυλακισμένο ηγέτη.

Σε ανακοίνωσή της η KCK, η οποία εκπροσωπεί πολιτικώς σχεδόν το σύνολο των κουρδικών κομμάτων και οργανώσεων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, αναφέρει:
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υγεία ή στην ασφάλεια του ηγέτη μας Άπο.
Μετά από αντιφατικές πληροφορίες και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) κάνει έκκληση στον κουρδικό λαό και στους δημοκρατικούς πολίτες να αναλάβουν δράση. Η ευαισθησία του Λαού μας σε ότι αφορά την υγεία και την ζωή του ηγέτη μας είναι σε όλους γνωστή.
Περιμένουμε λοιπόν να διευκρινιστούν οι όποιες αντιφατικές δηλώσεις και δημοσιεύματα. Το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Ίμραλι προσπαθεί να αποφύγει εξηγήσεις και να διαψεύσει τυχόν ψευδείς πληροφορίες είναι απαράδεκτο, όπως και το ότι τα τελευταία χρόνια έχει απαγορεύσει κάθε επίσκεψη στο Ίμραλι.
Είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της οικογένειας, των δικηγόρων και του κοινού να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του Apo. Γι αυτό πρέπει επειγόντως να ενημερώσουν τους δικηγόρους και τους συγγενείς του ηγέτη του Κουρδικού Λαού.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ
Τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την υγεία και την ασφάλεια του Α. Οτσαλάν πρέπει να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ. Ο ηγέτης του, η ιεραρχία του και η όλη η κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υγεία και στην ασφάλεια του Α. Οτσαλάν.
Καλούμε τον λαό μας και την δημοκρατική κοινή γνώμη να μην υιοθετήσουν καμία εξήγηση της κυβέρνησης, αλλά να αναλάβουν δράση έως ότου γίνουν διαπραγματεύσεις και να μπορέσουμε να έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια της Ηγεσίας μας».
Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) – Ευρώπης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις ανακοινώθηκε (σημερα Δευτερα στις 19.00) ότι απορρίπτονται οι αιτήσεις αναστολής για τον Περικλή και για την Ηριάννα
Υπήρξε ένταση με την ανακοίνωση των αποφάσεων, επενέβη διμοιρία.
Σχολιο.- Ο Γερακης που διωκεται πειθαρχικα κ ειναι εισαγγελεας τι σου λεει??? τι ζουμε ρε συ, τι ζουμε???



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής για Περικλή και Ηριάννα
16 Οκτ 2017 | 17:58
Απορρίφθηκαν εκ νέου, ομόφωνα, τα αιτήματα αναστολής της ποινής των Ηριάννας και Περικλή από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από νωρίς το πρωί, με αρκετούς όρθιους. Η αστυνομία απέκλεισε μέρος της αίθουσας με διμοιρία ΥΜΕΤ, πράγμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο συνήγορος Μαντάς: «Να τακτοποιηθούν τα της αιθούσης απο την έδρα. Υπάρχει αστοχία με την εντολή να καταλάβουν οι αστυνομικοί τα έδρανα. Ας πάνε πιο πίσω οι αστυνομικοί. Ούτε στις δίκες του Κορυδαλλού δεν γίνονται αυτά». Η πρόεδρος απάντησε: «Η αίθουσα να μείνει με ανοιχτή την πόρτα. Να μπαίνει κ να βγαίνει όποιος θέλει ανεμπόδιστα»
Στις 10:55 ξεκίνησε η εξέταση των υποθέσεων. Ο μάρτυρας για την υπόθεση του Περικλή, καθηγητής πνευμονολογίας, κατέθεσε για την ιδιαίτερη πάθηση του Περικλή και πώς αυτή δεν μπορεί παρά να επιδεινωθεί στο περιβάλλον της φυλακής, λόγω παθητικού καπνίσματος σε κλειστό χώρο.
Ο συνήγορος του Περικλή και ο ίδιος τόνισαν στην έδρα τους κινδύνους για την υγεία του, λόγω της χρόνιας πάθησης που επιβαρύνει το αναπνευστικό του.
Κατόπιν (11:20) ξεκίνησε να εξετάζεται η υπόθεση της Ηριάννας. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε καθηγήτρια γλωσσολόγος ΕΚΠΑ που αναφέρθηκε στην πορεία της επιστημονικής σταδιοδρομίας της Ηριάννας και πώς αυτή εμποδίζεται από την ποινή φυλάκισης. Στο ίδιο θέμα εστίασε και η δεύτερη μάρτυρας, καθηγήτρια, επιβλέπουσα της διατριβής.
Η ίδια η Ηριάννα είπε ότι «είμαι φυλακή για κάτι που δεν έκανα, μόνο και μόνο από μια φιλική επίσκεψη του συντρόφου μου σε μέλη της ΣΠΦ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος Αναστασία Μουζάκη ρώτησε «αμφισβητείτε το DNA;», ενώ ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης ρώτησε «Αν παραμείνετε μέχρι τον Μάρτιο (που θα γίνει το εφετείο της υπόθεσης), θα καθυστερήσει το διδακτορικό σας;»
Η πρόταση του εισαγγελέα Γ. Γεράκη ήταν απορριπτική και στις δύο περιπτώσεις. Για τον Περικλή επειδή «δεν προέκυψε επιδείνωση της υγείας του κατά το διάστημα φυλάκισης» και για την Ηριάννα επειδή «δεν προέκυψαν νεότερα γεγονότα» και άρα «δεν καθίσταται αναγκαίο να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως αναστολής». Και στις δύο περιπτώσεις ανέφερε ότι η πράξη για την οποία καταδικάστηκαν ήταν «ιδιαίτερης αντικοινωνικότητας».
΄΄Για τον Γ. Γεράκη τον εισαγγελέα στις υποθέσεις του Περικλή και της Ηριάννας, ο οποίος πρότεινε την παραμονή τους στη φυλακή, εκρεμεί πειθαρχική δίωξη από τον Άρειο Πάγο για το ρόλο που έπαιξε στην επ'αόριστο αναβολή της δικαστικής υπόθεσης που αφορά στη Siemens .
Εκρεμεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος του, αλλά μετέχει σε δίκες επηρεάζοντας ζωές ανθρώπων.
Περί "δικαιοσύνης" και "αντικοινωνικότητας" ο λόγος.''
https://omniatv.com/blog/6292-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπητέ κ. Κοντονη, όλα καλά? Η δικαιοσύνη καλά? Να στε καλά να βγάζετε δεκαρικους για την Οκτωβριανή επανάσταση...κι η Ηριαννα στη φυλακή.
Υ.γ. Έχει γούστο να μιλήσει κανείς για... " ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης. Όπως όλοι ξέρουμε Ποτέ Δεν παρεμβαίνει υπουργός στους δικαστές, ποτέ...
Σχολιο.-  Διαβάζω σε blog του ΣΥΡΙΖΑ:
«Λευτεριά στην Ηριάννα και τον Περικλή» ζητούν διανοούμενοι από όλο τον κόσμο «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει και να αποφασίζει βάσει στοιχείων. Όχι να είναι παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και εκδικητικότητα» τονίζουν σε κείμενο-παρέμβασή τους διανοούμενοι απ' όλο τον κόσμο.
Και μου έρχονται στο νου οι αντίστοιχες διαμαρτυρίες διανοουμένων για κρατούμενους Στην κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου επί χούντας 1973
Και οι ανάλογες προς την κυβέρνηση του (δημοκράτη) Παπαναστασίου το 1953.
Τι Κυβέρνηση έχουμε ;
Σχολιο.- Τελικά η δικαιοσύνη δεν ειναι τυφλή...είναι ταξική...Αν εισαι εργοδότης και σκοτωθεί εργάτης...ελεύθερος.....αν εισαι φασίστας δολοφόνος ελεύθερος...Ηριάννα και Περικλής στη φυλακή!!!!
Σχολιο.- Δικαιοσύνη : Η Ηριαννα κ ο Περικλής φυλακή και ο Ρουπακιας έξω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέλιος Κούλογλου: Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για την κάνναβη

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας» δήλωσε σχετικά με την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας το πρωί στην εκπομπη του Παπαδακη στον ΑΝΤ1.
«Θέλοντας και μη, η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης γίνεται εκτεταμένα από την νεολαία. Το θέμα είναι αν σαν κοινωνία θα επιτρέψουμε στους εμπόρους να συνδιαλλάσσονται με τα παιδιά», είπε ο ευρωβουλευτής υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων ότι η λύση δεν κρύβεται στα ναρκωτικά.
«Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης είναι πλέον μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, με ενδιαφέρον για επενδύσεις, που ανοίγει θέσεις εργασίας», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου. «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για την κάνναβη στην Ελλάδα».
«Οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι ώριμες για την ψυχαγωγική κάνναβη και η ενασχόληση με αυτή θα μας απομάκρυνε από το πραγματικό διακύβευμα που είναι η ιατρική κάνναβη. Όμως δεν γίνεται να πηγαίνει στην φυλακή ένας έφηβος για ένα τσιγάρο», συμπλήρωσε.
16/10/2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας εισαγγελέας που θα 'πρεπε να 'ναι φυλακή για τη στάση του στο σκάνδαλο Siemens, εισηγήθηκε να παραμείνουν στη φυλακή η Ηριάννα κι ο Περικλής.... Και εισακούσθηκε... ΜΠΟΧΑ!!!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδράσεις από την ψήφιση στην Αλβανική Βουλή του Νομοσχεδίου για τις μειονότητες
 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017.
Επίσημη είναι η ελληνική γλώσσα στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης, όχι όμως στις περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνας και Κορυτσάς, και με την αλβανική βούλα, αλλά οι Βορειοηπειρώτες αντιδρούν, γιατί δεν καλύπτεται το σύνολο των περιοχών, όπου ζει η ελληνική μειονότητα!
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο περί μειονοτήτων, που ψηφίστηκε στην αλβανική Βουλή από 102 βουλευτές, 10 είπαν όχι, σε σύνολο 140, και με πολλές αντιδράσεις από τους Έλληνες, αφού θεωρούν ότι δεν κατοχυρώνεται επί της ουσίας κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και όλα περνούν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης,  οι μειονοτικές κοινότητες που υπερβαίνουν το 20% του συνόλου του πληθυσμού σε δήμους ή περιφέρειες έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση της μητρικής τους γλώσσας ως δεύτερης επίσημης. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα μπορεί να χρησιμοποιείται η ελληνική στα έγγραφα των δύο αυτών Δήμων,  στα ονόματα των οδών, στις διοικητικές μονάδες, στην παροχή επίσημων πληροφοριών και στην εκπαίδευση.
Η πρόταση των Ελλήνων
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας θεωρούν δίκαια και ιδανική την πρότασή τους, στην οποία προβλέπεται: Εάν ο μειονοτικός πληθυσμός υπερβαίνει το 1/3, να υπάρχει ισοτιμία της μειονοτικής και κρατικής γλώσσας. Εάν ο μειονοτικός πληθυσμός υπερβαίνει το 15% να υπάρχει παράλληλη χρήση της μειονοτικής γλώσσας.  Στις  περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνας και Κορυτσάς, ο νόμος δεν δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης της ελληνικής γλώσσας, γιατί, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Βορειοηπειρώτες, δεν έχουν τα απαραίτητα ποσοστά! Με βάση αυτήν την απογραφή, η περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό μειονοτικού πληθυσμού είναι αυτή του Αργυροκάστρου, όπου το 7,43 % είναι ελληνικής καταγωγής. Ακολουθεί η περιφέρεια Αυλώνας, με το 6,68 % του πληθυσμού να είναι επίσης ελληνικής καταγωγής, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η περιφέρεια Κορυτσάς, όπου Έλληνες δεν καταγράφτηκαν (καταγραφηκαν, αλλα σαν Βλαχοι, γιατι Βλαχοι με ελληνικη συνειδηση κατοικουν στην Κορυτσα, και όχι μονο στην Κορυτσα αλλα σε ολη την Βορειο Ηπειρο. Οπου καταγραφονται καποιοι σαν Βλαχοι, είναι Ελληνες. Το ιδιο ισχυει και για το κρατος των Σκοπιων), ενώ  το 1,78 % του πληθυσμού βρέθηκε να είναι Σκοπιανοί.
Διαμαρτυρίες
Η οργάνωση των Ελλήνων "ΟΜΟΝΟΙΑ" και το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" του Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος καταψήφισε το νόμο περί μειονοτήτων, διαμαρτύρονται ότι αντί να εξειδικευθούν, διευρυνθούν και κατοχυρωθούν  τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, που προβλέπονται στη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπιέζονται. Σημειώνουν ότι ο νόμος μειώνει την αυτενέργεια των εθνικών μειονοτήτων.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στους περιορισμούς όσον αφορά τον σεβασμό των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και περιουσιακών δικαιωμάτων.
Αντίδραση ΥΠΕΞ
Την αντίδραση και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ψήφιση από την αλβανική Βουλή του Νόμου περί «προστασίας των μειονοτήτων». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. (Ο Χοτζα που αναφερε ο αληταρας αστοιχείωτος  Α. Γεννηματας είναι αυτος που εδωσε τα δικαιωματα στην ελληνικη μειονοτητα. Τοτε ανθισαν τα ελληνικα σχολεια και η ελληνικη παιδία στην μειονοτητα. Μεχρι και καθημερινη εφημεριδα σαν το Λαικο Βημα φτιαξανε). Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας».
Μήνυμα Παυλόπουλου
Την ίδια ώρα, αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ιωάννη Καποδίστρια. «Συμπεριφορές διεθνούς τυχοδιωκτισμού σαν αυτές που βλέπουμε τελευταία να αναπτύσσονται μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας είναι συμπεριφορές ωμής παραβίασης δικαιωμάτων του ανθρώπου και συμβαίνει με τις μειονότητες ή παραδείγματος χάριν με το δικαίωμα της ιδιοκτησίας», τόνισε με έμφαση για να προσθέσει: «ήδη η Αλβανία δυστυχώς υπονομεύει την ενταξιακή της πορεία και αυτό είναι δική της ευθύνη. Πάντως, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές».
Οι Βλάχοι
Οι Βλάχοι της Αλβανίας, σύμφωνα με το νέο νόμο περί μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, περιλαμβάνονται στις οκτώ αναγνωρισμένες μειονότητες, δηλαδή την Ελληνική, τη Σλαβομακεδονική, τη Βλάχικη (Vllahe/Arumune), τους Ρομά, τους Αιγυπτίους, τους Μαυροβούνιους, τους Σέρβους, τους Βόσνιους και τους Βουλγάρους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Θανάσης Πότσης, εκτός των άλλων, αναφέρει ότι οι Βλάχοι στα Βαλκάνια έχουν ελληνική και ιλλυρικη καταγωγή, δεν αποτελούν ξεχωριστό έθνος και ζητούν να αναφέρονται ως γλωσσική μειονότητα και όχι ως εθνική. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «Οι Βλάχοι στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής, και ειδικά στην Ελλάδα και τηνΑλβανία, είναι απόγονοι των αρχαίων λαών, Ελλήνων και Ιλλυριών, οι οποίοι, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, άφησαν ανεξίτηλα ίχνη και άσκησαν αποφασιστικής σημασίας επίδραση στον παγκόσμιο πολιτισμό. Από την άλλη όμως, αυτή η κοινότητα, σε μια ορισμένη ιστορική περίοδο στην οποία επικρατούσαν στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτιστικά οι Ρωμαίοι, απέκτησε ορισμένες ιδιομορφίες πολιτιστικής και γλωσσικής φύσεως, οι οποίες συνέβαλαν στη διαμόρφωση της βλάχικης γλώσσας – νεολατινική γλώσσα, καθώς και ορισμένων άλλων πολιτιστικών στοιχείων. Από τότε που ολοκληρώθηκε η επίδραση της ρωμαϊκής κουλτούρας επί της κοινότητας αυτής και μέχρι τις μέρες μας, η γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα της Βλάχικης κοινότητας, στηρίζεται σε δύο στυλοβάτες: ο ένας είναι η Ελληνική και Ιλλυρική τους εθνική καταγωγή, ο άλλος είναι τα γλωσσικά και τα πολιτιστικά στοιχεία, που αντικατοπτρίζονται κυρίως στη γλώσσα τους καθώς και σε ορισμένα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Arseniy Pavlov... δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
Έτσι πολεμούσε, με τη σημαία της Συρίας του Άσαντ, ραμενη στης στολης του το μπρατσο, ο Κομαντάντε "Motorola"!
Σαν σήμερα δολοφόνησαν τον Κομαντάντε οι νεοναζί της Ουκρανίας, των συντρόφων της "πρώτη φορά φασιστερά"!
Σαν σήμερα, στις 16 Οκτώβρη 2016 δολοφονήθηκε στο Ντονιέσκ ο ήρωας Αρσένι Παβλόφ, ο θρυλικός "Μοτορόλα".
Αθάνατος
 Αιώνια τιμή και δόξα στον comandante Motorola, τον ήρωα της Αντίστασης στο Ντονμπάς!
- ZEI αιώνια στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Λαών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Je suis Somalien? Φυσικά όχι, αφού οι 300 νεκροί δεν είναι στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και πάει λέγοντας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ καταστρέφουν τις πόλεις της Συρίας που απελευθερώθηκαν από το ISIS για να παρεμποδίσουν τις δυνάμεις του-Assad –


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεολαία από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέσκ στην έναρξη του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Σότσι...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντριπτική νίκη του Τσαβισμού στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία!
Ξημέρωσε μια νέα ελπιδοφόρα ημέρα για τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τις δυνάμεις που αγωνίζονται εναντίον του ιμπεριαλισμού σ' ολόκληρο τον πλανήτη.
Συντριπτική εκλογική νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των κομμάτων που σχηματίζουν το μέτωπο του Τσαβισμού στη Βενεζουέλα: Μεγάλο Πατριωτικό Μέτωπο.
Που να βρίσκονται τώρα άραγε όλα τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία που στήριζαν το πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα;
Που να βρίσκονται οι πολιτικοί της δύσης που ως "φιλάνθρωποι" είχαν επικαλεστεί την "πείνα" του λαού της Βενεζουέλας και τη... "βία του καθεστώτος"; 1.455 τραυματισμένοι από την "εξέγερση" της αστικής τάξης στη Βενεζουέλα, εκ των οποίων το 71,27% αστυνομικοί, στρατιωτικοί του "καθεστώτος".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιωματισμός, η γεροντική αρρώστια των κοινωνικών κινημάτων

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για την αποτυχία και καταβύθιση της Αριστεράς, και η βαθιά συνειδητοποίηση του γεγονότος μοιάζει να συντρίβει πολλές συνειδήσεις. Στην πραγματικότητα, για ένα εγρήγορο κομμάτι τού κινηματικού κόσμου η συνειδητοποίηση αυτή είχε γίνει πολύ νωρίτερα, ήδη στη δεκαετία του ’60. Το τραγικό γεγονός τού οποίου γινόμαστε μάρτυρες σήμερα είναι μάλλον η αποτυχία εκείνου που τότε, στη δεκαετία του’60 και του ’70, φάνηκε για μία στιγμή ότι έπαιρνε τη σκυτάλη της κοινωνικής αμφισβήτησης και του οραματισμού μιας αληθινά νέας κοινωνίας από τα χέρια μιας ήδη συνθηκολογημένης Αριστεράς: των λεγόμενων νέων κοινωνικών κινημάτων (γυναικείο, ομοφυλόφιλο, αντιψυχιατρικό, αντιρατσιστικό, οικολογικό, κ.ά.) που βρέθηκαν προς στιγμήν στην πρώτη γραμμή των αντικαπιταλιστικών αγώνων στον μητροπολιτικό κόσμο. 
Η καινοτομία αυτών των κινημάτων, σε σύγκριση με το παλαιότερο εργατικό, ήταν ότι γέννησαν μια πολύ πιο καθολική ιδέα της κοινωνικής αλλαγής συνδέοντας για πρώτη φορά τις μείζονες όψεις τής πολιτικής (ζητήματα πολιτειακής διαχείρισης και γεωπολιτικών επιλογών) με τις ελάσσονες (ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων και άτυπων μορφών εξουσίας σε μικρές συλλογικότητες). Στα τέλη τής δεκαετίας του ’70, καθώς το μοντέλο του καπιταλισμού άλλαζε άρδην οδηγώντας στην άβυσσο όλες τις επαναστατικές επιδιώξεις τής προηγούμενης δεκαετίας (και όχι μόνο στις μητροπόλεις αλλά επίσης στον υπόλοιπο, μόλις αποαποικιοποιημένο κόσμο), τα κινήματα αυτά ήταν σε ραγδαία υποχώρηση· στα τέλη τής δεκαετίας του ’80 ήταν αληθινά κουφάρια και μόνο ένα είδος φιλολογίας έμενε πίσω τους, αφομοιούμενη όλο και περισσότερο από τα πανεπιστημιακά γκέτο. Εκτός της ακαδημίας, η γλώσσα αυτή κατακάθιζε σε ένα είδος αντεστραμμένου πουριτανισμού τον οποίον αποκαλούμε, σχεδόν ευφημιστικά, πολιτική ορθότητα· και η έμπρακτη πολιτική του μετάφραση ήταν ένα είδος δικαιωματισμού που είχε ως βασικό μέλημα να εξασφαλίσει αναγνώριση και να κατοχυρώσει δικαιώματα εντός τής υπάρχουσας κοινωνίας, λίγο-πολύ στη μορφή μιας διευρυμένης επιτρεπτικότητας. 
Ήταν, εν ολίγοις, η υπέρβαση της φιλελεύθερης γλώσσας των δικαιωμάτων εκείνη που γέννησε και εμψύχωσε τα μεγάλα κινήματα του παρελθόντος, και είναι ακριβώς η οπισθοχώρησή τους σε αυτήν που σηματοδοτεί τη συνθηκολόγησή τους με μια καταθλιπτική κοινωνική πραγματικότητα. Πράγμα που, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε εκ νέου αυτή την έννοια, στις ιστορικές της μεταμορφώσεις και στις διφορούμενες σημασίες της.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_707.html?m=1



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκσυγχρονισμός των κουβανικών σιδηροδρόμων με ρωσική επένδυση
Ο ρωσικός επιχειρηματικός όμιλος RZD πρόκειται να εκσυγκρονίσει τις κουβανικές σιδηροδρομικές υποδομές, σκοπό για τον οποίο θα υπογραφεί σύμβαση ύψους 1,8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσαν τοπικά μέσα.
Κατά την επίσκεψή τους στην Κούβα οι... ρώσοι αξιωματούχοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αποκαταστήσουν συνολικά την κεντρική γραμμή Αβάνα - Σαντιάγο μήκους 835 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
Το σχέδιο εκσυγχρονισμού περιλαμβάνει επίσης τη γραμμή Σάντα Κλάρα - Σιενφουέγος, τη νότια γραμμή από την Αβάνα μέχρι Χοβεγιάνος στο Ματάνσας και το σιδηροδρομικό κόμβο που δίνει πρόσβαση στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική συμφωνία θα υπογραφεί μέσα στο Νοέμβριο στην Αβάνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσές Εποχές με τον Μητσάρα τον Αβραμοπουλο... που θα έστελνε φυλακή ο γιωργάκης κι ο αλεξάκης...
Που είναι εκεινες οι χρυσες εποχες που εκανε ο μητσαρας παραγγελιες 16.000.000 εμβολιων για τον Η1Ν1 και θησαυριζαν οι φαρμακευτικες
Πληρώνει και θα πληρώνει με αίμα ο λαός μας τις χρυσές μπίζνες του Επιτρόπου για τη Μετανάστευση... παρακαλώ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ! Η μεγάλη δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη τώρα στην ΕΡΤ...
 Η μεγάλη δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη, που ξεκίνησε από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου ως τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, γνώρισε τον Γιώργο Κυρίτση που την ανέσυρε στην... επιφάνεια της Αυγής και στη συνέχεια την έχωσε στην εκπομπή της Ακριβοπούλου, κατάφερε η ικανότατη επαγγελματίας μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια καριέρας (τα γωνιακά μαγαζιά πάντα φέρνουν φράγκα, αλί στις χαζές που δεν το ξέρουν) να πάρει δική της εκπομπή στην ΕΡΤ. Το ανακοινώνει μάλιστα με τσαχπινιά, μισοδαγκώνοντας την πολυδουλεμένη της γλωσσίτσα.
Το κακό είναι πως εδώ και ώρες πήρε μόνο 8 likes, αφού δεν έχει απήχηση ούτε στα συριζόγιδα.
Πληρώστε την!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη σημερινή Διεθνιστική Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100  χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν καλεσμένο και το Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα (υποχρεωτική αλλαγή του τίτλου Κομμουνιστικό Κόμμα με αντικομουνιστική νομοθεσία του 2013 που απαγορεύει τη δράση κομμουνιστικού κόμματος) και μίλησε η Μαρίνα Πιλάεβα, μέλος της  ΚΕ και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του κόμματος.
Ποια είναι η θέση των Ούγγρων κομμουνιστών για το μεταναστευτικό και την περιβόητη πολιτική των "ανοικτών συνόρων";
Gyula Thürmer, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουγγαρίας (εδώ μπορούμε να γράφουμε ακόμη, για την ώρα, την πραγματική ονομασία του κόμματος κι όχι Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα):
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν [τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας  και μάλιστα ηγέτης της δεξιάς] στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αριστερά της δύσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ηγεσίες υπέρ των εργαζομένων, αλλά ηγέτες που εκφράζουν τους καπιταλιστές, αδίστακτους dealmakers και χωρίς καμία σχέση, απόμακρους, από τα προβλήματα του λαού. Γι' αυτό αυτοί είναι υπέρ της μετανάστευσης. Δεν είναι τυχαίο πως στην Αυστρία οι εργατικές ψήφοι δεν πήγαν στην αριστερά, αλλά το λαϊκίστικο κόμμα FPOE. Εμείς είμαστε κομμουνιστές παλιάς εποχής και συνεπώς πιστεύουμε πως τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Ευρώπη».
Μια ξεκάθαρη μαρξιστική αντίληψη και τοποθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη πολιτική του ΚΚΕ, αλλά ακόμη περισσότερο με τις θέσεις της ευρωπαϊκής κοσμοπολίτικης "αριστεράς", των "Radical chic".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 11 και 12 Σεπτέμβρη 2017 πραγματοποιήθηκε ένα Συνδικαλιστικό Συνέδριο στη Δαμασκό της Συρίας με θέμα "Αλληλεγγύη με το λαό της Συρίας και τους εργαζόμενους, εναντίον της τρομοκρατίας, του εμπάργκο και τις πολιτικές της ιμπεριαλιστικής επίθεσης” και συμμετείχαν 250 συνδικαλιστές από ολόκληρο τον κόσμο εκ των οποίων 70 από την Ευρώπη. Από την Ελλάδα συμμετείχε το ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ). 
Σ' ολόκληρο τον κόσμο τα πορίσματα του Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της Δαμασκού έγιναν κυρίαρχο ζήτημα στις χώρες που συμμετείχαν. Μάλιστα όλα τα συνδικάτα κάνουν αναφορά στην ομιλία-τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρίκου.
Γιατί στην Ελλάδα το θέμα πέρασε στα ψιλά από το ΚΚΕ; Η "μεγαλύτερη" αναφορά σ' αυτό το παγκόσμιο Συνέδριο αλληλεγγύης στη Συρία, στο "Ριζοσπάστη" με μια περίληψη:  "Καθήκον των συνδικάτων να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης κόντρα στον ιμπεριαλισμό"
Ποιους μπορεί να ενοχλούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου της Δαμασκού για το "μεταναστευτικό", τη στήριξη της κυβέρνησης Άσαντ (συμμετέχουν και τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας), η ομιλία του Μαυρίκου και αποσιωπήθηκαν;
Προσκλήθηκε στη σημερινή Διεθνιστική Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100  χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο Αμάρ Μπαγκντάς, Γενικός Γραμματέας του αδελφού κόμματος του ΚΚΕ, του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας που συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ;

4 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Reace
How many more paths to war can we go down? On Friday, Donald Trump shoved us closer to confrontation with Iran, and it’s up to all of us to force Congress to choose diplomacy instead.
Act now and tell your senators: No new sanctions on Iran, and don’t pass legislation to kill the Iran Nuclear Deal.
Everyone— from the the International Atomic Energy Association, to the U.S. Intelligence Community, to Secretary of State Rex Tillerson— agrees that sticking with the Iran Nuclear Deal is in everyone’s best interest.
But on Friday, in a speech full of misleading falsehoods, Trump announced he was “decertifying” the Iran Deal.
That kicks off a 60 day period in which Congress can reimpose sanctions with a simple majority vote. And Senate Republicans may also try to bring Democrats to the table to craft legislation that could be even worse.
Write to your senators and tell them to resist Trump’s war agenda: say no to sanctions, and no to legislation that would kill the Iran Nuclear Deal.
The Iran Deal isn’t perfect, but it’s infinitely better than Trump and Netanyahu’s shared agenda of escalating conflict.
The Israeli government and the U.S. both have an investment in preserving Israel’s military edge. Israeli officials, AIPAC and other pro-Israel advocates have been drumming up fear of Iran’s nuclear program for decades. Meanwhile Israel, the Middle East’s principal nuclear power, has been quietly maintaining a nuclear program of its own and refusing to sign the Nuclear Non-Proliferation Treaty.
And, if irony has any meaning left, it’s Trump who is not in compliance with the deal— he has already violated it by privately encouraging other nations to boycott trade with Iran. And now, by refusing to certify the Iran Deal, he is triggering an expedited consideration of snapback sanctions in order to advance that agenda of escalation, drastically increasing risk of another catastrophic U.S. war in the Middle East.
Grassroots power like yours defended the Deal back in 2015, and we can certainly do it again. Since the elections, progressives and all people who want peace and justice have exponentially improved our ability to influence Congress and compel them to defend us from Trump’s agenda.
You and I have to make them hear us again. Click here to write your senators now and tell them: Don’t put us on the warpath. Don’t kill the Iran Nuclear Deal.
Thank you,

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Πόσα περισσότερα μονοπάτια στον πόλεμο μπορούμε να κατεβούμε; Την Παρασκευή, ο Donald Trump μας έσπρωξε πιο κοντά στην αντιπαράθεση με το Ιράν και εναπόκειται σε όλους μας να αναγκάσουμε το Κογκρέσο να επιλέξει αντ 'αυτού τη διπλωματία.
Λειτουργήστε τώρα και πείτε στους γερουσιαστές σας: Δεν υπάρχουν νέες κυρώσεις για το Ιράν και δεν εγκρίνετε νομοθεσία για να σκοτώσετε την Ιρανική Πυρηνική Προσφορά.
Όλοι - από τη Διεθνή Ένωση Ατομικής Ενέργειας, στην Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, μέχρι τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson - συμφωνούν ότι η δέσμευση με την Ιρανική Πυρηνική Συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων.
Αλλά την Παρασκευή, σε μια ομιλία γεμάτη παραπλανητικά ψεύματα, ο Trump ανακοίνωσε ότι "διερευνά" τη συμφωνία του Ιράν.
Αυτό ξεκινά μια περίοδο 60 ημερών κατά την οποία το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει κυρώσεις με απλή πλειοψηφία. Και οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας μπορούν επίσης να προσπαθήσουν να φέρουν τους Δημοκρατικούς στο τραπέζι για να επεξεργαστούν νομοθεσία που θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη.
Γράψτε στους γερουσιαστές σας και πείτε τους να αντισταθούν στην ατζέντα του πολέμου του Τράμπε: πείτε όχι στις κυρώσεις και όχι στη νομοθεσία που θα σκοτώσει την Ιρανική Πυρηνική Προσφορά του Ιράν.
Η Συμφωνία του Ιράν δεν είναι τέλεια, αλλά είναι απείρως καλύτερη από την κοινή ατζέντα Trump και Netanyahu για την κλιμάκωση των συγκρούσεων.
Η ισραηλινή κυβέρνηση και οι ΗΠΑ έχουν και μια επένδυση για τη διατήρηση της στρατιωτικής δύναμης του Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι, η AIPAC και άλλοι υποστηρικτές υπέρ του Ισραήλ έχουν τύψεις για φόβο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εδώ και δεκαετίες. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ, η κυριότερη πυρηνική δύναμη στη Μέση Ανατολή, διατηρεί ήσυχα ένα πυρηνικό πρόγραμμα και αρνείται να υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
Και αν η ειρωνεία έχει κάποιο νόημα, το Trump δεν συμμορφώνεται με τη συμφωνία - το έχει ήδη παραβιάσει ιδιωτικά ενθαρρύνοντας άλλα έθνη να μποϊκοτάρουν το εμπόριο με το Ιράν. Και τώρα, αρνούμενος να πιστοποιήσει το Ιρανικό Deal, προωθεί μια ταχεία εξέταση των κυρώσεων για την προαγωγή αυτής της ατζέντας κλιμάκωσης, αυξάνοντας δραστικά τον κίνδυνο ενός άλλου καταστροφικού πολέμου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Ισχυρή δύναμη όπως τη δική σας υπερασπίστηκε το Deal το 2015, και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε και πάλι. Από τις εκλογές, οι προοδευτικοί και όλοι οι άνθρωποι που θέλουν ειρήνη και δικαιοσύνη έχουν βελτιώσει εκθετικά την ικανότητά μας να επηρεάσουμε το Κογκρέσο και να το υποχρεώσουμε να μας υπερασπιστεί από την ατζέντα του Trump.
Εσύ και εγώ πρέπει να τους κάνουμε να μας ακούν ξανά. Κάντε κλικ εδώ για να γράψετε τώρα τους γερουσιαστές σας και να τους πείτε: Μη μας βάζετε στο warpath. Μην σκοτώνετε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Ευχαριστώ,

e-h είπε...


Join the Electoral Reform Society council!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
OCT 15, 2017 — This year, the Electoral Reform Society (ERS) is electing its governing Council. The Council has ultimate responsibility for the governance and administration of the ERS and feeds into the Society’s campaigning and policy making processes.

Every two years, 15 members of the Council are elected using the Single Transferrable Vote. The Council meets four times a year in London (expenses reimbursed) to discuss strategy, campaigns, policy, governance and finance. This is an opportunity to get involved in the campaign for electoral reform and help shape the important work that the ERS does.

As a member of the Council since 2015, I have enjoyed having an inside view of ERS campaigns and met many fantastic people who make the ERS what it is. It’s been a great experience!

The deadline for nominations to the Council is Wednesday, 18th October. You can nominate yourself here: http://e-activist.com/ea-action/broadcast.record.message.click.do?ea.url.id=1056383&ea.campaigner.email=6oHkS%2F7nEjibJXgCdoXFh0aF%2BegVuZ9O&ea.campaigner.id=bXXavP4D2NSZkArzVWMSmA==&ea_broadcast_target_id=0

Even if you wouldn’t like to stand for Council, why not join the ERS and vote? Have your voice at this crucial time in ERS history.

Owen Winter


e-h είπε...


Συμμετοχή στο συμβούλιο της εκλογικής μεταρρύθμισης της κοινωνίας των πολιτών!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
ΟΚΤ 15, 2017 - Φέτος, η Εκλογική Μεταρρυθμιστική Εταιρεία (ERS) εκλέγει το κυβερνών συμβούλιο της. Το Συμβούλιο είναι στην τελική ευθύνη για τη διακυβέρνηση και τη διοίκηση του ERS και τροφοδοτεί τις διαδικασίες εκστρατείας και χάραξης πολιτικής της κοινωνίας.

Κάθε δύο χρόνια, 15 μέλη του Συμβουλίου εκλέγονται χρησιμοποιώντας την ενιαία μεταβατική ψηφοφορία. Το Συμβούλιο συνεδριάζει τέσσερις φορές το χρόνο στο Λονδίνο (επιστρεφόμενες συνεδριασεις) για να συζητήσει στρατηγική, εκστρατείες, πολιτική, διακυβέρνηση και χρηματοδότηση. Πρόκειται για μια ευκαιρία να συμμετάσχετε στην εκστρατεία για την εκλογική μεταρρύθμιση και να συμβάλλετε στη διαμόρφωση του σημαντικού έργου που επιτελεί το ERS.

Ως μέλος του Συμβουλίου από το 2015, έχω απολαύσει μια εσωτερική άποψη των εκστρατειών της ERS και συναντήσαμε πολλούς φανταστικούς ανθρώπους που κάνουν το ERS αυτό που είναι. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία!

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στο Συμβούλιο είναι η Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου. Μπορείτε να ορίσετε τον εαυτό σας εδώ: http://e-activist.com/ea-action/broadcast.record.message.click.do?ea.url.id=1056383&ea.campaigner.email=6oHkS%2F7nEjibJXgCdoXFh0aF%2BegVuZ9O&ea.campaigner. id = bXXavP4D2NSZkArzVWMSmA == & ea_broadcast_target_id = 0

Ακόμα κι αν δεν επιθυμείτε να υποστηρίζετε το Συμβούλιο, γιατί να μην συμμετάσχετε στο ERS και να ψηφίζετε; Πείτε τη φωνή σας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ERS.

Owen Winter