Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τριτη 17 Οκτωβριου 2017



Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
Μεγάλη νίκη του PSUV στις περιφερειακές εκλογές στη Βενεζουέλα

Εμφατική νίκη πέτυχε η Μπολιβαριανή Επανάσταση στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, με το κυβερνόν κόμμα PSUV να κερδίζει στις 17 από τις 23 πολιτείες της χώρας. Η αντιπολίτευση κέρδισε σε 5 πολιτείες ενώ δεν έχουν δοθεί ακόμα τελικά αποτελέσματα για την πολιτεία Μπολίβαρ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, το PSUV πήρε 54% των συνολικών ψήφων ενώ η συμμαχία της αντιπολίτευσης MUD το 45% περνοντας 5 πολιτειες. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 61%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).
Συνολικά, κυβερνήτες που υποστηρίχθηκαν από το Εννιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας εκλέγονται στις εξής 17 πολιτείες (σε παρένθεση το ποσοστό των ψήφων που πήραν): Αμασόνας (59,85%), Απούρε (51,92%), Αράγουα (56,83%), Μπαρίνας (52,88%), Καραμπόμπο (51,96%), Κοχέδες (55,48%), Δέλτα Αμακούρο (58,78%), Φαλκόν (51,86%), Γκουάρικο (61,68%), Λάρα (57,65%), Μιράντα (52,54%), Μονάγας (53,94%), Πορτουγκέσα (64,34%), Σούκρε (59,89%), Τρουχίγιο (59,09%), Γιαρακούι (61,88%) και Βάργκας (52,35%).
Η αντιπολίτευση κέρδισε στις παρακάτω πολιτείες: Ανσοάτενγκι (52,01%), Μέριδα (51,05%), Νουέβα Εσπάρτα (51,81%), Τάτσιρα (63,29%) και Σούλια (51,66%).
Από τις περιπτώσεις όπου επικράτησε κυβερνητικός υποψήφιος ξεχωρίζουν οι νίκες στις πολιτείες Μιράντα και Λάρα, όπου εξελέγησαν οι Έκτορ Ροντρίγκες και Κάρμεν Μελέντες αντίστοιχα. Οι πολιτείες αυτές θεωρούνταν έως τώρα προπύργια της δεξιάς, με κυβερνήτες πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιπολίτευσης όπως οι Ενρίκε Καπρίλες και Χένρι Φαλκόν.
Η αντιπολίτευση δεν αναγνώρισε τα αποτελέσματα κάνοντας λόγο για νοθεία, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι παραμένει στο πολιτικό παιχνίδι παρά τον οικονομικό πόλεμο που της έχει κηρυχθεί με σκοπό να δυσφημιστεί και να κλονιστεί ο πρόεδρος Μαδούρο.
Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές της 16ης Δεκέμβρη 2012, το PSUV είχε εκλέξει κυβερνήτη σε 20 από τις 23 πολιτείες. Οι εκλογές εκείνες είχαν γίνει 2 μήνες μετά την τελευταία ευρεία νίκη του Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2012.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκληση κατά της Δημοκρατιας.
Αυταρχισμός και αυθαιρεσία χωρίς όρια η απόφαση για Ηριάννα-Περικλή
17/10/2017
Τη σταθερή διολίσθηση σε όλο και πιο επικίνδυνους περιορισμούς των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σηματοδοτεί η χθεσινή δικαστική απόφαση για την 29χρονη Ηριάννα Β.-Λ.  και τον 33χρονο Περικλή Μ.
Η απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης των ποινών και αποφυλάκισης, καθώς η κατηγορία βασίζεται σε σαθρά στοιχεία που έχουν καταπέσει τόσο κατά την πρώτη δίκη όσο και στο Εφετείο τον περασμένο Ιούλιο, συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο της σταθερής τάσης υποκατάστασης της τυπικής αστικής δημοκρατίας από ένα καθεστώς εξαίρεσης, με έντονα χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης.
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ήρθε μετά από ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, η παρουσία του οποίου στη δίκη εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τις επιδιώξεις κύκλων του δικαστικού σώματος. Κι αυτό, γιατί σε βάρος του εισαγγελέα Γεράκη έχει κινηθεί διαδικασία εξέτασης για μεθοδεύσεις που παρεμπόδισαν την έγκαιρη παραπομπή και εκδίκαση της υπόθεσης Siemens.
Είναι φανερό πως οι κύκλοι αυτοί δρουν απροκάλυπτα προκλητικά, αδιαφορώντας για τα όποια προσχήματα. Όπως είναι φανερό πως η προσβολή του λαϊκού περί του δικαίου αισθήματος αποσκοπεί ουσιαστικά στην εξοικείωση της κοινής γνώμης με την αντίληψη της παντοδυναμίας ανεξέλεγκτων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, που δρουν υπό την κάλυψη της “Δικαιοσύνης”.
Αναμφίβολα, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία και δεν συνδέεται μόνο με μια συνολικότερη διεθνή τάση αυταρχικοποίησης, στο όνομα, δήθεν, της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο περιορισμός της λαϊκής κυριαρχίας συνιστά όρο εκ των ουκ άνευ για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών, ζητήματα προσβολής του λαϊκού περί δικαίου αισθήματος προσλαμβάνουν μια ακόμη πιο επικίνδυνη διάσταση.
Καθώς οι δικαστικοί χειρισμοί έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, η υπόθεση αναδεικνύεται και ως ένα πεδίο κατάλληλο για τον ανταγωνισμό ανάμεσα στο δικαστικό κατεστημένο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιδιώκει να εμφανιστεί αντίθετη σε τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Έτσι, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φρόντισε με δηλώσεις του να διαφοροποιηθεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για “απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης”.
Προφανώς, παρ’ όλη τη κρισιμότητα των στιγμών και τη συνειδητοποίηση των επικίνδυνων μεθοδεύσεων κύκλων του δικαστικού κατεστημένου κατά της δημοκρατίας, τέτοιου τύπου αντιδράσεις δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζονται ως υποκριτικές και φαιδρές.
Αν ο κ. Κοντονής και το κόμμα του δεν θέλουν να δικάζουν οι δικαστές στη βάση νόμων που ελέγχονται ως προς τη συνταγματικότητα και τη δημοκρατικότητά τους, δεν έχουν παρά να τους καταργήσουν. Όσο δεν το κάνουν, είναι συνένοχοι στον επικίνδυνο αυτό αντιδημοκρατικό κατήφορο. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η κατάληψη της δικαστικής αίθουσας από τα ΜΑΤ κατά τη χθεσινή διαδικασία, ούτε και η βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι αντιδράσεις των αλληλέγγυων μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Και τα ΜΑΤ έχουν πολιτικό προϊστάμενο τον κ. Νίκο Τόσκα.
Είναι προφανές, για μια ακόμη φορά, πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και για τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένος με τον αγώνα για την απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές, που η περαιτέρω προώθησή τους είναι που επιβάλλει τη δημιουργία όρων για την επιβολή καθεστώτος εξαίρεσης και περιορισμένης δημοκρατίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγανάκτησαν, άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή, οι της κυβέρνησης σχετικά με την άδικη απόφαση που αφορα την Ηριάννα.Ανατριχίλα με κυρίεψε όταν το πληροφορήθηκα!!!!Μα καλά ποιος νομοθετεί σε αυτή τη χώρα; Ο Φούφουτος; Ποιος διατήρησε τις διατάξεις του τρομονόμου, ενώ προεκλογικά έταζε την κατάργηση του; Ποιος δεν προβαίνει σε αναθεώρηση του άρθρου 497ΚΠοινΔ με σκοπό να εξειδικεύσει την αόριστη νομική έννοια της υπέρμετρης και ανεπανόρθωτης βλάβης; Αλήθεια στο νομικό τους επιτελείο έχουν έστω και έναν της μαχόμενης δικηγορίας; Όσο υπαίτια είναι η δικαστική εξουσία (που είναι) , άλλο τόσο είναι και η νομοθετική.Θα το ξαναγράψω: Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ωραίοι" πάντως οι φιλελέδες εκεί  στη Βενεζουελα : Φώναζαν και χτυπιόντουσαν για εκλογές και πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες έβγαλαν ανακοίνωση ότι αν χάσουν δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα!! ...
`Οχι, αν κερδίσουν, δεν διευκρίνισαν αν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΙΧΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ…
16/10/2017
Νίκη στις 17 από τις 22 επαρχίες της χώρας σημείωσε το κυβερνών κόμμα του Μαδούρο στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα.
Ο Μαδούρο δήλωσε ότι το κόμμα του συγκέντρωσε το 54% των ψήφων στην επικράτεια και πως οι εκλογές είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 15 χρόνια, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες.
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να αποσιωπήσουν την εκλογική διαδικασία.
Από σήμερα το πρωί πάντως, αρκετά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να παρουσιάζουν πληροφορίες, αναπαράγoντας απλώς τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που ζητά ανακαταμέτρηση των ψήφων.
Τη διαδικασία παρακολούθησαν περίπου 1300 παρατηρητές, 70 από τους οποίους προέρχονταν από το εξωτερικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαικό Μέτωπο για την Aπελευθέρωση της Αλεξανδρέττας (İskenderun): θα πολεμήσουμε τον Ερντογάν θ΄απελευθερώσουμε το Ιντλίμπ.
 »Στο όνομα του Θεού του ελέημονα, είμαστε το ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΑΣ (İskenderun)/ ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο Ιντλίμπ και σε όλη την επαρχία του.
Υποσχόμαστε στην πατρίδα και στον ηγέτη της Πατρίδας μας ότι θα πολεμήσουμε όλες τις δαιμονικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα μας παράνομα όποιες κι αν είναι αυτές.Θα υπερασπιστούμε τη γη μας.
Όπως πολεμάμε το Μέτωπο της Αλ Νούσρα και την Αχράρ αλ Σαμ κι άλλους θα πολεμήσουμε και τον πνευματικό μας πατέρα τον Ερντογάν και το στρατό του.
Ο Θεός να στέψει μ΄επιτυχία, η ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ
ΖΗΤΩ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ »
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
Η οργάνωση πολεμάει στο πλευρό του συριακού στρατού και δραστηριοποιείται κυρίως στη Β Λαττάκεια.Μαχητές της πολέμησαν ωστόσο σε όλα τα μεγάλα μέτωπα όπως αυτό του Χαλεπίου.Τα τελευταία 24ωρα προβλήθηκε αρκετά από τα συριακά μέσα για 2 λόγους.
για την διακήρυξη της ότι δεν δέχεται τουρκική παρουσία στο Ιντλίμπ.
για την επιτυχή διαμεσολάβησή της στην απελευθέρωση του σύριου πιλότου από τις τουρκικές αρχές.
Η Αλεξανδρέττα ήταν στη συριακή επικράτεια ως το 1939 που προσαρτήθηκε στην Τουρκία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσο ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι έξω κι η αθώα Ηριάννα μέσα, δεν πιστεύω να περιμένετε κανενός είδους δικαιοσύνη ή δικαίωση.
Ηθικά, κοινωνικά, πολιτειακά νούλες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευκό τυρί αντί φέτας, νοθευμένο ελαιόλαδο, ψωμιά με απαγορευμένα βελτιωτικά -Τι έδειξαν οι έλεγχοι στην αγορά
16/10/2017
Περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα, που κυκλοφορούν στην αγορά έχει λάβει μέσα στο 2017 το τμήμα Καταναλωτή του ΠΑΚΟΕ.

Αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις το ΠΑΚΟΕ διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή σήμερα,  δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων, τα οποία κωδικοποιούνται από το ΠΑΚΟΕ, ως εξής:
1.Σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων για όλα σχεδόν τα προϊόντα βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
2.Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων βρέθηκαν με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.
Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη Φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται σαν τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να διαπιστώσει ότι δυστυχώς στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και τον Νοέμβριο κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβιου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.
3.Στα αλλαντικά  σε ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά , βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.
4.Στους χυμούς παρατηρήθηκαν σοβαρές παραπλανήσεις του καταναλωτικού κοινού ως προς το τι πραγματικά περιέχουν  οι συσκευασίες, που αναγράφουν για διαφημιστικούς - marketing  λόγους την φράση «φυσικός χυμός», ενώ περιέχουν ένα μείγμα     νερού και χρωστικών ουσιών με  άρωμα από φρούτο.
5.Στα αναψυκτικά  η περιεκτικότητα του φυσικού χυμού σε ποσοστό 72% των  δειγμάτων, βρέθηκε χαμηλότερη κατά 50% από το επιτρεπτό όριο. Βρέθηκαν επίσης στην αγορά αναψυκτικά που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως φαρμακευτικά προϊόντα  ψυχοτρόπα και δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται   αβίαστα από παιδιά και να πουλιούνται σε καταστήματα που έχουν άδεια  «μπακάλικου» (καταστήματα βιολογικών τροφών).
6.Στα εμφιαλωμένα νερά παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στους όρους διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσης τους. Ακόμα, σοβαρές ανακρίβειες που αναγράφονται στις ετικέτες και αφορούν τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται ελλιπείς λόγω του ότι  είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ελάχιστες για το πλήθος των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.
Η διακίνηση δε και η διάθεση των εμφιαλωμένων νερών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και στις περιοχές των νησιών μας, γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες  με ξεσκέπαστα φορτηγά κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασίες πάνω από 38ο βαθμούς Κελσίου όταν το όριο είναι 18ο βαθμοί  Κελσίου.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το μικροβιακό φορτίο από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους που βρήκαμε στα εμφιαλωμένα νερά, το οποίο ήταν επικίνδυνα υψηλό για τη δημόσια υγεία στο 20% των δειγμάτων.
7.Στα λαχανικά από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων, νιτρικών, βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, υδράργυρος).
8.Στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα βρέθηκαν 4 απαγορευμένα βελτιωτικά και προσθετικά σε ποσοστό 40% των δειγμάτων που πήραμε.
9.Στο ελαιόλαδο διαπιστώθηκε  νοθεία σε ποσοστό 75% των δειγμάτων (το πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Η παραπλάνηση δε του καταναλωτή σε όσα αναφέρονται στις ετικέτες των φιαλών είναι απερίγραπτη. Διαπιστώθηκε ότι:
αναφέρονται ως ελαιόλαδα πυρηνέλαια,
λάδια πολυκαιρισμένα με άσχημες οσμές  αναμειγνύονται με λάδια νέας σοδειάς και κυκλοφορούν στην αγορά σαν ελαιόλαδα,
παρατηρήθηκε η ύπαρξη καρκινογόνων χρωστικών σε ποσοστό 31% των δειγμάτων.
Το ΠΑΚΟΕ σημειώνει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί την προστασία της δημόσιας υγείας και συστήνει στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, να μελετούν πολύ προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξεως και τις ετικέτες των προϊόντων, να καταγγέλλουν κάθε τι που αντιλαμβάνονται σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και στο ΠΑΚΟΕ (210-8100805), να μην αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ευάλωτων τροφίμων και να ασχολούνται οι ίδιοι με το φαγητό των παιδιών τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγες μερες στην Σάμο..
Οπλοφόροι με χειροπέδες και στολή που δεν είναι Έλληνες αστυνομικοί…
Η ΕΛ.ΑΣ. τους έκανε «πλάτες» και παρενόχλησε Έλληνα πολίτη για πάρτη τους…
Πλέον δεν χρειάζεται να ρωτάμε αν πρόκειται για κατοχή…
Κατοχή και με αποδείξεις…
Τα όπλα πλέον είναι καθήκον..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ...
Ο Εισαγγελέας ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ (σ.σ. τον Γερακαρη εννοει) που ζήτησε να μείνει στη φυλακή η Ηριάννα είναι ο ίδιος εισαγγελέας που είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των ΜΙΧΟΛΑΛΙΑΚΟΥ – ΠΑΠΠΑ.
Είναι ο ίδιος που είχε χορηγήσει αναστολή στην υπόθεση για τα δομημένα ομόλογα με καθείρξεις 23 χρόνια!!!
Είναι εκείνος που είχε καθυστερήσει αρκούντως τις διαδικασίες στην υπόθεση της Siemens με συνέπεια την παραγραφή!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ελληνικά ΜΜΕ δεν υπαρχει η παραμικρη αναφορά στην τραγωδία της Σομαλίας (δε ζε σουι...τίποτα, άλλωστε μαυροι ειναι αυτοι) ουτε φυσικά στις εκλογες της Βενεζουελας. Η αναγκη δημιουργίας δικτυων αντιπληροφόρησης είναι όρος ύπαρξης, ας ελπίσουμε να γίνει κατανοητό γρήγορα και προσπαθειες όπως το "litlepost.blogspot" να στηριχτουν ουσιαστικά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ Στο Χονγκ Κονγκ – Χειρότερα Και Από Τα Κανονικά;
Μια ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έκανε το Συμβούλιο Υγείας και Καπνίσματος στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποστηρίζει μέσω…μιας έρευνας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα. Μετά από τη διεξαγωγή της έρευνας το Συμβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Στην εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Baptist University στο Χονγκ Κονγκ, εξετάστηκαν 13 διαφορετικών ειδών ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Πιο αναλυτικά, αποδείχθηκε πως στα ηλεκτρονικά τσιγάρα το επίπεδο των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH), ένα υποπροϊόν της καύσης πετρελαίου, που βρίσκεται και στον μολυσμένο αέρα, κυμάνθηκε από 2,9 έως 504,5 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο. Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας, Dr Chung Shan-shan, πως: «Τα επίπεδα αυτά είναι ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο αυξημένα από ότι τα συναντούμε στον μολυσμένο αέρα του Χονγ Κονγκ».
Εκτός αυτού, αποδείχθηκε πως στα ηλεκτρονικά τσιγάρα βρίσκονται σε αφθονία είναι πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες (PBDE). Οι ουσίες αυτές είναι επιβραδυντικά φλόγας που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή επίπλων και ηλεκτρονικών προϊόντων και είναι ιδιαίτερα τοξικά για τον άνθρωπο. Όπως, μάλιστα τονίζει ο Dr. Chung Shan-shan η εισπνοή αυτών των χημικών ουσιών έχει συσχετιστεί με διαταραχές των θυρεοειδικών ορμονών, μείωση της γονιμότητας, ενώ φαίνεται πως επηρεάζει και την ανάπτυξη του εμβρύου, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.
Σημειώνουμε πως έως σήμερα τουλάχιστον 16 χώρες έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένων των Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βραζιλία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες μέχρι στιγμής σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Όλα τα σχετικά υπάρχουν σε άρθρο της Daily Mail!
Τι λέει ο Dr Farsalinos για την σχετική έρευνα:
Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες: είτε οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα για το τι μιλάμε, είτε εσκεμμένα παραπληροφορούν το κοινό και τις ρυθμιστικές αρχές. Ακόμα χειρότερα, δημιουργούν πανικό στην vapers κοινότητα (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πρώην καπνιστές), με τον κίνδυνο να τους καθιστά υποτροπείς στο κάπνισμα. Αυτή είναι μια τυπική περίπτωση βαρείας παραπληροφόρησης και εξαιρετικά κακής επιστήμης. Κυριολεκτικά, ντροπή για τη δημόσια υγεία…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του Εφετείου Αθηνών
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 16:30
Επίθεση στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του Εφετείου Αθηνών.
Η εισβολή όπως λενε σε αναρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου έγινε για τους πλειστηριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11:40 το πρωί σήμερα, οχτώ άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας σφυριά εισέβαλαν στα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Εφετείων, στην οδό Γενναδίου 4 στα Εξάρχεια. Πρόκειται για τον συμβολαιογραφικό σύλλογο διαφορων αληταραδων κορακιων  που τις τελευταίες δύο εβδομάδες λεει ότι οι  πλειστηριασμοί που ακυρώνονται από τις συλλογικότητες γινονται σε μεγαλες περιουσιες και όχι σε γκαρσονιερες και δυαρακια όπως εχει αποκλυφθει.
Οι κουκουλοφόροι έσπασαν το γκισέ των κορακιων, τη τζαμαρία και έγραψαν συνθήματα, για τους αληταραδες συμβολαιογραφους που καταστρεφουν ζωες με το αζημιωτο. Εκτος από τα λεφτα που περνουν στη ζουλα από τα κορακια που είναι σε συμφωνια μαζι τους, και που είναι το 90% οσων βγαζουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Π. Πολάκης: «Αέρας κοπανιστός» 3,5 εκατ. ευρώ από αντικαρκινικό έρανο
 Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 16:38
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του υπουργείου Υγείας για την αξιοποίηση ποσού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από αντικαρκινικό έρανο που έγινε το 2008 και δόθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Εθνικής Εκστρατείας Πρόληψης κατά του καρκίνου και δημιουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αλλά και σε ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το 2008 έγινε ο τελευταίος αντικαρκινικός έρανος και μαζεύτηκαν περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. «Τα 3,5 εκατομμύρια, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, δόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως εξής: 1,5 εκατομμύριο για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου (δηλαδή διαφημιστική δαπάνη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ) και 2 εκατ. για να φτιαχτεί Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (άμα το βρείτε πουθενά γράψτε μου και μένα πού)!!!!»
Ψάχνοντας στο υπουργείο, συνεχίζει ο κ. Πολάκης, ανακαλύψαμε ότι έχουν μείνει αδιάθετα σχεδόν 3 εκατομμύρια από το προϊόν εκείνου του εράνου, τα οποία και διαθέσαμε στα τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία, προκειμένου να αυξήσουμε τη διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητά τους. Ειδικότερα, δόθηκαν 1,5 εκατ. στον Άγιο Σάββα για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα, 600.000 στο Μεταξά για ψηφιακό μαστογράφο και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και 820.000 στο Θεαγένειο, στη Θεσσαλονίκη, για επισκευή του κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας.
Ο κ. Πολάκης απευθύνεται και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «πού ήταν τότε, το 2009-2010, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να διαμαρτυρηθεί για τις ουρές στην ακτινοθεραπεία και στη διάγνωση των ογκολογικών ασθενών, όπως κάνει σήμερα, όταν 3,5 εκατ. ευρώ γινόταν αέρας κοπανιστός… ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία την Παρασκευή στα πρακτορεία διανομής Τύπου
 Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 16:04
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου, ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 18:30, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» με προσλήψεις των απολυμένων από την εταιρεία «Άργος» ή όποια αναλάβει τη διανομή του Τύπου, υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Π. Βενέτα.
Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι δεν ξαφνιάζει κανέναν η προσπάθεια της εργοδοσίας της «Άργος» να επιτεθεί με προκλητικά ψεύδη στο σωματείο, χρεώνοντάς του προθέσεις που βρίσκονται στη φαντασία της, αποδεικνύοντας ότι έχουν θορυβηθεί από την εικόνα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, όπου και αποφασίστηκε η απεργία. Εκεί, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου συναντήθηκαν οι συνάδελφοι της «Άργος» και της «Ευρώπης» με τους εργολαβικούς συναδέλφους και έγινε φανερό ότι ο αγώνας είναι κοινός γιατί κοινός είναι και ο αντίπαλος. Επίσης, η Ένωση Προσωπικού διανομής Τύπου καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών, τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα, τη στιγμή που δίνει απλόχερα επιδοτήσεις εκατομμυρίων στους εργοδότες και παραπέμποντας το αίτημα των εργαζομένων για οικονομική βοήθεια, συνεχώς, στο μέλλον.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Οι Ρώσοι θα πληρώνουν για ιατρικές υπηρεσίες
 Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 16:14
Οι Ρώσοι μπορούν να έχουν μερική συμμετοχή στην ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να είναι δωρεάν όλες οι ιατρικές υπηρεσίες όπως και ότι ο καθένας φέρει ευθύνη για την υγεία του, γράφει η εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Ρώσο πρόεδρο.
Όπως επισημαίνει ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, Γιαροσλάβ Κουζμίνοφ, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά για συμμετοχή των πολιτών στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Επιπλέον το 41% των Ρώσων, όπως δείχνουν οι στημενες δημοσκοπήσεις, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζεται «η φυγή» των Ιταλών στο εξωτερικό
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 16:13
Συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς «η φυγή» των Ιταλών στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ιταλία σε αναζήτηση εργασίας, κυρίως, εκατόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες πολίτες.
Η αύξηση της μετανάστευσης σε σχέση με το 2015 είναι της τάξης του 15,4%. Ιδιαίτερη ανησυχία δε προκαλεί το ότι το 39% όσων αποφάσισαν να μεταναστεύσουν πέρυσι είναι ηλικίας από είκοσι τεσσάρων μέχρι τριάντα πέντε ετών.
Το 9,7% είναι πενήντα με εξήντα τεσσάρων ετών και το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελείται από τους λεγόμενους «ανέργους χωρίς ελπίδα», οι οποίοι δηλαδή δεν κατάφεραν να βρουν μια καινούρια δουλειά στην Ιταλία, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους.
Στην πρώτη θέση προορισμού των Ιταλών που το 2016 αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους βρέθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, στη δεύτερη η Γερμανία και αμέσως μετά ακολουθούν η Ελβετία, η Γαλλία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, οι ιταλοί πολίτες οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου του 2017 ζούσαν στο εξωτερικό, ήταν 4.973. 942.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τους Κούρδους
 Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:30
Ουδείς θα περίμενε μία τέτοια ανατροπή μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι μαχητές Πεσμεργκά του Μπαρτζανί, του προέδρου των Κούρδων του βορείου Ιράκ, αποσύρθηκαν από την πόλη του Κιρκούκ χωρίς να ρίξουν ούτε σφαίρα και ο ιρακινός στρατός της Βαγδάτης, που αποτελείται στην πλειονότητά του από σιίτες, κατέλαβε όλα τα στρατηγικά σημεία της πόλης, το αεροδρόμιο και την πετροχημική βιομηχανία.
Την Τρίτη το πρωί, αργά αλλά σταθερά οι δυνάμεις της Βαγδάτης άρχισαν να προωθούνται σε περιοχές της επαρχίας του Κιρκούκ, που εδώ και τρία χρόνια είχαν καταληφθεί από τους Κούρδους Πεσμεργκά.
Το Κιρκούκ αποτελείται από 40 μαχαλάδες. Στους 15 από αυτούς κατοικούν Κούρδοι και τους υπόλοιπους 25 μοιράζονται Άραβες σουνίτες και Τουρκομάνοι. Οι τελευταίοι είναι εγκατεστημένοι στην πόλη εδώ και αιώνες. Η σύνθεση της πόλης άλλαξε πριν από 30 χρόνια, όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν μετέφερε κουρδικούς πληθυσμούς στα νότια του Ιράκ και τους αντικατέστησε με αραβικούς πληθυσμούς, που μεταφέρθηκαν από τις κεντρικές επαρχίες. Οι Κούρδοι αποκαλούν το Κιρκούκ «Ιερουσαλήμ του Κουρδιστάν» και όπως προ ολίγων εβδομάδων επαίρετο ο Μπαρτζανί: «Οι Κούρδοι θα υπερασπιστούν το Κιρκούκ έως την τελευταία ρανίδα του αίματός τους».

Ο περίεργος ρόλος του γιου Ταλαμπανί
Τι συνέβη, λοιπόν, και αιφνιδίως όλα άλλαξαν; Κατ' αρχάς υπήρξε η συμφωνία της Μόσχας με το Ιράν και την Τουρκία. Μία συμφωνία απαγορευτική για τη σταδιακή ανεξαρτητοποίηση του Κουρδιστάν, παρά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Δεύτερον υπήρξε η προφανής άρνηση των ΗΠΑ να προστατεύσουν αποτελεσματικά τον βασικό σύμμαχό τους στο ιρακινό μέτωπο αλλά και στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί έκαναν πίσω. Η τρίτη παράμετρος αφορά στον γιο του παραδοσιακού αντιπάλου και ισχυρού φεουδάρχη στο βόρειο Ιράκ, που ανήκει στην οικογένεια των Ταλαμπανί.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα οι οικογένειες των Μπαρτζανί και των Ταλαμπανί αλληλοσφάχτηκαν σε διάφορες φάσεις, ποτίζοντας με αίμα και δάκρυα τα φαράγγια του βορείου Ιράκ. Άλλο που δεν ήθελαν η Βαγδάτη και η Τεχεράνη. Η σφαγή μεταξύ των δύο οικογενειών αποτελούσε το καλύτερο εχέγγυο για τα κεντρικά κράτη του Ιράν και του Ιράκ, προκειμένου να ελέγχουν τις εξελίξεις στις περιοχές των Κούρδων. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Βαγδάτη, τη Δαμασκό και την Κωνσταντινούπολη, ο τελευταίος διάδοχος των Ταλαμπανί φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με το κράτος του Ιράκ, με αντάλλαγμα την ενίσχυση του ρόλου της φεουδαρχικής οικογένειας στις κουρδικές περιοχές. Ρόλος που τα τελευταία χρόνια είχε δραματικά συρρικνωθεί.

Ήττα των ΗΠΑ - Καταστροφή για τον Μπαρτζανί - Συρρίκνωση της επιρροής του Ισραήλ
Οι ειδικοί σε θέματα Μεσοποταμίας αιφνιδιάστηκαν, είναι η αλήθεια, από την ταχύτητα των εξελίξεων. Δεν ανέμεναν πως ο αμερικανικός παράγοντας θα «φρέναρε» τόσο νωρίς τη φιλοκουρδική του στρατηγική. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το κράτος του Ισραήλ επίσημα τοποθετήθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας του κουρδικού Ιράκ, μερικά 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ενθυμούνται οι παρατηρητές πως κατά τη διάρκεια εκείνων των 24ώρων ο πρόεδρος Πούτιν βρέθηκε στην Άγκυρα και αμέσως μετά ο Ταγίπ Ερντογάν ταξίδεψε στην Τεχεράνη. Δύο εβδομάδες έπειτα από αυτές τις συναντήσεις, οι κατά πλειονότητα σιιτικές ταξιαρχίες του ιρακινού στρατού, που δεν θα έκαναν ούτε βήμα χωρίς τη συγκατάθεση της Τεχεράνης, πήραν τον δρόμο για το Κιρκούκ.
Οι αναλυτές υπενθυμίζουν πως οι Αμερικανοί έχουν απόλυτη ανάγκη από τη στήριξη των Κούρδων σε αυτήν την κρίσιμη φάση περικύκλωσης του ΙSIS στη Συρία (Ράκα) και σε θύλακες του Ιράκ, νότια και δυτικά της Μοσούλης. Παρ’ όλα αυτά, η Ουάσινγκτον διακινδύνευσε την ίδια την πολιτική επιρροή της στους κουρδικούς πληθυσμούς ανατολικά του Ευφράτη στο Ιράκ, στο Ιράν, στη Συρία και βεβαίως στην Τουρκία. Ποιος Κούρδος Πεσμεργκά που παρακολουθεί τα γεγονότα θα πιστεύει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου που μας πέρασε πως αξίζει τον κόπο να χύνει το αίμα του για τους Αμερικανούς; Το δεύτερο ερώτημα αφορά στην ίδια την πολιτική της Ουάσινγκτον. Είναι πια τόσο ισχυρός ο πυρήνας που διαμορφώθηκε από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία, ώστε η αμερικανική στρατιωτική διπλωματία να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει; Οι παρατηρητές στα βαλτονέρια της Μεσοποταμίας καταλήγουν σε ένα άλλο συμπέρασμα.
Οι Αμερικανοί φαίνεται πως έχουν πλέον ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους πως δεν έχουν συμφέροντα στην ευρύτερη Εγγύς Ανατολή. Διαθέτουν πλέον πλήρη αυτονομία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχουν πλήρη επάρκεια στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ζωτικά συμφέροντά τους βρίσκονται στον Ειρηνικό και όχι στον μυχό της Μεσογείου. Αν αυτή η παρατήρηση ισχύει, τότε όλα τα μοντέλα στρατηγικών ανακατατάξεων στην Εγγύς Ανατολή φαίνεται να καταρρέουν. Εκτός εάν κάποιες άγνωστες παράμετροι θα διαδραματίσουν στο μέλλον καταλυτική επιρροή. Προς το παρόν η τουρκική σημαία κυματίζει στο κάστρο του Κιρκούκ, καταδεικνύοντας πως τουλάχιστον σε αυτόν τον γύρο ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν και τα παιδιά του Χομεϊνί είναι παρόντες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζικές διαδηλώσεις διοργανώνονται στην Καταλονία
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 07:33
Κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις σήμερα στην Καταλονία απηύθυναν διάφορες οργανώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις δύο αυτονομιστών Καταλανών ηγετών που κατηγορούνται από την ισπανική Δικαιοσύνη για στάση.
«Αυτό δεν έχει λογική, δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε» την κατάσταση και «καλούμε την καταλανική κοινωνία να διαδηλώσει αύριο, προφανώς ειρηνικά» είπε στους δημοσιογράφους ο Ζόρντι Μπος, γενικός γραμματέας της αυτονομιστικής οργάνωσης Omnium Cultural.
Ισπανός δικαστής διέταξε τη Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση ο Ζόρντι Κουσάρτ και ο Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).
Οι δύο οργανώσεις έχουν πόρους που τους επιτρέπουν να οργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις και η φυλάκιση των ηγετών τους υπάρχει κίνδυνος να επιτείνει κι άλλο την κρίση ανάμεσα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.
Σε βάρος των Σάντσες και Κουσάρτ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στη φυλακή του Σότο δελ Ρεάλ χθες το βράδυ.
Η είδηση προκάλεσε αγανάκτηση στην Καταλονία, με πολλούς πολίτες να χτυπούν κατσαρόλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εκκλήσεις στους πολίτες να κινητοποιηθούν πολλαπλασιάστηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την Καταλονία και αλλού, όπως στη Βαλένθια.
Παράλληλα, προβλέπεται μια σύντομη στάση εργασίας το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδας) με απαίτηση «την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων» και συγκεντρώσεις μπροστά στις τοπικές αυτοδιοικήσεις αναμένεται να αρχίσουν νωρίς το απόγευμα.
Πριν οδηγηθεί στη φυλακή, ο Ζόρντι Κουσάρτ είχε μαγνητοσκοπήσει ένα μήνυμα. Το βίντεο μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας: «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, ο κρατικός μηχανισμός αποφάσισε να μου στερήσει την ελευθερία μου» δηλώνει και προσθέτει πως «θέλω να σας απευθύνω ένα μήνυμα γαλήνης». Παράλληλα, αναφέρει πως, αν χρειαστεί, η οργάνωσή του θα συνεχίσει τη δουλειά της «στην παρανομία», αλλά με ειρηνικά μέσα.
Η Ισπανία μοιάζει να βυθίζεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο βαθιά σε μια πολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο.
Σε αυτήν την κρίση αντιπαρατίθενται η Μαδρίτη και οι αυτονομιστές της Καταλονίας, οι οποίοι απειλούν να κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της περιοχής μετά το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση που οργάνωσαν την 1η Οκτωβρίου, παρά την απαγόρευση της ισπανικής δικαιοσύνης, στο οποίο κατά τους ίδιους η συμμετοχή ανήλθε στο 43% και το «ναι» επικράτησε με το 90% των ψήφων.
«Έχουμε και πάλι πολιτικούς κρατούμενους» στην Ισπανία, είναι «λυπηρό», δήλωσε ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν σε ανάρτησή του στο Twitter στην αγγλική γλώσσα.
«Λευτεριά στους Ζόρντι» έγραφε το πανό περίπου 400 διαδηλωτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης τα μεσάνυχτα.
Οι συλλήψεις ανακοινώθηκαν ενώ η Μαδρίτη απηύθυνε στον αυτονομιστή πρόεδρο Πουτζντεμόν τελεσίγραφο τριών ημερών για να «επιστρέψει στη νομιμότητα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανδρέας Ξανθός: Για ιατρικούς και μόνο λόγους η κάνναβη
«Θα συνταγογραφούνται τα φάρμακα αυτά», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Ράδιο 9,84 του Ηρακλείου Κρήτης πριν λίγες ώρες. Και συμπλήρωσε «από τη στιγμή που θα υπάρξουν αιτήματα από εταιρείες για αδειοδότηση της κυκλοφορίας των σκευασμάτων στη χώρα, θα πάρουν τιμή κανονικά, όπως προβλέπεται για τα υπόλοιπα φάρμακα και θα υπάρξει στη συνέχεια δυνατότητα να συνταγογραφούνται και να αποζημιώνονται μέσω του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θέλουμε να γίνει με ένα σοβαρό και συντεταγμένο τρόπο όπως τα υπόλοιπα φάρμακα».
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Ξανθός παραπέμπει τους ασθενείς στη διαδικασία μέσω ΕΟΦ η οποία όπως λέει θα πρέπει να περιλαμβάνει και συνταγή γιατρού για το κάθε φάρμακο, χωρίς βέβαια για άλλη μια φορά να διευκρινίζει ποιοι είναι οι γιατροί και ποιάς ειδικότητας που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν, ούτε όμως και να δίνει κάποια πιο αναλυτική πληροφορία για τη διαδικασία μέσω του ΕΟΦ.
Κατά τα άλλα, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι αυστηρά σε ιατρικούς και μόνο λόγους, για βαριές ασθένειες οι οποίες υποχρεώνουν τη χώρα να εισάγει με ακριβό κόστος σκευάσματα που έχουν βάση της ινδική κάνναβη θα αφορά το νομοσχέδιο για την παραγωγή, την επεξεργασία και τη διάθεση σκευασμάτων κάνναβης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απερριφθη το αιτημα της Ηριαννας για αναστολη. Επεισοδια στο δικαστηριο. Ο κοσμος αρχισε να σπαει και να πεταει  τα καθισματα μεχρι που επεμβηκαν τα ΜΑΤ. Μεχρι αργα χθες Δευτερα βραδυ ηταν σε εξελιξη πορεια διαμαρτυριας στο Συνταγμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοιράζονται λέει ο Τσίπρας με τον Τραμπ τις ίδιες ιδέες για την δημοκρατία στο οβάλ γραφείο;
Εντελώς οβάλ ο κώλος μας!

Εσύ νεοφασιστάκι μπορείς να μοιράζεσαι ότι θες, ο λαός μας ΟΧΙ!
Τσίπρας: «Με τον πρόεδρο Τραμπ, μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες για τη δημοκρατία»!
Να παιζει το τραντζιστορ τα αμερικανικα…..
Συντονισου στο Κοκκινο 105,5 fm



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει χρέη 1 εκατ. ευρώ από συγχωριανό της! Φυσικά χωρίς μίζα κι ανταμοιβές...
Χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων για λίγες ψήφους
Μια περίεργη υπόθεση με εμπλοκή βουλευτού του Σύριζα είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τον  ιστότοπο litlepost.blogspot.gr εργαζόμενοι στον ΑΕΣ Κιάτου Κορινθίας καταγγέλουν ότι η βουλευτής Σύριζα κ. Θελερίτη κάτοικος Στιμάγκας Κορινθίας, κατέθεσε τροπολογία η οποία έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να παραγραφεί το 1.000.000 ευρώ που ο Α.Σ. Στιμάγκας χρωστάει στην ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ και για το οποίο έχει καταδικαστεί!
Με αυτό τον τρόπο θα πετάξει στον δρόμο 41 οικογένειες του ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ μιας υγιούς οργάνωσης χωρίς χρέη, με μοναδικό σκοπό να γλυτώσει ο Α.Σ. Στιμάγκας (χωριό της) το 1.000.000 ευρώ που χρωστάει στην ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ, να γλιτώσει γνωστό της και να αρπάξει ψήφους.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στον ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ Κορινθίας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Θελερίτη κάτοικος Στιμάγκας Κορινθίας, κατέθεσε τροπολογία η οποία έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να παραγραφεί το 1.000.000€ που ο Α.Σ. Στιμάγκας χρωστάει στην ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ και για το οποίο έχει καταδικαστεί.
Με αυτό τον τρόπο θα πετάξει στον δρόμο 41 οικογένειες του ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ μιας υγιούς οργάνωσης χωρίς χρέη, με μοναδικό σκοπό να γλυτώσει ο Α.Σ. Στιμάγκας (χωριό της) το 1.000.000€ που χρωστάει στην ΑΕΣ ΚΙΑΤΟΥ, να γλιτώσει γνωστό της και να αρπάξει ψήφους.
Μετά τις τροπολογίες με τις διαγραφές χρεών 38 εκατ. Ευρώ από λαθρεμπόρια τσιγάρων τώρα και εκδουλεύσεις και διαγραφές εκατομμυρίων σε ημέτερους για ψηφοθηρία.
Εύγε κυρία Θελερίτη με τις αριστερές ευαισθησίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού ατόμου με αναπηρία
Σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού ατόμου με αναπηρία από αντιεξουσιαστες σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Ο νεαρός θα μιλούσε σε εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος σε ΜΜΕ, «"άρπαξα" τις γενέθλιες σφαλιάρες μου εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ ενώ βγήκα ''σηκωτός'' από καμιά 20αριά άτομα. Φυσικά και όταν βρίσκεσαι σε αναπνευστική ανεπάρκεια με 80% αναπηρία και μετά βίας κρατιέσαι στα πόδια σου, το λες και αίσιο τέλος. Κάποιοι άλλοι φοιτητές έφυγαν με ματωμένες μύτες. Το έγκλημά μου; Απαξίωσα ένα ''αγωνιστικό'' φυλλάδιο», περιγράφει. Το θύμα της επίθεσης συμμετείχε σε εκδήλωση ΜΚΟ, της AIESEC, η οποία, όπως ισχυρίζεται, «στοχεύει στην ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων των νέων μέσα από εθελοντικές και επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό». Τα ίδια άτομα εισέβαλαν στο χώρο όπου θα διεξαγόταν η εκδήλωση και ζήτησαν από όσους βρίσκονταν εκεί να αποχωρήσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας συμμετείχε στις εκλογες στηρίζοντας στις 22 επαρχίες τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος και σημείωνε ότι διεκδικεί την ψήφο για «να δοθεί μήνυμα κατά του ιμπεριαλισμού και των λακέδων του» αλλά και «προς τους ρεφορμιστές, τους διεφθαρμένους και συμβιβασμένους στις τάξεις της "Μπολιβαριανής Διαδικασίας"» και να προβάλει το δρόμο «της επαναστατικής εμβάθυνσης των κατακτήσεων που έχουν επιτευχθεί, χωρίς συμφιλίωση με τους εχθρούς του εργαζόμενου λαού».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Προώθηση νέου φόρου τύπου ΕΝΦΙΑ
ΠΑΡΙΣΙ.--
Η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ στη Γαλλία ιεραρχεί κι αυτή τη λεγόμενη «διεύρυνση» της φορολογικής βάσης, με το σχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε, που μεταξύ άλλων προωθεί ένα νέο φόρο όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ στην Ελλάδα. Δηλαδή, θα πρόκειται για φόρο που θα πληρώνουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία, ακόμα κι αν αυτή είναι πολύ μικρή. Ο νέος φόρος θεσπίζεται για να ισοσκελιστεί η «χασούρα» από την κατάργηση π.χ. του «Φόρου Αλληλεγγύης» (Impot de Solidarite de Fortune - ISF) που αφορούσε υψηλά εισοδήματα και κύρια επιχειρηματίες.
Το συγκεκριμένο σχέδιο εγκρίθηκε πρόσφατα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και εντάσσεται στην προσπάθεια προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων ξένων κεφαλαίων στη Γαλλία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Λιμπερασιόν», ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ συνέδεσε το νέο φόρο με «τολμηρά μέτρα» που θα λάβει η κυβέρνηση, «για να ευνοήσει την παραγωγική επένδυση και την ελκυστικότητα της χώρας». Ο Φιλίπ πρόσθεσε όλο νόημα ότι «είμαστε σε μια περίοδο που η συζήτηση για το Brexit μας δεσμεύει. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη ευκαιρία η Γαλλία να τραβήξει επιχειρήσεις και επενδύσεις που σήμερα εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες, ισραηλινοναζιστικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο και κατέστρεψαν μία συστοιχία πυραύλων ανατολικά της Δαμασκού. Οι Ισραηλινοναζιστες ισχυρίστηκαν ότι απάντησαν σε «πυρά» που ρίχθηκαν νωρίτερα σε ισραηλινοναζιστικά αεροσκάφη τα οποία είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο του Λιβάνου και πραγματοποιούσαν κατασκοπευτικές πτήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπό κράτηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης

Μια ακόμη δυσάρεστη περιπέτεια επεφύλασσε για τον Κωσταντίνο Σύρο η Ελληνική Πολιτεία. Έτσι σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ξυλοκάστρου τον συνέλαβαν με την κατηγορία της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ το ότι καλλιεργεί κάνναβη ώστε να τη χρησιμοποιεί ως αναγκαίο για την υγεία του φάρμακο, αλλά ανήκει και στην ομάδα των ανθρώπων που μιλάνε δημόσια χωρίς φόβο για αυτό εδώ και χρόνια.
Πρωτοστάτησε στη δημιουργία συλλόγου ασθενών που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση της αυτοκαλλιέργειας του φυτού για ιατρική χρήση, έχει δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα γι’ αυτό και εύλογη απορία προκαλεί η κίνηση της Πολιτείας να τον συλλάβει για μια ακόμη φορά. Για την ακρίβεια τρίτη φορά μιας και προηγήθηκαν οι συλλήψεις του 2013 και του 2016.
Την προηγούμενη Τετάρτη μάλιστα ο Κωσταντίνος Σύριος κατέθεσε μαζί με άλλους ασθενείς το αίτημά του προς τον ΕΟΦ ώστε να του χορηγηθεί κάνναβη ως φάρμακο. Αμέσως μετά την ίδια μέρα κατέθεσε και αίτημα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (βλ. φωτό) ώστε να του επιτραπεί η αυτοκαλλιέργεια εάν ο ΕΟΦ δεν μπορέσει να τον προμηθεύσει με το φάρμακό του.
Μαζί με τον κ. Σύρο κατηγορούμενη βρέθηκε στο Τμήμα Ξυλοκάστρου και η σύζυγός του η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη το απόγευμα αν και η κατηγορίες εναντίον της δεν αποσύρθηκαν.
Η σύλληψη έγινε μάλιστα μπροστά στην 6 ετών κόρη του πολύτεκνου ζευγαριού.
Ο κ. Σύρος αναμένεται να μεταφερθεί αύριο το πρωί στην Κόρινθο ώστε να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα κατηγορούμενος για παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ανάμεσα στις «ναρκωτικές ουσίες» που κατέσχεσαν οι Aρχές βρίσκονται και 300 γραμμάρια κάνναβης Sativa L (κλωστικής κάνναβης δηλαδή) που έχουν αγοραστεί νόμιμα και για τα οποία έχει κοπεί και η σχετική απόδειξη σύμφωνα και με τη μαρτυρία και του ίδιου του πωλητή της κάνναβης αυτής στο Cannabis News…
Ο κ. Σύρος παρά την ταλαιπωρία του είναι σχετικά καλά στην υγεία του. Τα «σχετικά» σε αυτή την περίπτωση αποκτά ιδιαίτερη αξία μιας και προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κρατούμενος το (παράνομο κατά τα φαινόμενα ακόμη στη χώρα μας) φάρμακό του, γεγονός που τον οδηγεί σε πόνους και άλλες παρενέργειες και προσδίδει στην κράτηση αυτή και άλλα δύσάρεστα χαρακτηριστικά…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



43.520 πολίτες υπέγραψαν από το 2016 υπέρ της αποποινικοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης

Η 5 Μαΐου του 2016 υπήρξε ένα ορόσημο για την αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα κατατέθηκαν στον Υπουργό Υγείας οι 43.250 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από πολίτες που επιθυμούν την αποποινικοποίηση της κάνναβης ως φαρμάκου.
Οι περισσότερες από τις χιλιάδες αυτές υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Avaaz το πλήρες υπόμνημα/αίτημα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
https://secure.avaaz.org/el/help_me_save_my_daughter_1/?pv=72&rc=fb
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeia_YgeiasDikaiosynis_Diafaneias_kai_Anthropinon_Diaiomaton_Apopoinikopoiisi_tis_kannavis_gia_farmakeytikoys_kai_i/

Υπογράφονταν από τους
Σύλλογος “Ασθενείς υπέρ της Φαρμακευτικής Χρήσης Κάνναβης”
Σύλλογος “ΚΙΝΕΙΚΑΝ το Ίαμα”
Ένωση πολιτών “ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη”
«ΕΛΕΥθεριακός ΣΥΝνδεσμος Απεξάρτησης»
Δίκτυο Ηλιόσποροι
Ακολούθησε σχετική προτροπή/έκκληση και της Τζάκι Πόιτρας που έχει δημιουργήσει στο facebook την κλειστή ομάδα «Η Φαρμακευτική Κάνναβη για το παιδί, την οικογένεια, τον άνθρωπό μας» και τον Σύλλογο ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη.
Η κ. Πόιτρας δημοσίευσε εκείνη την ημέρα το παρακάτω κείμενο στη σελίδα της ομάδας στο facebook κάνοντας πολλούς από τους ασθενείς να ελπίζουν πλέον για μια σύντομη και αξιοπρεπή λύση του προβλήματος:
«Από την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Πήγε πολύ καλά η συνάντηση- σε θερμό κλίμα και με έναν υπουργό ο οποίος ήταν προσεκτικός και σαφής στα λόγια του αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε να καταλάβουμε ότι είναι παρμένη πολιτική απόφαση. Μας είπε ότι το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργό θέλει να λύσουμε το πρόβλημα. Οπότε…next meeting? Με τον Τσίπρα…θα σας ενημερώσουμε όταν κλειστεί.
Δηλώσεις υπουργού:
“Έχουμε ξεκινήσει ήδη συνεργασία με τον ΕΟΦ ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η πρόσβαση των ασθενών στην Ελλάδα στα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα σε άλλες χώρες της ΕΕ”
“Με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης, το υπουργείο θα προβεί σε διαδικασίες – σε συνεργασία με των ΕΟΦ και με τον απαραίτητο διυπουργικό συντονισμό- ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός προγράμματος για την ιατρική χρήση της κάνναβης με προτεραιότητα τους ασθενείς.”
Στη φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Υπουργό οι Γιώργης Οικονομόπουλος, Κωσταντίνος Σύρος και Τζάκι Πόιτρας.
Kι ένα ακόμη ψήφισμα από το 2015 με χιλιάδες υπογραφές
Ένα ακόμη ψήφισμα είχε συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές το 2015 με πρωτοβουλία τότε της Κίνησης Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis το ‘’Ίαμα’’ . Περισσότερα για την προσπάθεια αυτή που συγκέντρωσε 4820 υπογραφές και άνοιξε (για άλλη μια φορά) τη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Ygeias_Ypoyrgo_Dikaiosynis_Zitame_ti_nomimi_efarmogi_tis_Iatrikis_Kannavis/

15/10/2017


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone un análisis del consumo y la
producción de series televisivas en Cuba, coordinado por la periodista
cubana Ana María Domínguez. A partir del enorme interés que ha
despertado el tema en nuestra sociedad, la revista digital de la cultura
cubana comparte con sus lectores la opinión de varios directores y
guionistas cubanos, quienes enfatizan en las dificultades, los
resultados y los desafíos que enfrenta la producción de este género
audiovisual entre nosotros. La Jiribilla anuncia además en esta nueva
entrega una ampliación de plazo de admisión para su concurso de
fotografía Guevara, millón de rostros, dedicado a Ernesto Che Guevara en
el aniversario 50 de su desaparición física.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Αυτή την εβδομάδα, η La Jiribilla προτείνει μια ανάλυση της κατανάλωσης και
Της παραγωγής τηλεοπτικών σειρών στην Κούβα, συντονισμένη από την δημοσιογράφο
Κουβανή Ana María Domínguez. Από το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει
ξύπνησε το θέμα στην κοινωνία μας, το ψηφιακό περιοδικό του πολιτισμού
Η Κούβα μοιράζεται με τους αναγνώστες της τη γνώμη πολλών σκηνοθετών και
Κουβανων συγγραφεων, οι οποίοι τονίζουν τις δυσκολίες, το
τα αποτελέσματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παραγωγή αυτού του είδους
και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο μεταξύ μας. Το La Jiribilla επίσης ανακοινώνει σε αυτό το νέο
- χορήγηση παράτασης της περιόδου εισδοχής για
φωτογραφία Guevara, εκατομμύρια πρόσωπα, αφιερωμένη στον Ernesto Che Guevara
την 50ή επέτειο της φυσικής εξαφάνισής του.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu