Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πεμπτη 19 Οκτωβριου 2017


Οι ειδικοί λένε πως με την Τουρκία να κατέχει πυραύλους S-400 και αεροσκάφη F-35 ,το πακέτο 2,5 δις των F-16 είναι εντελώς είναι αχρείαστο.
Μα θα πείτε , καλά μαλάκες είναι ?
Όχι βέβαια ,μόνο μαλάκες δεν είναι.
Απλά τα F-16 αναβαθμίζονται για άλλες καθαρά νατοϊκές δουλειές ,δηλαδή για εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή ,και όχι για την άμυνα της χώρας.
Η και απλά για να πουλήσουν την πραμάτεια τους σε μια πτωχευμενη χώρα που την κυβερνούν προδότες .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταυτοποιημένο DNA για την Ηριάννα δεν βρέθηκε .
Το μόνο ταυτοποιημένο που βρέθηκε είναι το μαχαίρι του Ρουπακιά.
Και αυτός είναι σπίτι του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''....οι Γερμανοί έμειναν στην Κρήτη, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, " ένοπλοι αιχμάλωτοι ".
Πώς όμως εξηγούνται όλα αυτά ;
Οι Άγγλοι ήρθαν σε συμφωνία και χρησιμοποίησαν τα γερμανικά στρατεύματα που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη περιμένοντας την κατάληξη της εμφύλιας σύρραξης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αν επικρατούσε το ΕΑΜ, οι Βρετανοί δεν θα επέτρεπαν την ενσωμάτωση της Κρήτης σε μια κομμουνιστική Ελλάδα.''

Γιατί οι Ναζί παρέμειναν στην Κρήτη 8 μήνες μετά την απελευθέρωση
19/10/2016
Σεπτέμβρης 1944. Οι Γερμανοί που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με κατεύθυνση τα βόρεια σύνορα της χώρας, μόνο στα όνειρα τους θα μπορούσαν να φανταστούν αυτό που συμβαίνει. Τα βρετανικά αεροπλάνα - ενώ οι μάχες μαίνονται σφοδρές παντού στον υπόλοιπο κόσμο - αφήνουν ανενόχλητα τα γερμανικά πλοία να μεταφέρουν Γερμανούς στρατιώτες απ' τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, είχε συναφθεί Αγγλογερμανική συμφωνία με αντάλλαγμα την παράδοση από τους Γερμανούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αμαχητί.
Ο Άλμπερτ Σπέερ, υπουργός της Πολεμικής και Βιομηχανικής Παραγωγής του Χίτλερ, σε συνέντευξή του στον Β. Μαθιόπουλο αποκαλύπτει: " Είμαι αυτήκοος μάρτυρας ενός γεγονότος, που μας είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση το φθινόπωρο του 1944. Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι ο στρατηγός Γιόντλ, αρχηγός του Γενικού (γερμανικού) Επιτελείου, ήρθε μια μέρα και μου ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, που αφορούσε την Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή, πρωτοφανής μέχρι τότε και όπως γνωρίζω ΜΟΝΑΔΙΚΗ σε όλο τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αφορούσε - όπως, τουλάχιστον, μου είπε ο Γιόντλ - την εκκένωση της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα χωρίς βρετανική ενόχληση.
Η συμφωνία αυτή έγινε στη Λισσαβόνα και το ποιος είχε την πρωτοβουλία δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι δεν έγινε σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά πολύ ψηλότερα, για να μην υπάρξουν ακριτομυθίες. Η πληροφορία για το περίεργο αυτό "τζέντλεμαν αγκρίμεντ" μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου προκάλεσε σε όσους το έμαθαν κατάπληξη. Και, πράγματι, οι Άγγλοι την τήρησαν. Τα γερμανικά πολεμικά και μεταγωγικά σκάφη φορτώθηκαν στρατό από τα ελληνικά νησιά - που εκκένωσαν - πέρασαν, το φθινόπωρο του 1944, ανενόχλητα μπροστά από τα μάτια των Βρετανών και ανάμεσα από τα βρετανικά υποβρύχια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το τίμημα της συμφωνίας, κατά τη γνώμη μου, ήταν να παραχωρήσουν οι Γερμανοί τη Θεσσαλονίκη στους Άγγλους αμαχητί και μ' αυτόν το τρόπο η Ελλάδα να περιέλθει στο δυτικό στρατόπεδο. Και, βέβαια, ο Χίτλερ θα διατηρούσε ανέπαφες τις δικές του δυνάμεις, που κατείχαν το ελληνικό χώρο ". (Βήμα 1976 )
Οκτώβρης 1944. Όλη η Ελλάδα, εκτός από ένα μικρό κομμάτι γης στην Κρήτη, είναι ελεύθερη.
Στην Κρήτη, απ' τους 67.000 Γερμανοιταλούς που υπήρχαν στο νησί, οι 17.000 έχουν εγκλωβιστεί και, υπό τον υποστράτηγο Μπέντακ, αναπτύσσονται σε μια παραλιακή λωρίδα 65 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει το λιμάνι της Σούδας, την πόλη των Χανίων, το αεροδρόμιο του Μάλεμε και ονομάζεται " Οχυρά Θέση Κρήτης ".
Διατηρούν την πειθαρχία τους, διαθέτουν βαρύ οπλισμό, άφθονα πυρομαχικά και λειτουργούν μέχρι και την τελευταία στιγμή της αναχώρησης τους ως κατακτητές.
Μάιος 1945. Μοιάζει απίστευτο αλλά 8 ολόκληρους μήνες μετά την αναχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την ηπειρωτική Ελλάδα, 1 μήνα από την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους συμμάχους, οι Γερμανοί στην Κρήτη βομβαρδίζουν χωριά, εκδίδουν διαταγές και εκτελούν αιχμάλωτους.
9 Μαΐου 1945. Οι Γερμανοί υπογράφουν συμφωνία παράδοσης της Κρήτης, όχι με την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά με τους Άγγλους. Στη συμφωνία που είχε συνταχθεί στα αγγλικά προβλέπεται ότι, μέχρι να παραλάβουν το νησί οι βρετανικές δυνάμεις, οι Γερμανοί θα διατηρούν τον οπλισμό τους και θα εκτελούν τις διαταγές τους.
Έτσι οι Γερμανοί έμειναν στην Κρήτη, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, " ένοπλοι αιχμάλωτοι ".
Πώς όμως εξηγούνται όλα αυτά ;
Οι Άγγλοι ήρθαν σε συμφωνία και χρησιμοποίησαν τα γερμανικά στρατεύματα που είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη περιμένοντας την κατάληξη της εμφύλιας σύρραξης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αν επικρατούσε το ΕΑΜ, οι Βρετανοί δεν θα επέτρεπαν την ενσωμάτωση της Κρήτης σε μια κομμουνιστική Ελλάδα.
Πολλές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι οι Άγγλοι προωθούσαν σχέδια πολιτικής αυτονομίας του νησιού που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν.
"Όσο πλησίαζε το τέλος της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη, ιδιαίτερα στον νομό Ρεθύμνου άρχισε μια αγγλοκίνητη κίνηση γι’ «αυτονομία» της Κρήτης με επικεφαλής κάποιο Παπαδογιάννη ". ( Δ. Βλαντάς )
Ο Εμμανουήλ Μπαντουβάς αναφέρει ότι του προτάθηκε από τον πράκτορα της SOE Γουντχάουζ να ηγηθεί αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Κι ο Ανδρέας Νενεδάκης γράφει στο βιβλίο του: " Τον Απρίλη 1943 ο άγγλος αξιωματικός Φίλντινγκ προπαγάνδιζε πάνω στην Κρήτη για την προσάρτηση της στην Αγγλία με την θεωρία ότι οι Κρητικοί είναι Δωρικής καταγωγής ενώ οι άλλοι Έλληνες είναι Πελασγοί. Ότι οι Κρητικοί δεν είναι Έλληνες αλλά αποτελούν ξεχωριστή φυλή. Ότι οι Κρητικοί μαλώνουν διαρκώς με τους υπόλοιπους Έλληνες και γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποτελέσουν ιδιαίτερο κράτος. Αλλά επειδή η Κρήτη είναι μικρή θα ευρίσκεται στη διάθεση των Μεγάλων και γι’ αυτό καλό θα είναι να μπει κάτω από την προστασία της Αγγλίας και να έχει ένα πολίτευμα παρόμοιο με της Αυστραλίας. Ρωτούσε μάλιστα «μήπως οι Αυστραλοί δεν είναι ελεύθεροι; ".
Ιούλιος 1945. 9 ολόκληρους μήνες απ' την απελευθέρωση της Αθήνας, ο τελευταίος πλήρης σχηματισμός της Wehrmacht στον κόσμο παραδίδει οπλισμό και αναχωρεί από την Κρήτη με αγγλικά πλοία.
* Ο υποστράτηγος Μπέντακ συνελήφθη το 1945, δικάστηκε και κρίθηκε αθώος των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί αφού "επιχειρούσε κάτω απ' την εξουσία των Άγγλων για την τήρηση της τάξεως στην Κρήτη στην οποία ήταν Διοικητής πριν και μετά το τέλος του πολέμου".
* Η ναζιστική σημαία κατέβηκε στις 23 Μαΐου 1945, 11 μέρες μετά την παράδοση της " Οχυράς Θέσης Κρήτης " και ήταν η προτελευταία στον κόσμο. Η τελευταία έμεινε σ' ένα φυλάκιο στον Αρκτικό Κύκλο ξεχασμένη από θεούς κι ανθρώπους.
* Κι αν οι εχθροί μας κατάφεραν να συνεννοηθούν, εμείς συνεχίσαμε με λύσσα τον πόλεμο μεταξύ μας μέχρι το 1949, καταστρέφοντας ότι είχε απομείνει όρθιο από τη λαίλαπα του 40.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/10/830.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν άλλες άδικες φυλακίσεις, δεν αρκούν οι καταγγελίες συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων, που πάντως δεν δικαιοδοτούν εν κενώ, αφού αφήνονται να κινούνται απεριόριστα μέσα στο τεράστιο εύρος των νομοθετικών ρυθμίσεων, στο οποίο άρχουν οι υποκειμενικές επιλογές διωκτικών και δικαστικών αρχών.
Αν αφεθεί το νομικό καθεστώς ως έχει, το D.N.A. θα γίνει ένα αποδεικτικό υπερόπλο, το οποίο καταχρηστικά θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες διωκτικές αρχές για συγκεκριμένες κατηγορίες κατηγορουμένων

Ηριάννα, Περικλής: Νέα γενιά «συνήθων υπόπτων»
 18/10/2017 12:55
Του Κώστα Παπαδάκη
Το ρεύμα συμπαράστασης να γίνει κίνημα διεκδίκησης και φραγμού της αυθαιρεσίας
Είναι προφανής ανάγκη, πριν κατακαθήσει ο απόηχος της αδικίας της πρόσφατης απόφασης που για δεύτερη φορά απορρίπτει την αίτηση αναστολής τους της Ηριάννας και του Περικλή, το ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό κύμα συμπαράστασης που εκφράστηκε προς τα πρόσωπά τους να μετεξελιχθεί σε δυναμικό πολιτικό – κοινωνικό ρεύμα δυναμικής διεκδίκησης θεσμικών δημοκρατικών αλλαγών στην ποινική  δικονομική νομοθεσία σχετικά με το D.N.A., οι οποίες να προλαμβάνουν αποτελεσματικά τις δικαστικές και αστυνομικές αυθαιρεσίες, αλλά και να τις καταπολεμούν τις πολιτικές σκοπιμότητες στη διαχείριση αυτών των υποθέσεων.
Στόχοι των αλλαγών αυτών δεν μπορεί παρά να είναι η απαγόρευση της αποδεικτικής κατάχρησης του D.N.A., η αποτροπή δυσανάλογης, με τη βαρύτητα των διερευνωμένων αδικημάτων, χρήσης του, καθώς και η καθιέρωση όρων δικαστικών εγγυήσεων, διαφάνειας και διασφάλισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου στη διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και ταυτοποίησής του.
Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα αναγκαία σε ένα νομικό περιβάλλον το οποίο διατηρεί σε ισχύ τους τρομονόμους, παρά την αοριστία και την αντισυνταγματικότητά τους και μάλιστα τους εφαρμόζει επιλεκτικά, ιδίως το Π.Κ. 187Α, στην καινούρια στρατιά των συνήθων υπόπτων του αντιεξουσιαστικού και αντικαπιταλιστικού χώρου.
Οι κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινούνται οι αλλαγές που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τους στόχους αυτούς είναι οι εξής :
1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ D.N.A.:
2.  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ D.N.A.:
3. ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
4. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩ
5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
6.  ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
7. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ  D.N.A. ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
8. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η παράθεση των παραπάνω προτεινομένων αλλαγών είναι ενδεικτική και σε καμία περίπτωση περιοριστική. Ο δημόσιος διάλογος και η απαιτούμενη διαβούλευση θα αναδείξει προφανώς και πολλά άλλα. Νομικοί, γενετιστές, δικηγορικοί σύλλογοι (έστω και να σιώπησαν συνένοχα σε όλα αυτά τόσα χρόνια), κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς και κόμματα, σίγουρα μπορούν να συμβάλουν.
Αν το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν άλλες άδικες και φυλακίσεις, δεν αρκούν οι καταγγελίες συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων, που πάντως δεν δικαιοδοτούν εν κενώ, αφού αφήνονται να κινούνται απεριόριστα μέσα στο τεράστιο εύρος των νομοθετικών ρυθμίσεων, στο οποίο άρχουν οι υποκειμενικές επιλογές διωκτικών και δικαστικών αρχών.
Αν αφεθεί το νομικό καθεστώς ως έχει, το D.N.A. θα γίνει ένα αποδεικτικό υπερόπλο, το οποίο καταχρηστικά θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες διωκτικές αρχές για συγκεκριμένες κατηγορίες κατηγορουμένων, όπως αυτές που συζητήθηκαν πρόσφατα και θα διαιωνίζεται εσαεί ο κύκλος της παραγωγής συνήθως υπόπτων και της χειριστικής αυτών και των δικαστικών μηχανισμών αστυνομικής υπερεξουσίας και καταστολής, πολύ περισσότερο όταν τα ανεπαρκή αυτά και αυθαίρετα αποδεικτικά στοιχεία θα κρίνονται αρκετά για να στοιχειοθετήσουν, ούτως ή άλλως αόριστες, νομικές διατάξεις όπως αυτές περί εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το πεδίο εκδήλωσης της πολιτικής βούλησης, όσων έχουν την αρμοδιότητα να λάβουν τις σχετικές κινηματικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι προφανώς ανοιχτό. Και η κοινωνία έχει μιλήσει. Η δυναμική της είναι ώριμη και πρέπει να αξιοποιηθεί.
Αθήνα, 18-10-2017
Κώστας Παπαδάκης
https://omniatv.com/6296



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρβαρότητα! Ηλικιωμένη με 300€ σύνταξη έχασε από πλειστηριασμό τράπεζας το σπίτι της, 60τ.μ, στην Κορινθία για 20.000€
Από Iskra -
18/10/2017
Η αναλγησία με τους πλειστηριασμούς αγγίζει, πλέον, τα όρια της βαρβαρότητας, παρά το γεγονός ότι σύσσωμα τα κέντρα του συστήματος παραμορφώνουν την πραγματικότητα και έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά σε βάρος του κινήματος.
Ηλικιωμένη γυναίκα 72 χρονών (Ε. Γκ), με αγροτική σύνταξη πείνας μόλις 300 ευρώ, έχασε την Τετάρτη (18/10) από πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, το μικρό σπίτι της, 60τμ, στο Καλαμάκι Κορινθίας, μένοντας στο δρόμο, σε τιμή εκπλειστηριασμού μόλις 19.500 ευρώ!!!
Η γυναίκα που έχασε το σπίτι της, είχε χάσει πρόσφατα και τον άντρα της, ενώ νοσηλεύεται από πρόσφατο εγκεφαλικό, πράγματα που σε καμιά στιγμή δεν πτόησαν την επισπεύδουσα τράπεζα αλλά ούτε και το Προεδρείο της ΟμοσπονδίαςΣυμβολαιογραφικών Συλλόγων, το οποίο, κατά τα άλλα, μαζί με τις τράπεζες, εξαπολύουν μύδρους κατά του κινήματος που παλεύει για την προστασία της λαϊκής περιουσίας.
Η Ε. Γκ έχασε το σπίτι της, γιατί είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος της, Κ. Γκ, ο οποίος είναι εδώ και αρκετό διάστημα άνεργος και σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσει το χρέος του.
Να σημειωθεί ότι το σπίτι που εκπλεστηριάστηκε και είναι στο Καλαμάκι Κορινθίας, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρήζει διασταύρωσης αν έχει κομμένο και το ρεύμα, λόγω ανέχειας της ηλικιωμένης.
Υπογραμμίζουμε ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν μπόρεσε στην συγκεκριμένη περίπτωση να παρέμβει και να επιχειρήσει να ματαιώσει τον πλειστηριασμό, διότι, όπως μας έλεγαν, το πινάκιο των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Κορινθίας ήταν παραπλανητικό και δεν ανέγραφε συγκεκριμένα τον εν λόγω πλειστηριασμό, πράγμα, που, μαζί με πολλά άλλα, εγείρει μείζονα ζητήματα νομιμότητας του πλειστηριασμού τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας.
Στο μεταξύ, με έκπληξη μάθαμε ότι η αστυνομία, με εντολή της Τράπεζας και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, παρ’ ό,τι απουσίαζε το κίνημα, είχε στείλει για να προστατέψουν τον ανάλγητο πλειστηριασμό μεγάλη αστυνομική δύναμη και δυοπεριπολικά, σε ένα θέαμα που περισσότερο έμοιαζε με φαρσοκωμωδία!
Στελέχη του κινήματος, πάντως τόνιζαν στην Iskra ότι θα προσπαθήσουν με όλα τα δυνατά μέσα, πολιτικά, κινηματικά, νομικά, να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό, τον οποίο θεωρούν κοινωνικά βάρβαρο και νομικά διάτρητο.
http://www.iskra.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΕΕΛΠΝΟ να διαψεύδει πως βρέθηκε ιός χολέρας στο νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου"
Όλα τα βοθροκαναλα διαδιδουν το ψεμα ότι βρεθηκε ιος χολερας. Δικαιως ο Πολακης τους απαντησε ετσι.
 Χολέρα ,πανούκλα ,σφαή και τραμουντάνα σ εχει πιάσει Γιαννακο που χάνεις τη πλειοψηφια .
Ψάξε στους υπονόμους κάτω Απ το βοθροκαναλο του Φαλήρου να δεις μικρόβια και σαπροφυτα που θα βρεις .....
.....λοιμωξιολόγε της παπαρολογιας....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση και σύλληψη έξω από την τουρκική πρεσβεία, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Οτσαλάν
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 22:57
Ομάδα Κούρδων πραγματοποίησε συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το τουρκικό κράτος σχετικά με την κατάσταση του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Στο σημείο σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός Κούρδου, για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών, η ένταση σημειώθηκε όταν παρευρισκόμενοι εντος της τουρκικής πρεσβείας προκάλεσαν, σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

Σχολιο.- Από την τουρκική πρεσβεία σήμερα κάνανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων στους Κούρδους. Αλλά η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε Κούρδο !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ομοφοβική επίθεση στο Ρέθυμνο. Ελεύθεροι οι δράστες
Από Iskra -
18/10/2017
Μια ακόμη βίαιη ομοφοβική επίθεση καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ρέθυμνο, όταν τρεις νεαροί κατέφεραν πολλαπλά χτυπήματα σε 30χρονο στο κέντρο της πόλης, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν στον νεαρό και σε ένα φίλο του την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι και κατάφεραν να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ο 30χρονος έχει χτυπηθεί  στο κεφάλι και το πρόσωπο, και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου του έκανε τουλάχιστον 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά. Έχει δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές.
Αν δεν έβγαιναν στα παράθυρα κάτοικοι της περιοχής να δουν τι συμβαίνει και να τραπούν οι δράστες σε φυγή, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα από έναν σοβαρό τραυματισμό.
Ο νεαρός που δέχθηκε την επίθεση δηλώνει πως δεν μπορεί να γνωρίζει το λόγο για τον οποίο του επιτέθηκαν άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, και αν αυτό σχετίζεται με τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ξέρει πάντως, όπως λέει, ότι παλαιότερα ήταν συχνά τα περιστατικά που «αν συνδεόταν η εμφάνισή σου με ιδεολογικές πεποιθήσεις ή σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορούσαν να σου επιτεθούν Ρεθυμνιώτες. Νόμιζα όμως πως αυτό έχει αλλάξει», όπως είπε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Ρέθυμνο συμβαίνει τέτοιο βίαιο και απρόκλητο περιστατικό από άτομο ή ομάδα ατόμων με «στόχο» το διαφορετικό. Είτε πρόκειται για αλλοδαπούς, είτε για μέλη της γκέι κοινότητας, είτε για φοιτητές από τον αριστερό ή αντεξουσιαστικό χώρο. Πολλά περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, άλλα δεν έχουν καταγγελθεί επίσημα, γεγονός όμως παραμένει ότι υπάρχει μια εγκληματική δραστηριότητα, κυρίως από νέους ανθρώπους, το οποίο αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.
Πάντως, αν και το θύμα αναγνώρισε δύο από τους προσαχθέντες στην Αστυνομικό Τμήμα, οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχολιο.- Πέρασε μάλλον αδιάφορη ως είδηση κι απ' όσο ξέρω μόνο στην Iskra επισημάνθηκε ως ζήτημα.
Ε, λοιπόν, αν και πιάστηκαν οι δύο από τους τρεις που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 30χρονου στο Ρέθυμνο, που δεν τους άρεσε ο σεξουαλικός του προσανατολισμός, αφέθηκαν ελεύθεροι!
Τελικά, το δικαστικό σώμα ζέχνει περισσότερο απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε. Και αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή των πολιτών σ' αυτόν εδώ τον τόπο.

Σχολιο.- Τους αναγνώρισε ο άνθρωπος, τους υπέδειξε και άφησαν τα καθάρματα ελεύθερα. Απίστευτο αλλά στην κοινωνία της κατανάλωσης που ζούμε, όλα καταπίνονται...
Σχολιο.-  καλο θα ηταν να μαθουμε ποιοων οικογενειων ειναι γεγονος πολυ σημαντικο στην κρητη


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τι έγινε χθες ρε παιδιά εκεί στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου που ήταν να βγει σε πλειστηριασμό η βίλα του μεγαλοεκδοτη Λυμπέρη
Έχασε το δρόμο η συμβολαιογράφος Καμίνη και δεν εμφανίστηκε ποτέ


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΘΑΝΑΤΟΣ – Σκοτώθηκε ο Στρατηγός-Θρύλος, o εφιάλτης των τζιχαντιστών και υπερασπιστής 120.000 πολιτών στη Deir Ezzor, Issam Zahreddine!
18 Οκτωβρίου 2017, 11:46 μμ
Τεράστιος θρήνος στον συριακό στρατό και θλίψη σε όλη τη χώρας. Ο ήρωας στρατηγός , ο στρατηγός Θρύλος της Deir Ezzor, Issam Zahreddine, πέθανε. Αλλά πριν πεθάνει άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη. Ο υπερασπιστής 120.000 πολιτών της Deir Ezzor, ο στρατιωτικός ηγέτης που πολιορκήθηκε από το ISIS επί τρία χρόνια μέσα στην πόλη Deir Ezzor και την κράτησε, σκοτώθηκε. Μόλις μεταφέρθηκε το πτώμα του στο αεροδρόμιο Δαμασκού οι στρατιώτες του ξέσπασαν…
Ποτέ άλλωστε δεν θα του το συγχωρούσαν αυτό το τεράστιο κατόρθωμα οι εχθροί του.
Κλαίει όλη η Συρία και μαζί και οι στρατιώτες του.
«Ηταν λες και εκπλήρωσε το καθήκον του, απελευθέρωσε την πόλη και τώρα πέθανε» τονίζουν.
Ο Στρατηγός το είχε πει: «Ο Θάνατος είναι συνήθεια για εμάς και καθήκον»…
Το βίντεο που έμεινε στην Ιστορία… Επιθεώρηση πτωμάτων τζιχαντοφασιστών.
Δυστυχώς η  Συρία και η Ρωσία έχουν μεγάλες απώλειες στην Deir Ezzor , την πόλη «κλειδί» για την ένωση της χώρας ξανά.
Κατά περίεργο τρόπο ανώτατοι αξιωματικοί Ρωσίας και Συρίας πεθαίνουν στην Deir Ezzor.
Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σκοτώθηκαν ο Ρώσος Valery Fedyanin, οι Ρώσοι Roman Zabolotnyï και Grigori Tsourkanou που εκτελέστηκαν στη Συρία από τους τρομοκράτες της ISIS, ο διοικητής του 5ου ρωσικού σώματος στρατού Αsabov Valery.
Ο 56χρονος Issam Zahreddine έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε έπεσε σε νάρκη του ISIS στην ύπαιθρο της επαρχίας της Deir Ezzor.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο στρατηγός Ζαχρεντίν βρισκόταν σε ειδική αποστολή με τους άνδρες του.
Διοικητής της επίλεκτης 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της συριακής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (Προεδρικής Φρουράς), πολιορκήθηκε από το ISIS τρία χρόνια στην πόλη Deir Ezzor της ανατολικής Συρίας και ήταν ο μόνος Σύρος διοικητής που δεν έχασε την πόλη του όταν του επιτέθηκε το ISIS.
Υπερασπιζόμενος όχι μόνο την πόλη αλλά και 120.000 αμάχους μέσα σε αυτή, άντεξε πολλές φορές χωρίς τρόφιμα και πυρομαχικά, μέχρι που τον προηγούμενο μήνα ο συριακός στρατός κατάφερε και έσπασε την πολιορκία.
Ο Ισάμ Ζαχρεντίν δεν ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα αλλά Δρούζος.
Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό.
Η απώλεια του στρατηγού Ισάμ Ζαχρεντίν είναι μεγάλο πλήγμα για τον συριακό στρατό.
Ο Στρατηγός ήταν ένα ζωντανό σύμβολο του αγώνα ενάντια στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
Σχολιο.- Να συμπληρωσω οτι ηταν μαζι με τον γιο του, ευτυχως δεν επαθε τιποτα εκεινος....οσο αφορα το γιο του ειχε διαταξει ο ιδιος να εοναι στην πρωτη γραμμη....
Η κηδεια του θα γινει αυριο στην σουαιντα....δεν χρειαζετε να σας πω ποσος κοσμος θα ειναι....θα παει κ ο Ασσαντ....
Κριμα που πηγε ετσι... γιατι ηταν κ πατριωτης κ τιμουσε την στολη του.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης στις Βρυξέλλες για τον ζορζ abdallah στις 20 Οκτωβρίου. Συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή την Παρασκευή 17.30 μπροστά από το γαλλικό προξενείο. Liberté Pour Georges Abdallah! Manif à Bruxelles!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Georges Ibrahim Abdallah στη Γαλλική Πρεσβεία
«Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων». Νίκος Μπελογιάννης
Στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνονται 33 χρόνια εγκλεισμού του λιβανέζου κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμνταλλά στις γαλλικές φυλακές. Οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα αρνούνται την εκτέλεσή της υφ’ όρων απόλυσης που δικαιούται ο Αμπνταλλά από το 1999, εξ αιτίας της αλύγιστης επαναστατικής του στάσης και της εκδικητικότητας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Σήμερα, ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.
Ο Αμπνταλλά από τα 19 του χρόνια, το 1971, στρατεύθηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που εισέβαλαν στον Λίβανο. Το 1980 συμμετείχε στη συγκρότηση της μαρξιστικής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης “Ενοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια”, η δράση της οποίας έφτασε και στη Γαλλία με την εκτέλεση το 1982 του συνταγματάρχη Τσαρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, και του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ, πράκτορα της Μοσσάντ και δεύτερου γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 ο Αμπνταλλά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τη κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις εκτελέσεις των Ρέυ και Μπαρσιμαντοβ.
Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών που δίνουν το αίμα και την ελευθερία τους για να χτίσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι από τους χιλιάδες αυτούς αγωνιστές που θυμίζουν με το παράδειγμά τους πως η μάχη για δικαιοσύνη δεν είναι μάταιη, δεν ήταν μάταιη ποτέ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ, 24/10/2017 ΣΤΙΣ 18.00
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί τον ελληνικό λαό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλλική πρεσβεία, για την άμεση απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα.
Η 24 Οκτωβρίου του 2017 σηματοδοτεί την 33η επέτειο από τη σύλληψη του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα , του επαναστάτη Λιβανέζου Άραβα Κομμουνιστή, αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού. Ο Τζορτζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί στην κινητοποίηση στις 24 Οκτωβρίου 2017, για την απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, του Αχμάντ Σαντάατ και κάθε Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου που βρίσκεται άδικα μέσα στις Σιωνιστικές φυλακές. Επίσης επισημαίνει την αναγκαιότητα της στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο της δίκαιης Παλαιστινιακής Αντίστασης όπως αυτή επιτάσσει η διεθνής κοινή πάλη των λαών
Libérez Georges Abdallah!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 3 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ 6 μήνες στη φυλακή κατοχής, η παλαιστινια δικηγόρος σιρίν issawi είναι ελεύθερη. Να είναι ελεύθεροι όλοι οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι. Θάνατος στην κατοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
FREE _IRIANNA FREE_ PERIKLIS
¨Ηριάννα θα ήσουν ελεύθερη ΑΝ
- Αν είχες σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα και κάμποσους μετανάστες.
-Αν είχες φεσώσει με εκατομμύρια όλες τις τράπεζες είχες κηρύξει πτώχευση και ζούσε ζωή πάμπλουτη με τα λεφτά έξω.
- Αν σε έλεγαν Γεωργίου εκτελούσες έξωθεν εντολές και παρέδιδες τη χώρα σου στις ορέξεις των οικονομικών δολοφόνων.
-Αν σε έλεγαν Μαντέλη, ή Μητσοτάκη , ή Τσουκάτο , ή Μπακογιάννη και έπαιρνες μίζες από τη ΖΗΜΕΝΣ , όχι μόνο θα ήσουν ελεύθερη αλλά θα ήσουν υπουργός και υποψήφια πρωθυπουργός.
-Αν σε έλεγαν Παπασταύρου , ή Παπαντωνίου , ή Παπακωνσταντίνου , ήσουν στις λίστες και είχες κάμποσα εκατομμυριάκια σε κάθε λίστα.
- Αν σε έλεγαν Χαρδούβελη ή Στουρνάρα ή Προβόπουλο.
-Αν σε έλεγαν Βενιζέλο έκρυβες στικάκια με λίστες ,εδινες μερικά δις στον Λαυρεντιάδη παρελάμβανες υποβρύχια που γέρνουν οχι μόνο θα ήσουν ελεύθερη αλλά θα μας κουνούσες και το δάχτυλο.
-Αν τον σύντροφό σου τον έλεγαν Τσούνη είχε μια παχυλή αργομισθία στο Ερρίκος Ντυνάν όχι μόνο θα ήσουν ελεύθερη αλλά θα ήσουν αρχηγός κόμματος και πάλι θα μας κουνούσες το δάχτυλο.
- Αν έφερνες δυο τρεις τόνους ηρωίνης ( αρκετή να σκοτώσει 100.000 νέους ) δολοφονούσες 7 – 8 μάρτυρες κατηγορίας και όποιον δικαστή έδειχνε διάθεση να σε καταδικάσει.
- Αν είχες συγκροτήματα τύπου κανάλια ποδοσφαιρική ομάδα κλπ
- Αν ακόμα σε έλεγαν Τσοχατζόπουλο ή Παπαγεωργόπουλο πάλι θα είχες αποφυλακιστεί αφού η φυλακή θα …..έβλαπτε την υγεία σου.
-Αν ήσουν κάποιος από τους παραπάνω και είχες κάνει οτιδήποτε από τα παραπάνω η ……ανεξάρτητη δικαιοσύνη μας θα εξαντλούσε την αυστηρότητά της στο σκεπτικό (που είδαμε αρκετές φορές Χαρδούβελης κλπ ) του τύπου :
–Ήξερες ότι ήταν κακό ;;;; –Δεν ήξερες.
-Θα το ξανακάνεις ;;;—Δεν θα το ξανακάνεις —Ελεύθερος.
Αλλά εσύ Ηριάννα δεν έκανες τίποτα από τα παραπάνω γι΄αυτό είσαι μέσα . Ζεις στη χώρα –Ελλάς Ελλήνων δικαστών , Είσαι μέσα με σκεπτικό παγκόσμιας πρωτοτυπίας , καταδικάστηκες ως συνεργός του συντρόφου σου ο οποίος έχει απαλλαγεί πανηγυρικά και τελεσίδικα από κάθε κατηγορία.
Ελλάς το μεγαλείο σου …..¨ #free_Irianna #free_Periklis



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ.
20 έως και 22 Οκτωβρίου 2017
Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.) διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου «Θόδωρος Αγγελόπουλος».
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Κωνσταντινουπόλεως 76 και Σολωμού
Μοσχάτο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι τεράστιο το πρόβλημα της γενοκτονίας ιχθύων που συντελείται στις ακτές της Ρόδου και σωστά το έθιξε ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου, δια του προέδρου του κ. Γιώργου Κυπραίου. Στη φωτογραφία φαίνονται αλιευμένα ψάρια (συναγρίδες και φαγκριά) μεγέθους μόλις λίγων εκατοστών, ενώ υπό κανονικές συνθήκες το μέγεθός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 6 ή ακόμα και τα 7 κιλά. Στην πραγματικότητα, αυτά τα ψάρια είναι νεογνά.'
Όχι απλώς δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, αλλά χειρότερα δεν έχουν προλάβει ούτε να δημιουργήσουν και να αποθέσουν αυγά. Στο τέλος της αλιευτικής περιόδου, η Ρόδος περιμετρικά θα είναι φτωχότερη, με μια διατροφική αλυσίδα σχεδόν κατεστραμμένη.
Το πιο τραγικό είναι πως οι Ροδίτες ψαράδες (στην πλειοψηφία τους) σέβονται τη θαλάσσια ζωή, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τους Ιταλούς και τους λοιπούς Ευρωπαίους αλιείς.
(****εδω εχω ενσταση με το αρθρο διοτι και οι δικές μας τρατες ψαρεύουν εδω και χρονια το μαριδακι 10 μέτρα από την ακτή και εξολοθρευουν τα νεογνα )
Οι ξενόφερτοι «επαγγελματίες» της θάλασσας επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία, που στη χώρα τους απαγορεύεται, όμως στην Ελλάδα έχει επιτραπεί μετά από απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι τράτες ξεκινούν πριν το ξημέρωμα και μέχρι το μεσημέρι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.
Μάλιστα, μόλις προχθές, μία από τις ιταλικές τράτες συνέχιζε τους αλιευτικούς της πλόες μέχρι τις 20.00’ το βράδυ. Αυτό αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό απέναντι στο θαλάσσιο περιβάλλον της Ρόδου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι καθημερινά περισσότερες από 15 τράτες πλέουν περιμετρικά του νησιού, ανοικτά της Καρπάθου και φτάνουν μέχρι τις ακτές της Κρήτης. Βασικός στόχος είναι η γαρίδα που ζει σε μεγάλα βάθη (μόνο στα δικά μας νερά) και που στις αγορές του εξωτερικού πωλείται όσο και ο χρυσός. Με τα δίχτυα τους μαζεύουν τα πάντα. Μαζί με τη γαρίδα, αλιεύουν τα νεογνά ψάρια και ό,τι άλλο βρεθεί μπροστά τους. Η έκταση των θαλασσών μας είναι τέτοια ώστε να είναι αδύνατο να γίνει έλεγχος.
Σβήνουν το GPS
Όλα τα πλέοντα σκάφη εποπτεύονται δορυφορικά και εύκολα εντοπίζεται η θέση τους. Όμως, εάν ο καπετάνιος σβήσει το GPS, τότε εύκολα αφήνει την ανοικτή θάλασσα και πλησιάζει την ακτή σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα. Το ψάρεμα εκεί συνιστά ολοκαύτωμα. Είναι αδύνατο να ελεγχθούν οι ξένοι «εισβολείς». Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Τα αλιεύματα στην τράτα δεν ελέγχονται. Αποθηκεύονται όλα και εκτελωνίζονται απευθείας στην Ιταλία και στην Ισπανία. Το έγκλημα είναι τέλειο.
Η οικολογική διάσταση του ζητήματος είναι μόνο μία από τις προεκτάσεις όλης αυτής της πρακτικής. Υπάρχουν τεράστια συμφέροντα πίσω απ’ όλα αυτά και είναι αδύνατον να μην τα γνωρίζουν οι άνθρωποι της κυβέρνησης. Είναι απορίας άξιο το πώς οι κυβερνώντες συνεχίζουν να επιτρέπουν την οικολογική και οικονομική καταστροφή που συντελείται στις πλάτες της Ρόδου.
Καταστρέφουν τη μήτρα
του Αιγαίου
Οι «Ποσειδωνίες» είναι τα υποθαλάσσια λιβάδια, που αποτελούν και το θησαυρό της Ρόδου. Στις «Ποσειδωνίες» βόρεια του νησιού, παρέχεται ασφάλεια και τροφή στα ψάρια, ώστε αυτά να μεγαλώσουν και να διαδραματίσουν το ρόλο τους στη διατροφική αλυσίδα. Στα ίδια υποθαλάσσια λιβάδια γίνεται η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνεται η ποιότητα του νερού και γενικά δημιουργούνται συνθήκες όμοιες με εκείνες που υπάρχουν σε ένα μαιευτήριο. Στις «Ποσειδωνίες» αναγεννάται το Αιγαίο και αυτές καταστρέφονται από την υπεραλίευση και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.
Τα λιβάδια του βυθού σε άλλες περιοχές του πλανήτη αποτελούν καταδυτική ατραξιόν, με χιλιάδες αφοσιωμένους δύτες να τα λατρεύουν.
Αυτά τα λιβάδια, για τα οποία λέγεται πως ο ίδιος ο Ζακ Κουστώ μίλησε με θαυμασμό, αντί να προστατευτούν και να αναδειχθούν ως κόρη οφθαλμού, έχουν δοθεί βορά στις ορέξεις των Ιταλών, των Ισπανών και των λοιπών ψαράδων της Μεσογείου.
Το γεγονός και μόνο των χιλιάδων ναυτικών μιλίων που διανύουν οι ξένοι ψαράδες για να φτάσουν να αλιεύσουν ανοικτά της Ρόδου θα πρέπει να δημιουργεί υποψίες.
Αλλα ποιος είναι εκείνος που νοιάζεται;
Μόνο οι ντόπιοι ψαράδες που βλέπουν το επάγγελμά τους να σβήνει και μια χούφτα οικολόγοι που βλέπουν την καταστροφή, φωνάζουν μα τα συμφέροντα τους κλείνουν το στόμα.

Σχολιο.- οι τράτες βάζουν πάνω σε σχεδία μακριά από την ακτή το GPS ώστε να φαίνεται ότι πλέουν στα ανοιχτά και μετά πλησιάζουν την ακτή και ρημάζουν τα πάντα, άλλο κόλπο είναι πίσω από το δίχτυ με το μεγάλο διαμέτρημα, τοποθετούν δίχτυ με μικρότερο διαμέτρημα και αν έρθει το λιμενικό τότε το αμολάνε και το μαζεύουν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Όμηροι του ΕΦΚΑ 275.000 συνταξιούχοι
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 22:57
Τραγική η κατάσταση 397 χιλιάδων ανθρώπων που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, έχουν βγει από την αγορά εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη. Χρόνια ολόκληρα προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα και αξιοπρέπεια περιμένοντας να αποφασίσει το ασφαλιστικό σύστημα να τους αποδώσει όσα δικαιούνται, πλήρωσαν μια ζωή και έχουν απόλυτη ανάγκη.
Οι 275 χιλιάδες από αυτούς είναι σε απόλυτο αδιέξοδο καθώς δεν λαμβάνουν κύρια σύνταξη, ούτε βεβαίως και επικουρική. Άλλοι 122 χιλιάδες στερούνται της επικουρικής σύνταξης. Φαινομενικά είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά έχουν μειωμένο εισόδημα σε κρίσιμες εποχές.
Το καλύτερο είναι ότι τόσο ο ΕΦΚΑ (Ενιαιου Φορεα Κοινωνικης Ασφαλισης), όσο και το ΕΤΕΑΕΠ (ενιαίο ταμείο επικουρικης ασφαλισης και εφαπαξ παροχων) εμφανίζουν πλεονάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βεβαίως στερούν από ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ. Γλέζος για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: «Λυπάμαι και οργίζομαι»
 Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 14:52
Σε ανακοίνωση-παρέμβασή του, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, αναφέρει τα εξής:
«Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αγωνίζεται για να μειωθεί η ανεργία στις ΗΠΑ, αγοράζοντας τα F-16.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός προσφέρει γη και ύδωρ στη μητρόπολη της παγκοσμιοποίησης, επεκτείνοντας την παραχώρηση της Σούδας.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ξαναγυρίζει την Ελλάδα στην εποχή του Πιουριφόι, όταν οι ΗΠΑ διόριζαν τους πρωθυπουργούς.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός υμνεί τον πλανητάρχη για τα «δημοκρατικά του αισθήματα».
Τότε η υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ είναι όχι μόνο φανερή, αλλά και ολοκληρωτική.
Λυπάμαι και οργίζομαι, που η Ελληνική κυβέρνηση αντί να αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία, διαπραγματεύεται, το σε ποιον συμφέρει περισσότερο να την παραδώσει.
Μανώλης Γλέζος».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαφαζάνης στην Ρωσία για ομιλία στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών
 Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, 16:36
Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών ο Παν. Λαφαζάνης αναχωρεί την Δευτέρα (16/10) για το Σότσι της Ρωσίας, προκειμένου να μιλήσει στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.
Ο Παν. Λαφαζάνης θα μιλήσει την Τρίτη (17/10) στο Φεστιβάλ και στην Θεματική για τις διεθνείς εξελίξεις με θέμα: «Ανατολική Μεσόγειος και Ευρώπη».
Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του θα αναφερθεί στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας ειδικής αναβαθμισμένης στρατηγικής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία και συγκεκριμένα στους τομείς του εμπορίου, ειδικότερα με προϊόντα του πρωτογενή τομέα, στον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων, του τουρισμού και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, με την ενεργοποίηση της συμφωνίας Λαφαζάνη – Novak για αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος προς την Ευρώπη και φυσικά στον τομέα της ασφάλειας.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, στο οποίο θα δώσουν το παρόν χιλιάδες νέοι απ' όλες, σχεδόν, τις χώρες του κόσμου και οι οποίοι έστειλαν την πρόσκληση στον Παν. Λαφαζάνη είναι οι εξής:
- Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας,
- Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της Ρωσίας,
- Ομοσπονδιακός Οργανισμός για Ζητήματα Νεολαίας της Ρωσίας,
- Οργανισμός Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.
Το φετινό Φεστιβάλ διεξάγεται 70 χρόνια μετά το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (1947, Πράγα) και 60 χρόνια από το 6ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (1957, Μόσχα, το πρώτο στην ΕΣΣΔ/Ρωσία).
Στο Φεστιβάλ θα παρευρεθεί και μάλλον θα μιλήσει και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Παν. Λαφαζάνης με την ευκαιρία της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Νεολαίας στο Σότσι, θα έχει επαφές με πολιτικούς παράγοντες και πολιτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Παν. Λαφαζάνης θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη το μεσημέρι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί κλείνουν το ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Πίτσος
 Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 14:22
Την απόφασή της, να κλείσει το εργοστάσιο της στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos).
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η μονάδα θα λειτουργεί για ένα ακόμη έτος – έως το τέλος του 2018-και στη συνέχεια να κλείσει. Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος.
Η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 υπαλλήλους ότι μπορούν να εισέλθουν σε ένα προαιρετικό πρόγραμμα εξόδου με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη δήλωση της διοίκησης, «από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου με αποτέλεσμα την απόφαση την αναστολή της παραγωγικής του δραστηριότητα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Αφρική
 Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 14:20
Οι τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις αρχές του μήνα στο Νίγηρα, έφεραν στο φως της δημοσιότητας τις αμερικάνικες στρατιωτικές δραστηριότητες στην Αφρική, που ως τώρα διεξάγονταν σε πλήρη μυστικότητα.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του φόνου τεσσάρων αμερικανών «πρασινοσκούφηδων» στο Νίγηρα στις 4 Οκτωβρίου.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η ενέδρα εναντίον των ανδρών επίλεκτης στρατιωτικής ομάδας, έγινε από ριζοσπαστικοποιημένη ομάδα που πρόσκειται στον ISIS.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον άλλες 29 επιθέσεις έχουν δεχθεί Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση όπου βρήκαν το θάνατο οι τέσσερις πρασινοσκούφηδες, εκθέτει τους ως τώρα ισχυρισμούς της αποστολής AFRICOM, ότι «δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά αποστολή της είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων στο Νίγηρα».
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Τραμπ δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση με τους συγγενείς των στρατιωτών.
Η έρευνα του Πενταγώνου θα εξετάσει «τις στρατιωτικές προετοιμασίες για την επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερις σκοτωμένοι στρατιώτες, αλλά και την ποιότητα των πληροφοριών αντικατασκοπείας της αμερικανικής Αφρικανικής Διοίκησης καθώς και το λόγο που δεν αντιμετωπίστηκε η ενέδρα, όπου βρήκαν το θάνατο οι τέσσερις στρατιώτες στις 4 Οκτωβρίου», όπως μετέδωσε το CNN.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες συμμετείχαν σε αποστολή 12 ανδρών των ειδικών δυνάμεων (Πρασινοσκούφηδων) και επέστρεφαν από σύσκεψη με μέλη της τοπικής κοινωνίας, όταν έπεσαν σε ενέδρα από ομάδα 50 μελών του αφρικανικού ISIS, οπλισμένων με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες βομβίδων, ενώ οι αμερικάνοι ήταν εξοπλισμένοι μόνο με τουφέκια και τα όχημά τους δεν ήταν θωρακισμένο, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.
Η μάχη κράτησε περίπου μισή ώρα, ώσπου να καταφθάσουν γαλλικά αεροσκάφη που διέλυσαν τους επιτιθέμενους και ελικόπτερα να παραλάβουν τους Αμερικάνους στρατιώτες.
Το 2013 ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως ο τότε πρόεδρος Ομπάμα είχε υπογράψει για την αποστολή 100 στρατιωτικών εκπαιδευτών στη Νιγηρία.
Οι τέσσερις Αμερικάνοι είναι οι πρώτοι στρατιώτες που χάνουν τη ζωή τους από τότε που οι ΗΠΑ έστειλαν «εκπαιδευτές» για ενίσχυση των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων, όπως έγραψαν οι New York Times.
Άλλοι δύο στρατιώτες είχαν τραυματισθεί στην επίθεση που δέχτηκαν περίπου 124 μίλια από την πρωτεύουσα Niamey.
Η περιοχή είναι εξόχως εχθρική για τις ΗΠΑ. Η Νιγηρία όπου κυριαρχούν οι τρομοκράτες του Μπόκο Χαράμ, συνορεύει με το Μάλι, όπου δρουν παραρτήματα της al Qaeda και άλλων εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 800 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί σε βάσεις στη Niamey και Agadez.
Η αμερικανική αεροπορική βάση του Agadez στη κεντρική Νιγηρία, στοίχισε 100 εκατομμύρια $ και από εκεί αμερικανικά μαχητικά και αναγνωριστικά τηλεκατευθυνόμενα «drone» πραγματοποιούν πτήσεις στην περιοχή Sahel.
Όπως παραδέχτηκε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται σε αποστολή στην περιοχή του ποταμού Τσαντ, που περιλαμβάνει εδάφη της Νιγηρίας, του Τσαντ και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Άλλοι 300 Αμερικάνοι στρατιώτες βρίσκονται νοτιότερα, στο Καμερούν.
Σημειωτέον ο Νίγηρας γειτονεύει επίσης με τη Λιβύη, στην έρημο της οποίας το ISIS και άλλες ισλαμικές ομάδες ανασυγκροτούνται.
Ιστορικό της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αφρική
Οι ειδικές επιχειρήσεις αμερικανικών στρατιωτικών ομάδων πηγαίνει πίσω στα 1980, όταν το Πεντάγωνο είχε δημιουργήσει την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM), με κύρια αποστολή την επιχείρηση για την απελευθέρωση των Αμερικανών διπλωματών που κρατούνταν όμηροι στην πρεσβεία της Τεχεράνης.
Στο πέρασμα των χρόνων η SOCOM επεξέτεινε τις δραστηριότητές της και τώρα έχει επεκταθεί σε πολλά σημεία της Γης.
Την SOCOM αποτελούν δυνάμεις πολλών αμερικανικών όπλων, όπως Πρασινοσκούφηδες, Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (Navy Seals) και Delta Force. Οι αποστολές τους κυμαίνονται από αντιτρομοκρατικές και ψυχολογικές επιχειρήσεις, ως δολοφονίες αλλά και εκπαίδευση μονάδων στην ειδικότητά τους.
Η αμερικάνικη αποστολή στη Νιγηρία πηγαίνει πίσω στα 2011 όταν το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την ανατροπή και την κατοπινή δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι από ισλαμικές ομάδες (με διασυνδέσεις στην Al-Qaeda).
Στα 2012 μετά το πραξικόπημα που σχεδίασαν ΗΠΑ και Γαλλία εναντίον της κυβέρνησης στο Μπαμάκο, οι Τουαρέγκ αντάρτες στο βόρειο Μάλι βρήκαν ευκαιρία από το χάος που προκλήθηκε και επαναστάτησαν.
Όταν οι Τουαρέγκ άρχισαν να αποκτούν στον έλεγχό τους εδάφη και πόλεις στο Μάλι, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε στείλει 4.000 στρατιώτες για να τους αντιμετωπίσει. Όπως και το Παρίσι είχε στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων και άλλες στρατιωτικές αποστολές.
Αν και η εξέγερση των Τουαρέγκ κατεστάλη από τις αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις, Ισλαμιστές μαχητές πέρασαν από τη Λιβύη στο Μάλι και άρχισαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων που υποστήριζαν την κυβέρνηση, που είχαν εγκαταστήσει και στήριζαν οι Δυτικοί.
Σταδιακά, κατέστησαν πολλές περιοχές της δυτικής Αφρικής πεδία μαχών, με αποτέλεσμα η Ουάσιγκτον να ακολουθήσει τη γνωστή πολιτική που είχε ως τώρα εφαρμόσει στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.
Έτσι γέμισαν από αμερικανικές βάσεις το Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, η Νιγηρία, ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Μάλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Δολοφονήθηκαν έξι πρώην αντάρτες των FARC
 Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 08:14
Ένοπλοι σκότωσαν την Κυριακή έξι πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία, κατήγγειλε η οργάνωση, η οποία αφοπλίστηκε και μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα, εκφράζοντας ξανά την έντονη ανησυχία της για τις επιθέσεις εναντίον μελών της.
Χιλιάδες γκεριγέρος της οργάνωσης που ως πρότινος ονομαζόταν Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας παρέδωσαν τον οπλισμό τους, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης που συνήφθη με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος πέρυσι, για να τερματιστεί ο εμφύλιος που κράτησε πάνω από 53 χρόνια. Η οργάνωση έχει πλέον μετασχηματιστεί σε κόμμα.
Οι δολοφονίες της Κυριακής διαπράχθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία Ναρίνιο, όπου δρουν συμμορίες που έχουν ιδρύσει ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί, η μικρότερη οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), αλλά και διαφωνούντες των FARC που αρνήθηκαν να αφοπλιστούν και μάχονται κι αυτοί για τον έλεγχο εδαφών όπου καλλιεργείται κόκα, τα φύλλα της οποίας αποτελούν τη βάση της κοκαΐνης.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τις οικογένειες των έξι συντρόφων μας που δολοφονήθηκαν άνανδρα εν ψυχρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα FARC.
Οι ένοπλες οργανώσεις που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο εδαφών στην περιοχή αυτή δεν έχουν κανένα ιδεολογικό ελατήριο κι επιδιώκουν μόνο κέρδος, κατήγγειλε στον ιστότοπο του το FARC.
Οι ηγέτες των πρώην ανταρτών έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει νέο κύμα φόνων από τις συμμορίες των ακροδεξιών πρώην παραστρατιωτικών ή λαθρεμπόρων ναρκωτικών και να επαναληφθεί το αιματοκύλισμα της δεκαετίας του 1980, όταν η οργάνωση είχε κάνει την πρώτη της απόπειρα μετασχηματισμού σε πολιτικό κόμμα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ειρήνευσης.
Ένοπλοι σκότωσαν την Κυριακή έξι πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία, κατήγγειλε η οργάνωση, η οποία αφοπλίστηκε και μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα, εκφράζοντας ξανά την έντονη ανησυχία της για τις επιθέσεις εναντίον μελών της.
Χιλιάδες γκεριγέρος της οργάνωσης που ως πρότινος ονομαζόταν Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας παρέδωσαν τον οπλισμό τους, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης που συνήφθη με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος πέρυσι, για να τερματιστεί ο εμφύλιος που κράτησε πάνω από 53 χρόνια. Η οργάνωση έχει πλέον μετασχηματιστεί σε κόμμα.
Οι δολοφονίες της Κυριακής διαπράχθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία Ναρίνιο, όπου δρουν συμμορίες που έχουν ιδρύσει ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί, η μικρότερη οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), αλλά και διαφωνούντες των FARC που αρνήθηκαν να αφοπλιστούν και μάχονται κι αυτοί για τον έλεγχο εδαφών όπου καλλιεργείται κόκα, τα φύλλα της οποίας αποτελούν τη βάση της κοκαΐνης.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τις οικογένειες των έξι συντρόφων μας που δολοφονήθηκαν άνανδρα εν ψυχρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα FARC.
Οι ένοπλες οργανώσεις που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο εδαφών στην περιοχή αυτή δεν έχουν κανένα ιδεολογικό ελατήριο κι επιδιώκουν μόνο κέρδος, κατήγγειλε στον ιστότοπο του το FARC.
Οι ηγέτες των πρώην ανταρτών έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει νέο κύμα φόνων από τις συμμορίες των ακροδεξιών πρώην παραστρατιωτικών ή λαθρεμπόρων ναρκωτικών και να επαναληφθεί το αιματοκύλισμα της δεκαετίας του 1980, όταν η οργάνωση είχε κάνει την πρώτη της απόπειρα μετασχηματισμού σε πολιτικό κόμμα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ειρήνευσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Α.Κ.είχε τον ίδιο ακριβώς ρόλο που είχε και η ΣΕΚ και η ΔΕΑ. Διοργάνωναν φιλονατοικές συγκεντρώσεις κατά της Συρίας, στήνοντας προβοκάτσιες κατά της Παλαιστίνης. Οργανωτής όλης αυτής της κατάστασης, ο Κάστρο. Ένας Συριοπαλαιστίνιος που έχει ανάμιξη σε όλες τις καταλήψεις που έχει υπό τον έλεγχό της η ΑΚ, έχει δική του ΜΚΟ και είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για την στοχοποίηση που έκανε σε σύντροφο, για την υποτιθέμενη κλοπή του βαν μιας ΜΚΟ που το είχε παραδώσει στο 5ο Λύκειο Αθηνών.
"Σύριοι υποστηρικτές του FSA κάνανε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας υποστηριζόμενοι από παρακρατικούς που κινούνται στον χώρο της Αριστεράς,από ΜΚΟ και Μυστικές Υπηρεσίες και κρατούσαν στα χέρια τους μόνο Παλαιστινιακές σημαίες για να φαίνεται πως την συγκέντρωση την έχουν κάνει Παλαιστινιακές οργανώσεις,οι οποίες δεν είχαν καμία ανάμιξη.
Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός προβοκάτσιας κατά της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού από τις μυστικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν την αδιαμφισβήτητη στήριξη και αγάπη του Ελληνικού λαού προς αυτόν της Παλαιστίνης και που προσπαθούν να τον εμφανίσουν πως είναι υπέρμαχος της Ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία και πως στηρίζει τους προδότες,τους μισθοφόρους και τους πράκτορες των Ιμπεριαλιστών
Το τραγελαφικό της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι πως οι "διαδηλωτές" κρατούσαν ανάποδα τα πανό που τους είχαν παραδώσει οι διοργανωτές"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεμος για τα «τοξικά» τρόφιμα!
Ο ΕΦΕΤ αμφισβητεί την έρευνα του ΠΑΚΟΕ

Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το αν τελικά τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι των καταναλωτών είναι ή όχι διατροφικές «βόμβες». Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την έρευνα του ΠΑΚΟΕ, που αναφέρει ότι σχεδόν το σύνολο των τροφίμων στη χώρα, από λαχανικά μέχρι αναψυκτικά, είναι νοθευμένα και ακατάλληλα, χθες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έδωσε τη δική του «σκληρή» απάντηση, χαρακτηρίζοντας «εκτός πραγματικότητας» και «επιστημονικά αβάσιμα» τα στοιχεία του κέντρου.
«Στη χώρα μας διενεργούνται περισσότεροι από 80.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης τροφίμων, και πάνω από 20.000 σε προϊόντα, ύστερα από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση.
Από αυτούς τους ελέγχους προκύπτει ότι το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 95%» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο ΕΦΕΤ. Παράλληλα, «πετά το γάντι» στο κέντρο, κατηγορώντας το, εμμέσως πλην σαφώς, ότι με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα τρόφιμα «κυνηγά» τον εντυπωσιασμό και τη δημοσιότητα. Το «γάντι» σήκωσε άμεσα ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ο οποίος, μιλώντας στη «δημοκρατία», χαρακτηρίζει ελλιπείς τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, αναφερόμενος στο ιδιαίτερα μειωμένο προσωπικό που διαθέτει πλέον ο φορέας. «Το 1999, που ιδρύθηκε ο ΕΦΕΤ, είχε 220 άτομα προσωπικό. Τώρα έχει μόνο 85» τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Το κέντρο, όμως, δεν μένει εκεί, αλλά σε νέα ανακοίνωση-απάντηση προς τον ΕΦΕΤ κάνει λόγο για τις ελλείψεις σε κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και στους πόρους που απαιτούνται για τον συστηματικό έλεγχο των τροφίμων. Μάλιστα, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών τολμά να ξύσει ακόμα μία πληγή, και συγκεκριμένα τις συνεχείς καταγγελίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ σε βάρος του, οι οποίες σε συνδυασμό με την υποστελέχωση «δεν προστατεύουν τον καταναλωτή, ο οποίος είναι έρμαιο των καιροσκόπων και των κερδοσκόπων».
Θύματα τα παιδιά
Οσο καθησυχαστικός κι αν είναι ο ΕΦΕΤ σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, το ΠΑΚΟΕ τον καλεί να ανατρέξει στις επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις της κακής και ανεξέλεγκτης διατροφής ειδικά στον παιδικό πληθυσμό της χώρας, πραγματοποιώντας παράλληλα μια επίσκεψη στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά για να δει από κοντά την κατάστασή τους.
Πάντως, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, το θέμα της ακαταλληλότητας των τροφίμων έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς χθες κατέθεσε στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αναφορά με τα αποτελέσματα της δεκάμηνης έρευνάς του για το σύστημα παραγωγής, διακίνησης και ελέγχου των διάφορων καταναλωτικών αγαθών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εξωπανεπιστημιακοι οργανωσαν υποδοχη στο Οικονομικο Πανεπιστημιο σε φυλακισμενο φοιτητη που περασε στις εξετασεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περασε νομος για ιδρυση Αποτεφρωτηριου στον Ελαιωνα. Και νομος να φτιαχτουν στον Ελαιωνα γυναικιες  φυλακες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουτιν
- Πόσες φορές άφησαν πάλι οι S-400 σου τα σιωνιστικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη Χεζμπολλά;
- Γιατι έκοψες τη σημαία τής Παλαιστίνης και πέταξες έξω από το φεστιβάλ νεολαίας κάτι Λιβανέζους αριστερούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




...πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η μέρα που οι πυροβολισμοί θα είναι στο ψαχνό! Το "εκτελώ εντολές" σημαίνει εντολές εξόντωσης της κοινωνίας και όποιος τις εκτελεί είναι εχθρός της!
Διάβασα πως αγρότης στην Μεσσηνια πυροβόλησε στον αέρα κατά συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ και τους ανάγκασε να του επανασυνδέσουν το ρεύμα που μόλις του είχαν κόψει από την κολόνα.
Μάλιστα. Προσωπικά λέω πως... να είναι ευχαριστημένοι οι ΔΕΔΔΗΕ-δες που για την ώρα τη γλυτώνουν είτε με κάποιες σφαλιάρες είτε με πυροβολισμούς στον αέρα. Γιατί πλησιάζει πολύ επικίνδυνα η μέρα που οι πυροβολισμοί θα είναι στο ψαχνό! Η κοινωνία έχει φτάσει εντελώς στα όρια και οι πλειστηριασμοί μαζί με τις αποκοπές ρεύματος είναι η λεπτή κόκκινη γραμμή που αν διαπεραστεί θα ξεκινήσει η αυτοδικία. Ας προσέξουν λοιπόν αυτοί που καλύπτονται πίσω από τις "εντολές που είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν" κι ας διαλέξουν στρατόπεδο: Ή αυτό της κοινωνίας ή αυτό των εχθρών της κοινωνίας. Το "εκτελώ εντολές" σημαίνει εντολές εξόντωσης της κοινωνίας και όποιος τις εκτελεί είναι εχθρός της!
Γι αυτό λοιπόν ή με την κοινωνία ή εναντίον της...με τις συνέπειες (μπαταριές) που θα ακολουθήσουν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθαίνουν οι ήρωες;
Γράψαμε χθες για τον στρατηγό Issam Zahreddine, το Λιοντάρι του Ευφράτη, τον Κομαντάντε των υπερασπιστών της Deir Ez Zor, των 250.000 Ελεύθερων Πολιορκημένων για τέσσερα (4) χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους, που μαρτύρησε κοντά στην πόλη που υπερασπίστηκε και διέσωσε.
Πεθαίνουν οι ήρωες;
Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν", αλλά οι πραγματικοί ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ!
Πως μπορεί να πεθάνει ο Κομαντάντε Issam όταν η οικογένειά του, ο μονάκριβος γιος του συγκλονίζει με το πως απάντησε σε συλλυπητήρια που φθάνουν
Ταγματάρχης  του Αραβικού στρατού της Συρίας Yaroub Zahr Eddine, γιός του Κομαντάντε Issam: «Ευχαριστούμε όλους όσους θέλησαν να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους, αλλά για το θάνατο του πατέρα μου, εγώ κι όλη η οικογένειά μου δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε σε εκδηλώσεις συλλυπητηρίων, αντιθέτως καλοδεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!».
Υποκλινόμαστε...
 Αντιιμπεριαλιστής Επαναστάτης... άξιος γιος της Μητέρας Πατρίδας, του αγώνα για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία!
Πατρίδα ή Θάνατος...
Όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί, γιατί στην "πολιτισμένη" δύση και για τα δυτικά ΜΜΕ δεν υπάρχει ο Κομαντάντε, αυτή την ώρα φθάνουν στη Συρία  χιλιάδες μηνύματα για τον μυθικό Σύρο ήρωα, από την Κούβα, το Ιράν, το Λίβανο, την κατεχόμενη Παλαιστίνη, το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, το Ιράκ, τη Βολιβία, τη Ρωσία, τη Γιουγκοσλαβία (Σερβία), από όλες τις Κοινότητες Αποδήμων σε κάθε γωνιά του πλανήτη (μόνη εξαίρεση η ελληνική παροικία των Σύρων, η μοναδική που πέρασε με το πλευρό των φονιάδων τζιχαντιστών).
Αυτόν τον Λαό θέλησαν να υποδουλώσουν με την "αραβική άνοιξη made in USA"; Αλήθεια, πως πέρασε από το μυαλό τους;
Οι ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ στις καρδιές των Ελεύθερων... Ζουν για πάντα!
Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα: αυτή η γη ανήκει στο λαό μας!
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί, αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί...
Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο... Καλό ταξίδι Κομαντάντε Issam Zahreddine!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΚΕΑΟ για την κατάσχεση του σπιτιού 62χρονης
19/10/2017
Επίθεση στα γραφεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, στην οδό Πειραιώς, πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του Ρουβίκωνα, με αφορμή την κατάσχεση της κατοικίας μίας 62χρονης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν φθορές.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρεται:
Επίθεση στα γραφεία της ΚΕΑΟ
Η κρίση, ανάμεσα στα άλλα, αναδιάρθρωσε την ταξική δομή της Ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτόν τον καπιταλισμό, στην Ελλάδα του 2017, μια 62χρονη στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ξαφνικά υπό την απειλή να χάσει ότι της απέμεινε απο ένα καλύτερο ταξικό παρελθόν, το σπίτι στο οποίο ζει. Ένα δυάρι 64 τετραγωνικών σε μια λαική γειτονιά. Μια γυναίκα που λόγω χρεών δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και αναγκάζεται να δουλεύει για να ζήσει τον εαυτό της κι ένα ανάπηρο παιδί. Περικυκλωμένη από χρέη μόλις κατάφερε να πετύχει ρύθμιση για χρεή προς τράπεζες της επιτέθηκε το κράτος. Της ήρθε κατασχετήριο αυτού του σπιτιού για οφειλές στον ΕΦΚΑ. Για 30 χιλιάδες που με το νταβατζηλίκι των προσαυξήσεων διπλασιάστηκε. Μια περίπτωση ανάμεσα σε χιλιάδες αλλά με όλα τα στοιχεία να γίνει εμβληματική.
Μια περίπτωση που γκρεμίζει τον μύθο ότι δεν γίνονται κατασχέσεις Α κατοικίας ή ότι αυτές έχουν εισοδηματικά κριτήρια. Μια χαρά γίνονται κατασχέσεις και η υποτιθέμενη σύγκρουση γύρω απο τη νομολογία του Νόμου Κατσέλη είναι μια φενάκη: το κράτος μπορεί να κατάσχει ότι θέλει, όποτε θέλει. Στην πραγματικότητα η εξουσία γνωρίζοντας την κοινωνική απαξία στην τακτική των πλειστηριασμών, μια απαξία που διατηρείται ζωντανή και μαχητική απο την πολύμορφη δράση του ανταγωνιστικού κινήματος, παίζει καθυστερήσεις. Ο σύριζα προσπαθεί να θολώσει το τοπίο την ίδια ώρα που οι τράπεζες πουλάνε τα κόκκινα δάνεια σε funds για το 3% της αξίας, την ίδια ώρα που ο Μακρόν προτείνει οι ατομικές περιουσίες να μπούν επίσημα στη διαχείριση των εθνικών χρεών. Ακούμε με περιφρόνηση εξαγγελίες για συμφωνίες κυρίων με τις τράπεζες για κάτω όριο τα 300.000 ευρώ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, παρατηρούμε με προσοχή την καθεστωτική καμπάνια για «μπαταχτσήδες»και κακοπληρωτές.
 Ούτε ζητιάνοι είμαστε ούτε θα κάτσουμε να μας πάρετε όμηρους. Θα απαντήσουμε μαχητικά. Θα χτυπήσουμε χωρις καμιά διάθεση ούτε διαπραγμάτευσης ούτε «διαλόγου». Το αίτημά μας είναι απλό: σταματήστε τώρα τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας των ανθρώπων της τάξης μας. Αντί να δίνετε διαβεβαιώσεις, πάρτε πίσω τα κατασχετήρια. Και μια και μιλάμε για την 62χρονη από τον Εύοσμο, μην τομλήσετε να την πετάξετε στον δρόμο ούτε αυτή ούτε κανέναν από όσους βγάζουμε τα προς το ζήν με την ψυχή στο στόμα.
Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να στρατευτεί στον αγώνα για την άμεση υπεράσπιση της τελευταίας γραμμής άμυνας του λαικού πλούτου που έχει αντέξει την επίθεση του κράτους και του κεφάλαιου στα χρόνια της κρίσης. Τόσο σε γενικό πολιτικό επίπεδο όσο και σε κάθε περίπτωση χωριστά, προσωποποιημένα όπως κάνουμε τώρα.
Εμείς ως ρουβίκωνας αλλά και όλο το ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να νικήσουμε αν δεν βρεθούν και άλλοι να ξεκινήσουν. Πολλοί άλλοι.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να επιτεθούμε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΑΟ επί της οδού Πειραιώς 28.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχετε λίγη τσίπα στη ΝΔ; Ο Κύρτσος είπε στις Βρυξέλλες ότι τα F-16 μας θα τα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι
19 Οκτωβρίου 2017, 13:15 |
Η προβοκατόρικη ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου -Ευρωβουλευτή της ΝΔ- προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ελληνικά F-16, που είναι ανάγκη να αναβαθμιστούν για να συνεχίσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να είναι αξιόμαχη και να υπερασπίζεται την εθνική μας κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρα μας, δεν μας εξέπληξε καθόλου.
Ο Γιώργος Κύρτσος έσπευσε να «καρφώσει» στις Βρυξέλλες ότι η πατρίδα του εκσυγχρονίζει τον στόλο της πολεμικής της αεροπορίας «εις βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων».
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής της υποτιθέμενης πατριωτικής Νέας Δημοκρατίας (ο οποίος είχε περάσει ένα φεγγάρι και από τον ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη εάν θυμάστε), δίχως ίχνος εθνικής ευθύνης -αυτή είναι η αξιολογική μας κρίση- ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποιο χρέος θα έχει προτεραιότητα, αυτό που οφείλουμε στους εταίρους δανειστές ή οι εξοπλιστικές μας ανάγκες, ενώ δεν παρέλειψε να… χρεώσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 και στους Ευρωπαίους φορολογουμένους.
Η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί σε πυλώνας ασφάλειας στο επίκεντρο ενός καυτού τριγώνου με κορυφή την Ουκρανία και άκρες σε βόρεια Αφρική και Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελλάδα επικαλείται τη γεωπολιτική της θέση για να πετύχει ελάφρυνση των χρεών της.
Η Ελλάδα προχωρά στην εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων της, από τις οποίες θα προκύψουν τουλάχιστον 300.000 θέσεις εργασίας και δίχως να βάζει «συνέταιρο» την Τουρκία.
Όλα αυτά -και άλλα πολλά- που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα μέσα στα επέμενα δύο χρόνια, για να βγει επιτέλους ο λαός μας από την κατάντια που τον οδήγησαν τα κόμματα που υπηρέτησε και υπηρετεί ο Γιώργος Κύρτσος, χρειάζεται ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Και αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεών μας είναι η ισχυρή μας Πολεμική Αεροπορία με τους εξαιρετικούς πιλότους μας.

Και έρχεται η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Κύρτσος και «καρφώνει» την Ελλάδα.
Προακαλεί αναγούλα η συμπεριφορά του κάθε Κύρτσου, που αντί να υπερασπίζεται τα εθνικά μας θέματα στην Ευρωβουλή, επιλέγει να «καρφώνει» την πατρίδα του σε αυτή.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν κύκλοι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο που δεν θέλουν με τίποτα την ισχυροποίηση της Ελλάδας ως γεωπολιτικό παίκτη με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Είναι οι ίδιοι κύκλοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου που την τελευταία δεκαετία μας φτωχοποίησαν, μας εξευτέλισαν, έστειλαν περίπου 400.000 από εμάς μετανάστες στο εξωτερικό, ήθελαν να μας αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες χρεώνοντάς μας υπέρογκα τοκοχρεολύσια (για αυτό και δεν θέλουν το «κούρεμα») και στο τέλος, αφού θα έπαιρναν όλο τον πλούτο της χώρας και την ίδια η χώρα, όσους από εμάς δεν μας ανάγκαζαν σε μετανάστευση θα μας επέτρεπαν να ζούμε ως κολίγοι στον τόπο μας για να υπηρετούμε τα αφεντικά των Βρυξελλών.
Αυτό ήταν το σχέδιό τους και αυτό υπηρέτησαν πιστά όλοι οι νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλφιλελεύθεροι λακέδες στη χώρα.
Όμως η Ελλάδα όταν τους ξεφορτώθηκε όλους αυτούς από τη διακυβέρνηση, ξεκίνησε να οικοδομεί τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και φτάσαμε σήμερα στο σημείο εκείνο που ως χώρα πήραμε το «χρίσμα» της περιφερειακής δύναμης που επιθυμούσαμε και τώρα ξεκινάνε οι πράξεις.
Πανικόβλητες οι ελίτ των Βρυξελλών, διότι η Ελλάδα σπάει τα δεσμά της και μαζί με το Ισραήλ αναλαμβάνει την ασφάλεια και την ενεργειακή τροφοδοσία του δυτικού κόσμου, πανικόβλητες οι ελίτ του Τέταρτου Ράιχ, είναι ικανές για κάθε προβοκάτσια.
Οι πατριωτικές και εθνικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στους προβοκάτορες, ξένους ή ημεδαπούς, να υπονομεύσουν τον νέο ρόλο της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τον Κύρτσο, είναι νομίζουμε ευθύνη του πατριωτικού κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, εάν έχουν απομείνει πατριώτες στο κόμμα οπερέτα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση του πατριωτικού κόσμου της Δεξιάς να ασχοληθεί με τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε τι ρώτησε ο Γιώργος Κύρτσος την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τη νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ:
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον πληροφορηθήκαμε, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δαπανήσει 2,4 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, δημιουργώντας, όπως τόνισε ο κ. Τραμπ, θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. Πώς είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του;
2. Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;
3. Τέλος, ποιο τμήμα του χρέους θα εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα, αυτό που αφορά ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις ή αυτό που αφορά τις ΗΠΑ;
Να τον χαίρεστε τον Κύρτσο σας όσοι δεξιοί που παριστάνετε και τους πατριώτες πήγατε και τον ψηφίσατε!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νησί Ναούρου, 21.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 10.000 κατοίκων, βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού, 3.000 χιλιόμετρα μακρυά από την κοντινότερη κατοικημένη στεριά. Το κοραλλιογενές σύμπλεγμα χρησιμοποιούσαν επί χιλιάδες χρόνια τα πουλιά για ανεφοδιασμό, αφήνοντας εκεί τα περιττώματά τους πάνω στα οποία προστέθηκε χώμα, δημιουργώντας ένα εύφορο νησί με πυκνά δάση, το οποίο οι Ευρωπαίοι ονόμασαν «Νησί της ευτυχίας». Μέχρι που ανακαλύφθηκε πως τα περιττώματα είχαν γίνει αμιγής φωσφορίτης, πολύτιμο γεωργικό λίπασμα. Και οι πολυεθνικές εταιρείες άρχισαν εξόρυξη, γεγονός που προσέφερε στο νησί ιλιγγιώδη «ανάπτυξη», ώστε το 1985 να θεωρείται πως έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ του κόσμου. Οι κάτοικοι, ζάπλουτοι, έφτιαξαν μεγάλους δρόμους και πήραν λιμουζίνες, σε ένα νησί που χρειάζονταν είκοσι λεπτά να το διασχίσεις με τα πόδια. Το 1960, λόγω της εξόρυξης, είχε απομείνει μια λουρίδα με κοκοφοίνικες κατά μήκος της ακτογραμμής και στο εσωτερικό το έδαφος είχε διαβρωθεί και αποψιλωθεί. Όσο για τους κατοίκους, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου, ο μισός ενήλικος πληθυσμός πάσχει από διαβήτη εξαιτίας της κατανάλωσης εισαγόμενων επεξεργασμένων τροφίμων και είναι οι πιο παχύσαρκοι στη Γη. Η Αυστραλία, που κατείχε το νησί μέχρι το 1968, οπότε έγινε ανεξάρτητο, καθώς και οι εξορυκτικές εταιρείες, είχαν αποφασίσει πως είναι μια αναλώσιμη χώρα. Εν συνεχεία ακολούθησαν και άλλες περιπέτειες. Η ανεξάρτητη χώρα επένδυσε τα κέρδη της σε ακίνητα στην Αυστραλία και τη Χαβάη και τα έχασε. Μετά έγινε παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδρα τετρακοσίων εικονικών τραπεζών. Τα σχέδια γρήγορου πλουτισμού απέτυχαν. Με το 90% να έχει απογυμνωθεί εξαιτίας των εξορύξεων αντιμετωπίζει μια οικολογική χρεοκοπία και με το χρέος να αγγίζει τα 800 εκατ. δολάρια μια οικονομική χρεοκοπία. Ταυτόχρονα, με τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει σταθερά από το 1993 κατά 5 χιλιοστά ετησίως εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, απειλείται με εξαφάνιση. Και επειδή δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι, από τη δεκαετία του 2010 χρησιμοποιείται από την Αυστραλία ως «αποθήκη» μεταναστών, που στοιβάζονται και χάνονται στο πουθενά του Ειρηνικού.
Οι πληροφορίες αναφέρονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν: Αυτό αλλάζει τα πάντα. Καπιταλισμός εναντίον κλίματος (εκδ. Λιβάνη).
Αυτή η περιγραφή μπορεί να συνιστά μια περίληψη της πορείας του καπιταλιστικού μας κόσμου και των ανθρώπινων συμπεριφορών. Η «ανάπτυξη» σκεπάζει τα πάντα. Και προ παντός τα μάτια μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αντιδράσεις του ΚΚΝΑ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--
Στον δεύτερο μέσα σε εφτά μήνες ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε προχτές ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα,αντικαθιστώντας τους υπουργούς σε πέντε «νευραλγικά» υπουργεία - Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Εσωτερικών, Κρατικής Ασφάλειας και Ανώτερης Παιδείας και Κατάρτισης. Στο τελευταίο υπουργός ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Μπλέιντ Ντζιμάντε.
Σε ανακοίνωσή του το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ επισήμανε ότι απορρίπτει «ελιγμούς που φέρνουν τη συμμαχία (σ.σ. ανάμεσα σε ANC, Νοτιοαφρικανικό ΚΚ και το συνδικάτο COSATU) στα πρόθυρα διάλυσης». Χαρακτήρισε την αποπομπή του Ντζιμάντε «στοχευμένη ενέργεια» και «άμεση επίθεση στο Νοτιοαφρικανικό ΚΚ». Κάλεσε επίσης τον Ζούμα να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για «πολλά προβλήματα διαφθοράς» και για «κυβερνητική παρακμή».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--
Στους δρόμους της Μογκαντίσου ξαναβγήκαν χτες χιλιάδες Σομαλοί, διαμαρτυρόμενοι για τη βομβιστική επίθεση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας, από τζιχαντοφασιστες της «Αλ Σαμπάμπ», και προκάλεσε πάνω από 300 νεκρούς και 400 τραυματίες. Ωστόσο, Σομαλοί αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τη μεγάλη διαδήλωση χιλιάδων νέων δεν δίστασαν να κάνουν χρήση πυρών εναντίον τους, τραυματίζοντας τρεις διαδηλωτές, εκ των οποίων μία εγκυμονούσα. Η πολύνεκρη επίθεση έδωσε πάντως αφορμή σε ΗΠΑ και Τουρκία να προσφέρουν βοήθεια στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Καλό κλίμα» στις πρώτες συζητήσεις για κυβέρνηση
Οι πρώτες διερευνητικές επαφές για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης (σ.σ. «Τζαμάικα», όπως ονομάζεται από τα χρώματα των κομμάτων) ξεκίνησαν χτες, μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24 Σεπτέμβρη), με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU - CSU) να συναντιούνται αρχικά με τους φιλελεύθερους (FDP) και στη συνέχεια με τους Πράσινους.
Από πλευράς CDU - CSU, που κατέκτησαν την πρώτη θέση, συμμετείχαν η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της CSU, Χορστ Ζεεχόφερ, ο «υπηρεσιακός» υπουργός Οικονομικών και στέλεχος της CDU, Πέτερ Αλτμάιερ, και άλλα στελέχη. Το FDP εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Κρίστιαν Λίντνερ, και το στέλεχος του κόμματος Γκραφ Λάμπσντορφ. Μετά την πρώτη συνάντηση εκπρόσωποι των τριών κομμάτων δήλωσαν αισιόδοξοι και μίλησαν για έναν «πολύ εποικοδομητικό, προσανατολισμένο σε λύσεις διάλογο (...) Θα μπορούσε να γίνει ένα μεγάλο βήμα αυτήν τη βδομάδα».
Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο, Τζεμ Οζντεμίρ, και την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κατρίν Γκέρινγκ - Εκαρντ.
Στο μεταξύ, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δηλώνει πως ακόμη και σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα» «δεν θα γίνει η ρεζέρβα της CDU» και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Τι θα συζητηθεί
Η Α. Μέρκελ αναφέρθηκε προχτές σε ορισμένα θέματα που θα θέσει το κόμμα της (Χριστιανοδημοκρατική Ενωση - CDU) στις διερευνητικές συνομιλίες με το FDP και τους Πράσινους. Αυτά είναι:
Βιώσιμο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτι που ήδη συζητιέται στη Γερμανία, με «οικονομολόγους» και «τεχνοκράτες» να προειδοποιούν και να ζητούν μεταρρυθμίσεις, όπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, αύξηση των εισφορών, κι άλλη μείωση των συντάξεων.
Οικονομία και Εργασία. Εδώ περιλαμβάνεται και η ψηφιοποίηση της παραγωγής και της οικονομίας, που ενδέχεται να προκαλέσει μείωση των θέσεων εργασίας, ενίσχυση της ελαστικής εργασίας, αλλά και απαίτηση για περισσότερο εξειδικευμένη εργασία.
Συνθήκες διαβίωσης με ισότητα, με θέματα όπως η έλλειψη κατοικιών σε πολλές πόλεις και το θέμα της εσωτερικής ασφάλειας, με αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, ένταση της παρακολούθησης με κάμερες ασφαλείας σε δημόσιους χώρους κ.ά.
«Επίσης παραμένουν και ορισμένα άλλα σημαντικά θέματα, όπως η ενσωμάτωση (σ.σ. στην αγορά εργασίας) μεταναστών και προσφύγων και η μετανάστευση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού», πρόσθεσε, αναφερόμενη έμμεσα στις επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράζουν τα κόμματα, έχοντας όμως τον ίδιο στόχο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκδήλωση μνήμης & τιμής του αξέχαστου σύντροφου Χρίστου Μπίστη (Βίντεο)
Οκτ 16, 2017
Τον τίμησαν όπως του άξιζε!
Οι σύντροφοί του από το ΕΚΚΕ, διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 15 Οκτώβρη 2017, εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή του κομμουνιστικού κινήματος Χρίστου Μπίστη, στον ένα χρόνο από τον απροσδόκητο θάνατό του.
Αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος, των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης, σύντροφοί του από το ΕΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και από άλλες οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς με τους οποίους συμπορεύτηκε όλες αυτές τις δεκαετίες ο ακατάβλητος και σεμνός σύντροφος Χρίστος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, πλημμύρισαν το ΙΛΙΟΝ plus της οδού Κοδριγκτώνος.
Εκτός από τις ομιλίες που έγιναν, παρουσιάστηκε ένα βίντεο – ντοκουμέντο με την πορεία της ζωής του Χρίστου Μπίστη, τη σύλληψη και τα βασανιστήρια, τις δίκες και την καλλιτεχνική του πλευρά, καθώς και με συνεντεύξεις ανθρώπων που τον γνώρισαν και μιλούν γι’ αυτόν. Θα μπορέσουμε να το δούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Μετά την προβολή του πενηντάλεπτης διάρκειας βίντεο, το οποίο καταχειροκροτήθηκε στο κατάμεστο ΙΛΙΟΝ, ακολούθησαν ομιλίες.
Ήδη πριν την προβολή, μετά το σύντομο άνοιγμα της εκδήλωσης από την Ελένη Βαφειάδου, το λόγο είχαν πάρει η Γαρυφαλλιά Καπετανάκη εκ μέρους του ΕΚΚΕ και ο Χρήστος Μπακαλάκης από το ΕΚΚΕ Βόρειας Ελλάδας.
Μετά την προβολή, ακολούθησαν κατά σειρά οι:
Αντώνης Δραγανίγος (ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Μιχάλης Ρίζος εκ μέρους του ΝΑΡ, Κώστας Πίττας από το ΣΕΚ, Δέσποινα Κουτσούμπα, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββας Μιχαήλ, Γ.Γ. ΕΕΚ, Γιάννης Βάρλας -ΚΚΕ (μ-λ), Γιάννης Ανδριανός, Μ-Λ ΚΚΕ, η Εμινέ από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ο Σωφρόνης Παπαδόπουλος από την ΟΚΔΕ, ο Παναγιώτης Σωτήρης από την ΑΡΑΝ, ο Δημήτρης Σαραφιανός από την ΑΡΑΣ και ο Κώστας Παπαδάκης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη αποφώνηση η Ελένη Βαφειάδου.
Όλες τις σύντομες ομιλίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στα βίντεο που παρατίθενται στη συνέχεια.
«Ο Χρίστος ο Μπίστης, δεν είναι ένα πολύτιμο κειμήλιο του παρελθόντος, είναι ένα αστέρι μπροστά μας, κόκκινο, γιατί, ναι, η Γη θα γίνει κόκκινη»,
τέλειωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο ΓΓ του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ.
Στη δική του ομιλία ο Σωφρόνης Παπαδόπουλος, ιστορικό στέλεχος της ΟΚΔΕ και της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα, ανέφερε:
«Είναι γνωστό, ότι είχαμε διαφορές με το σύντροφο το Χρίστο. Αλλά ήμασταν πάντοτε, σαν οργανώσεις και σαν άτομα, απ’ την ίδια πλευρά του οδοφράγματος. Αυτή την κόκκινη γραμμή την είχε κατανοήσει ο Χρίστος, όπως, νομίζω, και το μεγαλύτερο μέρος των οργανώσεων της άκρας και επαναστατικής αριστεράς στη χώρα μας.»
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του πνοή, χρωστάει πολλά στο σύντροφο Χρίστο, όπως προκύπτει και από τις ομιλίες.
Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι ήπιαν στη μνήμη του Χρίστου ένα τσίπουρο, συνοδευόμενο από μεζέδες που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές σύντροφοί του.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την εκδήλωση.

http://pandiera.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83/


2 σχόλια:

e-h είπε...


I wanted to make sure you saw this email from Sunday.
As more analysis has emerged in the last few days, it's abundantly clear: Trump's decision to decertify the Iran Nuclear Deal pushes us closer to war.
The good news is, the decertification doesn't immediately put an end to the Iran Deal, or pull the U.S. out of it. The next move is up to Congress.
And we know that on hot button issues like this, Congress is responsive to constituent pressure. So it's vitally important that our senators hear from us about the Iran Deal.
Please take action here. Thank you!

https://secure.everyaction.com/TRCZy3XQgUOI89v1Rs5JSQ2?ms=kickwin&emci=3620625b-21b4-e711-80c2-000d3a12e420&emdi=090edbd6-2ab4-e711-80c2-000d3a12e420&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=

Everyone— from the the International Atomic Energy Association, to the U.S. Intelligence Community, to Secretary of State Rex Tillerson— agrees that sticking with the Iran Nuclear Deal is in everyone’s best interest.
But on Friday, in a speech full of misleading falsehoods, Trump announced he was “decertifying” the Iran Deal.
That kicks off a 60 day period in which Congress can reimpose nuclear sanctions with a simple majority vote. And Senate Republicans may also try to bring Democrats to the table to craft legislation that could be even worse.
Write to your senators now: Say no to sanctions, and no to legislation that would push us further down the path to war. Uphold diplomacy. Uphold the Iran Nuclear Deal.

e-h είπε...


Ήθελα να βεβαιωθώ ότι είδατε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Κυριακή.
Όπως προέκυψαν περισσότερες αναλύσεις τις τελευταίες ημέρες, είναι απολύτως σαφές: η απόφαση του Trump να διεκπεραιώσει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν μας ωθεί πιο κοντά στον πόλεμο.
Τα καλά νέα είναι ότι η ανερεση δεν θέτει αμέσως τέλος στο Ιρανικό Deal ή δεν τραβά τις ΗΠΑ εξω από αυτό. Η επόμενη κίνηση είναι μέχρι το Κογκρέσο.
Και γνωρίζουμε ότι σε καυτά ζητήματα όπως το παρόν, το Κογκρέσο ανταποκρίνεται στις συστατικές πιέσεις. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να μας ακούσουν οι γερουσιαστές μας για το Ιρανικό Deal.
Παρακαλουμε παρτε δραση εδώ. Ευχαριστώ!

https://secure.everyaction.com/TRCZy3XQgUOI89v1Rs5JSQ2?ms=kickwin&emci=3620625b-21b4-e711-80c2-000d3a12e420&emdi=090edbd6-2ab4-e711-80c2-000d3a12e420&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=



Ο καθένας - από τη Διεθνή Ένωση Ατομικής Ενέργειας, την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, εως τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson - συμφωνεί ότι η δέσμευση με το Iran Nuclear Deal είναι προς το συμφέρον όλων.
Αλλά την Παρασκευή, σε μια ομιλία γεμάτη παραπλανητικά ψεύματα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι "διερευνά" τη συμφωνία του Ιράν.
Αυτό ξεκινά μια περίοδο 60 ημερών κατά την οποία το Κογκρέσο μπορεί να επαναπληρώσει πυρηνικές κυρώσεις με απλή πλειοψηφία. Και οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας μπορούν επίσης να προσπαθήσουν να φέρουν τους Δημοκρατικούς στο τραπέζι για να επεξεργαστούν νομοθεσία που θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη.
Γράψτε στους γερουσιαστές σας τώρα: Πείτε όχι στις κυρώσεις, και όχι στη νομοθεσία που θα μας πιεζε περαιτέρω προς την κατεύθυνση του πολέμου. Υποχρεωτική διπλωματία. Υποστηρίξτε την Πυρηνική Προσφορά του Ιράν.