Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευη 20 Οκτωβριου 2017


Η αλητεία των αμερικανόδουλων οργανώνει εκδρομή αυτή την Κυριακή στη Μακρόνησο. Και μετά θα 'χουν και μπουφέ στο Λαύριο.
Θα πάει κι ο Συρμαλένιος μαζί, για να δει πού θα μας βάλουν όταν θα πάψουν να μας ανέχονται;
Σχολιο.- Τετάρτη με τον Τραμπ, Κυριακη με τους νεκρούς της Μακρονήσου... Έχουν ξεπεράσει οποιοδήποτε όριο πολιτικής απάτης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως πάντα από το 1974, έτσι και φέτος, στον εορτασμό και στην πορεία του Πολυτεχνείου δεν έχουν καμιά θέση όσοι έχουν την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τους Άγκνιου και Τραμπ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, είναι μεγάλη προστυχιά να βρίζεις επί πέντε χρόνια τον Κουβέλη γιατί ήταν με τα μνημόνια και κατόπιν, χωρίς καν να ζητήσεις δημοσίως συγγνώμη από τον άνθρωπο, ν' αρχίσεις να βρίζεις όσους εξακολουθούν να αντιμάχονται τα μνημόνια, που εδώ και δυο χρόνια υπερασπίζεσαι εσύ.
Μεγάλη προστυχιά, φιλαράκι! Έχεις καθρέφτη σπίτι σου;
Σχολιο.-  Ούτε καθρέφτη έχουν ούτε τσίπα. Έχουν τσίπρα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση στους ομοφοβικούς τραμπούκους από τους αντιφασίστες του Ρεθύμνου.
Βραδινη πορεια το Σαββατο στις 21 Οκτωβριου στις 21.00. Προσυγκεντρωση πισω από το 3ο Δημοτικο σχολειο (Ελιδακι) στο σημειο της τελευταιας επιθεσης.
Τους συνέλαβε η αστυνομία τους ακροδεξιους Ρεθυμνιωτες, τους αναγνώρισε ο 30χρονος που τον έστειλαν στο νοσοκομείο, αλλά αφέθηκαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όπως παραμένουν στις θέσεις τους και ο Τόσκας και ο Κοντονής. Και τωρα η αστυνομια και τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια της προσπαθουν να διαδωσουν ότι δηθεν ενοχοι για τον ξυλοδαρμο είναι καποιοι γαλλοι τουριστες που εχουν επιστραψει στην πατριδα τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εξευτέλισαν τον όρο "Αριστερά". Τώρα θα λες πως είσαι αριστερός και θα κινδυνεύεις να φας ξύλο απ' τον φτωχόκοσμο".
Μπα! Μην ανησυχείτε! Αυτοί εξευτελίζονται κι όχι η Αριστερά.
Ακόμη και σήμερα, μετά από τις τόσες αθλιότητες του ΠΑΣΟΚ, ο πολύς κόσμος τη λέξη σοσιαλισμός τη διαχωρίζει από αυτή την αλητεία. Πασόκους τους λέει, όχι σοσιαλιστές.
Έτσι και με τούτη τη σαπίλα. Ο πολύς κόσμος δεν τους λέει πια αριστερούς. Συριζαίους τους λέει και η λέξη προκαλεί, όλο και πιο συχνά, όλο και πιο επίμονα, αναγούλα. Όπως η λέξη πασόκοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα έλεγε ένας αριστερός: Κύριε Τραμπ, παρά τις όποιες διαφορές μας, ελπίζω να επανεξεταστούν πολιτικές που δεν εξυπηρετούν τη δημοκρατία.
Τι θα έλεγε ένας αστός δημοκράτης: Κύριε Τραμπ, ελπίζω να βρούμε μια κοινή συνισταμένη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Τι είπε ο ξευτιλισμένος: Κύριε Τραμπ, έχουμε την ίδια άποψη για τη δημοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι Γερμανοι να αφησουν τις υποκρισιες και τα δηθεν Ρεπορταζ στα νοσοκομεια στην Ελλαδα γιατι αυτη η κατασταση ειναι και δικο τους εργο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κανένας έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλούσε σε συναντήσεις με ξένους ηγέτες στη γλώσσα τους. Όλοι τους είχαν διερμηνείς μαζί τους. Όπως δεν διανοείται να το κάνει οποιοσδήποτε αμερικανός πρόεδρος. Θα 'ταν αστείο να μάθαινε ελληνικά ο Τραμπ για να μιλήσει με το κνώδαλο! Μόνο αυτό το αμόρφωτο μιλάει στους Αμερικάνους στα αγγλικά.
Μπορεί κι από βαθύτερο σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ενώ είχε κάθε δυνατότητα να τα μάθει πολύ καλά -είχε λεφτά ο μπαμπάς- μέχρι πρόσφατα τα μιλούσε χειρότερα κι απ' τον μπάρμπα μου τον Μεμά, μετά τον πρώτο μήνα στη Νέα Υόρκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το θέμα είναι τώρα τι λες"
Μανόλης Αναγνωστάκης
Όσο, δε, για το γελοίο και πρόστυχο επιχείρημα ότι μπορεί σήμερα λόγω ρεαλισμού να είναι αμερικανόδουλοι αλλά κάποτε ήταν κατά του ιμπεριαλισμού κι έχουν αγωνιστεί κ.λπ. κ.λπ., τους θυμίζω ότι ο Σπύρος Μουστακλής ήταν δεξιός στρατιωτικός και ο Αλέξανδρος Παναγούλης προερχόταν από οικογένεια στρατιωτικών.
Αντίθετα, το βαρύ πυροβολικό της χουντικής προπαγάνδας αποτελούνταν από τρεις πρώην αριστερούς: Τον Σάββα Κωνσταντόπουλο, τον Θεοφύλακτο Παπακωνσταντίνου και τον Γεώργιο Γεωργαλά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη ενός Κούρδου έξω από την Τουρκική πρεσβεία
19.10.2017, 00:41
Στη σύλληψη ενός Κούρδου διαδηλωτή για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα προχώρησε την Τετάρτη (18/10) η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την Τουρκική πρεσβεία. Μετά τις αντιφατικές πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με την ζωή του Οτσαλάν, Κούρδοι σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται και ζητούν την επικοινωνία της οικογένειας και των δικηγόρων του με τον Οτσαλάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπάλληλος από την τουρκική πρεσβεία, στεκόμενος δίπλα από τους αστυνομικούς, έκανε το σήμα των γκρίζων λύκων βρίζοντας ταυτόχρονα τους Κούρδους, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις. Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τους Κούρδους, φέρεται να προχώρησε απρόκλητα σε χρήση χημικών, γεγονός που η αστυνομία δεν παραδέχεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ονομάζεται Ahmet Teke, είναι 36 χρονών και είναι γενικός υπεύθυνος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλω να γίνει κατανοητό πως σε περίπτωση αποσταθεροποίησης της Λιβύης θα ακολουθήσει χάος. Την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους οι οπαδοί του Μπιν Λάντεν και οι ένοπλες φράξιες. Θα ακολουθήσει κύμα μετανάστευσης και χιλιάδες μετανάστες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη. Θα βρεθείτε με τον μουλά Ομάρ στο κατώφλι σας» - Συνταγματάρχης Καντάφι, συνέντευξη στη «Le Monde du Dimanche», 6 Μαρτίου 2011.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γεγονότα σχετικά με την εξαφάνιση και όπως φαίνεται τον ύποπτο θάνατο του ακτιβιστή, ο οποίος αγωνιζόταν καιρό δίπλα στους αυτόχθονες της Παταγονίας, έφεραν στο προσκήνιο ξανά τον πολυετή αγώνα των αυτόχθονων της περιοχής, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους στην Παταγονία, όταν από τη δεκαετία ήδη του ’90 ο Πρόεδρος Carlos Menem ανέλαβε μια νεοφιλελεύθερη αναμόρφωση της οικονομίας της Αργεντινής.
Το 1991 η κυβέρνηση πώλησε την Compañía de Tierras Sud Argentina (CTSA) και όλη την γη που κατείχε στην Edizone Holding International, εταιρεία που ανήκε στην Benetton, εκτοπίζοντας βίαια τις αυτόχθονες φυλές της περιοχής.
Η εταιρεία αγόρασε τότε μόνο με $ 80 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια τις τεράστιες αυτές εκτάσεις γης, συγκεκριμένα σήμερα κατέχει 2,2 εκατομμύρια στρέμματα γης, περιοχή ανάλογου μεγέθους του Πουέρτο Ρίκο.

Τα πολιτικά κόμματα στην Αργεντινή έχουν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία μετά την ανακάλυψη ενός σώματος, που θεωρείται ότι ανήκει στον Santiago Maldonado, ακτιβιστή που αγνοούνταν από τις αρχές Αυγούστου του 2017.
Ο Santiago Maldonado, 28 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ αστυνομικών και ιθαγενών ακτιβιστών σε διαμαρτυρία στην Παταγονία, όταν συνελήφθη από την παραστρατιωτική αστυνομία.
Η εξαφάνιση του Maldonado είχε προκάλεσε εθνική κατακραυγή.
Τόσο τα κυβερνόντα κόμματα όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αναστείλει την εκστρατεία τους καθώς το πτώμα που βρέθηκε μεταφέρεται στο Μπουένος Άιρες για αναγνώριση. Τα νέα έρχονται πριν από τις εκλογές του Κογκρέσου της Αργεντινής την προσεχή Κυριακή.
Η εισαγγελέας Silvia Avila δήλωσε ότι το σώμα, το οποίο ανακαλύφθηκε σε κοίτη του ποταμού, σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων από εκεί που εθεάθη τελευταία φορά ο Maldonado, βρέθηκε με ρούχα που μοιάζουν με εκείνα που ανήκουν στον αγνοούμενο ακτιβιστή.
Οργανώσεις δικαιωμάτων και μάρτυρες αναφέρουν, ότι την τελευταία φορά που είδαν τον Μaldonado, ήταν όταν συνελήφθη από την παραστρατιωτική αστυνομία η οποία επιτέθηκε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν ακτιβιστές και αυτόχθονες της φυλής Mapuche στο Chabut, περίπου 1.800 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες, την 1η Αυγούστου.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής  συνδικάτων και  αριστερές ομάδες προκαλούσαν την κυβέρνηση του Mauricio Macri, να δράσει ώστε να βρεθεί ο ακτιβιστής, ενώ η κυβέρνηση από την πλευερά της αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι προσπαθούσε να συγκαλύψει το γεγονός.
Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του κ. Maldonado, Sergio, ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα εκτός της αστυνομικής αρχής.
Δύτες της Ακτοφυλακής ανακάλυψαν το σώμα σε έναν ποταμό στη νότια Αργεντινή και ένας από τους ερευνητές δήλωσε, ότι υφίστανται ισχυροί λόγοι να πιστεύουν ότι είναι π Μαλδονάδο.
Ανέφερε ότι βρέθηκε δίπλα στο νεκρό σώμα το δελτίο ταυτότητας του Μαλδονάδο και το σακάκι που ένας μάρτυρας είπε ότι φορούσε όταν εξαφανίστηκε.
Οι διαδηλωτές στην διαμαρτυρία της 1η Αυγούστου στην οποία και συμμετείχε ο ακτιβιστής απαιτούσαν την απελευθέρωση ενός φυλακισμένου ιθαγενή ηγέτη της φυλής Mapuche και την επιστροφή των εκτάσεων της προγονικής γης τους, τις οποίες εκμεταλεύται η γνωστή εταιρεία ρούχων Benetton .
Οι άνθρωποι που παρευρίσκονταν στη διαμαρτυρία δήλωσαν ότι είδαν την αστυνομία να χτυπάει και να συλλαμβάνει τον Μαλδονάδο.
Η οικογένεια του Maldonado κατηγόρησε την αστυνομία ότι βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση.
Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ποτέ τη σύλληψη και αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Το σώμα μεταφέρθηκε για αυτοψία μετά από αίτημα της οικογένειας, δήλωσε η δικηγόρος τους Victoria Heredia.
«Η οικογένεια ζητά να ληφθούν προφυλάξεις για το πώς και πού φυλάσσεται το σώμα μέχρι να γίνει αυτοψία» είπε.
Η δικηγόρος της οικογένειας, χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι το σώμα βρέθηκε σε ένα μέρος όπου «ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Δεν καταλαβαίνουμε, πώς εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια περιοχή που είχε ήδη σαρωθεί τρεις φορές».
Η οικογένεια Maldonado ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής της ζωής σε μια δήλωση: «Δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η ταυτότητα ή η αιτία θανάτου μέχρι οι εμπειρογνώμονες να ολοκληρώσουν την εργασία τους».
Τα γεγονότα σχετικά με την εξαφάνιση και όπως φαίνεται τον ύποπτο θάνατο του ακτιβιστή, ο οποίος αγωνιζόταν καιρό δίπλα στους αυτόχθονες της Παταγονίας, έφεραν στο προσκήνιο ξανά τον πολυετή αγώνα των ιθαγενών της περιοχής, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους στην Παταγονία, όταν από τη δεκαετία ήδη του ’90 ο Πρόεδρος Carlos Menem ανέλαβε μια νεοφιλελεύθερη αναμόρφωση της οικονομίας της Αργεντινής.
Ένα από τα καθοριστικά άλλωστε χαρακτηριστικά του νεοφιλελευθερισμού είναι η ιδιωτικοποίηση κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιοκτησιών. Η τάση αυτή εκδηλώθηκε με τη μαζική ιδιωτικοποίηση κρατικών εκτάσεων.
 Ο Menem ενθάρρυνε τότε πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς να αγοράσουν φθηνή παταγονική γη. Μεταξύ εκείνων που αγόραζαν γη ήταν αρεκετές διεθνείς προσωπικότητες όπως οι Sylvester Stallone, Ted Turner, Jerry Lewis και George Soros.
Το 1991 η κυβέρνηση πώλησε την Compañía de Tierras Sud Argentina (CTSA) και όλη την γη που κατείχε στην Edizone Holding International, εταιρεία που ανήκε στην Benetton, εκτοπίζοντας βίαια τις αυτόχθονες φυλές της περιοχής.
Η εταιρεία αγόρασε τότε μόνο με $ 80 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια τις τεράστιες αυτές εκτάσεις γης, συγκεκριμένα σήμερα κατέχει 2,2 εκατομμύρια στρέμματα γης, περιοχή ανάλογου μεγέθους του Πουέρτο Ρίκο. Αυτό καθιστά την εταιρεία τον μεγαλύτερο ιδιωτικό γαιοκτήμονα στη χώρα.
 Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η καταπίεση και η εκδίωξη των αυτόχθωνων λαών στην Παταγονία και ιδίως της φυλής Mapuche, υποκινήθηκε και υποκινείται από τις κυβερνήσεις και από τα ιδιωτικά εταιρικά συμφέροντα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το κρούσμα χολέρας στο «Έλενα»
 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 13:57
Με αφορμή τα όσα διέρρευσαν περί κρούσματος χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε σήμερα προκαταρκτική εξέταση.
Η διαταγή δόθηκε με αφορμή το σχετικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με το οποίο δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα της νόσου της χολέρας. Ειδικότερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα ως τώρα επιστημονικά δεδομένα από τον εργαστηριακό έλεγχο δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας).
Για τον λόγο αυτό θα διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το βιβλίο «Μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στην πομακική γλώσσα» παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη
 Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 13:35
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.30 στον χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπαϊδήν Καραχότζα, «Μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στην πομακική γλώσσα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χρήστος Βασματζίδης Δικηγόρος,
Νικόλαος Κόκκας Εκπαιδευτικός,
Κωνσταντίνος Παπαγιάννης Καθηγητής Ξένων Γλωσσών,
καθώς και ο μεταφραστής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπουτάρης: Έδινα κάνναβη στη γυναίκα μου που είχε καρκίνο
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 11:02
Για την προσωπική του εμπειρία σχετικά με την ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης στον ΣΚΑΪ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε μία προσωπική ιστορία που αφορούσε στη σύζυγό του, η οποία είχε καρκίνο. «Το λέω γνωρίζοντας αυτό που λέω, έδινα στη γυναίκα μου χασίσι, με ιατρική συμβουλή» είπε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε πως δεν είχε καμία ιατρική συνταγή, ούτε ο γιατρός τού είπε να βρει χασίσι στο μπακάλικο της γειτονιάς του. Απλώς ανέφερε πως ο γιατρός τον είχε ενημερώσει ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως παυσίπονο για τους πόνους.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε πως δεν δίνει κανένα «σήμα» προς τον κόσμο, αντιθέτως υποστηρίζει ότι αναφέρεται αποκλειστικά στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης με ιατρική συνταγή και θεωρεί «χαζομάρες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «γλάστρας σε κάθε μπαλκόνι».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός εστίας 222 φοιτητές του ΑΠΘ - Εντάση σε διαμαρτυρία έξω από το κτήριο Διοίκησης
 Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 15:34
Περικοπές σημειώθηκαν φέτος στις κλίνες που δόθηκαν στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ, από τα 1.500 δωμάτια στις τέσσερις εστίες του Ιδρύματος, κενά είναι μόλις τα 120, με αποτέλεσμα να μείνουν στο «δρόμο» 222 φοιτητές από τους 342 αιτούντες.
Όπως αναφέρει η αντιπρύτανης Φοιτητικών θεμάτων του ΑΠΘ, Αριάδνη Στογιαννίδου, δύο δωμάτια τελούν υπό κατάληψη και σε αλλά 162 διαμένουν παράνομα φοιτητές, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών τους.
Φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Ιδρύματος την Πέμπτη πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το ζήτημα των εστιών έξω από το κτήριο Διοίκησης. Οι φοιτητές ζητούν την ανέγερση νέων εστιών, την βελτίωση των υφιστάμενων δομών και την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, που ανήκουν στο ΑΠΘ. Κατά τη συγκέντρωσή τους ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ φοιτητών και της αντιπρυτάνεως του ΑΠΘ.
Όπως τόνισε η κα. Στογιαννίδου, το ζήτημα με τους φοιτητές που μένουν έξω από τις εστίες θα έχει λυθεί έως το Νοέμβριο, καθώς θα αδειάσουν θέσεις των αποφοίτων. Αξίζει να σημειωθεί πως την οικονομική και τεχνική διαχείριση των φοιτητικών εστιών κατέχει το Ίδρυμα Νεότητας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Προφορικά ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στη σύνοδο των πρυτάνεων πριν έναν μήνα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα μελέτες για συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των τεσσάρων εστιών.
Τέλη Σεπτεμβρίου το ΑΠΘ έλαβε εντολή από το Ίδρυμα να αναλάβει το ίδιο τις προβλεπόμενες μελέτες, τις οποίες όμως, σύμφωνα με αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεματών του ΑΠΘ, δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: «Η ΕΕ υποδαύλισε τις αποσχιστικές τάσεις στηρίζοντας το Κόσοβο»
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 18:21
«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενίσχυσαν τις αποσχιστικές διαθέσεις στην Ευρώπη όταν υπέκυψαν στις πιέσεις των ΗΠΑ και υποστήριξαν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από τη Σερβία. Τώρα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες και μία από αυτές είναι η καταλανική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
«Όσον αφορά την κατάσταση στην Καταλονία, είδαμε μία ομόφωνη καταδίκη των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας από την ΕΕ και από πολλά άλλα κράτη», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος και συνέχισε: «Σχετικά με αυτό, πρέπει να πω ότι έπρεπε να το έχουν σκεφτεί νωρίτερα».
«Δεν γνώριζαν για τις αντιθέσεις αυτής της φύσεως, που εδώ και αιώνες υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο; Γνώριζαν, έτσι δεν είναι; Αλλά τότε υποδέχτηκαν de facto το διαμελισμό αρκετών κρατών στην Ευρώπη, με απροκάλυπτο ενθουσιασμό», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι: «Η ομόφωνη στήριξη από πλευράς ΕΕ στην αυτονόμηση του Κοσόβου αποδείχτηκε κρίσιμη καμπή και τώρα η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα επακόλουθα κοντόφθαλμων πολιτικών που στόχευαν να ικανοποιήσουν το "μεγαλύτερο αδερφό" από την Ουάσιγκτον».
«Αποδεικνύεται ότι στα μάτια μερικών από τους εταίρους μας, υπάρχουν νομιμοποιημένοι αγωνιστές της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και αποσχιστές, που δεν έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ακόμη και μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτοί λοιπόν, όπως και εμείς, λένε συνεχώς ότι τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά - η τωρινή συγκυρία είναι ένα εξέχον αντίστοιχο παράδειγμα διαφορετικής αντιμετώπισης - αποτελούν μία σοβαρή απειλή για το οικοδόμημα της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων και ένα πλήγμα στις διαδικασίες ενσωμάτωσης και ενοποίησης παγκοσμίως», τόνισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Οταν κατήγγειλα τον βρώμικο ρόλο της praxis μου την έπεσαν άσχημα.
Θυμίζω ότι πριν κλείσω την συμφωνία με την ΜΚΟ που ήταν να νοικιάσει το ξενοδοχείο για λογαριασμό του ΟΗΕ για την φιλοξενία προσφύγων, συμφωνία που δεν πρόλαβε να υπογραφεί γιατί πρόλαβαν να το καταπατήσουν, με είχε πλησιάσει μέσω μιας μεσίτριας που συνεργάζομαι η praxis. Ηθελαν να πληρώνουν ανά αριθμό προσφύγων, δλδ σήμερα έχω 10 θα σου δώσω για 10, αύριο έχω εκατό θα σου δώσω για εκατό, και όχι για το σύνολο των κρεββατιών, όπως γινόντουσαν τότε οι συμφωνίες οι ανάλογες, στάνταρ ενοίκιο δλδ. Πράγμα που δεν μπορούσα να δεχθώ φυσικά, πρώτον γιατί θα ήταν αδύνατο να ελέγχω τον αριθμό φιλοξενουμένων επί 24ωρης βάσης και δεύτερον διότι ήθελα ένα στάνταρ ποσό κάθε μήνα για να καλύπτω τις ρυθμίσεις των χρεών μου, δεν μπορούσα να τους έλεγα αυτόν τον μήνα μου δώσαν τόσα παρτε τόσα τον άλλο τόσα σας δίνω, τότε ήταν 12μηνες οι δόσεις για τον διακανονισμό χρεών προς το δημόσιο κι αν δεν τις έκανα δεν θα μπορούσα να το νοικιάσω.
Σήμερα ας μου πεί κάποιος τι σχέση η praxis με το καταπατημένο ξενοδοχείο μου και κάθε τρείς και λίγο τα βανάκια της είναι στην είσοδό του.
Ως τι συναλάσσεται με καταπατημένη παράνομα ιδιωτική περιουσία;
Ποιά είναι τα πάρε-δώσε με την κατάληψη;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Απαράδεκτη προσπάθεια απαγόρευσης και παρεμπόδισης των κομμουνιστικών συμβόλων
Χτες και προχτές η αστυνομία επιχείρησε να μπλοκάρει την είσοδο της αποστολής της ΚΝΕ στο χώρο του Φεστιβάλ
Aπό τη στιγμή που οι αντιπρόσωποι του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητώνπατάνε το πόδι τους στο Σότσι, αυτό που αντικρίζουν και βιώνουν είναι ένας συνεχής, πρωτοφανής, ασφυκτικός έλεγχος και εκτεταμένη αστυνομοκρατία. Η κυβέρνηση της Ρωσίας, με πρόσχημα την «ασφάλεια» των συμμετεχόντων, έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση, ποινικοποιώντας το σοσιαλισμό, απαγορεύοντας κομμουνιστικά σύμβολα (π.χ. το σφυροδρέπανο), αποκλείοντας αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών από το Φεστιβάλ.
Την Τετάρτη, στον πρωινό έλεγχο της αποστολής της ΚΝΕ κατά την είσοδό της στο χώρο του Φεστιβάλ, τα μέλη της ΚΝΕ κρατήθηκαν από την αστυνομία, για μισή ώρα, επειδή είχαν μαζί τους ανακοινώσεις του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, εκδόσεις του Κόμματος και κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο. Η προσπάθεια αυτή της ρωσικής αστυνομίας έπεσε στο κενό, χάρη στην επιμονή των αντιπροσώπων της ΚΝΕ. Ακολούθησε πλατιά εξόρμηση της ΚΝΕ στο χώρο του Φεστιβάλ με χιλιάδες ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκατοντάδες αντίτυπα της διεθνούς έκδοσης του «Οδηγητή» και της Διεθνούς ΚΟΜΕΠ (τεύχος αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση).
Χτες, το... πρωινό «μπλόκο» διήρκεσε δυο ώρες(!) με τη δικαιολογία ότι «είναι παράνομο το σφυροδρέπανο και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης στη Ρωσία, ότι είναι επικίνδυνα όσα αναγράφονται». Αμέσως, δεκάδες αντιπρόσωποι από Κομμουνιστικές Νεολαίες βρέθηκαν στο χώρο που κρατούνταν τα μέλη της ΚΝΕ, για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ταυτόχρονα, στα σεμινάρια που διεξάγονταν εκείνη την ώρα, αμέσως καταδικάστηκε το γεγονός και υπερψηφίστηκε κείμενο αλληλεγγύης από όλους τους παραβρισκόμενους.
Παραθέτουμε ενδεικτικά την απόφαση αλληλεγγύης που υπερψηφίστηκε στο σεμινάριο «Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η επιθετικότητά τους και οι στρατιωτικές τους επεμβάσεις»: «Εμείς οι αντιπρόσωποι του 19ου ΠΦΝΦ που συμμετέχουμε στο σεμινάριο "Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η επιθετικότητά τους και οι στρατιωτικές τους επεμβάσεις", το οποίο πραγματοποιείται στις 19 Οκτώβρη 2017 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 10 συντρόφους της ΚΝΕ, καθώς και του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στους οποίους οι ρώσικες αρχές αρνήθηκαν την έλευση στο σεμινάριο γιατί είχαν στην κατοχή τους υλικά από τις οργανώσεις τους. Καταδικάζουμε αυτήν την άδικη διάκριση και απαιτούμε από τις αρχές να λύσουν το θέμα και να ελευθερώσουν τους συντρόφους μας».
Πρόκειται για απαράδεκτες προκλητικές ενέργειες που επιχειρούν να αμαυρώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και την ιστορική διαδρομή των Φεστιβάλ, που, ως γνωστόν, τα περισσότερα από αυτά έχουν διοργανωθεί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ παρενέβησαν χτες σε 10 σεμινάρια του Φεστιβάλ για μια σειρά από ζητήματα, καταγγέλλοντας παράλληλα το συγκεκριμένο γεγονός. Αλλωστε, η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή έχει καλέσει με ανακοίνωσή της και τις υπόλοιπες Κομμουνιστικές Νεολαίες και τις αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις της ΠΟΔΝ, να μην υποκύψουν στις πιέσεις «αποπολιτικοποίησης» του ΠΦΝΦ, αλλά να κάνουν το 19ο ΠΦΝΦ γόνιμο χώρο πολιτικής συζήτησης, να τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η 100ή επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης.


Παρέμβαση του ΚΚΕ στη ρωσική πρεσβεία
Παρέμβαση στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έκανε χτες το ΚΚΕ, για τα απαράδεκτα εμπόδια που συνάντησε η δράση της ΚΝΕ στο ΠΦΝΦ.
Ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, στον οποίο υπογράμμισε πως είναι ανεπίτρεπτο να τίθενται εμπόδια στη δράση της αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΚΚΕ στο Σότσι. Επίσης, σε επιστολή που απέστειλε ο Ελ. Βαγενάς στον Β. Μαϊστρένκο, εκφράζει την έντονη δυσφορία του ΚΚΕ για το ότι ρωσικές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την αποστολή της ΚΝΕ κατά την είσοδό της στο χώρο του Φεστιβάλ, επειδή έφερε ανακοινώσεις του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, εκδόσεις του Κόμματος και κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο, και μάλιστα με την αιτιολογία ότι «είναι παράνομο το σφυροδρέπανο».
Οπως σημειώνεται στην επιστολή του ΚΚΕ, παρά το ότι τελικά επετράπη η είσοδος της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στο χώρο του Φεστιβάλ, «αυτό το γεγονός αναμφισβήτητα αμαυρώνει ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό διεθνές γεγονός, που φιλοξενεί φέτος η χώρα σας», και προστίθεται: «Γνωρίζουμε πως ανάλογες απαγορεύσεις σε βάρος του σφυροδρέπανου, άλλων κομμουνιστικών συμβόλων, ακόμη και σε βάρος ΚΚ, υπάρχουν σήμερα στην Ουκρανία, στις χώρες της Βαλτικής, όπου κυριαρχεί μια απαράδεκτη αναθεώρηση της Ιστορίας, γεγονός που έχει καταγγελθεί από επίσημα ρωσικά χείλη. Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τους συντρόφους μας, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Σότσι, πως επιδιώχθηκε να τους επιβληθούν ανάλογες απαγορεύσεις και στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το ΚΚΕ με την επιστολή του ζητά από τις ρωσικές αρχές να μην επαναληφθούν ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια
Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 21:14
Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται σχεδόν το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος της "χρυσής βίζας", , όπως αναφέρετε.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται αντίστοιχη επένδυση από τον ίδιο επενδυτή, επίσης για την απόκτηση πάνω από 100 διαμερισμάτων, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων. Η προτίμηση στη συγκεκριμένη περιοχή έγκειται κυρίως στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των ακινήτων και στη διάθεση πώλησης από πολλούς ιδιοκτήτες, λόγω της "γκετοποίησης" της συγκεκριμένης συνοικίας και του ελλείμματος ασφάλειας που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργασιακά: ΣΕΒ κερνάει, Ν.Δ. πίνει...
Σύμβαση μηδενικών ωρών και κουπόνια αντί μισθού θέλουν οι βιομήχανοι
ο ΣΕΒ επανέρχεται στο θέμα των εργασιακών, προτείνοντας ουσιαστικά πλήρη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, κάτι που προ ημερών (καθόλου τυχαία) έθετε με τη μορφή ερωτηματολογίου και η Νέα Δημοκρατία.
Εν όψει και της τρίτης αξιολόγησης, οι βιομήχανοι επανέρχονται με μελέτη προτείνοντας ουσιαστικά την πλήρη κατάργηση των συμβάσεων και την προώθηση των πλέον εφιαλτικών μέτρων στην αγορά εργασίας, όπως οι συμβάσεις απασχόλησης «μηδενικών ωρών» (zero hours contracts) και οι συμβάσεις σύντομης διάρκειας (short term contracts).
Ο ΣΕΒ στη μελέτη σημειώνει ότι σκοπεύει να αναπτύξει τη σχετική συζήτηση σε τέσσερις θεματικούς άξονες: τη θέση της εργασίας στην κοινωνία, τις νέες μορφές απασχόλησης και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της εξαρτημένης εργασίας, τις νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας στις επιχειρήσεις και τη σχέση τους με τις νέες μεθόδους παραγωγής και τη διακυβέρνηση της ρύθμισης της αγοράς εργασίας στις νέες συνθήκες. «Βάσει αυτής της συζήτησης μπορούν να προκύψουν γενικά και ειδικά συμπεράσματα και κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής», αναφέρει.
Σύμφωνα με την καταγραφή του ΣΕΒ, στις νέες μορφές απασχόλησης περιλαμβάνονται ακόμα οι συμβάσεις εργασίας με πληθοπορισμό (crowdwork), οι συμβάσεις απασχόλησης «μηδενικών ωρών» (zero hours contracts), οι συμβάσεις σύντομης διάρκειας (short term contracts), προσωρινής εργασίας ή εργασίας κατά παραγγελία (on demand work), οι «μικροσυμβάσεις» (mini jobs), η εργασία ανά χαρτοφυλάκια (portfolio work), η εργασία βάσει δελτίου/κουπονιών (voucher-based work), διάφορες μορφές τηλεργασίας και κινητής εργασίας με χρήση εφαρμογών και νέων τεχνολογιών, οι συμβάσεις αστικού δικαίου (σύμβαση έργου, σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών) και οι συμβάσεις επιμερισμού θέσεων εργασίας (job sharing).
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, στις νέες μορφές απασχόλησης οι προσφερόμενες νέες θέσεις εργασίας δεν είναι απλώς προσωρινές και σύντομης διάρκειας, αλλά ενίοτε είναι και κοινής χρήσης και κατανέμονται μεταξύ περισσότερων ανεξάρτητων εργαζομένων (freelancers) μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας κατά παραγγελία (on-demand economy, gig economy).
Στην όλη επιχειρηματολογία, ο ΣΕΒ σημειώνει ότι «οι θέσεις εργασίας αναπόφευκτα θα χαθούν λόγω του αυτοματισμού», ενώ «οι νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν και όσες θα μετασχηματιστούν θα απαιτούν αναβάθμιση υφιστάμενων και απόκτηση νέων δεξιοτήτων και οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ακολουθήσουν αυτές τις εξελίξεις»...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα περί χολέρας στο «Έλενα»
Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
«Η δημόσια υγεία, η προστασία των πολιτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση» δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
«Η ΠΟΕΔΗΝ είναι μια ανυπόληπτη γραφειοκρατία που χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις» είπε και πρόσθεσε ότι «προσβάλει το προσωπικό στο χώρο της υγείας». «Άλλο κριτική για ολιγωρία ή λάθη της κυβέρνησης και άλλο η γενικότερη απαξίωση και τα ευφάνταστα σενάρια" σημείωσε.
«Αυτή η ιστορία με τη «χολέρα» στο Έλενα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του  σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» ανέφεραν χτες Ανδρ. Ξανθός - Π. Πολάκης, τονίζοντας:
«Η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο.
Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον να προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε επιδημια μετατρεπεται η αυπνια. Συνδεεται με ασθενειες όπως Αλτσχαιμερ, καρκινος, σακχαρωδης διαβητης. Ερευνητες του υπνου λενε ότι μονο ενας στυς τρεις καταφερνει να κοιμηθει 8 ωρες το βραδυ. Ενοχοποιουν την κυριαρχη αντιληψη ότι ο υπνος είναι πολυτελεια η ενδειξη τεμπελιας. Οποιος δεν κοιμαται τουλαχιστον 5 ωρες το βραδυ πρεπει οποσδηποτε να παει σε γιατρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (21/10, 9.30 πμ)
Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών καλεί το Σάββατο  21/10, στις 9.30 πμ, σε αγωνιστική παρέμβαση  μπροστά στο Εφετείο της Αθήνας, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας- Πειραιώς- Αιγαίου - Δωδεκανήσων, με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Για να καλέσουμε τους συμβολαιογράφους της Αθήνας – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις άλλων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας και να αρνηθούν να συναινέσουν στην διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που καταργεί κάθε αρχή διαφάνειας  και επιτρέπει την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή.
Για να καταγγείλουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων Α.Π. Αι. Δ. που, με ψευδή στοιχεία, επιχειρεί να συκοφαντήσει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, λειτουργώντας ως μαριονέτα και ως «λαγός» της κυβέρνησης, της τρόικας, των κορακιών και των funds.
-          ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
-          ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
-          ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  21/10, 9.30 πμ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, δίπλα από τον Άρειο Πάγο)
Υπενθυμίζω  ότι η συνέλευση των συμβολαιογράφων αρχίζει στις 10.00 πμ. Επομένως  πρέπει νάμαστε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης.
Υπενθυμίζω επίσης ότι η συνέλευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει τις 21/9 στο ξενοδοχείο Park και αναβλήθηκε για λόγους …ασφαλείας.
Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5.000 ευρω τη βδομαδα νοικιαζει τη βιλα του ο Βαρουφακης. Εμεινε στα αζητητα.

«Daily Mail»: Ο Βαρουφάκης νοικιάζει τη βίλα του στην Αίγινα προς 5.000 ευρώ την εβδομάδα!
22/03/2015
Το άρθρο απαριθμεί, μάλιστα, τα πλεονεκτήματα του εξοχικού, που προσφέρει, μεταξύ άλλων, άνετους χώρους, πέντε υπνοδωμάτια, δωρεάν wifi, home cinema, πισίνα και, ασφαλώς, ανεμπόδιστη θέα στο Σαρωνικό.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο η εικαστικός Δανάη Στράτου κληρονόμησε τη συγκεκριμένη βίλα από τον παππού της, ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής της εταιρίας Πειραϊκή Πατραϊκή. Παράλληλα, αναφέρεται πως το ζευγάρι μοιράζεται την ίδια ιδεολογία, παρόλο, που η κυρία Στράτου προέρχεται από μια οικογένεια με σημαντική οικονομική άνεση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω φωτογραφία τού Καντάφι και να κινδυνεύω να με πάρουν τα ζουμιά. [Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια τον δολοφονεί ένας εσμός εξεγερμένων ιμπεριαλοτζιχάντηδων.]
 Ο Μουαμάρ  μας είχε στηρίξει όλους στην Ευρώπη, πολλαπλώς... Η πράσινη βίβλος ήταν ένα από τα αλφαβητάρια...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H 20χρονη κόρη του Ουκρανού μεγιστάνα που θέρισε με το τζίπ της 5 άτομα στο Χάρκοβο (και χαροπαλεύουν άλλα 5), είχε συλληφθεί για αμελή οδήγηση και παραβίαση ορίου ταχύτητας άλλες 8 φορές στα 2 χρόνια που οδηγεί.
Πλήρωνε όμως άμεσα το πρόστιμο, φήμες λένε ότι άφηνε κ φιλοδώρημα...
Βρε αφήστε τα κομμουνιστικά, που αν ήταν φτωχιά θα ήταν αποτρεπτικά τα 8 προστιματάκια...!
Ο μεγιστάνας πάντως δήλωσε ότι φταίει ένας άλλος οδηγός κι όχι η κορούλα του...`Οχι για τα θύματα δεν είπε ούτε μια λέξη συμπάθειας! All time classic!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H «επελαση» των λαγοκέφαλων. Τα επικίνδυνα δηλητηριώδη ψάρια εχουν γεμίσει τη θάλασσα της Βορειας Ελλαδας. Ψαρευτηκαν εξω από τη Θεσσαλονικη, εξω από την Καβαλα και την Αλεξανδρουπολη. Που σημαινει ότι αυτά τα δηλητηριώδη ψαρια που ηρθαν από την Ερυθρά θάλασσα στην Αιγυπτο, εχουν πλεον γεμισει το Αιγαίο. Και απειλούνε τα άλλα ντοπια ψαρια, γιατι είναι παμφαγα, με αποτελεσμα να κινδυνευει ολοκληρη η πανιδα, και είναι και επικινδυνα για τον ανθρωπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Οκτωβρίου 1944 – 2017: 73 χρόνια από τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία

Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία, ενώ οι ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις αποχωρούν από την Ελλάδα. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη και συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης συγκέντρωση του ΕΑΜ. Ο Άρης Βελουχιώτης θα εκφωνήσει από το μπαλκόνι τον περίφημο λόγο του που σηματοδοτεί το τέλος του αντάρτικου της κατοχής και παρουσιάζει ουσιαστικά τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΚΚΕ για την μεταπολεμική ελληνική κοινωνία.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη. H εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” αναδημοσιεύει ολόκληρο τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη από το «Ελληνικό Αρχείο Μαρξιστών»:
Γιατί αγωνίστηκα.

http://agonaskritis.gr/19-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-1944-19-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2014-70-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια κι ευχές για το θάνατο του πατέρα σου!
Φυσικά κανένα ΜΜΕ της δύσης δεν θα μιλήσει για τη σημερινή μεγάλη γιορτή στη Διονυσιά της Συρίας, όπου ενταφιάστικε ο θρυλικός Κομαντάντε Issam Zahreddine, ο μυθικός Απελευθερωτής της Συριακής γης.
Γιορτάζουν το θάνατο ενός μαχητή της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας... Μαρτύρησε για την Πατρίδα σ' έναν αντιιμπεριαλιστικό αγώνα επτά χρόνων... Γιορτάζουν τον Ήρωα κι αυτό μόνον όσοι έχουν επισκεφθεί τη μαρτυρική Συρία μπορούν να το αισθανθούν.
Μια μεγάλη γιορτή για το θάνατο, αφού ήταν θέληση του γιου του Yaroub Zahr Eddine, ο οποίος μπήκε στο χώρο της ταφικής τελετής κρατώντας στα χέρια του τις σημαίες των Δρούζων και της Συριακής πατρίδας: «Ευχαριστούμε όλους όσους θέλησαν να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους, αλλά για το θάνατο του πατέρα μου, εγώ κι όλη η οικογένειά μου δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε σε
εκδηλώσεις συλλυπητηρίων, αντιθέτως καλοδεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!». Υποκλινόμαστε... [Πεθαίνουν οι ήρωες;]
Οι Δρούζοι αποτελούν ιδιαίτερη εθνότητα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί σήμερα στη Συρία. Εθνότητα στην Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Λίβανο...
Σήμερα στη Συρία ένωσαν 18 εθνότητες κάτω από τη Συριακή σημαία...
Ο Κομαντάντε αναπαύθηκε εκεί που γεννήθηκε.  Tην   Ας Σουγουαΐντα των περίπου 70.000 κατοίκων.
Στην πόλη που ονομάζουν "Μικρή Βενεζουέλα" γιατί το 60% των κατοίκων της γεννήθηκε στη Βενεζουέλα, όπου τον περασμένο αιώνα έχουν μεταναστεύσει 200.000 περίπου Σύροι και μάλιστα την πόλη είχε επισκέφθηκε και μίλησε στο Στάδιο της ο Κομαντάντε Τσάβες.
Στην "πολιτισμένη" δύση δεν επιτρέπεται στα ΜΜΕ να υπάρχουν αυτές οι "συμβολικές" εκδηλώσεις γιατί προκαλούν επαναστατικά συναισθήματα και το διευθυντήριο έχει στρατευτεί μαζί με τους τρομοκράτες.
Δυστυχώς και η επίσημη Ελλάδα, όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων επτά χρόνων με μπροστάρηδες τρεις υπουργούς των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς), σε μια αδιάρρηκτη ενότητα υπό τη σημαία της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", αλλά και το σύνολο της εξωκοινοβουλευτικής "επαναστατικής αριστεράς", που αδιάλειπτα για επτά ολόκληρα χρόνια "αγωνίστηκαν" εναντίον του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ", όπως απαιτούσε η "αραβική άνοιξη made in USA".
Όλοι τους επλήγησαν από σύνδρομο αμνησίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Τραγική ειρωνεία... ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε κι αυτός στη λίστα των "επικίνδυνων τρομοκρατών" τον Κομαντάντε Issam Zahreddine, προσφάτως στις 19 Ιούλη 2017, όταν ο Κομαντάντε υπερασπιζόταν με τους άνδρες του μια πόλη 250.000 κατοίκων, πολιορκούμενη εδώ και τέσσερα χρόνια από τους τζιχαντιστές.

Ταγματάρχης  του Αραβικού στρατού της Συρίας Yaroub Zahr Eddine, γιος του Κομαντάντε Issam: «Ευχαριστούμε όλους όσους θέλησαν να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους, αλλά για το θάνατο του πατέρα μου, εγώ κι όλη η οικογένειά μου δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε σε εκδηλώσεις συλλυπητηρίων, αντιθέτως καλοδεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!».

Λευκά μαντήλια φορούσαν οι γυναίκες στην ταφή του Ήρωα!
Την απάντηση δίνουν σήμερα σ' ολόκληρη τη Συρία οι εκδηλώσεις λατρείας για το Λιοντάρι του Ευφράτη!
Χωρίς έλεος! Μέχρι να εξοντωθούν όλοι οι εισβολείς στη Συριακή γη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τσίπρας. Δεν θα εξαγοράσουμε με εξοπλισμούς την εύνοια των ΗΠΑ!
Μόνο που ο αμερικανοτσολιάς τα έλεγε για να κλέψει την ψήφο του λαού!
Και στ' αρχίδια μας αν το βίντεο διατήρησε αρχείο το παρακράτος του Κούλη!
Καλύτερα να πουλάει την πατρίδα η δεξιά κι η ακροδεξιά παρά το μουνόπανο των αμερικανών! Για να έχουμε ανοιχτό μέτωπο με το φασισμό κι όχι με τους φασίστες που φορούν "αριστερό" φερετζέ!
Τσίπρας... αντί να πει ΕΧΩ, είπε ο αμερικανοτσολιάς: "Έχουμε κοινές αξίες με τις ΗΠΑ"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Οκτώβρη 2011... Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
20 Οκτώβρη 2011... σαν σήμερα... η "αραβική άνοιξη made in USA" δολοφονεί τον Καντάφι!
"H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο; Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου, του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των... Αράβων"
Η Χιλαρι όταν πηγε ...στη Λιβύη με τους τζιχαντοφασιστες που τους εγκαθίδρυσε "κυβέρνηση" και κατόπιν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη στάλθηκαν στη Συρία, αφού συμμετείχαν στην κοινή επιχείρηση ΜΙΤ-Μοσάντ με το "Μαβί Μαρμαρά", δήθεν για τη Γάζα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στ' αρχίδια μας μπαρμπα Γιάννη...
Μπουταρης.  «Δεν θα παω  στη μαθητικη παρελαση της 28ης Οκτωβριου. Ειμαι αντιθετος».
Άντε τράβα ρε υπηρέτρια του Soros σε κανένα Gay pride και σε καμιά Εβραϊκή συναγωγή, μονο για εκεί είσαι!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Κοτζιάς μαζί με τους άλλους λακέδες του 4ου Ράιχ [Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!] τον είχε καταχωρίσει ως τρομοκράτη τον Κομαντάντε Issam Zahreddine!
- Νεοταξίτη Κοτζιά... Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινο-αμερικανικές απαιτήσεις προς τους Παλαιστίνιους
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Μετά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, χτες και ο απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό, Τζέισον Γκρίνμπλατ, απαίτησε από τη «Χαμάς» να αναγνωρίσει το Ισραήλ, να καταθέσει τα όπλα και να εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων «εάν είναι να παίξει ρόλο» στην παλαιστινιακή κυβέρνηση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν τη σημασία της προσχώρησης στις αρχές του Κουαρτέτου (για τη Μέση Ανατολή): Κάθε παλαιστινιακή κυβέρνηση οφείλει, χωρίς αμφισημία και κατά απερίφραστο τρόπο, να αναλάβει τη δέσμευση της απόρριψης της βίας, να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ, να αποδεχθεί τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τις πλευρές - περιλαμβανομένου του αφοπλισμού των τρομοκρατών - και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή.
«Η "Χαμάς" οφείλει να αποδεχθεί τους θεμελιώδεις αυτούς όρους, εάν κληθεί να αναλάβει οποιονδήπτε ρόλο στο πλαίσιο μίας παλαιστινιακής κυβέρνησης», προσθέτει στην ανακοίνωση ο Γκρίνμπλατ, η οποία εξεδόθη από την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ.
Η «Χαμάς» απέρριψε τις απαιτήσεις του Γκρίνμπλατ ως «κατάφωρη ανάμειξη» των ΗΠΑ στις παλαιστινιακές υποθέσεις.
Χτες επίσης, η Γερμανία αποδοκίμασε τα νέα σχέδια των ισραηλινών κατοχικών αρχών να προωθήσουν την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών για Εβραίους έποικους στη Δυτική Οχθη, επισημαίνοντας ότι υποβαθμίζουν τις πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη στη βάση των δύο ανεξάρτητων, βιώσιμων κρατών. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε μάλιστα ότι «κάθε νέα κατοικία ισχυροποιεί την πραγματικότητα του ενός κράτους, στο οποίο (σ.σ. οι κατοχικές αρχές) αρνούνται στους Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να ασκήσουν πλήρως τα πολιτικά τους δικαιώματα».
Τα σχέδια για την ανέγερση 3.000 κατοικιών για εποίκους στη Δ. Οχθη αποκάλυψε νωρίτερα έκθεση της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Peace Now», όπου σημειώνεται πως από την αρχή του χρόνου έχουν ανεγερθεί σε παλαιστινιακά εδάφη 6.742 κατοικίες Εβραίων εποίκων σε σχέση με τις 2.629 το 2016 και τις 1.982 το 2015.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων χτες
ΠΑΡΙΣΙ.--
Σε νέες διαδηλώσεις προχώρησαν, χτες, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη Γαλλία, αντιδρώντας στο μπαράζ αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ. Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργατοϋπάλληλοι από διάφορους κλάδους έκαναν συγκεντρώσεις και πορείες σε Παρίσι, Μασσαλία και πολλές ακόμα μεγάλες και μικρότερες πόλεις.
Συνθήματα και πανό κατήγγειλαν τα αντεργατικά διατάγματα με τα οποία - μέσα μάλιστα από διαδικασίες «εξπρές» και απλά την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου - έγιναν νέα βήματα για τη διευκόλυνση των απολύσεων, για την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και τη γενίκευση των επιχειρησιακών - προσαρμοσμένων στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας κ.λπ. Επίσης, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν και τη νέα φοροεπιδρομή που σηματοδοτεί το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 (που την ίδια ώρα διευρύνει τις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο), όπως και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ήδη μεθοδεύονται στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ.α.
Πάντως, και αυτή τη φορά ξεχώρισε ο ρόλος των συνδικαλιστών της CGT, όπως και της διοίκησης της CGT. Ενώ ο γραμματέας της Φιλίπ Μαρτίνες δεν δίστασε να μοιράσει «ευχές» για μαζικοποίηση των επόμενων κινητοποιήσεων, ενώ πριν από μερικές μέρες βρέθηκε ξανά στο «διάλογο» που οργάνωσε η κυβέρνηση, καλλιεργώντας επικίνδυνες αυταπάτες για τους στόχους που έχουν αυτές οι μαζώξεις των «κοινωνικών εταίρων».


9 σχόλια:

e-h είπε...


Cuba reports on blockade damages in advance of UN vote
Cuba has published a report outlining the extensive damages caused by the US blockade during the last year in advance of the annual United Nations General Assembly vote on 1 November.
Education, health, sports, culture, industrial development, tourism, food and information and communications technology continue to be some of the sectors most affected by the aggressive US policy which has cost the island $US1.3 trillion since it was imposed 55 years ago.
This Report, presented by Cuba every year as a prelude to the UN vote on the resolution, also exposes the widespread condemnation of the blockade within US society and the international community, and the Cuban people’s demand for an immediate end to the failed policy.


Η Κούβα αναφέρει ζημίες αποκλεισμού πριν από την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών
Η Κούβα δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά το τελευταίο έτος πριν από την ετήσια ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την 1η Νοεμβρίου.
Η εκπαίδευση, η υγεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η βιομηχανική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η τεχνολογία των τροφίμων και της πληροφορίας και της επικοινωνίας εξακολουθούν να είναι μερικοί από τους τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από την επιθετική αμερικανική πολιτική που κόστισε το νησί $ 1,3 τρισεκατομμύρια. .
Αυτή η έκθεση, η οποία παρουσιάζεται κάθε χρόνο από την Κούβα ως προοίμιο της ψηφοφορίας του ΟΗΕ για το ψήφισμα, αποκαλύπτει την ευρεία καταδίκη του αποκλεισμού στην αμερικανική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα, καθώς και το αίτημα του κουβανικού λαού για άμεσο τερματισμό της αποτυχημένης πολιτικής.

e-h είπε...

Cuba Solidarity Campaign slams Trump decision to expel diplomats
Cuba solidarity campaigners have accused US President Donald Trump of pandering to hard-line Republicans by expelling Cuban diplomats from its Washington embassy.
Britain’s Cuba Solidarity Campaign (CSC) spoke out after the US government ordered Havana to cut staff at the embassy by 60 per cent.
Trump’s drastic move follows bizarre claims that at least 21 US embassy staff in Havana — mainly spies operating under diplomatic cover — were made ill by “sonic attacks” starting in November last year, days after US President Donald Trump’s election.
CSC Director Rob Miller stressed that Cuba had denied involvement in the alleged attacks — and the US had not yet explicitly blamed Havana for the mysterious high-pitched noises reported.


Η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας υποσκάπτει την απόφαση της Trump να εκδιώξει διπλωμάτες
Οι αγωνιστές αλληλεγγύης της Κούβας κατηγόρησαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπα για υπονόμευση μαζι με σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους για την απέλαση κουβανών διπλωματών από την πρεσβεία της Ουάσινγκτον.
Η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας (CSC) της Βρετανίας μίλησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ που διέταξε την Αβάνα να μειώσει το προσωπικό της πρεσβείας κατά 60%.
Η δραστική κίνηση του Trump ακολουθεί παράξενους ισχυρισμούς ότι τουλάχιστον 21 αξιωματούχοι της αμερικανικης πρεσβειας στην Αβάνα - κυρίως κατάσκοποι που δρουν υπό διπλωματική κάλυψη - έχουν αρρωστήσει με "ηχητικές επιθέσεις" από τον περασμένο Νοέμβριο, ημέρες μετά την εκλογή του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο διευθυντής της CSC Rob Miller τόνισε ότι η Κούβα αρνήθηκε οτι συμμετάσχει στις υποτιθέμενες επιθέσεις - και οι ΗΠΑ δεν είχαν ακόμη κατηγορήσει ρητά την Αβάνα για τους μυστηριώδεις θόρυβους που αναφέρθηκαν.


e-h είπε...


Fifty years gone but Che's legacy lives on
Half a century ago, on October 9 1967, Ernesto “Che” Guevara, was assassinated by Mario Terán, a Bolivian army officer, following orders from the CIA. The Argentinian-born Cuban revolutionary hero died leading a guerrilla struggle against the US-backed Bolivian military regime of Rene Barrientos, eight years after playing a leading role in the Cuban revolution.
The enduring legacy of the Cuban revolution has been at the heart of the longevity of Che’s legend.
It has delivered sovereignty, dignity and independence to the Cuban people, with achievements including free and universal healthcare, education and social care, despite all the difficulties imposed by the US blockade.


Πενήντα χρόνια μετά, αλλά η κληρονομιά του Τσε ζει
Πριν από μισό αιώνα, στις 9 Οκτωβρίου 1967, ο Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα, δολοφονήθηκε από τον Μάριο Τέραν, αξιωματικό του βολιβιανικού στρατού, κατόπιν εντολής της CIA. Ο γεννημένος στην Αργεντινή επαναστατικός ήρωας της Κούβας πέθανε, οδηγώντας έναν αντάρτικο αγώνα ενάντια στο βολιβιανό στρατιωτικό καθεστώς του Ρενού Μπαριέντο, που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ, οκτώ χρόνια μετά που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην κουβανική επανάσταση.
Η διαρκής κληρονομιά της κουβανικής επανάστασης βρίσκεται στην καρδιά της μακροζωίας του θρύλου του Τσε.
Έδωσε κυριαρχία, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία στον κουβανέζικο λαό, με επιτεύγματα όπως η δωρεάν και καθολική υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η κοινωνική μέριμνα παρά τις δυσκολίες που επιβλήθηκαν από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ.


e-h είπε...


Dates for your diary :– Aleida Guevara Tour, Cuban MPs meeting and Latin America 2017
We have a packed winter schedule with the nationwide Che Guevara Anniversary Tour with Che's daughter, Aleida, and a special parliamentary meeting with Cuban MPs in November, plus the 12th annual Latin America Conference in December.
Please check event details to ensure you register for tickets with plenty of time.
Che Guevara Anniversary Tour with Che's daughter, Aleida Guevara
Monday 6 November – Belfast - 7.00pm
First Presbyterian Church in Rosemary Street, BT1 1QB.
Contact lyndaernest@btinternet.com for more information.
Tuesday 7 November – Denbigh - 7.30pm
Denbigh Town Hall, Denbigh, North Wales, LL16 3TB.
Reserve places in advance by writing to gales2007-compras@yahoo.co.uk
Wednesday 8 November – Manchester - 6.30pm
The Mechanics Institute, 103 Princess Street, M1 6DD.
Thursday 9 November – Sheffield - Doors 6.30pm/7pm start
The Quaker Meeting House, 10 St James Street, S1 2EW.
Friday 10 November – London - 6pm
UCL Medical Sciences Building,
Room 131 AV Hill Lecture Theatre, Malet Place, WC1E 7JG
Register in advance at http://bit.ly/CheUCL
Saturday 11 November – Glasgow - 4pm - 6.30pm
Scottish Cuba Solidarity Campaign Rally
Contact scottishcuba@yahoo.co.uk
STUC, 333 Woodlands Road, G3 6NG
• Click here for full tour details.
Elections and the role of MPs in Cuba
Tuesday 28 November – House of Commons - 6.30pm
A high level Cuban parliamentary delegation will visit their counterparts in the British parliament in November as part of an exchange visit co-ordinated by the Inter Parliamentary Union. The six National Assembly members make up the largest ever delegation from the Cuban parliament to the UK, and the visit falls just before important general elections are due to take place in Cuba in early 2018.
CSC in association with the All Party Parliamentary Group on Cuba will host a public meeting with the MPs about their work and elections in Cuba.
Place are limited so please register in advance to attend by emailing campaigns@cuba-solidarity.org.uk or call Ollie Hopkins on 0207 490 5715.
• Find out more here.
Latin America Conference 2017
Saturday 2 December - 10am-5pm Registration from 9.15am
Congress House, London
With countries across Latin America facing a resurgent right and the threat of external intervention from Trump, this year's Latin America Conference will be the most crucial yet. More than 50 speakers representing progressive movements and governments from across Latin America, and politicians, journalists, trade unionists and campaigners from Britain and around the world will take part in plenary and workshop sessions throughout the day.
• Find out more and book your tickets here today.



e-h είπε...

Ημερομηνίες για το ημερολόγιό σας: - Περιοδια Aleida Guevara, συνάντηση βουλευτών της Κούβας και Λατινικής Αμερικής 2017

Έχουμε ένα γεμάτο χειμερινό πρόγραμμα με την εθνική περιοδεία Che Guevara επετείου με την κόρη του Che, Aleida, και μια ειδική κοινοβουλευτική συνάντηση με κουβανους βουλευτές το Νοέμβριο, καθώς και τη 12η ετήσια διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής τον Δεκέμβριο.
Ελέγξτε τα στοιχεία της εκδήλωσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για εισιτήρια με άφθονο χρόνο.
Che Guevara επετειακή περιήγηση με την κόρη του Che, Aleida Guevara

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου - Μπέλφαστ - 7:00 μ.μ.
Πρώτη εκκλησία των Presbyterian στην οδό Rosemary, BT1 1QB.
Επικοινωνήστε με το lyndaernest@btinternet.com για περισσότερες πληροφορίες.
Τρίτη 7 Νοεμβρίου - Denbigh - 7.30μμ
Denbigh Δημαρχείο, Denbigh, Βόρεια Ουαλία, LL16 3TB.
Κάντε κράτηση εκ των προτέρων, γράφοντας στο gales2007-compras@yahoo.co.uk
Τετάρτη 8 Νοεμβρίου - Μάντσεστερ - 6.30μμ
Το Ινστιτούτο Μηχανικής, 103 Princess Street, M1 6DD.
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου - Σέφιλντ - Πόρτες 6.30μμ / 7μμ εκκίνηση
Το Quaker Meeting House, 10 St James Street, S1 2EW.
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου - Λονδίνο - 6μμ
UCL Κτίριο ιατρικών επιστημών,
Αίθουσα 131 Θεατρικό Θέατρο AV Hill, Malet Place, WC1E 7JG
Εγγραφείτε εκ των προτέρων στο http://bit.ly/CheUCL
Σάββατο 11 Νοεμβρίου - Γλασκώβη - 4μμ - 6.30μμ
Σκωτσέζικη Εκστρατεια Αλληλεγγύης της Κούβας
Επικοινωνήστε με το scottishcuba@yahoo.co.uk
STUC, 333 Woodlands Road, G3 6NG
Κάντε κλικ εδώ για πλήρη στοιχεία του γύρου.
Εκλογές και ο ρόλος των βουλευτών στην Κούβα

Τρίτη 28 Νοεμβρίου - Βουλή των Κοινοτήτων - 6.30μμ
Μια υψηλού επιπέδου κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Κούβας θα επισκεφθεί τους ομολόγους της στο βρετανικό κοινοβούλιο τον Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας επίσκεψης ανταλλαγής που συντονίζεται από την Κοινοβουλευτική Ένωση Ιντερνέτ. Τα έξι μέλη της Εθνοσυνέλευσης αποτελούν τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία από το κοινοβούλιο της Κούβας στο Ηνωμένο Βασίλειο και η επίσκεψη πέφτει λίγο πριν από τη διεξαγωγή σημαντικών γενικών εκλογών στην Κούβα στις αρχές του 2018.
Η CSC, σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα All Party για την Κούβα, θα φιλοξενήσει δημόσια συνάντηση με τους βουλευτές σχετικά με το έργο τους και τις εκλογές στην Κούβα.
Ο τόπος είναι περιορισμένος, οπότε παρακαλούμε να εγγραφείτε εκ των προτέρων για να παρακολουθήσετε μέσω email στο campaign@cuba-solidarity.org.uk ή καλέστε την Ollie Hopkins στο 0207 490 5715.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής 2017

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου - 10 π.μ. - 5 μμ Εγγραφή από τις 9.15 π.μ.
Κογκρέσο, Λονδίνο
Με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να αντιμετωπίζουν μια αναζωπυρωμένη παρεμβαση και την απειλή εξωτερικής παρέμβασης από το Trump, η φετινή Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής θα είναι η πιο κρίσιμη ακόμα. Περισσότεροι από 50 ομιλητές που αντιπροσωπεύουν προοδευτικά κινήματα και κυβερνήσεις από ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αγωνιστές από τη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε ολομέλειες και σεμινάρια καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τα εισιτήριά σας εδώ σήμερα.


e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
I am an African-American Jew by choice. I grew up in Chicago in the ‘60s and ‘70s with public school teacher parents who were very involved in civil rights. To us, the Anti-Defamation League was one of the organizations you could really trust— one of the few white organizations that was looking out for African-Americans.
I started to become disenchanted in the early ‘80s when the ADL began opposing Affirmative Action during the Bakke case. It was a shock, and a moment when a lot of African-Americans were beginning to ask: if the ADL is supposed to be our ally, why would they not support us?
More recently, seeing the ways the ADL has systematically attacked Palestinian students and censured critique of Israel, their extensive espionage efforts— spying not just on pro-Palestinian organizations but on the ACLU and the NAACP… more and more I saw that the focus on overall civil rights seemed to be diminished in favor of single-minded advocacy for Israel, and my thinking really began to change.
So when I learned about the ADL’s law enforcement exchange programs that bring U.S. police, border patrol, and ICE officers to train with Israeli military and police, and how they promote racial profiling and militarized policing, I was saddened— but not terribly surprised.
Tell the ADL: stop running these Deadly Exchange programs now.
Although the stated goal is “counter-terrorism” training, to me it seems clear that the ADL’s Deadly Exchange programs have two actual goals. One is legitimizing violent policing in the U.S. and Israel. The other is building up more unconditional support for Israel within the U.S. Sadly, they've been very effective at both.
When U.S. police go to Israel on these ADL trips, they come back and talk about how wonderful Israel is, how ahead of us they are, how we should be copying their techniques… but they don’t see the effects of those techniques on Palestinians, the effects of surveillance on those communities. Israelis likewise do not see what's happening in Englewood and the West Side of Chicago, how these police techniques are affecting and disrupting those communities. Both Israeli and U.S. law enforcement come away with a skewed idea, encouraged to double down on their already harmful practices.
If the ADL is really standing up for the rights of immigrants, Muslims, and African-Americans, why do they oppose Affirmative Action? Why do they publish a dossier attacking the Council of American Islamic Relations, the largest civil rights organization for Muslims in the United States? Why do they celebrate someone like Daniel Pipes, who is responsible for a great deal of institutionalized Islamophobia? Why do they create educational materials for schools that equate the Boycott, Divestment, and Sanctions movement with far-right antisemitism? Why are they leading trainings that encourage racial profiling and overly aggressive, military-style policing against communities of color?

e-h είπε...

And why do they throw all their supposed values out the window when it comes to Israel?
Click here and tell the ADL to end their Deadly Exchange programs now.
When ADL CEO Jonathan Greenblatt talks about African-American civil rights, he is talking about a romanticized view of the past. He's encouraged legacy tours where African-Americans and Jews go together to the South to look at all the sites where we collaborated, and talk about Schwerner, Chaney, Goodman, and Rabbi Heschel. But he seems to have no respect for young African-Americans who are the face of the civil rights movement today, particularly the Black Lives Matter movement.
And he fails to understand why people who are involved in anti-racism and anti-colonial struggles globally would not see this relentless, unquestioning cheerleading for Israel as problematic.
My message to the ADL is: take a good hard look at yourselves. If you want to be an Israel advocacy organization, fine. If you want to be in bed with some of the most reactionary and right-wing people in the United States today, okay. Then stop pretending to be a civil rights organization.
If you want to return to your original mission of protecting the civil rights of all minorities, then join us and do the real work. Start by ending these Deadly Exchange programs, now.
Click here and send the ADL a message of your own. Tell them if they stand with immigrants, Muslims, and African-Americans, and against bigotry, they need to put a stop to the Deadly Exchange.
Thank you.

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Είμαι Αφροαμερικανός Εβραίος κατ 'επιλογήν. Μεγάλωσα στο Σικάγο τη δεκαετία του '60 και '70 με τους γονείς των δημοσίων σχολείων που ασχολήθηκαν πολύ με τα πολιτικά δικαιώματα. Για εμάς, η ένωση κατά της δυσφήμησης (ADL) ήταν μία από τις οργανώσεις που θα μπορούσατε πραγματικά να εμπιστευθείτε - μία από τις λίγες λευκές οργανώσεις που έβλεπαν θετικα τους Αφροαμερικανούς.
Άρχισα να απογοητεύομαι στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν η ADL άρχισε να αντιτίθεται στην καταφατική ενέργεια κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Bakke. Ήταν ένα σοκ και μια στιγμή που πολλοί Αφροαμερικανοί άρχιζαν να ρωτούν: αν η ADL υποτίθεται ότι είναι σύμμαχός μας, γιατί δεν θα μας υποστήριζαν;
Πιο πρόσφατα, βλέποντας τους τρόπους με τους οποίους η ADL εκανε συστηματικά επίθεση στους παλαιστίνιους φοιτητές και τους επικρίθηκε για κριτική για το Ισραήλ, τις εκτεταμένες κατασκοπευτικές προσπάθειές τους - κατασκοπεύοντας όχι μόνο των Παλαιστινίων οργανώσεων αλλά και την ACLU και την NAACP ... όλο και περισσότερο είδα ότι η εστίαση στα συνολικα πολιτικά δικαιώματα φαινόταν να μειώνονται υπέρ μιας ενιαίας υπεράσπισης υπέρ του Ισραήλ και η σκέψη μου άρχισε πραγματικά να αλλάζει.
Έτσι, όταν έμαθα για τα προγράμματα ανταλλαγής επιβολής του νόμου της ADL που φέρνουν την αστυνομία των ΗΠΑ, την περιπολία των συνόρων και τους αξιωματικούς του ICE για να εκπαιδεύσουν με τους ισραηλινούς στρατιωτικούς και την αστυνομία, και πώς προωθούν τη φυλετική και στρατιωτική αστυνόμευση, λυπηθήκαμε - αλλά όχι τρομερά έκπληκτοι.
Πείτε στο ADL: να σταματήσετε να χρησιμοποιεί αυτά τα προγράμματα Deadly Exchange τώρα.
Παρόλο που ο επιδιωκόμενος στόχος είναι η εκπαίδευση κατά της τρομοκρατίας, μου φαίνεται σαφές ότι τα προγράμματα Deadly Exchange της ADL έχουν δύο πραγματικούς στόχους. Κάποιος νομιμοποιεί τη βίαιη αστυνόμευση στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το άλλο δημιουργεί περισσότερη άνευ όρων υποστήριξη στο Ισραήλ εντός των ΗΠΑ. Δυστυχώς, έχουν γίνει πολύ αποτελεσματικοί και στους δύο.
Όταν η αστυνομία των ΗΠΑ πηγαίνει στο Ισραήλ σε αυτά τα ταξίδια της ADL, επιστρέφουν και μιλάνε για το πόσο υπέροχο είναι το Ισραήλ, πόσο μπροστά είναι, πώς πρέπει να αντιγράψουμε τις τεχνικές τους ... αλλά δεν βλέπουν τα αποτελέσματα αυτών των τεχνικών στους Παλαιστινίους , τις συνέπειες της επιτήρησης στις κοινότητες αυτές. Οι Ισραηλινοί επίσης δεν βλέπουν τι συμβαίνει στο Englewood του Σικάγου και στη Δυτική μερια, πώς αυτές οι αστυνομικές τεχνικές επηρεάζουν και διαταράσσουν αυτές τις κοινότητες. Τόσο η ισραηλινή όσο και η αμερικανική επιβολή του νόμου απομακρύνονται με μια λοξή ιδέα, ενθαρρύνονται να διπλασιάσουν τις ήδη βλαβερές πρακτικές τους.

e-h είπε...


Αν η ADL είναι πραγματικά έτοιμη για τα δικαιώματα των μεταναστών, μουσουλμάνων και Αφροαμερικανών, γιατί αντιτίθενται στην καταφατική δράση; Γιατί δημοσιεύουν έναν φάκελο που επιτίθεται στο Συμβούλιο Αμερικανικών Ισλαμικών Σχέσεων, τη μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων για μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες; Γιατί γιορτάζουν κάποιον όπως ο Daniel Pipes, ο οποίος είναι υπεύθυνος για μια μεγάλη θεσμοποιημένη ισλαμοφοβία; Γιατί δημιουργούν εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία που εξισώνουν το κίνημα μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων με ακροδεξιό αντισημιτισμό; Γιατί οδηγούν τις εκπαιδευσεις που ενθαρρύνουν τη φυλετική ανάλυση και την υπερβολικά επιθετική στρατιωτική αστυνόμευση ενάντια στις κοινότητες του μαυρου χρώματος;
Και γιατί ρίχνουν όλες τις υποτιθέμενες αξίες τους έξω από το παράθυρο όταν πρόκειται για το Ισραήλ;
Κάντε κλικ εδώ και πείτε στο ADL να τερματίσει τώρα τα προγράμματα Deadly Exchange.
Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADL, Jonathan Greenblatt, μιλάει για τα πολιτικά δικαιώματα της Αφρικής και της Αμερικής, μιλά για μια ρομαντικη άποψη του παρελθόντος. Ενθάρρυνε τις περιηγηθείσες εκδρομές όπου οι Αφροαμερικανοί και οι Εβραίοι πηγαίνουν μαζί στο Νότο για να δουν όλους τους τόπους όπου συνεργαζόμαστε και μιλάνε για τους Schwerner, Chaney, Goodman και Rabbi Heschel. Αλλά φαίνεται να μην έχει κανένα σεβασμό για τους νέους Αφροαμερικανούς που είναι σήμερα το πρόσωπο του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα το κίνημα των Black Lives Matter.
Και δεν καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αντιρατσιστικές και αντι-αποικιακές μάχες παγκοσμίως θα θεωρούσαν αυτό το αμείλικτο, αδιαμφισβήτητο χορευτικο για το Ισραήλ ως προβληματικό.
Το μήνυμά μου προς το ADL είναι: ρίξτε μια σκληρή ματιά στους εαυτούς σας. Εάν θέλετε να είστε οργανισμός υπεράσπισης του Ισραήλ, ωραία. Εάν θέλετε να είστε στο κρεβάτι με μερικούς από τους πιο αντιδραστικούς και δεξιούς ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, εντάξει. Τότε σταματήστε να προσποιείτε ότι είστε οργανισμός πολιτικών δικαιωμάτων.
Αν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική αποστολή σας να προστατεύετε τα πολιτικά δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, ακολουθήστε μαζί μας και κάνετε πραγματική δουλειά. Ξεκινήστε τελειώνοντας αυτά τα προγράμματα Deadly Exchange, τώρα.
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε στο ADL ένα δικό σας μήνυμα. Πείτε τους αν στέκονται μαζι με μετανάστες, μουσουλμάνους και Αφρο-Αμερικανούς, και ενάντια στο φανατισμό, πρέπει να σταματήσουν τη Θανάσιμη Ανταλλαγή ( Deadly Exchange).
Ευχαριστώ.