Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κυριακη 22 Οκτωβριου 2017



Αργεντινή: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους μετά τον θάνατο ενός νεαρού ακτιβιστή
 Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 05:57
Χιλιάδες άνθρωποι, μέλη πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες κι απαίτησαν εξηγήσεις από τις αρχές για τον θάνατο ενός ακτιβιστή το πτώμα του οποίου βρέθηκε την Τρίτη στην Παταγονία, στο νότιο τμήμα της Αργεντινής.
Η εξαφάνιση του Σαντιάγο Μαλδονάδο την 1η Αυγούστου, έπειτα από μια διαδήλωση αυτοχθόνων, προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας—σήμερα Κυριακή διεξάγονται βουλευτικές εκλογές—η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη χωροφυλακή ότι ευθύνεται για τον θάνατο του ακτιβιστή και την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα.
«Ο Σαντιάγο δολοφονήθηκε από τη χωροφυλακή», φώναζαν διαδηλωτές, που αξίωσαν επίσης να παραιτηθεί η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Πατρίτσια Μπούλριτς.
Με βάση έναν υπολογισμό μέσων ενημέρωσης της Αργεντινής, στην κινητοποίηση στην Πλατεία του Μαΐου πήραν μέρος 8.000 ως 10.000 πολίτες.
Ο Σαντιάγο Μαλδονάδο, 28 ετών, εξαφανίστηκε ενώ συμμετείχε στο χωριό Κουσαμέν σε μια διαδήλωση μελών της φυλής Μαπούτσε, που διεκδικούν εδώ και χρόνια να τους επιστραφούν πατρογονικά τους εδάφη που αγοράστηκαν από τον ιταλό επιχειρηματία Λουτσιάνο Μπενετόν, ιδιοκτήτη μιας έκτασης 9.000.000 στρεμμάτων στην Παταγονία. Την κινητοποίηση των ιθαγενών κατέστειλαν δυνάμεις της χωροφυλακής.
Η υπόθεση προκάλεσε έντονα συναισθήματα στη χώρα, όπου ακόμη δεν έχουν επουλωθεί τα βαθιά σημάδια που άφησε η καταστολή της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983), επί των ημερών της οποίας οι «εξαφανισμένοι» ξεπέρασαν τους 30.000.
Η κυβέρνηση αρχικά απέρριψε την κατηγορία ότι ευθύνεται η χωροφυλακή, κατόπιν παραδέχθηκε ότι μπορεί να ενέχεται στην υπόθεση ένας αστυνομικός κάνοντας όμως λόγο για προσωπική διαφορά και μεμονωμένο περιστατικό. «Όποιος κι αν είναι ο υπεύθυνος, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις πράξεις του, είτε πρόκειται για έναν χωροφύλακα, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αργεντινής Χερμάν Γκαραβάνο.
Η νεκροψία δεν επέτρεψε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του Μαλδονάδο. Μετά την ανακάλυψη του πτώματος την Τρίτη, οι υποψήφιοι της συμπολίτευσης όπως και αυτοί της αντιπολίτευσης ανέστειλαν τις εκστρατείες τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικήτης με προβάδισμα στις τσέχικες εκλογές το κόμμα του Μπάμπις - Μεγάλη άνοδος της κεντροδεξιάς
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 17:56
Ο τσέχος μεγιστάνας Αντρέι Μπάμπις  εξασφαλισε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές,  καθώς το κόμμα του, το ΑΝΟ (Δράση Δυσαρεστημενων Πολιτών),  εξασφαλισε το 29,64% των ψήφων και θα έχει προβάδισμα περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 77,65% των εκλογικών τμημάτων. Τεταρτο κόμμα αναδεικνύεται κατά τα φαινόμενα το ακροδεξιό SPD με 10.64%.
Το ΑΝΟ θα γίνει το πρώτο κόμμα που θα σπάσει την πολυετή παράδοση διακυβέρνησης της χώρας από δύο παραδοσιακά κόμματα--της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς--υποδηλώνοντας μια αλλαγή στο ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο όπου η μεγάλη εισροή προσφύγων έχει προκαλέσει αύξηση της δημοτικότητας κομμάτων διαμαρτυρίας.
Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα που εκτιμάται ότι θα λάβουν το 7,2% πρόκειται να σημειώσουν το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμά τους μετά τη ειρηνική διάσπαση της χώρας με τη Σλοβακία το 1993, χανοντας 13,09% και 35 εδρες από το 2013.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, που ηγούνται της απερχόμενης τρικομματικής κυβέρνησης συμμαχίας, (Σοσιαλδημοκρατες, ΑΝΟ, Χριστιανοδημοκρατες), δεν θα ηγηθούν των συνομιλιών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης έπειτα από το εκλογικό πλήγμα που υπέστησαν, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του κόμματος Μίλαν Τσόβανετς στο πρακτορείο ειδήσεων CTK.
Με βάση τις προβλέψεις, το κόμμα θα έρθει στην πέμπτη θέση με περίπου 7,2% των ψήφων.
«Προς το παρόν δεν θα ηγηθούμε των συνομιλιών, θα ήταν για γέλια με 7%», δήλωσε ο Τσόβανετς.

Το ANO είναι ενταγμένο στην ομάδα της ALDE (των Φιλελευθερων Δημοκρατων) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το ANO επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας πάνω από το 29,6% των ψήφων και 78 εδρες, στη Βουλη των 200 εδρων (το 2013 ειχε 18,66% και 47 εδρες). Σύμφωνα με τις αρχές της Τσεχίας, η συμμετοχή στη διαδικασία πλησίασε το 61%, με 8,37 εκατομμύρια πολίτες να ψηφίζουν. Άλλα οκτώ κόμματα μπήκαν στη Βουλή: το συντηρητικό Κινημα των Δημοκρατών Πολιτών ODS (11,32% και 25 εδρες) (το 2013 7,73% και 16 εδρες), οι Πειρατές (10,79% και 22 εδρες) (το 2013 2,66%), το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας SPD (10,64% και 22 εδρες) (το 2013 με το ονομα USVIT ειχε 6,89% και 14 εδρες), το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας KSCM (7,76% και 15 εδρες) (το 2013 14,31% και 33 εδρες), οι σοσιαλδημοκράτες CSSD (7,27% και 15 εδρες)(το 2013 20,46% και 50 εδρες), οι χριστιανοδημοκράτες KDU-CSL (5,8% και 10 εδρες) (το 2013 6,78% και 14 εδρες) το νεοφιλελευθερο TOP 09 (5,31% και 7 εδρες) (το 2013 12% και 26 εδρες) και το πρωτοεμφανιζομενο κόμμα των Δημάρχων και των Ανεξάρτητων (5,18% και 6 εδρες).

Το ANO θα καταλάβει 78 από τις 200 έδρες της κάτω Βουλής και θα χρειαστεί εταίρους για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αρκετά κόμματα πάντως έχουν απορρίψει τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση συμμαχίας με αυτό το κόμμα διότι θεωρούν ότι ο Μπάμπις αποτελεί απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα εξαιτίας της οικονομικής και πολιτικής ισχύος που έχει συγκεντρώσει στα χέρια του.
Άλλα σημειώνουν πως δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση υπό τον Αντρέι Μπάμπις διότι αντιμετωπίζει έρευνα για απάτη λόγω μιας επιδότησης 2 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ο όμιλος των εταιρειών του πριν από μια δεκαετία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με το Ρόιτερς, η επόμενη κυβέρνηση της Τσεχίας να εξαρτάται από τη στήριξη του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (10,6% και 22 έδρες), ή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας (7,76% και 15 έδρες). Ο Μπάμπις δήλωσε στο πρακτορείο «δεν θέλω να συνεργαστώ μαζί τους», αναφερόμενος στα δύο κόμματα.
«Καλέσαμε τους πάντες για συνομιλίες. Θέλουμε να ακούσουμε όλα τα επιχειρήματα» που έχουν τα άλλα κόμματα, ανέφερε ο Αντρέι Μπάμπις και πρόσθεσε πως «κανένας δεν χρειάζεται να ανησυχεί αν συνταχθεί με μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές -Τσεχία: Φαβορί ο Τσέχος «Μπερλουσκόνι» για πρωθυπουργός
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 10:01
Έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά και πολυάριθμους εχθρούς: ο φιλορώσος, αντιμεταναστευτικος  και φιλοευρωπαιος νεοφιλελευθερος επιχειρηματίας Αντρέι Μπάμπις είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών που διεξάγονται στην Τσεχία σήμερα και αύριο.
Ο κόσμος συνωστίζεται για να παραλάβει το βιβλίο του κι ο Αντρέι Μπάμπις δεν χαλάει χατίρι. «Πάρτε το, δυο χρόνια το δούλευα» λέει στο κοινό του. Το πόνημα επιγράφεται «Τι ονειρεύομαι όταν, κατ΄εξαίρεση, κοιμάμαι».
Τίτλος εξίσου ασυνήθιστος με τον ίδιο τον συγγραφέα. Στα 63 του χρόνια ο Αντρέι Μπάμπις είναι αυτοδημιούργητος, λέει, επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Τσεχίας.
Για τους οπαδούς του ενσαρκώνει τις ελπίδες του έθνους, για τους αντιπάλους του δεν είναι παρά κακέκτυπο του Ντόναλντ Τραμπ ή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στο βιβλίο του πάντως δεν τσιγκουνεύεται τις υποσχέσεις: δωρεάν ίντερνετ για όλους, τρένα υψηλής ταχύτητας παντού στην Τσεχία, καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πιο ευέλικτο κράτος και άλλα πολλά.
Οι περαστικοί κοντοστέκονται και βγάζουν φωτογραφίες μαζί του. Εκείνος ανταποκρίνεται πάντα και η τακτική φαίνεται ότι αποδίδει. Μόλις πριν από πέντε χρόνια ο Αντρέι Μπάμπις είχε ιδρύσει το νεοφιλελεύθερο κόμμα «Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών» (ΑΝΟ) και σήμερα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία που διεξάγονται 20 και 21 Οκτωβρίου. Πολλοί θα ήλπιζαν ότι ένας επιχειρηματίας από την Τσεχία που δραστηριοποιείται στη Γερμανία και διατηρεί εξοχικό σπίτι στη Γαλλία θα είναι, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα φιλοευρωπαίος. Κι όμως ο Μπάμπις απορρίπτει το ευρώ και δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει την τσεχική κορώνα. Διευκρινίζει όμως ότι δεν επιδιώκει την έξοδο της Τσεχίας από την ΕΕ. Από κει και πέρα: «Εγώ ασκώ κριτική σε όλους», δηλώνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

«Η Ευρώπη είναι ανίκανη να παταξη την παρανομη μεταναστευση»

Όταν η συζήτηση έρχεται στην προσφυγική κρίση πάντως, ο Μπάμπις επικρίνει τους Ευρωπαίους. Απαιτεί την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, δεν βλέπει καμία ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, κατηγορεί την Ευρώπη ότι είναι ανίκανη να λύσει το πρόβλημα και υποστηρίζει ότι οι μετανάστες δεν προσφέρονται καν ως εργατικό δυναμικό. «Οι επιχειρήσεις μας θέλουν Σλοβάκους και Ουκρανούς, όχι τους μετανάστες που μας στέλνει η Ευρώπη» δηλώνει. Με την ευκαιρία αυτή υπόσχεται ότι θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα στην Τσεχία, ώστε «να διαχωρίσουμε του εργαζόμενους από τα παράσιτα».
 Όσο για τη γειτονική Γερμανία, ο Μπάμπις έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις. Από τη μία πλευρά θαυμάζει τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λόγω της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής του και δηλώνει μάλιστα ότι «είναι ο καλύτερος πολιτικός που έχω συναντήσει σε όλη μου τη ζωή». Από την άλλη επικρίνει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για την πολιτική της στο προσφυγικό γιατί, όπως υποστηρίζει, «ήταν σαν να έστειλε ανοιχτή πρόσκληση στους πρόσφυγες».
Ακόμη και η οσμή σκανδάλων που περιτριγυρίζει τον Μπάμπις δεν φαίνεται να μειώνει την απήχησή του στους ψηφοφόρους. Και αυτό παρότι η τσεχική αστυνομία τον κατηγορεί για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων και το κοινοβούλιο έχει αποφασίσει την άρση της ασυλίας του. Μάλιστα η σκανδαλολογία ανάγκασε τον Μπάμπις να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Μποχούσλαβ Σομπότκα, στην οποία κατείχε το υπουργείο Οικονομικών. Κι όμως, η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές φέρνει το κόμμα ΑΝΟ να προηγείται σταθερά με 25% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (νικητές των εκλογών του 2013) συγκεντρώνουν μόλις 12,5% και δεν κατεβαίνουν στις εκλογές με τον σημερινό πρωθυπουργό Σομπότκα, αλλά με τον υπουργό Εξωτερικών Λούμπομιρ Ζαοράλεκ.
Στην προσπάθειά του να καλύψει το χαμένο έδαφος, ο Ζαοράλεκ εστιάζει στην κοινωνική πολιτική και υπόσχεται το «τέλος της κακοπληρωμένης εργασίας» στην Τσεχία. Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν αποκλείεται πάντως να δρομολογήσει μία νέα συμμαχία ΑΝΟ και Σοσιαλδημοκρατών, αλλά αυτή τη φορά με αντεστραμμένα πρόσημα και με τον Αντρέι Μπάμπις στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

«Ο Τσέχος Μπερλουσκόνι»

Ο πολιτικός επιστήμων Γιρι Πέχε,  υποστηρίζει ότι ο Μπάμπις αποτελεί την τσεχική εκδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Κατά βάση δεν είναι δημοκράτης. Νομίζει ότι μπορεί να διοικήσει όλη τη χώρα όπως την επιχείρησή του, αποκαλεί "κουβεντολόι" τις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, ενώ θέλει να καταργήσει την Άνω Βουλή», επισημαίνει. Πάντως ο πολιτικός αναλυτής Λούκας Γιέλινεκ εμφανίζεται λιγότερο ανήσυχος: «Η δαιμονοποίησή του αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία», επισημαίνει. «Στην πραγματικότητα ο Μπάμπις δεν έχει καταλάβει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, αλλά δεν πρόκειται να βρει τους συμμάχους που χρειάζεται για να υλοποιήσει τα παράλογα σχέδιά του».
Απομένει το ερώτημα, πώς ο Μπάμπις, καταγόμενος από οικογένεια της κομμουνιστικής νομενκλατούρας, απέκτησε την περιουσία του και έφτασε να διευθύνει σήμερα την Agrofert, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων στην Τσεχία, με συμμετοχές σε σημαντικά μέσα ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι και σκηνοθέτες Βιτ Γιάνετσεκ και Σουζάνα Πιούσι γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να δώσει μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Θεωρούν ότι ο Μπάμπις εμπλέκεται σε σύγκρουση συμφερόντων, καθώς πολλές από τις "δουλειές" του εξαρτώνται από επιδοτήσεις η κρατικές προμήθειες. Αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν σχετικές μαρτυρίες.
«Πολύς κόσμος που έχει άμεση σχέση μαζί του απλώς τον φοβάται. Άλλοι πάλι, ενδίδουν στην εξαιρετική ικανότητα που έχει στις δημόσιες σχέσεις ή γοητεύονται από το ταλέντο του να υποδύεται τον εγκάρδιο άνθρωπο του λαού...», λέει ο Βιτ Γιάνετσεκ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ
Μαθαίνω ότι πήγαν στην Μακρόνησο φορώντας κονκάρδες με το σύνθημα "Ποτέ πια φασισμός". Και τους καταγγέλλω για συνειδητή και σκόπιμη πλαστογράφηση της ιστορίας. Για συνειδητή και σκόπιμη προσπάθεια ακύρωσης των αγώνων εκείνων που μάτωσαν στη Μακρόνησο.
Όχι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ήταν αγώνας κατά του φασισμού η αντίσταση των αγωνιστών της Μακρονήσου. Δεν ήταν ακριβως φασιστικό το καθεστώς που τους έστειλε εκεί.
Υποτιθεμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία και αμερικανοκρατία είχαμε στην Ελλάδα στα 1947-58, τα χρόνια λειτουργίας του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Και επιδίωξη αυτού του καθεστώτος της υποτιθεμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της αμερικανοκρατίας ήταν να σταματήσουν οι αγωνιστές αυτοί να είναι κομμουνιστές. Μια δήλωση αποκήρυξης του κομμουνισμού αρκούσε για να πάψουν να βασανίζονται. Βεβαια η δηλωση αποκηρυξης προυπέθετε και «καρφωμα» και ρουφιανεμα των προηγουμενων συντροφων, συμμετοχη στους βασανισμους τους, και συμμετοχη στους πολεμους με τα καινουρια αφεντικα, όπως συμμετοχη στον πολεμο της Κορεας.
Δεν τολμάτε, βέβαια, να αναμετρηθείτε με την αλήθεια και σας βολεύει η αντιφασιστική αναφορά. Για να μη μιλήσετε για κομμουνισμό. Για να μη μιλήσετε για το καθεστώς που υπηρετείτε. Για να μη μιλήσετε για τους Αμερικάνους που προσκυνάτε.
Δεν ντρέπεστε λίγο;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο ξεκομμένοι από κάθε σχέση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και το δράμα που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας, είναι αυτοί οι άνθρωποι;
Στον απόηχο παλαιότερων δηλώσεων της Θεανώς Φωτίου για τα γεμιστά και της Ελένης Σταματάκη για τις σακούλες με τ’ αποφάγια, οι δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκληφθούν.
“Οι άνθρωποι που υπέφεραν σήμερα τουλάχιστον έχουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους και βλέπουν φως στο τούνελ. Πάμε πολύ καλά… Υπήρχαν άνθρωποι το 2014 που δεν είχαν να φάνε και έτρωγαν από τα σκουπίδια”, είπε αυτή η κυρία.
Χλευάζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που καθημερινά στερούνται τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Ειρωνευόμενη εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν περιορίσει ως και τα έξοδα για το καθημερινό φαγητό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν
ταπεινό να μιλάς για το φαΐ.
Ο λόγος; έχουνε κιόλας φάει.
Αν δε νοιαστούν οι ταπεινοί γι' αυτό που είναι ταπεινό
ποτέ δεν θα υψωθούν.
Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι
κηρύχνουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους
για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν.
Μπ. Μπρεχτ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί σκότωσαν τον Καντάφι
Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε
Ένα άρθρο με τη μορφή ιστορίας, για τους πραγματικούς λόγους που σκότωσαν τον ηγέτη της Λιβύης Καντάφι, δημοσιεύει το «enantion.gr» και το οποίο σας παραθέτουμε αυτούσιο:
Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.
Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.
Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%
Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».
Όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.
Εάν χρειαστεί να γίνει μια χειρουργική επέμβαση που δεν είναι διαθέσιμη στη Λιβύη, η χρηματοδότηση παρέχεται για τη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.
Έθεσε το προσδόκιμο ζωής απο 44 σε 75 ετών.
Βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικής ενέργειας επιδοτούνται σε όλη τη χώρα.
Ανέπτυξε τεράστια αρδευτικά έργα, προκειμένου να στηρίξει μια κίνηση προς τη γεωργική ανάπτυξη και την επισιτιστική αυτάρκεια.
Αναγνωρίζοντας ότι το νερό, δεν είναι πετρέλαιο, και θα είναι πιο σπάνιος πόρος για το μέλλον, ο Καντάφι ξεκίνησε την κατασκευή στο σχέδιο great manmade river το οποίο πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Αναφέρεται ως ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, αυτό το ποτάμι άντλησης με εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα από την καρδιά της ερήμου Σαχάρα στην ακτή, όπου η γη είναι κατάλληλη για τη γεωργία.
Κάθε Λίβυος που ήθελε να γίνει αγρότης του δίνεται δωρεάν χρήση της γης, ένα σπίτι, γεωργικών μηχανημάτων, ζώων και σπόρους.
Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι τους δικούς του γονείς, που ζούσαν σε μια σκηνή στην έρημο, δεν θα στεγάζονται μέχρι ότου κάθε Λίβυος θα στεγαζόταν.
Έχει εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση.
Σύμφωνα με τον Καντάφι, η Λιβύη έχει πλέον φθάσει στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική.
Ο Καντάφι είχε θέσει ένα δορυφόρο επικοινωνιών-τον πρώτο στην Αφρική, για να φέρει την ήπειρο της Αφρικής στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας.
Έδωσε πλήρη πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την απασχόληση, και επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις .
Ο Καντάφι ξεκίνησε και χρηματοδότησε την Αφρικανική Ένωση και να δέσουν όλα τα κράτη της ηπείρου σε ένα σώμα με έναν κοινό σκοπό που ονομάζεται « Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.
Ήταν ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης στον αραβικό κόσμο που ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον αραβικό ρόλο στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική.
Παραδέχθηκε ότι οι μαύροι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Λιβύης.
Ο Νέλσον Μαντέλα κάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του 20ού αιώνα, και επέμεινε ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση της Νότιας Αφρικής », το σύστημα απαρτχάιντ όφειλε πολλά στον Καντάφι.
Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Λίβυος ηγέτης επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία, όμως στις 11 Δεκεμβρίου η επίσκεψή του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση πυροδότησε αντιδράσεις.
Στη διάρκεια συνδιάσκεψης στη χώρα του, στις 10 Ιουνίου του 2008, ο Καντάφι τάχθηκε εναντίον της σχεδιαζόμενης Μεσογειακής Ένωσης, που στην ουσία είναι η δημιουργία της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Κάποιες σκέψεις αφιερωμένες στις κρατούμενες που ο Κοντονής διέταξε το ξεγύμνωμα και τον βασανισμό τους. Και δεν βρέθηκε κανένας δικαιωματικός, κανένας ευαίσθητος φορέας να πει μια λέξη διαμαρτυρίας. Μόνος το επαναλαμβάνω μονότονα, εδώ και τρεις μήνες...
"Να γίνουμε η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή", ακούστηκε. Και εξέφρασε τη διάθεση ενός κόσμου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τη δύναμη να φωνάξουν. Κι αν φωνάξουν δεν θ' ακουστούν. Μετανάστες, φυλακισμένοι, εξαρτημένοι, περιθωριακοί κ.λπ., ήταν οι εν δυνάμει αποδέκτες της καλής διάθεσης των καλών ανθρώπων. Και πράγματι έγιναν κάμποσα, σε καιρούς που λίγοι καταλάβαιναν την ανάγκη του να σταθείς πλάι σ' αυτόν τον κόσμο.
Μόνο που υπάρχει κι ένα αλλά. Που 'χει να κάνει με το ότι η καλή πρόθεση εκφραζόταν πολύ συχνά και ως τάση διατήρησης της σχέσης υπεροχής αυτού που βοηθάει έναντι του άλλου που βοηθιέται. Και η αλληλεγγύη ξέπεφτε σε μια μορφή κινηματικής ελεημοσύνης. Θυμάμαι τόσα και τόσα!
Όπως, π.χ., εκείνες τις ευρωπορείες για την ανεργία, στα 1997-98. Στις οποίες πήγαιναν κι από εδώ όσοι είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν αεροπλάνο και ξενοδοχείο. Φωτίου, Σταματάκηδες κ.ά. Και οι προτάσεις να μαζεύονται τα χρήματα και να στέλνονται άνεργοι, απορρίπτονταν ασυζητητί!
Όπως εκείνες τις αντιπαγκοσμιοποιητικές εκδρομές στο εξωτερικό. Ταξίδια αναψυχής, μετά διαδηλώσεως. Που πήραν τέλος, όταν μύρισε μπαρούτι στη Γένοβα!
Σ' εκείνη τη διαδήλωση όπου δεκάδες κυρίες του τότε ΣΥΝ, εκεί που φωνάζαμε "Φασίστα Μπερλουσκόνι δεν μας σταματάς, το μάλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς", έφριτταν μ' αυτό το εργατίστικο και έλεγαν "το μέλλον ανήκει σε μας, σε μας, σε μας!". Μέχρι που έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα και όπου φύγει-φύγει και μείναμε να φωνάζουμε χωρίς αντίπραξη!
Κι αυτός ο κόσμος φρόντισε, όπως φρόντισε, για τους καημένους τους μετανάστες (κι ανάθεμα κι αν έκανε ποτέ φίλο έναν μετανάστη), τους κακόμοιρους τους φυλακισμένους, τους άτυχους κάθε είδους, ακόμη και για τους πεινασμένους φρόντισε στα 2012-15, με κινήσεις αλληλεγγύης.
Για να τελειώσουν όλ' αυτά, με το που βγήκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα πια, όλ' αυτά εξαργυρώθηκαν με θέσεις μισθωτές. Και ανακαλύφθηκε πως ούτε πεινασμένοι υπάρχουν ούτε βασανίζονται κρατούμενοι στις φυλακές ούτε πεθαίνουν πρόσφυγες χωρίς γιατρό.
Ανακαλύφθηκε πως αρκετά τους φροντίσαμε. Τώρα κονομάμε. Κι όποιος μιλάει για τέτοια, απλώς υπονομεύει την κυβέρνηση. Και τον μισθό μας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δωσαμε ηδη 306 εκατ δολαρια για τα υπεργηρα  Ρ-3Β και ακομα περιμενουμε.
Η ιδια εταιρια (Lockheed  Martin) που ανελαβε τον εκσυχρονυσμο  των F-16 εχει παρει από τον Μαρτιο του 2015 τον εκσυγχρονισμο των ηλικιας ανω των 50 ετων αεροπλανων , και προκειται να παραδωσει το πρωτο στο τελος του ετους , δηλαδη δυομιση χρονια μετα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροπέδες σε δήμιο του ISIS
Κυριακή, Οκτώβριος 22, 2017 - 15:00
 Συνέλαβαν στην Αλεξανδρούπολη Σύρο τζιχαντιστή μετά την καταγγελία της συζύγου του για κακοποίηση
 Φρικιαστικά βίντεο με βασανισμούς και χορούς πάνω σε πτώματα βρέθηκαν στο κινητό του
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ μετά τη σύλληψη ενός δημίου του ISIS στην Αλεξανδρούπολη, τα ίχνη και τη δράση του οποίου αποκάλυψε ουσιαστικά η γυναίκα του, όταν υπέβαλε στην Αστυνομία καταγγελία σε βάρος του για κακοποίηση!
Η δράση του 32χρονου Σύρου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, που βρήκαν στο κινητό του φωτογραφίες με φρικτά βασανιστήρια και εκτελέσεις!
Την ώρα που οι αστυνομικοί οδηγούσαν τον νεαρό Σύρο στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, εκείνος φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια». Ομως, το οπτικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του δείχνει το αντίθετο. Χοροί και τραγούδια τζιχαντιστών πάνω από πτώματα αιχμαλώτων (!) είναι το περιεχόμενο βίντεο και φωτογραφιών, που με την πρώτη ματιά φαίνονται να είναι τραβηγμένα από τον ίδιο και όχι κατεβασμένα από το διαδίκτυο. Μάλιστα, σε κάποια από τα βίντεο φέρεται ότι συμμετέχει ο ίδιος στον βασανισμό Ιρακινού στρατιώτη! Η Αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι όπου έμεινε για λίγο ο επικίνδυνος ισλαμιστής στην Αθήνα, τον υπολογιστή του και προσωπικά του αντικείμενα, για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.
Παρακολούθηση
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελίες της συζύγου του 32χρονου τον περασμένο μήνα στην Αστυνομία Θεσσαλονίκης, όπου διέμεναν, για κακοποίηση της ίδιας και των παιδιών τους. Ηδη, όμως, οι ελληνικές Αρχές τον είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση και το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη, όταν πήγε στην υπηρεσία Αλλοδαπών της Αλεξανδρούπολης για να ρωτήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η αίτηση για άσυλο που είχε κάνει. Ο 32χρονος Σύρος έφτασε με την οικογένειά του στη Λέρο τον Ιούνιο του 2016 μαζί με εκατοντάδες άλλους πρόσφυγες. Αμέσως υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, αλλά η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες της συζύγου έγινε και άλλη καταγγελία ότι ο 32χρονος ήταν μέλος του ISIS στη Συρία! Το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με το οποίο θα του περνούσαν χειροπέδες όπου εντοπιζόταν, ενώ, αν έβγαινε από την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί. Στα κρατητήρια, όταν ο 32χρονος έμαθε ότι επρόκειτο να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας βρόχο με την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣτΕΧΤΑ δικαστών
Φάκελος δικαιοσύνη: Μια σέχτα ανώτατων δικαστών παρασέρνει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης σε επικίνδυνες ατραπούς. Αρνούνται να δηλώσουν στο πόθεν έσχες περιουσιακά στοιχεία, κινητά αντικείμενα αξίας και ρευστό χρήμα. Αρνούνται να εξεταστούν οι δηλώσεις τους από την αρμόδια επιτροπή και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους Έλληνες.
Την ίδια ώρα η… υπόλοιπη Δικαιοσύνη αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από την κοινωνία. Δικαστικές αποφάσεις χαϊδεύουν τους εγκληματίες του λευκού κολάρου ενώ η αυστηρότητα εξαντλείται στον απλό πολίτη.

στο Documento που κυκλοφορεί
-Αποκάλυψη: «Ανέστησαν» συγγραφέα για να μην πληρώνουν ΔΕΗ. Έβγαλαν στο όνομά του κοινωνικό τιμολόγιο!
-Έρευνα : Παράνομα και επικίνδυνα τα μισά φυτοφάρμακα στην Ελλάδα
-Κωνσταντίνος Σύρος: «Γιατί καλλιεργώ χασίς στο μπαλκόνι μου». Ο πρόεδρος του συνδέσμου ασθενών υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης, μιλά για την άγνοια και την προκατάληψη που οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες ασθενείς.
-Παιδεία: Ο μύθος των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πιέζουν να ανοίξουν στην Ελλάδα ενώ βάζουν λουκέτο στις άλλες χώρες της Ευρώπης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοτσι, Ρωσια, Φεστιβαλ παγκοσμιας προοδευτικης νεολαιας και φοιτητων. Μεσα οι επιχειρησεις, εξω οι κομμουνιστες.