Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Δευτερα 23 Οκτωβριου 2017


ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ενισχύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Αργεντινή
23.10.2017, 10:25
Ευρεία νίκη για τον κυβερνητικό συνασπισμό που εχει βυθισει στη φτωχεια τη χωρα του ακροδεξιού νεοφιλελε προέδρου της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι, που κερδίζει τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και οδεύει προς εντυπωσιακή νίκη, καθώς αυξάνει τη δύναμή του στο κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να του επιτρέψει να συνεχίσει να προωθεί οικονομικές ακροδεξιες  μεταρρυθμίσεις που βυθιζουν στη φτωχεια το λαο.
Ο ακροδεξιος συνασπισμός Καμπιέμος («Ας Αλλάξουμε») προηγείται στην πρωτεύουσα και στις 15 επαρχίες από τις 24 της Αργεντινής, ειδικά στις πολυπληθέστερες και σημαντικότερες Μπουένος Άιρες, Κόρδοβα, Σάντα Φε, Μεντόσα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εκλογική επιτροπή.
Με βάση τα αποτελέσματα η ακροδεξια κυβέρνηση οδεύει προς αύξηση των εδρών της και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου. Μια πρόβλεψη του καναλιού TN φέρει τους Καμπιέμος να καταλαμβάνουν 108 έδρες στη Βουλή, έναντι 145 όλης της αντιπολίτευσης.
Μέχρι σήμερα ο συνασπισμός της ακροδεξιάς, στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2015 παρότι διαθέτει μόνο μια σχετική πλειοψηφία (87 έδρες στη Βουλή από τις 257, 15 από τις 72 στη Γερουσία) κατάφερνε να κυβερνά χάρη σε συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Το αποτέλεσμα «θα επιτρέψει στον πρόεδρο να διαπραγματεύεται με τους κυβερνήτες (σ.σ. της αντιπολίτευσης) και τα συνδικάτα από θέση ισχύος», εκτίμησε ο πολιτολόγος Ροσένδο Φράγα.
Σημειώνεται ότι πρώην πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ (2007-2015) ηττάται μεν αλλά εκλέγεται στη Γερουσία, εξασφαλίζοντας ασυλία και ότι δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή ακόμη κι αν καταδικαστεί για τις καραστημενες υποθέσεις διαφθοράς σε βάρος της.
Τα βλέμματα προσέλκυσε η επαρχία του Μπουένος Άιρες, που αριθμεί το 40% των ψηφοφόρων. Εκεί ο υποψήφιος του Καμπιέμος, ο Εστέμπαν Μπούλριτς, συγκέντρωσε το 42,2% των ψήφων και αναδείχθηκε πρώτος με διαφορά από την Κίρσνερ, που περιορίστηκε στο 36,3% αλλά πρακτικά έχει εξασφαλίσει την εκλογή της στη Γερουσία, με βάση την καταμέτρηση στο 70% των εκλογικών τμημάτων.
Οι υποψήφιοι του Μάκρι κερδίζουν επίσης στην Κόρδοβα (48% έναντι 30% του πλησιέστερου συνδυασμού), στη Σάντα Φε (39% έναντι 25%) και στη Μεντόσα (46% έναντι 25%), ενώ στην πρωτεύουσα η διαφορά είναι ακόμη πιο θεαματική (51% έναντι 22%). Κανένα κόμμα δεν είχε κερδίσει και τις πέντε αναμετρήσεις από το 1985.
Τα αποτελέσματα της νεοφιλελευθεροποίησης της οικονομίας που προώθησε ο Μάκρι μοιάζουν να αργούν, με τον πληθωρισμό ακόμη υψηλό (17% από την αρχή της χρονιάς) αλλά την ανάκαμψη της οικονομίας στα χαρτια να επιστρέφει (1,6% το πρώτο τρίμηνο, 3% το 2017 κατά τις πλαστες κυβερνητικές εκτιμήσεις).
Ο Μάκρι ήθελε διακαώς τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής για να καθησυχάσει τους ξένους επενδυτές που επιδιώκει να προσελκύσει αποτρέποντας το ενδεχόμενο μιας δυναμικής επανόδου της Φερνάντες δε Κίρσνερ στο πολιτικό προσκήνιο και μιας νέας διεκδίκησης της προεδρίας από πλευράς της μοιάζει να πέτυχε τον στόχο του, αφού ο κάθε άλλο παρά χαρισματικός υποψήφιός του επικράτησε της κεντροαριστερής πρώην προέδρου με διαφορά, σημειώνουν αναλυτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Φάτε τις πλούσιες σε πρωτεϊνη και ωμέγα – 3, πολύ νόστιμες μέδουσες”
Καθώς μία μικρή βάρκα, φορτωμένη με εργαστηριακό εξοπλισμό και στολές κατάδυσης, πλέει στη ζεστή, γαλαζοπράσινη θάλασσα, ο Στεφάνο Πιράινο στρέφει το βλέμμα του σε όσους έκαναν ηλιοθεραπεία στην παραλία. Κανείς δεν τολμά να ακουμπήσει τη θάλασσα. «Γνωρίζουν ότι οι μέδουσες παραμονεύουν», εξηγεί ο δρ Πιράινο, καθηγητής ζωολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, στη Λέτσε της Ιταλίας.
Στα νοτιοανατολικά της Ιταλίας, η Απουλία, φημισμένο τουριστικό θέρετρο, ταλανίζεται από στρατιές μεδουσών. Η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει τη θερμοκρασία των νερών, με αποτέλεσμα να ευνοείται η αναπαραγωγή των μεδουσών. Παράλληλα, η επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ, το 2015, δημιούργησε έναν θαλάσσιο υπερ-αυτοκινητόδρομο υπέρ της επιδρομής μεδουσών στη Μεσόγειο. Οι μέδουσες συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά ως σκουπίδια. Το τμήμα έρευνας και καινοτομίας της Κομισιόν πρόσφατα απεφάνθη ότι οι πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών συνιστούν μορφή απορριμμάτων. Ετσι, αποφασίστηκε η διάθεση πόρων για καθαρισμό των θαλασσών από ερευνητικές ομάδες, σε μία από τις οποίες ανήκει και ο Πιράινο. Το σχέδιο της ομάδας του Πιράινο μπορεί να συνοψιστεί στην εξής φράση: Αν δεν μπορείτε να τις νικήσετε, φάτε τις. Ο Πιράινο προτείνει, ως μοναδική εναλλακτική, τον περιορισμό τους, τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί ο ταχύτατος ρυθμός αναπαραγωγής τους. Το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο την Ιταλία. Πάνω από 30 εκατ. ευρώ εισοδημάτων από τουρισμό χάνονται κάθε χρόνο για την ακτή του Ισραήλ στην Μεσόγειο. Το 2013, ορδές μεδουσών οδήγησαν στον τερματισμό λειτουργίας εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Σουηδία. Στην Ιρλανδική Θάλασσα, κατέστη αδύνατη η αλιεία σολομών.
Ο Πιράινο έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανακάλυψη πιθανών χρήσεων των μεδουσών. Στις ενδεχόμενες ευεργετικές ιδιότητες συγκαταλέγεται η ικανότητα καταπολέμησης όγκων και η χρήση του κολλαγόνου για πληθωρικά χείλη. Ο ερευνητής, ωστόσο, επιλέγει να στρέψει την προσοχή όλων σε μία, όχι τόσο γνωστή, διάσταση του ζητήματος, αυτή της κατανάλωσης των μεδουσών ως τροφής. Στην Ιαπωνία, η μέδουσα παραδοσιακά σερβίρεται κομμένη σε λωρίδες σε στυλ sashimi συνοδεία σάλτσας σόγιας, ενώ οι Κινέζοι την προτιμούν γευστικά εδώ και μία χιλιετία.
Κανονισμός της Ε.Ε., με εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2018, περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία για όσες χώρες επιθυμούν να διαθέσουν προς πώληση είδη που παραδοσιακά δεν θεωρούνται βρώσιμα στην Ευρώπη (όπως ένα ασιατικό είδος μέδουσας). Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει τα είδη αυτά να μην απειλούν την ανθρώπινη υγεία και να αποτελούν προϊόν κατανάλωσης για περισσότερο από 25 χρόνια σε ξένες χώρες. Εντούτοις, το ιταλικό υπουργείο Υγείας επιμένει στη διενέργεια ευρωπαϊκών ερευνητικών ελέγχων για λόγους ασφαλείας.
Ο Στ. Πιράινο επιμένει πως η κλιματική αλλαγή θα αναγκάσει τους ανθρώπους να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές τροφής. Ο ίδιος έχει πειραματιστεί με διάφορους τρόπους μαγειρέματος της μέδουσας. Πέρα από το αν προτείνεται ως βραστή, τηγανητή ή ψητή, ένα είναι σίγουρο για τη γεύση της: «Είναι υπέροχη» δηλώνει ο Πιράινο, επισημαίνοντας την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
http://agonaskritis.gr/%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%8A%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%B3/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυραννόσαυροι Rex της Λένας Κιτσοπούλου
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ( -1)ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣKHNH «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟY»
Εμείς, οι Τυραννόσαυροι του Rex της οδού Πανεπιστημίου, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, μια κοινωνία τεράτων που προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα μικρά μας ατροφικά χέρια που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν, παρά μόνο να πατήσουν κουμπιά διάφορων τηλεκοντρόλ ή κουμπιά κινητών για να στείλουν μηνύματα τα οποία αποφεύγουν την κατά μέτωπο σύγκρουση με την πραγματικότητα.
Το έργο αυτό θα θελήσει να γιορτάσει την τεράστια ανάγκη μας για επικοινωνία μέσα από την οδό της ανικανότητάς μας γι’ αυτήν. Θα είναι δηλαδή μια από τα ίδια. Μια βαρετή ιστορία ανθρωπιάς υπό εξαφάνιση. Το ανθρώπινο τέρας θα χωρέσει τελικά μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα κι ας εξέχει η ουρά του λίγο έξω από την πόρτα. Κι ας προσπαθεί το τεράστιο κεφάλι του να πάρει μια ανάσα έξω από το παράθυρο της πολυκατοικίας του.
Λέγεται ότι οι Τυραννόσαυροι Rex ήταν πτωματοφάγοι. Κι εμείς μάλλον αναμασάμε ένα πεθαμένο παρελθόν, αναπολούμε ένα μάλλον πεθαμένο μέλλον και τρομάζουμε όσους πλησιάζουμε.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Ηθοποιοί: Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή (την οποί αντικατέστησε η Ηρώ Μπέζου), Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, (κ.ά.)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ (Γενική Είσοδος)

Σχολιο.- Όχι από τα καλυτερα θεατρικα της Λενας Κιτσοπουλου, η οποια σε άλλες παραστασεις δινει ρεστα! Είναι όλα τα λεφτα! Κανει κριτικη σε κατι καλλιτεχνικες φαβες, που αρκει η φραση «αυτος που τρωει τη φαβα στη μαπα, είναι ο θεατης, που χανει ωρα και λεφτα. Ο τυπεις ηθοποιος μια χαρα είναι.Πληρωνεται κιολας». Σουρεαλιστικη θεατρικη παρασταση, χωρις σκηνικα.

Σχολιο.- Περφόρμανς στα όρια της extravaganza και του trash, με ένα one-man-show του Γιάννη Κότσιφα ως υστερικής δασκάλας μπαλέτου, διάχυτο σαρκασμό της avant-garde (συμπεριλαμβανόμενης της documenta14!), και την υπαρξιακή απελπισία του καλλιτέχνη στο επίκεντρο.

Η παράσταση των «Τυραννόσαυρων Rex» της Λένας Κιτσοπούλου. Μια θεατρική παραδοξότητα είναι το θέαμα αυτό που ξεκινά από μια σειρά etudes σε μια αίθουσα κλασικού χορού, με ατάλαντους μαθητές και έναν drag-queen μπαλαρίνο ως (εντελώς ακατάλληλο) δάσκαλο, για να εξελιχθεί σε μια συνθήκη που θυμίζει Μπουνιουέλ και Παζολίνι, με το θίασο να ενδίδει σε ένα σκατοφαγικό δείπνο εικαστικών αναφορών που εκτείνονται από τον Μαρσέλ Ντυσάν ως τον Poka-Yio. Το μενού; Σουφλέ από τον καμπινέ! Η νέα αυτή extravaganza της Κιτσοπούλου ολοκληρώνεται με τη σαρωτική εμφάνιση της ίδιας ως αυτό-σαρκαζόμενης καλλιτέχνιδας και με το ντουέτο των τηλεπαρουσιαστριών που περιγελούν (ακόμη και) τα παιδιά-πρόσφυγες. Όλο αυτό κάποτε λειτουργεί με όρους avant-garde revue κι άλλοτε με εκείνους του τηλεοπτικού «Αμάν», πάντα στα όρια της μετα-επιθεώρησης, του trash και της stand-up tragedy. Κάποτε διασκεδαστική, άλλοτε εκνευριστική, αδυνατώντας όμως να κάνει την υπέρβαση.

 Η φλυαρία και η έλλειψη προσανατολισμού αναχαιτίζουν τη δυναμική του θεάματος, ενώ εντύπωση προκαλεί η μη αξιοποίηση των ηθοποιών, με εξαίρεση τους Γιάννη Κότσιφα και Έμιλυ Κολιανδρή^ ειδικά ο πρώτος δίνει ένα αξιοθαύμαστο one-man-show, οδυρόμενος μες στα χαρτιά υγείας με υπόκρουση τη φωνή της Κάλλας. «Πού είναι, όμως, η συγκίνηση, πού το ρίγος;», όπως αναρωτιέται κάποια στιγμή κι ο ίδιος. Τι είναι, τελικά, όλο αυτό και γιατί το βλέπω; Πρόκειται για ένα σχόλιο ταγμένο στην παρωδία της τελματωμένης σύγχρονης εικαστικής σκηνής – και, μάλιστα, με την Μαρίνα Αμπράμοβιτς και την documenta14 στο στόχαστρο; Επιδιώκει, μέσω αυτής της σάτιρας, να μιλήσει για τις νεοελληνικές παθογένειες, την απόγνωση και το εν γένει υπαρξιακό τέλμα; Τίποτα δεν είναι σαφές. Η Κιτσοπούλου δεν παίρνει θέση. Αδυνατεί να υπερβεί το μηδενιστικό της διακύβευμα και, από την καθαρή αντίδραση να προχωρήσει στη διαδικασία του να αντιτάξει κάτι. Το έργο της διολισθαίνει έτσι, απλώς, στο σαρκαστικό και δη χαοτικό σχόλιο. Tουλάχιστον, όμως, είναι ένα σχόλιο διεστραμμένα διασκεδαστικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΕΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 6' ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ,ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ,ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΩΝ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΕΠΑΜ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ SYRIZA TOURS
Μακρόνησος: μέτρα 1,2 δις και πώληση του (νέου) Παρθενώνα
Άι Στράτης:0,8 δις (δωρεάν γεύμα κατεψυγμένος γάιδαρος του 36)
Τρίκερι: 1,3 δις (πληρώνουν μόνο οι γυναίκες)
Γυάρος: 2,4 δις (αεροπορικώς με F-16)

Έτσι και εκδράμει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον Άι Στράτη δεν το γλιτώνουμε το νέο μνημόνιο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Οικονομικά προβλήματα «λυγίζουν» τα νοσοκομεία
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία της Ολλανδίας, με ορισμένα να απειλούνται και με χρεοκοπία. Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Telegraf» με τίτλο «Τα νοσοκομεία λυγίζουν», με στοιχεία του Τομέα Υγείας του Ταμείου Εγγυήσεων (WFZ), που παρέχει δάνεια σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, αναφέρει ότι 15 από τα περίπου 100 νοσοκομεία της Ολλανδίας, «βρίσκονται υπό αυξημένο οικονομικό κίνδυνο», ενώ δύο από αυτά είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Επιπλέον, η ολλανδική λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία BDO δήλωσε ότι 1 στα 4 ολλανδικά νοσοκομεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, ενώ κρατικές υπηρεσίες, όπως το Κεντρικό Γραφείο Προγραμματισμού προειδοποιούν ότι η ποιότητα και η προσβασιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται υπό πίεση, το ποσοστό ασφάλισης ασθενείας μειώνεται από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαπραγματεύονται σκληρά για την τιμή και τα φάρμακα ολοένα και ακριβαίνουν.
Τέλος, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η νέα κυβέρνηση θα μειώσει τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη κατά 1,9 δισ. ευρώ σε τομείς όπως τα νοσοκομεία, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, σημειώνει η εφημερίδα «Financieele Dagblad».
Θυμίζουμε τις πρόσφατες προειδοποιήσεις της Ενωσης Νοσηλευτών Ολλανδίας (V&VN) για μεγάλες ελλείψεις υγειονομικών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία, που οδηγεί σε εργασιακό στρες και κινδύνους για τους ασθενείς. Οι νοσηλευτές αναφέρουν ότι «κάποιες φορές ένα άτομο πρέπει να φροντίσει 80 ασθενείς», ενώ πολλοί είναι αυτοί που δουλεύουν επιπλέον βάρδιες για να «βγει» το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την Ενωση Νοσηλευτών θα πρέπει να προσληφθούν 125.000 νοσηλευτές έως το 2025.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να γιατί δεν γιόρτασαν ποτέ την έξοδο των Γερμανών από την χωρα...Γιατί απλούστατα..δεν έφυγαν ποτέ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


...Τελικά φαγωθηκατε ..να πάνε οι Συριζαιοι..στην Μακρονησο..τι καταλάβατε..???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: θ΄απαντήσουμε στην τουρκική εισβολή και την αμερικάνικη κατοχή.
«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μαι επίθεση και μια εισβολή από κάποιες μονάδες του τουρκικού στρατού στο Idlib  και στις παραμεθόριες ζώνες όσο και αμερικανική παρουσία σε κάποιες περιοχές μέσα στις βάσεις του βορρά και στο  Al-Tanf. Θεωρούμε κάθε τέτοια παρουσία σαν μια βάρβαρη επίθεση που καταπατά την εθνική κυριαρχία της Συρίας,το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ », δήλωσε ο σύριος υπουργός πληροφοριών Mohammed Ramiz Tarjaman, σε συνέντευξή του στο Sputnik.
Η χώρα διαθέτει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα ν΄απαντήσει σε αυτές τις πράξεις  «επίθεσης».Η Δαμασκός έχει την πρόθεση να ανακτήσει τον έλεγχο του συνόλου του συριακού εδάφους συνεχίζει ο υπουργός.
«Έχουμε το δικαίωμα ν΄απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση με τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή.Ο συριακός στρατός θα εγκαταστήσει τον έλεγχο και στον τελευταίο κόκκο της άμμου της Συρίας από το Β ως το Ν και από την Α ως τη Δ  », κατέληξε ο Tarjaman.sputnik23.10.17



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




6ο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ. – Ανοιχτό στην Κοινωνία
22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, σήμερα Κυριακή 22/10/17, οι τριήμερες εργασίες του 6ουΠανελλαδικού Συνεδρίου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με κεντρικό σύνθημα «Ε.ΠΑ.Μ. – Ανοιχτό στην Κοινωνία”.
Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο πολιτιστικό κέντρο “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Δήμου Μοσχάτου από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και έκλεισαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίουμε ομόφωνη εκλογή του Δημήτρη Καζάκη στη θέση του Προέδρου του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και την εκλογή 35μελούς Εθνικού Συμβουλίου.
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Παρασκευής παρεβρέθησαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, οι Στάθης Λεουτσάκος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε.,  Γιώργος Μπούτρης επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ, Μανώλης Καλλιγιάννης Πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων, Ιωάννης Ζερβός Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, Θανάσης Γούναρης πρόεδρος του κόμματος “Πειρατών”, Ευάγγελος Κρητικός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας, Δαμιανός Βασιλειάδης Εκπρόσωπος της Πατριωτικής Συσπείρωσης, Ηλίας Σταμπολιάδης καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Περικλής Κατσαμπάς πρόεδρος των επαγγελματιών Αλιέων Αττικής,  κ.α
Εκ μέρους του πρέσβυ της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κ. Farid Fernadez, προσήλθε και μετέφερε χαιρετισμό εκπρόσωπος της πρεσβείας, κ. Ernesto Bordier.
Xαιρετισμό απέστειλε η πρέσβυς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κούβας κυρία Zelmys Maria Rodriguez Cortina.
Χαιρετισμούς απέστειλαν και διαβάστηκαν στο συνέδριο οι, Αλέκος Αλαβάνος Επικεφαλής του Σχεδίου – Β, Ραχήλ Μακρή επικεφαλής του “Μετώπου Νίκης”, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος Δημοσιογράφος – συγγραφέας , το γαλλικό κόμμα  “PARDEM”,  κυπριακά κόμματα και κινήματα, ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ,”Κίνημα για την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία στην Κύπρο”,  “Πνοή Λαού” και “ΕΝΔΟΜΗΔΕΙΑ”, τα Ισπανικά κινήματα “MOVIMIENTO CIUDADANO INDEPENDIENTE” και το κίνημα για την Αξιοπρέπεια “ΑProda”. Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολυτέκνων δια του προέδρου της Βασίλη Θεοτοκάτου και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών δια του προέδρου του Σίμου Παλτσανιτίδη.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν, ότι η αναγκαιότητα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος προβάλλει πλέον πιο επιτακτική από ποτέ και τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των πολιτικών φορέων που εργάζονται γι’ αυτόν τον σκοπό, έτσι ώστε ο αγώνας όλων να έχει την επιθυμητή, επιτυχή κατάληξη.
Το 6ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ., μετά τις επιτυχείς εργασίες του με ευρύτατη αντιπροσώπευση των μελών του, επανεπιβεβαίωσε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τη δέσμευση των μελών του Ε.ΠΑ.Μ. για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την τελική νίκη και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα δεσμά του απολυταρχικού μορφώματος που λέγεται Ε.Ε. Η ενότητα του λαού τονίστηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου,  και το ενιαίο της οργάνωσης απαραίτητο μέσο για την αποτελεσματικότητά της.
Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2017




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ημερομηνία 22 Οκτωβρίου θα έπρεπε να είναι μια σημαντική ημέρα για την Καλαμάτα και τους ανθρώπους της. Αλλά αυτό προϋποθέτει σεβασμό στη μνήμη και την ιστορία. Κάτι που λείπει από την "πόλη του χαβαλέ" όπως κάποιοι χαζοχαρούμενα την αντιμετωπίζουν. Για τους πολλούς που δεν γνωρίζουν, στις 22 Οκτωβρίου 1943 έγινε το μεγάλο μπλόκο των Γερμανών στη δυτική πόλη. Δεν ξέφυγε κανένας, κάπου 2.000 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο γήπεδο του "Απόλλωνα". Ξεχώρισαν τους "απαραίτητους" για τη λειτουργία των υπηρεσιών της πόλης και περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι τσουβαλιάστηκαν σε φορτηγά. Τους "άδειασαν" μετά τη Μεσσηνία και τους οδήγησαν μέχρι την Κόρινθο με τα πόδια. Και μετά πάλι με τα φορτηγά στο Χαϊδάρι και το Γουδί. Ενα μήνα αργότερα, κάπου 200 Καλαματιανοί οδηγήθηκαν στο Νταχάου και από αυτούς επέζησαν οι 60 περίπου.
Και όμως η πόλη, οι θεσμοί και οι άνθρωποι άλλοτε αγνοούν, άλλοτε ξεχνούν και συνήθως αδιαφορούν για αυτή τη σημαντική ημέρα την ιστορία της. Και όμως, το Δημαρχείο στεγάζεται πλέον στο χώρο που οι Γερμανοί συγκέντρωσαν τους 2.000 συμπατριώτες μας. Στο γήπεδο του "Απόλλωνα". Και εκεί έπρεπε να έχει στηθεί το "μνημείο των ομήρων". Και εκεί έπρεπε να είναι η πόλη σήμερα. Και εκεί έπρεπε να είναι εκείνοι που έσπευσαν να παραστούν στα εγκαίνια πριν από λίγες ημέρες: Πρόεδρος Δημοκρατίας, βουλευτές, πάσης φύσεως παράγοντες και συνωστιζόμενοι σε κάθε είδους πανηγύρια. Αλλά η μνήμη δεν είναι πανηγύρι. Και βαραίνει στη μνήμη εκείνων που βίωσαν το πόνο της σύλληψης, της ομηρείας, της απώλειας και εκείνων που επιμένουν ότι οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας δεν είναι "παρενθέσεις"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαζαρος Κυριτσης "περπατα" ήδη την 9η δεκαετια της ζωης του, όντας ενας από τους τελευτειαους Μακρονησιωτες. Τον θυμαμαι από τοτε που γεννηθηκα, να περνα απο το πατρικό σπίτι μου στου Ζωγραφου για ενα καφε με τον φιλο του και συγκρατουμενο του στο "νησι", όπως το ελεγαν. Ούτε αυτος ουτε ο πατερας μου μιλουσαν ποτε για κεινες τις μερες. Ο Λάζαρος μιλησε δημοσια μόνο όταν του το έθεσε σαν καθηκον το κομμα του. Εχτες ο Λαζαρος δεν ήταν φυσικα στο "νησι", ουτε και θα στενοχωρηθηκε που ειδε τον εσμο των διορισμενων εκει. Ξερει οτι το "νησι" δεν ειναι τοπος, ειναι θρυλος και οι θρύλοι δεν μπορουν να μολυνθουν...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε επισκευές εκκλησιών η ανθρωπιστική βοήθεια ομογενών προς τους σεισμοπαθείς στη Μυτιλήνη
 Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 17:43
«Για τους σεισμοπαθείς ναούς» διαθέτει ο μητροπολίτης Μυτιλήνης τα χρήματα που από τις 20 Ιουνίου συγκέντρωσαν οι ομογενείς της Αυστραλίας και δια της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας απέστειλαν στην Μητρόπολη Μυτιλήνης για τις ανάγκες των σεισμοπαθών.
Όπως ενημέρωσε από τις 13 Οκτωβρίου τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Στυλιανό, τα 150.000 δολάρια Αυστραλίας που συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν στις δύο εκκλησίες τις Βρίσας, Ζωοδόχο Πηγή και Άγιο Κωνσταντίνο 20.671,14 ευρώ και από 10.000 ευρώ στις εκκλησίες Αγίας Παρασκευής Ακρασίου, Αγίου Βαρθολομαίου Σταυρού, Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου και στους ναούς Αφάλωνα, Μεγαλοχωρίου και Άνω Χάλικα Μυτιλήνης.
Επίσης, 20.000 ευρώ διατέθηκαν στην Μητρόπολη Μήθυμνας. Εδώ να σημειωθεί, ότι στα όρια της Μητρόπολης Μήθυμνας δεν υπάρχει ούτε ένας ναός που να έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, δεν έχει χαρακτηρισθεί ούτε καν «κίτρινος» κάποιος ναός στα όρια της δεύτερης Μητρόπολης της Λέσβου, που εισέπραξε 20.000 από τα χρήματα που εστάλησαν για τις ανάγκες των σεισμοπαθών.
Επίσης να σημειωθεί, ότι οι ναοί που υπέστησαν ζημιές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα επιδότησης του υπουργείου Υποδομών.
Να αναφερθεί τέλος, ότι η Εκκλησία, τόσο η τοπική όσο και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον οποίον απεστάλησαν σχετικές διαμαρτυρίες, δεν απάντησαν στις επιστολές που τους απευθύνθηκαν για τη μη διάθεση των χρημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αυστραλία για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν.
Μάλιστα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας, με επιστολή που απέστειλε του προς δεκαημέρου στον μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, ζήτησε τη χρηματοδότηση από τα χρήματα της ομογένειας της Αυστραλίας, μέσω της τοπικής κοινότητας, της θέρμανσης των σεισμόπληκτων. Όπως αναφέρεται, «ένα σημαντικό πρόβλημα αφορά τη θέρμανση των κατοικιών. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται 165 αφυγραντήρες και 70 θερμαντικά σώματα, συνολικού κόστους περίπου 24.000 ευρώ, καθώς οι κάτοικοι της Βρίσας που έμειναν άστεγοι διαμένουν σε οικήματα που προορίζονταν για τους θερινούς μήνες και δεν διαθέτουν θέρμανση. Σας παρακαλούμε» σημειώνεται στην επιστολή προς τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, «να μας απαντήσετε αν προτίθεστε να επιδοτήσετε την αγορά των θερμαντικών αυτών σωμάτων από τα χρήματα που έχουν σταλεί από τους Ομογενείς της Αυστραλίας, καθώς, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, η προμήθεια θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα».
Σημειώνεται πως ούτε σε αυτήν την επιστολή υπήρξε απάντηση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία: Οι αντικαπιταλιστες αριστεροι ριζοσπάστες του CUP απειλούν με εκστρατεία «μαζικής πολιτικής ανυπακοής»
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 14:33
Μία νέα διάσταση στο ζήτημα της Καταλονίας δίνει το αντικαπιταλιστικο αριστερό ριζοσπαστικο κόμμα CUP (Υποψήφιοι Λαϊκής Ενότητας), που υποσχέθηκε σήμερα να οργανώσει μία εκστρατεία «μαζικής πολιτικής ανυπακοής», αν η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης αναλάβει τον έλεγχο της περιφέρειας, όπως απειλεί να πράξει στο τέλος της εβδομάδας.
Το CUP αποτελείται από αυτόνομες τοπικές συνελεύσεις που εκπροσωπούν πόλεις ή γειτονιές. Αυτές οι συνελεύσεις μπορεί να έχουν κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά το κοινό τους έδαφος είναι η ανεξαρτησία των Καταλανικών περιοχών και η σαφής αριστερή πολιτική, συχνά με τη μορφή του αντικαπιταλισμού , του σοσιαλισμού , του οικο-σοσιαλισμού
Για το κόμμα Υποψήφιοι Λαϊκής Ενότητας (CUP), σύμμαχο - κλειδί στον συνασπισμό του αυτονομιστή Καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν, η απόφαση αυτή της Μαδρίτης είναι «η μεγαλύτερη επίθεση» που έχει πραγματοποιηθεί εναντίον της Καταλονίας από τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο (1939-1975), που της είχε αφαιρέσει την αυτονομία.
Το Σάββατο, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αρχίσει τη διαδικασία εφαρμογής του άρθρου 155 του Συντάγματος, κάτι που πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία, ώστε να θέσει σε εφαρμογή δραστικά μέτρα για να αναλάβει τον έλεγχο της περιφέρειας: η καταλανική κυβέρνηση θα παυθεί, το κοινοβούλιο και τα δημόσια μέσα ενημέρωσης θα τεθούν υπό κηδεμονία.
Αυτή η «επίθεση» θα προκαλέσει μία αντίδραση, προειδοποιεί το CUP, το οποίο ανακοίνωσε μια «απάντηση με τη μορφή μαζικής ανυπακοής εκ μέρους των πολιτών».
Το CUP είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος του Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς ο συνασπισμός του των 62 βουλευτών έχει ανάγκη τις δέκα ψήφους αυτού του ριζοσπαστικού αριστερου σχηματισμού για να έχει την πλειοψηφία στο 135μελές περιφερειακό κοινοβούλιο.
Αυτός ο αντικαπιταλιστικός σχηματισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία, είχε επίσης συμμετάσχει στην οργάνωση των «επιτροπών υπεράσπισης του δημοψηφίσματος», που αποτελούνταν από πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα εκλογικά τμήματα για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή την 1η Οκτωβρίου, του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Η ψηφοφορία αυτή αμαυρώθηκε από την αστυνομική βία.
Στην ανακοίνωσή του, το CUP απαιτεί επίσης την ανακήρυξη «το συντομότερο» μιας ανεξάρτητης δημοκρατίας, στη βάση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος: 90% ναι στην ανεξαρτησία με ποσοστό συμμετοχής 43%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την περιφερειακή κυβέρνηση.
Σημειωτέον ότι το CUP είχε λάβει το 8,3% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές του 2015.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«”Επιθετική ενέργεια” η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία»
 Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 12:44
Η αποικιοκρατικη στρατιωτική συμμαχική δύναμη από 70 μέλη με επικεφαλής τις ΗΠΑ -στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία- πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος χωρίς την έγκριση της συριακής κυβέρνησης ή του ΟΗΕ.
Αυτό δήλωσε ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Mohammed Ramiz Tarjaman, που χαρακτήρισε την είσοδο Σουλτανικων τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ και την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην al-Tanf «επιθετική ενέργεια».
«Παραβιάζονται με τον τρόπο αυτό τα κυριαρχικά δικαιώματα της Συρίας και οι αποφάσεις του ΟΗΕ και δίνει το δικαίωμα στη χώρα να απαντήσει» όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.
«Δεν θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πόλη “έχει απελευθερωθεί”, ώσπου ο συριακός στρατός να εισέλθει εκεί και να υψώσει τη συριακή σημαία, σε ολόκληρη την επικράτεια που αποτυπώνεται στον χάρτη» είπε ο Σύρος υπουργός και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση θεωρεί πως η απομάκρυνση των τρομοκρατών του αποκαλούμενου Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου (ή Daesh) από την Ράκα, αποτελεί θετικό γεγονός, αλλά απαιτείται και η είσοδος στην πόλη του συριακού στρατού ώστε να θεωρείται ότι έχει πλήρως απελευθερωθεί».
Η υποστηριζόμενη από τις φασιστικες ΗΠΑ αποικιοκρατικη συμμαχία Κούρδων  μαχητών που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Deir ez-Zor, ανακοίνωσαν πριν δύο ημέρες πως έχουν στον έλεγχό τους πλέον και τις πετρελαιοπηγές του Al Omar.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λομβαρδία - Δημοψήφισμα: «Δεν είμαστε Καταλονία», λέει ο αληταρας φασιστας περιφερειάρχης Ρομπέρτο Μαρόνι
 Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 12:01
«Δεν είμαστε Καταλονία», δήλωσε από το Μιλάνο ο φασισταρας  περιφερειάρχης της Λομβαρδίας και μέλος της φασιστικης προδοτικης αυτονομιστικης Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στην περιφέρειά του και στο Βένετο και θέλοντας να διαφοροποιήσει την ιταλική ψηφοφορία από την κατάσταση στην Ισπανία.
Φυσικα και δεν είναι Καταλονια! Η Καταλονια είναι άλλο Εθνος, μιλανε άλλη γλωσσα από τους Ισπανους! Οι αληταραδες φασιστομουτρα της Λεγκας του Βορρα, είναι απλως προδοτες πληρωμενοι από τους Γερμανους! Είναι Ιταλοι, και μιλανε Ιταλικα! Απλως είναι προδοτες, και συνομοτουν για τα συμφεροντα των Γερμανων!
«Παραμένουμε μέσα στο ιταλικό έθνος με περισσότερη αυτονομία, ενώ η Καταλονία θέλει να γίνει το 29ο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, όχι. Όχι προς το παρόν», πρόσθεσε ο Μαρόνι.
Στη Λομβαρδία και το Βένετο περισσότεροι από το 90% των ψηφοφόρων ψήφισαν «ναι» στην αυτονομία στα μη δεσμευτικά δημοψηφίσματα, που οργάνωσαν οι προδοτες αληταραδες φασιστες πρόεδροι των δύο περιφερειών. Στη Λομβαρδία, η συμμετοχή έφθασε περίπου το 40%. Κανονικα οι προδοτες επρεπε να στηθουν στα 10 μετρα και να εκτελεστουν!
Ένα από τα κύρια παράπονα των δύο περιφερειών είναι ότι στέλνουν στη Ρώμη πολύ περισσότερα χρήματα σε φόρους από όσα παίρνουν πίσω μέσω των δημόσιων δαπανών και θέλουν να μειώσουν στο μισό τη συνεισφορά τους αυτή.
Η Λομβαρδία, λέει ο Μαρόνι, πληρώνει κάθε χρόνο 54 δισεκ. ευρώ περισσότερα από όσα λαμβάνει, ενώ η περιφέρεια του Βένετο, όπου η συμμετοχή ήταν υψηλότερη, μεταξύ 57% και 61%, το αντίστοιχο ποσό φθάνει περίπου τα 15,5 δισεκ. ευρώ. Και θελουν οι αληταραδες φασιστες να μην πληρωνουν στην Ιταλια, λες και είναι «κρατος» υποτακτικο της Γερμανιας!
«Αυτά που πληρώνουμε για φόρους πρέπει να δαπανώνται εδώ, όχι στη Σικελία», δήλωσε στη Βενετία προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο γαμημενος αληταρας προδοτης 84χρονος Τζουζέπε Κολόνα.
Ωστόσο επικριτές επισημαίνουν ότι εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε δημοψηφίσματα τη στιγμή που όλες οι περιφέρειες έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να διαπραγματεύονται απ' ευθείας με τη Ρώμη.
«Από τη στιγμή που ανοίγεις το θέμα του τι πληρώνουν οι βόρειες περιφέρειες, περιμένω αντίδραση στη νότια Ιταλία», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τζοβάνι Ορσίνα, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Luiss-Guido Carli στη Ρώμη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Αντι να στησει στα 12 μετρα και να εκτελεσει τους φασιστες προδοτες πληρωμενους από τους Γερμανους. Έτοιμη η κεντρωα κυβέρνηση για διαπραγμάτευση μετά το δημοψήφισμα στο Βένετο και στη Λομβαρδία
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 11:11



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο κομμουνιστική είναι η Κίνα; Καθολου!
 Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 12:08
Στην ομιλία του που διήρκησε πάνω από 3μιση ώρες στο κομματικό συνέδριο, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ κοροιδευε τον κοσμο και επανέλαβε τη λέξη σοσιαλισμός 148 φορές, το όνομα του Καρλ Μαρξ 18 φορές. Το σφυροδρέπανο σε χρυσό βρισκόταν δίπλα στην κόκκινη σημαία της Κίνας. Λόγια και σύμβολα παρέπεμπαν σε ό,τι περιμένει κανείς από ένα συνέδριο κομμουνιστικού κόμματος. Οι εικονες του Μαρξ ήταν πανταχού παρόν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

«Ελιτίστικος καπιταλισμός»
Όμως, εάν ο γερμανός θεωρητικός του κομμουνισμού γνώριζε τι γίνεται στην Κίνα στο όνομά του, θα έτριζαν τα κόκκαλά του στον τάφο του. Το τι γίνεται περιγράφεται σε μερικές λέξεις: άγριος καπιταλισμός, εκμετάλλευση, δίψα για κέρδος. Μόνο τρία μέλη του κομματικού συνεδρίου -που συνεχίζεται- έχουν περιουσία που φτάνει από 900 μέχρι 1,3 εκατ. δολάρια. Ο αριθμός των πλουσίων με ιδιοκτησία πάνω από 300 εκατ. δολάρια ανέβηκε φέτος στην Κίνα από 348 σε 2.130 ανθρώπους.
«Είναι διπλάσιος από αυτούς πριν από πέντε χρόνια και τεσσερις φορές μεγαλύτερος από όσο πριν από δέκα χρόνια» λέει ο Ρούπερτ Χουγκέβερφ, που κάθε χρόνο καταρτίζει τον κατάλογο των πλουσίων για λογαριασμό του φημισμένου περιοδικού Hurun. Και το ερώτημα εύλογο: πόσο κομμουνιστική είναι η Κίνα; «Δεν είναι» απαντά ο κινέζος ιστορικός Ζανγκ Λιφάν. «Επικρατεί ένας ελιτίστικος καπιταλισμός υπό μια σοσιαλιστική σημαία. Άνθρωποι με τεράστια περιουσία βρίσκονται στην εξουσία, εκμεταλλεύονται τα κατώτερα στρώματα, ολιγάρχες λυμαίνονται τον πλούτο και η κατανομή του πλούτου είναι εντελώς άδικη».
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο μισθός για εβδομαδιαία εργασία από 50 μέχρι 60 ώρες είναι ψίχουλα. Οι οικοδόμοι χάνουν αμέσως τη δουλειά τους όταν πέφτουν από τις σκαλωσιές. Τα δικαιώματά τους είναι ελάχιστα. Ανεξάρτητα συνδικάτα απαγορεύονται. Και εκεί που επιτρέπονται, σε μεγάλες επιχειρήσεις, τα βρίσκουν με τα αφεντικά τους. Συνδικαλιστές εξουδετερώνονται, φυλακίζονται. Η ψαλίδα ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους συνεχώς μεγαλώνει. Το σύστημα της χώρας παγιώνει τις κοινωνικές διαφορές ανάμεσα στις αγροτικές περιοχές και τις μητροπόλεις, όπου σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες Ferrari, Porsche και Rolls Royce από ότι στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Πάνω από όλους και όλα το κόμμα
Ο Σι Τζινπίνγκ μιλά για τον μαρξισμό του 21ου αιώνα. «Δημιουργούν μιαν απατη για να εξαπατούν τον κόσμο» λέει ο Ζανγκ Λιφάν, πρώην μέλος της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών. «Ούτε και οι ίδιοι δεν πιστεύουν σε αυτά που λένε και κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Κανείς δεν τους πιστεύει πια». Πολλοί δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους στο θέαμα ηγετών να συνδυάζουν τις μαρξιστικές ιδέες οδηγώντας Mercedes και κρατώντας τσάντες Luis Vuitton. Την όλο και μεγαλύτερη αντίφαση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις αξιώσεις αναγάγει ο Τζινπίνγκ σε αρετή.
«Μόνο μέσα από αντιφάσεις μπορεί να προοδεύσει μια κοινωνία, όπου υπάρχουν αντιφάσεις, υπάρχει και κόπος» τόνισε ο κινέζος πρόεδρος στην ομιλία του. «Ήδη πρωτοπόροι της νεας κινεζικής θεωρίας συμφωνούσαν ότι οι αντιθέσεις δίνουν κίνητρο για την πρόοδο και την εξέλιξη ολόκληρων συστημάτων» λέει ο Ματίας Στεπάν από το κινεζικό Ινστιτούτο Merics στο Βερολίνο. «Στο μυαλό της ηγετικής κινεζικής πολιτικής τάξης οι αντιθέσεις δεν αποτελούν πρόβλημα, η εκμετάλλευση και η κοινωνική ένδεια αντανακλούν απλά τις αρνητικές επιπτώσεις του σημερινού οικονομικού συστήματος, όπως αυτό λειτουργεί».
Για την ηγεσία της που νομιζει ότι κοροιδευει τον κοσμο η Κίνα θα πρέπει να αναπτυχθεί για άλλα 100 χρόνια πριν φτάσει στο «πλήρες στάδιο του σοσιαλισμού». Με άλλα λόγια θα πρέπει να γίνει πλούσια. Η μαλλον η ηγετικη κλικα πρεπει να γινει πλουσια.
«Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως κυβερνητικό και όχι πλέον ως επαναστατικό κόμμα» λέει ο Στέπαν. «Το κόμμα πάνω από όλους και όλα» είναι το μότο του Σι Τζινπίνγκ. Από την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης διδάχθηκε ότι το κόμμα δεν πρέπει ποτέ να χάσει τον έλεγχο της οικονομίας, της κοινωνίας και του στρατού. Η ηγεσία του δεν θα πρέπει να κάνει κανένα λάθος που θα οδηγούσε στο να κινδυνεύσει η κυριαρχία του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κουρδικές  Δυνάμεις στη Συρια κατέλαβαν τη σημαντικότερη πετρελαιοπηγή της χώρας
 Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 03:41
Μαχητές των Κουρδικών Δυνάμεων στη Συρια (ΚΔΣ)—της συμμαχίας Κούρδων που υποστηρίζει ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ—κατέλαβαν την Κυριακή μια από τις σημαντικότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας, την αλ Όμαρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, την οποία επιδίωκαν επίσης να αποσπάσουν από τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας.
Η πετρελαιοπηγή αυτή, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια από τις μεγαλύτερες στην εμπόλεμη χώρα. Πριν οι εγκαταστάσεις στην πετρελαιοπηγή καταστραφούν τον Οκτώβριο του 2015 από αεροπορικές επιδρομές του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την Ουάσινγκτον, υπολογίζεται ότι οι τζιχαντοφασιστες εξασφάλιζαν χάρη στο αργό που εξορυσσόταν από το συγκεκριμένο κοίτασμα ποσά ύψους 1,7 εκατ. ως 5,1 εκατ. δολαρίων (1,5 ως 4,6 εκατ. ευρώ) τον μήνα, σύμφωνα με τον αποικιοκρατικο συνασπισμό.
Οι μαχητές των ΚΔΣ πλέον «ελέγχουν πλήρως την πετρελαιοπηγή Αλ Όμαρ, τη μεγαλύτερη της Συρίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της την Κυριακή η συμμαχία αυτή.
Η συγκεκριμένη πετρελαιοπηγή απέχει περίπου 10 χλμ. βόρεια της πόλης αλ Μαγιαντίν, την οποία ανέκτησαν οι κυβερνητικές δημοκρατικες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Δύο χωριστές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ντέιρ Εζόρ για να αποσπαστούν από το ΙΚ τα εδάφη που παραμένουν υπό τον έλεγχό του: τη μία διεξάγουν οι ΚΔΣ με την υποστήριξη των αποικιοκρατικων ΗΠΑ, την άλλη οι δυνάμεις του συριακου λαου  του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.
Για να πάρουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών, οι ΚΔΣ, που πρόσφατα εκδίωξαν το ΙΚ από την «πρωτεύουσά του», τη Ράκα, αποδύθηκαν σε μια κούρσα με τις δυνάμεις της Δημοκρατιας της Συριας, που βρίσκονταν εδώ και δύο ημέρες πολύ κοντά στην πετρελαιοπηγή.
Οι ΚΔΣ κατάφεραν ακόμη να καταλάβουν τη νύχτα την πετρελαιοπηγή αλ Σαϊζάν, βόρεια του κοιτάσματος αλ Όμαρ, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Κατ' αυτήν την αποικιοκρατικη ΜΚΟ, η κατάληψη της πετρελαιοπηγής από τους μαχητές των ΚΔΣ σημειώθηκε «τρεις ημέρες μετά την αποχώρηση του ΙΚ από αυτήν», οι λόγοι για την οποία δεν κατέστησαν σαφείς. Έγινε κατόπιν «αντεπιθέσεων των τζιχαντοφασιστών εναντίον των θέσεων των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας, που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κυβερνών δεξιος συνασπισμός φέρεται να εξασφαλίζει μεγάλη νίκη στις ιαπωνικές εκλογές
 Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 14:27
Ο κυβερνών δεξιος συνασπισμός του πρωθυπουργού Άμπε φέρεται να εξασφαλίζει μεγάλη νίκη, σύμφωνα με τα έξιτ πολ ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.
Ο συνασπισμός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) αναμένεται να καταλάβει 313 έδρες, διατηρώντας τα δύο τρίτα από τις 465 έδρες της ιαπωνικής Βουλής, έδειξε έξιτ πολ του τηλεοπτικού δικτύου TBS. Άλλα τηλεοπτικά δίκτυα δίνουν στον συνασπισμό του εθνικιστή πρωθυπουργού λίγο λιγότερο από τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου.

Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται  βάσει των ψήφων της ίδιας ημέρας, καθώς στην Ιαπωνία υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να ψηφίζουν εκ των προτέρων, ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.
Έτσι, 15,64 εκατομμύρια ψηφοφόροι, από τα συνολικά 100 εκατομμύρια, ψήφισαν εκ των προτέρων, ένας αριθμός ρεκόρ στο αρχιπέλαγος, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σίνζο 'Αμπε είχε καλέσει τους πολίτες να ενεργήσουν με αυτό τον τρόπο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούσαν σήμερα.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που σαρώνουν τη νότια Ιαπωνία καθώς ο Λαν έχει πλησιάσει τη χώρα, προκάλεσαν σήμερα την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και προβλήματα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος και τα δρομολόγια των τρένων πραγματοποιούνται με πολλά προβλήματα στις νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας.
Ο Λαν, η τελευταία μιας σειράς καταστροφικών καταιγίδων το 2017, προκάλεσε ριπές ανέμου ταχύτητας έως 252 χλμ. την ώρα σήμερα το πρωί στον Ειρηνικό Ωκεανό στη νότια Ιαπωνία. Ο Λαν που χαρακτηρίζεται "πολύ ισχυρός" ήταν στ' ανατολικά της Οκινάουα, και κινείται σήμερα βορειοανατολικά με ταχύτητα 40 χλμ την ώρα, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η υπηρεσία για τον Κίνδυνο Τροπικής Καταιγίδας ανακοίνωσε ότι ο Λαν συνοδευόταν χθες, Σάββατο από ανέμους έως 232 χλμ. την ώρα.

Ανοιχτά είναι από το πρωί της Κυριακής τα εκλογικά τμήματα στην Ιαπωνία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα.
Στις κάλπες αναμένεται να προσέλτουν περίπου 100 εκατομμύρια Ιάπωνες ψηφοφόροι.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (01:00 ώρα Ελλάδας) υπό βροχή, καθώς ένας τυφώνας αναμένεται να σαρώσει μεγάλο μέρος της χώρας.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, θα εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές της Ιαπωνίας - φαβορί ο σημερινός εθνικιστής πρωθυπουργός
 Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 03:41
Οι Ιάπωνες άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες σήμερα το πρωί για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο συνασπισμός υπό τον οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία και νέα θητεία στην κυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, με τις απειλές της Βόρειας Κορέας να δεσπόζουν στο φόντο.
Ο εθνικιστής ιάπωνας πρωθυπουργός μοιάζει να οδεύει σε άνετη νίκη και αναμένεται να μείνει στο πηδάλιο ως το 2021, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.
Ο συνασπισμός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ, δεξιά) και του κόμματος Κομέιτο αναμένεται να καταλάβει περίπου 300 από τις 465 έδρες της ιαπωνικής Βουλής, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Θα αφήσει έτσι πολύ μακριά πίσω του μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη και εξασθενημένη. Το νεότευκτο Κόμμα της Ελπίδας (δεξιά) της χαρισματικής κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε και το επίσης νέο Δημοκρατικό Συνταγματικό Κόμμα (κεντροαριστερά) αναμένεται ότι θα καταλάβουν το καθένα περίπου πενήντα έδρες.
Έπειτα από μια εξαιρετικά σύντομη προεκλογική εκστρατεία 12 ημερών, τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (01:00 ώρα Ελλάδας) υπό αδιάκοπη βροχή στο Τόκιο και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ένας τυφώνας με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις θα συνεχίσει να πλήττει την ιαπωνική επικράτεια τουλάχιστον ως την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, στις 20:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).
Η συμμετοχή μπορεί να επηρεαστεί από την κακοκαιρία, παρότι πολλοί από τους περίπου 100 εκατομμύρια Ιάπωνες σε ηλικία ψήφου έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα εκ των προτέρων, κάτι που είναι δυνατόν στην Ιαπωνία πολλές ημέρες πριν από την επίσημη διεξαγωγή της διαδικασίας σε τοποθεσίες που έχουν προκαθοριστεί. Σύμφωνα με αναλυτές, η μικρή συμμετοχή πιθανόν θα ευνοήσει τον Άμπε, καθώς οι συντηρητικοί ψηφοφόροι έμοιαζαν οι πιο αποφασισμένοι.

Στην τελευταία προεκλογική ομιλία του, στην εμπορική συνοικία Ακιχαμπάρα στο Τόκιο, ο Άμπε δεσμεύτηκε το Σάββατο να αντιμετωπίσει τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει διαμηνύσει ότι θα «βουλιάξει» τα ιαπωνικά νησιά, πάνω από τα οποία έχουν περάσει βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκίμασε. «Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή διπλωματία», είπε ο ιάπωνας πρωθυπουργός, υποσχόμενος να συνεργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Καθώς η Πιονγκγιάνγκ «μας απειλεί εσκεμμένα και οξύνει τις εντάσεις, δεν πρέπει να διστάσουμε», συμπλήρωσε.

«Δεν πρέπει να παραμείνουμε στο status quo μιας αποχαυνωμένης πολιτικής που δεν επέτρεψε να γίνουν δραστικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε από την πλευρά της η Γιουρίκο Κόικε του Κομματος Ελπιδας σε μια προεκλογική της ομιλία.
Εν μέσω σκανδάλων ευνοιοκρατίας που εξελίσσονταν σε βαρίδια για τη δημοτικότητά του και μετά την ιστορική ήττα του κόμματός του στις τοπικές εκλογές στο Τόκιο τον Ιούλιο, στις οποίες επικράτησε η Κόικε, ο Άμπε, 63 ετών, αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι στα τέλη Σεπτεμβρίου το χαρτί της διάλυσης της κάτω Βουλής, έναν χρόνο και πλέον πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών. Ήθελε έτσι να εκμεταλλευθεί την αποδιοργάνωση της αντιπολίτευσης. Η Κόικε πάντως έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κινήματος με την ίδια επικεφαλής.
Η 65χρονη δεξιά πολιτικός, άλλοτε βεντέτα της ιαπωνικής τηλεόρασης με μεγάλη ικανότητα στην επικοινωνία, πρώην υπουργός Άμυνας του Άμπε, επίσης εθνικίστρια, ταρακούνησε έτσι τη ληθαργική πολιτική σκηνή και πρωταγωνίστησε στην ανασύνθεσή της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, ως πρότινος η σημαντικότερη παράταξη της αντιπολίτευσης, αφανίστηκε: μέρος του απορροφήθηκε στο Κόμμα της Ελπίδας, ενώ ένας πρώην βαρόνος του, ο Γιουκίο Εντάνο, ίδρυσε το Δημοκρατικό Συνταγματικό Κόμμα.
Όμως η Κόικε του Κομματος Ελπιδας έχασε γρήγορα μέρος της ορμής της, καθώς δεν είναι υποψήφια για να εκλεγεί στη Βουλή, σε μια χώρα όπου το Σύνταγμα προβλέπει πως ο ή η πρωθυπουργός προέρχεται από τα μέλη της Βουλής ή της Γερουσίας. Για αρκετούς πολιτικούς παρατηρητές, η Κόικε άφησε έτσι το κόμμα της να κατέβει στην αναμέτρηση σαν «ακυβέρνητο καράβι».
Αντιμέτωπος με τη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού, τον αποπληθωρισμό που υπονομεύει την ιαπωνική οικονομία εδώ και δύο δεκαετίες και μια ασθμαίνουσα ανάπτυξη, ο Άμπε υπόσχεται να συνεχίσει μια πολιτική τόνωσης της οικονομίας που έχει γίνει γνωστή με την ονομασία «αμπενόμικς»: γενναίες δημόσιες δαπάνες, χαλαρή νομισματική πολιτική για να τροφοδοτείται η αγορά με ρευστότητα.
Η Κόικε αντιπροτείνει μια οικονομική πολιτική που η ίδια αποκαλεί «γιουρινόμικς» και προβλέπει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ. Επίσης διαφοροποιείται από τον αντίπαλό της διατρανώνοντας την πρόθεσή της να απαλλάξει τη χώρα από την πυρηνική ενέργεια, μετά το εθνικό τραύμα που προκάλεσε στην Ιαπωνία το δυστύχημα στη Φουκουσίμα το 2011.
Τόσο ο Άμπε όσο και η Κόικε τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης του ειρηνιστικού συντάγματος της Ιαπωνίας, που υπαγορεύθηκε το 1947 από τις ΗΠΑ μετά την παράδοση της αυτοκρατορίας και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου—το άρθρο 9 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι η χώρα «ποτέ» δεν πρόκειται να εμπλακεί ξανά σε πόλεμο.
Το Δημοκρατικό Συνταγματικό Κόμμα εναντιώνεται στην αναθεώρηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΠΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Δευτερα 23 Οκτωβριου 2017  13.34

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο κυβερνών συνασπισμός του ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Αμπε, στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Οπως δείχνουν οι προβολές των αποτελεσμάτων από τις εταιρείες δημοσκόπησης, η κυβέρνηση συμμαχίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) με τον εταίρο του, το βουδιστικό κόμμα Νέο Κομέιτο, φέρεται να εξασφαλίζει 313 έδρες και να διατηρεί την πλειοψηφία των δύο τρίτων από τις 465 έδρες της ιαπωνικής Βουλής. Το Φιλελευθερο Δημοκρατικο Κομμα εξασφαλιζει 33,3% και 284 εδρες, (χανοντας 7 από το 2014), ενώ το ακροδεξιο βουδιστικο κομμα Κομειτο εξασφαλιζει 12,5% και 29 εδρες χανοντας 6.

Μεγάλη νίκη του εθνικιστή πρωθυπουργού αυξάνει την πιθανότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τον Δεκέμβριο του 2012, εξασφαλίζοντας νέα θητεία στην κυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και παραμένοντας στο πηδάλιό της ως το 2021, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.
Στην περίπτωση αυτή θα γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας.

Το νεότευκτο δεξιό νεοφιλελε «Κόμμα της Ελπίδας» της κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε (διασπαση του Φιλελευθερου Δημοκρατικου Κομματος) εξασφαλιζει 17,3% και 50 εδρες και το επίσης νέο κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Συνταγματικό Κόμμα» που εξασφαλιζει 19,9% και 55 εδρες (χανοντας 18 εδρες από το 2014 που ονομαζοταν Δημοκρατικο Κομμα και με τις διασπασεις πηρε το νέο του ονομα, και το οποίο σχηματίστηκε από φιλελεύθερα πρώην στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος), φέρονται να δίνουν μάχη για τη θέση του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τα έξιτ πολς του TBS το ΔΣΚ  επικρατησε του Κόμματος της Ελπίδας.
Τα συμμαχα κομματα του Δημοκρατικου Συνταγματικου Κομματος, εξασφαλιζουν, το μεν Κομμουνιστικο Κομμα Ιαπωνιας 7,9% και 12 εδρες (χανοντας 3,4% και 9 εδρες από το 2014), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικο Κομμα διατηρει με 1,7% τις 2 εδρες που ειχε (χανοντας ομως 0,7%).
Το συμμαχο κομμα του νεοτευκτου Κομματος της Ελπιδας, το Κομμα Καινοτομιας, εξασφαλιζει 6,0% και 11 εδρες (χανοντας 9,7% και 30 από το 2014).

Η πολιτική «Abenomics»
Αντιμέτωπος με τη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού, τον αποπληθωρισμό που υπονομεύει την ιαπωνική οικονομία εδώ και δύο δεκαετίες και την ασθμαίνουσα ανάπτυξη, ο Αμπε υπόσχεται να συνεχίσει την πολιτική τόνωσης της οικονομίας που έχει γίνει γνωστή με την ονομασία «Abenomics»: γενναίες δημόσιες δαπάνες και χαλαρή νομισματική πολιτική για να τροφοδοτείται η αγορά με ρευστότητα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημερα ο Τσιπρας θα μοιραστει τις ιδιες αξίες με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας. Λογικό, είναι γνωστό πως όταν ακούς για μια χώρα ανεξάρτητη, δημοκρατική, με υπερηφανη πολυδιαστατη εξωτερική πολιτική, που δεν ειναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ και στην οποια κυριαρχούν ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις...τη Νότιο Κορέα φερνεις πρωτη στο μυαλό σου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειμαι εργασιομανής..Ψαχνω μανιωδώς να βρω εργασία.
Δεν ζήτω θέση εργασίας, κάθομαι και όρθιος.
Ζητάω δουλειά μερικής απασχόλησης, αλλα ολικής αμοιβής.
Ολα αυτά,προκαλούν γελιο σημερα και φτάσαμε στο σημείο να ξεχναμε ότι η εργασία ειναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός ,κανένας δεν μπορει να τη στερήσει και το χρήμα ειναι ενα μέσο που κατασκεύασαν οι ανθρωποι για να διευκολύνει τη ζωη τους και οχι για να την καταδυναστεύει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Απ την ανακοίνωση της άθλιας καταπάτησης του ξενοδοχείου City Plaza, που γιορτάζει τον ενάμιση χρόνο λαμογιάς, παράνομου πλουτισμού, ψέμματος, και ων ουκ έστιν αριθμός άλλων καταπατημένων εννοιών "αλληλεγγύης", "ανθρωπισμού", κλπ κλπ. υπό την σκέπη, προστασία και προτροπή κυβέρνησης και μπάτσων.
"Ήταν 22 Απριλίου του 2016 όταν 250 αλληλέγγυοι και πρόσφυγες κατέλαβαν το κτίριο του City Plaza. Ενός ξενοδοχείου που, όπως πολλές επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης και της επιβολής των πολιτικών λιτότητας, είχε πτωχεύσει και παρέμεινε κλειστό επί 6 χρόνια. Από τότε το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο μετατράπηκε σε Χώρο Στέγασης Προσφύγων."
1. Εγώ καμμιά 25αριά είδα όταν πήγα εκείνη την ημέρα με τον Ανδρουλιδάκη και τον Γιαννόπουλο αρχηγόπουλα να με βρίζουν. Ολα ελληνάκια, ΚΑΝΕΝΑΝ πρόσφυγα.
2. Ουδέποτε πτώχευσε το ξενοδοχείο ούτε ήταν εγκαταλελειμμένο.
Μετάφραση: Παραδεχόμαστε το πρόβλημα που δημιούργησε η κρίση δλδ αλλά αφού σε φτωχοποίησε η κρίση κάτσε να το εκμεταλλευτούμε εμείς, στηρίζοντας την φτωχοποίηση απ τα μνημόνια κι αναγνωρίζοντας την επιβολή υπέρμετρων φόρων που οδηγούν στην άλωση περιουσιών. Ε, σε χρεώνουμε και κάτι παραπάνω γιατί δεν φτάνουν τα μιστά απ τις ΜΚΟ για τα "έξοδα". Πλήρωσε εσύ που είσαι "πλουσία" για να "σώζουμε" εμείς πρόσφυγες. Και χεστήκαμε αν τα χάσεις όλα και πας φυλακή, εμείς να πλουτίσουμε θέλουμε σε βάρος σου και των προσφύγων.
Και του χρόνου στα λαγούμια σας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aiki Papachela
City Plaza is NOT solidarity, my dear friends.
It is pure and clear THEFT with the compliments of the greek government.
Το City plaza δεν είναι αλληλεγγύη, αγαπητοί μου φίλοι.
Είναι γνησια και καθαρή κλοπή με τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης.