Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Τεταρτη 25 Οκτωβριου 2017



Ρωτά ο Παπαχελάς τον Σόιμπλα: "Πράγματι πιστεύετε, όπως είπατε, ότι οι `Ελληνες θα σας φτιάξουν άγαλμα και θα σας αναπολήσουν τώρα που φεύγετε;" Κι ο πρωταθλητής της κατάψυξης και της ψυχραιμίας Σόιμπλας, χωρίς καμία απολύτως σύσπαση στο πρόσωπο, μάλλον με πιο βλοσυρό ύφος, τσαντισμένος που δεν πιάσαμε την τρομερή του πλάκα, απ' αυτές που κάνει μια φορά στα τρία χρόνια, απαντά ξερά: "Αυτό το είπα για αστείο!"...
το χρυσουλίνι μου..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κι ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα
να πολεμήσει για τα ιδανικά
έπνιξε τους κίτρινους στο αίμα
για να τους μάθει τι θα πει ελευθεριά".
Ευχαρίστησε τον Τσίπρα για την υποστήριξή του ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας. Κι ο Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η συμπαράσταση, για να πάψει η Βόρεια Κορέα να απειλεί την ειρήνη. Αυτήν που διασφαλίζουν τα αμερικάνικα, τα καλά πυρηνικά.
Και η λεπτομέρεια: Ο Νοτιοκορεάτης μιλάει μπροστά από τη σημαία της χώρας του. Ο δούλος μπροστά από τη σημαία της Ε.Ε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ο Άκης Γαβριηλίδης μας επικρίνει γιατί, λέει, δεν αφήσαμε τους συριζάδες να τιμήσουν τους παλιούς αγωνιστές.
Ναι! Ο Άκης Γαβριηλίδης! Αυτός που έγραψε ότι ο στίχος του Παναγούλη, "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί", που μελοποίησε ο Θεοδωράκης, ήταν ένδειξη νεκροφιλίας. Όπως και ότι ήταν εθνικιστικός ο στίχος του Ρίτσου, "αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω απ' τα ξένα βήματα".
Τώρα, προκειμένου να υποστηρίξει τους οπαδούς του αμόρφωτου που 'χουν την ίδια άποψη για τη δημοκρατία με τους σφαγείς των Μακρονησιωτών, μέχρι και "νεκρόφιλος" γίνεται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτίλα δίχως πάτο...
Μερικοί ΣΥΡΙΖΑίοι χασκογελούσαν γύρω από τον Γραμματέα τους, Π. Ρήγα, ενώ αυτός κατέθετε στεφάνι στη Μακρόνησο. Ο Γ. Κατρούγκαλος, ο «ψαλιδοχέρης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, καμάρωνε ακουμπώντας πάνω στα ερείπια της Μακρονήσου, σαν να κρατάει κάποιο λάφυρο. Καμιά 50αριά θλιβερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωναν τη μοβ σημαιούλα τους κάτω από το άγαλμα του Δεσμώτη Μακρονησιώτη. Οι παραπάνω εικόνες καταγράφηκαν προχτές Κυριακή στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές.
Εικόνες που προκαλούν...
Στην αρχή προκαλούν γέλια για την κατάντια τους και στη συνέχεια οργή για την υποκρισία τους. Συνειδητοποίηση ότι πρόκειται για κόμμα δίχως ηθικούς φραγμούς, δίχως δισταγμούς όταν πρόκειται να ξεφτιλίσει αρχές και αξίες, να ποδοπατήσει την ηρωική αγωνιστική κληρονομιά του λαού μας.
Δυο - τρεις μέρες πριν σηκώσουν τις σημαίες της «Αντίστασης», οι ίδιοι που βρέθηκαν στη Μακρόνησο σήκωναν την «αστερόεσσα» των ΗΠΑ και χειροκροτούσαν τον Τσίπρα, που έσταζε μέλι για τον Τραμπ και εκθείαζε τη ...διαβολική καλοσύνη του! Γλεντούσαν για τις «επιτυχίες» της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της κυβέρνησης: Για την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, για τα δισ. ευρώ που θα (ξανα)πάνε από το λαϊκό υστέρημα σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.
Τα κυβερνητικά στελέχη πήγαν στη Μακρόνησο, εκεί που το αστικό κράτος «αναμόρφωνε» τους κομμουνιστές, τους πρώην ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες, επειδή αυτοί δεν υποτάσσονταν στους «εθνικούς στόχους» μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και μία μέρα μετά την επίσκεψη των ΣΥΡΙΖΑίων στη Μακρόνησο, ο πρωθυπουργός τους, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις ΗΠΑ, δήλωνε τη βαθιά ανησυχία του για τις «βαλλιστικές και πυρηνικές δοκιμές της Βορείου Κορέας, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια (!)», για όποιον πιάνει το υπονοούμενο... ακούγοντας τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο να υμνεί την ελληνική συμμετοχή στην ιμπεριαλισιτκή επέμβαση στην Κορέα το 1950.
Οι βρώμικες αποστολές ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ... Βρέθηκε στη Μακρόνησο, στο χώρο όπου «σώπαιναν οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι». Στο χώρο από όπου χιλιάδες έφυγαν σακατεμένοι, ανάπηροι, πολλοί εξοντώθηκαν, όμως έμειναν αλύγιστοι μέχρι το τέλος, δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας και στέφθηκαν έτσι νικητές απέναντι στην αστική τάξη και το κράτος της.
Τι σχέση έχουν όμως με αυτό το μεγαλείο οι υπουργοί, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που από τις επικύψεις μπροστά στην αστική τάξη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το σαγόνι τους αγγίζει τα πόδια τους; Τι σχέση έχουν τα χιλιάδες παραδείγματα περήφανης στάσης των Μακρονησιωτών με τη μοιρολατρία, τον «ρεαλισμό» της υποταγής που κηρύττει η κυβέρνηση; Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι ήρωες με τις «αξίες» του σάπιου καπιταλισμού που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που αποτελούν «στρατηγικούς εταίρους» της ελληνικής κυβέρνησης;
Τι σχέση έχουν εκείνοι που «δεν υπέγραψαν», με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει «δήλωση» στον ιμπεριαλισμό την οποία δεν έχει υπογράψει, που είναι κόμμα - «δηλωσίας» στον καπιταλισμό από τα γεννοφάσκια του;
Τι σχέση έχουν οι χιλιάδες ζωντανοί και νεκροί αταλάντευτοι αγωνιστές, που η αστική εξουσία προσπάθησε να τσακίσει για πολλές δεκαετίες, μέσα κι έξω από το θανατονήσι, με την κυβέρνηση που την κανακεύουν όλα τα αστικά επιτελεία, όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, αφού κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους;
Καμιά σχέση δεν έχουν και αυτό το ξέρει πρώτη και καλύτερη η ίδια η κυβέρνηση, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ομως είναι και αυτό στοιχείο της μεγάλης του προσφοράς στο σύστημα. Με το ένα χέρι να καταδικάζεις το λαό στη φτώχεια και την εκμετάλλευση, και με το άλλο να σηκώνεις γροθιά για να τιμήσεις τους νεκρούς ήρωες αυτού του λαού. Απόλυτη σύγχυση, βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, μνημείο συκοφάντησης των αγώνων του λαού μας. Για να θολώσουν τα νερά της ταξικής - αντιλαϊκής πολιτικής τους, δεν διστάζουν μπροστά σε οποιαδήποτε ακροβασία. Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο κι αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό και στον μέχρι χτες ανυποψίαστο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν χρειάζεται παρά μόνο 2 ώρες από τον σκλαβωμένο χρόνο μας.-Κάλεσμα στην μάχη κατά των Πλειστηριασμών – 25 Οκτωβρίου 2017
25/10 /2017    8.30

Ας κάνουμε την Οργή μας Αγώνα
Αγώνα Οργανωμένο, Αγώνα αντικατοχικό, Αγώνα Ανένδοτο.
Μια από τις εστίες Αντίστασης είναι τα Ειρηνοδικεία. Εκεί που αντιστεκόμαστε έμπρακτα στο καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ.
Δεν χρειάζεται παρά μόνο 2 ώρες από τον σκλαβωμένο χρόνο μας.
Δέσανε την Πατρίδα μας στις αλυσίδες ενός παράνομου Χρέους και μόνο εμείς και όλοι μαζί μπορούμε να την λευτερώσουμε.
Ας μην αφήσουμε την Απελπισία να μας βουλιάξει σε μια Ζωή που δεν θα ορίζουμε τίποτα.
Ξεσηκώνουμε ο ένας τον άλλον και πάμε μαζί να δώσουμε την μάχη στα Ειρηνοδικεία.
Εκεί που κάθε Τετάρτη εκτελούν τους συμπολίτες μας και αύριο εμάς.
Αγωνιζόμαστε Αντιστεκόμαστε Δεν υποτασσόμαστε
Καλούμε μαζι με τα μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 25/10/2017 στις 3.30 μμ.

Το Συντονιστικό Κοινωνικών Δράσεων του Ε.ΠΑ.Μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ για τον όμιλο ΜΜΕ Αλαφούζου με αφορμή ότι σήμερα οι δημοσιοκάφροι του δεν συμμετέχουν στην απεργία της ΕΣΗΕΑ
>| Η τηλεόραση του Σκάι αλλά και όλο το συγκρότημα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος έχει αποτελέσει την δύναμη κρούσης για να περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές, για να συκοφαντηθεί κάθε εργατικός αγώνας.
Οπότε δεν έχει κανένα νόημα να σχολιάσουμε το ότι οι δημοσιοκάφροι που σιτίζονται από το ταμείο του καναλάρχη-εφοπλιστή ήταν οι πρώτοι που έσπασαν την σημερινή απεργία της ΕΣΗΕΑ, που γίνεται για την υπεράσπιση του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων. (Αλλη προβληματική κατάσταση που η Ενωση Συντακτών αντί να καρατόμηση αυτά τα άτομα από τα μητρώα μελών της βγάζει ανακοίνωση και καλεί τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, τους κοινωνικούς φορείς, τους δημοσιογράφους αλλά και κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία και το δίκαιο αγώνα μας να μην συμμετέχει στα πάνελ του ΣΚΑΙ κατά τη διάρκεια της απεργίας).
Στην τελική αν είναι να δεχθούμε ότι ο Σκάι εκφράζει την ενημέρωση, τότε καλύτερα να παραδεχθούμε ότι ο γάιδαρος πετάει και … κορνάρει στις στροφές.
Από κει και πέρα όμως είναι ευκαιρία να θυμίσουμε κάποια πράγματα γι' αυτόν τον όμιλο ΜΜΕ.
Τα θεμέλια της Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Αυτός ο καπιταλιστής –αν δεν κάνουμε λάθος- είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα* ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Ηταν μια παραδοχή που σε οποιοδήποτε κράτος του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα προκαλούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και οπωσδήποτε θα προκαλούσε σάλο στον πολιτικό κόσμο. Εδώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα.
...
Σήμερα στο τιμόνι του ομίλου Αλαφούζου, είναι ο "οικολόγος" Γιάννης Αλαφούζος** ο οποίος έχει τις δικές του «περγαμηνές».
...
Σε προηγούμενο τεύχος του περιοδικού Hot Doc είχε ένα πολύ αποκαλυπτικό πολυσέλιδο ρεπορτάζ για το παραδικαστικό κύκλωμα που ζει και βασιλεύει.
Σ’ αυτό το δημοσίευμα αυτό που μας κίνησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η αναφορά του σε κάποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος έχει πάρει δώσε με το παραδικαστικό κύκλωμα, και ο οποίος κάνει εκβιασμούς και εισπράττει χρήματα καθώς επίσης ότι χρησιμοποιεί πλαστά τιμολόγια . (Αυτά προκύπτουν από συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, και έχει στην διάθεση του το περιοδικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα).
Κι ενώ ήταν φανερό ποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού φωτογράφιζε το δημοσίευμα, η είδηση "δια μαγείας" εξαφανίστηκε από την δημοσιότητα. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιβάλει αυτοί οι διάλογοι, που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ και το περιοδικό ισχυρίζεται ότι διαθέτει, να δοθούν στην δημοσιότητα; Θα ήταν καχύποπτος κάποιος να υποθέσει ότι τέτοια δημοσιεύματα όπως του Hot Doc εξυπηρετούν παρασκηνιακά παζάρια μεταξύ ατόμων του δημοσιεκδοτικού κατεστημένου;
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όταν ο «πολιτικώς προδότης της Δημοκρατίας, προσκυνημένος της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς ένας εκβιαστής και υβριστής και εμπορικώς ένας λωποδύτης της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτης του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτής του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του», σύμφωνα με το «βιογραφικό» του Γιώργου Κουρή, όπως το είχε παρουσιάσει ο Β. Γιαννόπουλος, (26 Αυγούστου 1980), όταν είχε ανοίξει αντιπαραθέσεις μαζί του, δημοσίευε συγκλονιστικές καταγγελίες σε βάρους που Αλαφουζέικου, ο ιδιοκτήτης του Σκάι και της ¨Καθημερινής", δεν είχε την παραμικρή αντίδραση. Θα υπήρχε πολίτης που θα δεχόταν τέτοιες κατηγορίες σε βάρος του και θα σφύραγε αδιάφορα; Που οφείλεται άραγε αυτή η στάση του Αλαφούζου;
Ας δούμε όμως και το ποιον κάποιον δημοσιογραφίσκων που σιτίζονται από τα ταμεία του Αλαφούζου. Ας προσπεράσουμε ότι Άρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη, Κώστας Μπογδάνος, Δημήτρης Οικονόμου Βασίλης Λυριτζής κ.α συμμετέχουν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό κάθε φορά που ο κλάδος τους προχωράει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ας μην εστιαστούμε επίσης στο γεγονός ότι όλοι αυτοί ήταν η εμπροσθοφυλακή και αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης για να υποταχτεί η ελληνική κοινωνία στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης και των ξένων κηδεμόνων της. "Αυτοί δεν ήταν βασανιστές στην Γιάρο και στην Μακρόνησο. Δεν κρατούσαν βούρδουλα για να πληγώνουν σώματα. Είχαν όμως πένες και ραδιοφωνικά μαρκούτσια που εγκληματούσαν το ίδιο βάρβαρα αλλοιώνοντας συνειδήσεις, δημιουργώντας εικονικές πραγματικότητες", σημειώναμε σε περασμένη ανάρτησή μας.
Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της "Kαθημερινής" και πολιτικός αναλυτής της τηλεόρασης του Σκάι -αν δε κάνουμε λάθος- είναι ο μοναδικός έλληνας δημοσιοκάφρος μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. όπως γράφτηκε έχει μετοχές ύψους 1.000.000 ευρώ στο συγκρότημα ΜΜΕ του Αλαφούζου. Αυτή η "επένδυσή του" -δεν γνωρίζουμε τι άλλες μπορεί να έχει- απ' την δημοσιογραφική του δουλειά, προέρχεται;
Η παραπάνω ερώτηση που είχε τεθεί στον Χρυσοχοϊδη, όταν αυτός ήταν υπουργός Μπάτσων και Καταστολής, προέρχεται από την ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής «Καλάμι» και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιους εννοεί.
Το πιο σημαντικό πάντως είναι τα όσα αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks ο οποίος έφερε στην δημοσιότητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα προς την Ουάσιγκτον.Από αυτά μαθαίνουμε ότι η αμερικανική πρεσβεία βαθμολόγησε με "άριστα" τον Παπαχελά και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές θέσεις. Μάλιστα ο Παπαχελάς "ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ". Αραγε για την "ψυχή της μάνας του", ο Παπαχελάς προχωρούσε σ' αυτές τις δραστηριότες;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγική ειρωνία; Στο Σκάι δουλεύει (διευκρινίζω, όχι σήμερα εν μέσω απεργίας...) ο πρόεδρος του ΤΥΠ και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Κωνσταντίνος Δαυλός, επί σειρά ετών και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Σκάι...
Όταν ένας αγώνας υπονομεύεται εκ των έσω...
Κρίμα πραγματικά για τους "συναδέλφους"...
Μπορεί να είναι δημοσιογράφοι αλλά συναδέλφους μου δεν τους θεωρώ πλέον...
Λυπάμαι πραγματικά γιατί υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι που τα κάνουν όλα και συμφέρει... Ζούγκλα... "Ο θάνατος σου η ζωή μου" προσωποποιημένη...
Τώρα εξηγείται πως τα προηγούμενα χρόνια αποψιλώθηκε ο Σκάι από συναδέλφους που είχαν τα @@@ να αγωνιστούν, ακόμα και παίζοντας το κεφάλι τους για το κοινό καλό...
Τώρα ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιοι;
Είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία; Δεν μπορώ να ξέρω... Κάποιοι απεργοί συνάδελφοι του Σκάι απαντούν στα σχόλια της ανάρτησης και κάποιοι με like...
Αυτό που ξέρω είναι πως ο Αλαφούζος έχει αρκετούς ώστε να κάνουν τη ...βρώμικη δουλειά της απεργοσπασίας..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
δεν ξέρω γιατί μου ρθε στο μυαλό αυτή η παράγραφος απ την προχθεσινή ανακοίνωση εορτασμού του ενάμιση χρόνου καταπάτησης ιδιωτικής περιουσίας City Plaza:
"Αν η κρίση σημαίνει την απαξίωση του κεφαλαίου, τότε οι υποδομές που έπαψαν να είναι κερδοφόρες πρέπει να επιστραφούν στην κοινωνία, να απαλλοτριωθούν για να καλύψουν τις επείγουσες κοινωνικές ανάγκες, έτσι ώστε η απαξίωση του κεφαλαίου να μην οδηγεί σε απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.
Και εάν η πολιτική μετανάστευσης και συνόρων της Ε.Ε. στηρίζεται στον επιλεκτικό αποκλεισμό, την εξαίρεση δικαιωμάτων και την καταστολή, τότε είναι και πάλι στο χέρι της κοινωνίας να επαναδιεκδικήσει και να εξασφαλίσει στην πράξη τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όσων τα στερούνται."
(Σόρρυ κιόλας αλλά δεν μου έδωσε η κοινωνία την υποδομή, άσε που δεν θα επιστραφεί σ αυτήν αφαιρούμενη από μένα αλλά θα πάει σε κάποιον λαδά που δεν ξέρει τι έχει από λεφτά και θα το πάρει τζάμπα ως απαξιωμένο. Απαξίωση που εσείς ολοκληρώσατε μαζί με την πλήρη απαξίωση της δικής μου ζωής. Μην πω ότι βρήκατε και πολύ καλή δικαιολογία για το για ποιόν λόγο δεν πειράζετε τίποτα Βαρδινογιάννηδες ή Λάτσηδες, ή άλλους πραγματικά πολύ πλούσιους! Γιατί έχουν κέρδη! Μόνο τους χτυπημένους απ την κρίση και τους φτωχοποιημένους χτυπάτε! Πολύ αναρχοαριστερό αυτό!
Ποσο αυτοί οι "αλληλέγγυοι", που ζουν, πλουτίζουν, κινούνται με μαύρο χρήμα κινούμενο κυρίως απ την γερμανική Medico (με 45% χρηματοδότηση από το κράτος που ο Σόϊμπλε ήταν για χρόνια μέχρι σήμερα υπουργός οικονομικών) απ την νοοτροπία Σόϊμπλε, μνημονίων, φτωχοποίησης;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και δεκαετίες.
**φωτο Κατεχομενη Παλαιστινη :σημεία ελέγχου (check points)
Κανένας Παλαιστίνιος δεν μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα του.
Η κίνησή τους περιορίζεται και ελέγχεται πλήρως από ένα περίπλοκο σύστημα απαγόρευσης σε συγκεκριμένους δρόμους, ατελείωτα σημεία ελέγχου (check points) και εμπόδια που στήνονται από τον ισραηλινό στρατό. Οι γονείς συχνά δεν μπορούν να φτάσουν στα χωράφια τους και τα παιδιά παρενοχλούνται από τους στρατιώτες και τους έποικους στο δρόμο για το σχολείο. Στη Γάζα οι οικογένειες δεν μπορούν να βγουν για να περάσουν απέναντι στη Δυτική Όχθη –ούτε για λόγους υγείας.
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Οι κάτοικοί της δεν έχουν καμία συμμετοχή στις αποφάσεις, τις πολιτικές και τις πρακτικές που επηρεάζουν τη ζωή τους. Καθημερινά ζουν μέσα στο φόβο, χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Η Λωρίδα της Γάζας, που παραμένει αποκλεισμένη, το καλοκαίρι 2014 βομβαρδίστηκε ανελεητα για 50 μερονυχτα ..
Δύο χιλιάδες Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, γυναίκες και μικρά παιδιά(500 παιδια δολοφονηθηκαν), σκοτώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες.
Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ ελέγχουν απόλυτα το 60% της Δυτικής Όχθης, η οποία είναι παλαιστινιακό έδαφος. Ένα τείχος 700 χιλιομέτρων έχει χτιστεί γύρω και μέσα σε γη Παλαιστινίων. Παράνομοι εποικισμοί Ισραηλινών χτίζονται διαρκώς μέσα στη Δυτική Όχθη.
Στη Δυτική Όχθη, μόνο το 2013, 663 σπίτια Παλαιστινίων κατεδαφίστηκαν αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 500 παιδιά. Στην περιοχή της Δυτικής Όχθης που ελέγχεται από το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να πάρουν άδεια κατασκευής ή επέκτασης των σπιτιών τους από τις Ισραηλινές αρχές.'
Χωρίς την άδεια, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν συνεχώς τον κίνδυνο κατεδάφισης του σπιτιού τους από τις Ισραηλινές αρχές.
Κανένας Παλαιστίνιος δεν μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα του. Η κίνησή τους περιορίζεται και ελέγχεται πλήρως από ένα περίπλοκο σύστημα απαγόρευσης σε συγκεκριμένους δρόμους, ατελείωτα σημεία ελέγχου (check points) και εμπόδια που στήνονται από τον ισραηλινό στρατό. Οι γονείς συχνά δεν μπορούν να φτάσουν στα χωράφια τους και τα παιδιά παρενοχλούνται από τους στρατιώτες και τους έποικους στο δρόμο για το σχολείο. Στη Γάζα οι οικογένειες δεν μπορούν να βγουν για να περάσουν απέναντι στη Δυτική Όχθη –ούτε για λόγους υγείας.
«Μένεις μέσα στην πόλη της Χεβρώνας, αλλά δίπλα σε Ισραηλινό εποικισμό και δεν έχεις για μέρες νερό, γιατί οι ανάγκες των ισραηλινών εποίκων είναι υπεράνω των δικών σου ή λόγω αυτής της γειτνίασης ο δρόμος μπροστά από το σπίτι σου είναι ελεύθερης διακίνησης μόνο για τους Ισραηλινούς κι εσύ, ως μόνιμος κάτοικος, αλλά Παλαιστίνιος, μπορείς να κινηθείς αποκλειστικά πεζός (και πάντα με σχετική φροντίδα για την ασφάλειά σου), με μπλόκα που πρέπει να περνάς καθοδόν για τη δουλειά σου»
λέει η Αννέζα Βιδάκη, εθελόντρια της ActionAid που φιλοξενήθηκε για μία εβδομάδα σε σπίτι Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη τον Μάιο του 2014.
Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις είναι άλλο ένα σκληρό κομμάτι της καθημερινότητας των Παλαιστινίων. Χωρίς επαρκή νομική εκπροσώπηση πολλές φορές δεν γνωρίζουν καν το λόγο της κράτησης τους ή πότε θα αφεθούν ελεύθεροι. Πολλά παιδιά, ακόμη και ανήλικα, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται χωρίς να ξέρουν οι γονείς τους το γιατί και χωρίς να μπορούν να τα υπερασπιστούν. Στις ισραηλινές φυλακές δεν επιτρέπεται να μπουν παλαιστίνιοι γιατροί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι χήρες στρατιωτικών και αστυνομικών
 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 13:37
Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας οι χήρες στρατιωτικών και αστυνομικών που χάνουν τη σύνταξη χηρείας με το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου.
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων θα παραμείνει εκεί μέχρι την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το άρθρο, που βάζει τέλος στις συντάξεις για το μεγαλύτερο μέρος των συζύγων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλαμάτα: Ένοχος κρίθηκε ο 60χρονος που πυροβόλησε όταν του έκοψαν το ρεύμα
 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 12:39
Ένοχος για παράνομη βία κατά συρροή και οπλοχρησία κρίθηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 60χρονος που τις προηγούμενες ημέρες πυροβόλησε κατά συνεργείου εργολάβου που εργαζόταν για τη ΔΕΗ και προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο σπίτι του.
Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να επιστραφεί η υπόθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα και συγκεκριμένα απόπειρα ανθρωποκτονίας και κακουργηματική εκβίαση, δικάζοντάς τον τελικά για τα πλημμελήματα.
Τα δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Αλβανός εργάτης εναερίτης που εργαζόταν εκείνη την ημέρα για τον εργολάβο της ΔΕΗ κατέθεσε ότι στις 17 του μήνα πήγαν στην Πύλο για να διεκπεραιώσουν διάφορες εντολές της Επιχείρησης.
Όταν πήγαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, το αφεντικό του, ο εργολάβος, φώναξε, αλλά κανείς δεν απάντησε. Τότε του έδωσε εντολή να ανέβει στην κολώνα και να κόψει το ρεύμα. Αυτός το έκανε και όταν άρχισε να κατεβαίνει και είχε φτάσει σχεδόν στη μέση της κολώνας, βγήκε στο παράθυρο του σπιτιού ο κατηγορούμενος και τον ρώτησε γιατί έκοψε το ρεύμα. Του ζήτησε να το επανασυνδέσει κι όταν του είπε ότι αυτό δε γίνεται, μπήκε στο σπίτι και ξαναβγήκε κρατώντας ένα όπλο. Το γέμισε, όπως είπε, μπροστά στα μάτια του και του ζήτησε να ανέβει ξανά επάνω και να το συνδέσει. Ο νεαρός Αλβανός κατέθεσε ότι τον απείλησε ευθέως ότι θα τον σκοτώσει αν δεν το κάνει και πως όταν πυροβόλησε, ήταν τυχερός που δεν τον σκότωσε. Μάλιστα, περιέγραψε ότι τον σημάδευε και αν δεν ήταν από την πίσω πλευρά, θα τον είχε σκοτώσει, αφού ο πυροβολισμός βρήκε την κολώνα στο ύψος του στήθους του.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι επί μισή ώρα τον είχε πάνω στην κολώνα απειλώντας τον με το όπλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τα φόβο του είχα γίνει ένα με την κολώνα».
Είπε πως όταν πυροβόλησε, ανέβηκε ξανά στην κολώνα και συνέδεσε το ρεύμα, ενώ μετά ήρθε η Αστυνομία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Απολογία
Ο εργολάβος που κατέθεσε στη συνέχεια ανέφερε ότι έχει κόψει και στο παρελθόν το ρεύμα στο συγκεκριμένο για οφειλές, αλλά από το ρολόι και το είχε συνδέσει μόνος του. Εκείνη την ημέρα, αφού φώναξε και δεν απάντησε κανείς, έδωσε εντολή στον εργάτη να το κόψει από την κολώνα. Περιέγραψε κι αυτός πως, όταν έκοψαν το ρεύμα, βγήκε στο παράθυρο και ζήτησε να το επανασυνδέσουν, κι όταν του είπαν ότι δε γίνεται, βγήκε με το όπλο.
Κατέθεσε ότι σημάδευε με το όπλο τον εργάτη και αυτός έφυγε και πήγε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Επιστρέφοντας, τον σημάδευε ακόμα πάνω στην κολώνα, ενώ κάποια στιγμή έστρεψε το όπλο και προς εκείνον. Η Αστυνομία, όπως είπε, έκανε περίπου 25 λεπτά να πάει. Όταν πυροβόλησε, είπε στον Αλβανό να ανέβει να συνδέσει και πάλι το ρεύμα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ενήργησε με λάθος τρόπο, τόνισε όμως ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνεχώς υπήρχε η απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα. Χαρακτήρισε βλακώδη την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη «αν τους τρόμαξε». Αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση ή ότι ήθελε να κινδυνέψει η ζωή κανενός. Πρόσθεσε δε, ότι έριξε στον αέρα και δε σημάδεψε κανέναν, ενώ το έκανε για να τους εκφοβίσει.
Για πρωτοφανή επιθετικότητα μίλησε στην αγόρευσή του εισαγγελέας Έδρας, ωστόσο είπε πως πυροβόλησε προς εκφοβισμό και δεν είχε σκοπό να σκοτώσει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 11 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη
 Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 06:52
Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια ως αποτέλεσμα του πολέμου που μαίνεται στη χώρα για δυόμισι χρόνια.
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι αυτά τα παιδιά είναι άμεσα θύματα της χειρότερης επισιτιστικής κρίσης στον κόσμο και ενός πρωτόγνωρου ξεσπάσματος χολέρας, δίχως να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές και επισιτιστικές υπηρεσίες.
Στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της η υπηρεσία του διεθνούς οργανισμού προσθέτει ακόμα ότι το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια παιδιά να κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.
Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι από την έναρξη του πολέμου στην Υεμένη σκοτώθηκαν περίπου 9.000 άνθρωποι και περίπου 59.000 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν άμαχοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση η Νέα Ζηλανδία
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, 04:45
Η Νέα Ζηλανδία ενδεχομένως να γίνει η πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού που θα νομιμοποιήσει την κάνναβη για προσωπική χρήση. Η χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ολλανδία, αλλά σε χώρες της Ασίας υπάρχουν αυστηρές απαγορεύσεις. Η Αυστραλία θέσπισε πρόσφατα νόμους που απελευθερώνουν την πρόσβαση στην κάνναβη για ιατρική χρήση, αλλά δεν επιτρέπει την ψυχαγωγική χρήση.
Η νέα πρωθυπουργός των Εργατικών Jacinda Ardern δήλωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε με πρόταση των Πρασίνων για δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.
Η Ardern, η οποία είναι σε επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 23ης Σεπτεμβρίου, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της ατζέντας της τις μεταρρυθμίσεις στους νόμους για τα ναρκωτικά σε μια χώρα όπου η χρήση είναι σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνθηκες εργασιακης ζουγκλας ζητει απροκαλυπτα ο ΣΕΒ. Ονειρευονται υπαλληλους-σκλαβους.

Ζητεί σύνδεση μισθών - παραγωγικότητας, ενώ χαρακτηρίζει «αναγκαίο συμπλήρωμα» τις... ευέλικτες μορφές απασχόλησης!
Συνθήκες απόλυτης εργασιακής ζούγκλας θέλει να επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύνδεση του ύψους των μισθών με την παραγωγικότητα, όπως προκύπτει από τις θέσεις του προέδρου του Θεόδωρου Φέσσα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαρκοζι για τζοκινγκ στο κεντρο της Αθηνας.  Και οΤσιπρας μιμουμενος τον Γιωργακη Τσαντ-Παπανδρεου εκανε γυμναστικη και τρεξιμο οσο ηταν στις ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργη λαου κατά των νεων θρησκευτικων. Πληθος κοσμου στη συγκεντρωση διαμαρτυριας της Δευτερας εναντιον του υπουργειου Παιδειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολη-σοκ με «σημεια και  τερατα» για τη ΔΕΠΑ και τα Λιπασματα Καβαλας

Μια επιστολή, την οποία φέρεται ότι υπογράφουν Εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, έρχεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αποκαλύψεων με φόντο την πολύπαθη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα.
Μάλιστα εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας που κινεί τα νήματα εμφανίζεται πρόσωπο-κλειδί που κυκλοφορεί ως αγοραστής της ΒΛΚ και κατέχει εκτός των άλλων... προσόντων του και τουρκικό διαβατήριο. Εάν αυτό ισχύει, αναδεικνύει και τον σκοτεινό ρόλο του προξενείου και της Αγκυρας, που άλλη μια φορά εμφανίζεται να παίζει βρόμικα παιχνίδια στην περιοχή βάζοντας το... δάχτυλό της και στοχοποιώντας μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή.
Οσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι προκαλούν ανατριχίλα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τη Δικαιοσύνη, καθώς αναφέρονται επώνυμα σε πρόσωπα σε καταστάσεις αλλά και σε περίεργες συναντήσεις σε μπαρ των βορείων προαστίων. Οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ, μια και υψηλόβαθμα στο παρελθόν στελέχη των Λιπασμάτων και της ΔΕΠΑ θέλουν να μπουν στο παιχνίδι, μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μίζες και αδιαφανείς διαδικασίες. Κεντρικός στόχος τους ήταν να μπει λουκέτο στη ΒΛΚ ώστε να την πάρουν απαξιωμένη χρησιμοποιώντας την ως όχημα ακόμα και για παράνομες δραστηριότητες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προταση ΝΔ. Δικαιωμα ψηφου στους ομογενεις Ελληνες του εξωτερικου, και σε οσους εχουν μεταναστευσει, στον τοπο διαμονης τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τροπολογια στην οποια θα επιτρεπει στο καζινο Παρνηθας να εγκατασταθει στον αστικο ιστο, θα καταθεσει εντος των επομενων ημερων η κυβερνηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι εφημεριδες της επαρχιας κανουν απεργοσπασια!! Κανονικα πρεπει να βγουν απο το Ταμειο των δημοσιογραφων!! Αφου και οι ιδιοι με τη σταση τους δεν θεωρουν τον εαυτο τους δημοσογραφο!!

Μιλαμε για τις επαρχιακες κωλοφυλλαδες, Ελευθερια της Καλαματας, Εμπρος της Λεσβου, Λαμιακος τυπος, Λαος της Ημαθιας, Νεα Εγνατια της Καβαλας, Νεα Κρητη του Ηρακλειου,  Νεοι Αγωνες Ιωαννινων, Αληθεια της Καρδιτσας, Μαγνησια του Βολου, Πρωινος Λογος Ιωαννινων, Ταχυδρομος Βολου, Χανιωτικα Νεα, Νεαπολις Καβαλας, Ελευθερια της Λαρισας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 χρόνια ξύλο να σας ρίχνουμε γλιτσες του ΣΚΑΙ, δεν πρόκειται να ξεπλυθούμε! Απόπατοι της κοινωνίας!!!

Βρε τσουτσέκια της εργοδοσίας του ΣΚΑΪ, γλίτσες του συστήματος και ξεπουπουλιασμένα, από κάθε ηθική αξία, παπαγαλάκια, ντροπή του κλάδου και των οικογενειών σας, συστηματικοί άρπαγες των προνομίων του σάπιου συστήματος, ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ, ΤΩΡΑ, τις ταυτότητες του μέλους της Ενωσης Συντακτών και ζήστε, μακρυά, από από μας, που με χίλιους τρόπους, έχετε καταξεφτιλίσει!
Παραδώστε, σήμερα, ό,τι με αγώνες έχει κατακτήσει αυτός ο κλάδος, γιατί δεν είστε άξιοι να...
κατέχετε, ούτε καν την ιδιότητα του δημοσιογράφου!
Από τη μία σπάτε την απεργία, που γίνεται, για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού μας Ταμείου και από την άλλη, δύο μέρες πριν, τρέχετε σ΄αυτό το Ταμείο, για παροχή περίθαλψης των οικογενειών σας!
Οχι! Με σας δεν αρμόζει καμία πολιτισμένη προσέγγιση!
Κανένας "διάλογος"!
Καμία "κατανόηση" και καμία "δημοκρατική" συμπεριφορά!
Ξύλο, όπου σας πετυχαίνουμε!
Και ξύλο πολύ! Να μείνετε καμιά δεκαριά μήνες στα νοσοκομεία, χωρίς περίθαλψη! Και όταν βγείτε, πάλι ξύλο!
Είναι τόσο μεγάλη η ζημιά, που έχετε κάνει στους πραγματικούς εκπροσώπους της Ενημέρωσης και στην ίδια την Ενημέρωση, που και 10 χρόνια ξύλο να σας ρίχνουμε, δεν πρόκειται να ξεπλυθούμε!
Απόπατοι της κοινωνίας!!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούρδοι λακέδες κι αμερικανοί... πλησιάζει η ώρα σας!
Δαμασκός: Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα κατορθώσει να εγκαθιδρίσει de facto κατάσταση στη Raqqa

Δαμασκός, SANA – Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κινηθεί άμεσα για να σταματήσει τα βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του συριακού λαού.
Σε δύο επιστολές που απέστειλε προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε απο το Υπουργείο ότι
πολεμικά αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας στοχευσαν την  γειτονιά αλ-Qussour στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ στις 23 Οκτωβρίου και στοίχισε τη ζωή σε 14 αμάχους και τραυματίζοντας περισσότερους από 40 άλλους,  παιδιά και οι γυναίκες μεταξύ τους.
Το γεγονός ότι ο αποικιοκρατικος συνασπισμός στοχεύει τη γειτονιά αλ-Qussour, γνωρίζοντας ότι σήμερα κατοικείται από πολίτες αφού έχει πρόσφατα απελευθερωθεί και εντελώς καθαριστεί από τρομοκράτες  του ISIS από τον συριακο στρατο και τους συμμάχους του, αποκαλύπτει περαιτέρω τον «ύποπτο» και «ανατρεπτικό» ρόλο αυτού του συνασπισμού, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό αποδεικνύει τις «μανιωδης» προσπάθειες του συνασπισμού να εκτροχιάσει την πρόοδο του αραβικού στρατού και των συμμάχων της Συρίας μετά από τις νίκες τους εναντίον της τρομοκρατικής συμμοριας ISIS, ιδιαίτερα στην επαρχία της Ντέιρ αλ-Ζορ, το Υπουργείο πρόσθεσε.
Τα γράμματα του υπουργείου στην αρχή προς τους αρχηγούς των Ηνωμένων Εθνών έφερε στο μυαλό ποια είναι η αμερικανική ηγεσία στη συμμαχία που έχει κάνει στη Raqqa που έχουν διαπράξει σφαγές που άφησε χιλιάδες αθώους πολίτες νεκρούς και σχεδόν «σκούπισε την πόλη από το πρόσωπο της γης», ενώ την ίδια στιγμή, εδωσε εξασφάλιση, μαζί με πολιτοφυλακές της, για μια «ασφαλή έξοδο» για ISIS μαχητές από Raqqa και Ντέιρ αλ-Ζορ για να επιτεθεί στο συριακό στρατό στη Ντέιρ αλ-Ζορ.
Το Υπουργείο επιτέθηκε κατά της προσπάθειας του συνασπισμού για την κάλυψη στο «ειδεχθές» έγκλημα της στην Raqqa ανακοινώνοντας σχέδια για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης πόλης.
Ο συνασπισμός, στα γράμματα τόνισε, «δεν θα πετύχει στην παγίωση της ντε φάκτο κατάσταση που επιδιώκει να επιτύχει, σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της, σε μια κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, της ενότητας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και της εδαφικής της ακεραιότητας».
Το Υπουργείο έδωσε επίσης ένα ισχυρό κτύπημα κατά των χωρών που το ζήτημα στις δηλώσεις τους χαιρετούν την αμερικανική ηγεσία στη συμμαχία, ενώ κανουν τα στραβά μάτια για το θάνατο χιλιάδων αμάχων στην Raqqa και για την πλήρη καταστροφή της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ειναι εν λόγω «συνένοχοι» στην χυσιμο του αίματος των Σύριων και την καταστροφή των πόλεων και των υποδομών τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτυχία νεοταξίτη αμερικανοτσολιά Κοτζιά! Πηγε στην Τουρκια να μιλησει με τον Ερντογαν και τον Τσαουσογλου. Αχαλίνωτος ο Ερντογάν: Τουρκική άσκηση στον βυθό της Ικαρίας και «παρεμβολή» σε άσκηση της FRONTEX

Με ένα μπαράζ πρωτοφανών ενεργειών ακόμη και για τα δεδομένα της Τουρκίας, η Άγκυρα αντιδρά και στέλνει δικό της μήνυμα λίγες ώρες μετά την  ολοκλήρωση των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκική πρωτεύουσα και τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβουσογλου.
Οι επαφές, παρά την διαπίστωση των διαφορών που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις κινήθηκαν σε θετικό κλίμα και είναι ενδεικτικό ότι υπήρξε σπουδή από τον τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου που του μετέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.
Η Τουρκία εξέδωσε την NAVTEX 1085/17 με την οποία αναγγέλλει  δραστηριότητα τουρκικού στρατιωτικού σκάφους με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Ικαρίας ,Φούρνων, Πάτμου, Κίναρου, Αμοργού και Δονούσας, στο κέντρο του Αιγαίου. Σε περιοχή που η Τουρκία δεν έχει αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX και όπου φυσικά η οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά στον βυθό συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο μέσο του Αιγαίου. Τέτοιες ασκήσεις  είχε επιχειρήσει η Τουρκία τους τελευταίους μήνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ προκειμένου να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά για πρώτη φορά  επιχειρεί τέτοια άσκηση στο μέσον του Αιγαίου.
Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Άγκυρα. Με την ΝΟΤΑΜ Α5229/17  η Τουρκία παρεμβαίνει και ουσιαστικά επιχειρεί  να ακυρώσει Άσκηση της FRONTEX για Έρευνα και Διάσωση  την οποία ανήγγειλαν για τις  27 Οκτωβρίου οι ελληνικές Αρχές με την ΝΟΤΑΜ Α2783/17 για την περιοχή νοτίως της Χίου εντός του Ελληνικού FIR. Οι Τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι  οι δραστηριότητες άσκησης/εκπαίδευσης που αναγγέλθηκαν από την Ελλάδα  βρίσκονται εντός της Τουρκικής περιοχής ευθύνης SRR «όπως έχουν δηλωθεί στον ΙΜΟ» και όλες οι δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.
Η Ελληνική ΝΟΤΑΜ, ανέφερε ότι τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση  θα πετούν με VFR/VMC σύμφωνα με τους κανόνες του ICAOκαι θα υποβάλλουν Σχέδια Πτήσης και δεν θα εισέρχονται  στην ελεγχόμενη περιοχή χωρίς  προηγουμένη  άδεια. Συστήνεται επίσης στα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην εισέρχονται στην συγκεκριμένη περιοχή.
Συγχρόνως οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ προκειμένου να επαναφέρουν τον γνωστό ισχυρισμό περί υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Η Τουρκία αυθαίρετα και παράνομα χαρακτηρίζει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ 2750/17  που στον σχεδιασμό άσκησης την 1η Νοεμβρίου περιλαμβάνει και την Σαμοθράκη, δηλώνοντας ότι υπάρχει υποχρέωση αποστρατιωτικοποίησης του  νησιού (το οποίο μάλιστα αναφέρει και με το τουρκικό όνομα του), προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδραση της Αθήνας, που απορρίπτει τον ισχυρισμό περί υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης  και δηλώνει ότι η Σαμοθράκη και όλη περιοχή θα συνεχίσει να συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό των ελληνικών ασκήσεων.

Καμία αναφορά του Νίκου Κοτζιά στο Κυπριακό, κατά τη συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με τον Μ. Τσαβούσογλου.
Το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει διεθνή προστασία στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου επανέφερε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δικαιοσύνη"... προσοχή μην σκιστεί το καλσόν σας! 10 χρόνια με ΑΝΑΣΤΟΛΗ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, πρώην δικαστής Διώτης! Δεν ήταν "ξυπόλητος" να φάει τα ισόβια!

Σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Αναλυτικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Διώτη, διότι...
δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων από περιλαμβάνονταν στη λίστα των ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως οι ενέργειες στις οποίες προέβη, έγιναν προκειμένου τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο. Παράλληλα, είχε η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας η οποία τον βαραίνει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) έχει παγώσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας έκβασή της.
Το KRG διεξάγεγαγε ένα ... αντισυνταγματικό δημοψήφισμα στις 25 Σεπτεμβρίου με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας.
Την περασμένη εβδομάδα Ομοσπονδιακες ιρακινές δυνάμεις άρχισαν να κινούνται μέσα στις επίμαχες περιοχές, περιοχές που ελέγχονται από την κουρδική πολιτοφυλακή Peshmerga, αλλά συνταγματικά ειναι ένα τμήμα του Ιράκ.
Αυτό μεχρι τωρα δεν έχει οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων με τους Peshmerga, αλλά το KRG μόλις τώρα κήρυξε κατάπαυση του πυρός και ζήτησε έναν ανοικτό διάλογο με τη Βαγδάτη, βάσει του Συντάγματος, αφού αρχικά αρνήθηκε. Μετά το προκλητικό δημοψήφισμα, η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν έγινε αμέσως απομονωμένη απο το Ιράν και την Τουρκία που κλείνουν όλα τα σύνορα με την αυτόνομη περιοχή και υποσχόμενοι να τοποθετήσουν οικονομικές κυρώσεις.
Το δημοψήφισμα δεν έλαβε διεθνή στήριξη από τη διεθνή κοινότητα, με το Ισραήλ να είναι η εξαίρεση.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έργα και ημέρες των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ.»
Όρκος των ανδρών των Ταγμάτων Ασφαλείας

Αθήνα, Στρατόπεδο Φρουράς του Άγνωστου Στρατιώτη, αρχηγείο Ταγμάτων Ασφαλείας, Αύγουστος 1944
«Μα είναι τρελοί; Θέλουν να ξαναμπούμε στο στόμα του λύκου; Και ποιος θα προστατεύσει εμάς, όταν φύγουν αυτοί;» Το χέρι του επικεφαλής της μεγαλύτερης προδοτικής οργάνωσης που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα, δεν ήταν και πολύ σταθερό, καθώς έκλεινε το βαρύ μαύρο τηλέφωνο. Μόλις είχε μιλήσει με τον άνθρωπο που έτρεμαν όλοι οι όμοιοι του. Με τον SS-Gruppenführer und Generalleutnant der Waffen-SS und Ordnungspolizei, τον κυβερνήτη της κατεχόμενης Ελλάδας, στρατηγό Βάλτερ Σιμάνα.
Ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος διοικητής του 1ου Συντάγματος Ευζώνων Αθηνών, και δεξί χέρι τόσο των Γερμανών, όσο και του Ιωάννη Ράλλη, δεν ένιωθε και πολύ άνετα τον τελευταίο καιρό. Τώρα του ζητούσαν να εισβάλει στη «σφηκοφωλιά» που λεγόταν Κοκκινιά και να την καθαρίσει από τα «αναρχικά, κομμουνιστικά στοιχεία».
Οι συντριπτικές ήττες των προστατών του σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης, έδειχναν ότι σε λίγους μήνες οι Γερμανοί θα αποχωρούσαν από τη χώρα. Και τότε τι θα συνέβαινε; Οι σύμμαχοι είχαν χαρακτηρίσει τα Τάγματα Ασφαλείας «εχθρικές δυνάμεις», η κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής τα είχε χαρακτηρίσει «προδοτικά τάγματα» ενώ ο ΕΛΑΣ της Αθήνας, όπου τα συναντούσε άφηνε πίσω του μόνο νεκρούς «τσολιάδες».
Οι άνδρες του, οι τσολιάδες του, διαλεγμένα κατακάθια ένα προς ένα δίχως αξιοπρέπεια και δίχως θάρρος παρά μόνο με θράσος, είχαν αποτύχει λίγες εβδομάδες πριν, να εισβάλλουν στην Καλλιθέα, για να πάρουν 10.000 άνδρες για να τους στείλουν με τη βία εργάτες στη Γερμανία. Τώρα έπρεπε να μπει στην Κοκκινιά και να εκδικηθεί για τον κάζο που είχαν πάθει οι τσολιάδες και οι Γερμανοί λίγες μέρες πριν, στη μάχη που έγινε στην περιοχή.
«Και όμως τώρα μπορώ να ξεπλύνω την ντροπή και να στήσω στον τοίχο όχι 37 θρασίμια κουμμούνια, αλλά εκατοντάδες» σκέφτηκε και έστριψε το μεγάλο τσιγκελωτό μουστάκι του, που διατηρούσε εκείνη την περίοδο. Τα χέρια του πλέον δεν έτρεμαν. Είχε ξαναβρεί την αυτοκυριαρχία του. Σηκώθηκε, άνοιξε την πόρτα του γραφείου του και είπε στην ορτνινάτσα του που είχε ήδη σταθεί προσοχή: «Κανόνισε μου συνάντηση με τον Μπουραντά. Πρέπει να του μιλήσω άμεσα»…
Το επόμενο μεσημέρι, ήταν από τα πλέον θερμά της μαύρης περιόδου της ναζιστικής κατοχής. Στην κυριολεξία. Η Αθήνα «έλιωνε» κάτω από τον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο. Ο κόσμος απέφευγε να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ελάχιστοι είχαν προτιμήσει τις καθαρές παραλίες του Φαλήρου για να δροσιστούν.
H συνεχεια στο
http://www.topontiki.gr/article/242901/erga-kai-imeres-ton-tagmaton-asfaleias-stin-athina#.We7auEGWNrU.facebook



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Εδώ κι ενάμιση χρόνο και τι δεν έχω ακούσει...
Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε κυρίως απ όσους νόμιζα μέχρι τότε συνοδοιπόρους σε διάφορα επίπεδα. Πόρτες μου κλεισαν στα μούτρα, το τηλέφωνό μου δεν χτυπάει πιά παρά κυρίως από εισπρακτικές, τράπεζες, "δικηγορικά γραφεία" και συναφή όμορφα ακούσματα, όπως κι η πόρτα του σπιτιού μου.
Μόνο βάλσαμο οι μετρημένοι στα δάχτυλα φίλοι, με πιό δυνατή την φιλία τους από πριν, ο σύντροφός μου, και άνθρωποι που με ξέρουν χρόνια κι ας μην είμαστε κολλητοί αλλά έχουμε αμοιβαία εκτίμηση κι αγάπη και ξέρουμε καλά οι μεν τους δε, έχοντας παρακολουθήσει την πορεία επί χρόνια.
Μια τέτοια φίλη μου μαλάκωσε σήμερα την ψυχή και μ έκανε να κλαίω, στέλνοντάς μου αυτό:
(Για ευνοήτους λόγους δεν βάζω ολόκληρο τ όνομά της παρά μόνο το μικρό της και το αρχικό του επιθέτου της. Η κοινοποίηση του κειμένου της έγινε φυσικά με την έγκρισή της!)
"Το αμάρτημα ουχί της μητρός μου μα της Κυρίας Παπαχελά.
Μέχρι πριν λιγα χρόνια η Αλίκη ηταν περιζήτητη. Ήταν η «τύπισσα». Ήταν η γυναίκα που έφτυσε τις συμβάσεις και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στην τάξη στην οποία θα έπρεπε να ανήκει λόγω καταγωγής και παιδείας, δηλώνοντας την αντίθεση της προς την λογική και την τακτική της.
Και ξαφνικά όλα έρχονται τούμπα!!! Κάποιοι «αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες» με ηγέτη τους τον Γιαννόπουλο (αλήθεια... μιλάμε για το βουτυρόπαιδο των ΒΠ που παρασιτεί «επαναστατώντας» και που αυτοχειροκροτείτο στα Εξάρχεια στα 80’s;) έκαναν με το έτσι θέλω καταληψη στο κλειστό ξενοδοχείο της.
Στο ξενοδοχείο που ήταν κλειστό λόγω κακής διαχείρησης του ενοικιαστή. Στο ξενοδοχείο για το οποίο εκκρεμούν δίκες προκειμένου να καταφέρει η Αλίκη να πάρει πίσω ένα μικρό μέρος από αυτά που της χρωστάνε. Και γι αυτόν τον λόγο το περιεχόμενο του ξενοδοχείου μένει δεσμευμένο. Όχι ότι αν περιέλθει στην κατοχή της θα ισοφαρίσει την ζημιά... απλά θα την μετριάσει.
Κι από εκεί και μετά γινόμαστε μάρτυρες του χειρότερου κανιβαλισμού που τουλάχιστον εγώ έχω ζήσει.
Τρίβουν με χαρά τα χέρια τους οι τύποι που πολύ θα ήθελαν να έχουν τύχει της μόρφωσης και της καταγωγής της Αλίκης μας. «Καλά να πάθει που υποστήριζε τους αναρχοάπλυτους».
Τρίβουν με χαρά τα χέρια τους όσοι μέχρι πριν λίγο την αποθέωναν. «Την πλούσια την είχε πιάσει ο πόνος για τους πρόσφυγες; Τώρα που τα τρώει η ίδια να δούμε τι θα πει».
Και ξαφνικά οι δύο «ταξικοί εχθροί» τα βρήκαν, πιάστηκαν χέρι-χέρι και βρήκαν ποιός φταίει για όλα: η .... Αλίκη!!!!
Είχα βαρεθεί να στέλνω αναφορές στο YouTube για τα εμμετικά βίντεο εκείνων των ημερών.
Έβλεπα (και δυστυχώς βλέπω ακόμη) μια συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης μιας προσωπικότητας, μιας ζωής, μιας ΚΥΡΙΑΣ...
Μέχρι και για τα πράγματα του ξενοδοχείου μίλησαν οι νομικοί «φωστήρες» που υποστηρίζουν τους «πρόσφυγες» (αλήθεια... πόσα εκατομμύρια είναι αυτοί οι Σύριοι;)
Και αποκρύπτουν το γεγονός ότι εφ’ όσον εκκρεμμούν δικαστικές αποφάσεις δεν γίνεται να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι του ενοικιαστή με τα αντικείμενα του ξενοδοχείου. Όση ανάγκη τα έχουν αυτοί τόση ανάγκη τα έχει κι η Αλίκη. Αλλά πώς θα δημιουργήσουμε εντυπώσεις;
Και φτάνουμε στο αμάρτημα της Αλίκης. Η Αλίκη όρθωσε το ανάστημά της ενάντια στην τάξη στην οποία θα έπρεπε να ανήκει. Κι αυτό τελικά δεν το συγχώρεσε κανείς.
Όταν το 2011 κάποιοι άλλοι «πρόσφυγες» ειχαν κάνει κατάληψη στην βίλλα «Υπατία» (γωνία Ηπείρου και Πατησίων) προφανώς επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε έρθει ποτέ σε κόντρα με την τάξη του, η κατάληψη λύθηκε σε δυό νύχτες. Και τότε οι περίφημοι «αλληλέγγυοι» πανηγύριζαν επειδή οι και καλά πρόσφυγες βγήκαν έξω χωρίς να συλληφθούν.
Τώρα όμως δεν μας πειράζει. Έχουμε να κάνουμε με την αντισυμβατική αντάρτισσα. Και θα πληρώσει την διαφοροποίησή της. Γιατί οι διαφορετικοί σ’ αυτόν τον κόσμο είναι καταραμένοι. Και πρέπει να τους κυνηγάμε μέχρι να τους σκοτώσουμε. Και χαιρόμαστε που δεν βρίσκουν το δίκιο τους. Γιατί όποιος πάει κόντρα σ’ αυτό που διάλεξε η μοίρα γι αυτόν πρέπει να πεθάνει. Εκτός αν καταφέρει να χωθεί σε ασφαλή «επαναστατικά» κυκλώματα και να τα παίρνει από εκεί. Σαν τον Γιαννόπουλο!!!
Και βλέπω πια μια σκιά της «αμαρτωλής Αλίκης» που θέλει να υποστηρίξει τα δικαιώματα των προσφύγων μα παράλληλα προσπαθεί να ισορροπίσει και τις απαντήσεις της προς διάφορους περίεργους «φίλους» που ξαφνικά την υποστηρίζουν για να εκφράσουν τον εθνικισμό τους.
Αλίκη... είχα περάσει κι εγώ την φάση της πλήρους απαξίωσης, της απόγνωσης, της συμφοράς. Είδα όχι τους ομοϊδεάτες μου μα την ίδια μου την οικογένεια να με κανιβαλίζει.
Είμαι εδώ ψυχωμένο μου κορίτσι. Σε νοιώθω γιατί ένοιωσα κι εγώ τον ίδιο πόνο, την ίδια απόγνωση, την ίδια απελπισία, το ίδιο κενό. Ξέρω τι σημαίνει να βρίσκεις κλειστές πόρτες που θεωρούσες αφελώς ότι ήταν ανοιχτές.
Νοιώθω τον πόνο, την απελπισία, το αδιέξοδό σου. Όποτε με χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου «αμαρτωλή Αλίκη»
Μαργαρίτα Π."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεγαλειώδης διαδήλωση χιλιάδων ατόμων, κατά των βιβλίων των θρησκευτικών,  στο Υπουργείο Παιδείας [23 Οκτωβρίου 2017]
Μεγαλειώδης διαδήλωση χιλιάδων ατόμων -η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Μαρούσι- που διοργάνωσαν  η Εστία Πατερικών Μελετών, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων, με βασικό αίτημα την κατάργηση των βιβλίων των Θρησκευτικών, που μετατρέπουν το μάθημα των Θρησκευτικών από μάθημα ομολογιακό, σε απλή Θρησκειολογία, ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου στις 5μ.μ. με χαιρετισμούς και ομιλίες από τους διοργανωτές και υποστηριχτές της συγκέντρωσης και μετά το πέρας των ομιλιών ξεκίνησε η πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.
Συμμετείχαν πλήθος φορέων και οργανώσεων που διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά και σθεναρά, υπέρ της καταργήσεως των εκτρωματικών βιβλίων Θρησκευτικών όλων των βαθμίδων του Ελληνικού Σχολείου,  που επέβελε το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να προϋπάρξει διάλογος για την συγγραφή τους με την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως με την Εκκλησία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017
Η αντιπολίτευση στη Συρία χρησιμοποιεί χημικά παραδέχεται η Ουάσινγκτον

Από την αρχή της κρίσης στη Συρία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνήθιζαν να αποδίδουν μόνο στο καθεστώς Ασαντ τη χρήση χημικών όπλων, ακόμη και όταν δεν είχαν στη διάθεσή τους καμία απόδειξη.
Η συζήτηση περιοριζόταν πάντα στο εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν ή όχι χρήση χημικών όπλων αλλά κανένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρονταν στο ενδεχόμενο τα χημικά όπλα να χρησιμοποιούνταν και από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Βετεράνοι δημοσιογράφοι, όπως ο Σίμουρ Χερς, που αμφισβητούσαν την κυρίαρχη αφήγηση της Ουάσινγκτον, έμπαιναν σε άτυπες μαύρες λίστες και δεν μπορούσαν πλέον να δημοσιεύσουν τις έρευνές τους σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Τώρα όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην τελευταία ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για τη Συρία, αποκαλύπτει ότι η σημαντικότερη ομάδα ανταρτών που επιχειρεί στη βορειοδυτική Συρία όχι μόνο διαθέτει αλλά έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Στις τακτικές τους ISIS της Hayat Tahrir al-Sham και άλλων βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων περιλαμβάνονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας, οι απαγωγές η χρήση ελαφρών και βαρέων όπλων, οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και τα χημικά όπλα».
Στην Hayat Tahrir al-Sham κυριαρχούν στοιχεία της Αλ Κάιντα και του μετώπου Αλ Νούσρα, που διέθετε οπλισμό που έστελναν στη Συρία οι ΗΠΑ και μέλη του οποίου φέρονται να είχαν εκπαιδευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Μια σκροφα,,,μας λεει,,ότι ο Μαραθώνας,, απεκλεισε τους Ισλαμιστες,,από την Ευρωπη,, Φτουσου σιχαμενη..


3 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
This is a little bit different than most emails we send you— please give it a close read!
I’m asking you to join me today and make a special donation to Dream Defenders, a Florida-based organization working boldly at the forefront of Black-Palestinian solidarity.
Working locally with a global vision, Dream Defenders has been building a powerful movement for freedom and liberation in Florida since 2012. Their platform includes ending the criminalization of Black and brown people, prison abolition, and creating a society that values people over profits.
They have led two delegations to Palestine/Israel over the past four years to connect Black leaders in the U.S. to Palestinian and Israeli leaders there— and this past August, they sent their third delegation, a group of 24 organizers, artists, activists.
This is exactly the kind of work and relationship-building the movement needs more of. But Dream Defenders has lost significant funding as a result of their Palestine solidarity work— both individually and institutionally.
That’s why I’m asking you to make a donation today, to help support the report-backs from this delegation that Dream Defenders plans to host.
Members of the Dream Defenders delegation in occupied Hebron, at a checkpoint near the entrance to Shuhada Street, which Youth Against Settlements has been working to reopen.
The delegation traveled throughout Israel and the occupied West Bank forging relationships with groups like Adalah, Addameer, Badil, and Youth Against Settlements, building on decades of joint struggle for Black and Palestinian liberation.
Upon their return, the Dream Defenders delegation plans to to hold a series of report-backs, to share experiences and discuss strategies and next steps. This is a vital part in the process of building a strong and productive movement back home. This work is needed, it’s beautiful, and it should be supported— not punished.
Together we can change the political calculus for groups that are bravely making the connections between Palestinian liberation and every other struggle we’re working on.
Help uplift the struggle: chip in to support Dream Defenders and their incredibly important work.
It’s easy to see how racism drives government policy and civil society in both the U.S. and Israel. But what’s truly powerful are the connections between people’s movements and the collective will we all have to be free and to live as equals. Stepping up for Dream Defenders and their powerful work with Palestinians is one way we can do that, together.
We can, and we must, help make it financially possible for everyone to stand up for equality, justice, and dignity for all people in Israel/Palestine.
Click here and we’ll send you directly to the Dream Defenders donation page where you can make a gift, and learn more about how to support their work.
Thank you,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνουμε - παρακαλούμε να το δώσετε μια προσεκτική ανάγνωση!
Σας ζητώ να συμμετάσχετε σήμερα μαζί μου και να κάνετε μια ειδική δωρεά στους Dream Defenders, μια οργάνωση με έδρα τη Φλόριντα που εργάζεται με τόλμη στο προσκήνιο της Μαύρης-Παλαιστινιακής αλληλεγγύης.
Εργαζόμενοι τοπικά με ένα παγκόσμιο όραμα, οι υπερασπιστές των ονείρων οικοδομούν ένα ισχυρό κίνημα για ελευθερία και απελευθέρωση στη Φλόριντα από το 2012. Η πλατφόρμα τους περιλαμβάνει τον τερματισμό της ποινικοποίησης των μαύρων και καφέ ανθρώπων, την κατάργηση των φυλακών και τη δημιουργία μιας κοινωνίας που εκτιμά τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη.
Έχουν οδηγήσει δύο αντιπροσωπείες στην Παλαιστίνη / Ισραήλ τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να συνδέσουν τους Μαύρους ηγέτες στις Η.Π.Α. με παλαιστίνιους και ισραηλινούς ηγέτες εκεί και τον περασμένο Αύγουστο έστειλαν την τρίτη αντιπροσωπεία τους, μια ομάδα 24 διοργανωτών, καλλιτεχνών και ακτιβιστών.
Αυτό είναι ακριβώς το είδος της εργασίας και της οικοδόμησης σχέσεων που το κίνημα χρειάζεται περισσότερο. Όμως, οι υπερασπιστές των ονείρων έχουν χάσει σημαντική χρηματοδότηση ως αποτέλεσμα του έργου αλληλεγγύης τους στην Παλαιστίνη - τόσο ατομικά όσο και θεσμικά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας ζητώ να κάνετε μια δωρεά σήμερα, για να βοηθήσετε να υποστηρίξετε τις εκθέσεις υποστήριξης αυτής της αντιπροσωπείας που σκοπεύουν να φιλοξενήσουν οι Dream Defenders.
Μέλη της αντιπροσωπείας των υπερασπιστών των ονείρων στην κατεχόμενη Hebron, σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην είσοδο της οδού Shuhada, το οποίο το Youth Against Settlements προσπαθεί να ανοίξει ξανά.
Η αντιπροσωπεία ταξίδεψε σε όλο το Ισραήλ και τις κατοχικές σχέσεις της Δυτικής Όχθης με ομάδες όπως η Adalah, η Addameer, η Badil και η νεολαία εναντίον των διακανονισμών, βασιζόμενη σε δεκαετίες κοινού αγώνα για την απελευθέρωση των Μαύρων και των Παλαιστινίων.
Με την επιστροφή τους, η αντιπροσωπεία του Defence Defenders σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια σειρά αναφορών, να ανταλλάξει εμπειρίες και να συζητήσει στρατηγικές και επόμενα βήματα. Αυτό είναι ζωτικό μέρος στη διαδικασία οικοδόμησης μιας ισχυρής και παραγωγικής κίνησης στο σπίτι. Αυτό το έργο είναι απαραίτητο, είναι όμορφο και θα πρέπει να υποστηρίζεται - όχι να τιμωρείται.

e-h είπε...

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον πολιτικό λογισμό για ομάδες που κάνουν γενναία τις συνδέσεις μεταξύ της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων και κάθε άλλου αγώνα στον οποίο εργαζόμαστε.
Βοηθήστε να ανεβάσετε τον αγώνα: εισάγετε τσιπ για να υποστηρίξετε τους Υπερασπιστές του Dream και το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.
Είναι εύκολο να δούμε πώς ο ρατσισμός οδηγεί την κυβερνητική πολιτική και την κοινωνία των πολιτών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά ισχυρό είναι οι σχέσεις μεταξύ των κινήσεων των ανθρώπων και η συλλογική βούληση που όλοι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι και να ζήσουμε ισότιμοι. Η ενίσχυση των υπερασπιστών των ονείρων και η ισχυρή εργασία τους με τους Παλαιστινίους είναι ένας τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε μαζί.
Μπορούμε, και πρέπει να βοηθήσουμε, να καταστήσουμε οικονομικά δυνατό για όλους να υποστηρίξουν την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Κάντε κλικ εδώ και θα σας στείλουμε απευθείας στη σελίδα δωρεάς Dream Defenders όπου μπορείτε να κάνετε ένα δώρο και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης της δουλειάς τους.
Ευχαριστώ,