Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Τεταρτη 4 Οκτωβριου 2017



500 ευρώ πρόστιμο σε 83χρονη που έκανε το έγκλημα να διαθέτει τρία μαρούλια για πώληση.
Ο πλήρης εξευτελισμός μιας κυβέρνησης που αποτελείται από χορτάτα θρασίμια που δεν ντρέπονται όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και μάλιστα ηλικιωμένοι και υπέργηροι, δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν.
Και μην πεταχτεί κανένας εξυπνάκιας να μιλήσει για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Από άμεση προσωπική εμπειρία και από κουβέντες με δεκάδες άλλους ανθρώπους που δεν έχουν πόρους ζωής, ξέρω πως ακόμη και τα 200 ευρώ της ελεημοσύνης των χορτάτων ελάχιστοι τα παίρνουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατηγός Φράνκο χαιδευει το μαγουλο του μικρου Φελιππε ενώ ο Χουαν Καρλος παρακολουθει, ο Χουάν Κάρλος και ο μικρός Φελίππε. Ο σημερινός Φίλιππος Ιωάννης Παύλος Αλφόνσος των Αγίων Πάντων, των Βουρβόνων και της Ελλάδας, βασιλεύς της Ισπανίας, της Ιερουσαλήμ, της Κύπρου και της Κορσικής, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του.
Γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Και δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί ούτε το παρελθόν των ισπανικών κατακτήσεων ούτε το ποιοι νίκησαν, τελικά, στον Εμφύλιο του 1936-39.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι από κοντά και τα εκσυγχρονιστικά φιλελέδια. Να μην πει κι ο Κώστας Γιαννακίδης του Protagon την άποψή του; Να μη ρωτήξει ο άνθρωπας, πουλώντας και μούρη για την εξυπνάς του;
"Μια και καταδικάζουμε τον Ραχόι για τη βία στην Καταλονία, είναι ευκαιρία να σκεφτούμε τι θα κάναμε εμείς, έτσι και η μειονότητα της Θράκης έθετε θέμα δημοψηφίσματος για την αυτονομία της".
Αν πρόκειται για άγνοια, είναι κουτοπονηριά να κάνεις τον εξυπνάκια. Αν ξέρεις πως στην Καταλονία οι Καταλανοί δεν είναι μειονότητα, απλώς είσαι ένα θρασίμι που κοιτάει να βγάλει το παντεσπάνι του, κοροϊδεύοντας τους κακομοίρηδες που τον παίρνουν στα σοβαρά.

Σχολιο.-  Επίσης, η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ομόσπονδο, ούτε πολυεθνικό (με την έννοια της Ισπανίας) κράτος και πολλά άλλα, που αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στην ωραία ιστοριούλα που θέλουν να μας σερβίρουν...
Άσε που δικαιολογεί, με αυτά που λέει, εκ των προτέρων, την κρατική ΒΙΑ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ που ΘΑ χρησιμοποιηθεί από τους διάφορους «καμμένους», σε περίπτωση (λέμε τώρα) που υπάρξει μια αντίστοιχη κίνηση στην Θράκη...

Σχολιο.- Αν δεν πρόκειται για ΕΣΣΔ και Γιουγκοσλαβία, ο φιλελές χλεχλές αντιτάσσεται στον αποχωρισμό. Πονάει η ψυχή του με τα διαζύγια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3/10/2017    19.00
Fora les forces d' ocupació! Έξω οι δυνάμεις κατοχής!
Φεύγουμε για την πλατεία Συντάγματος και την πορεία προς την ισπανική πρεσβεία. Τα λέμε εκεί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώβριος 1965-Η μαζική σφαγή των ινδονησίας κομμουνιστών ξεκινά - η μεγαλύτερη πολιτική εκκαθάριση της δημοσίευση περιόδου.
Οι πιο ευρέως δημοσιευθεί εκτιμήσεις ήταν ότι 500,000 σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν με κάποιες πιο πρόσφατες εκτιμήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα δύο έως τρία εκατομμύρια η εκκαθάριση ήταν ένα σημαντικό γεγονός στη μετάβαση στη "Νέα τάξη" και την κατάργηση του Το Κομμουνιστικό κόμμα της Ινδονησίας (pki) ως πολιτική δύναμη.
Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε εκτεταμένες λίστες κομμουνιστών σε ινδονησίας ομάδες θανάτου.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο κάθυ kadane, η αμερικανική κυβέρνηση "έπαιξε σημαντικό ρόλο" στις δολοφονίες, παρέχοντας στόχος ονόματα στον ινδονησίας στρατό. Ρόμπερτ Τζ. Ο Martens, πολιτικός αξιωματικός στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην τζακάρτα από το 1963 έως το 1966, δήλωσε στην kadane ότι ηγήθηκε μιας ομάδας κρατικών υπηρεσιών και αξιωματούχων της cia που ντρου τους καταλόγους των 5,000 περίπου μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο παρείχε Ένας στρατιωτικός μεσάζων.
Όπως έγραψαν οι τάιμς το 1965: " οι κομμουνιστές, οι κόκκινοι οπαδοί και οι οικογένειές τους είναι από χιλιάδες. Σερτάο Στρατιωτικές Μονάδες αναφέρουν ότι έχουν εκτελέσει χιλιάδες κομμουνιστές μετά την ανάκριση σε απομακρυσμένες φυλακές. Οπλισμένοι με ευρύ μαχαίρια που τηλεφώνησε parangs, οι μουσουλμάνοι μπάντες και τη νύχτα στα σπίτια των κομμουνιστών, σκοτώνοντας ολόκληρες οικογένειες και θάβει τα σώματά τους σε ρηχή τάφους. .. Η εκστρατεία για την δολοφονία έγινε τόσο ξεδιάντροπη σε μέρη της Αγροτικής Ανατολικής Java, που οι μουσουλμάνοι μπάντες τοποθέτησαν τα κεφάλια των θυμάτων σε πολωνούς και τα παρέλασαν μέσα από χωριά. Οι φόνοι είναι σε τέτοια κλίμακα που η απόρριψη των πτωμάτων έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγιεινής στην ανατολική java και βόρεια σουμάτρα όπου ο υγρός αέρας φέρει τη δυσωδία της σάπια σάρκας. Ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές λένε για μικρούς ποταμούς και ροές που έχουν κυριολεκτικά βούλωσε με πτώματα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν οι Γάλλοι σκότωσαν πάνω από 200 Έλληνες...
για να κλέψουν την Αφροδίτη της Μήλου...
Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.
Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει...
με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνη έχει φιλοτεχνηθεί.
Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο.
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Γάλλους και οι Γάλλοι για να το φυγαδεύσουν στο Παρίσι μετά την αγορά του, το φόρτωσαν σε ένα καράβι. Όταν οι Έλληνες της Μήλου πληροφορηθήκαν ότι το άγαλμα θα έφευγε από το νησί, ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν τη φυγή του, κι’ αυτό, γιατί το θεωρούσαν μέρος του Πολιτισμού τους. Τέτοια ήταν η αντίδραση που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μερικούς Έλληνες.
Όταν τελικά το άγαλμα φορτώθηκε στο πλοίο, οδηγήθηκε πρώτα στον Πειραιά πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία. Κάποιοι από τους ‘Ελληνες της Μήλου πήγαν στον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή του αγάλματος.
Όπως γράφει ο Έλληνας ιστορικός Δημήτρης Φωτιάδης στην εξάτομη «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»:
Στον Πειραιά όταν μαθεύτηκε το γεγονός μαζεύτηκαν στην προκυμαία πάνα από χίλιοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ματαιώσουν την αρπαγή του αγάλματος. Τέτοια ήταν η αντίδραση, που συγκρουστήκαν με το γαλλικό πλήρωμα του πλοίου και τα τουρκικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάνω από 200 Έλληνες πέσανε νεκροί και τελικά το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου φυγαδεύτηκε στη Γαλλία. (μάλιστα λέγεται ότι το ένα χέρι του αγάλματος μέσα στη δίνη της συμπλοκής έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε).
Αυτοί λοιπόν οι «αμόρφωτοι» Έλληνες ψαράδες και αγρότες δώσανε τη μάχη της αξιοπρέπειας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Πολιτισμό τους.Μπορεί να μην ήταν μορφωμένοι, μπορεί να μην γνώριζαν από Τέχνη όμως ένιωθαν βαθειά μέσα τους ότι το άγαλμα αυτό ήταν μέρος της ιστορίας τους, μέρος της Πολιτιστικής τους παρακαταθήκης που τους είχαν αφήσει οι πρόγονοι τους.
Αυτή η τραγική ιστορία επιμελώς παρασιωπάτε για ευνόητους λόγους. Έτσι αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και θαυμάσετε την Αφροδίτη της Μήλου, θυμηθείτε ότι και σ΄αυτή την περίπτωση οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης άρπαξαν αυτό το θαυμάσιο άγαλμα που οι Έλληνες το πότισαν με αίμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντιτρομοκρατικός Big Brother στη Μεγάλη Βρετανία
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 22:03
Όσοι παρακολουθούν βίντεο που αποτελεί «τρομοκρατική προπαγάνδα» κινδυνεύουν πλέον ακόμα και με 15 χρόνια φυλάκιση, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αγγλίας, Amber Rudd! Αυτή η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και να αντιμετωπιστεί «πιο αποτελεσματικά» η ριζοσπαστικοποίηση και έρχεται σε συνέχεια της νέας αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός σε Συνέδριο των Συντηρητικών, όσοι κρίνονται ένοχοι για επαναλμβανόμενη παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο, όπως π.χ. βίντεο οδηγιών για την κατασκευή βόμβας ή ακροδεξιά προπαγάνδα, εμπίπτουν σε αυτόν τον νόμο. Απαγορεύεται επίσης το κατέβασμα και η αποθήκευση στον υπολογιστή σχετικού υλικού.
«Θέλω να εξασφαλιστεί ότι όσοι παρακολουθούν διαδικτυακά τρομοκρατικό περιεχόμενο, όπως ιστοσελίδες τζιχαντιστών, ακροδεξιά προπαγάνδα και οδηγίες κατασκευής βόμβας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πλήρη ισχύ του νόμου», δήλωσε η Rudd, εξηγώντας ότι «η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα παρακολουθούν τη χρήση του διαδικτύου και θα παρεμβαίνουν εγκαίρως και προληπτικά, όταν θα ανακαλύπτουν ότι κάποιος βρίσκεται σε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης»...
Ο σχετικός νόμος θα περιλαμβάνει κάποια «παράθυρα», αρκεί κάποιος να μπορέσει να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους παρακολούθησης των σχετικών βίντεο, όπως οι Ακαδημαϊκοί ή οι δημοσιογράφοι...
Η υπουργός Εσωτερικών δεν στάθηκε μόνο στην ανακοίνωση του νόμου: κατέκρινε τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Google και το Facebook, «που θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ριζοσπαστικοποίησης», ενώ κατέκρινε υπηρεσίες συνομιλιών, όπως το WhatsApp, «καθώς αναπτύσσουν λογισμικό που επιτρέπει τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, και άρα οι Αρχές δεν δύναται να παρακολουθούν τις κινήσεις των υπόπτων»...
«Οι ίδιες υπηρεσίες χρησιμοποιούνται κι από ανθρώπους που παρενοχλούν άλλους σεξουαλικά, όπως παιδεραστές», συμπλήρωσε η υπουργός, τονίζοντας ότι «οι εταιρείες δεν θα έπρεπε να το επιτρέπουν αυτό. Πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα και πολύ επιθετικά», κατέληξε.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους έχουν δημοσιεύσει περισσότερα από 67.000 μηνύματα στο twitter στην αγγλική γλώσσα, εκ των οποίων τα 44.000 δημοσιεύτηκαν μόνο το 2017.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. Μπαλάφας για Κέντρο Μεταναστών Λαυρίου: Μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει αλλά χωρίς την ευθύνη του υπουργείου μας
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 13:51
"Παράθυρο" για την συμμετοχή και άλλων φορέων στην εποπτεία χώρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων άνοιξε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μπαλάφας επισήμανε σχετικά με τη δομή του Λαυρίου υπογράμμισε πως: «μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει η δομή αυτή, αλλά όχι με την ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - ίσως με την ευθύνη άλλων φορέων του κράτους»
Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί πολλά χρόνια, δεν είναι όπως οι δομές που φτιάχτηκαν την τελευταία διετία, επισημαίνει ο υφυπουργός. Είναι ένας χώρος, όπου διαμένουν Κούρδοι κατά κανόνα, πολιτικοί πρόσφυγες.
Όμως, τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν προβλέπουν δαπάνες για τέτοιου είδους δομές, «που δεν έχουν τον καλώς εννοούμενο έλεγχο της ελληνικής πολιτείας, δεν έχουν τα δεδομένα και τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται από το Διεθνές Δίκαιο» κατέληξε ο υφυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη, η Καταλωνία παρέλυσε από γενική απεργία και 700.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της καταστολής. Τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος και των Ciudadanos πολιορκήθηκαν και οι πολιτικοί χρειάστηκαν αστυνομική συνοδεία για να απομακρυνθούν. Επιθέσεις σημειώθηκαν και εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορες πόλεις.
Ο Ιγνάθιο Χουράδο, καθηγητής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, επισημαίνει ότι το καταλανικό κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας έδειξε ότι μπορεί να βγάλει εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους, έτοιμους για πολιτική ανυπακοή. «Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη χρήση βίας που είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα» σημειώνει.
«Η κατάσταση δεν πηγαίνει καλά για κανέναν» δήλωσε ένας βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Η κλιμάκωση θυμίζει Βόρεια Ιρλανδία» πρόσθεσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ φέρθηκε με ασέβεια στους πληγέντες από τον τυφώνα στο Πουέρτο Ρίκο
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 03:42
Για να δείξει το καλό του πρόσωπο πήγε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια στο Πουέρτο Ρίκο και να προσφέρει ανακούφιση στους πληγέντες από τον καταστροφικό τυφώνα «Μαρία», αλλά κατάφερε ακριβώς το αντίθετο.
Αρχικά επισκέφθηκε ένα κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου άρχισε να πετάει χαρτιά υγείας στο πλήθος, σα να ήταν ο Διαμαντίδης!
Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καταστροφική. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι το κόστος των καταστροφών στο νησί έβγαλαν τον αμερικανικό προϋπολογισμό εκτός και πως είναι τυχεροί οι πληγέντες, επειδή ο τυφώνας «Κατρίνα» ήταν πιο δυνατός.
«Τα έχουμε κάνει όλα για το Πουέρτο Ρίκο. Δεν ήταν μόνο επικίνδυνο ήταν και ακριβό. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο. Κάθε θάνατος είναι τρομακτικός, αλλά αν δείτε μια πραγματική καταστροφή, όπως η Κατρίνα, με τους εκατοντάδες εκατοντάδων νεκρών και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα, τότε πραγματικά είναι καταθλιπτικό. Κανένας δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;». Όταν άκουσε για τα 16 θύματα, κούνησε με νόημα το κεφάλι του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο στη Μόσχα για συνάντηση με Πούτιν
 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 00:02
Το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Ρωσία με την επικείμενη συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας».
Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σήμερα, Τετάρτη θα λάβει χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με στόχο τη συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο κρατών.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.
Οι δύο ηγέτες, επισημαίνεται, θα συζητήσουν το πλαίσιο και το εύρος της συνεργασίας τους, καθώς και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν σε συγκεκριμένα διεθνή ζητήματα.
Ο Νίκολας Μαδούρο έχει κατηγορήσει ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να τον ρίξουν από την εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, ενώ έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν απειλές ακόμη και για στρατιωτική σύγκρουση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαστε σε πόλεμο»: Νέος αυστηρός αντιτρομοκρατικός νόμος προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 19:53
Η γαλλική Βούλη ψήφισε έναν νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, που διευρύνει τις αρμόδιοτητες του υπουργείου Εσωτερικών και της αστυνομίας, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Ο νέος νόμος έγινε δεκτός με αντιδράσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες αναφέρουν ότι με αυτόν «καταπατούνται οι ελευθερίες των πολιτών».
Ο υπουργός Εσωτερικών Gerard Collomb από τη μεριά του δικαιολόγησε την ψήφισή του καθώς όπως δήλωσε «πλέον δεν είναι κανένας ασφαλής - η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου».
Συγκεκριμένα ο νόμος που ψηφίστηκε από 415 νομοθέτες (127 τον καταψήφισαν) προβλέπει:
-Το υπουργείο Εσωτερικών θα μπορεί να θεσπίζει «ζώνες ασφαλείας» σε διάφορους χώρους, όποτε το κρίνει, χωρίς δικαστική έγκριση. Στις ζώνες αυτές ια ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων, και θα επιτρέπονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους κατά βούληση.
- Θα επιτρέπεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση σε όσους θεωρούνται κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια.
-Η αστυνομία θα μπορεί να κλείνει χώρους λατρείας, αν κριθεί ότι αυτοί προάγουν τη βία ή τη ριζοσπαστικοποίηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι το ίδιο προβοκατόρικο άρθρο της "Καθηκιμερινης" για τον δήθεν "ακτιβιστή" των πλειστηριασμών κοινοποιείται με μικρή διαφορά χρόνου και με τον ίδιο περίπου σχολιασμό τόσο από τον Άδωνη - Μπουμπούκο όσο κι από τον...γκουρού εκ Βρυξελλών Παπαδημούλη,δείχνει με τον πιο πειστικό,αλλά και αποκρουστικό τρόπο την πολιτικο - ιδεολογική όσμωση των δεξιών με τους "αριστερούς" νεοφιλελέδες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι την τσακίσαμε τη φοροδιαφυγή: Συνελήφθη 83χρονη που είχε στην κατοχή 3 κεφάλια μαρούλι,τα οποία σκόπευε να πουλήσει. Της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 500 ευρώ!
Συγχαρητήρια στους... Ιαβέρηδες της εφορίας!
Υ.Γ. Προς Θεού μόνο, μην ενοχλήσετε ούτε κατά διάνοια... το Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο και τους λοιπούς... ευεργέτες της χώρας που... τσεπώνουν και δεν πληρώνουν!
Όταν σ' αυτούς τους αλήτες (δικαστές, εφοριακούς, ΔΕΗτζήδες και σια), που λένε πως κάνουν τη "δουλειά"τους, αρχίζουν και τους σπάνε τα πλευρά, τους κάνουν μαύρους στο ξύλο, να δεις πως θα "παραδειγματιστούν"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έχασε το τελευταίο του προπύργιο στην επαρχία Χάμα της Συρίας
4 Οκτωβρίου 2017, 12:18
Την Τετάρτη περιήλθε στην κατοχή του συριακού στρατού το σημαντικότερο προπύργιο που είχε απομείνει στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ISIS) στην κεντρική Συρία μετά από σφοδρές μάχες.
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την κωμόπολη Σόχα από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
Η μικρή πόλη βρίσκεται στα ανατολικά της επαρχίας Χάμα κοντά στα όρια της επαρχίας της Χομς.
Η Σόχα λειτουργούσε τις τελευταίες εβδομάδες ως το κέντρο επιχειρήσεων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στην ύπαιθρο της Χάμα.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι συριακές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και δύο μεγάλους όλμους που είχαν οι τρομοκράτες εντός της πόλης.
Με αυτό το πυροβολικό οι τζιχαντοφασιστες βομβάρδιζαν τις προηγούμενες ημέρες τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι απώλειες των τζιχαντοφασιστών δεν έχουν καταγραφεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά στρατιωτικές πηγές βεβαιώνουν ότι η συμμορια έδωσε σκληρή μάχη για να κρατήσει τη Σόχα.
Οι κυβερνητικοί βρίσκονται στη φάση της οχύρωσης των θέσεών τους γύρω από τη Σόχα, προετοιμαζόμενοι για πιθανή αντεπίθεση των τζιχαντοφασιστών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπόθεση ζαρντινιέρα: Αποζημίωση 450.000 ευρώ στον Κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου! Ο τότε αστυνομικός διευθυντής Δημοσχάκης, επιβραβεύτηκε! Είναι σήμερα βουλευτής της ΝΔ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαραγόσα: Επίθεση ακροδεξιών σε συγκέντρωση δημάρχων και βουλευτών του Podemos για την Καταλωνία
25.9.17
Περίπου 300 Ισπανοι νεοναζί, μαζεύτηκαν χτες το μεσημέρι στην Σαραγόσα, στην Ισπανία και περικύκλωσαν μια συγκέντρωση Δημάρχων και Βουλευτών που οργανώθηκε από το Podemos και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι και βουλευτές του Podemos και των Συμμάχων του.
Η συγκέντρωση που, που είχε να κάνει με την υπεράσπιση του Δικαιώματος των Καταλανών στην Αυτοδιάθεση, σημαδεύτηκε, όπως μαθαίνουμε από την ανακοίνωση του Sindicato Estudiantes (Συνδικάτο Μαθητών),  από προπηλακισμούς των συμμετεχόντων από τους ακροδεξιούς, με την ανοχή της αστυνομίας. Μάλιστα η πρόεδρος της τοπικής Βουλής της Αραγωνίας, Violeta Barba, έπεσε θύμα επίθεσης με μπουκάλι ενώ έβγαινε από τον χώρο.
Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση Ραχόι δίνει ελευθέρας στους Ισπανούς φασίστες να κάνουν ότι θέλουν, ενώ αρνείται στους Καταλανούς το δικαίωμα να αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μονο προβλημα με το δημοψηφισμα της Καταλωνιας και το κινημα ανεξαρτησιας, είναι ότι επικεφαλης είναι αστικα κομματα και δυναμεις. Οποτε το ξεπουλημα του κινηματος είναι βεβαιο! Θα μπορουσε να πει κανεις ότι τζαμπα το εφαγε ο κοσμος το ξυλο, αλλα εξισου βεβαιο είναι ότι κανενας αγωνας δεν παει χαμενος, και κανενας δεν ξερει τι τροπη θα παρουν αργοτερα τα  πραγματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η ρώσικη αεροπορία τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον ηρωικό εμίρη τής αλ-Νούσρα, αλ-Τζουλάνι, έναν από τους σπουδαιότερους ηγέτες των μισθοφορων ισλαμοφασιστων στη Συρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένοπλη νεαρή γυναίκα με μαντήλα λευκη που παριστανει τη Συρια ξαφρίζει μαγαζιά σε Πειραιά, Κορυδαλλό, Ίλιον, Περιστέρι, Φάληρο
2 Οκτωβρίου 2017
ΠΡΟΣΟΧΗ: επικίνδυνη, οπλισμένη και αδίστακτη γυναίκα που κλέβει ασύστολα κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερη και σκορπίζει τον τρόμο σε δεκάδες ιδιοκτήτες μαγαζιών καθημερινά.
Νεαρή γυναίκα γύρω στα 30-35 ετών, λευκή, παριστάνοντας τη Σύρια και φορώντας μαντήλα, την περασμένη Τρίτη μπήκε στο κομμωτήριο των αδελφών Ρένα και Μαρία στον Κορυδαλλό και με τεχνάσματα απέσπασε την είσπραξη της ημέρας.
Το ρεπορταζ, επικοινώνησε με τη μία από τις ιδιοκτήτριες του κομμωτηρίου την κ. Ρένα η οποία μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ατυχές συμβάν, προκειμένω να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το έντεχνο σχέδιο που χρησιμοποιεί η επικίνδυνη αυτή γυναίκα παριστάνοντας την πελάτισσα.
«Ήταν Τρίτη κατά τις επτά παρά πέντε το βράδυ, στο κομμωτήριο εκείνη τη στιγμή υπήρχαν επτά πελάτισσες, καταλαβαίνετε πως είχα πολύ δουλειά. Ξαφνικά μπαίνουν ταυτόχρονα μέσα μία γυναίκα(η κλέφτρα) και ένας άλλος κύριος ο οποίος δεν ήταν μαζί της, και έπρεπε να ασχοληθώ ταυτόχρονα και με τους δύο.
Κρατούσαν και οι δύο στα χέρια τους χαρτιά, εκείνη πολύ ευγενικά παραχώρησε τη θέση της στον άνδρα και περίμενε τη σειρά της. Ο κύριος μου άφησε μία προσφορά για καθαρισμούς κτιρίων και σε 3-4 λεπτά της ώρας έφυγε από το μαγαζί.
Αμέσως μετά η γυναίκα που φορούσε μαντήλα όπως ακριβώς οι Σύριες μου ζήτησε μία μάσκα μαλλιών και μάλιστα την πιο φθηνή. Της έδωσα μία που κόστιζε 19,00 και μου έδωσε 50ευρο για να πληρώσει. Ανοίγοντας το ταμείο μου για να της δώσω ρέστα, δεν έφυγε από το μαγαζί αλλά μου ζήτησε να κλείσει ένα ραντεβού στη μητέρα της για την επόμενη ημέρα.
Της έδωσα τα ρέστα της, έκλεισα το ταμείο και αμέσως μου προέβαλε ένα χαρτί περίπου όσο μία Α4, εκεί έγραφε υποτίθεται το ραντεβού για βαφή μαλλιών της μητέρας της, αφού της έκλεισα το ραντεβού, προσπαθούσε να πλησιάζει το ταμείο πολύ ταχυδακτυλουργικά, δηλαδή εισερχόταν στο χώρο που κάθεται μόνο η ταμίας, και αφού την απομάκρυνα αρκετές φορές εκείνη πρότεινε να μου δώσει ακόμα και προκαταβολή για το ραντεβού της μητέρας της.
Κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται έτσι, όσο εγώ έφερνα αντιρρήσεις εκείνη έβρισκε αφορμή να εισέρχεται στον προσωπικό μου χώρο κρατώντας το χαρτί πάνω από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής για να την καλυπτει με αυτό, προτάσωντάς το και σε εμένα.
Τελικά επειδή με πίεζε ο χρόνος, πήρα την προκαταβολή για το ραντεβού της μητέρας της και εκείνη συνέχιζε να εισέρχεται μέσα στο χώρο της ταμειακής μηχανής παρ’ όλο που κάθε τόσο την απομάκρυνα, δήθεν για να μου εξηγήσει πως το ραντεβού τελικά ήταν για πεντικιούρ και πως εγώ τόση ώρα δεν καταλάβαινα καλά.
Όλα αυτά σε «σπασμένα» Ελληνικά για να δίνει την εντύπωση της Σύριας, κατάλαβα τότε πως κάτι πρέπει να συμβαίνει γιατί δε μου άρεσε η επιμονή της. Αμέσως της επέστρεψα τα χρήματα για το ραντεβού της επόμενης ημέρας, ζητώντας της να φύγει από το μαγαζί γιατί είχα δουλειά και ήδη με απασχολούσε ένα τέταρτο.
Εκείνη εξακολουθούσε να βρίσκεται με το χέρι της επάνω από την ταμειακή μηχανή μου και να συζητά έντονα μαζί μου, στο χέρι της κρατούσε πάντα ανοιχτή μία μεγάλη κόλα χαρτί Α4.
Όταν τελικά έφυγε από το μαγαζί, πήγα στην πελάτισσα που είχα αφήσει τόση ώρα να περιμένει και μετά από 2-3 λεπτά, μου πέρασε από το μυαλό να κοιτάξω μέσα στο ταμείο μου, γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά με τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης γυναίκας. Τότε λοιπόν διαπίστωσα πως τα χρήματα της είσπραξης εκείνης της ημέρας είχαν κάνει φτερά.
Η γυναίκα αυτή ήταν πολύ ευγενική, καθαρή, φορούσε γκρίζο κολάν, τεράστια γυαλιά και μία μαντήλα στο κεφάλι της, στερεωμένη με τον τρόπο που το κάνουν οι Σύριες. Στο αριστερό της μάγουλο είχε ζωγραφισμένη μία καρδιά, για να αποσπά την προσοχή και να μη θυμάσαι το πρόσωπό της.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το χαρτί που κρατάει ανοιχτό είναι μεγάλο και το κρατά για να μη βλέπει το θύμα της, τι συμβαίνει κάτω από το χαρτί !!!
Έξω από το μαγαζί μου την περίμενε ένας άνδρας μέσα σε ένα ασημένιο τετράπορτο αυτοκίνητο. Ο άνδρας αυτός είχε πάρα πολύ πυκνά μαλλιά τα οποία έπεφταν στο πρόσωπό του.»
Αυτά είναι τα τα λόγια της κ. Ρένας που διατηρεί κομμωτήριο στον Κορυδαλλό μαζί με την αδελφή της τη Μαρία.
Όταν όμως η Ρένα κοινοποίησε μέσα από το λογαριασμό του καταστήματός της, στο facebook το γεγονός, παρουσιάστηκαν κι άλλοι επιχειρηματίες που είχε «χτυπήσει» η γυναίκα με τη μαντήλα και το σημάδι στο πρόσωπο.
Η γυναίκα με τη μαντήλα είχε κάνει την επίσκεψή της σε ψιλικατζίδικο στον Κορυδαλλό όπου έβγαλε «όπλο» για να απειλήσει την κυρία που ήταν στο μαγαζί, και να της αποσπάσει την είσπραξη, επίσης στην ίδια γειτονιά με το κομμωτήριο, πέρασε και από λογιστικό γραφείο από το οποίο σούφρωσε το κινητό του λογιστή. Για κακή της τύχη όμως της έπεσε από τα χέρια και το «μάζεψε» πίσω ο ιδιοκτήτης του.
Στον Πειραιά επισκέφθηκε καθαριστήριο όπου πήρε από τον ιδιοκτήτη του 400 ευρώ,  στο Ίλιον έχει σαρώσει τα κινητά, στο Περιστέρι τα πορτοφόλια, και δεν της γλίτωσαν το Φάληρο και ο Ταύρος.
Ελπίζουμε να συλληφθεί σύντομα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρεμπιπτόντως,.. στην Ινδονησία, που είχε το πολυπλυθέστερο ΚΚ μη κομμουνιστικής χώρας, έσφαξε ο Σουχάρτο με την CΙΑ το 1965, 1 εκατομμύριο κομμουνιστές κ δεν άνοιξε ρουθούνι στη δημοκρατική Δύση!...ούτε κ το θυμάται κανείς...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα ΜΜΕ του ναρκέμπορα και σια μας έσπασαν τ' αρχίδια αν πλήρωσε με μετρητά ή κάρτα ο Καμμένος... ενώ ο πατέρας Λεμπιδάκης "παρέδωσε" σε μια νύχτα την Παγκρήτια Τράπεζα στον Σάλλα... ενόσω ο γιος του ήταν όμηρος των απαγωγέων

Σχολιο.- Προς απανταχού καναλάρχες και παπαγάλους: Σας έκανε τόση εντύπωση το γεγονός ότι οι "πηγές" σας λένε πως στην απαγωγή Λεμπιδάκη συμμετείχε κάποιος που είχε παρευρεθεί στο Κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ρέθυμνο.
Το γεγονός ότι ο... πατέρας Λεμπιδάκης "παρέδωσε" σε μια νύχτα την Παγκρήτια Τράπεζα (της οποίας ήταν ιδρυτής και μεγαλομέτοχος) στον Σάλλα (πρώην αφεντικό της Τράπεζας Πειραιώς), ενόσω ο γιος του ήταν όμηρος των απαγωγέων, σας προβληματίζει καθόλου..;;

Σχολιο.- Καμιά ώρα, να δούμε αν σχετίζεται ότι ο πατέρας του απαχθέντος Λεπιδάκη και ιδρυτής τής Παγκρητιας Τράπεζας παρέδωσε την Παγκ. Τρ. στον Σάλλα.
Οι απαγωγείς έχουν διακριθεί σε Συριζαίϊκους αγώνες. Follow the Money. Εξαρχής με είχε παραξενέψει το πολύ υψηλό ποσό που ζήτησαν οι απαγωγείς. Δεν λεφτά μιας και μοναδικής τσέπης τα λύτρα που ζητούσαν, άρα κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.
Τα Κλουζά πιάσανε τους δράστες και περιορίζονται εκεί, η Αντιπολίτευση κοιμάαααααααααααται όρθια, οι Δημοσιογράφοι ασχολούνται με τον Καμμένο. Μπορούμε να μάθουμε ποιοι με πόσα κεφάλαια παίζανε γυρω από, με και διαμέσου του Σάλλα αυτόν τον καιρό?
Καταλάβαμε, η Μενεγάκη μαλλιοτραβήχτηκε με τη Διγενή και δεν *πρέπει* να μας απασχολεί τίποτα άλλο...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



67 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων 14 πρώτες κατοικίες, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Αττική. Όλοι στον Αγώνα να υπερασπιστούμε τη λαϊκή περιουσία!
Η μάχη για τη λαϊκή περιουσία συνεχίζεται! 67 πλειστηριασμοί, την Τετάρτη 04/10/17 στην Αττική, εκ των οποίων 14 ΠΡΩΤΕΣ κατοικίες!
Συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένοι 16 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών,  1 στης Αίγινας, 10 στου Αμαρουσίου, 4 στου Μενιδίου, 1 στης Ελευσίνας, 5 στου Ιλίου, 1 στης Καλλιθέας,  7 στου Κορωπίου,  1 στου Λαυρίου, 7 στου Μαραθώνα, 2 στης Ν.Ιωνίας,  2 στης Νίκαιας, 3 στου Πειραιά,  1 στου Περιστερίου και 6 στου Χαλανδρίου .
Θα τους αφήσουμε;
Όλοι στα Ειρηνοδικεία 3:30-5:00 να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη στέγη, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
https://www.kinimadenplirono.gr/67-pleistiriasmoi-4-10-17-eirinodikeia-attikis/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΓΟΝ! Απεγνωσμένος συμπολίτης μας από την Κόρινθο, ήρθε σε επαφή με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και μας γνωατοποίησε ότι αύριο Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 4-5μμ, στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου, η εταιρεία πετρελαιοειδών REVOIL, εκπλειστηριάζει την πρώτη και μοναδική κατοικία του.
Στο σπίτι αυτό μένει αυτός με την 5 μελή οικογένειά του.
Καλούμε τον κορινθιακό λαό, να δώσει μαχητικό "παρών", αύριο στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου προκειμένου να αποτρέψει την ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν"! Τους ξεβράκωσε ο Τσαρτας!
Την έντονη αντίδρασή του στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές φύλου εξέφρασε ο πρώην ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ταχθεί απέναντι στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου, με τον παλαίμαχο άσο να εκφράζει την οργισμένη αντίδρασή του με μήνυμά του στο Facebook.
«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν.
Υ. Γ
Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα», έγραψε ο πρώην ποδοσφαιριστής.
Στη συνέχεια, με νέο του ποστ, και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Βασίλης Τσιάρτας ξεκαθάρισε και τη θέση του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους και τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου και μου λένε τι πρόβλημα έχω με τους gay και τα ομόφυλα ζευγάρια, έχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας, είτε γυναίκα και το σέβομαι απόλυτα. Για εμένα όμως, ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα, οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ.
Όσους γάμους, όσες παρελάσεις και οτιδήποτε άλλο κάνουν δεν πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό.
Με ξεπερνάει βέβαια το ότι θέλουν να έχουν και παιδιά, όπως επίσης και το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Και αυτά τα ότι όποιος δεν συμφωνεί είναι ρατσιστής και διάφορες τέτοιες αηδίες, να πάνε να τα πούνε αλλού.
Υπάρχει, πέρα από την αισθητική του κάθε ανθρώπου, και η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση», έγραψε χαρακτηριστικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τωρα που οι Καταλανοι αποφασισαν να βαλουν την Πατριδα τους πανω απο την ΕΕ, θα νιωσουν στο πετσι τους τι εστι ευρωχουντα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυνάμεις ταχείας αντίδρασης μεταφέρει η Μαδρίτη στη Βαρκελώνη - Καταλονία: «Δεν μας ενδιαφέρει πλέον η Ε.Ε»!
04/10/2017 - 19:25
Την σκληροτράχηλη  δύναμη ταχείας αντίδρασης, με αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ,  στέλνει η Μαδρίτη στην Καταλονία προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας ενόψει της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.
Αυτό μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν ότι παράλληλα με την αποστολή δυνάμεων αποστέλλονται στην περιφέρεια της Καταλονίας και ενισχύσεις σε υλικό τόσο για την εθνοφυλακή όσο και για την αστυνομία.
Η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ισπανικού Στρατού, αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά ομάδες και με διαφορετικές ώρες φτάνοντας το πρωί στο στρατόπεδο Santa Eulalia de Sant Boi de Llobregat το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη.
Παράλληλα η μονάδα εκστρατείας AALOG 41 στέλνει υλικό για όλες τις μονάδες που βρίσκονται στην Καταλονία και τις οποίες ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν έχει κατονομάσει ως «κατοχικές δυνάμεις» και ότι «πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την Καταλονία».
Η μονάδα έχει ως έδρα της τη Σαραγόσα και στέλνει τις ενισχύσεις της στη μονάδα επιμελητείας που εδρεύει στο Sant Boi de Llobregat στην Βαρκελώνη προκειμένου να ενισχύσει με τη σειρά του τις υπόλοιπες μονάδες των ισπανικών  αρχών και του Στρατού.
Η εκστρατευτική μονάδα AALOG 41 ξεκίνησε την αποστολή ενισχύσεων στην Καταλονία στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης μια ώρα σχεδόν μετά από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος θα προχωρούσε σε διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό. Όπως έγινε γνωστό οι διοικητές της μονάδας έδωσαν εντολή για αναχώρηση τουλάχιστον 20 στρατιωτικών φορτηγών με προμήθειες για την Καταλονία.
Η μονάδα ήταν ήδη σε ετοιμότητα μια εβδομάδα πριν, με εντολές να είναι έτοιμοι για ανάπτυξη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η AALOG 41 έχει αναπτυχθεί στο παρελθόν σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, και το Ιράκ.
Ο αριθμός των μονάδων του ισπανικού Στρατού και των μονάδων ασφαλείας που βρίσκονται αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Καταλονία, ανέρχονται σε 10.000.
Περισσότερα στοιχεία για την ομάδα ταχείας αντίδρασης η οποία αναχώρησε και αυτή για την Καταλονία δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες παρά μόνο ότι έχει στρατοπεδεύσει κοντά στην Βαρκελώνη.
Σημάδια ένοπλης σύγκρουσης
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η διένεξη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και το ακραίο ενδεχόμενο της ένοπλης σύγκρουσης.
Συμφώνα με πληροφορίες η Ισπανική Εθνοφυλακή είναι έτοιμη να αφοπλίσει και διαλύσει την καταλονική Αστυνομία (MOSSOS), καθώς υπάρχουν αναφορές πως μια ένοπλη εξέγερση των καταλονικών αρχών ασφαλείας είναι επικείμενη, με τον πρόεδρο της περιφέρειας μαζί με την ανακήρυξη ανεξαρτησίας να ζητά από την MOSSOS να υπερασπιστεί τον καταλονικό λαό.
Το κίνημα για την Καταλονία αποκηρύσσει την Ε.Ε.!
Κατά της Ε.Ε. τάχθηκε το κίνημα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας “Catalan For Yes”. Συμφωνα με ανακοίνωσή του αφού αναφέρει πως παντα πίστευε πως τόσο η Καταλονία όσο και η Σκωτία έπρεπε να είναι μέλη της Ε.Ε. διαπιστώνει με θλίψη του την απουσία της Ε.Ε. από την καταδίκη της  καταστολής των διαδηλώσεων από την ισπανική Αστυνομία δηλώνοντας την παύση κάθε υποστήριξης προς την Ε.Ε. προσθέτοντας ότι η στάση της Καταλονίας προς την Ε.Ε. από δω και στο εξής θα είναι ουδέτερη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την βραδιά μετά το 63% του ελληνικού δημοψηφίσματος & πριν την κωλοτούμπα, στο Σύνταγμα κυμάτιζε Καταλανική σημαία για αλληλεγγύη! Ξεχνάτε εύκολα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πού κατέληξε ο θόρυβος...? Στην έκκληση του «διευθυντηρίου» της Καταλονίας με επικεφαλης τον πρωθυπουργο Καρλες Πουντζντεμον  (των οργανωτών του δημοψηφίσματος), ΠΡΟΣ τους ληστές και δημίους της ΕΕ, να «διαμεσολαβήσουν κι ευνοήσουν μια λύση σε ένα θέμα ευρωπαϊκό κι όχι εσωτερικό της Ισπανίας».
Δηλαδή όλος ο καυγάς γίνεται για να αποσχιστεί η Καταλονία από την Ισπανία και να συνδεθεί απευθείας με το διευθυντήριο της ΕΕ, το 4ο Ράιχ!!! "



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



522 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 130 ανηλίκων και 16 γυναικών, συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από παλαιστινιακό οργανισμό με επίκεντρο τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων στις ισραηλινές φυλακές έφτασε τους 6.300 . Μεταξύ αυτών είναι 10 κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών και 300 ανήλικα αγόρια, 450 διοικητικοί κρατούμενοι φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία ή δίκη και 12 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ρωσική αεροπορική επιδρομή προκάλεσε τον θάνατο 12 διοικητών του Μετώπου αλ Νόσρα
 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 16:12
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία προκάλεσε τον θάνατο 12 διοικητών του Μετώπου αλ Νόσρα και τον σοβαρό τραυματισμό του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Αφού η υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας ανακάλυψε την ώρα και τον τόπο όπου θα συναντώνταν οι διοικητές του Μετώπου αλ Νόσρα, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι, στις 3 Οκτωβρίου, η Μόσχα αποφάσισε να εξαπολύσει μια αεροπορική επιδρομή, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Μετώπου αλ Νόσρα Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι να υποστεί πολλά τραύματα από θραύσματα και να χάσει ένα χέρι. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές ανεξάρτητες πηγές», διευκρίνισε ο Κονασένκοφ.
Συνολικά από την επιδρομή σκοτώθηκαν 12 διοικητές του Μετώπου αλ Νόσρα μαζί με 50 φρουρούς, πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Πούτιν για την υποστήριξη του στις δύσκολες στιγμές που έζησε η Βενεζουέλα
 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 19:21
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, επισήμανε την αποκατάσταση του διαλόγου στην οποία προέβη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ εκείνος ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξη του σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
«Βλέπουμε ότι η Βενεζουέλα περνάει μια δύσκολη περίοδο. Η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι εσείς καταφέρατε παρόλα αυτά να έχετε κάποιον διάλογο με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που σας αντιμάχονται» , δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ότι η προηγούμενη συνάντηση με τον Μαδούρο πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά και οι δύο ηγέτες είχαν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία. «Η συνεργασία από μέρους μας συνεχίζεται κι στον τομέα της οικονομίας. Υπάρχει κάποια μείωση στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά θεωρούμε ότι αυτά είναι ζητήματα αντικειμενικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και θετικές πλευρές όπως η συνέχιση της συνεργασίας σε μεγάλα έργα», παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον Μαδούρο για την παρουσία του στο διεθνές ενεργειακό φόρουμ “Russia Energy Week 2017” που πραγματοποιείται στην Μόσχα, λέγοντας τα εξής: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σας βλέπουμε και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε επειδή συμμετέχετε σε την διεθνή αυτή διοργάνωση, κάτι που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους εκπροσώπους της παγκόσμιας οικονομίας».
«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Και σε πολιτικό και σε διπλωματικό επίπεδο στις δύσκολες στιγμές, τις οποίες ξεπερνάμε», είπε από την πλευρά του ο Μαδούρο προσθέτοντας, ότι «η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την κατάλληλη χρονική περίοδο, που είναι μια περίοδος αποκατάστασης καθώς για μας αρχίζει ένα νέο στάδιο. Σας ευχαριστώ πολύ για την συμφωνία για τα σιτηρά, που μας βοήθησε να διατηρήσουμε την κατανάλωση στην Βενεζουέλα σε ένα σταθερό επίπεδο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμένες οι διανομές συγγραμμάτων σε ΑΕΙ, λόγω οφειλών προς τους εκδότες.
Κατάργηση τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και εγκατάλειψη των παιδιών στη μοίρα τους.
Έλλειψη καθηγητών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.
Από επίτευγμα σε επίτευγμα και στην παιδεία ο αμόρφωτος και ο υπουργός του. Ο διαπλεκόμενος υπάλληλος του Λάτση.
Πού είναι οι συριζαίοι που τόσο τους αρέσει η φράση, "όλα είναι θέμα παιδείας"; Κι εδώ σιωπή; Κι εδώ παλαμάκια στον αμόρφωτο και τον διαπλεκόμενο;
Επίκαιρο όσο ποτέ το ΨΩΜΊ ΠΑΙΔΕΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ
Ασφαλώς, καθένας μπορεί να υπομένει καρτερικά κάθε εξευτελισμό από τα θρασίμια που κυβερνάνε και παίρνουν αποφάσεις που καθορίζουν την καθημερινότητά του. Δεν είμαι απ' αυτούς τους υπομονετικούς στα τσαλαπατήματα. Πόσο μάλλον, όταν σκέφτομαι πως τα θρασίμια αυτά ουδέποτε θα περίμεναν σε κάποια στάση για λεωφορείο.
Για μια ακόμη φορά σε σημείο απ' όπου περνάνε τέσσερα λεωφορεία, σήμερα το μεσημέρι. Το ένα πάει κατευθείαν Αθήνα, τα δύο στο μετρό του Αιγάλεω, απ' όπου φεύγω για Αθήνα, και το τέταρτο για Πειραιά, απ' όπου παίρνω τον ηλεκτρικό.
Ε, λοιπόν, από τις 11.20 μέχρι τις 12.10 δεν πέρασε ούτε ένα! Τα κρατάνε στα αμαξοστάσια με μικροβλάβες τα λεωφορεία, ενώ προσλήψεις οδηγών για αντικατάσταση όσων βγαίνουν στη σύνταξη έχουν να γίνουν εδώ και κάτι χρόνια.
Ένα ακόμη λόγος καθημερινής υπενθύμισης της αλητείας που κονομάει τα χιλιάρικα συμμετέχοντας στην κυβέρνηση που εξευτελίζει εκατομμύρια ανθρώπους, υποχρεώνοντάς τους να περιμένουν και μισή και μία ώρα προκειμένου να μετακινηθούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/10/2017      19.00
Αποφασισμένη να παραδώσει πάση θυσία τη λαϊκή περιουσία στις τράπεζες, η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου αμόρφωτου λιμοκοντόρου προσέφυγε και πάλι στην αστυνομική βία. Αυτή τη φορά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Και όπως γίνεται κάθε φορά που ο επικίνδυνος αυτός ανθρωπάκος νομίζει πως θα κάμψει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, απέτυχε. 180 πλειστηριασμοί αποφεύχθηκαν και σήμερα σε όλη τη χώρα!
Το ΄χουμε ξαναπεί: Η υπεράσπιση της λαϊκής στέγης θα γίνει ο τάφος της μνημονιακής αλητείας των χορτάτων διαπλεκόμενων με τη σαπίλα των τραπεζιτών.