Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πεμπτη 5 Οκτωβριου 2017



Aliki  Papachela
Με αφορμή το μπουκάρισμα του Ρουβίκωνα στην ΔΟΥ Ψυχικού με στόχο τον ΕΝΦΙΑ, θυμήθηκα την πρώτη μέρα της "κατάληψης" του ξενοδοχείου μου City Plaza που Γιαννόπουλος κι Ανδρουλιδάκης μου φώναζαν, εκτός των άλλων, ότι δεν δικαιούμαι να έχω τίποτα αφού χρωστάω στο δημόσιο. Ελεγα εγώ, τα ΕΝΦΙΑ χρωστάω ρε παιδιά, τι λέτε, Μερκελικοί είστε; Γέλαγαν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ηλίθια εδώ και κάτι μέρες στο πρώτο πρόγραμμα ταυτίζει την δρακόντια επιβολή του νόμου και την καταστολή με το... "κράτος δικαίου" και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι στην Ισπανία εφαρμόστηκε το "κράτος δικαίου".
Έλεος με τα ζωντόβολα που πρέπει να ακούμε κάθε μέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Miguel Enríquez Espinosa (Μιγκέλ Ενρίκες) (27/3/1944 - 5/10/1974)
Γενικός Γραμματέας του Movimiento de Izquierda Revolucionaria (MIR, Κίνημα Επαναστατικής Αριστεράς) της Χιλής. Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας Επαναστατικής Αριστεράς. Σκοτώθηκε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου του 1974 (43 χρόνια πριν), κατά τη διάρκεια πολύωρης ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ μελών του MIR –που ήταν περικυκλωμένα σ’ ένα σπίτι του Σαν Μιγκέλ, λαϊκής συνοικίας του Σαντιάγκο– και ένοπλων δυνάμεων της χιλιανής χούντας του στρατηγού Πινοσέτ.
Ο τριαντάχρονος γιατρός και γενικός γραμματέας του MIR, Μιγκέλ Ενρίκες, ενδεχομένως να είχε διαφύγει, αν δεν προσπαθούσε –όπως άλλωστε κάθε επαναστάτης, που λαμπαδιάζει μέσα στην πιο μεγάλη ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία– να διασώσει την τραυματισμένη σύντροφό του, Κάρμεν Καστίγιο. Ο θάνατός του «συμβολίζει», υπό μία έννοια, το «δεύτερο» θάνατο μιας από τις πιο ηρωικές και τραγικές συγχρόνως εποποιίες στην ιστορία της ταξικής πάλης που εκτυλίσσεται στη Χιλή από τις 4/9/1970 μέχρι τις 11/9/1973. Ο πραγματικός θάνατος της χιλιανής επανάστασης βέβαια είχε συντελεστεί στις 11/9/1973, με την επικράτηση του φασιστικού πραξικοπήματος και την πολιτική γενοκτονίας που το πινοσετικό καθεστώς εξαπέλυσε εναντίον του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.
Τον Οκτώβρη του 1973, ένα μήνα μετά το πραξικόπημα, μέσα απ' τη Χιλή και προσπαθώντας να οργανώσει την ένοπλη αντίσταση, είχε κάνει την πολιτική αποτίμηση του MIR σε μια συνέντευξή του σε γαλλίδα δημοσιογράφο: «Η κρίση του συστήματος εξουσίας, που είχε αναπτυχθεί από χρόνια στη Χιλή, αποκρυσταλλώθηκε με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Λαϊκή Ενότητα… Αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμεύσει στην ανάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και σε μια προλεταριακή επανάσταση, εάν η κυβέρνηση είχε χρησιμοποιηθεί σαν όργανο για τον αγώνα των εργατών. Αλλά το ρεφορμιστικό σχέδιο που δοκίμασε να εκτελέσει η Λαϊκή Ενότητα δεν στράφηκε ενάντια στο σύνολο των κυρίαρχων τάξεων, δεν βασίστηκε στην επαναστατική οργάνωση των εργατών, στα δικά τους όργανα εξουσίας… Γι’ αυτό επιμένω, στη Χιλή δεν απέτυχε η Αριστερά, ούτε ο σοσιαλισμός, ούτε η επανάσταση, ούτε οι εργάτες. Στη Χιλή βρήκε τραγικό τέλος μια ρεφορμιστική αυταπάτη» ("Ντοκουμέντα του MIR", σσ. 14-15, Εξάντας, 1975).
Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα της χιλιανής αλλά και της παγκόσμιας Επαναστατικής Αριστεράς, που στάθηκε -και πέθανε- όρθια, με τ' όπλο στο χέρι, αντιπαλεύοντας το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αστική αντεπανάσταση.
Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, ας θυμηθούμε λίγα λόγια απ' τον χαιρετισμό του Εξεγερμένου Υποδιοικητή Μάρκος των Ζαπατίστας στο λαό της Χιλής: «Ίσως αυτοί που πήραν τα όπλα, όπως ο Μιγκέλ, για να πουν "όχι", στην πραγματικότητα έλεγαν "ναι" σε ένα αύριο που τότε έμοιαζε μακρινό. Ίσως αυτοί που έβαλαν φωτιά στα λόγια τους, όπως ο Μιγκέλ, δεν το έκαναν για να πυροδοτήσουν το θάνατο, αλλά για να φωτίσουν τη ζωή. Ίσως αυτοί που, όπως ο Μιγκέλ, σκέφτηκαν και πυροβόλησαν, δεν το έκαναν για να έχουν μια θέση στο μουσείο της επαναστατικής νοσταλγίας, αλλά για να έχουν όλοι οι λαοί μια θέση στον κόσμο».
Σύντροφος Μιγκέλ Ενρίκες... Παρών!
Compañero Miguel Enriquez, HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε κι ο Προκόπης Παυλόπουλος να χαρακτηρίσει παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Ο φαινομενικά πρόεδρος που έχει αποδεχτεί τον ρόλο του υπαλλήλου εκείνων που αποφασίζουν στις Βρυξέλες και τη Φρανκφούρτη, κάνει υποδείξεις εθελοδουλίας και σε άλλους λαούς.
Σχολιο.- το αστειο ειναι οτι επικαλειται την τηρηση των κανονων διεθνους δικαιου, που εξωφθαλμα εχουν παραβιασει οι ευρωμαφιοζοι σε πολλες περιπτωσεις, με χαρακτηριστικοτατη την περιπτωση της γιουγκοσλαβιας. υποτιθεται οτι ειναι και καθηγητης δημοσιου δικαιου τρομαρα του . Εμετος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιστολή μιας μαθήτριας της οποίας το μέλλον βρίσκεται στα χέρια ενός διαπλεκόμενου υπαλλήλου του Λάτση, που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας στην κυβέρνηση ενός αμόρφωτου καλοθρεμμένου χορτάτου που από μικρός τα βρήκε όλα έτοιμα και βγάζει συμπλεγματικό μίσος απέναντι στα νέα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους
Αυτούς τους αλητάμπουρες -τον υπάλληλο του Λάτση και το αμόρφωτο συμπλεγματικό τίποτα- υπάρχει κόσμος που τους στηρίζει στην εξουσία. Χωρίς ντροπή μπροστά στο βλέμμα αυτού του κοριτσιού. Σημάδι κι αυτό ηθικής εξαχρείωσης και προχωρημένης κοινωνικής σαπίλας. .

«Επιμένω ακόμα» μαθήτρια ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, Χριστίνα Μπουλά
Καρδάμυλα, Χίος 4-10-2017
Αξιότιμε κε Υπουργέ
Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2017 μου έγινε γνωστή και επίσημα η τελική απόφαση σας που μου καθορίζει το μέλλον μου. Η ειδικότητα του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων καταργείται και εγκρίνεται η λειτουργία του τομέα Οικονομίας της Β ‘ τάξης.
Χαίρομαι για αυτούς τους μαθητές γιατί ήταν άδικο να μην εκπληρώσουν τους στόχους και τις επιλογές τους. Όμως εγώ έμεινα με την πικρία και την απογοήτευση. Έχω φοιτήσει μια ολόκληρη χρονιά στη Β ‘ τάξη Οικονομικού, έχω ήδη σχεδιάσει τη σχολική μου χρονιά και όλοι με είχαν διαβεβαιώσει ότι όλα θα λειτουργούσαν κανονικά. Τώρα καταλαβαίνω ότι είμαστε μόνο απλά νούμερα σε κόλλες χαρτιού.
Το κάθε «νούμερο» όμως έχει πίσω του μια δική του ιστορία που αξίζει να γνωρίσει κάθε «μεγάλος και τρανός» αυτού του τόπου που καθορίζει τις τύχες μας.
Ζω στα Καρδάμυλα της Βόρειας Χίου, έναν πανέμορφο τόπο που επιμένουμε να αγαπούμε και θέλουμε να κατοικούμε σε αυτόν πάρα τις δυσκολίες. Εμείς οι νέοι δεν έχουμε άλλες διεξόδους από από το σχολείο μας. Εκεί βρισκόμαστε καθημερινά με τους φίλους μας, μορφωνόμαστε, κάνουμε εκδηλώσεις με τους καθηγητές μας, για να δίνουμε ζωή στον τόπο. Στις σχολικές μας εκδηλώσεις πάντα τραγουδούσα. Ήμουν η «γλυκιά φωνή» τους και με συνόδευαν ο Κώστας, ο Σιδερής και ο Γιώργος με το λαούτο, την κιθάρα και το σαντούρι. Τώρα ποια θα τους συντροφεύει στα μουσικά τους ταξίδια ; Δεν θέλω να φύγω από το σχολείο μου. Κε Υπουργέ ήθελα να τα ξέρετε όλα αυτά και εύχομαι να χάσετε για λίγο τη «ψυχρή» εξέταση των πραγμάτων και να γίνει το θαύμα και να με σκεφτείτε. Γιατί ναι, θέλω να με σκεφτούν προσωπικά γιατί είμαι 18 χρονών και έχω όνειρα και ελπίδες. Θέλω να με αντιμετωπίζουν ίσα με τα παιδιά τα άλλα που που έχουν το προνόμιο να σπουδάζουν ελεύθερα ό,τι τους ταιριάζει. Και ναι, δηλώνω πως τώρα τους ζηλεύω γιατί αυτά τα θεωρούσα αυτονόητα κάποτε…………
Ευχαριστώ όλους, τους γονείς για τον αγώνα που έδωσαν για τα σχολεία μας, τους συμμαθητές και καθηγητές μου που στάθηκαν πλάι στο δρόμο του αγώνα. Τουλάχιστον αυτός  ο αγώνας πιστεύω να έδωσε σε όλους από κάτι. Πρέπει να παλεύουμε για όσα δίκαια και σωστά πιστεύουμε. Το ξέρω πως πάντα υπάρχουν και θυσίες……….. Κάποιοι αποφάσισαν ότι εγώ έπρεπε να «θυσιαστώ», γιατί έτσι θα σωθεί και η οικονομία μας. Στην παραμεθόριο όλα για το κράτος κοστίζουν φαίνεται πιο ακριβά……..
Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
(Επιμένω ακόμα)
Χριστίνα Μπουλά



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο δημοσίευμα από Γερμανούς
: Κρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ, μόνο για το φυσικό αέριο: «Τζάμπα ελπίζουν στον TAP… Οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι οι πλούσιοι»
2 years ago
3ο Μνημόνιο, ΚΑΤΟΧΗ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε ότι το Vice είναι του George Soros, ο οποίος χρηματοδότησε το κίνημα της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας!
Τώρα συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι του στην Κρήτη μας, θέλοντας να φέρει την Ευρωπαϊκή Άνοιξη...
Σε όσους αρέσουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής Αραβικής Άνοιξης, μπορούν να παίξουν μαζί του...
Εγώ δεν πουλάω το νησί μου στην Νέα Τάξη Πραγμάτων των illuminati... Σόρος, Κίσινγκερ και Ρότσιλντ !!!

Λόγω Καταλονίας το Vice έκανε «μελέτη» για την αυτονομία της Κρήτης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισημερινός: Ο προδοτης νεος πρόεδρος Μορένο όρισε νέα, μεταβατική αντιπρόεδρο μετά την προφυλάκιση του αντιπροεδρου Χόρχε Γκλας πιστου συνεργατη του Ραφαελ Κορεα
 Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 07:14
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο ονόμασε την Τετάρτη μια υπουργό της κυβέρνησής του μεταβατική αντιπρόεδρο, αντικαθιστώντας τον Χόρχε Γκλας, ο οποίος προφυλακίστηκε τη Δευτέρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος του για μια υπόθεση διαφθοράς.
Ο πρόεδρος ονόμασε με διάταγμά του τη Μαρία Αλεχάντρα Βικούνια μεταβατική αντιπρόεδρο για τη διάρκεια της «προσωρινής απουσίας» του Γκλας.
Μέχρι τώρα, η Βικούνια ήταν υπουργός Αστικής Ανάπτυξης.
Ο Χόρχε Γκλας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο Κίτο, κατηγορείται πως ενέχεται σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Odebrecht, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη Λατινική Αμερική.
Η Οντεμπρέχτ βρίσκεται στην καρδιά ενός σκανδάλου διαφθοράς που συνταράσσει το πολιτικό σκηνικό χωρών απ' άκρου σ' άκρο της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με μια έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μεταξύ του 2007 και του 2016 η Οντεμπρέχτ διοχέτευσε περίπου 33,5 εκατομμύρια δολάρια σε αξιωματούχους στον Ισημερινό. Ο όμιλος των κατασκευών δωροδοκούσε επί σειρά ετών πολιτικούς, κυρίως στη Βραζιλία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, για να εξασφαλίζει αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων.
Ο Μορένο δικαιολόγησε τον διορισμό αυτό εξηγώντας ότι η προφυλάκιση του Χόρχε Γκλας αποτελεί «μια περίπτωση ανωτέρας βίας». «Ένα πρόσωπο το οποίο είναι φυλακισμένο δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου», δήλωσε.
Δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες σε βάρος του Γκλας.
Ο Χόρχε Γκλας, σύμμαχος του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα, βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρόεδρο Μορένο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο. Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος τον συκοφαντεί για ίδιον όφελος.
Στις αρχές του Αυγούστου ο Μορένο—άλλοτε ισόβαθμος με τον Γκλας και προστατευόμενος του Κορέα—απάλλαξε από «όλα τα καθήκοντά του» τον αντιπρόεδρο, χωρίς όμως να τον απομακρύνει από τον θώκο.
Ο Γκλας, από το 2007 υπεύθυνος για τους στρατηγικούς τομείς στην κυβέρνηση του Κορέα και αντιπρόεδρος του Κορέα από το 2013, επιμένει ότι είναι αθώος.
Ο Ραφαέλ Κορέα καταγγέλλει την έρευνα σε βάρος του Γκλας, κάνοντας λόγο για κυνήγι μαγισσών.
Η ένταση ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους αναμένεται να κλιμακωθεί κι άλλο καθώς ο Μορένο ετοιμάζεται να οργανώσει ένα δημοψήφισμα στις αρχές του 2018 με στόχο να καταργηθούν οι απεριόριστες θητείες στην προεδρία. Η πρωτοβουλία αυτή για πολλούς πολιτικούς παρατηρητές στοχοθετεί άμεσα τον Κορέα και έχει σκοπό να εμποδίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη προσπάθειά του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία του Ισημερινού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία-Βραζιλία: Η Ρώμη επιβεβαιώνει πως θα επιδιώξει την έκδοση του Τσέζαρε Μπατίστι
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 13:08
Η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα πως θα επιδιώξει να επιτύχει από τις βραζιλιάνικες αρχές την έκδοση του συγγραφέα και πρώην μέλους ιταλικής ακροαριστερής οργάνωσης Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια στην Ιταλία.
«Σήμερα εργαζόμασε με τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη Βραζιλία, Αντόνιο Μπερναρντίνι, για να ξαναφέρουμε τον Μπατίστι στην Ιταλία και να τον παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις βραζιλιάνικες αρχές», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.
Η Ιταλία έχει ήδη ζητήσει επανειλημμένα την έκδοση του Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος καταδικάσθηκε ερήμην το 1993 σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις φόνους και για συνέργεια σε φόνους που είχαν διαπραχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τα «μολυβένια χρόνια» της τρομοκρατίας. Ο ίδιος δηλώνει αθώος για τα εγκλήματα αυτά.
Το τελευταίο αίτημα είχε διατυπωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ φάνηκε να είναι ευνοϊκός, κάτι που μπορεί να παρακίνησε τον Μπατίστι να διαφύγει στη Βολιβία.
Ο Τσέζαρε Μπατίστι, 62 ετών, συνελήφθη χθες Τετάρτη στην πόλη Κορούμπα της Βραζιλίας, στα σύνορα με τη Βολιβία, έχοντας στην κατοχή του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη Βραζιλία απαγορεύεται να βγάλει κανείς από τη χώρα ποσά πάνω από 10.000 ρεάλ (περίπου 2.700 ευρώ) χωρίς να το έχει δηλώσει εκ των προτέρων.
Ο Ιταλός «συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να εγκαταλείψει τη Βραζιλία, επιβαίνοντας σ' ένα βολιβιανό ταξί», διευκρίνισε η αστυνομία.
Κατά τη δίκη του το 1993, ο Τσέζαρε Μπατίστι βρισκόταν στη Γαλλία, όπου διέμενε ελεύθερα από το 1990 έως το 2004. Τότε εγκατέλειψε τη χώρα αυτή καθώς αντιμετώπιζε την προοπτική να εκδοθεί στην Ιταλία. Έζησε στην παρανομία μέχρι το 2007, οπότε και συνελήφθη στο Ρίο ντε Ζανέιρο.
Δύο χρόνια αργότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ενέκρινε την έκδοσή του, όμως άφησε την τελική απόφαση στον αριστερό πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Την τελευταία ημέρα της θητείας του, στις 31 Δεκεμβρίου 2010, ο Λούλα είχε αρνηθεί να εκδώσει τον Μπατίστι στην Ιταλία, προκαλώντας την οργή της Ρώμης.
Ο Μπατίστι παρέμεινε φυλακισμένος για τέσσερα χρόνια κοντά στην Μπραζίλια και απελευθερώθηκε στις 9 Ιουνίου 2011.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας, η ιταλική κυβέρνηση υπέβαλε νέο αίτημα έκδοσης του Μπατίστι την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ίσως εξηγεί γιατί προσπάθησε να καταφύγει στη Βολιβία.
Την 22α Ιουνίου 2011 η υπηρεσία μετανάστευσης της Βραζιλίας του είχε χορηγήσει άδεια μόνιμης παραμονής στη Βραζιλία, όπου ο Μπατίστι ξανάφτιαξε τη ζωή του, συνέχισε να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα και παντρεύτηκε με μια Βραζιλιάνα το 2015.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχισαν οι κωλοτουμπες. Ο δεξιος πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της μεσολάβησης για την επίλυση της κρίσης
 Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 23:16
Ο επικεφαλής της δεξιας περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της μεσολάβησης για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτή προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η στιγμή αυτή επιβάλει μεσολάβηση. Δεχθήκαμε πολυάριθμες προσφορές τις τελευταίες ώρες και θα δεχτούμε και άλλες. Όλοι αυτοί που προσφέρθηκαν γνωρίζουν ότι είμαι έτοιμος για μια διαδικασία μεσολάβησης», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης.
«Θα το επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί: Ο διάλογος και η συμφωνία είναι μέρος της πολιτικής μας κουλτούρας και του λαού μας. Εντούτοις, το κράτος δεν απάντησε θετικά σε καμία από αυτές τις προσφορές».
Ο Πουτζντεμόν επέκρινε παράλληλα τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ότι «αγνοεί σκοπίμως» εκατομμύρια Καταλανούς.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες Τρίτη ο βασιλιάς Φελίπε κατηγόρησε τους επικεφαλής των αυτονομιστών της Καταλονίας ότι καταστρατηγούν τις δημοκρατικές αρχές και διχάζουν την καταλανική κοινωνία.
«Ο βασιλιάς υιοθετεί το λόγο και τις πολιτικές της κυβέρνησης του (Μαριάνο) Ραχόι που έχουν αποδειχθεί καταστροφικές για την Καταλονία και αγνοεί σκοπίμως εκατομμύρια Καταλανούς που δεν σκέφτονται όπως αυτοί», συμπλήρωσε.
Η Καταλονία αναμένεται να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου που συγκάλεσε η ηγεσία της περιφέρειας μετά το δημοψήφισμα το οποίο η Μαδρίτη και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχουν χαρακτηρίσει παράνομο.
«Είμαι βέβαιος ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δείξουμε το καλύτερο της χώρας μας, όταν οι θεσμοί της Καταλονίας θα χρειαστεί να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος», συμπλήρωσε ο Πουτζντεμόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή βλέπω να κυκλοφορεί πολύ,  ο μπαμπάς Λεμπιδάκης, ιδρυτής και κύριος μέτοχος της Παγκρήτιας τράπεζας παρέδωσε την τράπεζά του, όσο ο γιός του ήταν στα χέρια των απαγωγέων, στον Σάλλα με την μετοχή απ τα 124 ευρώ στα 7.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki  Papachela
Εγραψε ο Παπαδόπουλας σχόλιο στο από κάτω ποστ μου: " Καλά, αν είχανε καβατζώσει τον Λεμπιδάκη στο City Plaza δεν θα τον βρίσκανε ποτέ."
Εκλεψε ο Pikramenos κι έγραψε "Προς επίδοξους απαγωγείς: στην επόμενη απαγωγή να κρύψετε το θύμα στο City Plaza. Εκεί η Αστυνομία δεν πάει ποτέ


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Νόμος του κράτους ο ΕΝΦΙΑ,
νόμος του κράτους το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
Νόμοι που εφαρμόζονται κατά βούλησιν.
Εμένα μου εφαρμόζουν τον πρώτο αφαιρώντας μου τον δεύτερο.
Παράλογοοοο; Οχι, δεν απαντάει, άρα λογικό..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεντευξη  Δημητρη Καζακη στη Νεα Εγναντια καθημερινη εφημεριδα της Καβαλας 5/10/2017
«Δημευεται η περιουσια των Ελληνων για αλλοτρια συμφεροντα»
Ουσιαστικα η περιουσια των Ελληνων δεν δημευεται μονον, αλλα μεταφερεται  σε αλλα χερια. Οι τραπεζες γνωριζουν καλα ότι η πλειοψηφια των δανειων δεν μπορει να εξυπηρετηθει, οποτε θα φροντισουν να ξεφορτωθουν τα δανεια που δεν εχουν υποθηκη, κρατωντας στο χαρτοφυλακειο τους μονο τα ενυποθηκα δανεια, τα οποια στη συνεχεια θα αποδωσουν  σε εταιριες διαχειρισης κεφαλαιων του εξωτερικου, όπως συνεβη στην Κυπρο. Αυτό είναι το σχεδιο που εξυφαινεται συμφωνα με τον γενικο γραμματεα του ΕΠΑΜ Δημητρη Καζακη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΔΟΥ Η "αριστερή" ΛΗΣΤΕΙΑ! Οδηγούν το λαό να πάρει καραμπίνες! Η Eurobank πούλησε δάνεια 1,5 δις στο... 3% της αξίας τους
 Η Eurobank, η τράπεζα - κοράκι που ο ελληνικός λαός την ανακεφαλαιοποίησε καμιά δεκαριά φορές,η τράπεζα που ο Λάτσης την κατέστησε ζόμπι και μετά... την παράτησε χωρίς καμιά επίπτωση και τώρα παρουσιάζεται ως...μέγας "επενδυτής" του Ελληνικού, αυτό το μόρφωμα ανακοίνωσε σήμερα (με τρόπο μάλιστα πανηγυρικό) πως - με την ανοχή και υποστήριξη του "αριστερού" κυβερνητικού συναπαντήματος - πούλησε "κόκκινα" δάνεια ύψους 1,5 δις στην ισπανική Intrum Justitia AB (Intrum) απ' όπου αποκόμισε τίμημα...45 εκ.ευρώ,δηλαδή πούλησε δάνεια ύψους 1,5 δις στο...3% της αξίας τους!
Αυτή τη ληστεία της λαϊκής περιουσίας την ονομάζουν...εμπορική - επενδυτική συναλλαγή! Και δεν ντρέπονται καθόλου!
Θα μας βρείτε μπροστά γερολαδάδες (δεξιοί κι "αριστεροί") και θα σας κυνηγάμε μέχρι να σας τελειώσουμε,φυσικά και ηθικά!
ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Θέμα ημερών ο σχηματισμός κυβέρνησης
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Θέμα ημερών είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ολλανδία, σχεδόν εφτά μήνες μετά τις εκλογές (15 Μάρτη). Σύμφωνα με ολλανδικά δημοσιεύματα, οι επαφές μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων βρίσκονται στην τελική ευθεία και μια συμφωνία ενδέχεται να επιτευχθεί από την ερχόμενη Δευτέρα. Στις συνομιλίες συμμετέχουν το φιλελεύθερο «Κόμμα του Λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» (VVD) του σημερινού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, το φιλελεύθερο «Δημοκράτες 66» (D66), η Χριστιανοδημοκρατική Εκκληση (CDA) και η Χριστιανική Ενωση (CU), ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι πιθανό να ανακοινωθεί γύρω στις 23 Οκτώβρη.
Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα και αναλύσεις, η Ολλανδία ακόμη κι αν τώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, χρειάζεται συνεχόμενες και «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις, όπως π.χ. στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Στο μεταξύ, απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι των περίπου 7.000 δημοτικών σχολείων της χώρας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους και προσλήψεις ώστε να μειωθεί ο μεγάλος φόρτος εργασίας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για οικονομική ενίσχυση 250 εκατ. ευρώ, όμως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (AOB, CNV, PO-raad) σημειώνουν πως απαιτούνται επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για μισθούς και 500 εκατ. ευρώ για προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Επίσης τα συνδικάτα προειδοποιούν πως αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν με 48ωρη απεργία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Χιλιάδες Ρουμάνοι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν χτες μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο Βουκουρέστι, απαιτώντας την απόσυρση νομοσχεδίου για την κατά τουλάχιστον 8% αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καθώς μετακυλίονται σε αυτούς οι εργοδοτικές εισφορές. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας το σύνθημα «Ρουμανία, ξύπνα!» απαίτησαν την παραίτηση του κεντροαριστερού πρωθυπουργού Μιχάι Τουντός. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το συνδικάτο Alfa-Cartel.

ΡΩΜΗ.-- Στο πλαίσιο της παρεμπόδισης μιας πιθανής ...άφιξης της τρόικα στην Ιταλία κινείται η «αντιπολίτευση» που κάνει στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος η κίνηση «Αρθρο Ενα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί», που χτες ανακοίνωσε ότι στο εξής θα στηρίζει το κυβερνητικό έργο εφόσον αυτό ανταποκρίνεται στις «αρχές» της. Χτες, ο προερχόμενος από την κίνηση αυτή υφυπουργός Εσωτερικών, Φιλίπο Μπούμμπικο, παραιτήθηκε «για λόγους πολιτικής συνοχής».
«Πάντως είμαστε υπεύθυνοι, δεν θα επιτρέψουμε στην Τρόικα να έρθει στην Ιταλία», δήλωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, από τα κορυφαία στελέχη του κινήματος, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική του δύναμη θα υπερψηφίσει το μέτρο που αφορά την πορεία της σχέσης δημοσίου ελλείμματος- ΑΕΠ. Αλλά χθες βράδυ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Φιλίπο Μπούμμπικο (ο οποίος ανήκει στο κίνημα του Μπερσάνι) παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, «για λόγους πολιτικής συνοχής».
Αιτία της απόφασης αυτής είναι ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός. Το κύριο αίτημα που προέβαλαν οι «Δημοκράτες και Προοδευτικοί», να αυξηθούν τα κονδύλια για την δημόσια υγεία, δεν έγινε δεκτό. Τα ισχυρότερα σημεία αναφοράς της πολιτικής αυτής δύναμης, ο πρώην πρωθυπουργός Μάσσιμο Ντ´ Αλέμα και ο πρώην υπουργός Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν μια γραμμή που δεν κρίνουν αρκετά φιλολαϊκή.

ΛΟΝΔΙΝΟ.--  Ο 12ος κινεζικός στόλος πλοίων συνοδείας πραγματοποιεί από προχτές, για πρώτη φορά στα χρονικά, πενθήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο. Στον κινεζικό ναυτικό σχηματισμό συμμετέχουν οι φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων «Huanggang» και «Yangzhou» και το πλοίο υποστήριξης «Gaoyouhu».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Οι κυβερνήσεις Σερβίας και Κροατίας συμφώνησαν χτες στην επ' αόριστον ματαίωση της επίσκεψης του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Κροατία, που είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβρη ή Δεκέμβρη, επειδή (όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κροατικής προεδρίας) δεν υπάρχει επί του παρόντος «αμοιβαία εμπιστοσύνη» ανάμεσα στις δύο χώρες.