Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σαββατο 7 Οκτωβριου 2017



Γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Υποτίθεται ότι προωθείται η εκπαίδευση εντός φυλακής. Με βάση το Νόμο και ισχυρό ήπιο Δίκαιο.
Κρατούμενος που κατάφερε να περάσει (2ος..) στο Πολιτικό της Νομικής, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό για να παρακολουθήσει το Πανεπιστήμιο. Δεν έχει ούτε τραπέζι ούτε καρέκλα. Καλείται να διαβάσει εκεί που τρώει, εκεί που κοιμάται, στον ίδιο χώρο που κάνει την τουαλέτα του (χωρίς χώρισμα..). Δεν έχει ενημερωθεί για το πότε θα πάρει τα βιβλία του.
Το στρώμα που του δόθηκε είχε κάτουρα και αίματα από γέννες γατιών. Τοποθετήθηε σε 7-8 τ.μ μαζί με άλλον ένα, και σήμερα 2 κρατούμενους (απετράπη κατόπιν διαμαρτυρίας του ο 3ος 'ένοικος").
Η φυλακή δεν έχει αναγνωστήριο ή βιβλιοθήκη που μπορεί να αξιοποιεί ο κρατούμενος φοιτητής για τις σπουδές του.
Λέμε σ' αυτή τη χώρα και σ' αυτή την ήπειρο ότι το θέλουμε οι άνθρωποι που απωθούμε στο Υποσεινήδητο της Κοινωνίας, τις Φυλακές, να αναμορφωθούν, αλλά, φίλοι και φίλες, ΔΕΝ το βλέπω.
Δεν ξέρω πως θα γίνει, αλλά ΑΥΤΟ το πρόσωπο δεν θα το καταστρέψουν. Θα γίνει χαμός. Αν χρειαστεί, θα λυθεί με παρέμβαση εκτός Ελλάδας (το ΕΔΔΑ δεν θα κανε επείγουσα παρέμβαση για τέτοιο θέμα, αλλά άλλοι φορείς θα έκαναν).''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που δεν έβαλε η Fraport στην σύμβαση της, είναι να είναι υποχρεωμένοι όλοι οι κάτοικοι της χώρας να κάνουν μέσω των αεροδρομιών της κάθε μήνα και από ένα ταξιδάκι ('εστω μέχρι το Άκτιο αυθημερόν), θέλουν δεν θέλουν και έχουν δεν έχουν λεφτά, αλλιώς θα πρέπει να δουλεύουν ένα μήνα άμισθοι σε αυτήν, γιατί πρέπει πάνω από όλα να παραμένει η εταιρεία "αζήμια"

"Το Δημόσιο θα αποζημιώνει και θα κρατά αζήμιο τον παραχωρησιούχο , τους υπαλλήλους, αντιπροσώπους, εργολάβους του (κάθε βαθμίδας) σε πρώτη ζήτηση, από κάθε ευθύνη για: 
(i) θάνατο ή σωματική βλάβη οποιουδήποτε προσώπου,
(ii) ζημία ή φθορά περιουσίας (συμπεριλαμβανομένης περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο ή στον παραχωρησιούχο ή για την οποία έκαστος εξ αυτών είναι υπεύθυνος) και
(iii) όλες τις ζημίες (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών εξόδων επί τη βάσει αποζημίωσης) που μπορεί να προκύψουν ή να επέλθουν λόγω πράξης, παράλειψης ή αμέλειας οποιουδήποτε μέρους σύμβασης αεροδρομίου (...)".
Εξαιρετικό! Παρ' ότι η Fraport είναι ο εργοδότης, την αποζημίωση για ό,τι στραβό κι ανάποδο συμβεί, την πληρώνει το ελληνικό κράτος! Ντεραπάρει το κλαρκ και τραυματίζει εργάτη; Γλιστράει υπάλληλος και σπάει το πόδι του; Χάνονται οι αποσκευές κάποιου επιβάτη; Ό,τι κι αν γίνει, το αφτί των γερμανών δεν χρειάζεται να ιδρώσει. Πληρώνει το ελληνικό δημόσιο!
Αεροδρόμια στα οποία η Fraport κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 10%: Από ένα σε Περού, 
Σλοβενία, Ρωσσία και Τουρκία, από δύο σε Γερμανία και Βουλγαρία, δεκατέσσερα στην Ελλάδα.
(Ι) Μια άλλη ενδιαφέρουσα παραχώρηση που κάνει το δημόσιο προς την Fraport μέσω της σύμβασης είναι ότι επιτρέπει στην εταιρεία να παραστήσει τον εργολάβο και να εκτελέσει όσα έργα θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν, φυσικά με έξοδα του δημοσίου:
"Ο παραχωρησιούχος μπορεί, εφόσον το επιλέξει, κατόπιν συναίνεσης του δημοσίου και με τους όρους που θα συμφωνηθούν με αυτό, να εκτελέσει για λογαριασμό και με έξοδα του δημοσίου μέρος ή το σύνολο των έργων δημοσίου όσα έργα απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 4.4.7 και οποιαδήποτε άλλα έργα πρέπει να εκτελέσει ή για τα οποία πρέπει να μεριμνήσει το δημόσιο με τους όρους της παρούσα σύμβασης" [σελ. 76, 4.3.3].
Κι ας πούμε ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα μεν αλλά έχουν κάποια λογική. Αν προχωρήσουμε λίγο την ανάγνωση, όμως...:
"Εάν ο παραχωρησιούχος επιθυμεί να εκχωρήσει ουσιώδες τμήμα των συμβατικών υποχρεώσεών του σε υπεργολάβο, θα παράσχει στο δημόσιο όλα τα απαραίτητα στοιχεία του προτεινόμενου υπεργολάβου, όπως την εμπειρία, το προσωπικό που θα απασχοληθεί στην εν λόγω σύμβαση υπεργολαβίας, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τα συγκεκριμένα καθήκοντα που θα ανατεθούν στον εν λόγω υπεργολάβο. Το δημόσιο οφείλει να απαντήσει στο αίτημα εντός τριάντα ημερών. Εάν το δημόσιο δεν απαντήσει εντός του ανωτέρω χρονικού πλαισίου, θα θεωρηθεί ότι έχει δώσει  την συγκατάθεσή του" [σελ. 164-165, §§ 22.3 - 22.4].
Σχολιο.- Γνωστά αυτά.Στην Κεφαλονιά απαίτησαν (και πήραν)απο την πυροσβεστική με απόσπαση 35 πυροσβέστες. Ποιός θα τους πληρώνει δεν ξέρουμε ακόμη.
Σχολιο.- Αν ηταν να τους πληρωνουν οι ιδοι θα προσλαμβαναν δικους τους...
Αλλά έπρεπε να τους εκπαιδεύσουν.Τώρα τους πήραν έτοιμους απ το έτσι κι αλλιώς ελλειπές προσωπικό του ΠΣ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χίτλερ Νόμιζε ότι Δεν θα το Έβρισκε Κανείς. Αυτό που Ξέθαψαν όμως οι Αρχαιολόγοι… θα σας Σοκάρει!
Φεβρουάριος 25, 2016
Μετά από μια εξέγερση στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Sobibor της Πολωνίας το 1943, τα γερμανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εξαφανίσουν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο – παρόλο που υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 Εβραίοι πέθαναν εκεί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Οι θάλαμοι αερίων γέμισαν με άμμο και χτίστηκε ένας δρόμος από πάνω, κρύβοντας τα απομεινάρια για δεκαετίες.
Πρόσφατα, αρχαιολόγοι επισκέφτηκαν το σημείο και αποφάσισαν να σκάψουν κάτω από το δρόμο. Μετά από εβδομάδες ανασκαφών, ένας άντρας, ο οποίος συνδεόταν προσωπικά με το στρατόπεδο, το ανακάλυψε.
“Επιτέλους, φτάσαμε στο στόχο μας – την ανακάλυψη των θαλάμων αερίου” δήλωσε ο αρχαιολόγος Yoram Haimi. “Έχουμε εντυπωσιαστεί από το μέγεθος του κτιρίου και τα καλά διατηρημένα τοιχώματα των θαλάμων.”
Σύμφωνα με το AmericaNews, ο Haimi είχε δύο θείους οι οποίοι πέθαναν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης – κάτι που τον παρακίνησε ακόμα περισσότερο γι” αυτή την ανασκαφή.
Ένας σημαντικός αριθμός προσωπικών αντικειμένων εντοπίστηκε, ανάμεσα τος ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με το εξής μήνυμα στα εβραϊκά:
“Ιδού, είσαι αφοσιωμένος σε μένα”.
“Εδώ συνέβη ο αφανισμός τόσων ανθρώπων, θάνατος από αέρια που σκότωναν τους πάντες μέσα σε 15 λεπτά, με βασανιστήρια, φωνές”, είπε ο αρχαιολόγος Wojciech Mazurek. “Οι Ναζί εκτρέφαν χήνες για να καλύπτουν τις κραυγές, για να μην τις ακούνε οι άλλοι φυλακισμένοι.”
Σύμφωνα με αναφορές, μόλις 50 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν από αυτή τη φυλακή ζωντανοί μέχρι το τέλος του πολέμου – άλλη μια τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΑΤ κτύπησαν άγρια και απρόκλητα διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τσαντίστηκαν που γιούχαραν τον Τσίπρα;
Τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές στο κεφάλι,τελείως απρόκλητα
Τα πουτανάκια του "αριστερού" Τσίπρα, τα πιο πιστά κοπρό-σκυλα του κράτους (με κάθε "είδους" και ¨απόχρωσης¨ αστική κυβέρνηση), τα ΜΑΤ, κατ' εντολή, για να μπορέσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης να κάνουν τις ημερίδες τους με τους βιομηχάνους (ΣΕΒ), μας ψεκάσαν πάλι τα χημικά τους χθες, ανοίξαν και το κεφάλι του συντρόφου μας. Εκτός από κομπλεξικοί αγ@μητοι μλκες είναι κι επικίνδυνοι φονιάδες. Για αυτό πρέπει να καταργηθούν, για αυτό πρέπει να έρθει η ώρα τους κι αυτωνών και όσων γ@μημένων υπηρετούν κι υπακούουν….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΕΒ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλει την κυβέρνηση που φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην διεξαγωγή της φιέστας του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας για την “ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις”, με καλεσμένο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ με χημικά και γκλομπ στο μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν ο τραυματισμός του στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κώστα Ξενόπουλου, που δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι. Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλά ράμματα.
Δεν πρόκειται για “λάθος της αστυνομίας”. Ο μόνος τρόπος για να “γιορτάσουν” η κυβέρνηση με τους ομοτράπεζους της είναι να τρομοκρατήσουν τον λαό, με σκοπό να συνεχίσουν την λεηλασία εργατικών δικαιωμάτων, φύσης και δημόσιου πλούτου. Στο summit 2017 χορηγοί μεταξύ άλλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Ελληνικός Χρυσός και τα ΕΛ.ΠΕ. που λεηλατούν τα σπίτια του λαού, το περιβάλλον και δεν διστάζουν ακόμα και να στήνουν παρακρατικό φακέλωμα πολιτών. Αυτοί είναι οι συνδαιτημόνες του πρωθυπουργού, αυτή και η “ανταγωνιστικότητα” που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στήριξε το κάλεσμα τουΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την διαδήλωση διαμαρτυρίας, συμμετέχει στους αγώνες της πόλης για την υπεράσπιση των λαϊκών, εργατικών αναγκών και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα πιο αποφασιστικά. Αυτοί που φοβούνται είναι η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι γιατί ξέρουν ότι ο λαός οργανώνει και πάλι την αντίσταση του με στόχο την ανατροπή της πολιτικής τους. Μοναδικός τρόπος για να συνεχίσουν την λεηλασία είναι η καταστολή και η ολοκληρωτική αυταρχική θωράκιση όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ. 
Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, σπάζοντας και την αστυνομική βαρβαρότητα, για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που σήμερα λεηλατούν τα κοράκια του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ξύλο» και χημικά πριν την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη- Ένας τραυματία
Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης,της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας, τα οποία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών για να πλησιάσουν τον χώρο, με τους άνδρες των ΜΑΤ να τους απωθούν και να προχωρούν σε  χρήση χημικών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Χθες βράδυ στο σούπερ μάρκετ……..
Φεβρουάριος 28, 2016
Χθες βράδυ στο σούπερ μάρκετ
Με πλησιαζει ενας τυπος με εμφανη τα σημαδια της αθλιοτητας μεσα κι εξω και μου λεει ετοιμος να βαλει τα κλαματα «φιλε δεν εχω φαει τιποτα εδω και τρεις μερες».
Του λεω «Παρτε ο τι θελετε κι ελατε να με βρειτε στο ταμειο».
Στο σουπερ μαρκετ επεσε συναγερμος. Ακουω μια ταμια να φωναζει «Κυριε Νικο, κυριε Νικο ειναι ενας κυριος που ενοχλει τους πελατες» Μια αλλη σχολιαζει απο διπλα της χασκογελωντας «Χαχαχα κυριος!». «Ε πως να τον πω» λεει η πρωτη χασκογελωντας κι αυτη.
Την ωρα που ερχεται ο κυριος Νικος για να αποκαταστησει την ταξη φτανει ο τυπος διπλα μου κρατωντας – αν εχετε το θεο σας – ΜΟΝΟ ενα γιαουρτι κι ενα μιλκο. Του επαναλαμβανω με εμφαση αυτην την φορα για να τ” ακουσει καλα ο κυριος Νικος «Παρτε ο τι θελετε, ο τι θελετε». Ο ανθρωπος τα χανει και σαστιζει κι ο κυριος Νικος παιρνει το μηνυμα και κανει αμεσως μεταβολη και φευγει.
Πηγαινω στα ταμεια κι ερχεται και με βρισκει ο τυπος μ” ενα πακετο συσκευασμενα ψωμακια, εναν χυμο κι ενα πακετο ζαχαρη. Δεν ξερω γιατι με συγκινησε τοσο πολυ εκεινη η ζαχαρη που δεν κολλαγε με τιποτα με το γιαουρτι, το μιλκο τον χυμο και το ψωμι.
Του πα, παρτε ο τι θελετε κι αυτος εφερε αυτα που σας λεω, τιποτ αλλο. Καταλαβαινετε για τι επιπεδου ψυχικη ευγενεια μιλαμε;
Κι ερχεται μια μ@λ@κισμένη στο ταμειο και του λεει «πηγαινε εξω και περιμενε, θα στα φερει εξω αυτα που σου πηρε» «Στον φιλο μου μιλατε ετσι;» της λεω «Στον φιλο μου μιλατε στον ενικο; Πως τολματε;» Κοκκινησε η γουρουνα κι αυτος χαμογελασε και μου κλεισε το ματι.
Εφυγα πανευτυχης!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι διδάσκει η περίπτωση του τρίχρονου αγοριού που θυμάται προηγούμενη ζωή, ξεθάβει τη σορό του και υποδεικνύει τον δολοφόνο????
Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία που μπόμπιρας θυμάται προηγούμενη ζωή, δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας οπως αρέσκονται να λένε κάποιοι αρχή γενόμενης απο όμβριους, ειναι τεκμηριωμένη περίπτωση με στοιχειά αν και θα την έχουν διαβάσει και άλλου ,πολλοί το έβαλαν αλλα πέρασε και δεν ακούμπησε :
Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε είναι αληθινή. Φανταστείτε ότι είστε οι γονείς ενός μικρού παιδιού που μαθαίνει να μιλάει και ανάμεσα σε όλα όσα βλέπει και αισθάνεται, ξαφνικά αρχίζει να αναφέρεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κι επιμονή στην προηγούμενη ζωή του. Πώς θα αντιδρούσατε;
Στην περίπτωση όμως αυτή, ο μικρός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από μια απλή αναφορά σε λεπτομέρειες, καθώς οι περιγραφές αφορούσαν την ίδια του τη δολοφονία. Για να πείσει μάλιστα τους γονείς του, τους οδήγησε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια τους σόκαρε λέγοντας τους ότι σε εκείνο ακριβώς το σημείο είχε πεθάνει.
Ήταν τόση μάλιστα η επιμονή του, που οι γονείς αναγκάστηκαν να ενδώσουν και να αρχίσουν το σκάψιμο στο σημείο που υποδείκνυε. Μπορείτε να μαντέψετε τι βρήκαν; Ναι, ένα πτώμα! Όμως η εκπληκτική αυτή ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς έπειτα το αγόρι οδήγησε τους γονείς του στο σημείο που βρισκόταν θαμμένο το τσεκούρι με το οποίο είχε δολοφονηθεί και σύμφωνα με εκείνους εξηγούσε το κόκκινο σημάδι με το οποίο είχε γεννηθεί στο μέτωπό του.
Όμως η απρόσμενη τροπή της ιστορίας δεν τελειώνει εδώ, καθώς τελικά το αγόρι αποκάλυψε στους έκπληκτους γονείς το όνομα του δολοφόνου και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντοπίστηκε και ώ του θαύματος ομολόγησε το έγκλημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν νομίζει κανείς ότι μπορεί να νοηθεί κοινωνική επανάσταση χωρίς εξεγέρσεις των μικρών εθνών στις αποικίες και στην Ευρώπη, χωρίς επαναστατικές εκρήξεις μιας μερίδας των μικροαστών με όλες τις προλήψεις τους, χωρίς το κίνημα των μη συνειδητών προλεταριακών και μισοπρολεταριακών μαζών ενάντια στον τσιφλικάδικο, εκκλησιαστικό, μοναρχικό, εθνικό κτλ. ζυγό, όταν σκέπτεται κανείς έτσι, σημαίνει ότι απαρνείται την κοινωνική επανάσταση. Είναι σαν να πρόκειται να συνταχθεί από το ένα μέρος ένας στρατός που θα πει: “εμείς είμαστε υπέρ του σοσιαλισμού”, και από το άλλο, ένας άλλος στρατός που θα πει: “εμείς είμαστε υπέρ του ιμπεριαλισμού”, κι αυτό φαντάζονται θα είναι μια κοινωνική επανάσταση! ... Όποιος περιμένει μια “καθαρή” κοινωνική επανάσταση, δεν θα τη δει ποτέ του. Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση".
"Το προλεταριάτο δεν πρέπει καθόλου να βλέπει τις άλλες τάξεις και τα άλλα κόμματα σα μια "αντιδραστική μάζα". Απεναντίας, πρέπει να παίρνει μέρος σε όλη την πολιτική και κοινωνική ζωή, να υποστηρίζει τις προοδευτικές τάξεις και τα προοδευτικά κόμματα ενάντια στα αντιδραστικά, να υπερασπίζει κάθε επαναστατικό κίνημα ενάντια στο υπάρχον καθεστώς, να είναι υπερασπιστής κάθε καταπιεσμένης λαότητας ή φυλής, κάθε καταδιωκόμενης θρησκείας, του στερημένου από τα δικαιώματα φύλου κ.λπ."
Β.Ι. Λένιν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ;
Πολύς πόνος έχει πιάσει κάμποσους έλληνες αριστερούς, γιατί, λέει, οι αποσχιστικοί Καταλανοί διαιρούν την εργατική τάξη του ισπανικού κράτους.
Εγώ θυμάμαι εκείνη την προτροπή του Μαρξ προς τους άγγλους σοσιαλιστές, οι οποίοι επέμεναν να αντιπροσωπεύονται οι Ιρλανδοί στην Εργατική Διεθνή μέσω του αγγλικού τμήματος, μιας και ανήκαν στο ίδιο κράτος.
Ο Μαρξ, λοιπόν, επειδή δεν γούσταρε εξυπνακισμούς, αλλά είχε και το χιούμορ του ανθρώπου που πέφτει κάτω από τα γέλια με την αποκάλυψη της μικροαστικής κουτοπονηριάς, έκανε μια πρόταση συμβιβασμού:
Εντάξει, τους είπε. Να μην υπάρχει ιρλανδικό τμήμα, ξέχωρο από το αγγλικό. Να υπάρχει μόνο ιρλανδικό και να μπείτε κι εσείς οι Άγγλοι σ' αυτό!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολέμησαν στο Αφγανιστάν και τώρα θα πολεμήσουν και πάλι υπό το στέμμα του Φιλίππου του ΣΤ΄, για την πάταξη του καταλανικού εθνικισμού.
Ναι! Αυτοί οι λεβέντες είναι το πρώτο στρατιωτικό σώμα που στέλνει η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος στην Καταλονία για να ενισχύσει τη Guardia Civil.
Ναι! Τη Guardia Civil, που παρέμεινε ανέγγιχτη από την καθεστωτική μεταβολή, χωρίς να παραξενεύεται καμιά "δημοκρατική Ευρώπη". Για φανταστείτε να επιβίωνε και μετά το '45 η Γκεστάπο ή μετά το '74 η ΕΣΑ!
Δεν έχει σημασία! Στην Ισπανία της δημοκρατίας και των λαών όλα είναι δυνατά.
"Arriba España!", που φωνάζουν κι αυτά εδώ τα παλικάρια. Όπως ακριβώς φώναζε και η Φάλαγγα τότε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ "ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ".
Νομίζουμε πως ανακαλύπτουμε κάτι φοβερό και τρομερό, αλλά δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγουμε τη στενόμυαλη λογική που συστηματικά προωθούν επί χρόνια οι κάθε είδους Λιακόπουλοι και συνωμοσιολόγοι και οι "τιμασκρυβουνάκηδες", και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ακροδεξιάς αντιμετώπισης της επικαιρότητας.
Με το που θα προκύψει ένα ζήτημα που δεν ενδιαφέρει κάποιον ή που θεωρεί πως δεν θα έπρεπε καν να τίθεται ως ζήτημα, αμέσως θα ψάξει να βρει τη σκοπιμότητα που κρύβεται από πίσω:
"Θέλουν να δώσουν τα νησιά στην Τουρκία και γι' αυτό μας βάζουν ν' ασχοληθούμε με τους πλειστηριασμούς".
"Θέλουν να καταργήσουν τις συντάξεις και γι' αυτό μας βάζουν να ασχολούμαστε με τα ελληνοτουρκικά".
"Θέλουν να δώσουν τα σπίτια μας στις τράπεζες και γι' αυτό μας βάζουν ν' ασχολούμαστε με το κάθε μαλακισμένο που αυτοκτονεί γιατί του κάνουν μπούλινγκ λόγω φύλου στο σχολείο".
Και δώσ' του διάολε απ' την αρχή.
Το ότι μπορεί να εμπλέκεται στην καθημερινότητα πλήθος ζητημάτων, δεν περνάει καν από την κουτοπόνηρη σκέψη του λιακοπουλισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις πριν λίγο έμαθα πως το 40% των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δέχτηκε την εξευτελιστική διαδικασία της αξιολόγησης.
Το ποσοστό αυτών που έσκυψαν το κεφάλι επί Κατοχής και έγλειφαν τις μπότες των Γερμανών για να εξασφαλίσουν λίγη μπομπότα ήταν σαφώς μικρότερο.
Η τάση αυτοεξευτελισμού και η χαμηλή αυτοεκτίμηση γνωρίζουν ιδιαίτερη άνοδο στις μέρες μας.
Σχολιο.- Ο Ξανθουλης λεει (και εχει δικιο) ότι οι μισοι Ελληνες ειχαν σκυψει το κεφαλι και συνεργαζοντουσαν με τους Γερμανους ναζι.
Σχολιο.-  Το ποσοστό μοιράζεται..... σε κάποια νοσοκομεία είναι 84% και σε κάποια 14%.... και δεν είναι καθόλου τυχαίο!
 Η ΔΑΚΕ ενώ ήταν κατά της αξιολόγησης έδωσε γραμμή τελευταία στιγμή να κάνουν αξιολόγηση τα μέλη της, γι αυτό στα νοσοκομεία με μεγάλο ποσοστό έφτασε το 84%, ενώ στο Ιπποκράτειο πχ που δεν εχει δύναμη, έμεινε στο 14%...
το 40% βγαίνει απο δύο νοσοκομεία ουσιαστικά, τα υπόλοιπα δεν κάνανε!
Σχολιο.- διαγουμίζεται ο δημόσιος και εθνικός πλούτος και οι βασικες ομοσπονδίες δεν εχουν βγάλει κιχ ..θέλω να πω τα αστικά κόμματα κανουν τη δουλειά τους και τα αντίβαρα είναι ισχνα
Σχολιο.- Ασχετο το ένα από το άλλο. Δεν ανάγονται τα πάντα στα κεντρικά ζητήματα. Και η αντίσταση του 60% στην αξιολόγηση κάτι δείχνει.Κορόιδα είναι αυτοί και το 40% των εθελόδουλων είναι οι πονηροί;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



OKΔΕ. Χυδαία και προκλητική η απόφαση του πταισματοδικείου Καλαμάτας – έστειλε τον άνεργο Στράτο Δασκαρόλη στην φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια

Χυδαία και προκλητική η απόφαση του πταισματοδικείου Καλαμάτας που καταδίκασε τον άνεργο Στράτο Δασκαρόλη σε ποινή φυλάκισης 42 ημερών, επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα–Καλαμάτα . Όταν δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και από τότε κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
H απόφαση αφορά 6 μέρες φυλάκιση για κάθε σταθμό διοδίων που αρνήθηκε να πληρώσει, ποινή εξαγοράσιμη προς 80 ευρώ ανά περίπτωση. Σύμφωνα με τον ίδιον, ο οποίος μίλησε σε τοπικό site, τα γεγονότα έχουν ως εξής: «Πριν 2–3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου». Ο Στράτος επέλεξε να πάει φυλακή αντί να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα που του επιβάλλανε.
Τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές κάνουν το κόστος αβάσταχτο για τους άνεργούς, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αποφάσεις σαν και αυτές μόνο στόχο έχουν να υποταχτούμε στην μνημονιακή πραγματικότητα– βαρβαρότητα, χτίζοντας ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης απαλλαγμένο από κάθε «ψεγάδι» της αστικής δημοκρατίας, διαμορφώνοντας ένα καθεστώς τρομοκρατίας που θα νομιμοποιεί και θα εξαπολύει τη βία του κεφαλαίου σε κάθε έκφρασή της. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και στις πολιτικές δυνάμεις που τα εφαρμόζουν, να τσακίσουμε την καταστολή των αστικών/μνημονιακών κρατικών μηχανισμών.
Να απελευθερωθεί άμεσα ο άνεργος και να παρθεί πίσω η χυδαία απόφαση του δικαστηρίου.
Ελεύθερη δωρεάν μετακίνηση χωρίς διόδια για όλους
Με αγώνες να ξηλώσουμε τα μνημόνια και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταδικάζει τους φτωχούς και τους αγωνιστές του κινήματος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρια απελευθερωνει  την Idlib. Τα Συριακα στρατευματα συνοδευουν τουρκικα
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 13:37
Επιχείρηση μεγάλης έκτασης εκτυλίσσεται στην πόλη Idlib στην βορειοδυτική Συρία σε απόσταση 20 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία.
Συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη υπό την κάλυψη ρωσικών δυνάμεων και σφοδρών βομβαρδισμών της ρωσική αεροπορίας στα περίχωρα, κατά θέσεων της ισλαμοφασιστικης συμμοριας  Al Nusra και άλλων τζιχαντοφασιστών που κατέχουν την πόλη.
Αυτό που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επιχείρηση είναι η σύμπραξη μονάδων Τουρκμένιων τους οποίους έχει οργανώσει και εξοπλίσει ο τουρκικός στρατός, οι οποίες δρουν ως στρατιωτικοί βραχίονες της Άγκυρας.
Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση είναι αποτέλεσμα τη πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ Συρίας, Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, που συνήφθη τον περασμένο Μάιο στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα.
Η συμφωνία αφορά την δημιουργία τεσσάρων ζωνών «αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων» σε περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χαλέπι και Χάμα της Συρίας, επιδιώκοντας εκεί να σταματήσει η χρήση «κάθε όπλου», ακόμη και πτήσεων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιφύλαξη τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τους υποτακτικους τους Κούρδους.
Στην επιχείρηση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Υπάρχει μία σοβαρή επιχείρηση στο Idlib σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί δήλωσε, απευθυνόμενος κατά την διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του ΑΚP. « Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία», προσέθεσε.
Διευκρίνισε δε ότι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, καθώς η πολεμική επιχείρηση διεξάγεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Οι δυνάμεις της Άγκυρας στηρίζουν τις επιχειρήσεις από την τουρκική πλευρά των συνόρων, είπε.

Οι Τουρμενικές μονάδες
Η Άγκυρα έχει επενδύσει πολιτικά και οικονομικά στην δημιουργία ενός «επίσημου» τουρκμενικού Στρατού τον οποίο ονομάζει Free Idlib Army, ο οποίος αποτελείται από πρώην στελέχη του λεγόμενου Free Syrian Army (FSA). Επισημαίνεται ότι οι μονάδες αυτές λαμβάνουν εντολές απ ευθείας από την Άγκυρα.

Η επιχείρηση
Εδώ και μία εβδομάδα ρωσικά βομβαρδιστικά Τu-95 που απογειώνονται από το αεροδρόμιο Engels της Ρωσίας έβαλαν με πυραύλους μακράς εμβέλειας θέσεις φιλοτζιχαντιστών στα περίχωρα της Ιdlib, παράλληλα με την συριακή αεροπορία.

Χθες μηχανοκίνητες δυνάμεις του συριακού στρατού συνεπικουρούμενες από τουρκμενικές μονάδες άρχισαν να εισέρχονται στα περίχωρα της Idlib.
Τι λένε οι Κούρδοι
Κουρδικές πηγές, μιλώντας στην zougla.gr , εκτιμούν ότι η επιχείρηση κατάληψης της πόλης Idlib αποσκοπεί ουσιαστικώς στην αποκοπή του κουρδικού καντονίου Αφρίν από μία διέξοδο στην Μεσόγειο.
Ο μόνος κερδισμένος είναι οι Κούρδοι, καθώς ακόμα και ο Άσσαντ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, είναι διατεθειμένος να συζητήσει τους όρους της αυτονομίας τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων έγιναν σήμερα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 15:18
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, καθώς η Καταλονία προετοιμάζεται ν’ ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι στα λευκά, ζητώντας την διεξαγωγή συνομιλιών προκειμένου να εκτονωθεί η χειρότερη πολιτική κρίση, για δεκαετίες, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ισπανία.
Η πλούσια περιοχή της Καταλονίας, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, με την δική της γλώσσα και πολιτιστική κληρονομιά, έχει από καιρό γνωστοποιήσει ότι θα επιδιώξει την ανεξαρτησία της από την υπόλοιπη Ισπανία.
Οι αρχές της Καταλονίας γνωστοποίησαν ότι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στο απαγορευμένο από τη Μαδρίτη δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ηλιακή ενέργεια θέλει να ηλεκτροδοτήσει το Πουέρτο Ρίκο ο Elon Musk
 Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 14:18
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla, Elon Musk, προκειμένου να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες υποδομές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του νησιού, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας.
Μόλις το 10% των υποδομών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πουέρτο Ρίκο παραμένουν λειτουργικές, εβδομάδες μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.
Απαντώντας σε ένα μήνυμα στο Twitter, ο Elon Musk δήλωσε ότι το Powerwall, όπως ονομάζει την τεχνολογία ανανεώσιμης ενέργειας που εφαρμόζει η εταιρία και η οποία ηλεκτροδοτεί ήδη πολλά μικρότερα νησιά, θα μπορούσε, με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις να εφαρμοστεί και στο Πουέρτο Ρίκο.
Ο Ρικάρντο Ροσέλλο, κυβερνήτης του νησιού, αποκάλυψε ότι είχε «μια σπουδαία αρχική συζήτηση» με τον συνιδρυτή της Tesla και ότι οι ομάδες τους βρίσκονται σε συζητήσεις σε μία «αναζήτηση ευκαιριών» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ο Musk δήλωσε ότι στέλνει "έμπειρους εγκαταστάτες από τις ΗΠΑ προκειμένου να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν την τοπική ομάδα το ταχύτερο δυνατόν" και πρόσθεσε ότι διοχετεύει πόρους της Tesla στο συγκεκριμένο project προκειμένου να αυξήσει τον παραγόμενο αριθμό μπαταριών για να καλυφθούν οι ανάγκες του Πουέρτο Ρίκο καθώς και άλλες πληγείσες περιοχές".
Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποστολή στο νησί εκατοντάδων μπαταριών που μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια παραγόμενη από ηλιακούς συλλέκτες που πρόκειται να εγκατασταθούν στο Πουέρτο Ρίκο.
Η μητρική εταιρία της Google, Alphabet, βρίσκεται επίσης στις επάλξεις για να συνδράμει στις προσπάθειες ανάκαμψης του Πουέρτο Ρίκο, μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαρία, που άφησε πίσω του ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Alphabet έχει λάβει άδεια, προκειμένου να να χρησιμοποιήσει μπαλόνια για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας έκτακτης ανάγκης στο νησί, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει μείνει χωρίς τηλεφωνική κάλυψη.
Σε μια αίτηση προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των Η.Π.Α., η εταιρία δήλωσε ότι εργάζεται για την «υποστήριξη της αποκατάστασης των περιορισμένων επικοινωνιακών δυνατοτήτων των αδειοδοτημένων παρόχων».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Ajit Pai, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συστήσει μια ομάδα εργασίας για την αποκατάσταση των προβλημάτων επικοινωνίας που παρατηρούνται στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ.
«Είναι κρίσιμο να υιοθετήσουμε μια συντονισμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για να υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της υποδομής επικοινωνιών και την αποκατάσταση των υπηρεσιών επικοινωνίας».


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την μία το Ελληνικό Κράτος(που βρίσκεται υπό Κατοχή) βοηθάει το Κράτος Κατοχής της Παλαιστίνης να εκμεταλλευτεί τον κλεμμένο φυσικό πλούτο των Παλαιστινίων. Μαζί με αυτό, τους βοηθάμε στην στρατιωτική "προπόνηση" και αναπτύσσουμε από κοινού "αμυντική" γραμμή.
Από την άλλη, το Ελληνικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ύπουλα και κάτω από το τραπέζι, παραχωρεί την περιουσία του στο Israhell, μεγαλώνοντας και δυναμώνοντας έτσι το Κράτος Κατοχής..
Στην Ελλάδα πάλι, θέλουμε να λέμε πως είμαστε φιλοπαλαιστίνιοι και αγαπάμε πολύ τον Παλαιστινιακό λαό αφού οι σχέσεις των δύο λαών είναι διαχρονικές...
Και ρωτάω εγώ τώρα, αν τους θεωρούσαμε εχθρούς μας, τι θα μπορούσαμε να τους είχαμε κάνει;
Σχολιο.-   Το ελλαδικό ψευδοκράτος είναι εξίσου εχθρός των Ελλήνων όσο και των Παλαιστινίων, είναι πολύ απλό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κουρδιστάν είναι ένα ισραηλινό σχέδιο παιχνιδιού για την περιοχή

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι κανένας άλλος, ούτε καν οι ίδιοι οι Κούρδοι, θα κερδίσει τόσο από την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν στη Μέση Ανατολή από το Ισραήλ. Η υποστήριξη του Ισραήλ σε ένα κουρδικό κράτος έχει πραγματική υλική βάση. Αυτό καθιστά το όλο κουρδικό ζήτημα πολύ δυσάρεστο, υπόκεινται σε αλλαγή σύμφωνα με τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες και επαναλαμβάνεται όταν και όταν προωθείται. Αλλά τι εξηγεί την υποστήριξη του Ισραήλ για το Κουρδιστάν; Αυτό είναι αρκετά απλό για να κατανοήσετε: θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους σημαντικότερους ανταγωνιστές της στην περιοχή: το Ιράν, το Ιράκ, την Τουρκία και τη Συρία και θα δώσει στο Ισραήλ ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Στην πραγματικότητα, η συνεργασία του Ισραήλ με τους Κούρδους έχει μακρά ιστορία, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 και του 70, όταν το Ισραήλ έπλασε τις κουρδικές πολιτοφυλακές στο βόρειο Ιράκ για εσωτερική αποσταθεροποίησή του. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ,
Οι Κούρδοι αποτελούν περίπου το 22% ενός ιρακινού πληθυσμού 37 εκατομμυρίων. 20% του τουρκικού πληθυσμού των 79 εκατομμυρίων? Το 15% του πληθυσμού της Συρίας ανέρχεται σε 18,5 εκατομμύρια και περίπου το 9% του πληθυσμού του Ιράν είναι περίπου 80 εκατομμύρια. Αν και οι αριθμοί δεν σημαίνουν από μόνοι τους ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν, αυτό σημαίνει ότι οι ζημιές που μπορεί να κάνει ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος σε όλες αυτές τις χώρες.
Εκτός αυτού, ο άλλος σημαντικός παράγοντας που κάνει το Ισραήλ έναν μεγάλο υποστηρικτή του Κουρδιστάν είναι το πετρέλαιο. Αυτό εξηγεί γιατί οι ελίτ των ισραηλινών πολιτικών κύκλων καθώς και τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ανοιχτά το δημοψήφισμα - και αυτό επίσης με βάση τη μακρά ιστορία της «δίωξης» των Κούρδων στα χέρια του ρεπορταζ  Haaretz που ονομάζεται «τυραννικοί ηγέτες του Ιράν, Της Συρία και της Τουρκία. "
Παρά τη συμπάθεια και τη θρησκευτική νοοτροπία που το Ισραήλ τείνει να επικαλείται κάθε τόσο, αυτό που πραγματικά προσελκύει είναι το πετρέλαιο που έχουν οι Ιρακινοί Κούρδοι υπό τον έλεγχό τους - και ότι το πετρέλαιο αυτό πρέπει να συνεχίσει να φτάνει στο Ισραήλ χωρίς διακοπή. Μέχρι τον Αύγουστο του 2015,Το Ισραήλ εισήγαγε ήδη τα τρία τέταρτα του πετρελαίου του από την κουρδική περιοχή του Ιράκ. Αυτό συμβαίνει από τότε και πριν από αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι το Ιράκ δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και δεν έχει επίσημους δεσμούς. Συνεπώς, το Ισραήλ έχει μια ειδική σχέση με την Κούρδικη  Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) και είναι προς το συμφέρον του να δημιουργηθεί ένα κουρδικό κράτος. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ισραηλινή ηγεσία  υποστηρίζει το Κουρδιστάν. Ήταν μόνο πριν από λίγες μέρες ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked είπε ότι «Το Ισραηλινό και Αμερικανικό ενδιαφέρον είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα κουρδικό κράτος, πρώτα στο Ιράκ. Είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να το υποστηρίξουν αυτό. "
Ενώ ο «παράγοντας πετρελαίου» σημαίνει την οικονομική διάσταση της υποστήριξης του Ισραήλ προς το Κουρδιστάν, οι στρατηγικοί παράγοντες δεν είναι λιγότερο σημαντικοί. Αυτά εξηγούνταν πλήρως σε ένα ρεπορταζ του Haaretz στις 28 Σεπτεμβρίου, η οποία λέει:
Πέρα από την ιστορική φιλία μεταξύ των δύο εθνών, είναι σαφές γιατί οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν τους Κούρδους. Το Κουρδιστάν βρίσκεται στον στρατηγικά κρίσιμο κόμβο του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας - της περιοχής όπου το Ιράν ελπίζει να δημιουργήσει το χερσαίο διάδρομο «Shi'a Crescent», που θα του επέτρεπε να μεταφέρει όπλα και μαχητές απευθείας στα οχυρά της Χεζμπολά στο Λίβανο. Ένα ελεύθερο και υπέρ του Ισραήλ Κουρδιστάν στα σύνορα του Ιράν όχι μόνο θα καταστρέψει τα σχέδια του Ιράν αλλά θα αποτελέσει επίσης σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στην περιοχή.
Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πραγματικής υλοποίησης της ιδέας ενός κουρδικού κράτους στη Μέση Ανατολή, η έκθεση αναφέρει μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός:
Η μόνη επιλογή των Κούρδων χρησιμοποιεί τη διπλωματία  για να διαπραγματευτεί μια ομαλή διάλυση με το Ιράκ και κάποια μορφή εμπορικών σχέσεων με τους εχθρικούς γείτονές της. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κάποια επιρροή στην Τουρκία και το Ιράκ, μπορεί να βοηθήσουν ήσυχα πίσω από τα παρασκήνια και το Ισραήλ σίγουρα θα παροτρύνει τη διοίκηση του Trump να το πράξει.

Ωστόσο, ενώ οι ΗΠΑ δεν υποστήριξαν επίσημα την ιδέα του δημοψηφίσματος, το γεγονός παραμένει ότι εξακολουθουν να βοηθουν τους Κούρδους-Κάτι που η Τουρκία-Σύμμαχος των ΗΠΑ θεωρεί ότι αποτελεί ζήτημα μεγάλης ανησυχίας, οδηγώντας σε σημαντική ρήξη στην ένωση με το ΝΑΤΟ και στις σχέσεις.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που το Ισραήλ πρέπει να πείσει για την υποστήριξη του Κουρδιστάν. Οι διαιρέσεις εντός των Κούρδων αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση, πόσο μάλλον η συνδυασμένη αντίθεση του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας στην ιδέα ενός Κουρδικού κράτους. Για παράδειγμα, η Τουρκία είναι η γραμμή ζωής για τις εξαγωγές πετρελαίου της krg προς το Ισραήλ και άλλες χώρες. Η krg μπορεί, συνεπώς, να μην έχει την πολυτέλεια να προσβάλει τον Ερντογάν. Αλλά αυτό δεν είναι καν το βασικό πρόβλημα. Το πρόβλημα έγκειται σε αυτό που επιθυμεί ο Ερντογάν σε αντάλλαγμα, το οποίο είναι εντελώς αδιανόητο - το krg αναγκάζει το ρκκ στην Τουρκία και το ypg στη Συρία να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ ο Μπαρζανί μπορεί να είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και αυτό για να κερδίσει την τουρκική υποστήριξη, για το ρκκ, ο Μπαρζανί δεν είναι παρά ένας κακοποιός, και ένας αυτο ηγέτης των Κούρδων, ως εκ τούτου, μη ικανός να ασκήσει καμία πραγματική επιρροή.
Αυτό που προσθέτει περισσότερο σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας δεν είναι στην ίδια σελίδα όσον αφορά τον στόχο τους για το Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι της Συρίας, ενθαρρύνονται από την αμερικανική υποστήριξη, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους ομοσπονδία εντός της Συρίας. Ενώ οι Κούρδοι της Συρίας ανέρχονται περίπου στο 8 % του πληθυσμού, ελέγχουν το 25 % της επικράτειας και το 40 % των πόρων πετρελαίου και αερίου, εάν παρουν  στον έλεγχο τους στην πλούσια επαρχία Deir-Ezzour, Είναι ήδη στη μέση της κατακτησης αυτής της πηγής για την πολιτική εξουσία. Οι τοπικές εκλογές της κοινότητας γίνονται ήδη και οι εκλογές για το κοινοβούλιο αναμένεται να συμβούν το επόμενο έτος.
Αυτό, εάν υλοποιηθεί, θα θέσει τη Συρία και την Τουρκία σε μια συμμαχία ενάντια στους Κούρδους. Μια πλούσια κουρδικη Ομοσπονδία στη Συρία και "κράτος" στο Ιράκ θα δημιουργήσει σίγουρα μια σοβαρή απειλή για την Τουρκία, και μια συμμαχία Αγκυρας-Δαμασκού θα υποχρεώσει τη Συρία να κάνει τα στραβά μάτια για τις τουρκικές δυνάμεις που είναι παρούσες στο βόρειο τμήμα της χώρας και να αναβάλει για να ανακτήσει την περιοχή του για λίγο. Αυτό θα λάκκο θα εχουν μόνιμα τους κούρδους εναντίον δύο χωρών, δημιουργώντας ένα αδιέξοδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούλρικε Μάϊνχοφ!
Η αστή δημοσιογράφος, που πέταξε την πένα και μαχητική κομμουνίστρια πια, μέσα από τις γραμμές της RAF - Φράξια Κόκκινος Στρατός, σήκωσε το όπλο της επανάστασης.
«Τα αστεία σταμάτησαν» είπε, "Der Spaß hat aufgehört."
Ίσως η πλέον εμβληματική γυναίκα της σύγχρονης εποχής.
Γεννήθηκε, σαν σήμερα το 1934.
Βρέθηκε κρεμασμένη στο κελί της στο Stamheim..
Η διεθνής επιτροπή έρευνας των αιτίων του θανάτου της κατέληξε, ότι είχε πεθάνει, πριν τον απαγχονισμό της....
Στη κηδεία της, εκείνα τα πέτρινα χρόνια των Λευκών Κελιών, ήταν μαζί της πάνω από 4.000 σύντροφοι και συντρόφισσές της.
Οι αντίπαλοί της, το γερμανικό κράτος, δεν σεβάστηκαν ούτε το νεκρό κορμί της!
Μέχρι και τον εγκέφαλό της διατήρησαν στην φορμόλη,
ως αντικείμενο μελετών!!!
Ό,τι έρευνες και να κάνουν όμως, δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν έναν επαναστάτη, μια επαναστάτρια..
Γιατί δεν διαθέτουν τη ψυχή του!
Και, όπως αναγραφόταν σε ένα πανώ συντρόφων της στη κηδεία της:
"Μπορείτε να σκοτώσετε μια επαναστάτρια -
αλλά ποτέ την Επανάσταση!"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα αισθάνομαι πως είμαι μία ωραία πεταλούδα!
Που θα πρέπει να απευθυνθώ για να το κατοχυρώσω;

Σχολιο.- Αναφερομαι  στην ψήφιση του νομοσχεδίου βέβαια. Το οποίο κρίνει το φύλο, όχι βάση της φυσικής του υπόστασης αλλά της πεποίθησης που έχει ο καθένας για αυτό.
Θεωρώ πως είναι ότι πιο αστείο παίζει να έχει ψηφιστεί ποτέ

σχολιο.- Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος: «Όχι στην αλλαγή φύλου από τα 15»
Η δυνατότητα αλλαγής φύλου στην εφηβική ηλικία θα επιβαρύνει την ψυχική κατάσταση όσων αναζητούν και διαμορφώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα σ’ αυτή την περίοδο της ζωής τους, υποστηρίζουν οι Έλληνες παιδοψυχίατροι. Tην αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αλλαγής φύλου από τα 15 έτη εκφράζει με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος. «Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεση μας για την επέκταση δυνατότητας αλλαγής φύλλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση» σημειώνει μεταξύ άλλων η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι λόγοι που είναι ικανοποιημένο το Ισραήλ από το κουρδικό δημοψήφισμα
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 10:52
Παρ΄όλο που λογικό ήταν να είναι οι Παλαιστίνιοι ικανοποιημένοι με το κουρδικό δημοψήφισμα, συμβαίνει το παράδοξο: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξέφραζαν ενθουσιασμό, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους που οι Κούρδοι αποφάσισαν να αποσχισθούν από το Ιράκ.
Η Παλαιστινιακή υποστήριξη στους Κούρδους δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί.
Οι Παλαιστίνιοι νοιώθουν παραγκωνισμένοι (όπως και οι Κούρδοι) όταν Γαλλία και Βρετανία με το σύμφωνο Σάικς-Πικό διαμόρφωσαν τα κράτη της Μέσης Ανατολής, πριν έναν αιώνα. Όπως ακριβώς οι Κούρδοι, έτσι κι οι Παλαιστίνιοι βρέθηκαν διαμοιρασμένοι και καταπιεσμένοι σε διαφορετικά κράτη.
Το ισραηλινό ενδιαφέρον όμως για την ανεξαρτησία των Κούρδων, είναι πιο περίπλοκο.
Κι έτσι προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός (ο οποίος ούτε κουβέντα δέχεται για ανεξαρτησία των Παλαιστίνιων) ήταν ο μόνος ηγέτης στον κόσμο, που βγήκε δημόσια για να υποστηρίξει την ανεξαρτησία των Κούρδων.
Είναι μικρές οικονομικές λεπτομέρειες που προκαλούν το ενδιαφέρον των Ισραηλινών, καθώς περιμένουν να κερδίσουν από το πετρέλαιο στο οποίο κάθονται οι κουρδικές περιοχές που ψήφισαν την ανεξαρτητοποίησή τους. Επειδή οι Κούρδοι αντίθετα από τους Άραβες και τους Ιρανούς, δεν διστάζουν να πουλήσουν πετρέλαιο στους Ισραηλινούς.
Αλλά υπάρχουν και βαθύτεροι λόγοι για το ενδιαφέρον του Ισραήλ. Κάτι που παραμένει μυστικό, είναι η παλιά συνεργασία -εδώ και δεκαετίες- ανάμεσα στους Κούρδους και τους Ισραηλινούς.
Στα ισραηλινά Μέσα -με την ευκαιρία του κουρδικού δημοψηφίσματος- έδωσαν συνέντευξη απόστρατοι Ισραηλινοί στρατηγοί που αποκάλυψαν ότι εκπαίδευαν τους Κούρδους από τη δεκαετία του 1960.
Οι σχέσεις αυτές ήταν ελάχιστα γνωστές, είτε ξεχασμένες με την πάροδο των χρόνων. Αλλά στις κουρδικές περιοχές κατά την γιορταστική ατμόσφαιρα που επικράτησε μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έκαναν την εμφάνισή τους και ισραηλινές σημαίες, και πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφραζαν την φιλοδοξία ότι «τώρα θα γίνουμε δεύτερο Ισραήλ».
Το Ισραήλ θεωρεί πως οι Κούρδοι θα αποτελούν σύμμαχο-κλειδί στην αραβοκρατούμενη περιοχή. Τώρα πλέον που εξαφανίζεται σταδιακά και η επιρροή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα εμποδίσει το Ιράν να συμπληρώσει το κενό.
Κι είναι γνωστό πως το Ισραήλ έχει αντιταχθεί έντονα στην παράδοση ιρανικών οπλικών συστημάτων, αλλά και γνώσεων αντικατασκοπίας στη Συρία και το Λίβανο.
Όλα πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω, όταν από τους ιδρυτές του κράτους του Ισραήλ Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, είχε καταστρώσει το σχέδιο «συμμαχία με την περιφέρεια», με στόχο να κάνει στρατιωτικούς δεσμούς με μη αραβικά κράτη, όπως η Τουρκία, η Αιθιοπία, η Ινδία και το Ιράν (επί σάχη Παχλεβί). Στόχος ήταν να αποφύγει το Ισραήλ τον απομονωτισμό που του επέβαλε ο αραβικός εθνικισμός με επικεφαλής τον Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ της Αιγύπτου.
Το σχέδιο ολοκλήρωσε ο στρατηγός ΑριέλΣαρόν δημιουργώντας το «δόγμα ασφάλειας» που κατέστησε το Ισραήλ «αυτοκρατορική δύναμη στη Μέση Ανατολή με την κατοχή πυρηνικών όπλων (με τη βοήθεια των ΗΠΑ).
Ο Σαρόν είχε επίσης υιοθετήσει πλήρως το σχέδιο "YinonPlan’’, του πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών OdedYinon, που είχε προωθηθεί από την παγκόσμια Σιωνιστική Οργάνωση (WorldZionistOrganisation).
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στους εχθρούς του Ισραήλ θα ενισχύονταν όλες οι αποσχιστικές τάσεις ώστε να διαλυθούν οι υφιστάμενες κρατικές δομές και να προκληθεί όσο δυνατόν εντονότερη εσωτερική αναταραχή. Με την εξασθένιση των αντιπάλων του το Ισραήλ θα καθίστατο η μοναδική περιφερειακή δύναμη στην περιοχή.
Στο εσωτερικό το Ισραήλ εφάρμοσε την διαλυτική πολιτική στο χώρο των Παλαιστίνιων, προωθώντας την δημιουργία αντιπάλων εξτρεμιστικών φατριών, διευκολύνοντας την ισχυροποίηση της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, ταυτόχρονα με την κατάτμηση των παλαιστινιακών εδαφών.
Εκείνη την περίοδο επίσης το Ισραήλ δοκίμαζε τις ιδέες του "YinonPlan’’, στο γειτονικό νότιο Λίβανο με την κατοχή μεγάλου τμήματός του επί δύο δεκαετίες. Από εκεί μπορούσε να προωθήσει τις έριδες ανάμεσα στους Δρούζους, τους Χριστιανούς και τους Σιίτες και Σουνίτες του Λιβάνου στο μαινόμενο εμφύλιο.
Η πολιτική της Βαλκανοποίησης της Μέσης Ανατολής είχε βρει ένθερμους οπαδούς στον πολιτικό χώρο των γερακιών στις ΗΠΑ επί διακυβέρνησης από τους νεοσυντηρητικούς επί προεδρίας του Τζορτζ W. Μπους.
Στα ισραηλινά σχέδια βασίστηκαν και οι ΗΠΑ στην εισβολή εναντίον του Ιράκ –για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν- ο οποίος είχε διατάξει να εκτοξευθούν πύραυλοι εναντίον του Ισραήλ στον πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Έτσι το ισραηλινό λόμπι ήταν εκείνο που προώθησε και το αμερικανικό σχέδιο της «εσωτερικής διάλυσης του Ιράκ» με την «μερική αυτονομία του κουρδικού βόρειου Ιράκ, και την προώθηση των έριδων ανάμεσα στους Σιίτες και Σουνίτες του Ιράκ.
Κατόπιν ήρθε η σειρά της Συρίας, και τώρα επανέρχεται η σειρά της Τεχεράνης να μπει πάλι στο στόχαστρο -με την απόφαση Τραμπ να ακυρωθεί η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί σε επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ
 Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 12:03
Τη ζωή τους έχασαν το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 13 άμαχοι σε αεροπορικές επιθέσεις που αποδίδονται στη συριακή πολεμική αεροπορία εναντίον μιας περιοχής της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Η περιοχή Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ήταν ο στόχος των αεροπορικών πληγμάτων χθες και σήμερα πριν ξημερώσει, δήλωσε ο αληταρας διευθυντής του Αποικιακου παρατηρητηρίου μεθυστακας Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
Η επαρχία Ιντλίμπ συγκαταλέγεται στις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που ανακοινώθηκαν το Μάιο από τους διεθνείς συμμάχους της Δαμασκού, προκειμένου να επιβληθεί εκεχειρία σε διάφορες περιοχές της Συρίας.
Έπειτα από μια σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες, η αεροπορία του Μπασάρ αλ-Άσαντ, πραγματοποίησαν επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους, σύμφωνα με την αποικιοκρατικη οργάνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD στη Σαουδική Αραβία
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 08:39
Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την ενδεχόμενη πώληση συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD στην Σαουδική Αραβία σε ένα εκτιμώμενο κόστος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Η ενδεχόμενη πώληση "θα στηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ με την ενίσχυση της ασφάλειας μιας φιλικής χώρας" και δεν θα µεταβάλλει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Συντονισμού Ασφαλείας (Defense Security Cooperation Agency, DSCA), διεύθυνση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Παράνομη η απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει τον Ρώσο χάκερ στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 18:25
Η Μόσχα εκφράζει την «λύπη» της για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Ρώσος πολίτης Αλεξάντρ Βίνικ, την οποία θεωρεί «άδικη» όπως και ότι «έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, υπενθυμίζοντας ότι το ρωσικό αίτημα για την έκδοση του Βίνικ έχει προτεραιότητα, εκφράζει την «έκπληξη» του για την λήψη μια τέτοιας απόφασης «μέσα στο πλαίσιο της υπάρχουσας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας φιλικής ατμόσφαιρας στις αμοιβαίες σχέσεις». Τέλος το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ευελπιστεί ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα λάβουν υπ όψιν το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας και «θα ενεργήσουν αυστηρά με βάση τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου».
Η Μόσχα λαμβάνει υπ' όψιν της το ότι «η αναφερθείσα δικαστική απόφαση δεν είναι τελεσίδικη». «Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βίνικ θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο. Εν συνεχεία η δικαστική απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα λάβουν υπ όψιν τους το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την επιχειρηματολογία της ρωσικής πλευράς και θα ενεργήσουν αυστηρά με βάση τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο 38χρονος Ρώσος Αλεξάντρ Βίνικ, κατηγορείται από τις ΗΠΑ, για ξέπλυμα ύψους 4 δισ. δολαρίων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin). Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα εξετάσει την ερχόμενη Τετάρτη το αίτημα των ρωσικών Αρχών, που με τη σειρά τους ζητούν την έκδοσή του 38χρονου για άλλη υπόθεση.
Πρόκειται για υπόθεση απάτης, την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε στην πατρίδα του, συνδεόμενη με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιριών. Η πράξη αυτή θεωρείται ήσσονος σημασίας συγκριτικά με τα όσα τού καταλογίζουν οι Αμερικανοί, καθώς το ύψος της φερόμενης απάτης προσεγγίζει μόλις τις 10.000 ευρώ. Παρότι ο 38χρονος αρνείται τη σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, δηλώνει ότι συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι ο Ρώσος άσκησε έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, η οποία θα εξεταστεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο 38χρονος «έχει δρόμο μπροστά του», όπως άλλωστε παρατήρησε και η εκ των συνηγόρων του Ξανθίππη Μωυσίδου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Τρία χρόνια φυλάκιση σε 23χρονη πρόσφυγα που σκότωσε την νεογέννητη κόρη της
 Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 17:05
Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο στη γερμανική πόλη Suelfeld, στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, την 23χρονη Rozina G, πρόσφυγα από την Ερυθραία για τον θάνατο της νεογέννητης κόρης της τον Οκτώβριο του 2015.
Η νεαρή γυναίκα ταξίδεψε από την πατρίδα της μέσω Λιβύης στην Γερμανία για να αναζητήσει καλύτερη τύχη αλλά, όπως υποστήριξε, έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού από πολλούς άντρες σε καταυλισμό προσφύγων και έτσι έμεινε έγκυος παρά την θέλησή της.
Στις 10 με 13 Οκτωβρίου του 2015 η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, που ήταν απόλυτα υγιές, σύμφωνα με την μαρτυρία του γιατρού που εξέτασε τη σορό του βρέφους.
Η 23χρονη μητέρα έβαλε το βρέφος σε πλαστική σακούλα και το πέταξε στην άκρη ενός δρόμου. Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό, μια περαστική χωρίς να αντιληφθεί το περιεχόμενο της σακούλας, την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών κοντά σε στάση λεωφορείων.
Στις 15 Οκτωβρίου δημοτικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν το μακάβριο εύρημα. Το άτυχο κοριτσάκι πέθανε από υποθερμία και ασφυξία μέσα σε τριάντα λεπτά. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την μικρή πόλη της Βόρειας Γερμανίας και πολλοί κάτοικοί της παρακολούθησαν την κηδεία του βρέφους, που πήρε το όνομα «Τερέζα» πριν την ταφή.
Ο εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε την απορία γιατί η μητέρα δεν επέλεξε να δώσει το παιδί της για υιοθεσία και προτίμησε να του αφαιρέσει τη ζωή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα ένταση στις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 16:58
Η ένταση στις σχέσεις Μόσχας και Ουάσινγκτον μεταφέρεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Μετά τις δηλώσεις που έκανε η Μαργαρίτα Σιμονιάν, διευθύντρια σύνταξης του RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Ρωσία Σιβόντνια» (Η Ρωσία σήμερα), ότι συνεργάτες του RT στις Ηνωμένες Πολιτείες αποχωρούν μαζικά λόγω πιέσεων που δέχονται από τις αμερικανικές αρχές, η ρωσική κυβέρνηση είναι πιθανόν να «ενεργήσει με βάση την αρχή της αμοιβαιότηταw» εφόσον συνεχισθούν οι πιέσεις στα ρωσικά ΜΜΕ που λειτουργούν στο εξωτερικό. Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες του πρακτορείου Interfax, σύμφωνα με τις οποίες η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας προτίθεται να χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητα» μερικά ξένα ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, παρότι δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες όσον αφορά στις προθέσεις της Γενικής Εισαγγελίας, είπε ότι «μια σειρά δικά μας μέσα υφίστανται πρωτοφανείς πιέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν σε μια σειρά χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ». Τόνισε μάλιστα, ότι η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται εκεί από τις αρχές τα ρωσικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα το RT και το Sputnik, «έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου».
Την Πέμπτη η διευθύντρια σύνταξης του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής που παρακολουθεί τις προερχόμενες από το εξωτερικό δραστηριότητες και σχετίζονται με παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, δήλωσε ότι στις ΗΠΑ αποχωρούν «μαζικά» εργαζόμενοι από το κανάλι RT επειδή φοβούνται, ενώ η κατάσταση έχει γίνει τόσο δύσκολη που το Russia Today «είναι δύσκολο να βρει στις ΗΠΑ ακόμη και εξωτερικούς συνεργάτες».
Στις 3 Οκτωβρίου το Bloomberg επικαλούμενο εκπρόσωπο της Google μετέδωσε ότι το RT αποκλείσθηκε από την κατηγορία των πριμοδοτούμενων βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube. Σύμφωνα με την Σιμονιάν, οι αμερικανικές αρχές ασκούν πιέσεις στο RT παρότι το κανάλι λειτουργεί στην χώρα αυτή όπως όλα τα άλλα ΜΜΕ και ποτέ δεν μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι πριν από περίπου ένα χρόνο η CIA σε έκθεση της ανέφερε το όνομα της 27 φορές και το RT 100 φορές, ενώ οι αναφορές στο RT αποτελούσαν την μισή εισήγηση της έκθεσης, με επισημάνσεις ότι παρεμβαίνουμε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Ο αναπληρωτής διευθυντής του RT Κιρίλ Κάρνοβιτς- Βαλουά, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του καναλιού από την λίστα των πριμοδοτούμενων βίντεο, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή με την Google ισχύει από το 2010 και είναι απαράδεκτο ότι δεν προηγήθηκε καμία απολύτως προειδοποίηση με την οποία να ενημερώνεται το κανάλι ότι η Google αλλάζει πολιτική.
Στις 28 Σεπτεμβρίου η Σιμονιάν είχε δηλώσει ότι οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από το Russia Today να κατοχυρωθεί στην αμερικανική επικράτεια με την ιδιότητα του «ξένου πράκτορα». Ο όρος αυτός είχε υιοθετηθεί από τις ρωσικές αρχές για μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, αλλά είχαν σχέσεις με χώρες του εξωτερικού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Δανία το επόμενο ευρωπαϊκό κράτος που θα απαγορεύσει την μπούρκα
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 15:46
Η Δανία φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα περιορίσει τη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, που φορούν κάποιες μουσουλμάνες, αφού τα περισσότερα κόμματα στο δανέζικο κοινοβούλιο τάχθηκαν υπέρ κάποιου είδους απαγόρευσης για τα καλύμματα του πρόσωπου.
Τα ισλαμικά καλύμματα που καλύπτουν μέρος ή ολόκληρο το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ διχάζουν την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη, θέτοντας τους υπέρμαχους της θρησκευτικής ελευθερίας απέναντι στους υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους καλύμματα είναι ξένα από πολιτιστική άποψη ή συμβολίζουν την καταπίεση των γυναικών.
Το νικάμπ αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, ενώ η μπούρκα καλύπτει και τα μάτια με ένα αραιό πλέγμα. Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει κάποιους περιορισμούς για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν καλύμματα για ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.
«Δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν, εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος, αφού το κόμμα του, το μεγαλύτερο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφάσισε να στηρίξει την απαγόρευση. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει απαγόρευση της νικάμπ και της μπούρκα, πρόσθεσε. Περίπου 200 γυναίκες στη Δανία φορούν τέτοιου είδους καλύμματα, σύμφωνα με ερευνητές.
Η τρικομματική κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας, ο σύμμαχός της το ακροδεξιο Κόμμα του Δανέζικου Λαού και το βασικό αντιπολιτεύομενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχουν πει ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης, αν και ακόμα συζητούν το πώς θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί η απαγόρευση. «Θα υπάρξει απαγόρευση της κάλυψης προσώπου στη Δανία. Έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών Άντερς Σάμιουελσεν.
Το κόμμα του, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ήταν στον παρελθόν από τους πιο ένθερμους αντιμαχόμενους της απαγόρευσης, λέγοντας ότι περιορίζει την ικανότητα των ανθρώπων να επιλέγουν ελεύθερα την περιβολή τους αλλά τώρα ευθυγραμμίστηκε με τα άλλα κόμματα του συνασπισμού, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους.
«Άρα, εάν είναι πρακτικά δυνατόν να έχουμε τέτοια απαγόρευση χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας ή τις αξίες μας, τότε η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα την ψηφίσει», δήλωσε ο Σάμιουελσεν.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα στη Δανία, έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει επί της αρχής μια απαγόρευση για ενδύματα όπως η μπούρκα, η οποία, όπως λένε, καταπιέζει τις γυναίκες.
«Είμαστε έτοιμοι να απαγορεύσουμε τη μπούρκα εάν είναι αυτό που θα χρειαστεί… αλλά υπάρχουν κάποια διλήμματα, αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί μια απαγόρευση και όχι μόνο», δήλωσε η ηγέτις των Σοσιαλδημοκρατών Μέτε Φρέντρικσεν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή χθες.
Η κυβέρνησης της Νορβηγίας πρότεινε τον Ιούνιο απαγόρευση των ισλαμικών καλυμμάτων προσώπου σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκάνδαλο: Δεκαπέντε νοσοκομεία στο Βέλγιο πούλησαν απόρρητα δεδομένα ασθενών
 Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, 15:38
Την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 15 νοσοκομεία στο Βέλγιο έχουν πουλήσει τα απόρρητα δεδομένα των ασθενών τους σε μία πολυεθνική εταιρεία επεξεργασίας ιατρικών πληροφοριών, την Quintile IMS, προβάλλει στο σημερινό της φύλλο η βελγική εφημερίδα Le Soir.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρία καταβάλλει το ποσό των 22 ευρώ ετησίως ανά κρεβάτι, προκειμένου να ενημερώνεται για το ποιες θεραπείες και φαρμακευτικές αγωγές χορηγούνται, ενώ παραθέτει την άποψη του επικεφαλής ενός φορέα κοινωνικής ασφάλισης ότι πρόκειται για μία εν εξελίξει εμπορευματοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης.
Κατά την εφημερίδα τίθεται το ερώτημα αν και κατά πόσο αυτή η πρακτική είναι νόμιμη, δεδομένου ότι τα ιατρικά δεδομένα θεωρούνται «ευαίσθητα δεδομένα» και η κατοχή, η επεξεργασία και η ανταλλαγή τους θα πρέπει να δηλώνονται στην Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι είναι τελείως διαφορετικό το να αποκαλύπτει κανείς οικειοθελώς στοιχεία της προσωπικής του ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας την ευθραυστότητα του ασθενή και το γεγονός ότι με αυτήν την τακτική σπάει το συμβόλαιο εμπιστοσύνης του ασθενούς με το νοσοκομείο και επέρχεται ρήγμα στη σχέση γιατρού-ασθενή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Καρλος Λατουφ. «Η Αριστερα πρεπει να καθισει και να συζητησει νεους τροπους αντιστασης».
Σχολιο.-  Καταρχην  πρεπει να υπαρξει Αριστερα σημερα! Γιατι αυτό που υπαρχει διεθνως δεν είναι Αριστερα!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


To 60% των νεων προσληψεων με μισθους Βουλγαριας και μερικης απασχολησης.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρλος Λατουφ. Αν παψουμε να αντιστεκομαστε ειμαστε ηδη νεκροι.
Ο διεθνους φημης σκιτσογραφος Λατουφ ξεκινα τακτικη συνεργασια με την εβδομαδιαια εφημεριδα Δρομος της Αριστερας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα! Κι όμως υπήρξε τέτοια εποχή

Την φωτογραφία αυτή  εκπαιδευτικών αεροσκαφών Avro ''Tutor ''  της Ελληνική Αεροπορίας. στα Γιάννενα εντοπίσαμε στην σελίδα ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ'' στο FACEBOOK, σε ανάρτηση  του Stephan Dimos‎   που σημειώνει ότι είναι τραβηγμένη περίπου το 1938. Η ανάρτηση αυτή ήταν μια αφορμή για μια μικρή έρευνα από την οποία  βρήκαμε ότι πολλά από τα περίπου 90 βρετανικής κατασκευής Avro 621 Tutor που απέκτησε η χώρα μας  είχαν κατασκευαστεί στην Ελλάδα με ειδική άδεια !
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επέλεξε το Avro 621 Tutor ως βασικό εκπαιδευτικό αρχικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος αναδιοργάνωσης της Αεροπορίας την περίοδο 1936 – 1940, επικρατώντας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Υπουργείο Αεροπορίας το 1935 με δεύτερο υποψήφιο το  DH82A Tiger Moth II .
Η Ελληνική γραμμή παραγωγής!
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Π.Α. αγοράστηκε σε μεγάλους αριθμούς και χαρακτήρισε ως το αεροπλάνο, στο οποίο  βασίστηκε η εκπαίδευση των πρώτων φοιτητών της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον Δεκέμβριο του 1939,  ήταν διαθέσιμα.59 Avro 621 Τον ίδιο μήνα, περισσότερα από 30 αεροπλάνα ήταν σε γραμμή  παραγωγή στο Κρατικό  Εργοστάσιο Αεροπλάνων (ΚΕΑ) . Ο ρυθμός της γραμμής παραγωγής ήταν περίπου 7 αεροσκάφη το μήνα. Σε έγγραφα της περιόδου αυτής φαίνεται  ότι πολλές εκπαιδευτικές μοίρες ήταν «υπό σύσταση» με κενό ψηφία δίπλα στον κωδικό Ε, φτιαγμένα στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων.
Αρκετά αεροσκάφη είχαν τροποποιηθεί ώστε να έχουν δυνατότητα ανάστροφης πτήσης ενώ άλλα διέθεταν όργανα νυχτερινού φωτισμού, έσυραν ανεμούρια ή είχαν διαμόρφωση για ακροβατική εκπαίδευση. Με την έναρξη του πολέμου ένας μικρός αριθμός από Avro Tutor διατέθηκε στις πολεμικές μοίρες όπου ανέλαβαν καθήκοντα αεροσκαφών συνδέσμου. Τουλάχιστον 4 Avro Tutor διέφυγαν στην Αίγυπτο και ενσωματώθηκαν σε μάχιμες  μοίρες με την έναρξη του πολέμου.
Με διεθνή καριέρα
Το Avro 621 Tutor ήταν διθέσιο Βρετανικό εκπαιδευτικό διπλάνο της περιόδου του Mεσοπολέμου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την εταιρία A.V. Roe.Ήταν, όπως διαβάζουμε στην Βικιπαιδεια,  ένα απλό σε σχεδίαση αλλά ανθεκτικό εκπαιδευτικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την RAF και άλλες αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως.Σχεδιασμένο από τον Ρόϋ Τσάντγουικ (Roy Chadwick) στα πλαίσια μίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας της Avro για την αντικατάσταση του Avro 504, το μοντέλο Avro 621 αρχικά ονομαζόταν «Trainer» (Εκπαιδευτικό). .Η πρώτη πτήση έγινε το 1929. Προορισμένο για την αρχική εκπαίδευση των πιλότων, το σχέδιο του διπλάνου χαρακτηριζόταν από τις ίσης έκτασης, ενιαίες, πτέρυγες. Η άτρακτος του αποτελούνταν από μία σιδερένια σωληνωτή κατασκευή (με κάποια ξύλινα τμήματα στις πτέρυγες), καλυμμένη με πλαστικοποιημένο ύφασμα, ενώ έφερε συμβατικό, σταθερό τρίκυκλο σύστημα προσγείωσης με ουραίο τροχό. Το Μοντέλο 621 έφερε κινητήρες Armstrong Siddeley Mongoose (ισχύος 215 ίππων) ή Armstrong Siddeley Lynx IVC (ισχύος 245 ίππων). Στα αεροσκάφη παραγωγής ο κινητήρας περιβάλλονταν από ένα προστατευτικό δακτύλιο.
Η παραγωγή ξεκίνησε με πρώτη παραγγελία τρία αεροσκάφη για την Ιρλανδία και 30 για την ΡΑΦ, η οποία μετονόμασε το 621 σε Avro Tutor και ο τύπος υιοθετήθηκε ως το βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος της.Συνολικά παραγγέλθηκαν από την Βρετανική αεροπορία 381 Tutor και 15 Avro 646 Sea Tutor. Παράλληλα, το Μοντέλο 621 πέτυχε σημαντικές εξαγωγικές παραγγελίες. Η παραγωγή του περιελάμβανε 462 αεροσκάφη, κατασκευασμένα από την Avro, 57 που κατασκευάστηκαν κατόπιν αδείας για την πολεμική αεροπορία της Νότιας Αφρικής, 40 που κατασκευάστηκαν στην Πολωνία (με την ονομασία PWS-18), 61 που κατασκευάστηκαν κατόπιν αδείας στην Ελλάδα από το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών και τρία που κατασκευάστηκαν κατόπιν αδείας από τα ναυπηγεία της Δανίας.
Εύκολο στο χειρισμό
Το αεροσκάφος έγινε γρήγορα γνωστό για τον εύκολο χειρισμό του και συχνά εμφανιζόταν στις Αεροπορικές εκδηλώσεις. Περισσότερα από 200 Avro Tutor και πέντε Sea Tutor παρέμειναν σε υπηρεσία με την Βρετανική αεροπορία και την αεροπορία του Βρετανικού Ναυτικού στο ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
Σήμερα το K3241/G-AHSA διατηρείται σε πτητική κατάσταση στην Συλλογή Σατλγουόρθ (Shuttleworth Collection). Κατασκευασμένο το 1933, το K3241 υπηρέτησε στην Ακαδημία της RAF στο Κράνγουελ (Cranwell), μέχρι που μεταφέρθηκε στην Κεντρική Αεροπορική Ακαδημία (Central Flying School), το 1936.
Το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε εκτός από την Βρετανία και την Ελλάδα,και από άλλες χώρες:Τσεχοσλοβακία,Δανία, Καναδάς, Ταϊβάν, Ιράκ, Ιρλανδία, Πολωνία (κατασκεύασε και αυτή 40)  και Νότια Αφρική




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Έπος του 1940 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 η Πολεμική Αεροπορία μετρούσε μικρό αριθμό αεροσκαφών και κυρίως μαχητικών και ήταν σαφώς κατώτερη σε υλικό και ισχύ πυρός από την αντίπαλη ιταλική. Παρόλα αυτά ο ρόλος της ήταν ενεργός και πολύ σημαντικός στον πόλεμο του αλβανικού μετώπου.
Οι Έλληνες πιλότοι, χωρίς πυρομαχικά και με τραγικές υλικές ελλείψεις (αφού πετούσαν τα τσαρούχια των ευζώνων αντί για βόμβες και μάλιστα μόνο τα αριστερά για να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί), κατόρθωσαν σπουδαίες νίκες εναντίον των Ιταλών, που έχουν μείνει θρυλικές στην ελληνική και παγκόσμια στρατιωτική ιστορία.
Τα αεροσκάφη που υπήρχαν σε υπηρεσία το 1940 ήταν τα εξής:
Το PZL P.24 ήταν το βασικό μαχητικό καταδιωκτικο που διέθετε η Πολεμική Αεροπορία, πολωνικής κατασκευής. Η Ελλαδα ειχε παρει από την Πολωνια 36 από αυτά τα απαρχαιωμενα αεροπλανα, που ουτε η ιδια η πολωνικη πολεμικη αεροπορια δεν χρησιμοποιησε ποτε, ανταλλασοντας πορτοκαλια και λεμονια και παιρνοντας αυτά τα απαρχαιωμενα αεροπλανα. Παροτι ειχε προηγηθει ο περιβοητος ερανος υπερ της αεροποριας, οπου τα λεφτα που μαζευτηκαν τα εφαγαν οι φασιστες του Μεταξα. Και εμεινε στο λαο η ρηση, αμα γινεται καμι κλεψια, να λεει ο ενας που πηγαν τα λεφτα, και να απανταει ο άλλος. Υπερ  αεροποριας.
Το Do.22 Kg:
Τα Potez Po.25, διθέσια αναγνωριστικά και βομβαρδιστικά:
Tα Avro 504 και Avro 626, επίσης εκπαιδευτικά της Πολεμικής Αεροπορίας από την εποχή του Μεσοπολέμου:

Με την έναρξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου και την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ΠΠ, η διάταξη μάχης της Ελληνικής Αεροπορίας περιελάμβανε κατανομή του αεροπορικού δυναμικού, μεταξύ των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι κράτησαν στον επιχειρησιακό τους έλεγχο τα αεροσκάφη που εξυπηρετούσαν το δόγμα επιχειρήσεών τους.
Συνοπτικά, κατά την έναρξη των επιχειρήσεων, υπήρχαν 158 πολεμικά αεροσκάφη, όλων των τύπων,από τα οποία φέρονται να ήταν εν ενεργεία τα 128. Από αυτά μόλις τα 79 (εν ενεργεία τα 59) ήταν καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά. Επίσης, υπήρχαν ακόμα 63 εκπαιδευτικά και βοηθητικά αεροσκάφη.
Κατά τις επιχειρήσεις που ακολούθησαν, η Αεροπορία κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρχικά την Ιταλική Αεροπορία, η οποία παρέτασσε 463 αεροσκάφη πρώτης γραμμής και γενικά καλύτερων επιδόσεων. Ωστόσο, η Αεροπορία, από την αρχή αντιμετώπισε αποφασιστικά τους Ιταλούς σε όλο το φάσμα των αποστολών και σε όλο το μήκος του μετώπου, αλλά και των μετόπισθεν. Κατά τη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου σημειώθηκαν αναρίθμητα περιστατικά, που έδειξαν τόσο την αποφασιστικότητα, όσο και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού, παρά τη συντριπτική υπεροχή των Ιταλώ
Αξιομνημόνευτη είναι η περίπτωση που σημειώθηκε την 2 Νοεμβρίου, κατά την οποία ένα Breguet Bre 19, εκτελώντας χαμηλή πτήση κατά μήκος των αλβανικών συνόρων, εντόπισε την ιταλική Μεραρχία Αλπινιστών “Julia”, την στιγμή ακριβώς που είχε εισδύσει στην Πίνδο και κινούνταν προς κατάληψη του Μετσόβου. Το γεγονός αυτό, μετέβαλε ριζικά την κατάσταση του μετώπου υπέρ των Ελλήνων. Την ίδια ημέρα ο υποσμηναγός Μαρίνος Μητραλέξης πετώντας με αεροσκάφη PZL, κατά τη διάρκεια αερομαχίας, αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, “έκρουσε” με την έλικα του αεροσκάφους του, το πηδάλιο ενός ιταλικού βομβαρδιστικού CANT Z.1007 Alcione, με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί στο έδαφος.
Με τη σταδιακή εξέλιξη των επιχειρήσεων, η Αεροπορία ενισχύθηκε με 22 Gloster Gladiator MkII και 6 Bristol Blenheim MkI από τα βρετανικά αποθέματα. Σημαντική ήταν η συμβολή της  Βρετανικής Αεροπορίας (RAF), η οποία εξορμώντας από ελληνικά και αιγυπτιακά αεροδρόμια, κατάφερε σημαντικά πλήγματα κατά των ιταλικών γραμμών ανεφοδιασμού.
Κατά τις επιχειρήσεις εναντίον της Ιταλικής Αεροπορίας, οι Έλληνες αεροπόροι πέτυχαν 64 επιβεβαιωμένες καταρρίψεις και διεκδίκησαν ακόμα 20 πιθανές, έναντι 24 επιτυχιών των Ιταλών. Οι Μοίρες Δίωξης συνολικά έχασαν 14 αεροπλάνα σε αερομαχίες ή λόγω αναγκαστικών προσγειώσεων. Επιπλέον, 28 Ιταλικά αεροσκάφη καταστράφηκαν από ελληνικά βομβαρδιστικά και άλλα 23 από  αντιαεροπορικά όπλα, όταν οι απώλειες της Ελληνικής Αεροπορίας, από ανάλογη δράση των Ιταλών, ανήλθαν σε 8 και 5 αεροσκάφη, αντίστοιχα. Συνολικά, η Αεροπορία είχε 49 νεκρούς και 22 τραυματίες στον αγώνα εναντίον των Ιταλών.
Ελληνικά Αεροσκάφη της Περιόδου 1940 – 1941
Avia B.534
Avro 504 N-O
Avro 621 Tutor
Avro 626
Avro Anson Mk I ναυτικης συνεργασιας αεροσκαφη 12
Bloch MB.151 βομβαρδιστικα αεροσκαφη  9
Breguet 19 A2/B2
Bristol Blenheim MkIV  βομβαρδιστικα αεροσκαφη 12
Dornier Do22Kg  υδροπλανα-αεροσκάφη  12
Fairey Battle B.1  βομβαρδιστικα αεροσκαφη  12
Fairey IIIF Mk I-III-IIIM
Gloster Gladiator MkI
Gloster Mars VI Nighthawk
Hawker Horsley II
Henschel Hs126K-6 αναγνωριστικα  αεροσκαφη  16
Jungers G24he
Jungers Ju 52-3m
P.Z.L. P.24F/G καταδιωκτικα αεροσκαφη  36
Potez 25 TOE
Potez 633 B2 Grec βομβαρδιστικα αεροσκαφη  12
Bristol Blenheim MkI
Fieseler Fi-156
Gloster Gladiator MkII
Jungers Jungmann
Savoia Marchetti S.M.97-I. Sparviero




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάστε το νέο άρθρο μου: "Ο Dan Burton ανακρίνει τον FDA για τα εμβόλια και τον αυτισμό!".
Η ιστοσελίδα Hoax απάντησε με ένα αστείο άρθρο του γνωστού κλινικού φαρμακοποιού με το οποίο δήθεν αναιρεί το άρθρο μου για τα εμβόλια και ατον αυτισμό. Φασίστες αναγνώστες τους λένε: ''Καλά, δεν υπάρχει εισαγγελέας να κλείσει τον Δημόπουλο". Σε μια ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ, όλοι αυτοί θα ήταν στη φυλακή. Εμείς τους χαρίζουμε το νέο μας άρθρο. Διαβάστε το και διαδώστε το. Ο Dan Burton, μέλος του Κογκρέσσου, ανακρίνει εκπρόσωπο του FDA (Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων) για την επικινδυνότητα των εμβολίων. Απαιτεί να του δώσουν μια κατηγορηματική απάντηση, με ένα ναι ή ένα όχι, αν τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό ή όχι. Η εκπρόσωπος του FDA καταπίνει τη γλώσσα της και δεν δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αρχή του τέλους σας... σιωνιστές
Σιωνιστής αξιωματικός: Η Χεζμπολάχ είναι η πιο επικίνδυνη απειλή στο βορρά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΚΙΟ.-- Οργή προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στην Ιαπωνία. Στο φως ήρθαν στοιχεία για την 31χρονη δημοσιογράφο Μίουα Σάντο, που το 2013 είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς. Η Μίουα είχε κάνει 159 ώρες υπερωριών μέσα σε ένα μήνα, και τον τελευταίο μήνα πριν πεθάνει δεν είχε ξεκουραστεί παρά μόνο δυο μέρες.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το σερβικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε γραπτώς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ότι παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την προσωρινή αποφυλάκιση, για λόγους υγείας, του στρατηγού ε.α. Ράτκο Μλάντιτς, που υπέστη τρία εγκεφαλικά πριν ακόμη συλληφθεί. Η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμένη και πολλές φορές η δίκη του διακόπηκε, διότι δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ελλείψεις αυγών παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στις αγορές του Δυτικού Ακρωτηρίου στη Νότια Αφρική, μετά τα κρούσματα γρίπης των πτηνών που σημειώθηκαν σε πτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, με αποτέλεσμα τη θανάτωση πάνω από 2.000.000 πουλερικών.

ΟΤΑΒΑ.-- Στην ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή αγωγού, που θα μετέφερε 1.100.000 βαρέλια πετρελαίου τη μέρα από τον Δυτικό Καναδά στις ακτές της χώρας στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, προχώρησε χτες η κατασκευάστρια καναδική εταιρεία «TransCanada», λόγω ασύμφορου κόστους και τοπικών αντιδράσεων για τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής από όπου θα περνούσε ο αγωγός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
«Ορμητήριο τζιχαντοφασιστών» η βάση των ΗΠΑ, λένε οι Ρώσοι
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκορ Κονασένκοφ,  κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως η βάση του αμερικανικού στρατού στο Αλ Τανφ της Συρίας, στη μεθόριο με την Ιορδανία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» για να κάνουν επιθέσεις σε βάρος αμάχων και σαμποτάζ σε επιχειρήσεις του συριακού στρατού.
«Οι εκπρόσωποι του Πενταγώνου επανειλημμένα έχουν δηλώσει πως στρατιωτικοί σύμβουλοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νορβηγία μένουν στην περιοχή υπό την κάλυψη τακτικής αεροπορίας και συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών στο πλαίσιο εκπαίδευσης του "Νέου Συριακού Στρατού". Ομως στην πραγματικότητα το Αλ Τανφ έχει μετατραπεί σε μια "μαύρη τρύπα" 100 χλμ. στη συρο-ιορδανική μεθόριο. Αντί του "Νέου Συριακού Στρατού", στην περιοχή βρίσκονται κινητές μονάδες του "Ισλαμοφασιστικού Κράτους" (ΙΚ) που κάνουν σαμποτάζ και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά συριακών στρατευμάτων και αμάχων», ανέφερε ο Ι. Κονασένκοφ. Σημείωσε ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων και η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση που έχει φτιαχτεί από τον περασμένο Απρίλη, είναι παράνομη και πως δικαιολογήθηκε δημοσίως από τη «δήθεν ανάγκη εξαπόλυσης επιχειρήσεων κατά του ΙΚ».
Ωρες αργότερα, Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-28 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Χάμα της κεντρικής Συρίας, αντιμετωπίζοντας σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Το διμελές πλήρωμα μεταφέρθηκε σώο και ασφαλές σε παρακείμενη ρωσική βάση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Νέες απειλές σε Ιράν και Β. Κορέα για τις 15 Οκτωβρη
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αδιόρατη απειλή σε σχέση με την πολιτική που θα εφαρμόσουν σύντομα οι ΗΠΑ έναντι του Ιράν ή και της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Μετά από σύσκεψη που είχε στο Λευκό Οίκο με στρατηγούς και ανώτερους αξιωματούχους για τις εξελίξεις σε αυτές τις δύο χώρες, πόζαρε για μια φωτογραφία μαζί τους, δηλώνοντας σιβυλλικά πως το στιγμιότυπο απαθανατίζει τη νηνεμία «πριν από την καταιγίδα». Οταν ρωτήθηκε «ποια καταιγίδα», ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως θα το ανακαλύψουν εν ευθέτω χρόνω. Ωστόσο, η απάντησή του δόθηκε λίγες μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Οκτώβρη, κατά την οποία θα πρέπει να αποφανθεί εάν το Ιράν συμμορφώνεται πλήρως με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως αυτή υπογράφηκε στη Βιέννη τον Ιούνη του 2015.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τσε Γκουεβαρα
50 χρόνια από το θάνατο του «αιώνιου επαναστάτη»
Ήταν Κυριακή 9 Οκτωβρίου του 1967, όταν ο επαναστάτης Αργεντίνος και ηγέτης των Γκερίλα Τσε Γκεβάρα, θα έπεφτε νεκρός ενώ ηταν αιχμαλωτος, από τις σφαίρες του βολιβιανού λοχια χαφιε της CIA σε ηλικία 39 ετών. Αποτέλεσε σύμβολο των εξεγερμένων σε όλη την υφήλιο, ενώ η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1960 από τον Alberto Korda με τον χαρακτηριστικό μπερέ εμφανίστηκε σε αμέτρητες αφίσες και T-shirts. Η εμβληματική εικόνα του επαναστάτη Η εμβληματική εικόνα του επαναστάτη Η λήψη της φωτογραφίας από τον Alberto Korda
Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna, Ροσάριο, Αργεντινή, 14 Ιουνίου  1928 – Λα Ιγκέρα, Βολιβία, 9 Οκτωβρίου 1967), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα  ή απλά Τσε, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής-Λενινιστής – Σταλινικος – Μαοικος επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε.
Όπως και ο Μάο Τσε Τούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπολέμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες στην πράξη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




16χρονος σκοτώνει με μια γροθιά 47χρονο άστεγο για να κάνει επίδειξη στους φίλους του
την 04/10/2017 09:41:00 μ.μ.
Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας 16χρονος τραυματίζει θανάσιμα με μια γροθιά έναν 47χρονο άνδρα για να κάνει επίδειξη δυνάμεων στους φίλους του. Στο βίντεο φαίνεται ο Κόνορ Στιούαρτ να πλησιάζει τον 47χρονος Μάικλ Ρόουντς, ο οποίος ήταν γνωστός χρήστης ναρκωτικών, και να αρχίζει να προσποιείται ότι θα του ρίξει μπουνιά. Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=B6Pju0mrbPs
Ο Ρόουντς προσπαθεί να κάνει κάποια κίνηση για να προστατευτεί μέχρι που δέχεται το μοιραίο χτύπημα. Ο 47χρονος πέφτει στο έδαφος και αρχίζει να αιμορραγεί με τους φίλους του δράστη να αντιλαμβάνονται έντρομοι τι έχει συμβεί.
Αρχικά ο Στιούαρτ υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, ισχυρισμό που στη συνέχεια αναίρεσε παραδεχόμενος ότι χτύπησε και σκότωσε τον Ρόουντς εν ψυχρώ. Ωστόσο το δικαστήριο που ασχολήθηκε με την υπόθεσή επέβαλε στον 16χρονο ποινή κάθειρξης μόνο τριών ετών σε αναμορφωτήριο. Για απόφαση-«γροθιά στο στομάχι» εκάναν λόγο οι συγγενείς του 47χρονου.
Η μητέρα του θύματος, που κατέληξε στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες μετά τα βαριά τραύματα που του προκάλεσε η πτώση στο έδαφος από τη γροθιά, σε δήλωσή της είπε για τον γιο της ότι ήταν ζαχαροπλάστης που αντιμετώπισε πρόβλημα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και προσπαθούσε να ζήσει.
Από την πλευρά του ο συνήγορος του δράστη υποστήριξε ότι ο πελάτης του ήταν ένας νέος που είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ενώ οι γονείς του είχαν χωρίσει.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Hoy compartimos con ustedes el dossier Golpes Secos del Rap en Cuba,
dedicado al 15 aniversario de la Agencia Cubana del Rap y al
recientemente concluido XIII Simposio Internacional y la Jornada de Hip
Hop 2017.
Destacan en esta entrega las entrevistas al fundador del Festival del
Rap, Rodolfo Rensoli; a Rubén Marín, director de la Agencia Cubana del
Rap y al rapero santiaguero Sketcher; así como un trabajo de la
periodista Diana Ferreiro sobre los estudios de grabación Guámpara
Music, a tres años de su fundación.
En su entrega de esta semana, la revista digital de la cultura cubana
mantiene la promoción del venidero Festival Internacional de Teatro de
La Habana, con un texto de Roger Aguilera sobre el director fundador de
Teatro Tuyo, Ernesto Parra. Ofrecemos también una entrevista al
reconocido fotógrafo cubano Roberto Salas; un texto de Laidi Fernández
de Juan sobre la cultura del servicio público en Cuba y otro de Miriela
Fernández sobre el recién concluido festival de música electrónica
Eyeife.
Concluimos ampliando el plazo de admisión para el concurso internacional
de fotografía “Guevara, millón de rostros”, atendiendo a las solicitudes
de varios lectores, plazo que se extenderá hasta el venidero 17 de
noviembre.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu



Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το φάκελο Dry Bashes of Rap στην Κούβα,
αφιερωμένη στην 15η επέτειο από την Υπηρεσία Κούβας Rap και
πρόσφατα συμπλήρωσε το XIII Διεθνές Συμπόσιο και την Ημέρα του Hip
Hop 2017.
Τα σημαντικότερα σημεία αυτής της παρουσίασης είναι οι συνεντεύξεις με τον ιδρυτή της
Rap, Rodolfo Rensoli. Rubén Marín, διευθυντής της κουβανικής υπηρεσίας για το
Rap και ο σκωτσέζος για σκίτσα, καθώς και ένα έργο της
δημοσιογράφου Diana Ferreiro στα ηχογραφημένα στούντιο Γκουμπάρα
Μουσική, τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της.
Στην παρουσίασή της αυτή την εβδομάδα, το ψηφιακό περιοδικό του πολιτισμού της Κούβας
διατηρεί την προώθηση του επερχόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου
Αβάνα, με κείμενο του Roger Aguilera σχετικά με τον ιδρυτικό διευθυντή της
Teatro Tuyo, Ernesto Parra. Προσφέρουμε επίσης μια συνέντευξη από τον διάσημο κουβανέζο φωτογράφο Roberto Salas. ένα κείμενο της Laidi Fernández
του Χουάν για την κουλτούρα της δημόσιας υπηρεσίας στην Κούβα και μια άλλη για τη Miriela
Fernández στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που ολοκληρώθηκε πρόσφατα
Eyeife.
Τελειώνουμε την παράταση της περιόδου εισδοχής στον διεθνή διαγωνισμό
της φωτογραφίας "Guevara, εκατομμύρια πρόσωπα", απαντώντας σε αιτήματα
από πολλούς αναγνώστες, έναν όρο που θα επεκταθεί στα ερχόμενα 17
Νοέμβριος.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το intranet και το διαδίκτυο,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu