Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κυριακη 8 Οκτωβριου 2017


«Καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού». Έντονη αντίδραση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου στα 15 χρόνια ...

6/10/2017
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διερωτάται αν είναι δυνατόν να «καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού» σε επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, καθώς και στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους στην επιστολή τους, διερωτώνται μάλιστα ποιοι ορθόδοξοι βουλευτές θα προχωρήσουν στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου. «Αναφορικώς με το προς ψήφιση νομοσχέδιο διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ζητούν από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και προτείνουν να αποσυρθεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Επίσης, να κληθεί και να αποφανθεί για αυτό ο ελληνικός λαός Οι Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των Είκοσι Ιερών Μονών προσθέτουν  ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σθεναρά στις κυβερνητικές επιλογές, γιατί αν δεν το πράξουν, θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους τους. Όσο για το μάθημα των Θρησκευτικών, ζητούν να αποσυρθούν από τα σχολεία οι Φάκελοι Μαθήματος που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα το οποίο – όπως υποστηρίζουν – ενσταλάζει την πεποίθηση ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή Ηριάννας σε Τσίπρα: Είχα την εντύπωση πως είμαι πολίτης ενός κράτους δικαίου
την 10/04/2017 08:00:00 μ.μ.
Τι αναφέρει στον πρωθυπουργό μέσα από τις φυλακές του Ελαιώνα - Στις 16 Οκτωβρίου συζητείται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής της
«'Ολα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να χειριστώ την (παράλογη στα μάτια μου) εμπλοκή μου σε καταστάσεις που απείχαν μίλια μακριά από τον κόσμο μου, τις επιλογές μου και την ιδιοσυγκρασία μου, με νηφαλιότητα και διακριτικότητα. Είχα όλη την καλή διάθεση να δείξω εμπιστοσύνη στους δικαστικούς θεσμούς, θεωρώντας πως όταν φτάσει η ώρα της δίκης μου, θα καταδειχθεί η σε βάρος μου σκευωρία και η όλη υπόθεση θα λήξει μια και καλή. Είχα, καλώς ή κακώς, την εντύπωση πως είμαι πολίτης ενός κράτους δικαίου».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε επιστολή της η Ηριάννα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσα από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου βρίσκεται.

Διαβάστε πως αρχιζει η επιστολή
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ…
Ονομάζομαι Β.-Λ. Ηριάννα. Τον Ιανουάριο του 2013, την ώρα που πήγαινα σε ένα ιδιαίτερο μάθημα στη Αγία Παρασκευή, με σταμάτησε ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας, με οδήγησαν στη ΓΑΔΑ και εκεί έμαθα ότι κατηγορούμαι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως και για λήψη, κατοχή, μεταφορά κ.ο.κ. όπλων. Κρατήθηκα τέσσερις ημέρες σε κελί της Αντιτρομοκρατικής και την τέταρτη ημέρα αφέθηκα, μετά από κατάθεσή μου, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους από τον ειδικό εφέτη ανακριτή…» ξεκινά την επιστολή της, την οποία δημοσιεύει το Documento, η Ηριάννα προς τον Αλέξη Τσίπρα.
«Τα χρόνια που ακολούθησαν παρά την ψυχολογική πίεση και τους πρακτικούς περιορισμούς κατάφερα – σε πείσμα των συνθηκών – να συνεχίσω τις σπουδές μου (ήμουν μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής από το 2012) και να κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του πανεπιστημίου. ‘Ολα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να χειριστώ την (παράλογη στα μάτια μου) εμπλοκή μου σε καταστάσεις που απείχαν μίλια μακριά από τον κόσμο μου, τις επιλογές μου και την ιδιοσυγκρασία μου, με νηφαλιότητα και διακριτικότητα. Είχα όλη την καλή διάθεση να δείξω εμπιστοσύνη στους δικαστικούς θεσμούς, θεωρώντας πως όταν φτάσει η ώρα της δίκης μου, θα καταδειχθεί η σε βάρος μου σκευωρία και η όλη υπόθεση θα λήξει μια και καλή. Είχα, καλώς ή κακώς, την εντύπωση πως είμαι πολίτης ενός κράτους δικαίου».
«Σε ανταπόδοση της καλής μου προαίρεσης και της υπομονής μου, “εκπρόσωποι” των δικαστικών θεσμών προσέβαλαν τόσο εμένα όσο και τα οικεία μου πρόσωπα, υποτιμώντας καταφανώς τη νοημοσύνη μας. Προφανώς εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία που λόγω θέσης διαθέτουν και σε βάρος μου αγνόησαν επιδεικτικά νόμους τους οποίους φέρονται να υπηρετούν. Δεν με αφορούν οι λόγοι για τους οποίους το Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπαιξε ένα τέτοιο μιαρό παιχνίδι στην πλάτη μου. Ποσώς με ενδιαφέρει αν στα χέρια τους είχαν προειλημμένες αποφάσεις ή εάν απλώς φάνηκαν ευθυνόφοβα διεκπεραιωτικοί. Με ενδιαφέρει όμως το αποτέλεσμα: αθώα καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Και πως τελειωνει :
»Οπως δε προκύπτει από τον πίνακα μοριοδότησης για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ήμουν μεταξύ των υποψήφιων διδασκόντων που συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια γεγονός που –σε συνδυασμό με την πρόσθετη διδακτική μου εμπειρία κατά το διδακτικό έτος 2016-2017– καταδεικνύει ότι συγκαταλέγομαι στους προσληφθησόμενους και για το διδακτικό έτος 2017-2018.
Υπό το πρίσμα αυτό, η συνέχιση της έκτισης της πρωτοδίκως επιβληθείσας ποινής μου επιφέρει την απώλεια για εμένα αυτής της επαγγελματικής δυνατότητας, η οποία μάλιστα δεν θα είναι πρόσκαιρη, αλλά συνεπάγεται τη μη πρόσθετη μοριοδότησή μου τουλάχιστον για ένα ακαδημαϊκό έτος, γεγονός ικανό να οδηγήσει στη χαμηλότερη κατάταξή μου στους μελλοντικούς πίνακες υποψηφίων που συντάσσονται κάθε έτος και στην –ένεκα αυτής– οριστική παύση της συνεργασίας μου με το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
Η μη αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου θα επιφέρει και την αδυναμία μου να διδάξω από τον Οκτώβριο του έτους 2017 στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning). Η εύρεση στη θέση μου άλλου διδάσκοντος πρόκειται ουσιωδώς να σηματοδοτήσει τη μη συνέχιση της συνεργασίας μου με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων».
Στις 16 Οκτωβρίου, συζητείται η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπνιξε τα Εξάρχεια στα χημικά η αστυνομία του αμόρφωτου για να διαλύσει την κινητοποίηση των παιδιών που διαμαρτύρονται για τον 16χρονο τραυματία που βασανίστηκε από τα ΜΑΤ και παραμένει εδώ και τρεις βδομάδες φρουρούμενος στο ΚΑΤ.
Ο αμόρφωτος διαπλεκόμενος επιμένει να παίζει καθημερινά με τη φωτιά. Μέσα στην αλαζονεία και στην παντελή άγνοια της ιστορίας που τον χαρακτηρίζει, ούτε που του περνάει απ' το μυαλό πόσο ακριβά θα πληρώσει τα σεβίτσε που του σερβίρει η Μαφία, αν κάπου ξεφύγει κάνας από τους ένστολους χρυσαυγίτες που εξαπολύει καθημερινά και χαθεί ανθρώπινη ζωή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών σημερα Σαββατο  7/10/17  στον Ασπρόπυργο
Tάγμα εφόδου φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, επιτέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών γης την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν».
Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Κίνηση*, οι δράστες έβριζαν φωνάζοντας «Βρώμικοι Πακιστανοί. Που θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τουρκικές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά με τζιχαντoφασιστες στα συριακά σύνορα
 Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 11:14
Τουρκικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με την Ταχρίρ αλ-Σαμ, ένα συνασπισμό ισλαμοφασιστικών ομάδων, κοντά στο χωριό Καφρ Λουσίν στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Το Αποικιακο παρατηρητήριο, αποικιοκρατική οργάνωση που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πληροφόρησης σε όλη τη χώρα, εδρεύει στη Βρετανία.
Χθες, Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ισλαμοφασιστεςστη συρια που υποστηρίζονται από τις τουρκικές δυνάμεις επρόκειτο να εξαπολύσουν επιχείρηση στην περιοχή αυτή, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την Ταχρίρ αλ-Σαμ.
Ομάδες ισλαμοφασιστών που μετέχουν στην επιχείρηση δήλωσαν χθες ότι αναμένουν πολύ σύντομα την έναρξή της, ενώ η Ταχρίρ αλ-Σαμ δήλωσε ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ιντλίμπ δεν θα είναι "πικνίκ" για τους εχθρούς της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προελαύνει ο Συριακός Αραβικος Στρατός
 Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 10:40
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του περικύκλωσαν τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος στην πόλη Μαγιαντίν, νοτιοανατολικά της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε συριακή στρατιωτική πηγή.
Η Μαγιαντίν είναι ένα από τα τελευταία οχυρά του ΙΚ, την οποία ελέγχει από το 2014. Η πόλη βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, περίπου 40 χλμ. νότια της Ντέιρ Εζόρ, και σε μερικές συνοικίες της εξακολουθεί να έχει παρουσία η ισλαμοφασιστική συμμορια.
Οι τζιχαντοφασιστες εξαπολύουν αντεπιθέσεις στην περιοχή της ερήμου μετά την απώλεια εδαφών φέτος.
«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων μας μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται σε διάφορα μέτωπα και σε άξονες της Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρό της... και περικυκλώνουν το ΙΚ στην πόλη Μαγιαντίν», ανέφερε η στρατιωτική πηγή.
Ο στρατός και οι σύμμαχοί του έφτασαν στη Ντέιρ Εζόρ τον Σεπτέμβριο έπειτα από επίθεση μηνών στην έρημο της Συρίας.
Ωστόσο, οι αντεπιθέσεις του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στην περιοχή της ερήμου ασκούν πίεση στον κύριο εφοδιασμό της Ντέιρ Εζόρ από τη δυτική Συρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Φόρος τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μισό αιώνα μετά τον θάνατό του
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 08:56
Η Κούβα τιμά σήμερα Κυριακή στη Σάντα Κλάρα μια από τις πιο θρυλικές μορφές της επανάστασης στη νήσο, τον αργεντινό κομαντάντε Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από 50 χρόνια, στον ανταρτοπόλεμο στη Βολιβία.
Στις τελετές, από τις οποίες θα απουσιάσει για πρώτη φορά ο Φιντέλ Κάστρο, που απεβίωσε στα τέλη του 2016, θα πρωτοστατήσει ο αδελφός και διάδοχός του στην προεδρία της χώρας Ραούλ Κάστρο, στην πόλη που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα ανατολικά της κουβανικής πρωτεύουσας και όπου είναι θαμμένα τα λείψανα του επικεφαλής της επανάστασης της Κούβας και των συντρόφων του στα όπλα.
Ο Ερνέστο Γκεβάρα εκτελέστηκε από έναν βολιβιανό στρατιώτη, σε ηλικία 39 ετών, την 9η Οκτωβρίου 1967, αλλά στην Κούβα η ημέρα του «ήρωα της επανάστασης» αυτού είναι η 8η Οκτωβρίου, η ημέρα της σύλληψής του σε μια απομακρυσμένη κοινότητα των Άνδεων.
Αύριο Δευτέρα θα γίνουν εκδηλώσεις τιμής στη Βολιβία, στις οποίες θα παραστούν τα παιδιά του Τσε που ζουν. Σε αυτές θα πρωτοστατήσει ο πρόεδρος Έβο Μοράλες, που υπενθύμισε αυτή την εβδομάδα πως ήταν η CIA εκείνη που «καταδίωξε, βασάνισε και δολοφόνησε» τον Τσε τους 11 μήνες του αντάρτικου στη Βολιβία.
Η σορός του αργεντινού, που είχε πεταχτεί σε έναν ομαδικό τάφο στη Βολιβία, ταυτοποιήθηκε πριν από 20 χρόνια, πριν επιστραφεί με τιμές στην Κούβα για μια επίσημη επικήδεια τελετή.
Από το 1997, πάνω από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το υπόγειο μαυσωλείο του Τσε πάνω από το οποίο δεσπόζει ένα επιβλητικό μπρούτζινο άγαλμά του στη Σάντα Κλάρα, όπου ο Γκεβάρα είναι για πολλούς κάτι σαν θετός γιος της Κουβας αφότου κατάφερε, τον Δεκέμβριο του 1958, μια νίκη αποφασιστικής σημασίας στον ένοπλο αγώνα εναντίον των στρατευμάτων του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα (1952-1958).
Τις τελευταίες ημέρες ο Τύπος της Κούβας δημοσίευσε πολλά άρθρα και ειδικά αφιερώματα για τον Τσε. Στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση παίζουν εικόνες αρχείου και αποσπάσματα ομιλιών αυτού που θα γινόταν ο υπουργός Βιομηχανίας της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας.
Η εικόνα του Τσε συνεχίζει είναι πανταχού παρούσα στην Κούβα, ιδίως το γνωστότερο πορτρέτο του, η φωτογραφία που τράβηξε ο Αλμπέρτο Κόρντα κι έγινε αιώνιο σύμβολο της επανάστασης, στοιχείο της διακόσμησης αμέτρητων φοιτητικών δωματίων, ή, για κάποιους άλλους, ένα αντικείμενο τεράστιας εμπορικής αξίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στο Σάο Πάολο ο Τσέζαρε Μπατίστι
Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017, 07:14
Ο Τσέζαρε Μπατίστι, άλλοτε στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης της άκρας αριστεράς στην Ιταλία «Ένοπλοι Προλετάριοι», ο οποίος είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στη Βραζιλία και η Ρώμη ζητά την έκδοσή του,  αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στο Σάο Πάολο, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του το Σάββατο.
Ο Μπατίστι, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη στην Κορουμπά, μια πόλη της δυτικής Βραζιλίας στα σύνορα με τη Βολιβία, «αφέθηκε ελεύθερος και έχει επιστρέψει στο Σάο Πάολο» όπου ζει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Μάρτσιο Πάλμα.
Ο Τσέζαρε Μπατίστι, που είχε καταδικαστεί ερήμην το 1993 σε ισόβια κάθειρξη από την ιταλική δικαιοσύνη για τέσσερις φόνους και συνέργεια σε άλλες δολοφονίες στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, έπειτα από έναν αστυνομικό έλεγχο ρουτίνας καθώς ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη Βραζιλία επιβαίνοντας σε ένα ταξί από τη Βολιβία.
Είχε μαζί του 6.000 δολάρια και 1.300 ευρώ, ποσό ανώτερο από αυτό που επιτρέπεται να βγάλει κανείς από τη χώρα χωρίς να το έχει δηλώσει εκ των προτέρων (2.700 ευρώ).
Ο βραζιλιάνος δικαστής που διέταξε να προφυλακιστεί υποψιαζόταν ότι ο Μπατίστι ήθελε να εγκαταλείψει τη χώρα για να αποφύγει τον κίνδυνο να εκδοθεί, κάτι που ο 62χρονος Ιταλός αρνείται. Ο ίδιος αντέτεινε ότι ήθελε να κάνει αγορές.
Άλλος δικαστής έδωσε την Παρασκευή εντολή ο Μπατίστι να αφεθεί ελεύθερος.
Η Ρώμη έχει πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τα αιτήματα για την έκδοση του, το τελευταίο εκ των οποίων διατυπώθηκε την 25η Σεπτεμβρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας είχε εγκρίνει το 2009 την έκδοση του Ιταλού, αλλά ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα εναντιώθηκε σε αυτή.
Η σημερινή κυβέρνηση της Βραζιλίας γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι εξετάζει το αν θα προχωρήσει στην έκδοσή του και θα ανακοινώσει την απόφασή της το προσεχές διάστημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Capital controls επέβαλλε ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 18:46
Επιβολή περιορισμού στις αναλήψεις επέβαλλε η κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα.
Καθημερινά παρατηρούνται πλέον ουρές τόσο στα ATM όσο και στα ταμεία των τραπεζών, όπου οι υπάλληλοι δίνουν μόνο έναντι στους αποταμιευτές έως το ποσό των 10.000 μπόλιβαρ ανά πελάτη, χρήματα που δεν επαρκούν ούτε για την αγορά εισιτηρίου για το λεωφορείο, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στις υπαίθριες αγορές τα κρεμμύδια κοστίζουν 4.000 μπόλιβαρ το κιλό.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση και προκειμένου να επιβιώσουν, οι πολίτες έχουν επιστρατεύσει μεθόδους ανταλλακτικής οικονομίας. Πηγαίνουν για παράδειγμα με ένα κοτόπουλο στο χέρι σε κάποιο κατάστημα προκειμένου να επιδιορθώσουν το ρολόι τους και ως αμοιβή αφήνουν το κοτόπουλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόσκληση για δράση: 14-24 Οκτωβρίου – Ελευθερωστε τον George Abdallah και όλους τους παλαιστίνιους κρατούμενους!

24 Οκτωβρίου 2017 σηματοδοτεί την 33η επέτειο από τη σύλληψη του George Ιμπραχίμ Αμπντάλα , επαναστατη Λιβανέζου Αραβα  Κομμουνιστη αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία. Από το 1984, παρέμεινε πίσω από τα καγκελα, και είναι ένας από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο. Από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου 2017, το δίκτυο αλληλεγγύης των Παλαιστινίων Samidoun συνδέει οργανισμούς στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο για να ζητήσει μια εβδομάδα διεθνών ενεργειών για να ζητήσουν την ελευθερία του Georges Ibrahim Abdallah και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων!
Ο George Αμπντάλα έχει συμμετασχει καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του στον επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την παλαιστινιακή αριστερή οργάνωση, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Λιβανέζους επαναστάτες αριστερούς στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Φράξιες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι απελευθέρωσης για τον λαό του Λιβάνου, αντιμέτωποι με στρατιωτικές πολιτοφυλακές και την ισραηλινή εισβολή και κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Georges Abdallah συνελήφθη αρχικά επειδή φέρεται να φέρει πλαστά έγγραφα. η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον αναγκάσουν να παραδεχτει ότι συμμετείχε σε ένοπλες ενέργειες που σκότωσαν διπλωμάτη των ΗΠΑ και ισραηλινό εκπρόσωπο στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην κατασκοπεία στον Abdallah για την γαλλική υπηρεσία  πληροφοριών . Ενώ έπρεπε να ανταλλάσσεται με κρατούμενους που διεξήχθησαν από Αραβικούς επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αρνήθηκε αφού απέκτησε τους δικούς του κρατούμενους, κρατώντας τον Abdallah φυλακισμένο.
Το 1987, όταν καταδικάστηκε ο Georges Abdallah, αναμενόταν να του επιβληθεί μακρά ποινή δέκα ετών ή λιγότερο - όπως πρότεινε ο εισαγγελέας στην υπόθεση του. Αντ 'αυτού, εκδόθηκε μια ποινή ισόβιας κάθειρξης , όπως ισχυρίζεται ένας ιδιωτικός δικηγόρος που εκπροσωπεί την αμερικανική κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Allianz εκθεση 12/2016:
Η μεσαια ταξη συρρικνωθηκε στο 20% του πληθυσμου,
απο το 50% προ του ευρω!
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΔΝΤ αποτιμιση της αξιας της δημοσιας περιουσιας
το 2010 300δις το 2014 50 δις!
Η ΕΛΛΑΔΑ στο ΣΦΥΡΙ....!
ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vasilis Tsiartas
Επιστρατεύτηκε μέχρι κ το fb κ κατέβασε την ανάρτηση που ειχα κάνει. Αυτα που ειπα ισχυουν κ δεν αλλάζω τιποτα. Όσο κ να το θέλετε δεν θα με φιμωσετε. Η κατακραυγή του κόσμου είναι μεγάλη κ δεν την σταματάει τιποτα.