Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Τεταρτη 1 Νοεμβριου 2017



ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ» ΤΩΝ ΜΜΜ
 *  Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όσοι δεν έβγαζαν εισιτήριο στα ΜΜΜ δεν ήταν «τζαμπατζήδες». Άνθρωποι δίχως μισή δεκάρα στην τσέπη ήταν και, το χειρότερο, και χωρίς μισή ελπίδα για το αύριο. Που πιθανόν να πήγαιναν για κάποια αγγελία επίσης χωρίς καμιά ελπίδα και ακόμη και αν είχαν ελπίδα να ...«προσληφθούν» θα είχαν ελάχιστες να πληρωθούν αυτά τα όποια ευρώ-σκουπίδια που δεν θα τους έφταναν ούτε για τα τσιγάρα της ημέρας.
Αυτοί ήταν οι «τζαμπατζήδες» των τελευταίων οκτώ ετών και μερικές χιλιάδες ακόμη που με μάτι άδειο και ψυχή παραιτημένη από οποιαδήποτε διάθεση για ζωή, έμπαιναν μέσα σε κανένα βαγόνι για καμιά βόλτα, αναβάλλοντας για την επόμενη φορά την απόφασή τους να πέσουν στις ράγες.
Καμιά σχέση το «προφίλ» τους με εκείνο των «τζαμπατζήδων» της προηγούμενης δεκαετίας, τότε που μπορούσαμε να βγάλουμε εισιτήριο ακόμη και χωρίς να το χρειαζόμαστε, για πλάκα δηλαδή, έτσι απλά για να δούμε πώς κάνουν γκλιν γκλιν τα μηχανήματα.
Από χθες όμως μέχρι σήμερα τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει για τα εκατομμύρια των κατεστραμμένων πολιτών και με το νέο σύστημα που δεν τους θα επιτρέπει να επιβιβάζονται «τζάμπα», σε ΜΜΜ που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι ελεύθερα σε όλους εν μέσω τέτοιας εκτεταμένης οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνο δεν θα κερδίσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πάθουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από άτομα ή και ομάδες που θα δημιουργηθούν βάζοντας αποκλειστικό τους στόχο βαγόνια και λεωφορεία. (Και δεν χρειάζεται να είσαι αστρολόγος για να το προβλέψεις αυτό, τρίτος νόμος του Νεύτωνα, Α Γυμνασίου...). Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΜ δεν πρόκειται να βάλουν ούτε ένα επιπλέον σεντ στα ταμεία τους και ουκ αν λάβοις κλπ κλπ...
Μόνοι κερδισμένοι από όλη αυτή την άθλια ιστορία με τις μπάρες και τις ηλεκτρονικές κάρτες, (σε λίγα χρόνια θα το λέμε και επίσημα «σκάνδαλο») όσοι ιδιώτες ενεπλάκησαν στην προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων και φυσικά και οι υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, φαρισαίοι, υπεύθυνοι οργανισμών και συνδικαλιστές που πήραν εκατομμύρια. Το γνωστό λάδι. («έχεις στοιχεία γι' αυτό»; Όχι αλλά ούτε και για τον Άκη είχα). Και για άλλους 455. Συγνώμη, 457, ξέχασα πάλι τον Σημίτη και τον Βενιζέλο. Όπως και η «Δικαιοσύνη» άλλωστε.
Σε λίγο καιρό οι μπάρες αυτές δεν θα υπάρχουν και στις σπασμένες ψηφιακές οθόνες των μηχανημάτων των λεωφορείων θα εκφράστούν με μαρκαδόρο τόσο τα πάθη του λαού, («Σούλα σ' αγαπώ-γύρνα πίσω») όσο και τα μίση του. («Γάβρη μουνηά»).
Και μεις, οι εκατομμύρια κατεστραμμένοι πολίτες που επί σειρά ετών δεν βγάζαμε εισιτήρια, μη νομίζετε πως θα πηγαίνουμε με τα πόδια για να ψάχνουμε τους εναπομείναντες «επιχειρηματίες», κάτι νέας κοπής λαδέμπορες και κοινούς αεριτζήδες και εσπατζήδες απατεώνες που θα... δεχθούν να μάς πάρουν για δούλους.
Έτσι κι αλλιώς, όσο κι αν πεινάς, πρέπει να είσαι ντιπ ηλίθιος για να δεχθείς να δουλεύεις για λιγότερα κι από όσα σού κοστίζει η ίδια η δουλειά. Θα κάτσουμε σπίτι μας και από το ανοιχτό μας παράθυρο θα απολαμβάνουμε τη νέα Ρώμη να καίγεται. Άλλωστε αυτή είναι και η μόνη κεντρική θέρμανση που μάς άφησαν να έχουμε. Κι έρχεται χειμώνας. Μα ύστερα θάρθει κι η άνοιξη. Πάντα έτσι δεν γίνεται;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/11/2017   11.00
Πριν λίγο ναζιστές χρυσαυγίτες επιτέθηκαν έξω από το Εφετείο στην Λ. Αλεξανδρας σε δύο γυναίκες και τις χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο.
Η μια από τις δύο είναι η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στην δίκη της ΧΑ, Ευγενία Κουνιάκη.
ΟΙ χρυσαυγίτες αποχώρησαν συντεταγμένα και ανενόχλητοι με ισχυρή αστυνομική συνοδεία προς τα γραφεία τους στην Μεσογείων.
Δίπλα από τον χώρο της επίθεσης είναι το κτίριο της ΓΑΔΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΏΡΑ-Χρυσαυγίτες χτύπησαν την Ευγενία Κουνιάκη,δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής
1/11/2017 10:32:00 π.μ.
Γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο την Ευγενία Κουνιάκη, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε εναντίον δικηγόρου νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έξω από το Εφετείο, όπου συνεχίζεται σήμερα η δίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα στελεχών και οπαδών του κόμματος αφού πέταξε στο χώρο τρικάκια, επιτέθηκε με γροθιές στην κυρία Ευγενία Κουνιάκη, μία εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.
Η κυρία Κουνιάκη τραυματίστηκε στο πρόσωπο, όπου δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.» δήλωσε σχετικά ο επίσης συνήγορος πολιτικής αγωγής κ.Παπαδάκης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρωί της Τετάρτης
Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο, στην δίκη της Χρυσής Αυγής
   01/11/2017    10:21
Τις γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο - Η δίκη διεκόπη για τις 3 Νοεμβρίου, όταν θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες
Επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε σήμερα έξω στη Λ. Αλεξάνδρας κοντά στο Εφετείο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο για την υπόθεση της ΧΑ.
Όταν οι πόρτες του τρόλεϊ άνοιξαν, οι δύο γυναίκες βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άντρες, οι οποίοι πετούσαν φυλλάδια (τρικάκια).
Αν και οι δυο γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα εκείνοι να τις χτυπήσουν. Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και τη δεύτερη στο στόμα.
Αυτήν την ώρα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο.
Εν τω μεταξύ, για τις 3 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη της ΧΑ αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Σχολιο.-  Διαβάζω κ για δεύτερο θύμα κ ότι οι δράστες όχι μόνο δεν συνελήφθησαν, αλλά φυγαδεύτηκαν απ τους μπάτσους προς την Μεσογείων!..Να μη μου παραπονιούνται τα μπατσόνια άμα τους πετύχει και καμιά...έτσι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών
Από Iskra -
31/10/2017
Τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου κατά των πλειστηριασμών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή, καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά. Όπως αναφέρει, “μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, κλοπή των κόπων μιας ζωής”.
Η πλήρης ανακοίνωση:
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών –  νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές.
Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, κλοπή των κόπων μιας ζωής.
Για τη χιονοστιβάδα των «κόκκινων δανείων» δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες κι οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διάρκειας, που επιβάλλουν Κυβερνήσεις- Ευρωπαϊκή Ένωση -Δ.Ν.Τ, για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της  χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 12:30μμ, στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεκτρονικό εισιτήριο: χάος, ταλαιπωρία, ουρές και λιποθυμίες πολιτών
Από Iskra -
31/10/2017
Όρθιοι επί ώρες περιμένουν οι πολίτες…
Τελευταίες ημέρες του μήνα και οι ουρές στα μετρό για το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Πολίτες σχηματίζουν ουρές που ξεπερνούν ακόμα και τα 200 άτομα και όρθιοι για ώρες περιμένουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, κάτι που μεταφράζεται σε ταλαιπωρία και πολλές χαμένες ώρες χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Χαρακτηριστικό είναι πως σε ορισμένους σταθμούς, εργαζόμενοι έχουν τοποθέτησει καρέκλες για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αντέξουν την ορθοστασία.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί ακόμη και λιποθυμίες.
Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία που οδηγεί σε ανυπόφορη ταλαιπωρία και πολλές χαμένες ώρες για τους πολίτες.
Απορίας άξιο είναι, δε, γιατί επελέγη αυτή η διαδικασία που παραπέμπει σε τριτοκοσμική εικόνα…
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας με δηλώσεις του επιχείρησε, χωρίς όμως επιτυχία, και επιδεικνύοντας ουσιαστικά αδιαφορία για την ταλαιπωρία των πολιτών να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «μεταβατικό στάδιο».
«Στο μεταβατικό στάδιο θα υπάρχουν κάποια προβλήματα» σημείωσε και απέδωσε τα προβλήματα αυτά στο «πώς έχει συνηθίσει να λειτουργεί η κρατική μηχανή»…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις στη Χειμάρρα εισήλθαν στις 31/10/17, πριν ξημερώσει, με μπουλντόζες. Διαμαρτυρίες κατοίκων Χειμάρρας με μια σημαια αμερικανικη και μια ελληνικη.
https://www.youtube.com/watch?v=Nc4oYccvr8A
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λιγάκι δύσκολο να συνεννοηθείς με κάποιους που διαμαρτύρονται για την αδικία που τους έγινε κρατώντας αμερικανική σημαία, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να τύχουν περισσότερης προσοχής και υποστήριξης αριστερών δυνάμεων που αγωνίζονται για τις εθνικές μειονότητες και τα δικαιώματά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράκ ποινικοποιεί την εμφάνιση της σημαίας του Ισραήλ
31 Οκτωβρίου 2017
Το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα υπέρ ενός ψηφίσματος το οποίο ποινικοποιεί την εμφάνιση της σημαίας του Ισραήλ.
"Κατά τη σημερινή τακτική σύνοδο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της ποινικοποίησης όλων όσων σηκώνουν τη σημαία του Ισραήλ σε δημόσιους χώρους", ανέφεραν τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης μια κοινοβουλευτική πηγή, σημειώνοντας ότι το ψήφισμα προτάθηκε από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Σιιτικής .
Πρόσφατα, πολλοί Κούρδοι διαδηλωτές στην επαρχία του Κουρδιστάν του Ιράκ εντοπίστηκαν με ισραηλινές σημαίες παράλληλα με τις Κούρδικες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που υποστήριξε ανοιχτά την απόσχιση του Κουρδιστάν από το Ιράκ, προκαλώντας θετική ανταπόκριση μεταξύ των αξιωματούχων του Κουρδιστάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Και καλά η υπερφορολόγηση, να πληρώνεις κιόλας για όσα δεν έχεις εισπράξει;
Εικονικές αμοιβές, πραγματική φορολόγηση;
Οσοι είστε απ αυτούς επικοινωνήστε με την Ηλέκτρα.
Αγώνας κόντρα σε κάθε αδικία!

Ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν νομικής υποστήριξης (απαλλαγή από αμοιβή δικηγόρου) όσων επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν κατ' αρχήν εξωδικαστικά για (πραγματική) φορολόγηση επί εισοδήματος που δεν έχουν εισπράξει. Όσοι κι όσες ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στη διάδοση και την επικοινωνία του εγχειρήματος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου στο electrakoutra@yahoo.gr, με θέμα "no income - no tax".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντόκουσι ή φυλακή: Οι ηλικιωμένοι της Ιαπωνίας έχουν δυο επιλογές
07:37 | 31 Οκτ. 2017
Φυλακή ή θάνατος. Αυτή φαίνεται πως είναι η κατάληξη ή η επιλογή γα πολλούς Ιάπωνες ηλικιωμένους. Η φτώχεια που αυξάνεται, η αλλοτρίωση, η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση είναι οι λόγοι που οδηγούν τα ηλικιωμένα άτομα να επιλέξουν την παραβατικότητα ή να παραδοθούν σε έναν μοναχικό θάνατο.
Τα βοηθητικά προγράμματα της Πρόνοιας διακόπτονται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται, οικογένεια δεν υπάρχει, ούτε φίλοι, μόνο μοναξιά, ανασφάλεια και πλήξη. Οι γείτονες δεν χτυπούν την πόρτα. Κανείς δεν έρχεται. Ή θα πεθάνεις μόνος ή θα προτιμήσεις τη φυλακή, όπου θα εξασφαλίσεις φαγητό, συντροφιά και φροντίδα.
H προκλητική δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Τάρο Ασο, επιβεβαιώνει πως στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και του παραδειγματικού καπιταλισμού σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αφού είναι ένα «περιττό βάρος για την οικονομία».
Mόνη λύση Mitsubishi! Να πως σκέφτονται στις χώρες που προοδεύουν!!! "H προκλητική δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Τάρο Ασο, επιβεβαιώνει πως στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και του παραδειγματικού καπιταλισμού σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αφού είναι ένα «περιττό βάρος για την οικονομία».
Πρέπει «να επιτρέψουμε στους ηλικιωμένους να βιαστούν να πεθάνουν» για να μην χρειάζεται να πληρώνει το κράτος για την περίθαλψή τους! «Θεός φυλάξοι αν σε αναγκάσουν να συνεχίσεις να ζεις όταν θέλεις να πεθάνεις. Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα γνωρίζοντας ότι για την νοσηλεία μου πληρώνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί εκτός και αν τους αφήσεις να βιαστούν να πεθάνουν», είπε ο 72χρονος Ασο σε μια συνάντηση του εθνικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην Ιαπωνία πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν ολομόναχοι και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, ένα θλιβερό φαινόμενο τόσο συνηθισμένο που έχει αποκτήσει και συγκεκριμένο όνομα- αποκαλείται «kodokushi», που σημαίνει ο θάνατος της μοναξιάς."
Υπάρχουν χιλιάδες kodokushi κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν τελείως μόνοι και παραμένουν για αρκετό καιρό χωρίς κάποιος να τους ανακαλύψει. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιθώριο, χωρίς φίλους ή συγγενείς, με λίγα ή καθόλου χρήματα.
Kodokushi λοιπόν σημαίνει «ο θάνατος της μοναξιάς» και πολλές περιοχές στην Ιαπωνία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες και κινήσεις για την πρόληψη των μοναχικών αυτών θανάτων.
Το Kodokushi περιγράφηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 και σήμερα έχει αποκτήσει τραγικές διαστάσεις ως ένα πρόβλημα που διαρκώς αυξάνεται, διογκώνεται ενώ εταιρείες ιδρύονται και αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας την εκκαθάριση του σπιτιού και των όποιων περιουσιακών στοιχείων του θανόντος.
Οι λόγοι για την αύξηση του kodokushi είναι βασικά οικονομικοκοινωνικοί. Η οικονομική ύφεση στην Ιαπωνία από το 1990 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των μοναχικών θανάτων ενώ με ψυχολογικούς όρους η αύξηση του kodokushi αποδίδεται στην κοινωνική απάθεια και το άγχος της σύγχρονης ζωής.
Ο Masaki Ichinose, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Τόκιο, υποστηρίζει ότι η αύξηση του kodokushi συνδέεται με τον σύγχρονο πολιτισμό της Ιαπωνίας που αγνοεί ακόμη και τον θάνατο.
Οι στατιστικές σχετικά με το kodokushi είναι συχνά ελλιπείς ή ανακριβείς. Το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ανέφερε ότι μόνο το 2009, 32.000 ηλικιωμένοι άνθρωποι σε εθνικό επίπεδο πέθαναν μόνοι τους και δεν τους αναζήτησε κανείς. Το 2008, υπήρχαν περισσότεροι από 2.200 αναφερόμενοι μοναχικοί θάνατοι στο Τόκιο. Παρόμοιοι αριθμοί αναφέρθηκαν το 2011 ενώ περίπου το 4,5% των κηδειών το 2006 αφορούσε περιπτώσεις kodokushi.
«Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των περιστατικών είναι ότι όλα συνέβησαν σε διαμερίσματα σε αστικές περιοχές», λέει σχετικό άρθρο στο The Mainichi Daily News. «Το δεύτερο είναι ότι όλα περιλαμβάνουν ζευγάρια ανθρώπων, ένας από τους οποίους είναι ηλικιωμένος ή ανάπηρος. Το τρίτο είναι ότι κανένα από τα νοικοκυριά δεν λάμβανε κοινωνικές υπηρεσίες ή κοινωνικές παροχές και τέταρτον, κανένας από τους νεκρούς δεν είχε σημαντικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με τους γείτονές του».
Εν τω μεταξύ, σχεδόν το ένα τέταρτο των Ιαπώνων και το 10% των γυναικών ηλικίας άνω των 60 ετών αναφέρουν ότι δεν έχουν γείτονες, φίλους ή συγγενείς που μπορούν να βασίζονται σε δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με ιαπωνική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2010 από τον Mark MacKinnon της The Globe and Mail του Τορόντο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19:34 30 Οκτ 2017
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Kevin Spacey Randall Fowler μίλησε για τον καταχρηστικό πατέρα τους, αποκλειστικά στο DailyMail.com
Ο Spacey, 58 ετών, αντιμετωπίζει ισχυρισμούς ότι προσπαθεί να αποπλανήσει τον ηθοποιό Anthony Rapp όταν ήταν 14 χρονών και σεξουαλική επίθεση σε συγγενή του Heather Unruh
Ο Fowler, 62 ετών, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του Thomas Geoffrey Fowler ήταν ναζί και θα βιάσει τον Fowler καθ 'όλη την εφηβεία του και ότι η μητέρα του γνώριζε την κατάχρηση
Ο Fowler είπε: «Υπήρχε τόση σκοτάδι στο σπίτι μας ... Ήταν απολύτως άθλια. Ο Κέβιν προσπάθησε να αποφύγει ό, τι συνέβαινε "
Ο ιππέας Rod Stewart και ο οδηγός limo ισχυρίζονται ότι δεν είχε παιδιά προσωπικά, έτσι ώστε να μην κληρονομήσουν «το γονίδιο του σεξουαλικού αρπακτικού» από τον πατέρα του
Ο μεγαλύτερος αδελφός του φημισμένου ηθοποιού ισχυρίζεται ότι ο Spacey «δεν είχε συναισθήματα» και υποχώρησε να ενεργήσει ως «απόδραση» από τα προβλήματα στο σπίτι
Ο Spacey ισχυρίστηκε ότι δεν υπενθύμισε το συμβάν με τον Rapp και εξέδωσε μια συγγνώμη για «τι θα ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένος»
Ο νικητής του Όσκαρ δήλωσε ότι θα χρειαστεί να «αντιμετωπίσει άλλα πράγματα» για τη ζωή του και ανακοίνωσε την επιλογή του να ζει ανοιχτά «ως ομοφυλόφιλος»,
Ο Kevin Spacey ανατράφηκε από έναν πατέρα του Ναζί που βίασε τον αδελφό του και κακοποίησε την οικογένειά του τόσο άσχημα που τον ονόμασαν The Creature, ο μεγαλύτερος αδελφός του είπε αποκλειστικά στο DailyMail.com.
Τώρα, καθώς ο ηθοποιός Oscar αντιμετωπίζει ισχυρισμούς ότι προσπαθεί να αποπλανήσει τον Antony Rapp του Star Trek όταν ήταν μόλις 14 χρονών και να σεξουαλίσει σε συγγενή του συγγενή του πρώην αμερικανικού τύπου άγκυρα Heather Unruh, αποκαλύφθηκε η αλήθεια της δικής του ταραγμένης ανατροφής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπούλησαν τα πάντα και έχουν το θράσος να κουνάνε δάκτυλο. Τους ανεχόμαστε!
Καθώς ήδη βρισκόμαστε κάτω από τον απόλυτο  έλεγχο των σύγχρονων οικονομικό-πολιτικών κατοχικών δυνάμεων που τις μετονόμασαν από «τρόικα» σε «θεσμούς», αυτούς που ο κ. Τσίπρας  στην ομιλία :  «Πρώτος χρόνος αριστερά , 1 χρόνος μάχης» τους κατονόμαζε ως γκάγκστερς , σε αυτούς ξεπουλήθηκε και συνεχίζεται απτόητα να ξεπουλιέται η περιουσία της Ελλάδας και εμείς τους …κοιτάμε!!
Να ένα μικρό δείγμα:
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καταπίνει ΑΤΤΙΚΌ ΜΕΤΡΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ (ΙΣΩΣ) ΤΗΝ ΕΑΒ– Παραχωρούνται ως ενέχυρο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές
– ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Ferrovie…. Το σιδηροσδρομικό δίκτυο με όλα τα υπάρχοντά του
– Το Μεγαλύτερο Ελληνικό Αεροδρόμιο, το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας στα χέρια Γερμανικών και Καναδικών εταιριών…
– Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου στα χέρια της γερμανικής Fraport…
– Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στην Cosco Group (Hong Kong) Limited
– Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης στην DIEP (Deutsche Invest Equity Partner σε συνεργασία με την Γαλλική CMA-CGM της Οικογένειας Σαντέ και με συμμετοχή του κ Ιβάν Σαββίδη.
– Ο Αστέρας Βουλιαγμένης στην AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό των εταιρειών Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group,
– Η «Κασσιόπη» της Κέρκυρας στην Αμερικανική NCH-Capital που εδρεύει στην Νέα Υόρκη.
Σε συζήτηση η εκχώρηση περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων και κρατικών εκτάσεων σε ξένους «επενδυτικούς» κολοσσούς…
Το δράμα για αμέτρητες χιλιάδες ιδιοκτήτες οικογενειακών κατοικιών βρίσκεται σε εξέλιξη με ξένους «επενδυτές» να περιμένουν, σαν τα κοράκια λένε πολλοί συμπατριώτες μας, την ημέρα που θα τις αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί…
Στο εξωτερικό έχουν πωληθεί:
– τριώροφο κτίριο με’υπόγειο και σοφίτας, επιφανείας 2.387 τ.μ., σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Βελιγραδίου,
– ο Β’ όροφος του συγκροτήματος γραφείων «The 3 Dag Condominium», επιφανείας 1.416 τ.μ., στο Μανχάταν,
– τετραώροφο κτίριο 8.120 τ.μ. επί της λεωφόρου Massachusetts στην Ουάσινγκτον,
– εξαώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου και σοφίτας-πρώην ξενοδοχείο, επιφανείας 1.600 τ.μ., στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και
– τριώροφο κτίριο μεθ’ υπογείου και σοφίτας,επιφανείας 1.157 τ.μ., πλέον 4 βοηθητικών κτισμάτων 361,7 τ.μ., στο κέντρο του Ερεβάν στην Αρμενία.
https://anapoda.news/2017/11/xepoulisan-ta-panta-kai-exoun-to-thrasos-na-kounane-daktylo-tous-anexomaste/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής
Γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο την Ευγενία Κουνιάκη, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε και χτύπησε τη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής, Ευγενία Κουνιάκη, την ώρα που αυτή προσερχόταν στο Εφετείο Αθηνών, για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Να γίνουν προσαγωγές ζητούν οι συνάδελφοί της. Μετά το επεισόδιο οι Χρυσαυγίτες κινούνται προς τα γραφεία τους στη Μεσογείων, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα στελεχών και οπαδών της φασιστικης Χρυσης Αυγης αφού πέταξε στο χώρο τρικάκια, επιτέθηκε με γροθιές στην κυρία Ευγενία Κουνιάκη, μία εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.
Η κυρία Κουνιάκη τραυματίστηκε στο πρόσωπο, όπου δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.» δήλωσε σχετικά ο επίσης συνήγορος πολιτικής αγωγής κ.Παπαδάκης.

Για την επίθεση: Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα μια τραυματία από την επίθεση ενώ μάρτυρες λένε πως είδαν στη συνέχεια και μετά τις επιθέσεις, τους Χρυσαυγίτες να προχωράνε προς τα γραφεία της Μεσογείων με συνοδεία από διμοιρίες ΥΑΤ.
Αυτή τη στιγμή η μια εκ των τρυματιών καταθέτει στην αστυνομία για το περιστατικό της επίθεσης.

**Έναρξη της 194ης συνεδρίασης 9:45 στην Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών - 01/11/2017 Αυτοπροσώπως παρόντες κατηγορούμενοι: ουδείς
Δήλωση Παπαδάκη: Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.
Πρόεδρος: Το Δικαστήριο δέχεται αίτημα κατηγορουμένων προκειμένου με την επιμέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και του Πταισματοδικείου Αθηνών στις 3/11 09:00 να μεταβούν εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός στον επικεφαλής του τμήματος προστασίας μαρτύρων, να ενημερωθούν για τις εισαγγελικές διατάξεις με τις οποίες ορίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες με στοιχεία Α έως Ε, να βεβαιωθούν για την αστυνομική ταυτότητά τους, να ενημερώσουν για την ταυτοποίησή τους για το Δικαστήριο και να παρίστανται κατά την κατάθεσή τους. Απορρίπτει τα λοιπά αιτήματα των κατηγορουμένων.
Προστίθενται οι δικάσιμοι στον Κορυδαλλό 10/11 και 16/11. Σε αυτό το σημείο [09:53] η έδρα διακόπτει για 3/11.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΟΣ 2017
4 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Π.Φύσσα,σημερα στο Εφετειο,μπροστά στην αστυνομια, μετά την ομολογία του αρχιναζί φυρερισκου αρχηγού τους ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας , είναι ακόμη έξω ελεύθεροι οι εγκληματιες ,τα σκυλια του Κεφαλαιου,και τραμπουκίζουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ επιβάτες τρόλει που διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους και τα έντυπα που μοίραζαν εξω απο το εφετειο
Η επίθεση ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από περαστικούς μεταξύ αυτών η συνεργάτιδα του Θ. Καμπαγιάννη , δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής,Ε. Κουνιάκη, που εκείνη την ώρα προσέγγιζε το δικαστήριο,και που φώναξε στον οδηγο του τρόλει να κλείσει την πόρτα γεγονός που εξόργισε τους Χρυσαυγίτες οι οποίοι επιτέθηκαν στη συνέχεια στην ίδια και σε άλλη μια κοπέλα με αποτέλεσμα να τις τραυματίσουν στο πρόσωπο.
Κατά τα άλλα ο ''αντιτρομοκρατικός'' ισχύει για να μαζεύουν 18χρονους από τα εξαρχεια και να στηνουν δικες χωρις αποδεικτικα στοιχεια ενοχης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το 2013 οι υπεύθυνοι αγνόησαν τις ρωγμές και ανάγκασαν τους εργαζομένους να δουλέψουν..Αποτελεσμα :καταρευση κτιριων στο ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ με 1134 ΝΕΚΡΟΥΣ και 100αδες τραυματιες
(και για ποιον προοριζονται αυτα τα φτηνα ρουχα? μα για μας αγαπητοι.ες μου


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Δεκάδες νεκροί από αεροπορικό πλήγμα του αποικιοκρατικου αραβικού συνασπισμού των σειχιδων
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 13:24
Είκοσι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον τομέα Σαχάρ στη βόρεια Υεμένη, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, το οποίο ελέγχουν οι  αντάρτες Χούτι, κατηγόρησε ως υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό την πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας - η οποία επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη. Σύμφωνα με το πρακτορείο, 21 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.
Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.
Η επιδρομή είχε στόχο λαϊκή αγορά στη Σαχάρ, έναν από τους υποτομείς της επαρχίας Σαάντα, προπυργίου των ανταρτών Χούδι, σύμφωνα με τις δύο πηγές.
Το Saba δημοσιοποίησε μια φωτογραφία που δείχνει διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα τα οποία φέρονται να είναι θύματα του σημερινού βομβαρδισμού.
Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται χουντικές προδοτικες δυνάμεις, που εκδιώχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014 από την πρωτεύουσα Σαναά, που υποστηριζονται βεβαια από αμερικανικα και σαουδαραβικα στρατευματα, με αντάρτες Χούδι, που προέρχονται από τη μειονότητα των ζαϊντιστών, ενός παρακλαδιού του σιιτισμού, που έχει ισχυρή παρουσία στον βορρά.
Από τον Μάρτιο του 2015, οι ελαχιστες χουντικές προδοτικες δυνάμεις λαμβάνουν την υποστήριξη ενός αποικιοκρατικου συνασπισμού εμιριδων υπό τη Σαουδική Αραβία και από τότε συνεχίζονται αδιάκοπα οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 8.650 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 58.600 άλλων, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, απο την επέμβαση του ισλαμοφασιστικου αραβικού συνασπισμού των εμιριδων και σειχιδων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Δημοψήφισμα για τον νέο νόμο για τις παρακολουθήσεις
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 11:52
Η Ολλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για έναν νόμο που δίνει στις δυνάμεις επιβολής του νόμου πολύ εκτεταμένες εξουσίες παρακολούθησης, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Ακτιβιστές, πολιτικοί και όμιλοι μέσων ενημέρωσης θέλουν να ανατρέψουν τον «νόμο των υποκλοπών» που υιοθετήθηκε τον Ιούλιο από το κοινοβούλιο και επιτρέπει στις υπηρεσίες να συγκεντρώνουν απόρρητα δεδομένα από μεγάλες ομάδες ανθρώπων ταυτοχρόνως.
Ο ολλανδικός νόμος υποχρεώνει την κυβέρνηση να πραγματοποιεί μη δεσμευτικό δημοψήφισμα, όταν μία πρόταση πολιτών που συγκεντρώνει τουλάχιστον 300.000 υπογραφές κατατίθεται στην Εκλογική Επιτροπή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουμανία: Παπάς στα όρια σχιζοφρενειας σε βάπτιση
Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 13:44
Βίντεο που δείχνει ιερέα σχεδόν στα όρια νευρικού κλονισμού. ενώ βαπτίζει βρέφος στη Ρουμανία.
Ο ιερέας αρπάζει το βρέφος και του βάζει βίαια το χέρι στο στόμα για να το κάνει να σωπάσει, πνιγοντας το σχεδον. Παράλληλα δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του γιατί δεν μπορεί να ηρεμήσει το παιδί. Το οποιο είναι σχετικα πολύ ηρεμο, και απλως κλαιει στη βαπτιση όπως όλα τα μωρα. Και όπως λεει και η παραδοση, το να κλαιει το μωρο στη βαπτιση είναι πολύ καλο για τον νονο.
Μετά από αρκετές προσπάθειες να βάλει το παιδί στο νερό, τελικά έχασε την ψυχραιμία του.
Σε κάποιο σημείο απευθύνεται στους γονείς του βρέφους, βάζει το παιδί πάνω στο τραπέζι και τινάζει με θυμό τα άμφιά του, δείχνοντας ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στο μυστήριο.
Τότε ο ιερέας αποφασίζει να κάνει μία τελευταία προσπάθεια να βαπτίσει το μωρό που ουρλιάζει, βυθίζοντάς το με αγριότητα στο νερό αρκετές φορές, κλεινοντας του το στομα, δείχνοντας να μην ενδιαφέρεται για την κατάστασή του. Τελικα όταν βγαζει το μωρο από την κολυμβυθρα, αυτό μοιαζει να είναι αναισθητο.
Ως γνωστόν η ορθόδοξη βάπτιση απαιτεί τα μωρά να βυθίζονται στο αγιασμένο νερό από την κορυφή ως τα νύχια. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Για αυτόν τον αναξιο τραγοπαππα, πρεπει να φροντισει  το Πατριαρχειο Ρουμανιας να τον αποταξει από τις γραμμες του. Ο ανθρωπος όχι μονο δεν κανει για παππας, αλλα χρειαζεται εγκλεισμο σε ψυχιατρειο. Είναι επικινδυνος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κολομβία: Ο στρατός εξουσιοδοτήθηκε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των FARC και μελών συμμοριών
 Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 05:07
Οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας εξουσιοδοτήθηκαν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον μελών συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και εναντίον πρώην μελών των FARC που αποσκίρτησαν και δεν τηρούν τη συμφωνία ειρήνης που συνήψαν οι αντάρτες με την κυβέρνηση και συνεχίζουν να επιδίδονται σε εγκληματική δραστηριότητα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας την Τρίτη.
Εκτιμάται ότι έως και 1.000 πρώην μέλη των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν προς τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας που συνήψαν η ηγεσία των FARC και η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, επιλέγοντας αντιθέτως να κρατήσουν τον οπλισμό τους, να συνεχίσουν να πολεμούν εναντίον του στρατού και να αποσπούν κέρδη από την εμπορία ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα.
Ο εμφύλιος πόλεμος στην Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους κι εκτόπισε εκατομμύρια πολίτες, αφότου ξέσπασε, το 1964.
Εκτελεστικό διάταγμα εξουσιοδοτεί τις ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των πρώην μελών των FARC που αποσκίρτησαν και μελών συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος με τη χρήση αεροσκαφών ή ελικοπτέρων και τις απαλλάσσει από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας.
Διευκρίνισε ότι αεροπορικά πλήγματα θα γίνονται μόνο εάν δεν βρίσκονται άμαχοι στις περιοχές που θα στοχοθετούνται.
Περισσότερα από 11.300 μέλη των FARC -αντάρτες, στελέχη και φυλακισμένοι- επανεντάσσονται στην κοινωνία στο πλαίσιο της διαδικασίας ειρήνευσης. Οι αντάρτες παρέδωσαν τον οπλισμό τους στα Ηνωμένα Έθνη και η οργάνωσή τους μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα, όπως προέβλεπε η ειρηνευτική συμφωνία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα και Ιταλία αναλαμβάνουν την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου
 Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 03:39
Την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν η Ελλάδα και η Ιταλία.
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πέντραγκ Μπόσκοβιτς, μια τεχνική συμφωνία είναι υπό συζήτηση με τις δύο γειτονικές χώρες.
«Η αεροπορική επιτήρηση είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του εναέριου χώρου μας», υπογράμμισε ο Μπόσκοβιτς.
Το Μαυροβούνιο μετά την απόσχισή του από τη Σερβία το 2006 έχει μείνει χωρίς πολεμικά αεροσκάφη και διαθέτει μόνο δώδεκα επιχειρησιακά ελικόπτερα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ θα εναντιωθούν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα
 Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 02:24
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εναντιωθεί ξανά στην υιοθέτηση—η οποία καταγράφεται κάθε χρόνο—μιας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία καταδικάζει το εμπάργκο που επιβάλλει στην Κούβα, αντίθετα με πέρυσι, όταν η Ουάσινγκτον είχε απόσχει από την ψηφοφορία, για πρώτη φορά το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι ηγήθηκε μιας ομάδας 10 μελών της Γερουσίας που προέτρεψε χθες Τρίτη την αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία να απόσχει από την ψηφοφορία.
Όμως η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι, θα επιλέξει να ψηφίσει «όχι» όταν θα τεθεί το κείμενο σε ψηφοφορία σήμερα Τετάρτη στη ΓΣ, τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
«Παραδοσιακά ψηφίζουμε εναντίον αυτής της απόφασης. Την περασμένη χρονιά, οι ΗΠΑ απείχαν», ενώ πλησίαζε το τέλος της θητείας του δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπενθύμισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας αναφερόμενη σε μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται για 26 χρόνια στη ΓΣ του ΟΗΕ και τις περισσότερες φορές αναδεικνύει τη διεθνή απομόνωση της Ουάσινγκτον στο ζήτημα.
Η πρεσβεύτρια Χέιλι «θα αντιστρέψει την αποχή της περασμένης χρονιάς και θα ψηφίσει εναντίον της απόφασης φέτος», συνέχισε η Νάουερτ.
Η ψηφοφορία—στην οποία η Χέιλι θα ενταχθεί σε μια μειοψηφία μίας ή δύο χωρών στη Γενική Συνέλευση—θα υπογραμμίσει τη νέα θέση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Κούβας, σύμφωνα με τη Νάουερτ.
«Η πολιτική (του) Τραμπ για την Κούβα δίνει την έμφαση στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στην Κούβα, ενώ εκπληρώνει δεσμεύσεις που εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», εξήγησε η ίδια.
Ο προκάτοχός του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα είχε αρχίσει μια διαδικασία αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων η οποία χαρακτηρίστηκε ιστορική, αμβλύνοντας ορισμένες από τις αμερικανικές κυρώσεις.
Αλλά οι σχέσεις των δύο χωρών, αντιπάλων από την εποχή του ψυχρού πολέμου, επιδεινώθηκαν εκ νέου το τελευταίο διάστημα. Τον Οκτώβριο, ο Τραμπ κατέστησε υπεύθυνη την Αβάνα για μια σειρά συμβάντων που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει επιθέσεις οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα υγείας σε 24 αμερικανούς διπλωμάτες. Κουβανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την περασμένη εβδομάδα μέρος τουλάχιστον των αμερικανικών καταγγελιών «επιστημονική φαντασία».
Η απόφαση που αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά έχει πολιτικό βάρος. Πέρυσι υιοθετήθηκε με 191 ψήφους στην Γενική Συνέλευση των 193 μελών, καθώς το Ισραήλ, μιμούμενο τις ΗΠΑ, απείχε.
Μόνο το αμερικανικό Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να άρει το εμπάργκο, το οποίο επιβλήθηκε στην Κούβα πριν από μισό αιώνα και πλέον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκη Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες έξω από το Εφετείο
φωτο/η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Ευγενία Κουνιάκη
Εν αναμονή της έναρξης της 194ης συνεδρίασης το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, σημειώθηκε περιστατικό επίθεσης Χρυσαυγιτών έξω από την αίθουσα του Εφετείου. Αρχικά οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε επιβάτες τρόλει που διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους και τα έντυπα που μοίραζαν.
Η επίθεση ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από περαστικούς μεταξύ αυτών η συνεργάτιδα του Θ. Καμπαγιάννη Ε. Κουνιάκη, που εκείνη την ώρα προσέγγιζε το δικαστήριο, φώναξε στον οδηγο του τρόλει να κλείσει την πόρτα γεγονός που εξόργισε τους Χρυσαυγίτες οι οποίοι επιτέθηκαν στη συνέχεια στην ίδια και σε άλλη μια κοπέλα με αποτέλεσμα να τις τραυματίσουν στο πρόσωπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής που είμαστε εδώ, ότι ήρθαν βουλευτές και δικηγόροι της ΧΑ που κατά δήλωση της αστυνομίας ήρθαν σε επικοινωνία με τους προσαγόμενους. Κάτι το οποίο είμαι πρωτοφανές. Οι προσαγόμενοι ποτέ δεν έρχονται σε επικοινωνία με δικηγόρους πριν μετατραπεί σε σύλληψη ή πριν απελευθερωθούν τα άτομα. Είχαμε προνομιακή επικοινωνία δικηγόρων με τα άτομα που προσήχθησαν πριν την διαδικασία της αναγνώρισης, με παρουσία βουλευτών της ΧΑ. Συγκεκριμένα βρέθηκε μαζί τους ο Κασιδιάρης και έχουν έρθει και μια σειρά από βουλευτές της ΧΑ αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της επίθεσης στη συνάδελφό μας. Γιατί για εμάς το οτι προσήλθαν, ο Λαγός, ο Καρακώστας, ο Κούζηλος, υπόδικοι δηλαδή για την εγκληματική οργάνωση στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υπερασπίσουν αυτούς που χτύπησαν τη συνάδελφό μας αποτελεί ανάληψη της πολιτικής ευθύνης του συγκεκριμένου χτυπήματος"

Για πρωτοφανή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας σε ρεπόρτερ έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ. Περιγράφοντας το περιστατικό επίθεσης ομάδας χρυσαυγιτών το πρωί σε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και μια δικηγόρος υπεράσπισης στη δίκη, καταγγέλλει πως ένα από τα από τα άτομα επιτέθηκε στην δικηγόρο Ε. Κουνιάκη και της έσπασε τη μύτη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Για γελια το ΠΑΣΟΚ. Σχεδον κανενας δεν ειδε το ντιμπειτ στην ΕΡΤ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Προκαλει ο Ραμα!  Κατεδαφιζει τα ακινητα των Βορειοηπειρωτων. Στρατιωτικου τυπου επιχειρηση  με  3.000 αστυνομικους.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EKTAKTO:ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού σε Homs και Δαμασκό.
Σύμφωνα με αρκετές αναφορές η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού SAA κοντά στην Al Qusayr δυτικά της Homs και στα περίχωρα της Δαμασκού…..
όπως αναφέρει το ο ανταποκριτής του lebanon24 στην κοιλάδα Μπεκάα άκουσε τον ήχο των εκρήξεων που αποδείχθηκε ότι ήταν το αποτέλεσμα των επιδρομών από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις με στόχο τοποθεσίες στα περίχωρα της Δαμασκού και  Homs.
Αναφέρθηκε ότι ο συριακός στρατός εκτόξευσε πυραύλους προς την κατεύθυνση των ισραηλινών μαχητικών. « Οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις διενήργησαν τέσσερις επιδρομές, μία από τις οποίες στόχευσε μια αποθήκη με όπλα μέσα στη Homs.
Παράλληλα, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τις περιοχές Hasbayya, Marjayoun και τη Δυτική Μπεκάα, σε όλη τη διαδρομή έως την ανατολική κοιλάδα Μπεκάα.lebanon24
O ανταποκριτής του  « Lebanon Debate » άκουσε επίσης ήχο εκρήξεων στη β  Bekaa, συνοδευόμενο από πτήση ισραηλινών μαχητικών. Στόχευσαν συραικές θέσεις από το λιβανέζικο εναέριο χώρο.
Oι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις στόχευσαν θέσεις κοντά στα συρολιβανέζικα σύνορα  μεταφέρουν ξένα μέσα.
Το λιβανέζικο site το Anshara μετέφερε ότι τεράστιες εκρήξεις έγιναν κοντά στα χωριά al-Eyn al-Jedida, που βρίσκονται στην ανατολική οροσειρά στα σύνορα Λιβάνου Συρίας. Οι κάτοικοι είπαν ότι ισραηλινά μαχητικά περικύκλωσαν την περιοχή πριν την έκρηξη.
Το κανάλι Al-Mayadeen, ανακοίνωσε ότι η επίθεση στόχευσε ένα κέντρο ασφάλειας στη βιομηχανική ζώνη  σε προάστιο της Δαμασκού.Μεταφέρθηκε ότι η συριακή αεράμυνα αναταπέδωσε τα πυρά με πυραύλους εδάφους αέρος. .haaretz
Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν εγκατάσταση με όπλα στη δυτική Συρία την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου.
Η 72η ταξιαρχία του Συριακού Στρατού λέγεται ότι εκτόξευσε πυραύλους στα μαχητικά αν και δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφή αεροσκαφών.
Ο IDF αρνήθηκε να σχολιάσει την  επιδρομή, σύμφωνα με την πολιτική του να μην αναγνωρίζει τις επιδρομές πέρα από τα σύνορα.
Κάποια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου προσδιόρισαν τον στόχο ως αποθήκη όπλων, ενώ άλλα δήλωσαν ότι πρόκειται για μονάδα παραγωγής όπλων. Ο στόχος αναφέρεται ότι ήταν μεταξύ Χομς και Δαμασκού..timesofisrael.
Το κρατικό δορυφορικό συριακό κανάλι sama αναφέρει ότι η συριακή αεράμυνα επιτέθηκε σε ισραηλινό μαχητικό με πύραυλο εδάφους αέρος στη Hasyaa.
Βρίσκεται μεταξύ Quseir – και λιβανέζικων συνόρων..Υπάρχει αναφορά ότι χτυπήθηκε εργοστάσιο  στην Hesyaa στη Homs



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1) η δικηγόρος Ευγενία Κουνάκη που χτύπησαν τα κοπρόσκυλα της ΧΑ αναγνώρισε ως επικεφαλής τους τον προσωπικό φρουρό του Μιχαλολιάκου, Σωτήρη Τζεβελέκο, ο οποίος δεν είναι στην κύρια δικογραφία της ΧΑ αλλά είναι υπόδικος για παράνομη οπλοφορία
2) αυτός και άλλος ένας που την χτύπησε δεν είναι μέσα στους προσαχθέντες στην ΓΑΔΑ καθώς τους φυγάδευσαν οι αστυνομικοί του ΣΥΡΙΖΑ
3) Οι αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ είναι που αν και απλά προσαχθέντες πριν αποδοθούν επίσημα κατηγορίες σε κανέναν, επέτρεψε να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους και 4 βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας
4) Ας σταματήσουν οι σαχλαμάρες και οι ηλιθιότητες περί κράτους και παρακράτους. Είναι το ίδιο πράγμα