Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τεταρτη 22 Νοεμβριου 2017


Ναι, αλλά δεν είναι σωστά και δημοκρατικά πράγματα αυτά.
Δηλαδή, επειδή μετά από τριάμισι χρόνια που η Ρένα είναι περιφερειάρχισσα πνίγηκαν είκοσι ένας άνθρωποι, πρέπει μπιθουλέοι της Μάνδρας, κουκουέδες και λαετζήδες, να διακόπτουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Τι να προλάβει η γυναίκα μέσα σε τριάμισι χρόνια; Να άφηνε τον Μελισσανίδη άφραγκο, για να κάνει αντιπλημμυρικά στον κάθε Μπίθουλα; Και τι θα ΄λεγε μετά η καλή κοινωνία;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Μαζική διαμαρτυρία για τους νεκρούς της Μάνδρας
Δημοσίευση
21.11.2017 | 17:45
Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής καθώς δεκάδες κάτοικοι της Μάνδρας και άλλων περιοχών της δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα της προηγούμενης Τετάρτης καθώς και μέλη εργατικών σωματείων, κινήσεων πόλης και άλλων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τους 21 νεκρούς της καταστροφικής νεροποντής.
Με συνθήματα όπως «έργα τώρα αντιπλημμυρικά, για να μην πεθάνει η εργατιά» οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Λόγω της μαζικής παρέμβασης διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοσιαλισμός -Αριστερά σημαίνει ίση κατανομή του εθνικού πλούτου.
Αριστερά σημαίνει τα 4Δ
Δημοκρατία -Δικαιοσύνη -Δίκαιη Κατανομή πλούτου -Διάλογος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



απο την δικηγορο Electra Leda Koutra
"έχω να κοιμηθώ 6 βράδια" "χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο για να μπορέσω να κοιμηθώ" "δεν επιτρέπεται, λέει, από τον κανονισμό της φυλακής να πάρω τηλέφωνο το δικηγόρο μου όσο είμαι στο πειθαρχείο" "ούτε καφές επιτρέπεται" -κρατούμενος που μόλις έχει επιστρέψει από μεταγωγή στο Νοσοκομείο, όπου τον είδε παθολόγος και ψυχίατρος παρουσια πολλών αστυνομικών και με χειροπέδες. Οι χειροπέδες δεν βγαίνουν ΟΥΤΕ εντός του οχήματος της μεταγωγής (μ' ένα απότομο φρενάρισμα τέρμα ο άνθρωπος).
Το πειθαρχείο έχει ένα βρώμικο στρώμα στο πάτωμα και μια λεκάνη.
Ο κρατούμενος καλείται να πλύνει τα χέρια του εκεί που αφοδεύει. Το φαγητό διανέμεται στο πάτωμα και συχνά κάποιος περνά από πάνω πριν τη βρώση.
Έγινε από μέρες αναφορά στη φυλακή, συμπληρώθηκε κι απευθύνθηκε και στον ΕΙσαγγελέα Επόπτη της φυλακής.
Γίνεται αναφορά και στο Δικηγορικό και Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής.
Ο συγκεκριμένος κατήγγειλε βασανισμο του από Σωφρονιστικό Υπάλληλο κι έκτοτε δέχεται πιέσεις ν' αποσύρει τη μήνυσή του. Σειρά μαρτύρων... πήραν δρόμο γι' άλλους προορισμούς, ανώ κλήθηκε ξανά και ξανά να δώσει την ίδια κατάθεση (κατά την προσφιλή μέθοδο δευτερογενούς θυματοποίησης).΄''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελίες για τη Foxconn
Καταναγκαστική εργασία μαθητών στην παραγωγή του iPhoneX - «Συναρμολόγησα 1.200 κάμερες σε μία βάρδια»
22.11.2017 | 08:41
Να εργαστούν 11 ώρες την ημέρα στη γραμμή παραγωγής του νέου iPhoneX φέρονται να αναγκάστηκαν μαθητές από σχολείο της Κίνας, στο πλαίσιο προγράμματος «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας».
Αν και η εργασία των μαθητών δεν είναι παράνομη στην Κίνα, σε κάθε περίπτωση οι μαθητές πρέπει να αμείβονται ενώ η συμμετοχή τους σε τέτοια προγράμματα να είναι εθελοντική. Επίσης το ωράριο εργασίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 40 ώρες εβδομαδιαίως.
Σύμφωνα με το Russia Today, οι μαθητές κατήγγειλαν ότι το ωράριο ξεπερνούσε κατά πολύ το προβλεπόμενο, φτάνοντας μέχρι και τις 11 ώρες. Ένας μαθητής κατήγγειλε ότι αναγκάστηκε να δουλέψει από το ίδιο το σχολείο, λέγοντας ότι συναρμολόγησε 1.200 κάμερες του νέου iPhoneX κατά τη διάρκεια μίας μόνο βάρδιας.
Τουλάχιστον 3.000 μαθητές από το Zhengzhou Urban Rail Transit School εργάστηκαν στην Foxconn, την εταιρεία παραγωγής του iPhoneX, στο πλαίσιο προγράμματος «μαθητείας». Η Apple ανέφερε ότι διερεύνησε τις καταγγελίες και διαπίστωσε ότι υπήρξαν όντως κάποιες περιπτώσεις υπερωριακής απασχόλησης μαθητών, αλλά επρόκειτο για «εθελοντική» απόφασή τους.
Η Foxcon είχε αποκτήσει αρνητική δημοσιότητα το 2010, μετά από 18 διαφορετικές απόπειρες αυτοκτονίας εργατών της στο εργοστάσιο στην πόλη Σενζέν, που είχε ως αποτέλεσμα 14 θανάτους. Οι εργάτες κατήγγειλλαν εξουθένωση από τις εργασιακές συνθήκες στο εργοστάσιο, φτάνοντας στο σημείο να αυτοκτονούν πηδώντας από τον τελευταίο όροφο του κτηρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



45.000 αυτοκτονίες στα χρόνια αυτά, απο τον ΓΑΠ ως τώρα;;;
Κρύβουν τέτοια Χιροσίμα;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν κάτι μυστήριοι άνθρωποι...
20.11.2017, 15:00
«Κι ήρθαν τρία παιδιά, σχολιαρόπαιδα, μικρά και...». Ο άνθρωπος απέναντί μου καταρρέει. Από την κούραση, αφού τέσσερα μερόνυχτα δεν έχει σταθεί λεπτό, αλλά κυρίως από τη συγκίνηση. Λέγεται Μιχάλης Αντωνίου κι είναι ο κοινωνικός λειτουργός του Δήμου Μάνδρας. Σ' αυτόν έπεσε το βαρύ φορτίο να συντονίζει τους εθελοντές και τις προσφορές αλληλεγγύης.
Ηρθαν λοιπόν τα σχολιαρόπαιδα στον δήμο και δεν είχαν τίποτα άλλο να προσφέρουν εκτός από το χαρτζιλίκι τους -από 2 ευρώ το καθένα- και τη δουλειά τους.
Τα πιτσιρίκια κινούνται ακατάπαυστα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Εδώ φτάνουν συνεχώς τρόφιμα, φάρμακα, ιματισμός και ρούχα που στέλνουν πολίτες από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα
Η πόλη πενθεί και θάβει τους νεκρούς της. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και δεν υπάρχει σπίτι που να μας θρηνεί κάποιον εδώ, κάποιον δικό του, κάποιον γείτονα, κάποιον γνωστό.
Η Μάνδρα -εκτός από ένα σημείο ψηλά, τη Ράχη- έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί: σπίτια, καταστήματα, μαγαζιά, υποδομές, δημόσια κτίρια - ελάχιστα έμειναν ανέπαφα από την καταστροφική ορμή του νερού.
«Η πόλη έχει πλημμυρίσει κι άλλες φορές, αλλά τότε μιλούσαμε για 50-100 σπίτια και το νερό έφτανε το πολύ κάποιους πόντους. Τώρα τα πάντα είναι θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης», μας λέει ο Μιχάλης.
«Ημουν στις φωτιές στη Ζαχάρω, μόνο εκεί έχω δει κάτι τόσο τρομακτικό όσο αυτό που ζήσαμε εδώ. Ημασταν εξαιρετικά τυχεροί μέσα στην ατυχία μας: το γεγονός συνέβη νωρίς, όταν ακόμα οι περισσότεροι ήταν στα σπίτια τους. Λίγο αργότερα και θα θρηνούσαμε εκατοντάδες ίσως... Ωστόσο, θέλω να σημειώσω και κάτι ακόμα: μόνο στις φωτιές της Ηλείας είδα και τέτοια αλληλεγγύη. Εδώ μπορεί κάποιοι κάτοικοι να ήταν τσακωμένοι μέχρι χτες, αλλά από την ώρα που έγινε το κακό στέκονται με τρομερή αλληλεγγύη ο ένας δίπλα στον άλλο. Το ίδιο και οι πολίτες από όλη τη χώρα - το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς. Μέχρι κι από τον Καναδά και τη Γαλλία μάς παίρνουν για να στείλουν πράγματα. Χρειαζόμαστε χέρια, πάρτε σκούπες και φτυάρια κι ελάτε στη Μάνδρα».
Υπάρχουν κάτι μυστήριοι άνθρωποι που όταν χτυπάει το κακό αντί να τρέξουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και τους αγαπημένους τους, παίρνουν τον δρόμο για να βρεθούν όπου χρειάζεται.
Θα τους δεις εκεί που φτάνουν οι καραβιές των απελπισμένων, εκεί που σαρώνει ο πόλεμος, εκεί που χτυπάει ανελέητα η Φύση.

Είναι άνθρωποι σαν τον Νικήτα Κανάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου: «Η εικόνα μού θύμισε Βοσνία το 2014 στις πολύ μεγάλες πλημμύρες. Τότε θεωρούσαμε λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα που έχει ανοιχτές πληγές από τον πόλεμο. Τώρα είμαστε 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα και η Μάνδρα μοιάζει σαν βομβαρδισμένη πόλη. Τα μεγάλα προβλήματα υγείας αρχίζουν τώρα και τώρα φαίνονται οι μεγάλες ανάγκες. Οι άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα κι είναι μια μικρή κλειστή κοινωνία - όλοι πενθούν για όλα: και για τους ανθρώπους και για το βιός και για την πόλη τους. Εμείς σε πρώτη φάση θέλουμε να φροντίσουμε τους μεγάλους σε ηλικία, τους χρονίως πάσχοντες, να παράσχουμε ιατρική φροντίδα και να παρέχουμε ψυχολογική στήριξη».
Γεύματα για τους κατοίκους
Η Αλληλεγγύη για Ολους από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Δυτική Αττική.
Ο Κώστας Βενιώτης μάς μιλάει, ενώ μέλη των δομών αλληλεγγύης «Στάση Ζωής» της Σαλαμίνας και «Δικαιόπολη» του Νέου Κόσμου μαγειρεύουν γεύματα για τους κατοίκους στη Σαλαμίνα:
«Εχουν κινητοποιηθεί 60 άνθρωποι που μαζεύουν τα τρόφιμα, μαγειρεύουν τα γεύματα και τα μεταφέρουν στους κατοίκους. Μέλη από δομές σε όλη την Αττική συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης. Είναι πολύ σημαντική επίσης η υποστήριξη των μαγαζιών που βρίσκονται στην αγορά του Ρέντη και των παραγωγών που συμμετέχουν στις Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες. Επειτα από 7 χρόνια λιτότητας, η κοινωνία μας έχει τεράστια αποθέματα αλληλεγγύης και το αποδεικνύει έμπρακτα σε κάθε κρίση. Αυτό πρέπει να μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία».

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ιδρύθηκε πριν 9 χρόνια. Από τότε τα μέλη της εκπαιδεύονται και διασώζουν ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ορεινούς όγκους, στο υγρό στοιχείο, σε φυσικές καταστροφές, σε πλημμύρες.
Τα μέλη της ομάδας είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα στην παροχή πρώτων βοηθειών και στις ασύρματες επικοινωνίες.
Σήμερα βρίσκονται εδώ 18 εθελοντές - οι 7 κατέβηκαν από τη Θεσσαλονίκη (και να σημειώσετε πως όλα τα έξοδα μετακίνησης βαραίνουν τους ίδιους).
Ο Κωνσταντίνος Φεζούδης είναι ο πρόεδρός τους: «Εχουμε πάει σε πολλές πλημμύρες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά αυτή εδώ ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι σαν να έγιναν 10 πλημμύρες μαζί. Είναι πολύ δύσκολα παντού: λάσπη, λάσπη και λάσπη. Κατέβηκε πάρα πολύ νερό: τα ρέματα είχαν μπαζωθεί, αλλά και δεν είχαν καθαριστεί - υπάρχουν πολλά φερτά υλικά. Πού πήγαν τα κονδύλια για την πολιτική προστασία; ποιος ευθύνεται που δεν έγινε πρόληψη; Τώρα τρέχουμε να κλείσουμε πληγές...».
Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, το ρεύμα δεν έχει πάει σε όλα τα σπίτια και το νερό -όπου έχει φτάσει- δεν είναι πόσιμο.
Στους δρόμους της πόλης εκτυλίσσεται μια γιγαντιαία επιχείρηση, όπου δίπλα δίπλα παλεύουν πυροσβέστες, αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, κάτοικοι κι εθελοντές.
Κι ενώ η πόλη και οι άνθρωποί της δίνουν μιας τέτοιας διάστασης μάχη, η δήμαρχος βλέπει μια «πόλη φάντασμα χωρίς καν ένα φούρνο» και καταγγέλλει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «δέκα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που δηλώθηκαν το Σάββατο ότι θα έκαναν περιπολίες για το πλιάτσικο στη Μάνδρα, φύλαγαν το σπίτι του πρωθυπουργού».
Η ΓΑΔΑ διέψευσε την καταγγελία. Και, για την ιστορία, ο μοναδικός φούρνος που έχει διασωθεί δουλεύει ακατάπαυστα για να προσφέρει στους δημότες δωρεάν με ψωμί.
Οπως κι ο χασάπης δίπλα κάνει εκπτώσεις σε όλους τους κατοίκους, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες παλεύουν με τις λάσπες - κι όλοι μαζί ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο.

Στη μάχη Πακιστανοί και Σύροι πρόσφυγες
Ανάμεσά τους και Πακιστανοί μετανάστες εργάτες από την Ελευσίνα (από σήμερα κινητοποιείται όλη η Κοινότητα της χώρας), αλλά και Σύροι πρόσφυγες.
Φυσικά και εδώ, οι νεοναζί επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο: ο φιρερίσκος και τα πρωτοπαλίκαρά του επισκέφθηκαν την πόλη για να προσφέρουν «βοήθεια» μόνο σε Ελληνες.
Το σόου δεν τους βγήκε, όπως μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, που μαζί με τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» βρίσκεται στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο:
«Η αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα ή εθνότητα. Οι κάτοικοι μας έλεγαν ότι εμφανίστηκαν εδώ οι νεοναζί με πέντε πράγματα τάχα για βοήθεια και ζήταγαν ταυτότητα από τους ανθρώπους για να τα δώσουν μόνο σε Ελληνες... Λες κι η λάσπη κι ο πόνος έχει εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία. Εύχομαι η μούχλα, η υγρασία και η λάσπη που πνίγουν την πόλη, να μην πνίξουν τις καρδιές των ανθρώπων και η αλληλεγγύη να πνίξει το μίσος που πάνε να σπείρουν οι χρυσαυγίτες. Κάποιοι ελάχιστοι πάνε να χαλάσουν το κλίμα, αλλά τα κύματα της αλληλεγγύης φτάνουν από παντού».
Από τη Χαλκιδική στη Νέα Πέραμο
Φόρτωσαν τρόφιμα και βυτία με νερά και ταξίδεψαν όλη νύχτα. Χτες έφτασαν στη Νέα Πέραμο. Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική έστησαν ένα τεράστιο καζάνι και μαγείρεψαν για 2.500 ανθρώπους.
Η αποστολή του Δήμου Αριστοτέλη μετέφερε τρόφιμα για τους πληγέντες, ενώ τις επόμενες μέρες ο δήμος θα στείλει και ένα φορτηγό με κρεβάτια και στρώματα.
Οι Χαλκιδικιώτες, που το κίνημά τους στηρίζεται από ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης όλα αυτά τα χρόνια, δείχνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους την αλληλεγγύη τους έμπρακτα συγκεντρώνοντας (στην Ιερισσό, την Αρναία και τη Μεγάλη Παναγία) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

Εκκληση για τρόφιμα, φάρμακα κι εθελοντές
Τρόφιμα, φάρμακα, νερά, είδη ένδυσης και υπόδησης μπορούν να στέλνουν όσοι και όσες πολίτες θέλουν για τους κατοίκους της Μάνδρας, όπου υπάρχει ανάγκη και για εθελοντές.
Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για:
Βρεφικά είδη, πάνες και τροφές, γάλατα, κρέμες.
Εμφιαλωμένο νερό,
Γάλα (εβαπορέ και φρέσκο)
Ζυμαρικά και όσπρια
Ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, καφέ, κονσέρβες,
Σερβιέτες, χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας.
Καρδιολογικά και παθολογικά φάρμακα (όχι με συνταγή κόκκινης γραμμής και δίγραμμα) και αντιβιώσεις.
Φτυάρια, συρμάτινες σκούπες, Τ πατώματος για καθαρισμό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας του κοινωνικού λειτουργού της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, Μιχάλη Αντωνίου: 6986992985.

«Ερείπια» οκτώ στα δέκα κτίρια
Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί πάνω από το 83% των κτιρίων στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, που ελέγχθηκαν από συνεργεία του υπουργείου Υποδομών. Ως το βράδυ του Σαββάτου είχαν γίνει αυτοψίες σε 770 κτίρια, από τα οποία τα 644 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιωθούν.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από 120 μηχανικούς, που δουλεύουν από την Παρασκευή κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Την πρώτη ημέρα έγιναν 268 έλεγχοι, αλλά την επομένη υπερδιπλασιάστηκαν γιατί είχε δοθεί προτεραιότητα σε άλλα συνεργεία της Πυροσβεστικής και των Ειδικών Δυνάμεων για τον εντοπισμό αγνοουμένων και ενδεχομένως διασωθέντων.
Οι περισσότερες καταστροφές αφορούν τη Μάνδρα, όπου ελέγχθηκαν ήδη 544 κτίρια, από τα οποία τα 428 έχουν σοβαρές ζημιές.
Από αυτά τα 319 είναι κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 46 αποθήκες και υπόγειοι χώροι, καθώς και ένα δημόσιο κτίριο.
Στη Νέα Πέραμο έγιναν έλεγχοι σε 226 κτίρια, από τα οποία τα 216 παρουσιάζουν ζημιές.
Σε αυτή την οικιστική ενότητα, οι κατοικίες με ζημιές ανέρχονται στις 122, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται 50 επαγγελματικοί χώροι, 42 αποθήκες και υπόγεια, καθώς και δύο δημόσια κτίρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ .... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ..... ΤΟ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ, Ο ΚΙΣΤΟΣ Η ΕΧΙΝΑΚΕΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ.... ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από όλη αυτήν την ιστορία με τον Nick Cave που πήγε και έπαιξε στο Ισραήλ παρά τις εκκλήσεις πολλών καλλιτεχνών να σεβαστεί το κίνημα για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS) εγώ κρατάω κυρίως το εξής που μου έκανε και τη μεγαλύτερη εντύπωση: στη συνέντευξη τύπου που έδωσε λοιπόν ο Cave δήλωσε ότι ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ, ναι έτσι το είπε, ενοχλήθηκε που ο Brian Eno του πρότεινε το καλοκαίρι του 2014 κατά τη διάρκεια της δίμηνης μαζικής σφαγής Παλαιστινίων στη Γάζα να συνυπογράψει ένα κείμενο καλλιτεχνών με το οποίο καταδικάζονταν τα ισραηλινά εγκλήματα. Ενοχλήθηκε από αυτό γιατί λέει ''δεν του αρέσουν οι λίστες''! Συγγνώμη, Nick, έχεις δίκιο, θα τον κάνουμε ντα τον Brian που είχε το θράσος να σε ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ κάνοντάς σου μία απλή ΠΡΟΤΑΣΗ!  P Αλλά πιο πολύ θα κάνουμε ντα τον Roger Waters που λες ότι σου κάνει ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ, ντα ντα, Roger, που κάνεις ΚΡΙΤΙΚΗ στον Nick, δλδ έλεος, πώς τολμάς να κάνεις κάτι τέτοιο?
κι όμως αυτό μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, το ότι ενοχλείται από την κριτική ή τις προτάσεις που του κάνουν, μιλάμε για τελείως κομπλεξικό άτομο!
Σχολιο.-  κλασικος ανοιξοπραγακιας στον ψυχρο πολεμο, παντα δυτικοδουλος του κερατα ηταν, δεν περιμενα κατι καλυτερο...
Σχολιο.- Ωστε ετσι ο Κειβ...μαλιστα ..τωρα που το μαθα τι φασιστακι ειναι δεν προκειται να τον ξανακουσω ποτε..καλα του κανει ο μεγαλος ο τεραστιος Ροτζερ Γουοτερς..
Σχολιο.-    Στο μεταξύ ενώ η πύλη στη Ράφα ανοίγει προσωρινά, 30.000 άνθρωποι στη Γάζα βρίσκονται σε ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ για να τους επιτραπεί να βγουν. Το πέρασμα της Ράφα έχει ανοίξει μόνο 17 φορές φέτος. Κι ο μαλάκας κλαίγεται ότι "δεν του αρέσουν οι λίστες".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρατσιστική επίθεση από Πανεπιστημιακό δέχτηκε ο Αντετοκούνμπο
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 15:30
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από Έλληνα καθηγητή, ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, στο UCL.
Ο καθηγητής επιτίθεται φραστικά στον διεθνή μπασκετμπολίστα χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις που δεν συνάδουν με την καθηγητική του οντότητα αλλά και ξενοφοβικές εξάρσεις που δεν χαρακτηρίζουν δημοκρατικό και ευρωπαίο πολίτη.
Οι εκφράσεις αυτές είναι του τύπου «μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας» που ήδη σχολιάζονται αρνητικά και ευρέως στο ίντερνετ.
Σημειώνεται πως τα ρατσιστικά σχόλια του Έλληνα καθηγητή αναρτήθηκαν δημόσια στο ανοιχτό προφίλ  δημοσιογράφου, που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει στο Facebook βίντεο των Milwaukee Bucks στο οποίο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers τον εθνικό μας ύμνο.
Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ανέβει στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Giannis meets Greeks in Cleveland» και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral.

Ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος έγραψε στα σχόλια της δημοσιογράφου:
« Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».
Άμεση στο σχόλιο του καθηγητή ήταν η αντίδραση άλλων χρηστών του διαδικτύου ενώ η κάτοχος του προφίλ, που ανέβασε το βίντεο, έγραψε « Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!».
Άλλος χρήστης αργότερα τόνισε στα σχόλια αναφερόμενος στον καθηγητή «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;».
Η αντίδραση των χρηστών του Facebook δεν πτόησε τον καθηγητή που λίγα λεπτά αργότερα σχολίασε εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους».

Ο καθηγητής προσπαθεί τώρα να αμβλύνει στις εντυπώσεις:
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια του καθηγητή ο ίδιος επανήλθε με ανάρτησή του στις 15.05 (ώρα Ελλάδας) στην οποία έγραφε:
«Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκούνμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.
Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξένους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.
Όπως φαίνεται ο καθηγητής ούτε πήρε πίσω τον χαρακτηρισμό μαύρος ούτε και τις άλλες εκτιμήσεις του.

Ποιος είναι ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο
Ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος έχει καταγωγή από την Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε, σπούδασε, και εργάστηκε στις ΗΠΑ όπου απέκτησε και την Αμερικανική υπηκοότητα.
Τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science) τις ολοκλήρωσε στις ΗΠΑ και έχει εργαστεί στις ΗΠΑ ως επιστήμων πληροφορικής κυρίως στην ΙΒΜ, στη Siemens και στα ερευνητικά εργαστήρια Bell Laboratories της AT&T σε διαφορές θέσεις έρευνας, διοίκησης και ανάπτυξης τεχνολογίας.
O Ευάγγελος Μαρκόπουλος είναι ειδικός στον τομέα της Τεχνοκρατικής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αναπτύσσοντας πρακτικά μοντέλα και έργα τεχνοκρατικής στρατηγικής και διασφάλισης τεχνοκρατικών και τεχνολογικών επενδύσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατρόμητος: Όλα τα έσοδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα δοθούν στους πλημμυροπαθείς
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 14:27
Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία φορά η ΠΑΕ Ατρόμητος, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο αναμένεται να είναι sold out, θα δοθούν στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η διαχείριση εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ενημερώνει ότι από σήμερα (Τετάρτη) ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για το Σαββατιάτικο ματς (19.30) με τον Παναθηναϊκό.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα λειτουργήσει από τις 16.00 μέχρι τις 20.00 στο εκδοτήριο της Θύρας 2.
Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί προπώληση και αύριο (Πέμπτη).
Η παρουσία του κόσμου της πόλης μας στο γήπεδο είναι απαραίτητη αφού τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.
Για την αγορά εισιτηρίου είναι απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Αριθμός ΑΜΚΑ του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πάγος έσπασε, η Λεωφόρος χαράχτηκε
21-11-2017
Μπορεί ο Οχτώβρης να ήταν κόκκινος, αλλά συγκινεί εξίσου και τους πράσινους…
Το πανό που ανέβασαν οπαδοί του ΠΑΟ στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, για την Οχτωβριανή Επανάσταση.
Μπορεί ο Οχτώβρης να είναι κόκκινος, αλλά συγκινεί εξίσου και τους πράσινους οπαδούς, όπως απέδειξε το πανό που ανέβασαν φίλοι του ΠΑΟ την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.
Κανένα μέσο, κανείς επαγγελματίας φωτογράφος, δημοσιογράφος κτλ, δε συγκινήθηκε βέβαια για να το κάνει θέμα. Μπορεί και αυτό να ήταν θέμα που κάνει τζιζ κι έπρεπε να αποσιωπηθεί, όπως το όνομα του Παππά στις μεταδόσεις των δημοσιογράφων.
Για αυτό κι έγινε ένας μικρός αγώνας δρόμου, από όσους το είδαν και το θεώρησαν σημαντικό, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια απόδειξη, ένα παγωμένο τηλεοπτικό πλάνο ή μια φωτογραφία, που να είναι μάρτυρας. Μπορεί να μοιάζει σχεδόν απίστευτο για την εποχή μας, την εποχή του διαδικτύου, των social media, των μεταδόσεων με τις δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω ασχολίαστο, των δημοσιογράφων αναλυτών που μιλάνε για τα πάντα, αλλά είναι αλήθεια: το πανό των οπαδών του ΠΑΟ το κάλυψε παχύ πέπλο σιωπής, μία άγραφη ομερτά.
Έτσι τα πλάνα που εξασφαλίστηκαν -με την προσπάθεια συντρόφων κι ερασιτεχνών- είναι κάπως θολά, σχεδόν ρετρό θα έλεγε κανείς σε κάποιες περιπτώσεις, παραπέμποντας στον εικοστό αιώνα των επαναστάσεων, ο οποίος σφραγίστηκε από τον κόκκινο Οχτώβρη. Αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξία της μαρτυρίας και βασικά του συμβολισμού, του συνθήματος και της πράξης. Έστω κι αν γράφτηκε ανάποδα το σύνθημα…
«1917-2017, ο δρομος χαραχτηκε, ο παγος εσπασε»
Δε σημαίνει ασφαλώς τίποτα από μόνο του, δε δείχνει πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ή κάτι αντίστοιχο. Αν μη τι άλλο πάντως είναι κάτι, μικρός φάρος ελπίδας, στην εποχή που πλασάρεται το δόγμα “No politica” και η εναντίωση στην εκάστοτε κυβέρνηση με βάση τα συμφέροντα της ομαδάρας -ή μάλλον για την ακρίβεια της προεδράρας…
Υπενθυμίζουμε πως ο πάγος του Νο Politica είχε σπάσει από τους Κύπριους -κι επίσης πράσινους- οπαδούς της Ομόνοιας, που είχαν σηκώσει τις προάλλες πανό με αντίστοιχο περιεχόμενο (σχετική ανακοίνωση είχε βγει και από τους οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας, τους Red Rebels).
«100 χρονια από τον κοκκινο Οκτωβρη, ο παγος εσπασε, ο δρομος χαραχτηκε»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της δικηγόρου που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 15:06
Βγήκε από τον αναπνευστήρα και συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία σταθερής βελτίωσης, η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια.
Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, «η ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερή και σήμερα βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Αναπνέει μόνη της με καλό επίπεδο συνείδησης. Eξακολουθεί η σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της. Συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία σταθερής βελτίωσης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Ο Χαρίρι ανέστειλε την παραίτησή του
 Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 12:26
Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν, ο οποίος ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.
«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Αούν και εκείνος μου ζήτησε να περιμένω για να υπάρξει περαιτέρω διάλογος για τους λόγους (για τους οποίους υποβλήθηκε) και για το πολιτικό υπόβαθρο και ανταποκρίθηκα» δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Σάαντ αλ-Χαρίρι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: 2,5 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 08:36
Έρευνα  προειδοποίησε ότι χιλιάδες πολίτες στην Υεμένη θα πεθαίνουν καθημερινά, αν ο υπό τη αλητικη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικος συνασπισμός με την χρηματοδοτηση των ΗΠΑ, δεν άρει τον αποκλεισμό των βασικών λιμανιών της χώρας.
Η προειδοποίηση αυτή έγινε αφού η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις πολυπληθείς πόλεις της Υεμένης δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας της χολέρας.
Από τον Απρίλιο περισσότεροι από 940.000 άνθρωποι στην Υεμένη έχουν προσβληθεί από τη χολέρα, μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω του ακάθαρτου νερού, στη χειρότερη επιδημία που έχει καταγραφεί στη διάρκεια ενός έτους και έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 2.200 ανθρώπους, τόνισε η Γιολάντα Ζακεμέ, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.
«Το σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης στην Ντάμαρ και την Άμαραν καλύπτει πλέον μόνο τις ανάγκες του μισού πληθυσμού» πρόσθεσε.
Ο υπό τη Σαουδική Αραβία αποικιοκρατικος συνασπισμός έκλεισε στις 6 Νοεμβρίου όλα τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια περάσματα στην Υεμένη πριν την αναχαίτιση πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ ενός πυραύλου που είχαν εκτοξεύσει οι σιίτες αντάρτες Χούτι σαν απαντηση.
Την Παρασκευή η ΔΕΕΣ είχε επισημάνει ότι τρεις πόλεις -η Σάαντα, η Τάεζ και η Χοντέιντα- δεν έχουν πλέον νερό, καθώς εξαιτίας του αποκλεισμού δεν γίνονται εισαγωγές πετρελαίου, απαραίτητο για την άντληση νερού και την αποχέτευση, στερώντας από σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους το καθαρό νερό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Η Δ Κονγκό, η Μπουρκίνα Φάσο και ο Νίγηρας ανακαλούν τους πρεσβευτές τους μετά την αποκάλυψη σκλαβοπάζαρου
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 01:20
Η  Δημοκρατία του Κονγκό ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Λιβύη για διαβουλεύσεις, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης μιας αγοράς αφρικανών σκλάβων κοντά στην Τρίπολη.
Η Κινσάσα θέλει να ενημερωθεί για «την πραγματική κατάσταση» στη Λιβύη και θα προχωρήσει εάν υπάρχει ανάγκη σε «μια αποστολή επαναπατρισμού» πολιτών της Δ Κονγκό σε περίπτωση που έχουν πέσει θύματα δουλεμπόρων, ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Λεονάρντ Σε Οτεκιτουντού.
Ο ΥΠΕΞ της Δ Κονγκό εξάλλου προτείνει «το μεταναστευτικό ζήτημα να εγγραφεί ως προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνόδου Αφρικής-Ευρώπης στην Αμπιτζάν», κατά την ίδια ανακοίνωση.
Η Μπουρκίνα Φάσο επίσης ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Λιβύη, όπως και ο Νίγηρας, μετά τη μετάδοση την περασμένη εβδομάδα ενός σοκαριστικού ρεπορτάζ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το οποίο αποκάλυψε την ύπαρξη του σκλαβοπάζαρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Εντός 48 ωρών η ορκωμοσία του πρώην αντιπροέδρου Μνανγκάγκουα
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 21:33
Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας αύριο ή την Πέμπτη, δήλωσε ο νομικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF Πάτρικ Τσιναμάσα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά την παραίτηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Από την πλευρά του, ο Λάβμορ Ματούκε, ο «σύνδεσμος» του κόμματος με την κοινοβουλευτική ομάδα του, επιβεβαίωσε ότι ο Μνανγκάγκουα θα αναλάβει την προεδρία. Η ορκωμοσία του θα γίνει εντός των επόμενων 48 ωρών και θα παραμείνει το υπόλοιπο της θητείας του Μουγκάμπε μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.
Υπό ομαλές συνθήκες, οι εκλογές στη Ζιμπάμπουε θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Λίγο νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείας ζήτησαν τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, αποκαλώντας «ιστορική στιγμή» την παραίτηση του Μουγκάμπε από την εξουσία. «Όποια βραχυπρόθεσμα μέτρα και αν λάβει η κυβέρνηση, ο δρόμος θα πρέπει να οδηγήσει σε ελεύθερες και δίκες εκλογές, χωρίς αποκλεισμούς», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Χαράρε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 17:56
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Τζέικομπ Μουντέντα.
Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει νωρίτερα για την καθαίρεση και την παραπομπή του Μουγκάμπε.
Με την ανακοίνωση της παραίτησης ξέσπασαν πανηγυρισμοί έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στη Χαράρε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Επέστρεψε στη χώρα ο τέως αντιπρόεδρος Μνανγκάγκουα
 Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 17:00
Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, τέως αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε και νυν αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF επέστρεψε στη χώρα μετά από απουσία δύο εβδομάδων, μία ημέρα μετά την παραίτηση του επί 30 χρόνια προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Ο νέος ηγέτης του ZANU-PF είχε αμέσως συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας του, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί μεταβατικός πρόεδρος της Ζιμπάμπουε μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2018, όπου θα κατέλθει ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλβανια. Ο Εντι  Ραμα με την πλατη στον τοιχο. Οι Ευρωπαιοι πιεζουν, υιοθετωντας τις ελληνικες θεσεις.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φυλακες Διαβατων. Η απανθρωπια μας  κοστιζει πολλα εκατομυρια από τις καταδικες του Συμβουλιου της Ευρωπης.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φωτοβολιδα. Ψαχνουν μεσω DNA αυτόν που τραυματισε την Αν. Τσουκαλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελα! Παρα την αφαιμαξη το χρεος θα ανεβει κι άλλο! Μειωσεις- σοκ σε Υγεια (600 εκατ. Ευρω) και Εθνικη Αμυνα (600 εκατ. Ευρω).
Αυτό επιβεβαιωνει ο Προυπολογισμος του 2018  που κατατεθηκε χθες στη βουλη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


100 χρονια από την Οκτωβριανη Επανασταση. Την Κυριακη 26 Νοεμβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας η εκδηλωση του ΚΚΕ. Θα ακολουθησει  μουσικοθεατρικη παρασταση με τιτλο «ο παγος εσπασε, ο δρομος χαραχτηκε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράλληλος πρόεδρος
"Αντάρτικο" Γεωργιάδη με κανάλι στο YouTube - Σαφείς αιχμές κατά της γραμμής Μητσοτάκη για τις πλημμύρες: "Αντιλαμβάνομαι ότι για λόγους πολιτικής αβρότητας και ευγένειας, η Ν.Δ. δεν μπορεί να το αναδείξει στο σημείο που θα έπρεπε"

Νέο μήνυμα πολιτικής αυτονόμησης στέλνει στην ηγεσία της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος χθες αντέδρασε και επισήμως στην προσπάθεια “περιορισμού” από τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και στην ατελή απόπειρα να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην ασκηθεί μικροκομματική αντιπολίτευση επί των θυμάτων της πλημμύρας στη δυτική Αττική.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που τις τελευταίες ημέρες είχε μπει στον “πάγο” έπειτα και από τις “συστάσεις” που φέρεται να δέχθηκε προκειμένου να... σταματήσει τις τηλεπωλήσεις, βρήκε άλλον τρόπο να ικανοποιήσει την ακόρεστη επιθυμία του για δημοσιότητα: πέραν της συνεχούς εμφάνισής του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές (χθες έδωσε το “παρών” στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1...), “ίδρυσε” και “κανάλι” στο YouTube και ανήρτησε το πρώτο “εβδομαδιαίο βίντεο”, όπως ο ίδιος προανήγγειλε στην αρχή του τηλεοπτικού μηνύματός του. “Την άλλη εβδομάδα πάλι μαζί” έκλεισε το πεντάλεπτο λογύδριό του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., καθιστώντας σαφές ότι θα βγάζει έναν ιντερνετικό λόγο την εβδομάδα, αλλά και ότι δεν πρόκειται να... περιορίσει τις εμφανίσεις του.
Ουσιαστικά, μέσω του συγκεκριμένου διαδικτυακού διαύλου, ο Άδ. Γεωργιάδης “αντικαθιστά” τις παρουσίες του στα περιφερειακά κανάλια για πωλήσεις βιβλίων, νανογιλέκων και... άλλων προϊόντων, ενώ συνεχίζει να εκφράζει τη σκληροπυρηνική δεξιά «σαμαρική» γραμμή της Ν.Δ., όπως είχε κάνει και με το εμφυλιοπολεμικό κήρυγμά του στον κινηματογράφο Αβάνα στο Χαλάνδρι.

Αιχμές με... αβρότητα
Πέραν της επιλογής του για εβδομαδιαίο σχόλιο στο YouTube, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στο χθεσινό, πρώτο μήνυμά του δεν έκρυψε τη διαφωνία του με την επίσημη “γραμμή” του κόμματός του για το θέμα των πλημμυρών, καθώς άφησε έμμεσες, “ευγενικές”, αλλά και σαφέστατες αιχμές για... αβρότητα. Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδης, στην εισαγωγή του, προανήγγειλε ότι θα αναλύσει “κάτι που δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο και που αντιλαμβάνομαι ότι, για λόγους πολιτικής αβρότητας και ευγένειας, η Ν.Δ. δεν μπορεί να το αναδείξει στο σημείο που θα έπρεπε”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά “υπέδειξε” στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει άλλη αντιπολιτευτική γραμμή για την τραγωδία στη δυτική Αττική, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κράτησε ώς το τέλος την αρχική θέση του πως δεν θα ασκήσει κριτική επί των πνιγμένων συμπολιτών μας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξεταστική: Βίαιη προσαγωγή του πρ. γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αν δεν προσέλθει να καταθέσει
Όλα τα κόμματα ζήτησαν την βίαιη προσαγωγή όμως η ΝΔ ζήτησε να μην ασκούνται πιέσεις στους μάρτυρες!

Την βίαιη προσαγωγή του πρ. γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρου Παπαδημητρίου την προσεχή Τρίτη εφόσον δεν προσέλθει να καταθέσει αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ο διευθυντής της νευροχειρουργικής του Γεννηματά Νίκος Γεωργακούλιας έστειλε την γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του μάρτυρα και σε αυτήν «αφού περιγράφει τους τρόπους εξέτασης και τα ευρήματα κατηγορηματικά βεβαιώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι «του επιτρέπεται να διάγει μία πλήρως κανονική καθημερινότητα»». Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Παπαδημητρίου συστηματικά προβάλλει προσχήματα και αρνείται να καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας (παλαιότερο αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Αττική Οδό).
Όλα τα κόμματα ζήτησαν την βίαιη προσαγωγή όμως η ΝΔ ζήτησε να μην ασκούνται πιέσεις στους μάρτυρες! «Πρέπει να προχωρήσουμε όμως η παράκλησή μου και η παρότρυνσή μου είναι να ακολουθηθούν οι κανόνες της εξέτασης. Οι ερωτώντες έχουν ένα πλαίσιο στο οποίο κινούνται» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργαντάς.
«Ως εδώ και μη παρέκει. Η έκθεση είναι καταπέλτης. Ως εδώ ο εμπαιγμός» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ενώ η εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε: «εγώ είχα πει να μην πάμε στην βίαιη προσαγωγή αλλά ως εδώ». «Είμαστε σκανδαλωδώς επιεικείς με τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Όχι άλλη επιείκεια διότι διασύρεται το κύρος της Επιτροπής. Είναι προκλητικός» τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαιευτηριο Ελενα. Ένα δημοσιο νοσοκομειο που… ενοχλει
Πισω από τα ψευδη της «χολερας» κρυβεται ένα πληρως αναβαθμισμενο δημοσιο μαιευτηριο που με τις επιστημονικα αναβαθμισμενες και δωρεαν παροχες του εχει «ενοχλησει» μια αγορα που τα τελευταια χρονια αποτελουσε φεουδο των ιδιωτικων συμφεροντων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυσφορία εκφράζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους ελέγχους των Γερμανών σε Έλληνες ταξιδιώτες
Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι έλεγχοι γίνονται στο σύνολο των επιβατών, δεν είναι καθόλου διακριτικοί και σε τουλάχιστον μια περίπτωση έγιναν σε χώρο αεροδρομίου εκτός χώρου Σένγκεν

Ενόχληση και δυσφορία εκφράζουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τους ελέγχους Ελλήνων πολιτών στα αεροδρόμια της Γερμανίας και κυρίως με τον τρόπο που γίνονται αυτοί.
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του Υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες του Αναπληρωτή Υπουργού, Νίκου Τόσκα, με τον Γερμανό υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ και τις διαβεβαιώσεις του τελευταίου για διακριτική και προσωρινή εφαρμογή του μέτρου των ελέγχων από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες δεν θα γίνονται σε Ευρωπαίους πολίτες, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Σε ότι αφορά το ιστορικό αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, και τις ενέργειες που έχουν γίνει από το ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι παραπάνω κύκλοι, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:
Στις 13 Οκτωβρίου, στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών, η Γερμανία ενημέρωσε την επιτροπή της ΕΕ για την εφαρμογή μέτρων ελέγχου συνόρων για άλλο ένα εξάμηνο (ενώ μέχρι τώρα ήταν για διάρκεια τριών εξαμήνων δηλ. ενάμισι έτος).
Επισημαίνεται ότι συνολικά 6 χώρες πραγματοποιούν συνοριακούς ελέγχους στα μεταξύ τους σύνορα: πρόκειται για Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία και Νορβηγία, ενώ ελέγχους διεξάγει και η Γαλλία (μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Μπατακλάν).
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους της Γερμανίας για την Ελλάδα πρόκειται για τις πτήσεις από Ελλάδα.
Σε διμερή επικοινωνία του Γερμανού ΥΠΕΣ κ. Ντε Μεζιέρ με τον Ν. Τόσκα, ο Γερμανός υπουργός είχε υποσχεθεί εμφατικά ότι οι έλεγχοι θα είναι:
-Επιλεκτικοί και όχι για ευρωπαίους πολίτες
-Οι έλεγχοι θα διεξάγονται εντός της περιοχής ελέγχου Σένγκεν στα αεροδρόμια
-Θα γίνονται διακριτικά.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε κατ' επανάληψη ερωτήσεις του Ν. Τόσκα, ο κ. Ντε Μεζιέρ επαναλάμβανε αυτές τις διαβεβαιώσεις.
Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι έλεγχοι γίνονται στο σύνολο των επιβατών, δεν είναι καθόλου διακριτικοί και σε τουλάχιστον μια περίπτωση έγιναν σε χώρο αεροδρομίου εκτός χώρου Σένγκεν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδοντιατρικες Σχολες. Κλειστες από τον Σεπτεμβριο λογω αποχης των διδασκοντων.  Σε Αθηνα και Θεσσαλονικη. Κινδυνος να χαθει το εξαμηνο.
Η έλλειψη χρηματοδότησης της Σχολής και η δραματική μείωση του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή σε χιλιάδες ασθενείς με οικονομική αδυναμία. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο 13.000 συμπολίτες μας επιλέγουν για την οδοντιατρική τους θεραπεία την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, η οποία, βάσει Εξωτερικής αξιολόγησης, θεωρείται μία από τις καλύτερες Σχολές της Ευρώπης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του 37χρονου
22/11/2017
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς με αφορμή τον ξυλοδαρμό 37χρονου Χανιώτη από Βρετανούς στρατιώτες.
Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η περιφερειακή παράταξη Ανυπόταχτη Κρήτη, η ΕΛΜΕ Χανίων, η Πρωτοβουλία Αντίστασης, φορείς, συλλογικότητες, αγωνιστές κατά των βάσεων και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Με ανακοίνωσή τους φορείς, συλλογικότητες, αγωνιστές κατά των βάσεων αναφέρουν:
Φαίνεται ότι, δεν έφθανε η προ εβδομάδας καταγγελία οδηγού ταξί, ότι μεθυσμένος ΝΑΤΟικός στρατιώτης αποπειράθηκε να τον πνίξει, δεν έφθανε ότι καθημερινά πλέον, ακούγονται εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας με τις αρμόδιες αρχές – δήμαρχοι , αντιπεριφερειάρχες, αστυνομία κ.λ.π – να μην έχουν βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για το τι γίνεται στον τόπο μας, δεν έφταναν ότι μέσα σε 15 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο πολεμικές ασκήσεις στα Χανιά – Νιρηίς και Άρτεμις – ούτε ακόμη ακόμη ότι λίγες μόλις ώρες μετά  την Πορεία της 17ης Νοέμβρη 4 Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οικογενειάρχη Χανιώτη που έκανε την βόλτα του σε κεντρική οδό – Τζανακάκη – της πόλης.
Στις 20/11/2017 στα δικαστήρια Χανίων έλαβε χώρα ακόμα ένα επεισόδιο των τραγικών γεγονότων. Η δίκη των 2 κατηγορουμένων ορίστηκε για 8.30 πμ ενώ το πλοίο τους αναχωρούσε στις 9.00 πμ! Η δίκη πήρε αναβολή κι οι θύτες αρμενίζουν!  Όπως καταγγέλλουν μέλη της οικογένειας του θύματος δημόσια, από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα έχουν πέσει τηλέφωνα ‘λυτών και δεμένων’ για να θαφτεί η υπόθεση. Επομένως, δεν υπάρχει καμία έκπληξη για την στάση των δικαστικών αρχών. Πλέον τα νατοϊκά στρατεύματα φαίνεται να απολαμβάνουν και δικαστική ασυλία!! (για το προσωπικό των ΗΠΑ υπάρχει ετεροδικία)
Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο από τα περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας. Οι τελευταίες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνουν το υπάρχον πρόβλημα. Πρώτη απάντηση για να σταματήσουν οι βολές στο Ακρωτήρι, οι πολεμικές ασκήσεις στην Σούδα, οι τραμπουκισμοί των νατοϊκών στρατιωτών, για να σταματήσουν οι αιτίες της προσφυγιάς, είναι η μαζική  αντίδραση του Χανιώτικου Λαού στο μέλλον που του ετοιμάζουν.
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ !!
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:
Με αφορμή το βαρύ τραυματισμό ενός συμπολίτη μας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο, από στρατιωτικούς που συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση «Νηριίς», η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από Συλλογικότητες, Οργανώσεις και Αγωνιστές ενάντια στις βάσεις την Πέμπτη 23/11/2017 στις 6.00 μ.μ στην πλατεία Αγοράς.
Πάγια θέση της ΕΛΜΕ Χανίων είναι η αντίθεση απέναντι σε κάθε νατοϊκή άσκηση, αλλά και κάθε χρήση του νησιού μας ως ορμητήριο για πολεμικές συρράξεις.

Η Ανυπόταχτη Κρήτη αναφέρει:
«Έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» έγραφαν χαρακτηριστικά τα συνθήματα έξω από το κατειλημμένο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 κατά τη διάρκεια της εξέγερσης ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα. Μόνο αυτήν την εικόνα δεν θύμιζε η πόλη των Χανίων 44 χρόνια μετά. Στην επέτειο της εξέγερσης, αν κάποιος κυκλοφορούσε στην πόλη θα την έβρισκε γεμάτη μεθυσμένους νατοϊκούς στρατιώτες στα πλαίσια της πολεμικής άσκησης «Νηριίς». Μία πραγματικά προκλητική και άθλια κατάσταση την οποία Δήμος, Περιφέρεια, Κράτος και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι εικόνα προτεκτοράτου, αλλά… «τουριστικής ανάπτυξης».
Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουμε απόπειρα ξυλοδαρμού ενός οδηγού ταξί, διαρκείς πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από τα κεφάλια μας και «ανεξήγητους» κρότους που ακούγονται στον μισό Νομό. Δυστυχώς όμως, για ακόμη μια φορά, η κατάσταση πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς μεθυσμένοι Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν αναίτια σε οικογενειάρχη Χανιώτη στο κέντρο της πόλης προκαλώντας του συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο. Η αστυνομία ενώ κλήθηκε δεν επενέβη παρά μόνο όταν άλλοι περαστικοί εντόπισαν τους μεθυσμένους Βρετανούς. Η συνέχεια όμως είναι ακόμα χειρότερη, καθώς όπως καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος, δέχθηκαν πιέσεις από «λυτούς και δεμένους» μετά το συμβάν δέχτηκαν δεκάδες τηλέφωνα για να μην προχωρήσουν σε μηνύσεις. Τελικά η δίκη πήρε αναβολή και τα νατοϊκά «παλικάρια» έφυγαν ατιμώρητα.
Η κατάσταση το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει χειρότερη καθώς τα σχέδια για αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας μόνο κακά νέα για τον κρητικό λαό προμηνύουν. Την ίδια στιγμή που ο κοινωνικός πόλεμος βαθαίνει, η χώρα και το νησί μας γίνεται ορμητήριο πολέμου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και «αποθήκη» ξεριζωμένων ανθρώπων. Η ίδια η ΕΕ που ζητάει την περικοπή ακόμα και του τελευταίου επιδόματος φτώχειας, δεν έφερε καμία αντίρρηση στην αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά που έκλεισε ο Τσίπρας με τον Τραμπ.
Καλούμε τους κατοίκους των Χανίων να σπάσουν το τεχνητά δημιουργημένο κλίμα συναίνεσης.
Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 18:00 στην πλατεία Αγοράς!
Σαν ένδειξη αλληλεγγύης προς τον τραυματισμένο συμπολίτη μας!
Για να σταματήσουν τώρα οι νατοϊκές ασκήσεις και οι έξοδοι των δολοφόνων στην πόλη μας!
Για να δηλώσουμε ότι ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και οι Βάσεις τους είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρει:
Ο ξυλοδαρμός του συμπολίτη μας από τους Νατοϊκούς ράμπο  και η προκλητική μεθόδευση αθώωσης των δραστών είναι αποτέλεσμα της μετατροπής ολοκληρωτικά πλέον του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και των Χανίων σε νέα Τρούμπα.
Όλοι τη Πέμπτη 6μμ στη πλατεία Αγοράς να απαιτήσουμε:
να καταδικαστούν οι Νατοϊκοί τραμπούκοι που ξυλοφόρτωσαν το συμπολίτη μας
να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι επισκέψεις των ράμπο στη πόλη μας
να σταματήσουν οι πολεμικές ασκήσεις πάνω από τα κεφάλια μας
να σταματήσουν τα Χανιά να είναι πεδίο βολής και πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων από την πλευρά του αναφέρει:
To Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο, στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Δημοτική Αγορά, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού Χανιώτη από νατοϊκούς στρατιώτες.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν στην πόλη μας με θύματα συμπολίτες μας.
Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν χώρο  στην κοινωνία μας προσβάλλουν τον τόπο μας και μας θίγουν προσωπικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοβουλία Αντίστασης: “Μετά την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου έχουμε την προκλητική και ξετσίπωτη δήλωση του δημάρχου!”
22/11/2017
Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης:
«Δεν είναι για πολιτικοποίηση ή πολιτική εκμετάλλευση το θέμα. Άλλωστε θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί και με επιβάτες κρουαζιέρας». Αυτό είχε να δηλώσει ο δήμαρχος Χανίων Βάμβουκας για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του συμπολίτη μας από τους Βρετανούς ραμπο!! Κυβέρνηση, νομάρχες και δήμαρχοι υπηρετούν τους φονιάδες των λαών. Μετά την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου έχουμε την προκλητική και ξετσίπωτη δήλωση του δημάρχου.
Με την δήλωση του αυτή ο δήμαρχος αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική ευθυγράμμισης και υπηρέτησης με τις πολιτικές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που έχει πάρει όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Να λοιπόν η συνέχιση των σφιχταγγαλιασμάτων με τα νατοϊκά στελέχη και οι ανταλλαγές δώρων.
ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Να απαντήσουμε μαζικά με την συμμετοχή μας στο αυριανό συλλαλητήριο Πέμπτη 23 Νοέμβρη, 6μμ στην πλατεία Αγοράς.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.: Ο Χάινς Ρίχτερ είναι μια μετριότητα. Ακατανόητο γιατί δεν προχωρά η ανάκληση του διδακτορικού τίτλου
22/11/2017
Με νέα επιστολή το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας αναφέρει ότι παραμένει ακατανόητο γιατί εξακολουθεί να ισχύει ένας τίτλος ενώ έχει αποφασισθεί ήδη η ανάκλησή του. Σημειώνει μάλιστα ότι ο τίτλος του διδάκτορα δεν έπρεπε να είχε δοθεί εξαρχής αφού, σύμφωνα με το Δίκτυο, δεν έχει τα τυπικά προσόντα για μία τέτοια τιμή.
Αναφέρεται πιο αναλυτικά:
Με λύπη και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι παρόλα την ομόφωνη απόφαση της 25/05/2016 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική κίνηση ανάκλησης του διδακτορικού τίτλου από τον Χάινς Ρίχτερ.
Ζούμε στην εποχή που οι μετριότητες έχουν τον πρώτο λόγο και οι χείριστοι τυχαίνουν διακρίσεων. Δυστυχώς δε θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε κάτι διαφορετικό και για την υπόθεση Ρίχτερ.
Το ότι εξακολουθεί να ισχύει ένας τίτλος ενώ έχει αποφασισθεί ήδη η ανάκλησή του, είναι κάτι που δε μπορεί να εκληφθεί σαν τετελεσμένο συμβάν, αλλά ούτε να προσκυρωθεί σαν δεδομένο βιογραφικού για το εν λόγω άτομο, που δεν έχει ούτε τα τυπικά προσόντα, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικό του, για να κατέχει κάποια τιμητική διάκριση, από ένα σοβαρό θεσμοθετημένο φορέα του διαμετρήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ωστόσο εύλογα αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια παίρνονται αποφάσεις για απονομές τίτλων και αξιωμάτων, πού στοχεύουν αυτές οι αποφάσεις και πώς καταλήγουν κάποια στιγμή, όταν ξεφεύγουν από τα όποια γραφειοκρατικά προσχήματα των κλειστών συνεδριάσεων και προσκρούουν στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, με τις ανάλογες αντιδράσεις και αποτελέσματα.
Σαν Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.) δεν εφησυχάζουμε και αντιστεκόμαστε στις προκλητικές στάσεις των όποιων χαρακτηρισμένων εγγράμματων που επιμένουν να προσβάλουν με το ήθος τους και τη συνολική στάση τους, την ευταξία της ιστορικής μας πραγματικότητας, γιατί τα εγκλήματα δεν παραγράφονται, οι παραχαράξεις δεν ισχύουν.
Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α:
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.) Χανίων
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενόχλησε το πρωτοσέλιδο του “Αγώνα της Κρήτης”
22/11/2017
Εντύπωση μας προκάλεσε ένα φαινόμενο που παρατηρήσαμε με το φύλλο της 21ης Νοέμβρη της εφημερίδας μας.
Το πρώτο θέμα της ημέρας ήταν ο ξυλοδαρμός του 37χρονου Χανιώτη και η ανυπαρξία αντιδράσεων εκ μέρους των αρχών του τόπου, θέμα το οποίο, απ’ ότι φαίνεται, τρόμαξε πολλούς ιδιοκτήτες περιπτέρων και μίνι μάρκετ.
Πολλοί επέλεξαν είτε να κρύψουν το φύλλο, ή να το γυρίσουν μπούμπουρα, ή να βάλουν από πάνω φύλλο προηγούμενης ημέρας έτσι ώστε να μη φαίνεται το ενοχλητικό θέμα.
Αν μη τι άλλο αποτύπωσε μία πραγματικότητα φόβου ή και εξάρτησης, που σίγουρα προβληματιζεί.
Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, πάντως, δεν προβληματίζεται, δε διαπιστώνει τίποτα αφύσικο σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα φόβου, μιλά για προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης, αφού σημειώνει ότι αν και ήταν νατοϊκός στρατιώτης θα μπορούσε να ήταν και τουρίστας από κάποιο κρουαζιερόπλοιο, αυτός που έδειρε τον 37χρονο Χανιώτη.
Δείτε το πρωτοσέλιδο που ενόχλησε:
http://agonaskritis.gr/99487994/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζεται η συζήτηση για τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ
Και ευρύτεροι προβληματισμοί για τις συμμαχίες του τουρκικού κεφαλαίου
ΑΓΚΥΡΑ.--
Αμείωτα συνεχίζεται η συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ, μετά και από την απόφαση της Αγκυρας να αποσυρθεί από άσκηση της λυκοσυμμαχίας στη Νορβηγία. Η απόσυρση ήρθε μετά την ενόχληση της τουρκικής ηγεσίας για τη χρησιμοποίηση εικόνων του Ερντογάν και του Κεμάλ Ατατούρκ κατά την προσομοίωση εχθρών του ΝΑΤΟ στην προετοιμασία της συγκεκριμένης άσκησης. Ωστόσο, οι «τριβές» μεταξύ Τουρκίας και Δύσης αναπτύσσονται εδώ και καιρό, στο πλαίσιο ευρύτερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και διεργασιών στο εσωτερικό της ίδιας της τουρκικής αστικής τάξης.
Ενδεικτική είναι η πλούσια αρθρογραφία που αναπτύσσεται και στα τουρκικά αστικά ΜΜΕ, με τίτλους όπως «Η επανοικοδόμηση συμμαχιών είναι σήμερα πιο ζωτική από ποτέ» (χτες στη «Σαμπάχ»). Χαρακτηριστικές είναι και οι εκτιμήσεις του συμβούλου του Ερντογάν Τοπτσού Γιαλτσίν, ότι η Αγκυρα πρέπει να επανεξετάσει την παραμονή της στο ΝΑΤΟ, από την πλευρά του οποίου «ακούγεται ένα προδοτικά εχθρικό ύφος». Σύμφωνα με το δίκτυο «Χαμπερτούρκ», ο Γιαλτσίν πρότεινε να συζητηθεί εκτάκτως στη Βουλή η παραμονή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι εξαιτίας της γεωπολιτικής της θέσης, η χώρα υφίσταται πιέσεις και επιθέσεις από εκείνη την πλευρά «απ' όπου ήταν αδύνατο να το αναμένουμε». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιαλτσίν πρόσθεσε ότι «πίσω από όλα τα πραξικοπήματα και την εξάρτηση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκεται το ΝΑΤΟ», όπως και ότι η συγκεκριμένη λυκοσυμμαχία δεν συνιστά στρατιωτικό συνασπισμό αλλά «νέα μορφή αποικιοκρατίας, πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης», αλλά και εξέφρασε την ελπίδα το τουρκικό έθνος να αποτινάξει «τον αποικιοκρατικό μανδύα, τον οποίο προσπαθεί να της φορέσει το ΝΑΤΟ».
Χτες, πάντως, παρέμβαση για τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας - ΝΑΤΟ έκανε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, που είπε ότι «η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος γείτονας της Ευρώπης, μια τεράστια χώρα, με το μεγαλύτερο στρατό στην Ευρώπη, που είναι καλά εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος», χαρακτηρίζοντας κρίσιμο «η Τουρκία να παραμείνει στρατηγικός εταίρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
Επίσης, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», και ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αγκυρα, Ρίτσαρντ Μουρ, χαρακτήρισε το περιστατικό στη Νορβηγία «ντροπιαστικό».
Αλλο ένα ζήτημα «τριβής» Τουρκίας - ΗΠΑ είναι η υπόθεση του Τουρκοϊρανού επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ, με άμεση σχέση με το περιβάλλον Ερντογάν, ο οποίος κρατείται στις ΗΠΑ από πέρυσι, με την κατηγορία ότι παραβίασε τον αποκλεισμό του Ιράν και έκανε μπίζνες, που μπορεί να εκθέσουν και τον Τούρκο Πρόεδρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
 Προχτές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχτηκε στο Σότσι τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ
Στο Σότσι  ο Ασαντ
Ενδιαφέρον έχει και το ότι, το βράδυ της Δευτέρας, ο Βλ. Πούτιν υποδέχτηκε στο Σότσι και τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ, σε μια «επίσκεψη εργασίας», σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Μεταξύ άλλων, ο Ασαντ έκρινε σκόπιμο να σημειώσει ότι έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την «πολιτική διαδικασία» στη Συρία και μέσα από «διαδικασίες» και «διεθνείς πλατφόρμες» που προώθησε η Ρωσία, «συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών στην Αστάνα» (δηλαδή των διαπραγματεύσεων που συνδιοργανώνουν Ρωσία και Ιράν μαζί με την Τουρκία).
Ακόμα, ο Ασαντ ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στρατιωτική και πολιτική της στήριξη στην κυβέρνησή του, ενώ παραβρέθηκε και σε ειδική συνεδρίαση με στελέχη του υπουργείου Αμυνας και του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
Από τη δική του μεριά, ο Πούτιν εξήγησε ότι έκρινε σκόπιμο να συναντήσει τον Σύρο ηγέτη πριν από τη σημερινή τριμερή συνάντηση, ενώ επισήμανε ότι για τις εξελίξεις σχεδιάζει να έχει τηλεφωνικές επαφές τόσο με τον εμίρη του Κατάρ όσο και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.
Ακόμα, απευθυνόμενος στον Ασαντ, ο Πούτιν είπε ότι «όσον αφορά την κοινή μας αποστολή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο συριακό έδαφος, αυτή η στρατιωτική επιχείρηση όντως ολοκληρώνεται. Το 98% της Συριας βρισκεται πλεον στα χερια των Συριων». Και αφού υποστήριξε ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι, ασφαλώς, να κινηθούμε προς τα πολιτικά θέματα», επισήμανε «με ικανοποίηση την ετοιμότητά σας (σ.σ. της Δαμασκού) να συνεργαστείτε με όλους όσοι θέλουν την ειρήνη και την επίλυση της κρίσης».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο συνεδριάζει ΕΚΤΑΚΤΩΣ ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ σύλλογος Αθηνών μετά την συνάντηση του Ρούσκα με Κοντονή, Τσακαλώτο κ Τόσκα στο θέατρο Ακάδημος, Ιπποκράτους 27, 13.00-18.00. Η συνέλευση ειρηνοδικείου Ιλίου αποφάσισε να είναι εκεί και καλεί ολες τις οργανωμένες πολιτικες δυναμεις που μετεχουν στο κινημα και καθε απλο ανθρωπο να ειναι εκει. Στοχος της κινητοποιησης να πιεστει η συνελευση των συμβολαιογραφων να απορριψει την συμφωνια με την κυβερνηση για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

Στην προ ολίγου σύσκεψη όσων παραβρεθήκαμε στο ειρηνοδικείο Αθήνας σήμερα το απόγευμα αποφασίσαμε να παρέμβουμε δυναμικά στην αυριανή συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθήνας στο θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους 17) και ώρα 12.30.
Στο σκεπτικό της απόφασης αυτής ελήφθη σοβαρά υπόψη μας ότι είναι κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την πάρα πέρα ενδυνάμωση του κινήματος αλλά και της προάσπισης όσων πλήττονται από πλειστηριασμούς η συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά και Νήσων.

Όχι στο σπάσιμο της αποχής των συμβολαιογράφων.
Όλοι και Όλες αύριο Πέμπτη 23/11 στο θέατρο Ακάδημος.
Ιπποκράτους 17, ώρα 12.30.
Υπερασπιζόμαστε τη θέληση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων
για αποχή από τους πλειστηριασμούς.
Να αποτρέψουμε τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις
της λυκοσυμμαχίας Ρούσκα-κυβέρνησης και τραπεζιτών
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών
Αθήνα 22/11/2017

Υπερασπιζόμαστε τη θέληση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων
για αποχή από τους πλειστηριασμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολεμικό υλικό αξίας 66 εκατ ευρώ πήγαν να πουλήσουν στη Σαουδική Αραβία μέσω του Μακεδόνα Παπαδοπούλου που δεν εχει καμία θεσμική ιδιότητα .
Έλα όμως που οι Σαουδάραβες δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό για μίζες και ο Πάνος μετά προφανος από συζήτηση με το νενεκο ακύρωσαν την πώληση
Και κατά ένα περίεργο τρόπο σημαντικά έγγραφα από την υπόθεση έφτασαν στα χέρια του Λοβέρδου
Και ενώ ειναι ετοιμος ο πασόκος να απασφαλίσει, τρομαγμένος σαν γάτα ο πρόεδρος της βουλής αλλά και το ΥΠΕΞ απειλεί ότι σε περίπτωση που βγάλει στη δημοσιότητα τα συγκεκριμένα έγγραφα ο Λοβέρδος διώκεται για κακούργημα που τιμωρείται με 10 χρονια φυλακη αφού όλα αυτά τα έγγραφα είναι απόρρητα δημόσια έγγραφα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μπελάδες» για τον Βαλέριο Λεωνίδη εξαιτίας της παρουσίας του στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου
20 Νοεμβρίου 2017 19:51
Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση καλείται ο Βαλέριος Λεωνίδης. Ο πρωταθλητής καλείται να περάσει από ΕΔΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του filathlos.gr επειδή, ως αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων πήγε χωρίς άδεια στην Τουρκία, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου.
Ο Βαλέριος Λεωνίδης προσκλήθηκε στην κηδεία από τον υπουργό αθλητισμού της Τουρκίας, Οσμάν Μπακ και αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου, έπειτα από μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία του.

Σχολιο.- Πιο πολύ τους ενόχλησε που φίλησε το φέρετρο του αποθανοντα φίλου του συναθλητη με την τούρκικη σημαία πάρα ότι δεν ενημέρωσε για την άδεια απο το υπουργείο Άμυνας..
Πολύ καλά έκανε σεβασμός ..
Το ότι οι Νατοικοι Βρετανοί στρατιώτες έστειλαν στην εντατική τον Χανιώτη συμπολίτη μας χωρίς λόγο δεν ενόχλησε ούτε το Αμύνης ούτε το Δημόσιας τάξης ούτε το εξωτερικών ούτε το Μαξίμου...
Εκεί κότες...κοκοκοκο

Σχολιο.- Διάψευση ΥΕΘΑ και Λεωνίδη για την κλήση σε ΕΔΕ
20 Νοε. 2017 22:54
Σε διάψευση της είδησης περί κλήσης σε ΕΔΕ του Βαλέριου Λεωνίδη για το ταξίδι του εκτός συνόρων χωρίς άδεια προχώρησαν τόσο η πλευρά του Ομοσπονδιακού προπονητή όσο και αυτή του ΥΕΘΑ.

Λίγες ώρες μετά τη διάδοση της είδησης για κλήση σε ΕΔΕ του Βαλέριου Λεωνίδη, έπειτα από τις σχετικές δηλώσεις του Χρήστου Ιακώβου και το ρεπορτάζ της εκπομπής "Εμείς" στο "Ε" ήρθε η διάψευση και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.
Συγκεκριμένα, τόσο ο Ομοσπονδιακός προπονητής και Ολυμπιονίκης, όσο και από την πλευρά του ΥΕΘΑ διαψεύστηκε ότι υπήρξε τέτοια εξέλιξη.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά το βράδυ του Σαββάτου ο Βαλέριος Λεωνίδης, δέχτηκε πρόσκληση από τον Τούρκο υπουργό αθλητισμού, Οσμάν Μπακ, για να ταξιδέψει στην Τουρκία και να παραστεί την Κυριακή στην Κηδεία του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Έτσι, κι έγινε με τον Ομοσπονδιακό προπονητή της άρσης βαρών να πηγαίνει το πρωί της Κυριακής στη γείτονα χώρα, να παρευρίσκεστε στην κηδεία του φίλου του και το βράδυ της ίδιας ημέρας να επιστρέφει.
Το μεσημέρι της Δευτέρας (20/11) προέκυψε η συγκεκριμένη πληροφορία που ήθελε τον Βαλέριο Λεωνίδη να περνά από ΕΔΕ από το Πολεμικό Ναυτικό όπου και έχει τη θέση του αξιωματικού κάτι που τελικά διαψεύστηκε. Πάντως, ακόμα κι αν καλούνταν τελικά να περάσει από ΕΔΕ επειδή φέρεται να μην είχε πάρει άδεια για να βγει από τη χώρα, είναι δεδομένο ότι δεν θα υπήρχε τιμωρία αφού επρόκειτο για μία ξεχωριστή περίπτωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ναι μωρέ, τι πειράζει που τα δημόσια νοσοκομεία κι η περίθαλψη είναι στα Τάρταρα και στον νέο προϋπολογισμό έρχονται κι άλλες περικοπές στην δημόσια υγεία, αφού πάντα θα υπάρχει ένας Αγγελόπουλος να κάνει δώρο επιταχυντή, και μια Βαρδινογιάννη να φιλανθρωπεύει και την υγεία και τους πλημμυρισμένους;
Ε, γι αυτό δεν τους ακουμπάμε καν όλους αυτούς.
Α, άκουσα και τον Λαφαζάνη να ωρύεται σε συνέντευξη τύπου για τους πλειστηριασμούς.
Η Παπαχελά, βεβαίως εξαιρείται, καλά να πάθει γιατί ήταν πλουσία, χεστήκαμε αν μένει στον δρόμο τώρα.
Αντε και σε άλλα βραβεία τσίπα μου. Και στο κοινωνικής ευαισθησίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κραυγη αγωνιας» από τους δικαστες. Πώς να ζησουμε με 1.450 ευρω συνταξη?
Να μαθετε από αυτους που παιρνουν 400 ευρω!

2 σχόλια:

e-h είπε...


Can we get there?
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom

NOV 22, 2017 — Since we launched this appeal, 819 of you have pledged £20,077 to support the movement to win real democracy. Thank you so much! We know people across the UK are determined to make votes matter by bringing in Proportional Representation - and together we will succeed!

We have 11 days before the Crowdfunder closes - and we want to raise £30,000 to fund the campaign well into 2018. We know this is ambitious but we also know it's necessary if we want to achieve everything that we need to!

Please pledge to help win real democracy: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

Please also *share the Crowdfunder page* with friends and contacts by email or using these links:

Twitter

https://twitter.com/intent/tweet?text=If%20you%20want%20Proportional%20Representation%20in%20the%20UK%2C%20please%20support%20%40MakeVotesMatter%21%20http%3A%2F%2Fwww.crowdfunder.co.uk%2Fproportional-representation

Facebook

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A//www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation/

Thank you so much for all your support!

Owen and the Make Votes Matter team


e-h είπε...

Μπορούμε να φτάσουμε εκεί;
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο

NOV 22, 2017 - Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτήν την έκκληση, 819 από εσάς δεσμεύσατε £ 20.077 για να υποστηρίξετε το κίνημα για να κερδίσετε πραγματική δημοκρατία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποφασισμένοι να καταστήσουν τις ψηφοφορίες ουσία, φέρνοντας την Αναλογική Αντιπροσωπεία - και μαζί θα πετύχουμε!

Έχουμε 11 μέρες πριν κλείσει το Crowdfunder - και θέλουμε να συγκεντρώσουμε £ 30.000 για να χρηματοδοτήσουμε την εκστρατεία μέχρι το 2018. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι φιλόδοξο, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι είναι απαραίτητο αν θέλουμε να επιτύχουμε ό, τι χρειαζόμαστε!

Υποχρεωθήστε να βοηθήσετε να κερδίσετε πραγματική δημοκρατία: https://www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation

Επίσης, * μοιραστείτε τη σελίδα Crowdfunder * με φίλους και επαφές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους:

Twitter


https://twitter.com/intent/tweet?text=If%20you%20want%20Proportional%20Representation%20in%20the%20UK%2C%20please%20support%20%40MakeVotesMatter%21%20http%3A%2F%2Fwww.crowdfunder.co.uk%2Fproportional-representation

Facebook

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A//www.crowdfunder.co.uk/proportional-representation/

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλη την υποστήριξή σας!

Owen και η ομάδα Make Votes Matter