Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευη 24 Νοεμβριου 2017


Η πρεσβεία της Κούβας και οι Κουβανοί που μένουν στην Ελλάδα έχουν την τιμή να σας καλέσουν στην πατριωτική πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Comandante en Jefe Fidel Castro Ruz για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 20.00 στο κινηματοθέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46 Αθήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



me exete zalisei me ti black Friday. O kosmos den exei lefta na faei, kai mas zalizetai me tis ekptwseis ton alysidwn supermarket…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τις πληροφορίες που δίνει η αγαπημένη Ερη Ριτσου, για το βραβείο του "Politique Internationale", που βραβευτηκε ο Τζιφρας, που ίδρυσε ο Patrick Wajsman, του κύκλου της "Figaro", σκέφτομαι τι θα λέγαμε ως Έλληνες για κάποιον ξένο πολιτικό που θα βραβευόταν από την "Εστία".
Όποιος ξέρει από "Figaro" καταλαβαίνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα που οι δανειστές ονομάζονται θεσμοί και οι τοκογλύφοι τεχνικά κλιμάκια, η ψευτιά & η κ@λ@τούμπα λέγονται πολιτικό σθένος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξουδετερώθηκε ένα δίκτυο ουκρανών πρακτόρων που διείσδυσε στην Λαική Δημοκρατία του Lοugansk.
To Yπουργείο Ασφάλειας του Κράτους και το Υπ.Εσωτερικών της Λαικής Δημοκρατίας του  Donetsk πληροφορεί ότι στη συνέχεια μιας επιχείρησης αντικατασκοπείας και αντισαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με το Υπ.Ασφάλειας του κράτους και το Υπ.Εσωτερικών της Λαικής Δημοκρατίας του Lougansk, η πλειοψηφία των μελών μιας εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον έλεγχο της Γ Διεύθυνσης των πληροφοριών του Υπ.Άμυνας της Ουκρανίας  εξουδετερώθηκε. Ο κύριος σκοπός αυτής της οργάνωσης ήταν να προετοιμάσει τρομοκρατικές ενέργειες επί τους εδάφους της RPL με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις 2 Λαικές Δημοκρατίες.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι πράκτορες των ουκρανικών ειδικών μυστικών υπηρεσιών διείσδυσαν στην διοίκηση της RPL κι αποπειράθηκαν  να δυσφημίσουν την δραστηριότητα των υπηρεσιών διατήρησης της τάξης κι ασφάλειας των 2 Δημοκρατιών.Ομοίως προέβλεψαν τη διάδοση μαζικά ψευδών κια μεροληπτικών πληροφοριών  στοχεύοντας να θέσει σε κίνδυνο τους διευθύνοντες των υπηρεσιών ασφάλειας των RPD/RPL για να παραλύσουν την εργασία τους και να επιτρέψουν την εκκένωση του δικτύου πρακτόρων που ξεσκεπάστηκαν.
Τώρα η έρευνα είναι σ΄εξέλιξη και οδηγήθηκαν σε ανακρίσεις άτομα που συνελήφθηκαν για την ταυτοποίηση και σύλληψη των συνεργών τους.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης η ζωή στο Lougansk ακολούθησε ένα ρυθμό ημικανονικό εκτός από κάποια δυσλειτουργία των τηλεφωνικών συνδέσεων.
πηγή: Υπουργείο Ασφάλειας του Κράτους της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.nrt24.ru  22.11.17
Χθες 22 Noέμβρη ο Υπ.Εσωτερικών της Δημοκρατίας του Λούγκανσκ που παραμένει στο πόστο του παρά την απομάκρυνσή του από τον επικεφαλή της Λαικής Δημοκρατίας είχε σύσκεψη με παράγοντες του Υπ.του και βουλευτές και τη Διεύθυνση της Αστυνομίας. Ο Igor Kornet ευχαρίστησε τους παρόντες γιατί παρέμειναν πιστοί στο καθήκον τους μη γενόμενοι επίορκοι και τους ενημέρωσε για την κατάσταση.
« Η κατάσταση ήταν περίπλοκη.Έγιναν επιτυχείς συλλήψεις.Δόξα τω Θεώ ενεργήσαμε για το καλό χωρίς αιματοχυσία. »rusvesna 23.11.17
Συγκεχυμένη ήταν η κατάσταση στη Λαική Δημοκρατία του Louhansk τις τελευταίες ημέρες. Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας κατήγγειλε την Τετάρτη μια απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε προχθες από τον τ. υπουργό εσωτερικών τον Igor Kornet,που απολύθηκε την Δευτέρα 20 Νοέμβρη.
Αταυτοποίητοι ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά εμφανίστηκαν την Τρίτη στους δρόμους του Louhansk και μπλόκαραν το κέντρο της πόλης.Πολλά δημόσια κτίρια εκκενώθηκαν ακόμη και σχολεία…..
« Είναι μια προσπάθεια να πάρουν την εξουσία », δήλωσε ο Igor Plotnitski στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το site του στο internet.
Ο Υπ.Εσωτερικών ο Igor Kornet δήλωνε προχθες ότι παραμένει στο πόστο του παρά την εκπαραθύρωσή του κι απαίτησε τη δίωξη πολλών προσωπικοτήτων της περιοχής για συνεργασία με το Κιέβο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτη ανακοίνωση.
Γελάστε ελεύθερα !
Ο Δήμος Βερύκιος δήλωσε στο κανάλι (Α),οτι ειναι Μαρξιστής,Λενινιστής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Αγνά και πατριωτικά είχαν πάει τους "πρόσφυγες του City Plaza" πέρυσι να προσκυνήσουν στο Πολυτεχνείο κλαίγοντας με χιλιάδες φωτό και βίντεο να κυκλοφορούν ολούθε.
Αγνά και ταπεινά πήγε ο Κωνσταντίνου τους πακιστανούς μετανάστες στην Μάνδρα να βοηθήσουν. Εκείνος πάντα στο παρασκήνιο ατσαλάκωτος...
Ελα και περιμένω πάλι λίβελο να εξαπολύσει εναντίον μου, πόσο φασιστάκι είμαι, στα γνωστά σάΪτ, και να ουρλιάζει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να μην αγγίξει κανείς το City Plaza της "πρώην ιδιοκτήτριας" Παπαχελά και κανείς να μην του λέει τίποτα!
Πάμε νέο γύρο λάσπης και λαμογιάς!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Η Ημέρα των Ευχαριστιών (αγγλ.: Thanksgiving Day, γαλ.: Action de grâce) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς το Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.
Στην πραγματικοτητα ειναι η γιορτή της εξόντωσης 10 εκατομμυρίων Ινδιανων
Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι οι Ινδιάνοι που κατοικούσαν στη Βόρεια Αμερική ανέρχονταν σε 10 έως 12 εκατομμύρια άτομα.
Το 1900 είχαν απομείνει μόλις 250.000
Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι η γιορτή της εξόντωσης 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Πέρα από τη μακροχρόνια και τραγική αλληλουχία σφαγών, παραβιάσεων των συνθηκών και επιδημιών, στις οποίες οι Ινδιάνοι δεν διέθεταν ανοσία, οι Ευρωπαίοι έκλεψαν τα εδάφη των Αμερινδιάνων και κατέστρεψαν τους αρχέγονους πολιτισμούς τους.
Οι “ειδικές περιοχές για Ινδιάνους” είναι τα πρώτα στρατόπεδα εξόντωσης, αφού ιδρύθηκαν το 1851.
Οι κακές συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτές τις περιοχές (που υπάρχουν ακόμα και σήμερα), έχουν ως συνέπεια το ένα στα τρία παιδιά να πεθαίνει στους πρώτους έξι μήνες από τη γέννηση του.
Υπάρχουν “ειδικές περιοχές” όπου το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι κάτω από τα 46 έτη, όταν στην υπόλοιπη χώρα (αναφερόμαστε πάντα στις ένδοξες ΗΠΑ, μην το ξεχνάτε), είναι τα 76 έτη.
Οι αυτοκτονίες των Ινδιάνων είναι διπλάσιες από εκείνες των λευκών. Το 75% του πληθυσμού τους υποσιτίζεται.
Ο ένας στους τέσσερις είναι αλκοολικός, ενώ τα ναρκωτικά, και κυρίως το φτηνό κρακ, κάνουν θραύση σ’ αυτές τις “ειδικές περιοχές”.

Οι Μεγάλες Αντίλλες (Κούβα, Ισπανιόλα, Τζαμάικα) είχαν 1,5 εκατομμύριο αυτόχθονες το 1492, όταν τους “ανακάλυψε” ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Το 1550 δεν είχε απομείνει ούτε ένας Ινδιάνος σ’ αυτά τα νησιά.
Εξήντα χρόνια. Ενάμιση εκατομμύριο νεκροί και η εξαφάνιση ενός πολιτισμού.

Όταν οι Πορτογάλοι ανακάλυψαν τη Βραζιλία, το 1500, υπολογίζεται ότι κατοικούσαν εκεί περίπου 3 εκατομμύρια Ινδιάνοι.
Το 1950 δεν ήταν περισσότεροι από 150.000
Και καθώς η γενοκτονία συνεχίζεται, σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 100.000.
Σχεδόν τρία εκατομμύρια νεκροί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκασαν εχθές τον Μλάντιτς σε ισόβια για ...γενοκτονία στο καγκουρω-δικαστήριο της Χάγης. Ό,τι και να πουν οι εγκληματίες πολέμου που παριστάνουν τους τιμητές, οι δυτικοί μπάσταρδοι που μακέλεψαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, για μας Μλάντιτς και Κάρατζιτς είναι Σέρβοι ήρωες και διεθνή υποδείγματα αντίστασης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Όταν η Κομισιόν βιάζεται να καταργήσει τα μετρητά, κάτι βρωμάει
Φεβρουαριος 2017
Η ιδέα της κατάργησης των συναλλαγών με μετρητά άρχισε να πλανάται από «ειδικούς» και τραπεζίτες πριν 2 χρόνια. Στη συνέχεια επισημάνθηκε στο Νταβός πέρυσι και φέτος ότι πρόκειται για μια αναγκαία και αναπόφευκτη εξέλιξη. Πριν λίγες μέρες η Κομισιόν δημοσίευσε πρόταση για τον περιορισμό των συναλλαγών με μετρητά. Και όταν με αυτό τον τρόπο όλες οι συναλλαγές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τραπεζών, τα capital controls περιττεύουν.

Η σταδιακή χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Κάθε φορά που προετοιμάζεται μια αμφιλεγόμενη οικονομική πολιτική, το πρώτο βήμα για την προετοιμασία της κοινής γνώμης είναι οι ομοβροντίες από «ειδικούς», οι οποίοι παρουσιάζουν την εν λόγω πολιτική ως αναγκαία και αναπόφευκτη. Οι αρχι-οικονομολόγοι της Τράπεζας της Αγγλίας και του ομίλου Citigroup, ο Γερμανός «γκουρού» οικονομολόγος Peter Bofinger, και στελέχη τραπεζών της Δανίας, Σουηδίας, και Νορβηγίας, και πολλοί άλλοι, άρχισαν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κατάργησης των συναλλαγών με μετρητά από το 2015.
Το επόμενο στάδιο είναι η επικύρωση της ορθότητας των σχετικών προτάσεων σε διεθνή συνέδρια. Η δήλωση του συν-διευθύνοντα σύμβουλου της Deutsche Bank στο Νταβός το 2016 ότι «σε 10 χρόνια ίσως δεν θα υπάρχουν μετρητά», μάλλον δεν έγινε άσκοπα. Στο φετινό συνέδριο στο Νταβός, ο  νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτζ συμβούλευσε τις ΗΠΑ να καταργήσουν τα μετρητά, και να τα αντικαταστήσουν με ένα ψηφιακό νόμισμα.
Τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση τόσο ριζικών αλλαγών στις διεθνείς συναλλαγές είναι πρώτα η διαμόρφωσή τους μέσω «διαβουλεύσεων», και στη συνέχεια η σταδιακή χειραγώγηση τους. Αυτό ακριβώς έκανε η Κομισιόν, δημοσιεύοντας στις 23 Ιανουαρίου πρόταση για περιορισμούς των συναλλαγών με μετρητά. Προτείνεται ότι οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στο εγγύς μέλλον, ώστε να διαμορφωθεί ο τρόπος εφαρμογής της πρότασης μέσα στο 2018.

Τα υπέρ και τα κατά

Μερικά από τα επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης των συναλλαγών με μετρητά είναι εύλογα: ευκολότερες και ταχύτερες συναλλαγές, καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, και της φοροδιαφυγής. Όμως αυτό που δεν αναφέρεται ρητά από τους υπέρμαχους της κατάργησης των μετρητών είναι ότι θα βοηθήσει κυρίως την υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα για τη στήριξη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν την κατολίσθηση της διεθνούς οικονομίας. Η ποσοτική χαλάρωση, η χρηματοδότηση τραπεζών από τις κεντρικές τράπεζες με κρατικά κονδύλια, αποδείχθηκε ανεπαρκής.
Η πολιτική των αρνητικών επιτοκίων, μέσω της οποίας οι καταθέσεις σε μια τράπεζα μειώνονται, αντί να αυξάνονται, με το πέρασμα του χρόνου επίσης δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα αρνητικά επιτόκια δεν συνέβαλαν στην ανάπτυξη ή βελτίωση της διεθνούς οικονομίας. Επιπλέον, πολλές τράπεζες, όπως η γερμανική Commerzbankκαι η δανέζικη Danske Bank, παραπονιούνται ότι τα κέρδη τους από καταθέσεις μειώθηκαν μετά από την επιβολή των αρνητικών επιτοκίων.
Η κατάργηση των μετρητών προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Όπως σχολίασαν οι Financial Times, «η ύπαρξη μετρητών περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να ενισχύσουν μια οικονομία που είναι σε ύφεση». Επίσης, όπως αποκάλυψε στέλεχος της Morgan Stanley, η δυνατότητα επιβολής μεγαλύτερων αρνητικών επιτοκίων αναφέρθηκε στο φόρουμ στο Νταβός το 2016 ως ένας στόχος της κατάργησης συναλλαγών με μετρητά. Η πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει εκφράσει τη γνώμη ότι η χρήση ψηφιακών νομισμάτων (αντί μετρητών) θα είναι εξαιρετικά επωφελής, χωρίς να προσδιορίσει ποιοι θα επωφεληθούν.

Capital controls νέας κοπής

Η κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά θα διευκολύνει πρώτιστα την επιβολή οικονομικών μέτρων. Χωρίς μετρητά δεν χρειάζονται capital controls, καθότι θα είναι έμφυτα μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Οι κατασχέσεις καταθέσεων και τα bail-in περιττεύουν όταν ισοδύναμα μέτρα μπορούν να επιβληθούν μέσω του περιορισμού της διακίνησης και της διαθεσιμότητας του χρήματος, για παράδειγμα με «πάγωμα» των καταθέσεων, εφόσον καταργηθεί η δυνατότητα απόσυρσης μετρητών από τις τράπεζες.
Κάθε αλλαγή οικονομικής πολιτικής θα μπορεί να εφαρμοστεί αυτόματα, ψηφιακά, χωρίς ουρές στις τράπεζες και στα ΑΤΜ. Το σύνολο των χρηματικών αποθεμάτων θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των κεντρικών τραπεζών και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς εξυπηρέτηση όποιας οικονομικής πολιτικής επιλέξουν. Επιπλέον, οι τράπεζες θα έχουν πλήρη έλεγχο της διακίνησης χρήματος και συνεπώς τη δυνατότητα να εισπράττουν προμήθεια για κάθε συναλλαγή.
Συνεπώς η κατάργηση των μετρητών θα είναι αναμφίβολα επωφελής για όσους κατευθύνουν την παγκόσμια οικονομία και θα επιβαρύνει τους υπόλοιπους. Επιπλέον, τα «εύλογα» οφέλη της κατάργησης είναι αμφισβητήσιμα: μεγάλο μέρος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής (ιδίως των πολυεθνικών), ήδη γίνεται ψηφιακά. Και όταν οι τράπεζες και η Κομισιόν βιάζονται να καταργήσουν τα μετρητά, κάτι βρωμάει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΡΙΚΗ! Ο έμισθος πρεσβειών κι Υπηρεσιών "πρόσφυγας" Σουλειμάν Ντακντούκ, ο "εξεγερμένος" εναντίον του Άσαντ ξανά εδώ! Μοιράζει βοήθεια στους κολασμένους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας!

Νάτος ξανά στο προσκήνιο...O "πολιτικός πρόσφυγας", ο Σουλειμάν Ντακντούκ (Κάστρο), ο "εξεγερμένος" κι εκπρόσωπος των "μετριοπαθών" ΝΑΤΟϊκών φονιάδων-αποκεφαλιστών της Συρίας, έχει "πλάτες" από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ρε τι μαθαίνουμε σιγά σιγά... όταν πέφτουν οι φερετζέδες των υπαλλήλων Σόρος και Σια... (Αύγουστος 2016

Κι όταν όλοι νομίζουν πως οι πυρήνες των εξεγερμένων τζιχαντιστών και "μετριοπαθών" δολοφόνων του Συριακού λαού, όσο κι οι καθοδηγητές τους θα λουφάξουν, νάτοι ξανά με την προστασία της "επαναστατικής αριστεράς"-Σόρος και Cia, του επίσημου κράτους και παρακράτους.
Ο "πατερούλης" των προσφύγων "Κάστρο -κατά κόσμο Σολειμάν Ντακντούκ", η ψυχή της καταπάτησης του City Plaza κι άλλων "καταλήψεων" (μαζί με τους "ελευθεριακούς" του συριζα και τα ρετάλια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ΑΝΤΑΡCIΑ, ΔΕΑ, ΛαΕ και σια), όπως και η "κατάληψη" 5ο Λύκειο Αθηνών στην οποία έχει καθήκοντανταβατζή... βγήκε ξανά στο προσκήνιο...
"Τίμησαν" την επέτειο της Λαϊκής Εξέγερσης του Νοέμβρη κρατώντας τις σημαίες των δολοφόνων του λαού της Συρίας...
Μισθοφόροι με 3,5 ως και 5 χιλιάδες δολάρια το μήνα εξολόθρευαν αθώους πολίτες, άμαχους, γυναικόπαιδα στη Συρία και μετά τη νικηφόρα πορεία τους Αραβικού στρατού της Συρίας, της Χεζμπολάχ, των Παλαιστινιακών Ταξιαρχιών, μαζί με τους ποινικούς που είχαν απελευθερώσει και στρατολογήσει οι τζιχαντιστές... πέρασαν το Αιγαίο.
Μας ήρθαν κι έχουν αναλάβει σοβαρές "εργασίες"...
Κρατούν ομήρους τους λίγους πραγματικούς πρόσφυγες από τη Συρία...
"Θρησκευτική αστυνομία" για να φορούν μαντίλες οι γυναίκες...
Κατακράτηση ταξιδιωτικών εγγράφων από πρόσφυγες...
Διακίνηση κι εμπορία ναρκωτικών...
Παιδική πορνεία...
Νταβατζιλίκι για να ενταχθούν ορισμένοι σε δομές προσφυγικών καταυλισμών...
Από πάνω το παίζουν κι αριστεροί, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση κι υποστήριξη των πρακτορίστικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς", στο ΣΥΝΟΛΟ της...
Μετά τον "Ρουβίκωνα" (Οι δήμιοι και τα παρακρατικά τους όργανα πλειοδοτούν σε «φιλανθρωπία»…) να κι οι "πρόσφυγες-μετανάστες" του έμισθου Σολειμάν Ντακντούκ για να προσφέρουν βοήθεια στου πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.
Η πλήρης εκμετάλλευση πάνω στον πόνο των κολασμένων της αποικίας Ελλάδας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: Πολιτικοποιημένη και προκατειλημμένη η απόφαση κατά του Ράτκο Μλάντιτς
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 19:48
Η Μόσχα θεωρεί ότι η καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σερβοβόσνιων στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, είναι πολιτικοποιημένη και προκατειλημμένη, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι «η αντισερβική και μονόπλευρη ερμηνεία των τραγικών γεγονότων της δεκαετίας του 1990 που διαδραματίσθηκαν στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την οποία υιοθέτησε τεχνητά ως βάση το δικαστήριο, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην υλοποίηση της θεμελιώδους αρχής της αμετάκλητης τιμωρίας για εγκλήματα πολέμου, αλλά και για πολλοστή φορά υπονομεύει την διαδικασία αποκατάστασης αμοιβαίας εμπιστοσύνης στα Βαλκάνια».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Έντονες αντιδράσεις για νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο ακόμη και εννιάχρονων κοριτσιών
 Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 13:24
Ένα νομοσχέδιο που προτάθηκε από σιίτες βουλευτές στο Ιράκ και το οποίο προβλέπει τον γάμο κοριτσιών ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους επικριτές του, που εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος «για τον βιασμό παιδιών».
Στις 31 Οκτωβρίου συντηρητικοί σιίτες βουλευτές πρότειναν μια τροποποίηση του νόμου του 1959 για το προσωπικό καθεστώς που απαγόρευε τον γάμο πριν από την ηλικία των 18 ετών.
Ο νόμος αυτός, που υιοθετήθηκε μετά την πτώση της μοναρχίας στο Ιράκ, πήρε από τα χέρια των ιερωμένων το οικογενειακό δίκαιο, το οποίο ανατέθηκε στα κρατικά δικαστήρια.
Αυτό το τμήμα του νόμου επιθυμούν οι σιίτες βουλευτές να αλλάξει τώρα. Η τροποποίηση προβλέπει «ότι ένας γάμος μπορεί να συναφθεί από κάθε πρόσωπο που επιτρέπεται να παντρευτεί βάσει των αποφάσεων των νομικών του θρησκευτικού δόγματος (σιιτικού ή σουνιτικού) στο οποίο ανήκει».
Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, όπως εξηγεί το μέλος της νομοθετικής επιτροπής και ανεξάρτητος βουλευτής Φάικ αλ Σέιχ, «οι δικαστές θα δεσμεύονται από την απόφαση των σιιτών και σουνιτών ουλεμάδων».
Με αυτόν τον τρόπο «στη διάρκεια της ιστορίας έχουν παντρευτεί κορίτσια από την ηλικία των εννέα ετών και οι δικαστές θα είναι αναγκασμένοι να το επιτρέψουν», πρόσθεσε.
Για να επιτρέψουν τον γάμο κοριτσιών στην εφηβεία, κάποιοι μουσουλμάνοι θεολόγοι βασίζονται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράδοση, ο προφήτης Μωάμεθ παντρεύτηκε την Αΐσα όταν εκείνη ήταν εννέα ετών.
«Εννέα ετών», αυτήν την ηλικία κράτησαν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που γέμισαν από μια βροχή επικρίσεων και σκίτσων που κυμαίνονταν από την ειλικρινή αγανάκτηση έως το μαύρο χιούμορ. Και στον δρόμο η οργή είναι η ίδια.
«Είναι ένας νόμος άξιος του Ισλαμικού Κράτους που δίνει νόμιμη κάλυψη στον βιασμό παιδιών» καταγγέλλει ο Χάντι Αμπάς, στρατιωτικός εν αποστρατεία.
«Δολοφονούμε αθώα παιδιά» εκτίμησε ο Άλι Λέφτα, ένας 40χρονος καθηγητής από τη Βασόρα.
Από τη μεριά του, ο βουλευτής Άμαρ Τοάμα, επικεφαλής του σιιτικού ισλαμιστικού κόμματος Φαντίλα, που είχε την πρωτοβουλία για το νομοσχέδιο, απαντά ότι στόχος δεν είναι ο γάμος κοριτσιών.
Το νομοσχέδιο «δεν περιλαμβάνει όριο ηλικίας και προβλέπει ότι (η μελλοντική σύζυγος) πρέπει να βρίσκεται στην εφηβεία, σε κατάσταση να μπορεί να λάβει μόνη της αποφάσεις και να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα της και ενός δικαστή», εξήγησε ο Τοάμα.
Ωστόσο, το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλές ξένες κυβερνήσεις αλλά και από την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ (UNAMI).
«Υπάρχει άμεση ανάγκη για νόμιμες και θεσμικές στρατηγικές προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών στο Ιράκ» τονίζει η UNAMI, η οποία υπενθυμίζει ότι ο ΟΗΕ και άλλες οργανώσεις «καταγγέλλουν τακτικά» τον νόμο για το προσωπικό καθεστώς.
Σύμφωνα με το ιρακινό σύνταγμα, οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν το δόγμα στο οποίο ανήκουν, το οποίο ορίζει και τους κανόνες του οικογενειακού δικαίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Η χώρα παρακολουθεί σοκαρισμένη δίκη για ομαδικό βιασμό
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 14:37
«Εγώ σε πιστεύω»: χιλιάδες Ισπανίδες κινητοποιούνται αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξουν το θύμα ομαδικού βιασμού στην Παμπλόνα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια αφύπνιση που πυροδότησε η υπόθεση Γουαϊνστάιν.
Τα γεγονότα προκάλεσαν σοκ στην Ισπανία: πέντε Σεβιλιάνοι ηλικίας από 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό νεαρής γυναίκας 18 ετών κατά τη διάρκεια της γιορτής του Σαν Φερμίν, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Παμπλόνα.
Οι πέντε κατηγορούμενοι βιντεοσκόπησαν την πράξη τους , στις 7 Ιουλίου 2016, πριν συλληφθούν την επομένη, κατηγορηθούν για σεξουαλική επίθεση, που στην Ισπανία περιλαμβάνει και τον βιασμό, και προφυλακιστούν.
Κάθε ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας φέρνει στο φως και περισσότερες λεπτομέρειες από τη δράση της «Manada» (Αγέλης Λύκων), όπως ήταν η ονομασία που χρησιμοποιούσαν σε μία ομάδα στο WhatsApp για να καυχηθούν για τις πράξεις τους.
Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή 22ετούς ποινής κάθειρξης για τους πέντε, που αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας και παραδέχονται μόνο την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου.
Ο Αγκουστίν Μαρτίνεθ Μπεθέρα, συνήγορος ορισμένων από τους κατηγορούμενους, δήλωσε ότι αυτά που ακούγονται στα βίντεο «δεν δείχνουν ούτε συναίνεση ούτε την αντίθετη ερμηνεία».
Η απόφαση του δικαστή να περιλάβει στον φάκελο της υπόθεσης την έρευνα ιδιωτικού ντετέκτιβ για τη ζωή του θύματος πυροδότησε την κατάσταση.
Η φράση «Yo si te creo» (Εγώ, σε πιστεύω) κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τραγουδήθηκε από χιλιάδες γυναίκες σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
«Αυτό που χρησιμοποιείται για να ενοχοποιηθεί το θύμα της Αγέλης, για να δημιουργηθεί αμφιβολία για την ηθική της συμπεριφορά είναι το γεγονός ότι τόλμησε να βγει, να πιει ποτά με τις φίλες της μετά τον βιασμό της, αντί να μείνει στο σπίτι της με τα παράθυρα κλειστά και βαρυπενθούσα», δήλωσε στο ραδιόφωνο η συγγραφέας Αλμουδένα Γκράντες.
«Ένα θύμα έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να ανασυντάξει τη ζωή του και κυρίως να προσποιηθεί ότι τίποτε δεν του έχει συμβεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του θύματος Κάρλος Μπακαικόα.
«Παρά τον αποτρόπαιο χαρακτήρα των γεγονότων, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των γυναικών», σύμφωνα με την Λάουρα Νούνιο Γκόμεθ, διευθύντριας του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων του πανεπιστημίου Rey Juan Carlos της Μαδρίτης.
Το αποτέλεσμα της συσσώρευσης παραβιάσεων των δικαιωμάτων των γυναικών είναι μία σειρά διαδηλώσεων, σύμφωνα με την νομικό που πρόσκειται στην άκρα αριστερά.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλές κινητοποιήσεις οργανώθηκαν για την υποστήριξη μίας μητέρας από την Ανδαλουσία, της Χουάνα Ρίβας, η οποία υπήρξε θύμα κακοποίησης και αρνιόταν να παραδώσει τα παιδιά της στον πατέρα τους, όπως είχε αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, η Διεθνής Αμνηστία Ισπανία καταγγέλλει την ύπαρξη προκαταλήψεων εκ μέρους των αρχών απέναντι στις γυναίκες θύματα, προκαταλήψεων που καταλήγουν «στην αμφισβήτηση των μαρτυρικών τους καταθέσεων».
«Ο βιασμός μου»
«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι θύμα βιασμού και να είσαι υποχρεωμένη να περάσεις τη συνέχεια όλα αυτά, να κριθείς όχι μόνο από έναν δικαστή, αλλά και από την κοινωνία ολόκληρη», δηλώνει στο AFP η Μαρία Σιλβέστρε, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου Deusto de Bilbao.
Η πολιτική κρίση στην Καταλονία κρατούσε επί μήνες την πρώτη θέση στο προσκήνιο στην Ισπανία, μία χώρα που θεωρείται πρωτοπόρος στον αγώνα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.
Ορισμένες τόλμησαν να σπάσουν τον νόμο της σιωπής: σε ένα αφοπλιστικό κείμενο, η δημοσιογράφος Ρουθ Τολεδάνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας eldiario.es περιγράφει με λεπτομέρειες τον βιασμό της από έναν άγνωστο εδώ και 20 χρόνια.
«Διηγούμαι την προσωπική μου εμπειρία για να δείξω ότι κανείς δεν μπορεί να ορίσει πώς μία ελεύθερη γυναίκα οφείλει να συμπεριφέρεται και να ζει, ούτε πριν, ούτε μετά από έναν βιασμό».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν για τον Λίβανο: Ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ δεν είναι διαπραγματεύσιμος
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 12:42
Το επίλεκτο σώμα του Ιράν Φρουροί της Επανάστασης θα έχει ενεργό ρόλο στην εγκαθίδρυση διαρκούς «εκεχειρίας» στην κρίση στη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής τους Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, ο οποίος πρόσθεσε πως ο αφοπλισμός της λιβανικής Χεζμπολάχ δεν είναι διαπραγματεύσιμος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
«Η Χεζμπολάχ πρέπει να είναι οπλισμένη για να πολεμήσει εναντίον του εχθρού του λιβανικού έθνους, που είναι το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, πρέπει να διαθέτει τα καλύτερα όπλα για να υπερασπιστεί την ασφάλεια του Λιβάνου. Το θέμα αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» τόνισε ο Τζαφαρί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ναυάγησε η προσπάθεια συνεργασίας του Ρέντσι με το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα»
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 11:35
Ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης κοινών προγραμματικών σημείων με στόχο την εκλογική συνεργασία του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματέο Ρέντσι με το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί». Πρόκειται για πολιτική δύναμη η οποία δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους της εσωτερικής, αριστερής μειοψηφίας των Δημοκρατικών.
Μετά την αποτυχία της προσπάθειας αυτής, το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Τύπο, θα είναι η δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου του κινήματος «Άρθρο Ένα» με την «Ιταλική Αριστερά». Μια κοινή πρωτοβουλία, δηλαδή, της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.
Κύριο εμπόδιο σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα συμπόρευσης με το «Δημοκρατικό Κόμμα» αποτέλεσε και πάλι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που εισήχθη από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και η οποία διευκολύνει τις απολύσεις των εργαζομένων με χρηματική αποζημίωση.
Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς πρόκειται να αναλάβει ο νυν πρόεδρος της γερουσίας και πρώην δικαστικός Πιέτρο Γκράσσο, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη δηλώσει ανοικτά εάν προτίθεται να αποδεχθεί σχετική πρόταση που του έγινε τις περασμένες ημέρες.
Η πρώτη δημόσια συνάντηση της νέας κοινής πολιτικής προσπάθειας της «Ιταλικής Αριστεράς» και του «Άρθρου Ένα» ορίσθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου, στην ιταλική πρωτεύουσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε έλαβε αμνηστία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παραίτησή του
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 12:13



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αβάνα καταδικάζει τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Β. Κορέας
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 08:36
Η Κούβα, ένας από τους ελάχιστους συμμάχους της Βόρειας Κορέας σε διεθνές επίπεδο, εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη της στην Πιονγκγιάνγκ και καταδίκασε τις «μονομερείς και αυθαίρετες» αμερικανικές κινήσεις σε βάρος της κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη νήσο του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών.
Υποδεχόμενος στην Αβάνα τον ομόλογό του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες απέρριψε τη «μονομερή και αυθαίρετη» απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τη Βόρεια Κορέα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία και να την προσθέσει στον κατάλογο που καταρτίζει, κάτι που όπως επισήμανε αποτελεί τη «βάση για να εφαρμοστούν μέτρα εξαναγκασμού που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο».
Ταυτόχρονα πάντως ο Ροντρίγκες σημείωσε πως «θεωρεί ότι μια διαρκής πολιτική λύση» στην κορεατική χερσόνησο «δεν μπορεί να εξευρεθεί παρά μόνο μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κούβας.
Από την πλευρά του, ο Χο καταδίκασε την «επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο που οφείλεται στην αύξηση της χρήσης των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών δυνάμεων» και τόνισε τη «σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που οικοδομούν τον σοσιαλισμό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι δύο υπουργοί απαίτησαν να υπάρξει «σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία» και απηύθυναν έκκληση για μια «ειρηνική διευθέτηση των διενέξεων», ανέφερε εξάλλου ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Καταδίκη του Ράτκο Μλάντιτς σε ισόβια
Ο Ράτκο Μλάντιτς, στρατηγός των Σέρβων της Βοσνίας, κρίθηκε προχτες ένοχος για «γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τον πόλεμο της Βοσνίας 1992 - 1995», από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (κατασκεύασμα του ΝΑΤΟ) και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Θυμίζουμε ότι ο Μλάντιτς είχε συλληφθεί το Μάη του 2011, μετά από 16 χρόνια αναζήτησης, και κρατούνταν στις φυλακές του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο στήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που διαμέλισαν και αιματοκύλισαν την πρώην ενιαία Γιουγκοσλαβία. Η δε επιχειρηματολογία της «εθνοκάθαρσης» και της περίπτωσης της Σρεμπένιτσα αξιοποιήθηκε από τους ιμπεριαλιστές και τις μετέπειτα αστικές σερβικές κυβερνήσεις στο παζάρι με την ΕΕ, ωστόσο υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από έρευνες Σκανδιναβών ιατροδικαστών ότι ο αριθμός των νεκρών διογκώθηκε, ενώ μεταφέρθηκαν νεκροί από τον γενικευμένο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας σε άλλες περιοχές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ Κ Ε
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πολωνική πρεσβεία τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη επαναλαμβάνεται η δίκη σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας και των στελεχών του, που διαρκεί εδώ και πάνω από 2 χρόνια, με την κατηγορία της «προπαγάνδας της κομμουνιστικής ιδεολογίας» στην εφημερίδα «Brzask» και στην ιστοσελίδα του ΚΚ Πολωνίας, με απειλές για φυλάκιση 2 ετών.
Το ΚΚΕ καταδικάζει και καταγγέλλει αυτές τις αντικομμουνιστικές διώξεις και κάθε είδους απαγόρευση ή περιορισμό της δράσης των Πολωνών κομμουνιστών.
Τη Δευτέρα το πρωί, στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κώστα Παπαδάκη θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα στον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα και μέσω αυτού στην πολωνική κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ινδικά ΜΜΕ αναφέρονται στην απόφαση του υπουργείου Αμυνας να ακυρώσει τελικά συμφωνία αγοράς ισραηλινών πυραυλικών συστημάτων, συνολικής αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία είχε υπογραφεί με την ισραηλινή εταιρεία «Rafael Advanced Defense System».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Συνέχεια στις ενδοαστικές διεργασίες
ΡΩΜΗ.--
Την έντονη «κινητικότητα» που συνεχίζεται και στο αστικό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας αναδεικνύει το «ναυάγιο» των συνομιλιών μεταξύ του κυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος» (PD) και του νεοσύστατου πολιτικού σχήματος «Αρθρο Ενα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί», με στόχο τη συνεργασία τους στις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη.
Το «Αρθρο Ενα» δημιούργησαν πρόσφατα στελέχη και μέλη του PD που έφυγαν από το κόμμα και θεωρούνταν μέρος της «αριστερής» του μειοψηφίας. Επόμενο ενδεχόμενο - κατά ορισμένους - είναι η συνεργασία του «Αρθρου Ενα» με το σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης κόμμα «Ιταλική Αριστερά» (στου οποίου την ίδρυση πρωτοστάτησαν ο επίσης προερχόμενος από το PD Στέφανο Φασίνα, που συμμετέχει σε ευρύτερες διεργασίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, μαζί με τον πρώην υπουργό της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Γ. Βαρουφάκη, τον Γάλλο σοσιαλδημοκράτη και πρώην εκλεκτό υποψήφιο του οπουρτονιστικου ΚΚ Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν κ.τ.λ.)
Να σημειωθεί ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια πιθανή συνεργασία «Αριστεράς» και «Αρθρου Ενα» ενδέχεται να παίξει ο νυν πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας και πρώην δικαστικός Πιέτρο Γκράσο, που επίσης είχε αποχωρήσει προ μηνών από το PD, δηλώνοντας μάλιστα ότι «το PD έχει τελειώσει».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Αυξάνονται οι εργαζόμενοι που πάσχουν από εργασιακό άγχος
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η μερική απασχόληση, η ανασφάλεια και η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι οι βασικές αιτίες
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--
Απότομη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που πάσχουν από επαγγελματική εξουθένωση και εργασιακό άγχος (burn out) παρατηρείται στην Ολλανδία και η εργασιακή ανασφάλεια αποτελεί βασική αιτία, αναφέρουν ολλανδικά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης του Πανεπιστημίου «Νιενρόντε» στην εφημερίδα «Volkskrant», το 15% των γυναικών και το 9% των ανδρών υπέστησαν έντονο εργασιακό άγχος φέτος, από 9,4% και 6% αντίστοιχα, πριν από δύο χρόνια.
Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου, Γιαπ βαν Μούιγεν, δήλωσε ότι μία σημαντική αιτία της αύξησης του εργασιακού άγχους είναι η εκρηκτική αύξηση των ατόμων που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις.«Η έρευνά μας δείχνει ότι τα άτομα με σταθερή δουλειά, τα νοικοκυριά με δύο εργαζόμενους και τα άτομα με υψηλά προσόντα υποφέρουν λιγότερο από burn out. Οσο μεγαλύτερη είναι η ανασφάλεια του εισοδήματος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος».
Αλλη έρευνα, της συμβουλευτικής ομάδας για την υγεία και την ασφάλεια «Arbo Ned», έδειξε ότι το 58% των εργαζομένων που πάσχουν από επαγγελματική εξουθένωση είναι μερικής απασχόλησης, καθώς είναι μεγάλη η εντατικοποίηση της εργασίας τους. Η επικεφαλής της ομάδας επιβεβαίωσε ότι «οι μερικώς απασχολούμενοι ήταν πιο ευάλωτοι σε εργασιακό άγχος από τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Ειδικά όσοι εργάζονται 4 μέρες τη βδομάδα έχουν να εκπληρώσουν πάρα πολλά καθήκοντα», δήλωσε στη «Financieele Dagblad».
Και τα πρόσφατα αυτά στοιχεία δίνουν απάντηση στους διάφορους νεοφιλελε υπερασπιστές της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που ισχυρίζονται πως οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι με τη μερική απασχόληση και την προτιμούν, επειδή έτσι τάχα συνδυάζουν καλύτερα την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας, το καλοκαίρι, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι της χώρας υποαπασχολούνται (4,1 εκατ. με μερική απασχόληση - 4,4 εκατ. με πλήρη απασχόληση). Παράλληλα, 460.000 υποαπασχολούμενοι ψάχνουν για πλήρη εργασία, ενώ 600.000 εργαζόμενοι κάνουν δυο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, κατά 25% περισσότεροι σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Επίσης, το 40% των εργαζομένων με «μπλοκάκι» έχουν παράλληλα και μια θέση μερικής απασχόλησης, για οικονομικούς λόγους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Σρεμπρένιτσα, δεν εξουδετερώθηκε άμαχος πληθυσμός όπως λέει η κυρίαρχη αφήγηση. Κατά κύριο λόγο, τα θύματα ήταν Μουσουλμάνοι Μουτζαχεντίν, τους οποίους οι Νατοϊκοί μετέφεραν στην Γιουκοσλαβία(στα πρότυπα της ΙΣΙΣ και της Αλ Κάιντα), για να κάνουν ιερό πόλεμο και τους παράτησαν αβοήθητους να βγάλουν το λάδι από την φωτιά.
Εγκληματίες πολέμου δεν είναι ο Μλάντις ούτε ο Μιλόσεβιτς, είναι το Παγκόσμιο Κεφάλαιο που μέσω τις ΗΠΑ διαμελλεί και ισοπεδώνει, χώρες και λαούς, για να επιβάλλει την κυριαρχία του

Σχολιο.- Εχει εν τω μεταξυ αποκαλυφθει , οτι οι δολοφονοι που εσφαξαν τους Μουσουλμανους στην Σρεμπρενιτσα ηταν Τσετσενοι μισθοφοροι της CIA , που φορεσαν στολες Σερβων για την περισταση. Ακριβως για να προκαλεσουν οξυνση , αντεκδικηση , εμφυλιο γενικευμενο πολεμο. Μισθοφορους Τσετσενους ακροβολιστες στις ταρατσες και τα μπαλκονια χρησιμοποιησε η CIA και στο Μαινταν , που σκοτωναν αδιακριτα αστυνομικους ΚΑΙ διαδηλωτες , ετσι ωστε να ''νομιμοποιηθει'' το πραξικοπημα που ανετρεψε τον Γιανουκοβιτς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Υεμένη καταγγέλλει τη σαουδική πολιορκία ως «συλλογική τιμωρία»
7/11/2017
του Faisal Edroos
Οι κάτοικοι της Υεμένης καταγγέλλουν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αποκλείσει τη χώρα από αέρα, γη και θάλασσα αποκαλώντας την «περιττή και επικίνδυνη πράξη συλλογικής τιμωρίας» που θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια αμάχους και επιδεινώνει τη δυσχερή κατάσταση των πιο ευάλωτων πολιτών.
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο σήμερα ηγείται ενός συνασπισμού σουνιτικών αραβικών κρατών που επανειλλημένα βομβαρδίζει την Υεμένη, δήλωσε ότι «κλείνει αμέσως» την πρόσβαση σε όλα τα λιμάνια της Υεμένης σε απάντηση στον βαλιστικό πύραυλο που έριξαν οι αντάρτες Χούτι στη Σαουδική πρωτεύουσα, Ριάντ.
Μέσα σε λίγες ώρες από τη ρίψη του πυραύλου, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε σειρά αεροπορικών επιδρομών στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στοχεύοντας στο προεδρικό μέγαρο των Χούτι, στο αρχηγείο της εθνικής ασφάλειας και στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SPA της Σαουδικής Αραβίας, ο συνασπισμός προέτρεψε τους πολίτες της Υεμένης και τις ανθρωπιστικές ομάδες να «αποφεύγουν περιοχές μαχητικών επιχειρήσεων, περιοχές που κατοικούν οι Χούτι, περιοχές και λιμάνια που εκμεταλλεύεται η ελεγχόμενη από το Ιράν ομάδα ανταρτών για λαθρεμπόριο όπλων και περιοχές που η εν λόγω ομάδα ξεκινά τις επιθέσεις της εναντίον του Βασιλείου».
«Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων», δήλωσε ο συνασπισμός, «… αποφασίστηκε να κλείσουν προσωρινά όλα τα περάσματα από γη, αέρα και θάλασσα».
Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Υεμένης, Yemenia, η οποία ανήκει από κοινού στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι δεν θα πετάει πλέον από το Άντεν και το Σεϊγιούν, περιοχές της νότιας Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συνασπισμού.
Ο Χάλεντ Αμπντάλα, ένας 24χρονος κάτοικος της Σαναά, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η τελευταία ανακοίνωση του Ριάντ δεν είναι παρά μια «τακτική εκφοβισμού» και δεν κατάφερε να προκαλέσει αναταραχή στους Χούτι, την ομάδα ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα.
«Οι Σαουδάραβες θέλουν να μας δουν έξω στους δρόμους να διαμαρτυρόμαστε ενάντια στους Χούτι. Αν και αυτό μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που μας τρομοκρατούσαν τις τελευταίες 24 ώρες, ρίχνοντας βόμβες τις πιο σκοτεινές ώρες τη νύχτα», δήλωσε ο Αμπντάλα.
«Οι Σαουδάραβες δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες της Υεμένης, απλώς παίζουν πολιτική με τη ζωή των αθώων. Αν τους ένοιαζε, δεν θα έκαναν αυτή την περιττή και επικίνδυνη ανακοίνωση», πρόσθεσε. «Τώρα οι πολίτες της Υεμένης τιμωρούνται συλλογικά για τις πράξεις μερικών Χούτι.»
«Κάθε πολίτης της Υεμένης θα υποφέρει»
Το κλείσιμο των λιμένων της Υεμένης θα περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία έχει καταστραφεί κατά τη διάρκεια των πάνω από δύο ετών σύγκρουσης.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, δήλωσαν στο Αλ Τζαζίρα ότι τους εμποδίσαν να αποστείλουν ανθρωπιστική πτήση από το Τζιμπουτί στη Σαναά, τη Δευτέρα.
«Η πρόσβαση σε ανθρωπιστικές πτήσεις στην Υεμένη είναι απαραίτητη για τις ιατρικές μας επιχειρήσεις, καθώς και για άλλες οργανώσεις που εργάζονται για την υποστήριξη του πληθυσμού της Υεμένης», δήλωσε ο Ghassan Abou Chaar, επικεφαλής της αποστολής των ΓΧΣ στην Υεμένη.
«Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε αδειοδοτήσεις για τις αυριανές πτήσεις», πρόσθεσε.
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας είχε προηγουμένως επιβάλει αεροπορικό και θαλάσσιο αποκλεισμό σε τμήματα της Υεμένης που βρίσκονταν σε εξέγερση, επιτρέποντας μόνο τις πτήσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τις αποστολές βοήθειας, κυρίως μέσω του Άντεν και του λιμανιού Χουντάιντα της Ερυθράς Θάλασσας.
Αλλά μετά από αεροπορική επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας που κατέστρεψε τους βιομηχανικούς γερανούς του λιμένα της Χουντάιντα, τον Αύγουστο του 2015, οι αποστολές έχουν σταματήσει.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, τον Οργανισμό Επισιτιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ, η Υεμένη εισήγαγε πάνω από το 85 τοις εκατό της τροφής και των φαρμάκων της δια θαλάσσης πριν από την έναρξη του πολέμου.
«Κάθε πολίτης της Υεμένης θα υποφέρει τώρα», δήλωσε ο Habib al-Maqtari, κάτοικος της πόλης Taiz.
«Οι πιο φτωχοί θα υποφέρουν περισσότερο, ειδικά εκείνοι που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και δεν θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους», δήλωσε στο Al Jazeera.
«Με το νόμισμα να συνεχίζει να καταρρέει και με απουσία βασικών αγαθών, οι τιμές στα διαθέσιμα προϊόντα θα ανέβουν».
Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα είναι κλειστά, είπε, προσθέτοντας ότι τα εβδομαδιαία ψώνια του που κοστίζουν 10.000 ριάλ (45 δολάρια) πριν από τον πόλεμο, τώρα κοστίζουν 40.000 ριάλ  (180 δολ).
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από το 80% των 28 εκατομμυρίων ανθρώπων της Υεμένης χρειάζονται κάποια μορφή βοήθειας έκτακτης ανάγκης. Μισό εκατομμύριο παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών είναι σοβαρά υποσιτισμένα, και τουλάστον 2135 άνθρωποι έχουν πεθάνει από χολέρα τους τελευταίους έξι μήνες.
«Το Ριάντ βρίσκεται σε απόγνωση»
Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν βρίσκονται αντιμέτωπες σχετικά με το ζήτημα του πολέμου στην Υεμένη, καθώς το Ριάντ δήλωσε ότι μια επίθεση πυραύλων «μπορεί να ισοδυναμεί με πράξη πολέμου» και η Τεχεράνη κατηγόρησε την αντίπαλο χώρα για εγκλήματα πολέμου.
«Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει την Υεμένη, σκοτώνοντας 1.000 αθώους, συμπεριλαμβανομένων μωρών, προκαλεί εξάπλωση χολέρας και πείνα, αλλά βέβαια κατηγορεί το Ιράν», γράφει στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif.
Ο Χουσεΐν αλ-Μπουχάιτι, ακτιβιστής υπέρ των Χούτι, που εδρεύει στη Σαναά, δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο αποκλεισμός δεν θα επηρεάσει την ομάδα και ότι επειδή το σαουδικό βασίλειο «βρίσκεται σε απόγνωση» ισχυρίζεται ότι το Ιράν βοήθησε να κατασκευασθεί ο πυραύλος που έπεσε στο Ριάντ.
«Η στρατιωτική εκστρατεία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη ήταν καταστροφική από την πρώτη μέρα και δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους πολίτες της Υεμένης ενάντια στους Χούτι, επειδή ο λαός υποστηρίζει τους Χούτι. Για αυτό τώρα έχουν καταφύγει στον ισχυρισμό ότι μας βοηθάει το Ιράν», είπε ο Μπουχάιτι.
«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Χούτι θα μπορούσαν να έχουν λάβει όπλα από το Ιράν είναι μέσω των λιμένων – και όλοι αυτοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο δυνάμεων πιστών στον συνασπισμό».
Ο Μπουχάιτι αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του Ιράν στον πόλεμο και στην παραγωγή ή κατασκευή όπλων.
Ο πόλεμος στην Υεμένη ξεκίνησε το 2014, αφού οι μαχητές Χούτι κατέλαβαν τον έλεγχο της Σαναά και προσπαθούσαν να φτάσουν νότια προς την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Άντεν.
Ανησυχώντας για την άνοδο των ανταρτών, που θεωρείται ότι υποστηρίζεται από το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και ένας συνασπισμός αραβικών κρατών ξεκίνησε επέμβαση το 2015 υπό τη μορφή μαζικής αεροπορικής εκστρατείας με στόχο την επανεγκατάσταση της κυβέρνησης του Προέδρου Abd-Rabbu Mansour Hadi.
Έκτοτε, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο συνασπισμός έχει κατηγορηθεί για πολλές επιθέσεις σε ιατρικά κέντρα, σχολεία, εργοστάσια και σπίτια.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεια συνταξιουχων. «Πληρωσαμε με αιμα τις συνταξεις που περνουμε»
Το δικαίωμά τους στην υγεία, στη ζωή και την αξιοπρέπεια διεκδίκησαν για ακόμη μία φορά χθες οι συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας, όπου συνενώθηκαν με εργαζομένους από τον χώρο της Υγείας που είχαν επίσης κατέβει στους δρόμους.
Αμέτρητες είναι οι περικοπές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι «απόμαχοι της εργασίας» το ερχόμενο διάστημα, γεγονός που τους οδηγεί σε κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων, ετοιμάζεται «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα
περιοριστούν δραστικά από το 2018 -με υπουργική απόφαση- οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), μειώνονται τα κοινωνικά επιδόματα καθώς και η «προσωπική» διαφορά.
Παράλληλα, οι συνταξιούχοι αντιδρούν και στην πλήρη διάλυση των δομών της δημόσιας υγείας, η οποία είναι προ των πυλών, σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2018.
«Με αίμα έχουμε πληρώσει τα λεφτά που παίρνουμε τώρα. Εγώ, για παράδειγμα, έχω πληρώσει 40 χρόνια ασφάλιση για υγεία. Γιατί μου κρατάνε χρήματα; Ειδικά τώρα, που είμαι σε μια ηλικία που θέλω φάρμακα... Μας λένε ότι έχουμε χρέος να πληρώσουμε εμείς για να βγούμε από την κρίση» λέει, αγανακτισμένος,  ο κ. Ηλίας, συνταξιούχος του ΟΑΕΕ.
Μάλιστα, ο ίδιος παραδέχεται ότι, λόγω των μειωμένων χρημάτων της σύνταξής του, νιώθει πραγματικά ντροπή όταν δεν έχει να αγοράσει έστω ένα μικρό δωράκι για να προσφέρει στα εγγόνια του.
Η κυρία Ισμήνη, η οποία αφιέρωσε 35 χρόνια από τη ζωή της στην εκπαίδευση, αναφέρει ότι πλέον οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε τόσο δύσκολη θέση που δεν έχουν άλλο όπλο πέρα από το να ακολουθήσουν τον δρόμο της διαμαρτυρίας.
«Με τις νέες μειώσεις που θα έρθουν το νέο έτος δεν θα μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα. Ηδη είμαστε οριακά, έχουμε φτάσει σε σημείο να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και στο τέλος να αναρωτιόμαστε αν έμεινε κάτι για να φάμε. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο».
Ο κ. Λευτέρης, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ, σημειώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τακτικές ώστε να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα. «Ενα μέρισμα που δίνουν τώρα είναι μέσα από τις περικοπές και το μοιράζουν για να το παίξουν καλοί». Οι συνταξιούχοι, όπως λέει, όμως, δεν θα παραδοθούν άνευ όρων, γιατί «δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που χάσαμε».
Οι οργανώσεις των συνταξιούχων θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και το επόμενο διάστημα, πραγματοποιώντας πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου, στο Σύνταγμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο υπ. Υγείας οι συνταξιούχοι για τις «πετσοκομμένες» συντάξεις: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»
23/11/201710:46
Όπως σημειώνουν «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πάνω από 1.000 συνταξιούχοι, που θα επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Νωρίτερα συνταξιουχικές οργανώσεις των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ και ΟΑΕΕ  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας.
Όπως σημειώνουν οι συνταξιούχοι: «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού».
«Θέλουμε δημόσια υγεία, ζητάμε να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις, που προβλέπεται, αλλά διεκδικούμε και τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Τρίτον διεκδικούμε δωρεάν φάρμακα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι 4στους 10 νεους βρισκουν εργασια μεσω συγγενων φιλων και γνωστων. Μονο 1 στους 40 βρηκε εργασια μεσω ΟΑΕΔ. Οι μισοι ανεργοι ετοιμοι να μεταναστευσουν. Ειδικη ερευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η ερευνα εγινε τελος του 2016.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατρα. Η βια προτιμα τις παντρεμενες. Η κακοποιηση των  γυναικων συνηθιζεται ιδιαιτερως σε πνευματικα ανωτερες  ταξεις η εστω γυναικες ανωτερου μορφωτικου επιπεδου που εχουν την κουλτουρα η την ευχερια να καταγγειλουν τον δραστη, που συνηθως είναι ο συντροφος τους. Ο οποιος καταφερνει να πειθει το θυμα ότι αξιζει την «ποινη» που δεχεται.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η 25η Νοεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, και ότι απαιτείται συνεχής κινητοποίηση και δράση για την εξάλειψη του φαινομένου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σύριζα πήγε το χρέος από 321 δις το 2015 στα 326 δις το 2016 και προβλέπεται να φτάσει τα 335 δις το 2017 και τα 345 δις το 2018. Πρόκειται για άλμα 7,5%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τέλει οι Επικυρίαρχοι έχουν χιούμορ! Επιβραβεύουν τον Τσίπρα για το σθένος του. Το σθένος του να ευτελίσει την ελληνική Αριστερά σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. (Η Αριστερά που αντιστέκεται υφίσταται κι αυτή – άκουσα μεν – τα επίχειρα για τον διασυρμό από την εγχώρια προσκυνημένη Αριστερά τόσον της ίδιας της τής μήτρας, όσον και κάθε μελλοντικής προοπτικής). Έχουν όντως χιούμορ οι Επικυρίαρχοι. Σατανικό.
Βραβεύουν τον Κωλοτούμπα, όπως θα βράβευε και ο Μεφιστοφελής τον Φάουστ.Η πώληση της ψυχής δεν είναι αστείο πράγμα, αλλά η επιβράβευση αυτής της πράξης υπερβαίνει τα... αστεία σε κάθε τους εκδοχή. Αγγίζει τον βυθό του καγχασμού
  των Δυνατών για «τη στρίγγλα που έγινε αρνάκι», για τον Σπάρτακο που αποδείχθηκε γατάκι. Υποκλιθείτε, πολίτες, στον κυνισμό, το μαύρο χιούμορ και τηνπαραδοξολογία – ο Τσίπρας βραβεύεται για το σθένος του να διατηρήσει τον λαό σε κατάσταση σκλαβιάς και τη χώρα σε κατάσταση αιχμαλωσίας και λεηλασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία αναχρηματοδότησης του χρέους
Καράκας, 15 Νοεμβρίου. AVN- Η Βενεζουέλα και η Ρωσία υπέγραψαν πρωτόκολλο αναχρηματοδότησης του εξωτερικού χρέους, όπως ενημέρωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών, Σιμόν Σέρπα.

Η επιχείρηση επέτρεψε την... αναχρηματοδότηση του ποσού των 3.150 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι το 2026, με ελάχιστους κύκλους πληρωμών τα πρώτα 6 χρόνια.
«Έχουμε υπογράψει με τον αντιπρόεδρο Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, πρωτόκολλο αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους από τη Ρωσία. Η Βενεζουέλα κινείται προς την αναδιάρθρωση του εξωτερικού της χρέους, προς όφελος του λαού της.», δήλωσε ο Σεργκέι Στόρτσακ σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό του στο twitter.
Ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Ουίλμαρ Κάστρο Σοτέλντο, δήλωσε ότι η αναχρηματοδότηση αυτή θα δημιουργήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες για τη χώρα, οι οποίες και θα επικεντρωθούν στις 15 παραγωγικές μηχανές.
«Έχουμε μια συμφωνία με πολιτική και οικονομική σημασία. Πολιτική επειδή δείχνει την εμπιστοσύνη και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και οικονομική επειδή ανοίγει νέες ευκαιρίες», δήλωσε ο Σοτέλντο από τη Μόσχα σε μετάδοση του teleSUR.
Υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του χρηματοπιστωτικού τομέα σε διεθνές επίπεδο προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και θα επιτρέψει (η αναδιάρθρωση) την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Φρίας, επισήμανε ότι η συναλλαγή επιτεύχθηκε «σε πολύ ευνοϊκό πλαίσιο» για τη χώρα, καθώς ανέφερε ότι η πληρωμή των 3.130 εκατομμυρίων σε δολάρια θα πραγματοποιηθεί σε «ευέλικτα χρονικά διαστήματα».
Σε επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανέφερε ότι η αναχρηματοδότηση πραγματοποιείται χάρη στη συμφωνία που υπεγράφη στις 8 Δεκεμβρίου του 2011 για τη χορήγηση ενός κρατικού δανείου στη Βενεζουέλα.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα επιτρέψει την κατανομή κεφαλαίων για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας του οφειλέτη και την αύξηση των δυνατοτήτων έτσι ώστε όλοι οι πιστωτές να επιστρέψουν τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί προηγουμένως στη Βενεζουέλα», ανέφερε η Ρώσικη Κυβέρνηση στο κείμενο.
Η επαναδιαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε 13 μέρες μετά την ανάθεση από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο της δημιουργίας μίας προεδρικής επιτροπής που θα αναλαμβάνει την εδραίωση της αναχρηματοδότησης του εξωτερικού χρέους της Βενεζουέλας.
Τη Δευτέρα η επιτροπή είχε την πρώτη της συνάντηση με όσους κατέχουν ομόλογα της Βενεζουέλας, από τις ΗΠΑ, τον Παναμά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Κολομβία, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ιαπωνία και τη Γερμανία με σκοπό την έναρξη της από κοινού οικοδόμησης αποτελεσματικών μηχανισμών που θα εξασφαλίσουν την τήρηση των διεθνών ανειλημμένων υποχρεώσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στη Συρία...
Εκατοντάδες οικογένειες Παλαιστινίων επέστρεψαν μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στα σπίτια τους στον Προσφυγικό καταυλισμό (από το 1948) της Al Sabine, στην Επαρχία της Δαμασκού μετά την πλήρη απελευθέρωση της προσφυγικής Παλαιστινιακής πόλης από τους τρομοκράτες.
Το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ" τους φιλοξενούσε σε καταυλισμούς σε περιοχές που δεν είχαν καταλάβει οι ισλαμοφασιστες ¨εκδημοκρατιστές" δολοφόνοι του λαού της Συρίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Ανήθικος ο συριζαίος Ζαχαριάδης: Μήπως θα υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη αν δεν πουλήσουμε τα βλήματα;

Δεν «βλέπει» εσωκομματική αντιπολίτευση στο αντάρτικο των βουλευτών - Στο Ριάντ πετά το μπαλάκι για τον μεσάζοντα
Στο μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην Κατερίνα Δούκα και τον Γιώργο Πιέρρο στο ΘΕΜΑ 104,6.

Με απίστευτα κυνικό ύφος απάντησε ο κ.Ζαχαριάδης όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.
«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε»!
«Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;» είπε κυνικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Αναφορικά με το «αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, σημείωσε:  «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους»
Ερωτηθείς, αν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πιο κοντά στον Πάνο Καμμένο, απάντησε ότι «Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα τέτοιων αποστάσεων. Λειτουργούμε όλοι μαζί και συλλογικά. Εγώ προσωπικά για τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με το αν θα πουλήσουμε όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς αυτή η κατάσταση υπάρχει πολύ πιο πριν εμείς υπογράψουμε».
«Αν εξαρτιόταν από αυτά τα βλήματα και αυτές τις οβίδες μία κρίση στην περιοχή θα το εξέταζα διαφορετικά. Υπάρχει η κρίση στην περιοχή υπάρχει πολύ πριν αρχίσουμε να συζητάμε να πουλήσουμε κάτι. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε πουλήσει κάτι. (...) Όταν μιλάμε για όπλα σε  όλον τον πλανήτη και συμφωνίες για πώληση όπλων, σίγουρα δεν είναι για αγαθοεργίες, είναι δυστυχώς για κακούς σκοπούς. Δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνες η χώρα που πουλάει ένα όπλο, αλλά αυτή που το χρησιμοποιεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς, αν είναι λύση η ακύρωση της συμφωνίας που προτείνει ο Νίκος Φίλης επειδή υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ο κ.Ζαχαριάδης ανέφερε: «Αυτό θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα. Δεν είναι μόνο πολιτική απόφαση αυτή που έχει να κάνει με την πώληση, θεωρώ προτιμότερο να πάρουμε ένα όφελος πουλώντας κάποια όπλα, από το να υπάρξει ρήξη σε ένα πεδίο βολής και να τα διαλύσουμε ή να τα θάψουμε κάπου, εάν το κρίνει το στράτευμα. Αυτά δεν γίνονται με πολιτικές αποφάσεις».
Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο μεσάζων, Παπαδόπουλος, απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί με το όνομα "Παπαδόπουλος"», προσθέτοντας ότι «η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κ.Τσίπρας «πληρώνει» την κυβέρνηση με τον κ.Καμμένο, όταν κάθε τρεις και λίγο είναι αναγκασμένος να τον υπερασπίζεται για μία υπόθεση, έκανε λόγο για έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό.
«Όταν ο κ.Τσίπρας έρχεται στη Βουλή κάποιοι μας λένε μα γιατί έρχεται, όταν δεν έρχεται γιατί πρέπει να πάει στη Γαλλία να παραλάβει ένα βραβείο που αφορά τη χώρα, τότε τον εγκαταλείπει (σσ. τον Πάνο Καμμένο».


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαχαριάδης,,Λες και αμα δεν πουλαγαμε εμεις οπλα,, Ο πολεμος θα σταματαγε,, Όταν εισαι αισχρος αργα η γρήγορα,,θα φανείς,,



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την Παλαιστίνη ρε γαμώτο... Για την κλεμμένη Πατρίδα... Το δικαίωμα στην Επιστροφή...

Χθες είχαμε αναρτήσει την Ανακοίνωση-Απόφαση της "Συμμαχίας των Παλαιστινιακών Οργανώσεων Αντίστασης": Όλες οι Παλαιστινιακές οργανώσεις Αντίστασης καταδικάζουν τους άραβες σιωνιστές ΥΠΕΞ!Η Ενότητα των Παλαιστινιακών Οργανώσεων της Αντίστασης δείχνει το δρόμο της Επανάστασης μέχρι τη Νίκη!
Πολλοί φίλοι μας έστειλαν ηλεκτρονικά μηνύματα γιατί απουσίαζε το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" από την "Συμμαχία των Παλαιστινιακών Οργανώσεων Αντίστασης". Σωστή η παρατήρηση κι επειδή απ' αυτό το ιστολογοφόρο παρά τις συγκεκριμένες πολιτικές μας συμπάθειες προς Παλαιστινιακές οργανώσεις και γενικότερα τη διεθνή κι εσωτερική πολιτική -δεν το κρύψαμε ποτέ- ενημερώνουμε πως το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" είχε αυτόνομη δική του Ανακοίνωση-Απόφαση, όπου καταδικάζει απερίφραστα ως όργανο των σιωνιστών και των ΗΠΑ τον "αραβικό σύνδεσμο" που έχει εκδιώξει από τους κόλπους του τη Συρία και στηρίζει την επίθεση του δικτάτορα μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Υεμένης. Επίσης στηρίζει απερίφραστα την Αντίσταση στο Λίβανο της Χεζμπολάχ (την παραθέτουμε αυτούσια).
Δυστυχώς το "Λαϊκό Μέτωπο Για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" δεν προσυπόγραψε την κοινή ΟΛΩΝ των Παλαιστινιακών Οργανώσεων Αντίστασης, γιατί στη "Συμμαχία" συμμετέχει το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση του Αχμέντ Τζιμπρίλ (Ahmed Jibril).
Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση ιδρύθηκε το 1968 (διάσπαση του PFLP) εκτιμώντας ότι εγκαταλείπεται ο ένοπλος αγώνας, είναι χαρακτηρισμένη ως "τρομοκρατική οργάνωση" από ΗΠΑ (1997), Ισραήλ, Αγγλία, Καναδά κι άλλες δυτικές χώρες. Μάλιστα πολλές Παλαιστινιακές οργανώσεις το έχουν χαρακτηρίσει "όργανο" της Χεζμπολάχ με την οποία πολέμησε πάντα στο πλευρό της στο Λίβανο, στη Γάζα κι όπου συγκρούεται η Παλαιστινιακή Αντίσταση με τους σιωνιστές.

Με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA", ήταν η πρώτη και μοναδική Παλαιστινιακή οργάνωση που συστρατεύτηκε από την πρώτη στιγμή κι είχε (έχει ακόμη) άμεση εμπλοκή αντιμετώπισης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας με τις δυνάμεις του μαζί με τη Χεζμπολάχ και τον Αραβικό στρατό της Συρίας.
Στον Ahmed Jibril, Γενικό Γραμματέα του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" απευθύνουν "κατηγορίες" για στενές πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με τον Hassan Nasrallah, τον Ηγέτη της Χεζμπολάχ...
Δεν είναι τυχαίο πως η γνωστή για το ρόλο της "wikipedia" (για πολλούς έγκυρη πηγή πληροφόρησης) που επισημαίνει κι ενημερώνει "δημοκρατικά": "During the Syrian Civil War, Jibril was a notable supporter of the Assad government and PFLP-GC members helped government forces to fight the Syrian opposition". Όπου χαρακτηρίζει "εμφύλιο" την ιμπεριαλιστική επίθεση και τους φονιάδες μισθοφόρους "Συριακή αντιπολίτευση"). Είναι η οργάνωση που κράτησε την Αντίσταση στον "ελεύθερο συριακό στρατό" που κατέσφαζε Παλαιστίνιους στον καταυλισμό 200.000 Παλαιστινίων στο Yarmouk, δημιούργησε τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες στη Συρία...
Μάλιστα το 2012 (18 Δεκέμβρη) εκδιώχθηκε από Palestinian National Council (PNC), την παλιά Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως "ακροαριστερή" οργάνωση, γιατί διαφωνούσε κάθετα με το Όσλο.

Το Στρατιωτικό Τμήμα της οργάνωσης, φόβος και τρόμος για τους σιωνιστές, είναι οι Ταξιαρχίες "Jihad Jibril Brigades". Πήραν το όνομα του Μάρτυρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης Mohammed Jihad Ahmed Jibril, γιου του Ahmed Jibril, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τη Μοσάντ στις 20 Μάη 2002 στη Βηρυτό.
Έτσι, ας επιτραπεί σ' αυτό το φτωχό, ασήμαντο και ταπεινό ιστολογοφόρο μας, να επισημάνουμε:
- Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση υπογράφει μαζί με τη Χαμάς, με την οποία συγκρούστηκαν στη Συρία, όταν η Χαμάς στήριξε και πολέμησε μαζί με τον "ελεύθερο συριακό στρατό"...
- Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση υπογράφει μαζί με τη Φατάχ (του Αμπάς) παρά την τεράστια πολιτική και ιδεολογική αντίθεση με το Όσλο και τις "διαπραγματεύσεις"...
Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση για την ενότητα που τόσο έχει ανάγκη η Παλαιστίνη μπροστά στις εξελίξεις (προσάρτηση των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων από το Ισραήλ), "ξεχνάει" πως το χαρακτήριζαν ΟΛΟΙ οι "ουδέτεροι" (αν όχι συμπαθούντες και συνεργάτες της "αραβικής άνοιξης" και του "ελεύθερου συριακού στρατού")... δεν είναι τουλάχιστον μικρότητα να υπάρχει το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" σε δική του μοναχική πορεία;
Για την Παλαιστίνη ρε γαμώτο... Για την κλεμμένη Πατρίδα... Το δικαίωμα στην Επιστροφή...

Ακολουθεί η καταπληκτική Ανακοίνωση-Απόφαση του "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης":

PFLP: Η επίθεση στην Αντίσταση είναι απόφαση των Η.Π.Α. Σιωνιστών με Αραβες  χαφιεπράκτορες

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) θεωρεί τον ορισμό της Αραβικής Ένωσης ως "τρομοκρατικη" ως επιθετική πράξη εναντίον ολόκληρου του Αραβικού έθνους που αντικατοπτρίζει την ηγεμονία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προς τις αποφάσεις και τις πολιτικές εντός της Αραβικής Λίγκας . Επιβεβαιώνει επίσης την υποδουλωση του Αραβικού Συνδέσμου στις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του σιωνισμού.
Αυτή η επίθεση στον άξονα αντίστασης στην περιοχή αντικατοπτρίζει τις αποφάσεις και τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και των Σιωνιστών και αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις των αραβικών αντιδραστικών καθεστώτων εναντίον των κινήσεων αντίστασης και των λαϊκών δυνάμεων που απορρίπτουν την κυριαρχία των Σιωνιστών και των ΗΠΑ στην περιοχή από τον ωκεανό μέχρι τον Κόλπο. Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας απειλεί να σύρει την περιοχή σε πόλεμο και καταστροφές και ρίχνει ακόμα περισσότερο πετρέλαιο στη φωτιά της θρησκευτικής καταστροφής.
Το Μέτωπο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νόμιμες αποφάσεις που να αναγνωρίζονται από τον Αραβικό Σύνδεσμο που καταδιώκει τη Συρία, δικαιολογεί εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, απειλεί τον Λίβανο και παραμένει σιωπηλός για τον αποκλεισμό της Γάζας. Έχει χάσει τον ρόλο, τη λειτουργία και τους στόχους του, ακόμη και την επίσημη ρητορική του για την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία.
Το PFLP θεώρησε επίσης ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες από τον Αραβικό Σύνδεσμο δεν απομονώνονται ούτε από τη Σαουδική προσέγγιση και είναι σε συντονισμό με την σιωνιστική οντότητα, η οποία επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και έγινε πιο δημόσια σε μια άμεση σχέση με το αμερικανικό σχέδιο για γρήγορο, να εντοπίσει μια "συμφωνια" μέσω της αποκαλούμενης "Προσφοράς του Αιώνα" που προωθήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αποσκοπεί στην εκκαθάριση της Παλαιστινιακής Υποθεσης.
Το PFLP καταδίκασε επίσης την επίσημη θέση της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία εξέφρασε τη συμφωνία της με τον Σαουδικό πόλεμο στην Υεμένη και υποστήριξε χθες τη θέση του Αραβικού Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει τις θέσεις και τις αρχές του παλαιστινιακού έθνους.
Το Μέτωπο απαίτησε από τα αραβικά κράτη να διακόψουν τις σχέσεις τους με τον Σιωνιστή εχθρό, ειδικά το Κάιρο και το Αμμάν, και να διαλύσουν όλες τις συμφωνίες με τον εγκληματικό αυτό αποικιοκράτη και να αντιμετωπίσουν όλες τις προσπάθειες εξομάλυνσης που διεξάγονται σε επίσημα και ανεπίσημα αραβικά επίπεδα. Το Μέτωπο παρότρυνε επίσης τις αραβικές χώρες να ανοίξουν έναν διμερή, συλλογικό διάλογο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για την επίλυση των διαφορών παραγωγικά και όχι μέσω της εκφοβισμού με τη λεγόμενη «δυτική κοινότητα» κατά του ιρανικού λαού.
Το Μέτωπο κατέληξε στο χαιρετισμό του λαού της Υεμένης και του νόμιμου αγώνα και υποθεσης  τους. Οι άνθρωποι της Υεμένης δεν σταμάτησαν ποτέ να δίνουν όλη τους την υποστήριξη και το αίμα τους στον παλαιστινιακό λαό και να συμμετέχουν στη δίκαιη μάχη εναντίον της σιωνιστικής οντότητας και των παραγόντων της. Ο πόλεμος της λεγόμενης "αραβικής συμμαχίας" κατά της Υεμένης είναι μέρος του αμερικανικού και σιωνιστικού πολέμου ενάντια στην αντίσταση στην περιοχή και εξυπηρετεί μόνο ιμπεριαλιστικούς και σιωνιστικούς στόχους των ΗΠΑ για τον έλεγχο της περιοχής.


5 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
I wasn't planning on sending any emails this weekend until last Wednesday, when I got one from Friends of the Israel Defense Forces, a main fundraising and communications center for pro-occupation, anti-Palestinian policies (yes, I do sometimes scour emails from our opposition!).

They're making a big deal out of #GivingTuesday, with an eye-popping $360,000 fundraising goal. So I dug a little deeper...and it turns out a lot of groups dedicated to defending Israel's status quo of occupation and apartheid are raising money this way.

We have to at least keep up.

JVP's goal for #GivingTuesday is just $40,000 - will you help us get there with a gift today, or really step up and create your own JVP #GivingTuesday fundraising page here?

Who else is in on the act? The Israel Forever Foundation, for one. Their goal is $50,000.
And Birthright has a triple fundraising match on offer. The list goes on and on.

That said, here's the really good news for us: working for justice and equality is much cheaper than maintaining apartheid, occupation, and injustice. Telling our personal stories and inviting people to reflect on Israel's policies through a simple lens of equality is actually easier than stoking fear and prejudice.

But resources do matter. Will you help us close the gap with a donation today?

Giving takes just seconds, and setting up your own fundraising page takes just minutes.

With you pitching in this #GivingTuesday, I'm confident we can fund our organizing dreams for 2018.

This means, for example, hitting our recruitment goal of 5,000 new members over the next 12 months - inching us closer to that point where our no one, not even our opposition, can deny our power.

It means progress for the Return the Birthright Campaign, inspiring young Jews to reject Birthright's "free" propaganda trips.

e-h είπε...

And it means more public programming about antisemitism, the history of the Nakba, special briefings from organizers on the ground, and more.
Over 93% of JVP’s funding is from individual donors like you, and #GivingTuesday is an important piece of that. It's how we stay nimble, creative, and accountable to all our communities.

I don't want money to be the barrier between what we're capable of and what we actually make happens. Please give, and ask your friends to give, to JVP this #GivingTuesday.
Thank you for everything you do to support this movement for justice and equality in Israel/Palestine. Thank you for your confidence in Jewish Voice for Peace.
Happy holidays,


e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Δεν σχεδίαζα να στέλνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όταν πήρα μία από Φιλους στις Αμυντικές Δυνάμεις των Ισραηλινών, ένα κύριο κέντρο συγκέντρωσης κεφαλαίων και επικοινωνιών για αντι-Παλαιστινιακή πολιτική (ναι, μερικές φορές κλέβω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αντιπολίτευση!).

Κάνουν μια μεγάλη διαπραγμάτευση από το #GivingTuesday, με μια προοπτικη 360.000 δολάρια το στόχο της συλλογής κεφαλαίων. Γι 'αυτό έσκαψα λίγο βαθύτερα ... και αποδεικνύεται ότι πολλές ομάδες αφιερωμένες στην υπεράσπιση του status quo του Ισραήλ για κατοχή και το απαρτχάιντ συγκεντρώνουν χρήματα με αυτό τον τρόπο.

Πρέπει τουλάχιστον να τους προσεχουμε.

Ο στόχος της JVP για την #GivingTuesday είναι μόλις 40.000 δολάρια - θα μας βοηθήσετε να φτάσουμε εκεί με δώρο σήμερα ή να ενισχύσουμε πραγματικά και να δημιουργήσουμε τη δική σας σελίδα συλλογής κεφαλαίων JVP #GivingTuesday εδώ;

Ποιος άλλος είναι ετοιμος για δραση; Το Ιδρυμα Ισραήλ για πάντα. Ο στόχος τους είναι $ 50.000.
Και το Birthright έχει ένα τριπλό αγώνα συγκέντρωσης κεφαλαίων που προσφέρεται. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει.

e-h είπε...



Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι τα πραγματικά καλά νέα για εμάς: η εργασία για δικαιοσύνη και ισότητα είναι πολύ φθηνότερη από τη διατήρηση του απαρτχάιντ, της κατοχής και της αδικίας. Το να λέμε τις προσωπικές μας ιστορίες και να προσκαλούμε τους ανθρώπους να σκεφτούν τις πολιτικές του Ισραήλ μέσα από ένα απλό φακό της ισότητας είναι στην πραγματικότητα ευκολότερο από το να σφυρηλατήσουμε το φόβο και τις προκαταλήψεις.

Αλλά οι πόροι έχουν σημασία. Θα μας βοηθήσετε να κλείσουμε το χάσμα με μια δωρεά σήμερα;

Η παράδοση διαρκεί μόνο δευτερόλεπτα και η δημιουργία της δικής σας σελίδας συγκέντρωσης κεφαλαίων απαιτεί λίγα μόνο λεπτά.

Με το να παίζεις σε αυτό το #GivingTuesday, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα όνειρά μας για οργάνωση για το 2018.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, να χτυπήσουμε τον στόχο μας για πρόσληψη 5.000 νέων μελών τους επόμενους 12 μήνες - να μας πλησιάσουμε σε εκείνο το σημείο όπου κανείς μας, ούτε καν η αντιπολίτευση μας, μπορεί να αρνηθεί τη δύναμή μας.

Σημαίνει την πρόοδο της εκστρατείας Return the Birthright, που εμπνέει τους νέους Εβραίους να απορρίψουν τα «ελεύθερα» ταξίδια προπαγάνδας της.

e-h είπε...

Και αυτό σημαίνει περισσότερος δημόσιος προγραμματισμός για τον αντισημιτισμό, την ιστορία του Nakba, ειδικές ενημερώσεις από τους διοργανωτές στο έδαφος και πολλά άλλα.
Πάνω από το 93% της χρηματοδότησης της JVP προέρχεται από μεμονωμένους δωρητές όπως εσείς και το #GivingTuesday είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού. Είναι πώς παραμένουμε ευκίνητοι, δημιουργικοί και υπεύθυνοι σε όλες τις κοινότητές μας.

Δεν θέλω τα χρήματα να είναι ο φραγμός ανάμεσα σε αυτό που είμαστε ικανοί και αυτό που κάνουμε πραγματικά συμβαίνει. Παρακαλώ δώστε, και ζητήστε από τους φίλους σας να δώσουν, στο JVP αυτό το #GivingTuesday.
Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για να υποστηρίξετε αυτό το κίνημα για δικαιοσύνη και ισότητα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στην Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη.
Καλές διακοπές,