Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Σαββατο 4 Νοεμβριου 2017



ΟΙ «WORKING POOR»
Spiegel: Νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα -Εχει χρήματα μόνο για φαγητό
 04|11|2017 0:47
Είναι σκληρά εργαζόμενοι αλλά τα χρήματα που βγάζουν τους επιτρέπουν να καλύψουν μόλις και μετά βίας τις ανάγκες τους σε φαγητό...
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel «ανακαλύπτει» μια νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα -τους «working poor» ή, στα ελληνικά, τους «εργαζόμενους φτωχούς». Πρόκειται για μορφωμένους νέους, με σπουδές και προσόντα, με αποδοχές που φτάνουν μόνο για να καλύψουν το φαγητό τους.
Το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού παρουσιάζει και τις ιστορίες ορισμένων τέτοιων νέων.
«Είναι η Στέλλα Αντωνίου, 24 ετών, μπαργούμαν με σπουδές στις γλώσσες και στη λογοτεχνία, ο Γιώργος Γεωργιάδης, 27 ετών, καθηγητής Αγγλικών, με 25 ώρες εργασίας την εβδομάδα, αλλά με αποδοχές 15 ωρών και ο Μάρκος Καρύδης, 30 χρονών, εργαζόμενος σε φαστφουντάδικο, με σπουδές στην Φυσική Αγωγή» γράφει το περιοδικό.

To δημοσίευμα του Der Spiegel
Το άρθρο τονίζει παράλληλα ότι το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει τόσο λίγα χρήματα, που μόλις του φτάνουν για να ζήσει. «Είναι πάνω από μισό εκατομμύριο. Για τη δουλειά τους παίρνουν κάτω από 376 ευρώ το μήνα ή 60% λιγότερο από τον μεσαίο μισθό» λέει το δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συγκαταλεχτεί κάποιος ανάμεσα στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ».
Το άρθρο κάνει και σύγκριση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα σε ότι αφορά στο κόστος ζωής. «Για παράδειγμα,  στο Βερολίνο οι τιμές για προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι μόλις 14,5% υψηλότερα από ότι στην Αθήνα, παρά το ότι στη γερμανική πρωτεύουσα η αγοραστική δύναμη είναι 117% μεγαλύτερη» εξηγεί το περιοδικό.
Φταίει η χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας
Σε ότι αφορά στους λόγους αυτής της εξέλιξης, ο αρθρογράφος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας, απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης. «Η χαλάρωση επέφερε ακριβώς το αντίθετο από το σκοπούμενο» επισημαίνει.
«Ο νομοθέτης μείωσε το κατώτατο όριο μισθού στα 586 ευρώ και παράλληλα επέτρεψε στους εργοδότες να πηγαίνουν και χαμηλότερα, όταν αυτός που ψάχνει εργασία είναι κάτω των 25. Πίσω από αυτό κρύβονταν η ελπίδα ότι έτσι θα καταπολεμούνταν η νεανική ανεργία που το 2016 άγγιξε το 47%. Παράλληλα προέκυψε μια γενιά εργαζομένων που έκαναν σχεδόν τα πάντα γνωρίζονταν ότι εάν δεν το έκαναν αυτοί, θα το έκαναν άλλοι».
Και το άρθρο καταλήγει: «Παρόλα αυτά η μεγάλη κραυγή των εργαζομένων φτωχών δεν ακούστηκε, επειδή ειδάλλως οι ευκαιρίες για μια έστω κακοπληρωμένη δουλειά θα μειώνονταν. Και μια κακοπληρωμένη δουλειά είναι πάντα καλύτερη από την ανεργία».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύφθηκε το «δημοκρατικό πραξικόπημα» για την απομάκρυνση του Σάντερς
02/11/2017
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μηχανισμούς που χρησιμοποίησε η Χίλαρι Κλίντον και ο σκληρός πυρήνας των Δημοκρατικών, ώστε να μην λάβει το χρίσμα για την προεδρία ο προοδευτικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς, έφερε στο φως ανώτατο στέλεχος του κόμματος.
Η Ντόνα Μπραζίλ, με κείμενό της στο Politico, αποκαλύπτει μυστική συμφωνία μεταξύ την Εθνικής Επιτροπής του κόμματος και  ιδρύματος της οικογένειας Κλίντον με την οποία η Χίλαρι  ουσιαστικά ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών του κόμματος ήδη από το 2015.
Μέσω σύνθετων διευθετήσεων, που αφορούσαν το χρέος 24 εκατομμυρίων δολαρίων του Δημοκρατικού Κόμματος, η Κλίντον αναδείχθηκε απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού σχεδόν 15 μήνες πριν λάβει και επισήμως το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία.
Η Κλίντον μέσω των δικών της συνεισφορών προσέφερε στο κόμμα σανίδα σωτηρίας για το κολοσσιαίο χρέος που είχε αφήσει ο Ομπάμα. Στη συνέχεια όμως χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για την δική της προώθηση αποκλείοντας τον Μπέρνι Σάντερς από την κούρσα για την προεδρία.
Παρόμοιες καταγγελίες είχαν έρθει στην επιφάνεια όταν Ρώσοι χάκερ δημοσιοποίησαν χιλιάδες e-mail από το γραφείο της Χίλαρι Κλίντον. Τώρα αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που εξηγεί την υστερική σταυροφορία που έχει εξαπολύσει το στρατόπεδο της Κλίντον και το Δημοκρατικό Κόμμα για την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.
Ο ίδιος ο Σάντερς είχε καταγγείλει πολλές φορές ότι η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου ήταν «στημένη» από την αρχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ιστορια του μικρου Αμιν με τη σημαια
Η μανα εχει ξεραθεί στα γέλια, ούτε η ίδια δεν πιστεύει αυτά που λέει. Τα θύματα ρατσιστικής βίας παίρνουν άδεια παραμονής, ορίστε ένα κίνητρο για προβοκάτσια. Στο τέλος της λένε να μη γελάει γιατί η συμπεριφορά της δεν κολλάει με την ιστορία που προσπαθούν να πουλήσουν.
Γελάει γιατί νόμιζε ότι έκαναν άλλη μια πρόβα της ιστορίας που θα έλεγε, δεν ήξερε ότι αυτή τη φορά η κάμερα έγραφε κανονικά.
Κράτα μικρό καλάθι. Είναι αυτή αντίδραση φοβισμένης μάνας; Ή μας κοροϊδεύει;
Αυτό το χαρτόνι εκτοξεύθηκε απέξω από το σπίτι , μαζί με πέτρες, ταξίδεψε πετώντας και προσγειώθηκε , όπως το βλέπεις στη θέση που έπρεπε για να χρησιμοποιηθεί . (Ο συγγραφέας της φράσης, δεν έχει και πολύ μεγάλη εμπειρία με την ελληνική γραφή. Δες το γ, το δ, το σ).
Στα εξάρχεια ξέρεις τι κάνουν οι πρόσφυγες όταν γίνονται επεισόδια; βγαίνουν έξω και απολαμβάνουν ''θέαμα''.κάτι πιτσιρικάδες κάθονταν, τρώγανε πατατάκια και χάζευαν
https://www.youtube.com/watch?v=EOeiUGIRRSU&feature=youtu.be&app=desktop



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτεροι σε εργασιακή καταπόνηση οι Έλληνες!
03/11/2017
Στη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο καταπονημένων εργαζόμενων κατατάσσονται οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (Employment Outlook 2017) σχεδόν τα δύο τρίτα θεωρούν ότι υποφέρουν από καταπόνηση στην εργασία τους.
Πιο συγκεκριμένα, το 64,4% των ελλήνων εργαζομένων δηλώνει ότι καταπονείται στη δουλειά του και το 11,2% εργάζεται περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως.
Πιο καταπονημένοι από τους Έλληνες είναι οι Τούρκοι (76,2%), με το 23,3% να δηλώνει ότι εργάζεται περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως.
Στη σειρά καταπόνησης εμφανίζονται χώρες όπως η Ισπανία (52,6% καταπονημένο με 3,9%, όμως, να εργάζονται πάνω από 60 ώρες), η Ιταλία (46,6% και 3,9% αντιστοίχως), η Γερμανία (45,5% και 3,3% αντιστοίχως), η Γαλλία (45,2% και 4,9% αντιστοίχως), κ.ο.κ.
Η χώρα με τον μικρότερο συντελεστή καταπόνησης είναι η Νέα Ζηλανδία (23,3% και 5,5% αντιστοίχως).
Εκτός Ευρώπης, σημειώνονται οι περιπτώσεις της Κορέας (53,7% και 22,6% αντιστοίχως) και της Ιαπωνίας (50,1% και 9,2% αντιστοίχως), με την Κορέα να είναι πρωταθλήτρια μεταξύ χωρών, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από 60 ώρες εβδομαδιαίως (22,6%).
Για την έρευνα σχετικά με την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, οι δείκτες μετρούν την καταπόνηση του εργαζομένου λόγω υψηλής εντατικοποίησης της εργασίας, δηλαδή υψηλών απαιτήσεων σε σχέση με τα μέσα ή το χρόνο στη διάθεσή του.
Σε χώρες όπου η μέτρηση αυτή δεν είναι δυνατή, χρησιμοποιείται εναλλακτικά το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν πάνω από 60 ώρες εβδομαδιαίως.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Πομάκοι είπαν «Όχι» στον εκτουρκισμό τους από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
7/11/2017
Την ημέρα της Ελληνικής Εθνικής Εορτής, την ημέρα που η Ελλάδα γιορτάζει το μεγάλο της «Όχι» στον φασισμό και την έναρξη μιας πολύχρονης σειράς αγώνων για την αξιοπρέπεια, για την ιστορία, για τις αξίες και τα ιδανικά ενός Λαού που βρέθηκε μόνος αλλά δεν δίστασε να ανασηκώσει το ανάστημά του σε εκείνους που τον απείλησαν και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον υποδουλώσουν και να τον κατακτήσουν.
Αυτή την ημέρα της Εθνικής Εορτής επέλεξαν οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης για να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε όλους εκείνους που προσπαθούν με πολιτικές αποφάσεις να επιβάλλουν τον εκτουρκισμό τους. Αυτό το μήνυμα του «όχι» στις τακτικές της αριστεροδέξιάς κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στάλθηκε από το κεφαλοχώρι του Εχίνου. Από ένα χωριό που πριν από αρκετά χρόνια επισκέφθηκε ο ίδιος ο Ερντογάν, για να το τιμήσει για την επιλογή του συνόλου σχεδόν των κατοίκων του να ακολουθήσουν την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία… Και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το «ουδείς αχαριστότερος εκ του ευεργετηθέντος». Δυστυχώς για την Τουρκία, τους ανθυποπράκτορες και τους λοιπούς διάσπαρτους έμμισθους χαφιέδες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, οι Πομάκοι (τουλάχιστον της ορεινής Ξάνθης) άρχισαν να διαπιστώνουν πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς και πως οι ίδιοι έχουν μεταβληθεί σε άβουλα όργανα ικανοποίησης των μεγαλεπήβολων σχεδιασμών της Άγκυρας, οι τοπικοί εκπρόσωποι της οποίας δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διατηρήσουν την «τουρκική ισχύ» εις βάρος των προσωπικών συμφερόντων των Πομάκων.

Τι συνέβη στον Εχίνο;
Ήταν πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017. Το πρόγραμμα της ημέρας εξελισσόταν όπως κάθε φορά. Μετά την πρωϊνή Θεία Λειτουργία, θα ακολουθούσε κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών στους πεσόντες κατά του Ιταλικού και Γερμανικού φασισμού. Η μαθητική παρέλαση που είχε προγραμματιστεί για αμέσως μετά, είχε ακυρωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.
Ένας μουσουλμάνος δάσκαλος εμφανίστηκε στο προαύλιο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου (Εχίνος) και μετέφερε ένα αίτημα των μαθητών του. Μαθητών Γυμνασίου, οι οποίοι, ήθελαν να μπούνε στον Ιερό Ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και να την παρακολουθήσουν. Το αίτημά τους έγινε δεκτό από τις τοπικές αρχές κι έτσι 25 μαθητές εισήλθαν και παρακολούθησαν τα τελευταία 20 λεπτά της Θείας Λειτουργίας…!
Το γεγονός αυτό καθεαυτό θεωρείται απίθανο... Και όμως συνέβη! Σιωπηλά, κατανυκτικά και χωρίς να υπάρξει οχλαγωγία ή διαμαρτυρίες από «τυχαίους περαστικούς». Αν, μάλιστα, συγκρίνουμε τι συνέβαινε τα παλαιότερα χρόνια, με καταγεγραμμένους βανδαλισμούς (μπογιές, πέτρες, σπασμένα τζάμια κ.α.) του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου την προηγούμενη ημέρα της Εθνικής Επετείου, τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή ήταν έξω από κάθε πρόβλεψη.
Και αυτή η εξέλιξη, του εκκλησιασμού των νεαρών Πομάκων μουσουλμάνων είναι ένα μήνυμα που στέλνεται προς όλους τους… «ενδιαφερομένους» και προς διάφορες πλευρές εντός και εκτός συνόρων. Είναι ένα θαρραλέο μήνυμα άρνησης σε όσους επιχειρούν να αλλάξουν την ζωή, να διαγράψουν την γλώσσα, να παραχαράξουν την ιστορία και να υλοποιήσουν μεθοδεύσεις εις βάρος των κατοίκων και υπέρ ξένων συμφερόντων.

Απογοητευμένοι από την Τουρκία
Δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη εμπειρία για να δει κανείς στα μάτια αυτών των ανθρώπων, των Πομάκων, πως νιώθουν απογοητευμένοι. Πως νιώθουν εγκαταλειμμένοι από την Ελλάδα και προδομένοι από όλους εκείνους που επί δεκαετίες εργάστηκαν (ακόμη και μέσα στα τζαμιά) για να τους εκτουρκίσουν, για να διαγράψουν τη γλώσσα τους, αλλά και από τη μνήμη τους την ιστορία των προγόνων τους. Συζητώντας με φανατικούς τουρκόφρονες Πομάκους της περιοχής εύκολα εξάγεται η διαπίστωση της απογοήτευσης που τους διακατέχει.
Ένας εξ αυτών, συγκεκριμένα, είπε: «Η Τουρκία δεν μας υπολογίζει. Δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εμάς. Μας έχει πεταμένους. Θέλει να κάνει τη δουλειά της και δεν δίνει σημασία στο πως εμείς ζούμε και αν μπορούμε να ζούμε». Συνεχίζοντας, ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα ίδια και με την ελληνική κυβέρνηση. Έρχονται εδώ και μας βλέπουν σαν να είμαστε αξιοθέατα. Έρχονται για να βγούνε φωτογραφίες, να πούνε ψέματα και να φύγουν. Δεν τους νοιάζει πως ζούμε. Δεν ενδιαφέρονται για το τι προβλήματα έχουμε. Δεν τους ενδιαφέρει αν μπορούμε να ζούμε και να τα βγάζουμε πέρα με όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Ξεχασμένοι από Ελλάδα και Τουρκία
Τα λόγια αυτού του ανθρώπου ήταν απολύτως αληθινά. Σαν να γίνεται ένας διαγωνισμός μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για το ποιος θα πει τα περισσότερα ψέματα, ποιος θα εξαπατήσει και θα επηρεάσει περισσότερους. Όμως, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης βιώνουν την ανέχεια ολοένα και πιο έντονα. Αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό της τάξης του 80%, ανδρών με ηλικίες 25 έως 50 χρόνων, έχει φύγει εκτός Ελλάδας για να εργαστεί. Αποτέλεσμα, στα πομακικά χωριά του ορεινού όγκου της Ξάνθης να υπάρχουν κυρίως γυναίκες, μεσήλικες, γέροι και παιδιά. Αν προσθέσουμε και εκείνο το καταγεγραμμένο στατιστικό στοιχείο που θέλει ένα σημαντικό ποσοστό των ικανών προς εργασία –και ήδη μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο- διαπιστώνοντας τις τεράστιες δυσκολίες διαχωρισμού τους από την οικογένειά τους (με σειρά συνεπειών μέσα στην ίδια την οικογένεια) αποφασίζουν να πάρουν τις οικογένειές τους στο εξωτερικό, όπου θα έχουν καλύτερη παροχή υπηρεσιών (υγείας, παιδείας κ.α.). Αποτέλεσμα, μια καταγραφή πρώιμων σταδίων ερήμωσης των πομακικών χωριών.
Τα στοιχεία αυτά είναι καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και έχουν ήδη διοχετευθεί στους αρμοδίους πολιτικούς προϊσταμένους. Το τι πρόκειται να συμβεί δεν είναι δυνατόν να καταγραφεί αυτή τη στιγμή, αφού τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Αλέξης Τσίπρας είναι αρκετά απασχολημένοι σε άλλα «μέτωπα», αν και στην Ελλάδα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει φιλότιμες προσπάθειες και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμόχλευσης των εθνικών θεμάτων (τα οποία ενδεχομένως αποτελούν για την Αθήνα «σανίδα σωτηρίας» έναντι των νόμων που πρέπει να ψηφισθούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου).
Το μήνυμα που στάλθηκε από τους Πομάκους του Εχίνου είχε πολλούς αποδέκτες. Ας ελπίσουμε ότι το έλαβαν αυτοί που πρέπει και θα κινηθούν εγκαίρως προς τη σωστή κατεύθυνση. Το "παράθυρο" που έχει ανοίξει είναι μοναδικό, για όσους λένε ότι αγαπούν αυτή την πατρίδα και θέλουν να εργαστούν για το καλό της...

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/11/pommakoi.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Του Σέμπα Καραχότζα
Εγώ φίλοι μου είμαι αυτός που είμαι και δε θα αλλάξω.
Δεν είμαι από εκείνους που κάποτε έδιναν αγώνα για τη διάσωση της ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ γλώσσας και τώρα ξαφνικά αποκαλούν ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ την ΤΟΥΡΚΙΑ.
Κάποτε ήμουν πιο αυθόρμητος και τα έλεγα όλα.
Τώρα προτιμώ να τα κρατάω μέσα μου.
Ο θεός και η ψυχή μου ξέρουν πόσο ακριβά πληρώνω αυτό που κάνω, που τολμώ δηλαδή να λέω πως είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι ΤΟΥΡΚΟΣ
Ανταμείβομαι όμως καλά.
Η πληρωμή μου είναι η καθαρή συνείδηση.
Ξέρω πως κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου κι αυτό μου φτάνει.
Καμιά επιταγή δεν αξίζει όσο η καθαρή συνείδηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουξεμβούργο και Γερμανία «παράδεισοι» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ο μυστικοπαθής χρηματοπιστωτικός τομέας στη Γερμανία είναι ο δεύτερος μετά το Λουξεμβούργο που είναι “ευάλωτος” σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ και τα δύο κράτη μέλη είναι τα χειρότερα για φοροαποφυγή, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο Luxleaks.
Οι περισσότερες από τις 15 χώρες που εξετάστηκαν έδειξαν ότι αποτυγχάνουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, αναφέρει η έκθεση που συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad), με «άφθονες ευκαιρίες» για τις πολυεθνικές και τους πλούσιους ιδιώτες να κρύψουν χρήματα.
«Μερικές από τις πιο ύποπτες χώρες εξακολουθούν να είναι το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν σε ένα ευρύ σύνολο από επιλογές για την απόκρυψη της ιδιοκτησίας και του ξεπλύματος χρήματος», ανέφερε το δίκτυο των 48 ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένης της Oxfam και Christian Aid.
Το ξέπλυμα χρήματος μετατρέπει τα έσοδα του εγκλήματος σε δήθεν νόμιμα χρήματα ή περιουσιακά στοιζεία, και έχει συνδεθεί με τη διεθνή τρομοκρατία.
Ο Tove Ryding, συντονιστής φορολογικής δικαιοσύνης της Eurodad, είπε ότι οι πολίτες της ΕΕ περιμένουν εδώ και ένα χρόνο την ΕΕ να συγκεντρωθεί και να βάλει ένα τέλος σε ένα σύστημα που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές να φοροαποφύγουν.
«Αντ ‘αυτού, αν και λίγα κενά έχουν κλείσει, εμφανίστηκαν νέα. Είναι σαφές ότι στην ΕΕ είναι business as usual για τις πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να αποφύγουν τους κανόνες για να μειώσουν τον φόρο στους λογαριασμούς τους».
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vanessa Mock είπε στην EurActiv: «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της παρούσας Επιτροπής. Από την έναρξη του Πακέτου Διαφάνεια τον περασμένο Μάρτιο και το σχέδιο δράσης μας για την εταιρική φορολογία, τον Ιούνιο, έχουμε ήδη καταφέρει να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».
Το Λουξεμβούργο επικρίθηκε έντονα στην έκθεση για το γεγονός ότι κατέστησε ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων με την εισαγωγή νέων οικονομικών δομών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός είναι τελικά ο ΡΙΧΑΡΔΟΣ με τα 100 καταστήματα ανά την Ελλάδα....;;
Ποιός είναι αυτός που ενώ έχει συλληφθεί και έχει στην πλάτη του βαριές κατηγορίες συνεχίζει να μαζεύει τον χρυσό του απελπισμένου Έλληνα....;;
Κλεπταποδόχος....;;
Ποιός τον χρηματοδοτεί....;;
Ποιός βάζει πλάτη....;;
Που καταλήγει ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ....;;
Ο ΡΙΧΑΡΔΟΣ συνελήφθη για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας στις 4 Ιουλίου του 2014. Όλα ξεκίνησαν από τους ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του, στα οποία κανονικά θα έπρεπε βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών να φυλάσσονται για ένα μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο. Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν.
Ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους όπου φυλάσσονται τα συγκεκριμένα τιμαλφή, όπως ορίζει ο νόμος για να είναι δυνατός ο έλεγχός τους, χωρίς να αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκονται σε ασφάλεια και να γεννά υποψίες ότι τα ιδιοποιήθηκε παρανόμως μαζί με άγνωστους συνεργούς του. Έτσι, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα και παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αντισώματα φτιάχνουμε, οταν ακούμε για μαύρα νέα.
Όχι το κεφάλι κάτω.
Σκέψη κι αγώνας.
Αλληλέγγυοι στους διπλανούς μας
ΕΠΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτοκτόνησαν δύο επιχειρηματίες
02.11.2017 - 13:40
Ένας 62χρονος επιχειρηματίας έδωσε τέλος στη ζωή του χθες το βράδυ. Το περιστατικό συνέβη στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αυτόχειρας που μένει σε άλλη περιοχή πήγε με το αυτοκίνητό του στην οδό Πριγκηπονήσων και αφού βγήκε έξω αυτοπυροβολήθηκε με ένα πιστόλι στο κεφάλι.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από περίοικους και έφτασε στο σημείο, ενώ ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.
Ο 62χρονος, όπως αναφέρει το notia.gr αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Αυτοκτονία επιχειρηματία και στη Σύμη
Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη προστέθηκε στη μακρά λίστα των συνανθρώπων μας που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα οικονομικά χρέη και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.
Με τον πλέον τραγικό τρόπο ο 60χρονος επιχειρηματίας κρεμάστηκε πάνω από το μπαρ της καφετέριας που διατηρούσε στο όμορφο νησί της Σύμης εξαιτίας των οικονομικών χρεών που δεν μπορούσε πλέον να συντηρήσει.
Τον  αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια  έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.
«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» λέει στο protothema.gr πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες.
«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων» επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε:
«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , κινδύνεψα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή , δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του  ταξιτζήδες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αύξηση εμφραγμάτων στους άνεργους, στην Ελλάδα της "Ευρώπης"


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κατάθλιψη στην Ελλάδα της "Ευρώπης" :
απο 6% στο 14% (για νοσοκομείο).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΠΙΡΤΖΗ
Μαθαίνω ότι τα μηχανήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των εισιτηρίων στο λεκανοπέδιο Αττικής στοίχισαν 250 εκατομμύρια ευρώ. Υπολόγισα ότι για μια 20ετία (μέχρις ότου αυτά τα μηχανήματα αχρηστευτούν), στοιχίζουν 12.500.000 κάθε χρόνο. Όσο και οι ετήσιες αποδοχές (μαζί και η ασφάλισή τους) περίπου 800 ανθρώπων που θα προσλαμβάνονταν. Κι απ' αυτούς οι 400 θα ήταν υπεραρκετοί για ελέγχους εισιτηρίων. Οι άλλοι 400 θα προσλαμβάνονταν ως οδηγοί.
Αλλά αν γινόταν έτσι, πώς θα βούταγε μίζες ο Σπίρτζης και πώς θα εξασφάλιζε στήριξη από τους μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους ο Τσίπρας;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε την αναχρηματοδότηση και την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε την Πέμπτη τη σύσταση μίας προεδρικής επιτροπής που θα παγιοποιήσει την αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους, με σκοπό την αντιμετώπιση των οικονομικών επιθέσεων που από το εξωτερικό ετοιμάζονται εναντίον της χώρας και τη διασφάλιση της κοινωνικής πρόνοιας για το λαό της Βενεζουέλας.
«Αύριο (Παρασκευή) πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 121 δισ. δολαρίων του ομολόγου Pdvsa του 2017 και έχω τα χρήματα για να εκπληρώσω αυτή την υποχρέωση», είπε ο Πρόεδρος ο οποίος ανακοίνωση ότι μετά από αυτή την πληρωμή θα πραγματοποιηθούν η αναχρηματοδότηση και η αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους και όλων των πληρωμών της Βενεζουέλας.
Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε αυτό το μέτρο ως «αναδιαμόρφωση» με βασικό στόχο την αναζήτηση χρηματοδότησης και την κάλυψη των αναγκών της χώρας σχετικά με τη διατροφή, τη στέγαση, την υγεία, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και την αναψυχή.
«Θα κάνουμε μία πλήρη αναδιαμόρφωση των εξωτερικών πληρωμών για να κατορθώσουμε την ισορροπία. Θα σπάσουμε τα διεθνή σχήματα. Είναι καλή όταν πρόκειται να μας χρεώσουν, αλλά η Βενεζουέλα δεν έχει πρόσβαση στην αναχρηματοδότηση ομολόγων;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός του Κράτους ενώ παράλληλα ανέθεσε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ταρέκ ελ Αϊσάμι, την ηγεσία της αναφερόμενης επιτροπής.
Ελ Αϊσάμι θα συγκαλέσει τους εκπροσώπους όλων των τραπεζών, των κατόχων των ομολόγων της Δημοκρατίας και της Pdvsa, και όλων όσοι εμπλέκονται στο εξωτερικό χρέος για να τους ενημερώσουν σχετικά με αυτό το οικονομικό μέτρο.

Η πληρωμή του ομολόγου Pdvsa 2017
Ο αξιωματικός ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 3η η Βενεζουέλα θα πληρώσει 1.121 εκατομμύρια δολάρια για το ομόλογο της εταιρείας Πετρέλαια της Βενεζουέλας (Pdvsa) που αντιστοιχεί για το έτος 2017, και έτσι εξακολουθεί να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις εγκαίρως, παρά τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές επιθέσεις από το εξωτερικό που ετοιμάζονται από το εξωτερικό εναντίον της Δημοκρατίας.
Ανακοίνωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η χώρα πλήρωσε ολόκληρο το ποσό των 71.700 εκατομμύρια δολαρίων από τα οποία τα 841 εκατομμύρια ακυρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 27η Οκτοβρίου.
«Έχω τα χρήματα για αυτή την πληρωμή, όπως έχω τα χρήματα για να εισαγάγουμε τις πρώτες ύλες, τα φάρμακα και τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε, δήλωσε ο Πρόεδρος από το Λος Πρόσερες, ο οποίος κατήγγειλε το ενημερωτικό, οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και των μίντια ακόμα μποϊκοτάζ που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπολύουν κατά της Μπολιβαριανής Επανάστασης και απειλούν την ανάπτυξη του λαού της Βενεζουέλας.
Το ένταλμα που εξέδωσε η Κυβέρνηση λέει η ακύρωση της αναφερόμενης πληρωμής να πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή.

Σαμποτάζ στα φάρμακα
Ένα μέρος της επίθεσης κατά του λαού της Βενεζουέλας είναι η δολιοφθορά από την πλευρά του Κολομβιανού εργαστηρίου BSN Medical, εταιρεία που μποϊκόταρε την άφιξη της Primaquine στη Βενεζουέλα –φάρμακο απαραίτητο για τη θεραπεία και ίαση της ελονοσίας- ακολουθώντας εντολές του Προέδρου Χουαν Μανουέλ Σάντος.
Αυτά κατήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας, Ταρέκ ελ Αϊσάμι, ο οποίος πληροφόρησε ότι με την άφιξη αυτού του φαρμάκου η Εθνική Κυβέρνηση σχεδίαζε να φροντίσει τα κρούσματα ελονοσίας που σήμερα πλήττουν το λαό της πολιτείας Μπολίβαρ.
Το Κράτος της Βενεζουέλας κατάφερε να ξεπεράσει αυτές τις συγκυρίες και κανόνισε την άφιξη στη χώρα ενός φορτίου με αυτό το φάρμακο προερχόμενου από την Ινδία και που θα διανεμηθεί στην πολιτεία Μπολίβαρ από την Παρασκευή 3η Νοεμβρίου.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, ο Πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε ότι πολλές από τις αρνητικές ενέργειες και επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας από το εξωτερικό είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της δεξιάς της Βενεζουέλας, ιδικά των ενεργειών του ηγέτη του κόμματος Primero Justicia, Χούλιο Μπόρχες, κατά του οποίου ζήτησε από την Εισαγγελία να διεξαχθεί μία έρευνα για προδοσία στην πατρίδα.
«Ζητώ δημόσια από την Εισαγγελία, ως Αρχηγός του Κράτους, να κάνει οτιδήποτε οφείλει να κάνει μέσα στο πλαίσιο του συντάγματος και του νόμου ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη για την προδοσία στην πατρίδα από τον Χούλιο Μπόρχες και όλους όσοι τον συνοδεύουν», είπε.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος, Ταρέκ ελ Αϊσάμι, κατήγγειλε ότι μετά το λόμπι που ανέλαβε ο Μπόρχες στο εξωτερικό, ο διεθνής φορέας Euroclear δέσμευσε 1.200 εκατομμύρια δολαρίων σε ομόλογα για την πληρωμή φαρμάκων και τροφίμων για το λαό της Βενεζουέλας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός του Κράτους κατήγγειλε ότι μία τράπεζα των ΗΠΑ απέρριψε την πληρωμή του κράτους της Βενεζουέλας για την αγορά τροφίμων για το λαό και ενημέρωσε ότι επίσης αποκλείστηκε η απόκτηση 300.000 δόσεων ινσουλίνης, μία κατάσταση που επιλύθηκε χάρη στις διεθνείς συμμαχίες της Εθνικής Κυβέρνησης.

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/11/04/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουελα. Η αύξηση του κατώτατου εισοδήματος ευνοεί περισσότερους από 9,7 εκατομμύρια εργαζομένους

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον προγραμματισμό, Ρικάρντο Μενέντες, τόνισε την Πέμπτη ότι η αύξηση του μισθού κατά 30%, που διέταξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο και τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, ευνοεί άμεσα περισσότερους από 9,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στη χώρα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Venezolana de Televisión, σε ειδικό πρόγραμμα, ο Μενέντες τόνισε ότι πρόκειται για την 41η αύξηση μισθού που ανακοινώνει η Μπολιβαριανή Επανάσταση από το 1999, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις εννέα αυξήσεις που έγιναν κατά τις κυβερνήσεις της Συμφωνίας του Puntofijo της Τέταρτης Δημοκρατίας.
Με τη νέα αύξηση της τάξης του 30%, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από 136.544,18 μπολίβαρ σε 177.507,44 μπολίβαρ, ενώ ο υπολογισμός του επιδόματος σίτισης ανήλθε σε 31 UT, αγγίζοντας τα 279.000 μπολίβαρ, πράγμα που σημαίνει ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα ύψους 456.507,44 μπολίβαρ. «Συνολική αύξηση της τάξεως περίπου του 40%».
Κατά παρόμοιο τρόπο, πρόσθεσε ότι η αύξηση αυτή αποτελεί και αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος, δεδομένου ότι σε ένα νοικοκυριό τριών ή τεσσάρων μελών εργάζονται κατά μέσο όρο δύο άτομα.
«Αντιμετωπίζουμε, επιλύουμε, επιτιθέμεθα στο πρόβλημα του πληθωρισμού και ταυτόχρονα δίνουμε εργαλεία για τη μάχη, και ένα εργαλείο για τη μάχη δεν είναι μόνο το θέμα των αποδοχών αλλά και η άμεση διανομή των προϊόντων», τόνισε.
Όσον αφορά τους συνταξιούχους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για τον Σχεδιασμό υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης περιλαμβάνουν και προστατεύουν αυτό τον τομέα του πληθυσμού των περίπου 3 εκατομμυρίων Βενεζουελάνων.
Αυτή την Τετάρτη ο Πρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε επίσης ότι χάρη στην αύξηση η βασική σύνταξη και το επίδομα οικονομικού πολέμου βρίσκονται τώρα στα 177.507,4 και 53.252,2 μπολίβαρ, αντίστοιχα, και συνολικά αποτελούν εισόδημα 230.759,6 μπολίβαρ.
Η αύξηση αυτή θα επηρεάσει την καταβολή του δώρου για αυτόν τον τομέα της χώρας, που θα αφορά συνολικά τρεις μήνες: δύο θα καταβληθούν πριν από τις 15 Νοεμβρίου και η τρίτη θα καταβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Και οι δύο θα υπολογίζονται με βάση την ενιαία σύνταξη. «Το δώρο θα υπολογίζεται σε ολόκληρη τη βάση και όχι στον κατώτατο μισθό», δήλωσε ο Μενέντες, ενώ ανακοίνωσε ότι η έγκριση για την πρώτη πληρωμή θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή.
«Εδώ, εν μέσω της οικονομικής κατάστασης, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα στο πλαίσιο της κοινωνικής προστασίας», τόνισε.
Η προστασία που παρέχει η Επανάσταση στους συνταξιούχους έρχεται σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις AD και Copei, οι οποίες απέκλεισαν για 40 χρόνια το 81% των Βενεζουελάνων που βρίσκονταν σε συντάξιμη ηλικία, δεδομένου ότι μόνο το 19% λάμβανε αυτό το μηνιαίο επίδομα.
Σήμερα, το 89,9% αυτού του τομέα έχει αυτό το εισόδημα σε συνδυασμό με τον κατώτατο μισθό. Ο στόχος είναι να φτάσει το 100%, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στους κυβερνήτες να ενώσουν τις προσπάθειές τους μέσω του συστήματος του Carnet de la Patria.
«Αυτά τα μέτρα προστασίας διοχετεύονται με άλλους μηχανισμούς που στοχεύουν στη δημιουργία μιας ιδεολογικής μάχης, μιας μάχης στην αλλαγή του οργανωτικού συστήματος παραγωγής και διανομής στη Βενεζουέλα», δήλωσε.

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/11/04/%CE%B7-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%85/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Tην αλήθεια ρε… την αλήθεια!» (με αφορμή Το τελευταίο σημείωμα)

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αλλά και γιατί ζούμε σε εποχές που στον δημόσιο διάλογο κυριαρχεί το δόγμα «πρώτα πυροβολείς και μετά ρωτάς»: Το τελευταίο σημείωμα, η ταινία του Παντελή Βούλγαρη που ήδη είναι στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μια πολύ καλή ταινία. Μια ταινία που, φυσικά, αξίζει να τη δει κανείς αλλά και θα είναι σημαντικό να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και, κυρίως, νέοι. Πόσο μάλλον, λίγους μήνες μετά την άθλια προσπάθεια της ΕΕ και των φερέφωνών της να ταυτίσουν το κομμουνιστικό όραμα με τους Ναζί!
H δημιουργία της, η εντυπωσιακή υποδοχή και οι συζητήσεις που προκάλεσε, πάνω από όλα δείχνουν πως ένα κορυφαίο σημείο αναφοράς της ιστορίας του αριστερού, κομμουνιστικού κινήματος, όπως η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, παραμένει ανεξίτηλο στη μνήμη, εμπνέει και σήμερα συνειδήσεις αλλά και σημαντικά έργα τέχνης. Μας επιτρέπει να νοιώθουμε ότι ερχόμαστε από μακριά και πάμε πολύ μακριά. Την ίδια στιγμή  τα «κατορθώματα» των δωσίλογων το πιο ψηλό σημείο που έφτασαν ήταν να εμπνεύσουν «καλλιτεχνικά» έργα επιπέδου Τζέιμς Πάρις ή Γκατζογιάννη!  Δηλαδή αισθητικό βούρκο και πολιτιστική λάσπη…
Στη συζήτηση που έχει ανοίξει υπάρχουν – πέρα από τα κολακευτικά σχόλια – και φωνές που στέκονται κριτικά. Προφανώς και δεν θα μολύνουμε τον χώρο μιας ιστοσελίδας που έχει αναφορά στο ομορφότερο όραμα που γέννησε η ανθρώπινη νόηση με «κριτικές» από τον χώρο των πολιτικών απογόνων των δωσίλογων. Λογικό είναι να ενοχλούνται από την ιστορική μνήμη.

Η συζήτηση που αξίζει να κάνουμε αφορά μια λεπτομέρεια. Μια μικρή(;) λεπτομέρεια που όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ήδη έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως το σύνολο των 200 ηρώων ανήκε στην κομμουνιστική Αριστερά, γεγονός που διαπερνά όλη την ταινία, στην κορύφωση υπάρχει μια ιστορική λαθροχειρία: Στη διαταγή της γερμανικής διοίκησης (ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στον τύπο και φυσικά υπάρχει παντού) έχει αντικατασταθεί η λέξη «κομμουνιστές» από τη λέξη «Έλληνες». Μια δεύτερη λαθροχειρία αφορά την πορεία προς την εκτέλεση. Είναι γνωστό ότι οι 200 τραγουδούσαν τόσο τον Εθνικό Ύμνο όσο και τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Ο δεύτερος λείπει από την ταινία. Αυτή είναι η αφορμή της συζήτησης.
Αξίζει λοιπόν τόση συζήτηση; Αφού η ταινία παρουσιάζει την ιδεολογική ταυτότητα των εκτελεσμένων, γιατί τόση φασαρία; Η υπεύθυνη του σεναρίου Ιωάννα Καρυστιάνη δήλωσε πως πρόκειται για ταινία που εμπνέεται από  την ιστορική αλήθεια και όχι  ιστορικό ντοκιμαντέρ με έμφαση στις λεπτομέρειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aπογοήτευση της Ρωσίας για την αντίθεση των ΗΠΑ σε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει την «εξύμνηση» του ναζισμού
 Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, 05:15
Η Ρωσία είναι απογοητευμένη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντίθεσης των ΗΠΑ στην ψήφιση μιας απόφασης του ΟΗΕ που καταδικάζει την «εξύμνηση» του ναζισμού και διάφορων μορφών ρατσιστικών διακρίσεων, αναφέρει μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
Η Μόσχα εκφράζει «λύπη και απογοήτευση εξαιτίας της συνεχιζόμενης απροθυμίας των ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτό το κείμενο», ανέφερε η ρωσική διπλωματική αποστολή σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί ξανά σε ψηφοφορία περί τα τέλη της χρονιάς.
Η πρεσβεία κάλεσε τις χώρες που εναντιώνονται σε αυτό το κείμενο, που έχει τίτλο «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, ρατσιστικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας» να σταθούν στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».
Το κείμενο εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας και καλεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε διάφορες σφαίρες, ιδίως σε αυτή της παιδείας, για να προληφθεί η εξάπλωσή τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Εννέα νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στα υψίπεδα του Γκολάν
 Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, 02:41
Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε περιοχή των ελευθερων Υψωμάτων Γκολάν της Συριας (και όχι των κατεχομενων που εχουν καταλαβει οι σιωναζι) από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας τζιχαντοφασιστας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
«Τρομοκράτης καμικάζι του Μετώπου Νόσρα [πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία] ανατινάχθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο (...) στην περιφέρεια της περιοχής Χάντερ, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 23», σύμφωνα με το Sana.
Η τζιχαντοφασιστική συμμορια που ονομαζόταν άλλοτε Μέτωπο Νόσρα είναι επικεφαλής σήμερα του συνασπισμού Ταχρίρ αλ-Σαμ.
Μετά την έκρηξη ακολούθησαν μάχες ανάμεσα στους τζιχαντοφασιστες και στον συριακό στρατό, διευκρινίζει το Sana.
Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν σοβαρά τραυματίες που είναι αδύνατο να απομακρυνθούν λόγω της επίθεσης των τζιχαντοφασιστών η οποία συνεχίζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Χάντερ, όχι μακριά από το κατεχόμενο από τους ισραηλοναζιστες Γκολάν, στη νοτιοδυτική Συρία, κατοικείται κυρίως από Δρούζους και έχει δεχθεί επιθέσεις πολλές φορές από τζιχαντοφασιστες ή από ισλαμοφασιστικες ομάδες των δυτικων αποικιοκρατων.
Η περιοχή βρίσκεται στην επαρχία Κουνέιτρα, που ελέγχεται κατά 70% από ισλαμοφασιστικες αποικιοκρατικες ή τζιχαντοφασιστικές συμμοριες, ενώ το υπόλοιπο 30% της επαρχίας βρίσκεται στα χέρια της Συριακης Δημοκρατιας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα ζησουμε να δουμε  τις  συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα προς τη Ράκα» διαμηνύει ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 22:04
Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος διαμήνυσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα προελάσουν στο μελλον προς τη συριακή πόλη Ράκα, πρώην προπύργιο του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, που κατέλαβε τον περασμένο μήνα η συμμαχία Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια (ΚΔΔΣ), που υποστηρίζει ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να χωρίσουν στα δύο τη Συρία σταθμεύοντας στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.
«Θα ζήσουμε στο κοντινό μέλλον την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων…στη Συρία και ανατολικά του Ευφράτη ποταμού και την απελευθέρωση της πόλης Ράκας», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο, κατά την επίσκεψή του στην Βηρυτό.
Οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια, μια συμμαχία Κούρδων, πολεμά τους τζιχαντοφασιστες του ΙΚ και στην ανατολική Συρία με την στήριξη του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού.
Η επιθετική εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ στην Ντέιρ Εζόρ έχει επικεντρωθεί σε μια περιοχή ανατολικά του ποταμού, που διχοτομεί την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία.
Ο συριακός στρατός, με την στήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και Ιρανών πολιτοφυλακών, έχουν εξαπολύσει την δική τους, ξεχωριστή εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ στην περιοχή εκεί, κυρίως στα δυτικά του ποταμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινητοποιήσεις έξω από σούπερ μάρκετ με αφορμή τις πλαστες εικονικες ελλείψεις των αληταραδων ιδιοκτητων τους στο βούτυρο πραγματοποιούν οι Γάλλοι αγρότες
 Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 18:14
Αγρότες πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποιήσεις μπροστά από μεγάλα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ώστε να εξηγήσουν στους καταναλωτές ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει έλλειψη στο βούτυρο, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι καταναλωτές δυσκολευόνται να βρουν το αγαθό αυτό σε πολλά καταστήματα της χώρας όπου κατάγραφονται μάλιστα εικόνες με άδεια ράφια.
Οι αγρότες καταγγέλλουν μια «εκστρατεία παραπληροφόρησης» από τους διανομείς.
«Το να βλέπει κανείς άδειο στο σούπερ μάρκετ ένα ράφι με γαλακτοκομικά προϊόντα, αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν υπάρχει έλλειψη αλλά μια "πλύση εγκεφάλου" βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την οποία δεν παράγουμε αρκετό γάλα. Πρόκειται για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης των διανομέων. Επομένως, τον Σεπτέμβριο του 2017, παρήγαμε περισσότερο γάλα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2016» δήλωσε ο Γιανίκ Γκιρέν, υπεύθυνος της μονάδας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, Jeunes Agriculteurs (JA) στη Ρον, ενώ συμμετείχε σε μια διαμαρτυρία μπροστά από το σούπερ μάρκετ Leclerc, στο Κιβριέ ντ’ Αζερ κοντά στη Λυόν.
Οι αγρότες της Ρον (JA- FDSEA) ήθελαν να εξηγήσουν στους καταναλωτές την «πραγματική αιτία που δεν συνεχίζεται ομαλά ο εφοδιασμός» των καταστημάτων μεγάλης διανομής με βούτυρο, προσφέροντας, σε μια συμβολική κίνηση, πακέτα μαλακού βουτύρου «στη δίκαιη τιμή» των 3 ευρώ τα 250 γραμμάρια στους πελάτες που εξέρχονταν από το σούπερ μάρκετ.
«Σήμερα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να καταβάλουν το δίκαιο κόστος τους επεξεργαστές- στους οποίους πουλάμε το γάλα μας. Οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν. Και το βούτυρο, αντί να κατευθύνεται προς την εσωτερική αγορά πηγαίνει σε πιο επικερδείς αγορές» εξήγησε ο Γκιρέν.
Η έλλειψη βουτύρου στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας «είναι το επακόλουθο μιας ανισορροπίας προσφοράς- ζήτησης στο σύνολο της αγοράς βουτύρου, όμως αυτά τα προβλήματα στον εφοδιασμό των σούπερ μάρκετ μαρτυρούν κυρίως τις εξαιρετικά δύσκολες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Γάλλων διανομέων και των παρόχων» εξήγησε από την πλευρά του το Εθνικό Κέντρο γαλακτοκομικού τομέα.
Και στο Ουάζ, το συνδικάτο FDSEA πραγματοποίησε κινητοποιήσεις σε πολλά σούπερ μάρκετ.
«Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις για να πούμε στους παραγωγούς ότι δεν υπάρχει έλλειψη στο βούτυρο κι ότι απλά τα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να πουλήσουν στη δίκαιη τιμή» εξήγησε η γενικός γραμματέας του FDSEA στο Ουάζ Μπερναντέτ Μπρεόν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κεν Λοουτς. «Βιομηχανοι  και σοσιαλδημοκρατες  ανεβασαν την ακροδεξια»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξεκίνησε η κατάθεση προστατευόμενων μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής
3 Νοε - 16:30
Με την κατάθεση του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος φέρει την κωδική ονομασία «μάρτυρας Α», συνεχίστηκε σήμερα, στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας κατέθεσε από τον χώρο για τους προστατευόμενους μάρτυρες της ΓΑΔΑ μέσω τηλεδιάσκεψης με αλλοιωμένη της χροιά της φωνής του και με την παρουσία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αλεξάνδρας Κοσμά και της πταισματιδίκη Ξανθούλας Βουλέλη. Ωστόσο, το μεσημέρι η συνεδρίαση διεκόπη για την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από ένταση που προκλήθηκε κατά την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα από τους δικηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν υποβολέα σε όσα λέει ο μάρτυρας καταθέτοντας από τη ΓΑΔΑ.
Το δικαστήριο κάλεσε τους παριστάμενους στον χώρο εισαγγελέα και δικαστή να βεβαιώσουν αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Και οι δύο δικαστικοί λειτουργοί διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά το δικαστήριο και όλους τους παράγοντες της δίκης ότι στον χώρο βρίσκονταν μόνον ο μάρτυρας και εκείνες οι δύο. Κατόπιν τούτου, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων απείλησε με αποχώρηση, παρά τις διαβεβαιώσεις των δικαστικών λειτουργών ότι ο μάρτυρας καταθέτει μόνος του, και μοιραία η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη εβδομάδα. Νωρίτερα, ο μάρτυρας -πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής- στην κατάθεσή του, αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος, έκανε λόγο για «στρατιωτικού τύπου» οργάνωση με σκληρή εκπαίδευση, ενώ περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο οργάνωναν επιθέσεις κατά των αλλοδαπών και άλλων ατόμων που ήταν ανεπιθύμητοι.
Ο μάρτυρας, ο οποίος εισέφερε στο δικαστήριο την προσωπική εμπειρία του, ως μέλος της ΧΑ από το 2012 ως το 2013, οπότε αποχώρησε μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο και τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Στη Χρυσή Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα "ντου", τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, ξέρουν τι εννοώ, αν χρειαζόταν να πάμε να χτυπήσουμε κάποιον ή να κάνουμε κάποια φασαρία». Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη ΧΑ στη Μαλακάσα, όπου παρών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ βεβαίωσε την παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη μία φορά εκεί, όπου «και παρακολουθούσε και μετείχε στην εκπαίδευση».
«Στη Μαλακάσα πήγα τρεις φορές για εκπαίδευση. Σκληρή εκπαίδευση, με πολύ πόνο. Ήμασταν εκεί 30-35 άτομα με εκπαιδευτές διάφορους και ένας από αυτούς ήταν απόστρατος. Εκεί υπεύθυνος της ομάδας ήταν και ο Ρουπακιάς, είχε αξίωμα, μπορούσε να πηγαίνει παντού, όχι σαν κι εμάς. Μιλούσε με τους μεγάλους. Εκεί είχε έρθει και ο Κασιδιάρης που παρακολουθούσε, αλλά μια φορά μας έκανε και εκπαίδευση, πολεμικές τέχνες». Το πρώην μέλος της ΧΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε δύο «ντού» που έλαβε μέρος και ο ίδιος, όπου, όπως είπε, «χτυπήθηκε Πακιστανός, πολύ άσχημα το παλικάρι. Πήγαμε 20 μηχανάκια με δύο πάνω το καθένα. Η επίθεση κράτησε 20 λεπτά». Επίσης, αποκάλυψε ότι πολλοί μέσα στη Χρυσή Αυγή είχαν όπλα, και οπλισμό είχαν και στα γραφεία της Νίκαιας, του Πειραιά και του Περάματος.
«Στις οργανώσεις Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά, υπήρχαν μαχαίρια, στυλιάρια και όπλα που ήταν διασκορπισμένα δεξιά και αριστερά. Ο Πατέλης, για παράδειγμα, είχε δύο περίστροφα, το ένα 45άρι». Πρόεδρος: «Την εκπαίδευση, τη χαρακτηρίζετε σκληρή;».
Μάρτυρας: «Ήταν σκληρή σαν τους κομάντο».
Πρόεδρος: «Είπατε σκληρή και με πολύ πόνο».
Μάρτυρας: «Μας δίνανε και μερικές γερές στον αυχένα για να μαθαίνουμε στον πόνο». Εισαγγελέας: «Πείτε μας για τα τάγματα εφόδου, τι ήταν και τι έκαναν».
Μάρτυρας: «Τα τάγματα εφόδου ήταν με 20 ή 30 άτομα. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζα της ΧΑ στη Νίκαια, στον Πειραιά παντελόνι παραλλαγής και μπλούζα της ΧΑ, και είχαμε στυλιάρια μεγάλα που υποτίθεται ότι ήταν σημαίες. Τα τάγματα τα είχαμε για τους ξένους και για εκείνους που δεν θέλανε τη ΧΑ. Είχαμε επικεφαλής που έδινε το σύνθημα για το "ντου" και το κάναμε». Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε πώς άρχισε να αποστασιοποιείται από τη στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας: «Δεν ήθελα να γίνω δολοφόνος». Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.
«Ζητάω συγνώμη κι ας μην ήμουν στο περιστατικό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δέχθηκαν απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του για να κρατήσει το στόμα του κλειστό... Όσο για τον ρόλο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο μάρτυρας είπε ότι «οι εντολές για τις επιθέσεις ήταν σε γνώση του, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ακης Τζοχατζοπουλος. Διατεταγμενη υπηρεσια η νεα φυλακιση μου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι εκλογες αργουν.
Η κυβερνηση συνειδητα κανει πραξη τη διαλυση των μεσαιων στρωματων και τη φτωχοποιηση της κοινωνιας. Με μερισματα ελεημοσυνης γελοιοποιει την εννοια της κοινωνικης δικαιοσυνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φυλακιζεται η Καταλονια από τους διαδοχους του Φρανκο. Συνενοχη η γερμανικη ΕΕ στην καταλυση της Δημοκρατιας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


830 σπιτια χωρις ρευμα στην Καλαματα, και ακολουθουν αλλα 2.300


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Μάρτυρες της Αρμενικής Γενοκτονίας"... χθες και σήμερα...
Ο καθεδρικός ναός των Αρμενίων στην Deir Ez Zor, γκρεμισμενος, όπως τον άφησαν οι "εξεγερμένοι ισλαμοφασιστες εκδημοκρατιστές" της Συρίας εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", στην τελευταία συνοικία της πόλης που υπερασπίστηκε ο πρωτοΚαπετάνιος Issam Zahr Eddine, σήμερα ολοκληρωτικά χωρίς κανέναν φονιά με οριστική εξολόθρευση τους!
Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στους "Μάρτυρες της Αρμενικής Γενοκτονίας", που επιτέλεσαν οι Τσέτες.
Πριν την "αραβική άνοιξη made in USA" ο ναός των "Μαρτύρων της Αρμενικής Γενοκτονίας", λαμπερος και γεματος κοσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θορυβώδες σώου γύρω από τον Αφγανό μαθητή…

Πολύ ύποπτο όλο αυτό το θορυβώδες σώου γύρω από το μικρό Αφγανό μαθητή Αμίρ…
Όταν οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» ουρλιάζουν για τις βανδαλικές επιθέσεις εναντίον του 11χρονου αγοριού, κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
Στο παρελθόν έχουμε ζήσει πολλά «κατασκευασμένα» γεγονότα και...αφόρητες ψευδολογίες για το «στήσιμο» υστερικών «αντιρατσιστικών» σώου,
εναρμονισμένων με τις πάγιες επιδιώξεις του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, καθώς και με την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστευτικών εισβολών…
η αλήθεια γύρω από τη σημαία είναι εντελώς διαφορετική.

Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων μετα από επικοινωνια που ειχε μαζι η Διδασκαλικη Ομοσπονδια Ελλαδας…
Η κληρωση εγινε όπως προβλεπεται. Ο Αφγανικης καταγωγης μαθητης που κληρωθηκε ειχε απαλλαγει από το μαθημα των θρησκευτικων. Ο κοινωνικος λειτουργος του Δημου που ηταν σε επαφη μαζι τους ενημερωσε πως το παιδι δεν θα κρατουσε τη σημαια. Σε συνεχεια εγινε νεα κληρωση και κληρωθηκε μαθητης από Αλβανια.

Και ο Σύλλογος των Διδασκόντων είναι ΥΠΕΡΑΝΩ πάσης υποψίας για «ρατσιστικές» συμπάθειες, το αντίθετο: Στο χώρο του «αντιρατσισμού» κινούνται οι Σύλλογοι της ΔΟΕ!!!
Όταν συνεπώς η ίδια η αφετηρία του γεγονότος έχει παραχαραχτεί, διαστρεβλωθεί και πάνω σ’ αυτό το ΨΕΥΔΟΣ έχει στηριχτεί το καταιγιστικό και υστερικό «αντιρατσιστικό» σώου, ΤΟΤΕ δικαιολογημένα να αμφιβάλεις και ΟΛΑ τα άλλα, τα σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του μικρού Αφγανού…
Μάλλον κατασκευάστηκε και «στήθηκε» ένα «αντιρατσιστικό» επεισόδιο για να παιχτούν αποπροσανατολιστικά, «αντιρατσιστικά» σώου, τόσο ΕΝΤΟΣ βουλής (φανερή η σκοπιμότητα), όσο και ΕΚΤΟΣ Βουλής από τις «αριστερές» ποικιλίες του «αντιρατσισμού»…
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:
α). Αποπροσανατολισμός, έτσι ώστε να μην ασχολούμαστε με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της «αριστερής» κυβέρνησης. Θόρυβος που βολεύει πάρα πολύ τα κυβερνητικά ανδρείκελα…
β). Αντιρατσιστική πλύση εγκεφάλου για την επικάλυψη των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ του «προσφυγικού» εποικισμού και την προετοιμασία νέων «προσφυγικών» εισβολών…
Η πάγια «αντιρατσιστική» προπαγάνδα των μαφιόζων του χρήματος με «οργανικούς διανοούμενους»: Την «αριστερή κυβέρνηση», τους νεοφιλελεύθερους κάθε ποικιλίας και τους πολύχρωμους του «αριστερισμού»…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπήκαμε στο τρίτο εικοσιτετράωρο αφότου ο υπουργός Πολακης αναφέρθηκε σε γυναίκα (τη Βικη Σταματη-Τζοχατζοπουλου) με τους όρους "νυμφίδιο" και "τσουλί" και ούτε οι δικαιωματικοί του κόμματός του ή το Τμήμα Γυναικών, αλλά ούτε και αριστερές κινήσεις γυναικών απαίτησαν να πάει ο αλητάμπουρας σπίτι του.
Έχω άμεση εμπειρία κι από άλλη περίπτωση. Όχι υπουργού, αλλά τι σημασία έχει; Και έχω καταλήξει πως αυτά δεν πολυαπασχολούν. Κι όταν κατά λάθος απασχολήσουν, μένει εκτεθειμένος όποιος τα έθιξε. Μη μπούμε και σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον κάθε τσογλανάκο! Τον απαξιώνουμε, τάχα, με τη σιωπή μας κ.λπ. κ.λπ. Κι αυτός ενθαρρύνεται, βέβαια.
Κι αναρωτιόμαστε μετά για την αύξηση της βίας κατά των γυναικών... Αλλά αυτό είναι άλλο, ε;


"Πουτάνα", "γαμιόλα", "νυμφίδιο", "τσουλί" και άλλα τέτοια όμορφα από ξευτιλισμένο άντρηδα, όπως ο Πολακης, που είτε εμφανίζονται ως αριστεροί είτε είναι μνημονιακοί υπουργοί στην κυβέρνηση του αμόρφωτου μπούλη.
Δεν έχει νόημα να τα σχολιάζω πια. Όλο και κάποιο σαπρόφυτο θα πεταχτεί να με επικρίνει για πολιτική ορθότητα. Μέχρι ν' ακούσει να τα λένε στην ίδια, αν είναι γυναίκα, ή στην κόρη του, αν είναι άντρας.
Συνεχίστε να χαϊδεύετε και να δικαιολογείτε την προστυχιά του κάθε αλητάμπουρα. Και μετά ελάτε να μιλήσουμε για δικαιώματα και αντισεξισμό και ανθρωπιά.


Όπως εγραψε ο Παυλος Πολακης στο facebook
Ειδα τη φωτογραφια με το προτεταμένο μεςαιο δάχτυλο της (κυρίας) Σταματη και μουρθε στο μυαλό η εξής λεζάντα:
"Οταν το φτωχό νυμφιδιο αφού γινει νεόπλουτο τσουλί ,τα χάνει ολα και (ξανα)μπαίνει φυλακή ,χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς το "λαουτζίκο" οταν ηταν στο δευτερο κλεψιμεικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μαχη και Αγωνας! Μέχρι την εξολόθρευση του τελευταίου εισβολέα στη Συριακή γη!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την ανακοίνωση της Fraport για τα κέρδη που έχει ήδη αποκομίσει (106 εκ.ευρώ σε μόλις 170 ημέρες,χώρια τα 74 εκ.ευρώ που διεκδικεί από το δημόσιο...και θα τα πάρει γιατί ο Πιτσιόρλας δήλωσε πως... είμαστε καλά παιδιά κι αν έχουμε προξενήσει ζημιά την πλερώνουμε στο ακέραιο) από την...
εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (που,σημειωτέον,"αγόρασε" με δάνειο που μέρος του χορήγησε ελληνική ανακεφαλαιοποιημένη από το λαό τράπεζα και με εγγυητή του...το ελληνικό δημόσιο) σιγουρεύτηκα ότι το deal ήταν άκρως επωφελές...για τη Fraport!
Υ.Γ. Θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσετε για το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.Να παρακαλάτε,όταν έρθει εκείνη η ώρα,να προλάβει να σας δικάσει "κανονικό" δικαστήριο κι όχι λαϊκό (για μένα το λαϊκό είναι το κανονικό)!!!


2 σχόλια:

e-h είπε...



Esta semana La Jiribilla propone un especial Halloween en Cuba:
descifrando el hechizo, con un análisis desde diferentes voces sobre
esta festividad en el país. Destaca en esta entrega una recopilación de
textos dedicados a la concluida Fiesta de la Cultura Iberoamericana,
coordinada por la periodista Heidi Calderón, así como una entrevista a
Dayron Ferrada Zapatero, Gran Premio del 27 Taller y Concurso de la
Radio Joven Antonio Lloga in memoriam, realizada por el escritor Yunier
Riquenes.
La revista digital de la cultura cubana mantiene su dossier La Cubanidad
Progresiva: rutas para la cultura, la cubanía y la nacionalidad, con
textos que se adentran en las discusiones históricas sobre esta
temática, aportando nuevas consideraciones a partir de rescates y
dinámicas de la contemporaneidad. Sobresalen junto a un ensayo inédito
hasta ahora de Roberto Fernández Retamar, trabajos de Eduardo Torres
Cuevas, Manuel López Oliva, Enrique Ubieta, Gretel Quintero, Ricardo
Riverón entre otros. Para concluir este número, también se publicó el
especial Cartas de amor a Stalin en La Habana.
Recordamos que el plazo de admisión para el concurso internacional de
fotografía “Guevara, millón de rostros”, se extiende hasta el venidero
17 de noviembre.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


e-h είπε...


Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα ειδικό για τις αποκριές στην Κούβα:
αποκωδικοποιώντας το ξόρκι, με μια ανάλυση από διαφορετικές φωνές
αυτές τις διακοπές στη χώρα. Επισημαίνει σε αυτήν την παράδοση μια συλλογή από
κείμενα αφιερωμένα στο τελικό Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Πολιτισμού,
συντονισμένη από τη δημοσιογράφο Heidi Calderón, καθώς και μια συνέντευξη
Dayron Ferrada Zapatero, Μεγάλο Βραβείο του Εργαστηρίου και του Διαγωνισμού της 27ης Αυγούστου
Το ραδιόφωνο Joven Antonio Lloga in memoriam, που έγινε από τον συγγραφέα Yunier
Riquenes.
Το ψηφιακό περιοδικό της κουβανικής κουλτούρας διατηρεί το φάκελό του La Cubanidad
Προοδευτικό: διαδρομές για τον πολιτισμό, την Κούβα και την εθνικότητα, με
κείμενα που μοιράζονται τις ιστορικές συζητήσεις γι 'αυτό
θεματική, παρέχοντας νέες εκτιμήσεις από τις διασώσεις και
δυναμική της σύγχρονης εποχής. Ξεχωρίζουν μαζί με ένα μη δημοσιευμένο δοκίμιο
μέχρι τώρα από τον Roberto Fernández Retamar, έργα του Eduardo Torres
Cuevas, Manuel López Oliva, Enrique Ubieta, Γκρέτελ Κουίντερο, Ρικάρντο
Riveron μεταξύ άλλων. Για να ολοκληρώσω αυτό το ζήτημα, το
Ειδικές επιστολές αγάπης στον Στάλιν στην Αβάνα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την εισαγωγή στο διεθνές
η φωτογραφία "Guevara, ένα εκατομμύριο πρόσωπα", επεκτείνεται στην επόμενη
17 Νοεμβρίου

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu