Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τριτη 12 Δεκεμβριου 2017


Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV κέρδισε 300 δήμους στη χώρα

Πλατεία Μπολίβαρ, Καράκας. Ο αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, δήλωσε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση κέρδισε 300 δημαρχίες στη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).
Μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από την Πλατεία Μπολίβαρ της πρωτεύουσας της χώρας, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά το πρώτο δελτίο αποτελεσμάτων του κύριου φορέα των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV πήρε πάνω από το 47% των ψήφων που ισοδυναμεί με περισσότερες από 9 εκατομμύρια 340 χιλιάδες ψήφους υπέρ, ένα ποσοστό ρεκόρ για δημοτικές εκλογές.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «Εδώ στην πλατεία Μπολίβαρ στο Καράκας, που υπάρχει με το πέρασμα των χρόνων (...) που έχει δει πολλές γενιές να αναζητούν το μονοπάτι που κερδίσαμε πριν από 19 χρόνια με τη νίκη του Τσάβες, εδώ είναι το ίδιο μέρος όπου το κόκκινο κόμμα πανηγυρίζει τη νίκη στην πολιτεία Zulia, όπου ο Ομάρ Πριέτο εξελέγη κυβερνήτης της Zulia με το 57% των καταμετρημένων ψήφων, «μπορώ να πω ότι από τις 23 κυβερνήσεις έχουμε κερδίσει τις 19».
Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Μαδούρο θέλοντας να συγχαρεί το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, δήλωσε: «Συγχαίρω εκ μέρους όλων στη χώρα μας το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, την πρόεδρο Tibisay Lucena. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Εθνικό Συμβούλιο (...) ένα Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο και ένα εκλογικό σύστημα του ΧΧΙ αιώνα».
Ομοίως, ο ίδιος χαιρέτησε τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) για την εξαιρετική εκτέλεση των εργασιών που πραγματοποιούνται σε κάθε μία από τις γωνιές της χώρας για την αποτελεσματική διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2017.
«Ζήτω η πατρίδα (...) ζήτω η επαναστατική, πατριωτική, αντι-ιμπεριαλιστική Βενεζουέλα ...! Πρέπει να το φωνάξουμε στον κόσμο, να φωνάξουμε το σύνθημα του λαού – σήμερα- , 158 χρόνια από την νίκη του Ezequiel Zamora, έχουμε καταφέρει μια μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές», κατέληξε ο πρόεδρος.
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/psuv-300.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Το 1956 η Ιερουσαλήμ ήταν πρωτεύουσα της Παλαιστίνης για τις... ΗΠΑ!
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:  Τηλεγράφημα που εκδόθηκε από το αμερικανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ το 1956, δείχνει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης!
Israhell is a war criminal!
7ος χρόνος αισχρής φίμωσης και λογοκρισίας στο ιστολογιο "sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr", από το facebook, ως "ανατρεπτικό"... Από αυτό τον κλώνο-ιστολογιο http://sibilla-press.blogspot.gr (μέχρι να φιμώσουν κι αυτό) περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο "sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δεύτερη αθώωση του Μιλόσεβιτς από το Δικαστήριο της Χάγης!
΄Υστερα από 11 και πλέον χρόνια από τον θάνατό του, ένα δεύτερο τμήμα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Χάγη αποφάνθηκε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν ήταν υπεύθυνος για τα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν στην Βοσνία, όπου σημειώθηκαν οι χειρότερες αγριότητες κατά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Αλλά η ετυμηγορία είναι θαμμένη σε μιαν υποσημείωση του τέταρτου τόμου της απόφασης καταδίκης του Βόσνιου-Σέρβου  στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς σε ισόβια. Στην υποσημείωση (!) αναφέρεται πως οι δικαστές ομόφωνα αποφάνθηκαν ότι: « Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αποδεικνύουν ότι οι Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Γιόβικα Στάνισιτς, Φράνκο Σιμάτοβιτς, Ζέλικο Ραζνάτοβις ή Βότζισλαβ Σέσελιτζ συμμετείχαν στην κοινή εγκληματική επιδίωξη», να δημιουργήσουν μια εθνικά ομοιογενή βόσνιο-σερβική οντότητα με την εκτέλεση των εγκλημάτων που επικαλείται το κατηγορητήριο.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ομολογία, επειδή το σύνολο ουσιαστικά του Δυτικού Τύπου και όλοι πολιτικοί ηγέτες σε όλες της Δυτικές χώρες δεν έπαψαν να μας λένε τα τελευταία 25 χρόνια πως ο Μιλόσεβιτς ήταν ένα γενοκτόνο τέρας, κομμένο  στα ίδια μέτρα με τον Αδόλφο Χίτλερ. Μας έλεγαν πως πρόκειται για τον «Χασάπη των Βαλκανίων», αλλά δεν παρουσίασαν ποτέ κάποιο στοιχείο σε στήριξη αυτών των κατηγοριών. Μας βομβάρδιζαν με ψέματα για να δικαιολογήσουν τις οικονομικές κυρώσεις και την στρατιωτική επιδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον του λαού της Σερβίας –ακριβώς όπως μας έλεγαν ψέματα για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.
Αυτό είναι το δεύτερο στη σειρά τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) που αποφαίνεται υπέρ της αθωότητας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Πέρυσι το τμήμα εκδίκασης του Ράντοβαν Κάραζιτς εξέδωσε πανομοιότυπη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε τίποτα για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό αυτά τα συμπεράσματά του, παρά το γεγονός ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αντιμετώπιζε 66 κατηγορίες, για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από το ίδιο δικαστήριο.
Ο Μιλόσεβιτς πέθανε κατά την προφυλάκισή του, προ της περάτωσης της δίκης του. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του, μετά από καρδιακή προσβολή στο κρατητήριο του ΟΗΕ, δυο βδομάδες μετά την απόρριψη από το δικαστήριο αίτησης του για προσωρινή αποφυλάκιση, προκειμένου να υποβληθεί στην εγχείρηση της καρδιάς που θα έσωζε τη ζωή του.*
Ο δρ. Λέο Μποκερία, ειδικός της στεφανιαίας, που θα επόπτευε την θεραπεία του Μιλόσεβιτς στο Ιατρικό Κέντρο Μπακούλεφ, δήλωσε: «Εάν ο Μιλόσεβιτς μεταφερόταν σε οποιοδήποτε ειδικό ρωσικό νοσοκομείο και πολύ περισσότερο σε τέτοιο θεραπευτικό ίδρυμα όπως το δικό μας, θα υποβαλλόταν σε στεφανιογραφία, θα του τοποθετούσαμε δύο «στεν» και θα ζούσε για πολλά ακόμη χρόνια. Πέθανε ένας άνθρωπος στην εποχή μας, όταν υπάρχουν όλες οι μέθοδοι θεραπείας -και  οι προτάσεις της χώρας μας και η φήμη της ιατρικής μας περιφρονήθηκαν. ΄Ετσι κατάφεραν να κάνουν αυτό που επιδίωκαν.»
Λιγότερο από 72 ώρες πριν τον θάνατο του Μιλόσεβιτς, ο δικηγόρος του επέδωσε μιαν επιστολή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ο κρατούμενος εξέφραζε τον φόβο πως τον δηλητηριάζουν.
Η έρευνα του δικαστηρίου για τα αίτια θανάτου επιβεβαίωσε ότι σε μια των εξετάσεων αίματος διαπιστώθηκε η παρουσία του φαρμάκου Rifampicin (του οποίου η μη συνταγολογούμενη χορήγηση θα μπορούσε να είχε ακυρώσει την αποτελεσματικότητα των  φαρμάκων που έπαιρνε ο Μιλόσεβιτς κατά της υψηλής πίεσης), αλλά ότι ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για το εύρημα παρά μετά παρέλευση μηνών, «λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε ο επικεφαλής  της ιατρικής υπηρεσίας του δικαστηρίου, εξ αιτίας των ολλανδικών νομικών κανονισμών σχετικά με το ιατρικό απόρρητο.»
Ωστόσο δεν υπάρχουν ολλανδικοί κανονισμοί που απαγορεύουν την γνωστοποίηση στον ασθενή των αποτελεσμάτων  εξέτασης του δικού του αίματος και αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκάλυψε η  Γουίκυληκς  αποδεικνύουν πως το δικαστήριο δεν έδινε δεκάρα για το ιατρικό απόρρητο, αφού έδινε λεπτομερείς αναφορές για την υγεία του Μιλόσεβιτς και για τις ιατρικές εξετάσεις του στο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Χάγη -χωρίς την συγκατάθεση του κρατουμένου ασθενούς Μιλόσεβιτς.
Η δίκη του Μιλόσεβιτς εξελισσόταν άσχημα για την κατηγορία. Ήταν πασιφανές  για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι ήταν αθώος των εγκλημάτων που του καταλόγιζαν. Ο Τζέιμς Μπισέ, Καναδός πρώην πρεσβευτής στη Γιουγκοσλαβία , δήλωσε πως η δίκη Μιλόσεβιτς «είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας σταλινικής θεατρικής δίκης». Ο Τζωρτζ Κένυ, που διηύθυνε το τμήμα Γιουγκοσλαβίας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, επίσης κατήγγειλε την διεξαγωγή της δίκης Μιλόσεβιτς ως  «ενδογενώς άδικη, ισοδυναμούσα με τίποτα περισσότερο από μια θεαματική πολιτική δίκη.»
Η δίκη ήταν μια καταστροφή για το κύρος του δικαστηρίου. Στη μέση της παρουσίασης των επιχειρημάτων της κατηγορίας οι Τάϊμς του Λονδίνου δημοσίευσαν ένα άρθρο που συκοφαντούσε την σύζυγο του Μιλόσεβιτς και θρηνούσε για το γεγονός ότι «μια από τις ειρωνείες της δίκης του Μιλόσεβιτς είναι ότι ενίσχυσε την δημοτικότητα του. ΄Ωρες  άμεσης τηλεοπτικής αναμετάδοσης της δίκης έκαναν πολλούς Σέρβους να τον αγαπήσουν ξανά.»
Ενώ η δίκη αύξησε την δημοτικότητα του Μιλόσεβιτς, καταρράκωσε την αξιοπιστία του δικαστηρίου στο σερβικό κοινό. Οι Σέρβοι παρακολουθούσαν τη δίκη στη τηλεόραση και όταν στον τρίτο χρόνο της δίκης το σερβικό υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεξήγαγε μια δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι « τα τρία τέταρτα των Σέρβων πολιτών πίστευαν ότι το Δικαστήριο της Χάγης είναι ένα πολιτικό όργανο αντί για νομικός θεσμός.»
Στο τέλος του 2005 οι κατήγοροι του Μιλόσεβιτς ζητούσαν να διακοπεί η τηλεοπτική μετάδοση της δίκης γιατί είχε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο Τιμ Γιούντα, πολύ γνωστός αντί-Μιλόσεβιτς δημοσιογράφος και συγγραφέας έγραψε πως «η δίκη της Χάγης πηγαίνει απαίσια, μετατρέποντας τον Μιλόσεβιτς στα μάτια του κοινού από ένοχο εγκλημάτων πολέμου σε Σέρβο ήρωα».
Οι οπαδοί του Μιλόσεβιτς, από την άλλη πλευρά, επέμεναν να συνεχιστεί η μετάδοση των συνεδριάσεων του δικαστηρίου, επειδή ήξεραν πως ήταν αθώος και ήθελαν να το δει και το κοινό με τα μάτια του.
Η αθώωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το ίδιο δικαστήριο που τον σκότωσε πριν έντεκα χρόνια δεν αποτελεί παρηγοριά για τον λαό της Σερβίας. Ο σερβικός λαός υποβλήθηκε σε χρόνια οικονομικών κυρώσεων και σε εκστρατεία Νατοϊκών βομβαρδισμών με ψευδείς κατηγορίες  εναντίον του προέδρου του.
Μολονότι το δικαστήριο τελικά ομολόγησε ότι δεν είχε στοιχεία σε βάρος του Σλόμπονταν  Μιλόσεβιτς η κακόφημη λειτουργία του καθιστά διαβλητή κάθε του απόφαση.
Σημείωση Μτφ: Την μεθεπομένη της αυτοκτονίας του Κροάτη στρατηγού Σλόμπονταν Πράλζτζακ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, στις 29 Νοεμβρίου, η γαλλική ιστοσελίδα «Διεθνές Δίκτυο» έγραψε σε σχετικό άρθρο της πως με τον αριθμό των θανάτων στο παθητικό του, το Δικαστήριο της Χάγης για την Γιουγκοσλαβία μοιάζει περισσότερο με γραφείο κηδειών παρά με δικαστικό ίδρυμα. Ο στρατηγός Πράλζτζακ –γράφει- ήταν ο 13ος πελάτης του. Στο ιστορικό του, το ΤΡΙΥ φαίνεται να «χάνει» κάθε χρόνο από έναν κατηγορούμενο ή καταδικασμένο, χωρίς να υπολογίζουμε τους μάρτυρες που τελευτούσαν υπό περίεργες συνθήκες.» Στο άρθρο απαριθμούνται και κατονομάζονται τα ονόματα υπουργών, δημάρχων, στρατηγών και στελεχών μυστικών υπηρεσιών -όλων Σέρβων.        Αμερικανική ιστοσελίδα σε αντίστοιχο άρθρο της έγραψε ότι αυτό το «Νατοϊκό δικαστήριο εφαρμόζει τον Νόμο του Λυντς για να δικαιολογήσει την επιδρομή στη Σερβία.»                             



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει ουσιαστικά από φέτος και το ΕΚΑΣ (35 e) που ούτε ο Σαμαράς είχε τολμήσει να κόψει! ...Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ισοδύναμα μέτρα του παράλληλου προγράμματος, που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, για άμβλυνση αυτού του επώδυνου μέτρου του 3ου μνημονίου, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 Να τους θυμίσω εγώ μερικά: Σχεδόν τσάμπα (λέει)φάρμακα κ τσάμπα φαϊ στα κοινωνικά παντοπωλεία... Ιδού η Ρόδος.Iδού και το πήδημα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θράκη, σκέτο.
Δυτική Θράκη, είναι ορολογία διάλυσης της Ελλάδας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόλος: Έστειλαν σε τράπεζες τα εξώδικα του Αρτέμη Σώρρα και τώρα κλαίνε – Το τσουνάμι πλειστηριασμών!
Υπό την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται Βολιώτες οφειλέτες, που πίστεψαν στον καταζητούμενο πλέον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα και προχώρησαν σε εξώδικα σε τράπεζες, ζητώντας να διαγραφούν οι οφειλές τους από τα 600 δισ. αμερικανικά δολάρια, που ο «τρισεκατομμυριούχος» ισχυρίστηκε ότι διέθεσε υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας...
Τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 400 Βολιώτες είχαν απευθυνθεί στις τράπεζες και είχαν κοινοποιήσει εξώδικες δηλώσεις. Όσοι από αυτούς έμειναν αμετακίνητοι στη θέση τους και δεν προχώρησαν σε διακανονισμό των οφειλών τους έχουν ζημιωθεί με υπέρογκα ποσά, με προσαυξήσεις και τόκους και εναντίον τους κινούνται αναγκαστικά μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, κανένα από τα εξώδικα -όπως βέβαια ήταν φυσικό και αναμενόμενο- δεν έγινε δεκτό. Τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις για τα χρέη, και όπου δεν υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία με τους οφειλέτες, ανάλογα με το διάστημα των χρεών και το ύψος τους κινήθηκε ή πρόκειται να κινηθεί η προβλεπόμενη αναγκαστική διαδικασία, όπως βεβαίως συμβαίνει και με όλους τους οφειλέτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακίνητα οπαδών του Σώρρα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη βγει στο σφυρί, αλλά οι πλειστηριασμοί δεν είχαν αποτέλεσμα, λόγω της ματαίωσης των διαδικασιών με τις διαμαρτυρίες των μελών του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς.
Να επισημανθεί πάντως ότι αφότου έγινε γνωστό ότι ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη τον περασμένο Μάρτιο για υπόθεση υπεξαίρεσης, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και άρχισε η αναζήτησή του από τις Αρχές, το κύμα κατάθεσης των εξώδικων δηλώσεων στις τράπεζες περιορίστηκε αισθητά, όμως δεν εξαλείφτηκε κιόλας.
Οι πλειστηριασμοί του 2018
 Στο μεταξύ, το επόμενο έτος αναμένεται να υπάρξει τσουνάμι πλειστηριασμών, κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή τον Νόμο Κατσέλη αντίστοιχα. Από σήμερα και για το διάστημα μέχρι τον Ιούλιο του 2018 έχουν ανακοινωθεί 67 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Βόλου.
Σε αυτούς θα προστεθούν και άλλοι πλειστηριασμοί, παλιοί που ματαιώθηκαν λόγω των διαμαρτυριών του Κινήματος Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών και δεν έχουν μέχρι σήμερα προσδιοριστεί. Να επισημανθεί ότι ο προσδιορισμός γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σε ορισμένες εκποιήσεις μπορεί να παίρνει χρονικά και το διάστημα των πέντε μηνών.
Να επισημανθεί ότι το 2017 είχε ματαιωθεί η εκτέλεση 87 πλειστηριασμών από τράπεζες και 23 πλειστηριασμών με επισπεύδοντα το ελληνικό δημόσιο.
Επίσης, στους πλειστηριασμούς του 2018 θα προστεθούν και νέες εκποιήσεις ακινήτων που οι τράπεζες εδώ και καιρό δεν εκτελούσαν εν αναμονή και της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σχολιο.-  Θυμιζει το κινημα εναντιον των διοδιων, που εβγαιναν καποιοι από τα αμαξια και σηκωναν της μπαρες χωρις να πληρωσουν, και τωρα τους ερχονται κλησεις με προσαυξησεις, που τους καλουν να πληρωσουν υπερογκα ποσα. Και δεν υπαρχει κανεις να μιλησει,  γιατι το κινημα εναντιον των διοδιων εχει πλεον ξεφουσκωσει τελειως!  Απλως πρεπει να ξερει καποιος που να σταματησει!  Δεν είναι δυνατον να καλεισαι να τα βαλεις με το Κρατος σαν μοναδα, σαν μοναχικος ανθρωπος, από την στιγμη που δεν υπαρχει επαναστατικη κατασταση, και το κρατος είναι σε πληρη λειτουργια!!!

Σχολιο.- Σε αυτό το πλαισιο, πολύ καλα λειτουργησαν τα μελη του κομματος του Σωρρα, γιατι λειτουργησαν ομαδικα, και υπαρχουν προηγουμενες αποφασεις ελληνικων δικαστηριων  που αναγνωριζουν ότι ο Σωρρας εχει αυτά τα χρηματα. Οποτε αυτή η καινουρια αποφαση το πλεον πιθανον είναι να καταπεσει στο δικαστηριο. Και δεν είναι δυνατον να υπολογιζουμε τις μαλακιες που γραφει το αρχικο αρθρο, που εχει δημοσιευθει σε μια δεξια κωλοφυλλαδα  του Βολου, τον Ταχυδρομο, που εχει μηδεν αξιοπιστια, πληρωμενους δημοσιοκαφρους  που πληρωνονται από παντου για να γραφουν τα προπαγανδιστικα ξερατα τους, τον οποιο Ταχυδρομο Βολου τον αγορασουν μονο καποιοι ηλιθιοι κρετινοι περασμενης ηλικιας, και κανει μονο για να σκουπισεις το κωλο σου αμα εισαι σε εξοχη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιαουρτι ΦΑΓΕ στραγγισμενο με γαλα 50% Γερμανιας 25% Γαλλιας 22% Ολλανδιας 3% Ιταλιας (0% Ελληνικο).  Ελληνικά γιαούρτια... ΦΑΤΕ....
Σχολιο.- αφου η ελληνικη παραγωγη δεν φτανει να καλυψει ουτε την μιση ζητηση των μονιμων κατοικων.....τι αλλο δηλ θα μπορουσε να γινει ??
Σχολιο.-  Μονο που υπαρχει ποσοστωση που μας απαγορευει την αυξηση της παραγωγης.....
Σχολιο.- Γι' αυτό λέει το ΕΠΑΜ, όξω από ΕΕ κι ευρώ. Εντελώς, ε! Οχι μισόλογα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



No Ms. Angela Davis, City Plaza is NOT the community we(you) imagine! (δημοσιο-καφρίλες εναντίον Αλίκης Παπαχελά)
 December 12, 2017
Εδώ και καιρό έχει εξαπλωθεί και διεθνώς η εκστρατεία παρα-πληροφόρησης για το City Plaza, που κρύβει πολλά απαράδεκτα. Διεθνείς προσωπικότητες όπως ο φιλόσοφος Alain Badiou, ο μουσικός Manu Chao, η συγγραφέας Angela Davis, κ.ά. προσκαλούνται εν ονόματι της “αλληλεγγύης” στο City Plaza και… παραμυθιάζονται από τους επαγγελματίες “προσφυγο-πατέρες” καταταπητές του χωρίς (απαραίτητα) να ξέρουν ποιοί ακριβώς προβάλλουν και εκμεταλλεύονται την “αλληλεγγύη” τους (σε μια υπόθεση που θυμίζει “χωριά Ποτέμκιν”). Την απάτη αυτή διαιωνίζουν και έλληνες δημοσιοκάφροι συριζέικων ΜΜΕ (όπως το left.gr και η Εφ.Συν) όχι μόνο για να εξαπλώσουν τα ψέμματα των σιτι-πλαζιστών, αλλά και για να φιμώσουν τη μαρτυρία του μεγαλύτερου θύματός  τους, της Αλίκης Παπαχελά (“μεγαλύτερου” διότι θύματα είναι καιοι πρόσφυγες).
Σ’ αυτή τη διεθνή εκστρατεία αλητείας και ψεύδους πρωταγωνιστεί (και τρίβει τα χέρια της) η περιβόητη διεθνώς για την αδιαφάνειά της γερμανική ΜΚΟ “Medico”, που βρίσκεται πίσω από την καταπάτηση (κι από δικό της τραπεζικό λογαριασμό… “τρώνε” οι επαγγελματίες καταπατητές)
Μία πρόσφατη δημόσια ανάρτηση στο facebook για το ίδιο θέμα σβήστηκε αργότερα, από το προφίλ της σελιδας  “δημοσιογράφου” του Εθνους και του news247, Ioanna Moro, διότι τα σχόλια της Αλίκης Παπαχελά (μεταξύ άλλων) έθιξαν στοιχεία “ταμπού” (=που δεν συμφέρουν στους προσφυγο-πατέρες καταπατητές). Για κακή τύχη της “δημοσιογράφου”, το δημόσιο ποστ της σώθηκε, μαζίμε τα σχόλια. Το παραθέτω πιο κάτω. Η ανάρτηση είναι άκρως παραπλανητική και συνιστά δωρεάν διαφήμιση στους εκμεταλλευτές προσφύγων καταπατητές του Πλάζα. Φυσικά,  είναι δικαίωμα του κοινού να διαμαρτύρεται, όταν ακόμη και διεθνείς προσωπικότητες έχουν παραπλανηθεί τόσο οικτρά. Η αλήθεια είναι μόνο σε ορισμένασχόλια.  Αξίζει λοιπόν, να διαβάσετε… τα “εξαφανισμένα” σχόλια:
https://0madeon.wordpress.com/2017/12/12/about-angela-davis-and-city-plaza/
Αργότερα, αυτή η δημόσια ανάρτηση κατέβηκε από το facebook. Πολλά πολύτιμα σχόλια με σημαντικά στοιχεία (που κόστισαν χρόνο και κόπο για να γραφτούν)… πετάχτηκαν στα σκουπίδια (μαζί με την ανάρτηση) από τη “δημοσιογράφο”, χωρίς να περιέχουν τίποτα επιλήψιμο, παρά μόνο [επαληθεύσιμα] στοιχεία δημοσίου ενδιαφέροντος και μαρτυρίες που δεν συμφέρουν την προπαγάνδα της ανάρτησης.
Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Αλίκη Παπαχελά μπλοκαρίστηκε στο facebook από δημοσιοκάφρους, πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα (π.χ. δείτε εδώ, όπου μπλοκαρίστηκα κι εγώ επειδή την υπερασπίστηκα), ενώ η χυδαιότητα ορισμένων δημοσίων προσώπων εναντίον της “βγάζει μάτι”. Στο μεταξύ, τα ψέμματα των καταπατητών του City Plaza διαδίδονται σε όλη την υφήλιο και η αλήθεια φιμώνεται συστηματικά.
Προσωπικά, δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ δημοσιοκαφρίλες δημόσιων αναρτήσεων που σβήνονται κατά το δοκούν επειδή… δεν συμφέρουν τα σχόλια από κάτω, ούτε θεωρώ σωστό το μπλοκάρισμα επιλεγμένων απλών πολιτών από δημόσια πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να γράφουν και σε εφημερίδες ή sites. Γι αυτό, έσωσα τα προηγούμενα…

https://0madeon.wordpress.com/2017/12/12/about-angela-davis-and-city-plaza/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Η κυρία Αντζελα Ντέϊβις μόλις ανέφερε στην ομιλία της στο ινστιτούτο Πουλατζά, παρουσία των συριζολαμόγιων, ότι το ξενοδοχείο μου City Plaza  είναι υπόδειγμα ισότητας κι αλληλεγγύης και θα μεταφέρει το μήνυμα 400 προσφύγων στην Αμερική.
Ας την ρωτήσει κάποιος παρακαλώ, τους είδε με τα μάτια της τους 400; Ποιός πληρώνει και ποιός πληρώνεται σε παράνομη άθλια καταπάτηση; Την ενημέρωσαν ότι το μόνο που θα μεταφέρει είναι το πλασάρισμα της λαμογιάς, της κλοπής και της αθλιότητας; Την ενημέρωσαν ότι αυτό κάποια στιγμή θα την ντροπιάσει μαζί με τους αγώνες της του παρελθόντος;
ΝΤΡΟΠΗ σας εσάς που παρασύρατε μια μεγάλη γυναίκα, με αγώνες πίσω της, στην υποστήριξη της κλεψιάς και της λαμογιάς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Επειδή τα γίδια της από ανάρτησης στο facebook Στέλλα Μιχαλογλου και σχολιαστρια Χαρα Καραγιαννάκη μπλόκαραν κι εμένα και την φιλη μου Στελλα Τσεπουρα, μη δίνοντας μας την δυνατότητα απάντησης στις αθλιότητες και τα χυδαία ψέματα που διαδίδουν για μένα και την καταπάτηση City Plaza πείτε τους εκ μέρους μου ραντεβού στα συριζέϊκα γουναράδικα!
Στω, στω πολύ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεπάλ: Ιστορικές εκλογές στη χώρα
26/11/2017
Είναι οι πρώτες εκλογές μετά τον εμφύλιο σπαραγμό και το νέο Σύνταγμα του 2016
Ιστορικές στιγμές ζει το Νεπάλ καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για πρώτη φορά μετά το τέλος του εμφύλιου σπαραγμού στη χώρα.
Οι εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο ψηφίζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες σε 32 περιφέρειες στα ορεινά τμήματα του Νεπάλ.
Τα υπόλοιπα 12 εκατομμύρια ψηφοφόρων θα προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκλέξουν για μία πενταετία το νέο κοινοβούλιο που θα αποτελείται από 275 βουλευτές και 350 μέλη συνελεύσεων σε επτά περιφέρειες.
«Είναι μία μεγάλη γιορτή για το λαό του Νεπάλ και μια ιστορική μέρα για τη χώρα. Αυτό το πολιτικό σύστημα υπάρχει ήδη σε πολλές χώρες και τώρα θα το έχουμε και εμείς. Ελπίζω αυτό να φέρει σταθερότητα στο Νεπάλ» λέει ένας ψηφοφόρος.
Οι κύριοι αντίπαλοι των εκλογών
Κύριοι αντίπαλοι είναι το κεντροαριστερό Nepali Congress και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ.
Το νέο Σύνταγμα που ψηφίστηκε το 2015 άλλαξε δραματικά το πολιτικό σύστημα του Νεπάλ και προήλθε μετά από διαπραγματεύσεις των Μαοϊστών με την κυβέρνηση της χώρας.
Ο εμφύλιος του Νεπάλ κράτησε από το 1996 μέχρι το 2006 και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 16.000 ανθρώπους.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Όπως είναι φυσικό, το γεγονός πως πρόκειται για τις πρώτες εκλογές μετά τον εμφύλιο έχει οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Σε όλα τα εκλογικά τμήματα βρίσκονται δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, ενώ διεξάγονται σωματικοί έλεγχοι.
Η Εκλογική Επιτροπή του Νεπάλ επιτηρεί με προσωπικό αλλά και με εναέρια μέσα την εξέλιξη της διαδικασίας ώστε αυτή να διεξαχθεί ανεμπόδιστα και δημοκρατικά.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι μεγάλη αλλά τα προβλήματα δεν έλειψαν. Η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που προσπάθησε να ρίξει οξύ σε μία κάλπη.
Την ίδια ώρα, δυνάμεις του στρατού πυροβόλησαν στον αέραστην επαρχία Ρουκούμ, όταν κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε μία κάλπη μετά από συμπλοκές στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματους και του κεντροαριστερού NC.


Οι νομοθετικές εκλογές διεξήχθησαν στο Νεπάλ σε δύο φάσεις στις 26 Νοεμβρίου και στις 7 Δεκεμβρίου 2017 για να εκλέξουν όλα τα 275 μέλη της 4ης Βουλής των Αντιπροσώπων , την  Βουλή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου .  Ο υποψήφιος που λαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός .
Εκλογικό σύστημα
 Τα 275 μέλη του νομοθέτη θα εκλεγούν με δύο μεθόδους. Οι 165 θα εκλέγονται από μονοψήφιες εκλογικές περιφέρειες με ψηφοφορία κατά τον πρωτο γυρο και 110 έδρες θα εκλεγούν με αναλογική εκπροσώπηση κλειστού καταλόγου σε μια ενιαία εθνική εκλογική περιφέρεια.  Κάθε ψηφοφόρος θα λάβει χωριστά ψηφοδέλτια για τις δύο μεθόδους. Ένα κόμμα ή μια εκλογική συμμαχία πρέπει να περάσει το όριο εκλογής του 3% των συνολικα έγκυρων ψήφων για να λάβει θέση σύμφωνα με την αναλογική μέθοδο.
Συνολικά 88 κομματα κατεβαινουν με το αναλογικό σύστημα.
Μια αριστερή συμμαχία που περιλαμβάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (Ενιαίο Μαρξιστικο-Λενινιστικο), το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (Μαοϊκό Κέντρο) και το Κόμμα Naya Shakti ανακοινώθηκε με την ενοποίηση των κομμάτων να ακολουθήσει μετά τις εκλογές.  Ωστόσο, το κόμμα Naya Shakti εγκατέλειψε τη συμμαχία, αφού ο συντονιστής του Baburam Bhattarai δεν είχε εγγυηθεί ένα εκλογικό δελτίο από την προτιμώμενη εκλογική περιφέρεια του Gorkha. Εν συνεχεία ανακοίνωσε μια συμμαχία με δημοκρατικά κόμματα στο Gorkha. Άλλες αριστερές πλευρές όπως η Ραστρίγια Γιαναμόρχα και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (μαρξιστικό-λενινιστικό) έχουν επίσης προσχωρήσει σε αυτή τη συμμαχία σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες.
Μια δημοκρατική συμμαχία που αποτελείται από το Κογκρέσο του Νεπάλ, το Κόμμα Rastriya Prajantanra, το Κόμμα Rastriya Prajantanra (Δημοκρατικό) και διάφορα κόμματα με βάση το Madhesh διαμορφώθηκε ως αντίδραση σε αυτή την αριστερή συμμαχία
Στον πρωτο γυρο πηραν
Κομμουνιστικο Κομμα Νεπαλ (Ενιαιο Μαρξιστικο-Λενινιστικο) 81 εδρες
Κομμουνιστικο Κομμα Νεπαλ (Μαοικο Κεντρο) 36 εδρες
Κογκρεσο του Νεπαλ 21 εδρες
Κομμα Ραστριγια Γιαντα του Νεπαλ 12 εδρες
Φόρουμ Sanghiya Samajbadi  10 εδρες
Και 5 εδρες αλλα 5 κομματα

12/12/2017  σχολιο.- Πρώτη δύναμη στις εκλογές το Ενοποιημένο Κ.Κ Νεπάλ – ΚΚΝ Μαοϊκό Κέντρο




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλήσεις από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης
Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: «Γιατί δεν ζήτησες από την Ελλάδα τα 18 νησιά που κατέλαβε;»
12/12/2017 - 11:09
«Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης
Τον Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε δημόσια ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) –και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης-  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, δεν έθεσε επίσημα θέμα των… «18 νησιών του Αιγαίου» που -σύμφωνα με τον ίδιο- κατέχει παράνομα  Ελλάδα.
Το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην τουρκική εθνοσυνέλευσης, το κοσμικό CHP, επιχειρεί να συναγωνιστεί το κυβερνών κόμμα  Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου Πελάγους, σύμφωνα με τις οποίες δεν αναφέρονται σε καμία συνθήκη μετά το 1913 η παραχώρηση τους στην Ελλάδα.
Σχολιο.- Όλοι φασίστες γκρίζοι λύκοι είναι εκεί πέρα εκτός από το Hdp και λίγους δημοκράτες Τούρκους που είναι στη φυλακή...  Μαθαν οτι πουλιομαστε, πλακωσανε κι οι Τουρκοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ
9/12/2017
ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Η
«ΣΙΚΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» …
ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ «ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ» ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΖ. ΣΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ… ΟΛΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙ..
Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι ενός στρατιωτικού στην Καλαμαριά, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δικάστηκε για
άρνηση εκτέλεσης της διαταγής να υπηρετήσει σε στρατόπεδα «φιλοξενίας» προσφυγομεταναστών στη Θεσσαλονίκη.
Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος στο κτίριο της οδού Κονίτσης στην Καλαμαριά, στις 30 Νοεμβρίου, όπου στεγάζεται το σπίτι του στρατιωτικού και στα γραφεία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.
Στο κείμενο στης ανάληψης ευθύνης, οι δουλεμποροι της σικε  τρομοκρατίας που παριστάνουν τους αναρχικους το φιλοσοφουν ως εξης : «για να συντάξουμε τη δική μας επαναστατική στρατηγική απέναντι στο φασισμό, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πλήρως τη πολυσυνθετότητα του εχθρού, την ιστορία του,τις ρίζες και τις συνθήκες μέσα απο τις οποίες γεννήθηκε και αναπτύχθηκε. Μόνο τότε θα βρούμε τα τρωτά σημεία και θα επιφέρουμε σοβαρά πλήγματα, χτυπώντας αλλεπάλληλα τους φασίστες σε όλο το δομικό τους ιστό. Η Θεσσαλονίκη κουβαλάει ακόμα και σήμερα ένα βαθύ δεξιό παρελθόν, συνυφασμένο με την επιρροή του στρατού και της ισχυρής εκκλησιαστικής εξουσίας στις πολιτικές και κοινωνικές αποφάσεις».
Εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα χώρα του 21ου αιώνα και φυσικά δεν αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα «Ξένιου Δία» αποτυπώνει με την κάμερά του το πρακτορείο Reuters σε οδοιπορικό του στη προσφυγική Λέσβο.
Πρόσφυγες και μετανάστες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε ένα νησί που σήμερα υπάρχουν «εγκλωβισμένοι» 8.500 αιτούντες άσυλο. Αυτό από μόνο του αποτελεί στοιχείο της εφιαλτικής καθημερινότητας που ζουν αυτοί οι άνθρωποι ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα τέσσερα ελληνικά νησιά που βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία…
«Το κάθε κορίτσι σ’ αυτό τον καταυλισμό περιμένει ότι οποιαδήποτε στιγμή κάποιος θα της επιτεθεί», λέει η 22χρονη Σαχέντ Νάτζι από το Ιράκ, ενώ από την άλλη μεριά η Αμάλ Αντουάν, μία παλαιστίνια, γεννημένη στη Συρία δηλώνει «Κανείς δεν θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για να έρθει με μία μικρή βάρκα, εάν η Τουρκία είναι καλή και έχει την δυνατότητα να ζήσει εκεί.
Η Αντουάν, η οποία αποπειράθηκε επτά φορές να διαφύγει μέσω θαλάσσης πριν φτάσει στη Λέσβο, είπε ότι ίσως να το ξανασκεφτόταν, αν γνώριζε τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. «Αν το ήξερα νωρίτερα, ίσως να μην είχα έρθει ποτέ».
Σαν ηθικό  δίδαγμα… είναι «ΩΡΑΙΟΙ»οι αγγλόπουστες των Ρωυτερς κλπ εδώδιμα κι αποικιακά… Και μας υποδουλωσαν παρέα με τους αμερικανοσιωνιστές και οταν μας παρέδωσαν στην νεονάτσι «Ευρώπη» ταυτόγχρονα επέκριναν τις μεθόδους της, ενώ βοηθούσαν στην υποδούλωση γενοκτόνηση μας με τα μνημόνια και με τις «μεταρρυθμίσεις».. Και τα σύνορά μας άνοιξαν με κατακλυσμό από «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ και τώρα που οι δουλέμποροι πράχτωρες τους τα έκαναν κακά,  επεμβαίνουν  πάντα «ανθρωπιστικώς» κατά του ανάλγητου καθεστώτος του εποικισμού μας που είναι  δημιούργημά τους ΕΛΕΟΣ !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/12/2017 18:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒEΙΑ

Η Παλαιστινιακή Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ, από τις ΗΠΑ.
Ο Ντόναλντ Τράμπ συνεπής με την προεκλογική του δέσμευση προχώρησε σε αυτή την κίνηση δείχνοντας πως οι ΗΠΑ παραμένουν ο πιο στενός συνεργάτης του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ που είναι διατεθειμένες να κάνουν ότι κρίνουν απαραίτητο για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του Κράτους Κατοχής και να ολοκληρώσουν την Ιμπεριαλιστική τους ατζέντα μέσα στην Μέση Ανατολή.
100 χρόνια μετά από την διακήρυξη του Μπάλφουρ, αυτή η απόφαση έρχεται να αποκαλύψει τις προθέσεις των Σιωνιστών δολοφόνων , που είναι η πλήρης κατάκτηση της Παλαιστίνης και η εξαφάνιση του Παλαιστινιακού λαού και όχι η ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους δύο λαούς.
Συνένοχη σε αυτό το έγκλημα, που ξεκινάει από το 1948, είναι και η Κυβέρνηση της Ελλάδας, που αφού χρησιμοποίησε τα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού για να εκλεγεί, κατάφερε να γίνει ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ. Την Ελληνική Κυβέρνηση που τώρα την βλέπουμε να κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και να εκπαιδεύει όλους όσους εγκληματούν κατά του λαού μας.
Επικαλούμαστε την διαχρονική σχέση φιλίας και Αλληλεγγύης που μας δένει με τον ελληνικό λαό και ζητάμε να μας στηρίξει στον αγώνα μας. Ζητάμε να σταθεί με κάθε τρόπο εμπόδιο στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του, που στρέφονται απέναντι στον λαό μας.
Σας καλούμε λοιπόν όλοι να πάρετε μέρος στην διαδήλωση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρη που θα ξεκινήσει στις 18:00 από το Σύνταγμα έως την Αμερικανική πρεσβεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποψήφιος αυτόχειρας πήρε στις 4 το πρωί τηλέφωνο την υπηρεσία υποστήριξης αυτόχειρων. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα πήγε σπίτι του και τον ... σκότωσε.
Κωλώνετε να αυτοκτονήσετε; Καλέστε την αμερικανική αστυνομία. Μπαμ και κάτω.
Πότε επιτέλους θα γίνουμε και εμείς Αμερική;

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΈΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ
Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΕΊ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΊΑ HOTLINE - Η ΟΜΆΔΑ SWAT ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΏΝΕΙ
26 Οκτωβρίου 2015
Ο Jose Calzada, 35 ετών, από τη Γιούτα πηρε την τηλεφωνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονίας στις 4 το πρωί. Σε επτά ώρες ήταν νεκρός, αλλά όχι λόγω των δικών του χεριών, καθώς πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.
Ο 35χρονος άνδρας, που οι γείτονες περιγράφουν ως ένα ήσυχο, φιλικό άτομο, διαζευγμένος που τώρα ζούσε στο σπίτι με τη φίλη του και τα παιδιά του. Σύμφωνα με τον Ντετέκτιβ Μάθιου Γκουίν από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Roy, ο άντρας κάλεσε μια τηλεφωνική γραμμή άμεσης αυτοκτονίας γύρω στις 4 π.μ. και απειλούσε να σκοτώσει τον εαυτό του. Το Consolidated Dispatch Centre της Weber απέστειλε αξιωματούχους στον κάτοικο.
"Υπήρχαν άνθρωποι στο σπίτι κατά τη στιγμή της κλήσης,". Ο Gwynn είπε στο ABC4 News. "Εφτασαν το σπίτι σύντομα στη συνέχεια."
Η Αστυνομία Roy City και η ομάδα SWAT της Weber Metro προσπάθησαν να πείσουν τον άνδρα να παραδοθεί και να πάρει βοήθεια, αλλά επτά ώρες μετά την αρχική κλήση, κάτι δραματικό συνέβη στο γκαράζ προκαλώντας πυροβολισμούς των αξιωματικών της SWAT.
"Περίπου στις 11:15 το πρωί ότι η διαπραγμάτευση απέτυχε,"  Είπε ο Gwynn. "Υπήρξε ένας αστυνομικός που εμπλέκεται στους πυροβολισμους και αυτό το θέμα έχει κλεισει ως αποτέλεσμα."
Οι γείτονες δήλωσαν στο ABC4 ότι ο άνθρωπος είχε αγωνιστεί με το αλκοόλ και μπορεί να είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει πριν.
Σύμφωνα με έναν αυτόματο μάρτυρα , άκουσε "ένα βολή, και στη συνέχεια μια παύση, και στη συνέχεια τέσσερις ή πέντε βολές μετά από αυτό ήταν πολύ ταχεία."
Ο Gwynn εξήγησε: "Οι αξιωματικοί έχουν εξουσιοδοτηθεί να σταματήσουν μια απειλή όποτε απειλείται η ζωή τους ή απειλείται η ζωή ενός άλλου. Και σε αυτό το σημείο, αν ο αξιωματικός αισθάνεται ότι είναι δικαιολογημένος, μπορεί να ενεργήσει για να σταματήσει αυτή την απειλή ».
"Ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν αυτοκτονικές σκέψεις ή τάσεις να έρχονται σε επαφή με έναν γιατρό ή έναν ειδικό που μπορεί να τους μιλήσει μέσα από αυτό", δήλωσε ο Gwynn. "Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση προσπάθησε να το κάνει αυτό - είναι ατυχές και λυπηρό το γεγονός ότι απέτυχε."
Δυστυχώς, ακριβώς αυτό είχε κάνει ο Calzada, αλλά αυτό προφανώς δεν βοήθησε. Το ερώτημα που έχω είναι απλό: Ένας άνθρωπος καλεί μια ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή για να αποτρέψει την αυτοκτονία και παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν άνθρωποι που αποστέλλονται για να αντιμετωπίσουν πραγματικά αυτό, αλλά μια ομάδα SWAT. Μήπως αυτό φαίνεται λίγο overkill ή είναι μόνο εγώ; Δεν προσπαθώ να πω ότι αυτό δεν είναι αυτοκτονία από τον αστυνομικό. Σίγουρα είναι, όπως δήλωσε ο ντετέκτιβ, αλλά η ερώτησή μου είναι το είδος απάντησης του αστυνομικού τμήματος. Είναι πραγματικά απαραίτητο να αναπτύξουμε μια ομάδα SWAT για έναν άνθρωπο που πραγματικά καλεί την τηλεφωνική γραμμή άμεσης πρόληψης για την αυτοκτονία;  Προσωπικά, δεν νομίζω ότι είναι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
Μετεκλογική πολιτική κρίση στην Ονδούρα:14 νεκροί, 51 τραυματίες και 844 συλλήψεις

H Επιτροπή Συγγενών Εξαφανισμένων στην Ονδούρα παρουσίασε την Τετάρτη (6/12) Έκθεση στην οποία καταγράφονται 14 νεκροί, 51 τραυματίες και 844 συλλήψεις, 501 από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων αναστολής των συνταγματικών εγγυήσεων στη χώρα, που επέβαλε η κυβέρνηση την 1η Δεκέμβρη, μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες για νοθεία στις εκλογές.
Η Έκθεση αναφέρει:
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: 118 , κατεστάλλησαν 38.
ΝEΚΡΟΙ: 14 , όλοι από πράκτορες της Στρατιωτικής Αστυνομίας Δημόσιας Τάξης σε διάφορα σημεία της χώρας. 12 στις διαδηλώσεις και 2 κατά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε μετεκλογικά στη χώρα.
ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ: 4, όλες στις πρωτεύουσα Τεγουσιγάλπα.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ: 51, από αυτούς οι 7 σοβαρά, κυρίως στις πόλεις Τεγουσιγάλπα,   Σαν Πέδρο Σούλα, και Λα Σέιμπα. Κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ή θα έχουν μόνιμη αναπηρία.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: 844, οι 501 κατά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι 127 από αυτούς, διαδηλωτές κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας 65 για δημόσιο σκάνδαλο, 148 για απόπειρα ληστείας και 3 για τρομοκρατία.
Για αυτές έχουν ανοίξει 91 ποινικές υποθέσεις στις πόλεις Τεγουσιγάλπα, Λα Σέιμπα και   Σαν Πέδρο Σούλα.
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/14-51-844.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας
 Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:55
Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στη Γάζα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας. Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε δηλώσεις κατοίκων, σύμφωνα με τους οποίους σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, δύο πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, «έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο μια μοτοσικλέτα».
Κάτοικοι δήλωσαν πως οι δύο άνδρες ήταν μέλη της οργάνωσης μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός αντέδρασε αμέσως λέγοντας ως συνηθως ψεματα πως «δεν πραγματοποίησε επίθεση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, παρά τις περί του αντιθέτου παλαιστινιακές πληροφορίες».
Η λωρίδα της Γάζας έγινε και πάλι πεδίο εντάσεων μετά τον θάνατο 12 Παλαιστινίων κατά την καταστροφή από το Ισραήλ μιας σήραγγας που οδηγούσε στο έδαφός του στις 30 Οκτωβρίου και πιο πρόσφατα, της αναγνώρισης από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Πριν από τους σημερινούς θανάτους, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη λωρίδα της Γάζας μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου είτε σε αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών είτε από ισραηλινές σφαίρες κατά τις διαδηλώσεις κοντά στον τσιμεντένιο φράχτη, που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τον θύλακα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδία: Οι δάσκαλοι απεργούν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 14:12
Τα Δημοτικά σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα στην Ολλανδία, καθώς χιλιάδες δάσκαλοι κατέβηκαν σε απεργία, τη δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η προηγούμενη απεργία είχε γίνει τον Οκτώβριο, όταν οι υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής της κυβέρνησης για αύξηση των κονδυλίων δεν κατάφερε να αποτρέψει τη μεγαλύτερη απεργία των δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ολλανδία από τη δεκαετία του 1980.
Ο δεξιος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε πρότεινε αύξηση της χρηματοδότησης κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι χρειάζεται διπλάσιο ποσό προκειμένου να καλυφθούν οι μισθολογικές αυξήσεις και οι αμοιβές των βοηθών στην τάξη.
Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία των 100.000 δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Ολλανδίας φαίνεται πως είναι υψηλή, με τα συνδικάτα να εκτιμούν ότι περίπου το 90% των σχολείων παρέμειναν κλειστά.
Η απεργία δείχνει την αυξανόμενη απογοήτευση των εργαζομένων στην Ολλανδία, με τους υπαλλήλους σε πολλούς τομείς να αισθάνονται ότι δεν επωφελούνται από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, η οποία δεν συνοδεύεται από μισθολογικές αυξήσεις.
Οι δάσκαλοι διεκδικούν ένα εφάπαξ ποσό 1,4 δισεκ. ευρώ προκειμένου οι μισθοί τους να φθάσουν στο επίπεδο των συναδέλφων τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίο κερδίζουν κατά μέσο όρο 20% περισσότερα.
Για πολλούς δασκάλους η αντιπαράθεση με το κράτος έχει να κάνει επίσης με μια σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού που έχει αυξήσει τον φόρτο εργασίας τους.
Η Ολλανδία θα έχει έλλειμμα 11.000 δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έως το 2027, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας τον περασμένο μήνα, ενώ η μισθολογική απόσταση με άλλα επαγγέλματα αναμένεται να αυξηθεί.
«Μια έλλειψη βοηθών σημαίνει πως οι τάξεις είναι πολύ μεγάλες, ενώ τα παιδιά στέλνονται σπίτι όταν ο δάσκαλός τους είναι άρρωστος», δήλωσε ο Τίις ντεν Ότερ της διδασκαλικής ένωσης AOB. «Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα».
Οι δάσκαλοι δηλώνουν πως θα απεργήσουν και πάλι τον ερχόμενο χρόνο, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ωστόσο η υποστήριξη της δράσης τους από τους γονείς των παιδιών φαίνεται να μειώνεται. Έπεσε στο 62% από 85% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πλαστη προπαγανδιστικη δημοσκόπηση που προσπαθει να κατευθυνει την κοινη γνωμη, της εκπομπής EenVandaag που προβάλλεται από τη δημόσια τηλεόραση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάμπια: Επανεμφάνιση της χολέρας στην πρωτεύουσα Λουζάκα - Τουλάχιστον 15 νεκροί
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 13:47
Η χολέρα έχει προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων, ενώ 547 έχουν ασθενήσει στην πρωτεύουσα της Ζάμπιας, την Λουζάκα, και ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς ξεκινάει η εποχή των βροχών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η επιδημία ξέσπασε στις 28 Σεπτεμβρίου αλλά φάνηκε να εξασθενεί στις 20 Οκτωβρίου, με λιγότερα από πέντε κρούσματα μόλυνσης την εβδομάδα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν και την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου έφθασαν τα 136.
Περισσότερο έχουν πληγεί οι πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Λουζάκα, η Τσιπάτα και η Κανιάμα, όπου οι πλημμελείς συνθήκες υγιεινής ευνοούν την εξάπλωση της νόσου, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο ΠΟΥ.
«Η έλευση της περιόδου των βροχών σε συνδυασμό με την ανεπαρκή προμήθεια πόσιμου νερού και τις πλημμελείς συνθήκες υγιεινής αυξάνουν τον κίνδυνο επιδημίας στην Λουζάκα και σε άλλα τμήματα της χώρας», ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.
Επίσης υψηλός είναι ο κίνδυνος ξεσπάσματος της νόσου στον καταυλισμό προσφύγων της Ζάμπιας Ντσελένγκε, ο οποίος απέχει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από την Λουζάκα και φιλοξενεί τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες, κυρίως από την ΛΔ Κονγκό, όπου επίσης υπάρχει έξαρση της νόσου.
Η χολέρα μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα κόπρανα. Σωματίδια κοπράνων εισέρχονται στο στόμα από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί με το βακτήριο Vibrio cholerae. Η νόσος προκαλεί υδαρή διάρροια και παρότι οι περισσότεροι πάσχοντες δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή έχουν ήπια συμπτώματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενδοφλέβια ενυδάτωση, η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε λίγες ώρες αν δεν χορηγηθεί θεραπεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ για Υεμένη: Περισσότεροι από 8 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον λιμό
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 10:09
Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη θα πρέπει να επιτρέψουν να διανεμηθεί περισσότερη βοήθεια στους 8,4 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα που «βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον λιμό», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ τη Δευτέρα.
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται εναντίον των Χούτι στην Υεμένη έκλεισε τον προηγούμενο μήνα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.
Ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για την Υεμένη, δήλωσε ότι έκτοτε ο αποκλεισμός της Υεμένης έχει χαλαρώσει, όμως η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη.
«Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των λιμανιών περιορίζει τα αποθέματα σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ παράλληλα αυξάνει δραματικά τον αριθμό των ευάλωτων ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια» κατήγγειλε ο ΜακΓκόλντρικ.
«Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, περιλαμβανομένων 8,4 εκατομμυρίων Υεμενιτών που είναι ένα βήμα πριν από τον λιμό, εξαρτώνται από την ικανότητά μας να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προσφέρουμε ασφαλές νερό, τρόφιμα, καταλύματα, υγειονομικές υπηρεσίες και διατροφική στήριξη» τόνισε.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί αύξηση από τα οκτώ εκατομμύρια που είχε εκτιμήσει νωρίτερα εφέτος ο ΟΗΕ ότι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Στρατός και αστυνομία χτυπησαν διαδηλωτές που κατήγγειλαν «απάτη» στις προεδρικές εκλογές
 Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 09:01
Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χτυπησαν βίαια τη Δευτέρα διαδηλωτές που είχαν κλείσει πολλούς δρόμους στην Ονδούρα για να καταγγείλουν την «απάτη», η οποία διαπράχθηκε, κατ' αυτούς, στις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, όπου σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή κέρδισε ο απερχόμενος δεξιός πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, αλλά η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως έχει στη διάθεσή της αποδεικτικά στοιχεία για νοθεία.
Ομάδες υποστηρικτών του υποψηφίου της Αριστεράς για την προεδρία, του 64χρονου πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή Σαλβαδόρ Νασράλα, έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων που είχαν τοποθετήσει στο οδόστρωμα, αποκλείοντας οδικούς άξονες που οδηγούν στην πρωτεύουσα, την ώρα που η χώρα παραμένει βυθισμένη στην πολιτική κρίση.
Στρατιωτικοί και αστυνομικοί κλήθηκαν να σβήσουν τις φωτιές και να χτυπησουν τους διαδηλωτές και να βγαλουν τα εμπόδια από τους δρόμους.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο Νασράλα υποστήριξε ότι υπάρχουν παρατυπίες στα πρακτικά καταμέτρησης 5.759 εκλογικών τμημάτων (περίπου το ένα τρίτο του συνόλου), που η εκλογική επιτροπή, το Ανώτατο Εκλογοδικείο (Tribunal Supremo Electoral, TSE), μετέφερε στην πρωτεύουσα για να διεξαγάγει μια μερική ανακαταμέτρηση.
Παρά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το ξεφτιλισμενο TSE της χουντας την Κυριακή, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Ερνάντες διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα, ο Νασράλα συνεχίζει να απαιτεί πλήρη ανακαταμέτρηση των ψήφων. Το κόμμα του κατέθεσε την Παρασκευή μια προσφυγή αξιώνοντας την ακύρωση των εκλογών.
Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν επίσης σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι υποστηρικτές της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας της οποίας ο Νασράλα ήταν ο υποψήφιος, καθως και του Φιλελευθερου Κομματος, απορρίπτουν τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το TSE.
Η υποψηφιότητα του προέδρου αμφισβητήθηκε έντονα εξαρχής, αφού το Σύνταγμα απαγορεύει σε οποιονδήποτε εν ενεργεία πρόεδρο να διεκδικεί νέα θητεία. Ο Ερνάντες μπόρεσε να θέσει υποψηφιότητα χάρη σε μια ευνοϊκή για τον ίδιο, ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το 2015.
«Ο λαός προσπαθεί να υπερασπιστεί τη λαϊκή βούληση: τις εκλογές κέρδισε ο Νασράλα, αλλά (οι δικαστικοί του TSE) θέλουν να ανακηρύξουν νικητή αυτόν που ήταν υποψήφιος παράνομα, τον Χουάν Ορλάντο Ερνάντες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάρι Ντίξον, βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο οποίος ήταν παρών σε ένα οδόφραγμα στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.
Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν εδώ και μέρες εναντίον του αποτελέσματος των εκλογών, το οποίο αμφισβητούν καταγγέλλοντας νοθεία.
Δεν αναφέρθηκαν σοβαρά επεισόδια τη Δευτέρα. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και αστυνομικούς, λεηλασίες και αποκλεισμοί των κυριότερων οδικών αξόνων προς την πρωτεύουσα.
Μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Μεξικό την Παρασκευή επιρρίπτει στις Αρχές την ευθύνη για 14 θανάτους στις διαδηλώσεις, μολονότι οι Αρχές της Ονδούρας δεν παραδέχονται παρά μόνο τρεις, αυτόν μιας 19χρονης γυναίκας και εκείνους δύο αστυνομικών.
Η πολεμική κλιμακώθηκε αφού τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το TSE έδιναν πέντε εκατοστιαίες μονάδες προβάδισμα στον Νασράλα, δημοφιλή παρουσιαστή, νέο στην πολιτική, πριν η τάση αντιστραφεί, έπειτα από τη διακοπή της καταμέτρησης κι εν μέσω πολλών δυσλειτουργιών στους υπολογιστές της εκλογικής επιτροπής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σιωναζι Αβίγκντορ Λίμπερμαν θεωρεί «εγκληματίες πολέμου» τους Iσραηλινούς Άραβες βουλευτές της Κνέσετ
 Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 07:26
Ο Ισραηλινοναζιστης υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε τη Δευτέρα «εγκληματίες πολέμου» τους βουλευτές ενός κόμματος που έχει εκλέξει Ισραηλινούς Άραβες στη Βουλή του Ισραήλ, την Κνέσετ, μία ημέρα αφού προέτρεψε σε μποϊκοτάζ εναντίον μιας περιοχής στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου πολλοί Ισραηλινοί Άραβες διαδήλωσαν εναντίον της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ο Λίμπερμαν έκανε τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ισραηλινού κοινοβουλίου, που μεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά, για να συζητηθεί η πρόταση μομφής που υπέβαλε η Ενιαία Λίστα, ένας συνασπισμός αραβικών κομμάτων που διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στην Κνέσετ με 10,98% και 14 βουλευτες στους 120 της Κνεσετ  όπως ονομαζεται η ισραηλινη βουλη.
Υποβάλλοντας την πρόταση μομφής, η Χανίν Ζόαμπι, βουλευτής της Λίστας, υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «θα έπρεπε να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη, διότι είναι εγκληματίας πολέμου».
«Η κατοχή είναι πάντα (...) βίαιη, παράνομη και η βάση για (να διαπράττονται) εγκλήματα πολέμου» τόνισε, αναφερόμενη στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ τα τελευταία 50 χρόνια.
«Όλοι εσείς, στην Ενιαία Λίστα, εσείς είσαστε οι εγκληματίες πολέμου» της απάντησε ο Λίμπερμαν, απευθυνόμενος προς τα μέλη της συμμαχίας που έχει αναδείξει 13 Άραβες βουλευτές και έναν Εβραίο.
«Εκμεταλλεύεστε τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα που σας δίνει ένα δημοκρατικό κράτος για να μας καταστρέψετε από μέσα» πρόσθεσε ο αληταρας σιωναζι υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.
«Είσαστε εδώ από λάθος και θα έρθει ο καιρός που δεν θα είσαστε πια εδώ» διεμήνυσε ο Λίμπερμαν.
Οι Ισραηλινοί Άραβες είναι απόγονοι των Παλαιστινίων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα κι αποτελούν το 17,5% του πληθυσμού του Ισραήλ.
Ο Λίμπερμαν προέτρεψε την Κυριακή να επιβληθεί οικονομικός αποκλεισμός στην περιοχή Ουάντι Άρα (βόρεια), όπου, κατά την αστυνομία, Ισραηλινοί Άραβες πέταξαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων κι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτοί που διαδηλώνουν στο Ισραήλ, κρατώντας τα λάβαρα της (σιιτικής οργάνωσης) Χεζμπολάχ (του Λιβάνου), της Χαμάς και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δεν ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ» υποστήριξε ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Άμυνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
 Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 05:31
Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα, όπως ισχυρίζεται, για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.
Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Η δεύτερη αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
«Σε αντίδραση για την εκτόξευση της ρουκέτας, ένα άρμα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την εκτόξευση της πρώτης ρουκέτας ο ισραηλινός στρατός. Δεν διευκρινίζεται σε αυτό το δελτίο Τύπου πού ακριβώς έπεσε η ρουκέτα ή αν προκάλεσε θύματα.
Μετά την αναχαίτιση της δεύτερης ρουκέτας, άρματα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ έπληξαν θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε αργότερα το ισραηλινό επιτελείο.
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε από την παλαιστινιακή πλευρά μέχρι στιγμής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκυο!
 Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017, 02:58
Σε μια τόσο μακρινή από την Ελλάδα περιοχή και με τόσο διαφορετικό πολιτισμό, στο Τόκιο θα συναντήσουμε ένα άγαλμα του Προμηθέα. Το άγαλμα του Προμηθέα βρίσκεται έξω από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας JX Holdings κοντά στο σταθμό Nihombashi του μετρό.
Ο Προμηθέας ήταν ένας από τους Τιτάνες στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο έδωσε τη φωτιά στον άνθρωπο, την οποία έκλεψε από το θεό Ήφαιστο. Όταν ο Δίας έφτιαξε την Πανδώρα, αιτία όλων των κακών για τον άνθρωπο, και αποφάσισε να κάνει κατακλυσμό για να τιμωρήσει του ανθρώπους ο Προμηθέας ενημερώνει το Δευκαλίωνα (γιό του αδερφού του Επιμηθέα) και τον προτρέπει να φτιάξει μια κιβωτό. Πράγματι όταν έγινε ο κατακλυσμός, σώθηκε ο Δευκαλίωνας με την γυναίκα του Πύρρα που δημιούργησαν το Γένος των Ηρώων (τέταρτο γένος) και την ανθρωπότητα.
Ο Προμηθέας λοιπόν χάρισε την ελπίδα στον άνθρωπο και πράγματι στη βάση του αγάλματος στο Τόκιο αναφέρεται η λέξη ελπίδα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να χτυπηθεί το «παρακράτος» που κρύβει τα σεντόνια από τους ασθενείς στα νοσοκομεία!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κύριος Παύλος Πολάκης, έκανε μια καταγγελία μέσα από τη σελίδα του στο facebook. Mε λίγα λόγια περιέγραψε ότι στοΣισμανόγλειο υπάρχουν σεντόνια στο νοσοκομείο, αλλά ορισμένοι δεν τα δίνουν στους ασθενείς για να χτυπηθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα, έγραψε για «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια».
  Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με όσα καταγγέλλει με μια πρώτη σημείωση: Συζητάμε το 2017 για το εάν υπάρχουν σεντόνια στα νοσοκομεία.
Όπως γραφει ο ιδιος

http://www.imerodromos.gr/na-chtypithi-to-parakratos-pou-kryvi-ta-sentonia-apo-tous-asthenis-sta-nosokomia-tou-gerasimou-choleva/

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία και τηνπερίθαλψη ενός λαού που τον έχουν ρημάξει,  οπότε θα είμαστε συγκεκριμένοι.
   Πρώτα, ένα απλό ερώτημα πρώτα:
   Τώρα ανακάλυψε ο κύριος Πολάκης πως δεν υπάρχουν (ή δεν δίνουν σύμφωνα με τον ίδιο) σεντόνια στα νοσοκομεία;
   Δεν χρειάζεται και μεγάλη έρευνα για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει με τιςελλείψεις στα νοσοκομεία. Αρκεί να έχει νοσηλευθεί ένας δικός του άνθρωπος. Όσο για τα σεντόνια (το ξαναγράφουμε: συζητάμε για τα σεντόνια στα νοσοκομεία το 2017!) φτάνει μόνο να ρωτήσει κι άλλους συνεργάτες του, που έχουν πάει σε νοσοκομεία να δούνε ασθενείς.
  Εμείς, πάντως, μπορούμε να καταγράψουμε ένα πρόσφατο περιστατικό από άλλο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζουμε εάν κι εκεί κρύβουν τα σεντόνια, για να χτυπηθεί η κυβέρνηση.
   Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», στην Αθήνα, ασθενήςμετά τα επείγοντα μεταφέρθηκε σε θάλαμο. Εκεί – στην αρχή – βρήκε σεντόνια, αλλά δεν βρήκε μαξιλαροθήκη, κάτι που καλύφθηκε με πρόχειρο τρόπο από τους συγγενείς. Τα σεντόνια, μέχρι να γίνει η επέμβαση (τέσσερις μέρες μετά) δεν είχαν αλλάξει.
    Μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε σε άλλο θάλαμο όπου βρήκε σεντόνια. Δυστυχώς, στη συνέχεια, ήταν απαραίτητο να αλλάξουν. Οι οικείοι απευθύνθηκαν αρμοδίως, όπου η απάντηση ήταν πως θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν. Μετά από ένταση, διότι το θέμα ήταν επείγον για τον ασθενή (τι καθόμαστε και περιγράφουμε για να περιγράψουμε τα αυταπόδεικτα), βρέθηκαν σεντόνια. Το νοσηλευτικό προσωπικό απευθύνθηκε στους οικείους, λέγοντας:Νομίζετε ότι έχουμε σεντόνια και σας τα κρύβουμε;…
Για το συγκεκριμένο περιστατικό να σημειωθεί πως τα σεντόνια στα κρεβάτια έπαιζαν και ρόλο μαξιλαροθήκης…Το σεντόνι κάλυπτε από πάνω το μαξιλάρι μαζί με το στρώμα του κρεβατιού…  Όσο για πετσέτες (ως γιατρός καταλαβαίνει πως τις χρειάζεται ένας ασθενής στο νοσοκομείο) δεν υπήρχαν.
   Για να τελειώνουμε με το πρόβλημα με τα σεντόνια (το 2017 επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά!):
   Ο κύριος Πολάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ας βρει άκρη με τους υπονομευτές της κυβέρνησης που κρύβουν τα σεντόνια. Ας το λύσει.

   Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει περικοπές και προβλέπονται ακόμα πιο δραματικές καταστάσεις.
   Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε πρόσφατα  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», Ηλίας Σιώρας (εδώ):
Η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για το 2018 μειώνεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ έναντι 314 εκατομμυρίων το 2017 (και 502 εκατομμύρια ευρώ το 2016). Πρόκειται για μείωση κατά 68,15%, τη στιγμή που η κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι οργανώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εξαγγέλλοντας πιλοτικά τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).Ο ΕΟΠΥΥ, μάλιστα, έχει χρέη προς τρίτους (παρόχους και ασφαλισμένους) 910 εκατομμυρίων ευρώ (Σεπτέμβριος 2017). Δηλαδή, η κρατική επιχορήγηση είναι μόλις το ένα ένατο των χρεών του.
Η επιχορήγηση για τα δημόσια νοσοκομεία είναι 930 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1.303 εκατομμυρίων το 2017 (και 1.321 εκατομμυρίων ευρώ το 2016). Πρόκειται για μείωση 373 εκατομμυρίων ευρώ ή 28,62%.
Επίσης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Υγείας για το 2018 θα είναι 35 εκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια είναι εθνικοί πόροι) έναντι 64 εκατομμυρίων για το 2017 (εκ των οποίων μόνο 4 εκατομμύρια ήταν εθνικοί πόροι). Πρόκειται για μείωση 45,31%.
Οι εφημερίες είναι αυξημένες κατά 11 εκατομμύρια ευρώ (343 εκατομμύρια, έναντι 332 το 2017).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διδακτρα στους φοιτητες ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτει η τροικα από τον Γαβρογλου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν παραιτειται ο Δημητριος» λεει στην εφημεριδα «δημοκρατια» η Αρχιεπισκοπη Αμερικης. Επισημη διαψευση για τον καταιγισμο δημοσιευματων.
Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει ότι επίκειται παραίτησή του
Στη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι ζητήθηκε ή ότι επίκειται παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής Δημητρίου προχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της «δημοκρατίας».
Σε γραπτή δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Σταύρος Παπαγερμανός ανέφερε: «Σχετικά με τα χθεσινά δημοσιεύματα (σ.σ.: στον ελληνικό κυριακάτικο Τύπο) περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ισχύει απολύτως η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της 2ας Σεπτεμβρίου 2017, η οποία τότε ρητώς έλεγε ότι οι σχετικές δημοσιεύσεις είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες».
Επιπλέον, ο αξιωματούχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τόνισε: «Εξίσου ψευδείς και ανυπόστατες είναι και οι πρόσφατες πληροφορίες ότι δήθεν υπάρχει σχετικό γράμμα παραιτήσεως. Οχι μόνον δεν υπάρχει τέτοιο γράμμα, αλλά δεν έγινε καν λόγος για το θέμα αυτό στην πρόσφατη Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία ήταν παρών και ο Αρχιεπίσκοπος ως συνοδικός».
Βυζαντινή ίντριγκα
Τους τελευταίους μήνες την ειδησεογραφία για την πλέον νευραλγική -από πολλές απόψεις- επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μονοπωλεί έντονο παρασκήνιο που αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Μάλιστα, από κύκλους εντός και εκτός των ΗΠΑ διαρρέουν πληροφορίες σχετικές με την οικονομική διαχείριση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την πρόοδο των εργασιών ανακατασκευής της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος καταστράφηκε στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που όντως έχουν διακοπεί λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Από άλλους κύκλους διέρρεαν φήμες περί δυσαρέσκειας του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, παρότι στις 29 Νοεμβρίου η Αγία και Ιερά Σύνοδός του σε ανακοινωθέν της είχε καταδικάσει «δημοσιευθέντα σχόλια διά το ανακύψαν εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέμα και τα εις βάρος του προσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου». Μάλιστα, στο ίδιο ανακοινωθέν σημειωνόταν ότι τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής τα μέλη της Ιεράς Συνόδου «περιβάλλουν μετ᾿ αδελφικής αγάπης και τιμής». Ψύχραιμοι εκκλησιαστικοί παρατηρητές, πάντως, εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρξει κλίμα κατευνασμού και εκτόνωση της έντασης, προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Η αναβιωση μιας «χριστιανικης βαλκανικης συνεννοησης», ο μονος δρομος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντζελα Ντέιβις: Επανάσταση είναι η συνέχειά της

12.12.2017, - 16:55
Στην Αθήνα βρέθηκε χθες, Δευτέρα, η θρυλική ακτιβίστρια, μέλος του ΚΚ ΗΠΑ μεχρι το 1991, (δυο φορες υποψια σαν αντιπροεδρος με το ΚΚ ΗΠΑ), υποστηριχτρια  των Μαύρων Πανθήρων τη δεκαετία του '60 και πρωτοπόρος ριζοσπαστικών φεμινιστικων και αντιρατσιστικων κινημάτων των ΗΠΑ, Άντζελα Ντέιβις. Η ίδια ήρθε ξανά στη χώρα μετά από 50 χρόνια.
«Είχα πρωτοέρθει ως προπτυχιακή φοιτήτρια αρχές του 1967. Σήμερα, πρέπει να πω ένα "ευχαριστώ" που το χρωστάω 50 χρόνια τώρα στους Ελληνες πολιτικούς κρατούμενους, που το 1971 που ήμουν και εγώ φυλακή, συνομήλικοί μου στην Ελλάδα μού έστειλαν ένα μήνυμα συμπαράστασης. Το μήνυμα μαζί με ένα υπέροχο μικρό δώρο (ένα ξυλόγλυπτο) έφτασε σε μένα. Αυτή η αλληλεγγύη είναι για την οποία αγωνίζομαι τόσα χρόνια» είπε.
Ψηλή, ευθυτενής, σοβαρή και φιλική ξεχώριζε όχι μόνο με την παρουσία της (που παρά τα 73 της χρόνια, θυμίζει πάρα πολύ το νεαρό κορίτσι που μάχονταν για τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική του '60) αλλά και για το δυναμισμό της.
Δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική της ως μέλος ριζοσπαστικών κινημάτων («έχουμε αφήσει χώρο ώστε να εμφανιστούν ως ηγέτες μορφές όπως ο Τραμπ» είπε), άκουγε προσεκτικά τις ερωτήσεις των θεατών στο τέλος της ομιλίας της, έπαιρνε το χρόνο της για να απαντήσει, αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό απ' όπου μπορούσε κάποιος να καταλάβει πόσο σημαντική προσωπικότητα είναι, ακόμα και αν δεν ήξερε τίποτα για την ιστορία της, ήταν πως μιλούσε αναφερόμενη σε κάτι ευρύτερο από την ίδια, σε κάτι μεγαλύτερο από το μικρόκοσμο που είναι ο καθένας μας, σε κάτι που αφορά όλον τον κόσμο: τον αγώνα για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και ίση κοινωνία, χωρίς ρατσισμό, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό σε κάθε κοινωνική ομάδα και φυσικά στα ανθρώπινα αλλά και εργασιακά δικαιώματα.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες από τις δηλώσεις της:
«Ηρθα κοντα στο φεμινισμό μέσα από το μαρξισμό»
«Τότε, πριν 50 και 60 χρόνια, νοούσαμε εαυτούς ως εκφραστές των δικαιωμάτων των φτωχών, εργαζόμενων μαύρων γυναικών. Από τότε έως και σήμερα ήμουν και είμαι αντίθετη στο "λευκό φεμινισμό της μπουρζουαζίας"»
«Το πρότυπο τόσο του εργάτη όσο και του ηγέτη είναι ακόμη και τώρα λευκός και ανδρας. Η διαφορά στη δεύτερη περίπτωση είναι πως είναι και συντηρητικός ή φιλελεύθερος»
«Εζησα μια ζωή μελετώντας τις μαρξιστικές ιδέες και τις επιδράσεις τους. Ο μαρξισμός είναι μέθοδος αλλά και αντικείμενο κριτικής. Και καταδεικνύει εξαιρετικά το πώς συνδέεται σήμερα (και όχι μόνο) ο εθνοφυλετισμός και ο καπιταλισμός»
«Μπορεί ως θεσμός η δουλεία να έχει καταργηθεί, ωστόσο οι συνέπειές του όχι»
«Το "σύστημα ενοικίασης καταδίκων" στις ΗΠΑ είναι μια μορφή μαύρης δουλείας. Μπορεί να έχει τυπικά καταργηθεί από το 1948, ωστόσο δεν αρκούν 70 χρόνια χωρίς σκλαβιά για να θεμελιώσουμε μία δημοκρατία στις ΗΠΑ. Η ιστορία της χώρας είναι θεμελιωμένη στη δουλεία»
«Ο υποψήφιος του Τραμπ στην πολιτεία της Αλαμπάμα είπε: "η Αμερική ήταν σπουδαία όταν οι οικογένειες ήταν ενωμένες - ακόμα και αν είχαμε δουλεία"».
«Ο ρατσισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον καπιταλισμό. Δεν είναι ένας εξωτερικός παράγοντας. Ο ίδιος ο Τραμπ που λέει πως θα «φέρει πίσω τις δουλειές στις ΗΠΑ» εχει ο ίδιος εταιρείες και στηρίζεται σε οργανισμούς που παράγουν προϊόντα με σύγχρονους σκλάβους στο εξωτερικό»
«Οι έγχρωμες κοινότητες και οι ισπανόφωνοι είναι στοχευμένες»
«Οι ίδιες οι φυλακές στις ΗΠΑ έχουν γίνει πηγές κέρδους. Και ο κρατικός σωφρονισμός έχει γίνει προϊόν του παγκόσμιου καπιταλισμού»
«Στις ΗΠΑ έχουμε στις φυλακές το 25% των καταδίκων παγκοσμίως. Και το 1/3 του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού στις φυλακές είναι στις αμερικάνικες φυλακές»
«Στις ΗΠΑ και όχι μόνο - τείνει να γίνει και στην Ευρώπη - κάθε θεσμός υπέρ της κοινότητας ή του πολίτη έχει ιδιωτικοποιηθεί. Σχεδόν στρατιωτικοποιηθεί. Από συνέβη δύο πράγματα: αποκλεισμός και εμπορευματοποίηση»
«Καλώ τους ανθρώπους να φανταστούν ένα μέλλον χωρίς φυλακές και αστυνομία. Σας καλώ να επαναφανταστείτε ένα μέλλον δίχως βίαιες μεθόδους καταστολής. Να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα με τρόπους που δεν είναι εκδικητικοί, που δεν παράγουν βία»
«Ο φεμινισμός δεν είναι μια πάλη που δεν έχει να κάνει με το ποιο γεννητικό όργανο φέρει ο καθένας»
«Δε παλεύουμε μόνο για να δημιουργήσουμε τον κόσμο που επιθυμούμε, αλλά πολύ περισσότερο για να βοηθήσουμε τους επόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα αυτό»
«Πρέπει να εμπλακούμε στην πράξη της πολιτικής ανυπακοής. Ταυτόχρονα, πρέπει να σχηματίσουμε μηχανισμούς άμυνας (με δικηγόρους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ) ώστε να μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτούς που θα εμπλακούν σε αυτές τις πράξεις. Δεν μπορούμε απλά να τους αφήνουμε να συλλαμβάνονται»
«Δεν συμφωνώ με τις αναρχικές κινήσεις. Αλλά με ριζοσπαστικές παρεμβάσεις μέσω κινημάτων»
«Για να παλέψουμε για έναν πιο δίκαιο κόσμο, πρέπει να επιτρέψουμε και στον εαυτό μας να ανασχηματιστεί»
Λίγα λόγια για την πορεία της
Η Αντζελα Ντέιβις, εμβληματική προσωπικότητα και ακτιβίστρια του κινήματος της Μαύρης Υπερηφάνειας (Black Pride), φυλακίστηκε για δεκαοκτώ μήνες χαρακτηριζόμενη από το FBI ως μία από τους «Δέκα πιο επικίνδυνους καταζητούμενους» τη δεκαετία του 1970.
Ήταν από τους τρεις πρώτους μαύρους φοιτητές σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Είχε καθηγητή τον σπουδαίο φιλόσοφο Χέμπερτ Μαρκούζε στη Σχολή της Φρανκφούρτης για δύο χρόνια και τον ακολούθησε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, όταν πήγε ο ίδιος στις ΗΠΑ. Ήταν υποψήφια 2 φορές για πρόεδρος των ΗΠΑ με το κομμουνιστικό κόμμα (απ όπου έφυγε το 1990).
Δεν είναι μόνο μια σημαντική φεμινίστρια ακαδημαϊκός, που έχει γράψει μερικά από τα πιο ρηξικέλευθα και ανθεκτικά στο χρόνο κείμενα φεμινιστικής σκέψης.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στα κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με την ποινικοποίηση εκείνων των κοινοτήτων που βάλλονται περισσότερο από τη φτώχεια και τις φυλετικές διακρίσεις.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Κριτικής Αντίστασης (Critical Resistance), μιας οργάνωσης αφιερωμένης στην κατάργηση του σωφρονιστικοβιομηχανικού συμπλέγματος (prison-industrial complex) στις ΗΠΑ. Άλλωστε σήμερα, στις ομιλίες της, προτρέπει το κοινό της να σκεφτεί σοβαρά την προοπτική ενός κόσμου χωρίς φυλακές.
Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Σήμερα είναι Διακεκριμένη Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Συνείδησης και Φεμινιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Κρουζ. Είναι συγγραφέας δέκα βιβλίων. Το πιο πρόσφατο με τίτλο «Η ελευθερία είναι ένας διαρκής αγώνας: Το Φέργκιουσον, η Παλαιστίνη και τα θεμέλια ενός κινήματος», εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο.

Στην παρούσα συγκυρία έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε εν συντομία κάποια στοιχεία για τη ζωή και το έργο της Άντζελα Ντέιβις, Αφροαμερικανίδας πολιτικής ακτιβίστριας, ακαδημαϊκού και μέλους του Αμερικανικού κομμουνιστικού κόμματος  έκλεισε τα 73 της χρόνια.
Η Άντζελα Υβόν Ντέιβις γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1944 στο Μπίρμινγχαμ της Αλαμπάμα. Μεγάλωσε σε συνθήκες απαρτχάιντ και καταπίεσης σε μια εποχή (δεκαετίες του ’40 και του ’50) που τα σπίτια της «μαύρης» μεσαίας τάξης γίνονταν καθημερινά στόχος πυρπόλησης από λευκούς ρατσιστές. Σπούδασε στο Μπράνταις όπου στο πρώτο έτος ήταν μία από τους τρεις μαύρους φοιτητές που είχε το πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Χέρμπερτ Μαρκούζε, ο οποίος είχε περιγράψει την Ντέιβις ως «την καλύτερη φοιτήτρια που είχε στα 30 χρόνια διδασκαλίας του». Για τον Μαρκούζε η Ντέιβις είπε: «μου δίδαξε ότι ήταν δυνατόν να είναι κανείς ακαδημαϊκός, ακτιβιστής, επιστήμονας και επαναστάτης.» Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε διάφορες οργανώσεις όπως οι Μαύροι Πάνθηρες και το Τσε-Λουμούμπα Κλαμπ που αποτελούσε το «μαύρο» κομμάτι του αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το οποιο αποχωρησε το 1991.
Στη συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και στη διατριβή της ανέλυσε το έργο του Καντ σε σχέση με τη βία στη Γαλλική Επανάσταση. Πρωτοστάτησε με τον αριστερό πολιτικό της ακτιβισμό στα γεγονότα της ταραγμένης δεκαετίας του ‘60 και στις 18 Οκτωβρίου του 1970 μπήκε στη λίστα των δέκα πιο σεσημασμένων καταζητούμενων του FBI.
Η Ντέιβις υπήρξε θερμή υποστηρίκτρια των «Αδελφών Σολεδάδ» οι οποίοι φέρονται ότι είχαν σκοτώσει έναν λευκό φρουρό στη φυλακή σε αντίποινα για τη δολοφονία σε καυγά τριών αφροαμερικανών τροφίμων από άλλο φρουρό. Αργότερα στη διάρκεια δίκης, ο Τζόναθαν Τζάκσον, αδελφός του Τζωρτζ Τζάκσον (ενός εκ των «Αδελφών Σολεδάδ») επιχείρησε να απελευθερώσει τους κατηγορούμενους παίρνοντας ως όμηρους το δικαστή, το δημόσιο κατήγορο και τρεις γυναίκες ενόρκους. Τελικά ο δικαστής και δυο κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν. Η Ντέιβις κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία γιατί είχε αγοράσει το όπλο που χρησιμοποίησε ο Τζάκσον. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον είχε συγχαρεί το FBI για τη της σύλληψη της πιο «επικίνδυνης τρομοκράτισσας». Παρέμεινε φυλακισμένη για έξι μήνες. Για τον εγκλεισμό ή ίδια έχει γράψει: «καθώς θα ήταν αγωνιώδες να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και εμάς των ίδιων, θα μπορούσε να είναι κρατούμενος, τείνουμε να πιστεύουμε ότι η φυλακή είναι αποκομμένη από τη ζωή μας. Αυτό ισχύει ακόμη και για κάποιους από εμάς που έχουν ήδη βιώσει φυλάκιση». Τελικά η Ντέιβις αθωώθηκε και όπως είχε δηλώσει η ίδια «μια δίκαιη δίκη θα ήταν καθόλου δίκη».
Εξαιτίας των ριζοσπαστικών της απόψεων απολύθηκε από το Πανεπιστημιο UCLA αλλά το πάλεψε δικαστικά και κατάφερε να δικαιωθεί και να επιστρέψει στη θέση της. Η Άντζελα Ντέιβις υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και για το λόγο αυτό το 1969 ο Ρόναλντ Ρέηγκαν είχε ζητήσει να της απαγορευτεί να διδάξει σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στην πολιτεία της Καλιφόρνια.
Το έργο της Ντέιβις είναι πολυδιάστατο και τα ενδιαφέροντα της εκτείνονται από το φεμινισμό και το Μαρξισμό, στην Κριτική Θεωρία και τις Αφροαμερικανικές σπουδές. Ωστόσο κεντρική θέση κατέχει η ανάλυσή της για αυτό που ονομάζει «σωφρονιστικοβιομηχανικό σύμπλεγμα» (prison industrial complex) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιστρέφει συχνά στη σχέση ανάμεσα στη δημιουργία των φυλακών και τη ζήτηση για φτηνά εργατικά χέρια στον καπιταλισμό αλλά και την αδιάρρηκτη συνέχειά τους με την ιστορία και τους θεσμούς της δουλείας στην Αμερική.

Σαν σήμερα 1971: Η μαύρη κομμουνίστρια Αντζελα Ντέιβις αρνείται ενώπιον δικαστηρίου της Καλιφόρνιας στο οποίο δικάζεται τις κατηγορίες για συμμετοχή σε φόνο, απαγωγή και συνωμοσία και κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία.
Θυμάστε το «Βlack Αngel» των Ρόλινγκ Στόουνς; Και το “Angela” του Τζον Λενον Και της Γιοκο Ονο; Η Άντζελα Ντέιβις έγινε τραγούδι, έγινε μπλουζάκι, όμως παραμένει μια από τις λίγες φυσιογνωμίες πρώτης γραμμής των κινημάτων του ΄60 και του ΄70 στις ΗΠΑ που διασώθηκαν πολιτικά και προσωπικά- κάτι που δεν συνέβη λ.χ. με τον Έλντριτζ Κλίβερ... Αυτή η μαχητική φεμινίστρια, η εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος της Μαύρης Υπερηφάνειας που γνώρισε το 1970 την εμπειρία της φυλακής και δέκα χρόνια αργότερα υπήρξε υποψήφια του Κ.Κ. για την αντιπροεδρία (1980, 1984), αυτή η μαθήτρια του Μαρκούζε που σπούδασε Φιλοσοφία και Λογοτεχνία, είναι σήμερα 64 χρόνων και παραμένει ενεργή τόσο ως ερευνήτρια όσο και ως ακτιβίστρια. Με το ίδιο θρασύ άφρο μαλλί που πάντα την ξεχώριζε, διδάσκει (από το 1991) Ιστορία της Συνείδησης στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, και παράλληλα αγωνίζεται καταγγέλλοντας τον ρόλο του αμερικανικού σωφρονιστικού οικοδομήματος στην αναπαραγωγή της πολιτικής καταπίεσης. Αυτό είναι και το θέμα του πλέον πρόσφατου βιβλίου της Δημοκρατία χωρίς δεσμά- Αμερικανική αυτοκρατορία,φυλακές και η ανεκπλήρωτη κατάργηση της δουλείας (εκδ. Άγρα) που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά με πρόλογο, σημειώσεις και εξαίρετη μετάφραση του Κώστα Ράπτη. Ένα βιβλίο αποκαλυπτικό για τον λανθάνοντα ρατσισμό που καλλιεργούν οι δημοκρατίες μας.


To 1967 τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να γυρίσετε και πώς θα χαρακτηρίζατε τις διαθέσεις του κινήματος απελευθέρωσης των Μαύρων (Black Liberation Movement) και πώς αρχίσατε να εμπλέκεστε με αυτό εκείνα τα χρόνια;
Απ. Αποφάσισα να σπουδάσω στην Ευρώπη το 1965, έτος της εξέγερσης του Watts (αναφέρεται στην εξέγερση που έλαβε χώρα μεταξύ 11 και 16 Αυγούστου στην ομώνυμη συνοικία του Λος Άντζελες, κατόπιν κρούσματος ρατσιστικής αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά Αφροαμερικανού σε έλεγχο της τροχαίας. Τελικός απολογισμός 34 νεκροί και 1032 τραυματίες, σ.τ.Μ) , και την επόμενη χρονιά ιδρύθηκε το κόμμα των Μαύρων Πανθήρων. Έτσι λοιπόν βρέθηκα στην Ευρώπη μια περίοδο κατά την οποία το κίνημα απελευθέρωσης των μαύρων υφίστατο μια σημαντική μεταμόρφωση. Ένιωσα μεγάλη έλξη για αυτό το κίνημα κι ένιωθα μεγάλη ματαίωση καθ’όλη τη διάρκεια της περιόδου που πέρασα στην Ευρώπη καθώς ήμουν αναγκασμένη να παρακολουθώ τα πράγματα από μακριά. Το 1967 αποφάσισα να διακόψω την ακαδημαϊκή μου εργασία στην Ευρώπη και να επιστρέψω στη χώρα επί τούτου για να εμπλακώ στο κίνημα των Μαύρων. Αποφάσισα να πάω στο Σαν Ντιέγκο καθώς ο Χέρμπερτ Μαρκούζε με τον οποίο είχα σπουδάσει στο Brandeis (πανεπιστήμιο στη Μασαχουσέτη, σ.τ.Μ) δίδασκε εκεί. Επίσης γνώριζα όμως πως υπήρχε αρκετή οργάνωση που συνέβαινε στην κοινότητα ως αποτέλεσμα της εμφάνισης του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων και άλλων οργανώσεων. Έτσι, μόλις έφτασα στο Σαν Ντιέγκο, άρχισα να εξερευνώ τι γινόταν στην κοινότητα, τι οργανώσεις υπήρχαν. Μια σειρά οργανώσεων δραστηριοποιούνταν εκεί. Η Μαύρη Σύνοδος (Black Congress), και υπήρχε και μια οργάνωση με ηγέτη τον Ron Karenga που λεγόταν “Us Organization”. Τελικά ωστόσο, αποφάσισα πως το είδος οργάνωσης που ήθελα να γίνω μέλος δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Έτσι ενεργοποιήθηκα στο πανεπιστήμιο ιδρύοντας την Πρώτη Μαύρη Φοιτητική Ένωση εκεί, που τελικά εξελίχθηκε σε κίνημα απαιτώντας την εισαγωγή μαθημάτων για τους Μαύρους στο πανεπιστήμιο και την ίδρυση ολόκληρου κολεγίου αφιερωμένου στις ανάγκες των Μαύρων Φοιτητών, όπως επίσης και τον Λατινοαμερικανών και των Λευκών φοιτητών της εργατικής τάξης.
Θα ήθελα τώρα να μου μιλήσετε για την απόφαση σας να ενταχθείτε στο Κομμουνιστικό κόμμα και το κινηματικό όραμα που ενέπνευσε αυτή σας την απόφαση.
Απ. Όταν γύρισα σε αυτή τη χώρα από την Ευρώπη, ήμουν πολύ, πολύ αγχώδης να ριχτώ στην οργανωτική δουλειά μες στη Μαύρη κοινότητα. Τελικά δραστηριοποιήθηκα στο SNCC (Συντονιστική επιτροπή μη-βίας φοιτητών στο Λος Άντζελες), παρότι πηγαινοερχόμουν μεταξύ Σαν Ντιέγκο και Λος Άντζελες. Κι ήμουν πολύ ενθουσιασμένη με τη δουλειά που μπορούσα να κάνω στην κοινότητα. Μέσα σε μια πολύ συντομη χρονική περίοδο είχαμε εκατοντάδες ενεργών μελών της οργάνωσης. Ήμουν επικεφαλής της Σχολής Απελευθέρωσης (Liberation School), την οποία έβρισκα πολύ συναρπαστική, γιατί πάντα ένιωθα κάπως άβολα σε ένα καθαρά ακαδημαϊκό περιβάλλον, εκεί μπορούσα να διδάξω Μαρξ σε ανθρώπους από την κοινότητα, σε νέους ανθρώπους. Τελικά είχαμε κάποια προβλήματα εντός της οργάνωσης SNCC του Λος Άντζελες, που είχαν να κάνουν με το ρόλο που έπαιζαν οι γυναίκες μες στην οργάνωση. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Τελικά η ίδια η οργάνωση διαλύθηκε. Εκείνη την περίοδο ήταν που αποφάσισα να ενταχθώ στο Κομμουνιστικό κόμμα. Μπήκα στο Κομμουνιστικό κόμμα γιατί είχα έρθει σε επαφή με μια σειρά κομμουνιστών, μαύρων κομμουνιστών ιδίως, δουλεύοντας με το SNCC και κάνοντας κοινοτική δουλειά στο Σαν Ντιέγκο και το Λος Άντζελες. Και ήμουν πάντα πολύ εντυπωσιασμένη από το όραμα τους, το οποίο φαινόταν να πηγαίνει πολύ μακρύτερα από εκείνο που συνέβαινε τη δεδομένη στιγμή, που φαινόταν να είναι πολύ πιο ευρύ από τα ειδικά ζητήματα που αντιμετώπιζαν οι Μαύροι εκείνη τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή. Είχαν ένα μακρόπνοο όραμα. Επίσης είχαν την αίσθηση του πώς να εμπλέξουν άλλους προοδευτικούς ανθρώπους, κι εγώ σε γενικές γραμμές συνδεόμουν με το όραμα τους. Για παράδειγμα, όταν ήμασταν στο Σαν Ντιέγκο, υπήρχε η περίπτωση ενός νέου Μαύρου Άντρα που λεγόταν Εντ Λυν, και εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο, το όνομά του, τελικά άλλαξε το όνομά του, που κατηγορήθηκε για εχμ, εχμ..για, εχμ, δε θυμάμαι τις ακριβείς κατηγορίες αλλά…
Πώς θα χαρακτήριζες την αυξανόμενη εχθρότητα που το κίνημα είχε να αντιμετωπίσει;
Απ. Υπήρχε τρομαχτική καταπίεση εκείνη την περίοδο. Δεν είχα ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Και συνειδητοποιώ, κοιτώντας πίσω, πως ζούσαμε σε εμπόλεμη ζώνη. Τύχαινε να λάβω κλήση από κάποιον με τον οποίο δραστηριοποιούμουν στο SNCCγια παράδειγμα, και μπορεί να μου έλεγε: “Το σπίτι μου είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία. Φώναξε όσους μπορείς γιατί χρειαζόμαστε υποστήριξη”. Αυτό ήταν αρκετά συνηθισμένο. Έτσι περιμέναμε ανά πάσα στιγμή πως ίσως θα ερχόμασταν αντιμέτωπη με ένοπλη επίθεση. Και δεν ξέρω αν μπορώ να μεταδώσω αυτό το συναίσθημα σήμερα, παρά μόνο ίσως λέγοντας πως ήταν σαν είχαμε εμπλακεί σε μάχη. Πολλοί άνθρωποι εκείνη την εποχή, ακριβώς λόγω της οργανωμένης αστυνομικής επίθεσης στο Κίνημα Απελευθέρωσης των Μαύρων και ειδικά στο κόμμα των Μαύρων Πανθήρων. Ξέρουμε πως ο J. Egar Hoover (επικεφαλής του FBI σ.τ.Μ) ενοχρήστρωσε μια εθνική επίθεση στο κόμμα των Μαύρων Πανθήρων ιδιαίτερα κι άλλων μαχητικών οργανώσεων που αντιπροσώπευαν τη Μαύρη κοινότητα εκείνη την εποχή.
[…] Αγόρασα όπλο. Οι περισσότεροι είχαν όπλα κι εμείς τα αγοράζαμε, όχι επειδή είχαμε σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε με οποιονδήποτε επιθετικό τρόπο, αλλά επειδή τα χρειαζόμασταν με στόχο να αυτοπροστατευτούμε, να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Μάθαμε να χρησιμοποιούμε όπλα, για να είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε πως δε θα πυροβολούμασταν μάταια από αστυνομικούς, όπως συνέβαινε με τόσο κόσμο εκείνη την περίοδο, από αστυνομικούς ή χαφιέδες. Γνωρίζαμε πως υπήρχε μια εθνικά συντονισμένη επιχείρηση εξάλειψης του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων και εξάλειψης του μαχητικού Μαύρου κινήματος εν γένει. Και φυσικά πολλοί άνθρωποι επιχειρηματολογούσαν πως εξαιτίας της φύσης αυτής της καταπίεσης, ζούσαμε σε μια κοινωνία που είχε εναγκαλιστεί των απόλυτο φασισμό. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν από εκείνους που ισχυρίζονταν πως η εποχή αυτή ηταν μια φασιστική εποχή. Ένιωθα πως η καταπίεση ήταν σαφώς φασιστοειδής στο χαρακτήρα της. Υπήρχαν όμως ακόμα κάποια πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε εντός των παραδοσιακών διαύλων της κοινωνίας. Υπήρχαν ακόμα κάποια δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάναμε και έπρεπε να εκμεταλλευτούμε φυσικά. Εκείνοι που υποστήριζαν πως ζούμε σε φασιστική χώρα, αν ακολουθούσαν τις λογικές συνέπειες αυτού, θα έπρεπε να πουν πως η οργάνωσή μας έπρεπε να είναι παράνομη, πως έπρεπε να πάρουμε τα όπλα και ξεκινήσουμε αντάρτικη δραστηριότητα. Και φυσικά υπήρχαν όσοι ένιωθαν έτσι εκείνη την περίοδο. Εγώ όμως ένιωθα πως μπορούσαμε να οργανώσουμε ανοιχτά τους ανθρώπους, οι άνθρωποι με τους οποίος δούλευα ήταν υπέρ της οργάνωσης με δημόσιο τρόπο εντός της κοινότητας, κάνοντας το είδος της δουλειάς που κάναμε με το SNCC για παράδειγμα, ενώνοντας τους ανθρώπους ενάντια σε περιστατικά αστυνομικής βίας, οργανώνοντας την αντίσταση της κοινότητας, εχμ, όταν υπήρχε μια δολοφονία από αστυνομικό στην κοινότητα ή όταν εχμ, ένας ιδιοκτήτης κάβας μπορεί να σκότωνε ένα νεαρό Μαύρο άντρα νομίζοντας πως θα του ληστέψει το μαγαζί. Αυτό ήταν λοιπόν το είδος της δουλειάς που κάναμε παρά την καταπίεση.
Είχαμε μιλήσει για την αστυνομική βία, το κόμμα των Μαύρων Πανθήρων μιλούσε για την αστυνομία ως δύναμη κατοχής στις κοινότητες, αλλά δεν είχαμε στα αλήθεια καταλάβει την έκταση στην οποία όλο το ποινικό σύστημα, η αστυνομία, τα δικαστήρια, το σωφρονιστικό σύστημα ήταν τόσο διαπλεκόμενο με την οικονομική καταπίεση των Μαύρων. Δεν υπάρχουν δουλειές για έναν ορισμένο αριθμό νέων ανθρώπων στην κοινότητα μας. Τι συμβαίνει μ’αυτούς; Δεν υπάρχουν τρόποι ψυχαγωγίας. Η παιδεία δεν είναι η διαφωτιστική εκείνη διαδικασία που θα έπρεπε να είναι. Άρα, τι συμβαίνει σε αυτούς τους νέους ανθρώπους; Μπορεί να βγουν στο δρόμο και να μπλέξουν με μικροεγκληματικότητα ως αποτέλεσμα έλλειψης αυτών των υποδομών στην κοινότητα. Και μετά καταλήγουν φυσικά, πολλοί από αυτούς, να περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή. […]
Ποια ήταν η ανταπόκριση της οικογένειάς σου και της κοινότητας από την οποία προέρχεσαι, στην οποία μεγάλωσες, η ανταπόκριση που μπήκες στην αριστερά;
Απ. Η μητέρα μου ήταν ενεργή στην αριστερά ως νεαρή. Ήταν ενεργή στην NAACP (Εθνική Ένωση για την πρόοδο των Έγχρωμων, μια από τις παλαιότερες οργανώσεις για τα δίκαια των Αφροαμερικανών, που ιδρύθηκε το 1909 και υφίσταται μέχρι σήμερα, σ.τ.Μ) που τελικά κηρύχθηκε παράνομη οργάνωση στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Ήταν ενεργή σε μια οργάνωση που λεγόταν Κογκρέσο των Νότιων Νέγρων Νέων (The Southern NegroYouth Congress), που είχε ξεκινήσει από Μαύρους κομμουνιστές. Είναι αλήθεια πως η μητέρα μου είχε πολλούς φίλους που ήταν μέλη κομμουνιστικών κομμάτων. Εγώ δεν μπήκα εξαρχής στο Κομμουνιστικό κόμμα όταν πολιτικοποιήθηκα για πρώτη φορά, γιατί είχα την τάση να βλέπω τους κομμουνιστές ως συνομήλικους των γονιών μου. Και δεν το θεωρούσα επιλογή για μένα ως νεαρό άτομο. Σε λίγα χρόνια βέβαια, είχα αλλάξει άποψη. Αλλά η μαμά μου δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις της αριστεράς για πολλά χρόνια. Και πάντα καθώς μεγάλωνα μου έλεγε να τολμώ να είμαι διαφορετική και μου θυμίζει, μου το υπενθύμιζε ξανά και ξανά πως δεν έπρεπε να φοβάμαι να υπερασπιστώ αυτό που πιστεύω. Έτσι η μητέρα μου, παρότι υπήρχαν δυσκολίες, αμέσως με υποστήριξε. Ο πατέρας μου αμέσως με υποστήριξε. Η οικογένεια μου αμέσως με υποστήριξε. Υπήρχαν μέλη της κοινότητας μας στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα που έπαιξαν σημαντικότατους ρόλους στο κίνημα, ιδίως όταν ήμουν φυλακή. Η μητέρα μου ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να μιλήσει εκ μέρους μου. Ο πατέρας μου μίλησε. Ο αδερφός μου μίλησε. Μάλιστα ο αδερφός μου, που τότε ήταν επαγγελματίας παίκτης το αμερικανικού φούτμπολ, είχε πολύ σοβαρά προβλήματα στην καριέρα του επειδή είχε αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό μου. Υπήρχε λοιπόν ένα πράγμα που είχα εκείνη την περίοδο, κι αυτό ήταν υποστήριξη από την οικογένεια και την κοινότητα. Πολλοί άνθρωποι φυσικά δεν καταλάβαιναν τι σήμαινε να είσαι κομμουνιστής. Συνάντησα πολλούς μαύρους που έλεγαν πως, δεν ξέραν στα αλήθεια τι σήμαινε να είσαι κομμουνιστής, αλλά ήξεραν πως κάθε φορά οποιοσδήποτε προσπαθούσε να κάνει κάτι για τη Μαύρη κοινότητα αποκαλούνταν κομμουνιστής. Άρα ήξεραν πως κάτι καλό πρέπει να υπάρχει σε αυτό. Άρα υπήρχε υποστήριξη. Παρά τον πραγματικά μοχθηρό αντικομμουνισμό που συνδυαζόταν με το ρατσισμό και, όπως πάντα επισημαίνω, με το σεξισμό ώστε να με καταστήσει στόχο από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπήρχε πάντοτε μια πολύ ισχυρή υποστήριξη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΛΠΑΠ. Σταση εργασιας των τρολει την Πεμπτη. Σε θεση μαχης ολοι οι εργαζομενοι για την πανελλαδικη απεργια της Πεμπτης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δυο Κολομβιανοι μελη της μαφιας των ενδοσκοπιων, συνεληφθησαν σε Φρανκφουρτη και Μπογκοτα για τις κλοπες ιατρικου εξοπλισμου από ελληνικα νοσοκομεια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος έχει φιλοξενούμενο λεφτά δεν παίρνει
12/12/2017
Αμέε; Θες να φιλοξενείς; Την οικογένεια του παιδιού σου που στο ‘χουν κάνει άνεργο, τα εγγόνια σου και δεν τ’ αφήνεις στις δομές αυτού του φιλάνθρωπου κράτους; Δεν τ’ αφήνεις στα άσυλα αστέγων και στα συσσίτια; Πώς θα αποδείξουν πως είναι με τους φτωχούς όταν φιλοξενείς στο σπίτι σου και αμφισβητείς τα άσυλά τους μπαρδόν, τις δομές τους;
Δεν έχει μέρισμα, να μάθεις να μην φιλοξενείς.
Εμείς μωρέ, δεν θέλομε μέρισμα. Θέλομε τα λεφτά μας που μας κλέψατε!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από την επίσκεψη Πούτιν στον Άσαντ...
Τώρα Κοτζιά, Αβραμόπουλε, Βενιζέλο... θα λογοδοτήσετε για την υποστήριξη των φονιάδων μισθοφόρων;
Ο Staffan De Mistura, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, ενημέρωσε σήμερα επισήμως την αυτοαποκαλούμενη "συριακή αντιπολίτευση" (δεν πρόκειται για τη δεξιά κοινοβουλευτική αντιπολίτευση της Συρίας, που ποτέ δεν προσέφυγε στα όπλα), τα εξής:
• Δεν έχουν πλέον τη διεθνή υποστήριξη... (συνεπώς η συμμετοχή της μνημονιακής Ελλάδας με τους υπουργούς των Εξωτερικών Αβραμόπουλο, Βενιζέλο και τον πιο ακραίο φιλοαμερικανό Κοτζιά, στους "φίλους της Συρίας", τον ΝΑΤΟϊκό οργανισμό στον οποίο συμμετέχει το ψευδοκράτος με την ονομασία "Βόρεια Κύπρος", τα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία", το αμερικάνικο προτεκτοράτο Κόσοβο κ.α.π. που αποσκοπούσε και ποιος την επέβαλε; Τι χρήματα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός για αυτά τα πολεμοκάπηλα παιχνίδια των μνημονιακών κυβερνήσεων; Τι στοίχισε στην ελληνική οικονομία το δολοφονικό εμπάργκο της Ελλάδας εναντίον του λαού της Συρίας; Πόσοι πληρωμένοι φονιάδες έχουν περάσει στην πατρίδα μας με την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ της κυβέρνησης Τσίπρα;)
• Εάν οι συνομιλίες της Γενεύης αποτύχουν, θα πρέπει να προστρέξουν στο Σότσι, όπου αποφασίζει η Ρωσία και θα τους επιβάλει τους...
δικούς της όρους...
• Η κυβέρνηση της Συρίας εξάντλησε τη διαλεκτική της στάση και δεν είναι πλέον πρόθυμη να διαπραγματευτεί μαζί τους...
Επίσης ενημέρωσε αυτούς που η "πολιτισμένη" δύση έχει βαπτίσει "προσωρινή κυβέρνηση της Συρίας" πως υπάρχει προθεσμία 72 ωρών για να κλείσουν τα γραφεία τους στις περιοχές υπό κατοχή στη βόρεια της Συρία... (η κεντρική έδρα της Κωνσταντινούπολης μάλλον πάει για οριστικό κλείσιμο, η Τουρκία είναι πλέον εκτεθειμένη για την υποστήριξη που τους παρείχε επί 7 ολόκληρα χρόνια... κι ας ελπίσουμε ο αμερικανοτσολιάς Κοτζιάς να μην υποκύψει κι έχουμε έδρα των "αντιπολιτευόμενων" την Ελλάδα, στα πρότυπα των "αντιφρονούντων" Κουβάνων στη Φλώριδα των ΗΠΑ).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Israel is a colonialist-imperialist phenomenon. There is no such thing as an Israeli people. Before 1948, world geography knew of no state such as Israel. Israel is the result of an invasion, of aggression.”
Muammar Gaddafi
The Muammar Gaddafi Brigade
https://www.facebook.com/gaddafibrigade/
"Το Ισραήλ είναι ένα αποικιοκρατικό-ιμπεριαλιστικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει τέτοιος λαός του Ισραήλ. Πριν από το 1948, η γεωγραφία του κόσμου δεν γνώριζε κανένα κράτος όπως το Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι το αποτέλεσμα μιας εισβολής, μιας επιθετικότητας. "
Μουαμάρ Καντάφι
Η Ταξιαρχία Μουαμάρ Καντάφι
https://www.facebook.com/gaddafibrigade/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري
Αυτοί είναι οι κομμουνιστές της Συρίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, που δεν "άκουσαν" τη γνήσια ευρωπαϊκή "αριστερά"... τον Τσίπρα, το Λαφαζάνη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Το πουλημένο ΚΚΕ των δύο ιμπεριαλισμών, του αμερικανικου και του ρωσικου ιμπεριαλισμού όπως λέει, που επεμβαίνουν στη Συρία, του "δικτάρορα Ασαντ", όπως λέει,  τον "επαναστάτη" κι επαγγελματία "αντιρατσιστή" Κωνσταντίνου... κι εξολόθρευσαν τους... "εκδημοκρατιστές" της Συρίας, την "αραβική άνοιξη made in USA"!
Αυτοί οι προδότες κομμουνιστές συμμετέχουν και με υπουργεία στην κυβέρνηση του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσαυγίτης συνεργάτης του Μιχαλολιάκου συνελήφθη για τα επεισόδια στο Μετς
Ενας χρυσαυγίτης συνελήφθη, μαζί με άλλα οκτώ άτομα, για τα βίαια επεισόδια στο Μετς, το βράδυ του Σαββάτου, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού. Πρόκειται για έναν 37χρονο, μετακλητό υπάλληλο της Βουλής και, κατά δημοσιεύματα, οδηγό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πρωτοστάτησε σε ενέδρα σε βάρος των οπαδών του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ. Εκτός όλων των άλλων κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού, με αποτέλεσμα να πέσει από τη μοτοσικλέτα του και η τελευταία να υποστεί φθορές. Ο συλληφθείς είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, η οποία του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν αλλά το Μάρτη του 2017 έδωσε πάλι εξετάσεις και του επιστράφηκε. Ανάμεσα στους εννέα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, βρίσκεται ένα άτομο που είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος», στη λεωφόρο Συγγρού.
Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι Ελληνες, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων, και ο ένας Αλβανός. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα τα άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά δίκυκλα και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Συνόδευε τον αρχηγό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (ως σωματοφύλακας) ακόμα και στην επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, το 2012. Μάλιστα, ο εν λόγω, το Φλεβάρη του 2017, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ήταν παρών σε επεισόδια που προκάλεσαν χρυσαυγίτες στο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
Επιπρόσθετα, ο χρυσαυγίτης παραπέμπεται με το ερώτημα της απόλυσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, αφού είναι εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλός της. Αναμένεται να ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με εκείνη στην περίπτωση του στελέχους της ΧΑ Χρήστου Ζέρβα, μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε «έτοιμος» να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, εφόσον η τελευταία σταματήσει τους φονικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη και σταματήσει τις ανεπίσημες σχέσεις με το Ισραήλ.

ΝΤΟΧΑ.-- Συμφωνία για την αγορά 24 βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών «Typhoon» έναντι 6,8 δισ. ευρώ υπέγραψαν προχτές στο Κατάρ οι υπουργοί Αμυνας του εμιράτου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

4 σχόλια:

e-h είπε...


I’m a parent of two young children: Talula, age eight, and Rhea, age five. They are young, but not too young to be concerned about the world. They want to know what’s going on, and they want to be on the side of what’s fair and just.
This year it’s been difficult to translate so much bleak news into age-appropriate conversations, to say the least. Harry Potter is sometimes the best I’ve got— both kids marched through our hometown of Lexington, KY during the Women’s March chanting “Trump is Voldemort.”
As difficult as the year has been, it’s also been beautiful watching my children grow so much, and come into a deeper sense of their place in the world. I see in them not only a commitment to fairness and justice, but also confidence that those values will win out— something I’ve had to dig deep to find in myself.
So for their gifts tonight, the first night of Chanukah, I’m making a donation to Jewish Voice for Peace, in honor of my curious, politicized, Harry Potter-obsessed, amazing children, and as a commitment to the world I want them to live in.
Will you join me and give a gift to JVP as a Chanukah present for your children, friends, partners or parents?
It is such a gift to have an organization like Jewish Voice for Peace at the front lines of defining, imagining, and creating the world we want. When my kids press me on what we should actually be doing for others, I point to our JVP membership because it’s so concrete— especially as Jews yearning for a just future for all people of Israel/Palestine.
Click here, and JVP will instantly send an e-card to anyone you want (even Donald Trump, or J.K. Rowling!) wishing them a Happy Chanukah and letting them know that a gift has been made in their honor to JVP.
In the spirit of the eight nights of the holiday, here are eight reasons why I’m giving my kiddos the gift of a donation to JVP:
• It makes the holiday more meaningful for all of us. I love getting my kids Harry Potter gear (obviously), books, art supplies, and toys. But giving to JVP is an invitation to my children to continue asking hard and important questions about the issues we care about.
• I’m giving my kids an understanding of what it means to be Jewish. For us, a big part of that is fighting for social justice. I don’t want to prescribe how my children relate to our traditions, but I do want them to participate in a Judaism that rejects state violence and occupation.
• I want my kids to understand the importance of moving money. We talk a lot in our household about what it means to have the comforts we are privileged to enjoy. We also talk about the necessity of giving money to the people, organizations, and causes that need it most. We don’t have a lot to give, but this is one of our priorities and I want to share that with them.
• JVP’s political clarity has been a gift to me that I want to pass on. More than any other organization, JVP has helped me to develop my own political analysis around Israel/Palestine. Giving to them is a way for my family to give back.
• I need to reclaim ownership over what is done in my name. Israel carries out its oppressive policies in my name, as a Jew and as an American. JVP offers a way to be Jewish that isn’t tied to settler colonialism and state violence, precisely by organizing for justice, freedom, and self-determination for all people in Israel/Palestine.
• Because giving to JVP shows my kids what real solidarity looks like. I don’t want them to think of this issue as “far away.” Giving to JVP is a real and impactful gesture of global solidarity and support.
• Like everyone, we’re a busy family with very scheduled lives. We feel strongly about our kids being politically engaged, but there is a limit to what’s possible at this stage of their lives. Giving to JVP is a way to make sure my kids know they’re a part of the movement for justice in Israel/Palestine in a meaningful way.
• Eighth, and finally, a gift to JVP is a gift to my kids. It’s a gift for the world I want for them. It’s a gift for the world we need.

e-h είπε...


On the other nights of Chanukah, and on Christmas, which we celebrate with my wife’s family, my kids will open presents and find their new climbing shoes, and their new Harry Potter game, Quidditch gear, and Dobby the House-Elf hats.

But on that first night, we will talk about freedom and equality, and how giving to JVP brings all of us closer to those beautiful ideals.
And that’s what it really comes down to. Each year, each day, each of us can only do so much toward re-making this damaged world into the one we know all people deserve and need. A gift to JVP is one of the most meaningful actions I can take.
Please, join me and give the gift of hope: for all of us, and all our children.
Happy Chanukah,

e-h είπε...


Είμαι γονέας δύο μικρών παιδιών: Talula, οκτώ ετών, και Rhea, ηλικίας πέντε ετών. Είναι νέες, αλλά όχι πολύ νέες για να ανησυχούν για τον κόσμο. Θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει και θέλουν να είναι στο πλευρό του τι είναι δίκαιο και δίκαιο.
Φέτος ήταν δύσκολο να μεταφράσουμε τόσα ζοφερά νέα σε συζητήσεις κατάλληλες για την ηλικία, τουλάχιστον. Ο Χάρι Πότερ είναι μερικές φορές ο καλύτερος που έχω - και τα δύο παιδιά προχώρησαν από τη γενέτειρά μας στο Λέξινγκτον, Κ.Κ. κατά τη διάρκεια του Γυναικείου Μάρκου που φωνάζει "Το άρμα είναι Voldemort".
Τόσο δύσκολο όσο ήταν το έτος, ήταν επίσης όμορφο βλέποντας τα παιδιά μου να μεγαλώνουν τόσο πολύ και να έρχονται σε μια βαθύτερη αίσθηση της θέσης τους στον κόσμο. Βλέπω μέσα τους όχι μόνο μια δέσμευση για δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, αλλά και εμπιστοσύνη ότι αυτές οι αξίες θα κερδίσουν έξω - κάτι που έπρεπε να σκάψω βαθιά για να βρω στον εαυτό μου.
Έτσι για τα δώρα τους απόψε, την πρώτη νύχτα του Χανκούκα, κάνω δωρεά στην Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, προς τιμήν των περίεργων, πολιτικοποιημένων, εμπεδωμένων, καταπληκτικών παιδιών του Χάρι Πότερ και ως δέσμευση στον κόσμο που τους θέλω να ζήσουν.
Θα έρθετε μαζί μου και θα δώσετε δώρο στο JVP ως δώρο Χανουκά για τα παιδιά, τους φίλους, τους συνεργάτες ή τους γονείς σας;
Είναι ένα τέτοιο δώρο να έχουμε μια οργάνωση όπως η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη στην πρώτη γραμμή της οριοθέτησης, της φαντασίας και της δημιουργίας του κόσμου που θέλουμε. Όταν τα παιδιά μου με πιέζουν για το τι πρέπει να κάνουμε πραγματικά για τους άλλους, επισημαίνω την ιδιότητα μέλους του JVP, επειδή είναι τόσο συγκεκριμένη - ειδικά όπως οι Εβραίοι επιθυμούν ένα δίκαιο μέλλον για όλους τους Ισραηλινούς / Παλαιστίνιους.
Κάντε κλικ εδώ και η JVP θα στείλει ηλεκτρονικά μια ηλεκτρονική κάρτα σε οποιονδήποτε θέλετε (ακόμα και ο Donald Trump ή ο J.K. Rowling!) Που τους εύχεται Ευτυχισμένο Χανουκά και τους ενημερώνει ότι έχει δοθεί δώρο προς τιμήν τους στην JVP.
Στο πνεύμα των οκτώ νυχτών των διακοπών, εδώ είναι οκτώ λόγοι για τους οποίους δίνω το παιδί μου το δώρο μιας δωρεάς στο JVP:
Κάνει τις διακοπές πιο νόημα για όλους μας. Μου αρέσει να παίρνω τα παιδιά μου τα παιχνίδια Χάρι Πότερ (προφανώς), τα βιβλία, τα είδη τέχνης και τα παιχνίδια. Αλλά δίνοντας στην JVP μια πρόσκληση στα παιδιά μου να συνεχίσουν να ρωτούν σκληρά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.
Δίνω στα παιδιά μου μια κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι Εβραίος. Για εμάς, ένα μεγάλο μέρος αυτού αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θέλω να συνταγογραφήσω πώς τα παιδιά μου συνδέονται με τις παραδόσεις μας, αλλά θέλω να συμμετάσχουν σε έναν ιουδαϊσμό που απορρίπτει την κρατική βία και κατοχή.
Θέλω τα παιδιά μου να καταλάβουν τη σημασία της μετακίνησης χρημάτων. Μιλάμε πολύ στο νοικοκυριό μας για το τι σημαίνει να έχουμε τις ανέσεις που είμαστε προνομιούχοι να απολαύσουμε. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να δοθούν χρήματα στους ανθρώπους, τις οργανώσεις και τις αιτίες που το χρειάζονται περισσότερο. Δεν έχουμε πολλά να δώσουμε, αλλά αυτή είναι μία από τις προτεραιότητές μας και θέλω να τα μοιραστώ μαζί τους.
Η πολιτική σαφήνεια του JVP ήταν ένα δώρο για μένα που θέλω να περάσω. Περισσότερο από κάθε άλλο οργανισμό, η JVP με βοήθησε να αναπτύξω τη δική μου πολιτική ανάλυση γύρω από το Ισραήλ / Παλαιστίνη. Η προσφορά τους είναι ένας τρόπος για την οικογένειά μου να επιστρέψει.

e-h είπε...


Πρέπει να ανακτήσω την κυριότητα για το τι γίνεται στο όνομά μου. Το Ισραήλ εκτελεί τις καταπιεστικές του πολιτικές στο όνομά μου, ως Εβραίος και ως Αμερικανός. Το JVP προσφέρει έναν τρόπο να είναι Εβραίος που δεν συνδέεται με αποικιοκρατική αποικιοκρατία και κρατική βία, ακριβώς με οργάνωση για δικαιοσύνη, ελευθερία και αυτοδιάθεση για όλους τους ανθρώπους στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.
Επειδή δίνοντας στο JVP δείχνει στα παιδιά μου ποια είναι η πραγματική αλληλεγγύη. Δεν θέλω να σκεφτούν αυτό το ζήτημα ως "πολύ μακριά". Η προσφορά στο JVP είναι μια πραγματική και επίπονη χειρονομία παγκόσμιας αλληλεγγύης και υποστήριξης.
Όπως και όλοι, είμαστε μια πολυάσχολη οικογένεια με προγραμματισμένες ζωές. Αισθανόμαστε έντονα ότι τα παιδιά μας είναι πολιτικά αφοσιωμένα, αλλά υπάρχει ένα όριο στο τι είναι δυνατό σε αυτό το στάδιο της ζωής τους. Η προσφορά στο JVP είναι ένας τρόπος να σιγουρευτεί ότι τα παιδιά μου γνωρίζουν ότι αποτελούν μέρος του κινήματος της δικαιοσύνης στο Ισραήλ / Παλαιστίνη με ουσιαστικό τρόπο.
Όγδοο, και τέλος, ένα δώρο για το JVP είναι ένα δώρο για τα παιδιά μου. Είναι δώρο για τον κόσμο που θέλω γι 'αυτούς. Είναι δώρο για τον κόσμο που χρειαζόμαστε.
Στις υπόλοιπες νύχτες του Χανκούκα και τα Χριστούγεννα, τα οποία γιορτάζουμε με την οικογένεια της συζύγου μου, τα παιδιά μου θα ανοίξουν δώρα και θα βρουν τα νέα παπούτσια αναρρίχησης και το νέο παιχνίδι του Χάρι Πότερ, το Quidditch gear και τα καπέλα Dobby the House-Elf.

Αλλά εκείνη την πρώτη νύχτα θα μιλήσουμε για την ελευθερία και την ισότητα, και πώς το δόσιμο στη JVP μας φέρνει κοντά σε όλα αυτά τα όμορφα ιδανικά.
Και αυτό είναι που έρχεται πραγματικά κάτω. Κάθε χρόνο, κάθε μέρα, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τόσα πολλά για να ξανακάνουμε αυτόν τον κατεστραμμένο κόσμο σε αυτόν που γνωρίζουμε όλοι οι άνθρωποι που αξίζουν και χρειάζονται. Ένα δώρο στο JVP είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορώ να κάνω.
Παρακαλώ, μαζί μου και δώστε το δώρο της ελπίδας: για όλους μας, και για όλα τα παιδιά μας.
Happy Chanukah,